Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Παρασκευη 30 Νοεμβριου 2018



Aliki Papachela
Επειδή πολύς λόγος έγινε το προηγούμενο διάστημα για τον νόμο με τον οποίο καταδικάστηκε η καθαρίστρια αρχικά σε 15 χρόνια και μετά σε 10 χρόνια φυλάκιση, νόμο του 1950 που εξυπηρετούσε άλλες εποχές, καταστάσεις, σκοπούς, να υπενθυμίσω ότι και όσοι χρωστάμε στο δημόσιο (ΕΝΦΙΑ κλπ) με νόμο του 1950 για "απάτη προς το δημόσιο" παραπεμπόμαστε όταν έρχεται η ώρα μας, που επισύρει τεράστιες ποινές φυλάκισης, ανάλογα με τα ποσά που χρωστάς. Ασχετα που τότε που έγιναν αυτοί οι νόμοι ήταν τελείως διαφορετικές οι συνθήκες κι οι σκοποί.
(Προσωπικά λόγω ΕΝΦΙΑ που χρωστάω για το City Plaza θα αντιμετωπίσω 15 χρόνια φυλάκισης.)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ANΑΠΗΡΩΝ
Μια από τις πιο εφιαλτικές εγκληματικές ενέργειες των δωσιλογικών Ταγμάτων Ασφαλείας διαπράχτηκε σαν σήμερα, στις 30 Νοεμβρίου 1943. Εκατοντάδες ταγματαλήτες εισέβαλαν στα νοσοκομεία της Αθήνας όπου νοσηλεύονταν χιλιάδες ανάπηροι από τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940-41, και οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειονότητα είχαν ενταχθεί στο ΕΑΜ.
Οι ένοπλοι δωσίλογοι μετέφεραν τους ανάπηρους ήρωες στις φυλακές της πρωτεύουσας και στο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου, και την επόμενη μέρα εκτέλεσαν 283 απ' αυτούς.
Ο λαός της Αθήνας διεκτραγώδησε το έγκλημα αυτό, με ένα σκωπτικό τραγουδάκι, διασκευή του "Εγώ είμ' εγώ, Ευζωνάκι γοργό":
Ίεν δυο, ιέν δυο, φουστανέλα, τσαρούχ', φούντα, φέσ'
αυτούνα τα ρούχα μι καίνι κι αδίκως μου τα 'χουν φουρέσ΄.
Άιν τσβάι, άιν τσβάι, τσουλιά να μι λέν' δε μ' αρέσ'
ιγώ είμι, ιγώ είμι τώρα, καμάρ' των Ταγμάτων Ές Ές.
Ιγώ είμι ιγώ και δεν αργώ Ρωμιούς να σφάζω μάνι-μάνι.
Μι λέν' λεφούσ' και στο γιουρούσ' τους τραυματίες έχω ξεκάνει!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνοιξαν οι υπόνομοι και ζέχνει ο τόπος όλος.
Κούγιας συνήγορος του Ριχάρδου.
Θανάσης Πλεύρης και Μαντούβαλος συνήγοροι των μπάτσων δολοφόνων του Ζακ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
Υπάρχει κόσμος που θεωρεί πως η πατρίδα είναι επινόηση της κυρίαρχης τάξης και για να δικαιώσει αυτή του την άποψη δεν διστάζει να λογοκρίνει τόσο τη θεωρητική παράδοση του μαρξισμού όσο και την ιστορική εμπειρία του εργατικού κινήματος, με τρόπο που τις καθιστά αγνώριστες.
Αυτός ο κόσμος, ξέροντας πως δεν θα μπορούσε να ισχυρίζεται πως επιμένει στον μαρξισμό και συνάμα να σβήνει σελίδες ολόκληρες από τους Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν, απλώς αποφεύγει να μιλάει γι' αυτές και όποτε του τις θυμίσεις δείχνει φανερή ενόχληση.
Σε πολλές άλλες περιπτώσεις αγνοεί την ύπαρξη αυτών των σελίδων, έχοντας μάθει κάποια βασικά στοιχεία μαρξισμού από τα έντυπα της τάσης στην οποία ανήκει, η οποία επιλέγει και κείμενα κλασικών χωρίς τέτοιες αναφορές.
Ο κόσμος αυτός θα μπορούσε πολύ άνετα σε μια δύσκολη συγκυρία -όπως, π.χ., αυτή της κατοχής του 1941-44- να χαρακτηρίσει εθνικισμό την αντίσταση στους κατακτητές και σοσιαλσοβινιστές όσους συμμετέχουν σ' αυτήν. Ή θα μπορούσε να καταγγείλει σαν εθνίκι έναν Τσε Γκεβάρα για το "patria o muerte", ανεξαρτήτως του αν αργότερα αυτός γίνει θρύλος και απλώς περάσει από λογοκρισία.
Το κακό με τον κόσμο αυτόν δεν είναι η άποψη. Δικαίωμα καθενός είναι να έχει ετούτη ή την άλλη άποψη. Το κακό είναι πως για να στηρίξει αυτή του την άποψη λογοκρίνει τους κλασικούς του μαρξισμού και την ιστορία του εργατικού επαναστατικού κινήματος. Κρύβοντας, έτσι, τη διαφωνία του.

Σχολιο.- Και ο Λένιν ακριβώς γι' αυτό το κεντρικό σημείο στο "Μανιφέστο":
«Στο “Κομμουνιστικό Μανιφέστο” λέγεται ότι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα.
Όμως, εκεί δεν λέγεται μόνο αυτό. Εκεί λέγεται ακόμη ότι με τη διαμόρφωση των εθνικών κρατών, ο ρόλος του προλεταριάτου γίνεται κάπως ιδιόμορφος. Αν πάρουμε την πρώτη θέση (οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα) και ξεχάσουμε τη σ ύ ν δ ε σ ή της με το δεύτερο (οι εργάτες διαμορφώνονται ως τάξη εθνικά, όχι όμως με την ίδια έννοια που διαμορφώνεται η αστική τάξη), θα κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος.
Πού βρίσκεται η σύνδεση αυτή; Κατά τη γνώμη μου, ακριβώς στο γεγονός ότι, όταν έχουμε δημοκρατικό κίνημα (σε μια τέτοια στιγμή, σε μια τέτοια συγκεκριμένη κατάσταση), το προλεταριάτο δεν μπορεί να μην το υποστηρίξει (συνεπώς δεν μπορεί να μην υπερασπίσει και την πατρίδα σε ένα εθνικό πόλεμο)».
Λένιν: «Γράμμα προς την Ι. Φ. Αρμάντ»
Άπαντα, τομ. 49, σελ. 329
 Κι άλλο, επίσης από Λένιν, με αναφορά στους Μαρξ - Ένγκελς:
«Ο Μαρξ και ο Ένγκελς είπαν στο “Κομμουνιστικό Μανιφέστο” ότι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Ο ίδιος, όμως, ο Μαρξ, επανειλημμένα καλούσε να πάρουν μέρος σε εθνικό πόλεμο: ο Μαρξ το 1849, ο Ένγκελς το 1859 (το τέλος της μπροσούρας του “Πάδος και Ρήνος”, όπου διεγείρεται ανοιχτά το εθνικό αίσθημα των Γερμανών, τους καλούν ανοιχτά σε εθνικό πόλεμο). Το 1891 ο Ένγκελς, λόγω της απειλής και του επερχόμενου τότε πολέμου της Γαλλίας (Μπουλανζέ) και του Αλέξανδρου του Γ’ ενάντια στη Γερμανία, αναγνώριζε ανοιχτά την “υπεράσπιση της πατρίδας”.
Μήπως ο Μαρξ και ο Ένγκελς τα μπέρδευαν και έλεγαν άλλα σήμερα και άλλα αύριο; Όχι. Κατά τη γνώμη μου, η αναγνώριση της “υπεράσπισης της πατρίδας” στον εθνικό πόλεμο ανταποκρίνεται απόλυτα στο μαρξισμό. Το 1891 οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες πραγματικά θα έπρεπε να υπερασπίσουν τη χώρα τους στον πόλεμο ενάντια στον Μπουλανζέ και τον Αλέξανδρο τον Γ’. Αυτό θα ήταν μια ιδιόμορφη παραλλαγή εθνικού πολέμου».
Λένιν: «Γράμμα στην Ι. Φ. Αρμάντ», 30 του Νοέμβρη του 1916
Άπαντα, τομ. 49, σελ. 330
Και βέβαια ο Λένιν τα έγραφε αυτά μέσα στη φωτιά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον οποίο είχε αντιταχθεί και έκανε ό,τι μπορούσε για τον τερματισμό του με προλεταριακή επανάσταση. Με τα γράμματά του αυτά και με άλλα κείμενα δημόσια εκείνης της περιόδου, επιχειρούσε να αντικρούσει τον κίνδυνο του δογματισμού. Το να γενικευτεί η αντίθεση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε αντίθεση προς τον λαϊκό πατριωτισμό. Γιατί ο Λένιν, ως διεθνιστής επαναστάτης, ήξερε πως η εθνική αυτοδιάθεση συνδέεται με τη δημοκρατία και τη σοσιαλιστική προοπτική. Γιατί ο Λένιν ήταν επαναστάτης αντιιμπεριαλιστής.

Σχολιο.- Μιλώντας για την πατρίδα στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε συγκεκριμένα στον τόπο όπου ζει to έθνος στο οποίο ανήκουμε. Και βέβαια αυτό το έθνος δικαιούται να είναι ανεξάρτητο (άρα συγκροτημένο σε κράτος) και να υπεραsπίζεται αυτή του την ανεξαρτησία. Η θέση αυτή που αποδέχονται οι κλασικοί του μαρξισμού δεν έρχεται σε αντίθεση με τον διεθνισμό, ακριβώς γιατί το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης το υπερασπιζόμαστε όχι μόνο για το δικό μας έθνος.
Αντίθετα, η άρνηση ή η αδιαφορία για τη συγκρότηση εθνικού κράτους αποτελεί σαφέστατα υπόκλιση στον κυρίαρχο κράτος που στερεί αυτό το δικαίωμα από άλλο έθνος, και βέβαια μια καταπληκτική προσφορά στον ιμπεριαλισμό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι κάμποσοι από εκείνους που ταυτίζουν τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό δεν βγάζουν τσιμουδιά για ιμπεριαλισμό, ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
Σχολιο.-  το ζήτημα που θέτει η δημοσίευσή μου είναι η διαστρέβλωση ή αποσιώπηση των θέσεων των κλασικών του μαρξισμού και του εργατικού κινήματος διαχρονικά.
 Μπορεί να είχαν άδικο οι κλασικοί. Ας ειπωθεί με εντιμότητα απ' όσους θεωρούν πως η πατρίδα είναι έννοια που δεν τους αφορά. Και πάλι συζητάμε. Αλλά μην αποδίδουν την άποψή τους στον Μαρξ και τον Λένιν. Όχι γιατί ότι είπαν οι Μαρξ και Λένιν είναι ιερό θέσφατο, αλλά γιατί όταν αναφέρεσαι σε οποιονδήποτε διανοητή που σέβεσαι δεν τον διατρεβλώνεις ούτε τον λογοκρίνεις.
Σχολιο.- το ιδιο κάνουν και πολλοί αναρχικοι παραβλέποντας τον Μπακούνιν περί πατρίδας...
 Πολλοί απ' τους αναρχικούς έχουν, βέβαια, το θάρρος και την εντιμότητα να πουν ότι στο ζήτημα αυτό θεωρούν πως ο Μπακούνιν έκανε λάθος. Οι άλλοι δεν λένε το ίδιο για Μαρξ, Λένιν κ.λπ. Απλώς, αποκρύπτουν το τι έλεγαν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ:το κράτος απαρχαιντ έβγαλε νόμο που επιτρέπει και μάλιστα εκτεταμένα την "χρήση βασανιστηρίων "..δεν φτάνει η εθνοκάθαρση με τους ελεύθερους σκοπευτές στην γκετοποιημενη Γάζα,δεν φτάνουν οι δολοφονίες και οι ακρωτηριασμοί,οι δικες και η φυλάκιση παιδιών 12 χρόνων ,δεν φτάνουν οι παράνομες κατεδαφίσεις σπιτιών και η ανέγερση ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ οικισμών, η έλλειψη νερού στα Κατεχόμενα ,τώρα επιτρέπεται με τον νόμο,να βασανίζουν απεριόριστα ανθρώπους
ΣΚΑΤΑ στο εγκληματικό κράτος και σκατα σε οσους το υποστηρίζουν !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν ήταν σοβαρό θα ήταν σουρεαλιστική ιλαροτραγωδία ..αντί να στηρίξουν και να προστατέψουν τον φιλόλογο που στοχοποιηθηκε από τους φασίστες ,τον περνάνε ΕΔΕ ..
ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ....(οι χρυσαυγιτες θα ανοίγουν σαμπάνιες ενώ τρεναρει η δική των μαχαιροβγαλτων)
Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία – ΕΔΕ για τον φιλόλογο Δημήτρη Ταχματζίδη που στοχοποίησαν οι ναζί
Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία μας, ότι ο φιλόλογος από το 4ο Λύκειο Βέροιας Δημήτρης Ταχματζίδης εκλήθη σε ΕΔΕ. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά του ειπώθηκε, σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις εντυπώσεις και  υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων όλων, «μην ανησυχείς, μια τυπικά διαδικασία είναι, θα σε αθωώσουμε
Είναι μια ενέργεια που  δίνει ασυλία σε φασίστες να στοχοποιούν εκπαιδευτικούς και να δρουν ανενόχλητοι στα σχολεία. Μια ενέργεια – μήνυμα στους εκπαιδευτικούς να μην αντιδρούν στην εισβολή εχθρικών προς των άνθρωπο ιδεών και την καλλιέργεια μίσους, έχθρας, και φιλοπόλεμης διάθεσης.
Ταυτόχρονα καθιστά έναν λαμπρό επιστήμονα έρμαιο των διαθέσεων φασιστοειδών και εκεπέμπει μήνυμα φόβου στην εκπαιδευτική κοινότητα τη στιγμή ποι οι φασίστες αλωνίζουν.
Να θυμίσουμε ότι στο πλευρό του στάθηκαν με ανακοινώσεις τους η ΕΛΜΕ Ημαθίας, η Ένωση Γονέων Β’Θμιας Βέροιας αλλά και ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Λυκείου που ανήκει, όπως και ο Σύλλογος Καθηγητών του Σχολείου, παρατάξεις κ.ά.
Να θυμίσουμε επίσης ότι ο εν λόγω καθηγητής Δημήτρης Ταχματζίδης ουδέποτε απείλησε ή έβρισε μαθητές. Η «κατηγορία» που του απευθύνουν είναι κάλπικη, όπως επίσης οι φασίστες δεν επέλεξαν τυχαία το συγκεκριμένο σχολείο  Ποια η θέση της κυβέρνησης; Το υπουργείο Παιδείας θα παρέμβει ή αρκείται στις ανέξοδες δηλώσεις; Έχουν ευθύνη για την ασυλία στους ναζί

Σχολιο.- Με αφορμή δημοσιεύματα και μετά από επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι δεν έχει διαταχθεί κανενός είδους διοικητική έρευνα σε βάρος του καθηγητή του 4ου Λυκείου Βέροιας Δημήτρη Ταχματζίδη, ο οποίος στοχοποιήθηκε από βουλευτή της Χρυσής Αυγής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθαρίστρια: "Ο κόσμος με έσωσε - Δεν άγγιξα την καρδιά των δικαστών"
Πράγματι,το.γεγονος ότι έγινε μεγάλο σπουσουρο έπαιξε καθοριστικό ρόλο ..τόσοι άνθρωποι σαπίζουν στην φυλακή με εξοντωτικές ποινές επειδή είναι άγνωστοι και πάμφτωχοι ..
Πάντως ενδιαφέρον ότι το ρουφιανοβιβλιο facebook έχει την δύναμη του ,έχει μαύρες πλευρές αλλά έχει και.δυναμη άμα θέλουμε ..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανατολική Ουκρανία -Ντομπας
Βρετανοί αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων έχουν φτάσει εκεί και φημολογείται ότι είναι ειδικοί στον χημικό πόλεμο..Ετοιμάζονται τα καθάρματα με την φιλοναζιστικη κυβέρνηση του Ποροσενκο να επιτεθούν στο Ντομπας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι περιβόητοι "Σύριοι μαχητές της ελευθερίας " (FSA)στην πραγματικότητα τζιχαντιστες της Αλ Κάιντα εξοπλισμένοι από ΣΑ ,ΗΠΑ και Ισραήλ ,χρησιμοποίησαν χημικά οπλα κατά αμάχων ..το λέει τώρα και ο ΟΗΕ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ε.ΠΑ.Μ. για τις κινητοποιήσεις της μαθητικής νεολαίας
Για τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους
Τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους δεν έχουν ζήσει το «πριν»… Για τα περισσότερα από αυτά, τα 8 χρόνια της κατοχής είναι πάνω από τη μισή τους ζωή. Σίγουρα πάντως, είναι όλη τους η ζωή, απ’ όταν άρχισαν να καταλαβαίνουν και να ενδιαφέρονται για το τι γίνεται στον κόσμο και στον τόπο τους. Δεν έχουν μνήμες και βιώματα του πώς είναι να ζεις σε μια πατρίδα λεύτερη. Δεν θυμούνται πώς είναι να τα βγάζουν πέρα άνετα οι γονείς τους. Να μην χλωμιάζουν και να μην ιδρώνουν όταν πρέπει να πληρώσουν φροντιστήρια, βιβλία, καινούργια ρούχα και παπούτσια. Να μην πετάγονται τρομαγμένοι όταν χτυπάει το τηλέφωνο, από φόβο ότι θα είναι η εισπρακτική που τους κυνηγάει για το δάνειο…
Τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή σε σχολεία με αίθουσες ακατάλληλες. Με δασκάλους κουρασμένους και νευρικούς, ή και χωρίς καθόλου δασκάλους για μεγάλο μέρος της χρονιάς. Με βιβλία κακογραμμένα, που δεν τους δίνουν γνώσεις, αλλά σκόρπιες, ελλιπείς και ανακατεμένες πληροφορίες. Με «ευγενικές» χορηγείες τροφίμων από ιδιωτικές εταιρείες, για να μην λιποθυμούν από την πείνα…
Τα μεγαλύτερα από αυτά, θα θυμούνται ίσως, ότι κάποτε οι γονείς τους ξεσηκώθηκαν για να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά ηττήθηκαν και γύρισαν σπίτι με σκυμμένο το κεφάλι. Ίσως πάλι να θυμούνται ότι κάποτε βρήκαν το κουράγιο να φωνάξουν ένα βροντερο ΟΧΙ, αλλά προδόθηκαν…
Αυτά τα παιδιά τη λέξη «πατρίδα» δεν την έμαθαν από τους αγώνες μιας κοινωνίας που παλεύει για ελευθερία και δημοκρατία. Δεν την έμαθαν ούτε από τα βιβλία της Γλώσσας και της Ιστορίας -μπορεί κάποιοι να πρόλαβαν να τη συναντήσουν, προτού εξοβελιστεί από το «εγκεκριμένο» και «πολιτικώς ορθό» λεξιλόγιο του Υπουργείου Παιδείας. Ούτε, βέβαια, την έμαθαν στις βαρετές και ανούσιες σχολικές γιορτές. Η ελληνική σημαία γι’ αυτά τα παιδιά δεν ήταν παρά ένας λόγος για να τσακώνονται οι μεγάλοι αν είναι ή δεν είναι σωστό να την κρατάει ο τάδε συμμαθητής τους στην παρέλαση, αλλά και κάτι που κάποιοι καίνε στις διαδηλώσεις.
Κι όμως, τα παιδιά αυτά βρήκαν τη δύναμη και το κουράγιο να βγούν στους δρόμους και να φωνάξουν. Μπορεί να μην καταλαβαίνουν ακόμα τις βαθιές, πολιτικές αναλύσεις, καταλαβαίνουν όμως το άδικο όταν το δουν. Και όταν βλέπουν τους συμμαθητές τους να τιμωρούνται επειδή φώναξαν ένα πατριωτικό σύνθημα, ενώ αυτοί που καίνε, σπάζουν και ρημάζουν μένουν ατιμώρητοι, αυτό είναι άδικο. Όταν βλέπουν αυτούς που κάνουν πλάτες σε παράνομες καταλήψεις κτηρίων για στέγαση «προσφύγων» και «αλληλέγγυων», να εναντιώνονται με έχθρα και καταστολή στη δική τους, ειρηνική κατάληψη… αυτούς που χτυπούν φιλικά στην πλάτη τον κάθε γνωστό-άγνωστο κουκουλοφόρο, να πνίγουν στα χημικά το δικό τους ανοιχτό πρόσωπο… αυτούς που παρελαύνουν πέρήφανα για κάθε λογής «πολύχρωμα» δικαιώματα, να τους βρίζουν και να τους τραμπουκίζουν επειδή κρατούν την ελληνική σημαία, αυτό είναι ΑΔΙΚΟ! Και, αν ακόμα δεν καταλαβαίνουν για ποιον λόγο γίνονται και τι σημαίνουν όλα αυτά, το άδικο και το καταλαβαίνουν, και το νιώθουν, και τους εξεγείρει.
Με το που βγήκαν στους δρόμους τα παιδιά, οι γνωστοί μηχανισμοί άρχισαν τη δουλειά τους, ρίχνοντας τόνους λάσπης, κατηγορώντας τα από εθνικιστές μέχρι φασίστες και χρυσαυγίτες. Ταυτίζοντας για άλλη μια φορά τα εθνικά προτάγματα με τον φασισμό, τι διδάσκουν στα παιδιά οι «προοδευτικές» αυτές φωνές; Ότι όποιος αγαπά και υπερασπίζεται τη χώρα του είναι φασίστας. Άρα, το να είναι κάποιος φασίστας είναι κάτι καλό; Ότι όποιος μιλά για την Ελλάδα και σηκώνει την ελληνική σημαία είναι χρυσαυγίτης. Άρα, οι χρυσαυγίτες είναι πατριώτες και αγωνιστές; Φταίνε λοιπόν τα παιδιά που παρασύρονται από την πατριδοκαπηλεία που θέλουν να πουλήσουν τα κάθε λογής φασιστοειδή μορφώματα, όταν για χρόνια τώρα οι λεγόμενοι «προοδευτικοί», αυτοί του «δημοκρατικού τόξου» έχουν εξορκίσει στο «πυρ το εξώτερο» κάθε τι πατριωτικό, κάθε τι που θυμίζει Ελλάδα; Όταν, για χρόνια τώρα, τα ΜΜΕ προβάλλουν ως μόνους υπερασπιστές κάθε εθνικού ζητήματος τα διάφορα ακροδεξιά μορφώματα; Ποιος λοιπόν στήνει αυτό το βρώμικο παιχνίδι, εκτρέποντας δόλια κάθε συζήτηση για τα εθνικά μας θέματα στο τεχνητό δίπολο φασισμού-αντιφασισμού; Ποιος ρίχνει «νερό στον μύλο» της ακροδεξιάς; Ποιος εκκολάπτει το «αυγό του φιδιού»; Τα παιδιά με τις σημαίες ή αυτοί που τα βρίζουν; Ποιος είναι ο φασίστας;
Όλοι αυτοί οι «αντιφασίστες» δεν βλέπουν ότι ο κυρίαρχος φασισμός στην εποχή μας είναι ο φασισμός της ΕΕ, που χρησιμοποιεί το φάντασμα του ιστορικού φασισμού ως αντιπερισπασμό, αφενός για να ενισχύσει τη δική του νεοταξική ιδεολογία, ντύνοντάς την με το ένδυμα της «δημοκρατικής αγνότητας» και, αφετέρου, να προωθήσει τον διχασμό και τον αποπροσανατολισμό της ελληνικής κοινωνίας. Αυτόν τον φασισμό, που τους έχει κλέψει το μέλλον, που τους έχει αφαιρέσει ακόμη και το δικαίωμα στο όνειρο, τον έχουν γευτεί αυτά τα παιδιά από τα γενοφάσκια τους. Με αυτόν μεγάλωσαν, σε αυτόν αντιστέκονται. Γιατί αυτός ο φασισμός επιχειρεί τώρα να τους αφαιρέσει και το δικαίωμα στην πολιτισμική τους ταυτότητα, να τους καταστήσει «ανιθαγενείς» δουλοπάροικους των Αγορών.
Τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους μεγαλώνουν ακούγοντας πλέον από τους μεγάλους μια και μόνη συμβουλή: να τελειώσουν το σχολείο τους, ή και τις σπουδές τους και να φύγουν μακριά. Να φύγουν και να μην κοιτάξουν πίσω.
Κι όμως, τα παιδιά αυτά είναι εδώ και μας φωνάζουν ότι εδώ θέλουν να μείνουν. Ότι αυτή η γη τους ανήκει. Αυτό φωνάζουν στα συνθήματά τους. Και το φωνάζουν έτσι όπως το καταλαβαίνουν. Τα παιδιά δεν βγήκαν στους δρόμους για το «όνομα». Αυτό που λένε, είναι το αυτονόητο γι’ αυτά τα παιδιά. Όταν φωνάζουν «Μακεδονία γη ελληνική», διεκδικούν το δικό τους σπίτι, τη δική τους γειτονιά, τη δική τους Ελλάδα.
Όταν τα παιδιά βγαίνουν στον δρόμο, οφείλουμε να είμαστε στο πλάι τους και όχι απέναντί τους. Πολύ περισσότερο, οφείλουμε να βγούμε εμείς μπροστά, εμείς που ζήσαμε το «πριν», να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, γι’ αυτά τα παιδιά. Για την πατρίδα αυτή που τους χρωστάμε και οφείλουμε να τους την παραδώσουμε αλώβητη και λεύτερη!
29 Νοεμβρίου 2018
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

Σχολιο.-  Βεβαια υπηρχαν και κάποια "μαθητικά" συνθήματα που βρώμαγαν φασισμό. Όπως το πανό που ειχαν κρεμασει σε ενα λυκειο στη Κρητη που ελεγε "η Δημοκρατια πουλησε τη Μακεδονία". Προσοχή! Οχι ο Τσιπρας η ο ΣΥΡΙΖΑ, (που θα ηταν αληθεια), αλλά η Δημοκρατία. Ή αυτο που φωναζε ο 35αρης καραφλοκουρεμένος καθοδηγητης, δινοντας γραμμη να το φωναξουν ολοι οι μαθητες, στην Πτολεμαιδα, "Λευτερια στη Μακεδονια και στη Μικρα Ασια". Που οταν ειχαν ερθει οι Ελληνες μικρασιατες προσφυγες στην Ελλαδα το 1922, οι ιδεολογικοι του προγονοι τους αποκαλουσαν τουρκοσπορους και τους εκμεταλευονταν μεχρι αηδιας. Στην χθεσινη συγκεντρωση της Πεμπτης 29 του μηνα στο Λευκο Πυργο μοιραζονταν προκηρυξεις απο τους 400 συγκεντρωμενους, οχι για την Μακεδονια, αλλα οτι τα ΜΜΕ καταφρονουν τη Χρυση Αυγη, το μονο εθνικιστικο κομμα στο ελληνικο κοινοβουλιο.

Σχολιο.- Γνωμη μου ειναι οτι το ΕΠΑΜ παει να διορθωσει μια βλακεια με μιαν αλλη βλακεια. Σταθηκε αμετοχο εως αρνητικο στη μεγαλη συγκεντρωση της Αθηνας για την Μακεδονια που μιλησε ο Θεοδωρακης ο Κασιματης και η Γεωργία Μπιτάκου, η γυναικα που μιλησε και ηταν μελος του ΕΠΑΜ και τωρα εχει αποχωρησει και εχει φτιαξει δικη της Κινηση τη Διεξοδος Ελλας . Οπως εχουν αποχωρησει και αλλα στελεχη του ΕΠΑΜ, οπως ο αντιπροεδρος στρατηγος Κυπριωτης, ο Οθων Κουμαρελας, και αλλοι, κατα βαση για  το Μακεδονικο. Και τωρα που γινονται δηθεν καταληψεις απο "μαθητες" χρυσαυγιτες ναζιστες δηθεν για τηνν Μακεδονια, αλλα στην ουσια για  να υποστηριξουν τη ναζιστικη χρυσαυγη, βγαινει και τους υποστηριζει. Αλλα η μια βλακεια δεν διορθωνεται με αλλη βλακεια....




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να τιμούμε, χωρίς να ξεχνάμε ή να συγχωρούμε
  Πέρασαν 57 χρόνια από τη βάρβαρη επίθεση των Γερμανοτσολιάδων, στις 30 Νοέμβρη 1943,  στα στρατιωτικά νοσοκομεία , κατά των  ηρώων τραυματιών του αλβανικού μετώπου, που νοσηλεύονταν εκεί
Η σημερινή χρονολογία - 30 του Νοέμβρη - είναι η μέρα που πριν από 57 χρόνια, τα αποβράσματα της ελληνικής κοινωνίας, που τους φόρεσαν την τιμημένη στολή του τσολιά, οι «Γερμανοτσολιάδες» ή «τάγματα αλητείας και ντροπής» όπως επονομάζονταν, οπλισμένα με ιταλικές αραβίδες, έκαναν την πρώτη τους μαζική μαχητική εμφάνιση στην Αθήνα.
Χιλιάδες απ' αυτούς, μεταφερμένοι με γερμανικά καμιόνια, κύκλωσαν, με εφ' όπλου λόγχη, τα στρατιωτικά νοσοκομεία που στέγαζαν για αποθεραπεία τους ήρωες τραυματίες και ανάπηρους του αλβανικού και μακεδονικού μετώπου. Αυτούς που με τα ξεπερασμένα τεχνολογικά πολεμικά μέσα του δικτατορικού καθεστώτος, αλλά με τη φλόγα της καρδιάς τους, κατεξεφτέλισαν τις ορδές του Μουσολίνι και προξένησαν το θαυμασμό των Γερμανών ηγητόρων για τον ηρωισμό τους στα οχυρά του Ρούπελ, παρουσιάζοντάς τους όπλα αφού οι υπερασπιστές τους είχαν εξαντλήσει τα πυρομαχικά τους. Αυτούς που μέσα στη σκλαβιά, οργανωμένοι μέσα στο ΕΑΜ, μαζί με τον υπόλοιπο λαό της Αθήνας και του Πειραιά, συνέχισαν τον αγώνα τους μέσα στις συνθήκες της τριπλής κατοχής για την επιβίωση των ίδιων και του ελληνικού λαού.
Τα 14 στρατιωτικά Νοσοκομεία, με την αυτοδιαχείρισή τους, είχαν μετατραπεί σε ελεύθερες αντιστασιακές εστίες. Ηταν κάστρα - όχι ένοπλα - αλλά οπλισμένα με της καρδιάς των τροφίμων τους, το πύρωμα. Αυτά, η κυβέρνηση Ράλλη, κατ' εντολή των Γερμανών και με την έγκριση των Εγγλέζων, γιατί θα τους ήταν εμπόδιο στην προετοιμαζόμενη στρατιωτική τους επέμβαση το Δεκέμβρη του 1944, βάλθηκε να τα αλώσει ύπουλα. Δυο μέρες, πριν την εισβολή στα νοσοκομεία, συνέλαβε και εκτέλεσε στο Γουδί, την ηγεσία των αναπήρων, Γονατά, Τζαμουράνη, Μελέτη, Σιλιβό. Το εκτελεστικό απόσπασμα ήταν «Ελληνες».
Οι ανάπηροι αιφνιδιάστηκαν, δεν πρόλαβαν να συνειδητοποιήσουν την προδοτική εκτέλεση της ηγεσίας τους. Ετσι εκείνο το πρωινό του Νοέμβρη 1943, τρεις ώρες πριν φέξει, πέντε χιλιάδες ΓερμανοΤσολιάδες ταγμταλητες ουρλιάζοντας χειρότερα και από τους Γερμανούς, όρμησαν μέσα στους θαλάμους που κοιμόνταν οι ανάπηροι και με τους υποκόπανους τούς υποχρέωσαν, χωρίς να ντυθούν, χωρίς να φορέσουν τα ξυλοπόδαρά τους ή να πάρουν τις πατερίτσες τους και τα μπαστούνια τους, να στοιβαχτούν στα καμιόνια και τους σκόρπισαν στις φυλακές Χατζηκώστα, Αβέρωφ, Χαϊδαρίου.
Δεκαπέντε χιλιάδες ήταν περίπου οι νοσηλευόμενοι ήρωες στα νοσοκομεία. Πολλά κτήνη από τους εισβολείς τσολιάδες, τους τραβούσαν τους επιδέσμους για να δουν αν πράγματι σκέπαζαν πληγές! Μόνο απάνθρωπα τέρατα, θηρία της ζούγκλας και ύαινες, αιμοβόρες φυλές, που διψούσαν για αίμα ή για εκδίκηση, ωθούμενοι από ένα απύθμενο μίσος, είναι χαρακτηρισμοί που μπορούν να δώσουν μια αμυδρή εικόνα της βαναυσότητας, της απανθρωπιάς, αυτών που οι μεταπολεμικές ελληνικές κυβερνήσεις τούς έδωσαν και αντιστασιακές τιμητικές συντάξεις!
Το έγκλημα έγινε στις 30 Νοέμβρη 1943. Πολλοί από τους ανάπηρους πέθαναν ή κατά τη μεταφορά τους ή μέσα στις φυλακές γιατί τα μη επουλωμένα τραύματά τους αιμορραγούσαν. Πολλοί στήθηκαν στα εκτελεστικά αποσπάσματα, όπως στη Ριτσώνα, ή πέθαναν στα στρατόπεδα της Γερμανίας.
Οσοι απέμειναν, δεν ξεχνούν! Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν τίμησε αυτούς τους πρωτοπόρους στις διαδηλώσεις της Αθήνας, για το ψωμί, για τα συσσίτια, για τη ματαίωση της πολιτικής επιστράτευσης, για τη μη επέκταση της βουλγαρικής κατοχής, για τη μη τρομοκρατία.
Αυτοί οι πρωτοπόροι αγωνιστές, μαχητικότατοι, με τις πατερίτσες τους, τα μπαστούνια τους, με τα ξυλοπόδαρά τους, με τα αναπηρικά τους καροτσάκια και τα τραύματά τους να αιμορραγούν ακόμη, οδηγούσαν τις φάλαγγες των εργατών, υπαλλήλων, φοιτητών και ολόκληρου του ελληνικού λαού, ενάντια στις προδοτικές κυβερνήσεις των Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη.
Τιμή και Δόξα τους. Ο λαός τούς ευγνωμονεί, δεν τους ξεχνά και δε συγχωρεί αυτό το τεράστιο αντεθνικό έγκλημα ούτε και τους ηθικούς αυτουργούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρομακτική τηλεφωνική απάτη: Αν κάποιος σας ρωτήσει αυτό το πράγμα, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο
Προσοχή μην την πατήσετε
Και στην Ευρώπη έρχεται μια νέα τηλεφωνική απάτη, θύμα της οποίας έχουν ήδη πέσει χιλιάδες πολίτες στις ΗΠΑ, κυρίως στη Φλόριντα, την Πενσυλβάνια και τη Βιρτζίνια.
Στη Βρετανία, όπου καταγράφηκαν τα πρώτα ευρωπαϊκά κρούσματα, ήδη οι Αρχές τέθηκαν σε συναγερμό και προειδοποιούν τους πολίτες να προσέχουν πολύ.
Η απάτη είναι απλή και τρομακτική: λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται. Και αμέσως μετά σας ρωτά: «Με ακούτε;».
Αν σας κάνει αυτή την ερώτηση, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο, διότι, αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ» που κλικάρουμε στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας.
Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η απάτη αυτή έχει αρχίσει να εκδηλώνεται και στη χώρα και θεωρείται δεδομένο ότι θα εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι απατεώνες που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο, επιχειρούν να χρεώσουν τα θύματά τους για υπηρεσίες και προϊόντα που ποτέ δεν έχουν παραδοθεί και στη συνέχεια απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη, καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.
Ακόμα χειρότερα, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος για την έκδοση πιστωτικών καρτών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ
Δεν κράζουμε τον Κούγια, τον Μαντούβαλο κλπ επειδή πάψαμε να πιστεύουμε στο δικαίωμα υπεράσπισης των ανθρώπων, ακόμα και αυτών που βαρύνονται με πολύ βαριά αδικήματα, να έχουν υπερασπιστή της αρεσκείας τους, αλλά επειδή οι ως άνω, και πολλοί άλλοι φυσικά, κατά γενική ομολογία, έπαψαν να πιστεύουν και να ανταποκρίνονται στο καθήκον αλήθειας κατά την εκτέλεση των υπερασπιστικών τους καθηκόντων. `Εχει τεράστια διαφορά. `Αλλο να αναλαμβάνεις τον δράστη και να οφείλεις να αναδείξεις όλα τα θετικά και ελαφρυντικά του και άλλο να αρνείσαι όλα τα στοιχεία προσβάλλοντας την κοινή λογική. Ο υπερασπιστής κατά το νομικό μας σύστημα είναι συλλειτουργός της δικαιοσύνης και βοηθά στην αναζήτηση όλης της αλήθειας και όχι αναζητητής με κάθε μέσο ενός καλύτερου για τον εντολέα (πελάτη) του deal με το σύστημα, όπως στο αμερικάνικο νομικό σύστημα, ούτε μόνιμος διαστρεβλωτής και φυγάς της αλήθειας όταν αυτή δεν συμφέρει τον εντολέα του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σκηνικό είναι αυτό:
- ΔΕΘ 2018, Τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ, τιμώμενο πρόσωπο ο υπουργός εμπορίου κ. Ρος. Δεν έχει υπάρξει πιο γλοιώδης αντιμετώπιση από κυβερνήση, " υπουργέ μου ιδού το προτεκτοράτο σας"!
- δύο μήνες αργότερα ο ( εκτός από υπουργός) μεγαλοεφοπλιστης κ. Ρος συνάπτει επιχειρηματική συμφωνία με τον Μαρινάκη
- τα παπαγαλάκια του Μαρινάκη πανηγυρίζουν, τι " κυρίαρχος των θαλασσών", " κολοσσός των ωκεανών". Ε, δεν κρατιέται κι ο Άδωνις, βγαίνει να πανηγυρίσει κι αυτός!
- τα φερέφωνα της κυβέρνησης απαντούν πως δεν είναι " κυρίαρχος των θαλασσών ο Μαρινάκης" αλλά ο Ρος είναι το μεγάλο αφεντικό! Τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει κι ο υπεύθυνος της ΟΜ Ελλάδας κ. Παιατ..
Κι ο καυγάς Ελλήνων πολιτικών γίνεται για το αν οι Αμερικάνοι στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους δικούς του επιχειρηματίες - τίγρεις ή τη ΝΔ και τον Μαρινάκη... μιλάμε για δίλημμα, όχι αστεία!
Ως σκεπτόμενοι άνθρωποι πρέπει να παρακολουθούμε αυτά τα παιχνίδια, να τα βγάζουμε στη φόρα
ΦΥΣΙΚΑ και δεν μας αφορά να διαλέξουμε, άλλωστε ποιο δίλημμα, και τους δύο μια χαρά τους στηρίζουν οι Αμερικάνοι...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΛΑΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΙΣ 1,2 και 3/12 ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Η ΛΑΕ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ, στις 3 Δεκεμβρίου, και τα 3 συλλαλητήρια που διοργανώνει η ΕΣΑμεΑ, επισημαίνει ότι 8 χρόνια συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής, από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχουν οδηγήσει, αφ' ενός στην αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας και σε δυσθεώρητες περικοπές στην χρηματοδότηση δομών ημερήσιας και κλειστής φροντίδας, αφ' ετέρου τα ΑμεΑ στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους βιώνουν καθημερινά τον δικό τους Γολγοθά από τις ασκούμενες αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες τους στερούν κεκτημένα δικαιώματα που αποκτήθηκαν με τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος.
Η ΛΑΕ στηρίζει τους αγώνες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους και παλεύει δίπλα στο αναπηρικό κίνημα για τα δίκαια αιτήματά του.
Τιμούμε την 3η Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, με τη στήριξη και συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια των ΑμεΑ και στους αγώνες τους για να μην οδηγηθούν σε κοινωνική γενοκτονία από τους δανειστές και τις πολιτικές δυνάμεις, που εφαρμόζουν, ψηφίζουν ή στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές φτωχοποίησης του λαού και ταπείνωσης της χώρας.
Η ΛΑΕ καλεί τα ΑμεΑ, τις οικογένειές τους και τους χρόνια πάσχοντες, τιμώντας τις καλλίτερες αγωνιστικές παραδώσεις τους, να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στα παν-αναπηρικά συλλαλητήρια, που διοργανώνει η ΕΣΑμεΑ στις 1/12/2018, στις 11π.μ, στο Ηράκλειο Κρήτης (πλατεία Ελευθερίας), στις 2/12/2018, στις 11 π.μ, στη Θεσσαλονίκη (πλατεία Αριστοτέλους) και στις 3/12/2018, στις 11 π.μ, στην Αθήνα (πλατεία Κλαυθμώνος). Τους καλούμε επίσης να συνεχίσουν τους αγώνες τους ενάντια στη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας σε βάρος της υγείας και της ίδιας της ζωής τους, για μια ζωή με ποιότητα και αξιοπρέπεια.
Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.
Αθήνα, 30/11/2018



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Αγωγή στην Airbnb από σιωναζι αμερικανους για την απόφαση αφαίρεσης καταλυμάτων από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη
 Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 23:59
Αγωγή με βάση την νομοθεσία κατά των διακρίσεων κατέθεσαν Σιωναζι Αμερικανοί πολίτες ενάντια στην Airbnb για την απόφασή της να αφαιρέσει από την πλατφόρμα της τις καταχωρήσεις καταλυμάτων στους σιωναζιστικούς αποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Ο δικηγόρος Ρόμπερτ Τζ. Τόλτσιν δήλωσε σήμερα στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) ότι την αγωγή κατέθεσαν 17 Ισραηλινοαμερικανοί που κατέχουν ακίνητη περιουσία στους σιωναζιστικούς αποικισμούς και ένας Αμερικανός πολίτης, πελάτης της εταιρείας καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων.
Οι ενάγοντες ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης, ζητώντας επίσης αποζημιώσεις.
Η εφημερίδα «Times of Israel» ανέφερε ότι η αγωγή κατατέθηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο της αμερικανικής Πολιτείας Ντέλαγουερ.
Η εταιρεία απάντησε ότι εμμένει στην απόφασή της και υπέδειξε σε αποφάσεις άλλων πολυεθνικών εταιρειών ξενοδοχείων με έδρα τις ΗΠΑ που δεν προσφέρουν διαμονή στους εποικισμούς.
«Δεν πιστεύουμε ότι η αγωγή αυτή θα γίνει δεκτή στο δικαστήριο, αλλά γνωρίζουμε ότι άνθρωποι διαφωνούν με την απόφασή μας και εκτιμούμε την άποψή τους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας με ανακοίνωσή του στο dpa.
Το Airbnb είχε προχωρήσει στην αφαίρεση των καταχωρήσεων από την πλατφόρμα της στην Κριμαία, το 2014, όταν η χερσόνησος προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, προσθέτει η ανακοίνωση.
Στις 19 Νοεμβρίου, η Airbnb ανακοίνωσε την απόφασή της να αφαιρέσει από την πλατφόρμα της περίπου 200 καταχωρήσεις καταλυμάτων στους σιωναζιστικούς αποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Την απόφαση της εταιρείας χαιρέτισαν το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) και άλλες οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.
Νωρίτερα τον Νοέμβριο, μια ξεχωριστή μήνυση κατατέθηκε από Ισραηλινοναζιστες δικηγόρους στο περιφερειακό δικαστήριο της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με ισραηλινοναζιστικά μέσα ενημέρωσης.
Οι περισσότερες χώρες θεωρούν παράνομους τους σιωναζιστικούς οικισμούς που έχει κατασκευάσει το ισραηλινοναζιστικο καθεστως  στα εδάφη τα οποία κατέλαβε κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.
Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως αμφισβητεί ότι οι σιωναζιστικοί οικισμοί είναι παράνομοι και υποστηρίζει ότι το μέλλον τους θα πρέπει να καθοριστεί μέσα από ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους.
Περίπου 600.000 ισραηλινοναζιστες αποικοι κατοικούν σε περίπου 200 αποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχές που αποτελούν πατρίδα σε τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια Παλαιστινίους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποινική έρευνα εις βάρος του Ποροσένκο ζητάει η κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία
 Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 22:15
Την έναρξη ποινικής έρευνας εις βάρος του Πέτρο Ποροσένκο για το αδίκημα της υποκίνησης βίας ζητάει η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας (UOC-MP), όπως δήλωσε στο Sputnik o εκπρόσωπος της κανονικής ουκρανικής εκκλησίας.
«Χθες ο πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε. Πότε οι εισαγγελείς θα ξεκινήσουν έρευνα για την πρόκληση θρησκευτικού μίσους, σχετικά με τα όσα είπε μπροστά στις κάμερες» διερωτήθηκε ο Βασίλι Ανισιμόφ.
Και συνέχισε: «Ο Ποροσένκο μας συκοφάντησε, λέγοντας ότι κάθε πρωί προσευχόμαστε για τον Πούτιν, για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας. Αυτό αποτελεί υποκίνηση του μίσους εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κατά εμένα το ποινικό αδίκημα είναι προφανές».
Οι αρχές του Κιέβου προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν μία ξεχωριστή ανεξάρτητη εκκλησία, η οποία θα βασίζεται στις μη-κανονικές σχισματικες ουνιτικες ορθόδοξες εκκλησίες της Ουκρανίας.
Τον Οκτώβριο, το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης προανήγγειλε την έναρξη των διαδικασιών χορήγησης αδειας Πατριαρχειου στην Σχισματικη Ουνιτικη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, κίνηση την οποία χαιρέτισε ο Ποροσένκο.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έτυχε της έντονης κριτικής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς η απόφαση του  Τουρκου Πατριάρχη Κωνσταντινουπολης Βαρθολομιου (λοχαγος του τουρκικου στρατου) προκάλεσε την «ολική διακοπή» των σχέσεων των δύο εκκλησιών.
Η Μόσχα μάλιστα, χαρακτήρισε την απόφαση της Κωνσταντινούπολης ως «νομιμοποίηση των σχισματικών», υποστηρίζοντας ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες, επηρεάζοντας εκατομμύρια Χριστιανούς στην Ουκρανία και τις υπόλοιπες χώρες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναβίωσε η νεκρή γλώσσα της Βαβυλωνίας
 Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 11:52
Έπειτα από 2.000 χρόνια αναβίωσε η νεκρή γλώσσα της Βαβυλωνίας μέσα από μία ταινία. Πρόκειται για το πρώτο φιλμ στην Ιστορία γυρισμένο σε αυτή τη νεκρή γλώσσα. Η μικρού μήκους (22 λεπτών) ταινία γυρίστηκε από φοιτητές αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και αφηγείται την ιστορία του φτωχού του Νιπούρ, του οποίου την κατσίκα, τη μόνη ιδιοκτησία του, κλέβει ο δήμαρχος. Ο φτωχός του Νιπούρ ορκίζεται να εκδικηθεί «στο τριπλάσιο», και ναι, όλοι οι διάλογοι πραγματοποιούνται στη Βαβυλωνιακή γλώσσα!
Μιλώντας στο Reuters, ο καθηγητής και σκηνοθέτης Μάρτιν Ουόρθιγκτον εξήγησε ότι τα εκθέματα για τη Βαβυλωνία στα μουσεία ενώ είναι θεαματικά, είναι στατικά. «Οι επισκέπτες των μουσείων βλέπουν αυτά τα μυστηριώδη πλάσματα με τα φτερά και τα κέρατα… Ήταν ένας κανονικός κόσμος με ανθρώπους που συζητούσαν και έκαναν ψώνια» τόνισε. Η Βαβυλωνιακή/ Ακκαδική γλώσσα (lišānum akkadītum) ανήκει στην οικογένεια των Σημιτικών γλωσσών, όπως τα εβραϊκά και τα αραβικά, οπότε οι αρχαιολόγοι έχουν το πώς πραγματικά ακούγονταν.
Η ιστορία βρέθηκε στην Τουρκία χαραγμένη σε σφηνοειδή γραφή σε μια πήλινη πλάκα που χρονολογείται από το 700πχ. Το φιλμ έκανε την πρεμιέρα του αυτήν την εβδομάδα. Spoiler Alert: Ο δήμαρχος στο τέλος τιμωρείται για την απληστία του. Καμία κατσίκα δεν πειράχθηκε κατά τα γυρίσματα της ταινίας.
Δείτε το βίντεο:
https://www.zougla.gr/politismos/article/anaviose-i-nekri-glosa-tis-vavilonias
Η Βαβυλώνα, ήταν αρχαία περίφημη πόλη που για ολόκληρους αιώνες ήταν η πρωτεύουσα του Βαβυλωνιακού κράτους. Ήταν κτισμένη πάνω στις δύο όχθες του ποταμού Ευφράτη, στην επαρχία της Βαβυλωνίας του σημερινού Ιράκ περίπου 85 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της χώρας Βαγδάτης στην πόλη Χιλάχ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρυξέλλες: Επεισόδια σε διαδήλωση του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων»
 Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 16:39
Η βελγική αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων στο κέντρο των Βρυξελλών σήμερα για να απωθήσει τους περίπου 300 διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», οι οποίοι πέταξαν πέτρες κατά του πρωθυπουργικού γραφείου.
Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις, καθώς οι διαδηλωτές κατέστρεψαν τουλάχιστον 2 αστυνομικά βαν κατά τη διάρκεια της πορείας, που ξεκίνησε σε ειρηνικό κλίμα, χωρίς, ωστόσο, την άδεια των αρχών.
Τα επεισόδια ξέσπασαν, όταν ομάδες νεαρών προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.
Για τρεις ώρες, οι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για τις τιμές των καυσίμων και την οικονομική δυσχέρεια των πολιτών, διέκοψαν την κυκλοφορία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν 60 συλλήψεις πριν από τις ταραχές, κυρίως για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας αλλά και επειδή ορισμένοι διαδηλωτές είχαν στην κατοχή τους κοπίδια, πυροτεχνήματα ή δακρυγόνα.
Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι φορώντας τα γιλέκα σε φωσφοριζέ κίτρινο χρώμα συγκεντρώθηκαν μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ. Δεκάδες εξ αυτών, πολλοί εκ των οποίων με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, πέταξαν πέτρες, κροτίδες και πινακίδες οδοσήμανσης εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με νερό υπό πίεση και χημικά.
Οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο Βέλγιο, κυρίως γύρω από τα διυλιστήρια στο νότιο τμήμα της χώρας, αντλούν έμπνευση από το γαλλικό κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» κατά των αυξήσεων στη φορολογία των καυσίμων, που αποφάσισε η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μείωση των καυσαερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.
«Μισέλ, παραιτήσου!» φώναζαν σήμερα οι διαδηλωτές. Ο Μισέλ εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τα προβλήματα των πολιτών χθες, προσθέτοντας, όμως: «Τα χρήματα δεν πέφτουν από τον ουρανό».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το CNN διέκοψε τη συνεργασία του με σχολιαστή λόγω δηλώσεών του υπερ της Παλαιστινης
 Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 12:10
Το CNN διέκοψε τη συνεργασία του με έναν από τους σχολιαστές του, τον αφροαμερικανο Μαρκ Λαμόντ Χιλ, μετά τις δηλώσεις που έκανε αυτός για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη σε γεγονός στον ΟΗΕ, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
«Ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ δεν έχει πλέον συμβόλαιο με το CNN» δήλωσε εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού δικτύου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στον ιστότοπό του.
Ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ στη Φιλαδέλφεια, έκανε το αμφιλεγόμενο σχόλιο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον ΟΗΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό.
Ο Λαμόντ Χιλ ζήτησε κυρίως την «απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τον ποταμό έως τη θάλασσα».
Η φράση αυτή «δεν ήταν ένα κάλεσμα για να καταστραφεί οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε», υπογράμμισε ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ σε μήνυμά του στο Twitter.
«Υποστηρίζω την ελευθερία της Παλαιστίνης. Υποστηρίζω την αυτοδιάθεση της Παλαιστίνης. Είμαι βαθιά επικριτικός για την πολιτική και τις πρακτικές του Ισραήλ» αναγνώρισε.
Αλλά «δεν υποστηρίζω τον αντισημιτισμό, τη δολοφονία Εβραίων, ή όλα τα άλλα πράγματα που αποδίδονται στην ομιλία μου. Όλη μου τη ζωή πολεμάω αυτά τα πράγματα», διαβεβαίωσε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένοχοι για τη δολοφονία της ακτιβίστριας Μπέρτα Κάσερες
 Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 08:06
Δικαστήριο της Ονδούρας έκρινε την Πέμπτη ένοχους επτά κατηγορουμένους στη δίκη για τον φόνο μιας ιθαγενούς αγωνίστριας για την προστασία του περιβάλλοντος το 2016.
Η Μπέρτα Κάσερες είχε δολοφονηθεί από ενόπλους τη 3η Μαρτίου 2016. Έγινε στόχος διότι αγωνιζόταν εναντίον της ανέγερσης ενός υδροηλεκτρικού φράγματος.
Οι ποινές των επτά καταδικασθέντων για την πολύκροτη υπόθεση, που είχε προκαλέσει κύμα αγανάκτησης στην Ονδούρα και διεθνώς, θα ανακοινωθούν την 10η Ιανουαρίου 2019, διευκρίνισε το δικαστήριο. Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση στην Ονδούρα επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 30 έτη.
Η ακτιβίστρια δολοφονήθηκε στο σπίτι της, στην πόλη Λα Εσπεράνσα, περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα. Είχε δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά της ζωής της, διότι ήταν πρωταγωνίστρια στην κινητοποίηση των ιθαγενών της φυλής Λένκα εναντίον της οικοδόμησης ενός υδροηλεκτρικού φράγματος στα εδάφη αυτής της εθνότητας, στην οποία ανήκε κι η ίδια.
Το τριμελές κακουργιοδικείο στην Τεγκουσιγκάλπα έκρινε ένοχο για ηθική αυτουργία τον Σέρχιο Ροδρίγκες, κορυφαίο στέλεχος του ομίλου Desarrollos Energéticos (DESA), που είχε αναλάβει το έργο.
Ομόφωνα, οι τρεις δικαστές αποφάνθηκαν ότι υπάρχουν «αδιάσειστα στοιχεία» που τεκμηριώνουν ότι ο Ροδρίγκες οργάνωσε τη δολοφονία, με συνεργούς τον πρώην επικεφαλής της ασφάλειας της DESA, τον Ντάγκλας Μπουστίγιο, έναν στρατιωτικό, τον Μαριάνο Ντίας, κι άλλο ένα στέλεχος της εταιρείας ηλεκτρισμού.
Τέσσερις πληρωμένοι δολοφόνοι - ο Χένρι Ερνάντες, ο Έλβιν Ραπάλο, ο Εντίλσον Δουάρτε και ο Όσκαρ Τόρες - ανέλαβαν να εκτελέσουν την ακτιβίστρια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ βομβαρδίζει το συριακό Νότο. SANA: Η συριακή αεράμυνα κατέρριψε όλους τους πυραύλους. H συριακή αεράμυνα κατέρριψε ισραηλινό F16. To Iσραήλ διαψεύδει.
29/11/2018
Mια στρατιωτική πηγή ανέφερε στο SANA πως η συριακή αεράμυνα απώθησε αντίπαλους στόχους  πάνω από τη ζώνη Kiswa και τους κατέρριψε. Για αεροπορική επίθεση κατά της Συρίας από αταυτοποίητα αεροσκάφη κάνουν λόγο πολλές πηγές.
O ανταποκριτής του SANA είπε ότι η επίθεση συνεχίζεται κατά της περιοχής του Νότου  και η συριακή αεράμυνα κατέρριψε πολλούς πυραύλους. Δεν έφθασαν στους στόχους τους αναφέρει το ίδιο μέσο και καταρρίφθηκαν όλοι. ήχος αεροσκαφών αταυτοποίητων ακουγόταν πέρα από το ΝΔ τμήμα της Δαμασκού. Επιθέσεις κατά κύματα πάνω από νότο Δαμασκού. Στο  Kanaker ΝΔ της Δαμασκού καταρρίφθηκαν πύραυλοι εχθρικοί. To Al-Arabiya αναφέρει πως ισραηλινά αεροσκάφη επιτέθηκαν κατά ιρανικών στόχων στο Νότο Συρίας. Και συριακά μέσα αλλά όχι το SANA  μιλούν ως τώρα για ισραηλινή επίθεση.
H συριακή αεράμυνα κατέρριψε ισραηλινό F16. To Iσραήλ διαψεύδει.
Μια στρατιωτική πηγή της Συρίας ανέφερε σε δήλωση της προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti την Παρασκευή ότι η αεράμυνα της Συρίας κατέρριψε ισραηλινό πολεμικό αεροπλάνο F-16 και τέσσερις πυραύλους.Aναφορές ότι καταρρίφθηκε δυτικά του Κanaker. Eκπρόσωπο των συριακών υπηρεσιών της ασφάλειας επικαλείται το sputnik για να μεταφέρει ότι καταρρίφθηκε ισραηλινό μαχητικό.
Από την πλευρά του, ο ισραηλινοναζιστικός στρατός διέψευσε αναφορές για την κατάρρευση ενός ισραηλινοναζιστικού πολεμικού αεροπλάνου στη Συρία.Νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης το  Αποικιακό Παρατηρητήριο για τη Συρια δήλωσε ότι για πρώτη φορά σε 75 ημέρες, οι ισραηλινοί πύραυλοι στόχευαν περιοχές στη νότια Δαμασκό και στα διοικητικά σύνορα με την ύπαιθρο της Quneitra και  δήλωσε ότι ακούστηκε ήχος έντονων εκρήξεων σε περιοχές στα προάστια της πρωτεύουσας της Δαμασκού και του συριακού νότου και ότι η συριακή αεράμυνα εντατικά αντέδρασε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




To πανο.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΓΕΛ ΜΑΛΙΩΝ

Έξι καταλήψεις για τη Μακεδονία σε Χανιά και Ρέθυμνο – “Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία” σε Λύκειο στα Μάλια – Και άλλες καταλήψεις στο Λασίθι
29/11/2018

Το «μικρόβιο» της κατάληψης για “εθνικά θέματα” έκανε την εμφάνιση του και σε σχολεία της Κρήτης.
Στα Χανιά, τρια σχολεία ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα και τελούν υπό κατάληψη. Πρόκειται για το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου και το ΕΠΑΛ Βρυσών.
Να σημειώσουμε ότι έξω από σχολεία μαθητές και φοιτητές μοίραζαν φυλλάδια ενάντια στις καταλήψεις και την υποκίνησή τους από ακροδεξιές οργανώσεις.
Σε κατάληψη βρίσκονται και τρία σχολεία στο Ρέθυμνο.
Πιο συγκεκριμένα, υπό κατάληψη βρίσκονται το 1ο Γυμνάσιο και τα ΓΕΛ Περαματος και Πανορμου με τους μαθητές να ανταποκρίνονται σήμερα στο κάλεσμα του μαθητικού κινήματος για καταλήψεις Πανελλαδικά.
Πάντως με ανακοίνωσή του οι μαθητές του ΓΕΛ Πανόρμου δηλώνουν ότι καταδικάζουν τον φασισμό:
Διαχωρίζουμε την θέση μας απο τα εθνικιστικά καλέσματα και συνθήματα που υπονομεύουν την “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”.Η κατάληψη μας είχε ως στόχο την ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων που αφορούν το σχολείο μας!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αρχή έγινε στο Γυμνάσιο Χερσονήσου και στο Λύκειο Μαλίων.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε ότι αφορά στο Γυμνάσιο Χερσονήσου, όλα ξεκίνησαν μέσω διαδικτύου όπου ενημερώθηκαν σχετικά οι μαθητές ενώ εμφανίστηκαν στο σχολείο και δύο πανό με συνθήματα “MAKEΔONIA ΓH EΛΛHNIKH” και “AΓEPAΣTH H MNHMH TOY KATΣIΦA”.
Στο δε Λύκειο Μαλίων το πανό αναγράφει: “Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”.
Οι μαθητές για περίπου δύο ώρες έκαναν αποχή, ωστόσο, μόλις το γεγονός έγινε γνωστό σε γονείς, επενέβησαν προκειμένου να…επανέλθει η κατάσταση στα σχολεία σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Γονείς, μαθητές αλλά και κάτοικοι της περιοχής επιχειρούν πλέον να ενημερωθούν όλα τα παιδιά “σωστά για τα θέματα του εθνικισμού και του φασισμού”
Επίσης, υπό κατάληψη τελούν από το πρωί της Πέμπτης το 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και το ΕΠΑΛ της Νεάπολης, ενώ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Τζερμιάδω πραγματοποιείται δίωρη αποχή από το μαθήματα όπως είπε στην «Α» ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Ν. Λασιθίου κ. Βασίλης Αϊβαλιώτης.
Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου στην Ιεράπετρα αναφέρουν στο ψήφισμά τους πως κινητοποιούνται ώστε να στηρίξουν τις αντιδράσεις και άλλων σχολείων σε όλη τη χώρα σχετικά με την ονοματοδοσία των Βουλγατοσκοπιανων και εναντια στην Προδοτικη Συμφωνια των Πρεσπων, χωρίς όπως αναφέρουν να κομματοποιούν την κατάληψη ή να υιοθετούν ακραίες αντιλήψεις.

Η ονοματοδοσία των Βουλγαροσκοπιανων και η προδοτικη Συμφωνια των Πρεσπων  είναι η αιτία της κατάληψης και στο ΕΠΑΛ Νεάπολης, το οποίο όπως ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου κ. Γιάννη Κουτάντο οι μαθητές θα παραμείνει κλειστό σήμερα και αύριο.
Σημειώνεται ότι και η εκπαιδευτική κοινότητα στην Κρήτη είναι σε επιφυλακή, με αφορμή την «καμπάνια» για να γίνει κατάληψη σε σχολεία με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Στο SMS που φέρεται να διακινείται σε κινητά μαθητών αναφέρεται: «Έκτακτο. Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα εθνικά θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας και Β. Ηπειρος. Μιλήστε με όλοι με τα 15μελή σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία».
Από την άλλη πλευρά, πάντως, μαθητές απευθύνουν κάλεσμα για συλλαλητήρια, σήμερα Πέμπτη, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία».

Σχολιο.- Οι μαθητές του Γ.Ε.Λ πανόρμου δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε τον φασισμό.Διαχωρίζουμε την θέση μας απο τα εθνικιστικά καλέσματα και συνθήματα που υπονομεύουν την “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”.Η κατάληψη μας είχε ως στόχο την ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων που αφορούν το σχολείο μας!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ φασίστες δεν είμαστε ναζί, όταν τραγουδάμε για γη ελληνική..."!

Για εκείνους που χαρακτηρίζουν τις μαθητικές καταλήψεις ως..."φασιστικές".
Κάποιοι ΕΛΕΕΙΝΟΙ - ακόμα και σαν ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ - χαρακτηρίζουν το σύνθημα "Η Μακεδονία είναι Ελληνική" ως δηλωτικό "ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ".
Αυτή η "ερμηνεία" εκλαμβάνει ως "δεδομένο" ότι... "μέρος της Μακεδονίας είναι εκτός Ελλάδος" - π.χ. πέραν των βορείων συνόρων - και ότι το σύνθημα "εννοεί" πως "τα εδάφη της Μακεδονίας τα οποία (ΔΗΘΕΝ) "δεν συμπεριλαμβάνονται στην Ελλάδα, πρέπει να καταληφθούν". (Αν δεν υπάρχει "Μακεδονία" εκτός Ελλάδας, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο "ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ" τον οποίο "εννοεί" το σύνθημα;)
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ, ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Αν είναι κάποιος ή κάτι που βλέπει "Μακεδονία εκτός Ελλάδος", αυτό είναι Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝΑΡΟΥΝ (ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΜΠΛΕ, ΡΟΖ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΣΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ" ΤΟΥΣ). ΑΥΤΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ - ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΚΡΗ ΠΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ!
Το σύνθημα εννοεί ό,τι αντιλαμβάνεται ένας στοιχειωδώς ΕΧΕΦΡΩΝ Άνθρωπος: Ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΠΟΤΕ, ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΞΕΝΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ. Πολύ απλά: Όπως δεν διεκδικεί έτσι και ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ. Ούτε Όνομα ούτε Ιστορία, ούτε την Ελευθερία του. Και δεν ανέχεται ένα ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΟΥ NATO να υπάρχει δίπλα στην χώρα του με "επίσημη ελληνική αναγνώριση".




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΑΡCIΑ MADE IN USA... Είμαστε η ΑΝΤΑΡCIΑ. Μία γνήσια Αμερικανοκίνητη Νατοϊκή δύναμη και έχουμε σαν σημαία μας την Αστερόεσσα!