Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Κυριακη 2 Δεκεμβρριου 2018


Όταν έγραφε o Σαβοπουλος: Χατζιδάκια μ ,θεοδωράκια μ, σεις τρώτε και πίνετε κι εμένα δεν μου δίνεται.....
έπρεπε να ξέρουμε οτι θα έχει καλομοίρες και θα φιλά κώλους ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018
Αργεντινή: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στο G20 & το ΔΝΤ

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που αντιτίθενται στη Σύνοδο Κορυφής των G20 πλημμύρισαν το κέντρο του Μπουένος Άιρες. Αριστερές οργανώσεις, Συνδικάτα και μαζικές οργανώσεις, πορεύτηκαν έως την Πλατεία Dos Congresos, περνώντας δίπλα από τους σιδερένιους φράκτες που φρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις καταστολής.

Τεταμένη ηρεμία είναι ο όρος που μπορεί να περιγράψει το κλίμα που υπήρχε στο χώρο τερματισμού της πορείας, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν ένα ομοίωμα του Ντόναλν Τραμπ. Πριν την πορεία, έγιναν έξι συλλήψεις διαδηλωτών, οι οποίοι – σύμφωνα με την αστυνομία – έφεραν βόμβες μολότοφ.
Η διαδήλωση ξεκίνησε με μία εκδήλωση του Μετώπου της Αριστεράς και των Εργατών (FIT) όπου διαβάστηκε μια καταγγελία για “την προσπάθεια του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι να αξιοποιήσει τη Σύνοδο των G20 για να εξαπολύσει εκ νέου μια επίθεση σε βάρος των εργαζομένων” και καταγγέλθηκε επίσης η σύλληψη του Γκιγιέρμο Πιστονέσι, του Εργατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PST) και εθνικού ηγέτη του Μετώπου της Αριστεράς και των Εργατών (FIT).
Τα συνθήματα της πορείας ήταν "Όχι στην G20". "Κάτω η συμφωνία Μάκρι - ΔΝΤ". "Έξω ο Τραμπ και οι άλλοι ιμπεριαλιστές ηγέτες". "Εξω ο Μπολσονάρο", "Να μην πληρωθεί το εξωτερικ'ο χρέος", "Όχι στην προσαρμογή, την παράδοση και την καταστολή" καθώς και συνθήματα κατά της αστυνομίας.
Οι οργανώσεις που συμμετείχαν στην πορεία ήταν: FIT, PTS, Εργατικό Κόμμα (PO), Σοσιαλιστική Αριστερά, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κίνημα (MST), Συνομοσπονδία Εργατών της Αργεντινής (CTA) Ανεξάρτητη Ένωση Εργαζομένων στο Δημόσιο, Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (RCP), Κίνημα Εβίτα, κ.α.
Πολλές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων οι Myriam Bregman, Nicolás del Caño, Nora Cortiñas, Néstor Pitrola, María del Cármen Verdú, Hugo Godoy, Claudio Lozano και Alejandro Bodart βρέθηκαν στην κεφαλή της πορείας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορεία από καμιά 70ριά φασισταριά "για τη Μακεδονία" απόψε Σαββατο στη Θεσσαλονίκη και εκδήλωση "πατριωτισμού" με τη βεβήλωση του μνημείου των ελασιτών που απελευθέρωσαν την πόλη.
Οι επίγονοι των ταγματαλητών δεν θα συγχωρήσουν ποτέ στον ΕΛΑΣ το τσάκισμα των ναζί κατακτητών!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σαββόπουλος στη χθεσινή του  συναυλία.
Η γυναίκα στο πρόγραμμα μπηκε ντυμενη αστυνομικινα κι εκανε στριπτιζ, και ο γερο ξεκουτης τηης βαραγε μπατρσες στο κωλομερι.....Τι τεραστια εμπνευση!
αν δεν με απατά η μνήμη μου, η αλλαγή στάσης εκκινεί από ένα "πετυχημένο" γάμο ...
 η Ασπα ...αδελφη της γυναικας του Follie-Follie...με τ ελικοπτερο τ Κοντομηνα κ την Σπυροπουλου...νυχτερινες πτησεις στη Σκιαθο γ ν παρταρουν προκαλωντας την οργη των κατοικων



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Κίτρινα γιλέκα" ή αλλιώς "οι αγανακτισμένοι των Παρισίων"
 Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018, 14:27
Αμέσως μετά την επιστροφή του από το Μπουένος Άιρες όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής των G20, ο Εμανουέλ Μακρόν έσπευσε στην αψίδα του θριάμβου και στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής μετά και την βεβήλωση του ιστορικού μνημείου από τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των χθεσινών βίαιων επεισοδίων.
Όπως σημειώνουν στα πρωτοσέλιδά τους οι γαλλικές εφημερίδες, οι δημοσιογράφοι είδαν αστυνομικούς να δίνουν μάχες σώμα με σώμα με τους διαδηλωτές για να υπερασπιστούν τη φλόγα που καίει συνεχώς στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη κάτω ακριβώς από την αψίδα του θριάμβου.
Αμέσως μετά την συμβολική αυτή κίνηση, ο Εμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη όλων των αρμοδίων κυβερνητικών και κρατικών παραγόντων προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που επικρατεί στη γαλλική πρωτεύουσα μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που συντάραξαν την γαλλική κοινωνία και έφεραν στην επιφάνεια το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, που πολύ δεν θέλουν να δουν κατά πρόσωπο, που είναι η φτώχεια στη Γαλλία και η καταβύθιση του επιπέδου ζωής των κοινωνικών ομάδων που είναι καταδικασμένες να ζουν με αμοιβές κάτω από 1000 ευρώ τον μήνα.
Όπως επισημαίνεται και στο ρεπορτάζ παρακάτω, υπάρχουν έντονες σκέψεις στη γαλλική πρωτεύουσα για την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης δεδομένης της βιαιότητας που χαρακτήρισε τα χθεσινά επεισόδια. Είναι ενδεικτικό ότι στη λεωφόρο Κλεμπέρ στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας οι διαδηλωτές έκαψαν ακριβά αυτοκίνητα επιλέγοντας τα μοντέλα που κοστίζουν άνω των 50.000 ευρώ, ενώ στόχος τους ήταν και τα χλιδάτα πεντάστερα ξενοδοχεία στο σημείο αυτό της πόλης απ’ όπου οι τουρίστες (εξαιρετικά πλούσιοι κατά κανόνα) παρατηρούσαν και φωτογράφιζαν τα επεισόδια από τα παράθυρα των επιβλητικών ξενοδοχείων. Μία εικόνα που παραπέμπει περισσότερο σε Κολοσσαίο και επιτείνει την άποψη ότι η Γαλλία βρίσκεται στον πυρήνα της διαμάχης που προκαλεί η κοινωνική ανισότητα.
Όπως επισημαίνει η γαλλική Le Monde, η έναρξη των επεισοδίων προκλήθηκε από περιορισμένες οργανωμένες ομάδες ατόμων οι οποίες κινούνται στον χώρο των υπερεθνικιστών και στη συνέχεια τα επεισόδια αυτά επεκτάθηκαν στο κέντρο της πόλης με τα εμβληματικά κτήρια για να φθάσουν ακόμη και στην οδό Ριβολί με τις γνωστές μπουτίκ για το VIP κοινό καθώς και στον Κεραμικό.

Τα επεισόδια
Το Παρίσι μετατράπηκε χθες σε πεδίο μάχης με τα «Κίτρινα Γιλέκα» και τις δυνάμεις της αστυνομίας να μάχονται στην γαλλική πρωτεύουσα, δημιουργώντας εικόνες καταστροφής.
Το Σαββατο το πρωι  είχαν ξεσπάσει ταραχές με ειδικές μονάδες της γαλλικής αστυνομίας να κάνουν χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που φορούσαν φωσφορίζοντα κίτρινα γιλέκα και προσπαθούσαν να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Σανζ-Ελιζέ) κατά τη σημερινή τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησής τους.
Η κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» γινεται κατά των αυξήσεων στη φορολογία των καυσίμων και του υψηλού κόστους ζωής.
Συνολικά η αστυνομία προέβη σε 412 προσαγωγές ενώ έγιναν 378 συλλήψεις. Από τους 133 τραυματίες, 23 ανήκουν στις δυνάμεις της τάξης. Ολόκληρη τη χθεσινή ημέρα, το Παρίσι έγινε το θέατρο σοβαρών βίαιων επεισοδίων, τα οποία σημειώθηκαν κυρίως στις δυτικές συνοικίες και στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Πρόκειται για τα χειρότερα επεισόδια της τελευταίας δεκαετίας. Οι συμπλοκές και τα οδοφράγματα στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας έχουν σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση Μακρόν, η οποία ωστόσο παραμένει ανυποχώρητη στα αιτήματα των διαδηλωτών εδώ και αρκετές ημέρες.
Τα πάντα στο κέντρο του Παρισιού, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου, θύμιζαν εμπόλεμη ζώνη το Σάββατο.
Δύο ιστορικά πολυκαταστήματα στο κεντρικό Παρίσι, οι Galeries Lafayette και το Printemps έκλεισαν τις πόρτες τους λόγω της κλιμακούμενης βίας στην πρωτεύουσα μεταξύ των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους διαβίωσης, δήλωσαν στο Reuters εκπρόσωποι των δυο καταστημάτων.
Την ίδια ώρα, πυροσβέστες πραγματοποίησαν επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε κτίριο κοντά στα Ηλύσια Πεδία, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κτίριο κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου ενώ η βία εξαπλώθηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.
Διαδηλωτές έκλεψαν αυτόματο τουφέκι από όχημα της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Επίσης, μερικοί διαδηλωτές στόχευσαν την Αψίδα του Θριάμβου και άλλα μνημεία, ενώ άλλοι έσπασαν βιτρίνες μαγαζιών, ανάμεσά τους καταστήματα καθώς τα βίαια επεισόδια επισκίασαν το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν οι χιλιάδες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία των «κίτρινων γιλέκων», για την άνοδο της τιμής των καυσίμων και του κόστους ζωής στη Γαλλία.

Έκτακτη συνεδρίαση από Μακρόν
Από το Μπουένος Αιρες, όπου βρισκόταν για τη σύνοδο κορυφής της G20, ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι δεν θα δεχθεί ποτέ τη βία, που δεν έχει καμία σχέση με την έκφραση ενός θεμιτού θυμού για την αύξηση της τιμής των καυσίμων και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας επέστρεψε σήμερα το πρωί στη Γαλλία και έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο.

«Οι ένοχοι γι' αυτές τις βιαιότητες δεν θέλουν αλλαγή, δεν θέλουν καμιά βελτίωση, θέλουν το χάος. Θα ταυτοποιηθούν και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης», τόνισε στις δηλώσεις του το Σάββατο ο Μακρόν, ενώ ο Καστανέρ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Δεν έχω ταμπού. Εξετάζουμε όλες τις διαδικασίες που θα μας επιτρέψουν να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια ακόμα περισσότερο», υπογράμμισε ο υπουργός μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο. Τα πάντα (...) εγώ δεν έχω ταμπού. Είμαι διατεθειμένος να τα κοιτάξω όλα», μεταδίδει το ΑΠΕ, από το AFP.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε επιβληθεί μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες στο Παρίσι το 2015, αλλά και μετά τις ταραχές στα προάστια τον Νοέμβριο του 2005.
Ο Καστανέρ χαρακτήρισε ταραχοποιούς και στασιαστές τους δράστες των βίαιων επεισοδίων. «Σχεδόν 3.000 άνθρωποι που περιφέρονταν στο Παρίσι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές, κάτι που έκανε πολύ πιο δύσκολη την επέμβαση των δυνάμεων της τάξης. Όλα τα μέσα της αστυνομίας, της χωροφυλακής, της ασφάλειας είχαν κινητοποιηθεί στο Παρίσι και στην υπόλοιπη Γαλλία», είπε διευκρινίζοντας πως 4.600 αστυνομικοί και χωροφύλακες αναπτύχθηκαν μόνο στην πρωτεύουσα.
Την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης ζήτησαν το βράδυ του Σαββάτου δύο συνδικάτα αστυνομικών. Ο δεύτερος στην ιεραρχία του ενός από αυτά εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επικρατεί «στασιαστικό κλίμα» στη γαλλική πρωτεύουσα και πρέπει να «χτυπήσουμε τη γροθιά στο τραπέζι».
Το συνδικάτο ζητεί «την ενίσχυση του στρατού» για να φρουρούνται κυβερνητικά κτίρια και μνημεία και να κινητοποιηθούν οι ειδικές δυνάμεις επέμβασης της αστυνομίας. Ένα δεύτερο συνδικάτο των Γάλλων αστυνομικών από τη δική του πλευρά κατήγγειλε ότι η παθητική στάση που διατάχθηκαν να τηρήσουν οι άνδρες της αστυνομίας «ενθαρρύνει τους εχθρούς της Δημοκρατίας», καλώντας την κυβέρνηση «να λάβει τα μέτρα που προβλέπουν οι νόμοι και το Σύνταγμα, φθάνοντας αν χρειάζεται ως την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης».

Σχολιο.- Κόκκινο με σφυροδρεπανο στα κίτρινα γιλέκα;; Θα δείξει... Το ότι τους βρίζει ο Πορδοσάλτε, κ ο κάθε Πορδοσάλτε, προς το παρόν αρκεί..
Σχολιο.- η λεπέν ζητησε την καταστολή τους αφου απέτυχε να σφετεριστει το κινημα των κιτρινων γελεκων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαφαζάνης της ΛΑΕ: Η εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων» δείχνει την χρεοκοπία της ευρωζώνης και της ΕΕ
 Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018, 14.41
Την πεποίθηση ότι «η εξέγερση των κίτρινων γιλέκων στην καρδιά της Ευρώπης, στη Γαλλία, δεν δείχνει μόνο την χρεοκοπία της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μακρόν, που εξυπηρετεί τον μεγάλο πλούτο αυξάνοντας τη φτώχεια στην γαλλική κοινωνία, αλλά και την χρεοκοπία συνολικά της ευρωζώνης και της ΕΕ» εκφράζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ0, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Η εξέγερση των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία δείχνει την ανάγκη να εγκαταλείψουμε τους καναπέδες μας και τον εγκλωβισμό στις ψευδο-αντιπαραθέσεις για τις καρέκλες που έχουν τα συνεταιράκια του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΚΙΝΑΛ και τα ακροδεξιά συμπληρώματά τους, για μια γιγάντια αφύπνιση και κινητοποίηση του ελληνικού λαού», τονίζει ο κ Λαφαζάνης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσφατη δήλωση του Γ. Ντάισελμπλουμ ότι η έξοδος της Ελλάδας το 2015 από το ευρώ θα έφερνε χάος στην ευρωζώνη, «έρχεται να επιβεβαιώσει τις θέσεις μου ότι οι δήθεν προτάσεις του Β. Σόιμπλε για να θεσμοθετήσει η Ελλάδα το εθνικό νόμισμα είτε δεν υπήρξαν είτε αποτελούσαν σκέτη μπλόφα».
«Είναι σαφές», υπογραμμίζει, «ότι ο Αλ. Τσίπρας γυρίζοντας την πλάτη το καλοκαίρι του 2015 στις ρεαλιστικές προτάσεις μου για έξοδο από το ευρώ, προκειμένου να γίνει δυνατή η υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας, επέλεξε την προσωρινή, έστω, επιβίωση της ευρωζώνης, πάνω στην καταστροφή, το χάος και τον ενταφιασμό κάθε ελπίδας και προοπτικής για την Ελλάδα».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ
ΑΝΤΟΝ ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ ΤΣΕΧΩΦ

ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΜΟΥΛΗ

ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ MEΧΡΙ 27/1

Θείος Βάνιας – Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εγκαινιάζει την θεατρική περίοδο 2018 – 2019 με το αριστούργημα του Αντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ Θείο Βάνια σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη ο οποίος ερμηνεύει και τον ομώνυμο ρόλο.

Το έργο θα παρουσιαστεί στην κεντρική σκηνή του ΔΘΠ στις 22 Νοεμβρίου και για λίγες παραστάσεις μέχρι 27/1.

Για πολλά χρόνια ο Βάνιας και η ανηψιά του Σόνια ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία συντηρώντας τα χτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Όταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία. Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε. Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα. Πώς ζούμε; Ζούμε όπως θα θέλαμε; Ή όπως θέλουν οι άλλοι; Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης.
Μετάφραση - σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ
Σκηνικά: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΩΣΤΕΑ
Κοστούμια: ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
Φωτισμοί: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΟΥ

Παίζουν
ΒΑΝΙΑΣ: Γιώργος Κιμούλης
ΑΣΤΡΩΒ: Τάσος Νούσιας
ΕΛΕΝΑ: Στέλλα Καζάζη
ΣΕΡΕΜΠΡΙΑΚΩΦ: Γιώργος Ψυχογιός
ΜΑΡΙΝΑ: Μάγδα Λέκκα
ΣΟΝΙΑ: Χαρά Μάτα Γιαννάτου
ΜΑΡΙΑ: Μαίρη Νάνου
ΤΕΛΕΓΚΙΝ: Κώστας Κοράκης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή 20:30
Σάββατο 18:00 και 21:00
Κυριακή 19:00

Μια καταπληκτική παράσταση από τον, αποδεδειγμένα πλέον από τις άλλες του σκηνοθεσίες, μετρ του είδους, Γιώργου Κιμούλη. Δίνει πινελιές γέλιου σε ένα δραματικό βαρύ και καταθλιπτικό έργο. Η σκηνοθεσία του και η διασκευή του έργου είναι υποδειγματική! Για την ερμηνεία του σαν ηθοποιού δεν χρειάζεται να μιλήσουμε, μιλάνε η πολυετής πείρα του στο θεατρικό σανίδι.  Μαζί του ξεχωρίζουν και ο Τάσος Νούσιας στο ρόλο του ιδεαλιστή γιατρού Αστρώβ, καθώς και η νεαρή ηθοποιός Χαρά Μάτα Γιαννάτου στο ρόλο της Σόνιας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένας 13χρονος Παλαιστίνιος καλλιτέχνης, ο Majd al-Madhoun , πυροβολήθηκε για δεύτερη φορά από Ισραηλινό στρατιώτη ενώ λάμβανε μέρος σε ειρηνική διαμαρτυρία της Μεγάλης πορείας Επιστροφής κοντά στο τειχος που χωρίζει τη Γάζα από το Ισραήλ . Ο πρώτος πυροβολισμός του Majd ήταν στο πόδι του. Ο δεύτερος ήταν με σφαίρα καουτσούκ στο κεφάλι του. Ο Majd ηταν τραυματισμένος, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει αυτό που ήθελε περισσότερο . Να ζωγραφίζει! "Δεν έθεσα απειλή για τις ισραηλινές δυνάμεις", δήλωσε ο Majd. " Στεκομουν μονο, κοιτάζοντας την κατεχόμενη πατρίδα μας και ζωγραφίζοντας τα δέντρα εκεί."
«Πάω σε κάθε διαδήλωση κάθε Παρασκευή και Δευτέρα και συμμετέχω με την οικογένεια και τους φίλους μου, ζητώντας το βασικό μας δικαίωμα να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή», πρόσθεσε ο Μάτζτ .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι, αυτό είναι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν συνδικαλιστες αστυνομικοί στη Γαλλια φορούν "κίτρινα γιλέκα" σοβαρεύουν τα πράγματα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Κίτρινα Γιλέκα"... χωρίς τα ψέματα του κυρίαρχου ρεύματος (mainstream)...
Τι κρύβουν τα ΜΜΕ για τα γεγονότα στο Παρίσι και τα "κίτρινα γιλέκα";
Βασικά εμφανίζουν τα "κίτρινα γιλέκα" ως ένα κίνημα αγανακτισμένων με τις αυξήσεις στα καύσιμα. Δεν υπάρχει κανένας που δεν έχει εμποτιστεί από αυτό το κατευθυνόμενο ψέμα.
Ναι, αυξήθηκε η τιμή του ντίζελ, που με τις πρόσφατες αυξήσεις ξεπέρασε την αύξηση του 27% και από τον Γενάρη έχουν θεσμοθετηθεί 6μηνιαίες αυξήσεις ως το 2021, που ολοκληρώνει τη θητεία του ο υπάλληλος των Ρότσιλντ (Μακρόν).
Αλλά κανένα ΜΜΕ δεν μιλάει για το κόστος διαβίωσης -κυρίως θίγουν, όπως και στην Ελλάδα, τα φτωχά και μεσαία στρώματα-, τις αυξήσεις στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης και μαζικής κατανάλωσης, την αύξηση 13% στις μεταβιβάσεις, 100% στους τεχνικούς ελέγχους και 130% στις ποινές προστίμων.
Κανένα ΜΜΕ δεν μιλάει για την ιδιωτικοποίηση ακόμη της αστυνομίας και χωροφυλακής με την ανάθεση έργου σε ιδιώτες για επιβολή προστίμων για παραβάσεις.
Ποιο ΜΜΕ και δημοσιογράφος θα μας πει που και πως δραστηριοποιείται μια ιδιωτική εταιρία για παραβάσεις;
Η εταιρία προσλαμβάνει προσωπικό με μηδενικό κόστος -όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα σχεδόν σ' όλους τους τομείς που ιδιωτικοποιήθηκαν... καθαριότητα νοσοκομείων, κέτερινγκ, σεκουριτάδες και σια-, τους δίνουν αυτοκίνητο εξοπλισμένο με ραντάρ και κάμερες, οι "υπάλληλοι οδηγούν σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας για ένα 8ωρο, που συχνά γίνεται 14ωρο. Στο τέλος της "βάρδιας" ο "χαφιές" οδηγός -συνήθως από τις γαλλικές αποικίες- παίρνει ένα κομμάτι ψωμί κι η εταιρία κατεβάζει τα στοιχεία -ένας άλλος μετανάστης από την Αφρική- και στέλνει τα πρόστιμα στους παραβάτες. Αν ο οδηγός δεν είναι παράνομος μετανάστης -υπάρχουν κι οι Γάλλοι για ξεκάρφωμα των εταιριών- λαμβάνει για 8 ώρες καθημερινής οδήγησης 1.600 € μηνιάτικο, χωρίς Κυριακές κι αργίες.
Φόροι, φόροι, φόροι και στις συντάξεις (όπως στην Ελλάδα με τις αυξήσεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που υπερκάλυψαν τις ανάγκες της τρόικας και "αριστερό" πρόσημο την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, των μνημονιακών Λοβέρδου, Γεωργιάδη), με ταυτόχρονη κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης που υπήρχε μόνον για τους πάμπλουτους. Αποσιωπώντας πάντα από τα ΜΜΕ τις αυξήσεις σε ασφάλιστρα, ενέργεια, φάρμακα, ΕΝΦΙΑ -που αυτόν τον απέσυραν για κατευνασμό των λαϊκών στρωμάτων.
Για να μην μακρηγορούμε, ο Μακρόν μετατρέπει τη Γαλλία σε Ελλάδα και σ' αυτό που θέλουν σήμερα στην Ιταλία κι έχουμε τις βίαιες επιθέσεις εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης.
Σήμερα στους δρόμους του Παρισιού δεν βρίσκονται αυτοί που αρχικά τους είχαν κατηγορήσει για "ακροδεξιούς-φασίστες" υποκινούμενους από τη Λε Πεν, μετέπειτα ως "αναρχικούς" κ.α.π. για να φθάσουμε στο ότι σήμερα υποκινούνται από τον Πούτιν για αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα "κίτρινα γιλέκα" δεν είναι εξωγήινοι αλλά Γάλλοι πολίτες, ακόμη κι αυτοί που ψήφισαν Μακρόν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sayed Hassan Nasrallah: "Σιωνιστές, αν τολμήσετε θα μετανοιώσετε"!
"Θα εφαρμόσουμε αναπόφευκτα αντίποινα απέναντι σε κάθε επίθεση, κάθε αεροπορική επίθεση ή βομβαρδισμό εναντίον του Λιβάνου...
 Σιωνιστές, αν τολμήσετε θα μετανιώσετε"!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κομμουνιστές υποκινούμενοι από τον Πούτιν τα "κίτρινα γιλέκα"!
Αρχικά νεοφασίστες της Λε Πέν, ακροδεξιοί, του Μελανσόν, αναρχικοί και τώρα της Ρωσίας... για να αποσταθεροποιήσει τη μεγάλη δημοκρατική ενωμένη Ευρώπη!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαρα Βακενουτ, κοινοβουλευτικη εκπροσωπος του γερμανικου κομματος Αριστερα
Το αποφασιστικό χρέος του πολιτικού δεν είναι να ενθαρρύνει την μετανάστευση, αλλά να την εμποδίζει, ανοίγοντας στους ανθρώπους προοπτικές στον τόπο τους.
Η μεταφορά φτηνών εργατικών χεριών στην Ευρώπη, ανήκει στα συμφέροντα του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού των αρπακτικών και όχι της αριστεράς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To 1991 επι προεδρίας George Bush, μια "έξυπνη" βόμβα των ΗΠΑ χτυπάει καταφύγιο στην Al-A'amiriya περιοχή της Βαγδάτης. 408 γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι πεθαίνουν σχεδόν ακαριαία. Απο τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν, σώματα εξαϋλώθηκαν και το μόνο που έμεινε ηταν η σκιά τους στους τοίχους.
Συγχωρήστε με λοιπόν που δεν μπορώ να κλάψω για το θάνατο του George Bush...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σεβασμό στους νεκρούς…
στους περισσότερο από 1.000.000 νεκρούς που δολοφόνησε αυτός, ο Μπους, ο ένας που πέθανε χθες