Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Δευτερα 3 Δεκεμβριου 2018


Μπράβο στον ηγέτη της Βολιβίας, Έβο Μοράλες που χαρακτήρισε την Ουάσιγκτον εχθρό της παγκόσμιας ειρήνης μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι επιθυμεί να αποσύρει τις ΗΠΑ από την ιστορική Συνθήκη με τη Ρωσία για τα πυρηνικά




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακροδεξιος στάζει χολή με αφορμή τον θάνατο της φοιτήτριας στη Ρόδο
 Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018, 13:47
Στόχος επίθεσης από ακροδεξιο χρήστη του διαδικτύου με φασίζουσες ιδεολογίες Γιαννη Παπαδοπουλο έγινε το προφίλ που διατηρούσε στο Facebook η 21χρονη φοιτήτρια που βρέθηκε δολοφονημένη στη Ρόδο.
Από τη στιγμή που η είδηση του θανάτου της νεαρής έγινε γνωστή, ένας χρήστης του διαδικτύου, από αυτούς που κατά καιρούς εκμεταλλεύονται τον ελεύθερο αέρα του διαδικτύου για να εμέσουν τις ακραίες και ρατσιστικές απόψεις τους, έσπευσε να «στήσει διαδικτυακό πανηγύρι» γράφοντας λέξεις και εκφράσεις που θα έκαναν ακόμα και τον Χίτλερ να κοκκινίσει. Εκφρραζοντας αποψεις ότι η δολοφονημενη, δολοφονηθηκε από λαθρομετααναστες, και εκανε παρεα μαζι τους γιατι ηταν συριζαια, οποτε καλα να παθει. Όλα αυτά χωρις να εχει βγαλει πορισμα η αστυνομμια ποιος τη  δολοφονησε  και για ποιο λογο..
Ελπίζουμε οι κεραίες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να είναι ανοιχτές καθώς η παρέμβασή της θεωρείται επιβεβλημένη.
Το litlepost blog παρουσιάζει τις δημοσιεύσεις από το προφίλ της άτυχης κοπέλας χωρίς καμία παρέμβαση, προκειμένου η αθλιότητα του εν λόγω χρήστη να αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύγχυση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» που διαμαρτύρεται για την αύξηση του κόστους διαβίωσης, καθώς υπάρχει πληθώρα πληροφοριών που αναφέρουν ότι ακροδεξιοί έχουν παρεισφρήσει, προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο του κινήματος.
Ωστόσο, διαδηλωτές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, δηλώνουν πως πράγματι υπήρξε μια τέτοια κίνηση από ακροδεξιές ομάδες, όμως, απομονώθηκαν από το σύνολο των διαδηλωτών.
Παράλληλα, βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου το τελευταίο 24ωρο, δείχνει αντιφασίστες διαδηλωτές να επιτίθενται στους καμουφλαρισμένους ακροδεξιούς που φορούν τα κίτρινα γιλέκα. Η επίθεση αυτή έγινε στα πλαίσια της απομόνωσης ακραίων ρατσιστικών ομάδων που στόχος τους είναι να καπηλευτούν το κίνημα.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» αναφέρουν ότι κάθε είδους ακροδεξιές ομάδες, έκαναν την εμφάνισή τους χθες στη γαλλική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, παρούσα ήταν η ακροδεξιά φοιτητική οργάνωση GUD, ο ακροδεξιός Ιβαν Μπενεντετί, πρώην επικεφαλής της εθνικιστικής κίνησης «Loeuvre Francaise» η οποία έχει διαλυθεί από το 2013, ενώ δεν έλειψαν και τα εθνικιστικά συνθήματα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ακροδεξιός Ιβαν Μπενεντετί, παραδέχτηκε την επίθεση που πραγματοποίησαν αντιφασίστες διαδηλωτές εναντίον τους, «σφραγίζοντας» έτσι τις πληροφορίες που θέλουν τους ακροδεξιούς να παρεισφρύουν στο κίνημα.
Επιπλέον, η ακροδεξιά Marine Le Pen, σχολιάζοντας τις συγκρούσεις στο Παρίσι, επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Christophe Castaner, αναφέροντας ότι οι ακροδεξιοί δεν συμμετέχουν στο κίνημα που έχει δημιουργηθεί.
Οι ισχυρισμοί της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, έρχονται βεβαίως σε αντίθεση με τις δηλώσεις του ακροδεξιού Ιβαν Μπενέντετι, αλλά και των φωτογραφιών που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, όπως η παρακάτω που αποδεικνύουν ότι θέλουν να θέσουν υπό έλεγχο το κίνημα:Σχεδόν το σύνολο του κινήματος των «Κίτρινων γιλέκων», φαίνεται αποφασισμένο να μην επιτρέψει κανένα ακροδεξιό στοιχείο να πάρει υπό έλεγχο το κίνημα.
* 2/11 Σημερα /Η Λεπέν ζητά νόμο και τάξη και αποχώρηση των κίτρινων γιλέκων
Ούτε μια εβδομάδα δεν κράτησε η προσπάθεια της νεοφασιστικής παράταξης της Μαρίν Λεπέν να εκμεταλλευτεί πολιτικά την αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση στη Γαλλία.
Καθώς το κίνημα ριζοσπαστικοποιείται μέσα από τις συνεχείς συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολή του Μακρόν και συνδέεται όλο και περισσότερο με εργατικές αλλά και αντιρατσιστικές οργανώσεις, η Λεπέν με μήνυμά της στο twitter επέστρεψε στην παραδοσιακή γραμμή του νόμου και της τάξης.
Στο μήνυμά της κάλεσε τα κίτρινα γιλέκα να αποχωρήσουν από τις περιοχές των επεισοδίων προκειμένου να αφήσουν τις δυνάμεις της αστυνομίας να αντιμετωπίσουν τους “ταραξίες”



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί στη Γαλλια τα κιτρινα γιλεκα φοράνε κουκούλα για την αστυνομία, κρατώντας την σημαία τους. Εδώ, στην Ελλαδα αντίθετα, συνομιλητές της αστυνομίας φοράνε κουκούλες, καίγοντας την σημαία μας. Πατριωτισμός κι εξέγερση...εκει κι εδώ...
Σχολιο.- Η αστυνομία σε μεγάλο μέρος υποστηρίζει την κίνηση και πανικοβαλεται η κυβέρνηση. Τα γνωστά τρικς που χρησιμοποίησαν μέχρι τώρα δεν δουλεύουν πια, κοιτά τις δημοσιεύσεις  τις τελευταίες θα δεις αξιοσημείωτα πράγματα. Ο ένας είναι ένας εξουσιοδοτημενος στρατιωτικός που ενθαρρύνει τους επαναστάτες και τους αποκαλυπτει οτι ο Μακρον έχει πληρώσει μισθοφόρους συνκεντρωμενους σε 3 τόπους της Γαλλίας για να στήσουν επεισόδια και να προστατευθούν παση θυσία το κατεστημένο.
Χθες πρόδωσαν εικόνες από τα νέα live και snipers και αστυνομικούς να αλλαζουν ρούχα για να βάλουν φωτιές.
Οι γνήσιοι διαδηλωτές προστάτευαν αστυνομικούς, μνημεία συνταξιούχους και δέχτηκαν ξύλο, υπάρχει και χθες και την περασμένη εβδομάδα εχουν νεκρούς και το κρύβουν, καποιοι εκτελεσμένοι από τους sniper εν ψυχρό... την τελευταία εβδομάδα μια βίντεο live έδειχνε έτσι ένας νέος να πέφτει νεκρός από σφαίρα που ερχόταν από ψιλά. Κουκουλώθηκε…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΕΝΑΝ ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΧΡΟΝΟ ΠΑΓΚΟΣΠΟΙΗΜΕΝΟ ΙΑΒΕΡΗ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορεία ΑΜΕΑ προς τη Βουλή
 Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, 11:40
Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν ΑΜΕΑ που προηγουμένως συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η διαδήλωση γίνεται σε μια κίνηση ευαισθητοποίησης του κοινού, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους με αναπηρία, στους γονείς τους, στα μέλη των οικογενειών τους αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο εργαζόμενο, να μετάσχει στο συλλαλητήριο.
Θεμελιώδης αρχή κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και ρητή επιταγή του Συντάγματος, η στήριξη των ΑΜΕΑ, διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρόδος: Kοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας βρίσκονται οι Λιμενικοί
 Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, 01:38
Πολύ κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, βρίσκονται οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος που διενεργούν τις σχετικές έρευνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, στο ανακριτικό γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας, προσήχθησαν τρία άτομα, που εκτιμάται ότι γνώριζαν τη φοιτήτρια και μίλησαν μαζί της στο τηλέφωνο το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι έρευνες για την υπόθεση της σορού νεαρής κοπέλας που εντοπίστηκε πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους της Λίνδου, καθώς όπως όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια!
Πρόκειται για την 21χρονη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη από το Διδυμότειχο, που σπούδαζε τα τελευταία τρία χρόνια στο νησί της Ρόδου στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών και ήταν ιδιαίτερα κοινωνική και αγαπητή στους φίλους και συμφοιτητές της, παρακολουθούσε τα μαθήματά της και δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα όλα αυτά τα χρόνια της παραμονής της στη Ρόδο. Για αυτό και η είδηση του θανάτου της έχει προκαλέσει σοκ και λύπη σε όσους την γνώριζαν!
Η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στη γάμπα του δεξιού της ποδιού, ένα τριαντάφυλλο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο, ενώ συγγενείς της ήρθαν στη Ρόδο το μεσημέρι του Σαββάτου και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα.
Συγκλονισμένοι οι γονείς αλλά και οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί στο παιδί τους και ζητούν απαντήσεις στα χιλιάδες ερωτήματα που προκύπτουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ενδείξεις για ατύχημα ή αυτοχειρία!
Αυτό προκύπτει και από την ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα της οποίας παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές της Ρόδου. Τα όποια σημαντικά στοιχεία έχουν ανακύψει από αυτό, τα εξετάζει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου το οποίο και διενεργεί τη σχετική προανάκριση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η ιατροδικαστική εξέταση ξεκαθαρίζει ότι η άτυχη κοπέλα δολοφονήθηκε από άγνωστο ή άγνωστους δράστες.
Μάλιστα στο σώμα της φέρεται να υπάρχουν και άλλα χτυπήματα από αυτά που της προκάλεσαν τα βράχια ή η θάλασσα!
Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης και ο χρόνος θανάτου της 21χρονης, ο οποίος προσδιορίζεται το προηγούμενο βράδυ ή ακόμα και τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου, της ημέρας δηλαδή κατά την οποία εντοπίστηκε η σορός της στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους της Λίνδου!
Από την ιατροδικαστική αναμένεται να προκύψουν και άλλα συμπεράσματα τις επόμενες ημέρες με την έκδοση των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις που έχουν γίνει.

Ερωτήματα που «καίνε»
Η νεαρή κοπέλα ήταν ένα ήσυχο άτομο που ήρθε στο νησί της Ρόδου για τις σπουδές του και είχε άριστες σχέσεις με την οικογένειά της με την οποία ήταν ιδιαίτερα «δεμένη» και είχε τακτική επικοινωνία.
Γι’ αυτό και τα όσα συνέβησαν προκαλούν εύλογα ερωτήματα σε συγγενείς και φίλους, ενώ απαντήσεις καλούνται να δώσουν οι αρμόδιες διωκτικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση.
Ερωτήματα για το πώς και γιατί βρέθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή (Λίνδο) η οποία μάλιστα είναι και δύσβατη, η 21χρονη βραδινές ώρες και εκτός τουριστικής περιόδου όπου τα πάντα είναι «νεκρά»;

Πήγε με τη θέλησή της ή κάποιος άλλος την ανάγκασε;
Εάν τελικά αποδειχτεί ότι πρόκειται για έγκλημα (όπως όλα δείχνουν), τελέστηκε εκεί ή κάπου αλλού και η άτυχη νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της ή ακόμα και νεκρή και την πέταξαν στη θάλασσα προκειμένου να «κρύψουν» τα ίχνη τους ο δράστης ή οι δράστες;
Σημαντικά ερωτηματικά άλλωστε δημιουργεί και το γεγονός ότι η κοπέλα δεν φορούσε ρούχα παρά μόνο το στηθόδεσμό της, ενώ και στη γύρω περιοχή, παρά τις έρευνες που έγιναν από τους Λιμενικούς δεν βρέθηκαν δικά της αντικείμενα.
Ωστόσο το στοιχείο αυτό επιβεβαιώνει εν μέρει το σενάριο ότι η 21χρονη μεταφέρθηκε στην περιοχή της Λίνδου με ή χωρίς τις αισθήσεις της.

Αξιολογούνται όλα τα στοιχεία
Προς την κατεύθυνση να δοθούν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και φυσικά να διαλευκανθεί η υπόθεση βρίσκονται οι έρευνες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, το οποίο και ήδη έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του αλλά και αυτών που προκύπτουν από τις καταθέσεις ατόμων από το περιβάλλον της 21χρονης φοιτήτριας.
Επίσης συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Πευκών της Λίνδου για εντοπισμό αντικειμένων που ανήκουν στην 21χρονη ή άλλων στοιχείων που θα βοηθήσουν στην υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018, κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, εντόπισε στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους τη σορό άγνωστης γυναίκας ηλικίας 25-35 ετών, λευκή, με ύψος περίπου 1,75 μ., με μαύρα μαλλιά και κανονική σωματική διάπλαση, ενώ στο δεξί πόδι, στη γάμπα, έφερε τατουάζ σε σχήμα τριαντάφυλλο χρώματος μαύρο και κόκκινο
Η άγνωστη γυναίκα φορούσε μόνο το στηθόδεσμό της και κανένα άλλο ρούχο. Άμεσα με τον εντοπισμό της σορού ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και το ΕΚΑΒ το οποίο και μετέφερε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Ρόδου τη σορό, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου αλλά και στοιχεία τέτοια που να οδηγήσουν στην ταυτοποίησή της.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αλέξανδρος Γιοσμάς: «Ο πατέρας μου δεν ήταν δωσίλογος, ήταν πατριώτης»
Ο Αλέξανδρος Γιοσμάς είναι γιος του Ξενοφώντος Γιοσμά, γνωστότερου και ως «φον» Γιοσμά στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της συνεργασίας του με τους Γερμανούς. Καταδικάστηκε για δωσιλογισμό ωστόσο ο γιος του τον θεωρεί ήρωα.
Μιλώντας στη Deutsche Welle αναφέρει: «Με βάφτισε Ρώσος παπάς, νονοί μου ήταν ο αδελφός μου που ήταν έντεκα χρονών και η αδελφή της μάνας μου. Ο πατέρας μου δίνει το μικρό όνομα στον παπά: Αδόλφος, του λέει, το μικρό όνομα. Εγώ γουστάρω, μου αρέσει, μακάρι να με λέγανε Αδόλφο. Είμαι «φον», με κάνανε και Αδόλφο, ακόμα καλύτερα. Και υπουργό του Χίτλερ είχαν κάνει τον πατέρα. Θα ήταν μεγάλη ευτυχία για μένα να με έλεγαν Αδόλφο, γιατί εάν με έλεγαν Στάλιν ή Νετανιάχου που σφάζει κάθε μέρα θα ήταν καλύτερα;» λέει ο Αλέξανδρος Γιοσμάς στην Deutsche Welle. Τελικά δεν βαφτίστηκε Αδόλφος μια και ο παπάς τότε επισήμανε πως το όνομα δεν υπάρχει στο ελληνικό ορθόδοξο εορτολόγιο και άρα δεν θα ήταν δυνατόν να του δοθεί. Η βάφτιση έγινε στη Βαυαρία, εκεί που είχε καταφύγει ο πατέρας του μετά τον πόλεμο ως συνεργάτης των Γερμανών.
Ο Αλέξανδρος Γιοσμάς είναι γιος του Ξενοφώντος Γιοσμά, γνωστότερου και ως «φον» Γιοσμά στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της συνεργασίας του με τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, καταγόμενος από το Κιρκαγάτς της Μικράς Ασίας κατηγορήθηκε για ένοπλο δωσιλογισμό αλλά και ως προπαγανδιστής των Γερμανών και των Ταγμάτων Ασφαλείας (διετέλεσε υπεύθυνος Τύπου και Προπαγάνδας του περιβόητου δωσίλογου Γεώργιου Πούλου) στη Μακεδονία. Καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο και όταν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το 1947 εξέτισε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μετά από απονομή χάριτος. Αργότερα είχε κατηγορηθεί και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη αλλά αθωώθηκε.
Σχολιο.- Κι όμως. Αυτοί επικρατησαν στην μετεπολεμικη Ελλάδα...
Δοσιλογοι, ταγματασφαλιτες σε συνεργασία με Γ. Παπανδρέου και Άγγλους.
Αυτή είναι η χώρα σου Έλληνα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ούτε χάθηκαν ούτε πρόκειται να χαθούν τα χρόνια της ασφάλισης της καθαρίστριας από το Βόλο» ειπε ο υφυπουργος Πετροπουλος
 Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, 16:11
Τη διαβεβαίωση ότι ούτε χάθηκαν ούτε πρόκειται να χαθούν τα χρόνια της ασφάλισης της καθαρίστριας από το Βόλο που καταδικάστηκε για την υπόθεση του απολυτηρίου Δημοτικού και η οποία ζητάει να μην διαγραφούν τα ένσημά της, έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1.
«Αυτά τα χρόνια ασφάλισης ούτε χάθηκαν ούτε πρόκειται να χαθούν» δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι, με δική του γνωμοδότηση-απόφαση και με ορθή ερμηνεία της κοινωνικής ασφάλισης, η οποία οφείλει να προστατεύει, κυρίως, τους αδύναμους, η καθαρίστρια θα έχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. «Δεν πρόκειται να αφαιρεθεί ούτε μία μέρα από την ασφαλιστική περίοδο που εργάστηκε» επανέλαβε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για μία γενική αντιμετώπιση, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν άλλες ιδιότητες που το τυπικό κριτήριο έχει μεγάλη σημασία και, αν δεν το λάβεις υπόψη, αδικείς κάποιους άλλους. «Αυτές δεν είναι ίδιες περιπτώσεις» υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος. «Κάποιοι στη στρατιά των ανέργων ψάρευαν ψηφοφόρους με πλαστά πτυχία που τους ετοίμαζαν οι ίδιοι οι κομματικοί μηχανισμοί. Αυτά είναι άλλης ποιότητας προβλήματα» σχολίασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Συρία: Η Δαμασκός κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον θέσεων του στρατού της
 Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, 01:24
Η Δημοκρατια της Συριας κατηγόρησε την Κυριακή τον δυτικο αποικιοκρατικο  συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ότι εκτόξευσε πυραύλους εναντίον θέσεων του συριακού στρατού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.
Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δυτικος αποικιοκρατικος  συνασπισμός υπό αμερικανική διοίκηση αρνήθηκε ότι στοχοθέτησε τις δυνάμεις της Δημοκρατιας της Συριας του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και διαβεβαίωσε ότι έπληξε τζιχαντοφασιστες της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ).
Σύμφωνα με το SANA, «οι δυνάμεις του αμερικανικού αποικιοκρατικου συνασπισμού εκτόξευσαν περί τις 20:00 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) απόψε (χθες Κυριακή) πολλούς πυραύλους εναντίον ορισμένων θέσεων των δυνάμεών μας στο όρος αλ Γούραμπ, νότια της ας Σούχνα», προκαλώντας μόνο «υλικές ζημιές», όπως μετέδωσε το πρακτορείο χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια, οι δυνάμεις του αποικιοκρατικου συνασπισμού οι οποίες σταθμεύουν στην περιοχή Ατ Τάναφ εκτόξευσαν «περισσότερους από 14 πυραύλους» εναντίον οχηματοπομπής των δυνάμεων της Δημοκρατιας της Συριας ενώ αυτή πέρναγε από την μπαντίγια (την έρημο), στο ανατολικό άκρο της επαρχίας Χομς.
«Η ομάδα είχε χαθεί στην έρημο, 35 χιλιόμετρα από τη βάση Ατ Τάναφ», όπου βρίσκονται αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αληταρας διευθυντής αυτής της αποικιοκρατικης ΜΚΟ, ο μεθυστακας Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
«Ψευδές (...). Οι δυνάμεις του αποικιοκρατικου συνασπισμού διεξήγαγαν πλήγματα ακριβείας» εναντίον τζιχαντοφασιστών, συμπεριλαμβανομένου «ενός ανώτερου στελέχους (της συμμοριας) του Ισλαμοφασιστικού Κράτους, του Αμπού αλ Ουμαράιν», ειπε τα γνωστα του ψεματα  από την δική του πλευρά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αληταρας Σον Ράιαν, εκπρόσωπος του αποικιοκρατικου συνασπισμού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το στέλεχος αυτό των τζιχαντοφασιστών «αποτελούσε μια άμεση απειλή για τις δυνάμεις του αποικιοκρατικου συνασπισμού».
Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν γενικά αυτή τη βάση για να εξαπολύουν πλήγματα εναντίον της τζιχαντοφασιστικής συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ). Η Ατ Τάναφ έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την εκπαίδευση μαχητών αποικιακών συμμοριων ισλαμοφασιστών. Πέρυσι στην περιοχή είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της συριακης δημοκρατιας και ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων  που υποστηρίζονταν από τον δυτικο αποικιοκρατικο  συνασπισμό.
Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ έχει ζητήσει επανειλημμένα οι αμερικανικές και τις άλλες αποικιακες δυνάμεις να αποχωρήσουν από αυτή την περιοχή της Συρίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και με την Ιορδανία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Αεροσκάφος του ΟΗΕ θα μεταφέρει τραυματίες σιίτες αντάρτες Χούθι στο Ομάν για νοσηλεία
 Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, 02:30
Αεροσκάφος του ΟΗΕ θα επιτραπεί να προσγειωθεί σήμερα στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, την οποία ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούθι, για να παραλάβει και να μεταφέρει περίπου 50 τραυματισμένους αντάρτες στο σουλτανάτο του Ομάν για νοσηλεία, γνωστοποίησε η καθυστερημενη στρατιωτική σουνιτοφασιστικη συμμαχία υπό την ηγεσία της σιχαμενης Σαουδικής Αραβίας που εισεβαλε με πόλεμο στη φτωχότερη αραβική χώρα τον Μάρτιο του 2015.
Εν είδει «μέτρου προορισμένου για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης» ενόψει της διεξαγωγής ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν στη Σουηδία, «ένα αεροσκάφος μισθωμένο από τον ΟΗΕ θα αφιχθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Σαναά για να απομακρύνει 50 τραυματισμένους μαχητές», ενώ σε αυτό θα επιβαίνουν ακόμη «τρεις Υεμενίτες γιατροί και άλλος ένας του ΟΗΕ», δήλωσε στο σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA ένας εκπρόσωπος της αποικιοκρατικης στρατιωτικής σουνιτοφασιστικης συμμαχίας υπό τη διοίκηση του βρωμιαρικου Ριάντ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ισλάμ «εξαφανίζει» τους Καλάς του Πακιστάν – Οι «απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» εξισλαμίζονται
3 Δεκεμβρίου 2018, 16:41
Άρθρο αφιερωμένο στους Καλάς του Πακιστάν, στους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δημοσίευσε η Washington Post. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι Καλάς βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης εξαιτίας της «εισβολής» του σουνιτικού Ισλάμ στην κοιλάδα τους και του φόβου που οδηγεί πολλά από τα μέλη της φυλής στον εξισλαμισμό.
Επί αιώνες, γράφει η αμερικανική εφημερίδα, μια μικρή κοινότητα ανοιχτόχρωμων, γαλανομάτηδων ανθρώπων, γνωστών ως Καλάς, ζούνε σε μια απομονωμένη κοιλάδα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, καλλιεργώντας τη γη και εκτρέφοντας ζώα.
Σύμφωνα με τον μύθο οι ρίζες τους πάνε πίσω στον Μέγα Αλέξανδρο, του οποίου οι δυνάμεις πέρασαν από αυτή την ορεινή περιοχή τον 3ο αιώνα π.Χ.
Αλλά, επιστημονικές έρευνες -γράφει η WP- τους χαρακτηρίζουν με «αινιγματικές» και «σύνθετες» καταβολές, πιθανότατα να είναι η πρώτη ομάδα μεταναστών που έφτασαν στην ινδική υποήπειρο από την Ασία.
Οι Καλάς, που μιλάνε μια μοναδική διάλεκτο, δεν έχουν ιερά κείμενα ή τόπους λατρείας, συνεχίζει η αμερικανική εφημερίδα.
Ωστόσο, συνεχίζει η WP, πραγματοποιούν τελετουργικές εορτές κάθε άνοιξη και φθινόπωρο (ισημερίες), με πολύχρωμα κοστούμια και χορούς που έχουν προσελκύσει πολλούς επισκέπτες στην ορεινή πατρίδα τους.
Πάμε τώρα στην ουσία του δημοσιεύματος. Η Washington Post γράφει ότι τα τελευταία χρόνια μια νέα εξωτερική επιρροή -το σουνιτικό Ισλάμ- έχει αρχίσει να εισχωρεί στην κοιλάδα, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής τους και μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των μη μουσουλμάνων.
Τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τοπικές έρευνες, 300 Καλάς έχουν αλλαξοπιστήσει, μειώνοντας τον αριθμό τους από περίπου 4.100 σε 3.800.
Οι τοπικοί ηγέτες φοβούνται ότι ο πολιτισμός τους μπορεί να εξαφανιστεί.
Ο αριθμός των προσηλυτισμών έχει επιταχυνθεί, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, με κορίτσια Καλάς να παντρεύονται μουσουλμάνους και μουσουλμάνοι δάσκαλοι να παροτρύνουν τους μαθητές να αλλαξοπιστήσουν.
Υπήρξε επίσης μια οικοδομική έκρηξη στην κατασκευή τζαμιών, με τουλάχιστον 18 νέα τεμένη να έχουν ανεγερθεί στην κοιλάδα.
«Μετά από εκατοντάδες χρόνια, έχουμε μετατραπεί σε μειονότητα στη γη μας», δήλωσε ο Σαχ Φερόζ, ένας εθελοντής δάσκαλος των Καλάς.
Οι θρησκευτικές διαμάχες συνδέονται και με εδαφικές διεκδικήσεις, ειδικά σε μεγάλες εκτάσεις δασών που οι κοινότητες Καλάς κατέχουν παραδοσιακά από κοινού.
Τον περασμένο μήνα, μια δικαστική υπόθεση σχετική με τα δικαιώματα επί της γης κατέληξε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν, το οποίο ανέθεσε στα επαρχιακά δικαστήρια να επανεξετάσουν το θέμα και να υποβάλουν έκθεση σε ένα μήνα.
Το περασμένο καλοκαίρι, οι Καλάς κατάφεραν να αποκτήσουν την πρώτη τους φωνή στην κυβέρνηση.
Ο Ουαζιρζάντα Χαν (Wazirzada Khan), 34 ετών, πολιτικός ακτιβιστής από την κοιλάδα, εκλέχτηκε στο επαρχιακό κοινοβούλιο βάσει του νόμου που προβλέπει έδρανα για τις μειονότητες.
Τη θέση αυτή πήρε χάρη στον Ιμράν Χαν, τότε πολιτικός ηγέτης στην επαρχία και τώρα πρωθυπουργός του Πακιστάν.
«Οι Καλάς είναι οι αυτόχθονες ιδιοκτήτες της γης, των δασών και των βουνών.
»Χρειαζόμαστε νόμους για να διατηρήσουμε την κοινότητά μας», δήλωσε ο Ουαζιρζάντα Χαν.
Οι Καλάς που προσηλυτίζονται στο Ισλάμ «το κάνουν τόσο πρόθυμα», πρόσθεσε, αλλά η κοινότητα «πρέπει να χαρακτηριστεί εθνική κληρονομιά με ειδικό καθεστώς».
Άλλοι ακτιβιστές των Καλάς αναφέρουν ότι ιστορικά ήταν περιφρονημένοι από τους μουσουλμάνους ως «άπιστοι», μαζί με μια ακόμα κοινότητα Καλάς στην επαρχία Νουρεστάν του Αφγανιστάν πέρα από τα σύνορα.
Ένας άλλος Καλάς, ο Άκραμ Χουσεΐν, 34 ετών, περιέγραψε τον εαυτό του ως τον μόνο Καλάς στην οικογένεια, μετά τον θάνατο τη μητέρας του και τον γάμο του πατέρα του με μια μουσουλμάνα.
«Όταν ένας μουσουλμάνος δάσκαλος σε απειλεί ότι είσαι άπιστος και θα καείς στην κόλαση, ένα παιδί δεν μπορεί να αποφύγει αυτή την απειλητική επιρροή», είπε.
«Μου είπαν οι μουσουλμάνοι δάσκαλοί μου να διαβάσω ισλαμικούς στίχους που λένε ότι είναι υποχρεωτικό να γίνει κανείς μουσουλμάνος.
»Αλλά δεν πιέζουμε τους νεαρούς μας για τις πεποιθήσεις μας των Καλάς».
Ο δάσκαλος Φερόζ σημείωσε ότι όλοι οι μαθητές σε μεικτά σχολεία διδάσκονται ισλαμικά θρησκευτικά.
Πρόσφατα, ένα πρωί, στην έκτη τάξη θηλέων σε ένα τοπικό σχολείο, όλες οι Καλάς και οι μουσουλμάνες μαθήτριες απήγγειλαν αποσπάσματα από το Κοράνι.
«Εάν αρχίσετε από τις πρώτες τάξεις να διδάσκεστε ισλαμικά μαθήματα ως υποχρεωτικά μέχρι και το Πανεπιστήμιο, τότε θα επηρεαστείτε από τις ισλαμικές διδασκαλίες», λέει ο Φερόζ.
Τα τελευταία χρόνια, πολλοί Ευρωπαίοι μελετητές επισκέφθηκαν τους Καλάς και τους υποστήριξαν, όπως στη δημιουργία ενός σχολείου που διδάσκει στη γλώσσα τους.
Πολλοί όμως δυτικοί επισκέπτες έπεσαν θύματα επιθέσεων από εγκληματίες ή ισλαμιστές αντάρτες.
Το 2002 ένας Ισπανός ερευνητής που ζούσε στην κοιλάδα, ο Jordi Magraner, βρέθηκε νεκρός από δύο ντόπιους με τον λαιμό του κομμένο.
Το 2009 ένας Έλληνας λόγιος, ο Αθανάσιος Λερούνης, που βοήθησε να χτιστεί το σχολείο των Καλάς, απήχθη από τους Αφγανούς Ταλιμπάν αλλά τελικά απελευθερώθηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα.
Η μεγαλύτερη σύγκρουση γίνεται μεταξύ της παράδοσης των Καλάς, που είναι κοσμική και μετριοπαθής, με την επιθετικά επεκτεινόμενη μουσουλμανική πίστη με τους αυστηρούς κανόνες και τα συντηρητικά ήθη.
Οι Καλάς καλλιεργούν αμπέλια και προσφέρουν κρασί στους επισκέπτες στα πανηγύρια τους, όπου άνδρες και γυναίκες χορεύουν μαζί.
Μια αγρότισσα Καλάς παραπονέθηκε για τα κηρύγματα μίσους που γίνονται από τα μεγάφωνα των τοπικών τζαμιών.
«Δεν παράγουμε κρασί για να το πουλήσουμε και δεν υποχρεώνουμε τους ανθρώπους να το πιουν», λέει η Σαχί Γκιουλ, μητέρα έξι παιδιών.
«Μας κατηγορούν οι ντόπιοι ιμάμηδες ότι χρησιμοποιούμε το κρασί για πειρασμό στη μουσουλμανική νεολαία, κάτι που δεν αληθεύει.
»Παράγουμε κρασί όπως επιτρέπεται από τη θρησκεία και την κουλτούρα μας».
Η Γκιουλ, που οι αδελφές της και οι ανιψιές εξισλαμίστηκαν, λέει ότι στεναχωριέται για τον προσηλυτισμό τόσων νέων Καλάς, ιδίως μέσω των γάμων.
Λέει ότι τα κορίτσια «προσηλυτίζονται εύκολα» από μουσουλμάνους επισκέπτες που ερωτοτροπούν μαζί τους και τις παντρεύονται.
«Δεν πιέζουμε τα παιδιά μας να παντρευτούν», εξηγεί η Γκιουλ.
«Όταν ένα κορίτσι Καλάς θέλει να παντρευτεί ένα μουσουλμάνο, αποδέχεται το Ισλάμ και εισέρχεται σε μια μουσουλμανική οικογένεια».
Ο Τζαμρόζ Χαν, μουσουλμάνος ιμάμης με καταγωγή από τους Καλάς, ο παππούς του εξισλαμίστηκε πριν 70 χρόνια, θεωρεί «κακά» τα έθιμα των Καλάς, αλλά ισχυρίζεται ότι κανείς στην κοιλάδα δεν εξισλαμίζεται με τη βία.
«Κάνουμε τα κηρύγματά μας και τους πείθουμε ότι πρέπει να ακολουθήσουν το σωστό μονοπάτι», λέει.
«Τους διδάσκουμε ότι ασκούν απιστία με μεικτές συναθροίσεις ανδρών και γυναικών, που χορεύουν και χρησιμοποιούν αλκοόλ. Ζητάμε να σταματήσουν αυτές τις πράξεις απιστίας».
Ο ιμάμης Τζαμρόζ Χαν σημειώνει με υπερηφάνεια ότι πριν μερικές δεκαετίες δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος στην περιοχή, αλλά τώρα οι μισοί Καλάς έχουν εξισλαμιστεί.
«Δοξασμένος ο Αλλάχ, διδάσκουμε ώστε να τους προσηλυτίσουμε όλους», είπε.
Η Λάλι Γκιουλ, μια Καλάς που πουλά παραδοσιακές φορεσιές, είπε ότι το Ισλάμ εξαπλώνεται στην κοιλάδα και είναι δύσκολο να αναχαιτιστεί.
Μουσουλμάνοι επισκέπτες, λέει, φέρνουν χρήματα και παίρνουν νύφες.
Όταν η κόρη της γνώρισε ένα μουσουλμάνο και εξισλαμίστηκε για να τον παντρευτεί, δεν στάθηκε εμπόδιο.
«Είμαστε ελεύθεροι και ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι. Δεν επεμβαίνουμε στις αποφάσεις των παιδιών μας να είναι Καλάς ή να γίνουν μουσουλμάνοι», είπε η Λάλι Γκιουλ.
«Αλλά η κοινότητά μας αποδυναμώνεται. Φοβάμαι ότι πολύ σύντομα, δεν θα έχει απομείνει Καλάς σε αυτή την κοιλάδα».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν το μνημείο για την απελευθέρωση της πόλης από τους Ναζί
 Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, 01:03
Με σπρέι βανδάλισαν άγνωστοι την αναθηματική πλάκα που έχει τοποθετηθεί κοντά στο Βασιλικό Θέατρο, για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, στις 30 Οκτωβρίου 1944.
Ειδικότερα έβαψαν τα όσα έγραφε η αναθηματική πλάκα στη μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ.
Να σημειωθεί ότι κοντά στο σημείο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο συγκέντρωση για τη Μακεδονία από μέλη εθνικιστικών συλλόγων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο
 Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018, 10:56
Ειδικό κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών του Λιμενικού Σώματος, που έφτασε στη Ρόδο εσπευσμένα από την Αθήνα, συνδράμει από χθες το μεσημέρι τις έρευνες των ανακριτικών υπαλλήλων του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για την πλήρη εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες βρήκε φρικτό θάνατο η 21χρονη φοιτήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ε. Τ. του Ι., κόρη αντιδημάρχου του Δήμου Διδυμότειχου.
Προερχόμενη από οικογένεια δασκάλων, ιδιαίτερα αγαπητών στο νομό Εβρου, το νεαρό κορίτσι, ιδιαίτερα αγαπητό και μεταξύ των συμφοιτητών της, «χάθηκε» χωρίς να γνωρίζει κανείς, ακόμη και στενή φίλη της, που λείπει το διάστημα αυτό στην Αθήνα, πού και με ποιόν είχε βρεθεί.
Μια πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια, που μάλιστα το καλοκαίρι έκανε την πρακτική της εξάσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, «έφυγε» από την ζωή και οι πρώτες ενδείξεις συνηγορούν ότι πρόκειται για έγκλημα.
Βασικό στοιχείο για την ταυτοποίηση της κοπέλας, ήταν το τατουάζ σε σχήμα τριαντάφυλλου που ανέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι είχε στο πόδι και κίνησε υποψίες σε δύο συμφοιτητές της, οι οποίοι παρατήρησαν πως η φίλη τους, που δεν είδαν για τρεις μέρες, είχε ένα τέτοιο στο δεξί της πόδι.
Το απόγευμα της Παρασκευής δύο συμφοιτήτριές της κι αφού είχε υποβληθεί δήλωση εξαφάνισης από τους γονείς της, μετέβησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και επιβεβαίωσαν το μοιραίο.
Χθες ο πατέρας της μετέβη στο νεκροτομείο για την αναγνώριση του πτώματος, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης αλλά και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαφωτιστούν πτυχές της περίεργης αυτής υπόθεσης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------







Εθνομηδενοφασίστες
του Στάθη*
Ηάσκηση πατριωτικής πολιτικής δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον εθνικισμό. Αντιθέτως η πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση εν σχέσει με τη FYROM ανοίγει τον δρόμο στον εθνικισμό των Σκοπιανών και στον εθνικισμό των Ελλήνων.
Πολιτικές όπως εκείνη του Κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία ή της εκτέλεσης ιμπεριαλιστικών εντολών, όπως συνέβη με το Σκοπιανό, βαθαίνουν την υποτέλεια. Και η υποτέλεια θέτει πάντα σε κίνδυνο την εθνική ακεραιότητα, αφού πρώτα καταστρέψει τη λαϊκή κυριαρχία και εκχωρήσει την εθνική ανεξαρτησία.
Ο κυρίαρχος εθνομηδενισμός ανοίγει τον δρόμο στον εθνικισμό. Ο οποίος αρπάζει την ευκαιρία να εμφανισθεί ως πατριωτισμός, ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο, όπως απέδειξε η συνεργασία των εθνικιστών με τους ναζιστές στην Κατοχή ή η προδοσία τους στο Κυπριακό λόγω της υποτέλειάς τους στους Αμερικανούς.
Δεν πάνε, από ιστορική άποψη, πολλά χρόνια από την εποχή που οι αριστεροί διαδήλωναν για να υποστηρίξουν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου.
Σήμερα ο κυρίαρχος εθνομηδενισμός έχει διαστρέψει τις έννοιες υποκαθιστώντας, φέρ’ ειπείν, τον διεθνισμό με μια νεοταξίτικη προσαρμογή στην παγκοσμιοποίηση και ένα φλούφλικο ου μην αλλά και λιγούρικο κοσμοπολιτισμό.
Σ’ αυτόν τον βάλτο λιμνάζει πολύ χρυσάφι για βρώμικες δουλειές, όπως η εξουθένωση της ταυτότητας των λαών και η ταξική υποδούλωση των πολιτών.
Μέσα στη σύγχυση που ο κυρίαρχος εθνομηδενισμός έχει δημιουργήσει αναπαράγοντας με όχημα τη γονατισμένη Αριστερά κάθε λογής αμερικανιά, από τον πολυπολιτισμό έως τον αυτοπροσδιορισμό και από τον μεταμοντερνισμό έως την πολιτική ορθότητα, πολλοί λαοί, πολλές κοινωνίες διαισθάνονται υπαρξιακό κίνδυνο και αντιδρούν όπως η καταψήφιση του Σχεδίου Ανάν απέδειξε ή τώρα αποδεικνύουν στη Γαλλία τα «κίτρινα γιλέκα».
Το θέμα είναι τεράστιο (κι όπως πάντα στα Προτεκτοράτα γελοίο). Οπωσδήποτε οι μαθητές δεν μπορούν να λύσουν το «Μακεδονικό», αλλά όποιος δεν καταλαβαίνει την αγωνία των παιδιών για το πλαίσιο της ύπαρξής τους ως προσώπων, είναι βλαξ. Ή πονηρός εθνομηδενιστής, άλλων αφεντικών υπηρέτης
Η στείρα υστερία περί ανόδου της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και αλλού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το εν λόγω φαινόμενο, όσον ο εθνομηδενισμός τροφοδοτεί τον εθνικισμό κι όσον η αλήθεια σπρώχνεται στη λήθη (όπως γίνεται με τα εγκλήματα του φασισμού), επιτρέποντας έτσι τη νεκρανάστασή του (όπως στις Βαλτικές χώρες ή την Ουκρανία) και την επανεμφάνισή του με άλλα προσωπεία όπως στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και αλλού (με τρομακτικές μάλιστα αναλογίες ως προς τη διαδρομή του).
Η απίσχναση της αστικής δημοκρατίας προς όφελος της οικονομικής δικτατορίας και η ενσωμάτωση μεγάλου μέρους της Αριστεράς στην παγκοσμιοποίηση διά του εθνομηδενισμού αποσυνθέτουν τις κοινωνίες, δημιουργούν προτεκτοράτα και μετατρέπουν τους πολίτες σε ανδράποδα.
Για να γίνονται όλα αυτά κι επειδή έγιναν όλα αυτά, η δημόσια συζήτηση για όσα συμβαίνουν κατ’ αυτάς στα σχολεία και εν μέσω των μαθητών πρέπει να διεξάγεται σε επίπεδο Πολάκη-Αδώνιδος ή εθνομηδενισμού-χρυσαυγιτισμού.
Και μόνον απ’ αυτό, μπορεί να καταλάβει κανείς το αισχρό επίπεδο στο οποίο έχουμε εκπέσει. Αισχρό αλλά επικίνδυνο. Η Χρυσή Αυγή τρυπώνει όπου μπορεί (εις ό,τι αφορά τα μαθητικά) και το δηλητήριο του εθνικισμού διαχέεται σε ανήσυχες ηλικίες.
Ηλικίες κατά τις οποίες η ενσυναίσθηση του πολιτισμού μας και η συμμετοχή σε αυτόν, κατ’ εξοχήν διαμορφώνονται: όπως και η κριτική (ή όχι) στάση.
Το θέμα είναι τεράστιο (κι όπως πάντα στα Προτεκτοράτα γελοίο). Οπωσδήποτε οι μαθητές δεν μπορούν να λύσουν το «Μακεδονικό», αλλά όποιος δεν καταλαβαίνει την αγωνία των παιδιών για το πλαίσιο της ύπαρξής τους ως προσώπων, είναι βλαξ.
Ή πονηρός εθνομηδενιστής, άλλων αφεντικών υπηρέτης.
https://www.e-dromos.gr/ethnomidenofasistes/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γενικευμενο μπουλινγκ και καλπη-κος «αντιφασισμος»
Βρωμικη επιθεση αδιακριτως στους μαθητες της Βορειας Ελλαδας και σε οποιον διαφωνει με την Συμφωνια ττων Πρεσπων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακωνει την επικινδυνη τακτικη διχασμου, αλλα και αβανταρει συνειδητα τη Χρυση Αυγη, με στοχο την εκλογικη διασωση.
Ουρα της κυβερνησης μεσω… «αντιφασισμου» το μεγαλυτερο τμημα της Αριστερας.
Δρομος της αριστερας, εβδομαδιαια εφημεριδα




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αγοραπωλησίες νεαρών γυναικών...
Τρεις νεαρές Γαλλίδες και μια Αμερικανίδα που είχαν "ερωτευτεί" την "αραβική άνοιξη" της CIA  πουλήθηκαν στην Salqin (Ιντλίμπ) για να ικανοποιούν τις σεξουαλικές ορέξεις των φονιάδων μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης...
Τα εγχώρια σούργελα του Σόρος, της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς"... σιωπούν...
Καλά οι Κωνσταντίνου της ανταρcia... αλλά ο Ήσυχος της ΛαΕ θα αισθανόταν όμορφα αν συνέβαινε στην κόρη του, μιας και τόσο αγάπησε κι αυτός την "σοσιαλιστική προοπτική" εναντίον του "χασάπη Άσαντ";