Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Τριτη 12 Μαρτιου 2019



"Η Βενεζουέλα είναι ίσως η πρώτη χώρα στον κόσμο που υπήρξε θύμα Αμερικανικής τεχνολογίας κυβερνοεπίθεσης εναντίον ενός ηλεκτρικού συστήματος", ανέφερε. Επιπλέον, επεσήμανε ότι η επίθεση δημιουργήθηκε με τρεις τρόπους:
* Κυβερνοεπθέσεις, στον εγκέφαλο της δεξαμενής του Γκούρι και στο Καράκας.
* Ηλεκτρομαγνητικές, με την οποία η σύζευξη που επιτεύχθηκε επέφερε την καταστροφή
* Φυσική, με την καύση των υποσταθμών και των ηλεκτρικών σταθμών.

ΤΡΙΤΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Συνελήφθησαν επ αυτοφόρω άτομα που προσπαθούσαν να σαμποτάρουν το σύστημα επικοινωνιών του Guri

11 Μαρτίου 2019-ο Πρόεδρος της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Nicolás Maduroo, ανέφερε ότι κάποια άτομα συνελήφθησαν επ αυτοφώρω ενώ προσπάθησαν να διαπράξουν νέες επιθέσεις στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Σιμόν Μπολιβάρ.
"Συλλάβαμε δύο άτομα που προσπαθούσαν να σαμποτάρουν το σύστημα επικοινωνίας του Γκούρι. (...) Ζητώ από τη δικαιοσύνη της Βενεζουέλας να προσπαθήσει να βρει τους πνευματκούς συγγραφείς αυτής της γιγαντιαίας ζημιάς που έκαναν στο λαό μας ", ανέφερε.
Ο εθνικός Πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτές οι ενέργειες που διαπράττονται από διαταγές της αυτοκρατορίας έχουν διαπράξει μεγάλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού της Βενεζουέλας, για τις οποίες διεκδικεί δικαιοσύνη.
"Η Βενεζουέλα είναι ίσως η πρώτη χώρα στον κόσμο που υπήρξε θύμα Αμερικανικής τεχνολογίας κυβερνοεπίθεσης εναντίον ενός ηλεκτρικού συστήματος", ανέφερε.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι η επίθεση δημιουργήθηκε με τρεις τρόπους:
* Κυβερνοεπθέσεις, στον εγκέφαλο της δεξαμενής του Γκούρι και στο Καράκας.
* Ηλεκτρομαγνητικές, με την οποία η σύζευξη που επιτεύχθηκε επέφερε την καταστροφή
* Φυσική, με την καύση των υποσταθμών και των ηλεκτρικών σταθμών.
Ο αξιωματούχος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ανδρεία και το θάρρος με το οποίο ο λαός της Βενεζουέλας αντιμετώπισε αυτή την κατάσταση.
Επαίνεσε επίσης την υπομονή και την ικανότητα κατανόησης που επέδειξαν τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες.

Σχολιο.- Στη Βενεζουέλα εξελίσσεται μια νέα μέθοδος ανατροπής μη αρεστής στην εγκληματική συμμορία της Ουάσιγκτον κυβέρνησης. Πέρα απο την ασφυκτικές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές πιέσεις, την κλοπή δεκάδων δις δολαρίων απο τους λογαριασμούς του κράτους, τις απειλές και εκβιασμούς σε βάρος άλλων κυβερνήσεων που στέκονται δίπλα στην ηρωϊκή χώρα, έχουμε και την πλέον επικίνδυνη μορφή σύγχρονου υβριδικού πολέμου που ειναι η κυβερνοεπίθεση στο ηλεκτρικό της σύστημα. Επίθεση που κυριολεκτικά νεκρώνει μια χώρα που όπως η Βενεζουέλα δεν είχε προλάβει να θωρακίσει το σύστημά της απο τέτοιας μορφής επίθεση. Ελπίζω οι ομάδες Ρώσων και Κινέζων ειδικών που προσέτρεξαν στο Καράκας να αντιμετωπίσουν το συντομότερο το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της πολύπαθης χώρας. Βέβαια η αλητεία της Ουάσιγκτον δεν περίμενε τέτοια καθολική αντίσταση απο τον λαό. Νόμιζε ότι ο καραγκιόζης Γκουαϊδό που δρά ως αντιπρόσωπός της, θα ξεσήκωνε τα πλήθη και θα ανέτρεπε τον Μαδούρο, αλλά διαπιστώνει ότι μέρα με την ημέρα όλο και λιγότεροι τον ακολουθούν καθώς όλοι πια κατάλαβαν τον επαίσχυντο προδοτικό του ρόλο. Ειναι παραπάνω απο βέβαιο, ότι με τέτοιο λαό και στρατό συσπειρωμένους γύρω από την ηγεσία Μαδούρο η επέμβαση των γκάνγκστερ θα αποτύχει, αλλά ο λαός της Βενεζουέλας θα πληρώσει υψηλό τίμημα. Όμως αξίζει τον κόπο γιατί θα αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα αντίστασης για όλους τους λαούς του κόσμου. VENEZUELA VENCEREMOS




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον πιασανε τον εγκληματια!!!
Αγρίνιο: Συνέλαβαν 50χρονο πωλητή χαρταετών!

12/03/2019
Χειροπέδες σε έναν πλανόδιο πωλητή πέρασαν οι αστυνομικοί στο Αγρίνιο, σε μια ακόμη επίδειξη αδιαλλαξίας στην πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, που αντιπροσωπεύουν οι πωλητές κουλουριών, χαρταετών, καλαμποκιών και μαϊντανού!
Πρόκειται για 50χρονο που εντοπίστηκε από αστυνομικούς να πουλά χαρταετούς σε κεντρικό σημείο της πόλης και κατά τον έλεγχο προέκυψε πως δεν διέθετε σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Αγρινίου.
Σχολιο.- Για να δουλεψουν τα τσαμπο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια".
Όχι, ρε απατεώνες! Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο!
Σε μια χώρα όπου οι λαϊκές αντιστάσεις, στα 2010-15, δεν επέτρεψαν να περάσουν μονομιάς τα σχέδια του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, όπως συνέβη σε τόσες και τόσες χώρες, και χρειάστηκαν σταδιακές απόπειρες επιβολής τους, εσείς ολοκληρώσατε τη βρομοδουλειά.
Αλλεπάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, διάλυση κάθε έννοιας εργατικών δικαιωμάτων, περιορισμοί στην εθνική κυριαρχία και τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Και έχοντας δεσμεύσει τη χώρα με συμφωνίες που θα ισχύουν επί δεκαετίες, φτάσαμε στη νέα κανονικότητα. Σε μια Ελλάδα που ούτε στα πιο εφιαλτικά για μας όνειρά τους δεν θα μπορούσαν να είχαν φανταστεί, πριν μια δεκαετία, οι τραπεζίτες.
Σε μια Ελλάδα στην οποία ο κόσμος του μόχθου και της ανάγκης έχασε σχεδόν όλα όσα κέρδισε με αγώνες και αίμα επί έναν αιώνα.
Τώρα πια, κάθε περαιτέρω παροχή προς το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο έχει θεσμοθετηθεί και δεν χρειάζονται νέες συμφωνίες μνημονιακού τύπου. Και καμαρώνετε γι' αυτό!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 2006 από τις εκδόσεις Verso κυκλοφόρησε το βιβλίο του Tariq Ali “Pirates of the Caribbean, Axis of Hope” που μεταφράστηκε στα Ελληνικά από τον Σάββα Μιχαήλ και κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις Άγρα.
Οι Πειρατές του βιβλίου είναι οι Κορρέα, Κάστρο, Μοράλες και Τσάβεζ, δηλαδή οι αριστερές κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική την εποχή του millennium. Η Αυτοκρατορία που αντιμάχονταν οι Πειρατές ήταν η Αυτοκρατορία όπως είχε προκύψει μετά την ιστορική ήττα του κομμουνισμού και τη «Συναίνεση της Ουάσινγκτον» το 1991. Πηγή έμπνευσης-όπως αναφέρει ο ίδιος ο συγγραφέας στον πρόλογο- ήταν καταρχάς το βιβλίο του Marcus Rediker “Villains of All nations”, ένα βιβλίο που αποκαλούσε τους πειρατές θαλασσινούς ήρωες, φόβητρο των τυράννων και της φιλαργυρίας και γενναίους διεκδικητές της ελευθερίας και κατά δεύτερον το βιβλίο του φίλου του Richard Gott για τα αντάρτικα κινήματα στη Λατινική Αμερική, για τον οποίο φίλο του σχολιάζει το εξής: « Θα ήταν βαρετό να είχε ξεπουληθεί και αυτός στη νέα τάξη πραγμάτων. Παρέμεινε όμως πειρατής».
Ο λόγος που γράφτηκε αυτό το βιβλίο αρχίζει να ξεδιπλώνεται με λέξεις από την σελίδα 41 και μετά. « Ο συντριπτικός θρίαμβος του καπιταλισμού στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών του 20ου αιώνα τύφλωσε τους υποστηρικτές του, παλιούς και νέους και τους έκανε να μην μπορούν να δουν άλλη δυνατότητα. Το παγκόσμιο πνεύμα τιθασεύτηκε. Ήταν πια το τέλος της ιστορίας. Οι ριζοσπαστικές ιδέες ταριχεύτηκαν και τα έργα που πάνω τους βασίστηκαν ρίχτηκαν στη δημόσια πυρά.
Το ότι οι πολεμιστές του Δ.Ν.Τ και της Π.Τ είχαν ενθουσιαστεί με αυτό το όραμα ήταν ένα πράγμα, το άλλο ήταν ότι το Πνεύμα της Εποχής επικράτησε πάνω σε πολλούς πρώην αντιπάλους της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Νικημένοι από ένα συνδυασμό κόπωσης και φόβου του αγνώστου, άρχισαν να ζωγραφίζουν τις νέες νίκες του με έντονα χρώματα δόξας, σε μια γλώσσα πιο παράδοξη και από αυτή που χρησιμοποιούνταν 150 χρόνια πριν από τον Gladstone, ο οποίος σε πιο χαμηλούς τόνους περιέγραφε τις επιτυχίες της Αυτοκρατορίας σαν « τη μεθυστική αύξηση και μεγέθυνση του πλούτου μας και της ισχύος μας».
Η μετά το 1989 απογοήτευση, ο κυνισμός και μια πικρόχολη θεώρηση του παρελθόντος έπληξαν ανεξαιρέτως κάθε ήπειρο. Και αυτοί που υιοθετούσαν τώρα την αντίληψη των νικητών για την Ιστορία προέρχονταν από όλες τις κοινωνικές τάξεις και από κάθε πολιτική προέλευση: αριστεροί σοσιαλδημοκράτες, ευρωκομμουνιστές, πρώην τροτσκιστές, πούροι σεχταριστές παλιά που μετέφεραν τώρα αυτό το ελάττωμα στην υπηρεσία μιας παλιότερης υπόθεσης, μαοϊκοί που άλλοτε είχαν την τάση να καταφεύγουν στη βία στους δρόμους, θεωρητικοί του μαρξισμού, αδιάλλακτοι αντι-ιμπεριαλιστές, πρώην αναρχικοί-αντιπροσώπους όλων αυτών των ειδών μπορεί να βρει κανείς να υπηρετούν σε σχεδόν όλες τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις ή όπου κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, να χειροκροτούν από τα παρασκήνια. Πίστευαν ακόμα στην πάλη των τάξεων, μόνο που είχαν αλλάξει πλευρά. Δεν είχαν καταλάβει ότι η ιστορική καμπύλη δεν ανεβαίνει συνεχώς. Είναι μια τεθλασμένη και αντιφατική γραμμή που μπορεί να πέσει στο μηδέν και μετά να ανέβει ξανά, απότομα και χωρίς προειδοποίηση



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σερβία: Εκατοντάδες αφίσες κατά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
Μάρτιος 9, 2019. 19:28
Στη Βέλικα Πλάνα εμφανίσθηκαν σήμερα αφίσες με συνθήματα κατά της ένταξης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου υπάρχουν πανω στη σημαια της ΕΕ σβάστικες και μηνύματα για το Κοσσυφοπέδιο, γράφει η σερβική ‘Politika’.
Οι αφίσες είναι εκατοντάδες  σύμφωνα με το δημοσίευμα όπου επάνω στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει σβάστικα και γράφει «Όχι στην ΕΕ». Επίσης υπάρχει το μήνυμα «Όλο το Κοσσυφοπέδιο είναι Σερβία» και «Σταματήστε τη Νατοϊκή Κατοχή της Σερβίας».
Οι περισσότερες αφίσες βρίσκονται  στην είσοδο της Βέλικα Πλάνα από τον αυτοκινητόδρομο Βελιγραδίου –Νίς στο κέντρο της πόλης αυτής.
Δεν έγινε γνωστό ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτήν την πράξη.
Η σερβική αστυνομία διεξάγει έρευνες  και με την υπόθεση θα ασχοληθεί το γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα στη Βέλικα Πλάνα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν θα κουραστούμε να στηρίζουμε την Μπολιβαριανή Βενεζουέλα.
Δεν θα συνηθίσουμε ποτέ την απάνθρωπη και καταθλιπτική καθημερινότητα των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων στη λατινοαμερικάνικη χώρα.
Θα συνεχίζουμε να αποκαλύπτουμε την αλήθεια της Βενεζουέλας και να υποστηρίζουμε το λαό και τη νόμιμη κυβέρνησή της.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

ΤΡΙΤΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Αλληλεγγύη με τη Βενεζουέλα μέχρις εσχάτων !

Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” καταδικάζει με αγανάχτηση το τελευταίο σαμποτάζ και την κυβερνοεπίθεση στο σύστημα ηλεκτροδότησης της Βενεζουέλας και καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο στη χώρα μας να ενώσει τη φωνή του στο παγκόσμιο σύνθημα ”Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!”.
Ο βορειοαμερικάνος ΥπΕξ Μάικ Πομπέο ουσιαστικά ομολόγησε με τον πιο κυνικό τρόπο το σαμποτάζ, γράφοντας στο τουίτερ του “Όχι τρόφιμα. Όχι φάρμακα. Τώρα, Όχι ενέργεια. Μετά, 'Οχι Μαδούρο”. Αυτοί είναι οι διεθνείς θεματο(χωρο)φύλακες της δημοκρατίας ανά τον κόσμο, αυτοί είναι οι “ανθρωπιστές” που δεν δίστασαν να αφήσουν χωρίς ρεύμα νοσοκομεία, να κατατρέψουν τρόφιμα που έμεινα χωρίς ψύξη και να βυθλισουν στο σκοτάδι ολόκληρη τη χώρα.
Ο ολοκληρωτικός πόλεμος ενάντια στη Μπολιβαριανή Βενεζουέλα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι σύμμαχοι και οι εφεδρείες των γερακιών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έχουν πάρει απροκάλυπτα τη θέση τους και οι ιδεολογικοί και μιντιακοί μηχανισμοί τους, πασχίζουν να πείσουν επαναλαμβάνοντας όλο και συχνότερα, όλο και μεγαλύτερα χονδοειδή ψεύδη, σε πείσμα ακόμα και της κοινής λογικής.
Η ήττα τους στις 23 Φλεβάρη, όταν επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βενεζουέλα με πρόσχημα την ανθρωπιστική βοήθεια, τους έχει κάνει έξω φρενών. Οι ΗΠΑ και οι ευρωνατοικοί σύμμαχοί τους είναι διεθνώς απομονωμένοι, καθώς κανένας διεθνής οργανισμός δεν έχει υιοθετήσει τις φιλοπόλεμες θέσεις τους και τα 3/4 των χωρών του πλανήτη δεν αναγνωρίζουν τον πρόεδρο-μαριονέτα των γιάνκις Γκουαϊδό.
Ωστόσο, η ήττα τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους, αυτό το σαμποτάζ και η κυβερνοεπίθεση στο σύστημα ηλεκτροδότησης της Βενεζουέλας, είχε στόχο να προκαλέσει χάος για να κηρυχτεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να διευκολυνθεί η εξωτερική επέμβαση.
Σήμερα, η αλληλεγγύη στη Βενεζουέλα αυξάνεται καθημερινά σε όλο τον κόσμο. Ο κάθε προοδευτικός, αξιοπρεπής και τίμιος άνθρωπος παίρνει θέση.
Δεν θα κουραστούμε να στηρίζουμε την Μπολιβαριανή Βενεζουέλα.
Δεν θα συνηθίσουμε ποτέ την απάνθρωπη και καταθλιπτική καθημερινότητα των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων στη λατινοαμερικάνικη χώρα.
Θα συνεχίζουμε να αποκαλύπτουμε την αλήθεια της Βενεζουέλας και να υποστηρίζουμε το λαό και τη νόμιμη κυβέρνησή της.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
12/2/2019
Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα”

https://somosvenezuelagr.blogspot.com/2019/03/blog-post_12.html?spref=fb&fbclid=IwAR2KzMyQsA7f1KT3NY59GgUBcM9AZmAEdzh2LFnev3Cm3OdsnA0D9IzCAJw



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Eπίθεση τζιχαντιστών τρομοκρατών σε σημείο του στρατού στην περιφέρεια της ορθόδοξης Mahardah στη Χάμα. Σκοτώθηκαν και 2 καμικάζι
12/3/2019 – 17.00
Στρατιωτικές πηγές αποκάλυψαν στο πρακτορείο SANA ότι ο « συριακός στρατός απέτρεψε την αυγή μια απόπειρα επίθεσης τρομοκρατικής ομάδας  σ΄ένα από τα στρατιωτικά σημεία στην περιφέρεια της ορθόδοξης πόλης Marhadeh στα ΒΔ της  Hama, σκοτώνοντας πολλούς τρομοκράτες συμπεριλαμβανομένων 2 καμικάζι που αυτοανατινάχθηκαν κοντά στο σημείο ελέγχου του συριακού στρατού. Σκοτώθηκε τουλάχιστον 1 στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι 4.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τον Στέφανο Χίο και το «Μακελειό»
 Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 18:40
Ανακοίνωση που καταδικάζει την εφημερίδα «Μακελειό» του Στέφανου Χίου, έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Συντακτών.
Αναλυτικά:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως έχει επανειλημμένα καταδικάσει τη «δημοσιογραφία» που ασκεί η εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», η οποία συστηματικά παραβιάζει τις Αρχές Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη υπόσταση, η αγένεια, οι ύβρεις και εν τέλει η προσπάθεια εκβαρβαρισμού ουδεμία σχέση έχουν με τη σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών. Αντίθετα, υπηρετούν σταθερά τον εκχυδαϊσμό της δημόσιας σφαίρας και είναι εχθρός της Δημοκρατίας και της ομαλότητας. Το Διοικητικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι  οφείλουν κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος να τηρούν όσα οι Αρχές Δεοντολογίας ορίζουν, να αποφεύγουν την στοχοποίηση και να λειτουργούν με ψυχραιμία, αντικειμενικότητα και αποστασιοποίηση. Για άλλη μία φορά ενώνουμε τη φωνή μας με την φωνή κάθε δημοκρατικού πολίτη και καταδικάζουμε κάθε τέτοιου είδους δημοσίευμα.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μέρκελ απορρίπτει τις απειλές του πρέσβη των ΗΠΑ για την περίπτωση συνεργασίας του Βερολίνου με τη κινεζικη Huawei
 Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 20:04
Την έντονη αντίδραση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προκάλεσε η νέα παρέμβαση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ για την υπόθεση της πιθανής συνεργασίας της Γερμανίας με την κινεζική Huawei στην κατασκευή του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G.
Σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, ο κ. Γκρενέλ ανακοίνωνε προς τη γερμανική κυβέρνηση ότι οι ΗΠΑ θα περιορίσουν ή και θα διακόψουν πλήρως τη συνεργασία τους με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, εφόσον για την κατασκευή του νέου δικτύου επιλεγεί η εταιρία της Κίνας.
Η Άνγκελα Μέρκελ από την πλευρά της απέρριψε τις απειλές του αμερικανού διπλωμάτη, τονίζοντας ότι «η ασφάλεια είναι ύψιστο αγαθό και στην κατασκευή του δικτύου 5G και προσδιορίζουμε οι ίδιοι τα κριτήρια για εμάς». Η καγκελάριος πρόσθεσε ακόμη ότι σκοπεύει να συνομιλήσει για το θέμα με τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από άλλους χριστιανοδημοκράτες: ο εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιούργκεν Χαρντ δήλωσε «και σε ό,τι αφορά το νέο δίκτυο, έχουμε πάντα στο μυαλό μας την ασφάλεια, ενώ ο στόχος μας είναι το ασφαλέστερο και καλύτερο δυνατό δίκτυο για τη Γερμανία». Ακόμη πιο έντονη ήταν η αντίδραση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ: «Αυτή η κυβέρνηση δεν χρειάζεται καμία προτροπή ή υπόδειξη από τον αμερικανό πρεσβευτή, προκειμένου να προχωρήσει στα λογικά από πλευράς εσωτερικής ασφάλειας βήματα».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία της Μαριέλε Φράνκο
 Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 15:01
Δύο αστυνομικοί που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία, τον Μάρτιο του 2018 ,της μαύρης πολιτικού και ακτιβίστριας Μαριέλε Φράνκο και του οδηγού της συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Ρίο ντε Ζανέιρο, ανακοίνωσε η εισαγγελία.
Ο στρατονόμος εν αποστρατεία Ρόνι Λέσα, που φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε εναντίον της δημοτικού συμβούλου του Ρίο και του οδηγού της Άντερσον Γκόμες στις 14 Μαρτίου 2018, συνελήφθη στις 04:00 το πρωί.
Ο Έλσιο Βιέιρα ντε Κεϊρός, ο οποίος έχει αποπεμφθεί από τη στρατιωτική αστυνομία και φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο το οποίο παρακολουθούσε αυτό της Φράνκο τη νύκτα της δολοφονίας, επίσης συνελήφθη στο σπίτι του.
«Οι έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα, βάσει διάφορων στοιχείων, ότι ο Λέσα είναι ο δράστης του εγκλήματος (…) και των πυροβολισμών (…) με τη συμμετοχή του Έλσιο ο οποίος οδηγούσε (το όχημα) που χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση», ανέφερε η εισαγγελία του Ρίο σε ανακοίνωσή της.
Η Μαριέλε Φράνκο, δημοτική σύμβουλος του Ρίο για το Κόμμα του Σοσιαλισμού και της Ελευθερίας (PSOL), είχε γεννηθεί στη φαβέλα Μαρέ και εμπλεκόταν ενεργά στη μάχη κατά του ρατσισμού, της ομοφοβίας και της αστυνομικής βίας. Δολοφονήθηκε μαζί με τον οδηγό της Άντερσον Γκόμες το βράδυ της 14ης Μαρτίου 2018 σε ηλικία 38 ετών.
Η δολοφονία της προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Βραζιλία.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του εισαγγελέα αρμόδιου για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, η δολοφονία της Φράνκο είχε σχεδιαστεί προσεκτικά επί τρεις μήνες.
Η κυβέρνηση του συντηρητικού πρώην προέδρου της Βραζιλίας Μισέλ Τεμέρ είχε δεσμευθεί να ολοκληρωθεί γρήγορα η έρευνα. Όμως αυτή καθυστέρησε ένα χρόνο, σε μια χώρα όπου η μεγάλη πλειονότητα των ανθρωποκτονιών παραμένουν χωρίς τιμωρία, και ενώ οι υποστηρικτές της Μαριέλε εξακολουθούσαν να ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Για την πρώτη επέτειο από τη δολοφονία της την Πέμπτη είναι προγραμματισμένες πολλές διαδηλώσεις σε όλη τη Βραζιλία. Στο καρναβάλι του Ρίο στις αρχές Μαρτίου μία από της διάσημες σχολές σάμπα απέτισε φόρο τιμής στη Μαριέλε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποσύρθηκε από τη γαλλική αγορά το χιτζάμπ για γυναίκες δρομείς
 Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 09:52
Έπειτα από ομοβροντία παραπόνων που δέχθηκε, η εταιρεία αθλητικών ειδών Decathlon στη Γαλλία αποφάσισε να μην προχωρήσει με τα σχέδιά της για διoχέτευση στην αγορά χιτζάμπ για γυναίκες δρομείς.
Η εταιρεία σκόπευε να πωλήσει το χιτζάμπ για αθλήτριες τόσο στη Γαλλία όσο και στο Μαρόκο, αλλά εγκατέλειψε την προοπτική της γαλλικής αγοράς έπειτα από περισσότερα από 500 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνήματα που δέχθηκε από εξοργισμένους Γάλλους πολίτες.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Decathlon διευκρίνισε ότι έλαβε αυτήν την απόφαση «για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των εργαζομένων μας». «Αντιμέτωποι με βίαιη πολεμική και απειλές που υπερβαίνουν κατά πολύ τον στόχο μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας, προτεραιότητά μας γίνεται το να βρούμε μια ειρηνική λύση. Σ' αυτό το πλαίσιο, αναστέλλουμε την εμπορική διάθεση αυτού του προϊόντος στη Γαλλία» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Η βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος «La Repubique En Marche!» Ορόρ Μπερζέ ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν να καταδικάσουν την κίνηση. «Επιλογή μου, ως γυναίκα και πολίτης, θα είναι να μην εμπιστεύομαι πλέον μια εταιρεία που απομακρύνεται από τις αξίες μας» έγραψε στο Twitter η Μπερζέ.
Το χιτζάμπ της Decathlon δεν είναι το μόνο κάλυμμα κεφαλής μουσουλμάνων αθλητριών που απευθύνεται στη γαλλική αγορά, καθώς από τον Μάρτιο του 2017 πωλείται στη Γαλλία και σε όλον τον κόσμο το Pro Hijab, προϊόν συνεργασίας της Nike με σειρά βραβευμένων μουσουλμάνων αθλητριών, συμπεριλαμβανομένης της παγοδρόμου Ζάχρα Λάρι.
Ωστόσο, δεν είναι το πρώτο ένδυμα για μουσουλμάνες που ξεσήκωσε στη Γαλλία δημόσια κατακραυγή: το 2016, το ολόσωμο γυναικείο μαγιό γνωστό ως bourkini πυροδότησε αρνητικές αντιδράσεις.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η  Βενεζουέλα διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ
 Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 08:05
Η διπλωματία των ΗΠΑ θα αποσύρει όλο το προσωπικό της που απομένει στη Βενεζουέλα μέσα στην εβδομάδα, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αργά το βράδυ της Δευτέρας (το πρωί της Τρίτης ώρα Ελλάδας).
«Η απόφαση αυτή αντανακλά την επιδείνωση της κατάστασης στη Βενεζουέλα, καθώς και τη διαπίστωση ότι η παρουσία του διπλωματικού προσωπικού στην αμερικανική πρεσβεία έχει μετατραπεί σε περιορισμό για την πολιτική των ΗΠΑ», σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που υπογράφεται από τον επικεφαλής του Μάικ Πομπέο.
Την 23η Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, αφού η Ουάσινγκτον ορισε τον αληταρα πληρωμενο ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο, και διέταξε την αποχώρηση όλων των Αμερικανών διπλωματών από την επικράτεια. Ωστόσο, αμφισβητώντας τη νομιμοποίηση του Μαδούρο, η Ουάσινγκτον αρνήθηκε να συμμορφωθεί.
Την 24η Ιανουαρίου πάντως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακάλεσε όλο το μη απολύτως απαραίτητο προσωπικό και όλα τα μέλη των οικογενειών των διπλωματών που υπηρετούσαν στο Καράκας, ενώ προέτρεψε όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονταν στη Βενεζουέλα να εγκαταλείψουν τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πραγματικό πρόσωπο της κατοχής.. Iof (ισραηλινοναζιστικος στρατος)άγρια επίθεση σε μέλη της οικογένειας του abu ghannam για να συλλάβουν το 15 χρονο παιδί τους ahmad στη γειτονιά al tour στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ σήμερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνιοι αιχμάλωτοι φιμωμενοι και με μαντήλι που τους κλείνει τα μάτια,δέχονται ξύλο και βρισιές από τους Ισραηλινούς στρατιώτες που τους φωνάζουν "πες hello,είναι η γιορτή σας"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019
Ο Έβο Μοράλες καταδικάζει το σαμποτάζ στην ηλεκτρικό σύστημα της Βενεζουέλας

"Οι τρομοκρατικές ενέργειες όπως το σαμποτάζ στο ηλεκτρικό σύστημα της Βενεζουέλας επηρεάζουν τους ασθενείς στα νοσοκομεία, προκαλούν απώλειες τροφίμων από την έλλειψη ψύξης και επιζητούν την πρόκληση χάους. Καταδικάζουμε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες που στρέφονται κατά της ζωής και τα ανθρώπινα δικαιώματα του βενεζουελάνικου λαού".