"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΖΗΛΕΥΤΗ" ΑΠΟ ΤΟ 1924
(ίσως και πιο πριν)
Επειδή οι προπαγανδιστές προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι το τραγούδι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ είναι επιννόηση του Μεταξά (τέλη δεκαετίας του 1930) ακούστε το έτσι όπως το έμαθε ο αείμνηστος Πασχάλης Αρμουτσής (γεννηθείς το 1917 στο Δημητρίτσι Σερρών) όταν πήγε στο σχολείο το 1924. Εκεί είχε την τύχη να έχει δασκάλα την Φωτεινή Αλατά, την ηρωική δασκάλα που δίδαξε στο Στάρτσοβο στην άνω κοιλάδα του Στρυμόνα (η καταγωγή μου) κατά τα δύσκολα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα. Μου τραγούδησε 10 τραγούδια που τους δίδαξε η ηρωική δασκάλα μεταξύ των οποίων ΚΑΙ το Μακεδονία ζηλευτή... Πολύ πιθανόν αυτό το τραγούδι να προέρχεται από τον Μακεδονικό Αγώνα. Κάποια στιγμή θα δοθούν στη δημοσιότητα ΚΑΙ τα 10 τραγούδια της δασκάλας όπως τα κατέγραψα πριν από χρόνια... Οφείλω να το πράξω...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισραηλινός στρατηγός επιβεβαιώνει ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούν παιδιά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα το κάνουν σκόπιμα, ακολουθώντας συγκεκριμένες και σαφείς εντολές. Την περασμένη Παρασκευή ο 14χρονος Muhammad Ibrahim Ayyoub έπεσε νεκρός από τα πυρά ισραηλινού ελεύθερου σκοπευτή. Όπως επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες και οπτικοακουστικό υλικό, ο Muhammad Ibrahim Ayyoub δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να έχει φανεί επικίνδυνος για τους βαριά οπλισμένους Ισραηλινούς στρατιώτες που βρίσκονταν δεκάδες μέτρα μακριά, πίσω από περιφράξεις και οχυρώματα. Παρ’όλα αυτά, τα ισραηλινά πυρά τον χτύπησαν στο κεφάλι. Είναι το τέταρτο παιδί που χάνει τη ζωή του στο πλαίσιο της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής» που ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου. Συνολικά πάνω από 1600 Παλαιστίνιοι έχουν χτυπηθεί από ισραηλινά πυρά που προκαλούν πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, μόνιμη αναπηρία και θάνατο. Σε ραδιοφωνική συνέντευξη (που μεταφράστηκε από το Electronic Intifada) στον ισραηλινό κρατικό σταθμό Kan, ο Zvika Fogel, πρώην αρχηγός της Νοτίου Διοίκησης, που περιλαμβάνει και την κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας, περιγράφει πώς ένας ελεύθερος σκοπευτής αναγνωρίζει το «μικρό σώμα» ενός παιδιού και παίρνει την άδεια να το πυροβολήσει.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Λυπάμαι μονάχα που τώρα στα τελευταία μου δεν κατάφερα να ξεπαστρέψω τη λούβα και την ξένη αβδέλα που έκατσε στο σβέρκο του δυστυχισμένου ραγιά και του πίνει το αίμα» -- Μητροπέτροβας 1834 (επανάσταση κατά της βαυαροκρατίας)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εάν τους νικησουμε αυτοι εχουν πατριδα να επιστρεψουν
Εάν μας νικησουν εμεις δεν εχουμε που αλλου να παμε
Στρατηγος Μιλτιαδης
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο πίνακας είναι του επτανήσιου Διονύσιου Τσόκου (1849).
Ο Γέρος του Μωριά γονατιστός.
Το δεξί του χέρι στο ευαγγέλιο και το αριστερό στο στήθος του.
Ο ιερέας που τον ορκίζει είναι ο Άνθιμος Αργυρόπουλος, ιερομόναχος, ηγούμενος του μοναστηριού στα Θεοδώριανα Άρτας.
Παραδίπλα και ως μάρτυρας της μύησης, ο θρυλικός Αναγνωσταράς (Αναγνώστης Παπαγεωργίου).
Όλα αυτά συνέβησαν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της Ζακύνθου, (ή στο εκκλησάκι των Φιλικών όπως το λέμε οι ζακυνθινοί).
Συνέβησαν πριν 200 χρόνια, την 1η Δεκεμβρίου 1818....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κόχραν, Τσώρτς,Φαβιέρος : οι τυχοδιώκτες
Η περίπτωση Κόχραν
Η Γ εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας διόρισε αρχιναύαρχο τον Κόχραν,τον Τσωρτς αντιστράτηγο,ο Φαβιέρος διοικητής του στρατού. Αγωνιστές,όπως ο Μιαούλης και ο Καραισκάκης παραμερίστηκαν και αυτοί οι τύποι από ανικανότητα,φιλαυτία και δόλο έγιναν υπαίτιοι της πιο ατιμωτικής ήττας σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Η Αθήνα πολιορκήθηκε από τον Ρεσίτ πασά,η φρουρά αντιστάθηκε 11 μήνες,αλλά σε μια ολιγόλεπτη μάχη χάθηκαν όλα.1500 αγωνιστές χάθηκαν, τους έστειλαν στην σφαγή οι τρεις αυτοί τυχοδιώκτες. Ο Κόχραν ,ανυπόληπτο πρόσωπο στην πατρίδα του, τρόφιμος φυλακών, επέδειξε τυχοδιωκτισμό και στην Νότια Αμερική,όπου πλούτισε στους απελευθερωτικούς αγώνες της Χιλής, Περού,Βραζιλίας.Τυχοδιώκτης, αχόρταγος μισθοφόρος ,ήρθε εδώ με την αστρονομική αμοιβή 57.000 λίρες. Μοναδικό προσόν η έπαρση και ο στόμφος .Οι απελπισμένοι Ελληνες τον πίστεψαν,τον έβλεπαν σαν Μεσσία που θα κατατροπώσει τους Τούρκους ...Στήθηκε ολόκληρο σκηνικό για την άφιξη του, η οποία καθυστερούσε επίτηδες...το έστησαν οι Αγγλοι τραπεζίτες,οι δανειστές μας δηλαδή, για να ανέβουν οι μετοχές του ελληνικού δανείου και να κερδοσκοπήσουν..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Γαλλία είναι πλέον μια προεδρική στρατιωτική δικτατορία
Το κείμενο αναφέρεται στην απόφαση της Γαλλικής κυβέρνησης να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις εναντίον των διαδηλωτών:
Η Γαλλία είναι πλέον μια προεδρική στρατιωτική δικτατορία.
Εναντιον του λαού της η πάντως εναντίον των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που επιμένουν να διαμαρτύρονται.Εκλογες μπορεί να ξαναγίνουν,κι επί Μουσολίνι υπήρχε κοινοβούλιο ως τα τέλη του 20 περίπου.Τα φαινόμενα τρομοκρατίας εθισαν τους Γάλλους να αποδεχτούν τον στρατό μέσα στις πόλεις τους.Τωρα θα εγκατασταθεί ,στην καρδιά της ΕΕ ,με πιο μόνιμο τρόπο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΧΟΥΝΤΕΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ
ΤΟΤΕ
ΤΩΡΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ
ΛΑΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!!!
ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- δικαζουν τον Πελετιδη γιατι πηρε εναν σκουπιδοτοπο και το εκανε ομορφο παρκο χωρις να ανακατευτουν εργολαβοι. Ταυτοχρονα ο ακροδεξιος Νικολοπουλος και ο υποψηφιος του ΣΥΡΙΖΑ τον καταγγελλουν γιατι χαλασε τη φιεστα του αμερικανου πρεσβη και των υποτελων του στην Πατρα. Νομιζω πως και να πληρωνε τετοια διαφημιση ...
- μιας και ειπαμε για τον υπατο αρμοστη, δειτε στην ΕΡΤ (...) τη διαφημιση της αμερικανικηςπρεσβειας. Ελληνες της "τεχνης", των "γραμματων" και του "αθλητισμού" υμνουν τις ΗΠΑ και τη "φιλια". Καταντια, και γι αυτους και για την ΕΡΤ...
υ.γ. αν η αριστερα ειχε σοβαρη επικοινωνιακη τακτικη, θα επαιρνε την εκθεση του Στειτ Ντιπαρτμεντ για την Ελλαδα και θα την εκανε αφισα...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκείνοι πάλεψαν, εμείς ξεπουλάμε
Εως πότε;
Είναι δίκαιο και χρέος μας η νίκη
Ζήτω η 25η Μαρτίου!
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί σύσσωμο τον ελληνικό λαό σε ανένδοτο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα έως την τελική μας νίκη, ξετινάζοντας τον ντόπιο και ξενικό ζυγό
Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βραζιλία: To φασιστοκαθικι Μπολσονάρου διέταξε τον εορτασμό του πραξικοπήματος της 31ης Μαρτίου 1964 σε όλους τους στρατώνες
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 10:21
Το φασιστικο καθικι που εγινε πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διέταξε τη Δευτέρα να διεξαχθούν στους στρατώνες όλης της χώρας «οι προσήκουσες εκδηλώσεις μνήμης» για την 55η επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 31ης Μαρτίου 1964, το οποίο διήρκεσε 21 χρόνια.
«Ο πρόεδρός μας αποφάσισε πως το Yπουργείο Αμύνης θα πραγματοποιήσει τις προσήκουσες εκδηλώσεις μνήμης, που σχετίζονται με την 31η Μαρτίου 1964, περιλαμβανομένης και της ανάγνωσης ημερήσιας διαταγής, που είναι συντεταγμένη με ευθύνη του ίδιου του Υπουργείου Αμύνης και η οποία ήδη ενεκρίθη από τον πρόεδρό μας» τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Οτάβιου Ρέγκου Μπάρους.
Ο απότακτος λοχαγός Μπολσονάρου δεν αρνείται μόνον ότι ήταν πραξικόπημα το στρατιωτικό κίνημα που ανέτρεψε τον νόμιμο πρόεδρο Ζουάου Γκουλάρτ και διοίκησε τη χώρα έως το 1985, αλλά πάντοτε υπήρξε και διαπρύσιος υποστηρικτής των άλλων δικτατορικών καθεστώτων στη Λατινική Αμερική, όπως του Αλφρέδο Στρέσνερ στην Παραγουάη (1954-89) και του Αουγκούστο Πινοσέτ στη Χιλή (1973-1990).
Προ δύο ετών, ο Μπολσονάρου είχε υποστηρίξει πως το μέγα λάθος της δικτατορίας στη Βραζιλία ήταν «ότι βασάνιζε και δεν σκότωνε». Βεβαια η δικτατορια της Βραζιλιας αποδεδειγμενα ειχε σκοτωσει χιλιαδες κοσμου.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας υπέρ της καθαίρεσης της πρώην προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, ο τότε βουλευτής Μπολσονάρου είχε επαινέσει τους βασανιστές της πρώην προέδρου, που τότε συμμετείχε σε αντιστασιακή οργάνωση. Το 2011 η Ρούσεφ είχε διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις να καταργήσουν κάθε εκδήλωση μνήμης για τη δικτατορία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Καναδάς χορήγησε άσυλο σε μια οικογένεια που είχε κρύψει τον Σνόουντεν το 2013
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 09:17
Μια γυναίκα η οποία είχε βοηθήσει τον Έντουαρντ Σνόουντεν όταν κρυβόταν στο Χονγκ Κονγκ, μετά τις αποκαλύψεις του για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων Prism της NSA, έφθασε χθες τα μεσάνυχτα στον Καναδά, όπου της χορηγήθηκε άσυλο.
Σύμφωνα με ΜΜΕ, η Βανέσα Μέι Ροντέλ, ηλικίας 42 ετών, και η 7χρονη κόρη της Κιάνα έφθασαν στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο, όπου μίλησαν, χαμογελώντας, σε δημοσιογράφους.
«Είμαστε τώρα μόνιμες κάτοικοι του Καναδά. Είμαστε πλέον ασφαλείς και ελεύθερες. Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη» είπε η Ροντέλ, υπήκοος Φιλιππίνων, βγαίνοντας από το γραφείο της υπηρεσίας μετανάστευσης.
Σήμερα μητέρα και κόρη θα μεταβούν στο Μόντρεαλ, όπου θα εγκατασταθούν, χάρη στην αναδοχή μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης. Η ΜΚΟ «For the Refugees» («Για τους Πρόσφυγες»), που έχει ιδρύσει μια ομάδα Καναδών δικηγόρων, τις συνόδευσε στη διαδικασία αίτησης ασύλου.
Η Ροντέλ είχε κρύψει τον Σνόουντεν στο διαμέρισμα όπου διέμενε στο Χονγκ Κονγκ το 2013, μετά τις αποκαλύψεις του άλλοτε συμβασιούχου της NSA για την ύπαρξη ενός παγκόσμιου συστήματος παρακολούθησης των επικοινωνιών και του διαδικτύου, σύμφωνα με την καναδική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.
Έκτοτε δεχόταν πιέσεις από τις Αρχές του Χονγκ Κονγκ και διέτρεχε κίνδυνο επαναπροώθησης στη χώρα της, κατά την ίδια πηγή.
Η οργάνωση «For the Refugees», που ανέλαβε την αναδοχή της γυναίκας και της κόρης της, ιδρύθηκε το 2016 από μια ομάδα δικηγόρων στο Μόντρεαλ για να υποστηρίξει τρεις οικογένειες προσφύγων που έχουν γίνει γνωστές με την ονομασία «οι άγγελοι του Σνόουντεν», σύμφωνα με έναν εκπρόσωπό της.
Ο Σνόουντεν, ο οποίος είχε μετατραπεί στο πλέον καταζητούμενο πρόσωπο για τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών, έμεινε με οικογένειες από τις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα σε μια παραγκούπολη στο Χονγκ Κονγκ, πριν καταλήξει στη Μόσχα.
Οι οικογένειες κινδύνευαν να υποστούν αντίποινα, αφού ο ρόλος τους παρουσιάστηκε στην ταινία του Όλιβερ Στόουν για τον Σνόουντεν, η οποία διανεμήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2016.
Μια δικηγόρος της οργάνωσης «For the Refugees» τόνισε πως «το ρολόι χτυπάει για τους υπόλοιπους τρεις πρόσφυγες και τα δύο μικρά παιδιά τους» που είχαν βοηθήσει τον Σνόουντεν.
«Δεν μπορώ να περιγράψω τα αισθήματα που βιώνω βλέποντας ότι θα έχουν ένα μέλλον, ότι θα μπορέσουν να ζήσουν με ασφάλεια στον Καναδά. Είμαι ευγνώμων» δήλωσε ο Σνόουντεν σε συνέντευξή του στο Radio-Canada.
«Μου άνοιξαν την πόρτα τους» και «δεν έκαναν ερωτήσεις», είπε ο πρώην συμβασιούχος της NSA για τους πρόσφυγες αυτούς που ζούσαν σε επισφαλείς συνθήκες στο Χονγκ Κονγκ όταν του προσέφεραν καταφύγιο το 2013, ενώ τον έψαχναν οι αμερικανικές υπηρεσίες. «Καταλάβαιναν ότι με κυνηγούσαν» πρόσθεσε.
Ερωτηθείσα από τα ΜΜΕ, η Καναδή υπουργός Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ δήλωσε ότι «δεν επενέβη» στη διαδικασία και ότι η απόφαση να χορηγηθεί άσυλο «δεν είχε» πολιτικά κίνητρα. «Δεν πρόκειται για ζήτημα γεωπολιτικών σχέσεων» επέμεινε η επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας, ερωτηθείσα για τις ενδεχόμενες συνέπειες που θα έχει στις καναδοαμερικανικές σχέσεις αυτή η χορήγηση ασύλου.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ερωτηθείς για την υπόθεση, σημείωσε πως δεν θέλει να σχολιάσει μια «συγκεκριμένη περίπτωση».
Το Υπουργείο Μετανάστευσης του Καναδά αρκέστηκε να αναφέρει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως, όταν συντρέχουν «εξαιρετικές περιστάσεις», συγκεκριμένοι φάκελοι αιτούμενων άσυλο μπορεί να εξεταστούν με «ταχύτερες» διαδικασίες από ό,τι σε συνηθισμένες περιπτώσεις.
Άλλοι πέντε άνθρωποι, υπήκοοι της Σρι Λάνκα, περιμένουν απάντηση από την καναδική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «National Post».
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν εξακολουθεί έως σήμερα να ζει εξόριστος στη Ρωσία. Οι Αρχές των ΗΠΑ τον κατηγορούν για κατασκοπεία και κλοπή κρατικών μυστικών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παγωμαρα προκάλεσε στην φασιστοκυβερνηση στην Ισπανία μήνυμα του Μεξικανού προέδρου για την ισπανική κατοχή
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 08:25
Να εκφράσει τη συγγνώμη του για τα δεινά στα οποία υπέβαλαν τον λαό του Μεξικού προ 500 ετών οι Ισπανοί κατακτητές ζήτησε σε επιστολή του ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ λεγοντας την αληθεια στον βασιλιά Φελίπε Στ', προκαλώντας την αντίδραση της φασιστορεφορμιστικης κυβερνησης της Μαδρίτης, η οποια ειχε και το θρασσος να εκφράσει τη «βαθιά της θλίψη» και «απορρίπτει κάθετα» το περιεχόμενό της.
Την ίδια στιγμή, η ισπανική κυβέρνηση «επαναλαμβάνει τη διάθεσή της να εργασθεί στενά με την κυβέρνηση του Μεξικού και να συνεχίσει την οικοδόμηση του κατάλληλου πλαισίου για τη σύσφιγξη των ισχυουσών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε με κοινή οπτική τις μελλοντικές προκλήσεις». Όπως τόνισε η Μαδρίτη, «η άφιξη, προ 500 ετών, των Ισπανών στα σημερινά εδάφη του Μεξικού δεν μπορεί να κριθεί υπό το φως των σημερινών απόψεων».
Σε βίντεό του, που διοχέτευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ομπραδόρ τονίζει πως απέστειλε επιστολές στον βασιλιά και στον πάπα, με τις οποίες καλείται ο μονάρχης να αναγνωρίσει τα δεινά που υπέστη ο λαός του και να ζητήσει συγγνώμη από τους αυτόχθονες πληθυσμούς για τις παραβιάσεις αυτών που σήμερα αναγνωρίζονται ως ανθρώπινα δικαιώματα. «Υπήρξαν σφαγές, εκτοπίσεις (…) η επιλεγόμενη conquista [κατάκτηση] έγινε με το σπαθί και τον σταυρό. Ήταν μία εισβολή» αναφέρει.
Για τον Ομπραδόρ, η παραδοχή τούτη και η συγγνώμη αποτελούν τη μοναδική οδό για την πλήρη συμφιλίωση των δύο λαών. Καθώς το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ανεξαρτησία του Μεξικού και 500 χρόνια από την πτώση της πρωτεύουσας των Αζτέκων Τενοτστιτλάν από τα στρατεύματα του Ερνάν Κορτές, ο Ομπραδόρ θέλει η συμφιλίωση και η συγγνώμη της Ισπανίας να συμπέσει με τους εορτασμούς: «Έφτασε η ώρα να πούμε ότι συμφιλιωνόμαστε, όμως πρώτα οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη» δήλωσε ο Μεξικανός πρόεδρος, προσθέτοντας πως και ο ίδιος θα ζητήσει συγγνώμη από τους αυτόχθονες πληθυσμούς «για την καταπίεση» που τους ασκήθηκε μετά την ανεξαρτησία της χώρας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιδρύθηκε η Γαλλογερμανική Κοινοβουλευτική Συνέλευση
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 03:32
Με πλήρη επισημότητα, στους χώρους της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας Γαλλογερμανικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.
Παρουσία των προέδρων των δύο κοινοβουλίων, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Ρισάρ Φεράν, οι οποίοι υπέγραψαν το πρωί τη σχετική κοινοβουλευτική συμφωνία, πήρε σάρκα και οστά η νέα 100μελής Γάλλγερμανική Κοινοβουλευτική Συνέλευση. Συμμετέχουν σε αυτή 50 βουλευτές από τη Γερμανία και 50 από τη Γαλλία. Πρόκειται στην ουσία για το άμεσο επακόλουθο της σύσφιξης της συνεργασίας των δύο χωρών βάσει του νέου Γερμανογαλλικού Συμφώνου Φιλίας που υπεγράφη πρόσφατα από την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Μακρόν στο Άαχεν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπλακ άουτ στη Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση Μαδούρο καταγγέλλει «μια επίθεση»
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 00:17
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υπό τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε τη Δευτέρα μια νέα «επίθεση» εναντίον του κεντρικού υδροηλεκτρικού σταθμού της χώρας στο Γκουρί (νότια), που βύθισε στο σκοτάδι τα δύο τρίτα της χώρας, στο δεύτερο εκτεταμένο σαμποταζ και μπλακάουτ που σημειώνεται αυτόν τον μήνα.
«Υπήρξαμε θύματα μιας επίθεσης κατά του συστήματος παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και πιο συγκεκριμένα εναντίον της μονάδας του Γκουρί» επιβεβαίωσε ο υπουργός Ενημέρωσης Χόρχε Ροντρίγκες, σε μια τηλεοπτική παρέμβασή του.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκοτωσε κλεφτοκοτα και πεταξε το πτωμα του στο λατομειο. Σε χωριο της Κορινθου. 35χρονος πυροβολησε δυο Γυφτους που πηγαν να τον κλεψουν, πετυχε τον ένα, και «ξεφορτωθηκε» το πτωμα του σε ένα λατομειο. Πηγαν το βραδυ της Κυριακης να τον κλεψουν στην αυλη του σπιτιου του στο χωριο Σολομος του Νομου Κορινθιας. Το θυμα-κλεφτης ηταν ενας 54χρονος Γυφτος μαζι με έναν της φυλης του. Ο κλεφτης που γλιτωσε επεστρεψε στον καταυλισμο που εχουν φτιαξει παρανομα σαν ορμητηριο για να κανουν μαζι τις παρανομιες τους και κινητοποιησε τους ομοιους του. Ειχαν και το θρασσος οι κλεφτες Γυφτοι να πανε και στο Α.Τ. για να δηλωσουν εξαφανηση και ότι τους πυροβολησε.
Ετσι το επομενο πρωι πηγε η Ασφαλεια στο σπιτι του 35χρονου, βγηκε κηλιδες αιματος στο αγροτικο φορτηγακι του, τον πηγαν στο Τμημα, και μετα από ανακριση ομολογησε την πραξη του.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκότωσε τον Ρομά που τον λήστευε
Στα... όπλα ο καταυλισμός στον Σολομό Κορίνθου μετά τη σύλληψη 35χρονου για ανθρωποκτονία
Τον νόμο στα χέρια του αποφάσισε να πάρει ένας 35χρονος άνδρας στο χωριό Σολομός Κορίνθου, όταν το βράδυ της Κυριακής δύο Ρομά, ηλικίας 52 και 54 ετών, επιχείρησαν να εισβάλουν στο σπίτι του προκειμένου να του κλέψουν τα πουλερικά που είχε στην αυλή του.
Μόλις ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, επειδή οι Γυφτοι τον ειχαν ξαναληστεψει, άρπαξε χωρίς δεύτερη σκέψη την κυνηγετική καραμπίνα που είχε μέσα στο σπίτι του και πυροβόλησε προς το σημείο τους, σκοτώνοντας τον έναν από τους δύο. Στη συνέχεια, προκειμένου να εξαφανίσει τα πειστήρια της πράξης του, ο 35χρονος φόρτωσε το πτώμα στο όχημά του και κατευθύνθηκε σε ένα απόμερο σημείο, όπου και το πέταξε σε ρέμα, κοντά σε ένα λατομείο.
Ο δεύτερος επίδοξος ληστής κατάφερε να διαφύγει και επέστρεψε έντρομος στον καταυλισμό των Ρομά όπου ζούσε. Αφού διηγήθηκε στους ομοφύλους του το περιστατικό, εξέφρασε την ανησυχία του για τον συνεργό του, καθώς δεν τον ακολούθησε μετά τους πυροβολισμούς. Ετσι, μία ομάδα Ρομά πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και είπε ότι ο 52χρονος άνδρας αγνοείται.
Ανδρες της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας άρχισαν ολονύκτιες έρευνες στην περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον αγνοούμενο. Ετσι, το επόμενο πρωί κλιμάκιο της Ασφάλειας πήγε στο σπίτι του 35χρονου και κατά τη διάρκεια των ερευνών εντόπισε κάλυκες καθώς και κηλίδες αίματος στην καρότσα του αγροτικού φορτηγού του. Ο 35χρονος προσήχθη για ανάκριση και ισχυρίστηκε ότι βρήκε νεκρό τον επίδοξο κλέφτη και πέταξε το πτώμα του σε ένα λατομείο.
Το πτώμα βρέθηκε στο σημείο που υπέδειξε και στην κοινότητα παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπάρχουν έντονοι φόβοι ότι ενδέχεται να υπάρξει απόπειρα αντεκδίκησης για τον θάνατο του 52χρονου. Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, ενώ και σε βάρος του 54χρονου ασκήθηκε δίωξη για κλοπή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί οι Ελληνες είχαν «αποκηρύξει» τη Φιλική Εταιρεία!
Η προσπάθεια των επαναστατημένων να κερδίσουν την υποστήριξη των Μεγάλων Δυνάμεων οδήγησε στον παραμερισμό της και την αποσιώπηση της δράσης της
Εχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν γίνεται αναφορά στη Φιλική Εταιρεία μετά το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821; Κι όμως είναι γεγονός! Παρακάτω θα διαβάσετε τους λόγους που υποχρέωσαν τους Ελληνες ουσιαστικά να την «αποκηρύξουν» για να μην προκαλέσουν την μήνιν των Ευρωπαίων για τον Αγώνα Ανεξαρτησίας τους και προς τους οποίους έτειναν χείρα φιλίας!
Η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε μέσα σε πολύ συγκεκριμένες οικονομικές, κοινωνικές και ιδεολογικές συνθήκες στις αρχές του 19ου αιώνα, χωρίς ελληνικό προηγούμενο ή παράλληλο, κατορθώνοντας, με συγκεκριμένες οργανωτικές ιδεολογικές και πολιτικές επιλογές, να κινήσει τον μοχλό, όπως είχε προτείνει και ο συγγραφέας της Ελληνικής Νομαρχίας. Στις αρχές του 19ου αιώνα είχε επικρατήσει η άποψη ότι οι Ελληνες μπορούσαν και όφειλαν να διεκδικήσουν την πολυπόθητη εθνική ελευθερία μόνοι τους, χωρίς πλέον να ελπίζουν σε μια έξωθεν βοήθεια, ελπίζοντας σε μια συσπείρωση του Γένους, που επιθυμούσε να μετουσιωθεί σε κρατος.
Αρχίζοντας την Επανάσταση, οι Ελληνες ένιωθαν την ανάγκη να διαλύσουν κάθε υπόνοια των Ευρωπαίων πως η δική τους εξέγερση σχετιζόταν με τους ανατρεπτικούς Γιακωβίνους ή Καρμπονάρους. Ηθελαν να δημιουργήσουν την εντύπωση για μία αποκλειστικά και μόνο εθνική επανάσταση, που να μην έχει σχέση με κοινωνικούς ταραξίες.
Λογική εξήγηση
Αυτή η τάση είναι η πιθανή λογική εξήγηση για τον παραμερισμό του ονόματος και του εμβλήματος της Φιλικής Εταιρείας, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τα συντηρητικά κραταιά μέλη της Ιεράς Συμμαχίας μία ανατρεπτική οργάνωση, που ταράζει τα «ήσυχα» νερά της Παλινόρθωσης.
Καθώς η Επανάσταση άρχισε να εδραιώνεται, άρχισε παράλληλα και ο προβληματισμός για την ανάληψη της εξουσίας στη νέα τάξη πραγμάτων που είχε δημιουργηθεί. Η φημολογία περί Αόρατης Αρχής στη Φιλική Εταιρεία, αλλά και η βαθιά πεποίθηση των Φιλικών πως θα βρισκόταν κάποιο σημαντικό πρόσωπο να αναλάβει τις τύχες της Επανάστασης και των επαναστατημένων Ελλήνων είχαν αρχικά απωθήσει στο περιθώριο τις όποιες σκέψεις για συγκρότηση διακυβέρνησης πριν από τον Αγώνα.
Ετσι, η ξαφνική Επανάσταση βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα κενό εξουσίας που έπρεπε να διαχειριστεί άμεσα, καθώς ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας είχε εγκλωβιστεί στην αποτυχία της Μολδοβλαχίας. Η συγκρότηση στοιχειώδους διοικητικού κρατικού μηχανισμού, που θα μπορούσε να διευθετήσει τα σωρευμένα προβλήματα της στρατιωτικής καθημερινότητας, ήταν απολύτως αναγκαία. Αυτό το κενό της κεντρικής εξουσίας θα αναλάβουν οι ισχυροί παράγοντες των επαναστατημένων περιοχών με τη σύσταση της Πελοποννησιακής Γερουσίας στη Μονή των Καλτεζών (26 Μαΐου 1821).
Απόδειξη
Λίγες μέρες μετά, στις 12 Ιουνίου, κατεβαίνει στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Αλέξανδρου Υψηλάντη Δημήτριος Υψηλάντης, η άφιξη του οποίου έγινε με ενθουσιασμό, καθώς αντιπροσώπευε τη χειροπιαστή απόδειξη της περιβόητης Αόρατης Αρχής από όλους όσοι ήταν εχθρικά προσκείμενοι στην Πελοποννησιακή Γερουσία και στα πρώτα μέτρα που είχε λάβει.
Ετσι, οδηγήθηκε η πολιτική κατάσταση σε μια μεγάλη διαμάχη και εν τέλει σε μια ρήξη ανάμεσα στα μέλη της διαρχίας, που οδήγησε σε πολλά προβλήματα την περίοδο που το νέο κράτος προσπαθούσε να θεμελιώσει και να εδραιώσει μια ανεξάρτητη εθνική εξουσία. Ηδη το εχθρικό πεδίο για τη Φιλική Εταιρεία ήταν μια πραγματικότητα, που μπορεί να μην ήταν απόλυτα ορατή, αλλά σίγουρα υποβόσκουσα. Από τη μια, η εξέλιξη των γεγονότων του 1821 είχε δείξει απόκλιση της Φιλικής Εταιρείας και της Αόρατης Αρχής από τη Ρωσία και τον τσάρο. Από την άλλη, στην Ευρώπη η συντηρητική Ιερά Συμμαχία έβρισκε ταύτιση των Καρμπονάρων της Ιταλίας με τους Φιλικούς, τους οποίους αντιμετώπιζε ως αναρχικούς ανατρεπτικούς της καθεστηκυίας τάξης. Η Παλινόρθωση, μαζί με την αρχή της νομιμότητας και τα απολυταρχικά καθεστώτα, επανέφερε και τη δίωξη των φιλελεύθερων ιδεών.
Οσοι αγωνίζονταν για την εθνική τους ελευθερία ή ακόμη και για την κοινωνική δικαιοσύνη αποτελούσαν μια κοινωνική απειλή για την κοινωνική γαλήνη που πρέσβευε η Ιερά Συμμαχία. Ετσι, καρμποναρισμός και γιακωβινισμός ήταν ιδεολογικά μιάσματα που έπρεπε να κυνηγηθούν και να κατατροπωθούν από τις συντηρητικές κυβερνήσεις.
Αποσιώπηση
Οπότε φαντάζει σαν μοναδική λύση ο πολιτικός ελιγμός της αποσιώπησης της συμβολής της δράσης της Φιλικής Εταιρείας και των μελών της στην εξελισσόμενη επιτυχημένη Ελληνική Επανάσταση. Η πολιτική διπλωματία, στη βάση της πολιτικής σκοπιμότητας, οδηγεί στις σαφείς δηλώσεις για την καθαρά εθνική και όχι κοινωνική ιδεολογία της Επανάστασης, που βρίσκουμε σε όλα τα πρώτα κείμενα διακηρύξεων: στην Προκήρυξη του Υψηλάντη, του Αχαϊκού Διευθυντηρίου, στη διακήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας (23 Μαρτίου 1821), της Πρώτης Εθνοσυνέλευσης (Επίδαυρος, 1/1-15/1/1822).
Στο ίδιο ύφος, της απέκδυσης μιας συνωμοτικής επαναστατικής ταυτότητας του Αγώνα, είναι και η δημηγορία του Θ. Κολοκοτρώνη από τα Τρίκορφα προς τους αγωνιστές που απειλούσαν προκρίτους προσπαθώντας να αποτρέψει μια αιματοχυσία: «Ελληνες! Είμαι κι εγώ σύντροφός σας. Αλλά πρώτα να με ακούσετε που θα σας μιλήσω… Γιατί θέλουμε να χάσουμε την πατρίδα μας σκοτώνοντας ο ένας τον άλλον; Εμείς εσηκώσαμε τ’ άρματα για τους Τούρκους και ακουστήκαμε στην Ευρώπη ότι σηκωθήκαμε οι Ελληνες για τους τυράννους…
Αν σκοτώσουμε τους προεστούς, τι θα μας πουν τότε; Θ’ ακουσθή σ’ όλον τον κόσμον και θα μας πουν τα βασίλεια ότι τούτοι δεν σηκώθηκαν για την πατρίδα και την ελευθερίαν τους αλλά για να σκοτωθούνε συνατοί τους… θα μας πουν Καρμπουνάρους, ρέμπελους κι ακατάστατους και κανένας δεν θα μας βοηθήση».
Στη Διακήρυξη, που επισφράγισε την Α΄ Εθνοσυνέλευση, επιτεύχθηκε «να λησμονηθεί η συμβολή της οικογένειας Υψηλάντη στον Αγώνα, να λησμονηθεί η Φιλική Εταιρεία, να αποδοθεί η Επανάσταση του ελλαδικού χώρου όχι στην ενιαία απόφαση του έθνους για εξέγερση εναντίον της τουρκικής κυριαρχίας, αλλά σε ειδικά γεγονότα, και να δικαιολογηθούν η αναρχία και η αταξία που επικρατούσαν από τις πολεμικές περιπέτειες, ενώ ήταν σε όλους γνωστό ότι αυτή ήταν αποτέλεσμα της διαμάχης και προκρίτων, που είχαν προκαλέσει οι τελευταίοι». Η Διακήρυξη της Εθνοσυνέλευσης προς τις ξένες κυβερνήσεις τόνιζε ότι η Ελληνική Επανάσταση δεν είχε σχέση με κοινωνικές ανατροπές, άρα δεν είχε σχέση με τους Καρμπονάρους, αλλά απέβλεπε στην ποθητή από αιώνες εθνική ανεξαρτησία. Η Α΄ Εθνοσυνέλευση αγνόησε και σιωπηρά κατήργησε τη σημαία των Φιλικών, όπως παραμέρισε και από την εξουσία τον Υψηλάντη, αποκλείοντας και παραγκωνίζοντας ολοκληρωτικά τη Φιλική Εταιρεία.
Με την ψήφιση του Πολιτεύματος της Επιδαύρου δημιουργείται ένας νέος πόλος εξουσίας και αποτελεί «τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της Φιλικής Εταιρείας ως ανώτατης αρχής του Αγώνα. Ο αρχηγός της Δημήτριος Υψηλάντης δεν πέτυχε να γίνει αρχηγός της επαναστατικής ηγεσίας. Τα στελέχη της είτε αποδέχθηκαν τη νέα πραγματικότητα και αφομοιώθηκαν από αυτήν είτε παραμερίστηκαν ή περιορίστηκαν στην κατάληψη ελάσσονος σημασίας πολιτικών και διοικητικών θέσεων». Κι έτσι, όπως σημειώνει ο Dakin, ο αρχικός σχεδιασμός του Αλέξ. Μαυροκορδάτου είχε επιτευχθεί, καθώς πρόθεσή του ήταν «να μην επιτρέψει η ηγεσία να έχει αφετηρία της τη Φιλική Εταιρεία και να περάσει στον αποκλειστικό έλεγχο του Υψηλάντη και των καπεταναίων». Το προσωρινό Σύνταγμα, «εκείνο που πέτυχε πίσω από ένα προσωπείο σκόπιμα διαμορφωμένο για να εντυπωσιάσει την Ευρώπη, ήταν να βάλει σε κάποια τάξη την αναρχία που επικρατούσε». Στην Α΄ Εθνοσυνέλευση «αξίζει να σημειωθεί ότι απουσιάζει κάθε μνεία ή αναφορά στη Φιλική Εταιρεία και στο όνομα «Υψηλάντης», αντίθετα υπάρχουν σαφείς υπαινιγμοί εναντίον του και εναντίον των πολιτικών επιλογών του.
Στόχευση
Επιπλέον, η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στη Φιλική Εταιρεία και ο τίτλος «Προσωρινή Διοίκησις» είχαν σκοπό να διασκεδάσουν τις ανησυχίες και τους φόβους των ευρωπαϊκών δυνάμεων για τον χαρακτήρα της ελληνικής εξέγερσης. Την ίδια, λοιπόν, εποχή είχε δημιουργηθεί μία «πραγματικότητα δύσπιστη έως εχθρική απέναντι στα λαϊκά κινήματα, την οποία οι Ελληνες πολιτικοί ηγέτες δεν έπρεπε με κανέναν τρόπο να προκαλέσουν προβαίνοντες σε καρμπονάρικες υπερβολές».
Ετσι, λοιπόν, ο κίνδυνος της ταύτισης της ελληνικής υπόθεσης με τα σχέδια μιας μυστικής, συνωμοτικής εταιρείας, ιακωβίνικου τύπου, παρόμοιας με αυτές που υπήρχαν στην ιταλική χερσόνησο, θα οδηγούσε την Επανάσταση σε αποτυχία.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Επανάσταση και τα επόμενα ελληνικά αλυτρωτικά κινήματα καταδικάστηκαν από «τον Μαρξ και τον Ενγκελς... με την κατηγορία ότι υποκινούνταν από τη Ρωσία».
Οι φιλέλληνες Καρμπονάροι
Οπως ήταν λοιπόν φυσικό, οι Ελληνες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διαχωρίσουν τις επαναστατικές τους πράξεις από εκείνες των Καρμπονάρων. Και αυτό διότι οι Καρμπονάροι διώχνονταν στην Ευρώπη με την κατηγορία, θα λέγαμε σήμερα, των «αναρχικών» που επιδίωκαν την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έλεγε «κακοί άνθρωποι οι Καρμπονάροι», ταυτίζοντας ουσιαστικά τον επαναστατικό δημοκρατικό αγώνα της «Καρμποναρίας» με την ανθρώπινη κακία.
Ομως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολλοί φιλέλληνες ήσαν Καρμπονάροι (λ.χ. ο προσωπικός φίλος του λόρδου Μπάιρον Πιέτρο Γκάμπα, 1801-1828, που είχε συλληφθεί στις 10 Ιουλίου 1821 μαζί με τον πατέρα του κόμη Ρουτζέρο Γκάμπα και εξοριστεί, και εν συνεχεία είχε συμμετάσχει στην Επανάσταση των Ελλήνων κατά των Οθωμανών, πεθαίνοντας τελικά το 1828 στο στρατόπεδό του στα Μέθανα, σε ηλικία μόλις 27 ετών). Παρ’ όλα αυτά οι δυνάμεις της Ιερής Συμμαχίας πίστευαν ότι αυτή η ίδια η Ελληνική Επανάσταση δεν ήταν παρά τοπική εφαρμογή ενός πανευρωπαϊκού ενιαίου καρμποναρικού σχεδίου.
Κύρια μορφή
Σύμφωνα μάλιστα με τον Χόμπσμπαουμ, «ο καρμποναρισμός παρέμεινε η κύρια μορφή επαναστατικής οργάνωσης και η διάθεσή του να συμβάλει στην ελληνική απελευθέρωση τον βοήθησε να διατηρήσει τη συνοχή του… ενώ οι πολιτικοί πρόσφυγες από την Πολωνία και την Ιταλία τον διέδωσαν ακόμα πιο μακριά».
Τον Ιούλιο του 1823 μάλιστα ιδρύθηκε και στην Ελβετία, με βοήθεια μάλιστα από τον Ιωάννη Καποδίστρια που διατηρούσε επαφές με τους Καρμπονάρους για την υποστήριξη της Ελληνικής Επανάστασης, η επαναστατική καρμποναρική στοά «Γαλάτες Αναμορφωτές» («Reformateurs Gaulois»), αν και, από την άλλη, μια καινούργια καταδίκη των Καρμπονάρων ήλθε το 1825 από τον Πάπα Λέοντα ΙΒ΄.
Οι μυστικές εταιρείες και οι ξένοι αγωνιστές στα χρόνια της Εθνεγερσίας
Η ανέκδοτη έως τώρα εμπιστευτική αναφορά του γενικού προξένου του παπικού κράτους στην Κέρκυρα μαρκήσιου Cαrlo de Ribas-Pieri (Κέρκυρα 18/30 Ιουλίου 1825), που απευθύνεται προς τον γραµµατέα του κράτους του Βατικανού (υπουργός των Εξωτερικών) καρδινάλιο Giulio Maria della Sοmaglia, αποτελεί πολύτιµο ιστορικό ντοκουμέντο για τον αξιόλογο εθνικοαπελευθερωτικό ρόλο των µυστικών εταιρειών κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Εθνεγερσίας.
Από τα έγγραφα εξακριβώνεται η λειτουργία κανονικού Καρµποναρικού Εργαστηρίου στην επαναστατηµένη Ελλάδα και στην περιοχή της Κορίνθου (1822).
Και πρώτα πρώτα είναι χαρακτηριστική αλλά και αξιοθαύµαστη η ακούραστη προσπάθεια όχι µόνο των ηγετών της Ελληνικής Επαναστάσεως, αλλά και κάθε µυηµένου µέλους, Ευρωπαίου ή Ελληνα, στον καρµποναρισµό, για την επιµελέστατη απόκρυψη κάθε αχναριού της εταιριστικής αυτής κινήσεως στην ανταριασµένη χώρα.
Ο λόγος είναι πασίγνωστος. Οι Καρµπoνάροι, µέλη της µυστικής πολιτικής οργανώσεως που ιδρύθηκε, όπως είναι γνωστό, στη Νάπολη της Ιταλίας στα τέλη του 18ου αιώνα, µε σκοπούς εθνικοαπελευθερωτικούς και δηµοκρατικούς, καθιερώνοντας αλληγορικές ονοµασίες κ.λπ. από τη ζωή των καρβoυνιάρηδων και παραλλαγές από τα τυπικά του Ελευθέρου Τεκτονισµού, ήταν αληθινός εφιάλτης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων της εποχής (Ιερή Συµµαχία).
Ενοχοι
Είναι γνωστό επίσης ότι στο περίφηµο Συνέδριο του Λάιµπαχ (Ιανουάριος - Μάιος 1821) οι Καρµπονάροι κηρύχθηκαν ένοχοι εσχάτης προδοσίας, µε την ποινή του θανάτου. Eπόµενo ήταν λοιπόν η επαναστατηµένη Eλλάδα, που αγωνίστηκε από την πρώτη στιγµή στον τοµέα της διπλωµατίας για την αναγνώριση των ιερών δικαίων της από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, να πασχίζει κάθε φορά για να φαίνεται σ’ αυτές ως άσχετη και ξένη στις καρµποναρικές.
Από την άλλη µεριά, ωστόσο, έρχονται στην επαναστατηµένη Ελλάδα ενθουσιώδεις Ευρωπαίοι εθελοντές, μεταξύ των οποίων και Καρµπονάροι, για να δώσουν ακόµα και τη ζωή τους στον Ιερό Αγώνα. Ξεχωριστές προσωπικότητες Ευρωπαίων Καρµπονάρων, όπως ο κόντες Σανταρόζα, ο Λόρδος Μπάιρον, ο στρατηγός Ροζαρόλ, ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Vendita Colleli, ο ήρωας συνταγµατάρχης και ιππότης Torella και τόσοι άλλοι, έρχονται στην Ελλάδα για να πολεµήσουν και να θυσιαστούν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
26/3/2019 – 16.30
Το τέλος του Ιντερνετ....ψηφίστηκε πριν λίγο στο Ευροκοινουβουλιο...σε κάνα χρόνο θα πληρώνεις για όλα...πχ.fb 2 ευρό η ώρα!
Σχολιο.- να διαγραφεί το Άρθρο 13 και/ή να ενθαρρύνετε τους συνεργάτες σας να κάνουν το ίδιο. Αυτό δεν είναι απλώς ένα ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων: Αυτό είναι σχετικά με το δικό σας και δικό μου διαδίκτυο!
Η δημιουργικότητα και η ελευθερία λόγου βλάπτονται από το άρθρο 13 επειδή οι αλγόριθμοι δυσκολεύονται να πουν την διαφορά μεταξύ της παραβίασης και της νόμιμης χρήσης του υλικού των πνευματικών δικαιωμάτων για έρευνα, κωμωδίες, παρωδίες και άλλα. Αυτό είναι ένα πολύ υψηλό κόστος για την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων.
Κανένα φίλτρο δεν μπορεί να αναθεωρήσει κάθε μορφή περιεχομένου που καλύπτεται από την πρόταση συμπεριλαμβάνοντας κείμενο, ήχο, βίντεο, εικόνες και λογισμικό. Η εντολή του άρθρου 13 είναι τεχνικά ανέφικτη και είναι παράλογο να περιμένουμε από τα δικαστήρια σε 27 ευρωπαϊκές χώρες να επεξεργάζονται συνεχώς ποια θα μπορούν να είναι τα «καλύτερα» φίλτρα.
Είναι κακή ιδέα να κάνουμε τις εταιρίες διαδικτύου υπεύθυνες για την επιβολή του νόμου περί των πνευματικών δικαιωμάτων. Για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση και η αποφυγή ποινών, οι πλατφόρμες σίγουρα θα σφάλλουν προς το ασφαλέστερο και του υπερβολικού φραγμού. Για να διευκολυνθεί η συμμόρφωση, οι πλατφόρμες θα προσαρμόσουν τους όρους της υπηρεσίας τους, ώστε να μπορούν να διαγράψουν οποιοδήποτε περιεχόμενο ή λογαριασμό για οποιονδήποτε λόγο. Αυτό θα αφήσει τα θύματα της παράνομης διαγραφής χωρίς δικαίωμα καταγγελίας – ακόμη και αν το περιεχόμενό τους ήταν απολύτως νόμιμο.
Σχολιο.- Ποιο κανει καλο; η λογοκρισια και η επι πληρωμη;
Γι'αυτό το λόγο κόβουν το ίντερνετ
Σχολιο.- αρα απο social media θα γινουν eclectic media
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απορώ με όσους χαρακτηρίζουν νεοκομμουνιστικό κόμμα τον SIRIZA, κώμα φτιαγμένο κατά παραγγελία της CIA και της Πρεσβείας...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Κίτρινα Γιλέκα: 40.000 στους δρόμους παρά την απαγόρευση στο 19ο Σάββατο διαδηλώσεων
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία, για 19ο Σάββατο, μια κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε παρά τη δραστική ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας και σημαδεύτηκε από επεισόδια, που, ωστόσο, δεν είχαν την έκταση των βιαιοπραγιών της προηγούμενης εβδομάδας.
οι αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον 233 συλλήψεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Στο Παρίσι, οι αρχές απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις στο Σανζ Ελιζέ και τα περίχωρά του. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βασιλική της Αγίας Καρδιάς στην τουριστική συνοικία της Μονμάρτης. Η αστυνομία οι προχώρησε σε τουλάχιστον 233 συλλήψεις σε ολόκληρη τη χώρα
Η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας ήταν ογκώδης και περιελάμβανε τεθωρακισμένα οχήματα. Για πρώτη φορά, στρατιώτες από την αντιτρομοκρατική επιχείρηση Operation Sentinelle αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων για να προστατεύσουν μεταξύ άλλων τα κυβερνητικά κτίρια.
Στη γαλλική πρωτεύουσα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, που πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων, και συγκρούσεις ξέσπασαν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, όπως στη Λιλ, στη Λιόν, στη Νάντη, την Τουλούζη, το Μονπελιέ και τη Νίκαια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019
Αργεντινή: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Plaza de Mayo ενάντια στη δικτατορία του 1976 και και την κυβέρνηση Μάκρι
Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κοινωνικοί και πολιτικοί ηγέτες και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν σήμερα την Plaza de Mayo και τους παρακείμενους δρόμους στην Ημέρα Μνήμης για τα σαράντα τρία χρόνια μετά το πιο αιματηρό πραξικόπημα στην Αργεντινή, καταδικάζοντας επίσης τις σημερινές παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Μαουρίσιο Μάκρι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έτοιμοι οι πύραυλοι της Χεζμπολάχ αν δεν σταματήσουν την επίθεση στ' αδέλφια μας στη Γάζα λεει ο Νασραλα
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γενοκτονία στη Γάζα κι όλοι σιωπούν!
Να στείλει τώρα συγχαρητήριο τηλεγράφημα ο Τσίπρας στους σιωναζί κολλητούς του!
Τα σιωναζιστικά κτήνη βομβαρδίζουν τώρα Δευτερα βραδυ τη μαρτυρική Γάζα...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επανάσταση 1821:
Η κοινωνικο-οικονομική αντίθεση που βρήκε τη λύση της
Επισήμως, η επανάσταση του '21 ξεκίνησε στις 25 Μάρτη, ενώ είναι γνωστό ότι στις 21 Μάρτη είχε σηκώσει τη σημαία της επανάστασης ο Π. Καρατζάς στην Πάτρα και στις 23 Μάρτη ο Κολοκοτρώνης απελευθέρωσε την Καλαμάτα, αφού πρώτα από τις 22 Φλεβάρη 1821, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης (αρχηγός της Φιλικής Εταιρίας) είχε περάσει τα σύνορα της Ρωσίας με την οθωμανική αυτοκρατορία, κηρύσσοντας στη Μολδαβία την επανάσταση.
Η επιλογή της 25ης Μάρτη σηματοδοτεί αυτό που το επίσημο κράτος ήθελε να επιβάλει: ότι η «σημαία της Επανάστασης υψώθηκε από το δεσπότη Παλαιών Πατρών Γερμανό». Η επιλογή αυτή έγινε μετά τη νίκη της Επανάστασης, για να επιβάλει στο συμβολισμό και τη συμμετοχή της επίσημης εκκλησίας στην Επανάσταση, παρότι αυτό καθαυτό το γεγονός της «σημαίας στην Αγία Λαύρα από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό» είναι ανύπαρκτο.
Καθώς, όμως, τα γεγονότα είναι πεισματάρικα, να θυμίσουμε ότι η ηγεσία της επίσημης εκκλησίας και στον ελλαδικό χώρο, όπως και το Φανάρι, ήταν εχθρός της Επανάστασης. Ο συγγραφέας της «Ελληνικής Νομαρχίας» «Ανώνυμος Έλλην», «ξεσκεπάζει και μαστιγώνει αλύπητα τους εχθρούς της Επανάστασης, τους εκμεταλλευτές του λαού, τον κλήρο, τους Φαναριώτες, τους κοτζαμπάσηδες», (από το βιβλίο του Νίκου Μπελογιάννη, «Κείμενα από την απομόνωση»). Γνωστοί είναι, επίσης, οι χαρακτηριστικοί διάλογοι του Παπαφλέσσα με τους κοτζαμπάσηδες και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στη Βοστίτσα (σήμερα Αίγιο), στις 26 Γενάρη 1821, όταν ως πληρεξούσιος του Αλέξανδρου Υψηλάντη τους συνάντησε στο σπίτι τού Αντρέα Λόντου, προκειμένου να τους πείσει να συμμετάσχουν στην Επανάσταση. Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός αρνιόταν την Επανάσταση, ρωτώντας: «Πού πολεμοφόδια; Πού όπλα; Πού χρήματα πολυάριθμα; Πού στρατός πεπαιδευμένος; Πού στόλος εφοδιασμένος;». Για να καταλήξει: «... Αλλ' εις την εποχήν ταύτην οποία δείγματα θετικότητας έχομεν, διά να πιστεύσωμεν όσα λέει ο Δικαίος και όσα γράφει ο Υψηλάντης;». Ενώ ο Σωτήρης Χαραλάμπης είπε: «... πιστεύω πως η Ρωσία, όπου έχει την ίδια θρησκεία μ' εμάς, θα συντροφέψει τον Υψηλάντη με στρατεύματα... Μα εμείς εδώ, αφού ξεκάνουμε τους Τούρκους, σε ποιον θα παραδοθούμε; Ποιον θα 'χουμε ανώτερο; Ο ραγιάς, αφού πάρει τα όπλα δε θα μας ακούει πια και δε θα μας σέβεται και θα πέσουμε στα χέρια εκείνου, που δεν μπορεί να κρατήσει το πιρούνι να φάει! (σ.σ. αυτός ήταν ο Νικήτας Φλέσσας, αδελφός του Παπαφλέσσα). Κάλλιο οι Τούρκοι κι ο ραγιάς υπόδουλος, παρά λεύτερο έθνος με το λαό να 'χει δικαιώματα»! Αυτό ήταν το πραγματικό τους πρόβλημα. Ο επαναστατημένος λαός, με τα όπλα, θα αφαιρούσε τα προνόμια των κοτζαμπάσηδων, θα αποκτούσε ο ίδιος δικαιώματα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χθες Δευτέρα 25 Μαρτίου, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και επιπλέον συγκέντρωσε στρατεύματα στα σύνορα, μετά από εκτόξευση ρουκέτας που τραυμάτισε επτά Ισραηλινούς κοντά στο Τελ Αβίβ. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από το αρχικό κύμα αντιποίνων.
Δεκάδες εκρήξεις κατέστρεψαν τον παράκτιο θύλακα και οι σειρήνες ασθενοφόρων χτυπούσαν όλη τη νύχτα.
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την προσωρινή ακύρωση όλων των οικογενειακών επισκέψεων στους παλαιστίνιους κρατούμενους από τη Γάζα που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές που είχαν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, μέχρι νεωτέρας.
Επίσης, οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τη βασική εμπορική διέλευση του Kerem Shalom τη Δευτέρα.
Η κλιμάκωση φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη σε διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων μηνών και ενδεχομένως μία από τις μεγαλύτερες από τότε που το Ισραήλ επιτέθηκε στη Γάζα πριν από πέντε χρόνια.
Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές στις οποίες ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αγωνίζεται για την πολιτική του ζωή μετά από μια δεκαετία στην εξουσία και προωθεί μια σκληρή γραμμή εναντίον των παλαιστινίων μαχητών.
Το Ισραήλ έχειπραγματοποιήσει τρεις επιθέσεις στη Γάζα από τότε που η Χαμάς ανέβηκε στην εξουσία μετά από εκλογές το 2007. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε αντίποινα για τις ρουκέτες από τη Γάζα είναι ένα συχνό φαινόμενο, αλλά η ταχεία κινητοποίηση πρόσθετων ισραηλινών στρατευμάτων στην παραμεθόρια περιοχή δεν είναι συνηθισμένη.
Στη Γάζα κατοικούν 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, σχεδόν όλοι απογόνοι των Παλαιστινίων που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ το 1948. Εδώ και ένα χρόνο οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν ζητώντας το δικαίωμα να επιστρέψουν στον τόπο τους.
Το Ισραήλ κατέλαβε τη Γάζα το 1967 και απέσυρε τα στρατεύματά του το 2005. Όταν η Χαμάς ανέβηκε στην εξουσία δύο χρόνια αργότερα, το Ισραήλ μαζί με την Αίγυπτο επέβαλαν έναν αποκλεισμό που σταδιακά οδηγεί την οικονομία της Γάζας σε κατάρευση.
Κατά την τελευταία ισραηλινή επίθεση στη Γάζα το 2014, περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν πολίτες σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, σκοτώθηκαν σε επτά εβδομάδες μάχης. Σαράντα έξι Ισραηλινοί στρατιώτες και επτά πολίτες στο Ισραήλ σκοτώθηκαν.