Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Δευτερα 27 Μαιου 2019



Τί έγινε ρε μάγκες; Ξεχάσατε τα μνημόνια, τις απολύσεις, τις αυτοκτονίες, τα ψέμματα της ΝΔ;;;
Θέλετε να τα ξαναζήσετε φαίνεται...
Σχολιο.- Τα ψέμματα, οι αυτοκτονίες, η συμφωνία των Πρεσπων, το υπερταμειο, τα 99 χρόνια εκμετάλλευσης του ελληνικού δημοσίου και άλλα μαργαριτάρια του ΣΎΡΙΖΑ, είναι ποιό νοπα στη μνήμη βλέπεις.... Για αυτό ψηφισανε ΝΔ…
Σχολιο.- Και το κυριωτερο! Αυτοί που τον συμβούλεψαν να τα δώσει όλα στους ρομα και σε κάθε λαθρο το μυρίστηκαν οτι θα βγει ο κουλης,και σίγουρα οι γύφτοι και οι λαθρο πανε σε όποιον δινει ποιο πολλα! Α και να μη ξεχναμε τη προδοσια των Πρεσπων. Για τον Ελληνα οι σκοπιανοι θα είναι παντα σκοπιανοι…..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μισθωμένα λεωφορεία από την Τουρκία για τις εκλογές στη Θράκη
16/5/2019
Ο "Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης", με πάγιες εχθρικές τοποθετήσεις κατά της Ελλάδας, δραστηριοποιείται φυσικά και στην περίπτωση των εκλογών στην Ελλάδα. Ο πρόεδρός του, Nετσμεττίν Χουσεΐν, ρίχνει το σύνθημα "η ψήφος του Τούρκου σε Τούρκο".
Στην ιστοσελίδα του συλλόγου υπάρχει αφίσα, αναφερόμενη στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης με προτροπές, αλλά και με υπόσχεση δωρεάν μετακίνησης ψηφοφόρων από την Τουρκία, με ελληνική ταυτότητα: «Μη λες "τι θα γίνει με μια ψήφο". Η ψήφος μας είναι το μέλλον μας. Σας μεταφέρουμε στην κάλπη, μπορείτε να ενημερωθείτε από όλα τα παραρτήματά μας».
Ποιος χρηματοδοτεί την μετακίνηση των ψηφοφόρων από διάφορες πόλεις της Τουρκίας προς τη Θράκη, δεν χρειάζεται φυσικά επεξήγηση…
Ο ανωτέρω αναφερόμενος πρόεδρος του Συλλόγου, υπενθυμίζει στον Α. Τσίπρα όσα υποσχέθηκε προς ικανοποίηση της Άγκυρας, η οποία τα απαιτεί από χρόνια, και βρήκε πρόσφορο έδαφος στην κυβέρνηση της Αριστεράς.
Κύριο βάρος δίνει στην εκλογή μουφτήδων και στις επιτροπές για τα βακούφια. Έχω γράψει εδώ παλαιότερα, ότι αυτά τα δύο συνδέονται, επειδή σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό το αίτημα της εκλογής μουφτήδων, αυτοί θα ελέγχουν και την βακούφικη περιουσία, με αποτέλεσμα η ανθελληνική προπαγάνδα τους να γίνεται και με χρήμα του ελληνικού δημοσίου.
Λέγει ο Χουσεΐν ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος 1920/1991, ότι ερευνούν το θέμα αυτό και είπε πως «Πρέπει να αντικατασταθεί από μία διαδικασία για την ανάδειξη μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα».
Και δεν θέλει η εκλογή να γίνει από τους 240 διορισμένους ιμάμηδες στην Θράκη, αλλά με απευθείας εκλογή από τους μουσουλμάνους. Γνωρίζει βέβαια, όπως γνωρίζουμε κι εμείς, ότι η απευθείας εκλογή με τους τουρκοπράκτορες να δωροδοκούν, να απειλούν και να εκβιάζουν, δεν είναι κατ’ ουσίαν εκλογή, αλλά διορισμός μουφτή από το τουρκικό Προξενείο.
Ρωτά τον Α. Τσίπρα, γιατί δεν εφαρμόζει όσα υποσχέθηκε, και… προειδοποιεί, με περίσσιο θράσος, που του δίνει φυσικά η ΜΙΤ, αφού είναι όργανό της: «Προειδοποιούμε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι…Τερματίστε τις επιθέσεις στην εθνική ταυτότητα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, στην θρησκευτική της πίστη, στην θρησκεία της, στα τζαμιά της, στα σχολεία, στις μουφτείες, στα βακούφια στους συλλόγους, δηλαδή στην νομική της αυτονομία που είναι εγγυημένη από το διεθνές δίκαιο».
Και κλείνει με την δήλωση: «Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο», και καλώ όλους τους συμπολίτες μου να στηρίξουν τους υποψήφιους δημάρχους και συμβούλους-μέλη της μειονότητας και στις ευρωεκλογές τους υποψηφίους του κόμματος DEB».
Προς πληρέστερη ενημέρωση, από την εφημερίδα "Αντιφωνητής" της Κομοτηνής, πληροφορούμαστε, ότι πρόκειται για Σύλλογο που έχει γραφεία σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας και φυσικά οι δηλώσεις και οι πράξεις του είναι πάντα στην κατεύθυνση της τουρκικής πολιτικής. για την ακρίβεια είναι ένας ακόμη σύλλογος που ούτε σίγμα δεν μπορεί να πει που να ξεφεύγει από την επίσημη γραμμή.
Είναι σαφές πως η Τουρκία τα θέλει όλα. Δεν πρόκειται να δεχθεί (δια των εκπροσώπων της στην Θράκη) οιαδήποτε τροπολογία που θα οδηγεί σε λιγότερο πολιτικό έλεγχο από ό,τι έχει αυτή τη στιγμή. Εμείς για να μειώσουμε ακριβώς αυτόν τον πολιτικό έλεγχο της Τουρκίας στην περιοχή πρέπει να ξηλώσουμε τα "δόντια του θηρίου". Και δόντια είναι όλοι αυτοί οι φορείς, οργανώσεις, σύλλογοι και άτομα που δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να προωθούν (τζάμπα;) τους στόχους της Τουρκίας στη Θράκη.
Κλείνω, με την παρότρυνση του Οκτάι Γιλμάζ, δημάρχου Γιλντιρίμ, σε Θρακιώτες μουσουλμάνους αυτοδιοικητικούς που τον επισκέφθηκαν: «Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης (στην Ελλάδα) έχουν μεγάλη σημασία για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Το να κάνεις εδώ (στην Τουρκία) εθνικισμό και να λες πως είσαι Τούρκος είναι εύκολο, το πραγματικά όμως δύσκολο είναι να τα εκφράζεις αυτά εκεί.» Τέτοια είναι και η αποστολή που εκπληρώνετε εσείς εκεί. Eίμαι βέβαιος πως σε αυτή την εκλογική διαδικασία, οι ομογενείς μας προστατεύοντας την ενότητα και την ομοψυχίας σας, θα βγουν από αυτήν με το μέτωπο καθαρό. Σε εσάς που έχετε φιλοδοξίες σε αυτό τον ωραίο αγώνα, σας εύχομαι επιτυχίες».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη νίκη του τουρκικού εθνικισμού στην Θράκη
26/5/2019
Με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα σε Ροδόπη και Ξάνθη ο τουρκικός εθνικισμός,το Κομμα Ισοτητας Ειρηνης και Φιλιας, φαίνεται ιδιαίτερα ενισχυμένος. Στη μεν Ξάνθη από 24% πάει σε 36 37% ενώ στη Ροδόπη από 41% αγγίζει το 49,2% ! Έτσι είναι,όταν επί δεκαετίες τώρα το προξενείο αλωνίζει στην κυριολεξία φέρνει και αποτελέσματα. Ουσιαστικά στη Θράκη παίζει χωρίς αντίπαλο διοτι αυτοί κοιτάνε να ενισχύσουν τον τουρκικό εθνικισμό και οι αντίστοιχοι “δικοι μας” κοιτάν μόνο να κερδίσει τις εκλογές το κόμμα τους. Αν δεν αλλάξουμε πορεία θα πάμε ακόμη χειρότερα. Στην πρώτη φωτογραφία είναι τα αποτελέσματα στην Ροδόπη και η δεύτερη στην Ξάνθη. Έως τώρα 22:00.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ίδιοι ζαίοι που ως προχθες μιλούσαν για το "Λαό", τους "Πολλούς" κτλ σήμερα καταριούνται τους ψηφοφόρους, εύχονται ψόφους, κράζουν την Πλέμπα ( ''γίδια" κτλ ).Δεν γίνεται δουλειά έτσι σουργελα του τζιφρα.
'Οταν σου γυρνά την πλάτη το 40% της βάσης ( και απ'το 36% καταλήγεις στο 23% ) κάπου έκαμες λάθος.Πολλοί απαισιόδοξοι προβλέπαμε απ'τη συνθηκολόγηση του Ιουλίου του 2015 την επικείμενη πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη συρρίκνωση της Αριστεράς γενικότερα.Οι εκλογές του Σεπτέμβρη φάνηκαν να διαψευδουν αυτό καθώς τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν ουσιαστικά αλώβητα.
Φαίνεται όμως οτι οι συνέπειες της ΤΙΝΑ δεν είχαν ακόμα εμπεδωθεί στη συνείδηση όσων ήλπιζαν στην ΠΦΑ.Τα επιδόματα , η προστασία πρώτων κατοικιών ( με πολλά ναι μεν ... αλλά ... ) , η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του υποκατώτατου , οι 120 δόσεις, η "13η σύνταξη" ήταν στάλες μπροστά στη λαίλαπα της νέας φτώχιας: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες σαρώνονταν προκειμένου να προκύψουν τα αιματηρά υπερπλεονάσματα (απ'τα οποία επέστρεφε στην κοινωνία το 1/5).Ενώ η Κυβέρνηση νομοθετούσε τη δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ για ανέργους , έκοβε το ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά για λογαριασμούς 500 και 1.000 εύρω.Εκατοντάδες κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα και χιλιάδες το μήνα εξασφάλιζαν τη συλλογή των φόρων ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονταν με ρυθμό 500 εκατομμύρια το μήνα.Εκατοντάδες χιλιάδες αποποιήσεις περιουσιών και δεκάδες χιλιάδες περιουσίες πρώην νοικοκυραίων στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πιστοποιούν το θάνατο της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας.
Αλλά και σε επίπεδο αποτελεσματικότητας η Κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις και απέτυχε.Η καταστροφή στη Μάνδρα και στο Μάτι οδήγησε σε εκατόμβη θυμάτων.Ο ξεχαρβαλωμένος κρατικός μηχανισμός επέδειξε ανικανότητα και οι κυβερνητικοί πρωτοφανές θράσσος με ατάκες τύπου "έτυχε στη βάρδια μας τί να κάμουμε".Οι 50.000-60.000-70.000 προσφατοι λαθρομεταναστες εδειχναν ότι θα συνεχισει να αυξανεται ο εφεδρικος στρατος ανεργιας,  τα ποσά που χορήγησε ο ΟΗΕ και ΕΕ ενώ ημέτερες αποικιοκρατικες ΜΚΟ εδειχνα πλεον ότι η χωρα Ελλαδα μετατρεπεται σε αποικιακο χωρο της ευρωενωσης.  Οι μεταρρυθμίσεις σε Παιδεία οδήγησαν σε συνεχεια του αφελληνισμου που εχει ξεκινησει εδώ και 25 χρονια και σε χάος καθώς γονείς και μαθητές αγνοούσαν ως πρόσφατα το σύστημα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια.Παρά τις κραυγές Πολάκη που προσπαθουσε να βαζει σωστα δευτερευοντα ζητηματα για να ξεχναμε τα πραγματικα προβληματα ελάχιστα αποδείχτηκαν για το φαγοπότι των προηγούμενων ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν με ο,τι αυτό συνεπάγεται.
Σε θεσμικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑς νομοθέτησε εκ νέου την παροχή πολιτικών δικαιωμάτων σε λαθρομετανάστες δεύτερης γενιάς την οποία είχε καταργήσει η κυβέρνηση σαμαροβενιζέλων, κατάργησε όμως τις φυλακές τύπου Β, επέβαλλε στους καναλάρχες να πλερώνουν για τηλεοπτικές άδειες....Σε ζητηματα εξωτερικής πολιτικής η Κυβέρνηση κινήθηκε με γνώμονα τη προδοσια και τα συμφεροντα των αποικιοκρατων.'Ελυσε το Σκοπιανό κατά τα συμφεροντα των αποικιοκρατων και ενίσχυσε τον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.
Ωστόσο αυτό που χαρακτήρισε την Κυβέρνηση ήταν ένας ανερμάτιστος καιροσκοπισμός.Το Μαξίμου ευλογούσε τον Καμμένο και στη συνέχεια τον άδειαζε με τις μονταζιέρες να τον κράζουν ενώ ορισμένες βδομάδες πριν λεγαν τις αληθειες για τον αληταρα προδοτη Κοτζιά τον οποίο ορισμένες βδομάδες πριν λιβάνιζαν για τη προδοτικη συμφωνία των Πρεσπών κοκ.Το αυτό με τον Γιάνη.Μεταγραφές τύπου Παπακώστα, Μεγαλοοικονόμου κτλ διατήρησαν την πλειοψηφία των 150+1 αλλά απαξίωναν το όποιο αφήγημα περί ηθικού πλεονεκτήματος.Θεωρώ οτι υποψηφιότητες τύπου Κόκκαλη, Γεωργούλη, Χρηστίδου,Jason-Αντιγόνη και το εκ νέου endorsement της Δούρου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έπεισε τους σκεπτόμενους ψηφοφόρους οτι το Μαξίμου συμπεριφέρεται στη βάση του κόμματος σαν να πρόκειται για οπαδούς "πετάει ο γαίδαρος πετάει" ( και είναι αλήθεια οτι η βάση ανέχτηκε πολλά αυτά τα 4 χρόνια και προηγούμενως με την ελπίδα κάποιας αλλαγής).
Ούτε είναι πειστικό επιχείρημα το "θα φάτε καλά με τον Κούλη".Δείτε τι έγινε στη Γαλλία με τον Μακρόν και τη Λεπέν.Δεν είναι καθόλου αυτονόητο οτι αν γίνει πανικός τύπου ''Κίτρινα Γιλέκα" στα πεζοδρόμια ( χλωμό γιατί υφίσταται  κόπωση του λαου μετά από 10 χρόνια μνημονια και ο κοσμος το μονο που προσπαθει πλεον είναι να επιβιωσει ) ότι ο κόσμος θα στραφεί δηθεν στ'αριστερά...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιας και αναφέρθηκα στο πώς ψήφισαν οι νέοι, ας δούμε και τους συνταξιούχους.
6,6% το ΚΚΕ, έναντι του 3,7% που πήρε στους νέους 17-24 ετών, και μόλις 2,4% η Χρυσή Αυγή, έναντι 13,3% των νέων.
Καιρός να το ξανασκεφτούν όσοι εξακολουθούν να θεωρούν ότι οι ηλικιωμένοι είναι πάντα και οπωσδήποτε πιο συντηρητικοί από τους νέους.
Σχολιο.-  Μην έχετε μεγάλες ελπίδες στα brain drain! (Μπορούσαν να ψηφίσουν σε προξενεία και ελληνικές κοινότητες!) Παρατηρώ μεγάλη διαφορά από τους πρώτους μετανάστες σαν και εμάς. Οι περισσότεροι έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους. Στο Βερολίνο ψήφισαν μόνο ελάχιστοι νεομετανάστες!!! Είμασταν πάλι εμείς οι παλιοί στο εκλογικό κέντρο που γνωριζόμαστε από τα χρόνια της δικτατορίας όταν δίναμε μαζί αγώνες για να πέσει η χούντα στην Ελλάδα. Στο Βερολίνο όπου ο αριθμός των Ελλήνων διπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια και πήγε από τις 12.000 στο 25.000 μόνο κάτι παραπάνω από 400 έκαναν αίτηση στο προξενείο για να ψηφίσουν και τελικά ψήφισαν κάτι παραπάνω από 300!!! Είδα πολλούς, πάρα πολλούς παλιούς γνωστούς και παλιούς μετανάστες σαν και εμένα που είμαι 50 χρόνια εδω και λίγους πολύ λίγους νεομετανάστες!!! Λέγετε, πως μόνο το 2% των Ελλήνων του εξωτερικού ψήφισαν παρόλο που είχαν τη δυνατότητα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες στο Βόλο 35.000 Βολιώτες έβγαζαν και πάλι δήμαρχο και μάλιστα με ποσοστό 58% και από τον πρώτο γύρο, τον μαφιόζο Μπέο που στηρίζει το εργοστάσιο καυσης σκουπιδιων και την καταστροφή της πόλης και της ζωής τους.
Ενδεικτικό κι αυτό της συντηρητικής αναδίπλωσης της κοινωνίας μας και της αντίληψης, "δεν βαριέσαι, καημένε!". Επιβιωτισμός, στο σπιτάκι μας να τα φέρνουμε κουτσά-στραβά βόλτα, και γαία πυρί μιχθήτω!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και το πιο ανησυχητικό απ' όλα, η ψήφος των νέων 17-24 ετών.
Ν.Δ. 30,5%, ΣΥΡΙΖΑ 25,6% και τρίτη η Χρυσή Αυγή με 13,3%!
Ποσοστό υπερδιπλάσιο του συνολικού της ναζιστικής συμμορίας.
Με το ΚΚΕ στο 3,7%, ήτοι κατά 40% λιγότερο από το συνολικό του ποσοστό.
Σε κάθε νέο που επέλεξε να ψηφίσει ΚΚΕ, αντιστοιχούν 3-4 άλλοι που ψήφισαν τους ναζί.
Ποιος μπορεί να εφησυχάζει;
Σχολιο.- Ανησυχητικό, αλλά αναμενόμενο. Καταλήψεις για τη Μακεδονία, συνθήματα για τον ήρωα Κατσιφά και επιθετικες αναλυσεις από τα ΜΜΕ για τις πατριωτικές ανησυχίες των παιδιών. Και η Αριστερα στην κοσμαρα της. Η μαλλον χειροτερα, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ λεει ηταν εθνικιστικο!
Σχολιο.- Εντάξει, μιλάμε για μια περίοδο που οι περισσότεροι μπορούν πιο εύκολα να φανταστούν το τέλος του κόσμου, παρά την έξοδο από αυτό το τέλμα. Καπιταλιστικός ρεαλισμός στη μνημονιακή Ελλάδα σημαίνει ΧΑ, Βελό και Ελλήνων Συνέλευσις, σαν εναλλακτικές.
Σχολιο.- Είναι ανάποδη η ανάγνωση του ποσοστού αυτού, γιατί έπεσε στο 13% από 20% που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, άρα η νεολαία σε μεγάλο βαθμό αποστοιχίζεται από την ΧΑ. Βέβαια και το 13% μεγάλο είναι, αλλά εξηγείται και από τον εκφασισμό της κοινωνίας και από το μέλλον ανεργίας κι εξαθλίωσης που αντιμετωπίζει η νεολαία, σε συνδυασμό με την απουσία νικών που να να της δίνουν ελπίδα
Σχολιο.- Η υποχώρηση αυτή είναι αντίστοιχη της συνολικής υποχώρησης της Χρυσής Αυγής, με τη μετακίνηση ψηφοφόρων της προς τον Βελόπουλο, και την ηλιθιοτητα του Μιχαλολιακου να διωξει τους ακροδεξιους ευρωβουλευτες του και να βαλει καθαροαιμους χρυσαυγιτες. Ως προς τα αίτια συμφωνώ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σηματοδοτούν το βάθεμα της κρίσης εκπροσώπησης για τα παραδοσιακά πολιτικά ρεύματα (συντηρητική Δεξιά, σοσιαλδημοκρατία, Αριστερά) σε όλη την Ευρώπη.
Πρώτη και κύρια εκδήλωση αυτής της κρίσης εκπροσώπησης συνιστά η έκφραση της λαϊκής αντίθεσης προς την κυρίαρχη πολιτική μέσα από νέα σχήματα, συχνά με απροσδιόριστο ιδεολογικοπολιτικό χαρακτήρα και συνήθως με ακροδεξιό προσανατολισμό. Και συνάμα μια έντονη συντηρητική στροφή της κοινωνίας, ως συνέπεια διαψεύσεων από κάθε απόπειρα εναλλακτικής διεξόδου.
Η διάψευση της όποιας ελπίδας ότι μπορεί να υπάρξει αριστερή διέξοδος βρίσκεται στη βάση της πανωλεθρίας του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, που στη συνείδηση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού ταυτίστηκε με την Αριστερά, συμπαρασύροντάς την στην πτώση του.
Ταυτόχρονα διαπιστώνεται η αδυναμία της Αριστεράς να αρθρώσει πειστικό πολιτικό λόγο.
Αυτή η αδυναμία βρίσκεται πίσω από την καθήλωση του πουλημενου ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡCIA, που δεν κέρδισαν τίποτα από την καταβαράθρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και από τη συντριπτική ήττα της ΛΑΕ.
Ως προς τη ΛΑΕ είναι προφανής η αποδοκιμασία της τόσο από τον αριστερό κόσμο, που όμως δεν στράφηκε προς άλλη αριστερή κατεύθυνση, όσο και από τον ευρύτερο αντιμνημονιακό, που επέλεξε είτε τον ελιτίστικο λόγο του Βαρουφάκη είτε τον λαϊκίστικο της Κωνσταντοπούλου.
Σχολιο.- γιατι θεωρείς πως απο την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να να κερδίσουν κάτι το ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ; Το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει πάρει η αριστερά ως ενωμένη ήταν τον Ιούνιο του 89, 13% μια φορά, μετα σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις πήρε 10% και μετά τα γνωστά. Απο αυτο ενα 8-9% ήταν του ΚΚΕ διαχρονικά, έπεσε στο 4,5% και έχει αυξηθεί σταθερά στο 6% πλέον. Μενει ενα 4-6% του οποίου πλειοψηφία ειναι ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ (ενα 3% το είχε σχεδόν πάντα) και η μειοψηφία σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ, το μέρα 25 και η πλεύση απευθύνεται σε άλλο κοινο. Το 13% που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ απο τις βουλευτικες του 2015 ερχόταν απο το ΠΑΣΟΚ και γυρίζει σε αυτο, δεν ειναι αριςτερος κοσμος, μέχρι το 2009 που ξεκίνησαν τα μνημόνια μέρος του πηγαινοερχόταν ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα.
Αν το ερώτημα ειναι γιατι αυτός ο κοσμος που πήγε «αριστερά» ενα διάστημα, δεν συνέχισε να πηγαίνει «αριστερότερα» η απάντηση ειναι πως δεν ειδε κανένα χαΐρι, ψέμα και κοροϊδία ειδε, γιατι να το κάνει; Πάει στα γνώριμα μονοπάτια και λογικό ειναι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών
Η ΛΑ.Ε. υπέστη στις ευρωεκλογές μία πολύ βαριά ήττα για την οποία φέρω πλήρως και ακέραια την ευθύνη.
Ευχαριστούμε θερμότατα από καρδιάς όσες και όσους ηρωικά και παρά τις μύριες αντιξοότητες, μας επέλεξαν στην κάλπη, όπως ευχαριστούμε όσα στελέχη και μέλη της ΛΑ.Ε. – και κυρίως τους φίλους και φίλες της παράταξης, που μόχθησαν στις εκλογές.
Η επόμενη ημέρα για την ΛΑ.Ε. θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να είναι ημέρα επανεξέτασης εκ θεμελίων της πορείας της και μεγάλων επανατοποθετήσεων.
Το νέο πολύ πιο βαθιά συντηρητικό σκηνικό, πάντως, που προδιαγράφει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το οποίο διαμόρφωσε ο λαός με την ψήφο του και τις επιλογές του, είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει θετική απάντηση στη χώρα, τον λαό και τη νεολαίααλλά θα φέρει μεγαλύτερες περιπέτειες στην πατρίδα μας.
Σχολιο.-- Έργο Τσίπρα είναι όλο αυτό, κατάφερε να ξεφτιλίσει την Αριστερά και να ξανακάνει την Ελλάδα μπλέ
Σχολιο.- Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ειναι ενα σημαντικό πολιτικό πρόσωπο της αριστεράς. Δεν χρειαζόμαστε Ιφιγένειες και ιδιαίτερα αυτη τη στιγμή. Άλλωστε ανέλαβε την ευθύνη. Ας επικεντρωθούμε στην επόμενη μερα γιατι το σοκ ειναι μεγάλο και ο χρόνος μας πιέζει.
Σχολιο.- το τεράστιο πρόβλημα είναι ότι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις δεξιότερα του σύριζα (πλην της ναζιστικής χα) ενώ από τα αριστερά υπάρχει σημαντική συρρίκνωση...σημαντικό είναι επίσης πως και οι νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές του σύριζα είναι όσο πιο δεξιά γινόταν




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



οχι δεν ειναι ηλιθιοι αυτοι που ψηφισαν... 3 εκατομμυρια περιπου δεν ψηφισαν... αυτοι ειναι οι ηλιθιοι...
σας το χα πει οτι ο Βελοπουλος θα μπει ευρωβουλη δειτε την αναρτηση μου πριν λιγες μερες.... μιλαω με τον κοσμο.... κατι γριες θεουσες τον ψηφησαν...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άκρως εορταστικό ήταν το κλίμα χθες το βράδυ στα γραφεία της Ελληνικής Λύσης, μετά την είσοδο του κόμματος στην Ευρωβουλή.
Μάλιστα, τα πανηγύρια έγιναν ακόμη πιο έντονα, έπειτα από την επιστολή που απέστειλε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός προσωπικά στον αρχηγό της παράταξης, Κυριάκο Βελόπουλο, συγχαίροντάς τον για την εκλογή του. Ο υιός του Θεού, έσπευσε να καλωσορίσει την ψήφο του ελληνικού λαού, σημειώνοντας πως εξαρχής στήριξε αυτή τη διαφορετική επιλογή, ελπίζοντας σύντομα το νέο αυτό σχήμα να αυξήσει τα ποσοστά του και να συγκεντρώσει ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά στις επικείμενες εθνικές εκλογές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βελόπουλος που ξεπέρασε το 4%, πουλάει φάρμακο για την τριχόπτωση ενώ έχει φαλάκρα .
Ο άνθρωπος που πουλούσε μέσω τηλεόρασης χειρόγραφες επιστολές του Ιησού Χριστού. Εξι βιβλια του και 3 οδοντοκρεμες μονο 24 ευρω!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν έχασε το 15 η ΝΔ βγαίναν κάτι διορισμένοι κοπριτες που μασουλαγαν το ένα ΕΣΠΑ πίσω από τ' άλλο κ γράφανε για γιδολαο τεμπέληδων μαδουρηδων που κατουραν στην θάλασσα κ βαριούνται να δουλέψουν για αυτό γίνανε όλοι κομμούνια.
Τωρα που έχασε ο ΣΎΡΙΖΑ βγαίνουν με την σειρά τους κάτι αταιστα ψοφιμια του ΣΎΡΙΖΑ κ γράφουν για απαράδεκτο λαό φασιστών που ψηφίζει ΝΔ γτ είναι αμόρφωτοι κατσαπλιαδες που δεν εκτίμησαν το σοσιαλιστικό όραμα του εθνάρχη-επαναστάτη Αλέξη Τσιπρα.
ΡΕ ΤΡΑΒΆΤΕ ΌΛΟΙ ΝΑ ΒΡΕΊΤΕ ΚΑΜΊΑ ΣΟΒΑΡΉ ΔΟΥΛΕΙΑ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή τώρα θα ξεκινήσει μια τεράστια μάχη να μας πείσουν ότι ο Κούλης δεν είναι τελικά ο ηλίθιος γουρλομάτης που μας λέγανε αλλά ο εξαποδώ να πω ότι είμαστε αρκετά μεγάλοι για να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε ζήσει σε άγριες κυβερνήσεις δεξιάς.
Έχουμε ζήσει φασισμό στο δρόμο και τους εργασιακούς χώρους που ούτε φαντάζεστε.
Αρα ξέρουμε ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κυβέρνηση είναι ο αγώνας.
Ο αγώνας στους χώρους δουλειάς,ο αγωνας στο δρόμο,η απεργία,η σύγκρουση.
Οχι η ανάθεση.
Στο χέρι μας είναι να στείλουμε ΚΑΙ τον Κούλη από κει που ρθε, τωρα που θα  εκλεγεί τελικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ
ΕΜΕΙΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσοι ψηφίσατεΔημάρχους κ Περιφερειαρχεςπου δε θ'αντισταθουν σεΑΑΔΕ κΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, τη 1 Ιουλίου θα μάθετε τα μαντάτα της επιλογής σας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Θα παρακαλέσω οι συριζαίοι/ες να κρατήσουν τον εκνευρισμό τους για τον εαυτό τους ή για αυτούς που θα έπρεπε να τους φταίνε πραγματικά.
Φυσικά αν θέλουν μπορούν να συνεχίσουν να πουλάνε τρελίτσα κ να κάνουν πλακίτσες με τις γριές που δήθεν δεν θέλουν τις συντάξεις και τον σοσιαλισμό και άλλα χαριτωμένα, και να κρατήσουν με την αυτοκριτική την ίδια σχέση που έχει κι ο αρχηγός τους, όπως είδαμε και χθες απ το μήνυμά του.
Γενικά το στυλάκι "Απορώ και ξύστε με" δεν πείθει πια, ούτε βγάζει γέλιο...
Μιλούν πολλοί για την ανωριμότητα της τιμωρητικής ψήφου και για το ότι η μόνη εναλλακτική στον κυρίαρχο νεοφιλελευθερισμό (ποιος τον έφερε άραγε;) και την ακροδεξιά είναι η αποδήμιση σε άλλη χώρα! Αν θέλουν ας πάνε, κι εκεί νεοφιλελευθερισμό έχει. Δεν θα δηλητηριαζόταν περαιτέρω η πολιτική ζωή της χώρας και η ίδια η λογική και δεν θάταν αποκαρδιωτικό αν έμενε αναπάντητη μια πολιτική που επί 4 χρόνια παρουσίαζε τον άσπρο μαύρο, μια πολιτική που μάζεψε τους εγκάρδιους επαίνους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων;; Δεν σκεφτήκανε αυτοί/ες ότι κι εμείς θέλαμε κάθε μέρα να αποδημήσουμε σε άλλη χώρα όταν τα βλέπαμε αυτά κ μάλιστα στο όνομα της αριστεράς;;
Προσωπικά δεν ψήφισα ποτέ ούτε μία φορά κάτι άλλο εκτός από αριστερά, ούτε τον Ανδρέα τα χρόνια που η πολιτική του είχε σχέση με τον σοσιαλισμό κ όχι με τον σουρεαλισμό όπως του Συριζα! Γιατί τώρα θα έπρεπε να ψηφίσω δεξιούς και το βαθύ Πασοκ κ ό,τι πιο αναχρονιστικό απ το παλιό πολιτικό σύστημα απ το οποίο ο Σύριζα έλεγε πως θα μας απαλλάξει οριστικά και ότι θα αφήναμε οριστικά πίσω τη λογική του μικρότερου κακού;;ε;;
Ειλικρινά τώρα ρε συριζαίοι/ες, πιστεύατε ότι εφαρμόζοντας τον Φρίντμαν και τη Θάτσερ επί 4 χρόνια θα σας ξαναψήφιζε ο κόσμος επειδή του πετάξατε μισή τυρόπιτα προ των εκλογών και νευριάζετε κιόλας και μαζί του;; Καλό θα είναι όσοι από εσάς θέλετε να διατηρήσετε σχέση με τη λογική κ την αριστερά να κάνετε αυτοκριτική και να κατέβετε στο δρόμο γιατί ο Κούλης δεν θα φύγει από μόνος του.
Ο λαός που τόσο αγωνίστηκε να διώξει τη δεξιά δεν ξεχνά ότι εσείς του στρώσατε το δρόμο (του Κούλη) με την αβελτηρία σας με ροδοπέταλα να επιστρέψει. Κατά τη διακυβέρνησή σας ο κινηματικος σύριζα πήγε για ύπνο με τα μισθά κ τους διορισμούς και έστελνε τα ΜΑΤ σε κάθε διαδήλωση και σε κάθε απόπειρα ματαίωσης πλειστηριασμού ή διαμαρτυρίας στα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα.
Η αριστερά (η κανονική και όχι η κατά φαντασία) υπέστη δεινή ήττα και εδώ και πανευρωπαϊκά.
Παρόλο που διαφωνώ σε όλο το εγχείρημα της ΛΑΕ,δεν μπορώ να μην εξάρω τη στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη που ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη της συντριπτικής αυτής ήττας για το κόμμα του. Μετά απ το ότι έστω αργά άφησε τα μισθά κ τα υπουργιλίκια είναι κάτι που του πιστώνεται. Ειδικά αν την συγκρίνει κανείς με τη στάση του αμόρφωτου που μας κυβέρνησε 4 χρόνια με το γνωστό χαχαχούχα ύφος !
Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη κ απαιτεί ανασυγκρότητση και ψυχή βαθιά. Το να ανεβάζεις βιντεάκια με πανηγυρίζοντες δεξιούς και να κατηγορείς τους γέροντες ότι θέλουν φιλελευθερισμό δείχνει απλώς αυτό που φάνηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές χθες (όπως και στις φοιτητικές και στις συνδικαλιστικές εκλογές λίγο πριν): ΟΤΙ ο Συριζα ΔΕΝ έχει ρίζες στην κοινωνία! Αποτελείται πλέον από αριβίστες περαστικούς οι οποίοι σύντομα θα αριβάρουν για άλλα πιο προσοδοφόρα κόμματα!
Υ.Γ: Ο Νίκος Μπίστης είναι και σήμερα στο Σύριζα;; Ξέρετε;;Η πήγε να βρει τον Ψαριανό και τον Τατσόπουλο;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aλέξη,το σημερινό ήταν για το Δημοψήφισμα,στις 30 Ιουνίου θάναι για το 3ο μνημόνιο που τους πούλησες ως ισορροπημένη συμφωνία!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Bre μη Μπιστεύετε τίποτα! Το Τσύριζα θα σκίσει! Εν ανάγκη θα τις ακυρώσουμε κ θα ξανακάνουμε ala Constantinople!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


#ΕΜΠΛΟΚΗ
Δεν ανοίγουν όσοι φάκελοι περιέχουν ψηφοδέλτια του Βελόπουλου καθώς ήταν κολλημένοι με κηραλοιφές του Αγίου Όρους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμφανίστηκε κύριος με μούσια και ακάνθινο στεφάνι σε εκλογικό κέντρο, ζήτησε ψηφοδέλτιο του Βελόπουλου που είχαν όμως τελειώσει και η δικαστική αντιπρόσωπος του είπε να το συμπληρώσει ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ και να του το σφραγίσουν μετά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκη κάθαρμα.
Ιούλιος 1965-2019



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αντεξε η αριστερη πτερυγα του ΣΥΡΙΖΑ! ο Πετρος Κοκκαληςψηφίστηκε μαζικα απο τους ψηφοφορους του ΣΥΡΙΖΑ γαι να ηγηθει του αγωνα κατα της πλουτοκρατιας.
Μαζι του εκλεγονται η Ελεάνα Κουντουρα κι ο Αλεξης Γεωργουλης (με τριρτες συμβολαιο και ρητρα ανανεωσης) . Ειναι μια παρηγορια η ισχυρη παρουσια τοσων αριστερων φωνων...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλά παρα πολλα πρεπει αν συζητηθουν... Το πρωτο ζητουμενο να τελειωνουμε με το ψυχολογικο συμπλεγμα που φτανει στα ορια του συνδρόμου της Στοκχολμης...
Πιστευαν αριστεροί ανθρωποι, χρονια στους αγωνες πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εβγειανε πρωτος ή θα εχανε οριακα.
Αρκουσε να μοιρασει κατι ψιχουλα για να "αλλάξει το κλίμα"!!!. Να ξεχαστει το μνημονιο, το δημοψηφισμα, το ΟΧΙ, τα ατελειωτα ψεματα, τα φιλια με τον Τραμπ και μετα οι παλαιστινιακες μαντηλες, ο Μπελογιαννης κι η Καισαριανη μαζι με τον Κασιδιαρη στο Καστελλόριζο...πανω από όλα να ξεχαστει η εκατομβη στο Ματι που δεν την χρεωσε ο κοσμος αποκλειστικα στην κυβερνηση. Χρεωσε ομως την επικοινωνιακη αθλιοτητα πανω σε 100 ταφους, την "στραβη που ετυχε στην βαρδια μας"
Ολα αυτα θα τα ξεχνουσε η κοινωνια γιιατι εδωσε ενα κουτσουρεμενο επιδομα και εκανε μετεγγραφες τον Τζουμακα, την Παπακωστα και τον Σπηλιωτοπουλο. Α,ναι και τον Πετρο Τσε Κοκκαλη!
Θα τα ξεχνουσαν κυριως τα 500000 παιδια που πρωτη φορα ψηφισαν και η πολιτικη τους εμπειρια ηταν Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ συριζα. Κια ακομη και τωρα συζηταμε για τα...περιθωρια του ΣΥΡΙΖΑ. Κια δεν βλεπουμε πως ο Κουλης στην πολωση εχει δεξαμενη 12% απο ακροδεξια...
Αφου επιτελους τελειωσουμε με τον "μαγο " Τσιπρα παμε στα σοβαρα. 700.000 εφυγαν απο ΣΥΡΙΖΑ πηγαν στη δεξια, ΚΚΕ και ανταρcia στασιμοι, ΛΑΕ εξαφανιστηκε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26.05.2019 - 21:23
Το «13.3% Χρυσή Αυγή» στους νέους 17-24 ετών είναι φρίκη

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το τι ψήφισαν οι ηλικίες 17-24 με βάση τα exit poll
Δείτε παρακάτω πώς ψήφισαν οι νέοι 17-24 ετών με στην κάλπη των Ευρωεκλογών με βάση τα exit poll;
ΝΔ 30,5%
ΣΥΡΙΖΑ 25,6%
ΚΙΝΑΛ 3,1%
Χρυσή Αυγή 13,3%
ΚΚΕ 3,7%
Άλλο κόμμα 23,7%
Το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής παρά τη διαφαινόμενη πτώση του στο σύνολο του εκλογικού σώματος, έχει σημαντική διείσδηση στις νεαρές ηλικίες. Το 13.3% υπερβαίνει  το 11% που είχε λάβει στο αντίστοιχο δημογραφικό στις βουλευτικές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Μεγάλη κερδισμένη στους νέους μοιάζει η ΝΔ αυξάνοντας (πάντα σε σχέση με τον Σεπτέμβρη του 2015) το ποσοστό της από 18 σε 30.5%, αντίστοιχα μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ (από 40 σε 25.6%)

Σχολιο.- Με πρώτη δύναμη τη ΔΑΚΕ στα σχολεία λογικό φαίνεται.
Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.
Επίσης σε πολλά σχολεία της χώρας τον πρώτο λόγο έχουν οι μαυροεκατονταρχίτες της ορθοδοξίας.
Λογικό λοιπόν ο φασισμός να έχει σημαντική διείσδυση στις νεαρές ηλικίες.
Σχολιο.- είχα γράψει πολλές φορές (τα γραπτά σχόλια υπάρχουν στο ΑΒ και σε τοπικές εφημερίδες εδώ στην κρήτη) εδώ και μήνες ότι το κόμμα που θα ωφεληθεί περισσότερο από την ψήφο στα 17 είναι η ΧΑ καθώς μετά τα 25 έρχεται ο νους στην κεφαλή και φεύγουν οι περισσότεροι από την ΧΑ. Κάποιοι σαν και εσάς με έλεγαν δεξιό, φασίστα κ.λ.π. Τώρα σας φταίει η εκκλησία και οι καθηγητές που παραπλάνησαν τα παιδιά που δεν έχουν μυαλό να μην τους πιστέψουν αλλά έχουν μυαλό να ψηφίζουν. Κάποιοι σαν και εσάς ρίξατε πολύ νερό στο μύλο του κούλη. Οι παρωπίδες δεν σας άφησαν ούτε τις δημοσκοπήσεις να πιστέψετε.
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Σχολιο.- Βασικά μετά τα 25 φεύγουν από την χώρα οι νέοι για αυτό πέφτει το ποσοστό όχι γιατί έρχεται το μυαλό στο κεφάλι. Οι νέοι στα 17 έχουν νωπές τις μνήμες τους από το εκφοβισμό που έζησαν από αλλοδαπούς συμμαθητές τους και μάλιστα πολλές φορές και 5 χρόνια μεγαλύτερους τους.