Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Σαββατο 15 Ιουνιου 2019


Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι επέστρεψαν σήμερα στους δρόμους της Αϊτής και απέκλεισαν επτά φορές το Προεδρικό Μέγαρο. Η πορεία που διοργανώθηκε από το λαϊκό κίνημα Nou pap Domi (Δεν θα Κοιμηθούμε) είναι η συνέχεια μιας σειράς διαδηλώσεων που ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκτεταμένη διαφθορά.

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Αϊτή - Νεκροί, οδοφράγματα,συγκρούσεις, αποκλεισμός του Προεδρικού Μεγάρου

Τέσσερις ημέρες μετά την πρόσφατη αντικυβερνητική κινητοποίηση, οι διαδηλωτές εξακολουθούν να στήνουν οδοφράγματα σε ορισμένες περιοχές της πρωτεύουσας και να πετροβολούν οχήματα. Παραμένουν αποκλεισμένες οι συνοικίες Σάρτε κα Ταμπάρε και οι  μαθητές και οι κάτοικοι αναφέρουν ότι δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και αναγκάζονται να παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
Είμαι κολλημένος εδώ, όλα είναι μπλοκαρισμένα. Όλος ο κόσμος είναι αποκλεισμένος.ο γιος μου βρίσκεται στη μέση των εξετάσεων τέλους του έτους και δεν μπορεί να πάει στο σχολείο. Η γειτονιά καταλαμβάνεται από διαδηλωτές οι οποίοι αποκλείουν όλες τις εξόδους, δήλωσε ένας κάτοικος της πρωτεύουσας σε έναν δημοσιογράφο.

Ο γνωστός πολιτικός, ακτιβιστής και διανοούμενος Άρλοντ Αντόνιν δήλωσε στο Prensa Latina: "Είναι μια χώρα όπου υπάρχει πείνα, η οποία αυξάνεται και αυτό δημιουργεί μιά τεράστια κοινωνική ανισορροπία, είναι αναγκαία η εξεύρεση λύσης γιατί αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί".
Την προηγούμενη ημέρα ο Πρόεδρος Jovenel Moise επανέλαβε την έκκληση για εθνικό διάλογο και κάλεσε τους διανοούμενους και τους άλλους κοινωνικούς τομείς να συναντηθούν για να αναζητήσουν τρόπους επίλυσης της κρίσης.
Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι επέστρεψαν σήμερα στους δρόμους της Αϊτής και απέκλεισαν επτά φορές το Προεδρικό Μέγαρο.
Η πορεία που διοργανώθηκε  από το λαϊκό κίνημα Nou pap Domi (Δεν θα Κοιμηθούμε) είναι η συνέχεια μιας σειράς διαδηλώσεων που ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκτεταμένη διαφθορά.
Οι ομιλητές στην πορεία επανέλαβαν τη δυσαρέσκεια με την σημερινή κυβέρνηση και επέκριναν την βαθιά κοινωνικοπολιτική και οικονομική κρίση που επιδεινώθηκε το τελευταίο έτος, όπου το εθνικό νόμισμα έχασε περισσότερο από το 30% της αξίας του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
"Αυτή θα είναι η τελευταία ειρηνική διαμαρτυρία μας", δήλωσε ένας νέος, προσθέτοντας ότι η σημερινή κατάσταση δεν είναι βιώσιμη.
Εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα μετά την πορεία, αναφέρθηκε ο θάνατος ενός δημοσιογράφου από πυροβολισμό, πυρπολήθηκαν οχήματα και στήθηκαν οδοφράγματα, ενώ εξαγγέλθηκαν πορείες για τις επόμενες ημέρες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατομμύρια βραζιλιάνοι παίρνουν στους δρόμους ενάντια στην κυβέρνηση του προέδρου jair bolsonaro.
Η καταστολή έχει ξεκινήσει στο κέντρο του Ρίο Ντε Τζανέιρο η στρατιωτική αστυνομία επιτίθεται διαδηλωτές κατά τη διάρκεια του #grevegeral



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέρα που 'ναι σήμερα, πυκνώνουν οι αναφορές στον Άρη Βελουχιώτη.
Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, ο Άρης δεν ήταν "ένας αγνός πατριώτης που τον πούλησε το ΚΚΕ".
Ο Άρης ήταν κομμουνιστής, μέλος του ΚΚΕ. Ως κομμουνιστής τέθηκε επικεφαλής του ΕΛΑΣ, τον οποίο συγκρότησε με απόφαση του ΚΚΕ. Και πολέμησε ακριβώς επειδή, όπως και το κόμμα του έτσι κι αυτός, θεωρούσε πως χωρίς εθνική ανεξαρτησία δεν υπάρχει προοπτική κοινωνικού μετασχηματισμού.
Και η ρήξη του με το ΚΚΕ έγινε ακριβώς γιατί επέμενε στον ένοπλο αγώνα για την επίτευξή της (Μέτωπο Εθνικής Ανεξαρτησίας θα ονομαζόταν το νέο ΕΑΜ που σχεδίαζε), ως προϋπόθεση για το λαοκρατικό και σοσιαλιστικό μέλλον αυτού του τόπου.
Σχολιο.- ο Αρης ηταν κατι πολυ παραπανω απο αυτο που περιγραφεις. Υπερεβην την αρχικη ταυτοτητα που του αποδιδεις.
οσο για το αρχηγος των ατακτων προφανως και εχει την εννοια οτι ενεπνευσε ανθρωπους ληστοφυγοδικους-αγριμια που δε στεκοταν κεραμιδι πανω απο το κεφαλι τους. Οταν λοιπον ανθρωπους σαν τον Μπελη και τους Καραλιβανους τους εντασσει σε αυτον τον εθελοντικο στρατο και γραφουν πλουσιες σελιδες απελευθερωτικης δρασης τοτε αυτοι οι ατακτοι εχουν ενα μονο Αρχηγο. Συμφωνω οσον αφορα την σχεση του με το ΚΚΕ σαφεστατα και ηταν μελος του ηταν περηφανος και το λεγε σε πρωτη ευκαιρια. Δεν ηταν ομως μονο αυτο. Η προσωπικοτητα του επαιξε τεραστιο-αν οχι το σημαντικοτερο ρολο-στο μεγαλυτερο εθελοντικο στρατο που δημιουργηθηκε. Οποιος αναφερει μονο το οτι πουληθηκε απο το πολιτικο γραφειο και δεν αναφερει ταυτοχρονα την λατρεια του Αρη για το Κομμα ειναι ανιστορητος. Οποιος επισης δεν βλεπει οτι ηταν κομμουνιστης ως το κοκκαλο αλλα ταυτοχρονα ηταν Εθνεγερτης γνησιος απο τα σπλαχνα του λαου επισης.
Σχολιο.- Στις 15 Ιουνίου 1945 ο κυνηγημενος Άρης Βελουχιώτης με την ομάδα του είχε κυκλωθεί στη Χαράδρα του Φάγκου (Αχελώος Ποταμός) στο χωριό Μεσούντα του Νομού Άρτας, δυτικά από ομάδες της Εθνοφυλακής (δυο τάγματα αληταραδων προδοτων ταγματαλητων, υπό αριθμούς 118 και 206), που είχαν σταλεί για να τον συλλάβουν με επικεφαλής τον οπλαρχηγό Βόιδαρο, πρωην γερμανοτσολια που περασε στην υπηρεσια των Εγγλεζων (120 άτομα), και ανατολικά τον καταδίωκε τμήμα του Ελληνικού Στρατού με επικεφαλής τον αληταρα υπολοχαγό Α. Μουρελάτο, στο οποίο συμμετείχε ο αληταρας Ρίζος Μπόκοτας. Το απόγευμα της 15ης Ιουνίου, ο Άρης αυτοκτόνησε δίπλα σε άνδρες του τμήματός του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κίνδυνο η κατάπαυση πυρός στο Idlib της Συρίας
 Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019, 11:29
Η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δυνάμεων της Συριακής Κυβέρνησης και των ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων με τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας και της Τουρκίας κινδυνεύει λίγες ώρες από την κήρυξή της, καθώς η Άγκυρα κατηγόρησε τις δυνάμεις του Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ ότι επιτέθηκαν σε τουρκικό στρατόπεδο που εχει εισβαλλει μεσα στη Συρια.
Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη ότι η Μόσχα και η Άγκυρα είχαν συνάψει  συμφωνία για πλήρη κατάπαυση του πυρός στη βορειοδυτική επαρχία Idlib, το τελευταίο οχυρό του πολέμου στη  Συρία.
Εκεί κατοικούν τρία εκατομμύρια ισλαμοφασιστες. Το Idlib βρισκόταν υπό ρωσικό και συριακό βομβαρδισμό από τα τέλη Απριλίου στις χειρότερες συγκρούσεις του τελευταίου χρόνου  με αποτέλεσμα να σκοτωθούν  περίπου 500 ισλαμοφασιστες.
Μόλις δύο ώρες μετά την ανακοίνωση, οι δυνάμεις της Συρίας πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές κοντά στο Idlib και την Hama, υποστήριξε το Αποικιακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρια.
Τα συριακά στρατεύματα έβαλαν επίσης 35 βλήματα όλμου εναντίον κατοχικου τουρκικού στρατιωτικού παρατηρητήριου που παρακολουθεί τη ζώνη απεμπλοκής στο Idlib, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της ισλαμοφασιστικης Τουρκίας. «Οι απαραίτητες πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί με τη Ρωσία σε σχέση με την επίθεση», ανέφερε η ανακοίνωση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονία Τοπαλούδη: Έκλεισε έπειτα από επτά μήνες η υπόθεση
 Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019, 06:19
Έπειτα από επτά μήνες ερευνών και καταθέσεων η ανακρίτρια Ρόδου έκλεισε την υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όλος ο φάκελος έχει ήδη πάρει τον δρόμο για το αρμόδιο Συμβούλιο προκειμένου να εκδοθεί το βούλευμα για την παραπομπή των δυο κατηγορουμένων, του 21χρονου Έλληνα και του 19χρονου Αλβανού σε δίκη.
Tο μοναδικό θέμα που είχε μείνει σε εκκρεμότητα ήταν οι απαντήσεις από τα κεντρικά του Facebook για τις τελευταίες συνομιλίες της 21χρονης φοιτήτριας με τον 19χρονο. Δηλαδή εάν γνώριζε η Ελένη Τοπαλούδη ότι το μοιραίο βράδυ θα συναντούσε και τον Έλληνα. Οι απαντήσεις δόθηκαν και οι Αρχές γνωρίζουν πλέον ποια είναι η αλήθεια.
Ακόμη έχουν προκύψει στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Στο μεταξύ οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας ζητούν να γίνει γρήγορα η δίκη, να επιβληθούν οι μέγιστες ποινές που προβλέπονται από την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και να διερευνηθεί αν μετά την δολοφονία της κόρης τους κάποιοι γνώριζαν και προσπάθησαν να σβήσουν στοιχεία.
Το χρονικό της υπόθεσης που σόκαρε την Ελλάδα
Η Ελένη Τοπαλούδη είχε βρεθεί νεκρή το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου 2018, όταν οι Λιμενικές Αρχές της Ρόδου εντόπισαν στην περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους Λίνδου, το πτώμα της. Για μέρες η ταυτότητα της παρέμενε άγνωστη, καθώς το μόνο χαρακτηριστικό στοιχείο που είχαν οι άνδρες της αστυνομίας ήταν ένα τατουάζ τριαντάφυλλο στο πόδι του θύματος. Η νεαρή φοιτήτρια είχε βρεθεί πεταμένη σε βραχώδη περιοχή.
Μετά από έρευνες αλλά και ανάλυση video από κάμερες ασφαλείας, οι Αρχές κατέληξαν σε έναν 21χρονο αληταρα τραμπουκο νεοδημοκρατη πλουσιο Ροδίτη και στον 19χρονο αληταρα Αλβανό φίλο του που παριστανε τον Ελληνα, οι οποίοι κατά την ανάκρισή τους έπεσαν σε αντιφάσεις και εν συνεχεία ομολόγησαν τη φρικτη δολοφονια ενώπιον των ανακριτών του Λιμενικού Σώματος και κλιμακίου από την Αθήνα ρίχνοντας ο ένας τις κατηγορίες στον άλλο. Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι έχουν προφυλακιστεί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Στάθης Παναγούλης συμπεριελήφθη τελικά στο ψηφοδέλτιο της Β' Πειραιά του KINΑΛ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nέες διαδηλώσεις ισλαμοφασιστων της CIA στην Αλγερία
 Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019, 06:53
Δεκάδες χιλιάδες ισλαμοφασιστες  κατέβηκαν για 17η Παρασκευή στους δρόμους στην Αλγερία.
Ζητούν την απομάκρυνση της Δημοκρατιας που κυβερνά τη χώρα και απαιτούν τη διώξη ατόμων του περιβάλλοντος του πρώην προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.
Η παραίτηση του επί 20 έτη ισχυρού άνδρα της Αλγερίας στις 2 Απριλίου και οι συλλήψεις αξιωματούχων και επιχειρηματιών για διαφθορά δεν στάθηκαν ικανές να αμβλύνουν τις ισλαμοφασιστικες αντιδράσεις της CIA.
 Υπό κράτηση βρίσκονται μεταξύ αρκετών άλλων δύο πρώην πρωθυπουργοί και ο αδελφός του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, Σαϊντ.
Οι ισλαμοφασιστες ζητούν την αποπομπή και του μεταβατικού προέδρου Αμπντελκαντέρ Μπενσαλά αλλά και της δημοκρατικης κυβέρνησης και τη διενέργεια δικων τους εκλογών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λόγος του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία(ντουμπλαρισμένος)
https://www.youtube.com/watch?v=YHQpLyjH6gc&fbclid=IwAR2oK3_Qgq0krR2vr5kUw848pfJPJRgsg4B79IS6oHTjh5cbZv8x1MMb0Kk




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κόμμα έλεγε ''Ότι είναι καλό για το κόμμα είναι καλό και για το λαό''. Ο Άρης τους έλεγε ''ότι είναι καλό για το λαό είναι καλό και για το κόμμα''. Αθάνατος. Σαν σήμερα... 15 Ιουνη 1945…Ο Αρχηγος περασε στο πανθεον των ηρωων του Ελληνικου Λαου!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ αν ήμουν Αναρχικός και έβλεπα όλο μου τον ιδεολογικό χώρο να έχει μετατραπεί σε πυλώνα στήριξης της Σοσιαλοδημοκρατίας, θα είχα πάει και θα είχα φουντάρει
Μιλαω για το γεγονός πως έχουμε έχουμε γεμίσει με μαυροκόκκινους συριζοφρουρούς ή αλλιώς Αναρχοσυριζαίους, σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν συναντάς άλλους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ ο Βαρουφακης είναι κατά των Εξορυξεων κάνει πέτρα την καρδιά του και ζητα συνεκμεταλλεση στο Αιγαίο. .made in Soros



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Οκτώ τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη Δαμασκό
 Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019, 21:05
Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε αποθήκη πυρομαχικών που βρίσκεται σε «στρατιωτική ζώνη» στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας της Συρίας Δαμασκού, έπειτα από πυρκαγιά, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana και οκτώ στρατιωτες των δημοκρατικών Συριακων  δυνάμεων τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την γνωστη αληταραδικη αποικιοκρατικη ΜΚΟ.
«Σε μια αποθήκη πυρομαχικών του συριακού στρατού, η οποία βρίσκεται στη δυτική Δαμασκό, σημειώθηκε έκρηξη έπειτα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε ξερόχορτα, σε κοντινό χωράφι και άρχισε να εξαπλώνεται» αναφέρει το Sana, επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή.
Από την πλευρά του, το αληταραδικο Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια έκανε γνωστό ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, στρατιωτες των δημοκρατικών συριακων δυνάμεων.
Η αποθήκη βρίσκεται στη στρατιωτική ζώνη Ντούμαρ, μια συνοικία στο δυτικό τμήμα της συριακής πρωτεύουσας, διευκρίνισε το Sana, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Η έκρηξη ακούστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της Δαμασκού, σύμφωνα με το Sana.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...και το ΕΝΥΠΕΚ του Αλέξη Μητρόπουλου εντάχθηκε στο επίσημο σχήμα Σόρος...
Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος ΕΝΥΠΕΚ του Αλέξη Μητρόπουλου, που συμμετείχε και στις πρόσφατες ευρωεκλογές:
Υποψήφια η Αγγελική Μητροπούλου με το «ΜΕΡΑ 25» του Γιάνη Βαρουφάκη στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής
Η γνωστή Νομικός, Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών με εξειδίκευση στα ζητήματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, Αγγελική Μητροπούλου, αποφάσισε να είναι υποψήφια στις 
προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές στο ψηφοδέλτιο του «ΜΕΡΑ 25» του Γιάνη Βαρουφάκη στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.
Η γνωστή εργατολόγος, θα συμμετέχει στις ερχόμενες Εθνικές Εκλογές για να βοηθήσει την Ανατολική Αττική, περιφέρεια στην οποία εκλεγόταν βουλευτής, ως γνωστόν, ο πατέρας της και γνωστός εργατολόγος Αλέξης Π. Μητρόπουλος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως πληροφορούμεθα, τελικά, μετά και τις αντιδράσεις, ο Δημ. Κωνσταντακόπουλος γύρισε την πλάτη στις σειρήνες του Γ. Βαρουφάκη και έφυγε από τις λίστες του τελευταίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πάρτε το είδηση... τέλος η μονοκρατορία της σημερινής ξεδοντιασμένης δύσης...
όταν ο  Ρώσος στρατιωτικός γίγαντας κι ο Κινέζος οικονομικός γίγαντας σφίγγουν τα χέρια!