Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Παρασκευη 7 Ιουνιου 2019


Την πλέον ολοκληρωμένη εικόνα αδιεξόδου και φτωχοποίησης του λαού την αποτυπώνει αυτή η φωτογραφία.
Η οικονομία βρίσκεται σε μια αυτοτροφοδοτούμενη καθοδική πορεία η οποία επιδεινώνεται διαρκώς, παρά το γεγονός ότι μας μιλούν για ''κανονικότητα''.
Μητέρα ψάχνει διαμέρισμα 30τμ για οικογένεια.
Τα μνημόνια τελείωσαν, η φτωχοποίηση συνεχίζεται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί οι διαδηλώσεις στην Ονδούρα δεν συνιστούν είδηση για τα αμερικανικά ΜΜΕ
01:24 06.06.2019
Η Ονδούρα συγκλονίζεται τις εδώ και αρκετές ημέρες από οργισμένες διαδηλώσεις κατά του προέδρου Χουάν Ορλάντο Χερνάντες. Ωστόσο η δημοσιογραφική κάλυψη των κινητοποιήσεων διαφέρει κατά πολύ με εκείνη για τις διαδηλώσεις κατά του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Δεν είναι δύσκολο βέβαια να καταλάβει κανείς το λόγο.
Σε αντίθεση με τη Βενεζουέλα, η Ονδουρα είναι ένας στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Συγκλίνουσες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνεχείς βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας από την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις ενάντια των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση Χερνάντες. Ο πρόεδρος τελικά υπαναχώρησε του σχεδίου του, αλλά οι διαδηλώσεις δεν σταμάτησαν υιοθετώντας συνολικότερα αιτήματα κατά της διαφθοράς και των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης.
Την Δευτέρα, οι διαδηλωτές πυρπόλησαν κοντέινερ της βιομηχανίας φρούτων Dole σε αγροτική περιοχή. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 31 Μαϊου, διαδηλωτές επιτέθηκαν στο στην Αμερικανική Πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Ονδούρας, Τεγκουσικάλπα. Περιέλουσαν με βενζίνη και έκαψαν περίπου 12 ελαστικά στην είσοδο του κτιρίου της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση Χερνάντες προκάλεσε την οργή των πολιτών με τις προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας, του συνταξιοδοτικού αλλά και του εκπαιδευτικού συστήματος. Η κυβέρνηση Χερνάντες εκλέχθηκε το 2017 σε μια εκλογική αναμέτρηση που αμφισβητήθηκε ευρέως, ακόμη και από τον φιλοαμερικανικό Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών.
Εκτός από την συνεχή πτώση της δημοτικότητάς της, η κυβέρνηση Χερνάντες δέχεται επικρίσεις από μεγάλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία, ότι είναι μια από τις χειρότερες σε ζητήματα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βόρειο ημισφαίριο. Επίσης, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για μια χώρα που εμπλέκεται με το εμπόριο ναρκωτικών.
Τόσο η Πρεσβεία των ΗΠΑ όσο και η βιομηχανία φρούτων Dole αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της αμερικανικής επιρροής στην Λατινική Αμερική. Εδώ και δεκαετίες μεγάλες αγροτικές εταιρίες όπως η Dole και η Chiquita έχουν διώξει μαζικά τους μικρούς αγρότες από την περιοχή. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε εκείνοι να ανταγωνιστούν με τέτοιους πολυεθνικούς κολοσσούς που εισπράττουν σημαντικές επιδοτήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ (παραβιάζοντας εξόφθαλμα τις αρχές του «ελεύθερου εμπορίου» και του «ισότιμου ανταγωνισμού»).
Η διαδικασία αυτή επιτάχυνε η Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου Δομινικανής Δημοκρατίας-Κεντρικής Αμερικής (CAFTA). Πρόκειται για μια συμφωνία λιγότερο γνωστή από την NAFTA, η οποία έπληξε σημαντικά την εγχώρια αγροτική παραγωγή της Ονδούρας και άλλων χωρών της Κεντρικής Αμερικής και ανάγκασε αρκετούς πολίτες να μεταναστεύσουν.
Τέτοιοι κολοσσοί της αγροτικής βιομηχανίας, έχουν παίξει επίσης ρόλο στις προσπάθειες των ΗΠΑ για αλλαγές καθεστώτων. Το 1954, η Ουάσιγκτον ανέτρεψε την κυβέρνηση του προέδρου Χάκομπο Άρμπενς στην Γουατεμάλα, εν μέρει λόγω της απόφασής του να κρατικοποιήσει την αμερικανική United Fruit Company.
Το 2009, η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Μανουέλ Σελάγια στην Ονδούρα, ανατράπηκε με τη συνδρομή του στρατού των ΗΠΑ. Είχε δυσαρεστήσει τις ελίτ της χώρας με την αντίστασή του στο νεοφιλελευθερισμό κατευθύνοντας τις δημόσιες επενδύσεις σε προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές. Στη συνέχεια προέκυψε ότι η Χίλαρι Κλίντον ως υπουργός Εξωτερικών, έβαλε το χεράκι της στο πραξικόπημα του 2009 κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Σελάγια αλλά και για την ενίσχυση των κυβερνήσεων που ακολούθησαν μετά το πραξικόπημα, με προπαγανδιστικές καμπάνιες εξωραϊσμού της δημόσιας εικόνας τους. Η Ουάσιγκτον παρείχε επίσης γενναιόδωρη χρηματοδότηση στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας παρά τις επικρίσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και άλλων οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα περί παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σχετικά με τη δημοσιογραφική κάλυψη των διαδηλώσεων, σίγουρα δεν θα δείτε στα συμβατικά αμερικανικά ΜΜΕ συζητήσεις που θα επικρίνουν την κυβέρνηση 24 ώρες το 24ωρο όπως στην περίπτωση της Βενεζουέλας.
Για παράδειγμα, ρεπορτάζ του CNN, μετέδωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, χαρακτήρισε τη φωτιά στην Πρεσβεία «απαράδεκτη» και πράξη «βίας» σημειώνοντας μάλιστα ότι Αμερικανοί διπλωμάτες εργάζονται «στενά» με τις αρχές της Ονδούρας. Κουβέντα για το πραξικόπημα του 2009, για τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ στη χώρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή ή σχετικά με την χαμηλή δημοτικότητα του Χερνάντες. Ακόμη και για την αναφορά που έγινε στην έρευνα σε βάρος του για αδικήματα περί ναρκωτικών, στο ρεπορτάζ σημειώθηκε επανειλημμένως ότι ο ίδιος αρνείται τους ισχυρισμούς και πως δεν υπάρχουν στοιχεία. Ρεπορτάζ του CBSN, περιορίζεται να επαναλάβει ο αφήγημα του Χερνάντες και πως ο Αμερικανός Πρεσβευτής στην Ονδούρα κάλεσε τους διαδηλωτές να μην προχωρούν σε πράξεις βίας.
Στην πραγματικότητα, οι διαδηλώσεις δεν κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του συμβατικού Τύπου έως ότου έγινε η επίθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 29 Απριλίου. Ωστόσο εκτός από μια ανάλυση στο World Politics Review και λιγοστά ακόμη δημοσιεύματα, κανένας δεν ασχολήθηκε με τις κινητοποιήσεις στην Ονδούρα έως την περασμένη εβδομάδα και την επίθεση στην πρεσβεία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήρθε η στιγμή να υπογράψουν την συνθήκη της παράδοσής τους οι ηττημένοι Γερμανοί, με του Ρώσους και τους Αμερικάνους.
Οι Αμερικάνοι, φωνάζουν μαζί και τους Γάλλους και τους Άγγλους.
Οπότε έρχεται η αντίδραση των Γερμανών:
""Μα καλά, μας νίκησαν κι αυτοί;;;""



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεφτιλα & ντροπη
ο ΘΟΔ. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ του παλιου Πασοκ κατεβαινει βουλευτης με το κομμα του Βελοπουλου.!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είδα χθες την εκπομπή Streetfood  με τον μάγειρο κ. Καλλίδη, ο οποίος παρουσίαζε την street-food του Ισραήλ. Μέχρι εδώ πολύ ωραία. Και στην πρώτη εικόνα βλέπω τον εν λόγω κύριο στην Χαιφα και ως εδώ όλα καλα αλλα μετα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στην Παλαιά Πόλη και μάλιστα στην μουσουλμανική και χριστιανική πλευρά της που κατοικούνται αποκλειστικά από ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ και τα μαγαζιά είναι κατά 99% παλαιστινιακά. Και μάλιστα επισκέπτεται και γευματίζει σε ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ εστιατόριο της Παλαιάς Πόλης με διάσημο παλαιστινιακό πρωϊνό (το έχω επισκεφθεί και είναι πράγματι τέλειο) . Όλα αυτά συνέβαιναν σύμφωνα με τον κ. Καλλίδη στο Ισραήλ και τα πιάτα μαγειρεύονταν από Ισραηλινούς. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το είπε και στον μαγαζάτορα γιατί από ότι θυμάμαι το μαγαζί είχε στον τοίχο μια τεράστια φωτογραφία του Αραφάτ, η οποία  υπέπεσε στην αντίληψη του τηλεσκηνοθέτη αλλα συνεχισε την χοντροκομμενη προπαγανδα του. Και δώστου να δείχνει Παλαιστινιακές συνοικίες της Ανατ. Ιερουσαλήμ (Πύλη της Δαμασκού, οδός Σαλαχεντίν κλπ) και Παλαιστινίους περαστικούς με τις κεφία (τα ανδρικά κεφαλομάντηλα) και να τους αποκαλεί Ισραήλ και Ισραηλινούς αντίστοιχα. Δεν αναμένω από ένα ειδικό στην μαγειρική να ασχοληθεί με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (αν και κεφαλαιώδη για την περιοχή που επισκέπτεται), όπως η παράνομη προσάρτηση της Ανατ. Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ αλλά τα σεκελ που τον πληρωσαν οι σιωναζι πηγαν χαμενα μπροστα στη χοντροκοπια του αγραμματου αληταρα Καλιδη γιατι το να μην βαπτίζει Ισραηλινούς τους Παλαιστινίους της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, είναι θέμα κοινής λογίκής. Και μια "συμβουλή¨: καταλαβαίνω ότι μια εκπομπή στα πλαίσια της υποστήριξης της αναζητά σπόνσορες εδώ και διεθνώς, αλλά όσο πιο διακριτικά περνάει το μήνυμα του σπόνσορα τόσο πιο πειστικό γίνεται (όσο γίνεται) αυτό. Η χοντροκοπιά δεν καταπίνεται. Αυτό ως μάγειρος έπρεπε να το ξέρει.
Σχολιο.- Κι εγω την ειδα τη συγκεκριμενη εκπομπη...στεκομαι σε ενα σημειο...που ο Καλλιδης επισκεπτεται το μαγαζακι ενος καλοσυνατου παππουλη (αυτο με τον Αραφατ στον τοιχο) κ κοντα στ αλλα γυρναει κ τον ρωταει "Ο πατερας σου εδω γεννηθηκε στο Ισραηλ" κ βλεπω τον παππουλη να κοντοστεκεται κ να χαμογελαει κ εκεινη τη στιγμη σκιστηκε η καρδια μου στα δυο...Οσο κ αν ειμαι φαν του κυριου Καλλιδη ομολογω οτι τον μισησα...Οσο ανιδεος κ αν εισαιαπο την πολιτικη κατασταση εκει κ ηθελημενα η οχι δεν παιρνεις ξεκαθαρο μερος ΟΦΕΙΛΕΙΣ να σεβεσαι κ να διαβαζεις λιγο παραπανω για να μαθεις να το ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ εκει που δεν σε παιρνει
Σχολιο.- ήξερε πολύ καλά τι έλεγε, χοντροκομμένη προπαγάνδα έκανε, ήταν φανερό. Τον σιχάθηκε η ψυχή μου τον αληταρά, και τον είχα σε εκτίμηση. Όπως λέει το αρχικό ποστ πολύ ευγενικά. Η χοντροκοπιά δε καταπίνεται!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουλάω αυθεντικες χειρόγραφες επιστολές του Κατσανεβα προς την πασαλειμμενη με κηραλοιφη φαλάκρα του Κυριακου Βελοπουλου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αρκάς τελικά είναι Μεσσήνιος Μελιγαλοιογράφος.
γελοιο(γραφο)ς
Και οΨαραντωνης Κρητικος μαντιναδορημαδογραφος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η πλατεια στο χωριο Δομνιτσα της Ευρυτανιας...
7 Ιούνη του 1942 στην πλατεια αυτη εμφανιζονται μερικοι περιεργοι τυποι, κρατωντας μια προχειροφτιαγμενη σημαια. Ενας απο αυτους παιρνει τον λόγο και αρχιζει να μιλα στους χωριανους για την ανάγκη αντιστασης στους φασιστες κατακτητες.
Συστήνεται ως ταγματαρχης πυροβολικου Άρης Βελουχιωτης και απο το μικρο χωριο της Ευρυτανιας ξεκινά η μεγαλυτερη διαδρομη του λαικου κινηματος στη χωρα μας...
υ.γ 1 η Δομνιτσα καταφυγιο του Καραισκακη παλιοτερα, οταν τον εριχνε κατω η φυματιωση...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξελίξεις στην υπόθεση Τοπαλούδη: Εντοπίστηκε η γυναίκα που έκανε χυδαίες αναρτήσεις στο προφίλ της δολοφονημένης φοιτήτριας
7:12 μμ, Τετάρτη 05 Ιουν 2019
Έπειτα από περίπου έξι μήνες ερευνών οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από το ψεύτικο προφίλ, το οποίο είχε προχωρήσει σε χυδαίες αναρτήσεις στη σελίδα της Ελένης Τοπαλούδη μετά τη δολοφονία της.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εκπομπή «Μαζί σου» πρόκειται για πρόσωπο που βρίσκεται στην Αττική, είναι γυναίκα και έχει κληθεί σε απολογία.
Όπως μετέδωσε η εκπομπή στη συγκεκριμένη ιστορία εμπλέκεται και άλλο ένα πρόσωπο, όμως, δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για αυτό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στο «φως» της δημοσιότητας οι πρώτες φωτογραφίες του Ασάνζ από τη φυλακή
 Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019, 20:00
Τις πρώτες φωτογραφίες του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ από τη βρετανική φυλακή στην οποία κρατείται και στην οποία εκτίει ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα «The Gateway Pundit».
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από συγκρατούμενο του Ασάνζ στις φυλακές Μπαλμάρς με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.
Σε αυτές ο «mr Wikileaks» εμφανίζεται με κοντό μαλί και περιποιημένο μούσι, εντελώς διαφορετικός, δηλαδή, από την εικόνα που είχε όταν συνελήφθη στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.
Ο «φωτογράφος» δημιουργήσε και μια ιστοσελίδα για να συγκεντρώσει χρήματα για τον Ασάνζ κάνοντας πολλούς να τον κατηγορήσουν ότι χρησιμοποιεί τη εικόνα του ιδρυτή των Wikileaks.
Ο κρατούμενος από την πλευρά του που μίλησε στην ιστοσελίδα και μέσω τηλεφώνου υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή του. «Γιατί να τον εκμεταλλευτώ; Αποκάλυψε τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον κόσμο. Με ποιανού το μέρος πιστεύετε ότι θα είναι κάποιος που βρίσκεται στη φυλακή; Με την κυβέρνηση που μας έκλεισε εδώ ή με έναν συγκρατούμενο που δεν αξίζει να βρίσκεται εδώ;» είπε ο κρατούμενος η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί.
Ο ίδιος υποστήριξε, επίσης, ότι για τον ίδιο η ιστορία του Ασάνζ πρέπει να ειπωθεί με τον σωστό τρόπο προσθέτοντας πως κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει.
Όπως είπε με τις φωτογραφίες αυτές ελπίζει να προκαλέσει το ενδιαφέρον σε περισσότερους ανθρώπους για να ασχοληθούν με την ιστορία του Ασάνζ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκαίνια στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών παρουσία Γαβρόγλου
Και από την άλλη, 12χρονος μαθητης ΑΜΕΑ δεν μπορουσε να ανεβει στην Ακροπολη γιατι ηταν χαλασμενο το αναβατοριο, εδώ και μηνες. Εβαλε τα κλαματα, και τελικα τον μετεφερε στα χερια του ο πατερας τους που τον συνοδευε.
Δυο ειδησεις που δειχνουν την καταντια της σημεριν ης Ελλαδας!!!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι εργοδότες δεν επέτρεψαν στους μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις;
7/6/2019
Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε η διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων κ. Ευαγγελία Σαρρή.
Όπως αναφέρει, οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ αν και προετοιμάστηκαν όλη τη χρονιά υπό αντίξοες συνθήκες για να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές, στην πλειοψηφία τους δεν έδωσαν εξετάσεις γιατί οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να να μπορούν να δώσουν!
Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία:
“Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ. Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές.
Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις.
Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν.
Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους.
Μόνο ντροπή και οργή γι αυτή την κατάσταση”




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δέκα εταιρείες που βοηθούν το Ισραήλ να σκοτώνει Παλαιστίνιους
4 Ιουνίου 2019
Καθώς οι Iσραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν άοπλους Παλαιστίνιους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής» και άλλων διαδηλώσεων στα σύνορα της Γάζας, οι δολοφονικές τους επιχειρήσεις βασίζονται σε μια σειρά συνεργατών και προμηθευτών. Πολλοί από αυτούς είναι εταιρείες που εδρεύουν έξω από το Ισραήλ.
«Ο Ισραηλινός στρατός βασίζεται σε ένα δίκτυο διεθνών εταιριών, που τον προμηθεύουν με τα πάντα, από αυτόματα όπλα μέχρι δακρυγόνα, ώστε να πραγματοποιούν τις σφαγές διαδηλωτών στην Γάζα», δήλωσε ο Τομ Άντερσον, ερευνητής της Corporate Occupation, μιας ιστοσελίδας που καταγράφει τις εταιρείες αυτές. «Αυτές οι εταιρείες υποστηρίζουν εγκλήματα πολέμου και είναι συνένοχες στις κρατικές δολοφονίες.»
Η ομάδα της Corporate Occupation, το κίνημα BDS και το ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο Who profits έχουν δημιουργήσει μία λίστα με τις εταιρείες που βοηθούν στα εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.
Εδώ παρουσιάζονται μερικές από αυτές:
Caterpillar
Είναι διεθνώς γνωστό ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί τις μπουλντόζες της εταιρείας Caterpillar όταν καταστρέφει σπίτια Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αλλά και στο εσωτερικό του Ισραήλ. Η εταιρεία είναι επίσης γνωστή και για το ρόλο της στη δολοφονία της Ρέιτσελ Κόρι, της αμερικανίδας ακτιβίστριας του International Solidarity Movement που χτυπήθηκε θανατηφόρα με μηχάνημα της εταιρείας που ανήκει στο Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας το Μάρτιο του 2003.
Στη Γάζα η Caterpillar είναι γνωστή γιατί το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της για να ενισχύσει τα στρατιωτικά φράγματα στα σύνορά της Λωρίδας της Γάζας, αλλά και για να ισοπεδώσει γεωργικές εκτάσεις μέσα σε αυτή. Οι επιχειρήσεις αυτές καταστρέφουν τη γεωργική παραγωγή, αναγκάζοντας τους κατοίκους της περιοχής να αγοράζουν προϊόντα από τους Ισραηλινούς παραγωγούς.
Combined Systems, Inc.
Η εταιρεία Combined Systems, με έδρα τη Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, προμηθεύει με ελαφρύ οπλισμό και εξοπλισμό ασφαλείας, όπως δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης, καταπιεστικές κυβερνήσεις σε όλον το κόσμο. Το Μάιο, ερευνητές της Corporate Occupation εντόπισαν ένα ισραηλινό όχημα κοντά στα σύνορα με την Γάζα με χαρακτηριστικά της αστυνομίας, αλλά εμφανώς προοριζόμενο για στρατιωτική χρήση, να είναι εξοπλισμένο με το προϊόν «Venom», έναν εκτοξευτήρα δακρυγόνων.
Ford Motor Company
Ενώ άλλοι κατασκευαστές όπως η General Motors, προμηθεύουν επίσης με οχήματα που χρησιμοποιούνται από τον ισραηλινό στρατό για να μεταφερθούν οι στρατιώτες στα σύνορα με τη Γάζα, τα οχήματα της Ford διαφοροποιούνται λόγω της δημιουργικής τους χρήσης. Το 2003, ο ισραηλινός κατασκευαστής οχημάτων Hatehof ξεκίνησε να μετατρέπει φορτηγά Ford F550 σε τεθωρακισμένα μεταφορικά οχήματα. Μέχρι το 2016 το Ισραήλ προχώρησε στην επιλογή των F350, τροποποιημένων από την ισραηλινή εταιρεία ηλεκτρονικών Elbit Systems σε αυτόνομα μη επανδρωμένα οχήματα ικανά να ξεκινήσουν ελεγχόμενα πυρά.
Monsanto
Εκτός από τα ζιζανιοκτόνα της εταιρείας Dow Chemical Company και της ADAMA Agricultural Solutions, που είναι μια ισραηλινή μονάδα της εταιρείας National Chemical Corporation (ChemChina), το Ισραήλ ψεκάζει πολλές φορές κάθε χρόνο και με τη γνωστή γλυφοσάτη (RoundUp) της Monsanto, -που είναι γνωστή για τις καρκινογόνες ιδιότητές της- σε παλαιστινιακές αγροτικές εκτάσεις κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Όπως συμβαίνει και με τη χρήση των μπουλντοζων της Caterpillar στις ίδιες εκτάσεις, αυτή η εναέρια εφαρμογή της γλυφοσάτης εξυπηρετεί τα οικονομικά αλλά και τα στρατιωτικά συμφέροντα του Ισραήλ. Αφενός εμποδίζει τη γεωργική ανεξαρτησία της Παλαιστίνης και αφετέρου επιτρέπει στις ισραηλινές δυνάμεις να εντοπίζουν ευκολότερα και να στοχεύουν Παλαιστίνιους που βρίσκονται στην περιοχή.
G4S plc
Η G4S, που στο παρελθόν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της ισραηλινής κατοχής, πούλησε τη μεγαλύτερη θυγατρική που είχε στο Ισραήλ, αλλά διατηρεί ακόμα ένα μερίδιο της Policity, της ιδιωτικής στρατιωτικής σχολής στο Ισραήλ. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η αστυνομία του ασχολείται με πολιτικά θέματα, ωστόσο συχνά την επιστρατεύει για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον Παλαιστινίων, τόσο στη Δυτική Όχθη, όσο και στη Γάζα.
Hewlett Packard
Η εταιρεία Hewlett Packard εξοπλίζει τον ισραηλινό στρατό με υπολογιστές, ενώ έχει ήδη συμβόλαια για να “οπτικοποιήσει” επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων. Αυτό ξεκίνησε το 2007 με ένα πιλοτικό πρόγραμμα για το ισραηλινό ναυτικό, που ενισχύει τον αποκλεισμό της Γάζας.
Τράπεζα HSBC
Η HSBC παρέχει χρηματοδότηση σε κάποιους από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές στρατιωτικού εξοπλισμού στον κόσμο, πολλοί από τους οποίους είναι ισραηλινοί.
«Η HSBC έχει μετοχές αξίας μεγαλύτερης από 800 εκατομμύρια δολάρια και συμμετέχει σε κοινοπρακτικά δάνεια αξίας μεγαλύτερης από 19 δις δολάρια σε εταιρείες που πουλούν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην ισραηλινή κυβέρνηση», σχολίασε η Huda Ammori από την Palestine Solidarity Campaign. «Αυτές οι επενδύσεις περιλαμβάνουν την Elbit Systems, τη μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλείας στο Ισραήλ, που προωθεί τα προϊόντα της ως “δοκιμασμένα στο πεδίο”, επειδή τα έχει ήδη δοκιμάσει σε Παλαιστίνιους πολίτες στη Γάζα.»
Η Elbit, εταιρεία που κατασκευάζει drones, έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στις εναέριες επιθέσεις στην «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής».
Motorola Solutions Inc.
Η εταιρεία Motorola παρέχει τις κρυπτογραφημένες συσκευές smartphones που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός για να παρατάξει τους στρατιώτες του. Παρέχει επίσης υπηρεσίες επικοινωνίας στην ισραηλινή αστυνομία.
Remington
Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει ότι στα θύματα των επιθέσεων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής εντοπίστηκαν «πληγές που έχουν γίνει από ελεύθερους σκοπευτές με όπλα της αμερικανικής εταιρείας Remington, με πυρομαχικά που διαστέλλονται μέσα στο ανθρώπινο σώμα», μαζί με άλλα που δείχνουν τα όπλα Tavor των ισραηλινών εταιρειών όπλων. «Στις ΗΠΑ αυτά πωλούνται ως κυνηγετικά όπλα για ελάφια», σχολίασε ο ειδικός στα όπλα Brian Castner, από την οργάνωση.
Sabra Dipping Company, LLC
Η αμερικανική εταιρεία τροφίμων White Plains, που ανήκει στην PepsiCo και στην ισραηλινή εταιρεία Strauss, δώρισε πακέτα φαγητού στη στρατιωτική μονάδα του ισραηλινού στρατού Golani Brigade, που είναι γνωστή για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέπη Ρηγοπούλου,Στάθης Σταυρόπουλος και Αντώνης Ξυλούρης[Ψαραντώνης]με το Μέρα25 και το Γιάνη Βαρουφάκη στις εθνικές εκλογές.
Αυτοί οι 3 άνθρωποι δεν έχουν κίνητρο τα χρήματα στην προκειμένη περίπτωση κατ΄εμέ.Η κυρία Ρηγοπούλου ως έντιμη αριστερή σοβαρή ακαδημαΪκός θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει μια αλλαγή στην Ευρώπη και ποντάρει στον ίδιο τον Γιάνη Βαρουφάκη.Ο Στάθης Σταυρόπουλος είδε να εξαϋλώνεται η ΛΑΕ και στο πρόσωπο του Βαρουφάκη εντόπισε μια πιθανή διαφοροποιημένη φωνή που μπορεί να διεκδικήσει την είσοδο στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ο Ψαραντώνης τώρα αν γίνει βουλευτής και μπει στη Βουλή ίσως ζήσουμε στιγμές απείρου κάλλους..Φανταστείτε να αρχίζει να παίζει την Τίγρη εντός Κοινοβουλίου τι έχει να γίνει..
Προσωπικά μιλώντας περίμενα η Πέπη Ρηγοπούλου να συμπορευτεί με την Πλεύση Ελευθερίας,αλλά διαψεύστηκα.
Με λίγα λόγια οι ατομικές επιλογές των δύο πρώτων γίνονται βάσει πιθανοτήτων.Θεωρούν ότι ο Βαρουφάκης έχει πιο πολλές πιθανότητες να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο,σε αντίθεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας.Όμως οφείλουν να διαβάσουν για ποιο λόγο η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν επιθυμεί συνεργασία με τον κύριο Βαρουφάκη,ενω και ο Στάθης έρχεται σε αντίθεση με παρελθούσα κριτική του στις θέσεις του κυρίου Βαρουφάκη.
Συνεπώς η πολιτική τους απόφαση να συμπαραταχθούν με το Βαρουφάκη γίνεται βάσει πιθανοτήτων και ''ρεαλισμού''.Όμως μπορεί στ'αλήθεια ο Γιάννης Βαρουφάκης να συμβάλει σοβαρά σ' ένα σχέδιο εξόδου με ανατροπή της λιτότητας ή θα γράφει για ωραίους αγώνες που όμορφα χάνονται;;;[Η δημοσίευση  απαξιώνει την επιλογή τους, και προσπαθεί να την ερμηνεύσει].




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιατί η ΔΕΗ να προμηθεύεται στύλους από την Σκανδιναβία;
ON 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019.
 Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι δασεργάτες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Βορείου Ελλάδος, καθώς η προμήθεια στύλων για τις ανάγκες της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) από το εξωτερικό, οδηγεί τον κλάδο σε πλήρη κατάρρευση!
Το Προεδρείο και μέλη της Ένωσης Δασικών Συνεταιρισμών Ηπείρου σε συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη τον ενημέρωσαν για τη σημερινή κατάσταση, δηλαδή για το γεγονός πως μετά από σαράντα περίπου χρόνια που η Δημόσια Επιχείρηση προμηθεύονταν στύλους από ελληνικά δάση, τους τελευταίους μήνες διαπιστώνεται σταδιακή στροφή σε αγορές του εξωτερικού, κυρίως της Σκανδιναβίας!
Επιστολή στον Πρωθυπουργό
Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, για το οποίο άμεσα ο Περιφερειάρχης απευθύνθηκε με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, αλλά και τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους, προκειμένου η ΔΕΗ να συνεχίσει την παραλαβή στύλων από ελληνικά παραγωγικά δάση, με την ίδια ως τώρα διαδικασία.
Μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης, υπογραμμίζει: «Η συγκεκριμένη επιλογή της ΔΕΗ(ΔΕΔΔΗΕ), γίνεται σε μια περίοδο μάλιστα, κατά την οποία η Δημόσια Επιχείρηση αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες σε στύλους για επέκταση ή αντικατάσταση των δικτύων της. Περί τούτου έχουμε άμεση γνώση, καθώς εκκρεμούν ακόμη και επί δωδεκάμηνο σχετικές αιτήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για αγροτικό εξηλεκτρισμό κ.α. (έχοντας προκαταβάλει τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά) την ώρα που παραμένουν σε κορμοπλατείες περί τους 25 με 30.000 στύλοι ελληνικής παραγωγής».
Ποιότητα και ποσότητα…
Και συνεχίζει: «σύμφωνα με τους δασικούς συνεταιρισμούς η αλλαγή πολιτικής της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, συμπίπτει με την σύναψη συνεργασίας με ιδιωτική εταιρία επιθεώρησης καταλληλόλητας των στύλων, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη τη μέχρι τώρα ακολουθούμενη πρακτική, η οποία εξασφάλιζε ποιοτική αλλά και επαρκή ποσότητα στύλων, οι οποίοι -εκτός των άλλων- είναι συμβατοί με τις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες. Τούτο άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως συνήθως παρατείνεται μέχρι και δέκα χρόνια το όριο ζωής τους, σε αντίθεση με τους στύλους από τη Φινλανδία που προέρχονται από φυτώρια, έχουν δε και μεγαλύτερο κόστος. Είναι χαρακτηριστικό, πως οι λόγοι απόρριψης της ελληνικής ξυλείας, στηρίζονται σε παραμέτρους, που όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν αποτελούσαν ανασταλτικό παράγοντα για την προμήθειά της και ουδέποτε η ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) είχε εκφράσει την εναντίωσή της ή είχε εκδώσει απόφαση αλλαγής της διαδικασίας ποιοτικής παραλαβής».
«Ευελπιστούμε -καταλήγει ο κ. Καχριμάνης- πως θα βρεθεί η κατάλληλη λύση προκειμένου να αποτραπεί ένα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο θα περιέλθουν οι εναπομείναντες κάτοικοι - δασεργάτες των ορεινών περιοχών Ηπείρου, Μακεδονίας και Θεσσαλίας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΟΥΔΑΝ
Πιέσεις στη χούντα για επανέναρξη διαπραγματεύσεων
ΧΑΡΤΟΥΜ.--
Την αναστολή της συμμετοχής του Σουδάν στα κέντρα λήψης αποφάσεων και τις δραστηριότητες της Αφρικανικής Ενωσης μέχρι να παραδώσουν οι στρατιωτικοί την εξουσία σε πολιτική κυβέρνηση αποφάσισε χτες ο αφρικανικός οργανισμός. Παράλληλα, ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Αμπίγ Αχμεντ μεταβαίνει σήμερα στο Χαρτούμ, αναλαμβάνοντας ρόλο μεσολαβητή μεταξύ σουδανικής αντιπολίτευσης και του λεγόμενου «Μεταβατικού Στρατιωτικού Συμβουλίου» των πραξικοπηματιών του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Μπουρχάν.
Νωρίτερα, εξέφρασαν «έντονη ανησυχία» για τα θύματα της κρατικής βίας αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που στηρίζουν πολιτικά και στρατιωτικά το Σουδάν επί πολλά χρόνια. Αξιωματούχοι αμφοτέρων των χωρών έκαναν στη συνέχεια έκκληση για «εποικοδομητικό διάλογο» για τη διαφύλαξη της «σταθερότητας, της ασφάλειας και της ενότητας» του Σουδάν.
Το ίδιο 24ωρο, στο Χαρτούμ, εξελισσόταν για ώρες κόντρα ανάμεσα στη χούντα του στρατηγού Μπουρχάν και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για τον πραγματικό αριθμό των νεκρών της επίθεσης, που εξαπέλυσαν στην αρχή της βδομάδας ειδικές δυνάμεις του στρατού σε βάρος πλήθους διαδηλωτών, που πραγματοποιούσε επί πολλές βδομάδες καθιστική διαμαρτυρία έξω από το «στρατηγείο» του στρατού στην πρωτεύουσα της χώρας. Εκπρόσωποι της Επιτροπής Σουδανών Γιατρών παρουσίασαν νεότερα στοιχεία, βάσει των οποίων οι νεκροί από το μακελειό του στρατού ανέρχονται σε 108. Αντίθετα, στέλεχος της στρατιωτικής κυβέρνησης επέμεινε λεγοντας ψεματα επί ώρες ότι ο αριθμός των σκοτωμένων διαδηλωτών ήταν 46. Τον αριθμό αυτό ανέβασε αργότερα εκπρόσωπος του σουδανικού υπουργείου Υγείας, που αναγκάστηκε να πει νεα ψεματα ότι τα θύματα ανέρχονται σε τουλάχιστον... 61.