Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Τριτη 17 Σεπτεμβριου 2019



ΛΑΜΠΡΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΗ
Μικροψυχία και κυρίως γελοιότητα θα έδειχνε η παραγνώριση της τεράστιας καλλιτεχνικής προσφοράς μιας μορφής όπως η Μαρία Κάλλας, που δικαίως κατέκτησε τον τίτλο "Divina".
Όμως, δεν μου βγαίνει και ενθουσιασμός με την αναφορά του ονόματός της. Και όχι μόνο γιατί συνέδεσε τη ζωή της επί σειρά χρόνων με τον Ωνάση, έναν από τους πλέον βρόμικους και αιματοβαμμένους εκπροσώπους του ελληνικού κεφαλαίου.
Περισσότερο κι απ' αυτό, με κάνει να παγώνω η συμπεριφορά της κατά την Κατοχή. Τότε που ο λαός μας εξανδραποδιζόταν, μάτωνε και πέθαινε από την πείνα και από τα εκτελεστικά αποσπάσματα, η Μαρία Κάλλας τραγουδούσε για τους κατακτητές.
Διατηρώντας ερωτική σχέση με Ιταλό αξιωματικό, έναν απ' αυτούς που μακέλευαν τον λαό μας, όπως και στη συνέχεια, μετά την Απελευθέρωση, σχετίστηκε με Άγγλο αξιωματικό. Απ' αυτούς που αιματοκύλισαν την Αθήνα κατά τα Δεκεμβριανά.
Έφυγε η Μαρία Κάλλας από την Ελλάδα το 1945, μη αντέχοντας την απομόνωσή της από πολλούς συναδέλφους της που τη χαρακτήριζαν "δωσίλογη". Γιατί ήταν πράγματι δωσίλογη.
Μεγάλη καλλιτέχνιδα αλλά ρυπαρός άνθρωπος η Μαρία Κάλλας. .
Σχολιο.- Αν μου επιτρέπετε, η Κάλλας ήταν κάτω από το μαύρο πανί της μητέρας της που ήταν ένα αδυσώπητο άτομο εκμεταλλευόμενη την κόρη της. Για την μητέρα της έχει σημειωθεί το θέμα του δεσμού με τον Ιταλό. Τις δε συναυλίες τις κανόνιζε και πάλι η μητέρα της. Η Κάλλας υπέφερε από τη σχέση αυτή και τελικά ξέκοψε κάθε επαφή με την γυναίκα που την γέννησε αφού η δεύτερη της φερόταν άθλια και μάλιστα την εκβίαζε συνεχώς για διάφορα θέματα και με χυδαίο τρόπο. Σε αντίθεση με τον πατέρα της τον οποίο λάτρευε. Οι γονείς της φυσικά είχαν χωρίσει πολύ πιο πριν. Η Κάλλας έψαχνε μονίμως ασφάλεια σε λάθος μέρη, αλλά η μεγαλύτερη αλήθεια της ήταν στην σκηνή όταν τραγούδησε...Τραγική περσόνα...
Σχολιο.- Μπορεί να έχουμε διαφορετικές πηγές πληροφόρησης, ως προς τις σχέσεις της κατά την Κατοχή, αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Η Μαρία Κάλλας εκείνα τα χρόνια ήταν 18-21 ετών και με τα μέτρα της εποχής ήταν ήδη μεγάλη. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ηρωίδες της ΕΠΟΝ ήταν ακόμη και 17 ετών. Αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι ότι έφυγε από την Ελλάδα το 1945 απομονωμένη από τους καλλιτέχνες συναδέλφους της ως δωσίλογη κι αυτό την έκανε να μην τρέφει και τα καλύτερα των αισθημάτων για τον λαό μας τις επόμενες δεκαετίες. Οι σχέσεις της με ρυπαρούς ανθρώπους στη συνέχεια (με αποκορύφωση τη σχέση με τον εγκληματία Ωνάση) επιβεβαιώνει ότι δεν ήταν και η καλύτερη των ανθρώπων της εποχής της. Όλα αυτά, βέβαια, σε τίποτα δεν θα μπορούσαν να μειώσουν το καλλιτεχνικό της μεγαλείο. Όπως και το ότι ήταν καλλιτέχνιδα δεν θα έπρεπε να μας κάνει να την αντιμετωπίζουμε διαφορετικά από τους κοινούς θνητούς και σε ζητήματα που μας προκαλούν απέχθεια.
 Η αναφορά μου στην ΕΠΟΝ έγινε γιατί μπορεί να θεωρούμε πως ήταν μικρής ηλικίας τότε. Σε καμιά περίπτωση δεν θα έλεγα πως ήταν δωσίλογοι όσοι δεν συμμετείχαν στην Αντίσταση. Δωσίλογοι ήταν εκείνοι που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και διατηρούσαν σχέσεις μαζί τους. Και οι καλλιτέχνες της εποχής χωρίστηκαν σ' αυτούς που ψυχαγωγούσαν τους κατακτητές και στη μεγάλη πλειονότητα που παρά την πείνα (είχαμε και θανάτους καλλιτεχνών από πείνα τότε) δεν το έκαναν. Ως προς τη χούντα, για την οποια δεν τραγουδησε, είχε ήδη διακόψει οριστικά την καλλιτεχνική της καριέρα το 1965. Ως προς τα ερωτικά με τον Ωναση, σίγουρα τυφλό το ερωτικό συναίσθημα αλλά κρίνεται και ο καθένας όταν σχετίζεται με κοινωνικούς δολοφόνους. Να 'σαι καλά και ειλικρινά χάρηκα με την κουβέντα. Οι διαφωνίες είναι ζωντάνια!
Σχολιο.- Θα το ξαναπώ... Και ο Μπιθικώτσης είπε τον ύμνο των χουντικών...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ Η ΣΩΤΗ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟ!
Άλλοι θέλουν την κατάργηση του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, γιατί, λέει, δεν πρέπει να γιορτάζουμε την έναρξη ενός πολέμου αλλά τη λήξη του.
Είναι αυτοί που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την πρώτη σε παγκόσμια κλίμακα νίκη κατά του Άξονα, που σηματοδότησε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Και ταυτόχρονα θέλουν να ξεχάσουμε ότι τον Οκτώβριο 1944, εδώ δεν σταμάτησε κανένας πόλεμος, αλλά ακολούθησαν Δεκεμβριανά και Εμφύλιος.
Άλλοι (συχνά και οι ίδιοι οι παραπάνω) θέλουν να τελειώνουμε με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Γιατί το Πολυτεχνείο, με εκείνα τα "έξω οι Αμερικάνοι" και "έξω από το ΝΑΤΟ", ενοχλεί ακόμη τους εθελόδουλους. Άσε που εξεγέρθηκαν οι μακρυμάλληδες και οι τζινοφορούσες με τα αμπέχονα, που από τότε χαλάνε την αισθητική του "καλού κόσμου"!
Ενοχλούν οι αντιφασιστικές επέτειοι. Και ευγνωμονώ τη Σώτη Τριανταφύλλου, το παραλήρημα της οποίας για την κατάργηση του εορτασμού του Πολυτεχνείου μου έδωσε και την ιδέα για να γραψω αυτά.
Σχολιο.- Μιλούν, στο μεταξύ, για την 28η Οκτωβρίου αυτοί που εάν τους πεις για την 9η Μαΐου και τη συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού βγάζουν καντήλες και μπιμπίκια...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελένη Αντωνιάδου: Η Barbie που έλεγε ψέματα
Ή που δεν είπε ολόκληρη την αλήθεια...
16.9.2019 | 16:51
Τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό Ίντερνετ γίνεται ένας μικρός χαμός με την περίπτωση της Ελένης Αντωνιάδου «που διαπρέπει ως επιστήμονας στη NASA» και που η Mattel την έκανε... Barbie για να τιμήσει τα σύγχρονα γυναικεία πρότυπα!
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στις 7 Σεπτεμβρίου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία βράβευε την Ελένη Αντωνιάδου, γράφοντας:
«"Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι". Απονέμοντας στην Ελένη Αντωνιάδου, που διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής, βραβείο προσφοράς στην επιστήμη και τον άνθρωπο, στο πλαίσιο των 1ων επιχειρηματικών βραβείων Θαλής ο Μιλήσιος. Το πάθος της για την επιστήμη μας εμπνέει και μας γεμίζει αισιοδοξία».
Τι είπε ο κ. Μπουγιούκος; Ότι η Ε. Αντωνιάδου είχε συμμετάσχει ως φοιτήτρια σε ένα καλοκαιρινό campus της NASA, στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες φοιτητές και ότι η ίδια δεν έχει καμία άλλη σχέση με τη NASA, ούτε έχει βραβευθεί από αυτή καθώς και ότι δεν κάνει έρευνα στην αναγεννητική ιατρική.
Κάτω από την ανάρτηση της υπουργού, η Ελένη Αντωνιάδου σχολιάζει: «Δική μου η τιμή, ειδικά από εσάς μια γυναίκα με λαμπρή καριέρα εκτός και εντός πολιτικής που ταυτόχρονα είναι και νέα μητέρα, πραγματικά αξιοθαύμαστη! Εύχομαι καλή αρχή και καλή δύναμη στο έργο σας!».
Όλα κυλούσαν καλά μέχρι εκεί, μέχρι που τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση της υπουργού αλλά και σε προφίλ χρηστών του Facebook γέμισαν καταγγελίες εις βάρος της Ελένης Αντωνιάδου, με πιο σοβαρές αυτές που διατυπώθηκαν από τον επιστήμονα Κώστα Μπουγιούκο που εργάζεται σε γαλλικό πανεπιστήμιο (Paris Diderot University) και που στο παρελθόν έχει εργαστεί και στο CNRS. Τι είπε ο κ. Μπουγιούκος; Ότι η Ε. Αντωνιάδου είχε συμμετάσχει ως φοιτήτρια σε ένα καλοκαιρινό campus της NASA, στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες φοιτητές και ότι η ίδια δεν έχει καμία άλλη σχέση με τη NASA, ούτε έχει βραβευθεί από αυτή καθώς και ότι δεν κάνει έρευνα στην αναγεννητική ιατρική. «Ένας από τους καθηγητές της είχε ανακαλύψει μία τεχνητή τραχεία η οποία σε όσους ασθενείς δοκιμάστηκε δυστυχώς πέθαναν, αλλά και πάλι η ίδια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή την ανακάλυψη» συμπλήρωνε ο κ. Μπουγιούκος.
Και κάπου εκεί τα πράγματα άρχισαν να χοντραίνουν καθώς άρχισαν να εμφανίζονται νέες καταγγελίες για την τεχνητή τραχεία: τις επεμβάσεις τις είχε κάνει ένας Ιταλός χειρούργος Πάολο Μακιαρίνι και όλοι οι ασθενείς απεβίωσαν. Έφτασε δε η περίπτωση Μακιαρίνι να εξελιχθεί σε μεγάλο διεθνές ιατρικό σκάνδαλο.
Και ενώ όλοι οι ασθενείς είχαν αποβιώσει, η Ε. Αντωνιάδου καυχιόταν σε εκπομπή της Τατιάνας Σταφανίδου το 2014 (όπου κυριαρχούσε η λεζάντα «Η Ελληνίδα καλλονή επιστήμονας της NASA που εκπαιδεύει αστροναύτες») ότι το 2011 είχε τοποθετηθεί σε καρκινοπαθή τεχνητή τραχεία που είχε δημιουργήσει η ίδια με μία συμφοιτήτριά της και στην ερώτηση της Στεφανίδου αν ο ασθενής ζει μία φυσιολογική ζωή σήμερα, εκείνη κουνούσε καταφατικά το κεφάλι και λέει κάτι ακατάληπτο, και η δημοσιογράφος αναφωνεί «αυτό και αν είναι επίτευγμα».
Η Αντωνιάδου, τόσο στην εκπομπή της Στεφανίδου το 2014, όσο και σε δημοσιεύματα του τύπου αλλά ακόμα και τώρα με αφορμή την ανάρτηση της Κεραμέως, πότε δεν μπήκε στη διαδικασία να πει ότι «είναι υπερβολές αυτά που λέτε και γράφετε, εγώ ποτέ δεν ήμουν εργαζόμενη που διαπρέπει στη NASA».
Ούτε όταν τον περασμένο Μάρτιο η εταιρεία Mattel, με αφορμή τα 60 χρόνια της κούκλας Barbie, την επέλεξε ως την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model χάρις στα επιτεύγματά της στη NASA. Γιατί ως NASA Scientist την ανέφερε τότε η Mattel...
Ούτε –μέχρι στιγμής τουλάχιστον– δεν μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει στις τόσες καταγγελίες που τη βαρύνουν και ειδικά για το αν ο ασθενής που ανέφερε στην Τατιάνα ήταν από εκείνους του Μακιαρίνι ή όχι.
Το μότο «μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι» το χρησιμοποιούσε συχνά η Ε. Αντωνιάδου, γι' αυτό το κόπιαρε και η υπουργός Παιδείας. «Μπορείς να γίνεις ότι ονειρεύεσαι, αρκεί να το πιστέψουν και οι άλλοι» θα συμπληρώναμε εμείς.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σαουδική Αραβία θα πρέπει τώρα να εισάγει πετρέλαιο.

BAHAHAHA




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσείς συμφωνείτε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Σώτης να κλάνει απ το στόμα κ να γίνεται είδηση, ή είστε τίποτα κορεκτίλες;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδαμε λοιπόν τον καταπληκτικό ρόλο των ελληνικών ΜΜΕ, έντυπο, ηλεκτρονικό κ τηλεόραση κ πως όλοι τους αναδημοσιευαν τόσα χρόνια όλες αυτές τις πληροφορίες για την κ. Ελένη Αντωνιάδου χωρίς κανείς κ ποτέ να μπει στον κόπο να κάνει μια ελάχιστη διασταύρωση για το αν όλα αυτά που ισχυρίζεται η ίδια ισχύουν.
Κ έτσι όλοι σχεδόν εν χορώ αναδημοσιευαν ατελείωτα hoaxes μέχρι που φτάσαμε στο να βραβεύεται κάποιος ο οποίος τελικά δεν είχε κάνει τπτ από όλα αυτά που έλεγε.
Κ μάλιστα ξεπεράσαμε το σημείο κάθε μέσο να προσπαθεί να ξεπεράσει το άλλο, με την Athens Voice βέβαια να νικάει για άλλη μια φορά στο νήμα σε γελοιότητα κ υπερβολή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Να βγω στη σύνταξη να είμαι όλη μέρα στο Facebook να σας ζαλίζω τ @@
-Και τώρα μας τα ζαλίζεις.
-Ναι,αλλά δεν παίρνω σύνταξη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την πρώτη φορά που οι Αμερικάνοι πήγαν στο διάστημα, ανακάλυψαν ότι τα στυλό, λόγω έλλειψης βαρύτητας, δεν έγραφαν. Ξόδεψαν εκατομμύρια δολάρια για να φτιάξουν ένα στυλό που να γράφει και χωρίς βαρύτητα.
Το ίδιο πρόβλημα οι Ρώσοι το έλυσαν χρησιμοποιώντας μολύβια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτέλους βρήκα τραγούδι για να ξεκολλήσει ο μικρός μου ανιψιός από τον Σιν μπόι....
Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω του Παπακωνσταντίνου.
Το πήρα απόφαση αφού γουστάρει μπινελίκια το παιδί τουλάχιστον να έχουν νόημα
Σχολιο.- Μαθαίνει και ιστορία. Γιατί είναι τα λόγια του Καραϊσκάκη!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό με την Αντωνιάδου το χε κάνει κι ο θείος ο Σπύρος που χε πάει μπουζούκια στην Αθήνα και δεν είχαν τραπέζι και είπε ότι είναι ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού και του βρήκαν ένα αμέσως



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Πως έσπασες τα δόντια σου ρε;;
-Μου έστειλε η άλλη πως θέλει να τις δαγκώσω τις ράγες.
-Ρώγες ρε μαλάκα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνυπευθυνοτητα του εργαζομενου για την μη καταβολη ασφαλιστικων εισφορων από τον εργοδοτη, με αποτελεσμα τη μη αναγνωριση ενσημων
Ξυπνήστε μας πηδάνε στεγνά
Αυριο ψηφιζουν το νεο πολυνομοσχέδιο μαζι με ενα σωρό αλλα αντεργατικά
Μισθούς και συνδικαλισμό χτυπανε
Και ο Τσιπρας με το συριζα και ο Κουλης με τη νδ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παίρνεις δάνειο, δεν το πληρώνεις, σου παίρνει η τράπεζα το σπίτι για 3.000€
Παίρνει ο Λατσης δάνειο, δεν το πληρώνει, σου παίρνει η τράπεζα τα λεφτά να σωθεί, δεν έχεις να δώσεις όσα «πρέπει», σου παίρνει η τράπεζα το σπίτι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα ο υπεύθυνος πυρασφάλειας μας είπε ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν πηδάμε.
Έλα Παναγιά μου, ποιός έχει όρεξη για πήδημα εκείνη την ωρα;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...το 1999 ήταν 50 χρονών το ΝΑΤΟ -ΝΑΤΟ το καραμπινάτο !!!
... η "μειονότητα" των κομπλεξικών σώθηκε ...
...εννοείτε ότι το ΝΑΤΟ και η γερμανική ΕΕ δεν είναι το ίδιο συνδικάτο...
....και η αλήθεια είναι ότι στις μέρες μας
έγινε λάστιχο ο όρος "εθνική μειονότητα"
και ο όρος "κοινωνική μειονότητα" είναι αέρινος και χώνετε παντού...
Τα παραπάνω Ιδρύματα ευαγούς περιεχομένου ,έχουν αναλάβει την προστασία τους-μας......
Η αλήθεια έίναι επίσης ότι στη ΥΕΜΈΝΗ δεν υπήρχαν ,ούτε κοινωνικές μειονότητες , ούτε εθνικές , γι αυτός τους άφησαν στην "τρυφερή" φροντίδα της σαουδικής αραβίας ....
ως που της ΥΕΜΕΝΗΣ οι κολασμένοι δεν είχαν να χάσουν απολύτως τίποτα....

Σημειώσεις ενός κομπλεξικού
Είμαι ένας ευτυχής άνθρωπος.Πίστευα ότι αδικούμαι από τους νομοταγείς πολίτες, ότι με στραβοκοιτάζουν στη γειτονιά. Μέσα στην καρδιά μου πολεμούσα με τον μέσο όρο.Δεν πίστευα τα ίδια πράγματα με τους άλλους.Νόμιζα ότι η ζωή μου θα κυλούσε μακράν της εξουσίας των πολλών, ότι θα ήμουν αντικείμενο διαβολής και πειραγμάτων.
Όχι πιά.Η ζωή μου αλλάζει.΄Οχι χάρη στην αλλαγή της ψυχολογίας των πολλών, ούτε επειδή βελτιώθηκε ο δικός μου ψυχισμός. Σώθηκα χάρη στο νέο ΝΑΤΟ.
Οι δεκαεννέα στην Ουάσινγκτον δήλωσαν ότι στόχος των εθνών τους, οι πελώριες οικονομικές και στρατιωτικές τους δυνατότητες,είναι πλέον η ευτυχία των μειονοτήτων,εθνοτικών και κοινωνικών.
Και γιά τις μεν εθνοτικές μειονότητες όλοι καταλαβαίνουν ,ακόμη κι άν δυσκολεύονται , πού θα οδηγηθούν τα πράγματα. Η γκρίνια Νορβηγού στο Βέλγιο, Βάσκου στην Ισπανία, Γάλλου στην Ουγγαρία,θα μπορεί να προκαλέσει διπλωματικές ενέργειες, αποκλεισμούς, βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις ενάντια στις χώρες που διανοούνται να κάνουν τη ζωή τους δύσκολη.
Μέσα σε δέκα χρόνια δεν θα υπάρχει στην Ευρώπη κρατικό μόρφωμα, υπαρκτό ή ανύπαρκτο, μεγαλύτερο από τον νομό Πρεβέζης.Αλλά εμένα, ως γνήσιο κομπλεξικό, αυτό δεν μ ένδιαφέρει.
Μ ένδιαφέρει απεναντίας, με νοιάζει και με καίει ότι το πανίσχυρο ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι του, θα ρίξουν το ανθρωπιστικό τους βάρος στις κοινωνικά μειονεκτούσες ομάδες.Εάν ο όρος «εθνική μειονότητα» είναι από λάστιχο, ο όρος «κοινωνική μειονότητα» είναι από αέρα: χώνεται παντού.
Επομένως οι άνεργοι,οι θαμώνες ενός καφενείου όπου επιτρέπεται ή απαγορεύεται το κάπνισμα, οι θρησκόληπτοι διαφόρων βαθμών, αυτοί που φοράνε σαγιονάρες και δεν τους αφήνουν να μπαίνουν στο καζίνο,δεν έχουνε απλώς στο πλευρό τους την υποστήριξη μή κυβερνητικών οργανισμών κατά του αποκλεισμού και του ρατσισμού και τα ρέστα: έχουν στο πλευρό τους τον κύριο Μπλαίρ, έναν στόλο από Στέλθ και Απάτσι, ένα Σιενέν και μπόλικη διαφήμιση.
Αρνείται η Πορτογαλία να επιτρέψει στους τέσσερις Μογγόλους που την κατοικούν συμμετοχή στην κυβέρνηση; ευθύς να την βομβαρδίσουμε. Αρνείται η Τσεχία να παντρεύει τους πετεινούς; αμέσως εμπάργκο προϊόντων πετρελαίου.
Ο κόσμος θα γίνει ηθικός, ανοιχτός,δημιουργικός και φοβισμένος. Ό,τι ακριβώς χρειάζομαι εγώ, ένας γνήσιος κομπλεξικός γιά να χαρώ επιτέλους στη ζωή μου και να μου φύγουν και τα κόμπλεξ.
Η μόνη δυσκολία που υπάρχει, ότι δηλαδή είμαι κομπλεξικός, και όχι μειονοτικός, πιστεύω ότι θα ερμηνευθεί σωστά από τους ΝΑΤΟ ικούς νομικούς συμβούλους.Είμαι κομπλεξικός, επομένως άτομο που μειονεκτεί.Οι μειονοτικοί βιώνουν μεγάλη κοινωνική μειονεξία, άρα βρισκόμαστε στο ίδιο καλάθι.
Είμαι ένας ευτυχής άνθωπος. Μόνο που δεν πρέπει να το δείχνω ,μη το πάρουν χαμπαρι οι πολλοί τι τους μέλλεται και αντιδράσουν.Γι΄αυτό και θα συνεχίσω να κατηγορώ το ΝΑΤΟ γιά απανθρωπιά,ώσπου να γυρίσει ο καιρός και να μη χρειαζεται να κρύβομαι άλλο.
1999



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χονγκ Κονγκ
Παρασκευή 9 Αυγούστου.
Το Πεκίνο έψαχνε το smoking gun. Και τελικά το βρήκε μάλλον εύκολα.
Η πιο πάνω φωτογραφία, που έγινε ανάρπαστη διεθνώς, ξεμπρόστιασε δύο ηγετικές φιγούρες των αντικινεζικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ, τον Joshua Wong και τον Nathan Law (με τις μαύρες μπλούζες).
Παρέα με την αμερικανίδα Julie Eadeh, την περασμένη Τρίτη στο κυριλέ ξενοδοχείο Marriot, στο κέντρο της πόλης; Δεν βρέθηκαν για καφέ και πρέφα, ε;
Το είχαμε γράψει: η ιστορία αυτών των διαδηλώσεων (και της προβολής τους απ’ τα δυτικά media) είχε αρχίσει να μας μυρίζει “πλατεία maidan” νο 2.
Η Eadeh είναι άνετα η Victoria Nuland του Χονγκ Κονγκ, και κάτι παραπάνω.
Αν και εμφανίζεται σαν μια “απλή υπάλληλος” του αμερικανικού προξενείου στην πόλη, το ίδιο το βιογραφικό της, γραμμένο με τα χεράκιά της για ακαδημαική χρήση, δείχνει “αξιωματούχο ειδικών αποστολών”. Που έχει περάσει στην καριέρα της από διάφορα φλέγοντα σημεία των αμερικανικών συμφερόντων ανά τον πλανήτη. Απ’ την Βαγδάτη ως την ταιβάν… Σε απλά ελληνικά: αν δεν είναι η κυρία Julie στέλεχος της cia, τότε ποιός είναι;
Ο Wong, σε δηλώσεις του, κουνούσε τα μεγάλα αυτιά του, σαν αθώο άσπρο κουνέλι: Συναντηθήκαμε για να ζητήσουμε από τις ηπα να σταματήσουν να πουλάνε δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ στην κυβέρνηση… είπε.
Ω μωρέ μωρέ!! Να το κάνουμε κι εμείς λες;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χογκ Κογκ διαμαρτυρίας "frontman" Joshua Wong παρακολούθησαν το παρτι της Bild 100 στη Γερμανία.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με μερικούς αμφιλεγόμενους ανθρώπους, όπως ο πρόεδρος των Λευκών Κρανων Raed Al Saleh παραστημα της Αλ Καιντα, ο ναζιστης δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko και η Mina Ahadi (ο βασικός ιδρυτής του γερμανικού κεντρικού συμβουλίου των μουσουλμάνων).
Ουσιαστικά, η φωτογραφία παρουσιάζει μια ωραία επισκόπηση των πρόσφατων χρωμάτων επανάστασης, από τη Συρία, την Ουκρανία και το Ιράν.
αλλη μια στημενη αμερικανικη πορτοκαλι ''επανασταση''
η ιστορία αυτών των διαδηλώσεων (και της προβολής τους απ’ τα δυτικά media) είχε αρχίσει να θυμίζει “πλατεία maidan” νο 2.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να ξερουμε πού βρισκόμαστε αν τυχον ακολουθησει πολεμική εμπλοκή με Ιράν.
Αξιζει να σημειωθει πως, αντίθετα από το Ιράν, η Ελλάδα δεν έχει πυραύλους ικανούς να πλήξουν καιρια τυχοντα επιτιθέμενο, ενώ στην πραγματικότητα το προφιλ των ελληνικων εξοπλισμών ειναι επιθετικό, με προφανή σκοπό να λειτουργούν επικουρικά στον μεγάλο αφέντη του ΝΑΤΟ. Έτσι στέλνουμε στρατο στο Αφγανιστάν και φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ αφήνουμε πχ τα νησιά ανυπεράσπιστα και μάλιστα τα μετατρεπουμε σε στόχους εγκαθιστωντας ραντάρ και στρατιωτικές βάσεις.
Την ίδια στιγμή οι Χούθοι(Υεμενη) με δικούς τους πυραύλους γονατίζουν τη Σαουδική Αραβία, τη χώρα με τον τρίτο παγκόσμια στρατιωτικό προϋπολογισμό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ ...συνεχιζουν τα Κιτρινα Γιλεκα
44 εβδομάδες μετά, το γαλλικό κράτος συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις διαμαρτυρίες των Κίτρινων Γιλέκων με βίαιη καταστολή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μια πανάσχετη υπουργός παιδείας η Κεραμεως με κάμποσο αέρα (δεν θα μπορούσε να έχει και τίποτε άλλο... α και λίγο ευχέλαιο το πολύ) "βραβεύει" μια εξίσου πανάσχετη "επιστήμονα" με βραβείο "αριστείας' γιατί λέει δούλεψε και βραβεύτηκε από τη ΝΑΣΑ και γιατί λέει διαπρέπει στην αναγεννητική ιατρική....
Για να τα δούμε ένα ένα:
1) Η Αντωνιάδου ΔΕΝ έχει δουλέψει ΠΟΤΕ στη ΝΑΣΑ, έχει παρακολουθήσει ένα summer camp από αυτά που διοργανώνει η ΝΑΣΑ για εκατοντάδες φοιτητές κάθε χρόνο. Προφανώς επιλέχθηκε γι αυτό, αλλά αυτό ΔΕΝ αποτελεί "δουλειά στη ΝΑΣΑ" είναι κάτι που έχουν κάνει κυριολεκτικά χιλιάδες φοιτητές. Τέλος, δεν έχει απολύτως καμιά άλλη σχέση με τη ΝΑΣΑ.
2) Η Αντωνιάδου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ από τη ΝΑΣΑ, εδώ η λίστα με όοολους/ες όσους έχουν πάρει όποιου είδους βραβείο από τη ΝΑΣΑ και το όνομα της προφανώς δεν υπάρχει πουθενά.
3) Η Αντωνιάδου ΔΕΝ κάνει έρευνα στην αναγεννητική ιατρική. Ένας από τους καθηγητές της ΕΙΧΕ ανακαλύψει ΜΙΑ τεχνητή τραχεία η οποία σε όσους ασθενείς δοκιμάστηκε δυστυχώς πέθαναν, αλλά και πάλι η ίδια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή την ανακάλυψη.
Η ίδια έχει συμμετάσχει στην συγγραφή 2-3 επιστημονικών άρθρων (σε κανένα πρώτο ή τελευταίο όνομα), ΔΕΝ έχει διδακτορικό ούτε γνωρίζουμε αν είναι ενεργός εγγεγραμμένη σε κάποιο διδακτορικό πρόγραμμα κάποιου πανεπιστημίου.
Εδώ ένα λινκ (το λινκ της pubmed υπάρχει επικάλυψη με μια άλλη κα Αντωνιάδου από την Πάτρα που φαίνεται να έχει σημαντική προσφορά!)
Η Αντωνιάδου δεν είναι καν (ακόμα;) επιστήμονας για πολλούς λοιπόν.
Για να το πούμε λιανά και να καταλαβαινόμαστε η "επιστήμονας" κα Αντωνιάδου είναι μια ΑΠΑΤΗ κατασκευασμένη από δεν ξέρω ποιους και με τι συμφέροντα μιντιακούς μηχανισμούς και η υπουργός Παιδείας με την πράξη βράβευσης της δείχνει μια βαθιά και προκλητική άγνοια και απαξίωση για την έρευνα και την επιστήμη στη χώρα.
Υπάρχουν δεκάδες (και ίσως εκατοντάδες) γυναίκες και άντρες επιστήμονες που διαπρέπουν κάθε μέρα σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιτυχίες και ανακαλύψεις που λύνουν μεγάλα υπαρκτά προβλήματα του κόσμου μας.
Υπάρχουμε επίσης χιλιάδες άλλοι, λιγότερο καταξιωμένοι επιστήμονες γυναίκες και άντρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουμε πολύ περισσότερες ακαδημαϊκές επιτυχίες και ανακαλύψεις που λύνουν υπαρκτά προβλήματα του κόσμου μας από τις ανύπαρκτες της Αντωνιάδου.
Όλοι και όλες αυτοί και αυτές δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε θλίψη και οργή για αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια της υπουργού Παιδείας... όχι για το ψέμα την απάτη και την απαξίωση αλλά για την βράβευση τους."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι αθλιότητα...
Οι γονείς του μαθητή που κατέβασε την τουρκική σημαία από το σχολείο του υπό κατοχή χωριού του, υποχρεώθηκαν από την κυπριακή κυβέρνηση να ζητήσουν συγνώμη από τους Τούρκους...
Πρωτοφανές διπλωματικό ατόπημα.
Θα ξεσπάσει κάποια στιγμή η εθνική και κοινωνική ταπείνωση που βράζει σε όλους μέσα μας...
Και τότε ούτε ψύλλος στον κόρφο τους...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν η κρατική Υπηρεσία Ασύλου(του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη .. χα χα χα) συστεγάζεται με τα γραφειά των ΜΚΟ των Σόρος & CIA... Σα να λέμε η δουλεμπορική ΜΑΦΙΑ και το βαθύ Κράτος παν χεράκι χεράκι!!!
Ο προφανής στόχος της συστέγασης της Υπηρεσίας Ασύλου και των ΜΚΟ του Σόρος, είναι να έχουν οι λαθρομετανάστες την καλύτερη δυνατή πολιτική και νομική καθοδήγηση, ώστε να αναγνωρίζονται από το ΄Ελληνικό΄ κράτος ως ΄πρόσφυγες΄. Είναι πολλά τα λεφτά Αρη...

Το ποστ, αναφορικά με το κτίριο του παλαιού Φρουραρχείου που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και μέρος του στεγάζει την κρατική Υπηρεσία Ασύλου, ενώ το υπόλοιπο έχει παραχωρηθεί δωρεάν στην ΜΚΟ του Σόρος "Solidarity Now", η οποία λειτουργεί ως ομπρέλα και για άλλες ΜΚΟ που στεγάζονται εκεί (όλα αυτά ήδη από τις αρχές του 2015), με κάνει να αναρωτιέμαι πώς μπορούν ορισμένοι να απεμπολίζουν τόσο επιπόλαια ως "θεωρίες συνωμοσίας" το φαινόμενο Σόρος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη συνολικά.
Το προπαγανδιστικό κείμενο-διαφημιση-σταχτη στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης από την διαπλεκόμενη free press LiFo λύνει όλες μας τις απορίες για το πώς λειτουργεί το βρώμικο σύστημα της "αλληλεγγύης"- νομιμοποιημενου τραφικινγκ μεταναστών στην Ευρώπη.
Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία για τα οικονομικά αυτού του ντηλ και κυρίως για την ουσία του, το καπελωμα σε σημείο υποκατάστασης του κράτους από ΜΚΟ με σκοτεινή ατζέντα και πλέον ξεκάθαρα επικίνδυνη γεωπολιτική στρατηγική για τη χώρα μας και το λαό μας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θαλής ο Μιλήσιος", το άσχετο όνομα μιας γελοιας εκδήλωσης. Για να τη δούμε ολόκληρη...
Καλώς ξεσηκώθηκαν κι οι πέτρες για την "αριστεία" της πονηρής ΠΑΣΠιτισσας που αφού ενίσχυσε το " διαστημικό " πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βραβεύτηκε κι από τη ΝΔ...
Όμως βρε παιδιά... Στην ίδια " εκδήλωση των αριστων" βραβεύτηκε κι άλλος ένας "άριστος", ο Παιατ για την " προσφορά του στην ελληνική οικονομία"!!!!
Ένα από τα λαλιστατα sites, μια από τις " αντικειμενικές" persones", ένας από τους οργιλους -οψιμους - αντιπολιτευόμενους που μας θεωρούν " γιδια" και μας εγκαλουν " τι ψηφίσατε ρε"; δεν θα σηκώσει το θέμα;
Δεν θα αναρωτηθούμε " τι προσέφερε ο Παιατ στην ελληνική οικονομία";
Εδώ κάνει " τζιζ" ε; Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Παιατ " μοιράζεται κοινές αξίες". Ο Αλέξης τα λέγε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχουν περάσει πια 40, σχεδόν, χρόνια που έφυγε μια τέτοια μέρα ο Μανος Λοιζος. Μέρες φεστιβάλ ΚΝΕ, σταμάτησαν όλα κι ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα το μαντάτο...
Είναι εντυπωσιακό πως παραμένει το έργο του στην πρώτη γραμμή, ένα έργο απίστευτης έκτασης και ποιότητας, αν αναλογιστούμε και την πολύ σύντομη ζωή του.
Ίσως παίζει ρόλο και το γεγονός πως είναι από τις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις που ποτέ δεν γράφτηκε κάτι αρνητικό, για καμία πτυχή της προσωπικότητας του. Ακόμα και γελοίοι τυμβωρυχοι, παράσιτα Βρυξελλών ( ούτε καν λαχανακια...) δεν τόλμησαν. Βέβαια, δεν τον " βραβευσε" ως ...άριστο το ελληνικό κράτος. Ε, δεν πειράζει...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρούν τα νταούλια!!!
Διακίνηση ναρκωτικών- εμπλέκεται κάποιος μπάτσος
Διακίνηση μεταναστών-εμπλεκεται κάποιος λιμενικός
Κλοπή στρατιωτικού υλικού-εμπλεκεται κάποιος καραβανας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να καταλάβουμε,
θα το πούμε χοντρικά:
Ο Λατσης θα δώσει συνολικά 10 ευρω για το Ελληνικό, θα πάρει ως δάνειο τα 8 ευρώ, απλά τώρα που ήρθε η φιλοεπενδυτική κυβέρνηση της ΝΔ θα του χαρίσει τα 2 ευρώ ΦΠΑ ώστε τελικά να μην βάλει τίποτα από την τσέπη του.
Και κάθε χρόνο θα τσεπώνει το μέρισμα από τα κέρδη, όμως αν κάποια στιγμή στραβώσει το πράγμα και η Λάμδα ρίξει κανόνι, τότε το κόστος θα μεταφερθεί στις τράπεζες, ο οποίες για να μην κουρέψουν τις καταθέσεις, θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν με λεφτά του "κακού κράτους".
Πόσο πιο απλά να το πούμε;;
(25 Ιουλιου έγινε η συνάντηση του Λάτση με τον Κούλη)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ταχύρυθμα σεμινάρια στην τουρκική γλώσσα
Από τις προφητείες του Παϊσίου που «θα φορέσουν οι Τούρκοι ζωνάρι με κόλλυβα», μέχρι και τις παραβιάσεις στον εναέριο χώρο μας, με δαύτους ασχολούμαστε. Αφήστε, που χρησιμοποιούμε περισσότερες από 1500 τουρκικές λέξεις (!) στο σύγχρονο λεξιλόγιο μας. Αλάνι, γιαούρτι, καρπούζι, τενεκές, καϊκι, καζάνι, καλούπι,λεκές, λούκι, μαούνα, μαχαλάς, μπουντρούμι, ντουβάρι, τεφαρίκι, φαράσι, χαρτζιλικι, τσίφτης και ….άντε βρες άκρη.
Προσέξτε τώρα. Για να τελειοποιηθεί η γνώση μας στην Τουρκική γλώσσα, εδώ και πέντε χρόνια υπαγόμαστε σε εντατικά μαθήματα. Καθημερινά στις 17:40 το STAR προβάλει τον 2ο κύκλο της δραματικής σειράς ELIF. Με την Ντάλμα Γκιουβενιλίρ και τον Σελίν Σεζγκιν.  Πάρε κόσμε κλάμα και, μάλιστα Τούρκικο. Στην κόντρα απέναντι ο ALPHA  . Στις 20:00 προβάλει το «Κράτα μου το χέρι» . Άλλη δραματική σειρά με τον Αλπ Ναβρούζ και την Σεράϊ Γκιοζλέρ. Ο ΣΚΑΙ τα σπάει με δύο συνεχόμενα σίριαλ.  Στις 18:10 «Η κόρη μου»(άλλο τούρκικο κλάμα) και στις 20:50 «ο φτερωτός Θεός».
Να ναι καλά οι άνθρωποι να δημιουργούν…. τέχνη. Με το καλό από το Bollywood και στο Hollywood. Αλλά, μια στάση εδώ. Καταθέστε τον απαραίτητο προβληματισμό: Σε ΟΛΑ τα σίριαλ που εξάγουν οι Τούρκοι έχουν μια ρήτρα. Μια ασφαλιστική δικλείδα, για να το θέσω διαφορετικά: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΗ! Βλέπεις ,δηλαδή, Βραζιλιάνικη σαπουνόπερα και νομίζεις ότι οι ηθοποιοί έπαθαν εγκεφαλικό. Αλλιώς ανοιγοκλείνουν το στόμα, άλλα ακούγονται στα ελληνικά. ΟΛΑ , αντιθέτως, ανεξαιρέτως τα Τουρκικά σίριαλ, έχουν μόνον υπότιτλους. Για να θυμόμαστε ή, να μαθαίνουμε την γλώσσα. Ημερησίως 4,5 ώρες συνολικά, εβδομαδιαίως 30 και μηνιαίως 120 ώρες κάνουμε εντατικά στην τουρκική γλώσσα. Ο πιτσιρικάς που διαβάζει, η γυναίκα που σιδερώνει, ο εργάτης που χαλαρώνει έχουν ταχύρυθμα σεμινάρια . Εδώ βάλαμε την κουλτούρα τους και τη γλώσσα στο σπίτι μας, και μάλιστα οικιοθελώς. Για ποιες παραβιάσεις μιλάμε;
Και οι ίδιοι οι «Ελληνάρες» που μανατζάρουν την τουρκική γλώσσα, αγοράζουν κατά δεκάδες τα δικαιώματα των σειρών, το βράδυ κλαίνε για το «Μακεδονικό», το πρωϊ ανησυχούν για νέα Ίμια, ενώ μονίμως καρδιοχτυπούν για το μεταναστευτικό….
Κατά τα άλλα το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμο 10.000 Ευρώ στο Αλ Τζαντίρι news, επειδή έδειξε ένα γυμνό στήθος ο Λαζόπουλος και αντί για την ένδειξη «ακατάλληλο», είχε την άλλη με την «γονική συναίνεση».  Λίγο τσίπα; Τούρκικη λέξη κι αυτή…  Θα προτιμούσα το Ομηρικό: «Αιδώς Αργείοι».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Έκοψαν το ρεύμα σε 94χρονη χωρίς οφειλές
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, 17:23
Χωρίς να έχει οφειλές έκοψαν, σήμερα το πρωί, υπάλληλοι της ΔΕΗ το ρεύμα σε μία 94χρονη γυναίκα από την Καλαμαριά.
Η 94χρονη σήμερα το πρωί αντιλήφθηκε ότι της είχαν κόψει το ρεύμα χωρίς να την προειδοποιήσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr η ηλικιωμένη δεν χρωστάει χρήματα στo πάροχο, αλλά ένα… ηλεκτρολογικό σχέδιο στη ΔΕΔΔΗΕ.
Συγγενικό της πρόσωπο πήγε στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Παπαναστασίου για να τους ενημερώσει ότι το σχέδιο θα κατατεθεί άμεσα και τους ζήτησε να συνδέσουν το ρεύμα.
Υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ αρνήθηκε να γίνει η σύνδεση του ρεύματος μέχρι να γίνει η κατάθεση του ηλεκτρολογικού σχεδίου.
Το ThessToday.gr επικοινώνησε με υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος δήλωσε ότι: “Λόγω λήξης του ηλεκτρολογικού σχεδίου κόπηκε το ρεύμα. Το σχέδιο πρέπει να κατατεθεί για να είμαστε και εμείς καλυμμένοι”.
Να σημειωθεί, ότι είναι η 94χρονη ζει μόνη της και αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικά και υγείας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγενειας πλεον οι τίτλοι σπουδών
 Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, 16:11
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 28/2019 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δρομολογήσει την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συμφωνίες με την αντιπολίτευση -πλην του Γκουαϊδό- υπέγραψε ο Μαδούρο
 Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, 10:55
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο υπέγραψε μια σειρά συμφωνιών με ομάδες της αντιπολίτευσης χθες Δευτέρα, μία ημέρα αφού ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση «έχουν τελειώσει».
«Χαιρετίζω την υπογραφή συμφωνιών στις οποίες καταλήξαμε στο τραπέζι του διαλόγου με την αντιπολίτευση», ανέφερε ο Μαδούρο στο Facebook, στο οποίο ανήρτησε και το πέντε σελίδων έγγραφο το οποίο υπέγραψαν Βενεζουελάνοι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ανάμεσά τους δεν ήταν ο Γκουαϊδό, τον οποίο πολλές χώρες έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Την Κυριακή, περισσότερες από πέντε εβδομάδες αφού η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν για την εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση, ο Γκουαϊδό ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις κατάρρευσαν.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξεκίνησαν τις συνομιλίες τον Ιούλιο, κυρίως στο νησί Μπαρμπέιντος της Καραϊβικής, έπειτα από έναν γύρο συζητήσεων τον Μάιο στο Όσλο της Νορβηγίας.
Ωστόσο ο Μαδούρο απέσυρε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης από τις διαπραγματεύσεις τον Αύγουστο αφού κατηγόρησε τον εκπροσωπο του Γκουαιδο  ότι στηρίζει τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Βενεζουέλας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας προκειμένου να θωρακιστεί από χιλιάδες αγωγές εναντίον της κατέθεσε χτες η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία «Purdue Pharma», που έβγαλε δισ. δολάρια κέρδη από την εμπορική εκμετάλλευση του ισχυρού παυσίπονου «OxyContin». Η εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο ελέγχου των αρμόδιων αρχών στις ΗΠΑ για το ρόλο που έχει παίξει στην προώθηση των εθιστικών οπιοειδών φαρμάκων που θεωρούνται υπεύθυνα για σοβαρές παρενέργειες στη ζωή εκατομμυρίων ασθενών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Απεργούν οι εργάτες στην αυτοκινητοβιομηχανία GM
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Απεργιακό αγώνα από νωρίς χτες το πρωί ξεκίνησαν πάνω από 49.000 εργάτες στα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας «General Motors» (GM) έπειτα από άκαρπες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του ομίλου.
Οι εργάτες σε δεκάδες εργοστάσια, αποθήκες, κέντρα διανομής ανταλλακτικών του ομίλου διεκδικούν 4ετείς συμβάσεις εργασίας, αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς που έμειναν καθηλωμένοι τουλάχιστον από την αρχή της καπιταλιστικής κρίσης του 2008, μόνιμες θέσεις εργασίας για χιλιάδες συμβασιούχους, προσιτή και ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αντικατάσταση των χιλιάδων θέσεων εργασίας που θα χαθούν από το κλείσιμο εργοστασίων παραγωγής βενζινοκίνητων οχημάτων προς όφελος της ηλεκτροκίνησης.
Η διοίκηση, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι οι εργάτες θα πρέπει να είναι «ευχαριστημένοι» από τα σχέδια για «επενδύσεις», ύψους περίπου 7 δισ. δολαρίων, και τη δημιουργία νέας θυγατρικής με την ονομασία «Workhorse», η οποία θα αναλάβει την παραγωγή οχημάτων ηλεκτροκίνησης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέες προειδοποιησεις των Χούτι κατά της Σαουδικής Αραβίας
 Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, 20:09
Οι πατριωτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης προειδοποιησαν σήμερα τη ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδική Αραβία που είναι δουλα των αμερικανων ότι οι επιθέσεις τους θα είναι «πιο επώδυνες», εάν δεν σταματήσουν οι επιχειρήσεις στην Υεμένη του σουνιτοφασιστικου αραβικού στρατιωτικού συνασπισμού.
Στην ανακοίνωση, την οποία ανέγνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της πατριωτικης οργάνωσης Μοχάμεντ Άμπντελ Σαλάμ, διατυπώνονται επικρίσεις σε βάρος χωρών, οι οποίες παραμένουν «πλήρως σιωπηλές μπροστά στο έγκλημα... εναντίον του λαού της Υεμένης».
«Το πετρέλαιο δεν είναι πολυτιμότερο από το αίμα του λαού μας της Υεμένης» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της πατριωτικης οργάνωσης ζητεί από τις αποικιοκρατικες χώρες που καταδίκασαν τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της σιχαμενης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας να τερματίσουν τις επιθέσεις του σουνιτοφασιστικου αραβικού συνασπισμού εναντίον της Υεμένης τονίζοντας: «Εκείνοι που τάσσονται υπέρ της σταθερότητας στην περιοχή πρέπει να προτρέψουν τον σουνιτοφασιστικο συνασπισμό της επιθετικότητας να σταματήσει τις επιθέσεις του και να βάλει τέλος στην πολιορκία σε βάρος του λαού της Υεμένης».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΜΠΤΩΣΗ! Τα Γεράνεια έχουν επιλεγεί για ανεμογεννήτριες....
Τα Γεράνεια έχουν επιλεχθεί για ανεμογεννήτριες....
Στα Γεράνεια θα γίνει εξόρυξη βωξίτη....
Τα Γεράνεια κατά σύμπτωση καίγονται.!!!