Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Κυριακη 17 Νοεμβριου 2019


"Όπως τότε, έτσι και τώρα", είπε ο Σκουρλέτης. Ήταν και δίπλα στον άλλον απίθανο τύπο, τον Ρήγα, που πρόπερσι θεώρησε τη Μακρόνησο τόπο κατάλληλο για καραγκιοζιλίκια για να λύνονται στα γέλια οι δικοί του, και προς στιγμήν μπερδεύτηκα.
Μα, πώς θα ξαναστρώσουν στο κυνήγι τον κόσμο στην Αλεξάνδρας μετά την πορεία και θα πολιορκήσουν με τεθωρακισμένες αύρες το Πολυτεχνείο, όπως πέρσι;
Αφού, πια, δεν είναι κυβέρνηση για να 'χουν τα ΜΑΤ υπό τις διαταγές τους.
Μετά κατάλαβα πως εννοούσε ότι και η σημερινή κυβέρνηση τα ίδια θα κάνει. Όπως πέρσι αυτοί, έτσι και φέτος οι άλλοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεχειλίζει η οργή συριζαίων και όχι μόνο, για τα "άκαπνα κωλόπαιδα" που δεν επιτρέπουν σε αντιδικτατορικούς αγωνιστές να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο.
Φαντάζομαι τη στάση τους απέναντι σε έναν παλιό συνδικαλιστή που είχε διωχθεί και φυλακιστεί για τη δράση του, αλλά εδώ και χρόνια είναι ακριβοπληρωμένο στέλεχος της επιχείρησης που τότε αντιπάλευε.
Είμαι βέβαιος πως αν πήγαινε την Πρωτομαγιά να καταθέσει στεφάνι στο όνομα των παλιών αγώνων του, θα έτρωγε κάμποσες κλωτσιές από τους νέους εργάτες, τα "άκαπνα κωλόπαιδα", που λίγες μέρες πριν είδαν αυτόν τον αλητάμπουρα να απολύει συναδέλφους τους. Και όταν αντέδρασαν, κάλεσε τα ΜΑΤ και τους μακέλεψαν.
Ε, ρε, πόση οργή θα προκαλούσαν σε όλους εκείνους που δεν τους ανέχονται τέτοιους κωλοπαιδισμούς! Μα να μην αφήσουν τον αγωνιστή να καταθέσει στεφάνι;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον είχε ξεμπροστιάσει ο μεγάλος Βραζιλιάνος σκιτσογράφος Latuff και το σκίτσο αυτό (που ειχε δημοσιευθει στην εφημεριδα Δρομος της Αριστερας και εδειχνε τον Τζιφρα σε Ρολς Ροης να γκρεμιζει την πυλη του Πολυτεχνειο φωναζοντας «Μεσα οι ΗΠΑ Μεσα το ΝΑΤΟ) έκανε τον γύρο του κόσμου. Τότε που ο γόνος των μεγαλοεργολάβων Τζιφρας προωθούσε τα συμφέροντα της τάξης του με την υποταγή στην ΕΚΤ, την πρόσδεση της Ελλάδας στον δολοφονικό Άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ, τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτη και την επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.
Με ό,τι συνεπάγονται όλ' αυτά για την ασφάλεια της χώρας και την ειρήνη στην περιοχή.
Εμείς εδώ ζήσαμε το μίσος του προς ό,τι θίγει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, με τα χημικά και τους άγριους ξυλοδαρμούς κατά την επίσκεψη Ομπάμα. Όπως ζήσαμε και το μίσος του προς την ιστορική εξέγερση του Νοέμβρη πέρσι, όταν κατέβασε τεθωρακισμένα οχήματα και πολιόρκησε το Πολυτεχνείο.
Αύριο είναι η μέρα μιας από τις πιο πρόστυχες ιστορικές ύβρεις. Ο άνθρωπος αυτός θα ηγηθεί του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.
Για να μην αφήσει τίποτα χωρίς να το μαγαρίσει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σπάθην κρατεί στα χέρια του για να αμυνθεί εναντίον των δαιμόνων. Δεν κρατεί άνθη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, μετά τη δολοφονία του Κύπριου φοιτητή Ιάκωβου Κουμή (που ανηκε στο ΚΚΕ (μ-λ) και της νεαρής εργάτριας Σταματίνας Κανελλοπούλου (που ανηκε στην ΟΣΕ), κατά την απαγορευμένη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, σαν σήμερα, στις 16 Νοεμβρίου 1980.
Για να μη μας ξαφνιάζουν οι τωρινές δηλώσεις των Βορίδηδων και οι γελοίες "διαπιστώσεις" (κυρίως από συριζαίους, αλλά όχι μόνο) ότι από το 1974 δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιον αυταρχισμό όπως αυτόν που ζούμε τώρα.
Ανέκαθεν η Δεξιά (ειτε της ΝΔ, ειτε του ΠΑΣΟΚ ειτε του ΣΥΡΙΖΑ) χρησιμοποιούσε και επαινούσε το έγκλημα, όταν επρόκειτο για τη θωράκιση του καθεστώτος του νόμου και της τάξης.
Και μόνο μέσα σε εφτά χρόνια (στα 1974-81) είχε βάψει τα χέρια της στο αίμα του μαθητή Σιδέρη Ισιδωρόπουλου (παραμονή Πρωτομαγιάς 1976)(μελος της Κομμουνιστικης Οργανωσης Μαχητης), της γηραιάς μικροπωλήτριας Αναστασίας Τσιβίκα (25 Μαΐου 1976), του αναρχικου γιατρού Βασίλη Τσιρώνη (11 Ιουλίου 1978), της φοιτήτριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου (μελος της ΚΝΕ)(28 Ιουλίου 1980), του Κουμή και της Κανελλοπούλου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Να έχεις φέρει τον πρόεδρο των ΗΠΑ στις μέρες του Πολυτεχνείου...
- να πηγαίνεις στον Τραμπ και να δηλώνεις πως μοιράζεσαι "κοινές αξίες"...
- να έχεις απαγορεύσει συγκέντρωση μέρα του Πολυτεχνείου...
- να έχεις κατεβάσει αυρες με κανόνια νερού στο Πολυτεχνείο...
- να έχεις υπογράψει για νέες βάσεις όπως της Αλεξανδρούπολης...
- να σε έχουν κάνει γελοιγραφια διεθνώς ( εδώ από Λατουφ)...
Και μετά από όλα αυτά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, να κατεβαίνεις σήμερα στην Πορεία κατά των Αμερικανών. Νοιώθεις κάτι να κινείται, τρέχεις μπας και καρπωθεις πάλι αυτά που δε σου ανήκουν...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πολιτική αλητεία εχει ονομα «Συριζα»..
Οτι προσεγγίζουν, τό μαγαρίζουν ανεπανόρθωτα..
Οι«Αμερικανοτσολιάδες» - εως χθές - καλοδεχούμενοι τακτικοί επισκέπτες στό Λευκό Οίκο καί την Αμερικανική πρεσβεία, οπαδοί του «διαβολικά καλού Τραμπ» καί τών ΗΠΑ...
Αυριο εχουν τήν απαίτηση καί τό θράσος νά θελουν νά συμβαδίσουν μαζί μέ τούς διαδηλωτές στην αντιιμπεριαλιστική πορεία πρός την Αμερικανική πρεσβεία, ενάντια στόν Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό - πού τόν υπηρέτησαν δουλικά - μαγαρίζοντας τήν ιστορική συλλογική μνήμη..
ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Από το ΚΑΤ στη ΓΑΔΑ για ένα «μάγκα»: «Με χτυπούσαν με πτυσσόμενο γκλοπ»
Ο ασκούμενος γιατρός του ΚΑΤ γόνος οικογένειας γιατρών και πρώην πολίστας του ΟΦΗ Δημήτρης Κατρινάκης αποκαλύπτει  το πώς έγινε η σύλληψη του στην ΑΣΟΕΕ εν μέσω καταγγελιών τρομοκράτησης και ενοχοποίησης
Το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου ομάδα περίπου 100 διαδηλωτών, στην πλειοψηφία τους φοιτητές διαδηλώνουν κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Από τη συμβολή των οδών Πατησίων και Δεριγνύ κατευθύνονται προς την είσοδο της ΑΣΟΕΕ. Σπάνε το λουκέτο της εξώπορτας και επιχειρούν να εισέλθουν στο εσωτερικό της ανώτατης οικονομικής σχολής αλλά ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν επίθεση για να τους αποτρέψουν.
Γίνονται όλα γρήγορα. Aκόμα και οι άνδρες των δυνάμεων ΟΠΚΕ δεν προλαβαίνουν να βάλουν τις αντισφυξιογόνες μάσκες. Πέφτουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και σύμφωνα με τους φοιτητές «η αστυνομία χρησιμοποιεί πρωτοφανή βία χτυπώντας στα κεφάλια τους φοιτητές με γκλοπ». Στην «ουρά» της πορείας βρίσκεται ένας φοιτητής με χαρακτηριστική κόκκινη μπλούζα ο οποίος ποτέ δεν προλαβαίνει να μπει στην ΑΣΟΕΕ. Μένει στο διάζωμα της Πατησίων, βοηθάει δύο συναγωνίστριες του που έχουν χτυπηθεί στο κεφάλι και λίγα λεπτά μετά ερασιτεχνικό βίντεο απαθανατίζει τη στιγμή της βίαιης σύλληψης του...
Λίγο αργότερα η αστυνομία ανακοινώνει τη σύλληψη ενός φοιτητή ιατρικής που κατηγορείται για τα αδικήματα της αντίστασης και εξύβρισης κατά της αρχής.
Όπως αποκαλύπτει πρόκειται για τον Δημήτρη Κατρινάκη, μελος της νεολαιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  τελειόφοιτο της ιατρικής σχολής Ηρακλείου Κρήτης, ασκούμενος ορθοπεδικός στο νοσοκομείο ΚΑΤ, πρώην πολίστας του Ο.Φ.Η. και γόνος οικογενείας γιατρών.
Με καταγωγή από το Λασίθι και το Ζαρό του Ρεθύμνου η οικογένεια του είναι μία από τις πιο γνωστές στο Ηράκλειο. Ο μπαμπάς του είναι επίσης γιατρός και η μητέρα του οδοντίατρος. Η μεγαλύτερη αδελφή του ψυχολόγος με την οποία συγκατοικούν στην Αθήνα. Ο ίδιος τονίζει πως ήθελε να γίνει γιατρός για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του που το έχουν ανάγκη, ενώ πέρα από τις σπουδές του και την κοινωνική του δράση εργάζεται και ως ναυαγοσώστης προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους λουόμενους.
«Θα προσφέρω και δεν θα πουλήσω ιατρικές υπηρεσίες»
 Ο νεανικός αυθορμητισμός, και το επαναστατικό πνεύμα ξεχειλίζουν από τα μάτια του 22χρονου Δημήτρη αλλά η έκφραση του είναι σταθερή, χωρίς ακρότητες και εκδικητικές κορώνες. Από την πρώτη στιγμή αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για μία δυναμική προσωπικότητα με ευαισθησίες και αλτρουισμό για τους φτωχούς και τους αδυνάτους. «Δεν ακολούθησα τυχαία την ιατρική. Το έκανα κυρίως από την ανάγκη για να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου που το έχουν ανάγκη και υποφέρουν είτε είναι στην Ελλάδα, είτε είναι στο εξωτερικό, είτε σε εμπόλεμες ζώνες, σε φτωχούς, πρόσφυγες και κατατρεγμένους. Δεν θα γίνω ποτέ ιδιώτης γιατρός. Ονειρεύομαι να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Το επάγγελμά μου επιβάλλει να διεκδικώ και να αγωνίζομαι και όχι να πουλάω αυτό το αγαθό που κάποιοι το έχουν ανάγκη».
Το βίντεο που τον «σώνει»
Το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο Δημήτρης τελείωσε την βάρδια του στο νοσοκομείο ΚΑΤ που κάνει την ειδικότητα του ορθοπεδικού και ετοιμάστηκε μαζί με φίλους του να πάει στην ΑΣΟΕΕ για να διαδηλώσει υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου. Λίγα λεπτά μετά την συγκέντρωση βρέθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ με δύο κατηγορίες που εφόσον αποδειχτούν στο δικαστήριο θα μπορούσαν να του καταστρέψουν το μέλλον του καθώς μία πιθανή ποινή μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια του να πάρει την ειδικότητα αλλά και άδεια για να εξασκήσει το επάγγελμα του. Για καλή του τύχη ένα βίντεο που τράβηξε ένας συναγωνιστής του την ώρα της σύλληψης καταρρίπτει – σύμφωνα και με τον δικηγόρο του Θεόδωρο Συμεωνίδη – όλο το κατηγορητήριο αφού ο Δημήτρης Κατρινάκης με τη κόκκινη μπλούζα δεν φέρει καμία αντίσταση. Η δίκη ορίστηκε από το αυτόφωρο για τις 22 Νοεμβρίου.
Όλα έγιναν για ένα... μάγκα
«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ημουν στην ουρά της πορείας, θέλαμε όλοι να μπούμε στην ΑΣΟΕΕ αλλά δεν προλάβαμε. Ξαφνικά ακούσαμε ένα ποδοβολητό από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Επεσαν πάνω μας με μανία. Μας χτυπούσαν αδιακρίτως με τα γκλοπ. Χτύπησαν ακόμα και τα κορίτσια στο κεφάλι. Μας έβριζαν χυδαία. Επεσαν κάτω πολλά παιδιά, βοήθησα να σηκωθούν και έμεινα σταθερά πάνω στο διάζωμα της Πατησίων. Αν και προκλήθηκα δεν απάντησα γιατί ήξερα. Κάποιος από τα ΜΑΤ μου φώναξε “είσαι μάγκας;” και του απάντησα από μακριά “ναι είμαι”. Αυτό ήταν. Πέρασαν ανάμεσα μας μερικά αυτοκίνητα και μετά έπεσαν πάνω μου δυνάμεις των ΟΠΚΕ και άρχισαν να με τραβάνε και να με χτυπούν. Για καλή μου τύχη κάποιος σύντροφος τράβηξε βίντεο. Φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν αντιστάθηκα και δε μίλησα καν».
«Το παράνομο πτυσσόμενο γκλοπ»
Όπως καταγγέλλει ο νεαρός φοιτητής της ιατρικής κατά την σύλληψη του δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και στην πλάτη από ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ που χρησιμοποιούν αντίπαλοι οπαδοί στα γήπεδα, ενώ από τη λαβή που του έκανε ο αστυνομικός έχει πάθει κάκωση στον καρπό. «Λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη μου είπα στους αστυνομικούς πως το πτυσσόμενο γκλοπ με το οποίο με χτύπησαν ήταν παράνομο. Αυτό τους εξόργισε και μετά μου είπαν πως δεν ήταν γκλοπ αλλά φακός. Στην ΓΑΔΑ έμεινα ένα βράδυ. Τα γνωστά της αυτόφωρης διαδικασίας… Δεν είχα ξαναβιώσει κάτι τέτοιο. Οι αστυνομικοί όμως εκεί ήταν πιο ευγενικοί. Δεν απολογήθηκα. Θα το κάνω στο δικαστήριο. Μακάρι να έρθουν και οι αστυνομικοί που με συνέλαβαν. Ξέρουν πως δεν τους εξύβρισα, ούτε αντιστάθηκα. Διαμαρτυρήθηκα δυναμικά με την παρουσία μου και τα συνθήματα μου ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και στην αστυνομική βία».
«Όργιο καταστολών»
Κρατώντας τις ιατρικές βεβαιώσεις για τις κακώσεις στο κεφάλι και στην πλάτη ο Δημήτρης Κατρινάκης λέει με βεβαιότητα πως η αναίτια σύλληψη του και η περιπέτεια που βίωσε όχι μόνο δεν τον αποθαρρύνουν αλλά δικαίωσαν και τους λόγους για τους οποίους αγωνίζεται: «Είναι ξεκάθαρο πως μέσα από υπερβολές και όργιο καταστολών θέλουν να κάμψουν το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα και να απονομιμοποιήσουν τις αγωνιστικές και συλλογικές δράσεις. Είναι φανερό πως η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους φοιτητές με υπερβολικά μέτρα καταστολής και συλλήψεις όπως η δική μου και να συνδέσει τις κινητοποιήσεις τους με εγκληματικά στοιχεία, με γιάφκες και τρομοκρατικές οργανώσεις. Προσπαθούν να δείξουν πως κυνηγούν έναν αόρατο εχθρό που διαλύει τα πανεπιστήμια και την ηρεμία των πολιτών που προκαλεί τρόμο στο κέντρο της Αθήνας, που εμπορεύεται να ναρκωτικά. Για τις συνέπειες των μνημονίων, για τις μειωμένες παροχές προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, για την αδιαφορία προς των μέλλον των νέων και τις τύχες των αδυνάτων, των προσφύγων και των φτωχών δε μας λένε τίποτα και δεν κάνουν τίποτα».
«Υπάρχουν ναρκωτικά σε ΑΣΟΕΕ και ΑΠΘ»
 Ο Δημήτρης Κατρινάκης διαφωνεί κάθετα με την εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση σχετικά «με την ανακάλυψη οπλοστασίου και μολότοφ στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ» και τονίζει πως πρόκειται για κυβερνητική προπαγάνδα. Παραδέχεται όμως πως στην ΑΣΟΕΕ και στο Αριστοτέλειο (ΑΠΘ) υπάρχει διακίνηση και χρήση ναρκωτικών μέσα στα πανεπιστήμια: «Ναι, σε αυτά τα δύο πανεπιστήμια υπάρχει πρόβλημα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Όπως είναι ξεκάθαρο πως η αστυνομία μπορεί να χτυπήσει το πρόβλημα αλλά δεν θέλει. Κάθονται οι αστυνομικοί σκοπιά στα πανεπιστήμια και δίπλα τους γίνεται εμπόριο και χρήση. Δεν κάνουν κάτι, ούτε έχει πλάνο η κυβέρνηση για να παράσχει βοήθεια στους εξαρτημένους που χρίζουν βοήθειας. Διέλυσαν το ΚΕΘΕΑ, κρύβουν τα προβλήματα και ξεσπούν στοχευμμένα ενάντια των φοιτητών που διαδηλώνουν και ενοχλούν και τους ενοχοποιούν με τρομοκρατικές δράσεις. Γελάω που ακούω πως βρήκαν οπλοστάσιο στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ. Τι βρήκαν; Εχετε δει κλειστά μπουκάλια βότκα να γίνονται μολότοφ; Τίποτα δεν βρήκαν. Όλα αυτά λέγονται για να ενοχοποιούνται οι φοιτητές στον κοινή γνώμη και να τρομοκρατείται οποιαδήποτε μορφή αντίστασης».
«Επίδειξη δύναμης ενόψει των επετείων»
Ο νεαρός φοιτητής της ιατρικής υποστηρίζει πως τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ ήταν μία επίδειξη δύναμης της κυβέρνησης ενόψει της επετείου της 17 Νοέμβρη  και προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και των αντιλαϊκών μέτρων: «Όλα αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό με την τρομοκράτηση της νεολαίας δεν είναι τυχαία. Είναι ένα οργανωμένο σχέδιο να τρομοκρατηθούν οι νέοι και να μην αντιδρούν είτε στα πανεπιστήμια, είτε σε άλλους χώρους. Δεν είναι τυχαίες οι υπερβολές καταστολής σε κινηματογράφους και κλαμπ. Προφανώς ενόψει των δύο επετείων η αστυνομία έκανε επίδειξη δύναμης».
«Οι δρασεις της κυβερνησης και της αστυνομιας θα φερουν αντιθετα αποτελεσματα»
Μέλος της νεολαίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προαναγγέλλει απάντηση μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις: «Οι δράσεις τους θα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Είμαστε ενάντια της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Οι φοιτητές είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το μέλλον τους και όχι οι πρυτανείες και οι κυβερνήσεις. Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και δράσεις, θα προχωρήσουμε σε καταλήψεις και θα καλέσουμε σε μαζικότερες δράσεις μαζί με τους εργαζομένους και το μαθητικό κίνημα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019
Υποκρισία: Ο Τσίπρας στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου, όταν ως πρωθυπουργός τις τσάκιζε με τα ΜΑΤ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα δώσει το "παρών" στην πορεία του Πολυτεχνείου όντας επικεφαλής του μπλοκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Θα τιμήσουμε τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς, τους εξόριστους και τους φυλακισμένους, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για Ελευθερία, Δημοκρατία, και Κοινωνική Δικαιοσύνη", το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Θυμίζουμε ειδήσεις από το εορτασμό του Πολυτεχνείου από το 2016 μέχρι πέρσι, που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση εξαπέλυσε επιθέσεις κατά διαδηλωτών, με απρόκλητη αστυνομική βία
17 Νοεμβρίου 2016:  Τα ΜΑΤ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσήγαγαν ειρηνικούς διαδηλωτές στην Πάτρα.

17 Νοεμβρίου 2017:  Η στιγμή που τα ΜΑΤ χωρίς λόγο επιτίθενται σε διαδηλωτές και τους σαπίζουν στο ξύλο
17 Νοεμβρίου 2018:  Η αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας
17 Νοεμβρίου 2018: Για τις "Αύρες" που -για πρώτη φορά στα 40 χρόνια-κατέβασε η αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τό θράσος καί η πολιτική αλητεία σέ ολο τους το «Μεγαλείο»από τους συριζαίους απατεώνες...Ξεφτιλισμενοι..
Π. Σκουρλέτης: Όπως τότε, έτσι και τώρα, βαδίζουμε στους δρόμους του Νοέμβρη
Υπηρχε μέσα τους σέ λανθανουσα κατασταση ενα σάπιο κομμάτι παλιανθρωπιάς καί αυτό αναδεικνύετο ορισμενες φορές κατα τήν περίοδο που εγιναν αντιπολίτευση 2012-2015 καί μέ τήν«διγλωσία»..Εξωτερικεύθηκε ομως μέ χυδαίο τρόπο ιδιαίτερα μετα τό δημοψηφισμα που στηριξαν ξεδιάντροπα τήν ανατροπή του ΟΧΙ σέ ΝΑΙ...Από εκεί καί μετα η κατοχή καί συνεχιση τής ασκησης εξούσίας το ενεργοποίησε ολοκληρωτικά καί κατελαβε ολον τόν οργανισμό τους σάν Καρκινος; Εγιναν Τομαρια τελευταίας υποσταθμης...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστρέφει η μεγάλη των πραξικοπηματιών σχολή
16.11.2019, 21:25
Η αποκάλυψη ότι έξι από τους φερόμενους ως πρωτεργάτες του πραξικοπήματος στη Βολιβία εκπαιδεύτηκαν στις ΗΠΑ ξυπνά ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής, τη δράση της διαβόητης Σχολής της Νότιας Αμερικής
Οι περισσότεροι στη Βολιβία θυμούνται τον Μάνφρεντ Ρέγιες Βίγια ως τον δήμαρχο της πόλης Κοτσαμπάμπα, ο οποίος πυροδότησε τον «πόλεμο του νερού» -την εξέγερση που ακολούθησε την ιδιωτικοποίηση του δικτύου ύδρευσης από την αμερικανική εταιρεία Bechtel. Πολύ λιγότεροι γνώριζαν ότι ήταν και ένας από τους απόφοιτους του διαβόητου School of the Americas (SOA), της αμερικανικής στρατιωτικής σχολής από την οποία αποφοίτησαν ορισμένοι από τους πιο αιμοσταγείς δικτάτορες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Το όνομα του Βίγια περιλαμβάνεται τώρα σε ηχογραφημένες συνομιλίες πρώην και νυν αξιωματούχων του στρατού και της αστυνομίας της Βολιβίας, οι οποίοι φέρονται να προετοίμαζαν την ανατροπή του προέδρου Εβο Μοράλες, σε συνεργασία με πολιτικούς της αντιπολίτευσης και τη στήριξη των ΗΠΑ.
Οπως αποκάλυψε μάλιστα στην ηλεκτρονική έκδοση Grayzone ο πανεπιστημιακός και ερευνητής Τζεμπ Σπραγκ, συνολικά έξι από τους φερόμενους ως πρωτεργάτες του πρόσφατου πραξικοπήματος στη Βολιβία είχαν θητεύσει στη SOA.
Η σχολή, η οποία ύστερα από πολλές μετονομασίες κατέληξε με το πολιτικά ορθό όνομα Ινστιτούτο για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια του Δυτικού Ημισφαιρίου (WHINSEC) λειτούργησε για πρώτη φορά το 1946 στον Παναμά. Από το 1963, όταν ο πρόεδρος Κένεντι τη μετέτρεψε σε ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία του Ψυχρού Πολέμου για την κυριαρχία στη Λατινική Αμερική, η σχολή άρχισε να εκπαιδεύει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικούς σε τεχνικές βασανιστηρίων και ανατροπής δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Αργεντινής, που θήτευσαν στη σχολή, αργότερα καταδικάστηκαν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία. Οσο για τα εγχειρίδια βασανιστηρίων που εξέδιδε η σχολή, θεωρούνται ακόμη και σήμερα «ιερά κείμενα» για κάθε επίδοξο πραξικοπηματία.
Από το 2004, όμως, όταν οι κυβερνήσεις της Βενεζουέλας (του Τσάβες), της Αργεντινής (του Κίρχνερ), της Βολιβίας (του Μοράλες) και του Ισημερινού (του Κορέα) σταμάτησαν σταδιακά να στέλνουν στρατιώτες στο WHINSEC αρκετοί πίστεψαν ότι η σχολή θα περνούσε σε αχρησία. Πολύ περισσότερο αφού η Ουάσινγκτον απομάκρυνε τη CIA από την πρώτη γραμμή της ανατροπής κυβερνήσεων και έδινε περισσότερο βάρος στις «πολύχρωμες επαναστάσεις», τις οποίες χρηματοδοτούσαν υπηρεσίες όπως η USAID (Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ) και το NED (Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία).
Οσοι όμως έσπευσαν να πανηγυρίσουν, σύντομα απογοητεύτηκαν. Το 2013, έγινε γνωστό ότι η σχολή εξακολουθούσε να απασχολεί σαν «διδακτικό προσωπικό» καταδικασθέντες βασανιστές από τη Χιλή, οι οποίοι μετέδιδαν τις γνώσεις τους στις νέες γενιές στρατιωτικών από κάθε γωνιά της Λατινικής Αμερικής. Μόλις πριν από μερικούς μήνες ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε 24 πρώην αξιωματούχους από τη Βολιβία, τη Χιλή, το Περού και την Ουρουγουάη σε ισόβια κάθειρξη για τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση Condor, με την οποία οι ΗΠΑ και κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής συντόνιζαν αιμοσταγείς επιθέσεις εναντίον συνδικαλιστών και κινημάτων της Αριστεράς.
Η περίπτωση της Βολιβίας ήρθε απλώς να μας θυμίσει ότι κάποιες συνήθειες της αμερικανικής αυτοκρατορίας δύσκολα ξεχνιούνται και πως η σπορά βασανιστών και πραξικοπηματιών προηγούμενων δεκαετιών βρίσκεται ακόμη στα πράγματα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία ΕΠΙΚΑΙΡΗ καί εξαιρετική αναρτηση για μερικούς «υπερευαίσθητους» που «εξεγέρθη» η δημοκρατική τους συνείδηση επειδή στην Θεσσαλονίκη κατάστρεψαν τό στεφάνι τών συριζαιων....
Στήν ουσία υπερασπίζονται τό δικαίωμα «ολων» νά καταθέτουν στεφάνι ακόμα καί αυτών πού μέ τίς πράξεις καί τίς πολιτικές τους, επι τεσσεραμισυ χρόνια βεβήλωναν καί μαγάριζαν Ιδέες καί αγώνες οσων τότε έπεσαν νεκροί από την Αμερικανοκινητη Χουντα
καί οσων εξακολούθησαν τόν αγωνα γιά μία αλλη Ελλαδα ανεξάρτητη από τόν Ιμπεριαλισμό, εισέπραττοντας ανηλέητο ξυλο,δακρυγόνα καί φυλακίσεις από αυτούς τούς ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ που σημερα θυμηθηκαν τό πολυτεχνείο ενώ τό βραδυ - ισως - θά πάνε προσκεκλημενοι στην δεξίωση τής Αμερικανικής Πρεσβείας...
Κατά τήν ιδια λογική θά είχαν δικαίωμα - εάν ζούσαν - νά κατέθεταν στεφάνια καί ο Η.Τσιριμωκος επειδη ηταν παλαιός ΕΑΜιτης καί ο Γεωργαλάς επειδη παλαιότερα ηταν κομμουνιστής ...
Ξεχειλίζει η οργή συριζαίων και όχι μόνο, για τα "άκαπνα κωλόπαιδα" που δεν επιτρέπουν σε αντιδικτατορικούς αγωνιστές να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο.
Φαντάζομαι τη στάση τους απέναντι σε έναν παλιό συνδικαλιστή που είχε διωχθεί και φυλακιστεί για τη δράση του, αλλά εδώ και χρόνια είναι ακριβοπληρωμένο στέλεχος της επιχείρησης που τότε αντιπάλευε.
Είμαι βέβαιος πως αν πήγαινε την Πρωτομαγιά να καταθέσει στεφάνι στο όνομα των παλιών αγώνων του, θα έτρωγε κάμποσες κλωτσιές από τους νέους εργάτες, τα "άκαπνα κωλόπαιδα", που λίγες μέρες πριν είδαν αυτόν τον αλητάμπουρα να απολύει συναδέλφους τους. Και όταν αντέδρασαν, κάλεσε τα ΜΑΤ και τους μακέλεψαν.
Ε, ρε, πόση οργή θα προκαλούσαν σε όλους εκείνους που δεν τους ανέχονται τέτοιους κωλοπαιδισμούς! Μα να μην αφήσουν τον αγωνιστή να καταθέσει στεφάνι;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πολιτική αλητεία εχει ονομα «Συριζα»..
Οτι προσεγγίζουν, τό μαγαρίζουν ανεπανόρθωτα..
Οι«Αμερικανοτσολιάδες» - εως χθές - καλοδεχούμενοι τακτικοί επισκέπτες στό Λευκό Οίκο καί την Αμερικανική πρεσβεία, οπαδοί του «διαβολικά καλού Τραμπ» καί τών ΗΠΑ...
Αυριο εχουν τήν απαίτηση καί τό θράσος νά θελουν νά συμβαδίσουν μαζί μέ τούς διαδηλωτές στην αντιιμπεριαλιστική πορεία πρός την Αμερικανική πρεσβεία, ενάντια στόν Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό - πού τόν υπηρέτησαν δουλικά - μαγαρίζοντας τήν ιστορική συλλογική μνήμη..
ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;...
Σχολιο.- Αρκεί νά τους πάρουμε χαμπάρι εγκαιρα..Γιατι ορισμενες φορές πάνε στο τελος της πορείας η κολλάνε πίσω από τό ΠΑΜΕ πού συνηθως κλείνει τήν Πορεία...
Σχολιο.- Ετσι είναι,αλλά υπαρχουν μερικοί που διαφωνούν εντονα μέ τό οτι κάποιοι φοιτητές καί νεολαίοι εμποδίζουν αυτούς τους Αμερικανοτσολιάδες, επειδή «πιστεύουν»;.. οτι εχουν δικαίωμα οποιοι θέλουν νά καταθέτουν στεφάνι καί να μετέχουν στην πορεία ακόμα καί οι Συρζαίοι που επι τεσεραμισυ χρόνια διαλυαν μέ ξυλο καί δακρυγόνα κάθε πορεία καί διαδήλωση καί τό βραδυ ευρίσκονταν καλεσμένοι στην Αμερικάνικη Πρεσβεία...Μάλλον είναι από αυτούς που ελεγαν «εγω δέν είμαι συριζα αλλά θά τόν ψηφίσω νά μην ελθει η δεξιά» ..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ξενογιαννακοπούλου Πασοκ δήλωσε«αυριο θά υπαρχει αντιπροσωπεία συριζα στην πορεία του Πολυτεχνείου»Νά τους«καλοδεχτούμε»όμορφα..




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η αδυσώπητη βία του Ισραήλ στη Γάζα αντιμετωπίζεται με παγκόσμια σιωπή
 Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, 11:24
Το πολύτιμο αγαθό της αυτοδιάθεσης είναι η δύσκολη, φονική πορεία για τους κατεχόμενους Παλαιστίνιους.
Στην Παλαιστίνη, ανεξάρτητα από το όπλο της επιλογής - φωνή, στυλό ή όπλο - υπάρχει η αιματηρή τιμή που πρέπει να καταβληθεί για τη χρήση της. Για τους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους η διαδρομή οδηγεί προς τη φυλακή ή τον θάνατο.
Ωστόσο, για τις γενιές των Παλαιστινίων που έχουν απογυμνωθεί από την ίδια την αναπνοή που αντηχεί με το αίσθημα της ελευθερίας, η ιστορία διδάσκει ότι απλώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Τελικά, τι πρέπει να γίνει, για τα 11 εκατομμύρια που καταπιέζονται, είτε στην Παλαιστίνη είτε εκτός, όπως σε τόσους πολλούς πρόσφυγες έχει αφαιρεθεί η ουσιαστική φωνή και ευκαιρία, καθώς ο περισσότερος κόσμος δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την πολιτική και οικονομική πολιτική που φέρει το αστέρι του Δαβίδ.
Παρόλο που για την Παλαιστίνη, το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα στην αυτοδιάθεση, την ελευθερία και την ανεξαρτησία των κατεχομένων. Οι Παλαιστίνιοι, πιστεύουν πως αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα στον ένοπλο αγώνα, αν είναι απαραίτητο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα επεισόδια από τους χαφιεδες των αμερικανων στο Χονγκ Κονγκ - Βέλη και μολότοφ κατά των αστυνομικών
 Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, 11:07
Πληρωμενοι χαφιεδες των αμερικανων εκτόξευσαν βέλη και πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς ξέσπασαν νέα επεισόδια βίας γύρω από τις υπό πολιορκία εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ, με τους χαφιεδες των αμερικανων να περιμένουν την τελική επιχείρηση των αστυνομικών ύστερα από τις χθεσινοβραδινές σφοδρές συγκρούσεις.
Η αστυνομία ανταπάντησε με εκτοξευτήρες νερού αφού αρκετοί χαφιεδες των αμερικανων εντοπίστηκαν να εκτοξεύουν βέλη από στέγες στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, σε κάποια από τις πιο δραματικές σκηνές στους πέντε και πλέον μήνες ταραχων και βιαιοτητων από τους χαφιεδες των αμερικανων. Αξιωματικός της αστυνομίας, αρμόδιος για τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης, χτυπήθηκε από βέλος στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.
Ο νυχτερινός ουρανός στο πανεπιστήμιο στην καρδιά της συνοικίας Καουλούν φωτίστηκε από τις βόμβες μολότοφ που πέταξαν οι χαφιεδες των αμερικανων, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιώντας καταπέλτη, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους αντιμετωπίσει.
Ύστερα από μερικές ώρες ηρεμίας - με τους χαφιεδες των αμερικανων να κοιμούνται στα παρτέρια και τη βιβλιοθήκη του ιδρύματος - η αστυνομία εκτόξευσε και πάλι δακρυγόνα λίγο μετά τις 10 το πρωί (τοπική ώρα). Οι χαφιεδες των αμερικανων ανταπάντησαν με βόμβες μολότοφ.
Κάποιες ώρες νωρίτερα, ομάδες Κινέζων στρατιωτών με σορτάκια και κοντομάνικες μπλούζες, ορισμένοι εξ αυτών κρατώντας κόκκινους πλαστικούς κουβάδες ή σκούπες, βγήκαν από τους στρατώνες τους σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση για να βοηθήσουν τους κατοίκους να καθαρίσουν βασικές οδικές αρτηρίες από οδοφράγματα και σκουπίδια.
Κάποια τμήματα της πολυτεχνειούπολης έμοιαζαν περισσότερο με φρούριο, με οδοφράγματα και χαφιεδες των αμερικανων ντυμένους στα μαύρα, που χρησιμοποιούν τούβλα ως αυτοσχέδια όπλα και έχουν έτοιμες βόμβες μολότοφ καθώς και βέλη. «Δεν φοβόμαστε», δήλωσε ένας χαφιες των αμερικανων, που θέλησε να μην δώσει το πλήρες του όνομα. «Εάν δεν επιμείνουμε, θα αποτύχουμε».
Το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ είναι το τελευταίο από τα πέντε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που παραμένει υπό κατάληψη, με τους χαφιεδες των αμερικανων να το χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για να μπλοκάρουν την κεντρική οδική σήραγγα της μητρόπολης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Ένας χρόνος κινητοποιήσεων για τα «Κίτρινα Γιλέκα» - Περισσότερες από 120 συλλήψεις
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, 07:41
Διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις, καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εμφάνιση του κινήματος αυτού στη χώρα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 28.000 πολίτες συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία, 4.700 στο Παρίσι, πάντως οι ίδιοι οι ακτιβιστές των «κίτρινων γιλέκων» έδωσαν σχεδόν διπλάσιο αριθμό. Η αστυνομία στο Παρίσι ανακοίνωσε ότι έκανε ελέγχους σε πάνω από 1.000 άτομα. Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο την εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας, έκανε λόγο για 129 συλλήψεις.
Κάποιοι διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» - η ονομασία τους παραπέμπει στα φωσφορίζοντα γιλέκα που έγιναν σήμα κατατεθέν τους - απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης. Η αστυνομία, ωστόσο, απομάκρυνε γρήγορα τους διαδηλωτές από το συγκεκριμένο σημείο, όπως μετέδωσε το BFMTV.
Η αστυνομία είχε αναπτύξει μεγάλες δυνάμεις για να αποτρέψει πιθανά επεισόδια και αρκετοί σταθμοί του μετρό έμειναν κλειστοί. Οι αρχές έχουν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις το σαββατοκύριακο στη λεωφόρο του Champs-Élysées, που έγινε πέρυσι σύμβολο των σαββατιάτικων διαδηλώσεων.
Αντ’ αυτού ομάδες των «κίτρινων γιλέκων» συγκεντρώθηκαν σε νότιες και βορειοδυτικές περιοχές του Παρισιού. Η αστυνομία ζήτησε η διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων», για την οποία είχε αρχικά δώσει άδεια να πραγματοποιηθεί το Σάββατο το βράδυ στο νότιο τμήμα του Παρισιού, να ακυρωθεί, λόγω των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο σημείο αυτό.
«Καλώ τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από την Πλας ντ’ Ιταλί», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Ντιντιέ Λαλμόν. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι διαδηλωτές πέταξαν στο σημείο αυτό πέτρες στους πυροσβέστες, και σύμφωνα με τον Λαλμόν οι δυνάμεις ασφαλείας έγιναν στόχος επιθέσεων. Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνα από σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, πυρπολημένων οχημάτων και διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι περισσότεροι από αυτούς τους διαδηλωτές δεν φορούσαν τα χαρακτηριστικά «κίτρινα γιλέκα».
Η πρώτη πανεθνική διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» έγινε στις 17 Νοεμβρίου του 2018. Περίπου 283.000 διαδηλωτές απέκλεισαν τότε δρόμους σε όλη τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη αύξηση του φόρου καυσίμων. Η νεοφιλελευθερη ακροδεξια κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε στη συνέχεια την αύξηση του φόρου, αλλά οι διαδηλωτές ήγειραν ευρύτερες διεκδικήσεις για το κόστος ζωής και ζητούσαν πιο άμεση δημοκρατία. Το κίνημα έχασε έκτοτε τη δυναμική του και τους τελευταίους μήνες οι συγκεντρώσεις του δεν κατάφεραν να προσελκύσουν τα μεγάλα νούμερα διαδηλωτών που είχαν προκαλέσει αίσθηση στη χώρα πριν από ένα χρόνο.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελλαδα 1967-1974
7 χρόνια καταχνιάς.
Για μερικές χιλιάδες οικογένειες, που δεν ήξεραν πού βρίσκονταν και αν θα ξαναδούν τους δικούς τους ζωντανούς, ή ανάπηρους, ή τρελαμένους.
Για μερικές χιλιάδες οικογένειες, που οι περισσότεροι στη γειτονιά, απέφευγαν και να πουν "καλημέρα", που παρακολουθούσαν τα σπίτια τους, για να δώσουν αναφορά στην... Αστυνομία, που έδειχναν με το δάχτυλο τα παιδιά "του κομμουνιστή", φτύνοντας την λέξη, σαν μίασμα.
Οι μάνες, από νοικοκυρές, έγιναν εργαζόμενες, σε σπίτια των πλουσίων, για τον επιούσιο και για να στέλνουν το πενιχρό δεματάκι με τις λιχουδιές, στον εξόριστο πατέρα.
Η χώρα παραδομένη, στο έλεος των Αμερικανών, μιας δράκας ψυχοπαθών πραξικοπηματιών και μιας συμμορίας κλεφτών-επιχειρηματιών, που θησαύριζαν με δανεικά κι αγύριστα, από την χούντα.
Οι "σοφοί" εν ενεργεία πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι, υμνητές της "Επαναστάσεως", συναγωνίζονταν, για το καλύτερο γλείψιμο, στον δικτάτορα.
Και ξαφνικά, η άλλη Ελλάδα!
Η Ελλάδα της αντίφασης, του αγώνα, της "απειθαρχίας", που συνυπήρχε με τους ρουφιάνους, τους βολεμένους, τους "δεν με αφορά"!
Η Ελλάδα της Νομικής και 17ης Νοέμβρη του 1973, που ξέπλυνε με το αίμα των λίγων εξεγερμένων, την εποχή του φόβου και της απάθειας.
Η Ελλάδα της "γενιάς του Πολυτεχνείου", που όταν ξεσηκώθηκε, δεν υπολόγισε, ούτε θέσεις, ούτε αξιώματα, ούτε δημοσιότητα.
Χάθηκε στην καθημερινότητα, προδομένη, απ΄τους επόμενους, που σήμερα καταθέτουν στεφάνια στους νεκρούς της.
Ναι! Είναι οι ίδιοι βολεμένοι της χούντας, που την κατηγορούν!
Οι ίδιοι "εξόριστοι 6 μηνών", που αστυνομοκρατούν την Αθήνα, τα Πανεπιστήμια, τους χώρους των διαδηλώσεων μνήμης.
Η Ελλάδα της αντίφασης!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπάρχει άλλος λόγος,πλην της πολιτικής αγυρτείας για την "συμμετοχή"σύριζα στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο;Όταν ο τσίπρας αποκαλεί.."καλύτερη φιλη της Ελλάδας οι ΗΠΑ" τους παγκόσμιους πραξικοπηματίες και φονιάδες,τότε αυτοπροσδιορίζεται....σίγουρα μακράν της αριστεράς και των αγωνων του λαού για λευτεριά.Και είναι αυτή τους η "κατάθεση στεφάνου"εξίσου άν όχι χειρότερη της ν.δ.Ευτελίζει και βρωμίζει...μετατρέπει σε "τραγική κωμωδία" και πανηγυράκι την απότιση τιμής στους βασανισμένους και νεκρούς.Όσο δε για την συμμετοχή στο μόρφωμα ορισμένων που τότε βασανίστηκαν...θυμίζω πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα ...και πως την μετατροπή του αγωνα τους σε επιταγή..την εισέπραξαν.Έτσι όπως κάποτε ο "σοβιετολόγος Γεωργαλάς...μετέπειτα η Δαμανάκη και πολλοί άλλοι γνωστοί ή ανώνυμοι.Υπαρχουν ομως κι εκείνοι που δεν φωτίστηκαν απ'τα φώτα της δημοσιότητας ..εξ 'ισου ισως και μεγαλύτεροι αγωνιστές που αταλάντευτα δεκαετίες ,συνεχίζουν να βλεπουν και να προσδοκούν το δικό τους καλό δια μεσου του κοινού καλού.Τέλος...άν μεταφέρουμε την δράση των -αδιστακτων οπορτουνιστών πλέον- των "τιμητών"σήμερα..."καλύτερων φιλων των ΗΠΑ" στην εποχή της εθνικής αντιστασης-που με αναίδεια καπηλεύονται- σκεφτήτε της μεταχείρισης και συνεπειών που θα υφίσταντο ως προδότες.Αυτά τα λίγα..για τους "κλαίοντες" εξ αιτίας του φτυσίματος πού'φαγαν οι προδότες. Ποτέ ξανά μαζί με τα σκυλιά της εξουσίας...ΠΟΤΕ....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα ακόμη ψεμα του Σύριζα ήταν ότι δεν ανελαβε να καταργήσει τα ΜΑΤ όπως υποσχοταν μεχρι το 2014...Έπρεπε να καταργήσει τα ΜΑΤ.Ασφαλιτοχαφιεδες και ματατζηδες τώρα είναι σε οίστρο.Γκλομπιες με τα γκλομπς ανάποδα,χημικά, κρότου λάμψης,κραυγες και τσαμπουκαδες στους πιο αδύναμους που είναι δυνάμει επικίνδυνοι για τα σχέδια των ολιγαρχικων ελίτ του κεφαλαίου και σαφώς πιο δυνατοί από τους ανεγκέφαλους πάνοπλους κρετινους,επιδείξη δύναμης και ξύλο μέσα σ' ενα καθεστώς ασυλίας,συγκαλυψης και αυθαιρεσίας,ρατσισμός και ψευτοαντριλικι,ρουφιανιά και λογική ΕΑΤ-ΕΣΑ .Κουφιοι άνθρωποι,βαθιά συμπλεγματικοι στο βωμό της επιβίωσης,απόκτηση δύναμης που καλύπτει την εσωτερική μοναξιά τους και βαναυσότητα που αποδεικνύει περιτρανα την ψυχική τους ανεπαρκεία,που αποτελεί προϋπόθεση για την αποδοχή του ρόλου του κτήνους,αλλα και συνέπεια αυτού του ρόλου ταυτόχρονα.Ενας θυμός που αργά Ή γρήγορα θα γυρίσει μέσα τους.Ρομποκοπ που θα περάσουν από αυτή τη ζωή και δεν θα πάρουν χαμπάρι αν δεν αντιδράσουν και δεν αντισταθούν στη συνθήκη που επέλεξαν να τοποθετήσουν τους εαυτούς τους.Υπερασπιστές όσων προσπαθούν να τυφλωσουν τους πολλούς,ασπιδες που κρύβουν την αδικία και μια διογκούμενη θορυβώδης βαρβαρότητα για να απομακρυνει τους πολίτες από την ουσία και τα πιο ευγενή προτάγματα που μπορουν να ανασυγκροτησουν και να σηκώσουν ψηλότερα μια κοινωνία..Πίσω Ρουφιάνοι.Εμπρός Σύντροφοι!
Σχολιο.- Σιγά μην ήταν "λάθος"! Το σωστό έκανε που βόλευε την πολιτική του. ΚΑΜΜΙΑ πρόθεση να καταργήσει τα ΜΑΤ δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, από την αρχή. Ακόμη και στο εξάμηνο της 1ης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα ΜΑΤ δεν καταργήθηκαν, όχι λόγω αμέλειας ή λάθους, αλλά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πουλαγε το ψεμα  "πρώτη φορά αριστερά" ήξερε ότι κάποια στιγμή θα τα χρειαστεί για αποτελεσματική καταστολή πλήθους. Τα φούμαρα που πούλαγε μέσω αφελών νεολαίων και ηλιθίων απλών μελών ας μη τα τρώμε... και στη 2η θητεία του που επέβαλλε το 3ο μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε τη βία των ΜΑΤ να διαπρέψει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατροί των Βιέτ Κονγκ ετοιμάζονται να χειρουργήσουν καμποτζιανό τραυματία μέσα στη ζούγκλα. Το χειρουργικό κρεβάτι έχει στηθεί και οι νοσοκόμες περιμένουν...1970.
Κάτι τέτοια μάθαιναν οι πιτσιρικάδες στα ελληνικά πανεπιστήμια ότι συνέβαιναν στην άλλη μεριά του κόσμου και εμπνέονταν! Το Πολυτεχνείο θα σφάλλει κάποιος εάν το δει σαν μια ελληνική ιδιαιτερότητα: είναι αποτέλεσμα μιας κοσμογονίας όπου η "περιφέρεια" του ανεπτυγμένου κόσμου αμφισβητεί την υποταγή της για πρώτη φορά τόσο δραστικά σε αυτόν.Και η σχεδόν ταυτόχρονη κατάρρευση των τριών δικτατοριών της Νότιας Ευρώπης, σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα αποτελούν μια σημαντική στιγμή αυτής της διαδικασίας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΤΣΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ''
Αύριο προφανώς η παρουσία στο δρόμο όσων στέκουν στα πόδια τους και μπορούν να δώσουν το παρόν δεν είναι μια εθιμοτυπική διαδικασία σε οποιαδήποτε πόλη κι αν βρίσκεται κάποιος.Σχετίζεται με τα αιτήματα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης,της Δημοκρατίας,της ΛαΪκής Κυριαρχίας,της Εθνικής Ανεξαρτησίας,σχετίζεται με την πάλη των λαών ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση,τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στο καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο που μετεξελίσσεται και υφίσταται οβιδιακές μεταμορφώσεις στο πέρασμα του χρόνου..
Αύριο δεν θα είμαστε κατω μόνο για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου ή τα θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.Θα είμαστε κάτω για να εναντιωθούμε σε στρατιωτικές εισβολές και κατοχές της σύγχρονης καπιταλιστικής και ιμπεριαλιστικής νεοαποικιοκρατίας.
θα είμαστε για να εναντιωθούμε στις 9 ΝατοΪκές βάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα.Θα είμαστε εκεί για να εναντιωθούμε στις νατοΪκές βάσεις που βρίσκονται σε 150 σημεία του πλανήτη.Θα είμαστε εκεί για να εναντιωθούμε στην ανεξέλεκτη δράση των πολυεθνικών εταιρειών του κεφαλαίου που συνεχίζουν να απομυζούν ολόκληρες περιοχές ληστεύοντας τις πρώτες ύλες τους εκμεταλλευόμενες παιδική εργασία αδιαφορώντας για τις συνθήκες ζωής όχι μόνο των παιδιών,αλλα και μεγάλης πλειοψηφίας λαών.
Θα είμαστε εκεί για την Παλαιστίνη,την Κύπρο,τη Βενεζουέλα,τη Συρία,τη Λιβύη,το Αφγανιστάν,το Ιράκ,το Λίβανο,την Αρμενία,τη Χιλή,την Βολιβία,την Βραζιλία,θα είμαστε εκεί διότι το τρίπτυχο της Γαλλικής Επανάστασης σαν σπίθα μπορεί να μεταφερθεί εκεί που οι καπιταλιστές,τα αστικά κράτη τους και οι οργανισμοί τους μπορούν με τη μέθοδο του διαίρει και βασίλευε να διχάζουν τους λαούς,να σκορπούν το θάνατο και να διατηρούν τις ολιγαρχικές αστικές ελίτ στην εξουσία προσπαθώντας είτε να αυξήσουν είτε να διατηρήσουν σταθερό το ποσοστό κέρδους τους.-θΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΑΝΖ ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι στη Χιλή. Δεν είναι στη Βολιβία. Είναι στο Παρίσι. Είναι στην Ευρώπη. Τα αίματα δεν τρέχουν γενικώς. Είναι το μάτι της διαδηλώτριας που αιμορραγεί. Ένα βίντεο δείχνει το πρόσωπο της γυναίκας στα αίματα, ενώ σε φωτογραφίες διεθνών πρακτορείων φαίνονται αστυνομικοί να χτυπούν διαδηλωτές. Είναι δεκάδες οι διαδηλωτές που έχουν τυφλωθεί από τις πλαστικές σφαίρες των μπάτσων του Μακρόν.
Χθες, ξανά βία και βαρβαρότητα εναντίον των «Κίτρινων Γιλέκων» που διαδήλωσαν με αφορμή τον ένα χρόνο από τη γέννηση του κινήματός τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 90 τραυματίες, ενώ έγιναν πάνω από 260 συλλήψεις.
Η κυβέρνηση Μακρόν ανησυχεί λέει για νέα κοινωνική ανάφλεξη μετά και τις κινητοποιήσεις φοιτητών και μαθητών την εβδομάδα που πέρασε με αφορμή την αυτοπυρπόληση του φοιτητή Ανάς Κ., που έφτασε στο απονενοημένο διάβημα απελπισμένος από τη φτώχεια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sebastian Pinera[ο νεοφιλελεύθερος νεοπινοτσετικός πολυεκατομμυριούχος Πρόεδρος της Χιλής]:''Στόχος μου η επιβολή της ''κοινωνικής ειρήνης''..Ιδού οι συνέπειες της άνωθεν επιβολής:
ΧΙΛΗ΅: Άγρια καταστολή του λαού και της νεολαίας της Χιλής.
Κύμα διαδηλώσεων έχει ξεσπάσει στη Χιλή, καθώς παρά την καταστολή και τις απειλές της κυβέρνησης Πινέιρα χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι και πολίτες συρρέουν στους δρόμους του Σαντιάγο και των μεγάλων πόλεων, ζητώντας την απομάκρυνση του προέδρου.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 22 θάνατοι διαδηλωτών[ίσως και περισσότεροι] και εκατοντάδες σοβαροί τραυματισμοί, ενώ το υλικό στο διαδίκτυο βρίθει από καταγγελίες και οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο, εικόνες) από εκδικητική και αυθαίρετη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές.
Στο βίντεο που ακολουθεί αστυνομικοί χτυπάνε με τις μηχανές και ρίχνουν κάτω έναν άνδρα, ενώ ένας άλλος αστυνομικός προσπαθεί να πατήσει με τη ρόδα πάνω στο σώμα του. Όπως γράφει και ένας χρήστης του twitter, ο νέος σε 9 δευτερόλεπτα χτυπήθηκε 3 φορές.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι ο Γκαρσία Λινέρα, είναι όμορφος, είναι λευκός, αλλά είναι κι αριστερός και διανοούμενος. Ήταν και Αντιπρόεδρος της Βολιβίας, στην κυβέρνηση Μοράλες. Θεωρούσε τιμή του, ότι ήταν μαζί με τον πρώτο Ινδιάνο αυτόχθονα Πρόεδρο της χώρας του.
Παραιτήθηκε, πριν τον λυντσάρουν.
Ίσως αυτός να γλύτωσε προς το παρόν, αλλά οι χριστιανοταλιμπάν πραξικοπηματίες ΕΚΑΨΑΝ την βιβλιοθήκη του.
3.000 βιβλία στην πυρά!
Σκοταδισμός, Μεσαίωνας!
Άλλοι με την Βίβλο και τον φανατισμό
Άλλοι με τη γνώση και την κριτική σκέψη.
Ο κόσμος γκρεμίζεται, καίγεται από τους πρώτους
Ο κόσμος ξαναχτίζεται και προχωράει μπροστά από τους δεύτερους
Η Ιστορία συνεχίζεται!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «ΑΓΝΩΣΤΗ» ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ: ΟΤΑΝ Ο «ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ» ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΘΕΛΕ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!!!
Και επειδή με πρήξατε τα μεζεα με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και με τον αείμνηστο Παπαδόπουλο όπως τον αποκάλεσε ο Βελόπουλος σας παραθέτω απόσπασμα απ την Τουρκική πολιτική εφημερίδα Μιλιέτ του Τούρκου δημοσιογράφου Μετίν Τοκέρ στις 29 Μαΐου 1971.
«Εγώ, προσωπικά, πιστεύω ότι η ιστορία μας οδηγεί προς μία ομοσπονδία της Τουρκίας με την Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί ίσως σε 20 ή 50 χρόνια. Αλλά θα πραγματοποιηθεί. Πρέπει να δεχθούμε πως είμαστε μικρές χώρες. Εάν έχουμε την ένωση, τότε η δύναμή μας έναντι των μεγάλων χωρών δεν θα διπλασιαστεί απλώς, αλλά θα πολλαπλασιαστεί>>.
Δεν σας κάνω πλάκα ….ανατρέξτε και στα απομνημονεύματα του Παπαδόπουλου αλλά και στο βιβλίο του Δημήτρη Κιτσίκη "Ιστορία του ελληνοτουρκικού Χώρου" (1928 - 1973), σελ. 305 - 307, Εκδόσεις «Βιβλιοπωλείον της Εστίας»: Γράφει ο Κιτσίκης
«Έξι μήνες μετά την πρωθυπουργοποίηση του, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στην καθημερινή εφημερίδα της Κωνσταντινουπόλεως, Μιλιέτ, και που δημοσίευε η εφημερίδα αυτή στις 28 Ιουνίου 1968, δήλωσε:“Ακούγονται ακόμη οι φωνές του Ατατούρκ και του Βενιζέλου … Πρέπει να ενώσουμε τις δύο ακτές του Αιγαίου… Δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα κάνουμε αυτό που κηρύττουμε …». Αμέσως μετά απέσυρε την μεραρχία της Κύπρου απ την Μεγαλόνησο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1884 ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΜΑΡΞ
Η αλάθητη κρίση του Μαρξ έλειπε και στον Ένγκελς, πόσο μάλλον σε εμάς, αδέλφια. Γράφει λοιπόν ο Ένγκελς:
"Από τότε που χάσαμε τον Μαρξ, η ατυχία μάλλον βρίσκεται
στο ότι πρέπει να τον αντικαταστήσω εγώ. Σ’ ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής μου, έκανα αυτό για το οποίο φτιάχτηκα, δηλαδή να παίζω το δεύτερο βιολί, και νομίζω ότι έκανα το καθήκον μου αρκετά ικανοποιητικά. Και ήμουν ευτυχής να έχω ένα τόσο περίφημο πρώτο βιολί σαν τον Μαρξ. Τώρα όμως που πρέπει ξαφνικά ν’ αναπληρώσω τη θέση του Μαρξ στα θεωρητικά ζητήματα και να παίξω το πρώτο βιολί, κανένας δεν το νιώθει περισσότερο από μένα ότι θα μπορούσε να γίνει χωρίς γκάφες. Και όταν μάλιστα οι καιροί γίνουν λίγο πιο ανήσυχοι,τότε θα αισθανθούμε για τα καλά τι χάσαμε, χάνοντας τον Μαρξ. Κανείς μας δεν διαθέτει την εποπτεία, με την οποία, στη δεδομένη στιγμή, που έπρεπε να γίνουν γρήγοροι χειρισμοί, πετύχαινε πάντοτε το σωστό, πιάνοντας αμέσως το κρίσιμο σημείο. Σε ήρεμους καιρούς συνέβαινε καμιά φορά, τα γεγονότα να δικαιώνουν πού και πού εμένα αντί γι αυτόν, αλλά σε επαναστατικές στιγμές, η κρίση του ήταν σχεδόν αλάθητη."
Ο Ένγκελς από το Λονδίνο
προς τον Γιόχαν Φίλιπ Μπέκερ στη Γενεύη
15 Οκτώβρη 1884



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τι σόι "Πολυτεχνείο 2019" είναι αυτό, που ως κεντρικό σύνθημα βάζει τα "Ανοιχτά Σύνορα" για την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, τη δουλοπαροικία και τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών, Ελλάδας Κύπρου και Παλαιστίνης;;;

Το "Πολυτεχνείο 2019", θα είχε νόημα για τον Ελληνικό Λαό, μόνον προς την αγωνιστική προοπτική Να Βάλουμε Φραγμό στον ληστρικό ιμπεριαλισμό και στα ντόπια τσιράκια του
Που καταργούν σύνορα και πατρίδες
Επιβάλλοντας αλλοεθνείς πληθυσμούς
Με σκοπό την Παγκόσμια Δουλοπαροικία!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αννούλα Χιονιά
Μόλις βγήκα από το σπίτι μου, με περίμεναν τρεις ασφαλίτες για να με τσεκάρουν, τους έδειξα την τσάντα μου , δεν υπήρχε τίποτα πέρα από τη μηχανή μου. Τους εξήγησα ότι είμαι δημοσιογράφος και πως κατεβαίνω για να τραβήξω για το OmniaTv. Αφού τσεκαραν τη μηχανή μου μου είπαν επί λέξει "Omnia ε? Σας ξέρουμε έναν έναν μουνοσκυλα, προσέξτε τι θα τραβήξετε".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγάζουν τα δεξιά πετάματα είδηση στην ερτ που λέει για "χάος στο Χονγκ Κονγκ", "πεδίο μάχης στο Πολυτεχνείο" και "αστυνομικό που χτυπήθηκε με βέλος". Πού χτυπήθηκε ο αστυνομικός με βέλος; Αυτό το αφήνουν να το αποφασίσει μόνος του ο τηλεθεατής.
Δε με ενοχλεί τόσο που κάνουν αυτή τη γελοία προσπάθεια να εμφανίσουν δακτυλουργικά κακόμοιρους αστυνομικούς να δέχονται τέτοιες επιθέσεις, δικαιολογώντας το ντου ενάντια στον εσωτερικό εχθρό το οποίο ετοιμάζονται να κλιμακώσουν. Πόλεμο ενάντια στο κίνημα διεξάγουν οι άνθρωποι, και ενδιαφέρονται να τον κερδίσουν.
Αλλά ρε κρετίνοι, ρε πεταμένα λεφτά, ρε ζώα όρθια, ακόμα ρε δεν έχετε καταλάβει ότι τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ τις υποστηρίζετε; Δεν είναι σαν αυτές που κάνουμε εμείς οι σταλινομαδούροι για να τις βάζετε στο ίδιο τσουβάλι. Σούργελα. Ο λαός εκεί ζητάει δημοκρατία και ελευθερία ενάντια στα κουμμούνια τής Κίνας, ανεμίζοντας περήφανα τη σημαία που εμείς θα καίμε σήμερα. Ηλίθιοι, να το δει ο κύριος Πάιατ να ξεφτιλιστούμε διεθνώς με τον επαρχιωτισμό σας και την παντελή έλλειψη διεθνούς οπτικής που σας διακατέχει!!
[Ε μα δεν άντεξα.]



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βολιβία: η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας μιας Ινδιάνας διαδηλώτριας από αστυνομικό που πυροβολάει με δακρυγόνο από τα 2 μέτρα.
5 νεκροί διαδηλωτές στην Κοτσσμπάμπα σήμερα
Δείτε την βαρβαρότητα: Η γυναίκα κάθεται ειρηνικά στην άκρη του δρόμου, προσπαθώντας να προστατευθεί από τα χημικά μ' ένα μαντήλι, δίπλα της ένας αστυνομικός, αίφνης άλλος αστυνομικός ρίχνει απρόκλητα το δακρυγόνο πάνω στη γυναίκα. Η κίνησή του είναι δολοφονική. Δείτε τη μανία, το μίσος, την αγριότητα. Παντού το ίδιο.
Στη Χιλή βιάζουν, βασανίζουν, σκοτώνουν. Στο Παρίσι τυφλώνουν. Στην Αθήνα τρομοκρατούν, ξυλοκοπούν, βιάζουν εικονικά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mon Laferte goes topless on red carpet to support Chilean people
"In Chile they torture, rape and kill," it read in Spanish.
«Στη Χιλή βασανίζουν, βιάζουν και σκοτώνουν».
Η Χιλιανομεξικάνα τραγουδίστρια Mon Laferte μετέφερε τις διαμαρτυρίες από το Σαντιάγο στο Λας Βέγκας.
Η επιτυχημένη ερμηνεύτρια βρέθηκε στο Latin Grammy Awards και κατά την είσοδο της στο κόκκινο χαλί σταμάτησε μπροστά στους φωτογράφους.
Φορούσε μια μαύρη καμπαρντίνα και πολλοί περίμεναν ότι κάτω από αυτή θα υπήρχε ένα εντυπωσιακό φόρεμα.
Τελικά η νεαρή τραγουδίστρια άνοιξε το παλτό της και δεν φορούσε απολύτως τίποτα. «Στη Χιλή βασανίζουν, σκοτώνουν και βιάζουν» έγραψε κατάσαρκα η Mon Laferte.
Οι λέξεις ήταν γραμμένες με μαύρο μαρκαδόρο στο στήθος της τραγουδίστριας, ενώ το πράσινο φουλάρι που φορούσε στο λαιμό της αποτελεί σύμβολο του κινήματος για τη νομιμοποίηση της άμβλωσης στην χώρα.
(H Χιλιανή τραγουδίστρια Mon Laferte κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα τραγούδι – διαμαρτυρία με τίτλο PLATA TA TA και κατά τη βράβευσή της στα LATIN GRAMMY MUSIC AWARDS 2019 έκανε αυτη την δημόσια πολιτική δήλωση.
Η τραγουδίστρια ανέβασε τη φωτογραφία της στο Instagram, το οποίο έχει μπλοκάρει το hashtag #MonLaferte.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Μας σκοτώνουν, μας βιάζουν, μας βασανίζουν, όπως ακριβώς στη δικτατορία” – Χιλιανός αθλητής καταγγέλλει από το βάθρο την καταστολή
16-11-2019
Ο αθλητής του ζίου-ζίτσου Rogers Rogerio αξιοποίησε την απονομή του σε ένα διεθνές τουρνουά, για να καταγγείλει την καταπίεση στη χώρα του, που θυμίζει δικτατορία…
Ένας 24χρονος αθλητής του ζίου-ζίτσου από τη Χιλή συμμετείχε σε ένα τουρνουά στην Αργεντινή, όπου κατετάγη δεύτερος και αξιοποίησε την ευκαιρία της απονομής, για να περάσει ένα μήνυμα στο κοινό -που μιλάει την ίδια γλώσσα με τους Χιλιανούς- και σε όλο τον κόσμο, σε μια σπουδαία συμβολική κίνηση.
Ο Rogers Rogerio πήρε λοιπόν μια σημαία της χώρας του, που έγραφε πάνω το μήνυμα: “μας σκοτώνουν, μας βιάζουν, μας βασανίζουν, όπως ακριβώς και στη δικτατορία”.
Λίγη ώρα αργότερα, εξηγούσε πιο αναλυτικά το σκεπτικό του, με ένα μήνυμα στο Instagram, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων.
Εδώ και τρεις βδομάδες στη Χιλή δεν υπάρχει κανονικότητα για κανέναν, δεν μπορεί να προπονηθεί κανείς όπως πρέπει, ούτε να μείνει σιωπηλός, χωρίς να πει τίποτα σχετικά. Να γνωρίζει ότι στη Χιλή υπάρχουν βιασμοί, βασανισμοί, ακρωτηριασμοί ανθρώπων…
Ενώ προς το τέλος του μηνύματός του, εκφράζει την ευχή οι πολεμικές τέχνες να είναι για να απελευθερώνουν και όχι για να καταπιέζουν και κλείνει βάζοντας ορισμένες χαρακτηριστικές ετικέτες, όπως “πού είναι η ελευθερία;”, “όχι άλλες παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων” και “η Χιλή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα”.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΡΒΑΡΝΤ /ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ...''ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ''ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η πιο μαζικη πορεία των τελευταίων χρόνων με το μπλοκ του ΚΚΕ να ναι το μεγαλύτερο. Πολυ μαζικά τα φοιτητικά μπλοκ μετά από χρόνια.Η ιστορία διαρκεί πολύ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Καραγκιόζης (Τζιφρας) και η παρέα του (του ΤΣΥΡΙΖΑ) παρουσιάζουν την παράσταση: "Κάνουμε κι εμείς την πλάκα μας για το Πολυτεχνείο".
Μετά, τους περιμένει ο Πάιατ στην Αμερικάνικη Πρεσβεία να πιουν ένα κρασάκι στην υγειά των μεγάλων κορόιδων



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λουτρό αίματος στη Βολιβία και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η πρωτεύουσα Λα Πας χωρίς καύσιμα (λόγω αποκλεισμού ή κατάληψης των [πετρελαικών εγκαταστάσεων), τρόφιμα (οι αγρότες δεν στέλνουν προιόντα στην πρωτεύουσα) και ενώ η δικτατορία εξέδωσε διαταγή για χρήση πραγματικών πυρών από στρατό και αστυνομία ενάντια στους διαδηλωτές, οι βουλευτές του MAS μένουν μόνιμα μέσα στη βουλή και την Τρίτη θα προκηρύξουν εκλογές. Άρχισαν να εμφανίζονται περιπτώσεις στρατιωτικών που προσχωρούν στους διαδηλωτές.

Βολιβία Η αστυνομία του πραξικοπήματος δολοφόνησε τους καλλιεργητές κόκας στο Tropic mansalva / Υπάρχουν δεκάδες τραυματίες και κρατούνται / «Εμείς πυροβολήθηκαν με πραγματικές σφαίρες στο σώμα και το κεφάλι», είπε ένας από τους διαδηλωτές
Σύνοψη της χωρας της Λατινικής Αμερικής, 17 Νοεμβρίου 2019
Η αστυνομική επίθεση εναντίον των καλλιεργητών κόκας στην Τροπική της Κοχαμπάμπα στη Σακάμπα υπήρξε πλήρης σφαγή.
Η βίαιη καταστολή των αστυνομικών που φάνηκαν ναρκωμένες για τη δική τους αγριότητα διήρκεσε περίπου δύο ώρες και άφησε μια ισορροπία πολλών νεκρών και τραυματιών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς Απουσιάζατε

Κοινωνική 2019 | Έγχρ. |
Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Κεν Λόουτς με τους: Κρις Χίτσεν, Ντέμπι Χόνιγουντ, Ρις Στόουν

Δουλεύοντας μεροκάματο για να συντηρήσει την τετραμελή οικογένειά του, ο Ρίκι βλέπει σαν χρυσή ευκαιρία το να αγοράσει ένα φορτηγάκι και να γίνει αυτοαπασχολούμενος μεταφορέας. Η γυναίκα του, η οποία φροντίζει ηλικιωμένους, πουλάει το δικό της αμάξι, οι δυο τους χρεώνονται, αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα έχουν υπολογίσει.

Τρία χρόνια μετά το «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ», το «στρατευμένο» κοινωνικό δράμα που του χάρισε τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα της καριέρας του, ο 83χρονος Κεν Λόουτς επιστρέφει με μιας παρόμοιας κοπής ταινία πάνω στην απελπιστική καθημερινότητα της σύγχρονης εργατικής τάξης. Τυπικός εκπρόσωπός της ο Ρίκι, αλλάζει δουλειές και, κυνηγώντας το μεροκάματο, προσπαθεί να συντηρήσει την τετραμελή οικογένειά του. Η γυναίκα του Άμπι φροντίζει ηλικιωμένους, σαν ένα είδος κοινωνικής λειτουργού, αλλά όσο κι αν οι δυο τους δουλεύουν όλο και σκληρότερα, η σφιχτή οικονομική τους κατάσταση παραμένει απαράλλακτη.
Ώσπου ο Ρίκι αποφασίζει να πάρει ένα μεγάλο επαγγελματικό ρίσκο, καθώς βλέπει σαν χρυσή ευκαιρία το να αγοράσει φορτηγάκι και να γίνει αυτοαπασχολούμενος μεταφορέας. Η Άμπι αναγκάζεται να πουλήσει το αμάξι της, οι δυο τους χρεώνονται, όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα έχουν υπολογίσει, μια και, σε αντίθεση με το χολιγουντιανό σινεμά, σε αυτό του Λόουτς το καλοκουρδισμένο σύστημα αποδεικνύεται σχεδόν πάντα ισχυρότερο από τις επιθυμίες των «γραναζιών» του.
Το «Δυστυχώς Απουσιάζατε» αποδίδει σωστά το «Sorry we missed you», που αφήνουν ως μήνυμα οι κούριερ όταν δεν βρουν τον παραλήπτη, δεν μπορεί όμως να αποδώσει και την έννοια του «συγγνώμη που σας (ξε)χάσαμε/αγνοήσαμε» την οποία διαθέτει ο πρωτότυπος τίτλος. Μια σαφής αναφορά στην αδιαφορία των κρατούντων απέναντι στους μη έχοντες, οι οποίοι δίνουν κι εδώ άνισο αγώνα επιβίωσης. Ο πολιτικά ευαίσθητος Βρετανός σκηνοθέτης, με τον σεναριογράφο Πολ Λάβερτι πάντα δίπλα του, τον αποτυπώνει σαν μια μοντέρνα τραγωδία (ο Ρίκι διαπράττει ύβρι φιλοδοξώντας να γίνει επιχειρηματίας), διαπλέκοντας εύστοχα, αν κι έντονα μελοδραματικά, τις κοινωνικές και τις ενδοοικογενειακές συνιστώσες του δράματος. Το πώς δηλαδή η οικονομική ανέχεια προκαλεί συναισθηματική ανασφάλεια, ανεξέλεγκτη οργή και ρήξη των ανθρωπίνων σχέσεων, εντοπισμένη εδώ, λίγο εύκολα, στην αδυναμία επικοινωνίας μεταξύ πατέρα και γιου. Η τελική αίσθηση είναι αυτή μιας ισοπεδωτικής αλλοτρίωσης, επιβεβλημένης με ένα ελαφρά διδακτικό, αλλά –όπως πάντα στον Λόουτς– ειλικρινά συναισθηματικό τρόπο.
Μ. Βρετανία. 2019. Διάρκεια: 101΄

Σχολιο.- Μπροστά σε αυτήν την ταινιάρα, το Joker είναι απλή κωμωδία!!!
Σχολιο.-  Απίστευτες ερμηνείες για να ζεις σαν θεατής τη σκληρή κοινωνική και εργασιακή πραγματικότητα του σήμερα. Παρακολουθείς με σφιγμένο στομάχι, υπάρχουν στιγμές που αναστενάζεις, κάποιες που δακρύζεις και όταν τελειώνει μένεις ακίνητος και αμίλητος (όπως και άλλοι γύρω σου), σε μια προσπάθεια να συνειδητοποιήσεις αυτό που πραγματικά συμβαίνει.
Σχολιο.- Απλός, ρεαλιστικός κινηματογράφος που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά σου!
Σχολιο.- Η πικρη αληθεια της σκληρης πραγματικοτητας. Παρα πολυ καλη!
σχολιο.- Γροθιά στο στομάχι!! Η στυγνή πραγματικότητα δυστυχώς...
σχολιο.- Ρεαλιστικο σινεμα, καθηλωτικες ερμηνειες! Αλλη μια πολυ δυνατη ταινια απο τον Κεν Λοουτς, που οσο κι αν εχει μεγαλωσει δεν εχει χασει τιποτα απ' τη δημιουργικοτητα του!
σχολιο.- Ο Κεν Λόουτς δεν με απογοήτευσε ποτέ. Κάθε ταινία του είναι γεμάτη τρυφερότητα για τους μικρούς ήρωες της ζωής




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν η αστυνομία μιλά για 20.000, η πραγματικότητα δεκαετίες τώρα λέει ...επί 2!
Κινείται...
Σχολιο.- Ίσως και λίγο παραπάνω . Γύρω στις 50.000 κόσμος είναι μια καλή αρχή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα είναι μια καλή ημέρα. Για όλους. Αλλά κυρίως για το Φρουζή ο οποίος, με την αρωγή της καλύτερης κυβέρνησης όλων των εποχών, κατάφερε να ξεμπλοκάρει τα 2 περίπου εκατομμύρια που διατηρούσε στην Ελβετία και τα οποία είχαν μπλοκάρει οι εισαγγελικές αρχές.
Καλοφάγωτα μίστερ Νοβάρτις και εις υγεία των κορόιδων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάστε την αυθεντική προκήρυξη της Συντονιστικής του Πολυτεχνείου.
Αφιερωμένη σ΄όλους αυτούς τους γελοίους, που παριστάνουν τους αριστερούς και μόλις ακούνε την λέξη "εθνικό" βγάζουν καντήλες.
Οι μνήμες όμως ακολουθούν την σιωπηρή συνείδηση του Λαού, που όταν "ποτάμι φουσκωμένο η οργή" του θα ξεσπάσει, αυτά τα έμμισθα ή ανόητα πλάσματα, δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
"Οι φοιτητές από όλες τις σχολές στη διάρκεια του φοιτητικού κινήματος, συνειδητοποιήσαμε, πως τα προβλήματά μας, σχετικά με τον εκδημοκρατισμό της Παιδείας και τη λειτουργία του Εκπαιδευτικού συστήματος, δεν λύνονται χωρίς την αλλαγή της συγκεκριμένης πολιτικής καταστάσεως.
Αρχίζοντας έτσι πολιτικό αγώνα οι φοιτητές και οι Έλληνες εργαζόμενοι, που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο, ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους και καλούν τον Ελληνικό λαό να συσπειρωθεί γύρω τους και να αγωνισθεί μαζί τους ως την τελική νίκη.
1. Πρωταρχική προϋπόθεση για την επίλυση όλων των λαϊκών προβλημάτων θεωρούμε την άμεση παύση του τυραννικού καθεστώτος της χούντας και την παράλληλη εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας.
2. Η εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας συνδέεται αναπόσπαστα με την εθνική ανεξαρτησία από τα ξένα συμφέροντα, που χρόνια στήριζαν την τυραννία στη χώρα μας.
Η πλατιά κινητοποίηση του Ελληνικού λαού και η εκδήλωση συμπαράστασης από όλες τις γωνιές της γης της Ελλάδας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επεχείρησαν να μας δυσφημήσουν.
Ελληνικέ λαέ, ο αγώνας γύρω από τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία σήμερα συνίσταται στις άμεσες μαζικές διεκδικήσεις, στα οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά του προβλήματα με απεργιακούς αγώνες, με μαζικές κινητοποιήσεις, με συλλαλητήρια, με προοπτική τη γενική απεργία για την ανατροπή της Δικτατορίας.
Η παρουσία μας εδώ αποτελεί κέντρο συσπείρωσης, κινητοποίησης και μαζικοποίησης του λαϊκού αγώνα. Όλοι ενωμένοι στον αγώνα για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία".




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολυτεχνείο: οι ακροδεξιές σοφιστείες περί «γενεών»…
Αφορμή για αυτό το κείμενο είναι, ο γκεμπελισμός κάποιων ακροδεξιών, δήθεν «πατριωτικών» ιστολογίων, τα οποία σταθερά και συστηματικά επιχειρούν να αμαυρώσουν την εξέγερση του ελληνικού λαού το Νοέμβρη του 1973.
Αυτοί, λοιπόν, οι κύριοι, επιχειρούν με «άλλοθι» τους σφετεριστές και τους κάπηλους του Πολυτεχνείου να μειώσουν και να συκοφαντήσουν το αγωνιστικό έπος.
Το μίσος τους εναντίον των λαϊκών αγώνων το καλύπτουν με ποικίλα σοφίσματα και με μεταμφιέσεις «πατριωτικές» και «αντικαθεστωτικές»…
Η προσφιλή σοφιστεία όλων αυτών που μισούν κάθε λαϊκό αγώνα και ιδιαίτερα κάθε αγώνα εναντίον της Χούντας είναι η ΑΠΑΤΗ που συνοψίζεται στη «Γενιά του Πολυτεχνείου»
Το ρολόι της ιστορίας γι αυτούς τους ακροδεξιούς ταχυδακτυλουργούς αρχίζει να κτυπά μετά το Πολυτεχνείο, στη «γενιά του Πολυτεχνείου»!!!
Πριν από το Πολυτεχνείο και τη «γενιά» του, για αυτούς τους νατοϊκούς «υπερπατριώτες», δεν υπάρχει Ιστορία!!!
Με αυτό το δόλιο τέχνασμα δεν αθωώνεται μόνο ο καπιταλισμός, και η πλανητική κακουργία των ιμπεριαλιστών, αλλά «ξεπλένονται» οι δικτατορίες και γενικά η Δεξιά που κατέστρεψε την Ελλάδα και την έδεσε στο άρμα των διεθνών ληστών και δημίων της ανθρωπότητας…
Αυτοί που πήραν αξιώματα από την Συντονιστική Επιτροπή του Πολυτεχνείου ήταν 9-19 άτομα.  Η Συντονιστική αποτελούνταν όμως από 150 φοιτητές!!!