Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Τριτη 19 Νοεμβριου 2019


Για την κοινωνική σύνθεση της εξέγερσης του Νοέμβρη του 73, ένα στοιχείο που συστηματικά και από πολλές πλευρές αποσιωπάται:
Από τους 866 καταγεγραμμένους συλληφθέντες κατά την καταστολή, το διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου 1973, οι 475 (ποσοστό 55%) ήταν εργάτες. Με τους νέους οικοδόμους να αποτελούν μεγάλο μέρος, ενώ το ένα τρίτο αυτών των 475 ήταν εργαζόμενοι μαθητές νυχτερινών σχολείων και τεχνικών σχολών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
Και ενώ οργιάζει η βία των ΜΑΤ και οι καταγγελίες για βασανισμούς πολιτών όλο και πληθαίνουν, μεθαύριο Τετάρτη στις 9 π.μ., στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων (κτίριο 7), δικάζονται οι αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, Ρωμανός Αγγελής, Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος και Θωμάς Καρράς, που συνελήφθησαν με το «ιδιώνυμο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στις 14 Μαρτίου 2018, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφείο.
Στη φωτογραφία ο Ρωμανός Αγγελής κατά τη σύλληψή του από τα ΜΑΤ του Τσίπρα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλες και όλοι την Τετάρτη 20 Νοέμβρη στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.»
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης, Τετάρτη 20 Νοέμβρη στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, κτίριο 7 όπου 3 αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών δικάζονται γιατί συμμετείχαν σε συγκέντρωση –διαμαρτυρία έξω από Συμβολαιογραφείο, ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018.
Οι αγωνιστές διώκονται με τις κατηγορίες «Αντίσταση κατά της Αρχής», «Διατάραξη κοινωνικής ειρήνης» και «Απόπειρα άσκησης σωματικής βλάβης, κατά Αστυνομικού».
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Ρωμανός Αγγελής μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.
-Να αθωωθούν οι αγωνιστές ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.
-Οι διώξεις και η καταστολή δεν μας φοβίζουν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάλεσμα για συμπαράσταση στα δικαζόμενα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Ρωμανό Αγγελή, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλο και Θωμά Καρρά – Όλες και όλοι την Τετάρτη 20/11/2019, 9:00πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 7
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάλεσμα για συμπαράσταση στα δικαζόμενα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Ρωμανό Αγγελή, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλο και Θωμά Καρρά
Όλες και όλοι την Τετάρτη 20/11/2019, 9:00πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 7
Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της και καλεί την Τετάρτη 20/11, στις 9πμ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων (στο κτίριο 7), σε συμπαράσταση στους Ρωμανό Αγγελή, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλο και Θωμά Καρρά, οι οποίοι δικάζονται επειδή συμμετείχαν στις 14/3/2018 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφείο, για την υπεράσπιση λαϊκών κατοικιών από τον εκπλειστηριασμό και την υφαρπαγή τους.
Η συγκέντρωση δέχθηκε την απρόκλητη βίαιη επίθεση της αστυνομίας (με εντολή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθούν άγρια πολλοί άνθρωποι, που είχαν πάρει μέρος στη διαμαρτυρία, να τραυματιστούν ακόμα και δύο δημοσιογράφοι που την κάλυπταν, καθώς και να συλληφθούν οι τρεις αγωνιστές, ενώ στη συνέχεια ασκήθηκαν και σε άλλους ποινικές διώξεις (με πολιτικό χαρακτήρα) για τη συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, οι οποίες εκκρεμούν.
Σήμερα, που η αστυνομοκρατία και η καταστολή εντείνονται,  ενώ η λίστα  των πλειστηριασμών κάθε βδομάδας αριθμεί εκατοντάδες σπίτια μικρής αξίας και για μικρά δάνεια, η απαίτηση της αθώωσης του Ρωμανού Αγγελή, του Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου και του Θωμά Καρρά είναι συγχρόνως απαίτηση για το δικαίωμα στη στέγη και το δικαίωμα αντίστασης και διαμαρτυρίας ενάντια στην παράδοση των λαϊκών κατοικιών στα ληστρικά funds.
Όλοι και όλες την Τετάρτη 20/11 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 7 στις 9 πμ, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους τρεις αγωνιστές και να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την αθώωσή τους!
Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας
18/11/2019




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Άδεια να σκοτώνουν” έλαβαν στρατός και αστυνομία από την ψευδοπρόεδρο της Βολιβίας – Απελαύνονται οι Κουβανοί γιατροί από τη χώρα
18-11-2019
Σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε την Παρασκευή η Ζανίνε Ανιές, στρατιωτικοί και αστυνομικοί απαλλάσσονται από κάθε ποινική δίωξη εφόσον αφορά την “αποκατάσταση της τάξης και της σταθερότητας”
Σαν να μην ήταν ήδη σαφείς οι προθέσεις των πραξικοπηματιών στη Βολιβία, καθώς ήδη από τότε που ο Μοράλες εξαναγκάστηκε σε παραίτηση έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι που διαδήλωναν ενάντια στην εκτροπή, πλέον η αυτοανακηρυχθείσα πρόεδρος Ζανίνε Ανιές έδωσε και θεσμική νομιμοποίηση – την οποία βέβαια η ίδια δε διαθέτει στην πραγματικότητα – στο λουτρό αίματος από τους ένστολους της Βολιβίας. Σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε την Παρασκευή, στρατιωτικοί και αστυνομικοί απαλλάσσονται από κάθε ποινική δίωξη εφόσον αφορά την “αποκατάσταση της τάξης και της σταθερότητας”. Αυτό σημαίνει πως επιτρέπεται πλέον και η χρήση πυροβόλων όπλων ενάντα σε πολίτες. Είναι τέτοια η αψήφηση οποιασδήποτε έννοιας δικαίου και ανθρώπινων δικαιωμάτων, που ακόμα και η κυριαρχούμενη από τον προσκείμενο στις ΗΠΑ Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών οργάνωση CIDH (Διαμερικανική οργάνωση ανθρώπινων δικαιωμάτων) αναγκάστηκε να καταδικάσει το διάταγμα το Σάββατο, ως “παραβίαση των διεθνών συνθηκών”, καθώς προωθεί τη βίαιη καταστολή.
Μόλις μια μέρα πριν, την περασμένη Πέμπτη, είχαν σκοτωθεί 9 άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί πάνω από 100 στη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ του ανατραπέντος προέδρου Μοράλες. Όλοι οι νεκροί έφεραν ίχνη από πυροβόλα όπλα, με την επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ Michelle Bachelet (πρώην κεντροαριστερή πρόεδρος της Χιλής) να περιορίζεται σε δηλώσεις καταδίκης της “αχρείαστης και αναντίστοιχης” βίας των σωμάτων καταστολής.
Το πραξικοπηματικό καθεστώς στρέφεται επίσης εναντίον και των Κουβανών γιατρών, όπως είχε κάνει λίγους μήνες νωρίτερα ο ακροδεξιός – δημοκρατικό εκλεγμένος εν προκειμένω – πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρου. Εκατοντάδες γιατροί απελαύνονται από τη χώρα, ενώ μάλιστα την περασμένη εβδομάδα εξι εξ αυτών είχαν συλληφθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι μόνο μετά από παρέμβαση της Αβάνας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά τη σύλληψη της επικεφαλής της ιατρικής μπριγάδας Δρ. Γιοάντρα Μούρο Βάγιε, ήταν παρόντες και αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας στη Βολιβία, ενώ κατά τον Κουβανό υπουργό εξωτερικών πάνω από το σημείο της σύλληψης εθεάθη διπλωματικό όχημα των ΗΠΑ. Οι πρώτοι 224 ιατροί έφτασαν στην πατρίδα τους το Σάββατο το βράδυ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ψέμα εχει κοντά ποδάρια...γι'αυτό σταμάτησε το περπάτημα στο σύνταγμα ...να πιεί εναν καφέ το βουρλισμένοοο!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19.11.2019, 09:50
Δεν την είδαν την Τρέμη ούτε οι φίλοι και οι συγγενείς

Στην πρεμιέρα της, η πολυδιαφημισμένη εκπομπή (μέχρι και στο κεντρικό δελτίο βγήκε η Ολγα Τρέμη για promo), πέτυχε μέσο όρο τηλεθέασης γύρω στο 2%. Η... επιτυχία της είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη. Θρίαμβος.
Στον πάτο της τηλεθέασης βρέθηκε η πανάκριβη εκπομπή «10» που ξεκίνησε να προβάλλεται από χθες το βράδυ στην ΕΡΤ1.
Η εκπομπή «10» που προετοιμαζόταν εδώ κι ένα δίμηνο και παρουσιάζουν η Ολγα Τρέμη που μας θυμίζει το χειρότερο Mega, ο Ηλίας Κανέλλης, που έγραφε συνεχώς εναντίον της ΕΡΤ αλλά τώρα πληρώνεται από την ΕΡΤ, και ο Αντώνης Δελλατόλας, ο εκδότης του «Ποντικιού».
Χθες λοιπόν, στην πρεμιέρα της η πολυδιαφημισμένη εκπομπή (μέχρι και στο κεντρικό δελτίο βγήκε η Ολγα Τρέμη για promo) πέτυχε μέσο όρο τηλεθέασης γύρω στο 2%. Η... επιτυχία της είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη. Θρίαμβος.
Οπως καταλαβαίνετε, όπως φαίνεται δηλαδή από την πρώτη κιόλας εκπομπή, εμείς πλέον θα πληρώσουμε συνολικά γύρω στα 800 χιλιάρικα (δημόσιο χρήμα!) για να παρακολουθούμε τα αποτυχημένα πάνελ της Τρέμη, του Κανέλλη και του Δελλατόλα, να καλούν τον Στουρνάρα και να χαριεντίζονται μαζί του.
Αποτελεί κόλαφο για μία πρεμιέρα να επιτυγχάνει τα μισά νούμερα της εκπομπής (του δελτίου ειδήσεων) που έπαιζε πιο πριν. Αν στην έναρξή της που την είδε ο κόσμος έστω και από περιέργεια, έξυσε τον πάτο, τι θα κάνει πιο μετά αναρωτιέμαι... Αρνητικά νούμερα, μείον 2% δηλαδή; Θα παίζει η εκπομπή κι ένα 2% κάθε βράδυ θα σπάει τις τηλεοράσεις του; Αμαρτία από τον Θεό...

Σχολιο.- Δεν είχα καμία αμφιβολία, μόνο ηλιθιοι βλέπουν άγρια μεσάνυχτα εκπομπές με βαμπίρ!
Κρίμα παντως, έχασαν τον Στουρνάρα να επαινεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του μετά το 2015, τη Γεροβασιλη να συμφωνεί με την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ και να εισπράττει τα συγχαρητήρια της Τρέμη...
Μια ωραία ατμόσφαιρα...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο Εθνικός Απελευθερωτικός Αγώνας έχει αφεθεί στα χέρια των προδοτικών φασιστόμουτρων απογόνων των προδοτών γερμανοτσολιάδων, οι οποίοι είναι αστοιχείωτοι και ανιστόρητοι!!! Η "αριστερά" (του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου) έχει απαρνηθεί την ιστορία της, (ενώ ξέρει την ιστορία) ακόμα και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ γιατί ήταν λέει "εθνικιστικό"! Οπότε ο Ελληνικός Λαός έχει πλέον χαθεί! Οι δεξιά ηγεσία είναι προδοτική, και οι απλοί δεξιοί είναι απλώς ανιστόρητοι, και ως συνήθως θα συμφωνήσουν με το καθεστώς δουλοπαρικίας, όταν αποφασίσουν να ακολουθήσουν την ηγεσία τους! Αυτό που κάνουμε, δεν είναι μάχες οπισθοφυλακών, είναι απλώς διάδοση της ιστορικής αλήθειας!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπόθεση Ασάνζ: Ακρόαση σήμερα σε δικαστήριο του Λονδίνου για έκδοση στις ΗΠΑ
09:06 18.11.2019
Δικαστήριο του Λονδίνου θα πραγματοποιήσει σήμερα ακρόαση για την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ. Ο ιδρυτής του WikiLeaks θα συμμετάσχει μέσω βιντεοκλήσης από τη φυλακή, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Ακρόαση για την υπόθεση έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, ο Ασάνζ θα μπορέσει να συμμετάσει στην ακρόαση μέσω βιντεοκλήσης, από τις φυλακές του Μπέλμαρς στο Λονδίνο, όπου κρατείται ο Ασάνζ και ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο ισρυτής του WikiLeaks συνελήφθη στις 11 Απριλίου στο Λονδίνο στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, όπου ζούσε εδώ και χρόνια. Έκτοτε, παραμένει υπό κράτηση, εν αναμονή των ακροάσεων για έκδοσή του στις ΗΠΑ.
Οι ακροάσεις των δικαστηρίων λαμβάνουν χώρα, προκειμένου να αποφασιστεί εάν ο Ασάνζ θα εκδοθεί στη Σουηδία ή στις ΗΠΑ.
Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο Ασάνζ κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, αλλά και για κατασκοπεία, με πιθανή την επιβολή της ποινής των 175 ετών φυλάκισης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Σε κλαμπ καλύτερα μην πας, σε σινεμά επικίνδυνο, για διαλογισμό καλύτερα όχι, από τα Εξάρχεια δεν περνάς ούτε για πλάκα, στα Πανεπιστήμια ούτε να το διανοηθείς, σε λεωφορείο καλύτερα μην μπεις, σε μπαρ πήγαινε αλλά μην καπνίσεις γιατί θα σου κοστίσει πανάκριβα, στο ψιλικατζήδικο να πάω ή θα μου την πέσουν κι εκεί τίποτα μπάτσοι με σεξουαλικές διαθέσεις και θα με γδύσουν να μου δείξουν πως γαμάνε;
Δημοκρατία να φαν κι οι κότες στην Ελλαδάρα μας...''



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία για την συμμετοχή της αμερικανικής πρεσβείας στην επιχείρηση σύλληψης και απέλασης των 700 Κουβανών γιατρών από την Βολιβία. Στην φωτογραφία αυτοκίνητο με διπλωματικές πινακίδες 28-CD-17 της αμερικανικής πρεσβείας συμμετέχει στην αστυνομική επιχείρηση σύλληψης Κουβανών γιατρών στη Λεωφόρο Enrique Herzog, Achumany, South Zone, La Paz.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




'Εχω μια ανάμνηση από τα σχολικά μου χρόνια που πάντα αυτήν τη μέρα ήθελα να μοιραστώ. Πρόκειται για μια "μικρή" πληροφορία που δεν έτυχε να δω να αναφέρεται πουθενά. Το πρώτο πράγμα που έκανε η χούντα στα σχολεία ήταν να καταργήσει το μάθημα της "Αγωγής του πολίτη". Διδασκόταν στην Γ' Γυμνασίου και ήταν αγαπητό γιατί μιλούσε για το μεγάλο αγαθό της ελευθερίας που μόνο το δημοκρατικό πολίτευμα εξασφαλίζει. Το μάθημα διακόπηκε στη μέση της χρονιάς και οι μαθητές υποχρεώθηκαν να παραδώσουν τα βιβλία τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί που κατάργησαν τη δημοκρατία ποδοπατώντας το ΟΧΙ του λαού, έχουν μούτρα να πάρουν μέρος σε μια επέτειο ενάντια στη χούντα...
Σχολιο.- Το ΟΧΙ του λαού στρέφονταν ενάντια στο Μνημόνιο της Εθνικής Προδοσίας. Ο Τσίπρας από τότε πέρασε στην ιστορία ως σύγχρονος Τσολάκογλου. Προηγήθηκαν βέβαια και άλλοι, με πρώτο και ΄καλύτερο΄ τον ΓΑΠ. Η ουσία ομως είναι ότι λιγο μετά το ΟΧΙ, 229 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ψήφισαν τα προαπαιτούμενα στην ΄ελληνική΄ ΄βουλή΄ και αλυσόδεσαν τη χώρα. Φταίνε βέβαια και όσοι βουλευτες μπορούσαν και δεν έριξαν την εθνοπροδοτική κυβέρνηση Τσίπρα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλαμβάνουν Κουβανούς γιατρούς στην Βολιβία - 4 νεκροί σήμερα μόνο στην Cochabamba.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα “μαλακά” ο φραουλοπαραγωγός που πυροβόλησε εργάτες στη Μανωλάδα – Μείωση ποινής στο δεύτερο βαθμό
 19 Νοεμβρίου 2019
Αυλαία έπεσε οριστικά στην πολύκροτη υπόθεση με τους πυροβολισμούς 35 μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, επειδή είχαν το “θράσος” να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους το 2013.
Αρχικά ο δράστης, που ομολόγησε την πράξη του, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια, αν και στη συνέχεια, μετά από 15 μήνες που εξέτισε στις φυλακές, η ποινή του μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη, αντιστοιχώντας σε 5 ευρώ την ημέρα.
Ακόμα μεγαλύτερη επιείκεια επέδειξε το δεύτερο δικαστήριο, το οποίο ναι μεν, έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για 31 σωματικές βλάβες, ωστόσο του αναγνώρισε της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, καταδικάζοντας τον σε 8 χρόνια εξαγοράσιμης ποινής, ενώ μάλιστα η εισαγγελική πρόταση ήταν να προσφέρει κοινωφελή εργασία.
Ο δράστης, βγαίνοντας από τη φυλακή φέρεται να μετανόησε για τις πράξεις του, αλλάζοντας επάγγελμα, αρχικά απασχολούμενος στο πλευρό των γονιών του ως κτηνοτρόφος και στη συνέχεια ως μάγειρας στην Αγγλία, όπου βρίσκεται και η οικογένειά του. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε σε αυτό το δικαστήριο, εκπρωσοπούμενος από το δικηγόρο του.
Όσο για τα θύματα, έχουν αποκτήσει άδεια παραμονής μετά το έγκλημα σε βάρος τους και δικαιώθηκαν για το σκέλος της εμπορίας ανθρώπων στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Δεν έχουμε τα δεδομένα που θα μας επέτρεπαν να κρίνουμε το βαθμό μεταμέλειας του δράστη, ούτε μπορεί κανείς να αρνηθεί τη δυνατότητα σωφρονισμού ακόμα και σε κάποιον που διέπραξε ένα τέτοιας έκτασης έγκλημα, που από θαύμα δεν κατέληξε σε λουτρό αίματος. Δικαιούται όμως κανείς να αναρωτηθεί αν αυτού του είδους η ποινική αντιμετώπιση θα υπήρχε για ένα μετανάστη που θα πυροβολούσε εναντίον 35 ανθρώπου, ή έστω για κάποιον που δεν ήταν αφεντικό τη στιγμή της τέλεσης του εγκλήματος. Σε κάθε περίπτωση, το πραγματικά κρίσιμο ζήτημα είναι ότι εξακολουθούν να “υπάρχουν” Μανωλάδες, όχι μόνο σε χωράκια, και για κάθε μεταμελημένο πρώην αφεντικό, υπάρχουν πάρα πολλά που εξακολουθούν να απομυζούν μετανάστες και ντόπιους εργάτες, με λιγότερο φονικούς – αν και οι αριθμοί των εργατικών “δυστυχημάτων” λένε μια άλλη ιστορία- αν και όχι λιγότερο βίαιους για τη ζωή τους, τρόπους



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μην ξεχασετε να πληρωσετε τον ΕΝΦΙΑ Νοεμβριου γιατι η Φατμε με τα τριδυμα πρεπει να γεννησει. Είναι στο μηνα της. Ηρθε στην Ελλαδα προχθες.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας κλέβουν την χώρα. Στο κόλπο τα ΜΜΕ, σε καταστολή ο λαός
Η αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού με μουσουλμάνους εποίκους και η υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας αποτελεί μια τραγική πραγματικότητα του σήμερα που συντελείται μεθοδικά, με τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε σύγχυση και  απραξία.Για τον μουσουλμανικό εποικισμό παραθέτουμε στοιχεία σε άλλες στήλες.Εδώ παρουσιάζουμε και πάλι τη ληστρική υφαρπαγή της ελληνικής δημόσιας περιουσίας που αποσιωπάται από τα συστημικά ΜΜΕ και το όλο θέμα περνά με ελαφριές αναταράξεις και με τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε καταστολή.
Εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι, καμιά εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν έχει οργανωθεί ενάντια στην κορυφαία κλοπή της χώρας, στην οποία, εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται δρόμοι, εθνικοί οδοί,λιμάνια, αεροδρόμια, τράπεζες, δημόσιες επιχειρήσεις κλπ. Και ας μην εκπλαγούμε αν στο τέλος συμπεριληφθεί και η Ακρόπολη και όλοι οι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, με τα έσοδα από τους επισκέπτες να εισπράττονται από το Υπερταμείο, αλλά οι υπάλληλοι και φύλακες να πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο !
Παρόμοια κλοπή δημόσιου πλούτου μιας χώρας δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο αφού ούτε στην περίοδο της  ναζιστικής κατοχής 1941-44 δεν συνέβαιναν αυτά αλλά ούτε και σε χώρες Μπανανίες της Λατινική Αμερικής. Οι επαίσχυντες αυτές πράξεις σε βάρος του μέλλοντος των παιδιών μας, δεν βαρύνουν μόνο τους κυβερνώντες και τους δήθεν αντιπολιτευόμενους που έχουν παραδώσει δέσμια τη χώρα στο 4ο Ράϊχ της ευρωζώνης, αλλά σε όλους όσους ακόμα σήμερα δέχονται αδιαμαρτύρητα το δουλικά εγκληματικό “πάση θυσία στο ευρρώ”. Και ντροπή σε όλους μας που τα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα και δεν τους έχουμε ακόμα πάρει με τις πέτρες.
Τα 10.111 ακίνητα που έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί για υπαγωγή τους στο Υπερταμείο ασφαλώς θα συμπληρωθεί και με άλλα ακίνητα, αφού έχει αποφασιστεί και συμφωνηθεί ότι, ολόκληρη η δημόσια περιουσία θα υπαχθεί στο Υπερταμείο για την αποπληρωμή μέσω εκποίησης ή ενοικίασης των κίβδηλων χρεών το μεγαλύτερο, μέρος των οποίων έχει δημιουργηθεί μέσα στην ευρωζώνη.
Τεράστια είναι η λίστα των κατασχέσεων της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο. Μέχρι σήμερα έχει γίνει γνωστό ότι, 10.119 δημόσια ακίνητα έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του Υπερταμείου που ελέγχεται από το Βερολίνο.Ο Λευκός Πύργος, το Καυτατζόγλειο στάδιο, το Γεντι Κουλέ, η Ροτόντα το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκης, η Κνωσός,τα Νεώρια, το Παγκρήτιο στάδιο στο Ηράκλειο της Κρήτης, τα Νεώρια στο παλιό λιμάνι, το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, οι Ιταλικοί Στρατώνες, το Φρούριο Φίρμας,το Ναυτικό Μουσείο και Αρχαιολογικό Μουσείο στα Χανιά, η έκταση του Ασύρματου στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα περιλαμβάνονται μεταξύ πολλών άλλων στη  λίστα της κλοπής.
Είναι απίστευτο αλλά στην ίδια λίστα για εκποίηση ή ενοικίαση από το Υπερταμείο για 99 χρόνια, περιλαμβάνονται από όλη την Ελλάδα αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, πλατείες, πάρκα,παιδικές χαρές, γεωτεμάχεια, εκκλησίες,βιβλιοθήκες, δημόσια σχολεία,δικαστικά μέγαρα,λαϊκές αγορές, νοσοκομεία,κτίρια περιφερειών ,υπουργείων,αστυνομίας,πυροσβεστικής, ναυτικών σχολών, αλυκές, λατομεία, στάδια, γυμναστήρια,αλυκές,τελωνεία,παλαιά βυρσοδεψεία κλπ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ και Συρία  »διασταύρωσαν » τους πυραύλους τους….
19/11/2019
Eκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο αεροδρόμιο Δαμασκού μετέφερε το πρωί της Τρίτης η κρατική τηλεόραση. Καμιά πληροφορία δεν δόθηκε επίσημα για την αιτία αυτών των εκρήξεων ή για ενδεχόμενα θύματα… Reuters
Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι το αντιπυραυλικό του σύστημα «Iron Dome» κατέρριψε 4 ρουκέτες στον ισραηλινό ουρανό που ρίχθηκαν το πρωί της Τρίτης από τη Συρία με κατεύθυνση το εβραικό κράτος ενώ ήχησαν οι σειρήνες στα κατεχόμενα υψίπεδα του Golan. Στο ανακοινωθέν η Tsahal αναφέρει πως καμιά υλική ζημιά δεν μεταφέρθηκε ως εκείνη τη στιγμή στο ισραηλινό έδαφος.
Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για ισραηλινούς πυραύλους που στόχευσαν συριακά ραντάρ και ότι εκτοξεύθηκαν και 5 πύραυλοι από N Συρία προς Β Ισραήλ. Οι κάτοικοι της Γαλιλαίας και των οικισμών του βόρειου Γκολάν πήγαν στα καταφύγια.
Για 4 ισραηλινούς πυραύλους γίνεται λόγος που στόχευσαν συριακό έδαφος και πολλά αντιπυραυλικά βλήματα που ενεργοποιήθηκαν από συριακή αεράμυνα προς αναχαίτιση τους.
Ισραηλινή πυραυλική επίθεση κατά της περιοχής του αεροδρομίου Δαμασκού σημειώθηκε τα ξημερώματα και η συριακή αεράμυνα κατέρριψε 2 πυραύλους αναφέρει άλλη πηγή.
Η ισραηλινή επίθεση διεξήχθη με πυραύλους που εκτόξευσαν ισραηλινά μαχητικά που βρίσκονταν πάνω από τη Γαλιλαία. Το «Iron Dome» δεν μπόρεσε να καταρρίψει όλους τους συριακούς πυραύλους. Ακούστηκαν εκρήξεις νότια του οικισμού Kiryat Shmona.
Σύμφωνα με την haaretz που επικαλείται πηγές του ισραηλινού στρατού οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από συριακό έδαφος




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τζούλιαν Ασάνζ: Η Σουηδία μετά από εννέα χρόνια αποσύρει τις ψευδεις κατηγορίες για βιασμό χαφιεδισων γιατι ετσι διεταξε η CIA
 Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 15:30
Η Σουηδία ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ - του ιδρυτή των WikiLeaks - για βιασμό κλείνοντας την υπόθεση. Αλλωστε οι μαλακιες και τα ψεματα της Σουηδιας ηταν προπετασμα καπνου για να απελαθει ο Τζουλιαν Ασαντζ στις ΗΠΑ. Ο ιδρυτής των WikiLeaks συνελήφθη στις 11 Απρίλιου του 2019 στο Λονδίνο κατόπιν αιτήματος της Σουηδιας για την έκδοσή του, και από εκει να τον στελνανε πακετο στις ΗΠΑ, που τον κατηγορούν για συνωμοσία και έκτοτε κρατείται στη φυλακή Belmarsh της Βρετανιας.
Όπως αναφέρει ο αρχισυντάκτης των WikiLeaks, Κρίστιν Χράφνσον ήρθε η ώρα να εστιάσουμε στην αμερικανική «πολεμική δίωξη» και την απειλή που συνιστά για την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος. Η  πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος αφορά στην ελευθερία της θρησκείας, του λόγου, του Τύπου, των συναθροίσεων.
Η πλήρης ακρόαση για την έκδοσή του θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2020.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μοράλες: Δεν θα διευκολύνω τις προεδρικές εκλογές προτού ληφθούν εγγυήσεις για την ασφάλειά μου και την ασφαλεια του λαου
 Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 13:06
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, με πραξικοπημα του φασιστικου στρατου που υπακουει στους γιανκιδες, ο οποίος καταφερε να γλιτωσει τη ζωη του και βρίσκεται αυτοεξόριστος στο Μεξικό, δήλωσε σε συνέντευξή του στο dpa ότι δεν θα ζητήσει από τους υποστηρικτές του να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις προκειμένου να διευκολυνθεί η διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών, προτού λάβει εγγυήσεις για την ασφάλειά τους αλλά και τη δική του.
Σύμφωνα με τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 23 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 700 έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις στη χώρα τον τελευταίο μήνα, ενώ οι υποστηρικτές του Μοράλες συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας καταγγέλλοντας το «πραξικόπημα» που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου της Βολιβίας στις 10 Νοεμβρίου.
«Αυτή η ντε φάκτο κυβέρνηση πρέπει να δώσει εγγυήσεις» επεσήμανε ο Μοράλες από το Μεξικό.
«Πρώην υπουργοί, βουλευτές διώκονται άδικα, απειλούνται. Δεύτερον πρέπει να συσταθεί μια εθνική και διεθνής επιτροπή για να ταυτοποιήσει όσους ευθύνονται για αυτήν τη σφαγή» πρόσθεσε.
Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας επεσήμανε ότι θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές και πρόσθεσε ότι είναι διατεθειμένος να μην είναι υποψήφιος. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι μεγάλο εμπόδιο για την αποκατάσταση της «δημοκρατίας» είναι η Τζανίνε Άνιες, η οποία αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος, στην ουσια δικτατορας. Ο Μοράλες τής ζήτησε να παραιτηθεί.
«Είμαστε προετοιμασμένοι να δεχθούμε νέες εκλογές βάσει του Συντάγματος. Για χάρη της ζωής και της δημοκρατίας ο Έβο δεν θα είναι υποψήφιος, αν δεν θέλουν να συμμετάσχει» υπογράμμισε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκρυθμη η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ μεταξύ χαφιεδων των αμερικανων και κυβέρνησης
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 09:02
Τουλάχιστον 100 χαφιεδες των αμερικανων παραμένουν για τρίτη ημέρα κλεισμένοι στην Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ μετά την εντυπωσιακή απόδραση που έκαναν το βράδυ της Δευτέρας πολλοί από αυτούς, με τη χρήση σχοινιών σε δρόμο όπου τους περίμεναν μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι τους απομάκρυναν με ασφάλεια από την περιοχή.
Η αντιπαράθεση μεταξύ της αστυνομίας και των χαφιεδων των αμερικανων ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, όταν άρχισαν οι φασιστικές βιαιοτητες και ταραχες πληρωμενες και καθοδηγημενες από τον αμερικανο πρεσβευτη.
Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, εκτίμησε σήμερα ότι περίπου 100 χαφιεδες των αμερικανων παραμένουν στο Πολυτεχνείο.
Μιλώντας για πρώτη φορά από την έναρξη της πολιορκίας στο πανεπιστημιακό ίδρυμα η Λαμ σημείωσε ότι περίπου 100 χαφιεδες των αμερικανων παραμένουν εκεί, ενώ άλλοι 600 που ήταν κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο έχουν παραδοθεί στην αστυνομία.
Μεταξύ όσων παραδόθηκαν είναι και 200 ανήλικοι χαφιεδες του υποκοσμου, στους οποίους επετράπη να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η Λαμ, ωστόσο, επεσήμανε ότι η αστυνομία έχει κρατήσει τους αριθμούς ταυτότητάς τους και δεν αποκλείεται στο μέλλον να τους ασκηθούν διώξεις.
Σύμφωνα με τη Λαμ, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αναζητεί μία «ειρηνική λύση» στην αντιπαράθεση αυτή, υπογραμμίζοντας ότι η αστυνομία επιθυμεί μια ανθρώπινη λύση, ενώ ζήτησε από όσους βρίσκονται ακόμη μέσα στο πανεπιστήμιο να παραδοθούν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ετοιμότητα οι αστυνομικές δυνάμεις στη Βηρυτό εν όψει συνεδρίασης του κοινοβουλίου
 Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 08:46
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Βηρυτού εν όψει μιας συνεδρίασης του κοινοβουλίου του Λιβάνου, την οποία οι φαλαγγιτες χαφιεδες των αμερικανων έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί, καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εναντίον της κυβερνώσας πολιτικής τάξης.
Σήμερα είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες για πρώτη φορά εδώ και μία εβδομάδα, αφού ανακοίνωσαν προσωρινά μέτρα στην κίνηση κεφαλαίων, ανάμεσά τους εβδομαδιαίο όριο 1.000 δολαρίων στις αναλήψεις και περιορισμούς στην αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η μαζική εκροή κεφαλαίων.
Έναν μήνα μετά την έναρξη των βιαιοτητων και ταραχων από τους χαφιεδες των αμερικανων ο Λίβανος διέρχεται σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση, χωρίς να διαφαίνεται κάποια διέξοδος στον ορίζοντα, με τους πολιτικούς ηγέτες να μην έχουν καταφέρει ακόμη να συμφωνήσουν στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σάαντ αλ Χαρίρι στις 29 Οκτωβρίου.
Κοντά στο κοινοβούλιο οι δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με ομάδα φαλαγγιτων χαφιεδων των αμερικανων που προσπάθησαν να αφαιρέσουν το συρματόπλεγμα που είχαν τοποθετήσει οι δυνάμεις της τάξης στον δρόμο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικαράγουα: Η αστυνομία κατηγορεί 16 αντικυβερνητικούς χαφιεδες των αμερικανων ότι σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 06:27
Η αστυνομία της Νικαράγουας κατηγόρησε τη Δευτέρα 16 αντικυβερνητικούς χαφιεδες των αμερικανων ότι σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα της κεντρικής Αμερικής, η οποία συνταράσσεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από αιματηρές κινητοποιήσεις εναντίον του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα.
Ο Βικτοριάνο Ρουίς, αξιωματικός της αστυνομίας, δήλωσε ότι οι Αρχές έχουν κατασχέσει πολλά όπλα και πυρομαχικά στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν σε βάρος των 16 χαφιεδων των αμερικανων.
«Επιπλέον των εγκλημάτων που διέπραξαν ήδη, οι κακοποιοί αυτοί σχεδίαζαν και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες στη Μανάγκουα, στη Λεόν, στην Τσινανδέγα και στη Μασάγια, εναντίον αστυνομικών, εναντίον κτιρίων των δημοτικών αρχών και εναντίον μνημείων ηρώων και μαρτύρων» της επανάστασης των σαντινιστών, είπε ο Ρουίς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Οι εγκληματίες και τα αποδεικτικά στοιχεία παραδόθηκαν στις αρμόδιες αρχές ώστε η υπόθεση να προσαχθεί ενώπιον δικαστή», πρόσθεσε.
Η αστυνομία εντείνει τις επιχειρήσεις της εναντίον αντικυβερνητικών χαφιεδων των αμερικανων τους τελευταίους μήνες, μετά το κύμα καταστολής της περασμένης χρονιάς, όταν πάνω από 300 χαφιεδες των αμερικανων έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές και τις βιαιοτητες με κεντρικό αίτημα την αποχώρηση του Ορτέγα από την προεδρία.
Το ξεπουλημενο στους αμερικανους αντιπολιτευόμενο φασιστικο κίνημα «Γαλανόλευκη Εθνική Ενότητα» καταγγέλλει ότι 151 αντικυβερνητικοί χαφιεδες των αμερικανων έχουν φυλακιστεί από τον Μάρτιο.
Επίσης χθες, η αρχιεπισκοπή στη Μανάγκουα κατήγγειλε ότι μια ομάδα που θεωρεί πως συνδέεται με την κυβέρνηση εισέβαλε και κατέλαβε καθεδρικό ναό της πρωτεύουσας, ξυλοκόπησε ιερέα και προχώρησε σε βανδαλισμό στο εσωτερικό της εκκλησίας, ο οποιος ηταν αποδεδειγμενα χαφιες των αμερικανων και συμμετειχε στις ταραχες.
Ανάμεσα στους 16 χαφιεδες που κατηγορούνται για τον σχεδιασμό «τρομοκρατικών ενεργειών» είναι γνωστά φασιστικα μέλη του φοιτητικού κινήματος, όπως η φασιστο Αμάγια Κόπενς, που έχει διπλή υπηκοότητα, νικαραγουανή και βελγική, και έχει ήδη συλληφθεί για τις ταραχες και βιαιοτητες της.
Σύμφωνα με μέλη των οικογενειών των χαφιεδων των αμερικανων, οι περισσότεροι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη.
Η Κάρλα Σεκέιρα, δικηγόρος που εκπροσωπεί έναν από τους χαφιεδες των αμερικανων, ανέφερε πως ο φασιστας χαφιες εντολέας της κατηγορείται «ψευδώς» για παράνομη διακίνηση όπλων. Η φασιστο συνήγορος υποστήριξε ότι είναι αθωα περιστερα το πουλακι της.
Δεν ήταν διαθέσιμοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης για να σχολιάσουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Οι καλλιεργητές κόκας απαιτούν την παραίτηση της καριολοπουτανας δικτατορισας
 Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 05:50
Χιλιάδες κοκαλέρος, καλλιεργητές κόκας, έκαναν πορεία τη Δευτέρα για να απαιτήσουν να παραιτηθεί η δικτατορισα της Βολιβίας καρριολοπουτανα των αμερικανων Τζανίνε Άνιες, η φασιστικη κυβέρνηση της οποίας ανακοίνωσε νωρίτερα πως η ακροδεξιά πολιτικός αναγκάστηκε να ακυρώσει επίσκεψη που προγραμμάτιζε να κάνει στην ιδιαίτερα πατρίδα της διότι δέχθηκε απειλή για τη ζωή της.
Η ένταση δεν σταματά να κλιμακώνεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής αφότου ο Έβο Μοράλες παραιτήθηκε από την προεδρία όπως απαίτησε ο στρατός έπειτα από τρεις εβδομάδες βιαιοτητων και ταραχων από τους φασιστες χαφιεδες των αμερικανων, που καθοδηγημενοι από την CIA ειπεν για νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, πριν αυτές γινουν αν οι φασιστες δεν νικησουν. Ο διάλογος ανάμεσα στην φασιστική δικτατορικη κυβέρνηση της Άνιες και το κόμμα του Μοράλες, το Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS), που έχει την πλειοψηφία των εδρών στο Κογκρέσο, μοιάζει να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και οι  οι σοσιαλιστες απευθυνουν κατηγορίες περί χρήσης ή υποκίνησης βίας.
Η καριολοπουτανα φασιστο Άνιες, 52 ετών, ως τότε γερουσιαστής της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης, αυτοανακηρύχθηκε δικτατορας την περασμένη εβδομάδα, αφού ο Μοράλες και όλοι οι δυνητικοί αντικαταστάτες του στην προεδρία, ο αντιπρόεδρός του Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, η πρόεδρος της Γερουσίας και ο αντιπρόεδρός της καθώς και ο πρόεδρος της Βουλής, εξαναγκαστηκαν από τον φασιστικο στρατο σε  παραιτηση  μετά την «προτροπή» των ένοπλων δυνάμεων προς τον βετεράνο σοσιαλιστή πολιτικό να εγκαταλείψει την εξουσία, αν θελει να γλιτωσει τη ζωη του. Καηκαν τα σπιτια τους, και απηχθησαν οι οικογενειες τους από τον φασιστικο στρατο, που υπακουει στους αμερικανους που τον εχουν εκπαιδευσει.  Ο Μοράλες βρίσκεται στο Μεξικό, που του προσέφερε πολιτικό άσυλο.
Όμως η φασιστο καριολοπουτανα Άνιες βρέθηκε αντιμέτωπη με κύμα λαικων διαδηλώσεων από τους υποστηρικτές του Μοράλες, που κάνουν λόγο για πραξικόπημα και θεωρούν ότι η φασιστικη αντισυνταγματικη και αντιδημοκρατικη κυβέρνησή της απειλεί να ακυρώσει όλες τις προόδους που υπήρξαν για τη μη λευκή πλειοψηφία του πληθυσμού τα 14 χρόνια που ο αυτόχθονας άλλοτε κοκαλέρο άσκησε την εξουσία.
Η φασιστικη αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και πυροβολαει πλεον στο ψαχνο για να εμποδίσει τους διαδηλωτές του Λαου να μπουν στην πόλη Κοτσαμπάμπα για να απαιτήσουν ο Μοράλες να επιστρέψει και να ολοκληρώσει τη θητεία του, η οποία τυπικά θα τερματιζόταν στα τέλη του Ιανουαρίου.
Ορισμένοι αγρότες πέταξαν πέτρες εναντίον των φασιΣτικων δυνάμεων ασφαλείας. Τουλάχιστον δέκα διαδηλωτές συνελήφθησαν.
Η κατάσταση στην περιοχή, προπύργιο του Μοράλες, είναι έκρυθμη από την περασμένη εβδομάδα, όταν άνδρες του φασιστικου στρατού και της αστυνομίας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έως και 10  διαδηλωτές του λαου. Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν δυσανάλογη χρήση βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας. «Αυτό που έγινε στη Σακάβα δεν ήταν επεισόδια, ήταν στρατιωτική επέμβαση», έκρινε η Συνήγορος του Λαού Νάντια Κρους χθες σε ανάρτησή της στο Twitter και απηύθυνε έκκληση να γίνει διάλογος των πολιτικών δυνάμεων.
Η δικτατορικη φασιστικη κυβέρνηση της πουταναρας Άνιες αντέτεινε ότι ορισμένοι διαδηλωτές στη Σακάβα ήταν οπλισμένοι και ότι δηθεν τραυματίστηκαν επίσης αστυνομικοί.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Κρους, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά την παραίτηση του Μοράλες, πολύ περισσότεροι από όσους τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες κινητοποιήσεων των φασιστων χαφιεδων των αμερικανων.
Η καριολοπουταναρα φασιστο Άνιες σκόπευε να ταξιδέψει χθες στην επαρχία Μπένι, στο βορειοανατολικό τμήμα της Βολιβίας, αλλά ακύρωσε την επίσκεψή της διότι υπήρχαν αξιόπιστες πληροφορίες περί απειλής κατά της ζωής της από μια «εγκληματική οργάνωση», σύμφωνα με τον φασιστα υπουργό Εσωτερικών, τον καριολοπουστα Αρτούρο Μουρίγιο.
Ο φασιστας καριολοπουστας Μουρίγιο κατηγόρησε πολίτες της Βενεζουέλας, της Κούβας και της Κολομβίας ότι δηθεν ενέχονται στην υπόθεση αυτή, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο τεκμήριο γι’ αυτό. Η Κούβα και η Βενεζουέλα ήταν οι πιο στενοί σύμμαχοι του Μοράλες.
Η φασιστικη κυβέρνηση της καριολοπουτανας Άνιες απαίτησε οι διπλωμάτες της Βενεζουέλας και οι γιατροί από την Κούβα που εργάζονταν στη Βολιβία να εγκαταλείψουν την επικράτεια κατηγορώντας τους ότι δηθεν υποκινούν ταραχές. Έχει ήδη αναγνωρίσει ως νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον αχυρανθρωπο των αμερικανων τον γελοιο κλοουν Χουάν Γκουαϊδό και έχει εξαγγείλει τη διακοπή των σχέσεων με την Βενεζουελα και με τον πρόεδρο της Νικολάς Μαδούρο.
Ο καριολοπουστας φασιστας Κάρλος Μέσα, ο υποψήφιος της φασιστικης αντιπολίτευσης για την προεδρία που ήρθε δεύτερος στις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, αφου πηρε 36% ενώ ο Μοραλες 47%, προέτρεψε χθες την καριολοπουτανα φασιστο Άνιες να προκηρύξει νέες εκλογές με ή χωρίς τη συναίνεση του MAS. Αυτό είναι «απαραίτητο για να εδραιωθεί η νομιμότητα» της φασιστικης κυβέρνησής της, έκρινε. Ο γενικός γραμματέας της προεδρίας που διόρισε η δικτατορας αρχηγός του κράτους, ο Χέρχες Χουστινιάνο, είπε ότι τάσσεται υπέρ της προκήρυξης εκλογών με δικτατορικό διάταγμα εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με το MAS.
Η φασιστικη ρωμαιοκαθολική σύνοδος των ανωμαλων παιδοφιλων επισκόπων της Βολιβίας ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να μεσολαβήσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση τα Ηνωμένα Έθνη στις συνομιλίες για να συμφωνηθεί ο οδικός χάρτης προς τη διεξαγωγή νέων «διαφανών και αξιόπιστων» εκλογών.
Αλλά οι πιθανότητες να γίνει διάλογος λιγοστεύουν. Ο φασιστας καριολοπουστας Μουρίγιο εξόργισε το MAS απειλώντας ότι θα δημοσιοποιήσει έναν κατάλογο κοινοβουλευτικών του που ενέχονται, κατ’ αυτόν, σε υποκίνηση στάσης.
Η Έβα Κόπα, νέα πρόεδρος της Γερουσίας, που ανήκει στο MAS, τόνισε χθες ότι «δεν έχουμε σκοπό να παρεμποδίσουμε τίποτα. Δεν θέλουμε άλλους θανάτους, δεν θέλουμε ακόμα περισσότερη αιματοχυσία».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν όψει διαδηλώσεων στην Κολομβία
 Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 02:39
Η φασιστικη κυβέρνηση της Κολομβίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα νέα αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη βίαιων επεισοδίων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που προγραμματίζεται να γίνουν σε όλη τη χώρα την Πέμπτη, έπειτα από τις ταραχές που ξέσπασαν τελευταία στον Ισημερινό, στη Χιλή και στη Βολιβία.
Τα μέτρα δίνουν σε νομάρχες και δημάρχους τη δυνατότητα να επιβάλλουν περιορισμούς της κίνησης ή να κηρύσσουν απαγόρευση κυκλοφορίας «όταν το απαιτούν οι συνθήκες», σημείωσε η φασιστρια υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Πατρίσια Γκουτιέρες.
Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol, οι Φασιστικες αρχές αποφάσισαν να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού περίπου 140.000 αστυνομικοί και 240.000 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.
Ο φασιστας γενικός εισαγγελέας Φάμπιο Εσπίτια δήλωσε εξάλλου ότι θα σχηματιστεί ειδική ομάδα φασιστων γραφειοκρατων εισαγγελέων αρμόδια για να διενεργεί έρευνες για υποθέσεις βανδαλισμών και «τρομοκρατίας».
Στις διαδηλώσεις έχουν καλέσει συνδικαλιστικές οργανώσεις, φοιτητικές παρατάξεις, ενώσεις αυτοχθόνων κ.ά.. Εναντιώνονται στις ακροδεξιες «νεοφιλελεύθερες» μεταρρυθμίσεις οι οποίες αφορούν τις συντάξεις και τις εργασιακές σχέσεις από την φασιστικη κυβέρνηση του αληταρα φασιστα προέδρου Ιβάν Ντούκε, την έλλειψη χρηματοδότησης για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και για τις συνεχιζόμενες δολοφονίες εκατοντάδων ακτιβιστών, παρά τη συμφωνία ειρήνης που υπογράφτηκε το 2016 με την πρώην οργάνωση ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).
Ο φασιστας αληταρας πρόεδρος Ντούκε διαψεύδει, προσπαθωντας να ξεγελασει το λαο από την τραγικη κατασταση που βιωνει, ότι η φασιστικη κυβέρνησή του σκοπεύει να αυξήσει το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση και τις ασφαλιστικές εισφορές και παράλληλα να μειώσει τον κατώτερο μισθό των νέων εργαζομένων.
Ο φασισταρας αλητης Ντούκε, που ανήκει στη λεγόμενη σκληρή φασιστικη ακροδεξιά, είπε στο Caracol ότι οι φασιστικες αρχές δηθεν έχουν στοιχεία πως κάποιοι προετοιμάζουν μεγάλες ποσότητες αυτοσχέδιων εμπρηστικών βομβών και ότι «οργανωμένες ένοπλες ομάδες» σχεδιάζουν να διαπράξουν βίαιες ενέργειες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.
Όποιος χρησιμοποιήσει «βία» στις διαδηλώσεις, διεμήνυσε ο Κολομβιανός Αληταρας Φασιστας πρόεδρος, θα αντιμετωπίσει «το πλήρες βάρος του νόμου», προσπαθωντας να τρομαξει τον εξαθλιωμενο κοσμο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Οδηγώ και  ακούω Μπογιό!
Σα πολύ συριζοσιτυπλαζέϊκα δεν βγαίνει τελευταία;
Να ο Λομανί, να ο Μανού Τσάο να κι η ΕΦΣΥΝ!
Ναι κύριε Μπογιόπουλε το «Δίκτυο Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων» και τα μέλη του σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν τρομοκρατία και στέρηση δικαιωμάτων και ελευθερίας τουλάχιστον σε έναν πολίτη αποδεδειγμένα, σε μένα!
Και δεν μιλάω μόνο για την παράνομη καταπάτηση του ξενοδοχείου μου, τις ζημιές που του έκαναν, τα μαύρα εκατομμύρια που έβγαλαν εις βάρος μου και εις βάρος μεταναστών και τα χρέη που με φόρτωσαν.
Μιλώ κυρίως για την καταπάτηση της ζωής μου όλης. Τον εξευτελισμό της προσωπικότητάς μου, της ανθρώπινης υπόστασης μου, τις απειλές για την ζωή και την σωματική μου ακεραιότητα, τα ψέματα για μένα και τον δημόσιο διασυρμό μου.
Ποιοί μπάτσοι παρακολουθούν τον «καθηγητή μέλος του Δικτύου» με gps όπως λέει η ΕΦΣΥΝ και σας έβγαλε στα κάγκελα; Αυτοί που μέχρι τις 10 Ιουλίου 2019 δεν πατούσαν ούτε απ έξω απ το CITY PLAZA να μην ενοχλήσουν με εντολή ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις εισαγγελικές παραγγελίες και δικαστικές αποφάσεις;
Να θυμίσω ότι άνθρωποι του Μουζάλα συναντιόντουσαν με τον Γιαννόπουλο στο καταπατημένο παράνομα ξενοδοχείο μου για να «συντονίσουν» το προσφυγικό;
Τι να πρωτοθυμίσω;
Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω απ τις αθλιότητες όσων σήμερα στηρίζετε και επικαλείστε;
ΝΤΡΟΠΗ!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1987 ο Μαραντόνα συγκρούστηκε με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο το Β’. «Διαφώνησα μαζί του, διότι ήμουν στο Βατικανό και είδα τις χρυσές οροφές και ύστερα άκουσα ότι η εκκλησία ανησυχεί για την ευημερία των άπορων παιδιών. Πούλα τις οροφές σου φίλε. Κάνε κάτι»




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενοχλει ο Ελληνας Τσιτσιπας
Προσπαθουν να τον μειωσουν διαφοροι κομπλεξικοι της Νεας Ταξης  και του Ναζισμου , επειδη  μιλαει για πατριδα και οικογενεια



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Asia Town. Ετσι χαθηκε η Αθηνα, Ο πυργος του ισλαμ με τα μιλιουνια της μαντηλας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


1.000.000 μεταναστες θα κατατασσονται στις ενοπλες δυναμεις




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
Ο Μπέρνι Σάντερς μιλάει ξεκάθαρα για τη Βολιβία: "Αυτό λέγεται πραξικόπημα"

«Κατά τη γνώμη μου αυτό λέγεται πραξικόπημα». Έτσι μιλάει ο Μπέρνι Σάντερς, ένας από τους κύριους υποψήφιους για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια σαφήνεια με την οποία δεν μιλάνε πολλά μέσα ενημέρωσης, όταν αναφέρονται στα τελευταία γεγονότα στη Βολιβία.
Ο Σάντερς έκανε τις δηλώσεις αυτές στον δημοσιογράφο Χόρχε Ράμος της Univisión. Αυτά ήταν τα λόγια του:

«Πιστεύω ότι ο Μοράλες έκανε μια πολύ καλή δουλειά για να ανακουφίσει τη φτώχεια και να δώσει στους αυτόχθονες της Βολιβίας μια φωνή που δεν είχαν πριν. Μπορούμε να συζητήσουμε αν έπρεπε να διεκδικήσει τέταρτη θητεία και αν αυτό ήταν σωστό. [...] Αλλά τελικά ήταν οι στρατιωτικοί που παρενέβησαν στη διαδικασία και του ζήτησαν να φύγει. Όταν οι στρατιωτικοί παρεμβαίνουν, Χόρχε, κατά τη γνώμη μου αυτό λέγεται πραξικόπημα».
Ο Σάντερς μίλησε ήδη για «πραξικόπημα» στις 11 του μηνός στο λογαριασμό του στο Twitter: «Με ανησυχεί πολύ αυτό που φαίνεται να είναι πραξικόπημα στη Βολιβία [...] Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ζητήσουν τον τερματισμό της βίας και να στηρίξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς», δήλωσε.
Ο Έβο Μοράλες απάντησε αυτή τη Δευτέρα από το λογαριασμό του στο Twitter, ευχαριστώντας τον για τα λόγια του: «Τον χαιρετισμό και την ευγνωμοσύνη μου στον αδελφό Μπέρνι Σάντερς, υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, που ξεχωρίζει τη δουλειά μας για τη μείωση της φτώχειας και καταγγέλλει το πραξικόπημα στη Βολιβία. Η διεθνής κοινότητα απαιτεί την επιστροφή της Βολιβίας στη δημοκρατία».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο αρχηγός της διπλωματικής αποστολής της Βενεζουέλας στην Ελλάδα Φρέντι Φερνάντες ανοίγει τα χαρτιά του  για τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Λατινική Αμερική, τον Χουάν Γκουαϊδό και τον Νικολάς Μαδούρο, την κίνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αναγνωρίσει την κυβέρνηση του πρώτου αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του τον τελευταίο καιρό.

Φερνάντες: "Η αναγνώριση του Γκουαϊδό από την κυβέρνηση είναι ιδεολογική επιλογή"

Ο Φρέντι Φερνάντες, αρχηγός της διπλωματικής αποστολής της Βενεζουέλας στην Αθήνα, δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό και δίνει εικόνα για την κατάσταση στη χώρα του αλλά και την υπόλοιπη Λατινική Αμερική.

Ο αρχηγός της διπλωματικής αποστολής της Βενεζουέλας στην Ελλάδα Φρέντι Φερνάντες ανοίγει τα χαρτιά του για τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Λατινική Αμερική, τον Χουάν Γκουαϊδό και τον Νικολάς Μαδούρο, την κίνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αναγνωρίσει την κυβέρνηση του πρώτου αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του τον τελευταίο καιρό.
-Ποια είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στη χώρα και γιατί ο Χουάν Γκουαϊδό επιμένει να συμπεριφέρεται ως νόμιμος πρόεδρος;
-"Παίζει κι αυτός το ρόλο του. Σαν ένας καλός ηθοποιός, πολύ καλά πληρωμένος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσποιείται ότι είναι κάποιος διαφορετικός και ότι έχει κάποια ευθύνη. Επιμένει να προσποιείται, παρόλο που στην πραγματικότητα εδώ και 10 μήνες εμφανίζει μια κατάσταση που δεν υπάρχει, επειδή ακριβώς είναι ένα πιόνι της παρεμβατικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βενεζουέλα.
Όσον αφορά την πολιτική μας κατάσταση, είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι ένα πολύ σημαντικό τμήμα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας αποφάσισε να επιλέξει να κάνει μια νέα πολιτική, να καταγγείλει τους οργανισμούς που επιδιώκουν βίαιες ρήξεις και να συνομιλήσει και να συμφωνήσει με τη Μπολιβαριανή κυβέρνηση προκειμένου να βρει τρόπους επίλυσης των διαφορών μεταξύ των Βενεζουελανών.
Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ σημαντικό να υποστήριζε και η διεθνής κοινότητα αυτήν την πρωτοβουλία και να παρακινήσει τους παράγοντες που δεν έχουν ακόμη συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία διαλόγου, διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η μαριονέτα τους μποϊκοτάρουν κάθε πιθανότητα συνάντησης, αποφασισμένοι να προωθήσουν τη βία και ένα πιθανό πραξικόπημα όπως διαπιστώσαμε στις 16 Νοεμβρίου, όταν διάφοροι εκπρόσωποι της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών απηύθυναν ανοικτά στο στρατό της Βενεζουέλας να παραβιάσουν το σύνταγμα της χώρας μου".
-Πως αντιδράσατε όταν η νέα ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε ως νόμιμο πρόεδρο τον Χουάν Γκουαϊδό; Ηταν μία κίνηση που περιμένατε;
-"Ήταν αναμενόμενο, ναι. Είναι μια απόφαση ιδεολογικού χαρακτήρα που δεν έχει κανένα άλλο σημείο συνάντησης με την πραγματικότητα".
-Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν στοχοποιήσει τη Βενεζουέλα. Γιατί κατά τη γνώμη σας συμβαίνει αυτό; Ποιες είναι οι συνέπειες της στοχοποίησης αυτής" στον πληθυσμό;
-"Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, κατήγγειλε ότι σε κάποιο διεθνές λιμάνι, κατέσχεσαν 300 χιλιάδες δόσεις ινσουλίνης. Αυτό συνέβη επειδή η Citibank αρνήθηκε να λάβει τα χρήματα που είχε καταθέσει η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας για την πραγματοποίηση της αγοράς αυτού του φαρμάκου, τόσο αναγκαίο για τους ασθενείς με διαβήτη στη Βενεζουέλα.
Τον περασμένο χρόνο, εμποδίστηκε για 3 μήνες η άφιξη 29 πλοίων που μετέφεραν τρόφιμα. Αρκετές τράπεζες πάγωσαν τα χρήματα που προορίζονταν για την πληρωμή αυτών των τροφίμων. Αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά κραυγαλέα σε σχέση με το που στοχεύουν οι πρακτικές του χρηματοοικονομικού πολέμου που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους ενάντια στο λαό μου.
Είναι ένας πόλεμος που σκοπό έχει να αφανίσει από πείνα έναν λαό που υπερασπίζεται την κυριαρχία του, το δικαίωμά του να επιλέξει μια οδό ανεξάρτητης ανάπτυξης που εγγυάται ένα μοντέλο συμμετοχικής και πρωταγωνιστικής δημοκρατίας και μια δίκαιη κατανομή του εθνικού πλούτου.
Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο υπουργός Εξωτερικών μας, Χόρχε Αρεάσα κατήγγειλε την παράνομη δέσμευση οικονομικών πόρων από τη Βενεζουέλα σε συνέντευξη Τύπου στα Ηνωμένα Έθνη. Με την ευκαιρία αυτή, δήλωσε ότι 1359 εκατομμύρια δολάρια δεσμεύτηκαν από την Τράπεζα της Αγγλίας, από την Citibank, 196 εκατομμύρια ευρώ, από την Τράπεζα του Λονδίνου, 453 εκατομμύρια ευρώ, από τη North Capital, 238 εκατομμύρια ευρώ, από τη Novo Bank, 1453 εκατομμύρια ευρώ και από τη Sumitomo 415 εκατομμύρια ευρώ.
Ο πρώην σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών, Αλφρεντ Ζάγιας, έχει πει πολλές φορές ότι αυτή η επιθετικότητα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττεται ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας".
-Πως σχολιάζετε τις τελευταίες εξελίξεις στη Βολιβία και την ανατροπή του προέδρου Μοράλες; Ηταν αναμενόμενη για σας η κοινωνική εξέγερση σε μία χώρα όπως η Χιλή;
-"Στη Βολιβία είδαμε τις τρομοκρατικές ενέργειες μιας ρατσιστικής, και εξτρεμιστικά θρησκευτικής δεξιάς, η οποία προσπαθεί να καταστρέψει τις κατακτήσεις των αδελφών μας στη Βολιβία. Είμαστε μάρτυρες ενός εγκλήματος που διαπράττεται εναντίον ενός αρχαίου λαού, απογόνων ενός από τους πιο όμορφους και παλαιότερους πολιτισμούς του πλανήτη. Είμαστε όλοι μάρτυρες του τρόπου με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν οργανώσει, χρηματοδοτήσει και προωθήσει αυτό το πραξικόπημα, το οποίο έχει επίσης τη συνένοχη σιωπή πολλών Ευρωπαίων ηγεμόνων.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξε πραξικόπημα. Είναι προφανές ότι μετά το πραξικόπημα δολοφονούνται όσοι αντιστέκονται σε αυτή την επίθεση της δεξιάς και είναι εξωφρενικό ότι οι υποτιθέμενοι υπερασπιστές της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που τόσο εύκολα κρίνουν τις υποτιθέμενες δημοκρατικές ελλείψεις της κυβέρνησης του Εβο Μοράλες, δεν μπορούν να αντιδράσουν μπροστά στην εγκληματική συμμορία που έχει επιβληθεί στη Βολιβία".
-Ηταν αναμενόμενη για σας η κοινωνική εξέγερση σε μία χώρα όπως η Χιλή;
-"Η Χιλή ήταν η χώρα στην οποία ασκήθηκαν οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές σε βάθος. Μια από τις συνέπειες αυτών των πολιτικών είναι η μεγέθυνση των οικονομικών ανισοτήτων. Η Χιλή είναι είδηση, διότι δεν ήταν το σύνηθες περιβάλλον διαμαρτυρίας, αλλά αν κοιτάξουμε προσεκτικά την περιοχή μας, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι όχι μόνο η Χιλή, αλλά ολόκληρη η ήπειρος αυτή τη στιγμή, πολεμά ενάντια στην ανισότητα και υπέρ των υψηλότερων επίπεδων δημοκρατίας.
Δεν θα τα βρείτε στα παραδοσιακά πρακτορεία ειδήσεων και μέσων ενημέρωσης, που συνήθως συνοδεύουν τη ρητορική των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά πρέπει επίσης να έχουμε στο μυαλό μας και τους αγώνες των λαών της Αϊτής, της Ονδούρας, του Ισημερινού και της Κολομβίας, όπου οι λαϊκές οργανώσεις δίνουν αυτή τη στιγμή μια ηρωική μάχη".
-Ο Ελληνας Πρωθυπουργός έχει προσωπικό σύμβουλο για θέματα Λατινικής Αμερικής. Τι συζητήσατε όταν βρεθήκατε;
-"Ήταν μια πολύ τυπική επίσκεψη. Μιλήσαμε για τη σημασία των καθηκόντων του".
-Tι νομίζετε ότι πιστεύουν οι Ελληνες πολίτες για ότι συμβαίνει στη χώρα σας; Θα προτείνατε σε Ελληνες να ταξιδέψουν στη Βενεζουέλα;
-"Πιστεύω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού γνωρίζει ότι η Βενεζουέλα δέχεται σοβαρές επιθέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και μας στηρίζει στον αγώνα μας να διατηρήσουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας. Εύχομαι πολλοί Έλληνες να επισκεφτούν τη Βενεζουέλα γιατί εκτός από το να γνωρίσουν μια αδελφή χώρα που θαυμάζει την Ελλάδα, θα μπορούσαν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια ότι έχουμε πράγματι δυσκολίες και ότι παρόλα αυτά είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας και την απόφασή μας να είμαστε ελεύθεροι και να μην δεχόμαστε τις απαιτήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Συνέχεια αντικυβερνητικών βιαιοτητων από τους χαφιεδες των αμερικανων
Απειλές της αστυνομίας για χρήση αληθινών πυρών κατά χαφιεδων των αμερικανων που βρίσκονταν στο Πολυτεχνείο
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.--
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Γκενγκ Σουάνγκ υπερασπίστηκε τη στάση των αρχών στο Χονγκ Κονγκ, τονίζοντας ότι κανείς δεν θα πρέπει να υποτιμά τη θέληση της Κίνας να περιφρουρεί την εθνική της κυριαρχία και τη σταθερότητα του Χονγκ Κονγκ.
Την Κυριακή, η αστυνομία απέκλεισε την Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί χαφιεδες των αμερικανων, τους οποίους οι αρχές επέμειναν να χαρακτηρίζουν συνολικά «ταραξίες», απειλώντας μάλιστα ότι «εάν συνεχίσουν τόσο επικίνδυνες ενέργειες, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από τη χρήση περιορισμένης βίας, περιλαμβανομένων πραγματικών πυρών». Κάποιοι χαφεδες των αμερικανων, εμφανώς με στρατιωτική εκπαίδευση, πετούσαν στους αστυνομικούς βόμβες μολότοφ, ακόμα και βέλη από ακόντια, ενώ χτες το πρωί πυρπόλησαν την είσοδο του Πολυτεχνείου για να εμποδίσουν εισβολή της αστυνομίας.
Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση Κινέζων στρατιωτών σε δρόμους της πόλης, που - τουλάχιστον στην παρούσα φάση - ήρθαν για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των οδοφραγμάτων και σκουπιδιών. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ επιδοκίμασαν την εμφάνιση του στρατού, ενώ δυτικά πρακτορεία έσπευσαν να αναπαράγουν δηλώσεις του Κινέζου υπουργού Αμυνας Γου Κιάν ότι ο στρατός διαθέτει τα μέσα για να επιβάλει τη σταθερότητα, αν χρειαστεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΙΝΤΕΟ - "Λαϊκή εξέγερση" στο Ιράν με ελεύθερους σκοπευτές...

«Για ότι συμβεί θα κατηγορηθεί για το “καθεστώς” ή ο Πρόεδρος
που πρέπει να ανατραπεί και κατά τη διάρκεια της επόμενης διαδήλωσης
θα αρκεί να πυροβοληθούν διαδηλωτές και αστυνομικοί ώστε
να προκαλέσουν την κοινωνική και πολιτική αντιπαράθεση,
στην οποία αναγκάζονται να προσχωρήσουν και τα πιο μετριοπαθή
στοιχεία της αντιπολίτευσης ώστε να υποχρεωθούν να ταχθούν
με τους εξεγερμένους που καθοδηγούν οι μυστικές υπηρεσίες (...)»
Jesse Ventura, πρώην κυβερνήτης της Μινεσότα

Μετά το Χονγκ Κονγκ, τη Βενεζουέλα, το Λίβανο, το Ιρακ, τη Βολιβία... οι "λαϊκές εξεγέρσεις made in USA" κτύπησαν στο Ιράν, μιας κι απομακρύνθηκε -μετά την ήττα στη Συρία- το όνειρο για ένα και "Ιρανικό Κουρδιστάν".
Τρία στελέχη των αρχών ασφαλείας του Ιράν δολοφονήθηκαν σε ενέδρα από εξεγερμένους για "δημοκρατία" στο Ιράν.
Στη δυτική Τεχεράνη δολοφονήθηκαν: ο Morteza Ebrahimi, αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης και οι Mayid Sheiji και Mostafa Rezai, μέλη της Δύναμης Λαϊκής Αντίστασης του Ιράν (Basij - Sāzmān-e Basij-e Mostaz'afin), η κηδεία των οποίων θα γίνει αύριο.
Η μέθοδος δράσης των τρομοκρατών οδηγεί χωρίς καμία αμφιβολία στην τρομοκρατική οργάνωση Organización de los Muyahidines del Pueblo de Irán, γνωστή με τα αρχικά OMPI ή Mko.
Η ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Mko είναι Maryam Rajavi.
Μάλιστα, η τρομοκράτης Maryam Rajavi οποία τον Αύγουστο πήγε στο Ισραήλ με πολυπληθή αντιπροσωπεία, όπου συναντήθηκε και με την ηγεσία της Μοσάντ, για συντονισμό της δράσης ανατροπής της Ιρανικής Ισλαμικής Επανάστασης.
Ανάμεσα στους "εξεγερμένους" στο Ιράν δρουν ελεύθεροι σκοπευτές (βλέπε σχετικό βίντεο), όπως ακριβώς συμβαίνει παντού και σε όλες τις πολύχρωμες επαναστάσεις made in USA-israel. Κι αυτό θα τύχει ανάλογη αντιμετώπιση από τους Φρουρούς της Ιρανικής Επανάστασης.
Αναμενόμενη θα είναι η συμπαράσταση στους εξεγερμένους από τις γνωστές ΜΚΟ Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως η λεγόμενη "Διεθνής Αμνηστία¨, αλλά κι από τη δικαιωματική κι "επαναστατική αριστερά" των τραπεζιτών.
 επειδή πολλά γράφονται και λέγονται για το Ιράν από την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία εξαπάτησης των λαών και κυρίως την ιμπεριαλιστική "αριστερά", εκτός από την παραδοσιακή δεξιά.