Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Σαββατο 28 Δεκεμβριου 2019


Όταν φτάνουμε στο σημείο, ο άνθρωπος που παγίδευσε τον ηγέτη του Κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν, να κουνάει το δάχτυλο μέσα από τον ιστότοπο του, στον λαό της Παλαιστίνης, τότε όλοι μπορείτε να καταλάβετε που έχει φτάσει η προπαγάνδα του Ισραήλ για να δεχτεί ο ελληνικός λαός αυτόν τον Αγωγό.
Ο ''Νατοϊκά εκπαιδευμένος'' , Σάββας Καλεντερίδης βαφτίζει το λογικό και δίκαιο διάβημα της Παλαιστίνης προς την Ελλάδα ως μέρος της εξυπηρέτησης της επεκτατικής στάσης της Τουρκίας!
https://infognomonpolitics.gr/2019/12/317562/
Η Παλαιστίνη που έχει δεχθεί όλες αυτές τις πολεμικές επεμβάσεις για να μπορέσει να κλέψει το Ισραήλ την περιουσία του λαού της έχει κάθε δικαίωμα και επιβάλλεται να κάνει ότι απαιτείται για να παρεμποδίσει αυτόν τον Αγωγό!!
Προσοχή!
Το Ισραήλ έχει βάλει όλους τους μηχανισμούς προπαγάνδας του, που εκφράζεται κυρίως μέσα από τον λεγόμενο "πατριωτικό χώρο" για να επιβάλει τον Αγωγό East Med ως συμφέρον του ελληνικού λαού.
Ο Αγωγός East Med όχι μόνο δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα είναι το αποκορύφωμα όλων των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί εις βάρος του.
Είναι επίσης η βάση των επόμενων εγκλημάτων που μελλοντικά θα διαπραχθούν, με κυριότερο την υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου του ελληνικού λαού.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανακοίνωση ενάντια στην Ελληνο-Ισραηλινή “συμμαχία” και την υπογραφή του East Med
27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ
Στις 2 Ιανουαρίου πρόκειται να επισκεφτεί τη χώρα μας ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προκειμένου να υπογράψει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό τη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med.
Πρόκειται, όπως μας πληροφορούν, για έναν αγωγό ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ, μέσω Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας, στην κεντρική Ευρώπη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν αγωγό μέσω του οποίου το Ισραήλ επιχειρεί να κυριαρχήσει στον ενεργειακό τομέα στη λεκάνη της ΝΑ Μεσογείου, να επιτύχει την ενεργειακή αυτονομία των παράνομων εποικισμών του στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης και, φυσικά, απώτερος στόχος όλων είναι ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη. Όλα αυτά σχεδιάζονται αγνοώντας πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα Παλαιστίνης και Λιβάνου, που έχουν ήδη προβεί σε επίσημα διαβήματα διαμαρτυρίας προς την ελληνική κυβέρνηση. Με την υπογραφή του East Med, η Ελλάδα δένεται ακόμα πιο σφιχτά στο άρμα του άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ και εργαλειοποιείται για την επίτευξη της δικής τους κυριαρχίας και των επεκτατικών τους σχεδίων, ερχόμενη σε σύγκρουση με χώρες και λαούς με τους οποίους μας συνδέουν, παραδοσιακά, δεσμοί φιλίας και αλληλεγγύης.
Η υπόθεση της «συνεργασίας» μας με το Ισραήλ έχει πολυδιαφημιστεί στη χώρα μας από το ντόπιο πολιτικό σύστημα και τα φερέφωνά τους ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι «μας συμφέρει», τόσο οικονομικά, όσο και εθνικά έναντι της απειλής από την Τουρκία. Δεν υπάρχει τίποτα που να απέχει περισσότερο από την αλήθεια! Οικονομικά, οι μόνοι που θα ωφεληθούν είναι το Ισραήλ και οι μεγάλες πολυεθνικές που θα αναλάβουν τη δημιουργία και εκμετάλλευση του έργου. Τα εθνικά μας συμφέροντα, όχι μόνο δεν προωθούνται, αλλά αντιθέτως ζημιώνονται από τέτοιου είδους «συνεργασίες». Η εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν αποτελούν εμπόδιο στη μάχη των ισχυρών για την επικράτηση στον ενεργειακό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα δεν λογίζεται ως κράτος, αλλά μόνο ως χώρος που πρέπει να μετατραπεί σε «ενεργειακό κόμβο» για τη διέλευση των αγωγών, ένα οικόπεδο για διαμελισμό σε ζώνες ειδικών συμφερόντων. Το δε Ισραήλ, που μας παρουσιάζεται ως «ασπίδα» απέναντι στην τουρκική απειλή, συζητά με την Τουρκία για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα! Παράλληλα, προωθούνται και οι στρατιωτικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, με τις οποίες παραδίδονται στρατηγικής σημασίας εδάφη της ελληνικής επικράτειας για τη δημιουργία βάσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ και την διευκόλυνση της επιθετικής τους πολιτικής και των επεκτατικών τους βλέψεων.
Η πολιτική κάστα που επέβαλε το καθεστώς κατοχής της χώρας μας και την ξεπουλά κομμάτι-κομμάτι,  που λειτουργεί ως συμμορία εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου, δεν θα μπορούσε να βρει άλλους «συνεργάτες» από τους διεθνείς εγκληματίες και σφαγείς των λαών. Όταν λένε ότι η συνεργασία «μας συμφέρει», αυτό που παραλείπουν να πουν είναι ότι μ’ αυτό το «μας» δεν εννοούν την Ελλάδα ως χώρα ούτε τον ελληνικό λαό, αλλά μόνο τον εαυτό τους και τη δική τους τσέπη.  Πολύτιμοι σύμμαχοί τους για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης είναι τα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία (εντελώς συμπτωματικά) ανήκουν σε διαπλεκόμενους επιχειρηματίες που κι αυτοί απολαμβάνουν τεράστια κέρδη από την καταστροφή και τον διαμελισμό της χώρας.
Το μόνο που συμφέρει πραγματικά τον λαό μας είναι η επιμονή στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, που με το αίμα τους κατάκτησαν οι λαοί μετά τον Β’ΠΠ. Η υποστήριξη του κατεχόμενου λαού της Παλαιστίνης δεν βασίζεται μόνο στην διεθνιστική αλληλεγγύη που οφείλουμε προς έναν λαό που καταπιέζεται και υποφέρει· δεν έχει μόνο ηθική ή ιδεολογική διάσταση. Όταν νομιμοποιούμε το καθεστώς κατοχής της Παλαιστίνης, πώς μπορούμε να επικαλεστούμε το Διεθνές Δίκαιο στην περίπτωση της κατοχής της Κύπρου; Όταν νομιμοποιούμε την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων ενός κατεχόμενου λαού· όταν νομιμοποιούμε στην πράξη εγκλήματα πολέμου (όπως έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ οι παράνομοι Ισραηλινοί εποικισμοί)· όταν νομιμοποιούμε την καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών, σε ποια βάση θα αντιδράσουμε όταν αυτά καταπατούνται στην ίδια μας τη χώρα; Μ’ αυτόν τον τρόπο, επαναφέρουμε το «δίκαιο της κατάκτησης» και καταργούμε στην πράξη όλα όσα κατάφερε η ανθρωπότητα στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, γυρίζοντας πολύ πίσω, στις πιο σκοτεινές εποχές της παγκόσμιας ιστορίας.
Είναι ίσως η πρώτη φορά στην Ιστορία μας, που η Ελλάδα, επίσημα ως κράτος, συμμαχεί με τόσο απροκάλυπτο τρόπο με τις δυνάμεις εκείνες που καταστρέφουν χώρες και λαούς, που στο παιχνίδι της παγκόσμιας ηγεμονίας αφήνουν πίσω τους μόνο πτώματα και ερείπια. Και μάλιστα σε μια εποχή που η ήττα αυτών των δυνάμεων ήδη έχει ξεκινήσει και προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Οι ΗΠΑ έχουν ηττηθεί σε κάθε πόλεμο που έχουν προκαλέσει στην περιοχή, στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν. Η ΕΕ βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης, σε οικονομική κατάρρευση, και με τους λαούς είτε να αποφασίζουν την έξοδο (BREXIT) είτε να εξεγείρονται μαζικά και δυναμικά ενάντια στις πολιτικές της. Όσο για το καθεστώς του κράτους του Ισραήλ, είναι τόσο εξόφθαλμα παράνομο και παράλογο που και οι ίδιοι του οι σύμμαχοι πλέον αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει ως έχει. Ο κ. Νετανιάχου αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας του, όσο και από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου και θέλει πάση θυσία να καταξιωθεί συνάπτοντας «συμφέρουσες» διεθνείς συμφωνίες. Πρόθυμα το ελληνικό πολιτικό προσωπικό του πετά σανίδα σωτηρίας!
Το ΕΠΑΜ φωνάζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι:
Η μόνη λύση για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή περνάει μέσα από τη δίκαιη επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος, που δεν είναι άλλη από την απελευθέρωση της Παλαιστίνης απ’ άκρη σ’ άκρη!
Η μόνη λύση για την προώθηση των Ελληνικών συμφερόντων περνάει μέσα από τη δημιουργία ενός πλατιού εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου, χωρίς ιδεολογικές περιχαρακώσεις, που θα παλέψει για την ανατροπή αυτού του δωσιλογικού πολιτικού συστήματος, την απελευθέρωση της Ελλάδας από τα δεσμά της κατοχής και την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της εθνικής μας κυριαρχίας. Μια χώρα υπό κατοχή δεν μπορεί να είναι ισότιμος σύμμαχος και συνεργάτης κανενός, παρά μόνο υποτελής στα αλλότρια συμφέροντα.
Καλούμε κάθε δημοκράτη Έλληνα πολίτη και κάθε πατριωτική, δημοκρατική, πολιτική δύναμη να αντιταχθεί στα σχέδια που μετατρέπουν τη χώρα μας σε δορυφόρο των πολεμοχαρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και συνεργό στις επεκτατικές βλέψεις και τα εγκλήματα του κράτους των σιωνιστών.
Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για συνεργασία όλων των δημοκρατικών, πατριωτικών δυνάμεων, για τη δημιουργία ενός εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στην υπογραφή του East Med και την Ελληνο-Ισραηλινή συμμαχία.
Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2019
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ο,τι δεν κατάφερε ο ίδιος ο #Χίτλερ συμβαίνει σήμερα
«δημοκρατικά», «συμμαχικά» και «ευρωπαϊκά». To όραμα του Χίτλερ για την Ελλάδα:
«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται οικονομοτεχνική ανάπτυξη μέσα στο νέο κόσμο που σχηματίζεται: Μπορεί άριστα να ευημερήσει αν καλλιεργήσει σε μεγάλη έκταση την αγριόμεντα και τα άλλα μυρωδικά βότανα που είναι απαραίτητα στην ευρωπαϊκή βιομηχανία φαρμάκων και αρωμάτων. Η Ελλάδα επίσης θα ευημερήσει αν οργανωθεί και τουριστικά για να έρχονται εδώ οι περιηγητές για να βλέπουν τις αρχαιότητες».
- Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από τα λόγια που ανέφερε ο Καγκελάριος Αδόλφος Χίτλερ στο γερμανόφιλο δήμαρχο Αθηναίων #Κώστα_Κοτζιά, ο οποίος ακολούθησε την ελληνική ολυμπιακή αποστολή ως αξιωματούχος, το 1936 κατά την περίοδο των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου.
Πρόκειται για μια ιστορία που λέγεται ότι συνέβη και την οποία μάλιστα μετέφερε σε άρθρο του στο "#Βήμα" ο #Ευάγγελος_Παπανούτσος τη δεκαετία του 1960.
- Ας μην ξεχνάμε πως ο Α. Χίτλερ οραματιζόταν την Ελλάδα ως οργανικό κομμάτι μιας «Ηνωμένης Ευρώπης», σε πλαίσια που δεν απέχουν ιδιαίτερα με τα σημερινά, από την άποψη της γερμανικής κηδεμονίας, της καταδυνάστευσης και αφαίμαξης των λαών, οι οποίοι οφείλουν να παραμένουν έρμαια σε καθεστώς τυραννίας.
Η ευρωπαϊκή εμπειρία για πολλούς λαούς και ιδίως για τους Ελληνες, επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό το «όραμα» του Χίτλερ, δηλαδή το οράματος ενός κόσμου όπου οι ισχυροί θα χρησιμοποιούν τους ανίσχυρους ως διατροφικό υπόστρωμα και αυτό το «όραμα» για την Ελλάδα ενσαρκώνεται συνολικά, όταν δεν υπάρχει καμιά απολύτως ουσιαστική δομή στην πατρίδα μας, η οποία στέκει ως ενας τουριστικός προορισμός για τα οριστικά περασμένα μεγαλεία της.
- Επομένως οι καταδυναστευμένοι λαοί του κόσμου οφείλουν να αναζωπυρώσουν το καταποντισμένο τους αίσθημα και να ικανοποιήσουν την τρομερή δίψα τους για λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία, τα μόνα φάρμακα για το δηλητήριο του νέου κόσμου των #αυτοκρατοριών, το οποίο ακούει στο όνομα της #παγκοσμιοποίησης, ως κύριο εργαλειακό μηχανισμό του #Ιμπεριαλισμού, που πλασάρεται σε συσκευασία light λιπαρών μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
«Η παγκόσμια τάξη του αύριο δεν είναι μια παγκόσμια τάξη που βασίζεται σε έθνη-κράτη ή χώρες. Είναι μια παγκόσμια τάξη που βασίζεται σε αυτοκρατορίες... Ο κόσμος του αύριο είναι ένας κόσμος των αυτοκρατοριών, στον οποίο εμείς οι Ευρωπαίοι και εσείς οι Βρετανοί μπορεί να υπερασπιστείτε μόνο τα συμφέροντά σας, τον τρόπο ζωής σας, κάνοντας το μαζί σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο και μια Ευρωπαϊκή Ένωση».
#Guy_Verhofstadt, Βέλγος ηγέτης της «Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Τα μπλε κράνη των Ηνωμένων Εθνών κακοποίησαν 2.000 γυναίκες στην Αϊτή
Μια μελέτη αποκάλυψε ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη στη χώρα αυτή είχαν σεξουαλικές επαφές ακόμη και με κορίτσια ηλικίας ένδεκα ετών
Πορτ-ο-πρενς - Πέμπτη, 19/12/2019 - 09:19
Περισσότεροι από 2.000 γυναίκες στην Αϊτή, πολλοί από τους οποίους είναι ανήλικοι, έχουν υποστεί  σεξουαλική κακοποίηση  από ειρηνευτικές δυνάμεις που αναπτύσσονται από τα Ηνωμένα Έθνη στο μικρό νησί από το 2004 έως το 2017, σύμφωνα με μελέτη.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ισχυρισμών, οι στρατιωτικοί και άλλοι αξιωματούχοι των αντιπροσωπειών των Ηνωμένων Εθνών που είναι υπεύθυνοι για την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή θα είχαν  συναντήσει σεξουαλικές επαφές με ακόμη και κορίτσια  ηλικίας ένδεκα ετών, εκμεταλλευόμενα τη φτώχεια και τη δυστυχία που πολλά χρόνια Ο εμφύλιος πόλεμος και οι μετεωρολογικές καταστροφές προκάλεσαν τον πληθυσμό.
Ως αποτέλεσμα αυτών των καταχρήσεων, πολλές από τις  γυναίκες έχουν συλλάβει παιδιά  που έχουν γίνει γνωστά ως «Petit MINUSTAH», αναφερόμενα στο ακρωνύμιο της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην Αϊτή. Ορισμένες πηγές μιλούν ότι περίπου εκατό παιδιά θα είχαν σχεδιαστεί.
Σεξουαλικές ευνοεί με αντάλλαγμα για φαγητό
Τα στοιχεία και τα συμπεράσματα δόθηκαν από τον καθηγητή του  Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ , Sabine Lee, ο οποίος πραγματοποίησε μελέτη του περιοδικού «International Peacekeeping», το οποίο πραγματοποίησε το Reuters.
"Είναι απολύτως σαφές ότι  εκμεταλλεύτηκαν ανήλικα κορίτσια ", δήλωσε ο Lee, η μελέτη του οποίου συγκέντρωσε περίπου 2.000 συνεντεύξεις με τον τοπικό πληθυσμό που κατοικεί κοντά στις στρατιωτικές βάσεις που το Ηνωμένο Έθνο εγκαταστάθηκε στο νησί από το 2004.
Περίπου το 10% των ερωτηθέντων ανέφεραν την ύπαρξη παιδιών που έχουν συλληφθεί μετά τις σεξουαλικές συναντήσεις που θα είχαν συμβεί, ενώ πολλοί άλλοι μιλάνε για το πώς ορισμένοι υπάλληλοι της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ  "έβαλαν κέρματα στα χέρια των κοριτσιών " ή τους έδωσαν φαγητό σε αντάλλαγμα για αυτές τις ευχές.
Ο ΟΗΕ πρέπει να ανταποκριθεί
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι από την οργάνωση τα προβλήματα αυτά λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και αναγνωρίζουν ότι τουλάχιστον  29 θύματα και 32 παιδιά γεννήθηκαν από αυτές τις σεξουαλικές κακοποιήσεις . Σχετικά με αυτό, έχει αναφέρει ότι ο ΟΗΕ «συμμετέχει ενεργά» και προς το παρόν εγγυάται ότι τα παιδιά και οι μητέρες τους λαμβάνουν επαρκή υποστήριξη και φροντίδα.
Η μελέτη καταγγέλλει ότι η πολιτική δράσης του  ΟΗΕ είναι «αναποτελεσματική» , δεδομένου ότι σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, ο διεθνής οργανισμός δεν μπορεί να διώκει τους εργαζόμενους για τις καταχρήσεις που διαπράττονται κατά την εκτέλεση των εργασιών τους στο εξωτερικό.
"Η εκπαίδευση πρέπει να προχωρήσει περισσότερο, δεν μπορεί να είναι ότι έρχονται σε ένα μέρος,  βιάζουν μια γυναίκα και να φύγουν ", δήλωσε ο Lee, για τον οποίο ο ΟΗΕ θα πρέπει να προτείνει αυστηρότερα πειθαρχικά μέτρα εναντίον εκείνων των εργαζομένων που εκτελούν τέτοιου είδους σεξουαλική κακοποίηση και συμπεριφορά



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη πορεία για την υποστήριξη του προέδρου Evo Μοράλες Ayma στην αδελφή Δημοκρατία του Περού.
Οι κοινωνικά τομείς του Περού λαού βγήκαν σε μια μαζική πορεία για την απόρριψη του πραξικοπήματος που διαπράχθηκε στη Βολιβία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



CHE: Τα βασικά μας προβλήματα είναι δύο:
o ιμπεριαλισμός
και ο ιμπεριαλισμός



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε πεινούσαν οι άνεργοι
Τώρα πεινούν και όσοι εργάζονται
Bertolt  Brecht



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νετανιάχου είσαι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα – Όχι στον Αγωγό Φυσικού Αερίου East Med
Στις 2 Ιανουρίου στς 18:00μμ
Όλοι-ες έξω από το Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος με κατεύθυνση προς την Ισραηλινή Πρεσβεία.
December 27, 2019
Ο σφαγέας του παλαιστινιακού λαού Μπένζαμιν Νετανιάχου, επισκέπτεται την χώρα μας μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων για να ολοκληρώσει το έγκλημα της Ανατολικής Μεσογείου.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, απευθύνει έκκληση στο δημοκρατικό λαό της Αθήνας , σε κάθε αγωνιστή , στις μαζικές οργανώσεις της πόλης , στις πολιτικές οργανώσεις που στέκονται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης για μαζικό ξεσηκωμό . Η πραγματοποίηση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου καταδίκης αυτής της επίσκεψης είναι το ελάχιστο χρέος αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού αλλά και ένα ξεκάθαρο μήνυμα εκ’μέρους του ελληνικού λαού που αρνείται να γίνει μέρος των σιωνιστικών σχεδίων και της υποτέλειας του από το Ισραήλ.
Η επίσκεψή Νετανιάχου στη χώρα μας γίνεται για την υπογραφή του αγωγού East Med. Του αγωγού φυσικού αερίου που έχει ως βάση την κλοπή των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Παλαιστίνης και κατ’επέκταση της κλοπής των ορυκτών κοιτασμάτων του κυπριακού και του ελληνικού λαού.
Η κυβέρνηση μαριονέτα της ΝΔ συνεχίζει ακέραια την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλ που αποτέλεσμά της είναι, να κάνουν την χώρα μας προτετοκτοράτο του Ισραήλ. Το Ισραήλ που επιδιώκει να μετατρέψει τη χώρα μας σε διαμετακομιστικό ενεργειακό κέντρο από το οποίο θα περνούν οι κλεμμένοι από τον παλαιστινιακό λαό φυσικοί πόροι , οδηγεί την Ελλάδα στην σύγκρουση με την Τουρκία, βάζοντας τον ελληνικό λαό μπροστάρη, για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και της σιωνιστικής ιδέας.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ευλογούν με όλα τα μέσα αφού η κεντρική τους επιδίωξη είναι να ενισχύσουν τον ισχυρότερο χωροφύλακα τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, στον αγώνα τους ενάντια στον άξονα της αντίστασης που ονομάζουν και πάλι άξονα του κακού (Ιράν , Συρία κλπ ) και να απωθήσουν στο περιθώριο την Ρωσία.
Την Ρωσία που μακροπρόθεσμα θέλουν να αποκλείσουν από την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου, καθιστώντας το Ισραήλ κυρίαρχο στην αγορά. Απόδειξη και η Νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών που όπως είχαμε αποκαλύψει σε έγκαιρο χρόνο, έγινε για να εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση του East Med στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.
Η ενεργειακή κυριαρχία του Ισραήλ μέσω του East Med αλλά και του παράλληλου έργου, του Euroasia Interconnector που αποσκοπεί να δώσει ενεργειακή αυτονομία στους παράνομους εποικισμούς που έχει φτιάξει το Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη , δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της προσπάθειας δημιουργίας αυτού του έργου, το οποίο ήδη έχει αποδοθεί στις εταιρείες που θα το φέρουν εις πέρας.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» εδώ και τρία χρόνια δίνει αγώνα σε όλο τον κόσμο για να ενημερώσει για τους κινδύνους που διατρέχει ο ελληνικός λαός από αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και έχει ως πρωτεργάτη την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτές οι φωνές δυστυχώς δεν έπιασαν τόπο, λόγω της απόλυτης σιωπής των οργανώσεων που λένε πως στέκονται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και του άξονα της Αντίστασης αλλά κυρίως λόγω της ανυπαρξίας ενός Αντιιμπεριαλιστικού μετώπου με εθνικοαπελυθερωτικά χαρακτηριστικά που θα αποτρέπει στην πράξη αυτούς τους σχεδιασμούς.
Κάλουμε τον ελληνικό λαό όπως και κάθε φίλο της Παλαιστίνης να συμμετέχει σε αυτή την συγκέντρωση. Να πάρει μαζί του τις σημαίες της Ελλάδας και της Παλαιστίνης ως ένδειξη σεβασμού και αλληλεγγύης των δύο λαών.
Μία συμβολική κίνηση που θα κάνει ξεκάθαρο πως ο ελληνικός λαός και εμείς ως μέρος του και ως εκπρόσωποι του, δεν συμφωνούμε με αυτές τις πολιτικές και δεν δεχόμαστε να ζούμε υπό την υποτέλεια του Ισραήλ!
Παράλληλα τονίζουμε πως το συμφέρον του ελληνικού λαού και της χώρας μας βρίσκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης , στο πλευρό του άξονα της αντίστασης στη Μέση ανατολή , στις χώρες και τους λαούς που μάχονται τις επεμβάσεις του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού σε όλο το κόσμο .
Στις 2 Ιανουαρίου έχουμε μόνο ένα χρέος . Να νοιώσει ο Νετανιάχου την καυτή ανάσα του λαού της Αθήνας . Να καταλάβει εμπράκτως ότι ο ελληνικός λαός τρέφει αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό και είναι αδιάλλακτος εχθρός των καταπιεστών του.
-Απαιτούμε την διεθνή απομόνωση του Ισραήλ όσο συνεχίζει τα εγκλήματα του εναντίον του παλαιστινιακού λαού.
-Αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας
-Παλεύουμε ενάντια στην κλοπή της περιουσίας των λαών της Παλαιστίνης, της Κύπρου και της Ελλάδας
-Καταδικάζουμε κάθε εμπλοκή σε οποιαδήποτε πολεμική σύγκρουση για τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων
Έξω ο Νετιανάχου απο την Ελλάδα!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Λευτεριά στην Ελλάδα!
Μέτωπο Αντίστασης και αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακος Μητσοτακης. Γιορτες σημαινει οικογενεια. Χρονια πολλα!
Τα καταστήματα να είναι όμως ανοιχτά τις Κυριακές γιατί δεν είναι όλες οι οικογένειες ίδιες...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυξήσεις συντάξεων ανακοίνωσε ο Βρούτσης, μείωση συντάξεων προβλέπει ο προϋπολογισμός και επειδή δεν υπάρχει ορθολογική εξήγηση το δίχως άλλο πρόκειται για χριστουγεννιάτικο θαύμα, ή απάτη. Διαλέχτε...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο, μα πόσο θυμίζει καταστάσεις...
Αυτη η φωτογραφία " κοσμεί" (μαζί με αλλες) τα ΜΜΕ της Ελλάδας... Ελλάδα, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ιταλία " πανηγυρίζουν για τον " αγωγό" που ΘΆ φτιαχτεί. Υποδεχομαστε με πανηγυρικό τρόπο τον Νετανιάχου, νομιμοποιούμε τη γενοκτονία των Παλαιστινίων!
Συνυπάρχει με μπαράζ επιθέσεων κατά των Παλαιστινίων που, απολύτως δικαιολογημένα, διαμαρτύρονται για την καταπάτηση ακόμα και του δικαιώματος της ύπαρξης τους.
Συνυπάρχει και με την υποκριτική επίκληση του " διεθνούς δικαίου"! Προφανώς το " διεθνές δίκαιο" δεν υπάρχει για τους Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τους υποκριτές της Αθήνας!
Την ώρα που στήνουν " επιτροπές" Γιάννας για τα 200 χρόνια, να στήσουμε επιτροπές για τα 100 χρόνια από τη συμφορά του 1922!
Πρίν 100 χρόνια, το 1919 στέλναμε στρατό στην Ουκρανία για να κάνει τη βρώμικη δουλειά των Αγγλογάλλων, να χτυπήσει τους μπολσεβίκους! Μετά, όταν οι μπολσεβίκοι λογικά συμμάχησαν με τον Κεμάλ, θυμήθηκαν στην Αθήνα την ... ορθοδοξία!
Ίδιες συνθήκες, γεννούν ίδια αποτελέσματα! Μόνο που εδώ πρέπει να χαλάσουμε το παιχνίδι. Αν τελείωσει με τον ίδιον τρόπο τη βαψαμε...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



στη Λιβύη ευτυχώς έπεσε ο δικτάτορας και τώρα όλα είναι καλαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
#Μουαμαρ_λείπεις



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλαστικές σακούλες: Η απάτη των σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα και η κοροϊδία με το περιβαλλοντικό τέλος
Οι πλαστικές σακούλες που πουλούν πλέον τα σούπερ μάρκετ έναντι ενός μικρού αντιτίμου, όταν φτάνει ο καταναλωτής στο ταμείο, φαίνεται πως αφήνουν μεγάλο κέρδος στα καταστήματα.
Ειδικότερα, πρόφαση φαίνεται να είναι το περιβαλλοντικό τέλος, προκειμένου τα super market να βγάζουν περισσότερο κέρδος από τις πλαστικές σακούλες.
Πλαστικές σακούλες: Συζήτηση σε γνωστό σούπερ μάρκετ
– Ταμίας: Πόσες σακούλες θέλετε;
– Πελάτης: Τέσσερις…
– Ταμίας: Απλές ή ενισχυμένες;
– Πελάτης αμήχανος: Ε, ε… δώστε μου 2 και 2…
Η διαφορά ανάμεσα σε απλές και ενισχυμένες
Οι ενισχυμένες σακούλες είναι από σκληρό πλαστικό, που αυτό σημαίνει πως δεν λιώνει ούτε σε 200 χρόνια και είναι πολύ μεγαλύτερες και ανθεκτικότερες από τις απλές και κοστίζουν 0,06 ευρώ.
Ωστόσο, επειδή το σούπερ μάρκετ τις βάφτισε “επαναχρησιμοποιούμενες”, τα χρήματα μπαίνουν απευθείας στα ταμεία του καταστήματος.
Οι άλλες, οι μικρές ή απλές βιοδιασπώμενες σακούλες κοστίζουν 0,04 ευρώ και το ποσό χαρακτηρίζεται ως “περιβαλλοντικό τέλος”.
Το καταναλωτικό κοινό προτιμάει τις πρώτες, αφού είναι πιο ανθεκτικές και μεγαλύτερες, με αποτέλεσμα τα 0,06 ευρώ να πηγαίνουν εξολοκλήρου στα ταμεία του σούπερ μάρκετ.
Την ίδια στιγμή, οι πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, που καταλήγουν στα σκουπίδια, πωλούνται κατά δεκάδες, χωρίς να επιβάλλεται κανένα τέλος.
Όλος αυτός ο παραλογισμός με τις πλαστικές σακούλες έχει βαφτιστεί ως “μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος από το πλαστικό”.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο EastMed δε θα γίνει (δεν εννοώ την υπογραφή). Είναι οικονομικά μη-βιώσιμος και το ξέρουν όλοι αυτό (κι αυτοί που υπογράφουν επίσης). Η Gazprom πουλά ρωσικό αέριο στην Ευρώπη με 4$/MMBTU, με προοπτική πενταετίας να πάει στα 6-6,5$/MMBTU. Με κόστος 8+ δισ. $ κατασκευής + τα ασφάλιστρα κινδύνου, το κατώφλι οικονομικής βιωσιμότητας για τον EastMed είναι περίπου στα 8$/MMBTU, τιμή απλησίαστη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Οι σιωνιστές το ξέρουν και γι'αυτό διακαώς επιθυμούν να περάσει, στην πραγματικότητα, από την Τουρκία ο αγωγός (και να αποδυναμωθεί ο Turkish Stream που θα μεταφέρει ρώσικο αέριο). Όμως, ακόμα δεν τα'χουν βρει στην τιμή με τους Τούρκους και, φυσικά, στο γεωπολιτικό. Ένα από τα ανταλλάγματα είναι - φανταστείτε ποιος - ο συνήθης ηλίθιος, η Ελλάδα. Με "τυράκι" την ΑΟΖ (την οποία ασφαλώς και πρέπει να ανακηρύξουμε, αλλά εντός ΝΑΤΟ-ΕΕ και με σιωνιστική "εγγύηση" αυτό είναι αυταπάτη ότι μπορεί να γίνει) και την υπόθεση με τη Λιβύη, μας σπρώχνουν σε κλιμάκωση τώρα, για να πέσουν οι σχετικές φάπες και να έρθουν οι "σωτήρες" της Ουάσινγκτον και του Τελ-Αβίβ να πέσουν οι τίτλοι τέλους των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Όποιος θέλει να τους κάνει πιο εύκολο το σχέδιο, μπορεί να υποστηρίξει την αυτοκτονική επιλογή του EastMed. Για την εργατική τάξη, το λαό και τη χώρα, υπάρχει μόνο ένας δρόμος: ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ! Έξοδος από ΝΑΤΟ-ΕΕ-Σένγκεν-Δουβλίνα κλπ., συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με Ρωσία-Κίνα, συμφωνία για διέλευση του Turkish Stream από την Ελλάδα (αυτό ΔΕΝ είναι εξάρτηση, γιατί η Ελλάδα έχει φτηνό λιγνίτη και πλούσιο υδάτινο δυναμικό, δεν εξαρτάται ενεργειακά από το φυσικό αέριο, παρά μόνο ως συμπληρωματικό καύσιμο στο ενεργειακό της μίγμα), εθνικό νόμισμα και εθνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων στους βασικούς κλάδους της οικονομίας (στους άλλους ο βαθμός μονοπώλησης είναι σχετικά χαμηλός, μπορούν να εφαρμοστούν άλλα μέτρα όπως υποχρεωτική συνένωση σε βιομηχανικά συνδικάτα με εργατικό έλεγχο κλπ.). Αυτό το πολιτικό σχέδιο απαιτεί το λαό στο δρόμο, ενεργό και μάχιμο και την Αριστερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση! ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ - ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ - ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ!
Μπορει να υπαρξει Ελλαδα χωρις παραχωρηση κυριαρχικων δικαιωματων, με μια άλλου τύπου πολιτική που είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να ασκηθεί από την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αστική κυβέρνηση στην Ελλάδα. Μόνο μια κυβέρνηση λαϊκοδημοκρατική, με πρόγραμμα ρήξης με τη Δύση και μέτρα αυτά που σου είπα συγκεκριμένα, μπορεί να το κάνει. Η αστική μας τάξη είναι ξενόδουλη. Καμία σύγκρουση και καμία ρήξη δε μπορεί να σηκώσει. Το να υπερασπίσει δε με τις "συμμαχίες" της τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι ΑΝΕΚΔΟΤΟ. Δυστυχώς εσύ με αυτά που λες, το συντηρείς. Και είναι σοβαρό πρόβλημα το ότι επιμένεις.
λύση υπέρ της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας μέσα στα ευρωατλαντικά πλαίσια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Όσοι το λέτε αυτό, χύνετε νερό στο μύλο της εθνικής καταστροφής και του χαντακώματος του λαού. Λύση υπάρχει, ΜΟΝΟ έξω από τα δεσμά ΝΑΤΟ-ΕΕ-Δύσης. Και, ναι, αυτό προϋποθέτει ως ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ του, τη γεωπολιτική στροφή προς Ρωσία και Κίνα. Εγώ δε μίλησα για κανέναν "κομμουνιστή Πούτιν", αλλά για ένα ρεαλιστικό και συγχρόνως ριζοσπαστικό πολιτικό σχέδιο για να δοθεί ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ-ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ διέξοδος στην κρίση και στον κίνδυνο. Αντί για πλακίτσα καφενείου, θα μπορούσε όποιος έχει κάτι άλλο να πει, να το καταθέσει. Αλλά, η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί: με πανηγυρισμούς για τις κολλεγιές με τους φονιάδες σιωνιστές, πατριωτισμός και ανεξαρτησία δεν, παιδια... εκτίθεστε...
"Καράβια έχουμε πολλά"... Ποιοί "έχουμε"; Ο λαός ή οι εφοπλιστές που την έδρα της Ένωσής τους την έχουν (άκρως συμβολικά) στο Λονδίνο, είναι ο Νο 2 θαλάσσιος υπεργολάβος των ΗΠΑ και ζουν από τον ευρωατλαντισμό; Ένα το κρατούμενο.

"Λίγο μας ενδιαφέρει το αν ο EastMed είναι βιώσιμος". Εσένα μπορεί να μη σε ενδιαφέρει, την Delek, όμως και την Noble Energy που θα ρίξουν το χρήμα τους ενδιαφέρει και πολύ. Κι επειδή δεν είναι φιλάνθρωποι, να σκορπάνε 8+ δισ. $ για να ικανοποιήσεις εσύ τις ονειρώξεις σου, θα τα βάλουν εκεί που περιμένουν να πουλήσουν για να κερδίσουν. Σου απέδειξα ότι ο αγωγός με τα σημερινά δεδομένα ΔΕΝ είναι βιώσιμος. Άρα, στην πραγματικότητα, ΔΕ ΘΑ "περπατήσει" (όπως δεν περπάτησε και o TAP από το Αζερμπαιτζάν και, γενικώς, κάθε πρότζεκτ ανταγωνιστικό στο ρώσικο αέριο που είναι φτηνό, άφθονο και κυρίως ΑΣΦΑΛΕΣ - και η γερμανική βιομηχανία δεν παίζει με κάτι τέτοια "ψιλικά" για σένα τον αφελή( ; ), πολύ σημαντικά όμως για την κερδοφορία του κεφαλαίου της). Γιατί τον υπογράφουν λοιπόν; ΜΑ για άσκηση ΠΙΕΣΗΣ, ασφαλώς! Σε ποιον; Μα σε ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ,  που νομίζεις ότι το προτεκτοράτο της ξενόδουλης αστικής μας τάξης θα το σώσουν οι "μεσσίες" του Τελ-Αβίβ και της Ουάσινγκτον. Κι αυτός είναι η Τουρκία. Γι αυτό οι ανοησίες που λες για τη διαδρομή (που τη βάζεις και κεφαλαία, τρομάρα σου, για να μας εντυπωσιάσεις...), είναι σανό για τους ηλίθιους που φαντασιώνονται ότι τάχα υπάρχουν αφελείς που θα ρίξουν κοντά 10 δισ. για να σκάψουν 3 χλμ και άλλα τόσα υποθαλάσσια σε ένα από τα πιο δύσκολα και σύνθετα τεχνικά έργα, με κίνδυνο να ανάψει πυρκαγιά με την Τουρκία και το κόστος ασφάλισης να πάει στο θεό, μόνο και μόνο για να'χεις εσύ τη συνείδησή σου, ότι από τον καναπέ και το πληκτρολόγιό σου "υπεράσπισες" τα εθνικά δικαιώματα. Κρίμα στη νοημοσύνη σου, Χριστόφορε, κρίμα...

"Είναι αδύνατον να υποστηρίξουν τον αγωγό όσοι δεν υποστηρίζουν την Ελληνική ΑΟΖ κλπ.". Τρίχες κατσαρές λες! Ό,τι θες μπορούν να υποστηρίξουν στα λόγια. Εδώ το '20 είχαν υπογράψει Συνθήκη των Σεβρών και 2 χρόνια μετά, αφού ο Βενιζέλος κι ο βασιλιάς έκαναν τη "βρώμικη δουλειά" για δαύτους και η πιεση στον Κεμάλ ευοδώθηκε, μετά ...στη Σμύρνη πλάκωσε συνωστισμός. Αλλά εσύ εκεί... να καλλιεργείς αυταπάτες στον κοσμάκη σαν να ήσουν υπαλληλίσκος του καθεστώτος, ότι μπορεί να κατοχυρωθούν η ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά δικαιώματα από ...τους φιλεύσπλαχνους ιμπεριαλιστές και σιωνιστές.
Σταματώ εδώ. Στο αρχικό σχόλιό μου περιέγραψα επακριβώς την κατεύθυνση, τη ΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ για το λαό, τους εργαζόμενους και τη χώρα. Αν εσένα σε ενδιαφέρει γενικώς και αορίστως το "εθνικό συμφέρον" όπως το καθορίζει ο ΣΚΑΙ και το PRONEWS, δικαίωμά σου. Αλλά να ξέρουμε κι εμείς με ποιον έχουμε να κάνουμε. Η αστική τάξη και οι συμμαχίες της ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ κι εσύ τους παριστάνεις για φίλους. Πολύ ωραία, να ξέρουμε, να πορευόμαστε λοιπόν...


Δεν υπάρχει κανένα γεωπολιτικό όπλο που να μη συνδέεται με την οικονομία. Ο EastMed δε μπορεί να είναι οικονομικά βιώσιμος και αυτό το ξέρουν όλοι. Γιατί, επομένως, να επενδυθούν πάνω από 8 δισ. δολλάρια για ένα έργο που θα μεταφέρει αέριο που δε θα αγοράζει κανένας; Λίγες μέρες πριν, ο υπουργός του Νετανιάχου έλεγε πως θα μπορούσε ο αγωγός να περάσει από την Τουρκία, αν η τελευταία καθόταν να συζητήσει σοβαρά. Αυτό πέρασε στα ψιλά, φυσικά, γιατί χαλά το σανό με το οποίο ποτίζεται το πόπολο περί "ισχυρών συμμαχιών" του εξαρτημένου μας προτεκτοράτου. Κι όμως, είναι η πικρή αλήθεια. Αυτό θέλουν, ΗΠΑ και Ισραήλ. Με οικονομικό αντάλλαγμα τα κέρδη από τη διακομιδή του φ.α. να τραβήξουν την Τουρκία ξανά στο μαντρί της Δύσης. Και αυτό, μεταξύ άλλων, προϋποθέτει τις φάπες στους συνήθεις ηλίθιους, εμάς δηλαδή. Μας βγάζουν στη σέντρα και μετά... η Σμύρνη είχε συνωστισμό... Άσε, φίλε, το 'χουμε μάθει το μάθημα. Με τον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό δεν υπάρχει υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Μόνο χαντάκωμά τους. Ας διαλέξει ο καθένας με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.
εθνοπροδότης είναι αυτός που πιστεύει ότι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της εξάρτησης, μπορεί να υπάρξει κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και μάλιστα με εγγυητή το Ισραήλ. Και ο προδοτικός αυτός ρόλος σύντομα θα φανεί...


....Κι ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται!
Προσωπικά δεν θα μιλήσω πολιτικά, αλλά απολύτως οικονομοτεχνικά.
Μπορεί κάποιος από τους εμβριθέστατους αναλυτές να μου εξηγήσει πως θα χρηματοδοτηθεί το έργο του EastMed;
Διότι διαβάζω για τα πλείστα όσα αγαθά που θα μας προσφέρει η κατασκευή του, ή, από την άλλη, για τα μύρια όσα κακά θα μας προκύψουν. Για το ποιος θα ωφεληθεί και ποιος θα χάσει.
Τρίχες!
Περί όνου σκιάς η αντιπαράθεση! Στο βαθμό που κανείς δεν μιλάει για τη «μονέδα», κοινώς το παραδάκι!
Ποιος και πως θα χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο έργο;
Ο Νετανιάχου, ο Αναστασιάδης, ή ο Μητσοτάκης;
Στις 2 Ιανουαρίου θα υπογράψουν, λένε, τη συμφωνία. Τι αξία θα έχει αυτή; Καμία επί της ουσίας, αφού δεν μπορεί να αποτελεί παρά απλά μια δήλωση προθέσεων για την κατασκευή του αγωγού. Τίποτε περισσότερο πέραν αυτού, εάν δεν περιλαμβάνει τον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί και ποιος θα χρηματοδοτήσει το έργο. Όμως:
Ο προϋπολογισμός των 7-8 δις δολλαρίων δεν στέκεται ούτε για πρωτοετείς φοιτητές του Πολυτεχνείου. Μόνον το κόστος του ειδικά επεξεργασμένου χάλυβα στα εργοστάσια και η διαμόρφωσή του σε τεμάχια σωλήνα ξεπερνάει τα ποσά που αναφέρονται.
Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, θα χρειαστούν 2.000 - 3.000 τόνοι επεξεργασμένου χάλυβα (εξαρτάται από τη διατομή του αγωγού) ανά χιλιόμετρο μήκους. Με ένα ελάχιστο κόστος 1.500 δολλάρια τον τόνο για την κατασκευή των σωληνώσεων, θα έχουμε ένα κόστος 2.000 Χ 1.500 = 3 (ή 4,5 αντίστοιχα) εκατομμύρια δολλάρια μόνον για τον χάλυβα στο εργοστάσιο, κατ’ ελάχιστον ανά χιλιόμετρο. Στα 2.000 χιλιόμετρα μήκους του αγωγού το κόστος θα κυμανθεί από 6 έως 9 δισεκατομμύρια δολλάρια ΜΟΝΟ για την κατασκευή στο εργοστάσιο των σωληνώσεων του αγωγού, κι αυτό με πολύ συντηρητικές εκτιμήσεις και αφορά επίσης μόνο το 25-30% της συνολικής δαπάνης.
Στην πράξη το κόστος ενός τέτοιου αγωγού, με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα ξεπεράσει τα 20 δις δολλάρια -και ίσως λέω πολύ λίγα! Κι αυτό εάν δεν σκαλώσει σε ανυπέρβλητα κατασκευαστικά προβλήματα σε 2,5 χιλιόμετρα βάθος και σε έναν εξαιρετικά ανώμαλο βυθό.
Ξέρετε πολλούς να είναι διατεθειμένοι να βάλουν τα λεφτά τους σε ένα τόσο δύσκολο, πανάκριβο κι επισφαλές έργο, όταν μάλιστα υπάρχουν ένα σωρό άλλες εναλλακτικές για τη μεταφορά του αερίου;
Επειδή δεν γνωρίζω κανέναν, θα μου επιτρέψετε να περιμένω, να μας πουν πρώτα ποιοι θα αναλάβουν την κατασκευή και ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ θα τους πληρώσει.
Με το γεγονός όμως, ότι ο EastMed δεν παρουσιάζει κανένα εμπορικό ενδιαφέρον, η όλη κινητικότητα και η φιλολογία γύρω από αυτόν εξυπηρετεί άλλου τύπου σκοπιμότητες.
Με εμάς, ως Ελλάδα, βεβαίως να θέλουμε να επωφεληθούμε -και πολύ σωστά- απ’ όλη αυτήν τη γεωπολιτική διελκυστίνδα που εξελίσσεται γύρω μας και να απαλλαγούμε στο μέτρο του δυνατού από τον βραχνά της τούρκικης απειλής.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων όμως, πολύ φοβάμαι, ότι πάλι σε κουτσό άλογο ποντάρουμε, που προβάλλεται εν είδει προπαγανδιστικής πομφόλυγας από διάφορα κέντρα που έχουν συμφέρον, κινδυνεύοντας να βρεθούμε ξανά και δαρμένοι και χρεωμένοι!
Διότι εάν ο EastMed δεν αποτελεί προπαγανδιστικό τέχνασμα και μπει μπροστά η υλοποίησή του, τότε ακόμη περισσότερο θα είμαστε υποχρεωμένοι να τον υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο, που ουδέποτε το πράξαμε μέχρι σήμερα απέναντι στην Τουρκία.
Μην ανησυχείτε λοιπόν! Καζάν - καζάν που λένε οι Τούρκοι και win-win που μας προϊδέασε ο μίστερ Πάιατ. Εξ άλλου είναι γνωστό ότι δεν πρέπει να είμαστε... μοναχοφάηδες. Τώρα εάν αυτό προϋποθέτει και κάποιο ατύχημα ή θερμό επεισόδιο για να βρέξουμε και λίγο τα βρακάκια μας και να αφήσουμε τις αντιρρήσεις, θα δείξει!
 Δηλαδή για να καταλάβω. Ο αγωγός είναι μεν φανταστικός και δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, αλλά είναι κριτήριο νοκ αουτ βλέποντας ποιος υποστηρίζει τι και ποιος όχι; Γκάλοπ κάνουμε για το ποιος μας υποστηρίζει;
Ο Ερντογάν όμως δεν κάνει γκάλοπ για να δει ποιος τον υποστηρίζει. Προχωράει ακάθεκτος και κατοχυρώνει επί του πεδίου τα συμφέροντα του, δημιουργώντας τετελεσμένα με γεωτρύπανα, με στόλο, αεροπορία και στρατό, κι ας καμώνεστε όλοι δεξιοί κι αριστεροί, ότι δεν το βλέπετε.
Λυπάμαι, αλλά ο Ερντογάν δεν αερολογεί. Άλλοι αεροβατούν συγχέοντας τις επιθυμίες τους με την πραγματικότητα!
Ούτε περιμένει από κανέναν τρίτο να τον σώσει, πετώντας επικοινωνιακές στρακαστρούκες.
Ας είναι, κι Βάρναλης, πάντα επίκαιρος, μας το υπενθυμίζει!
...Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα,
όπου μας εύρει, μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ σημαντικές νίκες κατέκτησε μέσα στο 2019 το Μποϋκοτάζ κατά του Ισραηλινού Απαρτχάϊντ. Εξευτελιστική εξακολουθεί να παραμένει η στάση των ελλήνων καλλιτεχνών, με μακράν θλιβερότερη την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, από τη σελίδα της οποίας στο φέησμπουκ αποδεικνύεται έχει μετατραπεί σε κύριο διασκεδαστή των Ισραηλινών με συνεχείς δημοσιεύσεις βίντεο από συναυλίες της στο Ισραήλ. Μπάσης, Φαραντούρη, Βιτάλη, Θαλασσινός και άλλοι, όλοι "προοδευτικοί" απολαμβάνουν τη διπλή και τρίδιπλη αμοιβή που παίρνουν από το Ισραήλ για όσους καλλιτέχνες σπάνε το μποϋκοτάζ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19 Δεκεμβρίου
"Περιμένοντας στην ουρα στο μετρο για εισιτηριο, παρατηρω ενα παιδι στα 16-17 περιποιημενο να πηγαινοερχεται αγχωμενο στην ουρα . Λεω απο μεσα μου κατι δε παει καλα (μετα απο τοσα χρονια βιωματικης εμπειριας τα πιανει αμεσως το ρημαδι το ματι μου). Φτάνει ενα ατομο πριν απο μενα και το παιδι ακομα εκει να πηγαινοερχεται. Και ξαφνικα γυρναει και μου λεει..."Κυριε εμενα ειναι η σειρα μου πρεπει να βγαλω εισιτηριο". Απο τον τονο της φωνης και τον τροπο ομιλιας τον επιασα αμεσως. "Βεβαιως αγορι μου ,βγαλε το εισιτηριο σου".
Κι εκει αρχιζει η μουρμουρα απο πισω...Τοση ωρα εδω , προσπαθει να χωθει, τι ανατροφη ειναι αυτη, γι αυτο δε παμε μπροστα κλπ. Γυρναω και τους λεω...εγω εδωσα τη σειρα μου, ηρεμηστε.Με αργες αγχωτικες κινησεις παταει τα κουμπια...βλεπω πως κραταει μονο δυο 50λεπτα. Του λεω "Γραφει 1, 40 δε θα σου φτασουν"...αγχωνεται, τραυλιζει και λεει"Α δε θα μπορεσω να παω δε το ηξερα" και φευγει πιο κει να ψαξει στο τσαντακι του.Φορτιζω το δικο μου εισιτηριο με το ενα ματι να κοιταει προς τα δεξια μου. Ερχεται και μου λεει..."Ενταξει βρηκα χρηματα".. Αρχιζουν οι φωνες απο πισω...Τι θα γινει με σενα αγορακι μου...Το καθε κωλοπαιδο παει και χωνεται...Το βλεπω και γουρλωνουν τα ματια του..και λεει με μια δυνατη αλλα ηρεμη flat φωνη..."ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ". Οι μισοι παγωσαν , οι αλλοι μισοι συνεχισαν το χαβα τους και την ειρωνεια.Με τρεμαμενες κινησεις κι αφου τον βοηθησα στη διαδικασια εβγαλε το εισιτηριο του.Προσπαθησα να τους εξηγησω το ποσο δυσκολο,. αγχωτικο και χρονοβορο ειναι για ενα ατομο με αυτισμο να κανει αυτη τη διαδικασια . Μιλαγα σε τοιχο....η απαντηση ηταν οτι δε πρεπει να τα αφηνουν μονα τους αλλιως να καθονται σπιτι (!!!!). Το ακολουθησα διακριτικα μεχρι να βεβαιωθω οτι μπηκε στο τρενο , μιας κι εγω δε θα εμπαινα. Γυρισε προς το μερος μου και χωρις βλεμματικη επαφη, μου λεει "Σας ευχαριστω να ειστε καλα", με αυτη τη flat φωνη χωρις εμφανες συναισθημα του ατομου με αυτισμο.Απο εκεινη την ωρα δεν εχω σταματησει να τον σκεφτομαι, γιατι εβλεπα τον Θοδωρη μου σε αυτο το παιδι.
Παιδια, να ρωτατε να μαθαινετε, να μη βγαζετε συμπερασματα, να μην τα χωνετε σε οποιον δειχνει εξω απο τα νερα του και αν μπορειτε να βοηθατε. Αυτο μονο.
Αντε καλημερα και καλη βδομαδα"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον " αληθινό" σταθμό του ραδιοφώνου, στο αδερφάκι της " αληθινής" εφημερίδας συζήτηση για " τα δίκαια της πατρίς..."
Μεγάλη συζήτηση για τα " οπλα" μας:
- " γιατί αναβαθμίζουμε f-16;" Ρωτά ο ένας " ειδικός", να πάρουμε f-35!
- " γιατί έχουμε Μιράζ;" Ρωτά ο άλλος " ειδικός". Να πάρουμε Ραφαλ!
Και η θεα( ραδιοφωνικά, μην παρεξηγηθουμε) που συμμετέχει (λέμε τωρα...) στην εκπομπή, παρεμβαίνει:
" Είναι καλά αυτά; Γιατί δεν τα βλέπω να κυκλοφορούν!!!"
Αρον άρον διαφημίσεις ο σταθμός, ο δύστυχος οδηγός έντρομος ισιωνει το τιμόνι!
Αν δεν ήταν τόσο σοβαρά θέματα, τί υλικό για επιθεωρήσεις ε;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tην είδαμε και στη Χιλή όπως και στην Γαλλία την τεχνογνωσία.
Πρώτα ήταν γόνατα, τώρα τα μάτια του.
Ο Ισραηλινός που υπολογίζει ψυχρά την σκληρότητα είναι απίστευτο.

«Τυφλώντας την αλήθεια»: Ισραηλινοί σκοπευτές στοχεύουν στους διαδηλωτές της Γάζας στα μάτια
Τα μάτια είναι ένας «κοινός στόχος» των ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών στο μεγάλο Μάρτιο Επιστροφής της Γάζας. Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν πυροβολήσει 50 άνδρες, γυναίκες και παιδιά στο μάτι από τις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο, αφήνοντας πολλούς μόνιμα τυφλούς.
Η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης και οι θέσεις των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έγιναν άγριες όταν ο παλαιστίνιος φωτορεπόρτερ Muath Amarneh είχε  τυφλωθεί στο αριστερό του μάτι  αφού είχε πληγεί από καουτσούκ σφαίρα ενώ κάλυπτε μια διαδήλωση στη Δυτική Όχθη.
Ωστόσο, ο Amarneh απέχει πολύ από το μοναδικό. Οι ισραηλινοί σκοπευτές που απευθύνονται στους συμμετέχοντες στις εβδομαδιαίες Μεγάλης Επιστροφής του Μαρτίου στη Γάζα έχουν ως στόχο τα πόδια και τα μάτια. Μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι 50 διαδηλωτές έχουν πυροβοληθεί στο μάτι από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις 30 Μαρτίου 2018 - αφήνοντας τους μόνιμα τυφλούς.
"Κάποιοι από αυτούς τους διαδηλωτές και τους δημοσιογράφους χτυπήθηκαν στο μάτι με δοχεία με δακρυγόνα, αλλά οι περισσότεροι στόχευαν άμεσα με αυτό που ονομάζεται συνήθως« καουτσούκ σφαίρα », δίνοντας την εντύπωση ότι είναι κάπως καλοήθεις», λέει ο Ashraf Alqedra, MD, θεράπων ιατρός στο νοσοκομείο al-Shifa της πόλης της Γάζας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.
"Αλλά στον πυρήνα υπάρχει ακόμα χάλυβας και παρόλο που αυτές οι σφαίρες δεν σκοτώνουν συνήθως, κάνουν σοβαρή ζημιά. Είναι αδύνατο να αποθηκεύσετε ένα χτύπημα ματιών απευθείας από μια σφαίρα χάλυβα με επίστρωση από καουτσούκ. "
Ωστόσο, προσθέτει, λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού, δεν υπάρχουν τεχνητά μάτια γυαλιού στη Γάζα - μόνο μια καλλυντική βελτίωση, αλλά αυτή που μπορεί να αποτελέσει σημαντική ψυχολογική βοήθεια. Αυτά είναι διαθέσιμα μόνο με ταξίδια εκτός της Γάζας για επεξεργασία και οι άδειες για τέτοιες διαδρομές συχνά δεν χορηγούνται.
Σύμφωνα με  στοιχεία που δημοσίευσε  η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, οι κάτοικοι της Γάζας υπέβαλαν 25.897 αιτήσεις για να ταξιδέψουν μέσω του Erez Crossing προκειμένου να λάβουν ιατρική περίθαλψη στη Δυτική Όχθη ή το Ισραήλ. κατά μέσο όρο 2.158 υποβλήθηκαν κάθε μήνα. Ωστόσο, η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε μόνο το 61%.
Σχολιο.-  Λόγω αυτής της φήμης, τα ισραηλινά όπλα και οι εταιρείες ασφάλειας και επιτήρησης - οι οποίες, παρεμπιπτόντως, αποτελούν ένα βασικό κομμάτι της ισραηλινής οικονομίας - έχουν καταστεί διάσημα σε πάρα πολλές χώρες. Τέτοιες εταιρείες εξάγουν δισεκατομμύρια δολάρια εξοπλισμού και εργαλείων κατασκοπείας σχεδόν σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; «Όλες οι ισραηλινές εταιρείες θα απαντήσουν αμέσως στην ερώτηση: Έχουμε πραγματική εμπειρία και έχουμε δοκιμάσει αυτά τα όπλα σε ανθρώπους», λέει ο Shir Hever, Ισραηλινός ερευνητής και συγγραφέας του βιβλίου «Η πολιτική οικονομία της κατοχής».
Σχολιο.- Για τους επικριτές των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, αυτή η διαδικασία έχει οδηγήσει σε ένα γκροτέσκο αποτέλεσμα: Τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη έχουν γίνει το «εργαστήριο» του Ισραήλ, ένα πεδίο δοκιμών για νέα όπλα και τακτικές επιτήρησης και καταστολής που στη συνέχεια μεταφέρονται σε άλλες περιοχές, οι οποίες επίσης θέλουν να διατηρούν τους δικούς τους πληθυσμούς υπό έλεγχο. ‘Ετσι, το αυτοαποκαλούμενο «φως στα έθνη» κατέληξε να φέρνει σκοτεινά εργαλεία καταστολής σε πολλές χώρες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης για ανέργους θέλει ο Ταχιάος.
Σχολιο.- Αυτο το μέτρο ισχύει στην Αθήνα;Γιατι στην πολη μου δεν ισχυει.(Εννοω η δωρεαν μετακίνηση ανεργων)
Σχολιο.- Λογικά παντού...
Σχολιο.- Οχι.Παντού δεν ισχύει σίγουρα.Αλλα θα έπρεπε.Ειναι ντροπή τους που θέλουν να το καταργησουν,εστω και για εκεί που ισχύει
Σχολιο.- Ο νόμος ισχύει παντού...η εφαρμογή του εξαρτάται απ'τις εντεταλμένες αρχές και φυσικά...τους πολίτες διεκδικητικά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα εναν "κουραμπιέ"για τους "τάχα νοικοκυραίους"που μιλάνε για τα μπάχαλα.Μίσθαρνα είναι ρε μουνούχια νοικοκυρεμένα....άει να χαθείτε.
Σοκαρισμένο το πανελλήνιο – Κουκουλοφόροι παρέα με ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
08-09-2019
Ποιος θα φανταζόταν ότι οι αρκούδες αφοδεύουν στο δάσος; Πρώτη φορά μας ξαναματασυμβαίνουν τέτοια πράγματα.
Δε βρίσκουμε σύννεφο για να πέσουμε, μετά τη διαρροή χθεσινού στιγμιότυπου από την πορεία κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, όπου διακρίνονται κουκουλοφόροι με τσάντες στην πλάτη (όπου φανταζόμαστε πως δεν κουβαλούσαν τα απομνημονεύματα του Γκάντι, που τόσο θαυμάζει ο πρωθυπουργός μας) να ακολουθούν τις υποδείξεις των ανδρών των ΜΑΤ για το πού θα κατευθυνθούν την ώρα εξέλιξης της διαδήλωσης.
Ποιος θα φανταζόταν ότι οι αρκούδες αφοδεύουν στο δάσος; Πρώτη φορά μας ξαναματασυμβαίνουν τέτοια πράγματα. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που πραγματικά σοκαρίστηκαν, γιατί η αθώα αριστερή ψυχή τους επί 4,5 χρόνια ήταν άμαθη σε τέτοιες πρακτικές. Μα να υπάρχουν ασφαλίτες γνωστοί – άγνωστοι σε πορείες; Αυτά τα κάνουν μόνο οι δεξιοί.
Αυτό θα πιστέψει κανείς τουλάχιστον αν διαβάσει κανείς πλείστες όσες χθεσινές αναρτήσεις συριζοτρόλ και λοιπών συγγενών “δεν είμαι σύριζα αλλά”. Κραυγές για αναβίωση του παρακράτους, οιμωγές για την καταστολή του Κούλη, κάτι που μας κάνει να συμφωνούμε με την Popova, σχετικά με τα ως τώρα whereabouts των “παιδιών



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ' αρέσει η απόφαση των Γάλλων. Θα ήταν πολύ δυνατό, εάν και από άλλα μέρη να συνέρρεαν λεωφορεία την ίδια μέρα στην φυλακή που κρατείται ο Τζούλιαν Άσανζ.
''Λεωφορεία με φοιτητές και αλληλέγγυους, θα φύγουν από Παρίσι στις 24 Γενάρη το βράδυ για το Λονδίνο, να πάνε μπροστά στη φυλακή που αργοπεθαίνει ο Τζούλιαν Ασάνζ, για ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας, απαιτώντας την απελευθέρωσή του ιδρυτή των Wikileaks που έχουν βαλθεί να τον ξεκάνουν επειδή απεκάλυψε βρώμικα μυστικά των αφεντικών αυτού του κόσμου.''



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντικατοχικό αγώνα με το Ισραήλ;

Είναι ντροπή Ελλάδα και Κύπρος να θέλουν, υποτίθεται, να κάνουν αντικατοχικό αγώνα στη Μεγαλόνησο, συμμαχώντας με την πιο αδίστακτη  και αιματοβαμμένη κατοχική δύναμη στην περιοχή: τους Σιωνιστές του Ισραήλ.
Είναι βέβαιον ότι το Ισραήλ χρειάζεται την Κύπρο και την Ελλάδα ως δορυφόρους για να του προσφέρουν το απαραίτητο πολιτικό, στρατιωτικό, και γεωστρατηγικό βάθος σε μια  περιοχή όπου το Ισραήλ είναι απομονωμένο και στοχοποιημένο από όλες τις πλευρές. Αφού το Ισραήλ στίψει ως λεμονόκουπες και εκθέσει την Ελλάδα και Κύπρο, ως συνήθως, θα τις πουλήσει στην κρίσιμη στιγμή προκειμένου να πάρει ανταλλάγματα για τα δικά του ιδιοτελή συμφέροντα. Αυτό έκανε πάντα το Ισραήλ και αυτή είναι η μοίρα όσων τρέχουν πίσω από τις σιωνιστικές επιδιώξεις του, ελπίζοντας ματαίως ότι θα αποσπάσουν κάποια ψίχουλα υποστήριξης.

 Σχολιο.- Καλή Πρωτοχρονιά! Αυτό είναι το κείμενο του αρχιπράκτορα της CIA-Μοσάντ Καλεντερίδη και από κάτω η (3η ή 4η) σημερινή μου απάντηση (αν και δεν ακολουθώ την σελίδα του, ευτυχώς μπορεί καθένας να σχολιάσει υπόψιν...) από κάτω του
Σάββας Καλεντερίδης ΙΙ
Οι Παλαιστίνιοι ξεπληρώνουν το χρέος που έχουν στην Ελλάδα με διάβημα υπέρ της Τουρκίας!!! - Infognomon Politics
Παρέμβαση έκανε η Παλαιστίνη, σε επίσημο διεθνές επίπεδο, σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού East Med, μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου, το...
Σχόλια
1.ΚΑΤΑΡΧΗΝ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΚΑΙ CIA!!! ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟς ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΓΙΑΜΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ!!! ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΟ"ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΠΟΥ ΠΑΡΆΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ Ό,ΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;;;; 2. Ό,τι θέλετε πετάτε κάποιοι χωρις καν να διαβάσετε TI ZHTANE OI ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ!!! Ασχετοι παντελώς με την πιο στοιχειώδη ιστορική γνώση! Οι Παλαιστίνιοι ονομάζονταν Pelistan-μόνο εμμονικοί ιδεοληπτικοί "άριοι" ναζιστοπαγγερμανικών -"ινδοευρωπαϊστικών" μπουρδοαπόψεων δεν βλέπουν την σαφέστατη ταυτότητα λημμάτων Πελισταν/Παλαιστίνη (ετυμολογείται μάλλον από το Πελασγοί-πελασγικό προκατακλυσμιαίο γένος αρχαίων αρχαιότατων ελληνικών φύλων) μετονομάστηκαν Φιλισταίοι (ουδέποτε κανείς αρχαίος πΧ συγγραφέας δεν τους ονόμαζε έτσι) από τους "Ογδοήκοντα σοφούς ιεράρχες" που μετέφρασαν τα εβραιοχριστιανικά ιερά βιβλία. Το πιο παράξενο είναι ότι οι (καλυμμένα ή απροκάλυπτα αλλά σαφέστατα) οπαδοί νεοναζιστικών κολλημάτων τάσσονται σήμερα φανατικά με τον σιωνισμό ενώ οι παλιότεροι ομοϊδεάτες τους το έπαιζαν όχι απλά αντισιωνιστές αλλά και απάνθρωπα αντισημίτες!!! Εξηγήσιμο όμως:Προφανώς οι περισσότεροι νεοναζιστές σήμερα συνειδητοποίησαν πως οι ιδρυτές του ναζισμού (Χίτλερ-Γκαίριγκ κλπ) ήταν πιόνια της σιωνιστικής- αποκρυφιστικής "Μυστικής Εταιρείας της Θούλης"... Γιαυτό άλλωστε και ο αρχισιωνιστής Ροκφέλερ έκανε τα πάντα για να μη μπουν οι ΗΠΑ στον πόλεμο κατά των ναζί, και όταν μπήκαν μετέφερε με τα πλοία του το 25% των πετρελαίων των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων!!!, Κι αυτό παρά το ότι οι ναζί μαζί με 27 εκατομμύρια σοβιετικούς, 6 εκατ Γιουγκοσλάβους, άλλα τόσα Πολωνούς. 1 εκατ Έλληνες (πεσόντες μαχητές, εκτελεσμένοι άμαχοι, θύματα κατοχικής πείνας και στρατοπ συγκ/σης) κλπ εξόντωσαν και 300.000 ως 400.000 (βλ βιβλία Ντέιβιντ Ίρβιγκ) ΜΗ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ Εβραίους.(που με πακτωλό μέσων και χρημάτων και προπαγανδιστική υπερδιόγκωση έγιναν αρχικά 2 μετά 3 τελικά ...6 εκατομμύρια, μονοπώλησης του ναζιστικού ολοκαυτώματος, ως άλλοθι για την κλοπή της πατρίδας των ελληνοπελασγικής καταγωγής Pelistan/Παλαιστινίων ενώ παράλληλα αποσιωπούνται πρόστυχα τα δεκάδες εκατομμύρια θυμάτων "μη περιούσιων" λαών... Σκοπός των επικεφαλής του παγκόσμιου σιωνιστ κινήματος μεγαλοτραπεζιτών και μεγαλοβιομηχάνων ΗΠΑ-Αγγλίας-Γαλλίας ήταν να χρησιμοποιηθεί ο Χίτλερ και οι ναζί, τόσο για θησαυρισμό των εταιρειών τους από πολεμικά κέρδη, και ανακατανομή γεωπολιτικών κέντρων των κεφαλαίων τους, όσο και το να χρησιμοποιηθεί η εξόντωση (και) Εβραίων από το δημιούργημά τους, τους ναζί, ως αιτιολογία διεθνούς συγκατάβασης στην κλοπή της πατρίδας των Παλαιστινίων. Όσοι δεν φορούν παρωπίδες και έχουν στοιχειώδη νοημοσύνη, ας αναρωτηθούν πχ γιατί δεν αποδίδεται με τα ίδια "διεθνή ηθικά κριτήρια" η Αμερική (Βόρεια και Νότια) στους αποδειγμένα γνήσιους Αμερικάνους, τις φυλές των Ινδιάνων αλλά την κατέχουν οι εισβολείς τυχοδιώκτες από όλο τον "πολιτισμένο" κόσμο... Εξάλλου οι Ιουδαίοι ουδέποτε υπήρξαν αυτόχθονες στην παλαιστίνη ή οπουδήποτε στην Εγγύς Ανατολή,ήταν 12 αλληλομισούμενες φυλές νομάδων εισβολέων στην γη των Πελιστάν και άλλων μη ιουδαϊκών σημιτικών φύλων Χαλδαίων-Ασσυροβαβυλωνίων (Εβραίοι σημαίνει φυγάδες, δεν είναι όλοι οι Εβραίοι Ιουδαίο, αυτό είναι άλλη ιστορία, ο ίδιος ο Μωυσής τους δεν ήταν Ιουδαίος αλλά Εβραίος...)




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι νεο-εικονομάχοι του Ναυπλίου έδρασαν ως οπαδοί της ναζιστικής πρακτικής της ''Εκφυλισμένης Τέχνης'' ως Γκαιμπελιστές που έκαψαν 25.000 βιβλία σε μια νύχτα, ως λογοκριτές του Μεσαίωνα,ως τζιχαντιστές που κατέστρεψαν μουσεία κι αγάλματα,ως σατανιστές που βεβηλώνουν το ιερό, την α΄εικόνα που ανακαλύφθηκε παγκοσμίως το α΄μισό 6ου αι.μΧ
27/12/2019
Αυτά τα όντα που βεβήλωσαν την εικόνα του Χριστού στο Ναύπλιο δεν είναι αθειστές. Αθεισμός είναι ένα φιλοσοφικό ρεύμα όπως κι ο αγνωστικισμός και φρονώ ότι τ άτομα αυτά που επιδόθηκαν Χριστουγεννιάτικα σε αυτή την ελεεινή ενέργεια δεν γνωρίζουν την ύπαρξη ούτε του ενός ούτε του άλλου. Η βεβήλωση χριστιανικών συμβόλων είναι μέρος σατανιστικού τελετουργικού…Είτε γίνεται σε μουσείο είτε σε σπηλιά σ’ αποκρυφιστική τελετή είτε στην Σατανιστική Εκκλησία των ΗΠΑ που ιδρύθηκε το 1966 είτε στη διαφήμιση είτε στην αφίσα είναι σατανισμός.Και μάλιστα βεβήλωσαν την πρώτη εικόνα που ανακαλύφθηκε στην Ιστορία του Χριστού Παντοκράτορα (α΄ μισό 6ου αιώνα) .
Τ΄άτομα αυτά μιμούμενα άλλες τέτοιες ακτιβιστικές ενέργειες που συμβαίνουν διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα δεν επιτέθηκαν στο Θεάνθρωπο δεν απέδειξαν μόνο μισαλλοδοξία έναντι μιας θρησκείας αλλά είναι κι εχθροί της τέχνης όχι λιγότερο από τους τζιχαντιστές που καταστρέφουν έργα τέχνης και μουσεία σε Ιράκ, Συρία καταστρέφουν την Παλμύρα ανατινάζουν αρχαίους ναούς ακρωτηριάζουν αγάλματα.Κι είναι εχθροί της τέχνης γιατί η θρησκευτική ζωγραφική καλύπτει με τα εκθέματα της τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου Ευρώπης κι Αμερικής γιατί η θρησκευτική ζωγραφική είναι αυτή που ανέδειξε το χρυσό αιώνα της ζωγραφικής που είναι η Αναγέννηση που όμως στηρίχθηκε στη Βυζαντινή εικόνα όπως αποδεικνύει η Πρώιμη Αναγέννηση π.χ έργα του Τζιότο κλπ.
Είναι ιδεολογικοί εχθροί της τέχνης, όσο ήταν οι Ναζιστές που έκαιγαν χιλιάδες βιβλία.. ”Την άνοιξη του 1933, ναζιστικές φοιτητικές οργανώσεις με τη βοήθεια καθηγητών και βιβλιοθηκάριων συνέταξαν μεγάλες λίστες με βιβλία που, κατά την άποψή τους, δεν θα έπρεπε να διαβάζονται από Γερμανούς. Κατόπιν, το βράδυ της 10 Μαΐου 1933, οι Ναζί έκαναν επιδρομή στις βιβλιοθήκες και τα βιβλιοπωλεία απ’ άκρη σ’ άκρη της Γερμανίας. Κρατώντας πυρσούς πραγματοποίησαν βραδινές πορείες και τραγουδώντας ύμνους πέταξαν βιβλία σε μεγάλες πυρές. Τη νύχτα εκείνη κάηκαν περισσότερα από 25.000 βιβλία. Ορισμένα ήταν έργα Εβραίων συγγραφέων, όπως του Άλμπερτ Αϊνστάιν και του Σίγκμουντ Φρόιντ. Τα περισσότερα βιβλία ήταν γραμμένα από μη-Εβραίους συγγραφείς, μεταξύ των οποίοι ορισμένοι διάσημοι Αμερικανοί όπως ο Τζακ Λόντον, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ και ο Σίνκλερ Λιούις.”
Στο Βερολίνο περίπου 40.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κρατικής Όπερας, κρατώντας αναμένους πυρσούς έκαψαν όλα τα “αντιγερμανικά” βιβλία. 25.000 τίτλους βιβλίων “Εβραίων”, “Κομμουνιστών” και “Αναρχικών” συγγραφέων.
Τ΄άτομα αυτά ανεξάρτητα σε ποια ιδεολογία αυτοκατάσουν εαυτούς εμπράκτως είναι Γκαιμπελιστές γιατί χρησιμοποίησαν ανάλογη τακτική. Είναι οπαδοί της Εκφυλισμένης Τέχνης Entartete Kunst που χρησιμοποίησε ο ναζιστικός άξονας για να περιγράψει τα εικαστικά έργα κυρίως του εξπρεσσιονιστικού κινήματος που κατ΄αυτόν αποτελούσε αλλοτριωμένη μορφή τέχνης..
Το Ναύπλιο μας θύμισε την Έκθεση Εκφυλισμένης Τέχνης που διοργάνωσαν οι ναζί στο Μόναχο το 1937 όπου συνόδευαν τα έργα με απαξιωτικά, προπαγανδιστικά χλευαστικά συνθήματα.
Τα άτομα αυτά στερούνται παιδείας, παιδείας κλασικών γραμμάτων, θρησκειολογείας, και ιστορίας της τέχνης.Κι εδώ είναι η τεράστια ευθύνη ενός εκπαιδευτικού συστήματος και που απαξιώνει συστηματικά αρχές κι αξίες….
Αυτά τα άτομα και οι παγκόσμιοι συνοδοιπόροι τους θεωρούν ότι είναι προοδευτικοί. Όχι είναι στο δρόμο του πιο ολισθηρού αναχρονιστικού πισωγυρίσματος.Γιατί δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά ότι έκαναν οι εικονομάχοι αρχής γενομένης 7ο μ.Χ επί Ισαύρων.Οι νεο-εικονομάχοι του Ναυπλίου χρησιμοποιούν μια τόση κοινή και καταδικασμένη ιστορικά πρακτική….
Αν περνιέστε για επαναστάτες λάθος πόρτα χτυπήσατε




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Έφυγε» ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος
Ο Θάνος Μικρούτσικος, τα τραγούδια του οποίου άνδρωσαν γενιές και γενιές, που το έργο του μας συντροφεύει σε συγκεντρώσεις, σε συναυλίες, σε εκδηλώσεις, στις στιγμές του στοχασμού, δεν ζει πια εδώ. Άφησε την τελευταία του πνοή, απόψε, Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2019, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες βδομάδες, δίνοντας παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο...
Με τον «Άμλετ της Βροχής» μας είχε υποδεχτεί στην τελευταία συναυλία του στο Ηρώδειο το περασμένο καλοκαίρι, «Ποιος άγνωστος με πίστεψε πως θα 'ναι επιτυχία / χωρίς εμένα αν παιχτεί το έργο στη σκηνή».
Όλοι γνωρίζαμε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, δεν το έκρυψε ποτέ άλλωστε...
Και το χειροκρότημα τότε ήταν τόσο θερμό, για να του στείλει δύναμη.
Άλλωστε, η αγάπη του κόσμου ήταν αυτή που του έδινε τόση δύναμη αυτά τα δύσκολα χρόνια, με την περιπέτεια της υγείας του. Η αγάπη του κόσμου και η αγάπη των πέντε δικών του ανθρώπων... Ήταν παντρεμένος με την Μαρία Παπαγιάννη και ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.
Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ το Σεπτέμβρη πραγματοποίησε την τελευταία του συναυλία. Μπορεί να μην είχε πια τις αντοχές να παίζει συνέχεια στο πιάνο, αλλά σχεδόν δύο ώρες μας έκανε την τιμή και με το μοναδικό του τρόπο, την απίστευτη θεατρικότητά του, διηύθυνε, συμμετείχε στη συναυλία.
«Τα πράγματα είναι νόμος, αλλάζουν. Το θέμα είναι να τα αλλάξουμε στη σωστή κατεύθυνση, όχι στο χάος. Εγώ το μόνο, το λίγο που μπορώ να σας υποσχεθώ, είναι: Μέχρι τέλους θα είμαι εδώ»!
Ο άνθρωπος που «χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία», με τη ζωή και το έργο του, την παλικαρίσια στάση του απέναντι στην ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια, μας έμαθε πολλά... Με κυριότερο: «Μη σταματήσεις να ονειρεύεσαι, να σπρώχνεις τα όριά σου, να κατακτήσεις το αδύνατο».
Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε μικρή ηλικία στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο, θεωρία, αρμονία). Σπούδασε Μαθηματικά στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα μελέτησε αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον καθηγητή - συνθέτη Γ. Α. Παπαϊωάννου. Βασικό θέμα που απασχολούσε τον Θάνο Μικρούτσικο, από την αρχή κιόλας της συνθετικής του διαδρομής, ήταν η μελοποίηση της ποίησης.
«Πολιτικά Τραγούδια», «Καντάτα για τη Μακρόνησο», «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκι», «Τροπάρια για φονιάδες», «Τα τραγούδια της λευτεριάς», «O Σταυρός του Νότου», «Εμπάργκο», «Ο γέρος της Αλεξάνδρειας», «Η αγάπη είναι ζάλη», «Όλα από χέρι καμένα», «Γραμμές των οριζόντων», «Στου αιώνα την παράγκα», «Ποίηση με μουσική», «Θάλασσα στη σκάλα», «Ο Άμλετ της Σελήνης», «Ο Σχοινοβάτης» και πολλοί ακόμα, είναι δίσκοι που περιλαμβάνουν κομμάτια μελοποιημένης ποίησης.
Μέσα από τα τραγούδια του κατάφερε και έβαλε στο στόμα των ανθρώπων λόγια των Ναζίμ Χικμέτ, Γιάννη Ρίτσου, Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι, Μάνου Ελευθερίου, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Άλκη Αλκαίου, Μανόλη Αναγνωστάκη, Φώντα Λάδη, Νίκου Καββαδία, Μιχάλη Γκανά, Κώστα Παπαγεωργίου, Κώστα Τριπολίτη, Λίνας Νικολακοπούλου, Κώστα Λαχά, Γιώργου Κακουλίδη, Χριστόφορου Λιοντάκη, Οδυσσέα Ιωάννου και πολλών ακόμα. Πολλοί είναι και οι ξένοι ποιητές που είχε μελοποιήσει. Άλλωστε, η μελοποίηση του Θ. Μικρούτσικου είναι αυτή που επέτρεψε να κατανοηθούν τα «κρυμμένα» της ποίησης του Καββαδία, που μέχρι τότε θεωρούνταν «ελάσσων» ποιητής.
Συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, γράφοντας μουσική για δεκάδες θεατρικά έργα, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Τεράστια ήταν και η παρουσία του στη δισκογραφία. Έδωσε εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει ή έχουν παιχτεί έργα του σε πολλά διεθνή φεστιβάλ μουσικής. Έργα του έχουν παρουσιαστεί από πολλές μεγάλες ορχήστρες και ορχήστρες μουσικής δωματίου και τα έχουν διευθύνει σπουδαίοι μαέστροι, ανάμεσά τους οι Αλέξανδρος Μυράτ, Jerzy Swoboda, Adrew Davis, Kazuyoshi Akiyama, Louis Devos, Λουκάς Καρυτινός, Άλκης Μπαλτάς κ.ά.
Ο Θάνος Μικρούτσικος έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους σημαντικούς Έλληνες ερμηνευτές και μουσικούς και με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες. Το ταλέντο του, η σκληρή και συνεχής δουλειά, η συνεχής διεύρυνση των γνώσεών του, τον κατέστησαν και θα τον καθιστούν έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες που πέρασαν από τον τόπο μας.
Η αναγνώριση και η αγάπη από τέσσερις κοντά γενιές θα κρατά το έργο του ζωντανό.
Η σχέση του Θ. Μικρούτσικου με το ΚΚΕ κρατά από τα νεανικά του χρόνια, όταν έγινε μέλος του. Στην πορεία οι δρόμοι τους μπορεί να χώρισαν, αλλά δεν έπαψαν να υπάρχουν περίοδοι που ο Θ. Μικρούτσικος συνέβαλλε σε εκδηλώσεις του Κόμματος. Όπως άλλωστε ο ίδιος δήλωνε: «Τον κόσμο του ΚΚΕ τον σεβόμουν και όταν δεν ήμουν κοντά στο ΚΚΕ. 100 χρόνια Ιστορία. Ένα κόμμα θυσιών, ένα κόμμα έπους».
Τα τελευταία χρόνια ξανασυναντήθηκε με το Κόμμα, ενώ ανελλιπής ήταν η παρουσία του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στις ξεχωριστές μουσικές του συναυλίες που πλαισίωναν τα Επιστημονικά Συνέδρια.
Πριν από ενάμιση χρόνο κυκλοφόρησε ένα μοναδικό βιβλίο - cd, αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ: «Θάνος Μικρούτσικος. Καντάτα για τη Μακρόνησο - Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακοβσκη». Ο Θάνος Μικρούτσικος τιμήθηκε από το ΚΚΕ με την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στη 12η, τιμητική θέση, στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη 2019.
Ο ίδιος δεν είναι πια εδώ. Όμως εμείς, οι δικοί του άνθρωποι, όπως ο ίδιος μας έχει αποκαλέσει, του δίνουμε μία μόνο υπόσχεση. Μαζί και μέσα από τα τραγούδια του «θα κρατήσουμε ανοιχτό το παράθυρο στο όνειρο, όσο κι αν απέξω υπάρχει σκοτάδι. Γιατί αγωνιζόμενοι μέχρι τέλους θα καταφέρουμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ικανή να μας οδηγήσει στην αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου.
Δηλαδή, όπως είπε ο πιο μεγάλος διανοητής που πέρασε απ' αυτόν τον κόσμο, ο Κάρολος Μαρξ, "σε κείνη την κοινωνία που ο ψαράς θα γράφει ποιήματα και ο ποιητής θα ψαρεύει"»...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεβίωσε ο Θάνος Μικρούτσικος
 Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019, 20:41
Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από τη ζωή, το Σάββατο, σε ηλικία 72 ετών, έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμβληματικός καλλιτέχνης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Metropolitan και απεβίωσε λόγω καρδιοαναπνευστικής ανακοπής.
Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1947 στην Πάτρα. Ήταν μεγαλύτερος αδελφός του μουσικού και παρουσιαστή Ανδρέα Μικρούτσικου. Ο Θάνος Μικρούτσικος ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε μικρή ηλικία στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο, θεωρία, αρμονία). Ακολούθησαν οι σπουδές και η αποφοίτησή του από το μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα μελέτησε αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον καθηγητή-συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου.
Άρχισε να συνθέτει στα τέλη της δεκαετίας του 1960, αλλά επίσημα εμφανίστηκε το 1975, με το δίσκο «Πολιτικά τραγούδια» τα οποια τραγουδησε η «μουσα» του τη δεκαετια του 70, Μαρια Δημητριαδη, τη καλυτερη φωνη που εχει υπαρξει ποτε στην Ελλαδα, η οποια ηταν τοτε γυναικα του μικρου του αδερφου Ανδρεα Μικρουτσικου. Τα «Πολιτικα τραγουδια» παραμενουν ακουμα και σημερα ασυναγωνιστα. Συνέχισε την πορεία του ως στρατευμένος δημιουργός μελοποιώντας Γιάννη Ρίτσο, Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι, Μάνο Ελευθερίου, Μπέρτολτ Μπρεχτ και άλλους. Οι δίσκοι του «Καντάτα για τη Μακρόνησο», «Φουέντε Οβεχούνα», «Τροπάρια για Φονιάδες», «Μουσική πράξη στον Μπρεχτ», είναι χαρακτηριστικοί του ριζοσπαστικού κλίματος των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων. Ειδικά η «Καντάτα για τη Μακρόνησο», έργο πρωτοποριακό για την εποχή του, όπου ο συνθέτης πειραματίζεται πάνω στην ατονική μουσική, γνώρισε διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και συνοδεύτηκε από την ερμηνεία της Μαρίας Δημητριάδη.
Στη συνέχεια, με τον δίσκο «Σταυρός Του Νότου», σε ποίηση Νίκου Καββαδία, το 1979, τα οποια τραγουδια τραγουδισε ο Γιαννης Κουτρας, ανοίχτηκε σε ευρύτερη τραγουδιστική θεματική, υπηρετώντας παράλληλα το θέατρο, καθώς και την ηλεκτρονική και ατονική μουσική. Και αυτος ο δισκος του παραμενει ακομα και σημαραασυναγωνιστος. Με την ίδια αγάπη πάντα για τον έμμετρο λόγο συνεχίζει να μελοποιεί Γιάννη Ρίτσο, Άλκη Αλκαίο, Κώστα Τριπολίτη, Φρανσουά Βιγιόν, Κωνσταντίνο Καβάφη και άλλους. Ακόμα, έχει παρουσιάσει την όπερα «Ελένη» και έχει μελοποιήσει παραμύθια.
Συνεργάστηκε με κορυφαίες ερμηνεύτριες όπως η Μαρία Δημητριάδη, η Χάρις Αλεξίου και η Ιταλίδα Μίλβα, αλλά και μεγάλους ερμηνευτές όπως ο Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας και πολλούς ακόμα.
Ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής. Έχει γράψει όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική. Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του κινείται στο χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με εκατοντάδες τραγούδια σε στίχους ελλήνων και ξένων ποιητών.
Είχε ηχογραφήσει δεκάδες LP και CD συνεργαζόμενος με τις δισκογραφικές εταιρίες EMI- Classics, Blue Note, Polydor, Sony (CBS), Minos- Emi, Agora, Lyra, HMV, Legend, Legend Classics κ.α.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες γράφοντας μουσική για δεκάδες θεατρικά έργα, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο (Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Η.Π.Α., Ελβετία, Γερμανία, Ρουμανία, Αυστραλία κ.α.). Επίσης, έχει σκηνοθετήσει τρία έργα στο χώρο του μουσικού θεάτρου.
Έχει λάβει αξιοπρεπή αναγνώριση του έργου του στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει ή έχουν παιχτεί έργα του σε πολλά διεθνή φεστιβάλ μουσικής (Λονδίνο, Γλασκόβη, Εδιμβούργο, Παρίσι, Λίλλη, Λυών, Ρενς, Μονπελλιέ, Βρυξέλλες, Λιέγη, Γενεύη, Λοζάννη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βερόνα, Φλωρεντία, Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κωστάντζα, Νόργουιτς, Λουϊζιάνα, Σικάγο, Χονγκ Κόνγκ, Μπουρζ, Μιλάνο, Λισσαβόνα, Άγκυρα, Μοντεβίδεο, Μπουένος Άιρες, Σάο Πάολο, Κάιρο κ.α.)
Στη διάρκεια της καριέρας του κατόρθωσε να ελευθερώσει τη μορφή του ελληνικού τραγουδιού, προσθέτοντας στοιχεία από την νεοτεριστική και κλασσικιστική δυτικοευρωπαϊκή παράδοση, ενώ πειραματίστηκε με την μίξη τονικών και ατονικών στοιχείων και τη μορφική παραλλαγή.
Το 2002 τιμήθηκε για τη μουσική του στο θέατρο με το βραβείο «Δημήτρης Μητρόπουλος» από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου (Θεατρικό Μουσείο).
Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Διετέλεσε, επίσης:
Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 1986-1990
Καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικού Αναλογίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 1990-1993
Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού 1993-1994
Υπουργός Πολιτισμού 1994-1996
Καλλιτεχνικός διευθυντής της HMV (Ελλάδας) 1996-2004
Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Φεστιβάλ 1998-1999 Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου)
Σύμβουλος διοίκησης για τα πολιτιστικά στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» 2002-2004
Καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Πάτρα 2006» 2003-2005
Για το έργο του στην πολιτιστική διαχείριση, καθώς και τη μουσική του δραστηριότητα, έγινε επίτιμος δημότης σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.
Το 1996 παντρεύτηκε τη Μαρία Παπαγιάννη, και  εκανε μαζι της τεσσερα παιδια.
Πολιτική δράση
Ήταν πάντα ένα έντονα πολιτικοποιημένο άτομο, δηλώνοντας κομμουνιστής. Από το 1974 μεχρι το 1976 ηταν στο ΕΚΚΕ, μαζι με την Δημητριαδη και τον αδερφο του Ανδρεα. Το 1976 είχε ενταχθεί και στο Κομμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, μαζι με την Δημητριαδη, από το οποίο τελικά αποχώρησε το 1982.
Από το 1986 βρέθηκε κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου, στηλιτεύοντας την επιλογή της ηγεσίας της Αριστεράς να συγκυβερνήσει με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1989, τον οποίο ο Μικρούτσικος αποκάλεσε «αρχιερέα της διαπλοκής».
Στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993 - 1996) τοποθετήθηκε εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού το 1993, και ένα χρόνο αργότερα, το 1994, με τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη, ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού, αξίωμα που διατήρησε μέχρι το 1996 και τον σχηματισμό της κυβέρνησης του αποστατη νεοφιλελευθερου «εκσυχρονιστη», Κώστα Σημίτη.
Εμφανίστηκε στο προσκήνιο μετά από πολλά χρόνια στο ελληνικό δημοψήφισμα του 2015, στο οποίο τάχθηκε υπέρ του «Όχι».
Τα τελευταία 10 χρόνια έχει ταχθεί και πάλι με το ΚΚΕ. Έδωσε τρεις μεγάλες συναυλίες για τα 100 χρόνια του κόμματος το 2018 παρουσιάζοντας μετά από δεκαετίες το έργο του «Καντάτα για τη Μακρόνησο - Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι», ενώ προχώρησε και στην επανεκτέλεση του έργου η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».
Ο ίδιος, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, είπε για τη σχέση του με το ΚΚΕ: «Είχα κι εγώ κάποιες φορές επιφυλάξεις. Όχι για τη στρατηγική του. Κυρίως γι αυτή την περίφημη ιστορία, το κυνήγι του εφικτού. Όποιος όμως διαβάζει με πάθος ιστορία, θα παρατηρήσει τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια, ότι ακόμη και αρχικά αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, κυνηγώντας το εφικτό, είτε ενσωματώθηκαν απολύτως στο σύστημα, είτε περιθωριοποιήθηκαν. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν δημιουργεί ψευδαισθήσεις ότι στο βάρβαρο καπιταλισμό, ειδικά σήμερα, μπορούν τα πράγματα να γίνουν καλύτερα. Εγώ είμαι οριστικά μαζί με το ΚΚΕ».
Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΚΕ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία του καθεστωτως κατά διαδηλωτών του λαου στο κέντρο του Παρισιού
 Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019, 17:59
Συνεχίστηκαν και σήμερα οι διαδηλώσεις του λαου στο Παρίσι, με την αστυνομία του καθεστωτως να προχωρεί σε χρήση δακρυγόνων.
Γαλλικά συνδικάτα πραγματοποιούν απεργίες σε όλη τη χώρα από τις αρχές Δεκεμβρίου εκφράζοντας την οργή τους για τη συνταξιοδοτική αντιλαικη νεοφιλελευθερη ακροδεξια μεταρρύθμιση του νεοφιλελε προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σταματοντας τη λειτουργία των σχολείων, των τρένων και αποκλείοντας δρόμους, παράλληλα με την υποστήριξή τους σε άλλες διαδηλώσεις.
Σήμερα, Σάββατο, «κίτρινα γιλέκα» -ένα αντισυστημικό κίνημα που γεννήθηκε πριν από έναν χρόνο ως αντίδραση στο υψηλό κόστος ζωής- ενώθηκαν με ένα συλλαλητήριο χιλιάδων ανθρώπων εναντίον της αντιλαικης συνταξιοδοτικής νεοφιλελε μεταρρύθμισης.
Η αστυνομία του καθεστωτως έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών από το λαο κοντά σε τουριστικά σημεία, όπως το μουσείο σύγχρονης τέχνης Κέντρο Πομπιντού, όπου ορισμένοι διαδηλωτές είχαν προσπαθήσει να στήσουν οδοφράγματα και να τα πυρπολήσουν και έσπασαν μια στάση λεωφορείου. Συγκρούσεις ξέσπασαν και σε άλλα σημεία, αν και τα πνεύματα έμοιαζαν να ηρεμούν προς το τέλος του απογεύματος.
Ο Ζερόμ Ροντρίγκες, μια φυσιογνωμία του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», τραυματίστηκε στο μάτι, από σφαιρα καουτσουκ της αστυνομιας του καθεστωτως. Ο Ροντρίγκες τυφλώθηκε στο ίδιο μάτι νωρίτερα φέτος στη διάρκεια προηγούμενης διαδήλωσης.
Το δίκτυο μεταφορών της Γαλλίας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα σε όλη τη χώρα και στο Παρίσι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου, ενώ εργαζόμενοι στο μετρό επιμένουν ότι θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στον Μακρόν προκειμένου να εγκαταλείψει τη αντιλαικη νεοφιλελε μεταρρύθμιση.
«Είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε αρκετά», είπε ο Λοράν Τζεμπαλί, εκπρόσωπος του συνδικάτου Unsa για τον κλάδο του μετρό ο οποίος συμμετείχε στη διαδήλωση.
Ο Μακρόν προώθησε τη αντιλαικη νεοφιλελε ακροδεξια μεταρρύθμισή του ως ένα  σύστημα που θα αναγκασει τους εργαζομένους να παραμείνουν στη δουλειά μέχρι τα 64, αντί τα 62 έτη και θα τσακισει τον συνταξιοδοτικό προϋπολογισμό, καταργώντας τις ειδικες κατηγοριες  και τα ξεχωριστα επικουρικα Ταμεια .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό: Η βολιβιανή αστυνομία παρεμπόδισε την έξοδο δύο Ισπανών διπλωματών από την πρεσβεία στη Λα Πας
Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019, 06:48
Η μεξικανική κυβέρνηση κατήγγειλε πως η βολιβιανή αστυνομία παρεμπόδισε την έξοδο δύο Ισπανών διπλωματών, που χθες επισκέφθηκαν την πρεσβεία της στη Λα Πας, διευρύνοντας την αντιπαράθεση που σοβεί επί ημέρες μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με την παρακολούθηση των διπλωματικών εγκαταστάσεων του Μεξικού.
Σε ανακοίνωση του μεξικανικού ΥΠΕΞ η βολιβιανή αστυνομία σταμάτησε τα αυτοκίνητα δύο Ισπανών διπλωματών που επισκέπτονταν την κατοικία του Μεξικανού πρέσβη κατά την έξοδό τους και δεν τους επέτρεψαν να μετακινηθούν, ούτε να επιστρέψουν μέσα στον περίβολό της.
Το Μεξικό έχει ονειδίσει τη Βολιβία για κατ’ επανάληψη παρενόχληση του διπλωματικού προσωπικού του μετά τη χορήγηση ασύλου , σε μεξικανικές διπλωματικές εγκαταστάσεις στη Λα Πας, σε εννέα πολιτικά πρόσωπα, κάποια εκ των οποίων καταζητούνται από την αυτοανακηρυχθείσα συντηρητική κυβέρνηση.
Τελικά, χθες, ο Μεξικανός πρέσβης κατόρθωσε να έλθει σε επαφή με το βολιβιανό ΥΠΕΞ, το οποίο προέτρεψε μεν τους Ισπανούς να εξέλθουν, εντούτοις εκείνοι αρνήθηκαν να το πράξουν εάν δεν τους παρέχονταν διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά τους. Τελικά εξήλθαν με ένα αυτοκίνητο που απέστειλε το βολιβιανό ΥΠΕΞ.
H Βολιβιανή ΥΠΕΞ Κάρεν Λόνγκαριτς Ροδρίγες υποστήριξε πως οι Ισπανοί διπλωμάτες οδηγήθηκαν στην πρεσβευτική κατοικία από συνοδούς με κουκούλα, κάτι που κατά την ίδια δεν επιτρέπεται, και πως η αστυνομία σταμάτησε ακριβώς αυτούς τους κουκουλοφόρους. «Υπήρχε μία εμφανής απειλή στην ασφάλεια της μεξικανικής αποστολής», δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας πως θα συντάξει διαμαρτυρία προς την Ισπανία, την Ε.Ε. και τον ΟΗΕ.
Η μεξικανική ανακοίνωση δεν κάνει λόγο για κουκουλοφόρους συνοδούς, ενώ το ισπανικό ΥΠΕΞ τόνισε πως πρόκειται να δρομολογήσει έρευνες για τις συνθήκες του περιστατικού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κακοπληρωμενοι και υπερχρεωμενοι. Μισθοι Βαλκανιων και φοροι… Σουηδιας!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΠΑΤΡΙΏΤΗ", ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ.
Είδαμε μαζικά κάποιους "πατριώτες", "αντισυστημικούς", "αντιστασιακούς", οπαδούς της δραχμής και της δεκάρας, και μια "δημοκρατική" - "πατριωτική ιστοσελίδα, να έχουν αναλάβει να ξεπλύνουν ντροπές και αίσχη. Και να δηλώνουν τον έρωτα τους για έναν αγωγό και κάποιους σιωνιστές
(ΕΠΊ συριζα, ΠΈΡΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΤΑΡ, ΑΠΌ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ - θΡΆΚΗ. ΕΊΔΑΤΕ ΔΙΑΦΟΡΆ;) .
ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ...
ΓΙΑΣΕΡ ΑΡΑΦΑΤ.
ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ.
ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΦΡΙΚΗ
ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΠΕΛ
(Ήταν οι ίδιοι, που και σήμερα στηρίζουν τους ισλαμιστές και χρησιμοποιούν την Χαμά για δικαιολογία μαζικών δολοφονιών παιδιών).
ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΜΠΙΓΚΝΙΟΥ ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΙ , που το 1997 στο βιβλίο του Η "ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ", έγραφε πως οι χώρες από όπου περνάν αγωγοί πρέπει να χάνουν την ανεξαρτησία τους. ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΛΆΙΣΤΙΝΗ, ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΟΥ.
ΚΡΑΤΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.

Είναι πολλά τα λεφτά και πολλοί οι πρόθυμοι για εξαγορά.

Τον Καλεντεριδη ως συνένοχο της παράδοσης του στους Τούρκους ανέφερε ο ίδιος ο Οτσαλάν. Το ότι τον ξεπλένουν όσοι δήθεν πατριώτες συναγελάζονται είναι γνωστή η αιτία.
ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ (Εννοούσε την υποτέλεια και την εξάρτηση. "Συμμαχία", ανάλογη με αυτή που έχουμε με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, και ΕΕ. )

Στα σχόλια τα άρθρα των "πατριωτών" και μια εικόνα ενός υπέρπατριώτη, όταν έβριζε το λαό. Ο μάγκας.
Σαν όλους τους ψευτομάγκες, που βρίζουν το λαό και τις πεποιθήσεις τους, όταν δεν πρόκειται για ηλίθιους, πρόκειται για ανθρώπους σε διατεταγμένη υπηρεσία.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
Καλεντερίδης...