Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Σαββατο 18 Ιανουαριου 2020



Κι όσο στον μικρόκοσμο τσακωνομαστε για τρίχες, η Μάγδα Φύσσα φροντίζει να ξεγυμνωνει το σύστημά τους...
Δήλωση της Μ.Φυσσα στην Εφημερίδα των Συντακτών.
«Αυτό που θα ήθελα να πω προς όλους τους δημοσιογράφους είναι ότι για μένα προσωπικά η πρόταση του κ. Βαρουφάκη ήταν τιμητική. Δεν στέκομαι στο αν με ρώτησε ή δεν με ρώτησε. Το θεωρώ δευτερεύον, αν και σ’αυτό στάθηκαν όλοι οι δημοσιογράφοι. Θέλω όμως να πω κάτι άλλο. Θα ήθελα αυτόν τον ζήλο που επέδειξαν το απόγευμα της Πέμπτης τα Μέσα Ενημέρωσης, που δεν άφησαν ούτε μια στιγμή ησυχίας για μένα και την οικογένειά μου, να τον έδειχναν στις 18 Δεκεμβρίου 2019, όταν η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου έκανε την πρότασή της που κόντεψε να μας στείλει όλους αδιάβαστους. Εξαιρώ βέβαια τους λίγους δημοσιογράφους που έχουν παλέψει όλα αυτά τα χρόνια γι’αυτή τη δίκη. Αλλά θα ήθελα όλοι να είχαν δείξει τον ίδιο ζήλο που έδειξαν την Πέμπτη. Να είχαν κάνει την κριτική τους και να είχαν παρουσιάσει αυτή την πρόταση σε όλον τον κόσμο. Θα ήθελα τότε να με έψαχναν απελπισμένα, όπως με έψαχναν χθες, όπου μάλιστα το μόνο που με ρωτούσαν ήταν αν ρωτήθηκα ή δεν ρωτήθηκα. Όσο για την τηλεόραση που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, θα έπρεπε τα πέντε αυτά χρόνια να είναι εδώ και να παρακολουθεί τη δίκη, στην οποία έχουν αποκαλυφτεί τα πάντα. Κι από αυτά ελάχιστα έχουν παρουσιαστεί».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας θρύλος του 19ου αιώνα λέει ότι η Αλήθεια και Το Ψέμα συναντήθηκαν κάποτε.
Το Ψέμα καλημέρισε την Αλήθεια της είπε «Ωραία μέρα σήμερα». Η Αλήθεια για να βεβαιωθεί κοίταξε γύρω και τον ουρανό και όντως η μέρα ήταν ωραία.
Περπάτησαν για λίγο ώσπου έφτασαν σε ένα μεγάλο πηγάδι γεμάτο νερό. Το Ψέμα βούτηξε το χέρι του στο νερό και γυρίζοντας στην Αλήθεια της είπε «Ωραίο και ζεστό το νερό. Θες να κολυμπήσουμε μαζί»;
Και πάλι η Αλήθεια ήταν καχύποπτη. Δοκίμασε όμως με το χέρι της το νερό και πράγματι ήταν ζεστό. Μπήκαν λοιπόν και οι δυο τους στο νερό και κολυμπούσαν για αρκετή ώρα, όταν ξαφνικά το Ψέμα, βγήκε από το πηγάδι, φόρεσε τα ρούχα της Αλήθειας και εξαφανίστηκε.
Η Αλήθεια θυμωμένη βγήκε γυμνή τρέχοντας παντού ψάχνοντας για το Ψέμα να πάρει τα ρούχα της. Ο κόσμος που την έβλεπε γυμνή, γύριζε το βλέμμα του αλλού, είτε από ντροπή είτε από θυμό. Η φτωχή Αλήθεια ντροπιασμένη γύρισε στο πηγάδι και χώθηκε εκεί για πάντα.
Έκτοτε το Ψέμα γυρίζει ανενόχλητο ντυμένο σαν Αλήθεια ικανοποιώντας τα τερτίπια του κόσμου, ο οποίος με κανένα τρόπο δεν θέλει να δει τη γυμνή Αλήθεια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάλλοι διαδηλωτές επιχείρησαν να λιντσάρουν τον Μακρόν
Για αρκετές βδομάδες συνεχίζονται σε όλη την Γαλλία και πρωτίστως στο Παρίσι οι μαζικές διαδηλώσεις συνδικάτων ενάντια στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που προωθεί η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν.
Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Deutsche Welle η νέα χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη "grande nation". Κλειστές στάσεις του μετρό στο Παρίσι, αναβολή εξετάσεων για φοιτητές, κλειστός κατά διαστήματα ακόμη και το σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας, ο Πύργος του Άιφελ. Η διαρκής και κλιμακούμενη σύγκρουση των συνδικάτων και της κοινωνίας των πολιτών με την κυβέρνηση πλήττει ακόμη περισσότερο την ήδη διχασμένη γαλλική κοινωνία που δεν φαίνεται να είναι σε θέση να γεφυρώσει τα χάσματα που έχουν δημιουργηθεί
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=hqWmwXT9wJY&feature=emb_logo



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τις εξελίξεις στην Λιβύη, ένα κείμενο για τις "φρικαλεότητες" του Καντάφι
Με αφορμή τα όσα παρακολουθούμε σχετικά με τις εξελίξεις στην Λιβύη, θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε, από περασμένη ανάρτησή μας, ένα κείμενο με τίτλο:«Όλες οι συμφορές που προξένησε ο δικτάτορας και τύραννος Καντάφι στο λαό του».
Οι θηριωδίες του δικτάτορα Καντάφι
Όλες οι συμφορές που προξένησε ο δικτάτορας και τύραννος Καντάφι στο λαό του
Όλες οι συμφορές που προξένησε ο δικτάτορας και τύραννος Καντάφι στο λαό του, γίνονται τώρα σιγά σιγά καθημερινά γνωστές. Στη συνέχεια απαριθμούμε τις φρικαλεότητές του υπό τις οποίες αναγκάστηκαν να υποφέρουν οι Λίβυοι για 4 δεκαετίες.
1. Στη Λιβύη δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Το ρεύμα ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες.
2. Δεν υπήρχαν τόκοι για πιστώσεις. Οι κρατικές τράπεζες χορηγούσαν δάνεια σε όλους τους πολίτες με 0% επιτόκιο βάσει νόμου.
3. Το να έχει κάποιος σπίτι στη Λιβύη θεωρούνταν ανθρώπινο δικαίωμα.
4. Όλοι οι νιόπαντροι στη Λιβύη λάμβαναν 50.000 δολάρια. Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να δώσουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους για την αγορά πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση ήθελε έτσι να συνεισφέρει στην εκκίνηση μιας οικογένειας.
5. Η εκπαίδευση και οι ιατρικές θεραπείες στη Λιβύη ήταν δωρεάν. Πριν έρθει ο Καντάφι στην εξουσία μόνο το 25% των Λίβυων μπορούσε να διαβάσει. Σήμερα το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 83%.
6. Αν οι Λίβυοι ήθελαν να κάνουν καριέρα στην αγροτική οικονομία, έπαιρναν χωράφια, μια αγροικία, εργαλεία, σπόρους και ζώα ως γρήγορη εκκίνηση για τις φάρμες τους, και όλα αυτά δωρεάν.
7. Αν οι Λίβυοι δε μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή τις ιατρικές εγκαταστάσεις που χρειάζονταν, είχαν τη δυνατότητα να πάνε στο εξωτερικό με τη βοήθεια χρημάτων από το κράτος. Πληρώνονταν 2.300 δολάρια το μήνα για διαμονή και αυτοκίνητο.
8. Όταν ένας Λίβυος αγόραζε αυτοκίνητο, η κυβέρνηση επιδοτούσε το 50% της τιμής του.
9. Η τιμή για τη βενζίνη στη Λιβύη ανέρχονταν στα 0,14 δολάρια (12 δηνάρια Λιβύης ή 0,10 ευρώ) το λίτρο.
10. Όταν ένας Λίβυος μετά τις σπουδές του δεν είχε δουλειά, το κράτος πλήρωνε το μέσο μισθό του επαγγέλματος στο οποίο έψαχνε για δουλειά, μέχρι να εύρισκε μια ειδική κατάλληλη απασχόληση.
11. Η Λιβύη δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα αποθεματικά της ύψους 150.000.000.000 δολαρίων, παγκοσμίως έχουν τώρα παγώσει και πιθανότατα χάθηκαν για πάντα.
12. Ένα μέρος των χρημάτων από την πώληση του λιβυκού πετρελαίου πιστώνονταν στους λογαριασμούς όλων των πολιτών της Λιβύης.
13. Μητέρες που αποκτούσαν ένα παιδί έπαιρναν 5.000 δολάρια.
14. Το 25% των Λίβυων έχουν πτυχίο πανεπιστημίου.
15. Ο Καντάφι ξεκίνησε το Great-Man-Made-River-Projekt (GMMRP ή GMMR, ελλ. Μεγάλο από τους Ανθρώπους Κατασκευασμένο Σχέδιο Ποταμού) στη Λιβύη. Παγκοσμίως είναι το μεγαλύτερο σχέδιο αγωγών πόσιμου νερού για την καλύτερη παροχή νερού στον πληθυσμό και τη γεωργία.
Ευτυχώς το ΝΑΤΟ και οι εξεγερθέντες τούς απελευθέρωσαν από αυτά… για τα οποία απελευθερώθηκε όχι μόνο ο λαός της Λιβύης, αλλά και ολόκληρη η αφρικανική ήπειρος.
Σχολιο.- Από όσο έχω διαβάσει, για την περίπτωση Καντάφι και Λιβύη, όλο το σκηνικό πείρε δραματικές διαστάσεις όταν αποφάσισε να αλλάξει την νομισματική πολιτική κ το νόμισμα συναλλαγών κ να καταργήσει το δολλάριο...
Σχολιο.- Ενας γνωστός που δούλεψε εκεί σε έργα πολιτικού μηχανικού, μας περιέγραφε πάνω-κάτω τα ίδια.
Έτσι εξηγείται γιατί τόσα χρόνια δεν βλέπαμε πρόσφυγες από εκεί.
Κρίμα για τον λαό της χώρας, κρίμα για όλους μας!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΡΙΣΤΕ ο Γερμανικός τύπος τι γράφει για την Ελλάδα .
Αει στο διάλο κωλο Ναζί...
"Εδώ τα καλά τα φεικ νιουζ, τα μειντ ιν τζερμανυ!!!
Τίτλος:
Griechenland droht mit Blockade von Libyen-Abkommen
Η Ελλάδα επαπειλεί να μπλοκάρει το αποτέλεσμα της συμφωνίας για την Λιβύη
Υπότιτλος:
Im Streit mit der Türkei um Gasfelder droht Griechenland damit, einen Friedensplan zu blockieren.
Εν μέσω *διαμάχης* με την Τουρκία για οικόπεδα πετρελαίου, η Ελλάδα επαπειλεί να μπλοκάρει το Σχέδιο Ειρήνης.
Οι γραφιάδες της "σοβαρής" Ντι Τσάιτ, άξιοι μαθητές του ενός και μεγάλου πρώτου διδάξαντα Γκέμπελς (πες πες κάτι θα μείνει!), περνούν απόψε στο γερμανικό αναγνωστικό κοινό τους τα εξής μηνύματα με το καλησπέρα:
1) οι Έλληνες είναι ευερέθιστος λαός και τσακώνονται διαρκώς με τους γείτονές τους
2) οι Έλληνες είναι ποταποί, αφού δημιουργούν τόσο χαμό για οικόπεδα πετρελαίου (πφφφφφφφ, θα το έκαναν ποτέ οι ΛΑΡΤΖ Γερμανοί αυτό;!;!;!;! ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ)
3) οι Έλληνες δεν δίνουν δεκάρα για την ειρήνευση στην γειτονιά τους την Μεσόγειο
4) οι Έλληνες είναι εγωιστές (ΜΙΛΆΝΕ ΤΑ BOSSES ΤΗΣ ΕΕ!!!!!!!) και ζαλίζουν τους εταίρους τους στην ΕΕ με βέτο για ασημαντότητες"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γεώργιος-Πρόδρομος ("Μποδοσάκης") Αθανασιάδης. Γεννημένος στη Μικρά Ασία, πλούτισε χάρη στο ταλέντο του να ανακαλύπτει ευκαιρίες και στον ρεαλισμό του να μη διστάζει μπροστά σε τίποτα.
Ως γνήσιος μεγαλοαστός που σεβόταν τον εαυτό του και στόχευε στη σταθερή αύξηση των κεφαλαίων του. Κάνοντας ό,τι έκαναν και κάνουν όλοι οι καπιταλιστές όπου γης, όπως μας έμαθε ο Μαρξ στο "Κεφάλαιο". Προς μεγάλη έκπληξη όσων νομίζουν ότι η ελληνική αστική τάξη είναι "καθυστερημένη" σε σχέση με τους Ρότσιλντ, τους Ανιέλι και τους Κρουπ.
Αφού χώθηκε στο εμπόριο όπλων, πουλώντας και στον ελληνικό στρατό και στον Κεμάλ, συνέχισε το έργο του στην Ελλάδα, όπου το έριξε στην κατασκευή πυρομαχικών και στα ορυχεία μετάλλων, συνεργαζόμενος και με τους Γερμανούς κατακτητές στα χρόνια της Κατοχής.
Για πάρτη του έφτασαν να δουλεύουν 15.000 εργάτες. Με 107 απ' αυτούς να βρίσκουν τον θάνατο από "ατυχήματα". Εκατοντάδες άλλοι έμειναν ανάπηροι.
"Μποδοσάκη δολοφόνε, ο λαός θα σε ξεκάνει!", φώναζαν οι απεργοί στο Λαύριο, μετά το τελευταίο "ατύχημα", λίγο πριν μας αφήσει χρόνους.
Πόσες χήρες, πόσα ορφανά, πόσες μανάδες δεν ένιωσαν να ξαλαφρώνουν, εκείνη τη μέρα, στις 18 Ιανουαρίου 1979, με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του!...
Σχολιο.- Είχε και στη Κύπρο μεταλλεία  και άλλες επιχειρήσεις όπως η μπύρα ΚΕΟ, οικόπεδα, κλπ.
Τα "παραχώρησε" στην Ελληνική Κοινότητα της Κύπρου, στη βάση αυτής της περιουσίας η Εκκλησία της Κύπρου και ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος είναι πανίσχυροι οικονομικά.
Σχολιο.- Μήπως ο Ωνάσης δεν έκανε μπίζνες με τη χούντα?
Και ο Μποδοσάκης, επίσης, όπως και με τη δικτατορία Μεταξά.
Και όπως όλα τα καθάρματα του είδους του ήταν κι ευεργέτης
Σχολιο.- Ειχε και εργοστασιο λιπασματων στην Πτολεμαιδα την ΑΕΒΑΛ, δουλευαν περι τα 1200 ατομα, η κυρια μολυνση ηταν απο αυτο το εργοστασιο, μυριζε η πολη κλουβιο αυγο. Δυστυχως εχουν κανει την προτομη στη κεντρικη πλατεια της Πτολεμαιδας γιατι εχει φτειαξει και ενα νοσοκομειο στη πολη που εχει και το ονομα του. Δυστυχως και στη περιοχη εκει δεν γνωριζει ο κοσμος, το μαυρο παρελθον του Μποδοσακη και στην περιοδο του Μικρασιατικου και στην περιοδο της κατοχης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι αυτά τα χρόνια, τα κρίσιμα για την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, τη ζωή και την αξιοπρέπεια του λαού μας, τυχαίνει η πολιτική διαχείριση να ασκείται από πολιτικούς επιπέδου Αλέξη και Κυριάκου, δεν σημαίνει πως άλλοι, σοβαρού επιπέδου πολιτικοί, θα ασκούσαν διαχείριση προς όφελός μας, ως εργαζόμενου ελληνικού λαού, στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής.
Ας μην ξεχνάμε ότι στη δίνη που οδήγησε στη μεγαλύτερη νεοελληνική τραγωδία, τη Μικρασιατική Καταστροφή, πρωτεργάτης ήταν ο κορυφαίος αστός πολιτικός, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, και τη συνέχισε ο επίσης μεγάλος πολιτικός Δημήτριος Γούναρης.
Ας μην ξεχνάμε ότι στο τσάκισμα της Αντίστασης πρωτοστάτησαν πολιτικοί του ύψους των Γεωργίου Παπανδρέου και Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ενώ πρωθυπουργός κατά τον τραγικό Εμφύλιο ήταν ένας Θεμιστοκλής Σοφούλης.
Ότι τη χώρα μας την έδεσαν πισθάγκωνα στο άρμα του ΝΑΤΟ πολιτικοί όπως ο Πλαστήρας και ο Παπάγος, ενώ τις συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου υπέγραψε ένας Καραμανλής.
Μπορεί η σημερινή παρακμή να βγάζει Αλέξηδες και Κυριάκους, αλλά το ζήτημα δεν είναι τόσο η ανεπάρκεια των προσώπων όσο η καταστροφική πολιτική την οποία υπηρετούν. Κι αυτή η πολιτική έχει συγκεκριμένο ταξικό πρόσημο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θανατώνονται τα παιδιά του mr bitcoin λέει η μητέρα του – Αύριο συζητείται το νέο αίτημα του για αποφυλάκιση ή έκδοση του στη Ρωσία
 05/11/2019
Κραυγή αγωνίας στις ελληνικές αρχές απηύθυνε η μητέρα του 40χρονου Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως Mr Bitcoin, σε σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους για το δράμα του γιου της που κρατείται υπό έκδοση επί 27 μήνες, την ώρα που η γυναίκα του πάσχει από βαριάς μορφής καρκίνο στον εγκέφαλο και τα δύο παιδιά τους, 5 και 8 ετών μεγαλώνουν χωρίς την παρουσία των γονιών τους.
«Θέλω να ρωτήσω την Ελληνική κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη γιατί δεν υπάρχει έλεος; Από τον Ιούλιο του 2017 ζω μια κόλαση. Ο γιος μου, η νύφη μου και τα παιδιά μου »θανατώνονται»», είπε στους δημοσιογράφους η Βέρα Βίνικ, με δάκρυα στα μάτια.
Ο Αλεξάντερ Βίνικ νοσηλεύεται ακόμα φρουρούμενος στο Αττικό Νοσοκομείο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας μετά την απεργία πείνας 88 ημερών που είχε κάνει, από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019. Η σύλληψη του από την Ελληνική αστυνομία έγινε στη Χαλκιδική στις 25 Ιουλίου 2017 ενώ παραθέριζε με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά του.
Υπενθυμίζεται ότι τρεις χώρες διεκδικούν την έκδοσή του από τις ελληνικές Αρχές. Οι ΗΠΑ η Γαλλία αλλά και η χώρα του, ενώ ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει για όλα τα αιτήματα θετικά αλλά τον τελευταίο λόγο για το που θα εκδοθεί έχει ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης.
Νέο αίτημα του 40χρονου εκζητούμενου για να αφεθεί ελεύθερος ή διαφορετικά να εκδοθεί στην χώρα του, θα συζητηθεί αύριο στον Άρειο Πάγο όπου έχουν προσφύγει οι δικηγόροι του με αίτηση δικαστικής επανεξέτασης των προηγούμενων αποφάσεων υπέρ της έκδοσης. Ο κυριότερος λόγος είναι ο νέος Ποινικός Κώδικας, με βάση τον οποίο το αδίκημα της “απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή” προϋποθέτει μήνυση από έστω ένα θύμα. “Η προθεσμία παρήλθε χωρίς να εμφανιστεί ούτε ένας παθών, ούτε ένας να δηλώνει ότι εξαπατήθηκε από τον Βίνικ, άρα πλέον δεν υφίσταται ούτε αυτό το αδίκημα στην Ελλάδα”, είπε η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντόπουλου διευκρινίζοντας ότι και το δεύτερο αδίκημα (“λειτουργία μη αδειοδοτημένης επιχείρησης”) δεν προβλέπεται καν στην ελληνική ποινική νομοθεσία.
Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ακόμη ότι ο Βίνικ θέλει να παραβρεθεί αύριο στον Άρειο Πάγο, το έχουν επιτρέψει οι γιατροί και έχει ο ίδιος μισθώσει ασθενοφόρο, αλλά πιστεύει ότι θα του το αρνηθεί η αρμόδια υπηρεσία του Μεταγωγών για άγνωστους λόγους. Το ίδιο λέει είχε συμβεί και παλαιότερα.
“Ο Αλεξάντερ Βίνικ δεν διώκεται για κάποιο έγκλημα ή αξιόποινη συμπεριφορά αλλά για τις γνώσεις του, την τεχνογνωσία και τις ικανότητες του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές” είπε η δικηγόρος μιλώντας για κατασκευασμένη δίωξη και προϊόν πολιτικών σκοπιμοτήτων ξένων χωρών, βάλλοντας ειδικά κατά των αμερικανικών αρχών. “Οι δυνάμεις που κινητοποιούνται τόσο καιρό για να εμποδίσουν την έκδοσή του στη Ρωσία αντιστρατεύονται τη δημοκρατία, τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και τα κεκτημένα των πολιτών” πρόσθεσε. Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, η χώρα υπηκοότητας και η χώρα διάπραξης του όποιου αδικήματος είναι η Ρωσία. “Στις ΗΠΑ ή τη Γαλλία δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του. Επίσης συναινεί να εκδοθεί στη χώρα του και το έχει αποφασίσει ο Άρειος Πάγος” είπε, τονίζοντας ότι πριν από 10 μήνες το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής είχε ενημερώσει τον Βίνικ και την ίδια πως απειλείται η ζωή του και ότι κάποιοι ετοιμάζουν απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, χωρίς όπως λέει η δικηγόρος να υπάρξει άλλη ενημέρωση.
Για κακή αντιμετώπιση ενός Ρώσου υπηκόου έκανε λόγο ο Ρώσος συνήγορός του Τιμοφέυ Μουσάτωφ, λέγοντας ότι τα δικαιώματά του έχουν υποβαθμιστεί σε μία κατηγορία μη ανθρώπινη. “Σε κανέναν δεν προκαλεί καμία αγανάκτηση ή αντίδραση ότι ένας άνθρωπος προφυλακίζεται για πολύ μεγαλύτερο χρόνο απ’ ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα;” αναρωτήθηκε, αναφερόμενος κι αυτός στην αλλαγή της ελληνικής νομοθεσίας που επηρεάζει όπως είπε τις κατηγορίες, τα εντάλματα και τις αποφάσεις για την έκδοση.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαγόρευση καπνίσματος: Τι κρύβεται πίσω από τον καπνό;
Δεν ενδιαφέρει η απαγόρευση του καπνίσματος καθεαυτή, εκείνο που ενδιαφέρει είναι η αλλαγή του "δημόσιου ήθους", η "αυτορρύθμιση της κοινωνίας" γράφει στο κύριο άρθρο της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Καθημερινή". Το θέμα της υγείας συνεπώς είναι πρόφαση, ο στόχος είναι ευρύτερος. Το ίδιο ισχύει και με την αστυνομοκρατία. Τα Εξάρχεια και οι "μπαχαλάκηδες" είναι το πρόσχημα.
Αλλά πώς η κοινωνία θα αυτορρυθμιστεί; Η απάντηση προπαγανδίζεται ανενδοίαστα: Όχι δεν πρόκειται να υπάρξει διάλογος των κοινωνικών δρώντων, αλλά "κάρφωμα" -τώρα λέγεται καταγγελία- και στο τέλος η κοινωνική αυτορρύθμιση μέσω της κοινωνικής σύγκρουσης μεταξύ καπνιστών και αντικαπνιστών, δηλαδή της αλληλοεξουδετέρωσης. Ο "κοινωνικός εμφύλιος" μόλις άρχισε για ένα δευτερεύον ζήτημα και σε κάθε περίπτωση μη ταξικό. Η τεχνική αυτή της μετάθεσης της σύγκρουσης σε δευτερεύοντα ζητήματα είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στις ΗΠΑ από πολύ παλιά. Γίνεται πρωτεύον θέμα ένα τριτεύον ζήτημα, το "τσιγάρο"! και όχι η διεύρυνση των ανισοτήτων, όχι η ασυλία της διαφθοράς των πάνω, όχι η υγεία και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας, όχι η ανεργία, όχι τα προβλήματα πρόσβασης των φτωχών στο σύστημα υγείας... μόνο το τσιγάρο!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν τα κακομαθημένα κωλοπαιδα..
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ,ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ...ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ...
Καταγγελία Μόσχας για Α.Σακελλαροπούλου: «Επιλέχθηκε για ΠτΔ με αντάλλαγμα να παραδώσει σε ΗΠΑ τον Α.Βίνικ»
Κυβερνητικές πηγές στη Μόσχα προχώρησαν σε μια άνευ προηγουμένου καταγγελία σε βάρος της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής της νέας υποψήφιας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.
Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, εξέδωσε απόφαση έκδοσης του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin» στην Γαλλία (αλλά ουσιαστικά στις ΗΠΑ, αφού η Γαλλία αποσύρει την αίτηση έκδοσης) και ως αντάλλαγμα για την απόφαση προτάθηκε για νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας!
Η Μόσχα όλα δείχνουν ότι δεν θα «καταπιεί» την απόφαση που χαρακτηρίζει ως «εκτέλεση των εντολών της Ουάσιγκτον».
Και προειδοποιεί την ελληνική πλευρά ότι θα υπάρξουν «τα κατάλληλα αντίποινα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» του Α.Βίνικ.
Εδώ να σημειώσουμε τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ για την υπόθεση έκδοσης του «Mr Bitcoin στις 25 Δεκεμβρίου 2019:
Όπως σημείωνε χαρακτηριστικά «Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, η ελληνική δικαιοσύνη έλαβε μια αρκετά δόλια απόφαση, επειδή υπήρχαν τρία αιτήματα έκδοσης: γαλλικό, αμερικανικό και ρωσικό.
Αντίθετα με αυτά που συζητήσαμε εδώ με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος υποσχέθηκε να εξεταστούν εκ νέου προσεκτικά τα επιχειρήματά μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικαιροποιήθηκαν για να αντικατοπτρίσουν αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία, ελήφθη, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, η απόφαση που λέει ότι το δικαστήριο σύστησε την έκδοση και το υπουργείο Δικαιοσύνης συμφώνησε με αυτό, πρώτα στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και μετά στη Ρωσία.
Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη προσέγγιση των Ελλήνων συναδέλφων μας, οι οποίοι υποσχέθηκαν να μπουν στην ουσία των επιπρόσθετων, υπογραμμίζω στοιχείων που τους δώσαμε. Είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και επιμένουμε να γίνουν επιπλέον ενέργειες για να εξεταστεί το αίτημά μας».
Σήμερα και δια μέσω της δικηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου ο συλληφθείς Αλεξάντερ Βίνικ κατήγγειλε: «Η νέα υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και τώρα την προτείνουν για Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους. Τι ελπίδα έχω απέναντι σε τέτοιες εξουσίες, απέναντι στις Κυβερνήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας; Δυο κρατών στα οποία δεν έχω πατήσει το πόδι μου, αλλά με θέλουν στο έδαφός τους για να με χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο έναντι της χώρας μου, της Ρωσίας», υπογραμμίζει.
«Θέλουν να με εξοντώσουν για την τεχνογνωσία μου. Θέλουν το κεφάλι μου επί πίνακι, μόνο και μόνο για τις γνώσεις και τις τεχνολογικές μου ικανότητες. Υφίσταμαι βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο για να σπάσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος καταγγέλλει πως δεν του επιτρέπουν να πάρει καθαρό αέρα και πως η τελευταία φορά που προαυλίστηκε, ήταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς,
«Είμαι στην 28η ημέρα απεργίας πείνας. Δεν ξέρω αν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου. Σήμερα εμπόδισαν για 2 ώρες να έρθει στο θάλαμό μου συμβολαιογράφος για να ασκήσω τα δικαιώματά μου και να υπογράψω, όπως ζήτησα, πληρεξούσια για την άσκηση των δικαιωμάτων μου», σημειώνει.
Τέλος ζητά την παρέμβαση όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνοντας πως «Σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι ένας από εσάς».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιλογή προέδρου είναι το επόμενο βήμα στην επιχείρηση κανονικότητα που ξεκίνησε η κυβέρνηση Συριζανέλ από το 2018 και φιλοδοξεί να ολοκληρώσει η Νέα Δημοκρατία.
Η επιχείρηση κανονικότητα είναι η αδιαμαρτύρητη αποδοχή της νέας κοινωνικής ανισότητας, η εξαϋλωση του έθνους-κράτους  και με εξαίρεση τους μηχανισμούς εξουσίας, η απόλυτη ιδιωτεία.
Κι η ολοκλήρωση της είναι η εξαφάνιση κάθε ίχνους των μνημονιακών εγκλημάτων, η επιχείρηση  πλυντήριο.
Μέσα σε αυτό το κάδρο σε κάποιες φανταστικές χώρες επιλέγεται ο πρόεδρος της κομματοκρατίας.
Για να έρθουμε όμως και στα δικά μας, ας δούμε λίγο την περίπτωση της επόμενης προέδρου, της κυρίας Σακελλαροπούλου που όλα τα μήντια έχουν φαγωθεί να μας λένε το πόσο καλός και μοντέρνος άνθρωπος και ακτιβίστρια και ευαίσθητη και οικολόγος και αγαπάει και τα ζώα και και και. Στην επιλογή που έγινε και καλά για να γίνει πιο ίση η ισότητα των δύο φύλων.
H Σακελλαροπούλου συμμετείχε:
Στην αμετάκλητη νομιμοποίηση του κοψίματος του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων.
Στην αθώωση του πρώην υπ.οικ. Παπακωνσταντίνου για το συρτάριασμα της λίστας Λαγκάρντ.
Στην απόπειρα νομιμοποίησης του Νόμου Ραγκούση για απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες στην πενταετία παραμονής.
Το πράσινο φως στον οικολογικότατο ΧΥΤΑ στην Κερατέα. 
Την δύο φορές οικολογικότατη  δικαίωση της Eldorado για να συνεχίζει να σκουριάζει τις Σκουριές κι ένα κομμάτι της Χαλκιδικής απίστευτου φυσικού και αρχαιολογικού πλούτου. (να σημειωθεί πάντως ότι σε άλλες δύο περιπτώσεις εισηγήθηκε όντως οικολογικά, χωρίς ειρωνεία αυτήν την φορά).
Την έκδοση του Mr Bitcoin Αλ. Βίννικ στην Γαλλία.
Την νομιμοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται τώρα με την πιλοτική δίκη που εφεύρε ο ΕΦΚΑ και θα κριθεί από το ΣΤΕ, μια δίκη που ήταν αντικείμενο τερατώδους προπαγάνδας από τα μήντια.
Ο ΕΦΚΑ και το ελληνικό δημόσιο έβαλαν σε ένα πακέτο όλες τις νόμιμες απαιτήσεις για αναδρομικά των συνταξιούχων, τις οποίες μάλλον δολίως εκτίμησε στα 21 δις, με στόχο να τις ενταφιάσει μια και για πάντα.
Αυτή η δίκη είναι ζωτικής σημασίας για την όποια κυβέρνηση: θεμέλιος λίθος για την επόμενη φάση της κανονικότητες είναι η ταφόπλακα των διεκδικήσεων.
Εξ’ ου και η επιλογή της προέδρου του ΣΤΕ για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση της Νεάς Δημοκρατίας σε σχέση με αυτή την δίκη έχει ήδη κάνει την πρώτη της εντυπωσιακή κωλοτούμπα. Ενώ ήταν προεκλογική δέσμευση η κατάργηση του επάρατου νόμου Κατράγκαλου κι ενώ σχεδιάζει το νέο ασφαλιστικό, επικαλείται ως νομικό προηγούμενο την προσωπική διαφορά του Κατρούγκαλου για να ισοφαρίσει τυχόν διεκδικήσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πατρίς Λουμούμπα: Ηγέτης της ανεξαρτησίας του Κονγκό
Η αποικιοκρατία, οι μαριονέτες της και ο Πατρίς Λουμούμπα, που δολοφονείται σαν σήμερα, στις 17 Ιανουαρίου του 1961.
Στις 17 Ιανουαρίου 1961 οι πραξικοπηματίες μετέφεραν τον κρατούμενο ηγέτη στη Ελιζαμπέτβιλ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας τον εκτέλεσαν σε άγνωστο σημείο μετά από άγριο βασανισμό και τον έθαψαν επιτόπου, παρουσία τεσσάρων Βέλγων αξιωματούχων.
Όταν την επόμενη μέρα διέρρευσε η είδηση, το σώμα του ξεθάφτηκε και μεταφέρθηκε αλλού, όπου ο ένας από τους Βέλγους αξιωματούχους το τεμάχισε προσωπικά με σιδηροπρίονο. Στη συνέχεια περιέλουσε τα κομμάτια του πτώματος με θειικό οξύ για να εξαφανίσει κάθε ίχνος. Μόνον ένα τμήμα του κρανίου και μερικά δόντια ήταν τα λείψανα της πρωτοφανούς αυτής αγριότητας.
Έπρεπε να περάσουν τρεις εβδομάδες για να εξαναγκαστεί τη καθεστωτική κυβέρνηση να ανακοινώσει επισήμως τη δολοφονία, που αποδόθηκε σε ενέργειες οργισμένων χωρικών κατά την προσπάθεια απόδρασης του.
Η δικτατορία του Μομπούτου έμελλε να είναι από τα μακροβιότερα τυραννικά καθεστώτα του πλανήτη με τις ευλογίες των Αμερικανών, βυθίζοντας το μαρτυρικό λαό του Κονγκό σε περαιτέρω εξαθλίωση.
Καταλύθηκε μόλις το 1997.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καταγγελία για τις άθλιες συνθήκες στον “Ευαγγελισμό”: “Καταργείται κάθε αξιοπρέπεια”
17/1/2020
Πάντοτε τα νοσοκομεία ήταν σε κακή κατάσταση και η κατάσταση αυτή έφτασε στο απροχώρητο ως συνέπεια των μνημονιακών περικοπών. Μια σχετική επώνυμη καταγγελία για τον “Ευαγγελισμό” στάλθηκε στο in.gr, απ’ όπου την αναδημοσιεύουμε:
«Αναγκάζομαι να σου στείλω την εμπειρία μου από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός διότι αυτό που έζησα δεν παραπέμπει απλώς σε συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας αλλά καταργεί κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Εφτασα στον Ευαγγελισμό, ο οποίος εφημέρευε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, γύρω στις 15.15 με πόνους στο στήθος. Χρειάστηκε να περιμένω περίπου μιάμιση ώρα όρθιος, καθώς τα καθίσματα ήταν ελάχιστα για να καλύψουν τους εκατοντάδες ασθενείς που κατέφθαναν για να εξεταστούν, μέχρι να έρθει η σειρά μου για να με δει ο γιατρός επιλογής. Αφού γνωμάτευσε ότι θα πρέπει να με εξετάσει καρδιολόγος και πνευμονολόγος με παρέπεμψε στα ανάλογα τμήματα.
Σε περίπου δύο ώρες αργότερα, στο καρδιολογικό, είχαν ολοκληρώσει το καρδιογράφημα, το τρίπλεξ καρδιάς και τον αιματολογικό έλεγχο. Μου είπαν ότι θα έπρεπε στη συνέχεια να πάω στο πνευμονολογικό, όπου θα έστελναν τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου, και να περιμένω. Περιμένοντας, άκουσα τους προηγούμενους από εμένα να μιλούν για πέντε ώρες αναμονής χωρίς να έχουν ακόμη εξεταστεί.

Ταλαιπωρία
Ημασταν όλοι όρθιοι, καθώς καθίσματα δεν υπήρχαν, εκατοντάδες ασθενείς συνωστισμένοι στους διαδρόμους, από τους οποίους με δυσκολία και ενίοτε διαπληκτισμούς περνούσαν τα φορεία με τα υπερεπείγοντα περιστατικά. Υστερα από περίπου επτά ώρες με εξέτασε πνευμονολόγος. Και λίγο πριν αποφανθεί για την κατάσταση της υγείας μου και το τι μέλλει γενέσθαι μου ζήτησε να περιμένω. Περίμενα πάλι στην ουρά.
Τρεις φορές τον ρώτησα αν ήταν αναγκαίο να νοσηλευτώ ή όχι και τις τρεις πήρα την ίδια απάντηση: Περιμένετε και θα σας πω. Η ώρα είχε πάει 03.30 του Σαββάτου και συνέχιζα να περιμένω με τους υπόλοιπους εκατοντάδες ασθενείς, στριμωγμένοι όλοι μαζί στους διαδρόμους.
Και, βέβαια, δεν μπορούσες να απομακρυνθείς καθώς ήλπιζες ότι θα φωνάξουν το όνομά σου και εάν δεν ήσουν εκεί θα έχανες και τη σειρά σου. Οταν για τέταρτη φορά ρώτησα τον πνευμονολόγο, «Τι να κάνω, Να μείνω ή να φύγω;», μου είπε: «Να σας εξηγήσω. Είμαστε υποστελεχωμένοι και στον χρόνο που θα διαθέσω για εσάς, θα σώσω πέντε άλλους ανθρώπους».
Και είχε δίκιο καθώς είχε ήδη αντιμετωπίσει πέντε περιστατικά ανακοπής. Οταν γύρω στις 04.00 του Σαββάτου ασχολήθηκε ξανά μαζί μου, εξετάζοντάς με και πάλι, με παρέπεμψε στους καρδιολόγους που με είχαν δει το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου να αποφανθούν για την κατάστασή μου αφού έκρινε ότι δεν είχα πνευμονολογικό πρόβλημα. Πήγα στους καρδιολόγους, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από τα επείγοντα και είχαν αντικατασταθεί από γιατρούς της ίδιας ειδικότητας αλλά άλλης κλινικής, και μου ζήτησαν να περιμένω για να έρθει ο γιατρός που με είχε εξετάσει το προηγούμενο απόγευμα.
Ρώτησα, «πότε θα έρθει;» και μου απάντησαν, «δεν γνωρίζουμε διότι βρίσκεται στην εντατική μονάδα». Τους ζήτησα τότε να με εξετάσει ένας από τους γιατρούς που βρίσκονταν στα επείγοντα και μου είπαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι ανήκουν στην Α΄ Καρδιολογική Κλινική ενώ «εσάς σας είχε εξετάσει γιατρός της Β΄Καρδιολογικής Κλινικής και θα πρέπει να περιμένετε τον ίδιο ή έναν από αυτούς. Τότε, τους παρακάλεσα να μου βγάλουν την «πεταλούδα» από το χέρι και να φύγω με ευθύνη δική μου, υπογράφοντας όποιο χαρτί ήθελαν.
Μου ξεκαθάρισαν πως και αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο από τους γιατρούς της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής. Δυστυχώς, δηλαδή, δεν μπορούσα ούτε και να φύγω. Η ώρα είχε πάει 05.00 του Σαββάτου.
Τους ρώτησα εάν αυτό έχει κάποια λογική και μου απάντησαν ότι «έτσι είναι το πρωτόκολλο». Ευτυχώς, σε λίγη ώρα ήρθε γιατρός της Β΄Καρδιολογικής Κλινικής. Δεν ήταν εκείνος που με είχε εξετάσει το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας και μου είπε ότι για αυτόν τον λόγο θα έπρεπε να με εξετάσει ξανά. Στο τέλος, ύστερα από ορθοστασία 15 και πλέον ωρών αποφασίστηκε η εισαγωγή μου στο νοσοκομείο αφού μου ξεκαθάρισαν ότι «υπάρχουν κρεβάτια αλλά και ράντζα».

Μπαλώματα
Τελικά, υπήρχε ένα μόνο κρεβάτι διαθέσιμο στο οποίο, κυριολεκτικά, έπεσα εξαντλημένος. Κρύωνα και διαπίστωσα ότι τα τεράστια παράθυρα του δωματίου δεν έκλειναν καλά και τα κενά καλύπτονταν με πλαστικές σακούλες και χαρτιά. Η κλειδαριά της τουαλέτας ξεχαρβαλωμένη με την πόρτα να μην κλείνει ούτε και αυτή καλά. Ανοιγες, έβλεπες ότι υπάρχει άλλος ασθενής μέσα και έκλεινες ξανά. Η λεκάνη χωρίς καπάκια με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς καθαριότητας, το καλάθι αχρήστων χωρίς καπάκι και αυτό και η ντουζιέρα χαλασμένη.
Στο κρεβάτι μου δεν υπήρχε πανωσέντονο και όταν το ανέφερα στη νοσοκόμα μου είπε ότι «δεν έχει σήμερα. Αύριο, πρώτα ο Θεός». Φυσικά, δεν υπήρξε ούτε την επόμενη ούτε τη μεθεπόμενη ημέρα.  Ωστόσο, το ισχυρότερο σοκ το έπαθα όταν άκουσα μια από τις νοσοκόμες, τη στιγμή που έβγαινε από τον θάλαμο, να απευθύνεται στην καθαρίστρια που σφουγγάριζε στον διάδρομο και να της λέει: «Καλά, δεν βλέπεις την κατσαρίδα; Είναι και μαύρη και μεγάλη, Πάρ’ την από εκεί να μην φαίνεται».
Στη συνέχεια, άκουσα τους άλλους ασθενείς στον θάλαμο να μιλούν για τις μαύρες και τεράστιες κατσαρίδες που είχαν σκοτώσει στην τουαλέτα. Εφυγα Δευτέρα απόγευμα από το νοσοκομείο.
Ο διάδρομος της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής είχε γεμίσει ράντζα. Οι γιατροί έτρεχαν πάνω κάτω, δεξιά αριστερά, είχαν γίνει, κυριολεκτικά, λάστιχο. Και στα επείγοντα και στη νοσηλεία. Ευτυχώς, που υπάρχουν και αυτοί… »



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




#FreeMays - Το Ισραήλ βασανίζει την φίλη μου που είναι μια ειλικρινής Παλαιστινια γυναίκα
Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν μια μαθητρια της #δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Birzeit την Μεις Αμπού Ghosh κατά τη διάρκεια επιδρομής στο σπίτι της οικογένειάς της στο στρατόπεδο Qalandia βόρεια της #Ιερουσαλήμ.
Μέις Αμπού Ghosh
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς πλησίασε στο τέλος του έτους και την αρχή μιας νέας δεκαετίας, ένα άτομο με ζύγιζε στο μυαλό μου: η φίλη μου Μέις Αμπού Ghosh, μια 21 χρονη φοιτητρια δημοσιογραφίας από την Παλαιστίνη, η οποία  περνώντας το νέο της έτος στη φυλακή χωρίς κατηγορίες ή δίκη σε μια Ισραηλινή στρατιωτική φυλακή.
Είχα γνωρίσει την Μέις μόνο μια φορά, αλλά η συνάντηση και η επόμενη διαδικτυακή φιλία μας με άφησαν βαθιά αντίκτυπο.
Η Μέις φυλακίστηκε από τον Ισραηλινό στρατό από τον Αύγουστο, όταν την απήγαγαν από το σπίτι της στις 4 το πρωί ενώ μελέτη για εξετάσεις. Η Μέις πέρασε πάνω από τέσσερις μήνες χωρίς κατηγορίες και υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορούσε να βγει από τη φυλακή και να την εχουν σε ψυχολογικό πόλεμο για το πότε θα βγει από τη φυλακή.
Τον Δεκέμβριο, οι γονείς της ανέφεραν ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες την είχαν βασανίσει τόσο πολύ που δεν μπορούσαν να την αναγνωρίσουν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη φυλακή. Αυτές οι πράξεις είναι δειλά και αντιπροσωπευτικές της Σιωνιστική κακοποίησης των Παλαιστινίων από πριν το 1948.
Αυτή την εβδομάδα, το Ισραήλ έκανε τελικά κατηγορίες εναντίον της Μέις, οι οποίες περιλαμβάνουν ομιλία σε ένα συνέδριο στο Λίβανο προς υποστήριξη του δικαιώματος των Παλαιστινίων να επιστρέψουν στις χώρες τους μέσα σε αυτό που είναι τώρα "Ισραήλ", που οργανώνει μια καλοκαιρινή κατασκήνωση για προοδευτική νεολαία στην Παλαιστίνη, και φέρεται να είχε στην κατοχή υλικών που θα μπορούσαν να έχουν φτιάξει ένα κοκτέιλ μολότοφ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μέις προέρχεται από μια οικογένεια που έχει συμμετάσχει - και τιμωρηθεί για την αντίσταση στην σιωνιστές κατοχή της Παλαιστίνης. Ο 17 χρονος αδελφός της Μει σκοτώθηκε το 2016 σε υπεράσπιση της Παλαιστινιακής γης από τον Ισραηλινό οικισμό. Το σπίτι της οικογένειάς της κατεδαφίστηκε από τον Ισραηλινό στρατό μετά το θάνατο του αδελφού της. Ο 19 χρονος ξάδελφος της σκοτώθηκε ακριβώς ένα χρόνο μετά τον αδελφό της. Ο Ισραηλινός στρατός αυτή τη στιγμή φυλακίζοντας έναν άλλο αδελφό της Μέις - επίσης 17 ετών - χωρίς κατηγορίες ή δίκη.
Όποια λογική ισχυρίζεται το Ισραήλ για τη φυλακή της Μέις είναι άκυρο. Το γνωρίζω αυτό γιατί με συνέλαβε το Ισραήλ με ψευδείς υποσχέσεις μετά την επίσκεψη του Λιβάνου σε αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες από το Ισραηλ. Στην περίπτωση μου, με κατηγόρησαν άδικα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και την υποστήριξη της Αλ Κάιντα και της ISIS. Το Ισραήλ, εν γνώσει του, δημιούργησε αυτές τις κατηγορίες και κατηγορίες για να με τιμωρήσει και να με εκφοβίσει που μίλησα για την ελευθερία
Υπάρχουν πολλές στατιστικές σχετικά με τους Παλαιστινιακους κρατούμενους - μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ εάν αριθμοί και δεδομένα σας βοηθήσουν να βοηθησετε ανθρωπιστικα τους Παλαιστίνιους. Για μένα, είναι αρκετό να πω ότι κανένα άτομο που αντιστέκεται στην κατοχή ή τον αποικισμό δεν πρέπει να φυλακίζετε, είτε είναι μια νεαρή γυναίκα όπως η Μέις, είτε ένας μεγαλύτερος άντρας.
Ζητουμε την ελευθερία της Μέις και όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων από ρατσιστές και παρανομες ισραηλινές φυλακές, ακριβώς όπως ζητώ την ελευθερία όλων των κρατουμένων από ρατσιστές και πρανομες φυλακές των ΗΠΑ.
Μακάρι να ήμασταν αρκετά οργανωμένοι για να κάνουμε την κατάργηση και την απελευθέρωση, αλλά μέχρι εκείνη την ημέρα, όλη η αγάπη, η δύναμη και η αλληλεγγύη στην Μέις και την οικογένειά της. Το μίσος και η καταπίεση τους δεν μπορούν ποτέ να μπουν σε κλουβί ή να σταυροσουν την αγάπη μας και να αγωνίζονται για τη δικαιοσυνη
Μείνε δυνατη, φίλη.
Υπογράψτε εδώ την αίτηση για τα βασανιστήρια και την αιχμαλωσία της Μέις.
https://samidoun.net/2020/01/freemays-israel-is-torturing-my-friend-for-being-an-outspoken-palestinian-woman/?fbclid=IwAR26BM-CVWBR5k4__2cx-rt55Sz7dvn7dmS4AYnc-vCcthXihAeOMw54eE8



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι αγράμματες πολιτικές πατσαβούρες ,πιπιλίζουν τον μισό νόμο , απολύτως εκ του πονηρού... και δεν φοβούνται γιατί φτιάξανε πριν από την κόλαση μας ,τον νόμο για την ΜΗ ευθύνη για όπου βάλουν την υπογραφή τους με εντολές του ιερατείου της ανήθικης γερμανικής ΕΕ...

Άνθρωποι της αγοράς οικονομολόγοι δημοσιογράφοι του οικονομικού τύπου και διάφοροι ¨ειδικοί¨ μας λένε, ότι όταν χρωστάς στην τράπεζα δεν έχεις δικαιώματα και επικαλούνται την Λατινική ρήση του Δικαίου "pacta sunt servanda" δηλαδή αυτά που συμφωνήθηκαν πρέπει να τηρηθούν .Η φράση όμως έχει και συνέχεια "Rebus sic stantibus" δηλαδή εφόσον δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες , που σημαίνει ότι όταν αλλάζουν τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν και τα συμφωνηθέντα .Τέτοιες διατάξεις υπάρχουν στα Αγγλοσαξονικά Δίκαια (πχ Britains Consumer Credit Act ) στον Γαλλικό Αστικό Κώδικα κλπ .Είναι άλλο πράγμα να έχεις τις απόψεις σου και άλλο να τις επιβάλεις ως επιστημονική απόλυτη αλήθεια και σε τελική ανάλυση η μισή αλήθεια χειρότερη του ψέματος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1950 η κυβέρνηση Πλαστήρα θέλοντας να αποδείξει ότι η Ελλάδα ανήκει στην Δύση και να πείσει την Αμερική ότι έπρεπε να μπει στο ΝΑΤΟ (γιατί σκιάζονταν ακόμα τους Βελουχιώτηδες αν και τα ξερονήσια στέναζαν) έστειλε εκστρατευτικό σώμα στην Κορέα για να αποδείξει ότι υπάρχει.
Αυτό που πήρε στο τέλος η Ελλάδα ήταν 186 φέρετρα παρατεταγμένα στο λιμάνι του Πειραιά. Και 566 τραυματίες. Για έναν πόλεμο που δεν την αφορούσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλειστά καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στην Λέσβο
16/1/2020 09:04 π.μ.
Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης:
Στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Καταστημάτων Εστίασης Μυτιλήνης "ΑΣΠΙΔΑ" που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 αποφασίστηκε μεταξύ άλλων θεμάτων η καθολική συμμετοχή των μελών μας στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Περιφέρεια την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου. Τα καταστήματα μας θα είναι κλειστά και θα ενώσουμε την φωνή μας με όλους τους κατοίκους του νησιού για την απαράδεκτη κατάσταση που βίωνουμε καθημερινά τα τελευταία χρόνια από το μεταναστευτικό -προσφυγικό ζήτημα.  Όταν οι προεκλογικές υποσχέσεις για αποσυμφόρηση και λύση του θέματος που υπάρχει τόσα χρόνια έρχονται σε σύγκρουση με τις αποφάσεις για νέες δομές,  χωρίς κανένας να μπορεί να μας πείσει ότι οι ροές θα σταματήσουν, θεωρούμε ότι ΟΛΟΙ πρέπει να φωνάξουμε ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.  Απαιτούμε να βρεθούν  άμεσα λύσεις και δεν μας αρκεί μια προσωρινή αποσυμφόρηση με αντάλλαγμα μία νέα δομή ούτε η επέκταση των υφιστάμενων.
 Ο Σύλλογος μας αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια της  οικονομικής και κοινωνικής ζωής του νησιού. Περιμένουμε από την Περιφέρεια και τους υπόλοιπους φορείς να μας ενημερώσουν σχετικά με τις δράσεις που προτίθενται να κάνουν και τους καλούμε για μία ακόμη φορά να συνεργαστούν με τον σύλλογο μας γιατί η επιτυχία των δράσεων βασίζεται στην ενότητα και στην  μαζική συμμετοχή όλων των φορέων του τόπου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράκ κοινοβούλιο εγκρίνει την κατασκευή ενός τεράστιου άγαλμα του Haj Abo Αλ Al-Muhandis, Κασέμ Soleimani στο μέρος όπου δολοφονήθηκαν, έτσι όλοι όσοι έρχονται στη Βαγδάτη,  ειδικά οι τρομοκράτες των ΗΠΑ , θα έχουν να κοιτάζουν στα μάτια τους ηγετες της αντίστασης και να ντρέπονται για τη δολοφονία τους!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



για τη Λιβύη ισχύει μόνο αυτό:
Καντάφι θα λέτε και θα κλαίτε!
Τέλος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι δύο Ορθόδοξοι Ιερείς που μαρτύρησαν από τους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων στο Χαλέπι της Συριας επειδή δεν αλλαξοπίστησαν
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020, 11:05
Στις 22 Απριλίου 2013, δύο Ορθόδοξοι ιερείς από την πόλη του μαρτυρικού Χαλεπίου της Συρίας, ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Παύλος Γιαζίντζι και ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης Αβραάμ, ταξίδευαν προς τα τουρκοσυριακά σύνορα με στόχο τη διάσωση δύο άλλων ιερέων από αιχμαλωσία από ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων.
Δυστυχώς, είχαν παγιδευτεί. Στην περιοχή του Kfar Dael ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων σταμάτησαν το αυτοκίνητο των ιερέων. Ο οδηγός πυροβολήθηκε αμέσως και οι επίσκοποι αιχμαλωτίστηκαν.
Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το κίνητρο για την απαγωγή ήταν να χρησιμοποιήσουν τους ιεράρχες για «ιδεολογικούς σκοπούς» και να τους αναγκάσουν να παραιτηθούν βίαια από την ορθόδοξη πίστη τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα θα εξωθούσε πολλούς Χριστιανούς να εγκαταλείψουν τη Συρία.
Όμως, οι απαγωγείς δεν μπορούσαν να αναγκάσουν τους ιερείς να αλλαξοπιστήσουν στο Ισλάμ, ούτε έπειτα από βασανιστήρια. Ο ένας βασανίστηκε σχεδόν μέχρι θανάτου, οπότε οι απαγωγείς τον μετέφεραν προσωρινά στο τουρκικό έδαφος για αποκατάσταση.
Τελικά, ένα στέλεχος της φασιστικής ισλαμοκαθυστερημενης ομάδας Nour al-Din al-Zenki, ο Abu Hassan, έλαβε την απόφαση να πυροβολήσουν τους ιερείς.
Οι ιερείς Παύλος Γιαζίντζι και Ιωάννης Αβραάμ πέθαναν για τη χριστιανική πίστη από τα χέρια των ισλαμοφασιστών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» που φτιαχτηκε με την βοηθεια των αποικιοκρατων. Πρόκειται για την ένοπλη ισλαμοφασιστικη συμμορια που σε όλη τη συριακή διαμάχη χρηματοδοτούταν και υποστηριζόταν από τη Δύση.
Οι δύο ιερείς δεν πρόδωσαν την πίστη τους ούτε την ύστατη στιγμή, όπως και πολλοί άλλοι μάρτυρες,  που θυσίασαν τη ζωή τους για την πίστη και την πατρίδα τους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λίβανος: Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και χαφιεδων των αμερικανων  στη Βηρυτό
 Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020, 19:46
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα Σάββατο μεταξύ χαφιεδων των αμερικανων  και των δυνάμεων της τάξης στη Βηρυτό, όπου το κίνημα διαμαρτυρίας των χαφιεδων των αμερικανων εισήλθε ήδη στον τέταρτο μήνα.
Πρόκειται για συγκρούσεις που ήταν από τις πιο σφοδρές που έχουν σημειωθεί μετά από την έναρξη των καταστροφων των χαφιεδων των αμερικανων στις 17 Οκτωβρίου σε μία χώρα που είναι σε πολιτική και οικονομική κρίση.
Μπροστά σε μια από τις κύριες εισόδους του κοινοβουλίου, στην καρδιά της πρωτεύουσας Βηρυτού, χαφιεδες των αμερικανων επιτέθηκαν σε μέλη της μονάδας της αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών, που βρίσκονταν πίσω από οδοφράγματα και συρματοπλέγματα.
Οι χαφιεδες των αμερικανων, ορισμένοι με καλυμμένο το πρόσωπο, έριξαν πέτρες, οδοδείκτες και κλαδιά δέντρων. Μερικοί επιχείρησαν να σκαρφαλώνουν και να περάσουν τα συρματοπλέγματα.
Η αστυνομία διέλυσε τους χαφιεδες των αμερικανων χρησιμοποιώντας αντλίες νερού προτού ρίξει δακρυγόνα.
Οι καταστροφες είχαν προγραμματιστεί αρχικά κοντά στο κοινοβούλιο, προς το οποίο θα συνέκλιναν διάφορες πορείες χαφιεδων που είχαν ξεκινήσει από διαφορετικά σημεία της πρωτεύουσας και της γύρω περιοχής. Αλλά η κατάσταση εκτράπηκε πριν από την άφιξη των χαφιεδικων φαλαγγιτικων οργανώσεων.
Από τη μια και την άλλη πλευρά της οδικής αρτηρίας που οδηγεί στην είσοδο του κοινοβουλίου, τζάμια διαφημιστικών πινακίδων έσπασαν, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, που ανέφερε ότι χαφιεδες ανάμεσα στους αλλους  λιποθύμησαν εξαιτίας των δακρυγόνων.
«Είμαι εδώ γιατί έπειτα από 90 ημέρες καταστροφων, αυτοί συνεχίζουν να τσακώνονται για το μερίδιό τους (από την πίτα) της κυβέρνησης χωρίς να νοιάζονται για εμας τους χαφιεδες των αμερικανων», είπε με αποδοκιμασία η 23χρονη χαφιεδισα  Μάγια. «Η οργή των χαφιεδων είναι πλέον η λύση». Όπως ηταν και από την αρχη δηλαδη. Αλλωστε για αυτό τους πληρωνουν οι αμερικανοι.
Σε ανακοίνωση στο Twitter, οι δυνάμεις εσωτερικής ασφαλείας επέκριναν «βίαιες» ενέργειες και κάλεσαν τους «ειρηνικούς διαδηλωτές να παραμείνουν μακριά από την περιοχή (...) για τη δική τους ασφάλεια».
Το κίνημα των χαφιεδων των αμερικανων, που «οδήγησε» στην κανονισμενη παραίτηση του δεξιου πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι στα τέλη Οκτωβρίου, κατακρίνει την πολιτική τάξη που κατηγορεί για διαφθορά (οπου ακους για διαφθορα, φασισμος βρωμαει!) και ανικανότητα και αξιώνει μια κυβέρνηση αποτελούμενη από νεοφιλελε ακροδεξιους τεχνοκράτες και προσωπικότητες ανεξάρτητες από τα παραδοσιακά κόμματα.
Την Τρίτη και την Τετάρτη, στην πρωτεύουσα σημειώθηκαν βίαια επεισόδια τη νύχτα που σημαδεύτηκαν από βανδαλισμούς κατά τραπεζών και ταραχές μεταξύ χαφιεδων και δυνάμεων της τάξης.
Η οργή των χαφιεδων έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν τα ξενα δυτικα κεντρα που τους καθοδηγουν φροντισαν της γρήγορης επιδείνωσης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης τις τελευταίες εβδομάδες που οδηγησε σε δρακόντειων περιορισμών που επιβλήθηκαν στις αναλήψεις από τις τράπεζες, τις οποίες οι χαφιεδες βλεποντας να αποτυγχανουν τα σχεδια τους τις κατηγορούν για συνέργεια με την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν κάλεσε σήμερα τους διοικητές του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας να αποκαταστήσουν την ηρεμία στο κέντρο της Βηρυτού, όπου νωρίτερα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας.
Ο Αούν τους κάλεσε "να προστατεύσουν την ασφάλεια των ειρηνικών διαδηλωτών και της δημόσιας και ιδιωτικής ιδιοκτησίας και να αποκαταστήσουν την ηρεμία στο κέντρο της Βηρυτού", ανακοίνωσε απόψε η προεδρία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκηνές χάους στη Γαλλία: Φυγαδεύτηκαν ο Μακρόν και η Μπριζίτ από διαδηλωτές σε θέατρο
 Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020, 10:49
Οι άνδρες της ασφάλειας του Εμανουέλ Μακρόν, φυγάδευσαν τον Γάλλο πρόεδρο και την σύζυγό του από θέατρο στο Παρίσι όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο.
Μάλιστα, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η παράσταση διεκόπη βιαίως, ενώ για λόγους ασφαλείας οι ειδικές  δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν το ζεύγος Μακρόν.
Σύμφωνα με το BFMTV, ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγος του Μπριζίτ, επισκέφθηκαν θέατρο στη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ της Παρασκευής αλλά έγιναν αντιληπτοί από διαδηλωτές, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς το κτίριο ώστε να εισέλθουν σε αυτό, αν και εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Αμέσως μετά, οι άνδρες της ασφάλειας δημιούργησαν έναν κλοιό γύρω από τον Γάλλο πρόεδρο και τη γυναίκα του και λίγο αργότερα το αμάξι που τους μετέφερε απομακρύνθηκε από το σημείο.
Από τις 5 Δεκεμβρίου, στη Γαλλία έχει κηρυχθεί επ’ αόριστον πανεθνική απεργία εναντίον στα νεοφιλελε αντεργατικα μέτρα του Εμανουέλ Μακρόν, τα οποία στερούν έναν αριθμό από εισοδήματα σε συνταξιούχους, όπως των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Ως αποτέλεσμα, η λειτουργία του συστήματος των δημόσιων μέσω μεταφορών έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αβεβαιότητα στη Χιλή τρεις μήνες μετά το ξέσπασμα της κοινωνικής κρίσης
 Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020, 10:56
Τρεις μήνες αφότου εκδηλώθηκε η κοινωνική κρίση στη χώρα, η Χιλή διερωτάται, κινούμενη στο εκκρεμές μεταξύ αγωνίας, ελπίδας και αβεβαιότητας, ποια θα είναι η συνέχεια μετά τη σειρά μαζικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας ενός κινήματος που κατέλαβε εξαπίνης την πολιτική τάξη.
Για να τιμήσουν τη συμπλήρωση τριών μηνών από την έναρξη των διαδηλώσεων, τη 18η Οκτωβρίου, πάνω από χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες Παρασκευή στον χώρο του κέντρου του Σαντιάγο που έχει μετατραπεί σχεδόν από την αρχή σε έμβλημα του κινήματος και πρόσφατα οι διαδηλωτές μετονόμασαν από Plaza Italia, πλατεία Ιταλίας, σε Plaza Dignidad, Πλατεία Αξιοπρέπειας.
Επεισόδια ξέσπασαν σε κοντινούς δρόμους ανάμεσα σε άλλους διαδηλωτές και την αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Έγιναν διάφορες προσκλήσεις για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις στο Σαντιάγο για να τιμηθεί η συμπλήρωση των τριών μηνών από την έναρξη των κινητοποιήσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον πέντε σε επεμβάσεις των δυνάμεων επιβολής της τάξης, ενώ έχουν τραυματιστεί άλλοι 2.000 και πλέον, ανάμεσά τους 350 που υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς στα μάτια.
Ως τη 18η Οκτωβρίου, η χώρα δεχόταν συχνά επαίνους για τη σταθερότητα του πολιτικού της συστήματος και τα εξαίρετα μακροοικονομικά της στοιχεία. Τρεις μήνες αργότερα, οι θεσμοί της φαντάζουν πιο αποδυναμωμένοι παρά ποτέ, αφού κλονίστηκαν από την κοινωνική κρίση χωρίς προηγούμενο μετά το τέλος της δικτατορίας εν έτει 1990.
Η κρίση, πυροκροτητής της οποίας ήταν η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο μετρό του Σαντιάγο τις ώρες αιχμής, πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις τροφοδοτούμενη από την οργή των πολιτών για τις βαθιές κοινωνικοοικονομικές ανισότητες.
Ο ακροδεξιός πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα, που θα φθάσει στο μέσον της δεύτερης θητείας του τον Μάρτιο, είδε τη δημοτικότητά του να κατρακυλά στο 6%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου CEP που δημοσιεύθηκε προχθές Πέμπτη.
Αλλά η δυσαρέσκεια δεν εκδηλώνεται μόνο για τον βαθύπλουτο επιχειρηματία, 70 ετών, αλλά επίσης προς το σύνολο της πολιτικής τάξης και των θεσμών της Χιλής, εξηγεί ο Ρικάρδο Γκονσάλες, αναλυτής του CEP.
Οι καραμπινιέροι, για παράδειγμα, που κατηγορούνται για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ανθρώπων που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις, γνώρισαν παρομοίως ιλιγγιώδη πτώση: από το 57% όπου βρίσκονταν οι θετικές γνώμες για αυτούς το 2015, πλέον αυτό το ποσοστό μετά βίας φθάνει το 17% του πληθυσμού, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.
Για τον Ματίας Φερνάντες, καθηγητή κοινωνιολογίας στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Χιλής, «όλο το πολιτικό σύστημα» αντιμετώπισε «τεράστιες δυσκολίες να διαχειριστεί τον κοινωνικό σεισμό διότι δεν είχαν τα εργαλεία για να επεξεργαστούν τις πληροφορίες», να κατανοήσουν και να δώσουν απαντήσεις «στα αιτήματα» ενός κινήματος χωρίς διακριτή ηγεσία και χωρίς κομματική ταυτότητα.
Ούτε η ακροδεξιά που βρίσκεται στην κυβέρνηση ούτε και η κεντροαριστερά που βρίσκεται στην αντιπολίτευση έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να καρπωθεί κάποιο όφελος από την οργή των πολιτών. Οι διαδηλώσεις είναι πλέον λιγότερες και όχι τόσο ογκώδεις, αλλά επαναλαμβάνονται, με λιγότερο ή περισσότερο κόσμο, και με βίαια επεισόδια ανάμεσα στους πιο ριζοσπαστικοποιημένους διαδηλωτές και αστυνομικούς, κάθε Παρασκευή στην Πλατεία Ιταλίας, με την οργάνωσή τους να γίνεται μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.
Παρά την απουσία κομματικής αναφοράς του κινήματος, η κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα και η κριτική στη ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο έχουν μετατραπεί σε βασικά θέματα συζήτησης για τους Χιλιανούς, που θα κληθούν την 26η Απριλίου να αποφανθούν αν θέλουν να αρχίσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, κληρονομιάς της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990), βασική διεκδίκηση στον δρόμο.
Η χώρα μοιάζει πια πολύ μακριά από τις προεδρικές εκλογές του 2017, που κέρδισε ο Πινιέρα — είχε επίσης καταλάβει το κορυφαίο κρατικό αξίωμα στη Χιλή από το 2010 ως το 2014 — όταν μια από τις βασικές ανησυχίες των πολιτών κατά τις δημοσκοπήσεις ήταν η εγκληματικότητα, παρά το γεγονός πως είναι από τις χαμηλότερες στη Λατινική Αμερική.
Σήμερα κυριαρχεί «κλίμα αβεβαιότητας» η χώρα κινείται σε αυτό το εκκρεμές «μεταξύ της ελπίδας και της ανησυχίας (...) που χαρακτηρίζει την κατάσταση στη χώρα από την αρχή» των μαζικών διαδηλώσεων, σύμφωνα με τον Ματίας Φερνάντες.
Παρά τις αρκετές παραχωρήσεις της κυβέρνησης (αύξηση της κατώτερης σύνταξης κατά 50%, πάγωμα της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, αύξηση των εργοδοτικών εισφορών...) το 55% ως 60% των Χιλιανών συνεχίζει να υποστηρίζει το κίνημα, κατέδειξαν δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Evo Morales Ayma
Αδέρφια και αδελφές: Στις 22 Ιανουαρίου τιμούμε τα 14 χρόνια της δημοκρατικής και πολιτιστικής επανάστασης του  κράτους της #Βολιβίας.
Σας προσκαλούμε σε αυτή την πράξη αλληλεγγύης προς τον λαό της χώρας.
Η #Patriagrande είναι η δύναμή μας!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καζινο Βορειων Προαστειων. «Όχι» από κατοικους και Τοπικη Αυτοδιοικηση



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παναγιωτης Λαφαζανης. «Εθνικη προδοσια η συνεκμεταλλευση του Αιγαιου»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μπλοκαρε το Νοσοκομειο Καλαματας. Χειρουργεια μονο σε εκτακτα περιστατικα.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει το προκλητικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου
Την αντίδραση της κυβέρνησης και της Εθνικής Συνταγματικής Συνέλευσης προκάλεσε άλλο ένα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη Βενεζουέλα (με τη στήριξη νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατών), που υποστηρίζει τον πραξικοπηματία αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό, τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και της ΕΕ, και τους ισχυρισμούς του ότι δήθεν παρεμποδίστηκε στις 5 Γενάρη στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής. Το ψήφισμα υιοθετεί το σόου που έστησε ο Γκουαϊδό, μιλάει για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εναντίον του» και αποσιωπά ότι η αντιπολίτευση στη χώρα αυτή έχει διασπαστεί, ενώ ένα τμήμα που αρχικά τον στήριζε δεν συνεχίζει να το κάνει. Επίσης, ότι αυτό το τμήμα μαζί με τη συμμαχία του σοσιαλδημοκρατικού Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος εξέλεξε νέο πρόεδρο με πλειοψηφία στους παρόντες βουλευτές (81 στους 151, από το σύνολο των 167), τον Λουίς Πάρα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στη Συρία...
Αφίσα: «Υποστηρίζουμε το Αντιφασιστικό Καραβάνι του Μάη για τη Συρία
Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας»
Ενώ ο ευρύς χώρος της εγχώριας δεξιάς (απολύτως φυσιολογικό) κι "αριστεράς" (δικαιωματικής, ευρωπαϊκής, κοσμοπολίτικης, κυρίως εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς", αλλά και καθεστηκυίας-ΚΚΕ) διέπεται από μια "φοβία" απέναντι στην ημερήσια διάταξη που επιβάλλει το υπερεθνικό κεφάλαιο κι οι τραπεζίτες, δηλαδή έχει προσβληθεί από τον ιό της Ρωσοφοβίας, του "αντιρατσισμού", των "ατομικών δικαιωμάτων", του "κινδύνου κλιματικής αλλαγής", του δήθεν αντιφασισμού, στην Ιταλια υπάρχει κι άλλη αριστερά που παραμένει στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται για Εθνική Ανεξαρτησία.
Το ιταλικό μουσικό συγκρότημα "Banda Bassotti", που "γεννήθηκε το 1981 μέσα στους εργάτες των ναυπηγείων της Ρώμης από μια μικρή ομάδα νεολαίων εργατών οργανώνει πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στους καταπιεζόμενους κι ανυπότακτους λαούς, όπως αυτόν της Παλαιστίνης, της Νικαράγουας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Κούβας... παραμένει μέχρι σήμερα ένας... φάρος, μια φωνή αντίστασης στη νέα τάξη.
Αυτό το μουσικό συγκρότημα, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Ντονμπάς από το νεοναζιστικό καθεστώς που εγκαθίδρυσε πραξικοπηματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, πήρε στις "πλάτες" του τη διεθνιστική αλληλεγγύη και με το "Αντιφασιστικό Καραβάνι" διοργάνωσε αποστολές και πρόσφερε βοήθεια σε πολλά σχολεία και κοινότητες. Τάχθηκε... χωρίς ναι μεν, αλλά... στο πλευρό της Λαϊκής Δημοκρατίας στο Ντονμπάς, στην πρώτη γραμμή της διεθνιστικής αλληλεγγύης.
Οι "Banda Bassotti" (Συγκρότημα σκυλιά "λουκάνικα") δεν απουσιάζουν από κανένα μέρος του πλανήτη όπου τα Εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα δίνουν τις μάχες της Εθνικής Απελευθέρωσης.
Έτσι... δεν ήταν δυνατόν ν' απουσιάζουν από τον πόλεμος που δίνει ο λαός της Συρίας εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης.
Ανακοίνωσαν πριν ένα περίπου μήνα το "Αντιφασιστικό Καραβάνι για τη Συρία", που σήμερα παίρνει σάρκα και οστά.
«Κομμουνιστικό Κόμμα - Τοσκάνη
Το Κομμουνιστικό Κόμμα υποστηρίζει και στηρίζει τη δράση του συγκροτήματος "Banda Bassotti" για το Αντιφασιστικό Καραβάνι, που το Μάη του 2020 θα μεταβεί στη Συρία.
Όπως ακριβώς στηρίξαμε από το 2014 ως σήμερα το Καραβάνι για το λαό του Ντονμπάς.
Φέτος η διεθνής αλληλεγγύη του Αντιφασιστικού Καραβανιού θα καταλήξει στη Συρία, για να βοηθήσουμε με όλα τα δυνατά μέσα το λαό της Συρίας, που εδώ και δέκα χρόνια ζει μια ιμπεριαλιστική επίθεση από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τουρκία, τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους, του Ισραήλ, του ΝΑΤΟ κι όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων...
Τους επόμενους μήνες αγωνιζόμαστε για την οργάνωση πρωτοβουλιών αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας, συγκεντρώνοντας φάρμακα, σχολικά είδη και οικονομικές προσφορές που θα παραδοθούν απευθείας απ' αυτούς που θα μεταφέρουν την αλληλεγγύη μας στη Συρία...».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόκειται για επαρμένη πολιτική αλητεία ενός αδίστακτου πιθηκάνθρωπου φασίζουσας πολιτικής εμπορίας…
Θα συμφωνήσουμε παλι με την Έλενα Ακρίτα!
«Aν, όντως, ο Βαρουφάκης προτείνει για ΠτΔ τη Μάγδα Φύσσα χωρίς εκείνη να έχει ερωτηθεί καν, τότε μιλάμε για μια επικοινωνιακή αθλιότητα που ξεσκεπάζει γι’ άλλη μια φορά τον πολιτικό καιροσκοπισμό του ανδρός. Εντιτ το λινκ».
Η μόνη μας ένσταση. Βρίσκομε πολύ κομψή τη διατύπωση: «επικοινωνιακή αθλιότητα».
Εδώ πρόκειται για... επαρμένη πολιτική αλητεία ενός αδίστακτου πιθηκάνθρωπου φασίζουσας πολιτικής εμπορίας…