Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Πεμπτη 16 Απριλιου 2020


Συνηθίζω να αποκαλώ αυτούς τους σχολιαστές «Χριστόφορους Κολόμβους του ίντερνετ», γιατί
α) θεωρούν ότι είναι οι πρώτοι πολίτες της χώρας που ταξίδεψαν στην Καραϊβική
β) αντιμετωπίζουν τους ντόπιους σαν κατώτερα όντα ή τουλάχιστον με συγκατάβαση και
γ) συνήθως έχουν ελάχιστη αίσθηση για το που βρίσκονται και πως έφτασαν εκεί.

Όταν ακούω: «Φιλαράκι πήγαινε πρώτα στην Κούβα και έλα να μας πεις»…

Τα τελευταία χρόνια (τουλάχιστον όσο υπάρχει το Ίντερνετ) αν γράψεις ένα κείμενο για την Κούβα, το οποίο δεν ακολουθεί τους δημοσιογραφικούς κανόνες του Fox news, είναι σχεδόν βέβαια ότι θα λάβεις και το εξής σχόλιο: «Φιλαράκο, πήγαινε πρώτα στην Κούβα να δεις τι θα πει φτώχεια και έλα να μας πεις εάν…». Η συνέχεια της φράσης διανθίζεται με προτάσεις όπως «αν είναι καλός ο καπιταλισμός, εάν έκανε καλά ο Καραμανλής που μας έβαλε στην ΕΕ, τι θα είχε γίνει αν δεν χάνατε τον εμφύλιο». κ.ο.κ.
Σχεδόν πάντα αυτοί οι σχολιαστές σου αποδίδουν φράσεις όπως «εσύ που λες ότι είναι ο παράδεισος επί της Γης», ακόμη και αν έχεις γράψει δυο χιλιάδες λέξεις στις οποίες περιγράφεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα – αλλά κάνεις το λάθος να τα αποδίδεις πρωτίστως στις αμερικανικές κυρώσεις.
Όταν το θέμα που έχεις γράψει αφορά τομείς όπου η Κούβα διαπρέπει, όπως το σύστημα εκπαίδευσης και ο κλάδος της υγείας, τα επιχειρήματα διανθίζονται με αναφορές σε απολυταρχικές δικτατορίες που φυλακίζουν όποιον τολμήσει να εκφέρει διαφορετική άποψη.
Συνηθίζω να αποκαλώ αυτούς τους σχολιαστές «Χριστόφορους Κολόμβους του ίντερνετ», γιατί α) θεωρούν ότι είναι οι πρώτοι πολίτες της χώρας που ταξίδεψαν στην Καραϊβική β) αντιμετωπίζουν τους ντόπιους σαν κατώτερα όντα ή τουλάχιστον με συγκατάβαση και γ) συνήθως έχουν ελάχιστη αίσθηση για το που βρίσκονται και πως έφτασαν εκεί.
Αν επισκεφτείς τα προφίλ τους στο facebook, πολύ συχνά θα δεις φωτογραφίες από τις παραλίες του Βαραδέρο (το οποίο έχει τόση σχέση με την πραγματική Κούβα όσο και το Γκουαντάναμο) αλλά και από το ιστορικό κέντρο της Αβάνας.
Αρκετά συχνά παραθέτουν και τις τιμές που παίζουν στις πιάτσες της πορνείας στην Αβάνα. Παρεμπιπτόντως οι τιμές που αναφέρουν είτε αντιστοιχούν στη δεκαετία του ’90, είτε απλώς είναι βγαλμένες από εκείνο το σκετσάκι του Χάρρυ Κλυνν για το ανατολικό μπλοκ που έλεγε «με ένα στυλό Bic ρίχνεις γκόμενα».
Άλλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν ταξιδέψει στην Κούβα ενώ από τα λεγόμενά τους προκύπτει ότι την μπερδεύουν με κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής. «Πήγαινε, να σε μαχαιρώσουν για ένα δολάριο» μου είχε γράψει κάποιος την ίδια χρονιά που η Κούβα διακρίθηκε ως «ο ασφαλέστερος τουριστικός προορισμός» στον κόσμο στην 38η Συνάντηση για τον Τουρισμό (FITUR) στη Μαδρίτη».
Αν βέβαια έχεις περπατήσει με πλήρη κινηματογραφικό εξοπλισμό αρκετών χιλιάδων ευρώ στις πιο φτωχές περιοχές της Αβάνας (ενώ στο Ριο ντε Τζανέιρο άφηνες ακόμη και το ρολόι σου στο ξενοδοχείο), καταλαβαίνεις λίγο καλύτερα τι σημαίνει ασφάλεια και τι κίνδυνος.
Εδώ βρίσκεται βέβαια και μια ουσιαστική διαφορά με άλλες χώρες: Ο μέσος τουρίστας έχει δει πραγματικά σκηνές απόλυτης φτώχειας στην Κούβα (αν υποθέσουμε ότι βγήκε από το ξενοδοχείο του) ακριβώς επειδή μπορεί να περπατήσει άφοβα σε κάθε γωνιά της χώρας.
Προφανώς δεν έχουμε την απαίτηση ένας απλός επισκέπτης να εισέλθει στις φαβέλες του Ριο ή του Σάο Πάολο (στη μεγαλύτερη οικονομία, δηλαδή της Νότιας Αμερικής), να περπατήσει στους σκουπιδότοπους και τα νεκροταφεία όπου ζουν κάτοικοι του Καϊρου, ή να περιπλανηθεί στα εργοτάξια όπου δουλεύουν οι σύγχρονοι σκλάβοι των Εμιράτων. Ούτε καν στα γκέτο των αμερικανικών μεγαλουπόλεων δεν αναμένουμε να έχει πάει.
Δεν περιμένουμε επίσης να έχει επισκεφθεί την πλατεία Ντέιρα της σύμμαχης Σαουδικής Αραβίας όπου κάθε Παρασκευή αποκεφαλίζονται αντιφρονούντες και τα άψυχα σώματά τους σταυρώνονται στους δρόμους προς παραδειγματισμό των πολιτών.
Κάθε τέτοιο ταξίδι απαιτεί προετοιμασία μηνών και συνοδεία έμπειρων ξεναγών (συχνά ενόπλων).
Ενδέχεται όμως να έχει περάσει με ένα ταξί από τους δρόμους που συνδέουν το αεροδρόμιο της Βομβάης με το κέντρο της πόλης ή του Νέου Δελχί με το Ταζ Μαχάλ. Και εκεί θα είδε σίγουρα τους χιλιάδες άστεγους που ζουν ανάμεσα σε ποντίκια και τρώνε από τα σκουπίδια.
Πολύ πιο εύκολα θα πήγε με κάποιο τουριστικό γκρουπ στην επίσης καπιταλιστική Ταϊλάνδη, όπου ανήλικα κοριτσάκια παρουσιάζονται σαν το κρέας στο χασάπη στα δεκάδες κωλόμπαρα της Μπανγκόκ.
Για αυτά βέβαια δεν συζητάμε γιατί σε αυτές τις χώρες η πορνεία είναι αποτέλεσμα των συνθηκών που δημιούργησε ο πόλεμος της Ινδοκίνας και αργότερα του Βιετνάμ σε γειτονικές χώρες.
Και στην Κούβα βέβαια η πορνεία ήταν αποτέλεσμα της μετατροπής του νησιού σε ένα τεράστιο οίκο ανοχής από την αμερικανική μαφία αλλά αφού μεσολάβησε ο Φιντέλ Κάστρο μπορούμε να την φορτώνουμε αποκλειστικά σε αυτόν.
Πιθανότατα οι ίδιοι άνθρωποι πετάχτηκαν και μέχρι το Κάιρο για να δουν τις πυραμίδες αλλά δεν μίλησαν ποτέ για τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις της επίσης σύμμαχης χώρας.
Σημαίνουν μήπως όλα αυτά ότι η κατάσταση στην Κούβα είναι παράδεισος ή τουλάχιστον στοιχειωδώς καλή; Όχι, σε πολλούς τομείς φρικτή. Όπως θα ήταν και σε κάθε χώρα που απέχει 165 χιλιόμετρα από την ισχυρότερη στρατιωτική υπερδύναμη που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα και η οποία τις έχει επιβάλει ένα δολοφονικό εμπάργκο εδώ και 60 χρόνια.
Και θα ήταν καλύτερα τα πράγματα χωρίς το εμπάργκο;
«Φιλαράκι πήγαινε πρώτα στην Κούβα και μετά έλα να μας πεις».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Καλαμάτας: Η συμβολή της Κούβας στην καταπολέμηση του κορονοϊού
Η σοσιαλιστική Κούβα παρά το απάνθρωπο, ανήθικο αποκλεισμό (εμπάργκο) που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ για πάνω από 60 χρόνια στο νησί της Επανάστασης και στο οποίο συμμετέχει και η «ευαίσθητη» ΕΕ, διατηρεί πολύ υψηλό επίπεδο ιατρικής και επιστημονικής τεχνογνωσίας.
Και τούτο γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τις ασταμάτητες επιθέσεις βιολογικού πολέμου της αυτοκρατορίας εναντίον της αγροτικής και κτηνοτροφικής κυρίως παραγωγής της καθώς και εναντίον του πληθυσμού της.  Βρέθηκε δε πολύ καλά προετοιμασμένη στην αντιμετώπιση της νέας πανδημίας, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και τα περισσότερα κράτη της Δύσης που εμφανίστηκαν εντελώς γυμνά, αθωράκιστα μπροστά στον κορονοϊό, αφού έχουν σχεδόν κατεδαφίσει τα δημόσια συστήματα υγείας τους. Έτσι, κατασκεύασε το διάσημο πλέον για τις επιτυχίες του Κέντρο Γενετικής και Βιοτεχνολογίας της Κούβας (CIGB), στο οποίο συντέθηκαν μερικά από τα πιο σπουδαία σκευάσματα για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως το ΑΙDS, η ηπατίτιδα, o άνθρακας,  διάφορες μορφές καρκίνου και άλλα.
Ανάμεσά τους και η αντι-ιϊκή ανασυνδυασμένη Ιντερφερόνη άλφα 2Β (Interferon 2B recombinante), ένα κορυφαίο προϊόν βιοτεχνολογίας της Κούβας που ρίχθηκε στη μάχη κατά του κορονοϊού με μεγάλη επιτυχία πρώτα από την Κίνα. Εκεί κατασκευάστηκε ολόκληρο εργοστάσιο και γίνεται συμπαραγωγή Κίνας-Κούβας για χρήση εντός Κίνας αλλά και για εξαγωγή σε κάθε ενδιαφερόμενη χώρα. Το φάρμακο αυτό έχει την ικανότητα να αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό  του ιού εντός των κυττάρων και η αποτελεσματικότητά του σε ασθενείς στην Κίνα, είχε σαν αποτέλεσμα πολλές χώρες να εκδηλώσουν  ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ανάμεσά τους οι πιο σκληρά πληττόμενες Ιταλία και Ισπανία αλλά και η Γερμανία που ζήτησε άδεια παραγωγής από την Κούβα. Και δεν αρκέστηκε μόνο στην αποστολή του φαρμάκου, έστειλε και εκατοντάδες γιατρούς και υγειονομικό υλικό σε δεκάδες χώρες του κόσμου ακόμα και σ’ εκείνες που συμμετέχουν στις κυρώσεις εναντίον της (Ιταλία, Ισπανία).
Δυστυχώς παρά την ταχύτατη εξάπλωση του ιού, τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, τα εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα, με τις ΗΠΑ να είναι στο επίκεντρο της πανδημίας, με την παγκόσμια οικονομία  να οδηγείται σε χειρότερη ύφεση και κρίση από το 1929, η εγκληματική συμμορία της Ουάσιγκτον δεν εννοεί να κάνει πίσω στο θέμα του εμπάργκο και των ασφυκτικών κυρώσεων που έχει επιβάλει σε βάρος δεκάδων χωρών του πλανήτη, ούτε και να συναινεί σε παγκόσμια συνεργασία στο τεράστιο αυτό ζήτημα της αντιμετώπισης του ιού.
Αντ’ αυτού έχει αποδυθεί σε ένα πόλεμο ασύστατων κατηγοριών κατά της Κίνας και σε μια κυριολεκτικά πειρατική αρπαγή μασκών και άλλου υγειονομικού υλικού ακόμα και από χώρες συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, όπως Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα που ενώ είναι τα βασικότερα θύματα των αμερικανών πειρατών, αρκέστηκαν σε απλές καταγγελίες εκτός βέβαια της Ελλάδας.
Αυτή τη φορά θα καταλάβουν όλοι, όσοι την λιβανίζουν (πολιτικοί και ΜΜΕ), ότι η υπερδύναμη δεν τους θεωρεί συμμάχους αλλά αναλώσιμους υποτελείς  της;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΕΛΟΥΜΕ
Κάθε ημερα,
Μετα την ενημερωση για τον κορονοϊο,
ΣΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Για τον αριθμο λαθρομεταναστων-λαθροεποικων
Που μπηκαν, και αυτους που μεταφερθηκαν στην ενδοχωρα!!!!
ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσαν άνευ προηγουμένου ακύρωση αποπληρωμής χρεών!!! Μην χαίρεστε-η χώρα μας δεν είναι μέσα στις 27 χώρες (!!!) οι οποίες διευκολύνονται με αυτήν την όντως πρωτοφανή απόφαση. Βλέπετε το δικό μας χρέος (που ήδη έχει υπερβεί το 200% του ΑΕΠ και είναι και σε συνάλλαγμα) είναι βιώσιμο!!!!!! Όχι δεν είναι 1η του Απρίλη. 16 έχει ο μήνας (νομίζω)
Σχολιο.- Αν κρατήσει ο κορονοιος για κάνα 5 μηνο..... όλοι τριτοκοσμικά κράτη θα γίνουμε......να τους δω μετά τι θα κάνουν.....
Σχολιο.- Φαντάζομαι τον Μητσοτάκη να υψωνει αναστημα να κηρύσσει αύριο-μεθαύριο στάση πληρωμών προς τους τοκογλυφους και κυλιέμαι στο πάτωμα από τα γέλια μονο που το σκεφτηκα…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν πρωτόβαλαν τον ΕΝΦΙΑ μας έλεγαν ότι για λόγους δημοσιονομικούς θέσπισαν αυτόν τον απολύτως αντισυνταγματικό φόρο που είναι επί της ουσίας δημευτικός (αφού δεν φορολογούσε την πρόσοδο από την ιδιοκτησία αλλά την ίδια την ιδιοκτησία και ήταν ανεξάρτητος από την φοροδοτική ικανότητα του φορολογουμένου). Τότε αν θυμάμαι καλά το ΣΤΕ είχε αποφανθεί ότι ο φόρος θα έμπαινε για δύο χρόνια μόνο. Από τότε πόσα χρόνια πέρασαν? Θυμάστε? τώρα που σας μετέτρεψαν από ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές όλα καλά?
Τώρα τι σας κάνει να πιστεύετε ότι τα εξίσου αντισυνταγματικά μέτρα απαγόρευσης της ελεύθερης κυκλοφορίας και της εργασίας δεν θα συνεχιστούν κατά το δοκούν της όποιας εξουσίας? και μάλιστα όχι απλά με την ανοχή σας αλλά με την απόλυτη συναίνεση σας? Όταν σας απαγορεύουν να δουλεύετε πως σας ζητούν να πληρώνετε φόρους, δάνεια, ΔΕΚΟ κτλ? σε έξι μέρες που έχουμε την "επέτειο" της "εθνοσωτηρίου επανάστασης" της φασιστικης χουντας του 1967 να βγείτε στο μπαλκόνι σας να χειροκροτήσετε τους συνεχιστές της...
Σας βαρέθηκε η ψυχή μου, όχι απλά η λογική μου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρεκόρ νεκρών χθες στις ΗΠΑ (με 2.600 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους) και ο Τραμπ χαρακτηρίζει "συναρπαστικές" τις εξελίξεις! Γιατί, λέει, όπου να 'ναι θα μειωθούν οι νεκροί και μέσα στον Απρίλη θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα!
Ε, ναι! Είπαμε! Η οικονομία πάνω απ' όλα! Άλλωστε, μόλις προχθές σταμάτησε και τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που φωνάζει για δημόσια συστήματα υγείας, έλεγχο των φαρμακοβιομηχανιών και άλλα τέτοια κομμουνιστικά!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...
Σε πολλούς από μας που όλα τούτα τα χρόνια συμμετείχαμε στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και για την υπεράσπιση της λαϊκής στέγης από τα αρπακτικά των τραπεζών, αυτός ο αγώνας στοίχισε τόσο σε δικαστικές διώξεις όσο και σε βλάβες στην υγεία μας από τα χημικά.
Κι αυτό που μένει είναι μια αίσθηση πικρίας και απογοήτευσης. Γιατί υποβαθμίστηκε τόσο πολύ και από τόσο πολύ κόσμο η αστυνομική βία. Γιατί στα δικαστήρια βρισκόμαστε πολύ λίγοι για συμπαράσταση στους διωκόμενους. Γιατί αύριο σέρνεται για μια ακόμη φορά σε ανακρίσεις ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εν μέσω αδιαφορίας της μεγάλης πλειονότητας των αριστερών.
Που φαίνεται να 'ναι, πλέον, πολύ μακριά από εκείνο το πάγιο ηθικοπολιτικό πρόταγμα του κινήματός μας για συμπαράσταση προς καθέναν που διώκεται από τον κρατικό μηχανισμό καταστολής, ανεξαρτήτως πολιτικών διαφωνιών μαζί του.
Ομολογώ πως απογοητεύομαι. Χωρίς να μετανιώνω. Αν γυρνούσε πίσω ο χρόνος, πάλι θα συμμετείχα σ' αυτόν τον αγώνα. Κι ας το ήξερα, αυτή τη φορά, ότι στο τέλος θα μέναμε μόνοι όσοι τον δώσαμε. Με τις διώξεις και τις πληγές μας.
Σχολιο.-  Δεν νομίζω πως είναι αριστεροί όσοι με τη στάση τους, κατήστειλαν, ποινικοποίησαν, δίωξαν, ακύρωσαν η αδιαφόρησαν για όλα όσα σωστά αναφέρεις, υπέστη το κίνημα, η αριστερά αλλά και όσοι μέχρι τέλους και πάρα τα χτυπήματα κράτησαν και αυτό το μετερίζι.
Σχολιο.- Αυτοί οι συριζαιοι κυβερνητικοι που κατέστειλαν, ποινικοποίησαν, δίωξαν κ.λπ. ασφαλώς και δεν είναι αριστεροί. Αλίμονο αν θεωρούσα αριστερούς τη μνημονιακή σαπίλα και τα καθίκια που επιστράτευσαν τα ΜΑΤ στην υπηρεσία των τραπεζών! Δεν αναφέρομαι σ' αυτούς. Στους αριστερούς αναφέρομαι που ενώ δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ (ή αυτό ισχυρίζονται) σώπαιναν και συνεχίζουν να σωπαίνουν.



15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη
          Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ
  Αύριο, Μεγάλη Πέμπτη,  ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σέρνεται και πάλι σε ανακρίσεις, με βάση τις μεθοδεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λόγω της συμμετοχής του στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Πέραν του ότι καλούν έναν 69χρονο γνωστό πολίτη, πρώην βουλευτή και υπουργό, στα δικαστήρια εν μέσω πανδημίας, η επιμονή των δικαστικών αρχών στη δίωξή του με καταγγελία από ξένο fund και από το “βαθύ κράτος” (“Τμήμα Υπεράσπισης του Πολιτεύματος”), εγείρει σοβαρό ζήτημα ακόμα για την τυπική δημοκρατία στον τόπο μας.
Κάθε Αριστερός, προοδευτικός άνθρωπος, κάθε πολιτική δύναμη που υπερασπίζεται τα κατακτημένα με αγώνες δημοκρατικά δικαιώματα σ’  αυτόν τον τόπο πρέπει να ταχθούν κατά της δίωξης του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Το Μ-ΛΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά αυτήν τη δίωξη, καταγγέλλει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτής και ζητάει την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία και την παύση κάθε δίωξης
15-4-2020
Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου
Για την κλήση σε απολογία του Π. Λαφαζάνη
16 Απρ 2020
Το ΚΚΕ καταδικάζει την κλήση με την μορφή του κατεπείγοντος του Π. Λαφαζάνη για απολογία από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος για δραστηριότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς. Οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές στοχεύουν στον εκφοβισμό του λαού και για το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, την στιγμή που αυτοί θα πάρουν την μορφή “πανδημίας” την επόμενη μέρα της καραντίνας. Τώρα να καταργηθεί το πλαίσιο που ποινικοποιεί τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς, το οποίο θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ.



Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι διώξεις κατά Π. Λαφαζάνη και αγωνιστών
Απρ 13, 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι διώξεις κατά Π. Λαφαζάνη και αγωνιστών
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη  από το τμήμα «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ», την Μεγάλη Πέμπτη 16-4-2020, εν μέσω Πανδημίας, για κατηγορίες, που αφορούν πολλές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα σχετικά με συμμετοχή του σε κινητοποίηση κατά πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που διεξήγοντο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 29-11-2017 και οι οποίοι λόγω της κινητοποίησης ανεστάλησαν.
Αποτελεί απροκάλυπτη πολιτική δίωξη. Γίνεται με στόχο την τρομοκράτηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, ενόψει κλιμάκωσης και επέκτασης τους. Καταδεικνύει την υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία ενώ υποχωρεί σε όλες τις αξιώσεις των δανειστών και τις αποφάσεις του Eurogroup για κατάργηση οποιασδήποτε προστασίας και άμεση έναρξη των πλειστηριασμών σε λίγες μέρες, δηλώνει ψευδώς προς τον ελληνικό λαό, ότι θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία.
Αποτελεί όμως και απόδειξη τεράστιας υποκρισίας και από μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος ενώ από την μία θεσμοθέτησε το νομικό πλαίσιο βάση του οποίου παραπέμπεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλοι αγωνιστές, από την άλλη δηλώνει, προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, ότι πρέπει να προστατευθεί η πρώτη κατοικία.
Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει απερίφραστα τις διώξεις εναντίον του Π. Λαφαζάνη και των άλλων αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με τα μέλη και τα στελέχη της, ενάντια στις διώξεις, ενάντια στην λεηλασία της λαϊκής περιουσίας.
Οι διώξεις αυτές θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν και το «Τμήμα για την Προστασία του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» να καταργηθεί. Η πρώτη κατοικία  πρέπει να προστατευτεί νομοθετικά.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ
ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας
13/4/2020




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαφέστατα και ο κορονοϊός δεν είναι γρίπη. Μόνο ηλίθιοι το ισχυρίζονται αυτό!! Το βλέπουμε στην Ιταλία στην Ισπανία στη Γαλλία. Το είδαμε και σε αυτούς που πήγαν να κάνουν τους μάγκες, στην Βρετανία, στις ΗΠΑ, στη Σουηδία. Αλλά με την καραντίνα έχει σταματήσει η οικονομία. Εάν συνεχίσει δεν θα έχουμε να φάμε! Και αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, έχουν κλείσει όλα τα μαγαζιά. Αλλά τα εργοστάσια, και οι δημόσιες υπηρεσίες δουλεύουν. Αυτοί οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εκεί, δεν κινδυνεύουν;; Και ήδη λένε, ότι μετά από αυτή τη διεθνή καραντίνα, η διεθνής οικονομία έχει τιναχθεί στον αέρα. Το διεθνές κραχ του 1928 δεν ήταν τίποτε μπροστά σε αυτό που θα γίνει τώρα. Και μετά είναι κάποια πράγματα που παραξενεύουν. Απαγορεύεται λέει να ψήσει κάποιος στα κάρβουνα στο μπαλκόνι, στην αυλή, ή στην ταράτσα του σπιτιού του, έστω και παϊδάκια. Μεταδίδεται ο κορονοϊός μέσω του καπνού;; Απαγορεύεται λέει να πλησιάσεις στη θάλασσα, και ακόμη περισσότερο να μπεις μέσα. Μεταδίδεται ο κορονοϊός μέσω της θάλασσας;;;;Ρωτάω απλώς. Και κανείς δεν δίνει απαντήσεις...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομάδα εκπαιδευμένων μισθοφόρων των ΗΠΑ παραδόθηκαν στο Συριακό Στρατό
15/04/2020
Περίπου τριάντα  επίδοξοι  τρομοκράτες  πέρασαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο του Αραβικού  Συριακού Στρατού,  σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία.
Οι 27 ” μαχητές ” της οργάνωσης  Maghawir al-Thawra, δρούσε  στην κατεχόμενη απο τις ΗΠΑ περιοχή του al-Tanf, κοντα συροιορδανικα σύνορα.
Η μονάδα τους ήταν εξοπλισμένη με 9 οχήματα, 11 πυροβόλα, συμπεριλαμβανομένων 4 βαρέων  και 5 εκτοξευτών , καθώς  και 7000 σφαίρες  διαφορετικών διαμετρημάτων για μικρά όπλα,  20 οβίδες  RPG και 6 συσκευές επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας.
Οι 27 άνδρες που παραδόθηκαν στα συριακο  στράτευμα  δήλωσαν ότι είχαν λάβει πλήρη πολεμική εκπαίδευση σε αμερικανική βάση. Οι ΗΠΑ εκτος απο την υποστήριξή τους στην αμιγώς τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κρατους και της εργαλειοποιησής τους σε Συρία και Ιράκ εδω και χρόνια,  προσλαμβάνουν και πιο light μισθοφόρους ώστε να συνεχίζουν την παράνομη κατοχή των πλουσίων πλουτοπαραγωγικών πηγών του Συριακού υπεδάφους .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ισραηλικός πύραυλος απέτυχε να σκοτώσει έναν ηγέτη της Λιβανέζικης Αντίστασης, στο δρόμο της Συρίας!
16/04/2020
Χθες, ένα ισραηλινό αεροσκάφος πραγματοποίησε επιδρομή στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας και ακτιβιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκαν φωτογραφίες του αυτοκινήτου που είχε καταστραφεί εντελώς, το οποίο κατευθυνόταν προς τη Συρία.
Σήμερα, η εφημερίδα Al-Quds Al-Arabi, αποκάλυψε ότι το ισραηλινό drone που χτύπησε το αυτοκίνητο στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας ήταν το αυτοκίνητο στρατιωτικού ηγέτη της Χεζμπολάχ, cAl-Haj Imad.
Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις απέτυχαν να σκοτώσουν τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, επειδή ο πρώτος πύραυλος του ισραηλινού drone έχασε τον στόχο του και δεν χτύπησε το αυτοκίνητο. Ο Al Haj Imad, είχε τον απαραίτητο χρόνο για να βγει από το αυτοκίνητο και να μετακινηθεί λίγα μέτρα μακριά. Όταν ο δεύτερος πύραυλος χτύπησε με επιτυχία μερικές στιγμές αργότερα το αυτοκίνητο, ο ηγέτης δεν ήταν μέσα του!
Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο στόχευε στη διέλευση «Jdeidet Yabous» στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας.
Η SANA, ανέφερε ότι το στοχευμένο αυτοκίνητο ήταν πολιτικό, χωρίς να προσδιορίζει την ταυτότητα του ατόμου.
Από την πλευρά του, το LNI δήλωσε ότι «ένα ισραηλινό αεροσκάφος αναγνώρισης πυροδότησε έναν πύραυλο σε ένα τζιπ και η ζημιά περιοριζόταν σε υλικό».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και συνεχίζουν οι σιχαμεροί αλήτες

Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 12 μηνών δεν δικαιούνται τα 400 ευρώ γιατί έχουν ...
 Άδωνις Γεωργιάδης: “Οι Μακροχρόνια άνεργοι έχουν λεφτά να ζήσουν”
13 Απρ 2020

https://www.youtube.com/watch?v=eqtNGugRlNI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1Blx_kxlNLIHvgSu9NKa6Qa1edC1q7iKHIgOAB17T5mQiNRz7_KHVbtkc



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Sharon Stone μιλάει ανοιχτά για το εγκεφαλικό που υπέστη πριν από λίγα χρόνια και ειπε ότι αν εισαι αγαμος σε αυτην την ηλικια συνηθως υπαρχει λογος για αυτο
 Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, 19:20
H Sharon Stone φωτογραφήθηκε για το νέο εξώφυλλο της γερμανική Vogue και είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ.
Η σταρ, η οποία πρόσφατα αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί το Bumble, συζήτησε επίσης τους κινδύνους του ραντεβού στην εποχή του Διαδικτύου και έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή της ανάρρωσης της μετά το εγκεφαλικό της το 2001.
Συζητώντας εάν η αλλαγή που προκλήθηκε από το #MeToo ήταν αισθητή σε αυτήν, η Sharon είπε: «Όταν ξεκίνησα ως μοντέλο και ηθοποιός, ο όρος «fuckable» εξομοιώθηκε με το λειτουργικό και την κάμερα.
 «Ήταν μια αρκετά μισογυνική εποχή πριν από είκοσι χρόνια. Ο Μελ Γκίμπσον, ο οποίος είναι τρία χρόνια μεγαλύτερος από εμένα, σκέφτηκε ότι ήμουν πολύ μεγάλη για να πρωταγωνιστήσω απέναντί του.
Η Sharon ανέφερε επίσης τη δύσκολη περίοδο στη ζωή της που ακολούθησε το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2001, σε ηλικία 43 ετών.
Διέκοψε την καριέρα της, και τον γάμο της, και της πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να οδηγηθεί στην ανάκαμψη. Όταν έμαθε να δέχεται ξανά τον εαυτό της και τη διαδικασία της γήρανσης, η Sharon είπε: «Υπήρξε ένα σημείο στα σαράντα μου όταν πήγα στο μπάνιο με ένα μπουκάλι κρασί, κλείδωσα την πόρτα και είπα:" Δεν θα βγω μέχρι να μπορώ να δεχτώ πλήρως το σώμα μου. "
Η ηθοποιός παρουσίασε επίσης λεπτομερώς τις παγίδες των μοντέρνων ραντεβού στην προσπάθεια να βρει ξανά την αγάπη στις εφαρμογές γνωριμιών. Η ηθοποιός παντρεύτηκε τον σεναριογράφο Michael Greenburg το 1984 και ο γάμος τους έληξε το 1987. Στη συνέχεια παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο Phil Bronstein από το 1998 έως το 2004, με τον οποίο μεγαλώνει τον γιο της Roan, 19 ετών.
Το αστέρι του Hollywood υιοθέτησε δύο γιους, τον Κουίν, 13 ετών και τον 14χρονο Λάιρντ. Αποκαλύπτοντας ότι έπρεπε να συναντήσει τα είδη των ανδρών που δεν θα συναντούσε ποτέ στην πραγματική ζωή, η ίδια είπε ότι αυτή τη στιγμή συνομιλεί με έναν αεροναυτικό μηχανικό.
Ωστόσο, αστειεύτηκε ότι έχει την «χειρότερη τύχη» με άντρες και είχε συνομιλήσει, με όλους από πρώην καταδίκους, σε «κοινωνικά αδέξια» άτομα, ακόμη και με αυτούς που προτιμούν τη συντροφιά του σκύλου τους από τους ανθρώπους.
«Ξέρεις, όταν είσαι άγαμος σε αυτήν την ηλικία, συνήθως υπάρχει λόγος για αυτό. Υπολογίζω και τον εαυτό μου σε αυτό », είπε. Η Sharon δημοσίευσε με περηφάνια μερικά από τα εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη φωτογράφιση VOGUE, ευχαριστώντας τη φωτογράφο Liz Collins.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




COVID-19: Το «πέρασμα» του θα προκαλέσει χάσμα και ανισότητες στην εκπαίδευση
 Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, 19:09
Μία άγνωστη αλλά πολύ σημαντική πτυχή των επιπτώσεων που θα έχει, το καταστροφικό πέρασμα του κορωνοϊού στις χώρες που επλήγησαν, αναδεικνύει, με επείγουσα, γραπτή του, ερώτηση προς την Κομισιόν, ο Ισπανός ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών Marcos Ros Sempere.
Όπως υπογραμμίζει, εκτός από την υγεία, τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, η επιδημία του κορωνοϊού θα συνεχίσει να επηρεάζει τον τομέα της εκπαίδευσης, για εκατομμύρια Ευρωπαίους φοιτητές σχολείων και πανεπιστημίων και θα προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος.
Αναφερόμενος στην παρούσα κατάσταση ο Ισπανός ευρωβουλευτής, σημειώνει ότι εκατομμύρια μαθητές σχολείου και πανεπιστημίου έχουν πλέον διακόψει τα μαθήματά τους και παραμένουν στο σπίτι, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι «δεν έχουν όλοι αξιοπρεπή σύνδεση στο Διαδίκτυο ή τα εργαλεία για να παρακολουθούν μαθήματα στο διαδίκτυο και ούτε υπάρχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα, που ιδρύθηκαν για αυτό το σύστημα».
Επιπλέον, συμπληρώνει, η διάρκεια των αναστολών θα διαφέρει από το ένα κράτος μέλος στο άλλο και όλα τα παραπάνω θα προκαλέσουν σημαντικές ανισότητες όσον αφορά την πρόσβαση στην εκπαίδευση, δημιουργώντας ένα νέο εκπαιδευτικό χάσμα.
Αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει επίσης το πρόγραμμα Erasmus + και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις σε κάθε επίπεδο, καθώς και τις εξετάσεις για είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, συμπεραίνει ο Ισπανός ευρωβουλευτής και ερωτά την Κομισιόν, ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει, για να μετριάσει τις συνέπειες αυτής της κρίσης και ιδίως τις ανισότητες που θα προκαλέσει στην εκπαίδευση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Έντουαρντ Σνόουντεν ζήτησε να παρατείνει την παραμονή του στη Ρωσία για τρία ακόμη χρόνια
 Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, 17:01
Ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν κατέθεσε τα έγγραφα που απαιτούνται για την παράταση της άδειας παραμονής του στη Ρωσία για τρία επιπλέον χρόνια, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο δικηγόρος του Ανατόλι Κουτσερένα.
«Ναι, αυτές τις μέρες καταθέσαμε τα έγγραφα για την παράταση της άδειας παραμονής για τρία επιπλέον χρόνια. Ελπίζουμε ότι η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι θετική», δήλωσε ο Κουτσερένα. Ο ίδιος ωστόσο διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί θέμα να αποκτήσει ρωσική υπηκοότητα ο Σνόουντεν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Η Ουάσιγκτον σκοπεύει να ξεκινήσει βιαιότητες στο Ιράκ πριν αποχωρήσει»
 Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, 09:46
Ο Matthew Hoh είναι ανώτερος σύμβουλος στο Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής. Σε εκτενή συνέντευξή του στο Parsi Policy, διερεύνησε τις πιθανότητες πραξικοπήματος των ΗΠΑ στο Ιράκ και προειδοποιεί για τις πολιτικές του Λευκού Οίκου.
Είχε παραιτηθεί από τη θέση του για τη στρατηγική και τους στόχους των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν τον Σεπτέμβριο του 2009.
Πριν από την αποστολή του στο Αφγανιστάν, ο Μάθιου υπηρέτησε στο Ιράκ. Πρώτα το 2004-5 στην επαρχία Salah ad Din με ομάδα ανασυγκρότησης και διακυβέρνησης του Υπουργείου Εξωτερικών και στη συνέχεια το 2006-7 στην επαρχία Anbar ως διοικητής της εταιρείας Marine Corps.
Ο Hoh δήλωσε στον Mostafa Afzalzadeh, δημοσιογράφο και  διευθυντή του Director of Parsi Policy: «Φοβάμαι ότι ο πρόεδρος Τραμπ μπορεί να επηρεαστεί τόσο από την εξωτερική πολιτική του όσο και από τους εκλογικούς του συμβούλους και να πιέσει για πραξικόπημα ή πόλεμο. Ο Πρόεδρος Τραμπ περιβάλλεται από άνδρες και γυναίκες που θέλουν να δουν τις ΗΠΑ να είναι το κυρίαρχο έθνος, όχι μόνο στο Ιράκ, τον Μουσουλμανικό Κόσμο ή την Ασία, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη».
Οι ΗΠΑ, για περισσότερο από τον περασμένο αιώνα, αναπτύσσουν, διατηρούν και αναπτύσσουν τα εργαλεία που διαθέτουν προς τούτο, στρατιωτικά, οικονομικά, διπλωματικά, έλεγχο κυβερνοχώρων κ.λπ., προκειμένου να διατηρήσουν και να επεκτείνουν την παγκόσμια ισχύ και τον έλεγχό τους.
Σίγουρα αυτό που συνέβη πολιτικά στο Ιράκ τον τελευταίο χρόνο έχει προκαλέσει ανησυχία σε εκείνους στις ΗΠΑ των οποίων το κύριο μέλημα είναι η υγεία της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ.
Ωστόσο ο coronavirus έχει περιορίσει σοβαρά την ικανότητα του αμερικανικού στρατού να ξεκινήσει συμβατικές επιθέσεις ή ακόμα και να συγκεντρώσει στρατεύματα.
Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχουν περιορίσει τις επιχειρήσεις τους επίσης λόγω της πανδημίας και, ως εκ τούτου, μεγάλη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ είναι απίθανη έως ότου η πανδημία τελειώσει ή υποχωρήσει.
 Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μην μπορούν να ενεργήσουν στρατιωτικά, αλλά δεν μπορούν να δώσουν το πλήρες βάρος των δυνάμεών τους αυτή τη στιγμή και πιθανότατα θα έπρεπε να καταφύγουν σε ανεξάρτητες και μοναχικές επιθέσεις από διαφορετικές δυνάμεις.
Ναι, ο αμερικανικός στρατός μπορεί να εκτοξεύσει επιθέσεις με αεροσκάφη και πυραύλους, αλλά επιχείρηση που έχει σκοπό να προκαλέσει πραγματικά καταστροφικές επιπτώσεις στις δυνάμεις του Ιράκ, του Ιράν ή της Συρίας θα πρέπει να περιμένει έως ότου τελειώσει η πανδημία.
Όμως, πραξικόπημα είναι σίγουρα δυνατό και πιθανό. Υπάρχουν πολλοί στην ιρακινή κυβέρνηση που θα ευθυγραμμιστούν με τις ΗΠΑ είναι τέτοια που είναι αναγκαστική η απόφαση.
Ωστόσο η ανάληψη μιας τέτοιας απόφασης πιθανότατα θα έρθει σε εθνικό επίπεδο, με λίγα ακραία επίπεδα μεταξύ ατόμων, οργανώσεων και φυλών, και είναι δυνατή η επανάληψη του εμφυλίου πολέμου στο Ιράκ της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Αυτή τη φορά πιθανώς περισσότερο με κουρδική ανάμειξη, καθώς οι ΗΠΑ ελπίζουν να υποκινήσουν κουρδική εξέγερση και στο Ιράν.
Η ιδέα μιας κοινής Σουνιτικής-Κουρδικής συμμαχίας (όσο αμφίβολη μπορεί να τη θεωρούν, οι Αμερικανοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε διάφορα επίπεδα, και από τα δύο μέρη, πιστεύουν ότι είναι δυνατόν) θα μπορούσαν κατά κάποιον τρόπο να καταλάβουν τον έλεγχο της Βαγδάτης. Κάτι προφανώς παράνομο και, φυσικά, θα προκαλέσει εγκληματική ταλαιπωρία στον ιρακινό λαό, ο οποίος από την εισβολή των ΗΠΑ το 2003 έχει υποστεί τρομερές συνέπειες αυτής της εισβολής. Ασχέτως αν εξακολουθούν να απουσιάζουν από τη ρητορική και τη λογική των περισσότερων Αμερικανών στρατιωτικών, πολιτικών και μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Έτσι, ένα πραξικόπημα, τόσο καταστροφικό, όπως προβλέπουν οι περισσότεροι παρατηρητές εκτός των ΗΠΑ, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στη Βαγδάτη, ειδικά όταν πιστεύεται ότι οι ΗΠΑ έχουν φτάσει σε επίπεδο χαμένης επιρροής, ελέγχου ή αξιοπιστίας.
Ωστόσο η ιδέα των ΗΠΑ να διατηρεί οποιαδήποτε αξιοπιστία ως ηθικός, καλοπροαίρετος ή αποτελεσματικός σκοπός στην εξωτερική και στρατιωτική πολιτική της ορθώς θεωρείται παράλογη εκτός των ΗΠΑ.
Αναμένεται να δούμε την ίδια απάντηση από τους Ιρακινούς που είδαμε το 2003-2012: Μαζική και λαϊκή αντίσταση σε κατοχή από ξένη δύναμη.
Οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να αποδυναμώσουν αυτή την αντίσταση, όπως πάντα. Σε αυτή την περίπτωση επιστρέφοντας στον πόλεμο ανάμεσα σε Σουνίτες εναντίον των Σιιτών, ενώ θα προσπαθήσουν να φέρουν τους Κούρδους ενάντια στους Σιίτες.
Οι Αμερικανοί σχεδιαστές και οι πολιτικοί έχουν πολύ απλουστευμένη άποψη για τον κόσμο και έτσι πιστεύουν ότι οτιδήποτε μπορεί να βλάψει το Ιράν είναι αξιόλογο, δικαιολογημένο και τελικά αποτελεσματικό.
Σε αυτή την περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ ευθυγραμμίζονται περαιτέρω με τους Σουνίτες και τους Κούρδους στο Ιράκ για να βλάψουν τον πολιτικό έλεγχο των Σιιτών συμμάχων του Ιράν, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ πηγαίνουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα, που οι ιδιοι δημιουργησαν πριν αυτές οι οργανωσεις ισλαμοφασιστων των ΗΠΑ αποστοιχιθουν για τα δικα τους συμφεροντα και ιδεολογια. Αυτό που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους από τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, το Κατάρ, τα ΗΑΕ και το ισραηλινοναζιστικο καθεστως που οι ΗΠΑ δημιουργησαν στη Μεση Ανατολη, έκαναν στη Συρία και ακόμα και αν όλα τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι παρόμοια πολιτική θα αποτύχει.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέθανε από τον κορωνοϊό ο Χιλιανός συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα
 Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, 13:49
Ο Λουίς Σεπούλβεδα (4 Οκτωβρίου 1949 - 16 Απριλίου 2020) ήταν συγγραφέας, σκηνοθέτης, δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής
Ο Λουίς Σεπούλβεδα γεννήθηκε στο Οβάγιε της επαρχίας Λιμαρί, στη βόρεια Χιλή. Αφού τελείωσε το Γυμνάσιο στο Σαντιάγο σπούδασε θεατρική σκηνοθεσία στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Χιλής. Ο γιος ενός μέλους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Χιλής και νοσοκόμας καταγωγής Μαπούτσε, σπούδασε θεατρική παραγωγή στο Πανεπιστήμιο της Χιλής. Διατέλεσε ηγέτης του φοιτητικού κινήματος τα χρόνια των σπουδών όντας μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος της Χιλής και επί κυβέρνησης Σαλβαδόρ Αγιέντε υπήρξε στέλεχος στο τμήμα των πολιτιστικών θεμάτων, όπου ήταν υπεύθυνος για μια σειρά από φθηνές εκδόσεις για το ευρύ κοινό. Επίσης ενήργησε ως μεσολαβητής της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων της Χιλής.
Μετά το πραξικόπημα του 1971, που έφερε στην εξουσία τον Αουγούστο Πινοσέτ και την δικτατορία του, φυλακίστηκε για 2,5 χρόνια και στη συνέχεια, αφού αποφυλακίστηκε υπό όρους μετά από τις πολλές προσπάθειες του γερμανικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, κρατήθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Κατάφερε να δραπετεύσει και έζησε παράνομα για ένα χρόνο περίπου. Με τη βοήθεια ενός φίλου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Aliance Française στο Βαλπαραΐσο, έστησε μια θεατρική ομάδα που έγινε η πρώτη πολιτιστική εστία αντίστασης. Ο ίδιος συνελήφθη εκ νέου και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για προδοσία και ανατροπή του πολιτεύματος. Η ποινή αργότερα μειώθηκε σε 28 χρόνια.
Το γερμανικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας παρενέβη πάλι το 1977 και η ποινή του μετατράπηκε σε οκτώ χρόνια εξορίας. Φεύγοντας από τη Χιλή για τη Σουηδία, (τον τόπο που είχε αποφασιστεί να εξοριστεί) όπου θα δίδασκε ισπανική λογοτεχνία, στην πρώτη του στάση στο Μπουένος Άιρες δραπέτευσε και κατάφερε να πάει στην Ουρουγουάη. Επειδή όμως οι πολιτικές συνθήκες στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη ήταν παρόμοιες με αυτές στην πατρίδα του, ο Λουίς Σεπούλβεδα πήγε στο Σάο Πάολο στη Βραζιλία, και στη συνέχεια στην Παραγουάη. Αναγκάστηκε να φύγει πάλι, λόγω του τοπικού καθεστώτος και εγκαταστάθηκε τελικά στο Κίτο του Εκουαδόρ, φιλοξενούμενος του φίλου του Χόρχε Ενρίκε Αδούμ (Jorge Enrique Adoum), όπου σκηνοθέτησε για το θέατρο Alliance Française και ίδρυσε μια θεατρική εταιρεία. Επίσης έλαβε μέρος σε μια εκστρατεία της UNESCO της αξιολόγησης του αντίκτυπου του αποικισμού στους Ινδιάνους Σουάρ (Shuar).
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας μοιράστηκε τη ζωή των Σουάρ για επτά μήνες και κατανόησε τη Λατινική Αμερική ως μια πολυπολιτισμική και πολυγλωσσική ήπειρο,  για ένα αγροτικό πληθυσμό που εξαρτάται από το γύρω του φυσικό περιβάλλον. Εργάστηκε σε στενή επαφή με τις ινδιάνικες οργανώσεις και συνέταξε το πρώτο σχέδιο διδασκαλίας γραμματισμού για την ομοσπονδία των αγροτών Ιμπαμπούρα (Imbabura) των Άνδεων.
Το 1979 εντάχθηκε στη Διεθνή Ταξιαρχία που αγωνιζόταν στη Νικαράγουα εναντια στην αμερικανοκινητη δικτατορια του Σομοζα, και μετά τη νίκη της επανάστασης εκεί άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Ένα χρόνο αργότερα έφυγε για την Ευρώπη και πήγε στο Αμβούργο. Λόγω του θαυμασμού του για τη γερμανική λογοτεχνία (έμαθε τη γλώσσα στη φυλακή), ιδιαίτερα τους ρομαντικούς Νοβάλις και Φρήντριχ Χαίλντερλιν (Friedrich Hölderlin). Στην Γερμανία εργάστηκε ως δημοσιογράφος ταξιδεύοντας πολύ στη Λατινική Αμερική και την Αφρική. Το 1982 ήρθε σε επαφή με την Greenpeace και εργάστηκε μέχρι το 1987 ως μέλος πληρώματος σε ένα από τα πλοία τους. Αργότερα λειτούργησε ως συντονιστής μεταξύ των διαφόρων κλάδων της οργάνωσης.
Τον Φεβρουάριο του 2020 αρρώστησε στην πανδημία του Covid-19 και νοσηλευόταν στην Ισπανία, σε νοσοκομείο στο Οβίδεο. Τελικά έχασε τη μάχη με την ασθένεια στις 16 Απριλίου του 2020.


Το 1979 προσχώρησε στις διεθνείς ανταρτικές ταξιαρχίες στη Νικαράγουα και, μετά τη νίκη, μετακόμισε στη Γερμανία. Εκεί ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος, και στη δεκαετία του ογδόντα ξεκίνησε τον ακτιβισμό του να επικεντρώνεται και πάλι αυτή τη φορά στο οικολογικό επίπεδο και στον αγώνα για τη διατήρηση του περιβάλλοντος, ενώνοντας το πλήρωμα ενός πλοίου της Greenpeace.
Η Sepúlveda ήταν υπέροχος ταξιδιώτης. Τα βιβλία περιπέτειας του συνδέονταν κάπως με την παράδοση του Βέρνη ή του Κόνραντ του 19ου αιώνα, υποδηλώνοντας έναν ορισμένο «νεο-εξωτισμό», όπως ορίστηκε από τον εκδότη Gustavo Guerrero. Αυτό συνδέθηκε με το ευρύ κοινό στη Γαλλία και το φαινόμενο έγινε μεταδοτικό. Αργότερα υπέγραψε περισσότερα από είκοσι μυθιστορήματα, ταξιδιωτικά βιβλία, σενάρια και δοκίμια. Το τελευταίο της βιβλίο, Η ιστορία μιας λευκής φάλαινας , κυκλοφόρησε πέρυσι. Μερικά από τα έργα του έχουν επίσης προσαρμοστεί στον κινηματογράφο, όπως η ιστορία ενός γλάρου και της γάτας που τον δίδαξε να πετάξει , από τον Ιταλό Enzo D'Alò και σε μια κινούμενη έκδοση, ή Ένας γέρος που διάβαζε ερωτικά μυθιστορήματασε σκηνοθεσία Αυστραλιανού Rolf de Herr. Του απονεμήθηκε ο ιππότης των τεχνών και των επιστολών της Γαλλικής Δημοκρατίας και επίτιμος γιατρός από το Πανεπιστήμιο του Urbino της Ιταλίας.
Ο μυθιστοριογράφος εγκαταστάθηκε στο Gijón το 1997 μετά την επανάληψη της σχέσης του με την Carmen Yáñez, τον σύντροφό του στη δεκαετία του εβδομήντα στη Χιλή και τη μητέρα του γιου του Carlos Lenin. Στη Γερμανία είχε σχέση με τη Μαργαρίτα Seven και είχε τρία παιδιά. Μοιράστηκε τη γενιά, τη Χιλή υπηκοότητα, την εξορία στην Ισπανία και τη μεγάλη διεθνή επιτυχία με τον Roberto Bolaño, συγγραφέα του οποίου η λογοτεχνία δεν είχε καμία σχέση με αυτή του Luis Sepúlveda. "Αλλά και τα δύο είναι ορφανά της περιπέτειας της αριστεράς της Λατινικής Αμερικής", λέει ο Guerrero. «Είναι μέρος αυτής της γενιάς που θυσίασε τη ζωή της για αριστερά ιδεώδη και που εξαφανίστηκε τη δεκαετία του 1990. Ο Bolaño είπε μέρος αυτής της ιστορίας, και υπάρχει κάτι από τους The Wild Detectives στη βιογραφία του Sepúlveda. "




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μετά το lockdown, έρχεται το reopening !
φάτε μάτια ψάρια ....
και στη κορφή κανέλλα!
Δανιο λέγεται , μνημόνιο λέγεται ....ΔΕΝ θυμάμαι ,θα σας γελάσω



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το γεγονός πως όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να χαλαρώνουν την καραντίνα, αν και εξακολουθούν να μετράνε εκατοντάδες νεκρούς σε καθημερινή βάση, αν και δεν έχουν στη διάθεσή τους κάποιο εμβόλιο ή έστω κάποιο φάρμακο, δείχνει το αδιέξοδο της πολιτικής του lockdown. Φυσικά ούτε σε ένα μήνα τα συστήματα υγείας, με τα χρόνια προβλήματα, πρόλαβαν και μεταμορφώθηκαν και είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, ούτε ο ιός εξαφανίστηκε από προσώπου γης (από τη στιγμή που λόγω της καραντίνας δεν έχουμε αναπτύξει ανοσία, είναι δεδομένο πως το δεύτερο κύμα θα έρθει. Δεν τα λέω εγώ αυτά. Καθηγητές που υποστηρίζουν την καραντίνα τα λένε-.. Απλά οι κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι το φάρμακο (δηλαδή το lockdown) είναι χειρότερο από την ασθένεια και ότι η οικονομική καταστροφή που θα προκαλέσει μπορεί να φέρει μεγαλύτερη δυστυχία και περισσότερους νεκρούς απ' ότι η επιδημία του κορωνοϊου. Ήδη έχουμε ξεφύγει από τις ντεμοντέ συγκρίσεις με το Κραχ του 1929. Στην Αγγλία λένε πως αν η καραντίνα συνεχιστεί για τρεις μήνες , θα αντιμετωπίσουν την χειρότερη ύφεση από το Μεγάλο Ψύχος του 1709 (στην Ελλάδα πάλι, αν συνεχίσουμε έτσι, βλέπω να μιλάμε για την μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ από την εποχή της... απόβασης του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο). Από τη στιγμή λοιπόν που η καραντίνα έχει τέτοιες φονικές παρενέργειες, από τη στιγμή που εμβόλιο δεν θα έχουμε (αν έχουμε ποτέ) πριν περάσουν 12 με 18 μήνες , από τη στιγμή που και τα φάρμακα δεν είναι πανάκεια (και για την γρίπη υπάρχει το tamiflu αλλά πεθαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες κάθε χρόνο), η μόνη λύση είναι διακοπή της καραντίνας, μέτρα ατομικής υγιεινής, μάσκες, προστασία των ευπαθών ομάδων και να περιμένουμε η ανοσία του πληθυσμου να κάνει τη δουλειά της και να μας προστατεύσει από τον ιό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Σάλος μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα με τη δασκάλα και τα… ερωτικά παιχνίδια
Μεσα στη Μεγαλη Εβδομαδα, μια εκπαιδευτικός που δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο αναζητά αγοραστές για τα… σεξουαλικά βοηθήματα (!!!) που πουλά μέσω της ιστοσελίδας της!
Μάλιστα, σε ένα προκλητικό βίντεο εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας, η 29χρονη παιδαγωγός Μαρία Καλογεροπούλου, που ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Παύλου Γερουλάνου, δεν διστάζει να περιγράφει αναλυτικά τα πλεονεκτήματα του… δονητή!
Η -κατά δήλωσή της- φεμινίστρια, που έγινε γνωστή από τη σελίδα της στο facebook, όπου δημοσιεύει βίντεο… κοινωνικού (όπως υποστηρίζει) περιεχομένου, επέλεξε να ανεβάσει τη Μεγάλη Δευτέρα ένα άκρως «εκπαιδευτικό» οπτικοακουστικό υλικό για τη χρήση του δονητή «Διπλή Απόλαυση», τον οποίο προωθεί μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της!
Στο επίμαχο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών και 42 δευτερολέπτων η δασκάλα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απευθύνεται στο κοινό που την παρακολουθεί και διαβάζει τη διεξοδική περιγραφή μιας πελάτισσας που έμεινε ικανοποιημένη από την αγορά του προϊόντος, συνιστώντας μάλιστα σε όσες επιθυμούν να το δοκιμάσουν να κάνουν… διατάσεις πριν το χρησιμοποιήσουν!
Προφανώς αυτό είχε κατά νου ως «περιεχόμενο με ουσία» η νεαρή εκπαιδευτικός (που βάλθηκε να προκαλέσει τέτοιες μέρες το θρησκευτικό αίσθημα), όταν περιέγραφε τον σκοπό της σελίδας «Προχωράμε» που έχει συνιδρύσει στο facebook.
«Στο “Προχωράμε”, σημείο αναφοράς είναι τα κοινωνικά θέματα. Αποστολή είναι να διαδίδεται περιεχόμενο με ουσία στο κοινό που περνά τον περισσότερο χρόνο του στα social media» αναφέρει χαρακτηριστικά στην περιγραφή της σελίδας της η 29χρονη, προσθέτοντας ότι απώτερος στόχος της ομάδας των ιδρυτών είναι «να αλλάξει το πού εστιάζει η Ελλάδα»!
Φαίνεται ότι για τη νεαρή δηθεν «φεμινίστρια» η περιγραφή των δυνατοτήτων ενός… δονητή αποτελεί μείζον κοινωνικό ζήτημα, ισότιμο της πανδημίας του κορονοϊού, της ανεργίας και των οικονομικών προβλημάτων που έχει επιφέρει, και έπρεπε να αναδειχθεί άμεσα, επισκιάζοντας ακόμα και τη θρησκευτική κατάνυξη που οι πιστοί βιώνουν εντός των τοίχων του σπιτιού τους λόγω του φονικού ιού.
Η 29χρονη εκπαιδευτικός, που είχε καταγγείλει στο πρόσφατο παρελθόν σεξιστική «επίθεση» από έναν πωλητή λαχανικών της Βαρβακείου Αγοράς, ο οποίος θέλησε να τη δελεάσει προσφέροντάς της… μελιτζάνες (!), πουλά μέσα από τη σελίδα της από θερμαινόμενους δονητές και πρωκτικές σφήνες μέχρι σετ με αξεσουάρ ΒDSM και σκουλαρίκια για το γυναικείο στήθος!
Όσο για τον επίμαχο δονητή που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το πρόσφατο βίντεο, περιγράφεται στην ιστοσελίδα της ως «το απόλυτο ερωτικό παιχνίδι για έντονους οργασμούς», καθώς προσφέρει «διπλή διέγερση κλειτορίδας- σημείου G χωρίς να χρειάζεται να βάλεις τα χέρια σου» και «λειτουργεί με τηλεχειριστήριο κάνοντας ευκολότερη και πιο ξεκούραστη την απόλαυση»!
Τα τελευταία χρόνια η Μαρία Καλογεροπούλου (που η μόρφωση μικρών παιδιών περνά από τα χέρια της) «τυλίγει» τις επίμαχες μπίζνες με τον μανδύα ενός δηθεν «φεμινιστικού κινήματος» και κυνηγάει τα likes μέσα από βίντεο με κακοποιημένα ζώα, φωτογραφίες με οικολογικά μηνύματα και αναρτήσεις για μεταναστες, άστεγους, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας! Πρόσφατα, μάλιστα, θέλοντας να παραμείνει επίκαιρη, έχει εντρυφήσει και στα ζητήματα που άπτονται του κορονοϊού!
Στο βιογραφικό της δηλώνει απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, ενώ έχει εργαστεί στην Προσχολική Αγωγή σε Ελλάδα και Γερμανία. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν μεταξύ των υποψηφίων στον συνδυασμό του Παύλου Γερουλάνου, ενώ είχε φροντίσει να την καλέσει στη ραδιοφωνική του εκπομπή και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για να μιλήσει ως ειδήμων επί… παντός επιστητού.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κορωνοϊός: Εκλογές στη Νότια Κορέα εν μέσω πανδημίας - Κέρδισε το Δημοκρατικο κόμμα του Μουν Τζε-ιν
13:19 Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020
Σαρωτική νίκη πέτυχε το κυβερνών Δημοκρατικο κόμμα του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, το οποίο κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές, από τις πρώτες πανεθνικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν αφότου άρχισε η πανδημία. Η νίκη αποδίδεται στις επιτυχίες των προσπαθειών της χώρας να συγκρατήσει τη διάδοση του νέου κορωνοϊού, ενώ την εκλογική διαδικασία παρακολούθησε όλος ο κόσμος.
Μάλιστα, η συμμετοχή έφτασε το 66,2%, υψηλότερη απ' όλες τις βουλευτικές εκλογές που έχουν πραγματοποιηθεί από το 1992, σύμφωνα με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή.
Οι Αρχές έλαβαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας απολυμαίνοντας και τα 14.000 εκλογικά τμήματα και απαιτώντας οι ψηφοφόροι να φορούν μάσκες, να ελέγχεται η θερμοκρασία τους, να χρησιμοποιούν απολυμαντικό χεριών και πλαστικά γάντια και να κρατούν ασφαλή απόσταση από άλλους.
Περίπου 2.800 ασθενείς με Covid-19 επετράπη να ψηφίσουν ταχυδρομικώς ή αυτοπροσώπως σε ειδικούς χώρους, ενώ περισσότεροι από 13.000 πολίτες που βρίσκονται σε εθελουσία καραντίνα ψήφισαν μετά το κλείσιμο των καλπών.
Τα ποσοστά δημοτικότητας του Μουν και του Δημοκρατικού Κόμματός του είχαν δεχθεί ισχυρό πλήγμα τον Φεβρουάριο, όταν το πρώτο μείζον ξέσπασμα του ιού εκτός Κίνας έπληξε τη Νότια Κορέα, η οποία ήδη προσπαθούσε να ανακάμψει από μια οικονομία σε στασιμότητα και σειρά εγχώριων πολιτικών σκανδάλων.
Έκτοτε όμως, η σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένη εκστρατεία της κυβέρνησης κατά του ιού αύξησε τη δημοτικότητα του Μουν και του προοδευτικού κόμματός του.
Έτσι οι βουλευτικές εκλογές μετατράπηκαν σε ένα δημοψήφισμα για την απάντηση του προέδρου Μουν στην επιδημία, μια απάντηση που αναφέρεται ως υπόδειγμα σ' ολόκληρο τον κόσμο σε μια περίοδο που η Νότια Κορέα εξάγει διαγνωστικά τεστ σε μια εικοσαριά χώρες.

Το κυβερνητικό στρατόπεδο της συμμαχιας Δημοκρατικου κομματος (163 εδρες) και του κομματος Μαζι για τους Πολιτες (17 εδρες) εξασφάλισε 180 έδρες στο 300μελές κοινοβούλιο που αποτελείται από ένα μόνο σώμα, καταγράφοντας αύξηση από τις 120 που είχε προηγουμένως. Ο κύριος συνασπισμός της συντηρητικής αντιπολίτευσης κέρδισε 103 έδρες, σύμφωνα με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή. Ενωμενο Κομμα του Μελλοντος (84 εδρες και Κομμα του Μελλοντος (19 εδρες).  Το κεντροαριστερο Κομμα Δικαιοσυνης 6 Εδρες, το κεντροδεξιο Κομμα 3 εδρες, και το νεοφιλελευθερο κεντροαριστερο :Ανοιξτε τους Δημοκρατικους 3 εδρες.
"Ο λαός ενίσχυσε μέσω των εκλογών τις προσπάθειές μας για το ξεπέρασμα της εθνικής κρίσης", ανέφερε ο Μουν σε δήλωση που εξέδωσε ευχαριστώντας τους πολίτες επειδή συμμορφώνονται με τις οδηγίες για την ασφάλεια και για την υψηλή συμμετοχή τους.
Ο πρώην πρωθυπουργός Λι Νακ-γιον, ο οποίος διεξήγαγε την εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία του πως η νίκη αποτελεί "αυστηρή εντολή" από τους ψηφοφόρους να αντιμετωπιστεί ο ιός και να ελαχιστοποιηθεί ο οικονομικός αντίκτυπός του.
Η πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος στο κοινοβούλιο θα βοηθήσει τον Μουν να προχωρήσει με το πρόγραμμά του στα δύο τελευταία χρόνια της θητείας του, το οποίο περιλαμβάνει πιο χαλαρές δημοσιονομικές πολιτικές που έχουν στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υψηλότερο κατώτατο μισθό και δέσμευση με τη Βόρεια Κορέα.

Ήττα στην Νταεγκού
Το κεντρωο Δημοκρατικό Κόμμα ενισχύθηκε στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, όπου κατέλαβε περισσότερες από το 80% των εδρών που διακυβεύονταν.
Ωστόσο έχασε στην περιφέρεια Γκανγκνάμ, όπου ένας πρώην διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας που αυτομόλησε ήταν υποψήφιος του κύριου αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος και νίκησε με διαφορά σχεδόν 20% έναν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος που εκλεγόταν για τέσσερις θητείες.
Το συντηρητικο Ενωμένο Κόμμα του Μέλλοντος κέρδισε επίσης την περιφέρεια του Νταεγκού και την Επαρχία Βόρειας Γκιεονγκσάνγκ, που επλήγησαν σκληρότερα από το ξέσπασμα του κορονοϊού.
Η περιοχή είναι παλαιόθεν προπύργιο των συντηρητικών και ειδικοί λένε πως τα αισθήματα των ψηφοφόρων κατά της κυβέρνησης μπορεί να ενισχύθηκαν από τον αρχικό αγώνα κατά της αύξησης των κρουσμάτων εκεί και από τη διαμάχη σχετικά με το αν ήταν απαραίτητο το lockdown.
Η Νότια Κορέα πέτυχε σε μεγάλο βαθμό να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία χάρη σε μια εκτεταμένη εκστρατεία διαγνωστικών τεστ και εντατική ιχνηλάτηση των επαφών, κερδίζοντας επαίνους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλα κράτη.
Τα νοτιοκορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανέφεραν σήμερα 22 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 10.613.
Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων κυμαινόταν γύρω στα 30 την περασμένη εβδομάδα, κυρίως άνθρωποι που έφταναν από το εξωτερικό.
"Αν και η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη, πιστεύω πως η απάντηση της κυβέρνησης στον κορωνοϊό, περιλαμβανομένων των προετοιμασιών για την ψηφοφορία, μπορεί να βοήθησαν στις εκλογές", λέει ο Χαν Γκα-χαέ, ένας 28χρονος ψηφοφόρος.