Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Δευτερα 20 Απριλιου 2020



Οδηγία-ντροπή: Το έσχατο σημείο στο οποίο έφερε τη Σουηδία η «Ανοσία της αγέλης»
Ο μύθος της χώρας - υπόδειγμα κοινωνικού κράτους και ευημερίας οδεύει προς κατάρρευση μαζί με το σύστημα υγείας της

Στις 13 Απριλίου οι εντυπώσεις της παγκόσμιας κοινής γνώμης για το σουηδικό μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού τελούσαν υπό… ανατροπή.
Για τρίτη σερί ημέρα η Σουηδία είχε ανακοινώσει πολύ περιορισμένο αριθμό θανάτων, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Το peak έως τότε ήταν οι 114 θάνατοι της 7ης Απριλίου. Το τριήμερο 11-13/04 ανακοινώθηκαν αθροιστικά 49 θάνατοι. Τέθηκε υπό έλεγχο η εξάπλωση του ιού και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την «επιπέδωση» της επιδημικής καμπύλης; Δικαιώθηκε η σουηδική κυβέρνηση για την αιρετική στάση της ως η μοναδική χώρα στον κόσμο που επιμένει στην «ανοσία της αγέλης»;
Τίποτε τελικά δεν ήταν τόσο… καλό όσο φαινόταν και αυτό ήταν κάτι που προφανώς γνώριζε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, που απέφυγε ευλαβικά τις τυμπανοκρουσίες. Άλλωστε οι ενεργές περιπτώσεις (active cases) παρέμεναν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το επόμενο τριήμερο ήταν μακράν το χειρότερο από την έναρξη της επιδημίας. Από τις 14 έως τις 16 Απριλίου η Σουηδία μέτρησε 414 θανάτους από κορωνοϊό και 1592 κρούσματα. Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 12.500 και οι θάνατοι τους 1300.
Νούμερο υπερδιπλάσιο από αυτό που έχουν μαζί οι άλλες τρεις σκανδιναβικές χώρες, Φινλανδία (75 θάνατοι), Νορβηγία (152) και Δανία (321), που πήραν δραστικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ο πληθυσμός και των τριών αυτών χωρών μαζί είναι περίπου 1,7 φορές μεγαλύτερος από τη Σουηδία των 10,2 εκατ. κατοίκων. Και οι τρεις αυτές χώρες έχουν κλείσει προ πολλού τα σύνορα τους με τη Σουηδία, φοβούμενες την εισαγωγή κρουσμάτων από χώρα που ο ιός έχει αφεθεί να αλωνίζει.
Στη Σουηδία σχολεία (για τα παιδιά κάτω των 16 ετών), μπαρ, καφέ, εστιατόρια, αθλητικοί χώροι και κινηματογράφοι παραμένουν ανοιχτά. Η προσδοκία είναι ότι «κάποια στιγμή μέσα στον Μαΐο θα έχει επιτευχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό ανοσία στον πληθυσμό», όπως δήλωσε ο υπεύθυνος επιδημιολόγος για τη χάραξη της στρατηγικής, Άντερς Τέγκνελ. Η κουλτούρα είναι τελείως διαφορετική και η στήριξη της οικονομίας παραμένει επίκεντρο της προσέγγισης. «Εδώ αγοράζουμε καφέ ακόμα και αν δεν έχουμε πρόθεση να τον πιούμε προκειμένου να στηρίξουμε τις καφετέριες. Ξέρω ανθρώπους που κλείνουν δωμάτια ξενοδοχείων και δεν πάνε ποτέ σε αυτά για να κινείται η αγορά», λέει ο Έλληνας Νίκος Σάπκαρης, που εργάζεται ως ψυχολόγος στο Μάλμε. Χαρακτηρίζει την προσέγγιση των Σουηδών ως «ένα από τα μεγαλύτερα ψυχολογικά πειράματα στην ιστορία».
Ένα πείραμα που φαίνεται όμως πια ότι οδεύει προς αποτυχία. Στις 12 Απριλίου η εφημερίδα «Dagens Nyheter» δημοσίευσε επιστολή υπογεγραμμένη από 22 επιστήμονες – ερευνητές σε Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια της χώρας (ιολόγοι και επιδημιολόγοι στην πλειονότητά τους), με την οποία καλούσαν την κυβέρνηση να κλείσει, έστω και τώρα, σχολεία και επιχειρήσεις για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Την ίδια ημέρα ο σουηδικός Τύπος αποκάλυψε ένα έγγραφο προερχόμενο από το ερευνητικό Ιατρικό Κέντρο Karolinska Institute της Στοκχόλμης (μεγαλύτερο στη χώρα), σύμφωνα με το οποίο οι οδηγίες που δίνονται πλέον στα νοσοκομεία της χώρας δείχνουν ότι το Σύστημα Υγείας έχει ουσιαστικά καταρρεύσει. Το έγγραφο, το οποίο μοιράστηκε στους γιατρούς του νοσοκομείου, βασίζεται σε κατευθυντήριες γραμμές που εκπόνησε το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας της Σουηδίας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης καταστάσεων που ενδέχεται να προκύψουν όταν υπάρξουν περισσότεροι ασθενείς από κρεβάτια ΜΕΘ, ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
Σύμφωνα με αυτό, το ιατρικό προσωπικό δεν πρέπει να δέχεται άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, σε περίπτωση έξαρσης της επιδημίας. Προτείνεται επίσης να μην γίνονται δεκτά άτομα άνω των 70 που παρουσιάζουν «σημαντική ανεπάρκεια οργάνων» σε περισσότερα από ένα όργανα, καθώς και άτομα άνω των 60 που έχουν ανεπάρκεια σε περισσότερα από δύο όργανα. Συνίσταται επιπλέον ότι άτομα που εντάσσονται σε οποιαδήποτε από αυτές τις κατηγορίες και βρίσκονται ήδη σε εντατική θεραπεία θα πρέπει να απομακρύνονται από τις ΜΕΘ σε περίπτωση που προκύψει μια κατάσταση κρίσης, προκειμένου να δοθεί χώρος στους άλλους με περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης! Το ίδιο ισχύει και για όσους εμφανίζουν ανεπάρκεια οργάνων ενώ υποβάλλονται σε θεραπεία σε ΜΕΘ.
Ήταν τελικά ικανό να αντέξει την επιλογή μιας τέτοιας τακτικής το πολυδιαφημισμένο Σύστημα Υγείας της Σουηδίας; Ή μήπως κακώς είχε διαφημιστεί τόσο; Η αλήθεια είναι μάλλον κάπου στη μέση. Η χώρα που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιβίωσης στον κόσμο σε περιστατικά καρκίνου, πιθανόν να στερείται τις υποδομές για να αντέξει ένα κύμα επιδημίας.
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε τo 2018 στο επιστημονικό περιοδικό του Ιατρικού Συλλόγου Σουηδίας, Läkartidningen, οι θέσεις νοσηλείας στη χώρα ήταν οι λιγότερες μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. με αναλογία 2,4 ανά 1000 κατοίκους. Η τελευταία επίσημη καταγραφή για τον αριθμό κλινών ΜΕΘ στις χώρες της Ε.Ε. είναι του 2012 και διενεργήθηκε από το επιστημονικό περιοδικό Intensive Care Medicine. Η Σουηδία ήταν προτελευταία σε αυτή τη λίστα (κάτω και από την Ελλάδα), πάνω μόνο από την Πορτογαλία, με 5,8 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν 11,5.
Ο αριθμός των ΜΕΘ αυτή τη στιγμή στη Σουηδία μοιάζει με… επτασφράγιστο μυστικό, ενώ πέπλο μυστηρίου καλύπτει και άλλες παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την επάρκεια ή όχι του Συστήματος Υγείας.
«Η Σουηδία γενικά έχει παράδοση στην διαφάνεια διαχείρισης του δημόσιου χρήματος και των πόρων. Αυτή την στιγμή, είναι ίσως η πρώτη φορά που δεν γνωρίζουμε τίποτα. Είναι πρωτόγνωρο και για εμάς. Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν υπάρχει επάρκεια προστατευτικού εξοπλισμού και διαγνωστικών τεστ και για πόσο καιρό. Ελπίζουμε να υπάρχει κάποιο σχέδιο», δήλωσε πρόσφατα στη «Huffingtonpost» ο Έλληνας γιατρός Νίκος Γενημάκης, που κατοικεί στη Στοκχόλμη και εργάζεται στο Ακαδημαϊκό Κέντρο Υγείας Λιλιεχόλμεν.
Στις αρχές Απριλίου η πνευμονολόγος Μαριέττα Κοκκάλα, η οποία εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λίνσεπινγκ, δήλωσε στα «Νέα» ότι «μου ζητούν να αποκλείσω ανθρώπους από τη ΜΕΘ». Η ανάγκη επιλογής για το ποιος ασθενής θα ζήσει είναι ήδη υπαρκτή και για πολλούς Σουηδούς πίσω από αυτήν κρύβεται η μερική ιδιωτικοποίηση του σουηδικού συστήματος υγείας. Μια ιδιωτικοποίηση, που όπως υποστηρίζουν, οδήγησε μία από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης, με το 10ο μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην ήπειρο, να έχει εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό ΜΕΘ – ανήμπορο να ανταποκριθεί σε μια κατάσταση εθνικής υγειονομικής κρίσης.
Αυτός είναι πιθανότατα και ο λόγος που την τελευταία εβδομάδα έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των θανάτων στους οίκους ευγηρίας. Κρεβάτια στις ΜΕΘ δεν υπάρχουν για όλους και η κοινή γνώμη είναι πλέον διχασμένη, καθώς αυξάνονται ολοένα οι υποστηρικτές της ιδέας του lockdown. «Δεν είναι αποτυχία όλης της στρατηγικής, αλλά αποτυχία να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους στους οίκους ευγηρίας», δήλωσε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Άντερς Τέγκνελ, που κινδυνεύει πλέον να πάρει πάνω του το κρίμα του πιο ακραίου νεοφιλελεύθερου πειράματος στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία.
«Πόσες ζωές είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν, ώστε να μην πάνε σε lockdown και να διακινδυνεύσουν μεγαλύτερες επιπτώσεις στην οικονομία;» διερωτήθηκε πρόσφατα ο Σουηδός καθηγητής επιδημιολογίας Joacim Rocklöv.
Από την απάντηση θα εξαρτηθεί αν θα καταρρεύσει οριστικά ο μύθος μιας χώρας  – υπόδειγμα κοινωνικού κράτους και ευημερίας με καμάρι της, μεταξύ άλλων, το σύστημα υγείας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



STOP στην Τουρκική προπαγάνδα του ΣΚΑΪ
388 έχουν υπογράψει.
https://secure.avaaz.org/en/community_petitions/skai_stop_stin_toyrkiki_propaganda_toy_skai_/?rc=fb&fbclid=IwAR18GbGadsMDMZ84rt1Mt927QauAlqwVI6uBxCKwQ7yQYWF2m67XCMToWZg
Τα τουρκικά συμπληριαλ είναι διαθέσιμα άσκησης τουρκικής διάς διπλωματίας. Αποσκοπούν στη διαθεσιμότητα θετικά εντυπώματα για την Τουρκία. Εν χρήση υβριδικού πολέμου εκ μέρους της Τουρκίας, η διακόλυνση άσκησης τέτοιων πρακτικών, η χρήση του ΣΚΑΪ είναι απαράδεκτη



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαββόπουλος:
ο Τζήμερος του σολφέζ
Σχολιο.-  Δεν ξέρει σολφέζ....
Σχολιο.- Η διαφορά ειναι που ο τζημερος λέει και κάτι δικό του .




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γ. Πρίντεζης: Ήρωες είναι αυτοί που ζουν σε 40-50 τ.μ. με 2-3 παιδιά, όσοι δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ και νοσοκομεία!
17-04-2020
“Δεν στέλνω μήνυμα “μένω σπίτι”, θα είναι κάπως ειρωνικό, γιατί εγώ έχω μεγάλο σπίτι. Ήρωες είναι αυτοί που με δύο και τρία παιδιά μένουν σε σπίτια 40 – 50 και 70 τετραγωνικών, αυτοί που δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ και στα νοσοκομεία.”
Ο Γιώργος Πρίντεζης εμφανίστηκε χτες ζωντανά στο δελτίο της ΕΡΤ να μιλήσει από το σπίτι του στη Σύρο για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που διανύουμε από τη σκοπιά ενός επαγγελματία παίκτη.
Όταν κλήθηκε να πει τη γνώμη του για το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί με κάποιον τρόπο φέτος η σεζόν της Ευρωλίγκα, απάντησε πως “το καλύτερο πράγμα είναι να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση αυτών που έχουν πραγματικό πρόβλημα” και αναφέρθηκε ειδικά στις ιταλικές και ισπανικές ομάδες.
Πώς να παίξουν οι παίκτες, όταν βλέπουν κάτω από το σπίτι τους να περνάνε φορτηγά με τους νεκρούς;
Σχολίασε ότι νιώθει λίγο άβολα να μιλάει για το δικό του μέλλον, όταν ο κόσμος αντιμετωπίζει τόσο οξυμένα προβλήματα, μεταξύ άλλων οι φίλοι του και οι κοντινοί του άνθρωποι. Και αυτούς ακριβώς σκέφτηκε όταν ρωτήθηκε σε ποιους πρέπει να αφιερωθεί ο πρώτος αγώνας.
Τυχαίνει κι εμένα όλοι μου οι φίλοι και οι πολύ κοντινοί μου άνθρωποι να ζούνε σε μικρά διαμερίσματα με παιδιά μέσα. Και ένας από τους λόγους που δεν έχω στείλει αυτό το μήνυμα, stay home, που όλοι το έχουμε καταλάβει, είναι γιατί θα ήταν εν μέρει λίγο ειρωνικό. Υπάρχει κόσμος που το ζει πραγματικά και περνάει πάρα πολύ άσχημα, όταν έχει ένα, δύο και τρία παιδιά σε διαμέρισμα 40-50 τετραγωνικά. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες. Τους καταλαβαίνω απόλυτα και την προσπάθειά τους, όπως επίσης των νοσηλευτών και των γιατρών, και των ανθρώπων που δουλεύουν σε σούπερ-μάρκετ βέβαια, για να πηγαίνουμε εμείς να ψωνίζουμε κάθε μέρα. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων, τους αξίζει σεβασμός και όχι απλά μια αφιέρωση στο πρώτο παιχνίδι.
Βάζουμε το βίντεο να ξεκινήσει κατευθείαν από το επίμαχο απόσπασμα, για να αποφύγετε την ακατάσχετη φλυαρία του Βαγγέλη Ιωάννου που μιλάει περισσότερο από τον καλεσμένο του. Παρόλα αυτά, αξίζει να κάνετε υπομονή και να το ακούσετε ολόκληρο.
“Δεν στέλνω μήνυμα “μένω σπίτι”, θα είναι κάπως ειρωνικό, γιατί εγώ έχω μεγάλο σπίτι.
Ήρωες είναι αυτοί που με δύο και τρία παιδιά μένουν σε σπίτια 40 – 50 και 70 τετραγωνικών, αυτοί που δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ και στα νοσοκομεία.”
Γιώργος Πρίντεζης (Μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού)
https://www.youtube.com/watch?time_continue=672&v=-97O4nRtxJg&feature=emb_logo



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Και ο "αγώνας για την ελευθερία" στις ΗΠΑ συνεχίζεται:
Η εξαγριωμένη κυρία της φωτογραφίας, μέσα από ένα πολυτελές αγροτικό όχημα, υποστηρίζοντας την άρση των μέτρων προστασίας του πληθυσμού, βρίζει το νοσηλευτικό προσωπικό, που πραγματοποιεί αντιδιαδήλωση υποστηρίζοντας τα μέτρα,
Σχολιο.- Μα βέβαια, αυτή η καλοθρεμενη μεγαλοαστη με την ιδιωτική ασφάλεια, θεωρεί ότι είναι αλώβητη.. Θεωρεί ότι η νοσηλεία για την ίδια και τους όμοιους της( καθ όλα διαφορετική φυσικά από των κοινων θνητών) θα την προστατέψει από οποιονδήποτε ιό! Δεν λαμβάνει υπόψη όμως, ότι αυτός που θα την σώσει εκείνη τη στιγμή, είναι αυτός που μέσα απ το πολυτελές αυτοκίνητο της, έχει απέναντι της! Αυτός με την μπλε ή πράσινη στολή, με τη μάσκα και τα γιαντια... ο γιατρουδράκος... ναι αυτός θα σε σώσει "Αθλιότητα" !
Και συγνώμη που θα συμπληρώσω, αλλά τα περιττά, υπερβαρα κιλά της την εντασσουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πώς η πανδημία γρίπης του 1918 και η Σ.Ε. έφεραν επανάσταση στη δημόσια υγεία
Εκατό χρόνια πριν, το 1918, ο κόσμος γνώρισε την πρώτη μεγάλη πανδημία του 20ού αιώνα. Η ισπανική γρίπη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 50 έως 100 εκατ. ανθρώπων, που αντιστοιχεί στο 25% του παγκόσμιου πληθυσμού. Μετά από αυτήν, τίποτα δεν ήταν το ίδιο, καθώς οι εκτεταμένες απώλειες πυροδότησαν τη μεγαλύτερη «επανάσταση» στον τομέα της δημόσιας υγείας.
Ο κόσμος ήταν εντελώς διαφορετικός κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Η υγειονομική περίθαλψη δεν περιελάμβανε την παραμικρή έννοια προστασίας του γενικού πληθυσμού. Στον βιομηχανικό κόσμο, οι γιατροί -τουλάχιστον, στην συντριπτική πλειοψηφία- εργάζονταν ως ιδιώτες ή χρηματοδοτούνταν από φιλανθρωπικά και θρησκευτικά ιδρύματα, συνεπώς οι πολίτες δεν είχαν πρόσβαση στις υπηρεσίες τους.
Οι πολιτικές δημόσιας υγείας -όπως αυτές που εφαρμόζονταν τότε για το μεταναστευτικό- είχαν επηρεαστεί έντονα από την ευγονική. Η ελίτ αντιμετώπιζε τα λαϊκά στρώματα ως ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας, θεωρώντας ότι, οι νόσοι και οι τυχόν δυσμορφίες τους οφείλονται στον «φυσικό εκφυλισμό».
Ουδείς εξ αυτών σκέφτηκε να αναζητήσει τις αιτίες των ασθενειών στις κακές συνθήκες διαβίωσης, στα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, στην κακή διατροφή.
Όταν αρρώσταιναν και πέθαναν από τύφο, χολέρα και άλλες θανατηφόρες ασθένειες οι υπέρμαχοι της ευγονικής ισχυρίζονταν ότι πρόκειται για δικό τους λάθος -της εργατικής τάξης- , επειδή δεν προσπαθούσαν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ξεσπούσε επιδημία, η δημόσια υγεία αφορούσε μέτρα που αποσκοπούσαν στην προστασία της ελίτ από τις «μολυσματικές ασθένειες του όχλου».
Η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που δημιούργησε ένα κεντρικό σύστημα δημόσιας υγείας, το οποίο χρηματοδότησε μέσω ενός κρατικού ασφαλιστικού συστήματος, ενώ το παράδειγμα της ακολούθησαν και άλλες χώρες στη Δυτική Ευρώπη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες από την άλλη, διαχειρίστηκαν το ζήτημα επιλέγοντας ένα ασφαλιστικό σύστημα που βασίζεται στους εργοδότες, ωστόσο και στις ΗΠΑ, τα χρόνια που ακολούθησαν μετά τη γρίπη ελήφθησαν μέτρα όσον αφορά τη νομοθεσία για την περίθαλψη.
Το 1924, η σοβιετική κυβέρνηση έκανε λόγο για τον γιατρό του μέλλοντος, δηλώνοντας ότι θα έχει «τη δυνατότητα να μελετά τις επαγγελματικές και κοινωνικές συνθήκες που προκαλούν ασθένειες και όχι μόνο να θεραπεύει κάθε ασθένεια, αλλά επιπλέον να προτείνει τρόπους για την πρόληψή της. Το όραμα της Σοβιετικής Ένωσης υιοθετήθηκε σταδιακά σε ολόκληρο τον κόσμο και η δημόσια υγεία άρχισε να μοιάζει περισσότερο με αυτό που γνωρίζουμε σήμερα.
Ο ακρογωνιαίος λίθος της δημόσιας υγείας είναι η επιδημιολογία, που ορίζεται ως η επιστημονική μελέτη των παραγόντων που επηρεάζουν την συχνότητα εμφάνισης της υγείας και των ασθενειών σε έναν πληθυσμό, μέσω της εφαρμογής της στατιστικής στην ιατρική. Είναι η βάση και η λογική των παρεμβάσεων με ενδιαφέρον για τη Δημόσια Υγεία. Θεωρείται ως μεθοδολογία αιχμής στην έρευνα που είναι σχετική με τη Δημόσια Υγεία.
Από το 1925, για παράδειγμα, όλες οι Πολιτείες των ΗΠΑ  εισήχθησαν σε ένα εθνικό σύστημα αναφοράς ασθενειών, που έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία μίας «συσκευής έγκαιρης προειδοποίησης» που δεν υπήρχε το 1918. Δέκα χρόνια αργότερα, οι Αμερικανοί πολίτες πήραν μέρος στην πρώτη έρευνα εθνικού επιπέδου για την υγεία.
Τη δεκαετία του 1920, πολλές χώρες δημιούργησαν ή αναδιοργάνωσαν τα Υπουργεία Υγείας. Ήταν το άμεσο αποτέλεσμα της πανδημίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επικεφαλής της δημόσιας υγείας είτε απαξιώνονταν πλήρως στις συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων, είτε έβλεπαν τα κονδύλια και τις αρμοδιότητες τους να μειώνονται δραματικά, αναζητώντας πόρους από άλλα Υπουργεία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι νεκροί στις ΗΠΑ ξεπέρασαν, πλέον, τους 40.000, αλλά η βαθιά άκρα Δεξιά με τη στήριξη του Τραμπ συνεχίζει τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων προστασίας του πληθυσμού, στο όνομα της "ελευθερίας".
Χθες, η μακάβρια διαδήλωση στο Ντένβερ του Κολοράντο βρέθηκε αντιμέτωπη με κινητοποίηση των γιατρών και νοσηλευτών, που υπερασπίζονται τα περιοριστικά μέτρα.
Κυριολεκτικά, ο κόσμος του θανάτου απέναντι στον κόσμο της ζωής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ίσως η φωτογραφία της χρονιάς. Αλλά τι πραγματικά δείχνει;
20/04/2020
Καθώς εκατοντάδες ακροδεξιοί (ως επί το πλείστον υποστηρικτές του Τραμπ) κατέβαιναν στους δρόμους ζητώντας άμεση άρση των μέτρων καραντίνας που έχουν επιβληθεί στις ΗΠΑ, η φωτορεπόρτερ Άλισον ΜακΛάραν κατέγραψε μια συγκλονιστική εικόνα.
Το προσωπικό νοσοκομείων του Ντένβερ πραγματοποίησε αντιδιαδήλωση μπλοκάροντας την πορεία των διαδηλωτών που κινούνταν με τα αυτοκίνητά τους.
Το προφανές σχόλιο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι ότι η επιστήμη, την οποία εκπροσωπούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, δίνει μια μάχη απέναντι στον σκοταδισμό των οπαδών του Τραμπ. Οι τελευταίοι είναι συνήθως οι ίδιοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο κορονοϊός είναι ένα σχέδιο της Κίνας για την παγκόσμια κυριαρχία, ακούν τους κληρικούς που τους λένε ότι δεν κινδυνεύουν από τον ιό, αν πιστεύουν στο θεό κ.ο.κ
Από εκεί και πέρα όμως η εικόνα και οι βεβαιότητες θολώνουν – και μας δίνουν την ευκαιρία να μοιραστούμε μερικές σκόρπιες σκέψεις για τη σύγχρονη αμερικανική οικονομία.
Σε μια από τις φωτογραφίες μια εξαγριωμένη κυρία ντυμένη με την αμερικανική σημαία βρίζει το νοσηλευτικό προσωπικό μέσα από ένα πολυτελές αγροτικό όχημα. Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα RAM 5.700 κυβικών, η αξία του οποίου κυμαίνεται από 30.000 έως 50.000 δολάρια.
Μπορεί να προκύψει μήπως και κάποιο ταξικό συμπέρασμα από αυτή την παρατήρηση; Βλέπουμε την επίθεση ενός πλούσιου Αμερικανού πολίτη απέναντι σε ένα φτωχό εργαζόμενο κάποιου νοσοκομείου;
Όσοι παρατηρούσαν τις τελευταίες εβδομάδες τις ουρές χιλιομέτρων που πραγματοποιούν εξαθλιωμένοι Αμερικανοί πολίτες για να πάρουν λίγα τρόφιμα από τα κρατικά συσσίτια, θα διαπίστωσαν ότι πολλοί οδηγούσαν ανάλογα αυτοκίνητα. Ίσως μάλιστα να παρατήρησαν ότι αρκετοί ήταν από εύσωμοι έως εξαιρετικά παχύσαρκοι.
Αν κρίνουμε αυτούς τους ανθρώπους με τα δεδομένα της μεγάλης ύφεσης της δεκαετίας του ’30 (τους σκελετωμένους ανέργους ή εργάτες που περίμεναν όρθιοι για ώρες για να φάνε ένα πιάτο φαΐ) ίσως πέσουμε σε αντιφάσεις.
Για τα σημερινά μεσαία στρώματα αλλά ακόμη και τους φτωχούς των ΗΠΑ το αυτοκίνητο δεν είναι αναγκαστικά δείγμα ευμάρειας αλλά καταναλωτικής υπερχρέωσης – χάρη στην οποία παραμένει ζωντανή η φούσκα της αμερικανικής οικονομίας. Μάλιστα μελέτες των τελευταίων χρόνων αποδεικνύουν ότι ο αριθμός των αυτοκίνητων στα κατώτερα οικονομικά στρώματα αυξάνεται παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματά τους μένουν στάσιμα ή μειώνονται.
Αντίστοιχα το πάχος δεν είναι δείγμα πλούτου αλλά ανέχειας – ουσιαστικά της αδυναμίας του πολίτη να ασκήσει έλεγχο στη διατροφή του και την άσκησή του (αγοράζει φθηνά προϊόντα με μεγάλο αριθμό θερμίδων και δεν έχει τον χρόνο και το χρήμα για να επισκεφθεί κάποιο γυμναστήριο). Η υγιεινή ζωή είναι ένα ιδιαίτερα δαπανηρό «άθλημα» στις ΗΠΑ.
Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν σε μεγάλο βαθμό την τεράστια εκλογική δεξαμενή από την οποία αντλεί τους ψηφοφόρους του ο Ντόναλντ Τραμπ. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι άνθρωποι είναι και τα πρώτα θύματα της οικονομικής του πολιτικής.
Για όσο διάστημα οι πολιτικοί αντίπαλοι του προέδρου δεν κατανοούν τα ταξικά χαρακτηριστικά αυτών των πολιτών (ουσιαστικά κάνουν ότι δεν το κατανοούν) θα χαρίζουν την προεδρία στον Τραμπ. Αντί για τον Σάντερς, ο οποίος θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα περιορίζοντας την εκλογική πελατεία του Τραμπ, θα διαλέγουν πάντα κάποιον σαν την Χίλαρι Κλίντον και τον Τζο Μπάιντεν. Τους εκπροσώπους δηλαδή του ίδιου οικονομικού κατεστημένου από το οποίο προέρχεται και ο Τραμπ.
Μέχρι τότε η χώρα τους θα συνεχίσει να διοικείται σαν μια μεγάλη επιχείρηση (το όνειρο κάθε φιλελεύθερου) από έναν γέρο, πορτοκαλί, σεξομανή συνωμοσιολόγο. Και αυτοί θα συνεχίσουν να θάβουν τους νεκρούς τους σε ομαδικούς τάφους που ανοίγουν σε πάρκα της Νέας Υόρκης.
Σχολιο.- Ε, ναι! Να αρθούν τα μέτρα να πεθαίνουν μερικές δεκάδες χιλιάδες τη μέρα, για να συμφωνήσουμε όλοι πως πράγματι υπάρχει αύξηση της θνησιμότητας στις ΗΠΑ.
Τα λέει ο Τραμπ, τα λέει ο Μπολσονάρου, τα λέει το σίχαμα ο Λεβί, τα λέει κι εδώ ο Μιχαλολιάκος. Δεν μπορεί να κάνει λάθος όλη αυτή η γλίτσα και να ΄χουμε δίκιο εμείς!
Εσύ υπερασπίσου την ελευθερία σου να γυρνάς όπου γουστάρεις εν μέσω πανδημίας. Και να υπερασπίζεσαι την ελευθερία σου μαζί με τον Μιχαλολιάκο. Εγώ θα συνεχίσω να τηρώ τα μέτρα και να πολεμάω τον φασισμό και όλους εκείνους που βιάζονται να στρώσουν τον κόσμο στη δουλειά για να πάρει μπροστά η οικονομία τους. Για μένα υπέρτατη αξία είναι η ζωή. Και δεν νιώθω να απειλείται η ελευθερία μου όταν προστατεύω τους γύρω μου από τον θάνατο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κόντε σε Γερμανία: «Δεν έχουμε ξεχάσει τις απαράδεκτες θυσίες στις οποίες υποχρεώθηκαν οι Έλληνες, βγάλτε κορονο-ομόλογα»
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 - 03:59
Τα «κορονο-ομόλογα» θα ήταν ο μόνος τρόπος για να στείλει η Ευρώπη το μήνυμα ότι είναι «συμπαγής και ενωμένη» δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Τη θέση του υπέρ της έκδοσης «κορονο-ομολόγων» από την Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τους όρους που θα επιβληθούν ως αντάλλαγμα για την στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. «Δεν έχουμε ξεχάσει ότι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν σε απαράδεκτες θυσίες προκειμένου να δανειστούν», λέει χαρακτηριστικά.
«Δεν έχω πειστεί ότι οι όροι αυτή τη φορά θα είναι λιγότερο αυστηροί», δηλώνει ο κ. Κόντε σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung και επαναλαμβάνει ότι τα «κορονο-ομόλογα» θα ήταν ο μόνος τρόπος για να στείλει η Ευρώπη το μήνυμα ότι είναι «συμπαγής και ενωμένη». Αναφέρει μάλιστα ότι η Ιταλία βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο να αντιμετωπίζει μόνη το ξέσπασμα του κορονοϊού.
Η Ευρώπη θα χρειαστεί όλη τη «δύναμη πυρός» της προκειμένου να ξεπεράσει το ιστορικό σοκ που προκαλεί η κρίση του κορονοϊού, προσθέτει ο Ιταλός πρωθυπουργός και, ενόψει της συνόδου κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης, επαναλαμβάνει την έκκλησή του για κοινή ανάληψη χρέους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Βιώνουμε το ισχυρότερο σοκ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η Ευρώπη πρέπει να βρει μια απάντηση», δηλώνει και κάνει λόγο για την ανάγκη «πλήρους δύναμης πυρός» από την Ε.Ε., «με την έκδοση κοινών ομολόγων».
Σύμφωνα με τον Τζουζέπε Κόντε, η αντίθεση στα «κορονο-ομόλογα» από την Γερμανία και την Ολλανδία «πρέπει να αλλάξει».
Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι η Ιταλία έχει επιδείξει ιστορικά αλληλεγγύη προς χώρες «οι οποίες βρίσκονταν στα ερείπια των εξελίξεων μιας περιόδου μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, βοηθώντας προκειμένου να αναπτυχθεί ένα όραμα για το μέλλον, από το οποίο προήλθε το ευρωπαϊκό εγχείρημα».
Δηλώνει, δε, αποφασισμένος να συνεχίσει να προωθεί την ιδέα ενός «κοινού, φιλόδοξου και δίκαιου οικονομικού εργαλείου» όπως τα «κορονο-ομόλογα», τα οποία, όπως υποστηρίζει, δεν θα κοινοτικοποιήσουν προηγούμενα χρέη, αλλά θα είναι σχεδιασμένα ειδικά για την περίσταση και θα έχουν χρονικούς περιορισμούς.
Σημειώνει ακόμη ότι πολλές χώρες κοίταζαν μόνο το δικό τους συμφέρον. «Για παράδειγμα, το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Γερμανίας είναι υψηλότερο από ό,τι προβλέπουν οι κανονισμοί της Ε.Ε. Με αυτό το πλεόνασμα, η Γερμανία δεν λειτουργεί ως ατμομηχανή, αλλά ως φρένο της Ευρώπης», υπογραμμίζει.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
Μιράντα Ξαφά: “Δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία, όλα να είναι ιδιωτικά. Πηγαίνετε στην Αγγλία να δείτε τι ωραία που λειτουργούν τα πάντα” (ακούστε τι λέει εδώ)
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=AkLV_1SMdkM&feature=emb_logo
Είναι μερικές φορές να γελάς και να κλαις μαζί.
Αυτό σκεφτήκαμε βλέποντας ένα βίντεο από το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου “Agora II. Δεσμώτες” όπου μιλά η Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ και πρώην οικονομική σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατέρα του σημερινου πρωθυπουργού.
Σήμερα, εν μέσω μίας επιδημίας του κορωνοϊού Covid -19 που έχει λυγίσει όλες τις χώρες στα γόνατά τους, τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια συστήματα υγείας κρατάνε τις κοινωνίες όρθιες.
Όμως η Μιράντα Ξαφά, στο απόσπασμα που ακολουθεί εξέφραζε την πίστη της ότι όλα πρέπει να γίνουν ιδιωτικά:
«Πιστεύω ότι το Υπερταμείο που έχει αναλάβει την διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια είναι το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί. Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά. Είναι ανίκανος επιχειρηματίας το κράτος, δεν πρέπει να διαχειρίζεται τίποτα. Πηγαίνετε στην Αγγλία να δείτε τι ωραία που λειτουργούν τα πάντα. Και είναι ιδιωτικά»
Σχολιο.- Το αθλιο σιχαμα .Θα ευχομουν να νοσησει και να αναγκαστει να νοσηλευθει σε δημοσια ΜΕΘ , αλλα σκεφτομαι πως θα την στερησει απο καποιον σιγουρα καλυτερο ανθρωπο .
Σχολιο.- Σοβαρή κρατική υγεία πρέπει να έχει κάθε χώρα. Τα άλλα είναι ανοησίες.
Σχολιο.- Υποθέτω ότι όπου και αν ήταν στον κόσμο, αν χρειάστηκε ιατρική βοήθεια θα ήρθε Ελλάδα να εισαχθεί σε κρατικό νοσοκομείο. Δεν παίζουμε με την υγεία μας....μόνο με την υγεία των άλλων




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΣΠΑΣΕ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ σε 16 πόλεις στη Γαλλία με πρώτη την Villeneuve-la-Garenne μετά τον σοβαρό τραυματισμό μοτοσυκλετιστή από περιπολικό. ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ.Ρουκέτες, πυροτεχνήματα συγκρούσεις μ΄αστυνομία σε πολλές πόλεις στη Γαλλία.
20/04/2020
Την επαύριο ενός σοβαρού ατυχήματος όπου ενέχεται ένα περιπολικό της αστυνομίας και ένας 30χρονος λαθρομεταναστης μοτοσυκλετιστής που πουλουσε ναρκωτικα η γαλλική πόλη Villeneuve-la-Garenne (24.000 κάτοικοι κοντά στο Παρίσι) γνώρισε μια νύχτα επεισοδίων την Κυριακή του Πάσχα.Για 2 ώρες οι νεαροί ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες των quartiers της πόλης αντιπαρατέθηκαν στις δυνάμεις της τάξης με ρουκέτες και καμμένους σκουπιδοντενεκέδες.Τα επεισόδια επεκτείνονται και σ΄άλλες γαλλικές πόλεις.Αναφέρονται συνολικά 16 πόλεις με επεισόδια. Σε Villeneuve, La Courneuve, Fontenay ss bois, Villepinte, Aulnay, Toulouse, St-Ouen, Suresnes, Grigny, Neuilly s/Marne, Evry, Amiens, Mulhouse, Chanteloup, Bordeaux, Gennevilliers, Epinay..
Το αρχικό συμβάν: η αστυνομία επιδόθηκε σε καταδίωξη ισλαμοφασιστα λαθρομεταναστη μοτοσυκλετιστή που πωλουσε ναρκωτικα και δεν ειχε διπλωμα μετά από “άρνηση συμμόρφωσης” νεαρού οδηγού μηχανής χωρις διπλωμα. Έπεσε με δύναμη σε πόρτα ανοιχτή περιπολικού και έπεσε πάνω σε έναν κολονάκι. Τουλάχιστον κάταγμα ποδιού με αιμορραγικό επεισόδιο αναφέρει η parisien.
Για β΄συνεχόμενη νύχτα επεισόδια. Την παραμονή ένας 30χρονος ο Mouldi με μηχανή προσέκρουσε με δύναμη σε μια πόρτα περιπολικού που άνοιξε ξαφνικά. Σε vidéo στο Snapchat και στο Twitter,είναι κατά γης το δε πόδι του φαίνεται ξεριζωμένο – αν και σε εγχείρηση που κράτησε μια ολόκληρη νύχτα μοιάζει ν΄απέφυγε τα χειρότερα-, ακούγεται να ουρλιάζει. Το αίμα έρεε ποτάμι.. »
Μια λάμψη στον ουρανό και μια εικοσάδα νέοι, με καλυμμένα πρόσωπα, τρέχουν.Πυροτεχνήματα. Είναι περίπου μεσάνυχτα και στο Villeneuve-la-Garenne ξεκινά μια νύχτα τεταμένων συγκρούσεων μεταξύ των νέων ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστων και της αστυνομίας.
Πολλοί κάδοι απορριμάτων κάηκαν στην είσοδο της πόλης και παρεμβαίνει η πυροσβεστική.Εξεγερση ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστων σε πολλές γειτονιές με ρουκέτες πυροτεχνήματα να αλληλοδιαδέχονται το ένα το άλλο. Οι νέοι της « VLG » ξέρουν πολλοί καλά τι κάνουν: εξεγείρονται. Η καραντίνα έχει σπάσει για τα καλά……
Διάρκεια συγκρούσεων 2 ώρες το βράδυ Κυριακής Πάσχα. Οι αστυνομικοί άργησαν να πάρουν θέσεις, προχωρούν περιμένουν αναδιπλώνονται.. συχνά είναι σε πανικό.(Πίσω η ρίχνω χειροβομβίδα( κρότου λάμψης, δακρυγόνο;) κραυγάζει μια αστυνομικός…
Oι δημοσιογράφοι της παγκοσμιοποιησης επίσης είναι εχθροί τους αυτή τη νύχτα.Κατά μήκος της λεωφόρου Verdun, μια διμοιρια των CRS εφορμούν πάνω τους,με γκλοπ στα χέρια, φωνάζοντας τους: “Φύγετε από εδώ! φύγετε! ” Λίγα μέτρα μακριά, τρεις αστυνομικοί τους  πετούν προβολείς στο πρόσωπο και τους λένε επίσης να φύγουνε. Τους εξηγούν οτι κάνουν εκεί τη δουλειά τους. Πολύ κακό. Ένας από τους δημοσιογραφους της παγκοσμιοποιησης, ο Taha Bouhafs, συνελήφθη βίαια. Χειροπέδες και απειλές τελικά θα απελευθερωθεί μετά από περίπου είκοσι λεπτά.
Ο ίδιος γράφει στο twitter ”ελευθερώθηκα αφού συνελήφθηκα βίαια και μου βάλαν χειροπέδες.Aυτό πλέον είναι μια συνήθεια. ευχαριστώ για τα μηνύματά σας και την υποστήριξή σας συνεχίζω να καλύπτω αυτή τη βραδιά μην ανησυχείτε”
Την ίδια στιγμή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας πληροφορούν ότι άλλες συνοικίες γνωρίζουν ανάλογες εξεγέρσεις, σε άλλες πόλεις Aulnay-sous-Bois, Gennevilliers, Grigny και σε Amiens και Toulouse…




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση και χημικά έξω από το γήπεδο της Τούμπας
 Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020, 21:48
Αντεγκλήσεις, επεισόδια και έντονη κινητικότητα υπήρξε έξω από το γήπεδο της Τούμπας. Οι χουλιγκανοι του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τα 94 χρόνιας ζωής της ομάδας τους, γεγονός που προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας, καθώς υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η παρουσία των χουλιγκανων του «Δικεφάλου» και των αρχών έφερε αναστάτωση, με αποτέλεσμα έξω από το γήπεδο να ρίψη χημικών και προσαγωγές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ξενοδοχειο δομή λαθρομεταναστων στο Κρανίδι - Πραγματοποιήθηκαν 470 έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
 Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020, 17:34
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετέβη στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς κρουσμάτων COVID-19, σε δομή λαθρομεταναστων (ξενοδοχείο) στο Κρανίδι που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε φιλοξενούμενους της καθώς και σε προσωπικό της δομής.
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής και αναμένονται τα αποτελέσματα. Επίσης, δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.
Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, μιλώντας, ανέφερε πως το Μεγάλο Σάββατο έχασε τη ζωή της από ανεύρυσμα μία γυναίκα λαθρομεταναστρια που διέμενε στη δομή και ότι τη Μεγάλη Τετάρτη μία καθαρίστρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στην Αθήνα. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όπως ενημέρωσε η ιδιοκτήτρια, πήρε δείγματα από όσους διαμένουν στη δομή, αλλά και από το προσωπικό, καθώς και από την ίδια.
Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, μετέβησαν για επιτόπιο έλεγχο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επικεφαλής κλιμακίου του αρμόδιου υπουργείου, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Η κινητοποίηση είχε ως αφορμή τη θετική διάγνωση στον κορωνοϊό μίας γυναίκας λαθρομεταναστριας από τη Σομαλία, η οποία διαμένει χωρίς συμπτώματα σε ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και είναι υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Η νεαρή γυναίκα ηλικίας 28 ετών, διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και χρειάστηκε να προσέλθει το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού.
Στο νοσοκομείο υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεσή της στον Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα οι συγκρούσεις νεαρών ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστων και αστυνομίας λόγω κορωνοϊού
 Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020, 13:41
Αστυνομικοί και νεαροί λαθρομεταναστες συγκρούστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα σε ένα φτωχό ισλαμοφασιστικο λαθρομεταναστευτικο προάστιο αεργων του Παρισιού, καθώς οι αυστηροί κανόνες του lockdown προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού απειλούν μια εύθραυστη κοινωνική ειρήνη σε υποβαθμισμένες περιοχές.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βιλνέβ-λα-Γκαρέν αργά το βράδυ του Σαββάτου μετά τον τραυματισμό ενός λαθρομεταναστη μοτοσικλετιστή που έπεσε πάνω στην ανοιχτή πόρτα ενός αστυνομικού αυτοκινήτου χωρίς διακριτικά.
Η ηρεμία αποκαταστάθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, αλλά αργότερα οι συγκρούσεις αναζωπυρώθηκαν. Βεγγαλικά εκτοξεύθηκαν προς την κατεύθυνση των αστυνομικών και κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν. Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Μεσολαβητές έχουν σταλεί στην περιοχή προκειμένου να κατευνάσουν τις εντάσεις, ενώ ξεκίνησε εσωτερική έρευνα στην αστυνομία.
Η αστυνομία δήλωσε την Κυριακή ότι θέλησε να σταματήσει τον μοτοσικλετιστή, ο οποίος έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα ενός δρόμου χωρίς να φοράει κράνος.