Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τεταρτη 29 Απριλιου 2020


Η σταδιακή μετατροπή ενός μικρού παραδείσου στη Μόρια σε μια λεηλατημένη κόλαση. Όσοι κάτοικοι δεν μπορούν να αντέξουν το θέαμα χαρακτηρίζονται ως ακροδεξιοί και μισάνθρωποι, το δε κράτος επεμβαίνει (τότε μόνο) και αναλαμβάνει την παραδειγματική τους τιμωρία.
Πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν όντως είναι η πραγματικότητα αυτό που ζούμε σε τούτο τον τόπο, ή αν πρόκειται απλά για ένα κακό όνειρο με μεγάλη διάρκεια



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



GENEVA  CONVENTION
Συνθηκη Γενευης
Αρθρο 49 : «Η συστηματικη μεταφορα πληθυσμου με σκοπο τη δημογραφικη ανατροπη απαγορευεται»
«Ο εποικισμος αποτελει Εγκλημα Πολεμου»
Αυτή θα έπρεπε να είναι η απάντηση στην μελέτη των επιστημόνων Jussi Jauhiainen kai Ecaterina Vorobeva του πανεπιστημίου Turku της Φινλανδιας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Δεν ήταν κάστρο, μ’ άντεξε σαν κάστρο»
28.04.2017, 15:18
Το «Κάστρο του Υμηττού» κατεστραμμένο από την πολύωρη και άνιση μάχη των τριών ηρώων με τους Γερμανούς και τους γερμανοτσολιάδες.
Δεν ήταν κάστρο. Ενα σπίτι απλό ήταν, μια μονοκατοικία σαν όλες τις άλλες που υπήρχαν στον Υμηττό.
Ομως, ο ηρωικός αγώνας τριών νεαρών αγοριών απέναντι σε υπέρτερες δυνάμεις Γερμανών και γερμανοτσολιάδων το μετέτρεψε σε ένα εμβληματικό κάστρο του αγώνα για την ελευθερία.
«Δεν ήταν κάστρο, μ’ άντεξε σαν κάστρο», γράφει η μεταλλική ταμπέλα που βρίσκεται έξω από τη μονοκατοικία της οδού Αγραίων 47 και καλεί τον διαβάτη να σταθεί λίγο και να τιμήσει «τους τρεις ΕΠΟΝίτες Μήτσο Αυγέρη, Θάνο Κιοκμενίδη και Κώστα Φολτόπουλο, που στις 28 Απρίλη 1944 έδωσαν την ζωή τους εδώ για τη λευτεριά της Ελλάδας».
Η θυσία των τριών παλικαριών πήρε μυθικές διαστάσεις τους τελευταίους δύσκολους μήνες της γερμανικής κατοχής και το «Κάστρο του Υμηττού» έγινε φάρος νέων αγώνων.
Εναν χρόνο αργότερα, ταυτόχρονα με το αγγελτήριο της τέλεσης του ετήσιου μνημόσυνου των τριών παλικαριών, η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει εκτενές πρωτοσέλιδο αφιέρωμα στη μάχη του «Κάστρου του Υμηττού», όπως καταγράφηκε στη λαϊκή συνείδηση.
Εκεί αναφέρεται για πρώτη φορά ότι το μπλόκο που έκαναν στο σπίτι Εύζωνοι, Τάγματα Ασφαλείας και μικρή δύναμη Γερμανών ήταν αποτέλεσμα προδοσίας.
«Ο προδότης το είχε καταδώσει σαν αποθήκη πυρομαχικών του ΕΛΑΣ» έγραφε ο «Ριζοσπάστης» (φ. 22.4.1945).
Η ιστορική έρευνα έδειξε ότι «το σπιτάκι αυτό είχε γίνει πρόσφατα μια από τις δύο μεγάλες αποθήκες οπλισμού του ΙΙ Τάγματος Βύρωνα-Γούβας και από το προηγούμενο βράδυ είχαν καταλύσει σε αυτό ο διοικητής και υπεύθυνος οπλισμού της διμοιρίας ΕΛΑΣ Υμηττού, Δημήτρης Αυγέρης, και οι νεαροί μαχητές Κώστας Φολτόπουλος και Θάνος Κιοκμενίδης» (Ιάσονας Χανδρινός «Το τιμωρό χέρι του λαού. Η δράση του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ στην κατεχόμενη πρωτεύουσα 1942-1944», εκδόσεις Θεμέλιο, σελ. 213).
Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο οπλισμός είχε μεταφερθεί συσκευασμένος σε δύο βαλίτσες από την Καισαριανή στο σπίτι, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από τους ενοίκους του και χρησιμοποιούνταν από την Αντίσταση, συνήθως για διαμονή αγωνιστών.
Λέγεται ότι κάποιος ειδοποίησε τους Γερμανούς και περίπου στις 10 το πρωί της 28ης Απριλίου 1944 περικύκλωσαν το φτωχόσπιτο περίπου 200 Γερμανοί, τσολιάδες του Πλυτζανόπουλου και ταγματασφαλίτες, στήνοντας εναντίον του «τρία αντιαρματικά κανόνια, πολυβόλα και όλμους».
«Πιάσαν μετερίζια στα υψώματα της Δεξαμενής και τους γύρω λόφους για να φυλάνε τα νώτα τους. Και περίμεναν με τέτοια πολιορκία να παραδοθεί το φρούριο!
Μα στην πρώτη ομοβροντία ακριβώς στις 10 το πρωί, το μικρό σπιτάκι απάντησε με πυρ.
Τρομαγμένοι οι Ούνοι και οι τσολιάδες από την απροσδόκητη αντίσταση πιάνουν τους τοίχους των γύρω σπιτιών και αρχίζουν να ρίχνουν με όλα τα όπλα τους» («Ριζοσπάστης», ό.π.).
Με τους πρώτους πυροβολισμούς κλείνουν βιαστικά οι πόρτες και τα παράθυρα των κοντινών σπιτιών.
«Οι πολίτες που έτυχε να βρίσκονται στον δρόμο τρομαγμένοι έτρεχαν να κρυφτούν στα σπίτια τους, χωρίς κανείς να τολμά να ρωτήσει και να μάθει την αφορμή του μεγάλου κακού που πλάκωσε», θυμόταν, αρκετά χρόνια αργότερα, ο Αχιλλέας Βαφειάδης («Το Κάστρο του Υμηττού», έκδοση του Δήμου Υμηττού 1997, σελ. 16).
Η μάχη ήταν άνιση, αλλά εξαιρετικά σκληρή.
Οι Γερμανοί θέλησαν να πλησιάσουν το σπίτι και από το πίσω μέρος, όπου βρισκόταν μια μικρή κουζίνα.
Ομως, δεν τα κατάφεραν διότι έπρεπε να πλησιάσουν πολύ κοντά. Ετσι, έριχναν μόνο από απέναντι ταράτσες και τον δρόμο.
Οι περιγραφές, κυρίως για τη σειρά με την οποία πέθαναν οι τρεις ήρωες, έχουν αλλάξει από στόμα σε στόμα.
Γι’ αυτό θα ακολουθήσουμε τα γεγονότα όπως περιγράφονται στο αφιέρωμα του «Ριζοσπάστη» της 22.4.1945 ως την πιο κοντινή με τη μάχη γραπτή μαρτυρία, με στοιχεία και από μαρτυρίες άλλων αντιστασιακών.
«Μετά δυόμισι ώρες, στις 12.30, είχαν τελειώσει τα πυρομαχικά του Αυγέρη. Κι’ οι σφαίρες των συντρόφων του δεν έκαναν στο ντουφέκι του.
Πήρε την απόφαση κι’ όρμησε μεσ’ στη φωτιά σε ηρωική έξοδο.
Τον πήραν βροχή οι σφαίρες κι’ έπεσε φωνάζοντας: “Να μην πέσει το πιστόλι μου στα χέρια των βαρβάρων”.
Προς στιγμή οι επιτιθέμενοι Γερμανοί και “ταγματασφαλίτες” νόμισαν ότι το “Κάστρο” είχε… πέσει.
Μα οι άλλοι δύο ηρωικοί μαχητές, οι 17χρονοι Κώστας Φολτόπουλος και Θάνος Κιοκμενίδης (ο Αυγέρης ήταν 18 χρόνων), είχαν ακόμα πυρομαχικά και ανάγκασαν τον εχθρό να υποχωρήσει με απώλειες.
Η δυσανάλογη μάχη συνεχίστηκε για άλλες δύο ώρες.
Γύρω στις 2.30 έμεινε κι’ ο Κιοκμενίδης χωρίς πυρομαχικά, πετάχτηκε στην πόρτα μεθυσμένος από τη μάχη και φώναξε: “Τους φάγαμε, παιδιά… Ζήτω η Ελλάδα μας!”.
Και με την Ελλάδα στα χείλη ξεψύχησε και το δεύτερο παλληκάρι».
Τελευταίος είχε μείνει να συνεχίζει τη μάχη ο Φολτόπουλος, ένα συνεσταλμένο αγόρι, που όπως και ο Κιοκμενίδης ήταν μαθητής, οργανωμένοι κι οι δυο λόγω ηλικίας στην ΕΠΟΝ και στον εφεδρικό ΕΛΑΣ.
Αυτό το 17χρονο αγόρι κράτησε για άλλες δύο ώρες μακριά από το «Κάστρο» τους επιτιθέμενους.
Ομως, αυτοί κατάφεραν πια να πλησιάσουν στο πίσω μέρος, να ρίξουν βενζίνη και να βάλουν φωτιά.
Λέγεται ότι ο Φολτόπουλος είχε κρατήσει μια τελευταία σφαίρα για τον εαυτό του.
Περίπου στις 5 το απόγευμα, μετά από 7ωρη μάχη, Γερμανοί στρατιώτες και δυο-τρεις τσολιάδες μπήκαν μέσα στο σπίτι περιμένοντας να βρουν καμιά εκατοστή πτώματα.
Βρήκαν, όμως, μόνο τους τρεις ήρωες. Τότε συνειδητοποίησαν ότι είχαν νικηθεί από τρία παιδιά…
Στο μεταξύ βρίσκουν την ευκαιρία να μπουν στο σπίτι και κάποιοι πατριώτες.
«Οταν μπήκαμε μέσα, ο μεν Κωστάκης (Φολτόπουλος) ήτανε σκοτωμένος απάνω στο πατάρι (…) και κιτρινισμένος από τον καπνό. Γιατί αυτοί οι Γερμανοί σημειωτέον ανέβηκαν επάνω και ρίξανε μέσα βενζίνη κι έτσι κάηκε μέσα. Μέσα είχε πατώματα, τώρα έχουνε κάνει μωσαϊκό. Ο Κιοκμενίδης ήτανε(…) στο χωλάκι, πεσμένος(…) κι αυτός κατακίτρινος κι ο Αυγέρης ήταν ακριβώς στην πόρτα. (…) Ο Δημητράκης (Αυγέρης) ήταν σκοτωμένος εδώ, ίσα ίσα που άνοιξε η πόρτα(…). Εκεί ήτανε που μπήκα εγώ μέσα», διηγείται ο Υμηττιώτης αντιστασιακός Λευτέρης Τσικουράκης («Το Κάστρο του Υμηττού», ό.π. σελ. 28).
Οι πατριώτες έβγαλαν τα άψυχα σώματα στον δρόμο.
Κατά τον Αχιλλέα Βαφειάδη «ο επικεφαλής της φρουράς Γερμανός υπαξιωματικός τα περιεργάζεται σιωπηλός, με έκδηλο το θαυμασμό του και σε μια στιγμή ακούεται το πρόσταγμα: “Παρουσιάστε”! Η φρουρά παρουσιάζει όπλα αποδίδοντας τιμές στους ηρωικούς νεκρούς και αποσύρεται συντεταγμένη, ενώ οι τσολιάδες του Πλυτζανόπουλου είχαν αποσυρθεί πολύ πιο πριν».
Μετά το τέλος της μάχης άρχισε να απασχολεί ένα άλλο θέμα την ηγεσία του ΙΙ Τάγματος του ΕΛΑΣ και την ΟΠΛΑ Υμηττού.
Ηταν ο εντοπισμός των ενόχων για την προδοσία.
«Εγώ πρωτόκανα τις ανακρίσεις για την προδοσία», είχε πει ο Λευτέρης Τσικουράκης επιβεβαιώνοντας τη διενέργεια ανακρίσεων.
Οπως σημειώνει στο βιβλίο του ο Ιάσων Χανδρινός, αρχικά το «κάρφωμα» χρεώθηκε σε ακριτομυθίες των ίδιων των πεσόντων, αργότερα ανακρίθηκαν μαχητές που είχαν διανυκτερεύσει εκεί τις προηγούμενες μέρες.
Τελικά, οι υποψίες στράφηκαν στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού Νίτσα (ή Ανίκα) Αντωνίου και στον έναν από τους δύο ΕΛΑΣίτες που είχαν μεταφέρει τον οπλισμό προς το σπίτι.
Και οι δύο εκτελέστηκαν παρά το γεγονός ότι ο σύζυγος της γυναίκας (και συνιδιοκτήτης του σπιτιού) Επαμεινώνδας Αντωνίου ήταν σημαντικό συνδικαλιστικό στέλεχος του ΕΑΜ στην Εθνική Τράπεζα (Ι. Χανδρινός, ό.π. σελ 214).
Για την ηρωική θυσία των τριών παλικαριών το Α’ Σώμα Στρατού του ΕΛΑΣ είχε εκδώσει, στις 17 Μαΐου 1944, ειδική ημερήσια διαταγή.
Εναν χρόνο αργότερα γίνεται μνημόσυνο για τους τρεις ήρωες και κατατίθενται στεφάνια στο «Κάστρο».
Ομως, στη διάρκεια του μνημόσυνου δεν θα λείψουν οι προκλήσεις, καθώς, σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη» (24.4.1945), μια ομάδα από «χίτες» και έναν χωροφύλακα «επιτέθηκαν εναντίον του λαού της συνοικίας την ώρα που με ευλάβεια κατέθετε στέφανα στο κενοτάφιό τους μπροστά στο σπίτι-κάστρο».
Ζωντανό στη μνήμη του λαού
Παρά τις προσπάθειες του επίσημου κράτους να «σβήσει» από τη μνήμη την ηρωική θυσία των τριών ΕΠΟΝιτών, ο λαός την κράτησε ζωντανή και στις 15 Μαΐου 1966 ο Δήμος Υμηττού, επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Σάκκου, διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση τιμής και μνήμης στο «Κάστρο».
«Η ιστορία και η θυσία τους θα είχε ξεχαστεί αν πετύχαιναν οι προσπάθειες του ελληνικού κράτους, που θέλησε να ρίξει στάχτη λησμονιάς πάνω στο καψαλισμένο “Κάστρο” της οδού Αγραίων και να παραδώσει την άγνοια στις επερχόμενες γενιές», είχε πει στην ομιλία του ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κυριάκος Κιουρτσόγλου.
Την επόμενη χρονιά η χούντα θα συνεχίσει την προσπάθεια να «σβήσει» τη θυσία των τριών ηρώων αλλά μετά την πτώση της θα ξεκινήσουν κανονικά οι εκδηλώσεις μνήμης.
Επί δημαρχίας Αντρέα Λεντάκη το οίκημα της οδού Αγραίων κηρύσσεται, το 1984, διατηρητέο (ΦΕΚ Δ’ 584/7-11-1984) και ο δήμος προχώρησε στην αγορά του, το συντήρησε και το διαμόρφωσε σε Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, όπως λειτουργεί μέχρι σήμερα.
Φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης θα γίνουν την Κυριακή 7 Μαΐου από τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού.
Θα προηγηθεί συγκέντρωση μπροστά στο πρώην Δημαρχείο Υμηττού (11.00 π.μ.) και πορεία προς τον χώρο του «Κάστρου» (Αγραίων 47).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




“Τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών στην Λέσβο υπερισχύουν της εθνικής κυριαρχίας” !!!
28 Απριλίου 2020
Μια είδηση που πέρασε δυστυχώς στα ψιλά, αλλά και μια άλλη οπτική της είδησης…
Το φιλανδικό πανεπιστήμιο του Turku δημοσίευσε στις 20 Μαρτίου μια “μελέτη” με τίτλο “Asylum Seekers and Migrants in Lesvos, Greece”… Η θέση των συγγραφέων της εν λόγω μελέτης ήταν ότι “τα ατομικά δικαιώματα των λαθρομεταναστών υπερισχύουν της “υψηλώ ονόματι” (titular nation) εθνικής κυριαρχίας… Με απλά λόγια η Ελλάς έχει τύποις εθνική κυριαρχία στο νησί, διότι η κοινωνική πλειοψηφία έχει αλλάξει…
Ο Έλληνας πρέσβυς στην Φιλανδία κ. Γιώργος Αϋφαντής έδρασε άμεσα και δημοσίευσε την ΕΠΙΣΗΜΗ απάντηση της Ελλάδος…
Η ομολογουμένως εμπεριστατωμένη και αποστομωτική απάντηση/επιχειρηματολογία του Έλληνα πρέσβυ που αποδομεί την “μελέτη”,  καταδεικνύουν ταυτόχρονα κατά την γνώμη μου, την απόλυτα λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική που ασκεί η Ελλάς και αποδομεί ΚΑΙ αυτήν… Αποτελεί ένα μανιφέστο κατά της υφιστάμενης μεταναστευτικής πολιτικής… Θα πρέπει να μνημονεύεται σε κάθε ευκαιρία κατά των όποιων κυβερνητικών οπαδών, αλλά και ενώπιον της Δικαιοσύνης… Κατά τα λοιπά, αυτά τα επικαλούμαστε μόνον κάποιοι, κατά την κυβέρνηση, ψεκασμένοι και ακροδεξιοί… Τι εννοώ;;;
Παραδέχεται ότι “η Ύπατη Αρμοστεία εμποδίζει τις Ελληνικές Αρχές να περιπολούν και να αστυνομεύουν την Μόρια αποτελεσματικά”… Παραδέχεται ότι “ένα πλήθος ΜΚΟ ασκούν τεράστια επιρροή πάνω στους μετανάστες διαμορφώνοντας την συμπεριφορά, την στάση, τις αποφάσεις, την διαθεσιμότητα και τις δημόσιες δηλώσεις τους”… Ισχυρίζεται ότι “μπορεί να μην είναι εντελώς αληθές ότι οι ΜΚΟ ασκούν παρασκηνιακά καθοριστική επιρροή στην διαδικασία έγκρισης ή απόρριψης των αιτήσεων γαι χορήγηση ασύλου, ωστόσο αυτό πιστεύουν ακράδαντα οι μετανάστες”… Παρακαλώ προσέξτε το “μπορεί να μην είναι εντελώς αλήθές”!!! Παραδέχεται ότι “οι ΜΚΟ που ασχολούνται με τους ισλαμοφασιστες στην Λέσβο και στην Ελλάδα εν γένει, δεν αποτελούν στην πλειοψηφία τους ενσάρκωση του Καλού Σαμαρείτη της Βίβλου. Διαθέτουν σημαντικούς προϋπολογισμούς και ασήμαντη διαφάνεια. Προκειμένου να εισρεύσουν επιδοτήσεις, οι αφίξεις μεταναστών είναι αναγκαίες για τις ΜΚΟ που σχετίζονται με την διαδικασία ασύλου”… Επανέρχεται και σχολιάζει το “ποιος πραγματικά διοικεί και διαχειρίζεται το Κέντρο (σημ. Μόρια)”, υπονοώντας σαφέστατα ότι τα ασκεί η Ύπατη Αρμοστεία… Παραδέχεται ότι “ενάντια σε όλες Ελληνικές ενστάσεις και ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη και εμμένει ακόμη, ότι οι όποιες επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία κατ’ εφαρμογήν της Δήλωσης (σημ. Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας), αφορούν μόνον πρόσωπα που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου”… Και συνεχίζει “αποτέλεσμα της ερμηνείας της Δήλωσης ήταν να πλημμυρίσουν τα Ελληνικά νησιά με μετανάστες που εγκλωβίστηκαν σε αυτά, αποκομμένοι από τις παράνομες διαδρομές και κάθε πρακτική δυνατότητα να φθάσουν στον Ευρωπαϊκό Βορρά” (!!!!!!!!!!!!!!!)… Αναφέρεται σεσυγκεκριμένη ΜΚΟ (One Happy Family), η οποία εμπλέκεται (αποδεδειγμένα) στον εμπρησμό του ΚΥΤ… Βρίσκεται και δρα ακόμη αυτή η ΜΚΟ στην Λέσβο, ανεξαρτήτως Μητρώου;;;!!! Και συνεχίζει “τα επί τόπου γεγονότα αποδεικνύουν ότι αυτοί (σημ. πολλές ΜΚΟ) εκτελούν (αυτό που οι μυστικές υπηρεσίες αποκαλούν) μαύρες επιχειρήσεις εις βάρος της Ελλάδος. Την ίδια χώρα που, έως τώρα, έχει ανεχθεί ΜΚΟ που σχετίζονται με την διαδικασία χορήγησης ασύλου (όπως η One Happy Family) στο έδαφός της και έχει προσφέρει πολιτικό άσυλο, ακόμη και την Ελληνική υπηκοότητα, στους υπόπτους” (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)… Καταρίπτει τους ισχυρισμούς της Ελληνικής κυβέρνησης (σημ .ΚΑΙ των αυτοδιοικητικών αρχών, βλέπε π.χ. Δήμος Αθηναίων), λέγοντας “στις περιπτώσεις όμως Αφγανών, Σομαλών, Πακιστανών, Κονγκολέζων, Αλγερινών, Σύριων κλπ η κατάσταση είναι ριζικά διαφορετική. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους η Τουρκία αποτελεί ασφαλές καταφύγιο” (!!!!!!!!!!!!!!!!)… Και συνεχίζει “οι συντάκτες της Έκθεσης διατείνονται ότι η Ελλάδα έχει την νομική υποχρέωση να εξετάζει τις προσχηματικές αιτήσεις των μεταναστών για πολιτικό άσυλο, άσχετα από τον αριθμό τους και τους τρόπους με τους οποίους εκβίασαν την είσοδό τους στην Ελληνική επικράτεια” (διατείνονται !!!!!!!!!!!!!!!)… Και συνεχίζει “οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι πρέπει να συνυπάρχει στην Λέσβο η Ελληνική κυριαρχία με την κυριαρχία π.χ. της Al Nusra ή οποιασδήποτε άλλης οργάνωσης στην οποία οι σχετικοί με το άσυλο μετανάστες υπακούουν. Αυτό βεβαίως συνεπάγεται την ακύρωση της Ελληνικής κυριαρχίας, καθώς, εξ ορισμού, η όποια κυριαρχία υφίσταται ΜΟΝΟΝ εάν είναι αποκλειστική” (!!!!!!!!!)… Και συνεχίζει “οι μετανάστες στην Λέσβο, και μόνο λόγω του αριθμού, της νοοτροπίας και της στάσης τους, αποτελούν ΑΟΠΛΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ” (!!!!!!!!).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αμοργός: Εν μέσω πανδημίας ανοίγουν δρόμο «εν κρυπτώ» πάνω σε Διαδρομή Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος
26/04/2020 3:01
Εν μέσω πανδημίας και όπως φαίνεται με την ανοχή των τοπικών αρχών, συντελείται ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα στην Αμοργό, που αφορά παράνομη διάνοιξη δρόμου ακριβώς επάνω σε μεγάλο τμήμα της επιλεγμένης και χαρακτηρισμένης με αρ. 1 «Διαδρομής Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος», του νησιού με τίτλο «Παλιά Στράτα».
Η διάνοιξη αυτή παραβιάζει σειρά διατάξεων της νομοθεσίας όπως μεταξύ άλλων την προστασία των αρχαιοτήτων, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος.
Διάνοιξη δρόμου εν κρυπτώ
Σύμφωνα με καταγγελία, η διάνοιξη του δρόμου πραγματοποιείται χωρίς καμία αδειοδότηση και κυριολεκτικά εν κρυπτώ, από σκαπτικό μηχάνημα επώνυμου χειριστή – χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας- και με προδιαγραφές δυσανάλογες με τους λόγους για τους οποίους υποτίθεται ότι εκτελείται.
Όπως σημειώνουν καταγγέλλοντες, η διάνοιξη γίνεται με το πρόσχημα οδικής πρόσβασης στο βυζαντινό μνημείο του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, το οποίο βρίσκεται σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασής του.
«Σύμφωνα όμως με όλες τις ενδείξεις είναι η αρχή του τέλους της «Παλιάς Στράτας», εφ’ όσον τελική επιδίωξη είναι ο δρόμος να καταλήξει στο Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι μια τέτοια συνέχιση της διάνοιξης είναι τεχνικά εξαιρετικά δυσχερής έως και αδύνατη, εγκυμονώντας παράλληλα κινδύνους κατακρημνίσεων και κατολισθήσεων» τονίζουν.
Κατά τη διάνοιξη του δρόμου αποσπάστηκαν από τη θέση τους πινακίδες κατεύθυνσης της Διαδρομής που έχουν πρόσφατα τοποθετηθεί από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη συνεργασία του δήμου Αμοργού, γεγονός που συνιστά ποινικά διωκόμενη καταστροφή δημόσιου υλικού.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, για την οδική πρόσβαση στο παραπάνω μνημείο του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, έχει πρόσφατα διατυπωθεί ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση, που δε συνιστά διέλευση από χαρακτηρισμένη διαδρομή ούτε έργο τέτοιου μεγέθους σε μήκος και πλάτος οδικής διάνοιξης.
«Πρόκειται για ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα και θα πρέπει όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες να προβούν στις απαιτούμενες εκ του νόμου ενέργειες και φυσικά στην παύση κάθε περαιτέρω εργασίας, στον καταλογισμό ευθυνών των υπευθύνων και στη δρομολόγηση άμεσων ενεργειών αποκατάστασης του μονοπατιού στην πρότερή του κατάσταση. Επίσης η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων θα πρέπει να αναλάβει εμπράκτως τις ευθύνες της, ως εμμέσως πλην σαφώς εμπλεκόμενη στο θέμα» αναφέρουν οι καταγγέλλοντες.
Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και σύντομα θα καταγγελθεί προς όλες τις αρμόδιες αρχές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ορισμένες μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες θα επιταχτούν, αρχικά για 180 ημέρες, και μετά θα δούμε. Για τον Mπολιβαριάνικο σοσιαλισμό, αυτή είναι μια ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή εξουσία, καθώς είναι και ένα ζήτημα επιβίωσης. Θα μπορούσε να είναι η ώρα που θα εμβαθύνουμε την επανάσταση, εάν οι έμποροι δοκιμάσουν την υπομονή του λαού. Στους οικονομικούς παράγοντες λέω: "Προσέξτε, γιατί είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς για την υπεράσπιση του λαού".

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020
Ν.Μαδούρο: "Φτάνει πια με την κερδοσκοπία, θα επιτάξουμε τις ιδιωτικές εταιρείες"

Ορισμένες μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες θα επιταχτούν, αρχικά για 180 ημέρες, και μετά θα δούμε.
Για τον  Mπολιβαριάνικο  σοσιαλισμό, αυτή είναι μια ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή εξουσία, καθώς είναι και ένα ζήτημα επιβίωσης.
Θα μπορούσε να είναι η ώρα που θα εμβαθύνουμε την επανάσταση, εάν οι έμποροι δοκιμάσουν την υπομονή του λαού. Στους οικονομικούς παράγοντες λέω: "Προσέξτε, γιατί είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς για την υπεράσπιση του λαού".

Αγαπητέ Superman ελπίζω να είσαι καλά, η παρούσα επιστολή είναι για να σου παραθέσω μερικά πραγματάκια  που δεν συνάδουν με τα  τόσα που μου υποσχέθηκες ...   Δεν ξέρω αν η υπόσχεσή σου να σώσεις τον κόσμο εξακολουθεί να ισχύει ή απλά συνειδητοποιείς ότι η πανοπλία σου είναι άχρηστη. Τέλος πάντων κύριε Superman, βοηθήστε με να καταλάβω τι συμβαίνει στον κόσμο, τι συνέβη με τους μεγάλους ήρωες που υποσχέθηκαν να μας σώσουν και να αποκαταστήσουν με επικές μάχες την ειρήνης; Νομίζω ότι έχεις ήδη συνειδητοποιήσει ότι η κάπα σου λειτουργεί μόνο αν τη χρησιμοποιείς για μάσκα ...
Μας έκανες να σε βλέπουμε σαν μεγάλο σωτήρα, αν όχι εσένα, όλα όσα συμβολίζεις, μας είπες ότι μόλις έρθει η κρίση, το σύστημά σου θα αγκαλιάσει τον κόσμο,  μας είπες ότι δεν υπάρχει δύναμη σε αυτόν ή σε άλλο κόσμο, που θα μπορούσε να ξεπεράσει την ελευθερία του συστήματος που εκπροσωπείς. Με κορόιδεψες σαν μικρό παιδί και σήμερα το ψέμα σου δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί, τα νοσοκομεία των ΗΠΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μεγάλες δεξαμενές θανάτου και υποκρισίας. Δεν ήταν  τελικά οι άραβες τρομοκράτες, που τόσο σου άρεσε να αναφέρεις, δεν ήταν οι τρομεροί κομμουνιστές, που κατά τη γνώμη σου, επιχείρησαν να μας καταστρέψουν όλους, δεν ήταν ο πυρηνικός πόλεμος, δε ήταν η Αποκάλυψη που προκάλεσαν οι εξωγήινοι ... ήταν μια μικροσκοπική φιγούρα που μας έδειξε, στο άψε σβήσε, πόσο εύθραυστος είσαι και ότι η μόνη σου δύναμη είναι το ψέμα που γιγαντώνεται από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Κύριε Superman, σήμερα είδα τη χώρα σου να κλέβει μάσκες, φάρμακα, αναπνευστικές συσκευές και προμήθειες από άλλους λαούς του κόσμου. Το μόνο που δεν είδα ήταν εσένα, να κατεβαίνεις από τον ουρανό για να αντιμετωπίσεις την τυραννία αυτών που πάντα "σου βαράγαν τους ζουρνάδες".

Αυτή η επιστολή δημοσιεύεται στο φ. 187 του περιοδικού του PSUV (Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας), υπογράφεται από έναν "Bolivariano", μερικούς "γιους και κόρες του Τσάβες" και απευθύνεται στον Superman. Αξίζει να διαβαστεί και να διαδοθεί, καθώς αποδίδει πολύ χαρακτηριστικά το απόλυτο ξεμασκάρεμα του καπιταλισμού που προξένησε η εμφάνιση του κορονοϊού.  Μια πραγματικότητα που όσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπαθούν να την αποκρύψουν, είναι πλήρως ορατή και στη Βενεζουέλα αναδεικνύεται ξεκάθαρα.
Βεβαίως οι Ευρωπαίοι που δεν παρακολουθούν VTV (τηλεόραση της Βενεζουέλας) δεν είναι σε θέση να κάνουν τη σύγκριση μεταξύ των καθημερινών ενημερωτικών εκπομπών που βλέπουν στις χώρες τους και στην καθημερινή πληροφόρηση που παρέχει η Μπολιβαριανή κυβέρνηση. Οι πρώτες χρησιμεύουν στο να δημιουργήσουν αποστάσεις ανάμεσα στους "ειδικούς" και στα λαϊκά στρώματα ενώ οι δεύτερες στοχεύουν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης, της ευθύνης και της λαϊκής οργάνωσης.
Στην επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του Λένιν, του μπολσεβίκου επαναστάτη που ηγήθηκε στην Οκτωβριανή Επανάσταση, ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο απευθύνθηκε στο λαό της Βενεζουέλας με μια σημαντική ομιλία. Πίσω του ήταν παραταγμένα μερικά τρακτέρ, μέρος των 100 που ήρθαν από την Κίνα. Το κάθε ένα από αυτά - είπε ο Πρόεδρος - κοστίζει 290 Petro. To Petro είναι το κρυπτονόμισμα με το οποίο η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση προσπαθεί να εξουδετερώσει τις επιθέσεις στο εθνικό νόμισμα, το Μπολίβαρ. Μια στρατηγική σε εξέλιξη που εφαρμόζει ο ιμπεριαλισμός στα πλαίσια του οικονομικού-χρηματοοικονομικού πολέμου που βασίζεται στις "κυρώσεις", τα σαμποτάζ και τις επιχειρήσεις διεθνούς πειρατείας.
Το Petro, εξήγησε ο υπουργός Γεωργίας, Wilmar Castro Soteldo, αποτελεί σε αυτή την περίπτωση, μέρος ενός χρηματοδοτικού προγράμματος για τη γεωργία που απευθύνεται σε μικρούς παραγωγούς και αγρότες. Περιλαμβάνει άμεση ανταλλαγή, περιλαμβάνει τράπεζες ακόμη και τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος, ωστόσο, καλύπτει τα δικά του έξοδα και εγγυάται τη διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού μεταξύ παραγωγής και διανομής.
Η κερδοσκοπία είναι στην πραγματικότητα ένα ακανθώδες ζήτημα και επίσης ένα όπλο πολιτικής πίεσης, μέρος του οικονομικού πολέμου που πιέζει τη Μπολιβαριανή διαδικασία  να γυρίσει η χώρα στην προστασία των μεγάλων πολυεθνικών. Ο Maduro αντιμετώπισε ξανά το πρόβλημα.
Θα μπορούσε να είναι η ώρα που θα εμβαθύνουμε την επανάσταση, εάν οι έμποροι δοκιμάσουν την υπομονή του λαού. "Μας έκαναν τα πάντα" ,είπε, ... (αυτός) ο πόλεμος με το δολάριο, και τώρα ξεκίνησαν νέα επίθεση. Στους οικονομικούς παράγοντες λέω: "Προσέξτε, γιατί είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς για την υπεράσπιση του λαού".
Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στην εργατική τάξη, στους αγρότες και στους εργαζόμενους για να ζητήσει υποστήριξη εάν πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα "ενάντια σε όλους τους τομείς που θέλουν να επωφεληθούν από την πανδημία για να ληστεύουν και να κερδοσκοπούν ενάντια στο λαού".  Εκείνοι που θα ενεργήσουν εναντίον του λαού, πρόσθεσε, "θα αντιμετωπίσουν την επαναστατική μας δύναμη, είμαι έτοιμος να ενεργοποιήσω όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για την προστασία του λαού κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας".
Η απόφαση ελήφθη την επόμενη μέρα και δημοσιοποιήθηκε από την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο Delcy Rodríguez: Ορισμένες μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες θα επιταχτούν, αρχικά για 180 ημέρες, και μετά θα δούμε. Εν τω μεταξύ, για τον  μπολιβαριάνικο  σοσιαλισμό, αυτή είναι μια ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή εξουσία, καθώς είναι και ένα ζήτημα επιβίωσης.
Με την εμφάνιση του κορονοϊού, ο Μaduro έθεσε τη χώρα σε καραντίνα, μια  καραντίνα "εθελοντική και υπεύθυνη, αλλά ριζοσπαστική", μια καραντίνα βασισμένη σε μια ευρεία  δωρεάν εκστρατεία από σπίτι σε σπίτι, η οποία  μέχρι στιγμής αποδίδει, γιατί ενώ σε χώρες όπως η Βραζιλία, τα φέρετρα συσσωρεύονται , στη Βενεζουέλα υπάρχουν 10 νεκροί. Ταυτόχρονα, όλα τα λαϊκά στρώματα έχουν εγγυημένη κοινωνική κάλυψη, ενώ συνεχίζεται η παραγωγή σε βασικούς τομείς παρέχοντας στους εργαζόμενους δραστικά πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.
Χάρη στην άμεση παρέμβαση της Κίνας, ληρθε μεγάλη τεχνική υποστήριξη, η οποία επέτρεψε την κάλυψη μέρους της παραγωγής σε μάσκες, αντιδραστήρια και είδη υγιεινής. Τα στρατιωτικά εργοστάσια των Εθνικών Μπολιβαριανών Ένοπλων Δυνάμεων (FANC) που παρήγαγαν στρατιωτικές στολές, τώρα κατασκευάζουν μάσκες και στολές προστασίας και  εργάζονται με μεγάλη ταχύτητα για να τις διανείμουν δωρεάν στον πληθυσμό και σε εκείνους που εργάζονται στον τομέα της υγείας, με τη βοήθεια των  κουβανών γιατρών.
Να παράγουμε για να νικήσουμε, αυτό είναι το κλειδί - είπε ο πρόεδρος -  για να ανακάμψουμε από την παγκόσμια κρίση, που θα αφήσει εκτεθειμένους τους μηχανισμούς της χρηματοοικονομικής κερδοσκοπίας, κυρίαρχους στο καπιταλιστικό σύστημα, και θα επαναφέρει την πραγματική οικονομία στο επίκεντρο.
Το πετρέλαιο, είπε, θα συνεχίσει να είναι σημαντικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά το πετρελαϊκό ραντιέρικο μοντέλο  εξαντλείται. Επομένως, θα καταστεί αναγκαίο, με κρατικό έλεγχο, να  διαφοροποιηθεί η πραγματική οικονομία για να αυξηθεί το εισόδημα και να χρηματοδοτηθεί ολόκληρος ο κύκλος παραγωγής.
Τα CLAP (λαϊκές δομές διανομής τροφίμων) , εξήγησε ο Maduro, φτάνουν τώρα σε 7 εκατομμύρια οικογένειες μέσω οργανώσεων λαϊκής εξουσίας και είναι ένα μοντέλο για να επεκταθεί. Παρέχουν ποιοτικά προϊόντα σε λογική τιμή. Και αν το κράτος ανακτά τα χρήματα που επενδύει, γιατί πρέπει οι έμποροι να κερδοσκοπούν για  προϊόντα πολύ  χαμηλού κόστους αγοράς και εν μέσω πανδημίας;
Μιας πανδημίας που  η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει με ωριμότητα και συνείδηση,  καθώς 13.000 βασικές ιατρικές μονάδες που πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι έχουν αναπτυχθεί σε όλη την επικράτεια. Ταυτόχρονα, αναπτύχθηκαν  δομές πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, οι οποίες και επέτρεψαν την αποκάλυψη του  επικίνδυνου ξεσπάσματος επιδημίας στην πολιτεία Nueva Esparta.
Εκεί, σε μια ακαδημία μπέιζμπολ που παρέμεινε ανοιχτή παρά την καραντίνα, γιόρτασαν το συμβόλαιο ενός νεαρού αθλητή που θα πάει να παίξει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λόγω μερικών μολυσμένων, το Covid-19 εξαπλώθηκε στα αγόρια 12-19 ετών που ήταν παρόντα και στους εργαζόμενους του ινστιτούτου. Όμως, προς το παρόν, ο ιός παραμένει περιορισμένος χάρη στην ακρίβεια και την αυστηρότητα των μέτρων πρόληψης.
Μια κατεύθυνση αντίθετη από αυτήν που πήραν οι καπιταλιστικές χώρες, αγνοώντας τις συστάσεις της ΠΟΥ.  Και το αποτέλεσμα διέψευσε τις προβλέψεις των δεξιών πραξικοπηματιών, οι οποίοι με τα πρώτα  σημάδια της πανδημίας, προέβλεπαν ότι ο ιός θα προκαλούσε αιματοχυσία στη Βενεζουέλα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περισσότεροι από διακόσιοι κουβανοί εργαζόμενοι στην υγεία έχουν φτάσει στη Νότια Αφρική.
Cyril Ramaphosa (Πρόεδρος Νότιας Αφρικής)
"Τα πνεύματα μου ανυψώθηκαν χθες το βράδυ όταν άκουσα ότι 219 Κουβανοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είχαν προσγειωθεί στη χώρα μας.
Αυτό ακολουθεί το αίτημα που έκανα στον Πρόεδρο της Κούβας, όταν ο κοροναϊός άρχισε να στρέφει το κεφάλι του στη χώρα μας και ζήτησα από την Κουβανική κυβέρνηση να μας στείλει τους ειδικούς τους.
Όπως γνωρίζετε, η Κούβα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έναν πραγματικά φοβερό αποκλεισμό.
Έτσι, ιατρικές προμήθειες πήγαν επίσης στην Κούβα, αλλά το αεροπλάνο μας επέστρεψε με όλους αυτούς τους ειδικούς, τους επιδημιολόγους, τους ειδικούς πανδημίας και πολλούς άλλους..."




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ - Ε.Ε- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΤ ΑΕ & ΣΙΑ: ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ..! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ 100% ΑΠΕΝΑΝΤΙ..!
ΚΟΥΒΑ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΑΝΤΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι εργοδότες μπορούν να απολύουν ή να αντικαθιστούν το προσωπικό και να μην χάνουν τα μέτρα στήριξης.
Και η κοινωνία θα διχάζεται, για το αν πρέπει να φοράμε μάσκα ή όχι.
Μένουμε ασφαλείς
Μένουμε άνεργοι
Μένουμε άφραγκοι
Μένουμε στο δρόμο.
Καλώς ήλθατε στην κανονικότητα!!

Ελεύθερες οι απολύσεις από τις 20 Μαΐου!
Οι εργοδότες μπορούν να απολύουν ή να αντικαθιστούν το προσωπικό και να μην χάνουν τα μέτρα στήριξης
29-04-2020, 11:21
Όσες απολύσεις έγιναν μέχρι τις 17 Μαρτίου είναι έγκυρες και οι εργοδότες συμμετέχουν στις ευεργετικές διατάξεις της ΠΝΠ
Ελεύθερες θα είναι οι απολύσεις και οι αντικαταστάσεις των εργαζομένων, ένα μήνα μετά το ειδικό καθεστώς λειτουργίας των επιχειρήσεων, σύμφωνα με το πλαίσιο που ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και αποσαφηνίζουν εργατολόγοι.
Κατ΄ αρχήν ο εργοδότης έχει την ευχέρεια να μην προσλάβει τον ίδιο εργαζόμενο μετά τη λήξη της αναστολής εργασίας, αλλά, άλλον στη θέση του, απλά να έχει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που είχε και πριν, ενώ, ένα μήνα αργότερα, είναι ελεύθερος να απολύσει όσους θέλει!
Παρότι θα έχει προβεί σε «ανανέωση» του προσωπικού ή σε απολύσεις, ο εργοδότης θα δικαιούται να ενταχθεί στα κίνητρα που προβλέπει η ΠΝΠ, λαμβάνοντας επιδοτήσεις και δάνεια όπως επίσης και άλλες διευκολύνσεις.
Αναλυτικότερα, η ΠΝΠ προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις - εργοδότες, που τελούν σε αναστολή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής, και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19, υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.
Σε περίπτωση πραγματοποίησής τους, οι καταγγελίες αυτές είναι άκυρες. Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020.
Δηλαδή, απαγορεύεται να προβούν σε απολύσεις από τις 18 Μαρτίου και μετά.
Όσες απολύσεις έγιναν μέχρι τις 17 Μαρτίου είναι έγκυρες και οι εργοδότες συμμετέχουν στις ευεργετικές διατάξεις της ΠΝΠ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοσιογράφοι που ελέγχουν μόνο την συμπεριφορά των πολιτών και οχι την εξουσία,δεν είναι δημοσιογράφοι,αλλά λακέδες της εξουσίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν υιοθετείς τη ρητορική της άκρας Δεξιάς και της Εκάλης, προκειμένου να υπερασπιστείς τις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ:
"Τραμπούκο" χαρακτήρισε τον Λαφαζάνη κάποιος εδώ μέσα, γιατί συγκρουόταν με τα ΜΑΤ, προκειμένου να προστατέψει "βίλες".
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή από το να χαρακτηρίζει κάποιος τραμπούκους τους διαδηλωτές, όταν συγκρούονται με τα ΜΑΤ. Όπως και όταν αναμασάει την αθλιότητα των χορτάτων, ότι οι αγώνες γίνονται για τα προνόμια των λίγων, όπως, π.χ., για τις βίλες της Κοκκινιάς και του Περιστερίου. Ντροπή!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας θα οδηγήσει όλους να έχουν μαζί τους ΜΙΑ μάσκα, την οποία θα χρησιμοποιούν ξανά και ξανά μέχρι να γίνει κουρέλι και φυσικά έτσι δεν θα προστατεύονται καθόλου.
100% εισπρακτικό μέτρο, τίποτε άλλο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1 ευρώ η μάσκα ...Χ 2 την ημέρα =
50 ευρώ τον μήνα για μάσκες αλλιώς πρόστιμο ...
Να τις μοιράζει το μπουρδελοκράτος τις μάσκες ...!!
Οι εργαζόμενοι των 400 και των 500 θα κόψουν το φαί για να αγοράζουν μάσκες ρε μαλάκες ??



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τυφλοπόντικες
Ποιος ανέλαβε να παίξει ρόλο μαντρόσκυλου απέναντι στα συνδικάτα, με αφορμή την απόφαση των εργαζομένων να τιμήσουν κανονικά την Εργατική Πρωτομαγιά, διοργανώνοντας απεργιακές εκδηλώσεις την ίδια μέρα, με όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης; Ο πρώην χρυσαυγίτης και πάντα ακροδεξιός και φασίστας Λαγός. Ο οποίος, πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του κυβερνητικού διαγγέλματος για μεταφορά του εορτασμού της Πρωτομαγιάς με ένα σωρό προσχήματα, έβγαλε ανακοίνωση, ξέχειλη από αντικομμουνισμό, με την οποία απειλεί με μηνύσεις «για παράβαση καθήκοντος» αστυνομικούς διοικητές και την Πολιτική Προστασία, αν δεν εφαρμόσουν κατασταλτικά μέτρα τη μέρα της Πρωτομαγιάς! Είναι ο ίδιος τυφλοπόντικας του συστήματος που ζητούσε να εφαρμοστεί άμεσα το αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου και να αλλάξουν τα ονόματα δρόμων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που είχαν αναφορές σε ιστορικές μορφές του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος! Και μόνο το γεγονός ότι βγαίνει από τον υπόνομο μόνο για να ξεράσει αντικομμουνισμό και μίσος για το εργατικό κίνημα δείχνει ότι κάθε άλλο παρά γραφικός είναι και ότι αναλαμβάνει στοχευμένες αποστολές για λογαριασμό των αφεντικών του. Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα φροντίσουν την Παρασκευή να κρυφτεί ξανά στην τρύπα του, αυτός και ό,τι εκπροσωπεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μυστήριο με την εξαφάνιση ανήλικης στη Στυλίδα: «Να κατέβει το amber alert» ζητεί ο πατέρας
 Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020, 19:13
Μεγάλη αναστάτωση υπήρξε στην τοπική κοινωνία της Στυλίδας και όχι μόνο, όταν κατόπιν Εισαγγελικής Εντολής, ενεργοποιήθηκε το Amber Alert  από το «Σαπιο Χαμόγελο του Παιδιού» για την εξαφάνιση της 10χρονης Δήμητρας. Το Σαπιο Χαμογελο του Παιδιου εχει κατηγορηθει επανηλημενα για υφαρπαγη ανηλικων. Είναι κρατικος οργανισμος αρπαγης ανηλικων, με πολλες ακρες σε ολη την εξουσια.
Το κορίτσι βρισκόταν για ένα μεγάλο διάστημα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων στη Λαμία, ωστόσο τον τελευταίο καιρό είχε επιστρέψει και πάλι στο οικογενειακό της περιβάλλον.
«Πως είναι δυνατόν να διασύρουν ένα 10χρονο κοριτσάκι στις τηλεοράσεις, αφού ξέρουν ότι είναι με τη μητέρα του....», λέει ο πατέρας, ο ποίος μαλιστα έχει ζητήσει από δικηγόρο να κινηθεί και νομικά για το Amber Alert, που αφορά στη 10χρονη Δήμητρα.
«Εάν ήθελαν οι Εισαγγελικές Αρχές ας ασκούσαν δίωξη για αρπάγη ανηλίκου στους γονείς και όχι να διασύρουν ένα κοριτσάκι που αύριο θα πάει πάλι στο σχολείο. Πως θα αντικρίσει τους συμμαθητές του;», έλεγε στο LamiaReport ο θείος της 10χρονης Δήμητρας.
Οι γονείς ζητούν να γίνει νέα Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες που ζει το κοριτσάκι με τους γονείς, αφού όπως υποστηρίζουν σχεδόν ένα χρόνο τώρα το παιδί ήταν πολύ καλά μαζί τους.



Στυλίδα: Τι κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση της 10χρονης
29.04.2020 | 15:34
Συναγερμός έχει σημάνει στη Στυλίδα Φθιώτιδας από την εξαφάνιση ενός 10χρονου κοριτσιού από ίδρυμα με τον πατέρα της ωστοσο να ρίχνει φως στο μυστήριο.
«Δεν έχει εξαφανιστεί η Δήμητρα. Την έχουν οι γονείς της. Δεν θέλουμε να μπει σε ίδρυμα…», λέει ο πατέρας του 10χρονου κοριτσιού στο LamiaReport
Από το πρωί της Τετάρτης 29/4/2020, δόθηκε Amber Alert από το «Σαπιο Χαμόγελο του Παιδιού» για την εξαφάνιση από τη Στυλίδα Φθιώτιδας της 10χρονης Δήμητρας Μελαχροινάκη.
Η ενεργοποίηση του Amber Alert έγινε άμεσα κατόπιν Εισαγγελικής Εντολής, καθώς η ανήλικη εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης άλλης Εισαγγελικής εντολής απομάκρυνσής της από επικίνδυνο περιβάλλον.
Το κορίτσι βρισκόταν για ένα διάστημα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων, ωστόσο τον τελευταίο καιρό είχε επιστρέψει και πάλι στο οικογενειακό της περιβάλλον στη Στυλίδα από όπου και εξαφανίστηκε, σύμφωνα με τις Εισαγγελικές Αρχές.
Σε επικοινωνία που είχε το LamiaReport με τον  πατέρα του 10χρονου κοριτσιού,  ενημέρωσε ότι η Δήμητρα είναι πολύ καλά στην υγεία της, είναι με τους γονείς της, και ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα την δώσει για να πάει πάλι στο ίδρυμα.
«Το παιδί είναι με τη μάνα του και εμένα τον πατέρα της. Δεν δίνω το παιδί μου να πάει σε κανένα ίδρυμα.. Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να το κρατήσω μαζί μου και δε θα το πάρει κανένας…», δήλωσε ο πατέρας της Δήμητρας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Κίνα ως o νέος εχθρός της Δύσης;
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020, 11:21
Έχει περάσει λίγο περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα από τότε που ο Πανηλιθιος αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Samuel Huntington έγραψε το διάσημο δοκίμιο του Clash of Civilizations (Σύγκρουση Πολιτισμών). Με αυτό έθεσε τον τόνο για σειρά επελθόντων πολέμων. Η CIA διαβασε την ηλιθιοτητα, και προσπαθησε να την μεταστρεψει υπερ της.
Ο Χάντινγκτον έγραφε μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ της Σοβιετικής Ενωσης και της Δύσης, τη νικη της Νεοφιλελευθερης Καπιταλιστικης Βαρβαροτητας εναντιον του Κομμουνισμου. Αντί για εποχή ειρήνης, ο ηλιθιος Χάντινγκτον εγραψε τον νέο αγώνα ανάμεσα σε αυτό που θεωρούσε ασυμβίβαστους εχθρούς: Το Ισλάμ και τη Δύση. Οποτε η CIA αποφασισε να χρησιμοποιησει το καθυστερημενο ισλαμ για τα συμφεροντα των αποικιοκρατων και την Αλ Καιντα. Και κατεστρωσε το σχεδιο για την Νεα Ισλαμοφασιστικη Μεση Ανατολη.
Προσπαθησε να αντικαταστησει όλα τα Αστικα Δημοκρατικα συστηματα στη Μεση Ανατολη και στον Αραβικο Κοσμο με καθυστερημενα Ισλαμοφασιστικα καθεστωτα, τα οποια θα βρισκοταν κατω από τον ελεγχο της, για να εχει ετσι τον ελεγχο των πεττρελαιων της Μεσης Ανατολης και του Αραβικου κοσμου.
«Αραβικη Ανοιξη» ονομασε η CIA και τα δημοσιογραφικα παπαγαλακια της ολα τα Ισλαμοφασιστικα πραξικοπηματα. Τα παραδειγματα πολλα. Τυνησια, μετα Αιγυπτος, ανοιχτη εισβολη στο Ιρακ, προσπαθεια για ανοιχτη εισβολη στην Συρια, προσπαθεια εφαρμογης ισλαμοφασισμου στην Υεμενη, το ιδιο και στην Αλγερια. Τα πραγματικα ισλανοφασιστικα καθεστωτα της Σαουδικης Αραβιας, του Καταρ, του Μπαχρειν, των Ενωμενων Αραβικων Εμιρατων, του Κουβειτ, ουτε που τα αγγιζουν οι αμερικανοι. Αλλωστε εκει εφαρμοζεται ο ισλαμοφασισμος που θελουν να μεταφερουν στην Ευρωπη, απαγορευεται η μουσικη, οι γυναικες θεωρουνται κατωτερες από τα ζωα, Δημοκρατια δεν υπαρχει ουτε στα ονειρα, ο αφεντης θεωρειται απογονος του Μωαμεθ και ταεχει όλα. Και φυσικα το ισραηλινοναζιστικο καθεστως που εχουν εγκαταστησει η αμερικανοι στη Μεση Ανατολη, δεν το ενοχλει κανενας γιατι εχει την αμερικανικη προστασια, πληροφοριες, και εφοδιασμο. Το σχεδιο απετυχε γιατι οι Ρωσοι στο μεταξυ ξυπνησανε, καταλαβαν ότι οι αμερικανοι τους θελανε σκλαβους και όχι να πιστευουν απλως στον καπιταλισμο, και ότι η αμερικανοι και οι αγγλοσαξονες και η βορειοευρωπαικη ομαδα ηθελαν να εφαρμοσουν το προαιωνιο σχεδιο των Μασονων, μια Ρωσια διαλυμενη, σκλαβα της Δυσης, χωρισμενη σε μικρα ασημαντα κρατιδια. Και η Ρωσια αντεδρασε.
Δυτικοί πολιτικοί όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ακολούθησαν τις προτροπές της CIA και των Μασονων,  και οργανωναν τα πραξικοπηματα στον Αραβικο κοσμο, που η CIA ανελαβε να τα χαρακτηρισει "Αραβικη ανοιξη" και "επαναστασεις".
Για το τελευταίο τέταρτο του περασμένου αιώνα, πολλές Αστικες Δημοκρατικες μουσουλμανικές χώρες ήταν ο στόχος των αποικιοκρατικων ΗΠΑ και των αποικιοκρατων βορειοευρωπαιων συμμάχων τους.
Εν τω μεταξύ, οι μουσουλμανοφασιστες συχνά απεικονίστηκαν στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως «προσφυγες», οι οποιοι ερχονται στην Ευρωπη, (αντι οτι τους φερνουν με προπαγανδα απο τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ,  όπως εχει καταλαβει ολος ο κοσμος), και οι Ευρωπαιοι πρεπει να σεβαστουν την θρησκεια των ισλαμοφασιστων κανιβαλων που εσφαζαν αιχμαλωτους και να τους χτισει τζαμια. Και με ένα σπαρο, δυο τριγονια, Οι ισλαμοφασιστες θα διαλυσουν την συνοχη των Ευρωπαικων Λαων, θα αποτελεσουν τον εφεδρικο στρατο ανεργιας, ετσι ώστε οι Ευρωπαιοι καπιταλιστες να διαλυσουν μισθους, συνταξεις, υγειονομικο συστημα, δικαιωματα, ελευθερια του λογου και του συνερχεσθαι στην Ευρωπη. Γιατι όμως ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες, και όχι απλα εισαγωγη με διακρατικες συμφωνιες μεταξυ των Ευρωπαικων χωρων και Ασιατικων, Αραβικων, Αφρικανικων; Γιατι εάν ερχοντουσαν νομιμοι μεταναστες οι Ευρωπαικοι λαοι θα τους ενετασαν στα δικα τους δικαιωματα, όπως εχουν κανει και στο παρελθον τη δεκαετια του 1960) με τους λαους της Νοτιας Ευρωπης που πηγαιναν να δουλεψουν στη Βορεια Ευρωπη.
Αυτό προκάλεσε έντονο αντιισλαμισμο στους Ευρωπαικους λαους με την άνοδο των ακροδεξιών εθνικιστικων πολιτικών κομμάτων στην Ευρώπη. Σαν μια αντιδραση στη διαλυση των κοινωνιων τους. Αλλα οι ακροδεξιοι βρηκαν την  ευκαιρια να νομιμοποιησουν την βρωμια τους, τον Χιτλερ και τον Μουσολινι, το ναζιστικο νεοφιλελευθερισμο τους, και οτιδηποτε βρωμερο και σιχαμενο υπηρχε στην Ευρωπη.
Η Κίνα παρουσιάζεται ως ο νέος υπαρξιακός εχθρός, όπως και η Σοβιετικη Ενωση πριν από 40 χρόνια
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες σειρά βίαιων επιθέσεων στην Κίνα.
Κατηγόρησε την Κίνα ότι προκάλεσε τεράστιες απώλειες στις ΗΠΑ και τον κόσμο «μη κοινοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν» σε συνέντευξη στο Fox News στις 23 Απριλίου, λέγοντας ότι η κινεζική κυβέρνηση θα «πληρώσει τίμημα για αυτό που έκανε».
Μία ημέρα νωρίτερα, επέκρινε πάλι την Κίνα επειδή εκμεταλλεύτηκε την πανδημία για «εκφοβισμό» γειτόνων και κάλεσε τις άλλες αποικιοκρατικες κυβερνησεις να κρατήσουν την Κίνα υπόλογη.
Ο Πομπέο προσθέτει καύσιμα στο παιχνίδι κατηγοριών με επίθεση στο κυβερνών κόμμα της Κίνας.
Ο Πομπέο στόχευσε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (CPC) στις παρατηρήσεις του. Φυσικα η Κινα μονο κομμουνιστικη χωρα δεν είναι. Καπιταλισμο εφαρμοζει, και μαλιστα στην πιο στιγνη του μορφη.  Μαλιστα πριν δυο δεκαετιες ηταν το ονειρο κάθε σιχαμενου νεοφιλευθερου. Ο Πομπεο είναι ο ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, που είναι ο πιο δραστήριος στην επίθεση του ΚΚΚ (CPC), το οποίο αντανακλά την ακραία εχθρότητα εναντίον της καπιταλιστικής Κίνας και αποκαλύπτει τον κακόβουλο στόχο του να ωθήσει τις ΗΠΑ και την Κίνα σε στρατηγική αντιπαλότητα.
Ο Λευκός Οίκος και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχουν διαμορφώσει στρατηγική για να κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου μεταφέροντας το φταίξιμο στην Κίνα για να αποσπάσουν την εσωτερική προσοχή των ΗΠΑ.
Ως πρώην ανώτερος αξιωματούχος μυστικών υπηρεσιών (CIA) ο Πομπέο διευθύνει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να γίνει Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Παίζει με τη φωτιά, κάνοντας τον 21ο αιώνα νέα εποχή μεγάλης αντιπαράθεσης δυνάμεων και υπονομεύοντας τα θεμέλια της ειρήνης. Είναι ο επικεφαλής διπλωμάτης των ΗΠΑ, και εχει τη βασική ευθύνη με την οποία του έχει ανατεθεί η προώθηση της διεθνούς αποικιοκρατιας των Δυτικων καπιταλιστων.
Έχει γίνει εχθρός της παγκόσμιας ειρήνης.
Οι ΗΠΑ, ως παγκόσμια υπερδύναμη, με στοχο την επανιδρυση της αποικιοκρατιας, έχουν ειδική ευθύνη για την υποδουλωση των Λαων.
Είναι κρίμα που την εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει αναταραχές και μεγάλες αβεβαιότητες από το μυθιστόρημα του κορωνοϊού, που η θέση του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ την εχει παλι ένας κακόβουλος χαρακτήρας, δεν υπαρχουν δυναμεις αντιστασης από τους Λαους, δεν υπαρχουν εθνικοαπελευθερωτικα κινηματα, δεν υπαρχει αριστερα.
Η CIA δηλητηριάζει την αμερικανική διπλωματία με το μίσος για το κινεζικό οικονομικό σύστημα, το οποίο θα επιδεινώσει την παγκόσμια κατάσταση.
Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ θα έχουν βαθιά επίδραση στη φύση των διεθνών σχέσεων τον 21ο αιώνα. Η υποβάθμιση των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ θα διαβρώσει τα θεμέλια για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα. Αυτό κάνει τώρα ο Πομπέο, υπονομεύει.
Τα ψέματα μπορεί να εκπληρώσουν την προσωπική φιλοδοξία του Πομπέο, αλλά ουδέποτε θα εκπληρώσουν τα όνειρα των ΗΠΑ για να «ξαναγίνουν αποδεκτά κυρίαρχες».
Ο Πομπέο δεν είναι μόνο η φιγούρα που βλάπτει την παγκόσμια ειρήνη, αλλά πρέπει επίσης να χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην ιστορία τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη ο επιχειρηματίας που ανέλαβε την παραγωγή μασκών στην Ελλάδα!
Οι περιβόητες (ή μήπως διαβόητες) μάσκες, που κατασκευάζονται σε εργοστάσιο στη Λάρισα, είναι μια επένδυση του επιχειρηματία και ορθοδοντικού Αχιλλέα Νταβέλη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις ιατρικής αποκατάστασης με την εταιρεία Animus και οποίος μεσούσης της κρίσης αποφάσισε να κάνει το επιχειρηματικό άνοιγμα στην κατασκευή μασκών. Μάλιστα, φαίνεται πως είχε “προβλέψει” την μελλοντική ανάγκη για μάσκες, πριν καν επιβεβαιωθεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα, όπως είχε δηλώσει στον Δημήτρη Καμπουράκη, ο οποίος “συμπτωματικά” είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον κ. Νταβέλη!
Ο κ. Νταβέλης είναι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη μάλιστα είχε εγκαινιάσει το Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα, ενώ δημοσιεύματα προεκλογικά τον ήθελαν να πολιτεύεται ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη! Ο κ. Νταβέλης, είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, και σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, έχει εντοπιστεί σε δείπνα με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, ενώ καλεί συχνά την κ. Μπακογιάννη σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου. Φυσικά, όπως τόνισε ο ίδιος, στην προσπάθειά του να στήσει αυτή τη βιομηχανική παραγωγή τόσο γρήγορα, είχε την αμέριστη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη!
Ο “σωτήρας της Ελλάδας”, όπως παρουσιάζουν τον κ. Νταβέλη τα διάφορα ΜΜΕ, δηλώνει ότι στο εργοστάσιο μπορούν να παράγονται μηνιαίως εννιά εκατομμύρια μάσκες. Αν αναλογιστούμε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα εκτοξεύσει τη ζήτησή τους και πολλοί θα αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον 3 μάσκες κάθε μέρα, φαίνεται ότι ο κ. Νταβέλης στάθηκε πολύ… τυχερός, μιας και η επένδυση αυτή θα του αποφέρει πολλά έσοδα…Μήπως όμως δεν είναι όλα θέμα τύχης και διορατικότητας αλλά καλών γνωριμιών;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δηλαδή αν κολλητός του Μητσοτάκη αρχίζει να κατασκευάζει παραδοσιακές στολές θα μας επιβάλουν να φοράμε αντιιικά τσαρούχια;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνωμοσιολόγοι υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ έφτιαξαν τον Covid-19, μόλυναν έφεδρο και την έστειλαν στην Ουχάν
29-04-2020 | 15:21μμ
Θεωρία συνωμοσίας που «γεννήθηκε» στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι Αμερικανοί «φύτεψαν» τον Covid-19 στην Ουχάν της Κίνας με τη βοήθεια μιας εφέδρου του αμερικανικού στρατού έχει ενστερνιστεί το Πεκίνο, κατονομάζοντας, μάλιστα, δημοσίως τη γυναίκα.
Η Μάτζι Μπενάσι αναγκάστηκε να εμφανιστεί στο CNN για να διαψεύσει την εμπλοκή της, αποκαλύπτοντας ότι βιώνει μια «κόλαση», καθώς δέχεται απειλές για τη ζωή της.
Όλα άρχισαν στις αρχές Μαρτίου, όταν ο 59χρονος Αμερικανός συνωμοσιολόγος Τζορτζ Γουέμπ ανάρτησε βίντεο στο κανάλι του στο YouTube, υποστηρίζοντας ότι ο Covid-19 παρασκευάστηκε σε εργαστήριο των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, κατά τα λεγόμενά του, η αμερικανική κυβέρνηση μόλυνε τη Μάτζι Μπενάσι πριν να πατήσει το πόδι της, τον Οκτώβριο του 2019, στην Ουχάν για να συμμετάσχει ως ποδηλάτισσα στους Στρατιωτικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μετατρέποντάς την στην «ασθενή μηδέν» της επιδημίας στην Κίνα.
Αξιωματούχοι
Το βίντεο έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στους πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους στο κανάλι του Γουέμπ, πέφτοντας στην αντίληψη των αξιωματούχων της Κίνας. Η εφημερίδα «The Global Times», που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Κίνας, σύμφωνα με την «Daily Mail», έγραψε για τη θεωρία συνωμοσίας, παρουσιάζοντάς την σαν πραγματικό γεγονός, ενώ αναφερόταν στον Γουέμπ σαν «ερευνητή δημοσιογράφο» με έδρα την Ουάσινγκτον. Το δημοσίευμα απαιτούσε από την αμερικανική κυβέρνηση «να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την υγεία και τις μολύνσεις της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής».
Τη «σκυτάλη» πήρε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζιάο Λιγιάν, κατηγορώντας στο twitter τον αμερικανικό στρατό ότι «έφερε την επιδημία στην Ουχάν» και απαιτώντας «διαφάνεια» και «εξηγήσεις» από τις ΗΠΑ. Σε άλλη περίπτωση, δε, κατονόμασε την Μπενάσι ως «υπεύθυνη» για την πανδημία. Στη συνέχεια το βίντεο του Γουέμπ μεταφράστηκε στα κινεζικά και έγινε viral στα social media της Κίνας, ενώ μυστηριωδώς διέρρευσε στο διαδίκτυο η διεύθυνση της κατοικίας στις ΗΠΑ στην οποία ζει η Μπενάσι με τον σύζυγό της Ματ και τα δύο παιδιά τους.
Όπως είπε το ζευγάρι στο CNN, στο σπίτι τους φτάνουν σωρηδόν από κάθε γωνιά του πλανήτη γράμματα με απειλές για τη ζωή της Μπενάσι. Οι περισσότεροι γράφουν ότι «πρέπει να τη στήσουν στο απόσπασμα» και ότι «πρέπει να εκτελεστεί». Η οικογένεια ζει μέσα στον τρόμο, καθώς η αμερικανική αστυνομία τούς έχει διαμηνύσει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τους προστατέψει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Μπραβοι»-μπατσοι του ανηψιου του πρωθυπουργου Γρηγορη Δημητριαδη, τσακισαν πολιτη στο ξυλο. Επειδη διαμαρτυρηθηκε επειδη το μαυρο με φιμε τζαμια πολυτελες αμαξι του περασε με κοκκινο. Το κρυβουν όλα τα ΜΜΕ γιατι τους μπουκωσε με 30 εκατομμυρια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Ετοιμες να αναγνωρίσουν προσάρτηση Παλαιστινιακών εδαφών από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Ετοιμες να αναγνωρίσουν την προσάρτηση μεγάλου μέρους της Κοιλάδας του Ιορδάνη από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως δήλωσαν οι ΗΠΑ, καλώντας υποκριτικά την ισραηλινοναζιστική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με την Παλαιστινιακή Αρχή.
«Οπως λέμε πάντα ξεκάθαρα, είμαστε έτοιμοι να αναγνωρίσουμε τις ισραηλινοναζιστικές ενέργειες που έχουν στόχο να επεκτείνουν την ισραηλινοναζιστική κυριαρχία και την εφαρμογή του ισραηλινοναζιστικού νόμου σε περιοχές της Δυτικής Οχθης... που αποτελούν μέρος του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η προσάρτηση Παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Οχθης προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Ιούλη και εμπεριέχεται σε συμφωνία 41 σημείων η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη βδομάδα ανάμεσα στον ισραηλινοναζιστη πρωθυπουργό και αρχηγό του «Λικούντ», Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και τον αρχηγό του «Μπλε και Λευκού» μπλοκ, Μπένι Γκαντς, με στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας».
Η συμφωνία προβλέπει ότι από 1/7 το υπουργικό συμβούλιο και οι βουλευτές θα μπορούν να αποφασίσουν για το αμερικανικό σχέδιο χωρίς να δεσμευτούν - τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο - να προσαρτήσουν τμήματα της Δυτικής Οχθης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ... Μαντέψτε ποιος είναι ο επικεφαλής της έρευνας!

Γίναμε τα πρόθυμα "πειραματόζωα" της ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ευρωπαϊκής ελίτ και τώρα θα γίνουμε και πειραματόζωα των φαρμακευτικών εταιριών, για τα μελλοντικά τους κέρδη.
Έτσι, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έδωσε, πριν μία εβδομάδα (22 Απριλίου) την άδεια, στην... Φαρμακευτική εταιρία ZEINCRO HELLAS Α.Ε. να χορηγεί κολχικίνη, στους ασθενείς με κορονοϊό, "για το καλό τους". (Για την πρόληψη της εξέλιξης και των επιπλοκών της νόσου, σύμφωνα με την επίσημη απόφαση).
Μέχρι εδώ, καλά!
Ωστόσο, η έρευνα δεν χρηματοδοτείται, από το κράτος, για να σώσει τους πολίτες του, από την επιδημία, αλλά, από την φαρμακευτική εταιρία!
"Xορηγός μελέτης: Ελληνική Ρυθμολογική Εταιρεία
Εκπρόσωπος Χορηγού (CRO): Zeincro Hellas A.E."
Και μαντέψτε ποιος είναι ο επικεφαλής της έρευνας!
Ναι σωστά μαντέψατε! Ο κ. Τσιόδρας!
Νταξ! Δεν περιγράφω άλλο!
(ZEINCRO HELLAS ΑΕ
Φαρμακευτική Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών στους Τομείς Υγείας
Αναπαύσεως 30, Βριλήσσια, 15235, ΑΤΤΙΚΗΣ)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πατρίδα ή Θάνατος"! Έτσι "εθνικιστικά" θα τιμήσουν την 1η του Μάη στην Κούβα!