Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Κυριακη 25 Οκτωβριου 2020

 

Το να πεις "δεν μπορούμε να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια" (όπως έχουμε δικαίωμα από το διεθνές δίκαιο), επειδή θεωρείς ότι μπορεί να μπλέξουμε σε πόλεμο με την Τουρκία, είναι κάτι που συζητιέται, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς. Και μάλιστα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΛΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ" - αν δεν μπορείς απλώς μην το κάνεις ώσπου να μπορέσεις.

Το να λες όμως ότι "είναι εθνικισμός να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια" ενώ είσαι υπουργός της ελληνικής (και καλά) κυβέρνησης, είναι προδοσία ... αγνή και ξεκάθαρη.

Προφανώς για τον Χρυσοχοϊδη - μπατσοαρχίδη, "μη εθνικισμός" είναι ... να ξεπουλάει τα πάντα υπογράφοντας μνημόνια χωρίς να τα έχει διαβάσει, αρκεί να είναι ο ίδιος υπουργός και να τα παίρνει χοντρά.

Βέβαια, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η κυβέρνηση Σημίτη... εεεεε συγγνώμη, Μητσοτάκη, ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια καλη λυση θα ηταν στους ισλαμιστες της Ευρωπης να μην εφαρμοζεται το Ευρωπαικο δικαιο αλλα η Σαρια , δηλαδη ο θρησκευτικος τους νομος . Γιατι τωρα εχουν το καλυτερο και των δυο κοσμων : τις ελευθεριες της δυσης με την κουλτουρα του Ισλαμ . Αν ομως αρχισουν καθε παρασκευη οι αποκεφαλισμοι και τα κοψιματα των χεριων θα μαζευτουν λιγακι . Τωρα κλεβουν και ξερουν οτι θα πανε 2-3 μηνες μεσα με τζαμπα φαγητο και υπνο . Αν ομως χασουν το χερακι οπως στη Σ. Αραβια να τους δω . Επισης στο λιθοβολισμο για τον βιασμο θα εχει πλακα ...

Σχολιο.- Πολύ καλά έκανε. Για την ώρα με εκπλήσσει θετικά ο μακρόν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Τιποτένιοι Μητσοτάκης Τσίπρας επιβάλουν την μασκο-φίμωση του Ελληνικού Λαού όχι όμως και το Κλείσιμο της Τουρκικής Πρεσβείας!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι γνωστό πως τον Μακρόν κάθε άλλο παρά τον συμπαθώ. Αλλά με αυτή την τελευταία του κίνηση συμφωνώ 100%. Ανεξάρτητα από τα κίνητρα του. Είτε θεωρεί πως θα ηγεμονεύσει στην Γαλλική κοινωνία από την αντίπαλο του την Λεπέν, είτε προσπαθεί να ηγεμονεύσει στην Ευρώπη μετά τα κολητηλίκια της Μέρκελ με τους Τούρκους, είτε τέλος όντως θεωρεί ότι ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός, με τις όποιες του πολιτισμικές κατακτήσεις δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποταχθεί στον σκοταδισμό, την θρησκοληψία και την μισαλλοδοξία των ακραίων μουσουλμάνων (όντως δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι το ίδιο, αλλά το μόνο σίγουρο ότι οι εξτρεμιστές σουνίτες μουσουλμάνοι είναι ίδιοι) εγώ συμφωνώ μαζί του 100%!!!! Δεν μπορεί και δεν πρέπει ν' αυτολογοκρίνεται κανείς και για τίποτα. Η ελευθερία είναι το υπέρτατο αγαθό και δεν χωράνε συμβιβασμοί. Ειλικρινά δεν του το'χα με τίποτα του τραπεζίτη, και ανεξάρτητα των κινήτρων του, η βαθύτατα πολιτική του πράξη μόνο  συγχαρητήρια της αξίζουν. Φτάνει ως εδώ!!!

Εγώ θα ήμουν και υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας εκτός των χώρων προσευχής τους. Θα τους άφηνα χώρους να προσεύχονται που θα έφτιαχναν οι ίδιοι με δικά ΤΟΥΣ λεφτά, αλλά επ'ουδενί όχι σε δημόσιους χώρους με τα δικά τους θρησκευτικά/πολιτισμικά σύμβολα. Τόσο καιρό αντιμετωπίζονταν σε ατομικό και όχι σε συλλογικό επίπεδο. Έλα όμως που το είδαν αυτό ως αδυναμία...Φτάνει πια. Δεν γίνεται να δικάζονται με δυτικούς νόμους και να πράττουν με δικούς τους...

Αν βρεθεί κανείς να με ρωτήσει αν θα ήθελα να γίνεται το ίδιο με τα δικά μας θρησκευτικά σύμβολα, (επειδή ξέρω πολλούς να σκέφτονται έτσι διεστραμμένα) θα απαντούσα ΟΧΙ. Πρώτον γιατί είμαστε στην χώρα ΜΑΣ.

Και δεύτερον,ανεξάρτητα αν πιστεύει κάποιος ή είναι άθεος η χριστιανική μας παράδοση μας συνδιαμόρφωσε σε αυτό που είμαστε καλώς ή κακώς. Εξού και ο σεβασμός στην παράδοση μας αυτή θα'πρεπε να'ναι νομοτελειακός. Άσχετα ξαναλέω αν είμαστε άθεοι ή μη. Εννοείται ότι είμαι υπέρ της σάτιρας των πάντων και επί παντός επιστητού

Σχολιο.- τί σάτιρα μου λές τώρα! Εδώ τα καντήλια και τα γαμοστ.... ανεβοκατεβαινουν ολημερίς από κάτι θεοσεβούμενους

Σχολιο.- αυτά βαρύνουν αυτούς που χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις. Ουδέποτε όμως δεν θυμάμαι κάποιον συμπατριώτη μας να αποκεφαλίσει κάποιον άλλο συμπατριώτη μας επειδή έβρισε τα θεία

Σχολιο.- σωστά. Αυτό εννοούσα κι εγώ. Εδώ όχι μόνο σάτιρα αλλά βλαστημάμε συνεχώς και δεν πήραν κανενός το κεφάλι.

Είναι άλλος πολιτισμός ασύμβατος με τον δικός μας. Δεν είναι θέμα ρατσισμού ή ξενοφοβίας γαμώ της γης τον Άξονα, πως να το εξηγήσω σε κάποιους μπουμπουνοκέφαλους δικαιωματάκηδες;

Στην Γαλλία, μου έλεγε φίλος μου, στην αρχή ζήτησαν και δικά τους φαγητά στα κυλικεία, και τώρα απαιτούν μόνο δικά τους. Βγάλτε τις τσιμπλες ρε γαμώ το! 

Σχολιο.- Καλλίτερα να τους ανάγκαζε να ακολουθούν τις πολιτιστικές συνήθειες της Γαλλίας αν επιθυμούν να μείνουν εκεί.

Στα υπόλοιπα εγκρίνω και επαυξάνω.Πολλές ελευθερίες έδωσαν σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν την δημοκρατία για να μας επιβάλλουν το Ισλάμ.

Σχολιο.- Πολλές φορές στο παρελθόν έγινε στην Ελλάδα σάτιρα, έως και βλασφημία, με τα χριστιανικά θρησκευτικά σύμβολα (π.χ. Τζίμης Πανούσης κ.ά.) και δεν υπηρξε κανένα πρόβλημα, παρά τις γκρίνιες και διαμαρτυρίες κάποιων θρησκόληπτων. Η ελευθερία του λόγου, της τεχνης και της έκφρασης είναι υπέρτατα αγαθά και δεν πρέπει να περιορίζονται για κανέναν λόγο.  Μπράβο  για μια ακόμη φορά στη Γαλλία αν και τα κίνητρα του Μακρόν είναι σίγουρα ιδιοτελή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/10/1881 γεννήθηκε ο Πάμπλο Πικάσο !!! 

Γερμανός αξιωματούχος δειχνοντας τον πινακα του Γκουερνικα : Εσείς το κάνατε αυτό κύριε Πικάσο ? 

Πάμπλο Πικάσο: Όχι ... εσείς !!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παράδειγμα υποτέλειας !

Το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια αποτελούσε για χρόνια πάγια πολιτική της χώρας σαν απόρροια του Διεθνούς Δικαίου. Και σίγουρα δεν αποτελούσε για κανένα επιφανές μέλος της πολιτικής τάξης της χώρας «ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ» ! Η απαράδεκτη αυτή δήλωση του υπουργού Χρυσοχοϊδη ισοδυναμεί με επιτομή της υποτέλειας και πρέπει αμέσως να δηλώσει παραίτηση, αν διαθέτει ελάχιστα ακόμα ίχνη αξιοπρέπειας. Αν όχι, πρέπει ο ίδιος ο «εθνικιστής» πλέον πρωθυπουργός, που μόλις πριν μερικές μέρες μίλησε για «αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια», να τον στείλει σπίτι .. κι ας δυσαρεστηθούν κάποιες ξένες πρεσβείες. Ίδωμεν …. μέχρι που φτάνει και η εξάρτηση της χώρας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτά δεν είναι μέτρα.....είναι σκέτα καψόνια!

Μάσκες παντού και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 12:30 το βράδυ, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης για να μας σώσει από τον κορωνοϊό.

Αυτά δεν είναι μέτρα, είναι σκέτα καψόνια. Μπορείς να κάθεσαι χωρίς μάσκα δίπλα σε 40 νοματαίους στο καφέ, αλλά δεν μπορείς να περπατάς μόνος σου στον δρόμο χωρίς μάσκα. Μπορείς να συνωστίζεσαι με 500 άλλους στα ΜΜΜ ή στα εμπορικά κέντρα, μέχρι τις 12:30, αλλά δεν μπορείς να κυκλοφορείς μετά τις 12:30, ακόμα και μόνος σου.

Τα μέτρα αυτά όχι μόνο δεν θα συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας αλλά ενδέχεται να έχουν και τα αντίθετα αποτελέσματα. Θα αυξήσουν την κόπωση και την εύλογη δυσπιστία των ανθρώπων. Η λειτουργία τους είναι καθαρά ιδεολογική.

Διευκολύνουν την κυβέρνηση να δείχνει ότι κάνει κάτι, ενώ δεν κάνει τίποτα εκεί που υπάρχει το πρόβλημα: στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στην αποσυμφόρηση των ΜΜΜ και των χώρων δουλειάς. Κυρίως όμως της επιτρέπουν να μεταθέτει για μία ακόμη φορά την ευθύνη στους πολίτες, ενώ αποποιείται τις δικές της.

Τώρα η αστυνομία θα κυνηγά περαστικούς δίχως μάσκα ή όσους ξεχάστηκαν έξω το βράδυ, για να τους κόψει πρόστιμο. Τα δε κανάλια θα έχουν μπόλικους υπεύθυνους να ρίξουν το φταίξιμο, μιας και το θέμα «αδίστακτοι νέοι στις πλατείες», κάπου κούρασε.

Φιλότιμο τέλος, λοιπόν. Ατομική ευθύνη, κρατική καταστολή και μηντιακή διαπόμπευση, να ποιο είναι το νέο ελληνικό «εμβόλιο». Δεν προστατεύει εσένα από τον ιό, προφυλάσσει όμως την κυβέρνηση από σένα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόκληση:

Η πακιστανική κοινότητα Αθήνας ανήγγειλε πορεία την 28η Οκτωβρίου (ενώ οι παρελάσεις Ελλήνων απαγορεύθηκαν)!..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Εγκατέλειψε τη χώρα ο Λεοπόλδο Λόπεζ, κατευθύνεται στην Ισπανία

 25/10/2020

Ο ακροδεξιός πολιτικός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Λεοπόλδο Λόπεζ, εγκατέλειψε την κατοικία του Ισπανού πρέσβη στο Καράκας το Σάββατο για να φύγει από τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματός του, Λαϊκή Βούληση.

Αν και το κόμμα του δεν διευκρίνησε πώς έφυγε από τη Βενεζουέλα, δύο άτομα που φέρεται να γνώριζαν λεπτομέρειες για την έξοδο του δήλωσαν ότι μετανάστευσε μέσω της Κολομβίας. Μια πηγή της ισπανικής κυβέρνησης είπε ότι η άφιξή του στην Ισπανία, όπου ζει η σύζυγός του, ήταν “επικείμενη”.

Ο Λόπεζ φυλακίστηκε το 2014 μετά από βίαιες διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο με τις κατηγορίες του εμπρησμού και της συνωμοσίας κατά της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης. Απελευθερώθηκε προσωρινά το 2017 για να τεθεί σε κατ ‘οίκον περιορισμό. Θεωρείται μέντορας και καθοδηγητής του αυτοανακηρυγμένου προέδρου της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό. Στην απόπειρα του Γκουαϊδό να το 2019 να ξεκινήσει στρατιωτικό πραξικόπημα έναντι της κυβέρνησης Μαδούρο, ο Λόπεζ εμφανίστηκε στο πλάι του, για να ζητήσει καταφύγιο στην ισπανική πρεσβεία μόλις έγινε ξεκάθαρο πως μια πολύ μικρή μερίδα του στρατεύματος στήριζε τους πραξικοπηματίες.

Η γυναίκα του Λόπες, Λίλιαν Τιντόρι, που τον ακολούθησε στην πρεσβεία με την κόρη τους, έφυγε από τη Βενεζουέλα τον Μάϊο με κατεύθυνση την Ισπανία.

Η σχέση του Λόπεζ με τους Ισπανούς οικοδεσπότες του υπήρξε προβληματική. Αφού παραχώρησε στον Λόπεζ πρόσβαση στην πρεσβευτική κατοικία, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Ζοσέπ Μπορέλ δήλωσε ότι η Ισπανία δεν θα επιτρέψει στην πρεσβεία της στο Καράκας να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο αντιπολίτευσης και θα περιορίσει την πολιτική δραστηριότητα του.

Το Σάββατο, το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στο Twitter ότι η απόφαση του Λόπεζ να φύγει ήταν “εκούσια και προσωπική”.

Σχολιο.- Δεν πήρε και τον κουράδα τον Γκουαϊδό μαζί του; Πάντως ο Λοπέζ είναι καθαρός εγκληματίας κι έχει διαπράξει αυτός και η ομάδα του (κάτι ανάλογο της ΧΑ) δεκάδες φόνους ανθρώπων του Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Είναι ο πραγματικός ηγέτης της ακροδεξιάς στη Βενεζουέλα κι έχει τελειώσει ειδική σχολή της ΣΙΑ στην Φλόριδα των ΗΠΑ.

Σχολιο.- Θα πάει στην Ισπανία ,όπου σίγουρα το Vox τον περιμένει,με σκοπο να βοηθήσει τον Abascal να γίνει ο νέος Φράνκο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δεν έχουν την διασταύρωση και την εγκυρότητα ενός δελτίου ειδήσεων που παρουσιάζουν αξιότιμοι δημοσιογράφοι για παράδειγμα, λένε...

Σε νοσοκομείο επαρχιακής πόλης τόλμησε κάποιος να χτυπήσει το χέρι του, χρειαζόταν εγχείρηση....

Θα μου πεις που είναι το πρόβλημα, δεν έχει νοσοκομείο αυτή η πόλη;

Έχει, έχει και καλούς και πολλούς ορθοπεδικούς...

Μην βιάζεστε...

Του κάνανε εξέταση για τον δημοφιλή ιό και βγήκε θετικός...

Ο άνθρωπος δεν είχε κανένα σύμπτωμα και του λέγανε να περιμένει.... κινδύνεψε να χάσει το χέρι του, βγήκε το δεύτερο τεστ αρνητικό και του έκαναν την τιμή να τον εγχειρήσουν...με πίεση από μέρους του, δεν βιαζόντουσαν...

Τώρα θα μου πεις εδώ ο κόσμος καίγεται και εσύ αποπροσανατολίζεις την κοινή γνώμη με θέματα του τύπου ότι ένας άνθρωπος κινδύνεψε να χάσει το χέρι του...

Αφού έχουμε δύο χέρια, θα είχε το άλλο...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ......????

ΕΕΕΕΕΕ......????

ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΙΟΣ ΣΤΟ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ Ή ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ Ή ΣΤΟ ΚΛΑΜΠΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΑΚΙ......?????

ΕΕΕΕΕΕΕΕ....??????

ΚΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΖΙΝΑ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΤΕ ΤΑ @Ρ%Χ1ΔΙ@ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ.......

ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΣΤΩ......

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΛΙΘΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ......



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάμε να δούμε το χρονικό της υπόθεσης Ζακ Κωστόπουλου που πήρε αναβολή σήμερα 21 Οκτωβριου στο δικαστήριο...

Την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018, ένας άγνωστος μπουκάρει μέσα σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, την ώρα που ο κοσμηματοπώλης βρισκόταν έξω, προφανώς για να κλέψει. Τον παίρνουν χαμπάρι όμως κι εκείνος προσπαθεί να το σκάσει. Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν ο κοσμηματοπώλης και ένας φίλος του, του ρίχνουν και κανα δυο κλωτσιές. Ο ληστής, στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα, πέρασε μέσα από τη τζαμαρία, όπου και κακακόπηκε από τα θρυμματισμένα τζάμια. Στο τέλος καταφέρνει να βγει τραυματισμένος από τη σπασμένη τζαμαρία και δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια αρχίζει να τρέχει, να παραπατάει, να παραπαίει, να πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και στο τέλος να ακινητοποιείται από άνδρες της αστυνομίας. Λίγο μετά, ο άγνωστος ληστής ξεψυχάει, προφανώς λόγω των πληγών που του προξένησαν τα σπαμένα τζάμια, αλλά και οι ουσίες που είχε πάρει σε συνδυασμό με την υπερβολική έκκριση αδρεναλίνης.

Κανένας δεν ήξερε ποιος ήταν αυτός ο ληστής. Αν είναι ομοφιλόφιλος (που ήταν), οροθετικός (που ήταν) ή ναρκωμανής (που επίσης ήταν). Το μόνο που ήξεραν είναι ότι μπήκε σε ένα κοσμηματοπωλείο για να κλέψει.

Απορία 1η: Ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης για τι ακριβώς κατηγορούνται; Επίσης, βασει ποίας λογικής και ποίου νόμου βρίσκονται κατηγορούμενοι στην υπόθεση οι αστυνομικοί που κλήθηκαν και έσπευσαν να συλλάβουν τον ληστή;

Απορία 2η: Από πότε η απόπειρα ληστείας λέγεται «ακτιβισμός»;

Απορία 3η: Όλες εκείνες οι πορείες, οι διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια των δικαιωματιστων, που οργανώθηκαν αυτά τα δύο χρόνια, τι ακριβώς υπερασπίζονται;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλεξέι Μάρκοφ: «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι είναι αδύνατον να έρθεις σε συμφωνία με τους Ναζί. Μπορείς μόνο να τους νικήσεις. Αλλά γι’ αυτόν το σκοπό χρειαζόμαστε αληθινά κομμουνιστικά κόμματα. Όχι συλλόγους ελεύθερου χρόνου, όχι μεμονωμένα άτομα που μόνο μιλάνε αλλά πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τις πεποιθήσεις τους και αν καταστεί αναγκαίο – με όπλα στα χέρια τους». «Εκ μέρους της Διοίκησης της Ταξιαρχίας Φάντασμα (Prizrak), απευθύνω έκκληση σε όλους τους αντιφασίστες και τους κομμουνιστές του κόσμου να συμμετάσχουν στον αγώνα μας κατά του αναβιωμένου ναζισμού. Ο πόλεμος αυτός αφορά τον κάθε έναν από εσάς. Δεν είναι μια μικρή τοπική σύγκρουση• είναι μια σύγκρουση δύο ιδεολογιών, ακριβώς όπως ήταν και στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και στις αρχές της δεκαετίας του 1940. Το μόνο ερώτημα είναι ποιος θα κερδίσει αυτή τη φορά: οι προοδευτικές δυνάμεις του ανθρωπισμού και της προόδου ή οι αντιδραστικές δυνάμεις του ναζισμού.

Εδώ δίπλα μας – πολεμώντας στο πλευρό μας – βρίσκονται εθελοντές από διάφορες χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Σερβία και το Ισραήλ. Ελπίζω ότι κάθε μέρα οι αριθμοί μας θα αυξάνονται, ώστε η νίκη μας να είναι νίκη όλων των προοδευτικών δυνάμεων της ανθρωπότητας.

Τα καθήκοντα που τίθενται μπροστά στη διεθνιστική μας μονάδα δεν είναι μόνο αποστολές στρατιωτικού περιεχομένου, αλλά και πολιτικού και ανθρωπιστικού. Σε όσους έρχονται από άλλες χώρες για να στηρίξουν τη θέλησή μας να αγωνιστούμε και για να μεταφέρουν την αλληλεγγύη των λαών του κόσμου προς τον αγωνιζόμενο λαό της Νοβορωσίας, δεν επιφυλάσσουμε μόνο στρατιωτικά καθήκοντα, αλλά και πολιτική και ενημερωτική δουλειά.

Προς το παρόν, η μονάδα Interunit έχει επτά μαχητές. Σύντομα ο αριθμός τους θα αυξηθεί με την άφιξη νέων εθελοντών από όλο τον κόσμο, και επίσης επειδή προσχωρούν στη μονάδα και άλλοι διεθνιστές αντιφασίστες που πολεμούν στις ΛΔ Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ.

Η μονάδα Interunit είναι μια στρατιωτική και πολιτική ομάδα που συνεχίζει την κληρονομιά της αντίστασης ενάντια στο ναζισμό, αλλά και των άλλων απελευθερωτικών αγώνων του περασμένου αιώνα. Παίρνει το σύνθημά της από τον Ισπανικό Εμφύλιο: “No Pasarán!”»Ο Μαρκόφ εξέφρασε την ανησυχία του λόγω του ότι οι ακροδεξιές δυνάμεις της Ευρώπης κερδίζουν έδαφος και ότι «οι άρχουσες τάξεις της Ευρώπης μπορεί να ποντάρουν ξανά στους Ναζί». «Ας μιλήσουμε ειλικρινά. Η παρούσα ουκρανική κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά κανονικοί Ναζί. Κι οι άνθρωποι προσπάθησαν να τα βρούν με τους Ναζί πριν 75 χρόνια δίνοντάς τους την Τσεχοσλοβακία, μετά την Αυστρία και όλοι θυμόμαστε πώς κατέληξε αυτό»



Είναι με βαθύτατη θλίψη που ανακοινώνουμε το θάνατο του συντρόφου Αλεξέι Μαρκόφ, πολιτικού κομισάριου της Κομμουνιστικής Μονάδας της Ταξιαρχίας Φάντασμα.

Αλεξέι Μαρκόφ παρών!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ? ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΑ ΤΥΧΑΙΑ ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας. Αν δεν τον σέβεστε, να φύγετε.

Η ενέργεια του Εμ. Μακρόν να αναρτήσει σε δημόσια κτίρια του Μονπελιέ και της Τουλούζης τα σατυρικά σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo, τον αναδεικνύει στον υπερασπιστή του τρόπου ζωής μας.

Η κίνηση του αυτή σηματοδοτεί την υιοθέτηση των συγκεκριμένων σκίτσων από το επίσημο γαλλικό κράτος. Κάτι που αναγορεύει το συνδηλούμενο τους σε ένα εθνικό πρότυπο. Οι φανατικοί μουσουλμάνοι πλέον έχουν απέναντι τους όχι μεμονωμένα άτομα, αλλά ένα οργανωμένο κράτος.

Τι συμβολίζει αυτή η ενέργεια του Εμ. Μακρόν; Τι μηνύματα στέλνει προς πάσα κατεύθυνση;

Δεν υπερασπίζεται απλώς την ελευθερία του λόγου. Αν την περιορίσουμε σε αυτό το σημείο, μικραίνουμε το μέγεθος της πράξης του.

Η ελευθερία του λόγου-- που δεν σημαίνει απλώς την ελευθερία της εκφοράς του, αλλά κυρίως την μη ύπαρξη συνεπειών αν ο λόγος είναι ενοχλητικός, αιρετικός—αποτελεί μια από τις σταθερές του τρόπου ζωής του δυτικού κόσμου. Όσες μαύρες σελίδες υπήρξαν στην Ιστορία του ήταν συνδεδεμένες και με την κατάλυση της.

Συνεπώς, η ευαισθησία που επιδεικνύουμε όταν αυτή απειλείται, έχει βαθιά ιστορική βάση. Και αυτή την ευαισθησία δεν την επιδεικνύουμε μόνον απέναντι στους φανατικούς του Ισλάμ, αλλά απέναντι σε κάθε φανατικό.

Απέναντι σε κάθε πολίτη που θεωρεί τα πιστεύω του μέρος της ταυτότητας του, η οποία είναι μια επινόηση των τελευταίων χρόνων που τελικά κατακερματίζει τις κοινωνίες.

Οι ταυτότητες, φαίνεται πως είναι η μήτρα του κάθε φανατισμού, καθώς συγκροτούνται μονοθεματικά. Ολοκληρωτικά. Περιχαρακώνουν ομάδες πολιτών, τις συλλογικότητες, οι οποίες οχυρωμένες πίσω από το μοναδικό συστατικό της ταυτότητας τους, το υπερασπίζονται κάθε φορά που νομίζουν πως απειλείται από τον λόγο του Άλλου.

Παράγουν εχθρούς, παράγουν μίσος.

Ο τζιχαντιστής, ο οποίος έχει ταυτίσει την θρησκεία του με τον εαυτό του, που την έχει καταστήσει όχι μέρος της ταυτότητας του, αλλά την ταυτότητα του ολόκληρη, δεν επιδεικνύει ουδεμία ανοχή σε όλους αυτούς που την αμφισβητούν λόγω και έργω.

Στην προκειμένη περίπτωση τους δολοφονεί. Αυτό απαιτεί η θρησκευτική κουλτούρα του.

Αυτή η εγκληματική συμπεριφορά είναι κάτι που βρίσκεται, όχι μόνον εκτός των ορίων του νομικού πολιτισμού μας, αλλά κυρίως εκτός των ορίων του τρόπου ζωής μας και ολόκληρου του αξιακού συστήματος των κοινωνιών μας.

Ο φόβος μήπως ενοχλήσουμε κάποιους φανατικούς με αυτά που λέμε ή γράφουμε, αναιρεί όλες τις κατακτήσεις των κοινωνιών στις οποίες ζούμε. Ο φόβος και η αυτολογοκρισία, προσβάλλουν την δημοκρατία μας.

Και το εξοργιστικό είναι πως οι επίδοξοι δολοφόνοι είναι φιλοξενούμενοι. Αυτοί επέλεξαν να έρθουν στην γειτονιά μας, γιατί τους άρεσε ο τρόπος που ζούμε. Δεν πήγαν στις ομόθρησκες χώρες, γιατί σε αυτές δεν υπάρχουν ελευθερίες, δεν υπάρχει πολυχρωμία στην καθημερινότητα, δεν υπάρχει το όνειρο και η προοπτική.

Συνεπώς, ως φιλοξενούμενοι, η ελάχιστη υποχρέωση τους είναι ο σεβασμός των κανόνων αυτών που τους φιλοξενούν. Δεν ήρθαν στις πατρίδες μας για να αλλάξουν τον δικό μας τρόπο ζωής, αλλά για να επιδιώξουν να έχουν μια καλύτερη ζωή.

Όσοι πραγματικά αυτό επιζητούν, ο μόνος τρόπος για να το πετύχουν είναι η προσαρμογή και η υπακοή στους νόμους των χωρών που αυτοί επέλεξαν να πάνε.

Οι υπόλοιποι, όλοι αυτοί που έρχονται στον πολιτισμό μας για να τον προσβάλλουν, επιβάλλοντας τον δικό τους ή για να οικοδομήσουν τα δικά τους γκέτο μέσα στις δικές μας κοινωνίες, ας φύγουν. Να πάνε από εκεί που ήρθαν.

Και αν δεν φεύγουν μόνοι τους, όλα τα κράτη έχουν τους μηχανισμούς προστασίας του πολιτισμού τους.

Ο Μακρόν έδειξε την αρχή αυτού του δρόμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΣΟΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ , ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ. ΤΟ ΕΠΑΜ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΡΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ

-Κάλεσμα για τη συγκρότηση πολιτικής συμμαχίας προκειμένου να συγκροτηθεί ένα μέτωπο συμμαχικών δυνάμεων σε τρεις βασικούς άξονες 

-Πρόκειται για κάλεσμα ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος και κατοχής της Ελλάδας το οποίο πλέον σήμερα απειλεί ανοιχτά ακόμη και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας και το ενιαίο και αδιαίρετο της Ελληνικής επικράτειας 

-Την αποκατάσταση της εθνικής ανεξαρτησίας και κρατικής κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού αποτινάζωντας το καθεστώς ασφυκτικής υποτέλειας που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ στην πατρίδα μας Ελλάδα και Κύπρο

-Την αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας για τον λαό η οποία ουσιαστικά καταλύθηκε από το σφετερισμό με κάθε δυνατό τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτήν προς όφελος πρωτίστως των ξένων δανειστών και των εγχώριων κυρίαρχων κύκλων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας: Ο πιο μακροχρόνιος οικονομικός αποκλεισμός στη σύγχρονη ιστορία

14:25 24.10.2020

Μετά από 60 χρόνια εφαρμογής του, το εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Κούβας έχει προκαλέσει ζημιές δισεκατομμυρίων στην οικονομία της χώρας και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάπτυξή της.

 Στις 19 Οκτωβρίου του 1960, οι ΗΠΑ επέβαλλαν εμπάργκο στις εξαγωγές προς την Κούβα (εκτός των τροφίμων και των φαρμάκων) και στις 7 Φεβρουαρίου του 1962, ο αποκλεισμός επεκτάθηκε σχεδόν σε όλες τις εισαγωγές της Κούβας.

Το εμπάργκο είναι ακόμα σε ισχύ και αποτελεί τον πιο μακροχρόνιο οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό στη σύγχρονη ιστορία.

Η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. από το 1992 καταδικάζει κάθε χρόνο την συνεχιζόμενη επίδραση του εμπάργκο, δηλώνοντας ότι πρόκειται για παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας, του Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Διαμερικανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν επίσης εναντιωθεί στο εμπάργκο.

Το 2014 οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κούβα εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αρχίσουν να εργάζονται για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Τότε, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα ήρε πολλούς περιορισμούς που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών και επί της προεδρίας του οι δύο χώρες επανάκτησαν διπλωματικές σχέσεις.

Ωστόσο, ο, Ντόναλντ Τραμπ μόλις ανέλαβε την εξουσία το 2016, έκανε στροφή στην πολιτική αυτή, ενισχύοντας το οικονομικό εμπάργκο στην Κούβα, περιορίζοντας τα ταξίδια και επιβάλλοντας κυρώσεις σε κουβανούς αξιωματούχους.

Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 20210, ο Τραμπ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις εναντίον της Κούβας, στο πλαίσιο, όπως είπε, «της μάχης ενάντια στην κομμουνιστική καταπίεση».

Σύμφωνα με προεδρική απόφαση των ΗΠΑ που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος στις 10 Σεπτεμβρίου, οι εμπορικές κυρώσεις κατά της Κούβας παρατάθηκαν για ένα ακόμη έτος «με βάση το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λουκασένκο: Θα αποκρούσουμε τις εξωτερικές απειλές μαζί με τη Μόσχα είπε στον Πομπέο

 Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020, 00:18

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα Σαββατο, ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία είναι έτοιμες να απαντήσουν από κοινού στις εξωτερικές απειλές, μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα κρατικά ΜΜΕ της Λευκορωσίας.

Ο Λουκασένκο, που παραμένει στην εξουσία παρά τις κινητοποιήσεις των 2.000 χαφιεδων των δυτικων αποικιοκρατων των τελευταίων εβδομάδων με απαιτηση την παραίτησή του, βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο νεων ταραχων και φυσικα όχι μιας απεργίας, που θα μπορούσαν να ξεκινήσει τη Δευτέρα, μετά το τελεσίγραφο που του έθεσαν οι ηγέτες των χαφιεδων των δυτικων αποικιοκρατων που παριστανουν τους ηγετες της αντιπολίτευσης.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι θα υπακούσει στο τελεσίγραφο των δυτικων αποικιοκρατων και θα παραιτηθεί.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε επιδιώξει να ρίξει γέφυρες με τη Δύση τα τελευταία χρόνια και ο Πομπέο είχε ταξιδέψει τον Φεβρουάριο στη Λευκορωσία σε μια προσπάθεια “εξομάλυνσης” των δεσμών. Όμως, η κρίση, μετά την παντακαθαρη εκλογική αναμέτρηση με την οποία ο Λουκασένκο κατηγαγε συντριπτηκη νικη και παρέμεινε στην εξουσία, τον οδήγησε πιο κοντά στην παραδοσιακή σύμμαχο Ρωσία. Η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε βάρος Λευκορώσων αξιωματούχων σε μια ακομη προσπαθεια να εκβιασει καταστασεις και να επιβαλει τον ναζισμο των δυτικων αποικιοκρατων  στο Μινσκ και σε ολόκληρη τη χώρα.

 «Η Ρωσία δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας. Την ίδια ώρα, οι χώρες είναι έτοιμες να απαντήσουν από κοινού στις αναδυόμενες εξωτερικές απειλές», μετάδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας, που περιέγραφε την τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ των δύο ανδρών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργός Άμυνας Βουλγαρίας: Θα στείλω στα Σκόπια το Μηχανοκίνητο Σύνταγμα να γκρεμίσει όλα τα αγάλματα!

Οκτώβριος 21, 2020. 14:23

«Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να σεβαστεί και να εφαρμόσει τη Συμφωνία που υπέγραψε πριν από τρία χρόνια. Δεν είναι απαραίτητο να υπογραφεί μια νέα συμφωνία», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας και υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο Darik της Βουλγαρίας.

«Στα Σκόπια, προσπαθούν να ξαναγυρίσουν την ιστορία 1.000 χρόνια ώστε να δώσουν νομιμότητα στη θεωρία της Κομιντέρν και μετά το 1944 στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως σημειώνει η Βέτσερ των Σκοπίων, η Συμφωνία Καλής Γειτονίας αναφέρει με σαφήνεια ότι «οι πλαστογραφίες σχετικά με την ιστορία πρέπει να εκκαθαριστούν».

«Στα Σκόπια, αποφάσισαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν παρέα με τη Βουλγαρία. Πιθανότατα έλαβαν ενθάρρυνση από μια ή άλλες χώρες, αλλά συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με τόσο απλό επαρχιακό τρόπο με μια χώρα από την οποία εξαρτάται το ευρωπαϊκό μέλλον τους», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας.

Στη συνέντευξη, ζήτησε να παραμείνει μόνη η ιστορία μέχρι το 1944 και να σταματήσει η «αηδιαστική πλαστογραφία» στα βιβλία ιστορίας.

«Η ιστορία της (βαρδαρικής) Μακεδονίας μέχρι το 1944 είναι βουλγαρική ιστορία, αυτή είναι η θέση της χώρας μας», είπε κατηγορηματικά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φερόμενη ως κυβέρνηση ματαίωσε την παρέλαση για την Εθνική μας επέτειο! ΑΝΑΜΕΝΌΜΕΝΟ !

Ούτε και στην Θεσσαλονίκη θα γίνει η δοξολογία για την απελευθέρωση!

ΑΝΑΜΕΝΌΜΕΝΟ !

Αλλά όχι για το καλό μας ή το καλό του στρατεύματος!

Δεν πείθει ΚΑΝΕΝΑΝ!

ΑΙΣΧΟΣ! 

Η πολιτική του κατευνασμού και της δουλοπρέπειας δεν έχει πάτο!

Να μην προκαλέσουμε αποδίδοντας τιμή στους ήρωες του Έπους του 1940, να μην μνημονευσουμε τους Αγώνες του Έθνους μας απέναντι στους Ιταλούς και τους Γερμανούς ! Να μην νοιώσουμε αυτό που μας ενώνει μήπως και μας έρθει να ξεσηκωθούμε ενάντια στην Νέα Κατοχή !

ΑΙΣΧΟΣ!

Η φυσική παρουσία 4-5 μελών της κυβέρνησης στους καθεδρικους ναούς δεν είναι ανέφικτη ως προς την τήρηση των αποστάσεων....

Η παρέλαση μπορεί να γίνει χωρίς τους πολίτες στους δρόμους να συνωστίζονται και να μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση.....

Οι αποστάσεις ανάμεσα στους στράτευμα είναι εύκολο να τηρηθούν σε πειθαρχημενα πληρώματα.....

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπορούν εύκολα να περιφρουρήσουν την παρέλαση.......

Τέτοιοι αποκλεισμοί μόνο σε προστασία μας από τον κορωνοϊό δεν παραπέμπουν!

Οι τεμεναδες είναι τουρκική συνήθεια αλλά φαίνεται ότι έγινε δευτερα φύση απέναντι στην τουρκική και γερμανική ηγεσία!

Και οι δωσίλογοι στην περίοδο της Κατοχής ανθούν!

ΑΊΣΧΟΣ και πάλι ΑΙΣΧΟΣ !

Η ΜΝΗΜΗ ΞΕΘΩΡΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑ 

ΌΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ να την ΣΒΉΣΕΤΕ 

ΖΩΝΤΑΝΕΎΕΙ και ΘΕΡΙΕΎΕΙ τα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΆ ΑΙΣΘΉΜΑΤΑ......



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα

22 Οκτωβρίου 

Η αλυσίδα καφεζαχαροπλαστείων MADO είναι μια αλυσίδα τουρκικής ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα ανήκει κατά 50% στον Φατίχ Οζντεμίρ που διατελεί και χρέη γενικού διευθυντή της MADO Europe και κατά 50% στον ιδιοκτήτη της αλυσίδας στην Τουρκία. 

Τον χειμώνα του 2016 άνοιξε τα δυο πρώτα καταστήματά της στη Ελλάδα και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Βενιζέλου 8 και στη Λεωφ. Νίκης 65. Η γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνει τουρκικά παραδοσιακά γλυκά και ροφήματα (κιουνεφέ, ντοντουρμά, μπακλαβά, σαλέπι κ.ά.). Το κατάστημα της Νίκης σερβίρει από πρωινό έως βραδυνό. 

Στόχος της αλυσίδας είναι η επέκτασή της στην Αθήνα, σε δημοφιλή τουριστικά ελληνικά νησιά και άλλες βαλκανικές χώρες. 

Η Mado διατηρεί περισσότερα από 400 καταστήματα, τα 300 εξ αυτών στην Τουρκία και τα υπόλοιπα σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Ρωσία, το Ντουμπάι, η Μαλαισία, το Αζερμπαϊτζάν, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Την άλλη φορά που θα βγεις για καφέ, γλυκό ή ακόμη και φαγητό πρόσεξε που θα αφήσεις τα χρήματά σου...

Κριτική στο Tripadvisor στις 19 Ιουλίου 2020:

(Παγωτό

Καθίσαμε για παγωτό, πέρα από το ότι είχε ελάχιστες επιλογές, ήταν το χειρότερο παγωτό που δοκίμασα ποτέ, και λέω δοκίμασα γιατί δεν το έφαγα, το πλήρωσα και το άφησα..

Ημερομηνία επίσκεψης: Ιούλιος 2020)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν υπόσχεται ότι δεν θα «αποδεχθεί ποτέ τη ρητορική του μίσους»

 Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020, 21:16

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στον απόηχο μιας νέας αντιπαράθεσης με την Τουρκία, μετά και τις λεκτικές επιθέσεις εναντίον του εκ μέρους του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και των εκκλήσεων για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων στον αραβικό κόσμο, ανήρτησε σήμερα σειρά από tweet, με τα οποία επιβεβαιώνει τις αξίες που πρεσβεύει και υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι απορρίπτει τη «ρητορική του μίσους».

«Την ελευθερία, την αγαπάμε με πάθος, την ισότητα, την εγγυόμαστε, την αδελφοσύνη, τη ζούμε έντονα. Τίποτα δεν θα μας κάνει να υποχωρήσουμε, ποτέ.

Η ιστορία μας είναι εκείνη της μάχης εναντίον των τυραννιών και των φανατισμών. Θα συνεχίσουμε.

Θα συνεχίσουμε, Σεβόμαστε όλες τις διαφορές υπό το πνεύμα της ειρήνης. Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τον λόγο του μίσους και θα υπερασπιστούμε τον λογικό διάλογο.

Θα συνεχίσουμε. Θα τασσόμαστε πάνω στο πλευρό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των οικουμενικών αξιών», έγραψε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, που ανήρτησε επίσης μηνύματα στα αγγλικά και τα αραβικά.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας καταφέρθηκε εκ νέου σήμερα εναντίον του Γάλλου ομολόγου του, οι πρόσφατες δηλώσεις του οποίου για το Ισλάμ έχουν πυροδοτήσει έντονες επικρίσεις, διαδηλώσεις και καλέσματα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα στον μουσουλμανικό κόσμο.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Εμανουέλ Μακρόν έγραψε στο Twitter τη φράση «Είμαστε ένα» στα αγγλικά ("We are ONE"), με υπότιτλο «είμαστε ενωμένοι». Η φράση "We are one" πρωταγωνιστεί στο τραγούδι "One", του συγκροτήματος U2, το οποίο επέλεξε η οικογένεια του Σαμιέλ Πατί να ακουστεί στην τελετή μνήμης, την περασμένη Τετάρτη στη Σορβόνη, στον καθηγητή που δολοφονήθηκε από έναν ισλαμιστή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική, διπλωματία, οικονομία,

αν δεν έχεις άμυνα (σοβαρή αποτρεπτική ισχύ).


Στον εχθρο δεν διαμαρτυρεσαι. Τον πολεμας. Θουκυδιδης

Σχολιο.- 1)Όλων οι οικονομίες πάνε χάλια. Απόδειξη: Μας υπερτιμολογούν τις πρώτες ύλες και μας υπερχρεώνουν με δάνεια για να μας τα παίρνουν σαν τόκους.2) Εξαίρεση της "άμυνας" από τα μέτρα λιτότητας. Το πέτυχαν Αίγυπτος κ Tουρκία, όταν πήγε το ΔΝΤ εκεί.

Σχολιο.- Αμερικανικές παραγγελίες εκτελεί ο Ερντογάν. Παίρνουν προμήθεια από την λεία, η Γερμανία ως επιμελητής προγραμμάτων των και η Τουρκία για τις διευθετήσεις που επιβάλλει πολεμικά. Γι΄ αυτό λένε στη Μέρκελ και στον Ερντογάν ναι σε όλα ή κάνουν πως δεν βλέπουν.

Σχολιο.- Δυστυχώς αν δε έχεις νυχια να ξυθεις μη περιμένεις να σε ξυσουν άλλοι, δυστηχως όταν δε εχεις δική σου αμυντική βιομηχανία, όταν σου διαλυουν τη οικονομία, όταν από μια γεωργοκτηνοτροφικη χώρα σε μετατρέπουν σε μια χώρα υπηρεσιών όπως ο τουρισμός, τότε μη ρωτάς τι φταει, εσυ και μόνο εσυ που μεσω των πελατειακων σχέσεων με τα κόμματα της διαπλοκής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποθηκεύσεις το μέλλον αυτής της χώρας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά τον Δένδια τα 12 μίλια είναι αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα, κατά τον φυτεμένο πράκτορα Μ.Χρυσοχοΐδη είναι εθνικισμός...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αναπόφευκτη» η σύγκρουση Μακρόν - Ερντογάν: Η στάση του Γάλλου προέδρου απέναντι στο πρόβλημα «Τουρκία»

25/10/2020, 08:22

Τα τελευταία επεισόδια στις σχέσεις Γαλλίας και Τουρκίας, δείχνουν πως το γυαλί έχει ραγίσει οριστικά - Η Ανατολική Μεσόγειος και ο ισλαμικός φονταμενταλισμός, τα βασικά πεδία σύγκρουσης - Ο ρόλος της Γερμανίας

Η απόφαση του προέδρου Μακρόν να κηρύξει και συμβολικά-ιδεολογικά τον πόλεμο στο φονταμενταλιστικό Ισλάμ και η ακραία επιθετική αντίδραση του Ερντογάν φαίνεται να βάζουν ταφόπλακα στις σχέσεις των δύο ηγετών, προκαλώντας ανήκεστο βλάβη και στις γαλλοτουρκικές σχέσεις. Ήταν θέμα χρόνου. Η σύγκρουση των δύο ηγετών έχει αρχίσει εδώ και καιρό με εμφανή την τάση κλιμάκωσης.

Δεν πρόκειται ούτε για παρεξήγηση, ούτε για προσωπική αντιπάθεια ή περιστασιακή διαμάχη. Στην πραγματικότητά είναι τα αντικρουόμενα συμφέροντα Γαλλίας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο που κατέστησαν αυτή τη σύγκρουση κι αναπόφευκτη κι όχι προσωρινή. Η δήλωση του Τούρκου προέδρου ότι ο Γάλλος ομόλογός του χρειάζεται ψυχοθεραπεία ήταν μονάχα μία αφορμή, η σταγόνα που ξεχείλισε ένα ήδη γεμάτο ποτήρι.

Η γαλλική προεδρία αντέδρασε άμεσα με ανακοίνωσή της και το Παρίσι αποφάσισε να ανακαλέσει για διαβουλευσεις τον Γάλλο πρεσβευτή στην Άγκυρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν θίγει την "ψυχική ισορροπία" του Μακρόν. Η διαφορά είναι ότι τώρα έχει προηγηθεί ο αποκεφαλισμός του καθηγητή Σαμιουελ Πατί από νεαρό Τσετσένο τζιχαντιστή. Το «αμάρτημα» του καθηγητή; Έδειξε στους μαθητές του, ζητώντας από τους μουσουλμάνους να αποχωρήσουν για να μην προσβληθούν, τα σατιρικά σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo για το Μωάμεθ.

Τί είναι αυτό, όμως, που καθιστά τη δολοφονία αυτή εκτός από αποτρόπαια και συμβολικά κομβική, δεδομένου ότι το Παρίσι έχει επανειλημμένως πληγεί από πολύνεκρες επιθέσεις της ισλαμικής τρομοκρατίας; Είναι η απόφαση του προέδρου Μακρόν να υπογραμμίσει την απόφασή του για υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και ευρύτερα του δυτικού τρόπου ζωής, αναρτώντας στα δημόσια κτήρια αφίσες με τα σκίτσα Charlie Hebdo για το Μωάμεθ. Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα ότι αυτή είναι η Γαλλία και όποιος μουσουλμάνος θεωρεί ότι προσβάλλεται, θα προσαρμοσθεί ή μπορεί να την εγκαταλείψει.

Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν ακόμα το αίμα του άτυχου καθηγητή στεγνώσει, ο Ερντογάν έσπευσε με ακραία επιθετικό τρόπο να πάρει τον ρόλο του υπερασπιστή του Ισλάμ. Καθόλου απρόσμενο, αφού σ’ αυτό το χαρτί ποντάρει για να μετατρέψει τον εαυτό του ηγέτη των απανταχούν μουσουλμάνων και την Τουρκία σε μεγάλο παίκτη, επεκτείνοντας την επιρροή της στον μουσουλμανικό κόσμο.

Άλλωστε, ο Τούρκος πρόεδρος έχει την τάση να επιτίθεται στον Μακρόν. Για την ακρίβεια του έχει σούρει τα εξ’ αμάξης: τί ανιστόρητο τον έχει αποκαλέσει, τί ανισόρροπο! Κι αυτό, επειδή ο Μακρόν είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης που επικρίνει ανοικτά και πλέον χωρίς διπλωματική γλώσσα την επεκτατική πολιτική της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η τουρκική εμπλοκή στη Λιβύη, μάλιστα, ήταν αυτή που εξώθησε τον Γάλλο πρόεδρο να διαβεί τον Ρουβίκωνα σε σχέση με την Τουρκία.

Τώρα πλέον, και οι δύο ηγέτες έχουν συνειδητοποιήσει πως τα αντικρουόμενα συμφέροντα των χωρών τους δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσόυν το business as usual. Ο Μακρόν υιοθετεί ολοένα και πιο συνειδητά τον ρόλο του σωτήρα της ΕΕ και του υπερασπιστή της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ η Μέρκελ παίζει τον ακριβώς αντίθετο ρόλο, εξασφαλίζοντας ότι η Τουρκία θα πέφτει στα μαλακά ό,τι κι αν κάνει. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Η Ιστορία επιστρέφει και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Το πρόβλημα Τουρκία απειλεί να προκαλέσει και ρήγμα στον άλλοτε γαλλογερμανικό άξονα, δεδομένου ότι το Βερολίνο επαναλαμβάνει τις γεωπολιτικές επιλογές του παρελθόντος, όταν η Γερμανία αντιμετώπιζε την Οθωμανική Αυτοκρατορία σαν προνομιακό σύμμαχο. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, αλλά είναι εξόφθαλμος ο αταβισμός που χαρακτηρίζει την σημερινή γερμανική εξωτερική πολιτική.

Η σημαία που ύψωσε ο πρόεδρος Μακρόν, να υπερασπίσει τον δυτικό τρόπο ζωής από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και σε κυβερνήσεις, αλλά κυρίως στην κοινή γνώμη σ’ όλες σχεδόν τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, ότι η «πολιτική ορθότητα» λειτουργεί σαν ομπρέλα προστασίας για φανατικούς ισλαμιστές και κατ’ επέκταση ως παγίδα για την Ευρώπη.

Τελικά, γίνεται σαφές πως ο Ερντογάν όχι μόνο οικοδομεί το προφίλ του ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων, αλλά και για να το επιτύχει προσπαθεί με έμμεσο πλην σαφή τρόπο να αναβιώσει στο συμβολικό επίπεδο τον θρησκευτικό πόλεμο Χριστιανισμού-Ισλάμ, που με άλλα μέσα έχει κηρύξει η Αλ Κάιντα και το ISIS. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στη σύνοδο των μουφτήδων και των επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών θρησκευτικών υποθέσεων του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας κι ότι στο μήνυμά του καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου Μακρόν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θελουν να παρελασουν οι Πακιστανοι στην Ελλαδα την 28η Οκτωβριου!!!! Ενώ στους Ελληνες απαγορευεται!!!

Γιατί αυτή η κυβέρνηση γαμιεται όπως και η προηγούμενη.. Προβοκάτσια ρεεε του τουρκοκινητου Πακιστάν στην 28 η Οκτωβρίου; και τα μέτρα για τον Ιό;

Δεν ξέρω τι ακριβώς δεν έχει καταλάβει το εν Ελλάδι Πακιστάν και οργανώνει εντελώς προβοκατόρικα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου μοτοπορεία υπέρ του Κασμίρ. Αυτό που ξέρω είναι ότι εκείνη την ημέρα εμείς έχουμε εθνική εορτή, δεν έχουμε παρελάσεις, η κυβέρνηση απέχει από την δοξολογία για ανεξήγητους λόγους, ο κόσμος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί να τιμήσει τους νεκρούς που πολέμησαν για την ελευθερία μας, αλλά ο Πακιστανός που θεωρεί ότι η πόλη, η χώρα, η Ευρώπη είναι το τσιφλίκι του τα γράφει όλα στα παλαιότερα των υποδημάτων του και χωρίς να έχει άδεια από πουθενά ανακοινώνει διαδηλώσεις για το Κασμίρ.

Εάν την ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου αντί να δούμε τις σημαίες μας και παρέλαση του στρατού μας, δούμε την πακιστανική μοτοπορεία για το Κασμίρ μέσα στο κέντρο της πόλης να κάνει το προβοκατόρικο κομμάτι της, δεν τους ξεπλένει μετά τίποτα. Οχι μοτοπορεία δεν πρέπει να επιτραπεί, αλλά ούτε καν συγκέντρωση άνω των 9 ατόμων όπως προβλέπει ο νόμος. 

Εκτός κι αν στο εξής σύμφωνα με τις τρομερές πολιτικές που ξεδιπλώνονται στην πόλη και στην χώρα όσον αφορά το λαθρομεταναστευτικό στο εξής την 28η Οκτωβρίου ασχολούμαστε με το Κασμίρ και όχι με την Ελλάδα. 

Ιδού το αίσχος.

Και όλοι ξέρουν ποιοι είναι από πίσω. Ολοι εκτός από τους ανευθυνοϋπεύθυνους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μανουέλ Μακρόν αποφάσισε να φωταγωγήσει κυβερνητικά κτίρια με τα περιβόητα σκίτσα του Charlie Hebdo για να μας δείξει ότι υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου έναντι του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Τι υποκρισία! 

Σήμερα, η Γαλλία έχει μια από τις πιο αυστηρές αντιρατσιστικές νομοθεσίες της Δύσης και αν κάνεις το λάθος να θίξεις το Ισλάμ- ή κάποια άλλη από τις "ιερές αγελάδες" του Δικαιωματισμου - ,ακόμη και με τρόπο πολύ πιο ήπιο και ανώδυνο από τα σκίτσα του Charlie Hebdo, μπορείς εύκολα να βρεθείς πίσω από τα σίδερα της φυλακής ή να πληρώσεις βαρύ πρόστιμο. (άλλωστε και το ίδιο το Charlie Hebdo είχε συρθεί άπειρες φορές στα δικαστήρια πριν την επίθεση και προτού αρχίσουν όλοι να κλαψουρίζουν για την χαμένη ελευθερία του λόγου). Μάλιστα, τόσα χρόνια που είναι πρόεδρος, ο Μακρόν όχι μόνο δεν έδειξε να ενοχλείται με αυτήν την καταπιεστική νομοθεσία αλλά φρόντισε να την κάνει ακόμη πιο αυστηρή, ακόμη πιο ανελεύθερη. (πχ με τον νόμο "περί λόγου μίσους στο διαδίκτυο", ο οποίος ήταν τόσο ακραίος που μεγάλο μέρος του ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο). 

Ας αφήσει, λοιπόν, ο πρόεδρος της Γαλλίας τις ανούσιες και θεατρινίστικες κινήσεις (δεν είναι δουλειά ενός κράτους ούτε να απαγορεύει αλλά ούτε και να προωθεί απόψεις και σκίτσα εφημερίδων και περιοδικών) και αν πράγματι τον έπιασε ο πόνος για την ελευθερία του λόγου, ας κάνει την μόνη κίνηση που έχει νόημα : ας ξηλώσει όλους τους λογοκριτικούς "αντιρατσιστικούς" νόμους. Θα το κάνει; Βάζω στοίχημα πως όχι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28 Οκτωβρίου 1941: Ο γιορτασμός της πρώτης επετείου του ΟΧΙ.


Στις 28 Οκτωβρίου 1941 η Ελλάδα βρισκόταν, ήδη, αρκετούς μήνες κάτω από την φασιστική μπότα. Γερμανοί, Ιταλοί και Βούλγαροι λεηλατούσαν, κατέστρεφαν, συλλάμβαναν και εκτελούσαν όποιον τολμούσε, να αμφισβητήσει την «Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Ευρώπη» και την οικονομική της διάσταση. Η γερμανική εταιρεία IG Farbenindustrie AG, το ισχυρότερο βιομηχανικό συγκρότημα της Ευρώπης είχε σχεδιάσει την συστηματική αφαίμαξη των κατεχομένων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής οικονομίας.

Οι Γερμανοί παρ’ ότι διατήρησαν τον άμεσο έλεγχο μόνο στο 12% του ελληνικού εδάφους, φρόντισαν να δεσμεύσουν όλα τα αποθέματα σε ορυκτά και μεταλλεύματα σε όλη την επικράτεια. Στους Ιταλούς παραχωρήθηκε το 70%, και στους Βούλγαρους συμμάχους τους το 15% της ελληνικής γης που περιλάμβανε την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, μαζί με την Θάσο και την Σαμοθράκη. Από την πρώτη μέρα της Κατοχής άρχισε η λεηλασία των οικονομικών πόρων της χώρας. Οι Γερμανοί συστηματικά, κατάσχεσαν τα πάντα για τις ανάγκες του στρατού κατοχής και έστειλαν το ένα μεγάλο μέρος τους στην Γερμανία. Πρώτες ύλες, τρόφιμα, βιομηχανικά είδη, καύσιμα, τα πάντα εξαφανίστηκαν από την ελληνική αγορά. Παράλληλα η Ελλάδα επιβαρύνθηκε με τα έξοδα κατοχής και αναγκαστικά πολεμικά δάνεια. Από τον Αύγουστο του 1941 ως το τέλος του χρόνου πληρώθηκαν 1.021,8 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα. Για την επιβολή των γερμανικών συμφερόντων απέναντι στους Ιταλούς συνεταίρους τους και την ελληνική κυβέρνηση δοσίλογων του στρατηγού Τσολάκογλου, δημιουργήθηκε στις 28 Απριλίου, δηλαδή αμέσως μόλις κατέλαβαν οι Γερμανοί την Αθήνα, η υπηρεσία «Πληρεξούσιος του Ράιχ στην Ελλάδα», υπό την διεύθυνση του φον Άλτενμπουργκ. Οι γερμανικές τράπεζες αποκατέστησαν «στενότατες σχέσεις» με τις ελληνικές τράπεζες, δηλαδή τις έθεσαν υπό άμεσο έλεγχο. Ήταν τόσο μεγάλης έκτασης η γερμανική ληστρική οικονομική επιδρομή που ακόμα και ο Ιταλός δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι παρατήρησε σαρκαστικά ότι «οι Γερμανοί πήραν από τους Έλληνες ακόμα και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». Η έλλειψη τροφίμων και οι μεγάλες ανατιμήσεις στις τιμές επέφεραν την εξαθλίωση του πληθυσμού, κυρίως της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων. Αυτή η καταλήστευση ήταν η ουσιαστική αιτία των θανάτων από πείνα το χειμώνα του 1941-1942. Μέχρι το τέλος του 1942 οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν σε σχέση με το 1940 έως και 23.000% και η κυκλοφορία του νομίσματος έως και 1.575%. Μπαίνοντας το φθινόπωρο του 1941 έμπαινε επιτακτικά το ζήτημα της επιβίωσης. Η πείνα είχε ήδη δείξει « τα δόντια» της με πρώτα θύματα τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες στις 27 Σεπτέμβρη 1941 ιδρύεται το ΕΑΜ. Είχε προηγηθεί η ίδρυση της Εθνικής Αλληλεγγύης στις 28 Μαΐου ( που δίκαια χαρακτηρίστηκε ο Ερυθρός Σταυρός της Κατοχής) και του Εργατικού ΕΑΜ στις 16 Ιουλίου (με προτεραιότητα τα εργοστάσια που είχαν επιταχθεί από τους Γερμανούς και δούλευαν για λογαριασμό τους). Η πρώτη ανακοίνωση του ΕΑΜ, κυκλοφόρησε μόλις 13 μέρες μετά την ίδρυση του στις 10 Οκτωβρίου 1941. Το ΕΑΜ, ανάφερε η ανακοίνωση, «ορίζει το χρονικό διάστημα απ' τα σήμερα ως τις 28 Οκτωβρίου, την πρώτη επέτειο της άνανδρης επιδρομής των Ιταλών φασιστών ενάντια στη χώρα μας, περίοδο του νέου εθνικού απελευθερωτικού ξεκινήματος. Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, ας ανεβάσουμε τις μορφές της πάλης μας. Στις 28 Οκτωβρίου με κάθε είδους εκδήλωση, αγωνιστείτε για το εθνικό ξεκίνημα».

Αυτή ήταν πρώτη φορά που γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου 1940. Οργανώθηκαν εκδηλώσεις στις συνοικίες με πρωτοβουλία των πυρήνων του ΕΑΜ, που είχαν αρχίσει να πυκνώνουν. Στο κέντρο της Αθήνας τον εορτασμό ανέλαβαν οι οργανώσεις των φοιτητών, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ανάπηροι και τραυματίες αλβανομάχοι. Κυκλοφόρησαν προκηρύξεις, γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους και τότε για πρώτη φορά ακούστηκε μέσα στη νύχτα η φωνή της Αντίστασης με το χωνί, το «ραδιόφωνο του ΕΑΜ».

Παραθέτω σήμερα όλη την πρώτη ανακοίνωση του ΕΑΜ που έχει τον τίτλο «ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ». Είναι ένα τεκμήριο σημαντικό που δίνει στο σημερινό αναγνώστη το περίγραμμα μιας εποχής, γεμάτη αγωνίες και επιλογές, που ο καθένας κλήθηκε να αποφασίσει, με ποιους θα συνταχθεί και σε ποιους θα γυρίσει την πλάτη. 

Η ανακοίνωση υπάρχει στη συλλογή του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

«Έλληνες, Ελληνίδες, Νέα Γενεά.

Από τις 24 Απριλίου, εδώ και πεντέμισι μήνες, η χώρα μας, ο ένδοξος και ηρωικός Λαός μας ζουν σκλάβοι. Οι Γερμανοί και Ιταλοί και οι Βούλγαροι φασίστες καταχτητές ληστεύουν το βιος μας, ατιμάζουν τις γυναίκες μας και τα κορίτσια μας, δολοφονούν κατά εκατοντάδες τους άντρες. 

Η πείνα, η εξαθλίωση, έφτασαν στο απροχώρητο. Δεκάδες χιλιάδες είναι κιόλας οι καινούργιοι φυματικοί. Εκατοντάδες χιλιάδες οι προφυματικοί. Τα παιδιά μας, χλωμά, πεινασμένα, ζητάν το πρωί ψωμί που δεν έχουμε να τους δώσουμε. Με κόπο, επιστρατεύοντας τις τελευταίες δυνάμεις, σερνόμαστε στους δρόμους, στη δουλειά. 

Το ψωμί, το λάδι, τα όσπρια, τα σταφύλια, τα χορταρικά, έχουν εξαφανιστεί. Μήνες οι φτωχοί έχουν να δουν γάλα, αυγά, κρέας, ψάρι.

Τριάντα δράμια ψωμί μας έδινε η ψευτοκυβέρνηση των προδοτών λακέδων στην Αθήνα, στον Πειραιά και σε μερικές άλλες πόλεις. Μα κι αυτό κόβεται. Σ' άλλες πόλεις, βδομάδες τώρα, ούτε κι αυτά τα 30 δράμια δεν δίνονται.

Μονάχα στη μαύρη αγορά, που την έχουν κι αυτή οργανωμένη οι καταχτητές μας, σε συνεργασία με ορισμένους προδότες Έλληνες, βρίσκονται σε τιμές απρόσιτες για το Λαό ορισμένα είδη.

Ολόκληρη η φυλή μας απειλείται, το χειμώνα που μας έρχεται, με την εξόντωση, τον αφανισμό, αν μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, αν αφήσουμε ελεύθερους τους καταχτητές μας και τα όργανά τους, τους «Έλληνες» προδότες «κυβερνήτες» στο εξοντωτικό έργο τους. 

Έλληνες, Ελληνίδες, Νέα Γενεά!

Η σημερινή σκλαβιά είναι, χωρίς άλλο, η πιο βαριά, η πιο αφόρητη στην ιστορία του Λαού μας.

Κι άλλοτε όμως η φυλή μας πέρασε χρόνια σκλαβιάς, χρόνια μαύρης δουλείας. Κι αν ως τα σήμερα έζησε και θα ζήσει είναι γιατί ποτέ δεν δέχθηκε παθητικά τον ξένο ζυγό, γιατί κάθε φορά, ύστερα από κάθε σκλάβωμα, ένωνε τις δυνάμεις της και κατακτούσε ξανά τη λευτεριά της.

ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ!

Έλληνες, Ελληνίδες, Νέα Γενεά!

Υποδουλωθήκαμε στον ξένο κατακτητή όχι γιατί μας έλειψε το θάρρος κι ο ηρωισμός, μα γιατί προδόθηκε ο αγώνας μας, γιατί κρατηθήκαμε διασπασμένοι και σκλάβοι εσωτερικά, γιατί ο Λαός μας καταληστεύθηκε αντί να προετοιμαστεί για την εθνική άμυνα, γιατί γαλουχήθηκαν στις γραμμές μιας καταστάσεως η διαφθορά κι η προδοσία, γιατί οι Τσολάκογλου και Σία, αυτοί που αποσύνθεσαν το μέτωπο και χτύπησαν πισώπλατα τον φαντάρο, τον τσολιά, τον Κύπριο και Δωδεκανήσιο εθελοντή, τον ήρωα της Κρήτης, παίζανε ηγετικό ρόλο τότε. Γι' αυτό και μόνο γι' αυτό υποδουλωθήκαμε στον ξένο καταχτητή.

Τώρα όμως το ζήτημα είναι πως θα ξεσκλαβωθούμε. Και σ' αυτό μία είναι η απάντηση:

Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΝ ΑΓΩΝΑ. Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ.

Κι αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του Ε.Α.Μ (του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου) που ιδρύεται.

Έλληνες και Ελληνίδες πατριώτες! 

Νέοι και νέες!

Άσχετα απ' ό,τι σας χώρισε στο παρελθόν, άσχετα απ' ό,τι θα σας χωρίσει στο μέλλον ύστερα απ' το ξεσκλάβωμά μας, ενώστε τις δυνάμεις σας για τον Εθνικόν Απελευθερωτικόν Αγώνα. 

Στις πόλεις, στις συνοικίες, στα κεφαλοχώρια, στα χωριά, στα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες, στα τμήματα της αστυνομίας και της χωροφυλακής, στα Υπουργεία, πάρτε οι πιο δραστήριοι και τολμηροί από σας την πρωτοβουλία. Και σχηματίστε παντού Επιτροπές του ΕΑΜ. Οι επιτροπές του ΕΑΜ των συνοικιών, χωριών, επιχειρήσεων, εργοστασίων, τραπεζών, επαγγελματικών κλάδων, τμημάτων αστυνομίας και χωροφυλακής, υπουργείων κτλ με τη σειρά τους ας σχηματίσουν μυστικές τριάδες ή πεντάδες βάσης, γύρω από τις οποίες θα συγκεντρωθεί όλος ο Λαός.

Το ΕΑΜ θα αγωνιστεί, κινητοποιώντας ολόκληρο το Λαό, κι από κοινού με τους άλλους λαούς που παλεύουν τον άξονα. Για να σταματήσει τους κατακτητές μας και τα όργανά τους, την πουλημένη σ' αυτούς ψευτοκυβέρνηση των προδοτών, εις τον αφηνιασμένον δρόμον της καταληστεύσεως του τόπου μας και της εξοντώσεως της φυλής μας.

Για να αποσπάσει ψωμί, λάδι, όσπρια, μισθούς και ημερομίσθια σύμφωνα με τον τιμάριθμο, συσσίτια για όλους όσους δεν μπορούν να ζήσουν διαφορετικά, γάλα για τα παιδιά, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αρρώστους.

Για το σταμάτημα των δολοφονιών και των συλλήψεων, για την απόλυση των χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών που είναι κλεισμένοι εις τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως και εις τις φυλακές. Για την ηθική και υλική βοήθεια των θυμάτων του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνος, βοηθώντας με όλες τις δυνάμεις το έργο της οργανώσεως της Εθνικής Αλληλεγγύης.

Για την απαλλαγή της χώρας μας από τον ξενικό ζυγό στην κατάλληλη στιγμή, την ανατροπή της σημερινής ή κάθε άλλης προδοτικής κυβερνήσης που τυχόν θα σχηματισθεί και για το σχηματισμό μιας Προσωρινής Κυβερνήσεως που θα προκηρύξει εκλογές για Συνταχτική Εθνοσυνέλευση, ώστε ο Λαός ν' αποφανθεί κυριαρχικά για το πολίτευμα και τη διακυβέρνησή του.

Οργανώσεις του Λαού κάθε μορφής. Πάρτε μέρος στον αγώνα του ΕΑΜ, όσες από σας δεν πήραν σχετική απόφαση ακόμα. Αποχή από την οργανωμένη δράση, μονάχα τους καταχτητές βοηθάει.

Έλληνες αστοί. Βοηθείστε οικονομικά και με τη συμμετοχή σας τον αγώνα του ΕΑΜ.

Έλληνες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, έφεδροι πολεμιστές, ανάπηροι. Προσφέρετε τις γνώσεις σας, την πείρα σας, την δοκιμασμένη τόλμη σας στην οργάνωση των εθνικών δυνάμεων. Το παράδειγμα των καπεταναίων, των καραβοκυραίων, των ναυτών του 1821, του Κολοκοτρώνη, του Μιαούλη, του Κανάρη, του Οικονόμου, του Καρατζά, ας είναι οδηγός σας. 

Έλληνες αξιωματικοί και οπλίτες της αστυνομίας και της χωροφυλακής. Δεν υπάρχει Ελληνική Κυβέρνηση που να υπηρετείτε.

Μη γινόσαστε όργανα των κατακτητών μας και των προδοτών Ελλήνων, που εξευτελίζουν, πιέζουν, δολοφονούν και σας τους ίδιους. Σαμποτάρετε κάθε μέτρο των κατακτητών που στρέφεται ενάντια στον Εθνικόν Απελευθερωτικόν Αγώνα του Λαού μας.

Έλληνες ιερείς. Οδηγηθήτε από το παράδειγμα του Παπαφλέσσα. Γίνετε μαχητικοί αγωνιστές του αγώνα της Φυλής, για το ξεσκλάβωμά της.

Νέοι και νέες. Δώστε τον απέραντο ενθουσιασμό σας, το ηρωικό σας πνεύμα, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία σας στον αγώνα του ΕΑΜ.

Ελληνίδες. Πολεμήστε τη διαφθορά που πάνε να σπείρουν ανάμεσά σας, εκμεταλλευόμενοι την πείνα σας οι διεφθαρμένοι φασίστες. Ούτε μια Ελληνίδα δεν πρέπει να έχει σχέσεις με τους φασίστες κατακτητές μας. Στιγματίστε όσες επιμένουν να πουλιούνται στους κατακτητές μας.

Έλληνες αγρότες. Κρύψτε την παραγωγή σας απ' τους καταχτητές και την κυβέρνηση των προδοτών - λακέδων που παραδίνει ό,τι συγκεντρώνει στους Γερμανούς. Πουλάτε τα προϊόντα σας μόνο στους κατοίκους των πόλεων. Έλληνες πολίτες. Ούτε ένα κουκί στάρι, ούτε μια σταγόνα λάδι στους κατακτητές, οσαδήποτε λεφτά κι αν σας προσφέρουν. Υπερασπίστε το βιος σας με όλα τα μέσα. 

Και σεις Έλληνες μικροαστοί, βιοτέχνες, εργάτες δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, διανοούμενοι. Αρνηθείτε κάθε βοήθεια στους κατακτητές μας. Μη δουλεύετε γι' αυτούς. Φέρτε κάθε είδους εμπόδια σε κάθε δουλιά, που γίνεται για λογαριασμό τους. Αρχίστε αμέσως τον αγώνα σας με Επιτροπές, πεταχτές συγκεντρώσεις, με διαδηλώσεις, με επιβράδυνση και στάση στην ώρα της δουλειάς, με απεργίες για ψωμί, συσσίτια, μεροκάματα και μισθούς με βάση τον τιμάριθμο. 

Έλληνες, Ελληνίδες, Νέοι και Νέες. Η Κρήτη, η Μακεδονία, η Θράκη, όπου άρχισε κιόλας το ξεκίνημα, μας δείχνουν το δρόμο. Το ΕΑΜ ορίζει το χρονικό διάστημα απ' τα σήμερα ως τις 28 Οκτωβρίου, την πρώτη επέτειο της άνανδρης επιδρομής των Ιταλών φασιστών ενάντια στη χώρα μας, περίοδο του νέου εθνικού απελευθερωτικού ξεκινήματος. Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, ας ανεβάζουμε τις μορφές της πάλης μας.

Στις 28 Οκτωβρίου με κάθε είδους εκδήλωση, αγωνιστείτε για το εθνικό ξεκίνημα.

Το ΕΑΜ ορίζει σύγχρονα για έμβλημά του το ηρωικό τσαρούχι. Το τσαρούχι είναι το ελληνικό «V». Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο καλεί όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες στις 28 Οκτωβρίου στο σπίτι τους, στον τόπο της δουλιάς τους, στο καφενείο, στο τραμ, στον κινηματογράφο, στο θέατρο, να χαιρετισθούν με τις λέξεις τσαρούχι - ΕΑΜ.

Απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα μας δυο λέξεις πρέπει ν' αντηχήσουν τη μέρα της 28 Οκτωβρίου, οι λέξεις: «ΤΣΑΡΟΥΧΙ - ΕΑΜ». 

Έλληνες πατριώτες και πατριώτισσες.

Μέρες φριχτές, ακόμα πιο φριχτές κι απαίσιες μας περιμένουν. Από μας όμως και πάλι εξαρτάται να ζήσουμε ξανά ελεύθεροι. Ο αγώνας δε θα είναι εύκολος, μα το έπαθλό του αξίζει κάθε θυσία. Και το έπαθλο αυτό θα είναι μια Νέα Ελλάδα, ελεύθερη και ανεξάρτητη, κτήμα του Λαού της. 

Αδέλφια μας, Έλληνες και Ελληνίδες, νεολαία της Ελλάδας! 

Μπρός για το νέο εθνικό ξεκίνημα! 

Μπρος για τον εθνικό συναγερμό της 28 Οκτωβρίου!

Μπρος για να κατακτήσουμε την ελευθερία της χώρας μας!

Μπρος για μια ελεύθερη Ελλάδα!

Οσεσδήποτε δοκιμασίες κι αν περάσουμε, οσεσδήποτε δοκιμασίες κι αν χρειασθούν, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΤΣΑΡΟΥΧΙ! 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΑΜ!

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή 

του Ε.Α.Μ

10 Οκτωβρίου 1941».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



επειδη καποιοι πασχουν απο επιλεκτικη αμνησια ας τους θυμισω ποιος εξοπλιζε τους τζιχαντιστες μισθοφορους στην Συρια 

Όταν η Γαλλία εξόπλιζε ισλαμιστές μαχητές

07/01/2015

Αρκετοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο έσπευσαν για άλλη μια φορά να συνδέσουν το σύνολο του ισλαμικού κόσμου με την τρομοκρατία, με αφορμή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πραγματοποιήθηκε από ισλαμιστές



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πνεύμα του Μιχάλη του Χουντοχοΐδη είναι ένα πνεύμα γνωστό και διαρκές στην ιστορία. Αμοραλιστής, αγράμματος, πολιτικά αστοιχείωτος, φιλοδέσποτος και σκιώδης τύπος, που έρπει μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων χωρίς αιδώ, που κινείται διαρκώς στα παρασκήνια των πρακτόρων, που ο δημόσιος λόγος του θυμίζει χωροφύλακα της συμφοράς.

Όμως ο Μιχάλης, αργά και βασανιστικά, έχει βάλει στόχο φαίνεται να ξεπεράσει τα πρότυπά του.

Γιατί όταν παρακολουθούνται δια ζώσης και νυχθημερόν δεκάδες αναρχικοι, όταν καταγράφονται παρακρατικά τα τηλέφωνα χιλιάδων αναρχικων, όταν αποδεδειγμένα (όπως έχει αποκαλυφθεί με επίσημα έγραφα) οι μηχανισμοί της ΕΥΠ καταγράφουν 10.000 αναρχικους σε μόνιμη βάση, το να σου λέει ο Χουντοχοΐδης, και μάλιστα με ύφος υστερικού μπατσου, πως είναι παράνομο (sic) να παρακολουθεί τον ήδη ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ υπαρχηγό ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ γιατί δεν έχει δήθεν άδεια εισαγγελέα, είναι κάτι που σπάει εκκωφαντικό το φράγμα κάθε γελοιότητας."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από όσο ξέρω

απαγορεύονται οι συναθροίσεις και οι συγκεντρώσεις . 

Όπως και οι παρελάσεις 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ

Λίγα μέτρα πιο μακριιά από το αστυνομικό τμήμα 

πορεία Νιγηριανών σαν να μην τρέχει τίποτα .

με συνθημα «Σταματηστε την αστυνομικξ βια στη Νιγηρια»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόκληση:

Η πακιστανική κοινότητα Αθήνας ανήγγειλε πορεία την 28η Οκτωβρίου (ενώ οι παρελάσεις Ελλήνων απαγορεύθηκαν)!..