Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Πεμπτη 8 Οκτωβριου 2020

 

Η απόφαση για τη δίκη της ΧΑ ουδόλως με εξέπληξε. Το θεωρούσα κάτι αναμενόμενο. Βέβαια ήταν δίκαιη, αλλά όχι για τους λογους που λενε. Ηταν δικαιη γιατι ηταν μια συμμορια που προσπαθουσε να επιβαλλει την αποψη της, ότι ο φασιστας Μεταξας ηταν πατριωτης, ότι οι προδοτες συνεργαυες των ναζι Γερμανοτσολιαδες ηταν πατριωτες, ότι τα κτηνη των γερμανων ναζι ηταν καλοι και αγιοι ανθρωποι, ότι η χουντα των αμερικανων ηταν πατριωτικη, και ότι πρεπει οι Ελληνες να παιρνουν τους μισθους των μεταναστων για να τους ανταγωνιστουμε.

Αυτό που με απασχολεί είναι αν πραγματικά άλλαξαν οι συνθήκες που εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού.

Σήμερα διάβασα μία είδηση που αναφέρει ότι ο εισαγγελέας κάλεσε σε απολογία κατοίκους του Έβρου που βοήθησαν τον στρατό και την αστυνομία τον Μάρτιο όταν επιχειρήθηκε παράνομη μαζική εισβολή. Η κλίση σε απολογία έγινε κατόπιν μύνησης που υπέβαλε κατά αγνώστων ο γνωστός δικαιωματιστής Δημητράς.

Δηλαδή οι κάτοικοι του Έβρου θα απολογηθούν που υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους.

Πριν λίγες ημέρες κτηνοτρόφος που συνεπλάκη με παράνομους εισβολείς και τραυματίστηκε υπερασπιζόμενος την πατρίδα του τελικά καταδικάστηκε για αυτή του την πράξη ευτυχώς με αναστολή.

Εσείς θεωρείτε ότι μετά από τέτοιου είδους περιστατικά ο κόσμος δεν θα πιστέψει ότι ο εχθρός είναι εντός των τειχών και έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο hot spot; Νομίζω μια βόλτα σε αρκετές περιοχές της Αθήνας και όχι μόνον θα πείσει και τον πιο δύσπιστο.

Ποια ήταν η πραγματική αιτία, που έκανε την ΧΑ τρίτο κόμμα.

Μήπως ήταν το μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο συνεχώς διογκώνεται;

Καταδικάζοντας την ΧΑ, δεν εξαλείψαμε το αίτιο που έφερε, αυτά τα όρκ στη Βουλή.

Εξαλείψαμε μόνον το σύμπτωμα, κρύβοντας το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί.

Και κάτι τελευταίο:

Το πλαίσιο ποινών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, με βάση τις ευμενέστερες συνθήκες, του νέου Ποινικού Κώδικα (που ψήφισε ο "δημοκρατικός" ΣΥΡΙΖΑ), για την εγκληματική οργάνωση, είναι το εξής:

Ποινή ένταξης: 5-10 χρόνια (με ελαφρυντικό 1-3).

Ποινή διεύθυνσης: 5-15 χρόνια (με ελαφρυντικό: 2-7).

ΑΝ μείνει κανείς τους, πάνω από 5 χρόνια φυλακή, στείλτε μου χαιρετίσματα!

Σχολιο.- Ιστορική μέρα, ιστορική δικαίωση, ένα μεγάλο χτύπημα στον φασισμό και τους δολοφόνους που τον ασπάζονται. 

Ο αγώνας δεν σταματάει εδώ μέχρι την ολοκληρωτική του εξάλειψη από προσώπου γης.

Σε αναμονή των ποινών το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι αν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου του ΤΣΥΡΙΖΑ όλα τα κτήνη δύσκολα θα ξανάβλεπαν ήλιου φως, ενώ τώρα σύντομα θα ξαναβγούν ανάμεσά μας κάποιοι απ αυτούς. 

Εκεί έχει τον λόγο η κοινωνία να τους απομονώσει πλήρως.

Αποδυναμώστε αυτούς και τους οπαδούς τους στην πράξη και την καθημερινότητα.

Σχολιο.-  Δυστυχώς δεν μπορώ να συμμετέχω όπως εγώ γουστάρω σε αυτή την χαρά περί καταδίκης, δικαίωσης κλπ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση και όχι τρομοκρατική οργάνωση ;

Γιατί είναι τρομοκράτες οι της 17 Νοέμβρη και δεν είναι η ΧΑ ;

Γιατί είναι ο Ρωμανός τρομοκράτης και όχι ο Κασιδιάρης ;

Με αναγνώριση ελαφρυντικών, εφέσεις κλπ σε πολύ λίγα χρόνια θα είναι έξω όλοι τους ..

Ο δε νόμος ΣΥΡΙΖΑ μου γαμεί τη χαρά ..

Σχολιο.- Ας μην βιαστούμε να χαρούμε ότι δήθεν "αποδόθηκε δικαιοσύνη".

Ο Νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει ότι ο "πρότερος σύννομος βίος" αποδίδεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ εάν ο κατηγορούμενος δεν έχει καταδικαστεί άλλη φορά και δεν είναι στο χέρι του Δικαστή να κρίνει από τη συμπεριφορά και το ήθος του κατηγορούμενου. Αυτό σημαίνει ότι οι ποινές τους θα μειωθούν κατά 50% απ'όσο προβλέπει ο Νόμος.

Η απλή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μετατράπηκε σε πλημμέλημα, από κακούργημα που ήταν. Οι περισσότεροι θα πληρώσουν κάτι τις και θα πάνε σπίτια τους με τον Νέο ΚΠΔ.

Με τον Νέο ΚΠΔ, επίσης ΔΕΝ αφαιρούνται τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασθέντων.

Μάλλον μόνο ο Ρουπακιάς θα μπει στη φυλακή και αυτός για 2-3 χρονάκια το πολύ, γιατί ο κατ'οίκον περιορισμός των 7 χρόνων, μετράει σαν χρόνος έκτισης της ποινής.

Καταλάβαμε όλοι, γιατί έκανα τη χτεσινή ανάρτηση;

Πολλά φιλούθκια στον κ. Παρασκευόπουλο, τον κ. Καλογήρου και το Αφεντικό τους. Φρόντισαν ώστε η Δικαιοσύνη να είναι ανήμπορη να προστατέψει τη Δημοκρατία μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι κάποιοι Άνθρωποι - πολίτες, που με συγκινούν αφάνταστα. 

Γι΄αυτούς τους Ανθρώπους θέλω να αγωνίζομαι και από αυτούς παίρνω κουράγιο. 

Το ΜΠΡΑΒΟ είναι τόσο λίγο κοπέλα μου...

«Αυτή η ημέρα είναι μεγάλη νίκη και για τη Δήμητρα Ζώρζου μια γυναίκα που δεν ανήκει στους κυρ-Παντελήδες αυτού του κόσμου. Δεν ανήκει σε αυτούς που φοβόταν ο Αναγνωστάκης.

Η Δήμητρα Ζώρζου το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καθόταν σε ένα διπλανό παγκάκι και τα είδε όλα.

Η Δήμητρα Ζώρζου σε πείσμα της Αστυνομίας που την παρότρυνε να μην εμπλακεί, των νυκτανθρώπων που την παίρναν τηλέφωνα και την απειλούσαν επί τρία χρόνια κατάθεσε στη Δίκη της Χρυσής Αυγής και αναγνώρισε πρόσωπα.

Θα μπορούσε εύκολα και ανώδυνα να έχει πάει σπίτι της. Να κάνει ότι δεν είδε. Να επιστρέψει στην "κανονικότητα". Να μη φοβάται για τη ζωή της. Να γυρίσει το βλέμμα από την άλλη. 

Όμως η Δήμητρα επέλεξε τον δύσκολο δρόμο, τον δρόμο της σύγκρουσης και στάθηκε παλικαρίσια ως το τέλος της δίκης, όρθια όπως της υπαγόρευσε η τιμή και η συνείδησή της. 

Αυτή λοιπόν η μέρα είναι και δική της.»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον Τσιπρα τους ανταρσυους και τους αναρχοαντιφάδες η ΧΑ θα τους λείψει. Πως θα λερώνουν τώρα τον δημοκρατικό πατριωτισμό ως δικαιολογία στον έξαλλο εθνομηδενισμο που τους δέρνει;

Σχολιο.- Θα βαφτίσουν όλους τους πατριώτες ακροδεξιούς και φασίστες. Γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδος και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης στη διάθεσή τους.

Σχολιο.- Δεν έχει σημασία πλέον η χ.α χρησίμευσε μέχρι αυτοί να αποκτήσουν κόσμο δύναμη και να εδραιώσουν τη θέση τους στην κοινωνία τώρα το πέτυχαν. Μπορεί ο μεγάλος μπαμπούλας τους να έφυγε από τη μέση αλλά ο πραγματικός εχθρός τους δεν ήταν ποτέ η χ.α ο ελληνισμός είναι τα ήθη τα έθιμα και οι αξίες μας. Η χ.α κατάφερε να δυσφημίσει κάθε τι δικό μας προς όφελος των εθνομιδενιστων και τώρα θα γαλουχουνται οι επόμενες γενιές Ελλήνων με την φιλοτουρκική προπαγάνδα. Άλλωστε το ίδιο το σύστημα έχει κάνει την στήριξη του στους ανθελληνες πιο εμφανή από ποτέ σταδιακά οι μάσκες πέφτουν μέχρι την ολοκλήρωτικη αποκάλυψη τους.

Σχολιο.- Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν χρήσιμη στον Σύριζα μόνο ή κυρίως μέσα στη Βουλή, αλλά προπαντός διότι τους επέτρεπε να ταυτίζουν τον πατριωτισμό με τον φασισμό. Μην ξεχνάμε ότι, επί πολλά χρόνια, και συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ – και οι αναρχικές παραφυάδες του–  χρησιμοποιούσε το ναζιστικό μόρφωμα κάθε φορά που ήθελε να πλήξει τον πατριωτισμό των Ελλήνων: «Χρυσαυγίτες» βάφτιζαν όσους αντιδρούσαν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Τον χαρακτηρισμό του «χρυσαυγίτη» επεφύλασσαν σε όσους διαφωνούσαν με την καταστρεπτική πολιτική τους στο μεταναστευτικό το 2015 και το 2016.

Σχολιο.- Το έγκλημα είναι έγκλημα. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Άλλο μια σκοτεινή οργάνωση, άλλο παρακρστικοι και τρομοκράτες που εγκληματουν κι άλλο ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που διακυρησει ιδεολογικά το έγκλημα και το πραγματοποιεί. Τέτοια ήταν η ΧΑ

το οποίο λειτούργησε μέσα στα πλαίσια του συντάγματος και κάνοντας έκνομες ενέργειες , διότι διέθετε όλα τα νόμιμα πιστοποιητικά και ψηφίστηκε από τα 7% , αυτό δεν μυρίζει ?

σχολιο.- Οι ΧΑγιτες υποστηριξαν οτι δικάστηκαν για τις ... "Ιδέες" τους. Ε όχι, δεν θα αναπαράξω τις απόψεις τους.

σχολιο.- η ΧΑ βόλεψε το Σύριζα γιατί έκλεβε ψήφους της ΝΔ

Αυτοί(Συριζα,Ανταρσυα κ.τ.λ) που υποστηρίζουν τις βίαιες μετακινήσεις κι εγκαταστάσεις ξένων πληθυσμών εντός Ελλάδας δεν είναι ποινικοί εγκληματίες;Και φυσικά είναι το ίδιο με τους Χρυσαυγίτες

Η ΧΑ καπελωσε κ άλωσε τον πατριωτικό χώρο.

Σχολιο.- κανένα πατριωτικό χώρο δεν καπελωσε. Οι νοσταλγοί της Χούντας των Παπαδόπουλου Ιωαννιδη ιστορικά ήταν εκλογικά πάνω από 6%

η ΧΑ ήταν πάντα μερικές εκατοντάδες. Μετά στο Δήμο της Αθήνας Καμπούλ πήρε δύναμη λόγω της γκετοποιησης από ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

σχολιο.- Η ΧΑ τα λόγια τα έκανε πράξεις και μάλιστα εγκληματικές. Αυτό είναι που ονομάζεται συμψηφισμός. Η δημοκρατία όσο προβληματική κι αν είναι δικαζει πράξεις και τότε παίρνει υπόψιν της τα λόγια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και το Ιράν στηρίζει Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ…

8 Οκτωβρίου 2020

Η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τον πόλεμο στο Καραμπάχ πήρε μια απροσδόκητη τροπή: το Ιράν εμφανίστηκε με λόγια υποστήριξης στο Αζερμπαϊτζάν. Προηγουμένως, η Τεχεράνη υποστήριζε τους Αρμένιους και ήταν εχθρική προς το Μπακού. Αλλά τώρα το καθεστώς των Αγιατολάχ θεωρεί τον εαυτό του ως μια νέα σιιτική αυτοκρατορία, η οποία αναπόφευκτα συνεπάγεται και συμμετοχή στον αγώνα με τη Ρωσία και την Τουρκία για το διαμοιρασμό του νοτίου Καυκάσου.

“Η Αρμενία πρέπει να επιστρέψει το έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν.” Με μια πρώτη ματιά δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο με αυτά τα λόγια του Ali Velayati, συμβούλου διεθνών υποθέσεων του ανώτατου ηγέτη του Ιράν (rahbar).

Ναι, οι Πέρσες και οι Αζέροι είναι Σιίτες, ενώ εκατομμύρια Αζέροι ζουν στο Ιράν, ένας από τους οποίους είναι ο ίδιος Ραχμπάρ, ο πνευματικός ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αλί Χαμενεΐ.

Όλα αυτά φαίνεται να αρκούν για να υποστηρίξουν τον γείτονα, αλλά το γεγονός είναι ότι στο Ιράν συμπαθούσαν τους Αρμένιους, και στο πλαίσιο της τρέχουσας σύγκρουσης, αδέσποτες βολές του Αζερμπαϊτζάν φτάνουν περιοδικά στην επικράτειά του Ιράν.

Επιπλέον, υπάρχει υποψία ότι ο θανάσιμος εχθρός της Ισλαμικής Δημοκρατίας, το Ισραήλ, οπλίζει το Αζερμπαϊτζάν όχι εναντίον της Αρμενίας, αλλά εναντίον του ίδιου του Ιράν. Γνωρίζουν ότι στο Μπακού είναι καχύποπτοι προς το καθεστώς των Αγιατολάχ, που το αντιλαμβάνονται ως πηγή εξτρεμιστικών ιδεών.

Κοντολογίς, για να πάρει το Ιράν την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, κάτι σημαντικό έπρεπε να συμβεί. Για παράδειγμα, μια σημαντική αύξηση των αυτοκρατορικών συναισθημάτων μεταξύ της ιρανικής ελίτ.[…]

Ο σύμβουλος του rahbar για διεθνή θέματα είναι μια σημαντική θέση. Ο Ali Velayati δεν θα έλεγε κάτι στο οποίο δεν θα συμφωνούσε ο πνευματικός ηγέτης. Ωστόσο, πρέπει να δοθεί προσοχή σε κάτι άλλο: χωρίς να περιοριστεί στην υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας του Αζερμπαϊτζάν, ο Velayati κατηγόρησε την Άγκυρα για πρόκληση στρατιωτικής σύγκρουσης και προσέφερε τη βοήθεια της Τεχεράνης ως διαμεσολαβητή για την αποκατάσταση της ειρήνης.

Όμως ο πόλεμος μπορεί επίσης να ξυπνήσει μια άλλη δύναμη από το παρελθόν – τους Πέρσες, που έχουν ήδη σκληρύνει από τη διπλωματική και στρατιωτική αντιπαράθεσή τους με τους Τούρκους στη Συρία.

Μέχρι στιγμής, η Τεχεράνη ζητά ειρήνη, αλλά παρόλα αυτά η αλλαγή του στρατοπέδου στη σύγκρουση είναι κάτι που δείχνει μια νέα αντίληψη των Περσών για κάτι μεγάλο και φιλόδοξο – που εφεξής δεν φοβούνται τον αυτονομισμό των Αζέρων αλλά συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για τον Νότιο Καύκασο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες ήταν η μεγαλειώδης ιστορική αντιφασιστική διαδήλωση. Σήμερα ποτάμι οι ντελιβεράδες στην απεργιακή τους κινητοποίηση. Χιλιάδες μηχανακια κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Κάτι κινείται σ' αυτό τον τόπο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι για να ξέρετε τι...μπουμπούκια γονείς είχαν οι ναζί δολοφόνοι και τι...κληρονομιά φέρνουν στις σκατοπλάτες τους:


Ασφαλώς και δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Υπάρχει, όμως, η αναισχυντία της συνέχισης των εγκληματικών οικογενειακών παραδόσεων. Όπως στην περίπτωση εγκληματιών που, όλως τυχαίως (!), σχετίζονται με εγκληματίες άλλων εποχών.

- Εγκληματίας, ενταγμένος στα κατοχικά σώματα ασφαλείας και στα γερμανοντυμένα Τάγματα Ασφαλείας ήταν ο Γεώργιος Μιχαλολιάκος, πατέρας του Νίκου Μιχαλολιάκου.

- Εγκληματίας, συνεργάτης των SS και καταδότης εύπορων Αθηναίων από τους οποίους αποσπούσε, κατόπιν, χρήματα για να μεσολαβήσει για την απελευθέρωσή τους, ήταν ο Βασίλειος Ζαρούλιας, πατέρας της Ελένης Ζαρούλια.

- Εγκληματίας ήταν ο συνταγματάρχης Ηλίας Παππάς, πατέρας του Χρήστου Παππά, που συμμετείχε στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και αποτάχθηκε για τη συμμετοχή του στην απόπειρα πραξικοπήματος το 1975.

- Εγκληματίας ήταν ο αρχιταγματασφαλίτης του Ξηρομέρου Δημοσθένης Μπαρμπαρούσης, ο βασανιστής στα κατοχικά κρατητήρια της Μέρλιν (Σέκερη) Παναγιώταρος, ο βασανιστής της Μακρονήσου ανθυπολοχαγός Λαγός, οι ρουφιάνοι των Μανιάτικων Πειραιά, Λουκάς και Δημήτρης Κασιδιάρης, που, μεταξύ άλλων κατέδωσαν τον λοχαγό του ΕΛΑΣ και ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Νίκο Γόδα, που εκτελέστηκε το 1949.

Σχολιο.- Οι Κασιδιάρηδες δεν ήταν αστυνομικοί, αλλά ρουφιάνοι και επαγγελματίες ψευδομάρτυρες της ασφάλειας.

Σχολιο.- Συνδέονταν με την κατοχική Ειδική Ασφάλεια, αλλά έχεις δίκιο. Το διορθώνω.

Σχολιο.- Και απο κατοικο της Κοκκινιάς εχω μάθει και το μεταδιδω με καθε επιφυλαξη οτι οι τραμπουκοι της οικογένειας Κασιδιάρη δε φορουσαν καν κουκουλα οταν κατεδιδαν.

Σχολιο.- Δεν μου κάνουν εντύπωση όλα αυτά... αλλά το ίδιο ισχύει και για εμάς που είμαστε παιδιά και εγγόνια αυτών των ανταρτών που βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν. Η παρακαταθήκη μας είναι να μην τους αφήσουμε ποτε σε χλωρό κλαρί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραιτήθηκε από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής, γιατί, λέει, "το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας".

Ε, ναι! Δεν είναι όπως τότε που ψήφιζε κι ο ίδιος, ως βουλευτής και υπουργός, το 3ο Μνημόνιο, τσαλαπατώντας τη βούληση του 61,3% του ελληνικού λαού. 

Ή όταν εισήγαγε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και νομοθετούσε ως ιδιώνυμο αδίκημα τη δίωξη όσων αντιστέκονταν στην παράδοση της λαϊκής στέγης στις τράπεζες.

Τώρα που ούτε υπουργός ούτε καν βουλευτής είναι, δεν τον ικανοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας!

Σχολιο.-  Άλλο σκουλήκι. Τώρα κατάλαβε τι έφτιαχνε ο νόμος Παρασκευόπουλου; Τώρα πού έμεινε στο ράφι; Μετά Χριστό προφήτης Γάιδαρος λέει ο λαός.

Σχολιο.- Μα δεν επικρίνει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ως αντιπολίτευση δεν τον ικανοποιεί.

Σχολιο.- Ή όταν, σχολιάζοντας τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους (που νομοθετησε για τις τράπεζες), ειπε το αμίμητο: "Ειναι πλειστηριασμοι από ιδιώτη, προς ιδιωτη"!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση για την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αντλίες νερού, χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στο πλήθος των αντιφασιστών που πανηγύριζε.

Υπάρχει μακρά ιστορική παράδοση σε τέτοια. Και μάλιστα σε πολύ ευρύτερη κλίμακα και με πολύ ακριβό τίμημα για τον αντιφασιστικό λαό της Αθήνας. 

Όπως στις 15 Οκτωβρίου 1944, όταν ο λαός αυτός πανηγύριζε την απελευθέρωσή του από τους φασίστες κατακτητές και δέχτηκε πυροβολισμούς από ξενοδοχεία της περιοχής Ομόνοιας, όπου βρίσκονταν ταγματαλήτες, δήθεν κρατούμενοι. Που αν και υποτίθεται πως είχαν αφοπλιστεί, σκότωσαν 7 και τραυμάτισαν 82 διαδηλωτές.

"Αιματηραί συμπλοκαί" ήταν ο τίτλος της είδησης στην κεντρώα "Ελευθερία" της επόμενης μέρας! "Αιματηραί συμπλοκαί" άοπλων με ένοπλους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όποιον αμφιβάλλει σχετικά με το γιατί τόση εγκληματικότητα στην Αστυνομία και γιατί σκύλιασαν σήμερα με το που ανακοινώθηκε η δικαστική απόφαση και ξέσπασαν πάνω στο πλήθος των αντιφασιστών.

Τα στοιχεία για το τι ψήφιζε όλα αυτά τα χρόνια η ένστολη αληταμπουρία είναι εξαιρετικά διαφωτιστικά.

ΥΓ. Ένας στους δύο ψήφισε ναζιστες


Ενας στους δύο αστυνομικούς ψήφισαν «Χρυσή Αυγή»

Περισσότεροι από ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισαν «Χρυσή Αυγή»! Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο φαίνεται να προκύπτει από την ανάλυση των ψήφων σε εκλογικά τμήματα της πρωτεύουσας-κυρίως στις περιοχές των Αμπελοκήπων και στην Καισαριανή- όπου ψηφίζουν μαζικά περίπου 5.000 αστυνομικοί που υπηρετούν σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας

11 Μαιου 2012

Σχολιο.- Αν συνδυάσουμε την αντίληψη της αστικής δημοκρατίας για το αστυνομικό σώμα ( "εσείς είστε το κράτος" ) , την εκλογική επιρροή της ΧΑ πάνω του και τη σημερινή απόφαση, το ίδιο το κράτος παραδέχεται κι επίσημα πως το ήμισυ των οργάνων του είναι φανατικός λάτρης εγκληματικής οργάνωσης.

Σχολιο.- Λύσσαξαν οι συμμορίες των ένστολων χρυσαυγιτών των ΜΑΤ, με το που βγήκε η απόφαση, και ξέσπασαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης πάνω στο πλήθος των αντιφασιστών. 

Αν η ναζιστική συμμορία είναι και με δικαστική απόφαση εγκληματική οργάνωση, δεν είναι ευνόητη η απόταξη και των φονιάδων μελών της από την ΕΛ.ΑΣ.; Και κυρίως από τη ναζιστική σφηκοφωλιά των ΜΑΤ;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιωάννα Μάνδρου: "η Μάγδα Φύσσα αν και ζει στο Πέραμα και είχε σύζυγο ναυτεργάτη, εκφραζόταν κόσμια και ήταν πάντα περιποιημένη και ούτε μια φορά την είδε κανείς στη δίκη αχτένιστη, ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ"!

Νόμιζα ο έρμος ότι τα memes στα οποία η Τασσώ Καββαδία μαλώνει τον Μπάρκουλη διότι δεν ενεργεί "όπως θα ταίριαζε σε ανθρώπους της τάξεώς μας", ήταν σκέτη πλάκα - ΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΩΣ.

Από τη μεριά μου έχω να πω ότι συμπεριφορές όπως της Ιωάννας Μάνδρου (άάάάάάάλλης μιας παλιάς κνίτισας, από γονεις αγροτες, που μεγαλωσε σε χωριο που δεν ειχε ηλεκτρικό με κοπο ηρθε στην Αθηνα και σπουδασε μενοντας στα Εξαρχεια) ταιριάζουν απόλυτα στους δημοσιογράφους του SSKAI.

Σχολιο.- γεννηθηκε και μεγαλωσε στην Βλαχοκερασια καπου στην Αρκαδια στην Πελοπόννησο και το παιζει Εκαλη αυτη η Μανδρου

Σχολιο.- Έλεγε ο παππούς μου μια ιστορία: Κάποια παντρεμένη, στο χωριό, την πιάσανε να πηδιέται μ' έναν γείτονα. Κι αποφάσισαν να τη διαπομπεύσουν. Την ανέβασαν γυμνή πάνω στον γάιδαρο και την περιφέρανε σε όλο το χωριό. Κάποια στιγμή, βαρέθηκαν και την αφήσανε. Έτρεξε αυτή όπως όπως σπίτι της, έριξε στα γρήγορα κάτι απάνω της, πήρε και μια χούφτα αλεύρι και πασαλείφτηκε κι έπειτα βγήκε στη γειτονιά και ρωτούσε τις γειτόνισσες, καλέ, ποια ήταν η πουτάνα που τη (ξε)γιβέντιζαν, γιατί εγώ ζύμωνα και δεν πρόλαβα να δω.

Σχολιο.- Ρε όταν ήμουν στην ΚΝΕ τη δεκαετια 70 ήταν κι εκείνη... και τότε, όπως γνωρίζουν οι μυημένοι, οι κνίτισες δεν φημίζονταν για την κομψότητά τους - ε ακόμα κι εμείς την κοροϊδεύαμε τη Μάνδρου!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μην αφήνετε τον κορονοϊό να κυριαρχεί στη ζωή σας, βγείτε έξω, γυρίστε στη δουλειά, έχουμε φάρμακα που εξελίσσονται μέρα με τη μέρα, ασφαλώς υπάρχει ένας κίνδυνος, ένα ρίσκο, προσέχετε αλλά μη φοβάστε".

Αυτά είπε ο Τραμπ στην περιβόητη δήλωσή του όταν βγήκε από το νοσοκομείο.

(φυσικά αποσιωπήθηκε το ότι σύστησε προσοχή και παραδέχτηκε τον κίνδυνο).

Έβαλε δηλαδή ένα βαθύ φιλοσοφικό ζήτημα... είναι καλύτερο να ρισκάρεις αντιμετωπίζοντας όρθιος τον κίνδυνο παίρνοντας βέβαια και τις κατάλληλες ατομικές προφυλάξεις ή να φοβάσαι και να κλείνεσαι στο καβούκι σου;

Η Αμερική πάντως... με το ρίσκο έγινε η υπερδύναμη που έγινε, όχι με το φόβο! - το ίδιο... και η αρχαία Αθήνα και η Μεγάλη Βρετανία προσθέτω.

Εντάξει, γνωρίζω ότι τα φάρμακα την περίθαλψη που διαθέτει ο Τραμπ δεν τα διαθέτει η "πλέμπα", δεν χρειάζεται να μου το πείτε!

Αλλά το ζητούμενο είναι ο αγώνας για καλή περίθαλψη για όλους, όχι... το να αποστειρώσουμε τις ζωές μας και να γίνουμε ζόμπι!

Όπως και νάχει...

... Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο,ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ!

Αναρωτιέμαι πώς θα αισθάνονται οι ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ που ολοφάνερα έχουν ΚΑΥΛΩΣΕΙ και ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ με τους περιορισμούς λόγω κόβιντ και... ζητάνε κι άλλους! - αλλά σήμερα... τους άρεσε που η συγκέντρωση είχε τόσο κόσμο!

Να ξεκαθαρίσω τη θέση μου για να μην παρεξηγηθώ: ΟΥΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - αλλά αυτό δεν αλλάζει όσα έγραψα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει κατεπείγουσα τροπολογία για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασμένων της ΧΑ, η οποία δεν προβλέπεται στον νέο Ποινικό Κώδικα που οι ίδιοι ψήφισαν. Είναι φανερό πως μας περνάνε για χάπατα. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Τουλάχιστον. 

 Είναι αλήθεια ότι ο Ποινικός νόμος του 2019 ( ΣΥΡΙΖΑ) σε τελική ανάλυση ευνοεί τους ήδη καταδίκους της Χρυσής αυγής. Δεν αποστερούνται πολιτικά δικαιώματα- αξίζει βέβαια να ειπωθεί ότι αυτό ισχύει γενικά και όχι μόνο για όσους καταδικάζονται με την εγκληματική οργάνωση του 187 ΠΚ. Επίσης, ενώ η ποινή για τον (τους) διευθύνοντα (ες) την οργάνωση ήταν 10-20 έτη, με την τροποποίηση έγινε 5-15 έτη. Βέβαια, ως προς το πάνω όριο, αυτό είναι αποτέλεσμα ότι η πρόσκαιρη κάθειρξη γενικότερα ενώ είχε πάνω όριο τα 20 έτη πήγε το πάνω όριο στα 15, πράγμα που και πάλι είναι γενική ρύθμιση και δεν αφορά αποκλειστικά το 187 ΠΚ. Δεν ξέρω αν υπήρξε ειδική στόχευση, αναφέρω τι ορίζει ο νόμος και τις συνέπειές του. 

Τελικά ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ? Πόσο?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήγανε σήμερα (Τεταρτη) όλοι οι ζαίοι και δείξανε το μπόι τους. Έτσι πάει. Αν ο κόσμος εξεγερθεί για εθνικό θέμα, θα πηγαίνουν τα ναζιστικά τους δεκανίκια και θα την καπελώνουν. Αν είναι για κοινωνικό θέμα, θα πηγαίνει η δικαιωματικη «αριστερά» και θα κάνει το ίδιο. Από τις Πλατείες κρατάει αυτή η δουλειά, πάλι θα την ξαναδούμε; Βαρέθηκα...

Σχολιο.- Ο Βαρουφακης επρεπε να πει του ματατζη οτι ειναι υπαλληλος και κολλητος του σορος και του γαπ !!ετσι δεν θα ειχε προβλημα !!αντε και στο διαολο βαρουφακη μεγαλε διαπραγματευτη που μας φορεσες καπελο σαν διαπραγματευτης επι τσιπρα 100 δις !!και ηθελες και κομμα ανθελληνα !!

Σχολιο.- Είπε ένα ανθρώπινο σκουπίδι ματατζης πού μπορεί να σκοτώσει τον αδελφό του εάν πάρει διαταγή. Έναν εν δυνάμει δολοφόνο πού από την ασφάλεια τής αγέλης του έκανε καί είπε κάτι πού δεν έχει τα αρχιδια να το πει αν ηξερε ποιος είναι αυτός που βριζει. Το είπε σε κάποιον πού εάν του δώσουν διαταγή θα τού κάνει την φιλιππινέζα . . Χάσαμε σού λέω αδελφεεε

Σχολιο.-  Καταδικάστηκε το τσιράκι του συστήματος η χρυση αυγη, αφού πρώτα ολοκλήρωσε την αποστολή του: να ταυτίσει κάθε έκφραση δημοκρατίας και πατριωτισμού με τον φασισμό.

Και μετά από το: "είσαι φασίστας" στα χρόνια των μνημονίων συνεχίζουμε με το: "είσαι ψεκασμένος" στα χρόνια των εμβολίων...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ 

ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ"

Τα βέλη του εκφοβισμού που εκτοξεύθηκαν από τις παρατάξεις του "δημοκρατικού τόξου" του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (με «Αρχιτοξοβόλο» τον μπον βιβέρ Γ. Πατούλη) είχαν σταθερό Στόχο ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ το Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο «Επιστήμη και Κοινωνία στον πόλεμο της πανδημίας» που τελικά έγινε διαδικτυακά στις 19 και 20 Σεπτέμβρη. 

Το Σύνεδριο αυτό είχε αρχικά συμφωνηθεί να γίνει Ζωντανά στον ΙΣΑ, αλλά "στο παρά πέντε" η διοίκηση του Ανακάλεσε την Άδεια Διεξαγωγής του. Στη συνέχεια, οι σύνεδροι που είχαν πάρει την πρωτοβουλία, απευθύνθηκαν στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» όπου και εξασφάλισαν την άδειά του Διευθυντή της. Όπου και αυτός- με τη σειρά του και παρά την γνωστή εντιμότητα του- αναγκάστηκε να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ την άδεια και να μη γίνει το Συνέδριο ούτε στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Και δικαιολογημένα αφού ο διευθυντής του συλλόγου Απειλήθηκε Εγγράφως πως το… Υπουργείο Υγείας (όπου εδράζεται μόνιμα πλέον η μαφία των καρτέλ εμβολίων και χημικών φαρμάκων) θα προέβαινε σε Αναγκαστικά Τεστ για Κορωνοϊό σε ‘Όλους Όσους προσέρχονταν στο Συνέδριο! Και το χειρότερο πως… «αν έβρισκαν (ή εφεύρισκαν!) έστω και ένα κρούσμα» θα απαγόρευαν όχι μόνο το Συνέδριο αλλά "και κάθε άλλη δραστηριότητα" του Ιστορικού αυτού Συλλόγου!!! Τέτοιοι παλιάνθρωποι τέτοιος και ο εκβιασμός τους!!!

Παρ’ όλους όμως τους εκβιασμούς και τα εμπόδια, το Συνέδριο έγινε όπως γνωρίζουμε διαδικτυακά στην Παιανία, χωρίς να μειωθεί στο ελάχιστο η Διεθνή προσφορά του καθώς η Επιστημονική του αξία που αναγνωρίστηκε αμέσως από κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Επειδή όμως, το συνέδριο αυτό, ήταν και ένας Τεκμηριωμένος Αντίλογος στην Κυβερνητική Επιτροπή Τσιόδρα- Χαρδαλιά (αντίλογος όχι μόνο για την επικινδυνότητα της μάσκας στα παιδιά και στους υγιείς ανθρώπους, αλλά και αποκάλυπτε τις πολιτικές σκοπιμότητες της ψευτο-πανδημίας) οι πιέσεις του Προέδρου του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη και του Πειθαρχικού του Συμβουλίου δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο επάνω στους Ανεξάρτητους Έλληνες Ιατρούς! Οι άνθρωποι αυτοί, που πήραν την πρωτοβουλία να γίνει το συνέδριο, απειλήθηκαν όχι μόνο με Ποινικές Διώξεις αλλά και με την οριστική Αφαίρεση της Ιατρικής τους Άδειας! Πράγμα που σημαίνει ότι απειλήθηκαν με την ίδια την επιβίωση των οικογενειών τους!!! 

Οι ίδιες απειλές εκτοξεύθηκαν και κατά Όσων Ιατρών θα τολμούσαν να διαδώσουν τις ομιλίες του Ανεξάρτητου (από την κυβέρνηση και τις Φαρμακοβιομηχανίες) Διεπιστημονικού Συνεδρίου. ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ!!! Αφού η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ» αντί ως όφειλε ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ προτίμησε να αυτογελοιοποιηθεί (προσωρινά ας ελπίσουμε) με το κείμενο της το οποίο ανάρτησε στην ιστοσελίδα της υπό τον τίτλο «ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ». Ένα κείμενο που, όπως θα διαβάσετε, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια κατάπτυστη διαστρέβλωση όλων όσων ειπώθηκαν στο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο, αλλά κυρίως πρόκειται για κείμενο "Πιστοποιητικό Νομιμοφροσύνης" απέναντι στον αχρείο Γ. Πατούλη και το Πειθαρχικό του Συμβούλιο. 

Κατόπιν τούτου, δεν απομένει πλέον από το να Καλέσουμε Δημόσια (και ονομαστικά τον κύριο Γιαννουλόπουλο και τους λοιπούς πρωτοστατούντες και Συμμετέχοντες στο Συνέδριο) να μην υποχωρήσουν και να αποσύρουν ΑΜΕΣΑ την δήλωση μετάνοιας της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Ιατρών από όποιον και αν γράφτηκε! 

Η μόνη έντιμη λύση για τους Απειλούμενους Ιατρούς και για να περισώσουν την Επιστημοσύνη τους και την τιμή τους ΕΙΝΑΙ να στηριχτούν επάνω στο πλήθος των ανθρώπων που τους εμπιστευθήκαμε και τους συμπαρασταθήκαμε (αλλά και μας συμπαραστάθηκαν στα δίκια μας) και να περάσουμε μαζί, πολίτες και επιστήμη ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. Τόσο ενάντια στην Τρομοκρατία της ψευτοπανδημίας και στα καταστροφικά για τον Ελληνικό Λαό μέτρα, αλλά και Ενάντια στο δικτατορικό Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας!

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ πρώτα πρώτα κοινοποιώντας αυτήν ή όποια άλλη διαμαρτυρία μας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΖΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ... Βροχή τα μπουκάλια με νερό από την ανταρσυα κατά του Τιποτένιου Τσίπρα που η φρουρά του προνόησε και έφερε Ομπρέλα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος έχει σειρά μετά την Χ.Α.;;;

Απαλλαγμένοι πλέον από την Χίτικη Αυγή, που με την προβοκατόρικη δράση της δυσφημούσε κάθε ουσιαστικό, κοινωνικό και εθνικό μας αγώνα, μπορούμε πλέον να στραφούμε ποιο ελεύθεροι από συκοφαντίες και ποιο αποτελεσματικά ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ «ΝΕΟ ΦΑΣΙΣΜΟ»: Του Εποικισμού Της Χώρας και της Έθνοπροδοσίας! Της «πανδημίας» σε αλλεπάλληλα δικτατορικά μέτρα! Της πείνας για τους πολλούς και της καλοπέρασης των λίγων! Και πάνω απ’ όλα Να Αγωνιστούμε ΕΝΑΝΤΙΑ στην καλοπληρωμένη κομματοκρατία που- για κάποια κόκκαλα επιπλέον- κάνει το μαντρόσκυλο στη χώρα μας για λογαριασμό της διεθνούς Χρηματικής Ελίτ και της παγκόσμιας δικτατορίας της! Και το γελοίο της υποθέσεως είναι, πως Όλοι Αυτοί, έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως το… «Συνταγματικό και Δημοκρατικό Τόξο» που μας σώζει από το φασισμό! Σαν δεν ντρέπονται! 

Καιρός είναι να πάψει ο Ελληνικός Λαός να πιστεύει σε «Σωτήρες» είτε πολιτικούς είτε Ιατρικούς Απατεώνες! Καιρός να προετοιμαστεί- μέρα τη μέρα- για να πάρει ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός τις τύχες του στα χέρια του, φτιάχνοντας νέες οργανώσεις βάσης, δημοκρατικές, και έτσι Συλλογικά και Πανελλαδικά να κατακτήσει ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ την πολιτική και κρατική εξουσία. Άλλη λύση ΣΩΤΗΡΙΑΣ δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O ναζιστής ευρωβουλεύτης, Λαγός, επικαλέστηκε δημοσίως ότι θα ζητήσει την νομική στήριξη του πολιτικού φορέα Alliance for Peace and Freedom (APF), του οποίου είναι μέλος. 

Αλλά το θέμα δεν είναι αν ο Λαγός ο οποίος εφόσον έκανε την δουλειά που έπρεπε να κάνει ανενόχλητος όπως οι λοιποί της Χρυσής Αυγής, μπορεί να φάει 2 χρόνια φυλακή εξαγοράσιμα ή όχι. 

Το θέμα είναι ότι το APF είναι ένας πανευρωπαϊκός πολιτικός χώρος με άμεση σχέση με λοιπά ακροδεξιά κόμματα και διασυνδέσεις με φανερούς ναζιστές σε όλο τον κόσμο και έχει δικαίωμα να υφίσταται στην Ευρωβουλή την ώρα που η ίδια η Ε.Ε έχει ακόμα και Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ναζισμού. Χρησιμοποιεί το δικαίωμα ελευθερίας των ιδεολογιών και έκφρασης όπως ακριβώς χρησιμοποιεί και την δημοκρατία. 

Αν νομίζετε ότι τελειώνει ο ναζισμός με μία απόφαση με την κατηγορία "εγκληματική οργάνωση" να το ξανακοιτάξετε. Αν νομίζετε ότι τυχαία η δίκη διήρκεσε 5,5 χρόνια να το κοιτάξετε διπλά διότι σε κάποιους έδινε χρόνο αναδίπλωσης. Αν επίσης νομίζετε ότι η Ελλάδα είναι ανεξάρτητη χώρα και όχι δουλοπαροικία της Ε.Ε να το ξανακοιτάξετε. Ο ξεπλυμένος ναζισμός από την δημοκρατία είναι ο πιο επικίνδυνος απ' όλους. Πόσο μάλλον όταν είναι πασπαλισμένος με την έκφραση "οι αξίες της Ευρώπης". 

Οι καιροί δε, οι πιο κατάλληλοι για να ανθίσει ειδικά όταν έχουν ήδη δημιουργηθεί δεκάδες κόμματα γλάστρες στην Ευρώπη που μέσα έχει καλά φυτεμένους και ποτισμένους σπόρους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύσσωμο το Δικαστικό Σώμα και η Βουλή των Τιμίων και Ηθικών Βουλευτών στάθηκαν στο πλευρό της επανάστασης που αντιπροσώπευε ο Παύλος Φύσσας , μίας επανάστασης που φαίνεται να είχε ως μοναδικό εχθρό της ... τους νταϊδες της Χρυσής Αυγής. 

Ο Παύλος Φύσσας φαίνεται ότι φοβόταν ΜΟΝΟ τους φασίστες ... Στο δικό του «οικοσύστημα» ... δεν υπήρχαν πράκτορες , κλέφτες και χαφιέδες πολιτικοί και δικαστές . Δεν τον φόβισαν οι χιλιάδες αυτοκτονίες και οι χιλιάδες σελίδες μνημονιακών δεσμεύσεων , τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που άρπαξαν οι ξένοι τοκογλύφοι , δεν τον φόβισε το μαζικό ξεπούλημα κι ότι για κάθε ευρώ που διαθέτει το κράτος για την κοινωνική πρόνοια πρέπει πρώτα να ζητήσει έγκριση από τους ξένους . 

Οι γραφικοί καρατίστες , νταήδες , πορτιέρηδες νταβατζιδες που ευθύνονται για 2, 3 , 5 εγκλήματα ... ξέπλυναν ένα ολόκληρο σύστημα χιλιάδων χαφιέδων , κλεπτομανών τραπεζιτών , πολιτικών και δημοσιογράφων που σκότωσαν χιλιάδες Έλληνες και κατέστρεψαν οικονομικά τον μισό πληθυσμό της χώρας χωρίς να κληθούν ποτέ να λογοδοτήσουν από τη Δικαιοσύνη. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«...Οι ηγέτες της Σοσιαλδημοκρατίας σκέπαζαν και έκρυβαν απ' τις μάζες τον αληθινό ταξικό χαρακτήρα του φασισμού και δεν καλούσαν στην πάλη ενάντια στα εντεινόμενα αντιδραστικά μέτρα της μπουρζουαζίας. Αυτοί φέρνουν μεγάλη ιστορική ευθύνη, γιατί στην αποφασιστική στιγμή της επίθεσης σημαντικό μέρος των εργαζόμενων μαζών στη Γερμανία και σε μια σειρά άλλων φασιστικών χωρών, δεν κατάλαβε, ότι ο φασισμός είναι το αιμοδιψασμένο ληστρικό χρηματιστικό κεφάλαιο, είναι ο χειρότερός του εχθρός. Αυτοί φέρνουν μεγάλη ιστορική ευθύνη, γιατί αυτές οι μάζες δεν ήταν έτοιμες για να αποκρούσουν την επίθεση του φασισμού...»

Γκεόργκι Ντιμιτρώφ (από την εισήγησή του στο 7ο συνεδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς)

Ποιοι τρέφουν, λοιπόν σήμερα το Κτήνος του Καπιταλισμού, αν όχι αυτοί που προσβάλλουν με την πρώτη ευκαιρία τα εθνικά σύμβολα, που αποδομούν την πατριωτική συνείδηση, που δίνουν αριστερό άλλοθι στην ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση, που διαδίδουν "φιλοπροσφυγικό ανθρωπισμό" made in USA, (όπως ονομαζουν τον ανοιχτο πια εποικισμο)  που "απαντούν" στην αποδιαρθρωτική κρίση με γενικόλογες αβάσιμες ταξικότητες έτη φωτός μακριά από την ελληνική πραγματικότητα, που θωρακίζουν City Plaza και διεκδικούν "σωστούς προσφυγικούς καταυλισμούς" (μεχρι να τους φτιαξουμε σπιτια στους εποικους, η να παρουν τα δικα μας. Ειπαμε. Να φυγουμε εμεις, σαν πραγματικοι προσφυγε και μεταναστες, να ρθουν αυτοι στο τοπο μας), αδρανώντας στο μαζικό ξεσπίτωμα των Ελλήνων, που κάνουν μαζική πολιτική με γελοίους αμερικανόδουλους τσάτσους όπως ο Κωνσταντίνου και ταξικούς ψευτολιποτάχτες όπως ο αστότατος Γκαργκάνας;;

Όσο συνεχίζουμε να εθελοτυφλούμε σε όλα αυτά, τόσο θα γιγαντώνεται το Τέρας... (του οποίου οι αλυσίδες φαίνεται να είναι φτιαγμένες από πλαστικό, σύμφωνα πάντα με τον νέο Π.Κ που οι ίδιοι οι σοσιαλδημοκράτες εκτροφείς του έφτιαξαν)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. 

H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό.

(σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς 

μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου)

14/8/1956 θανατος ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ

ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΦΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΤΗΣ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ. 

Η ιστορική καταδικαστική απόφαση της ναζιστικής Χ.Α. έγινε δεκτή με χαρά και ανακούφιση από την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι και έχουν το δικαίωμα να πανηγυρίζουν. Εκείνοι που δεν έχουν κανένα δικαίωμα είναι οι πολιτικοί και οι παρατάξεις τους που με τις ενέργειές τους φτωχοποίησαν την χώρα και την παρέδωσαν λάφυρο στα ξένα συμφέροντα και οι οποίοι είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για την "νομιμοποίηση" και άνοδο της Χ.Α..

Αφού την άνδρωσαν και την χρησιμοποίησαν, για να το παίζουν οι ίδιοι "συνταγματικό τόξο" και "ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ", τώρα, και ενώ πλέον το χαρτί της είχε καεί, την εξοβελίζουν και καμώνονται τους λαϊκούς τιμωρούς. Ποιοι; Εκείνοι που έχουν ψηφίσει 3 προδοτικά μνημόνια, το τρίτο 222 πουλημένα τομάρια -συν τον έναν βασικό απολογητή τους, πλην χέζα. 

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέρα μεσημέρι μέσα στη χώρα μας ληστεύουν και βιάζουν συμμορίες ξένων

Εξάρχεια: Ένοπλοι Αλγερινοί λήστεψαν και ασέλγησαν σε 23χρονες φοιτήτριες

Επεισοδιακή σύλληψη τριών μελών της ομάδας των αραβόφωνων με τα πιστόλια που ληστεύει και τρομοκρατεί στο κέντρο της Αθήνας μετά από επίθεση το μεσημέρι της Κυριακής στο λόφο του Στρέφη, σε δύο φοιτήτριες τις οποίες όχι μόνο λήστεψαν αλλά και επιτέθηκαν σεξουαλικά.

Μάλιστα, μετά την επίθεση στις κοπέλες, το τρίο της αραβόφωνης ομάδας με το μαύρο πιστόλι μετακινήθηκε στην πλατεία Κάνιγγος όπου περικύκλωσαν έναν ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν. Όμως οι περιγραφές των δύο φοιτητριών που είχε το κλιμάκιο του Τμήματος Εξαρχείων που “χτένιζε” την περιοχή σε συνεργασία με την ομάδα ΟΠΚΕ, οδήγησε στη σύλληψη των τριών Αλγερινών. Μια σύλληψη επεισοδιακή καθώς οι δράστες μόλις είδαν τους αστυνομικούς να πλησιάζουν τους επιτέθηκαν και με μπουνιές και κλωτσιές προσπάθησαν να ξεγλιστρήσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί και σε άλλες δύο επιθέσεις ενώ οι αναλυτές της Ασφάλειας κάνουν λόγο για ένα από τα πλοκάμια μιας μεγάλης συμμορίας αραβόφωνων που έχει απλωθεί στο κέντρο της Αθήνας και με την απειλή όπλων ληστεύει και τρομοκρατεί τα θύματα της. Αυτό δε που τους προβληματίζει είναι το γεγονός, όπως προκύπτει από την περίπτωση των δύο φοιτητριών, ότι εκτός από ληστείες έχουν αναβαθμίσει την κακοποιό δράση τους και δεν διστάζουν να πραγματοποιήσουν και επιθέσεις σε ανυπεράσπιστες γυναίκες με σεξουαλικά κίνητρα.

Τους κόλλησαν το πιστόλι στο λαιμό και όρμησαν να θωπεύσουν

Η τελευταία επίθεση της άγριας ομάδας των Αλγερινών ληστών με τα πιστόλια πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο λόφο του Στρέφη. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 14:50. Οι δύο φοιτήτριες έκαναν βόλτα στο σημείο όταν ξαφνικά το τρίο των Αλγερινών τις πλησιάζει και χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν ο ένας βγάζει το μαύρο πιστόλι και το κολλάει στο λαιμό της μιας κοπέλας λέγοντας της ψιθυριστά ότι αν φωνάξει θα πατήσει τη σκανδάλη. Οι άλλοι δύο αρχίζουν να τους ψάχνουν τις τσέπες και τις τσάντες και αρπάζουν τα κινητά τους τηλέφωνα και ο,τι είχαν πάνω τους. Στη συνέχεια τους ζητούν να καθίσουν κάτω στο έδαφος και τότε ο ένας από αυτούς με το πιστόλι στο χέρι ορμάει στην κοπέλα και αρχίζει να τη θωπεύει. Η φοιτήτρια ενστικτωδώς βάζει τις φωνές και οι ληστές βλέποντας να πλησιάζει κόσμος το βάζουν στα πόδια. Τα θύματα ειδοποιούν την Άμεσο Δράση και στη συνέχεια πηγαίνουν στο Α.Τ Εξαρχείων όπου δίνουν κατάθεση.

Η ομάδα των αραβόφωνων μετακινείται προς την πλατεία Κάνιγγος όπου εντοπίζει έναν ηλικιωμένο. Αυτός είναι το επόμενο θύμα…Τον περικυκλώνουν, του κολλάνε το πιστόλι στον κρόταφο για να τον ληστέψουν. Όμως εκείνη την ώρα αστυνομικοί του Τμήματος Εξαρχείων που σάρωναν την περιοχή έχοντας ως οδηγό τις καταθέσεις των δύο φοιτητριών, μαζί με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ καταφέρνουν και τους περνούν χειροπέδες μετά από “μάχη” που χρειάστηκε να δώσουν.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξαρχείων κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουμν σε άλλες δύο επιθέσεις και ειδικότερα στις 25 Μαρτίου όταν λήστεψαν ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών στην οδό Θεμιστοκλέους με λεία 80 ευρώ αλλά και στις 2 Απριλίου στου Στρέφη όταν κόλλησαν σε δύο νεαρούς το πιστόλι για να τους αρπάξουν τα κινητά τους τηλέφωνα και τη μηχανή του ενός. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται καθώς εκτιμάται ότι οι τρεις Αλγερινοί αποτελούν ένα από τα πλοκάμια της άγριας συμμορίας και έτσι προσπαθούν να συγκεντρώσουν και άλλα στοιχεία για το προφίλ των υπολοίπων μελών για να δώσουν τέλος στη δράση τους.

Σχολιο.- Έχει ξεφύγει η χώρα ...

Σχολιο.- Φοβόμαστε να κατέβουμε στο κέντρο. Δεν είναι πια Ελλάδα αλλά ελλαδισταν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημαντικότατη ΑΠΕΡΓΙΑ των δικυκλων εργατών δρόμου

ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020

ΚΟΥΡΙΕΡ-ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ

Γράφτηκε από συνάδελφο για την απεργία του 2019. 

Επίκαιρο και για την απεργια 8 Οκτώβρη 2020.

Για το Σ.Β.Ε.Ο.Δ. 

"το παιδί που εκτελεί παραγγελίες"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χίος, αυτός ο τόπος σπάνιας ομορφιάς, πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος κατά τη διάρκεια του Αγώνα, επειδή τόλμησε να επαναστατήσει για την ελευθερία του. Το 1822, οι Οθωμανοί έκαψαν το νησί, σκότωσαν τους κατοίκους του και πούλησαν σε σκλαβοπάζαρα τα γυναικόπαιδα: από τους 117.000 κατοίκους, μόνο 1.800 από όσους επέζησαν παρέμειναν στη Χίο. 

Όμως, η θυσία των Χιωτών δεν έγινε εις μάτην. Άλλαξε τον ρου της Επανάστασης. Μαζί με τους θρήνους για τη σφαγή, «φούντωσε» η πίστη στα ιδανικά του Αγώνα και ο φιλελληνισμός. 

Η Ευρώπη συγκλονίστηκε. Τα απελπισμένα πρόσωπα που ζωγράφισε ο Ντελακρουά στον πίνακά του «Η Σφαγή της Χίου», μετέδωσαν τον πόθο για τη δικαίωση του Αγώνα σε κάθε άκρη της Γαλλίας. Τα λόγια του Βίκτωρα Ουγκώ στο ποίημά του «Το Ελληνόπουλο», ήχησαν σε όλη την ήπειρο.

Η σφαγή της Χίου έγινε ο μοχλός μεταστροφής της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης υπέρ του ελληνικού σκοπού. Αλλά και το εφαλτήριο για νέες πράξεις γενναιότητας. Όπως εκείνες του Κωνσταντίνου Κανάρη και του Ανδρέα Πιπίνου που με τα πυρπολικά τους μπήκαν στο λιμάνι της Χίου και έβαλαν φωτιά στην οθωμανική ναυαρχίδα του Καρά Αλή. 

Παρά τις δοκιμασίες της ιστορίας, η Χίος δεν σταμάτησε να προχωρά και να ανθίζει, να ξαναχτίζει πάνω στα συντρίμμια και να προκόβει. Τόπος ευλογημένος με το δώρο της μαστίχας και την επιμονή των ναυτικών της, η Χίος είναι σήμερα ένας πρωτοπόρος της νησιωτικής ανάπτυξης. 

Για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, ο 

Δήμος Χίου

και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχουν υποβάλει στην Επιτροπή προτάσεις που επενδύουν στο μέλλον της μαστίχας. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια και καταγραφή των ιδιοτήτων του μοναδικού αυτού προϊόντος, θα ενισχυθεί η περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής του. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στην πρόταση για τη δημιουργία ψηφιακών μουσείων πολιτισμού στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. 

Μαθαίνουμε, θυμόμαστε και τιμάμε τους ανθρώπους και την ιστορία μας. Συμμετέχουμε στην επέτειο των 200 χρόνων, με στόχο να αφήσουμε κάτι πίσω μας: μια παρακαταθήκη για το μέλλον. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχουν λόγια.....για αυτούς που βομβαρδίζουν εκκλησίες.

Πριν από λίγη ώρα το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν βομβάρδισε το σύμβολο της πόλης Σουσί, την εκκλησία Γαζαντσετσότς (1868-1869).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνώ τη Ντόρα #Μπακογιάννη, βουλευτή #ΝΔ: «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το σεις και με το σας... Διατηρούν φιλικές σχέσεις μαζί μου, όταν μου μιλούν έχουν μια ευγένεια απέναντί μου...»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Αστυνομικός γονατίζει πάνω στην πλάτη μιας εγκύου γυναίκας

Πλάνα που απεικονίζουν έναν αξιωματικό της Πόλης του Κάνσας να γονατίζει πάνω στην πλάτη μιας εγκύου γυναίκας, πυροδοτούν μαζικές διαμαρτυρίες.

08 Οκτωβρίου 2020 16:13

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά από βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει αστυνομικό του Κάνσας Σίτι να συλλαμβάνει μια έγκυο γυναίκα, γονατίζοντας με δύναμη πάνω στην πλάτη της, ενώ αυτή βρίσκεται στο έδαφος ανήμπορη.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διαδηλωτές έχουν καταλάβει τον χώρο μπροστά από Δημαρχείο της πόλης, με τις σκηνές τους, για περισσότερες από πέντε ημέρες.

Αναλυτικότερα, το βίντεο δείχνει έναν αξιωματικό να γονατίζει πάνω στην έγκυο κατά τη διάρκεια της σύλληψης της, μετά από μια αναστάτωση σε ένα βενζινάδικο. Ωστόσο, η δικηγόρος της αμφισβητεί την ύπαρξη γεγονότος που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή της.

Η αστυνομία του Κάνσας δήλωσε ότι κλήθηκε στο βενζινάδικο στις 30 Σεπτεμβρίου στις 10:49 μ.μ., διότι υπήρχαν "15-20 άτομα που διαπληκτίζονταν μέσα στην επιχείρηση".

Ένας άνδρας παρενέβη στην έρευνα των αξιωματικών και αρνήθηκε να φύγει. Οι αξιωματικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά το πλήθος τους εμπόδισε.

"Εκείνη την στιγμή, μια γυναίκα (φαίνεται στο βίντεο) και ένας άνδρας προσπάθησαν να απομακρύνουν τον ύποπτο από τους αξιωματικούς", ανέφερε η δήλωση της αστυνομίας.

Μια έγκυος γυναίκα συλλαμβάνεται

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η συγκέντρωση διοργανώθηκε από έναν τοπικό ακτιβιστή για τα δικαιώματα των μαύρων, ο οποίος έφερε στο σημείο μερικά μπαλόνια για να τιμήσει ένα θύμα βίας.

Η γυναίκα που συνελήφθη είναι η 25χρονη Deja Stallings, η οποία είναι εννέα μηνών έγκυος.

Η δικηγόρος της αμφισβητεί τον ισχυρισμό της αστυνομίας ότι η Deja προσπάθησε να τραβήξει τον ύποπτο μακριά από τους αστυνομικούς.

Το βίντεο ασφαλείας δείχνει ότι η 25χρονη μπαίνει ανάμεσα σε έναν αξιωματικό και τον ύποπτο, ο αστυνομικός την σπρώχνει και προλαβαίνει να πιάσει τον άνδρα που καταδίωκε.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ένας από τους αξιωματικούς προσπάθησε στη συνέχεια να συλλάβει την εγκυμονούσα Deja, ενώ στεκόταν όρθια, αλλά "συνέχισε να αντιστέκεται σωματικά στη σύλληψη, οπότε την έβαλε στο έδαφος για να πραγματοποιήσει τη σύλληψη."

Προσέθεσαν επιπλέον ότι "ο αξιωματικός που συνέλαβε τη γυναίκα δήλωσε ότι φρόντισε να μην ασκήσει πίεση με τα πόδια του".

Η αστυνομία κάλεσε ασθενοφόρο και είπε ότι η 25χρονη Deja εξετάστηκε σε νοσοκομείο και εν συνεχεία, αφέθηκε ελεύθερη.

"Το ερώτημα είναι γιατί αυτός ο αστυνομικός πίεσε σωματικά μια έγκυο γυναίκα και έβαλε το γόνατό του στην πλάτη της", είπε η δικηγόρος της εγκύου και κοινοποίησε στο Twitter της ένα από τα επίμαχα βίντεο που κυκλοφόρησαν.

Εν τω μεταξύ, η δικηγόρος είπε ότι η Deja έχει πλέον "νευρικά προβλήματα στην πλάτη", καθώς και μώλωπες. Πήγε δύο φορές στο νοσοκομείο, μία φορά αμέσως μετά τη σύλληψή της, αλλά ευτυχώς, το έμβρυο φαίνεται ότι δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό.

Οι διαδηλωτές ζητούν παραιτήσεις

Αντιδρώντας στο περιστατικό, μια ομάδα διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένης της δικηγόρου, διαμαρτύρονταν έξω από το δημαρχείο, ζητώντας την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας Ρίτσαρντ Σμιθ και η δημοτική αρχή της πόλης να ανακατευθύνει το 50% του προϋπολογισμού της αστυνομίας σε κοινωνικές υπηρεσίες που απευθύνονται στη μαύρη κοινότητα της πόλης.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κάνσας Σίτι Ντέιβιντ Τζάκσον είπε ότι "ο αρχηγός δεν θα παραιτηθεί" και ότι προς το παρόν, κανένας από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό δεν αντιμετωπίζει κανένα είδος διοικητικής ή πειθαρχικής δράσης.

Οι διαδηλωτές σκοπεύουν να παραμείνουν στο Δημαρχείο έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους ή όπως λένε, "κάποιος έρθει να τους απομακρύνει με την βία".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στους δρόμους διανομείς, ντελίβερι και κούριερ -Απεργία και συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως  Στις  11

08|10|2020 | 07:03

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι υπάλληλοι κούριερ, ντελιβεράδες και εξωτερικών εργασιών.

Οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα επαγγέλματα, θα προχωρήσουν μάλιστα και σε μοτοπορεία στις 11 το πρωί, με αφετηρία το Πεδίο του Αρεως όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωσή τους. Όπως αναφέρουν, ζητούν να τους δοθούν ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, να ενταχθούν σε μία ενιαία ειδικότητα και να τους προμηθεύεται εταιρικό δίκυκλο, μεταξύ άλλων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tο ID της βόμβας που χρησιμοποιήθηκε κατά του καθεδρικού του Shushi σήμερα στο Αρτσάχ είναι κατασκευής NATO μάλλον ήταν επίθεση από τούρκικο F-16..

08/10/2020

Το ANNA NEWS μεταφέρει ότι το ID της βόμβας που χρησιμοποιήθηκε κατά του καθεδρικού Aγίου Σωτήρα του Shushi σήμερα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι κατασκευής NATO πιθανόν να ήταν επίθεση από τούρκικο F-16…

H Εκκλησία βομβαρδίστηκε 2 ξεχωριστές φορές σήμερα στην β ΄επίθεση τραυματίστηκαν Ρώσοι δημοσιογράφοι που είχαν πάει για να καταγράψουν με την κάμερα και να κάνουν ρεπορτάζ για τις ζημιές που υπέστη το μνημείο από την α΄επίθεση…Απεγκλωβίστηκαν από ντόπιους….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αρμένιοι θ’ ανατινάξουν τις πετρελαιοπηγές και θα χτυπήσουν τον αγωγό αν οι Αζέροι συνεχίσουν τον ολοκληρωτικό πόλεμο…Γιατί δεν θα κερδίσει ο Αλίεφ τον πόλεμο….

08/10/2020

O Αλίεφ καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στο Καραμπάχ; Εάν υπάρξει σημαντική επιτυχία στην επίθεση, οι Αρμένιοι θα υποχρεωθούν εξ αντικειμένου να βάλουν φωτιά στις πετρελαιοπηγές και να χτυπήσουν τον αγωγό κάτι που γίνεται σχεδόν αναπόφευκτο με βάση τον ολοκληρωτικό πόλεμο που κήρυξαν οι Αζέροι…

Η Τουρκία συμμετέχει με σαφή ανάμειξη. Το κίνητρο των Τούρκων είναι απλό και κατανοητό – για να δημιουργήσει μια κρίση στα σύνορα με τη Ρωσία, για να προσπαθήσει στη συνέχεια να ανταλλάξει κάτι στη Συρία ή τη Λιβύη όπου κι εκεί αντιπαρατίθεται με το ρώσικο παράγοντα. Τα όποια κέρδη της Τουρκίας μεταφράζονται αυτομάτως σε κέρδη του ΝΑΤΟ και του αμερικάνικου παράγοντα κατά Ρωσίας…Ή επίσης η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ως μακροπρόθεσμο εργαλείο πίεσης. Ωστόσο, ο Πούτιν δεν θα συνάψει τέτοια συμφωνία, και όχι επειδή είναι περήφανος, αλλά απλώς και μόνο επειδή μόλις αναδιπλωθεί και αρχίσει τις διαπραγματεύσεις, οι ′ ′ Δυτικοί εταίροι μας ′ ′ θα ασχοληθούν με την παραγωγή κρίσεων στα ρωσικά σύνορα σε βιομηχανική κλίμακα.

Στην ιστορία του Καραμπάχ, η κύρια απειλή για τη Ρωσία είναι η επέκταση της παρουσίας της Τουρκίας στα σύνορα με το Νταγκεστάν. Και, φυσικά, για τον Πούτιν, είναι επιθετικό το ότι ο Αλίγιεβ έσυρε κάθε είδους ”αντάρτες” από Συρία-Λιβύη στα ρωσικά σύνορα. Αλλά μπορεί να φανεί σε κάποιον στο Κρεμλίνο ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τους Τούρκους και τους Σύρους τζιχαντιστές στα ρωσικά σύνορα είναι να νικήσουμε εντελώς το Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο. Από εδώ προέρχεται η απροθυμία του Πούτιν να μιλήσει με τον Αλίγιεφ ή τον Ερντογάν. Εάν η υπόθεση είναι σωστή, η Ρωσία δεν θα σταματήσει τον πόλεμο στο Καραμπάχ και θα πάρει τον χαρακτήρα μιας παρατεταμένης σύγκρουσης ως την καταστροφή των επιτιθέμενων.

O Aliyev το καταλαβαίνει αυτό ή νομίζει ότι θα συγχωρεθεί από την τουρκική παρουσία (συμπεριλαμβανομένου του NATO) στην Κασπία;

Την ίδια στιγμή μπορεί να γενικευθεί η κλιμάκωση αφού την Τρίτη, το Bloomberg ανέφερε ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να δοκιμάσει το σύστημα S400 την επόμενη εβδομάδα σε μια τοποθεσία στην επαρχία Σινώπης στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας δηλ. δίπλα στη Ρωσία. Εκεί, το σύστημα πυραύλων, το οποίο έχει εμβέλεια 400 χιλιομέτρων, θα μπορούσε να παρακολουθεί ρωσικά αεροσκάφη..Αν και το Πεντάγωνο δείχνει ενοχλημένο ωστόσο τρέβει τα χέρια του που ο β΄στρατός του ΝΑΤΟ στρέφει τα ρώσικα όπλα κατά της Ρωσίας…..Το άρθρο ισχυρίζεται ότι η Τουρκία «δεν ενεργοποιεί τις συστοιχίες, αλλά ελέγχει τον εξοπλισμό καθώς και την ετοιμότητα τουρκικού προσωπικού» – αόριστη γλώσσα που αφήνει ανοιχτές πολλές δυνατότητες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Μέλη πολιτοφυλακής κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να απαγάγουν τη Δημοκρατική κυβερνήτη του Μίσιγκαν

 Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 21:50

Έξι μέλη μιας πολιτοφυλακής κατηγορούνται από την αμερικανική δικαιοσύνη ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν την πολιτειακή κυβέρνηση του Μίσιγκαν και να απαγάγουν τη Δημοκρατική κυβερνήτη Γκρέτσεν Ουίτμερ, μια σφοδρή επικρίτρια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Οι έξι άνδρες, που έχουν συλληφθεί, σχεδίαζαν να απαγάγουν την Ουίτμερ πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κατόπιν να τη δικάσουν για «προδοσία», σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε από τις αρχές του έτους η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Καταλογίζουν κυρίως στην κυβερνήτη ότι είναι μια «τύραννος» και ότι ασκεί «ανεξέλεγκτη εξουσία». Η Γκρέτσεν είχε επιβάλει στα μέσα Μαρτίου από τους αυστηρότερους περιορισμούς στη χώρα για να αναχαιτίσει την επιδημία του νέου κορονοϊού στην πολιτεία της, στις βόρειες ΗΠΑ, μία από τις πλέον πληγείσες πολιτείες από την Covid-19.

Η ομάδα εξέταζε διάφορα σχέδια απαγωγής: στο Λάνσινγκ, την πρωτεύουσα της πολιτείας, στο σπίτι της και στο εξοχικό της στο βόρειο Μίσιγκαν. Για να κάνουν πραγματικότητα το σχέδιό τους, οι συνωμότες είχαν επιχειρήσει να αγοράσουν εκρηκτικά, σύμφωνα με έναν μυστικό πράκτορα του FBI.

Η Γκρέτσεν Ουίτμερ αποτελεί συχνό στόχο επιθέσεων εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ για τη διαχείρισή της της πανδημίας και εκατοντάδες πολέμιοι της καραντίνας, ορισμένοι εξ αυτών βαριά οπλισμένοι, είχαν διαδηλώσει πολλές φορές στο Λάνσινγκ υπέρ της επανεκκίνησης της τοπικής οικονομίας.

Στα τέλη Απριλίου, ένοπλοι διαδηλωτές είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν απαιτώντας τη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ατσέχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ): Άλλη μια νύχτα βομβαρδισμών στο Στεπανακέρτ

 Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 10:30

Το Στεπανακέρτ, η πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Ατσέχ (Καραμπάχ), έγινε και πάλι στη διάρκεια της περασμένης νύχτας στόχος πολλών βομβαρδισμών, εκ μερους των Αζεροτουρκων, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όλη τη νύχτα, από χθες τα μεσάνυχτα μέχρι σήμερα στις 08:00, τοπική ώρα, οι σειρήνες συναγερμού ηχούσαν κατά τακτικά διαστήματα στην πόλη και ακολουθούσαν, ανά τρεις ή ανά τέσσερις, ισχυρές εκρήξεις που έκαναν το έδαφος να τρέμει.

Όπως και την προηγούμενη νύχτα, αυτά τα πυρά πυροβόλων έπλητταν την πόλη σχεδόν κάθε ώρα. Ο ανθρώπινος και υλικός απολογισμός αυτών των τελευταίων πληγμάτων δεν έχει προς το παρόν γίνει γνωστός.

Ο τύπος των όπλων που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν δεν είναι γνωστός με βεβαιότητα, όμως οι τοπικές αρχές καταγγέλλουν ότι βομβαρδίζονται αδιακρίτως αστικές περιοχές με ρουκέτες «Σμερτς», φονικές ρουκέτες των 300 χιλιοστών, κληρονόμοι των περίφημων Κατιούσα.

Ρουκέτες αυτού του τύπου που δεν έχουν εκραγεί είναι ορατές στην πόλη, ενώ κατοικίες έχουν καταστραφεί εντελώς από τα πυρά αυτά, με τους κρατήρες να φτάνουν μερικές φορές τα δέκα μέτρα, κάτι που είναι ενδεικτικό της ισχύος των βομβών που χρησιμοποιούνται.

Μη επανδρωμένα αεροπλάνα (τουρκικης και ισραηλινης παραγωγης) υπερίπτανται τακτικά της πόλης, μάλλον στη διάρκεια της ημέρας, και πραγματοποιούν μεμονωμένες βολές αμαχων, που είναι κατά τα φαινόμενα περισσότερο στοχευμένες.

Από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, σήμερα το πρωί κατηγορούν επίσης τους Αρμένιους του Ατσέχ ότι στη διάρκεια της νύχτας και το πρωί «άνοιξαν πυρ στις κατοικημένες Αζερικες περιοχές» εναντίον αμάχων και αναφέρουν τις περιφέρειες Μπαρντίνσκ, Αγκτζαμπεντίν, Γκοράνμποϊ, Τερτέρ και Αγκντάμ. «Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», σύμφωνα με το αζερινό Υπουργείο Άμυνας.

Στο ίδιο το μέτωπο, το Υπουργείο Άμυνας του Ατσέχ (Καραμπάχ) ανακοίνωσε πως στη διάρκεια της νύχτας η κατάσταση ήταν «σταθερή, αλλά τεταμένη». «Μάχες επαναλήφθηκαν το πρωί στον Βορρά και τον Νότο» πρόσθεσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βίαια επεισόδια στην Κόστα Ρίκα με τραυματισμό 25 αστυνομικών

 Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, 08:30

Είκοσι πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη στην Κόστα Ρίκα, όταν ξέσπασαν βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης διότι επιδιώκει να εξασφαλίσει τη σύναψη συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Οι διαδηλώσεις αυτές οργανώνονται τις τελευταίες σχεδόν δύο εβδομάδες.

Αστυνομικοί ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες στην πόλη Κέπος, νότια της πρωτεύουσας. Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, σε μια χώρα όπου σπανίως καταγράφονται τέτοιου είδους επεισόδια.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν παρ΄ ότι η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να κατευνάσει τις αντιδράσεις, απέσυρε την αρχική πρότασή της για τη σύναψη δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ που προβλέπει τη χορήγηση ποσού ύψους 1,75 δισ. δολαρίων με αντάλλαγμα την εφαρμογή σειράς μέτρων λιτότητας και την αύξηση των φόρων.

Οι διαδηλωτές πιέζουν τώρα την κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Κάρλος Αλβαράδο να αποκλείσει τελείως τη σύναψη οποιασδήποτε συμφωνίας με τον χρηματοπιστωτικό θεσμό της Ουάσινγκτον για τη στήριξη της οικονομίας της κεντροαμερικανικής χώρας.

Τα δημοσιονομικά προβλήματα στην Κόστα Ρίκα επέτεινε ο αντίκτυπος της καραντινας της «πανδημίας του κορωνοϊού».