Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Σαββατο 25 Νοεμβριου 2020

 

Άρχισε η πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μας με βιβλία με κοινωνικές ιστορίες για το υποχρεωτικο εμβολαιο

Ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγαλαμε

Σχολιο.- που κυκλοφορεί αυτό;

Σχολιο.- στα εεεεκ

Το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) είναι ένα Επαγγελματικό Σχολείο που απευθύνεται σε ΑΜΕΑ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός. Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους.»

O Χρυσοχοΐδης απαγορεύει τις πορείες στους κλειστούς χώρους. 

Οι «ψεκασμένοι» βρίσκονται πλέον σε τραγική θέση...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και όπως είπε κάποιος για την black Friday

"Black is the night on the mountains!"

Σχολιο.- Με το ΠΑΣΟΚ ντρεπομασταν να παμε ψωνια με εκπτωσεις, τωρα εσεις οι φτωχατζες δε ξερω

Σχολιο.- οι εκπτώσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν μαϊμού. Για αυτό δεν πηγαίναμε. Βγάζανε να πουλήσουν σαβούρα δεκαετίας με 20% ανέβασμα της αρχικής τιμης . Να τα λέμε κι αυτά, ε;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΛΒΟ πωλείται σε Ισραηλινούς-Στα χέρια ξένων η ελληνική αμυντική βιομηχανία!

26/11/2020

Είναι απίστευτο αλλά αληθινό!

Στα χέρια ξένων κέντρων μεταβιβάζεται σταδιακά η εναπομείνασα και δυστυχώς εγκαταλελειμμένη αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Ήδη τα ναυπηγεία Σύρου έχουν πωληθεί σε αμερικανικά συμφέροντα, ενώ υπό πώληση σε ξένα συμφέροντα είναι και τα ιστορικά ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σε διαδικασία εκποίησης βρίσκεται και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Στη φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται, δυστυχώς, και η μεταβίβαση της ΕΛΒΟ σε ισραηλινά χέρια.

Οι τραγικές αυτές εξελίξεις αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο εθνικό έγκλημα αφού η παράδοση της αμυντικής μας βιομηχανίας σε ξένα συμφέροντα  ισοδυναμεί με την παράδοση της ασφάλειας και της αμυντικής δυνατότητας της χώρας σε ξένα κέντρα, τα οποία σε κρίσιμες στιγμές μπορεί να υπηρετήσουν αντίπαλες και εχθρικές επιδιώξεις σε βάρος της Ελλάδας.

Ξεπουλιέται η ΕΛΒΟ, αντί να ανασυγκροτηθεί ως αναπτυσσόμενη επιχείρηση υπό δημόσιο έλεγχο.

Ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του βρίσκεται το deal μεταβίβασης του ενεργητικού της υπό ειδικής εκκαθάρισης εταιρείας Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στους Ισραηλινούς που αναδείχθηκαν προτιμητέοι επενδυτές, στον διαγωνισμό που “έτρεξε” τους προηγούμενους μήνες.

Την περασμένη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, δηλαδή λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος που είχε δοθεί στους Ισραηλινούς για να συστήσουν τη νέα εταιρεία, συστάθηκε η ΕΛΒΟ (2020). Βέβαια για την ολοκλήρωση του deal, οι επενδυτές θα πρέπει να υπογράψουν τη σύμβαση μεταβίβασης.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης, θα καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος το οποίο ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ η εξόφληση θα γίνει σε τρεις δόσεις.

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΕΛΒΟ, δηλαδή η ΕΛΒΟ (2020), ορίστηκε στις 25.000 ευρώ ενώ το Ελληνικό Δημόσιο έχει το δικαίωμα προαιρέσεως να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο με την απόκτηση έως ποσοστού 21% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Βέβαια αυτό θα αποσαφηνιστεί σε σχετική συμφωνία που θα καταρτιστεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των μετόχων της ΕΛΒΟ (2020).

Στο νέο σχήμα η PLASAN SASA Ltd κατέχει το 47,6% του μετοχικού κεφαλαίου, αντίστοιχο ποσοστό ελέγχει η NASKA Industries – SK Group Ltd και ο κ. Αριστείδης – Ανάργυρος Γλύνης το 4,8%. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους κ.κ. Όρλυ Κατσάβ – Πελέγκ ως πρόεδρο, και μέλη τους κ.κ. Σούκι – Χαΐμ Σβαρτς, Ντάν Ζιβ και Αζριέλ Μπιμερστάϊν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρήματα σε ΜΜΕ και για την «καμπάνια» εμβολιασμού προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 -  15:51

Στο σχέδιο για επιπλέον χρηματοδότηση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αυτήν τη φορά για μηνύματα σχετικά με την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού, αναφέρθηκε σε μία σύντομη αποστροφή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τέλος της δευτερολογίας του στη Βουλή. Με πρόσχημα «να πείσουμε την ελληνική κοινωνία, για την ανάγκη να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας», ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πτερυγες θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και δεν θα ακούσουμε πάλι όλα αυτά τα οποία ακούσαμε ότι η επικοινωνία στη μεγαλύτερη κρίση δημόσιας Υγείας είναι χρυσόσκονη για να "εξαγοράσουμε" ως κυβέρνηση την στήριξη των ΜΜΕ». Υπενθυμίζεται ότι μηνύματα για τη δημόσια Υγεία προβλέπεται να μεταδίδονται δωρεάν.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ζήτησε από τον υπουργό Υγείας, τον κ.Κικίλια, να επικοινωνήσει με όλα τα κόμματα, όπως το έχει κάνει ήδη, για να παρουσιάσει την πολιτική μας για τον εμβολιασμό, ώστε σε συνεννόηση με όλα τα κόμματα να δρομολογηθεί μία μεγάλη εκστρατεία επικοινωνίας, να πείσουμε την ελληνική κοινωνία, για την ανάγκη να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας. Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πτερυγες θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και δεν θα ακούσουμε πάλι όλα αυτά τα οποία ακούσαμε ότι η επικοινωνία στη μεγαλύτερη κρίση δημόσιας Υγείας είναι χρυσόσκονη για να “εξαγοράσουμε” ως κυβέρνηση την στήριξη των ΜΜΕ» ανέφερε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός, στο τέλος της δευτερολογίας του στη Βουλή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ! 

Η γερμανική κυβέρνηση ξαναγράφει την Ιστορία για να ενταφιάσει τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Όπως εξαιρετικά περιέγραψε ο σπουδαίος Γερμανός ιστορικός Καρλ Χάιντς Ροτ η Ο.Δ.Γ. καταθέτει υποκριτικά στεφάνια στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και δίνει συντάξεις σε χιλιάδες βετεράνους ναζί στη Γερμανία και σε άλλες χώρες αλλά αποκρούει προκλητικά την απόδοση των απαράγραπτων και άριστα θεμελιωμένων γερμανικών οφειλών.

Την τελευταία, μάλιστα, περίοδο η γερμανική κυβέρνηση επιχειρεί να διεισδύσει στα ελληνικά σχολεία για να μολύνει την ελληνική νεολαία με την προπαγάνδα της για την Κατοχή και την Εθνική Αντίσταση. Μεταξύ άλλων γράφουν π.χ. ότι ο βασικός υπεύθυνος για τον λιμό της Κατοχής ήταν ο βρετανικός ναυτικός αποκλεισμός και όχι η μεθοδική λεηλασία του πλούτου των Ελλήνων από το Γ' Ράιχ! Αφήνουν εντέχνως, να εννοηθεί ότι, τάχα, υπεύθυνη για τα ναζιστικά εγκλήματα εναντίον αμάχων είναι η Εθνική Αντίσταση! Και πολλά ακόμη κυριολεκτικά ανιστόρητα, απαράδεκτα, εξοργιστικά! Την ώρα που Γερμανοί δημοκράτες στηρίζουν με ανιδιοτέλεια τον αγώνα μας για Δικαιοσύνη & Αποζημίωση ως οφειλόμενη πράξη τιμής στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής βαρβαρότητας η γερμανική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να μην έλαβε κανένα δίδαγμα από την Ιστορία και τα όσα φοβερά δεινά προκάλεσε ο Χίτλερ καταστρέφοντας την Ευρώπη και την ίδια τη Γερμανία! 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ! 

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΣΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διακόσια χρόνια από τη γέννηση του Φρίντριχ Ένγκελς (28 Νοεμβρίου 1820 - 5 Αυγούστου 1895). Του συνεργάτη και επιστήθιου φίλου του Μαρξ, του Γερμανού επαναστάτη που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπόθεση της εργατικής τάξης.

Συχνά, η ιδιότητά του ως βιομήχανου (κληρονόμου, που η φροντίδα του δεν ήταν το αβγάτισμα του χρήματος) χρησιμοποιείται από τη μικροαστική κακεντρέχεια και αμορφωσιά, και από τη συμπλεγματική απέχθεια προς την εργατική τάξη, ως απόδειξη της αδυναμίας των εργατών να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Νομίζουν οι δόλιοι πως το επαναστατικό κίνημα είναι υπόθεση φωτισμένων εκπροσώπων των ανώτερων τάξεων, όπως θα 'θελαν να είναι και οι ίδιοι.

Πού να ξέρουν πως ο Ένγκελς, που συνέβαλλε άμεσα στην ανάδειξη δεκάδων εργατών σε ηγετικές θέσεις στο σοσιαλιστικό κίνημα της εποχής του, θα τους πέταγε κατάμουτρα τις εκατοντάδες σελίδες των όσων έγραψε για να πει ακριβώς ότι η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας και όχι αυτόκλητων σωτήρων. Και στην απελευθέρωση αυτή είναι τεράστια η συμβολή διανοουμένων που μπορεί να μην προέρχονται από την εργατική τάξη αλλά την αναγνωρίζουν ως τη μόνη ικανή να διεξάγει με συνέπεια και μέχρι τέλους τον αγώνα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Γι' αυτό, άλλωστε, εντάσσονται στο εργατικό κίνημα και όχι σε κάποιο γενικά κι αφηρημένα κίνημα για τη σωτηρία του Ανθρώπου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ο ιός κολλάει και έξω, στην ατμόσφαιρα, δεν πρέπει να απαιτηθεί άρση της ασυλίας του Χρυσοχουντίδη που δήλωσε το αντίθετο για να δικαιολογήσει τα στίφη των μπάτσων της 17ης Νοεμβρίου που ήταν ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς μάσκα; Δεν έχει ευθύνη ως υπουργός όταν διαδίδει ψεύδη επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία;

Αν, πάλι, πράγματι δεν κολλάει έξω, στην ατμόσφαιρα, δεν θα έπρεπε να παραιτηθεί για τις απαγορεύσεις, τη βία και τα πρόστιμα που επιβάλλονται με πρόσχημα τη δημόσια υγεία;


Ο κακός χαμός με τη μπατσαρία που έδρασε ως υγειονομική βόμβα στις 17 Νοέμβρη, με συνέπεια την ανεξέλεγκτη διάδοση του ιού στις γραμμές της, αλλά ο Χρυσοχουντίδης επιμένει πως "οι άνθρωποι που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε (οι φωτογραφίες βέβαια τον διαψεύδουν) και ήταν έξω. Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός, Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους".

Χωρίς να μας λέει και το προς τι αυτό το όργιο βίας, αφού ο ιός δεν μεταδίδεται έξω. Και οι διαδηλωτές έξω ήταν και μάλιστα με υποδειγματικά μέτρα προστασίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ" ΕΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ 

Με 631 ψήφους υπέρ, έναντι 59 αποχών και 3 κατά, η Ευρωβουλή καταδίκασε την παράνομη επέκταση της τουρκικής κατοχής στα Βαρώσια, στην Αμμόχωστο. Μετά από πρόταση του ΑΚΕΛ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. 

Οι τρεις που καταψήφισαν είναι ένας Ολλανδός κι ένας Τσέχος, ακροδεξιοί κι οι δύο, και ο ναζί Γιάννης Λαγός. Που επέδειξε και στην Ευρωβουλή την προσήλωσή του στη δωσιλογική παράδοση των Ταγμάτων Ασφαλείας και της ΕΟΚΑ Β.

Σημειωτέον, ότι ο καταδικασμένος από την ελληνική Δικαιοσύνη εγκληματίας Λαγός συμμετέχει κανονικά στις συνεδριάσεις της Ευρωβουλής, καθώς καθυστερεί αδικαιολόγητα η άρση της ασυλίας τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Χρυσοχοιδης 16/11/2020: "Δυστυχώς οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια." ( Οι νέοι κι οι διαδηλωτές μεταδίδουν...)

Χρυσοχοιδης 27/11/2020: "Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός, Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους." ( Οι αστυνομικοί, οι ασφαλιτες, οι Μπογδάνοι κλπ...δεν μεταδίδουν)

Και τώρα τι να κάνουν και οι απολογητές της κυβέρνησης; Ποιον Χρυσοχοιδη να υποστηρίξουν;

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν ( ή δεν θέλουν) να καταλάβουν κάποιοι είναι πως το έγκλημα της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η κατάρρευση του ΕΣΥ, των ΜΜΜ, των σχολείων κλπ. για να εξυπηρετήσει το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι πως κάνοντας αυτά και λέγοντας ατέλειωτα ψέματα οδήγησε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας στην άρνηση της επιστήμης. 

Και οι επιστήμονες που συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα θα πρέπει να λογοδοτήσουν...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λαμπρούλης του ΚΚΕ πήγε ως εθελοντής στο νοσοκομείο αλλά δεν μπόρεσαν να τον δεχτούν… 

Σε αχρησία το κύμα εθελοντισμού των βουλευτών-γιατρών, καθώς δεν υπάρχει νομικό καθεστώς που να διέπει τις υπηρεσίες τους. Τώρα, το υπουργείο Υγείας βιάζεται να καταθέσει ειδική τροπολογία 

27/11/2020, 22:45 

Ο Γιώργος Λαμπρούλης είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ που ξεκίνησε το κίνημα εθελοντισμού για να πάνε οι γιατροί να συνδράμουν το ΕΣΥ σε αυτές τις δραματικές στιγμές που ζει η χώρα, με την πανδημία του κορονοϊού να σκοτώνει σχεδόν 100 συμπολίτες μας κάθε μέρα. Ακολούθησαν και άλλοι βουλευτές-γιατροί, αλλά ο πνευμονολόγος από τη Λάρισα, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, ήταν ο πρώτος που ζήτησε και άδεια από την Εθνική Αντιπροσωπεία. Πήγε μάλιστα την Πέμπτη και παρουσιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όμως έφυγε άπραγος! 

Ο λόγος ήταν ότι ενώ έχουν άμεση ανάγκη από γιατρούς και βεβαίως πνευμονολόγους –η Λάρισα περιγράφεται επιδημιολογικά ως μια νέα Θεσσαλονίκη με τις υποδομές του ΕΣΥ να έχουν φτάσει στα όριά τους– το νομικό καθεστώς που διέπει τους εθελοντές-γιατρούς είναι ασαφές και έτσι η προσφορά τους πρέπει να… περιμένει! 

Την περιπέτεια του κ. Λαμπρούλη την περιέγραψε, κάπως πιο παραστατικά, το  ρεπορταζ: 

«Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη στο γραφείο του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το πρωί της Πέμπτης: “Χαίρετε, ήρθα εθελοντής”, είπε ο πνευμονολόγος Γιώργος Λαμπρούλης, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρώτος βουλευτής που δήλωσε εθελοντής στη μάχη κατά του κορονοϊού. Ο διοικητής και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τον βουλευτή-πνευμονολόγο, λέγοντάς του πόσο ανάγκη τον έχουν στα δύσκολα περιστατικά νοσηλείας αλλά και διασωλήνωσης ασθενών με Covid. 

Ο κ. Λαμπρούλης και αυτός έδειξε τη χαρά του, αφού ζήτησε να ανασταλούν τα καθήκοντά του ως βουλευτή για να πιάσει αμέσως δουλειά στο νοσοκομείο: “Εντάξει λοιπόν”, τους είπε. “Αύριο φοράω ποδιά και έρχομαι στο νοσοκομείο”. Εδώ ακριβώς συνέβη το εξής περίεργο: “Ένα λεπτό”, του λένε από το νοσοκομείο, “θα πρέπει πρώτα να δούμε το καθεστώς που διέπει τους εθελοντές”. Και ξέρετε γιατί; Για την αστική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό. 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τα έχασε και τους ρώτησε: “Δεν έχετε ανάγκη από πνευμονολόγους; Γι’ αυτό ήρθα”. Οι άλλοι τον κοίταζαν έκπληκτοι: “Και η αστική ευθύνη; Πρέπει να δούμε το θέμα”. Έτσι έφυγε άπραγος και έως τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ουδείς από τους 17 εθελοντές γιατρούς έπιασε δουλειά. Το ίδιο συνέβη και με τον γαλάζιο βουλευτή Χρήστο Κέλλα (αναισθησιολόγο- εντατικολόγο) που εμφανίστηκε και στα τρία νοσοκομεία της Θεσσαλίας αλλά του είπαν και αυτού να περιμένει έως ότου ρυθμιστεί το θέμα του εθελοντισμού. Ο κ. Κέλλας πήρε αμέσως τηλέφωνο το υπουργείο Υγείας όπου του υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν λίαν συντόμως τροπολογία στη Βουλή που θα ρυθμίζει οριστικά το ζήτημα. Έως ότου όμως συμβεί αυτό δεν θα μπορούν να προσφέρουν ούτε εθελοντικά τις υπηρεσίες τους»… 

Αφού έγινε γνωστή η περιπέτεια του κ. Λαμπρούλη και των άλλων βουλευτών, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέφερε -κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό- ότι το υπουργείο έστειλε επιστολή στους υπουργούς με τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο ΕΣΥ. Ο κ. Κοντοζαμάνης εξήγησε πως οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν κυρίως το ωράριο απασχόλησης η οποία είναι πλήρης, την ένταξη στο πρόγραμμα εφημεριών και την αναγκαιότητα υπογραφής σύμβασης για ένταξη στο ΕΣΥ, η οποία σημαίνει ότι η αστική ευθύνη έναντι των τρίτων είναι ίδια με οποιοδήποτε άλλο εργαζόμενο του ΕΣΥ. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι είναι αυτά ρε;;;;;; πάτε καλά;;;;

Πλημμέλημα ο βιασμός τέκνου από τον μπαμπά. Θα παίρνει και συνεπιμέλεια;;;

 22/11/2020

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νέου Ποινικού Κώδικα, που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν άλλαξε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η κατηγορία για την ασέλγεια μεταξύ συγγενών δεν αποτελεί πλέον κακούργημα, αλλά πλημμέλημα.  Θα παίρνει μάλιστα ο βιαστής μπαμπάς και δώρο τη συνεπιμέλεια και αν διαμαρτυρηθεί η μάνα ή το παιδί θα τιμωρούνται, σύμφωνα με τον εφιαλτικό νόμο που θέλουν να ψηφίσουν στη βουλή.

Δηλαδή, σύμφωνα με το παλιό άρθρο 345 ΠΚ η συνουσία γονέα με παιδί κάτω των 15 ετών τιμωρείτο με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών, ενώ με το καινούργιο άρθρο 345 ΠΚ τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών, δηλαδή είναι πλημμέλημα (!!!!) με ύψιστη ποινή τα  πέντε χρόνια.

Αντίθετα αν κακοποιήσεις ζώο, δεν είναι πλέον πλημμέλημα αλλά κακούργημα. Καλώς βέβαια έγινε αυτό, αλλά το αναφέρω σε αντιδιαστολή με το τι ισχύει για τα παιδιά, αφού κάποιοι δικαστές που εφαρμόζουν ορισμένους νόμους για τη συνεπιμέλεια στο εξωτερικό, φέρονται να λένε, ότι δεν έχει σημασία αν ασελγεί στο αγοράκι ή το κοριτσάκι ο μπαμπάς. Αφού είναι τρυφερός μαζί τους, μπορεί να έχει τη συνεπιμέλεια και να τα κοιμίζει σπίτι του.

Ένας νόμος που θα έφερνε τη συνεπιμέλεια ως θεσμό υποχρεωτικής εφαρμογής, θα διέλυε τις κακοποιημένες γυναίκες και τα κακοποιημένα παιδιά τους, εάν δεν κατάφερναν στο δικαστήριο:

1. να αποδείξουν την κακοποίηση και

2. να αποδείξουν ότι η κακοποίηση είναι κάτι που κάνει τον βίαιο γονέα ακατάλληλο για να έχει την επιμέλεια του παιδιού.

Αυτό καθώς υπάρχει και η αδιανόητη περίπτωση, που συναντάμε ακόμα και στα ελληνικά δικαστήρια, όπου ενώ αποδεικνύεται η κακοποίηση της γυναίκας από τον πρώην σύζυγο, αυτό θεωρείται ότι δεν τον κάνει και κακό πατέρα και δεν πρέπει να επηρεάσει τον χρόνο επικοινωνίας του με το παιδί ή σε επόμενο στάδιο το καθεστώς συνεπιμέλειας. 

Κάποιος δηλαδή που φέρεται σαν σατράπης και δέρνει ανηλεώς την γυναίκα του θεωρείται ότι μπορεί να είναι ήρεμος και καλός με τα παιδιά του. Μπορεί δηλαδή ο δικαστής να θεωρήσει εκ προϊμίου ότι ο πατέρας είναι διχασμένη προσωπικότητα και ψυχικά άρρωστος αλλά να του δώσει ίσο χρόνο με τα παιδιά.

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με αυτά που έρχονται και δεν φαίνεται να έχουν υψωθεί ακόμη όσο πρέπει οι φωνές που θα υπερασπιστούν τα παιδιά και τις γυναίκες, αφού ΝΔ και ΚΙΝΑΛ τα έχουν βρει και είναι υπέρ, όπως φάνηκε από τον φιλικό και γεμάτο φιλοφρονήσεις διάλογο Λοβέρδου και Τσιάρα στη Βουλή πάνω στο νομοσχέδιο, με την Φώφη Γεννηματά να απέχει επιδεικτικά από το όλο ζήτημα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κοροναϊός προήλθε από την Ινδία ή και την Ελλάδα ισχυρίζονται Κινέζοι ερευνητές

29 ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΩΝ

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ....

(μαθανε οτι μαμιομαστε, πλακωσανε κι οι νυχτεριδοφαγοι....)

Σε πανικο η "ελληνικη" "κυβερνηση":

Με εκτακτη ΚΥΑ, (Κοινη Υπουργικη Αποφαση) ο Χρυσοχουντιδης εντελλεται να μπουκαρει χωρις την παρουσια εισαγγελεα

στα σπιτια ελληνων για να κατασχεσει αδηλωτους παγκολινους ενω ο Χαρβαλιας απαγορευσε (με ποινη αποκλεισμου απο τη λιστα Πετσα) στους ραδιοφωνικους σταθμους να παιζουν το τραγουδι "Νυχτεριδες κι Αράχνες" του Στελιου Καζαντζιδη. (Οχι, εδω, του "δικου μας". Του "'αλλου"...)

Νικαμε, αδερφια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φίλοι μου και μη,άσχημα νέα.

Μετάλλαξη του κοβιντ 19,επιτίθεται σε συνομοσιολόγους ,σε αμάσκωτους, σε χαμογελαστούς, και σε κολυμβητές. 

Αν δεν το πιστεύετε , ελάτε ναμε δείτε.

Απο χτές που μου επιτέθηκε,

παρόλο που πάλεψα ως λέων , τελοικά ηττήθειν κατά κράτος. 

Το δέρμα μου γέμισε με κάτι εξανθήματα που γράφουν c-19

Το νερό που πίνω, το μισό, βγαίνει απο το δεξί αυτί μου.

Ο καπνός του τσιγάρου που εκπνέω,,είναι κόκκινος και παίρνει την εικόνα του Χαρδαλιά.

Ο βήχας που με πιάνει, ακούγεται σαν τον Σίμμψα όταν μιλάει.

Όταν προχωρώ ,το ένα πόδι παέι δεξιά και το άλλο αριστερά. 

Όλα αυτά μου είπαν οι ιατροί και οι νοσηλευτές που χειροκροτούσαμε, 

οτι είναι τα νεα και Θανατηφόρα συμπτώματα του covid 19, 

ΚΑΙ ΝΑ ΚΆΤΣΩ ΣΤΗΝ ΜΕΘ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕ ΨΟΦΉΣΟΥΝ.

ΠΡΟΣΟΧΉ ΜΕΓΑΛΗ.

φΟΡΈΣΤΕ ΜΆΣΚΕς , ΜΠΟΎΡΓΚΕς, ΦΈΣΙΑ, ΤΟΥΡΠΆΝΙΑ,ΚΑΙΜΗΝ ΜΙΛΆΤΕ ΚΑΘΌΛΟΥ, 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΆΘΕΤΕ ΟΤΙ ΈΠΑΘΑ ΕΓΏ. 

Ήμαρτον κύριε Χαρδαλοσερίφημας.,!!!!!!!!!!!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΙΟΣ ‘’ΗΓΕΤΗΣ’’ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ

ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ?

4 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΦΙΝΤΕΛ

Την Τετάρτη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το 

θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, 

του κομμουνιστή επαναστάτη 

Φιντέλ Κάστρο Ρους, 

στις 25 Νοέμβρη του 2016 τη νύχτα, 

σε ηλικία 90 χρόνων.

Τότε, τον Comandante, τον ανώτατο διοικητή, 

που ο λαός τον προσφωνούσε 

με το μικρό του όνομα, είχαν αποχαιρετίσει 

εκατομμύρια Κουβανών και αγωνιστών σε όλο τον κόσμο. 

Ο Φιντέλ σημάδεψε την ιστορία της Λατινικής Αμερικής 

και η Κουβανική Επανάσταση του 1959 

έγινε παράδειγμα για κάθε λαό, 

για κάθε αγωνιστή που παλεύει ενάντια 

στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και αδικία. 

Γι' αυτό θα μείνει αθάνατος, για το έργο του 

και τη συμβολή του στη συλλογική προσπάθεια 

των κομμουνιστών για την απελευθέρωση 

της ανθρωπότητας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα το 1943 οι Γερμανοί εκτελούν στο Μονοδένδρι Λακεδαίμονος, 118 Έλληνες ομήρους, μεταξύ των οποίων και τον ιατρό Χρήστο Καρβούνη που είχε σπουδάσει στην Γερμανία.των οποίων την μητέρα Ελένη οι Γερμανοί υπέβαλαν στο μαρτύριο τού να επιλέξει ένα από τα τέσσερα παιδιά της να εξαιρεθεί της εκτελέσεως. Η δύστυχη μητέρα μη μπορώντας να επιλέξει, έπαθε σοβαρό νευρικό κλονισμό.Ο Καρβούνης στην άρνηση των Γερμανών αντί τού ιδίου να μην εκτελεσθούν δύο από τα αδέλφια Τζιβανόπουλου, είπε: «Είστε βάρβαροι. Ντρέπομαι που σπατάλησα οκτώ χρόνια από την ζωή μου στον τόπο σας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως ο Νίκος Αλιβιζάτος, (ο ...συνταγματολόγος που δεν είδε καμία παραβίαση του συντάγματος εδώ και δέκα χρόνια κι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τσουπ... σχέδιο Ανάν, μνημόνια, Σκοπιανό, ΕΛΙΑΜΕΠ, ΜΚΟ Solidarity Now, και τα ρέστα), είναι μεγάθυμος, μας επιτρέπει να έχουμε... φιλοσοφικές αντιρρήσεις αλλά αν δεν δεχτούμε υποχρεωτικώς εμβολιασμό, θα πρέπει να εξοβελιστούμε από την κοινωνία και να εκτοπιστούμε σε νέες Σπιναλόγκες. Αυτοί οι τύποι νομίζουν ότι οι ναζί είχαν διαφορετική νοοτροπία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακούστε τι λέει ο εκ Θεσσαλονίκης κτηνίατρος Αλβέρτος Μπουρλά,ο οποίος ξεκίνησε ως ιατρικός επισκέπτης στην Βόρεια Ελλάδα και έφτασε να γίνει CEO της Pfizer και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος περί υποχρεωτικού εμβολιασμού!!

Την “επικινδυνότητα” της μετάδοσης θα επικαλεστούν για να επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!!!

Όποιοι νομίζουν ότι δεν θα επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός πλανώνται πλάνην οικτράν!!!

Η άσκηση ώστε να εξοικειωθούν οι πολίτες με αυτό είναι ο υποχρεωτικός εγκλεισμός και η υποχρεωτική μασκοφορία!!!

Χωρίς μάσκα δεν μπαίνεις πουθενά,δεν μπορείς να δουλέψεις,δεν μπορείς να περπατήσεις στο δρόμο κ.ο.κ!!

Και τα δύο αυτά μέτρα(υποχρεωτικός εγκλεισμός και μασκοφορία)έτσι και αλλιώς κανένα αποτέλεσμα δεν έχει στην μη διάδοση του ϊού!!

Και να μην γίνει απόλυτα υποχρεωτικός δια νόμου πρακτικά θα ισχύει ότι,δεν θες να εμβολιαστείς;μπορείς!!απλά θα κάθεσαι σπίτι σου ή θα ρεμβάζεις σε κανά ερημικό νησί!!!

Οι σωτήρες σας θα σας υποχρεώσουν να κάνετε ένα fast track γενετικό εμβόλιο mRNA καινούριας τεχνολογίας!!!

Υπάκουα πειραματόζωα σπεύσατε!!!

Υ.Γ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της υπακοής στην παράνοια!!!Φυτοζωή και υποχρεωτικότητα σε όλα ακόμα και στα φάρμακα που βάζετε στο σώμα σας!!!

Εσείς δεν ξέρετε βρε κουτά,ξέρουν οι ειδικοί για σας!!!

Είδατε πόσο ωραία σας προετοίμασε ο πλασιέ των φαρμακευτικών ο Κυριάκος που συνέδεσε τη μάσκα με το εμβόλιο;;

Το εμβόλιο πριν το εμβόλιο!!!

Παρακαλώ κάποιον ποιητή ή λογοτέχνη να συνθέσει μια ωδή προς το σωτήριο εμβόλιο!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλοπή μυστήριο από θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό. Που ανηκαν σε κυριες εφοπλιστων και βιομηχανων.

Βρε παιδιά, έκλεψαν μεγάλα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και χρυσές λίρες. 

(σ.σ. - σταρχίδι@ μας) 

ΠΡΟΤΑΣΗ: Να στείλουν τα ΜΑΤ να καθαρίσουν !!!

Πως καθαρίζουν αλλού ε εεε ????



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Lorentzos Mavilis... ποιητής, αγωνιστής, σκακιστής

(6 Σεπτεμβρίου 1860 στην Ιθάκη-28 Νοεμβρίου 1912 στο Δρύσκο-Ιωάννινα)

Ο Lorentzos Mavilis [ή Mabillis ~ στα ελληνικά Λαυρέντης Μαυρολης], γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 6 Σεπ 1860, έχοντας κάποια ισπανική καταγωγή. Ήταν γιος δικαστή των Ιονίων Νήσων και εγγονός του κοσνίου της Ισπανίας στην Κέρκυρα [Don Lorenzo Mabili y Boulligny, ο οποίος ήταν παντρεμένος με κάτοικο νησιού]. Το 1877 ο Λορέντζος πήγε στην Αθήνα για να σπουδάσει φιλοσοφία και λιτερίωρα, και από τότε άρχισε να γράφει ποιήματα. Αλλά σύντομα, απογοητευμένος, έφυγα για Γερμανία. Αρχικά στο Μόναχο & Φράιμπουργκ, σπουδάζοντας φιλολογία και φιλοσοφία, επιστρέφοντας στην Κέρκυρα το 1884 για μικρό χρονικό διάστημα, και ξανά στη Γερμανία. Έμεινε επίσης για τουλάχιστον ένα χρόνο στο Μπρεσλάου [μέρος της Γερμανίας εκείνη την εποχή, τώρα Πολωνία]. Και τελικά κέρδισε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Ερλάνγκεν, το 1890.

Ο Μαβίλης στο Φράιμπουργκ [1881], βρέθηκε στο Ταάρρος του [1915], σ. 65 // αυτή η έκδοση περιέχει μερικές φωτογραφίες

Στη Γερμανία είχε έντονη φοιτητική ζωή. Ο Helias Pantazopoulos, συμφοιτητής και φίλος του Μαβίλη στο Μόναχο, έγραφε στη μητέρα του το 1883:

"... [Λορέντζος] είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερός μου, ένας νέος ξανθός, όμορφος ως Αρχάγγελος, - οι Γερμανοί τον αποκαλούν νέο Απόλλωνα -, πολύ ζωηρό και φωτεινό, αλλά με αριστοκρατικούς τρόπους, μιλάει πολύ τις πέντε γλώσσες, και με τη μητέρα του συνήθως στα αγγλικά. Δυστυχώς ασχολήθηκε με τα γερμανικά [φοιτητικά] κλαμπ, πίνει πολύ μπύρα, έχει συχνά μονομαχίες [με σπαθί] και αμελούσε τα μαθήματά του." στη Νέα Εστία, 168/1933, σ. 87 Υπήρχε και η υποψία ότι ο Λορέντζος είχε μούσι έτσι για να καλύψει μια ουλή που κερδίζεται σε μονομαχία σπαθιού [Φωτός Γιοφύλλης μνήμες στη Νέα Εστία, 803/1960, σ. 15].

Στη Γερμανία σημειώθηκε το βασικό κομμάτι της σκακιστικής του καριέρας επίσης, αλλά αυτό μερικές παραγράφους παρακάτω...

Η επιστροφή στην Ελλάδα, είχε έντονη δραστηριότητα και αυτή. Το 1896 εντάχθηκε ως στρατιωτικός εθελοντής στην Κρητική εξέγερση [του 1895-1898] εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και το 1897 πήγε στην Ήπειρο, με ομάδα 70 Κερκυραίων εθελοντών με δικά του έξοδα, κατά τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1896-97, όπου τραυματίστηκε ο βραχίονας του. Το 1909 εκλέχθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου συμμετείχε ενεργά γύρω από το ελληνικό γλωσσικό ερώτημα ως δημοτικός. Το 1912, όταν ξέσπασε ο Α ' Βαλκανικός Πόλεμος, ο Μαβίλης προσφέρθηκε ξανά ως εθελοντής στον ελληνικό στρατό, αλλά ήταν ήδη 52 ετών. Έτσι εντάχθηκε στους εθελοντές του Γκαριμπαλντίνι ως αρχηγός υπό τις διαταγές του Ricciotti Garibaldi. Στις 28 Νοε 1912, κατά τη μάχη του Δρύσκου, πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και στο λαιμό, και πέθανε...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκικές σόμπες στα σπίτια μας;

 Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα

Η σόμπα KUMTEL είναι γνωστή από τη διαρκή διαφήμιση που βλέπουμε στην τηλεόραση. Είναι προϊόν της εταιρείας KUMTEL A.Ş. που ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 1972 στην Τουρκία. Είναι ανάμεσα στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες της γείτονος και εξάγει το 70% των προϊόντων της σε πάνω από 120 χώρες. Διαθέτει επίσης εργοστάσιο στην Αιθιοπία υπό την επωνυμία Kumtek Industrial PLC.

Κατασκευάζει επίσης κουζίνες, ηλεκτρικές και υγραερίου, ηλεκτρικά μάτια, τοστιέρες, αερόθερμα, μπάρμπεκιου και ανεμιστήρες.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα μοντέλα: KS-2710 ES & KS-2710 και μάλιστα με μεγάλη κατανάλωση. Τα προϊόντα της όμως δεν είναι ούτε ασφαλή ούτε οικονομικά.

Πρόσφατα αποσύρθηκαν τα συγκεκριμένα μοντέλα στην Κύπρο για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι προϊόν δεν συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας της Ε.Ε. για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD), αφού εμπερικλείει ουσιαστικούς κινδύνους ασφάλειας για τον χρήστη. Ως εκ τούτου, ο διανομέας προέβει σε εθελοντική απόσυρσή του από την αγορά.

Αν και η τιμή της κυμαίνεται γύρω στα 69 ευρώ, κανονικά τιμάται 20 με 25 δολάρια στο Alibaba, το διεθνές site πωλήσεων, πράγμα που δείχνει και τον βαθμό αισχροκέρδειας της ελληνικής αγοράς.

Πέραν τούτου σημασία έχει ότι, υποτίθεται, είναι οικονομική αυτό ΔΕΝ συμβαίνει.

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα  η διαφημιζόμενη οικονομία στην χρήση της είναι ψευδής, η χρήση της KUMTEL είναι κοστοβόρα και οικονομικά συμφέρει καλύτερα η χρήση κλιματιστικού.

Τώρα με τις εκπτώσεις, αν χρειαστεί να αγοράσουμε ηλεκτρική σόμπα να σκεφτούμε δύο φορές: δεν αγοράζουμε την τουρκική σόμπα KUMTEL. Δεν ενισχύουμε την τουρκική οικονομία, δεν χρηματοδοτούμε τον τουρκικό στρατό αλλά φροντίζουμε και τον οικογενειακό προϋπολογισμό μας!

Σχολιο.- ΟΙ ΣΟΜΠΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΙΣΤΙΚΜΠΑΛ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΒΕΚΟ. ΑΡΑ ΜΑΚΡΥΑ.

Σχολιο.- Δεν μπορεί να αγοράζουμε προϊόντα τους και αυτοί να αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έχω σταματήσει να αγοράζω Τούρκικα και Γερμανικά προϊόντα εδώ και πολύ καιρό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σαν μαθήτρια δημοτικού που κάλυπτε την άγνοια με παραλογισμούς" - Ρωσία για Υπ.Άμυνας της Γερμανίας

Μετά το σχόλιο της Κραμπ-Καρενμπάουερ περί Β' Π.Π. και "πολιτικής παράδοσης" της Γερμανίας να προσεγγίζει από θέση ισχύος τη Ρωσία.

28/11/2020 16:30 

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κατηγόρησε την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, πως συμπεριφέρθηκε σαν σχολιαρόπαιδο που δεν έχει διαβάσει το μάθημά του, όταν δήλωσε ότι η χώρα της πρέπει να βρίσκεται σε «θέση ισχύος» έναντι της Ρωσίας.

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ συμπεριφέρθηκε σαν «μαθήτρια του δημοτικού, η οποία υπεραναπληρώνει την άγνοιά της για ένα θέμα φωνάζοντας έναν παραλογισμό», τόνισε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Κονασένκοφ θύμισε ότι οι προσπάθειες της Γερμανίας να βρεθεί σε θέση ισχύος έναντι της Ρωσίας τον 20ό αιώνα οδήγησαν σε «τραγικές συνέπειες για όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της ίδιας της Γερμανίας και του γερμανικού λαού».

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ, πολιτικός καριέρας, στέλεχος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών που υπηρετεί στο αξίωμα της υπουργού Άμυνας τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, δήλωσε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια τοποθέτησής της στην Μπούντεσταγκ, τη γερμανική κάτω Βουλή, πως το Βερολίνο πρέπει να προσεγγίζει πάντα τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για οποιοδήποτε ζήτημα από «θέση ισχύος».

«Αυτή ήταν πάντα μια καλή παράδοση της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής και πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον», πρόσθεσε, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά του γερμανικού κοινοβουλίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Δεκάδες συλλήψεις σε διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορονοϊό

Οι συλλήψεις έγιναν για διάφορες παραβάσεις, την ώρα που η αστυνομία του Λονδίνου απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να μην συμμετέχει στις διαδηλώσεις.

28 Νοεμβρίου 2020 19:58

Περισσότερα από 60 άτομα συνελήφθησαν στο Λονδίνο κατά την διάρκεια διαδηλώσεων κατά των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι συλλήψεις έγιναν για διάφορες παραβάσεις, κυρίως για παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε στο Twitter η αστυνομία του Λονδίνου, που απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να μην συμμετέχει στις διαδηλώσεις αυτές, οι οποίες είναι απαγορευμένες εξαιτίας του lockdown.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα. Οι διαδηλωτές φώναζαν «ελευθερία» και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «σταματήστε να μας ελέγχετε» και «όχι άλλα lockdown».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στο Παρίσι

Εκτεταμένα επεισόδια στις διαδηλώσεις των Γάλλων στο Παρίσι για τον ξυλοδαρμό του Μισέλ και τον νόμο περί βιντεοσκόπησης. Οδοφράγματα, πετροπόλεμος και δακρυγόνα.

28 Νοεμβρίου 2020 17:54

Χρήση δακρυγόνων έκανε η γαλλική αστυνομία εναντίον των διαδηλωτών, σε κινητοποίηση κατά της αστυνομικής βίας στο Παρίσι, αφού κουκουλοφόροι εκτόξευσαν πυροτεχνήματα, έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία διαδήλωσαν το Σάββατο σε πολλές πόλεις, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομικοί βία και υπέρ της ελευθεροτυπίας.

Αφορμή στάθηκε ο πρόσφατος ξυλοδαρμός ενός μαύρου μουσικού παραγωγού από αστυνομικούς, αλλά και το νομοσχέδιο περί "Καθολικής Ασφάλειας" που απαγορεύει τη δημοσίευση φωτογραφιών αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας και ο οποίος θεωρείται ότι περιορίζει το δικαίωμα των δημοσιογράφων να καταγγέλουν την αστυνομική βία.

Εκτός από το Παρίσι, διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στο Μπορντό, τη Λιόν, το Στρασβούργο, τη Μασσαλία, την Γκρενόμπλ, το Κλερμόν-Φεράν και άλλες πόλεις.

Στη Λιλ, περίπου 1.000-1.500 διαδηλωτές, με επικεφαλής τη δήμαρχο Μαρτίν Ομπρί, συγκεντρώθηκαν υπό το σύνθημα "Ελευθερία, Ισότητα, Βιντεοσκόπηση". Στο Μονπελιέ, οι περίπου 4-5.000 διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως "Περισσότεροι αστυνομικοί παρά γιατροί - αυτή είναι η προτεραιότητα".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Lockdown: Απλήρωτο το 80% των προστίμων!

Σάββατο 28 Νοέμβριος 2020 | 06:02

Lockdown: Σημαντικά μεγάλος είναι ο αριθμός των πολιτών που δεν έχουν πληρώσει το πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων περιορισμού του κορονοϊού όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου η Άμεση Δράση έχει κόψει 8.500 κλήσεις από τις οποίες δεν έχει πληρωθεί το 80% ενώ οι ενστάσεις φτάνουν τις 1.350.

Στις περιπτώσεις των προστίμων ύψους 300 ευρώ η παρουσία των πολιτών είναι αυτοπρόσωπη και συνήθως επικαλούνται ιατρικά προβλήματα ενώ, αντίθετα, για τα πρόστιμα των 5.000 ευρώ σε επιχειρήσεις τις ενστάσεις διατυπώνουν δικηγόροι.

Τα στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι το 56% των υπευθύνων επιχειρήσεων εστίασης στις οποίες έχουν καταγραφεί παραβάσεις δεν έχουν πληρώσει από τον Μάιο πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ επικαλούμενοι είτε ότι δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα είτε οικονομική δυσπραγία.

Η εκτίμηση των αρμοδίων είναι, πάντως, ότι οι περισσότεροι είτε περιμένουν το εμβόλιο είτε πιστεύουν ότι θα υπάρξουν χαριστικές διατάξεις για την μη καταβολή των προστίμων.

Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού τα βεβαιωμένα πρόστιμα υπολογίζονται σε 150.000 με τα οφειλόμενα ποσά να ανέρχονται σε 20 εκατ. ευρώ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αριστερος σοσιαλδημοκρατης πρώην πρόεδρος της Ονδούρα κατήγγειλε την «άδικη κράτησή του» από τις Αρχές

 Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020, 10:07

Ο αριστερος σοσιαλδημοκρατης πρώην πρόεδρος της Ονδούρας Μανουέλ Σελάγια κατήγγειλε ότι συνελήφθη χθες Παρασκευή στο αεροδρόμιο Τονκοντίν, στην Τεγκουσιγκάλπα, όταν τελωνειακοί βρήκαν μέσα στη βαλίτσα του σακίδιο πλάτης με 18.000 δολάρια σε μετρητά, ποσό σχεδόν διπλάσιο από το ανώτατο που επιτρέπεται να έχει μαζί του σε συνάλλαγμα κάθε πολίτης ο οποίος βγαίνει από τη χώρα της κεντρικής Αμερικής (δέκα χιλιάδες δολάρια).

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Tribuna, ο Σελάγια έφυγε έπειτα από τέσσερις ώρες κράτησης.

Μέσω Twitter, ο αριστερός σοσιαλδημοκρατης πρώην πρόεδρος, ο οποίος ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα το 2009, κατήγγειλε την «άδικη σύλληψή του» και τόνισε πως τα χρήματα δεν ήταν δικά του και ότι αυτό που «θα όφειλε» να ερευνήσει η εισαγγελία είναι ποιος έβαλε το σακίδιο μέσα στη βαλίτσα του.

Οι αρχές διέψευσαν πως ο πρώην πρόεδρος συνελήφθη. Αναμένεται να επιβάλουν στον Σελάγια χρηματικό πρόστιμο. Ο Σελάγια είχε πάει στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστεί σε πτήση για το Μεξικό, όπου σκόπευε να πάρει μέρος σε σεμινάριο του PT.

Υποστηρικτές του πρώην προέδρου συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν έξω από το αεροδρόμιο ενόσω κρατείτο. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσει, μετέδωσαν ΜΜΕ της Ονδούρας.

Ο Σελάγια, άλλοτε επιχειρηματίας του τομέα της ξυλείας, εξελέγη πρόεδρος το 2006, προσχωρώντας στην πορεία στο λεγόμενο «ροζ κύμα» της λατινοαμερικάνικης αριστεράς και καλλιεργώντας προοδευτικά στενή σχέση με τον εκλιπόντα το 2013 τότε πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες.

Μετά την ανατροπή του από τον στρατό, σε συνεργασία με δεξιούς πολιτικούς, το 2009 και την επιστροφή του στη χώρα έπειτα από ένα διάστημα που παρέμεινε πολιτικός εξόριστος, ο Σελάγια ίδρυσε το κόμμα Libertad y Refundación, ή Libre («Ελευθερία και Επανίδρυση», η συντομογραφία του κόμματος σημαίνει «ελεύθερος» στα ισπανικά). Είναι ακόμη ενεργός στην πολιτική. Η σύζυγός του ήταν υποψήφια για την προεδρία το 2013.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Δεκάδες τραυματίες από επιθέσεις σε αντικατοχικές διαδηλώσεις

Σε νέο κρεσέντο βίας σε βάρος εκατοντάδων Παλαιστινίων πολιτών που ξεσηκώνονται μπροστά στις προσπάθειες Εβραίων εποίκων για ανέγερση καινούργιων κατοικιών προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις σε χωριά της Δυτικής Οχθης. Αυτά ενώ στις 29 Νοέμβρη είναι Διεθνής Μέρα Αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.

Πρώτα διέλυσαν με σφαίρες καουτσούκ και βροχή τοξικών δακρυγόνων συγκέντρωση εκατοντάδων Παλαιστινίων που διαμαρτύρονταν για την κατάσχεση γης στις περιοχές Ρας αλ Τιν και Αΐν Σαμίγια (ανατολικά της Ραμάλα) με στόχο την ανέγερση νέου εποικισμού.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι κατά την καταστολή της κινητοποίησης τραυματίστηκαν ή υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων δεκάδες άτομα.

Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν λίγη ώρα αργότερα στα ανατολικά περίχωρα της πόλης Ναμπλούς, σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την κατάσχεση γης και την έναρξη εργασιών επίσης για ανέγερση νέου εβραϊκού εποικισμού. Δεκάδες άτομα υπέστησαν δύσπνοια από δακρυγόνα και πάνω από 10 τραυματίστηκαν σοβαρά στα πόδια από σφαίρες καουτσούκ και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης κοντά στο χωριό Μπάιτ Ντατζάν.

Το ίδιο διάστημα και ενώ προετοιμάζονται σε δεκάδες πόλεις της Ευρώπης κινητοποιήσεις για τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), Φελίπε Λαζαρίνι, απηύθυνε έκκληση για χρηματοδότησή της, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της αδυνατεί να καταβάλει τη μισθοδοσία χιλιάδων υπαλλήλων που έχει στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης και στη Λωρίδα της Γάζας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

Ετοιμάζεται να στείλει ειδικές δυνάμεις στο Μάλι!

Ετοιμη για την αποστολή ειδικών δυνάμεων (αλεξιπτωτιστών) στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής, στο πλάι των γαλλικών στρατευμάτων που βοηθουν στην καταπολεμιση του ισλαμοφασισμου στη χώρα, εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση, με το νόημα που δινει δηλαδη τον πολεμο εναντιον της ισλαμοφασιστικης τρομοκρατίας και της ανάσχεσης των λαθρομεταναστευτικών ροών που υποκινουνται από τον αποικιοκρατικο ξεφτιλοΟΗΕ.

Θυμίζουμε πως σχετικό αίτημα υπάρχει ήδη από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλίας τον περασμένο Φλεβάρη, η οποία «επικύρωσε» την αναβάθμιση των στρατιωτικών σχέσεων των δύο, ενώ ήδη δυο Ελληνες αξιωματικοί βρίσκονται στη χώρα συμμετέχοντας στην ευρωενωσιακή αποστολή EUTM, υποτίθεται για την εκπαίδευση δυνάμεων. Τώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάει ένα βήμα πιο πέρα την εμπλοκή, στέλνοντας στρατιωτικό τμήμα που θα ενταχθεί στη γαλλική «Δύναμη Επιχειρήσεων TAKUBA».

Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν και στην τοποθέτηση Παναγιωτόπουλου στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ στις 20 Νοέμβρη, όπου έκανε λόγο για την «ύπαρξη κοινού συμφέροντος των κρατών - μελών για την επίτευξη σταθερότητας στο Σαχέλ και την ενίσχυση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, υποστηρίζοντας τη σταδιακή επανέναρξη των δραστηριοτήτων Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας στο Μάλι ως αναπόσπαστο μέρος της περιφερειακής στρατηγικής της ΕΕ».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονία κορυφαίου Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα

Τα ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν την Παρασκευή το απόγευμα ότι σε ένοπλη επίθεση στα περίχωρα της Τεχεράνης τραυματίστηκε θανάσιμα ο Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας Μοχσέν Φαχριζαντέχ. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του. Ο συγκεκριμένος επιστήμονας θεωρείται ο αρχιτέκτονας του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Ο διοικητής των λεγόμενων «Φρουρών της Επανάστασης» έγραψε στο Twitter ότι «το Ιράν θα εκδικηθεί τις δολοφονίες των πυρηνικών του επιστημόνων, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν». Πιθανολογείται, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις, ότι πίσω από τη δολοφονία είναι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες της Μοσάντ.