Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Δευτερα 7 Δεκεμβριου 2020

 

Κόστη: Lock Down: €5δις, Φάρμακο: π.χ 3.000 δόσεις = €3εκ. Μια δόση απαιτείται! Είναι μονοκλωνικά αντισώματα παρασκευασμένα στο εργαστήριο, δεν προέρχονται από πλάσμα πρώην ασθενών που ανέπτυξαν ανοσία. Δεν χρειάζεται ειδικό μεταφορικό μέσο. Το εμβόλιο χρειάζεται. Το φάρμακο χορηγείται ενδοφλεβίως άπαξ. Προλαμβάνει την εξέλιξη της νόσου "σκοτώνοντας" τον ιό στο σχεδόν 90% των περιπτώσεων. Φυσικά ως αντίσωμα δεν ενδείκνυται στις βαριές περιπτώσεις όταν έχει ξεκινήσει η καταιγίδα κυτοκινών, δηλαδή η υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού. Τότε χορηγείται δεξαμεθαζόνη και αντιπηκτικά. Ο σκοπός είναι να μη φτάσει ο άρρωστος εκεί, που οι πιθανότητες επιβίωσης ελαχιστοποιούνται. Αυτός είναι ο σκοπός του φαρμάκου να εμποδίσει τη νόσο να εξελιχθεί -και είναι σωτήριο! Δεν έχει σημασία το κόστος της μιας δόσης. Διότι στην Ελλάδα δεν θα χρειαστούμε πολλές. Ήδη με περίπου 3.000 δόσεις δηλαδή ένα κόστος το πολύ 3 εκατομμυρίων ευρώ θα είχαμε σώσει εκατοντάδες ζωές και δεν θα είχαν πήξει τα νοσοκομεία. Τόσο απλά! Υπολογίστε ότι το lockdown στοιχίζει το ελάχιστο 5 δισεκατομμύρια ευρώ το μήνα, ενώ οι ημερήσιες νοσηλείες σε ΜΕΘ τουλάχιστον 1.500 ευρώ ημερησίως η κάθε μια. Τις μισές να γλυτώναμε από αυτές θα άξιζε τον κόπο η προμήθεια του φαρμάκου και από καθαρή οικονομική σκοπιά!

Σχολιο.- ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΡΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΥΠΟΥ Frankenstein ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΗΜΑ, ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ!

Σάλο έχει προκαλέσει άρθρο Γάλλου λοιμωξιολόγου για τους κινδύνους μετάλλαξης του ανθρώπινου DNA από τα εμβόλια τύπου mRNA, της Pfizer, της Moderna και της AstraZeneca!

H γαλλική εφημερίδα Francesoir δημοσίευσε στις 3 Δεκεμβρίου την επιστολή του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Christian Perronne με τίτλο ”Eμβόλιο mRNA: ηχηρή έκκληση από τον καθηγητή Perronne” όπου αναπαράγει την ανοιχτή επιστολή του που δημοσίευσε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και για την οποία μίλησε και στο Sud Radio.

Η επιστολή του καθηγητή Perronne

Η Γαλλία, που ζει έναν εφιάλτη εδώ και μήνες, ξυπνάει.

Σε πολλές πόλεις της όμορφης χώρας μας ο λαός διαδηλώνει για να ανακτήσει την ελευθερία του, για να απαιτήσει την επιστροφή στη δημοκρατία.

Ως γιατρός, εξειδικευμένος στις λοιμώδεις νόσους και ως πρόεδρος πολλών φορέων δημόσιας υγείας και συμβουλίων Υγείας συμπεριλαμβανομένων επί εμβολίων, συνειδητοποιώ καθημερινά τις αβεβαιότητες που δημιουργούν φόβο και αυξανόμενη σύγχυση μεταξύ των συμπολιτών μας.

Ρισκάρω να χαρακτηριστώ πάλι ως «συνωμότης» ή καλύτερα ακόμα ως «καθησυχαστικός», όροι που χαρακτηρίζουν εκείνους που επικρίνουν ή αμφισβητούν την ενιαία σκέψη.

Καταλήγω να είμαι περήφανος για αυτές τις ονομασίες, τα λόγια μου που εκφράζουν την αλήθεια δεν έχουν αλλάξει ποτέ από την αρχή της επιδημίας. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι δική μου ευθύνη να εκφραστώ ξανά σήμερα για ολόκληρη την ιατρική πτυχή του Covid-19 και ειδικότερα για το θέμα του εμβολίου, τώρα το κεντρικό και σχεδόν μοναδικό στοιχείο της πολιτικής της κατάστασης υγείας.

Πολλοί Γάλλοι έχουν υπνωτιστεί από την πολιτική του φόβου. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, μας είπαν για ένα δεύτερο τρομερό κύμα επιδημίας, χειρότερο από το πρώτο.

Ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής ομιλίας του προέβλεψε τουλάχιστον 400.000 θανάτους, προσθέτοντας στους 200.000 θανάτους που εκτιμήθηκαν λίγο πριν από τον καθηγητή Arnaud Fontanet de Pasteur. Αυτοί οι μη ρεαλιστικοί αριθμοί είχαν μόνο έναν στόχο, να τροφοδοτήσουν τον φόβο για να μας κρατήσουν περιορισμένους,

Ωστόσο, η ευρεία χρήση μάσκας στον γενικό πληθυσμό δεν έχει επιστημονικά αποδείξει συμφέρον για τον περιορισμό της επιδημίας SARS-COV-2. Η χρήση μάσκας πρέπει να στοχεύει σε ασθενείς, και στο περιβάλλον τους (ειδικά σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο) και στο ιατρικό προσωπικό που έρχονται σε επαφή.

Αλλά η επιδημία υποχωρεί και δεν έχει οδηγήσει σε καμία αποκάλυψη. Η δυναμική της καμπύλης έχει δείξει για εβδομάδες το προφίλ μιας εποχιακής επιδημικής ανάκαμψης που παρατηρείται με ορισμένους ιούς, μόλις τελειώσει το επιδημικό κύμα.

Αυτό μαρτυρεί την προσαρμογή του ιού στον άνθρωπο και αντικατοπτρίζει επίσης τη συλλογική ανοσία που εξελίσσεται στον πληθυσμό και η οποία μας προστατεύει φυσικά.

Τα στελέχη των ιών που κυκλοφορούν σήμερα έχουν χάσει τη μολυσματικότητά τους. Οι αρχές δεν θα μπορέσουν να πουν ότι είναι χάρη στον περιορισμό, διότι η πτωτική τάση είχε αρχίσει πριν από την εφαρμογή του.

Η μείωση της επιδημίας είχε αρχίσει ακόμη και, σε ορισμένες πόλεις, πριν από την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν θάνατοι που συμβαίνουν σε πολύ ηλικιωμένους, πολύ παχύσαρκα άτομα ή άτομα που πάσχουν από σοβαρό διαβήτη, σοβαρή υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιοαναπνευστικές ή νεφρικές παθήσεις. Αυτά τα άτομα που κινδυνεύουν αναγνωρίζονται τέλεια. Ως εκ τούτου, τα υγειονομικά μέτρα πρέπει να στοχεύουν στην προστασία, την ανίχνευση και τη θεραπεία τους το συντομότερο δυνατό από την έναρξη των συμπτωμάτων με υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη, των οποίων η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια επιβεβαιώνονται ευρέως, εάν χορηγείται το φάρμακο. Πολλοί θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συνέχιση της δίωξης των παιδιών μας πίσω από περιττές μάσκες παραμένει ακατανόητη. Όλα αυτά τα μέτρα λαμβάνονται έτσι ώστε οι Γάλλοι να απαιτούν εμβόλιο. Ποιο είναι λοιπόν το όφελος ενός γενικευμένου εμβολίου για μια ασθένεια της οποίας η θνησιμότητα είναι κοντά στο 0,05%; Όχι. Αυτός ο μαζικός εμβολιασμός δεν είναι απαραίτητος. Επιπλέον, οι κίνδυνοι εμβολιασμού μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από τα οφέλη.

Πιο ανησυχητικό είναι ότι πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, λένε ότι είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η ανάπτυξη και η αξιολόγηση αυτών των προϊόντων έχουν επιταχυνθεί και κανένα δεδομένο της αποτελεσματικότητας ή της επικινδυνότητας αυτών των εμβολίων δεν δημοσιεύθηκε ως σήμερα.

Το χειρότερο είναι ότι τα πρώτα «εμβόλια» που προσφέρονται δεν είναι εμβόλια, αλλά προϊόντα γονιδιακής θεραπείας. Θα εγχύσουμε νουκλεϊκά οξέα που θα προκαλέσουν την παραγωγή στοιχείων του ιού από τα δικά μας κύτταρα. Δεν γνωρίζουμε απολύτως τις συνέπειες αυτής της ένεσης, επειδή είναι μια πρεμιέρα στον άνθρωπο. Τι γίνεται αν τα κύτταρα ορισμένων «εμβολιασμένων» παρήγαγαν πάρα πολλά ιικά στοιχεία, προκαλώντας ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στο σώμα μας;

Οι πρώτες γονιδιακές θεραπείες θα είναι RNA, αλλά υπάρχουν projects με DNA. Κανονικά, στα κύτταρά μας, το μήνυμα αποστέλλεται από το DNA στο RNA, αλλά το αντίστροφο είναι δυνατό σε ορισμένες περιστάσεις, ειδικά επειδή τα ανθρώπινα κύτταρά μας από την πρωτόλεια εποχή εμπεριέχουν τους λεγόμενους «ενδογενείς» ρετροϊούς ενσωματωμένους στο DNA των χρωμοσωμάτων μας. Αυτοί οι «εξημερωμένοι» ρετροϊοί που μας κατοικούν είναι συνήθως μη επιθετικοί (σε αντίθεση με τον ιό HIV, για παράδειγμα το ρετροϊό του AIDS), αλλά μπορούν να παράγουν ένα ένζυμο, αντίστροφη μεταγραφάση, ικανή να μεταγράφει προς τα πίσω, από το RNA στο DNA.

Έτσι, ένα RNA ξένο στο σώμα μας και χορηγούμενο με ένεση θα μπορούσε να κωδικοποιήσει το DNA, όπως και το ξένο, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να ενσωματωθεί στα χρωμοσώματά μας.

Υπάρχει επομένως πραγματικά ένας κίνδυνος να μετασχηματιστούν οριστικά τα γονίδια μας.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα , από την τροποποίηση των νουκλεϊκών οξέων των ωαρίων ή των σπερματοζωαρίων μας, να μεταδώσουμε αυτές τις γενετικές τροποποιήσεις στα παιδιά μας. Τα πρόσωπα που κάνουν την προώθηση αυτών των γονιδιακών θεραπειών λανθασμένα αποκαλούμενων ως« εμβόλια » είναι μαθητευόμενοι μάγοι και παίρνουν τους Γάλλους και γενικότερα τους πολίτες του κόσμου για ινδικά χοιρίδια. Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τις τομάτες και το καλαμπόκι τα γενετικά τροποποιημένα , τα μεταλλαγμένα των OGM (οργανισμοί γενετικά τροποποιημένοι).Ένας ιατρικός υπεύθυνος ενός από τα φαρμακευτικά παρασκευαστικά εργαστήρια δήλωσε πριν κάποιες μέρες ότι ήλπιζε σε ένα αποτέλεσμα ατομικής προστασίας ,αλλά δεν θα έπρεπε πολύ να ελπίζει σε έναν αντίκτυπο στη μεταδοτικότητα του ιού επομένως επί της δυναμικής της επιδημίας.

Αυτή είναι εν πολλοίς μια συγκαλυμμένη παραδοχή ότι δεν είναι εμβόλιο. Κρίμα.

Είμαι τόσο πολύ πιο τρομαγμένος που πάντα ήμουν υπέρ των εμβολίων και έχω προεδρεύσει για χρόνια σε φορείς που διαμορφώνουν την πολιτική εμβολιασμού. Σήμερα, πρέπει να σταματήσουμε αυτό το εξαιρετικά ανησυχητικό σχέδιο. Ο Louis Pasteur θα γυρίσει πλευρό στον τάφο του.

Η επιστήμη, η ιατρική ηθική και πάνω από όλα η κοινή λογική πρέπει να αντιπαρατεθούν.

Christian PERRONNE



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε ο πρώτος αριστερός σοσιαλδημοκρατης πρόεδρος της Ουρουγουάης, Ταμπαρέ Βάσκες

13:17 |  07.12.2020

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών, ο πρώην και πρώτος αριστερός σοσιαλδημοκρατης πρόεδρος της Ουρουγουάης, Ταμπαρέ Βάσκες, εξαιτίας του καρκίνου στον πνεύμονα από τον οποίο έπασχε.

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών, στην οικία του στο Μοντεβιδέο, ο πρώην και πρώτος αριστερός πρόεδρος της Ουρουγουάης, Ταμπαρέ Βάσκες, εξαιτίας του καρκίνου στον πνεύμονα από τον οποίο έπασχε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γιού του, Αλβάρο Βάσκες.

Ο αριστερός σοσιαλδημοκρατης πολιτικός και ογκολόγος ήταν πρόεδρος της Ουρουγουάης δύο φορές, κατά την περίοδο 2005-2010 αλλά και το διάστημα 2015-2020.

Διαγνώστηκε με καρκίνο πέρυσι στο τέλος της δεύτερης θητείας του.

Το Ευρύ Μέτωπο, το κόμμα στο οποίο ανήκε, κυβέρνησε τη μικρή χώρα των 3,4 εκατομμυρίων κατοίκων για 15 χρόνια, ώσπου ηττήθηκε στις περυσινές εκλογές. Ο Βάσκες εναλλάχθηκε στην προεδρία με τον “φτωχότερο πρόεδρο του κόσμου”, Χοσέ “Πέπε” Μουχίκα, καθώς το Σύνταγμα της Ουρουγουάης απαγορεύει διαδοχικές θητείες στην προεδρία της χώρας.

Ο γιός του Αλβάρο Βάσκες, ανακοίνωσε ότι πέθανε στο σπίτι, παρουσία της οικογένειας και λίγων φίλων. “Εκ μέρους της οικογένειας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Ουρουγουανούς για την αγάπη που έλαβε εδώ και τόσα χρόνια”, ανέφερε στο Twitter.

Γιός συνδικαλιστή, ο Ταμπαρέ Ραμόν Βάσκες Ρόσας γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο στις 17 Ιανουαρίου 1940 και μεγάλωσε σε μία εργατική γειτονίά της πρωτεύουσας. Σπούδασε γιατρός και πήρε πτυχίο ογκολόγου το 1972. Έκανε περισσότερες σπουδές με υποτροφία στη Γαλλία. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Αουξιλιαδόρα Ντελγάδο και είχε 3 παιδιά και ένα θετό γιο.

Σοσιαλιστής, μέλος του αριστερού συνασπισμού Διευρυμένο Μέτωπο, ήταν ο πρώτος αριστερός δήμαρχος στην ιστορία που εκλέχτηκε στο Μοντεβιδέο (1990-95). Το 1994 δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος, καθώς έλαβε 30,6%, ενώ το 1999, πήρε 48% στο β΄γύρο, χάνοντας από τον Χόρχε Μπάτγιε. Εξελέγη πρόεδρος της χώρας στις 31 Οκτωβρίου 2004 με 50,4% από το α΄ γύρο και ανέλαβε καθήκοντα την 1η Μαρτίου του 2005.

Ήταν αγαπητός στους Ουρουγουανούς για έναν συνδυασμό οικονομικών πολιτικών και ισχυρών προγραμμάτων πρόνοιας που εφάρμοσε βοηθώντας στην έναρξη μιας δεκαετίας ισχυρής ανάπτυξης που μείωσε τη φτώχεια, έπειτα από τη βαθιά κρίση στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2008, ο Βάσκες παραιτήθηκε όλων των θέσεών του στο Σοσιαλιστικό Κόμμα μετά τις συζητήσεις που προκάλεσε η θέση του εναντίον των αμβλώσεων.

Ο Ταμπαρέ Βάσκες επανεξελέγη ως πρόεδρος της Ουρουγουάης στις 30 Νοεμβρίου 2014, κερδίζοντας στον δεύτερο γύρο τον υποψήφιο του Εθνικού Κόμματος, Λουίς Αλμπέρτο Λακάγιε Πόου με ποσοστό 56,63% έναντι 43,37% του ανθυποψηφίου του.

Μια από τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του ήταν η νομιμοποίηση της ελεγχόμενης από το κράτος παραγωγής, διανομής και πώλησης κάνναβης.

Παράλληλα, ηγήθηκε με πείσμα στον αγώνα εναντίον του καπνίσματος. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος στη Λατινική Αμερική και ο πέμπτος στον κόσμο που απαγόρευσε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, επέβαλε την τοποθέτηση ολοένα προειδοποιητικών μηνυμάτων στα πακέτα, ενώ απαγόρευσε τη διαφήμιση τσιγάρων και τον προσδιορισμό τους στην ετικέτα ως «light».

Τα αυστηρά μέτρα που έλαβε τον οδήγησαν σε μάχη με τον γίγαντα της καπνοβιομηχανίας Φιλίπ Μόρις, η οποία κατέληξε ενώπιον διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου. Η Φίλιπ Μόρις ζητούσε αποζημίωση για διαφυγόντα έσοδα ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων από τη μικρή χώρα, αλλά το 2016 το δικαστήριο δικαίωσε, τον Βάσκες και την Ουρουγουάη.

Η μάχη αυτή ήταν πολύ προσωπική για τον ίδιο, καθώς από το 1962 ως το 1968, η αδελφή, η μητέρα και ο πατέρας του πέθαναν από καρκίνο. Η σύζυγός του Μαρία Αουξιλιαδόρα Ντελγάδο έφυγε από τη ζωή στα 82 της χρόνια στα τέλη Ιουλίου του 2019, στα 82 της.

Χιλιάδες Ουρουγουανοί κατέβηκαν χθες στους δρόμους του Μοντεβιδέο για να πουν το ύστατο χαίρε στον πρώην πρόεδρο, η νίκη του οποίου το 2005 έβαλε τέλος στα 180 χρόνια διαδοχικής εναλλαγής στην εξουσία των συντηρητικών παρατάξεων Εθνικό Κόμμα και Κολοράδο.

Ο νυν πρόεδρος Λουίς Λακάγιε Πόου, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στην Ουρουγουάη, αποτίοντας φόρο τιμής στον Ταμπαρέ Βάσκες, για τον οποίο δήλωσε ότι ήταν “πρόεδρος όλων των Ουρουγουανών”.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως να κινητοποιείται ένα ολόκληρο κράτος για να υπερασπιστεί ένα δολοφόνο, αντί να αφήσει να γίνει μνημόσυνο στο θύμα και το ίδιο κράτος να μας κουνάει και το δάχτυλο ότι "για τη Μαρφίν δε λέμε τίποτα", ενώ εκείνο δεν κατάφερε (=ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ) να συλλάβει τους δολοφόνους της Μαρφίν, ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.

Ακόμα κι ο Παπαδόπουλος είχε αφήσει να γίνει παλλαϊκή κηδεία και μνημόσυνο του Γεωργίου Παπανδρέου και παλλαϊκή κηδεία του Γιώργου Σεφέρη, έστω και με αστυνομική "παρενόχληση". 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑΤΡΟΙ με ήθος είπαν για τα νέα εμβόλια mRNA 

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ (ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ, ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΑΠΘ)

“Τα «εμβόλια» γενετικού υλικού (DNA και RNA) για την COVID-19 είναι η αιχμή του δόρατος για την είσοδο σε μια «νέα εποχή» γενετικά τροποποιημένων «εμβολίων» υψηλού κινδύνου και σηματοδοτούν το πέρασμα από τον εφιάλτη των Γενετικά Μεταλλαγμένων Τροφίμων στην κόλαση των Γενετικά Μεταλλαγμένων Ανθρώπων.”

Ο Μπιλ Γκέιτς ετοιμάζει -κατά δική του ομολογία- ένα εμβόλιο που επηρεάζει άμεσα και φρικαλέα το γενετικό μας υλικό!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΧΕΠΑ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ)

Το mRNA εμβόλιο, που το λανσάρουν ως αθώο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πληροφορίες στον οργανισμό (να τον επαναπρογραμματίζει).

ΔΡ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ)

Το εμβόλιο για το νέο κορωνοϊό θα περιέχει γενετικό υλικό. Ποιος μας λέει, ότι αυτό δε θα ενσωματωθεί στο δικό μας DNA;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΘ)

Το εμβόλιο μπορεί να είναι εξίσου θανατηφόρο με τον ιό! Αφού δεν είναι ο ιός αυτός που σκοτώνει αλλά η έντονη ανοσολογική απόκριση σε αυτόν, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να σκοτώσει και η ανοσολογική απόκριση που θα προκληθεί μέσω του εμβολίου!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΟΥ (ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ)

Τα RNA εμβόλια μπορούν να επιφέρουν γενετική τροποποίηση.

DR CARRIE MADEJ

Το συνθετικό mRNA του εμβολίου θα ενσωματωθεί στο ανθρώπινο γενετικό υλικό και θα μετατρέψει τον άνθρωπο σε γενετικά τροποποιημένο οργανισμό.

Και βέβαια σύσσωμοι οι ιατροί πολλών περγαμηνών που συμμετείχαν στο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ είπαν:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ! ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν υποχρεούνται να καταβάλουν αποζημίωση, για τυχόν βλάβες λόγω εμβολιασμού;

Ενώ επισήμως οργανώνονται και στελεχώνονται "κέντρα εμβολιασμού", κανένας δεν αναζητεί τους όρους υπογραφής των συμβολαίων αγοράς, τα ζητήματα ανάληψης αστικών και ποινικών ευθυνών από τυχόν "παρενέργειες" των εμβολίων, απαιτήσεις της ιατρικής κοινότητας για έλεγχο των εμβολίων από Έλληνες επιστήμονες. Κανένας δεν αναζητάει αυτό που αναζητούν κόμματα, κινήματα, επιστήμονες σ' ολόκληρη την Ευρώπη... τα αυτονόητα:

Υπάρχει ρήτρα ανάληψης αστικής και ποινικής ευθύνης για κάθε "αστοχία" των εμβολίων κι από ποιον;

Το κράτος, ή η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία αναλαμβάνει τις ευθύνες;

Υπάρχει ρήτρα ασυλίας των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών για παρενέργειες;

Αυτονόητα ερωτήματα που όφειλαν να διατυπώνουν τα πολιτικά κόμματα και κυρίως οι γιατροί της Ιπποκράτειας Ιατρικής



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα εγκλήματα του Κολόμβου που δεν γράφτηκαν ποτέ στα σχολικά βιβλία. Ακρωτηρίαζε τους άντρες, έπαιρνε τα 10χρονα κορίτσια ως σκλάβες του σεξ και έριχνε τα μωρά ως τροφή στα σκυλιά...

Σπουδαίος εξερευνητής, πρώτος Ευρωπαίος που πάτησε στην Αμερική, μεταλαμπαδευτής πολιτισμού. Έτσι παρουσιάζεται ο Χριστόφορος Κολόμβος στα σχολικά βιβλία εδώ και πολλούς αιώνες. 

Η πραγματικότητα, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτή. Τα εγκλήματα που διέπραξε ο Γενοβέζος θαλασσοπόρος εις βάρος των ιθαγενών της αμερικανικής ηπείρου ήταν φρικιαστικά. Κι όμως, μέχρι σήμερα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστα στο ευρύ κοινό....

Τον Αύγουστο του 1492 ο Χριστόφορος Κολόμβος σάλπαρε από το ισπανικό λιμάνι με τρία πλοία. Σκοπός του ήταν να κάνει τον γύρο του κόσμου και να αποδείξει ότι η Γη είναι σφαιρική. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ο θαλασσοπόρος παρατήρησε στο βάθος του απέραντου ωκεανού να εκτείνεται μια μεγάλη στεριά. Όντας πολλές εβδομάδες στη θάλασσα και εφόσον χάρτες την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν, τόσο ο ίδιος όσο και το πλήρωμά του πίστεψαν ότι είχαν φτάσει στην Ινδία. Ως εδώ η ιστορία είναι γνωστή....

Το σημείο που προσάραξαν για πρώτη φορά τα τρία ευρωπαϊκά πλοία ήταν οι σημερινές Μπαχάμες και το διπλανό νησί της Ισπανιόλα, που ειναι η σημερινή Αϊτή και η Δομινικανη Δημοκρατια. Την εποχή εκείνη, τα νησιά κατοικούνταν από ιθαγενείς τριών φυλών. Στο ημερολόγιό του ο Κολόμβος περιέγραψε τους ντόπιους ως ψηλόλιγνους, έξυπνους, ευγενικούς και εξαιρετικά φιλόξενους. Δεν διέθεταν όπλα, ούτε είχαν φυλακές στο νησί. Η καθημερινότητά τους χαρακτηριζόταν από γαλήνη και αρμονία. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως αναφέρει ο εξερευνητής, δεν δίστασαν να εμπιστευτούν κατευθείαν τους ξένους που έφτασαν ξαφνικά στον τόπο τους. Δέχθηκαν να δουλέψουν αφιλοκερδώς για μέρες προκειμένου να επισκευάσουν το πλοίο του Κολόμβου που είχε σοβαρά προβλήματα, ενώ προσέφεραν στους θαλασσοπόρους εφόδια και στέγη. Δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν την ανταμοιβή που τους επιφύλασσε ο Γενοβέζος. 

Βασανιστήρια, φόνοι και σκλαβιά 

Ο Κολόμβος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ευγένεια και την εργατικότητα των ανυποψίαστων ιθαγενών με τον πιο φρικτό τρόπο. Πήρε τους άντρες ως σκλάβους και τους έβαλε να δουλεύουν νυχθημερόν στα ανεξερεύνητα αμερικανικά ορυχεία για την εξόρυξη χρυσού. Παράλληλα, αναδιαμόρφωναν τον τόπο τους για να προετοιμάσουν την εγκατάσταση των νέων κατοίκων που θα κατέφθαναν από την Ευρώπη....

Οι συνθήκες ήταν άθλιες και οι άνθρωποι αντιμετωπίζονταν ως άψυχες μηχανές. Ο Κολόμβος διέταζε φριχτά βασανιστήρια για όσους δεν ήταν πλήρως αποδοτικοί και δεν τηρούσαν τις καθορισμένες προθεσμίες. Συχνή πρακτική των στρατιωτών ήταν να τους κόβουν τα χέρια και ύστερα να τα δένουν στο λαιμό τους. Άλλοι πέθαιναν από την ασιτία και την εξάντληση, ενώ καταγράφηκαν και περιστατικά μαζικών αυτοκτονιών....

Οι γυναίκες και τα παιδιά φυσικά δεν γλίτωσαν από τις φρικαλεότητες των Ευρωπαίων κατακτητών. Τα μικρά κορίτσια ηλικίας 9 και 10 ετών ήταν τα πρώτα που μπήκαν στο στόχαστρο του θαλασσοπόρου. Διενήργησε ένα παιδομάζωμα και πούλησε τις μικρές ως σκλάβες του σεξ για την εκτόνωση των αντρών του. Τα κορίτσια αυτών των ηλικιών ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων των ευρωπαίων στρατιωτών. 

Την επόμενη χρονιά, στο δεύτερο ταξίδι του στην αμερικανική ήπειρο, ο Κολόμβος πλέον ήταν πολύ πιο συνειδητοποιημένος και προετοιμασμένος. Αυτή τη φορά κατέφθασε με δεκαεπτά πλοία και περισσότερους από δώδεκα χιλιάδες άντρες. Μαζί του έφερε επίσης κανόνια και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Η νέα ποινή των ντόπιων που επιχειρούσαν να ξεφύγουν, ήταν η επίθεση από τα άγρια σκυλιά. Τα ζώα έκαναν επίθεση στους ανθρώπους που έτρεχαν πανικόβλητοι να γλιτώσουν, κόβοντάς τους τα χέρια και τα πόδια, ενώ ήταν ακόμη ζωντανοί. Μάλιστα, έχει  καταγραφεί ότι όποτε οι κατακτητές ξέμεναν από κρέας για να ταΐσουν τα ζωντανά, έπαιρναν τα μωρά των ιθαγενών και τους τα πετούσαν ως τροφή!

 Άλλη συχνή μορφή τιμωρίας των ανυπάκουων ήταν να τους καίνε ζωντανούς. Οι υπόλοιποι ιθαγενείς παρακολουθούσαν τρομοκρατημένοι τις φρικαλεότητες. 

Το τραγικό αποτέλεσμα...

Όλοι οι άντρες των νησιών έγιναν δούλοι. Οι μισοί οδηγούνταν στα ορυχεία χρυσού και οι άλλοι μισοί μεταφέρονταν στην Ευρώπη για να πουληθούν. Τα γυναικόπαιδα πωλούνταν κατευθείαν ως σκλάβοι του σεξ. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Κολόμβος, όντας Καθολικός, πίστευε ακράδαντα το δόγμα που πρόσταζε ότι η υποδούλωση των χριστιανών ήταν ανεπίτρεπτη. Γι’ αυτό τον λόγο είχε απαγορεύσει το βάπτισμα όσων ιθαγενών επιθυμούσαν να αλλαξοπιστήσουν. Έτσι, ο θαλασσοπόρος δεν είχε ενδοιασμούς και τύψεις για όσα διέπραττε εναντίον τους....

Επιπλέον, δεν είχε απλώς το ρόλο αυτού που πρόσταζε τους άντρες του να διενεργούν τα βασανιστήρια. Όταν κάποτε ο Κολόμβος έπιασε ένα ντόπιο να κλέβει λίγο καλαμπόκι για να φάει, δίχως να διστάσει, του έκοψε ο ίδιος τα αφτιά και τη μύτη για παραδειγματισμό. Και παρόμοια περιστατικά υπήρξαν πολλά. 

Αρκετοί ήταν οι στρατιώτες που δεν άντεξαν την αναίτια και αλόγιστη βιαιότητα του Γενοβέζου και αποχώρησαν από το πλευρό του. Ένας από αυτούς, ονόματι Μπαρτολομέ Ντε Λας Κάσας, άφησε πίσω του γλαφυρές περιγραφές των όσων βίωσε υπηρετώντας ως Ισπανός στρατιώτης. Αποφάσισε, μάλιστα, να μείνει στην Αμερική, να χριστεί καθολικός ιερέας και να γίνει προστάτης των ιθαγενών. 

Βέβαια, δεν κατάφερε πολλά. 

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι, πριν την άφιξη του Κολόμβου το 1492, ο πληθυσμός μόνο του νησιού της Ισπανιόλα ανερχόταν στα τρία εκατομμύρια. Είκοσι χρόνια μετά την ισπανική εισβολή, οι εναπομείναντες ιθαγενείς ήταν μόλις 60 χιλιάδες. Ύστερα από πενήντα χρόνια, δεν είχε απομείνει κανείς. Όπως έγραφαν για πολλά χρόνια τα σχολικά βιβλία «εκπολιτίστηκαν»!...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημόσιο αγαθό λένε το εμβόλιο. 

Ρε άντε γ@μηθείτε.

Και το νερό και το φώς είναι Δημόσιο αγαθό.

Γιατί τα κόβετε; Τώρα ενδιαφερθήκατε ξαφνικά ;

Θα πεθάνει κοσμάκης απ το «δημόσιο αγαθό»!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ναι αλλά για τη Μαρφίν δεν λέτε τίποτα".

Τι να πούμε, ρε παλιάνθρωπε, που κάνεις πως σε νοιάζει, αλλά δεν έμαθες ότι έγινε δίκη και καταδικάστηκαν στελέχη της Τράπεζας, για τον εγκλωβισμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους;

Τι να πούμε, ρε αλητάμπουρα, που οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι, όπως συμβαίνει πάντα με τους ασφαλίτικους μηχανισμούς;

Σχολιο.- Στην υπόθεση με το βιτριόλι, από κάμερα βρήκαν την δράστη. Στην Καλλιθέα.

Στο κέντρο της Αθήνας δεν έχει κάμερες;

Προφανώς...

Αλλά αυτό που έπιασαν οι κάμερες δεν μπορούν να το δείξουν...

Σχολιο.- Επίσης, το πόρισμα της πυροσβεστικής για το εύφλεκτο υλικό που χρησιμοποιήθηκε,μιλάει για υλικό σπάνιο,το οποίο προμηθεύεται ο στρατός!!!!

ΟΧΙ ΙΔΙΏΤΕΣ.....

Σχολιο.- Ειδικά για τη Μαρφιν συνήθως ανοίγουν τον οχετο τους κάτι νοικοκυραιοι που επί χουντας θα είχαν πάνω από το κρεβάτι φωτογραφία του Μακαρεζου και θα τον έπαιζαν με την Ντελα Ρουνικ. Όταν λοιπόν αναφέρουν ως ενόχους συγκεκριμένα πρόσωπα, από ΣΥΡΙΖΑ μέχρι Ανταρσυα, και τους κάνεις πριντ σκριν τα σχόλια λέγοντας ότι θα πρέπει να αποδείξουν τα λεγόμενα τους, διαφορετικά τη στρουμφισαν δικαστικά, αρχίζουν τα μηνύματα στο ινμποξ - "με παρεξήγησες", "εντάξει, το έσβησα, μην το κάνουμε θέμα" και άλλα ωραία. Θρασυδειλα παλιοτομαρα!

Η Ντέλα Ρούνικ ήταν η μοντελα σύζυγος του διευθυντή της ΚΥΠ, του Ρουφογαλη. Στον γάμο τους στο Κολωνάκι είχε παραστεί όλη η επιχειρηματική σαπίλα - Βενζιναδες, Λατσηδες κ.λπ. Βέβαια, ο Ρουφογαλης είχε τις εξωαγωνιστικες συνήθειες πρώην διεθνούς καλαθοσφαιριστη του Τρύλου, χάνοντας περιουσιες ολόκληρες στην Πάρνηθα. Δεν ειναι να απορείς που του έλεγαν ότι οι Τούρκοι πάτησαν Κερύνεια και αυτός απαντούσε "τα βλέπω"!

Σχολιο.- ο Ρουφογάλης δεν μπορεί να είπε τέτοιο πράγμα όταν πάτησαν οι Τούρκοι στην Κερύνεια, διότι δεν ήταν πλέον στην ΚΥΠ - τον είχε διώξει ο Ιωαννίδης όταν ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο. Ξέρεις όμως με ποιον έκανε σχέση στη συνέχεια η κυρία Ντέλα; όταν χώρισε με τον Ρουφογάλη;

Σχολιο.- Με τον Κόκκαλη? μετά τον θυελλώδη δεσμό του με τη Λάσκαρη? Στην τύχη το έγραψα.Ήταν μπήχτης ο πράκτορας.Με έφεση στις γυναίκες άλλων,όπως του μακαρίτη!

Σχολιο.-  Με τον γιο του Ζουλφικάρ Αλί Μπούτο, του εκτελεσμένου προέδρου του Πακιστάν - και πολύ έντονη σχέση μάλιστα. Αυτός ήταν ο μεγάλος της έρωτας και κάποια στιγμή δολοφονήθηκε (νομίζω είχαν χωρίσει τότε αλλά αυτή όπως γράφει συγκλονίστηκε από το γεγονός). Τον Ρούνικ, έναν αμερικανό επιχειρηματία που παντρεύτηκε στη συνέχεια κι από κει πήρε και το επίθετο που έχει σήμερα, τον γνώρισε αργότερα (και πέθανε κι αυτός).

Σχολιο.- Έρχεται η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, "για τη Μαρφίν και για τον Αξαρλιάν δε λέτε τίποτα".

Έρχεται η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, "για τη Μαρφίν και για τον Αξαρλιάν δε λέτε τίποτα".

Εκτός του ότι... και λέμε και παραλέμε...

... τι είναι πάλι τούτο να θυμάστε τη Μαρφίν και τον Αξαρλιάν σε... άλλες επετείους - ενώ στοιχηματίζω ότι οι περισσότεροι ούτε θυμάστε τις ίδιες τις επετείους των γεγονότων (Μαρφίν και Αξαρλιάν) που επικαλείστε ως... αντίβαρο;

Και ποιος στο κάτω-κάτω σας εμπόδισε να διαδηλώσετε για τη Μαρφίν και για τον Αξαρλιάν; Αλλά ενώ κανείς δεν σας εμπόδισε... κατηγορείτε τους άλλους που διαδηλώνουν για το ένα αλλά όχι για τ' άλλο κλπ.;

Είστε... ολόιδιοι με τους νοσταλγούς (αυτό δα έλειπε) που βρίζουν τον κόσμο επειδή "έδιωξε με το συλλαλητήριο του 2008 την οικογένεια" αλλά αν προσπαθήσετε να διαδηλώσετε εσείς υπέρ της οικογένειας... ούτε ταξί θα γεμίσετε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν κατεξευτελιστεί παγκοσμίως! 

Όπως γράφει το AlJazeera.com

Η αστυνομία "εισήλθε σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια, μια γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας, για να απομακρύνει τους επίδοξους διαδηλωτές. Ένα βίντεο έδειξε αξιωματικούς να ρίχνουν χειροβομβίδες μέσα σε ένα κτίριο. Ένα άλλο κλιπ έδειξε ότι η αστυνομία ωθούσε φωτορεπόρτερ και άλλα διαπιστευμένα μέλη των ΜΜΕ.

Οι σκηνές υπενθύμισαν τις βαριές τακτικές που υιοθέτησε η αστυνομία τον περασμένο μήνα, όταν έσπασαν βίαια μια ειρηνική διαδήλωση που τιμούσε τη φοιτητική εξέγερση του 1973 εναντίον των τότε στρατιωτικών ηγετών της Ελλάδας".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το που απελευθερώθηκαν οι Παπαδάκης και Καμπαγιάννης δήλωσαν πως θα κάνουν μήνυση στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και σε κάθε άλλον υπεύθυνο, γιατί πιάστηκαν ενώ επιτελούσαν το λειτούργημά τους ως δικηγόροι, και γιατί 80 άνθρωποι στοιβάχτηκαν σε μια αίθουσα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία.

Ας μην αρχίσουν τα ηττοπαθή και μίζερα, "ε, και τι θα γίνει;". Η πάλη που διεξάγουμε είναι και ιδεολογική και θέλουμε να κερδίσουμε και κόσμο που δεν είναι μαζί μας αλλά δεν είναι και με τα αποβράσματα.

Σχολιο.- Αντίθετα εγώ νομίζω ότι έκαναν οι μπάτσοι το μοιραίο λάθος που τους συνέλαβαν.Δεν την θεωρώ καθόλου χαμένη ιστορία την μήνυσή τους...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τά ναζιστικά σκυλιά των ΜΑΤ που στελεχώνουν τίς ομαδες καταστολής του Χρυσαυγίτη Υπουργού Προ.Πο. εκτόνωσαν τό αβυσσαλέο μίσος τους επάνω σέ μία ανθοδέσμη που είχε αφεθεί στό σημείο δολοφονίας τού Αλεξη Γρηγορόπουλου..

Είναι αξιολύπητοι μέ την κατάντια τους...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τραμπούκοι του Χρυσοχοίδη επιτίθενται σε φωτογράφους και δημοσιογράφους... Μάλλον για να συνεχίσουν να διαπράττουν χυδαιότητες χωρίς καταγραφή



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθεροι Καμπαγιάννης και Παπαδάκης – Έκαναν μήνυση στον αστυνομικό διευθυντή Αττικής

Σχολιο.- Τι ελεύθεροι αφού απαγγέλθηκαν κατηγορίες!!!! Μη παίζει με τις λέξεις το αρθρο!!!! Και οι υπόλοιποι;;;;;

Σχολιο.- Δέν κρατούνται γιά νά περάσουν αυτόφωρο(αυτό καταλαβαίνω εγώ)..Είναι ελεύθεροι μεχρι τήν δίκη τους η οποία θα εκδικασθεί κατα πασα πιθανότητα μαζι μέ τήν δικη τους μήνυση στό Αστυνομικό διευθυντή Αττικής για παράνομη παρεμπόδιση καί σύλληψη...Νομιζω οτι καί οι υπολοιποι αφεθηκαν ελευθεροι μεχρι τήν δικη τους...

Σχολιο.- έτσι ακριβως είναι. Όχι ελεύθεροι, μη προφυλακστεοι. Ελεύθεροι θα πει απαλλαγμένοι από κατηγορίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Αν εμείς που ΔΕΝ θα κάνουμε εμβόλιο κληθούμε να υπογράψουμε χαρτί ότι δεν θα απαιτήσουμε νοσηλεία σε περίπτωση που νοσήσουμε (αυτό προτείνουν οι ... "καλοί άνθρωποι") (!) 

-Τότε κι εσείς που ΘΑ το κάνετε, θα υπογράψετε χαρτάκι ότι: αν έχετε παρενέργειες θα κάνετε τον Κινέζο. 

-Η ελευθερία του ατόμου να επιλέγει αν θα γίνει πειραματόζωο η όχι είναι συνταγματικό δικαίωμα κι όποιος τολμήσει να το καταπατήσει θα βρει μπροστά του πολύ κόσμο. 

-Έχω πληρώσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια για την περίφημη δημόσια υγεία, που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου στερήσει αυτά για τα οποία πληρώνω. Γκέγκε;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή

Ενημερωση: οι συνήγοροι καταφέραμε να μπούμε. Όλες οι προσαγωγές (ανω των 50) μετατρεπονται σε συλλήψεις, απαγγελλονται κατηγορίες 285ΠΚ, οι συλληφθέντες θα απαλευθερωθουν, και θα λάβουν κλήσεις για ακροατήριο. Κρατούνται όλοι σε έναν ενιαίο χώρο, η αστυνομία δεν τηρεί παρα ελάχιστα μέτρα, οδηγούνται ανά δύο στη Σήμανση και οι διαδικασίες θα τελειώσουν αργά τη νύχτα. Οι δικηγόροι που συνελήφθησαν, Θ. Καμπαγιαννης και Κ.Παπαδακης, στην απολογίες τους κατήγγειλαν αξιοποινες και πεθαρχικα ελεγκτές πράξεις του Αρχηγού Γαδα και κάθε άλλου υπεύθυνου, για παράβαση καθήκοντος (αρ. 34 κωδ. περί δικηγόρων) και 285 ΠΚ για τη μη τήρησης μέτρων προστασία από το covid στο χώρο της κράτησης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε η "επιστήμη" επιδοκίμαζε το DDT,τον αμίαντο,την ηρωίνη,και το να καπνίζουν οι έγκυοι. Που δείχνει ότι πάντα πρέπει να εξετάζουμε τα "δόγματα" και να ζητάμε αποδείξεις.Αυτό είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιστήμη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άδωνις είπε στον Αυτιά ότι "η ζωή δεν είναι μόνο ο covid. Αν ο άλλος αυτοκτονεί από τα χρέη αλλά έχει σωθεί από τον covid, εσείς όσοι μας καταλαβαίνετε δεν κάναμε και τίποτα σπουδαίο". ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ τι λέει? ο Άδωνις!!!!!!ξαναλέω ο Άδωνις....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.....07/12/1944

Οι Βρετανοί καταλαμβάνουν την Ακρόπολη (παρά τη συμφωνία με τον ΕΛΑΣ να μείνει έξω από τη σύγκρουση) και εγκαθιστούν σε αυτή βαριά όπλα με τα οποία βάλλουν κατά θέσεων του ΕΛΑΣ.

Στα άλλα μέτωπα, η ΙΙ Μεραρχία του ΕΛΑΣ, που μόλις είχε καταφθάσει στην Αθήνα, κυρίευσε τη Σχολή Χωροφυλακής, ενώ κατάφερε να κυκλώσει και να εξουδετερώσει τμήματα της Ορεινής Ταξιαρχίας που απειλούσαν την Καισαριανή. Οι Καισαριανιώτες ΕΛΑΣίτες κατέλαβαν το λόφο του Αράπη. Οι επιθετικές ενέργειες των Βρετανών σε Μοναστηράκι και Χατζηκώστα αποκρούστηκαν με επιτυχία, αναγκάζοντάς τους σε άτακτη υποχώρηση. Τμήματα του ΕΛΑΣ προωθήθηκαν έως την πλατεία Βάθη και την οδό Μενάνδρου. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, εντάθηκαν οι επιθέσεις της βρετανικής αεροπορίας κατά του άμαχου πληθυσμού. Μόνο στην Καισαριανή υπήρξαν 220 θύματα.

Στον Πειραιά, η απόπειρα απόβασης δυνάμεων στον Άη Γιώργη ανατράπηκε, ενώ τα ινδικά αποικιακά στρατεύματα που αποβιβάστηκαν στη Ζέα, παρέμειναν καθηλωμένα υπό την πίεση του 6ου Συντάγματος Πειραιά του ΕΛΑΣ. Στο Κερατσίνι ένα τμήμα περίπου 100 Ινδών αιχμαλωτίστηκε και αφοπλίστηκε. Νέα οδοφράγματα σχηματίζονταν παντού. Οι ΕΠΟΝίτες καλούσαν το λαό με το χωνί και εκείνος έσπευδε να συνδράμει: νέοι, γέροι, γυναίκες, παιδιά. «Ηθικόν λαού και μαχητών Πειραιώς άριστον!».

Σχολιο.- και μία συμβουλή: 

Μην κάνετε συμφωνίες με το διάολο. 

Δεν έχει μπέσα. 

Να το θυμάστε για την επόμενη φορά - όσοι μείνετε ζωντανοί !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην ξεχνάτε: 

Οι τράπεζες μπορούν να χρηματοδοτούν τον μισό πληθυσμό 

της γης και να τον στρέφουν εναντίον του άλλου μισού. 

Πληρώνουν οικονομικούς εκτελεστές, πολιτικούς, παπαγαλάκια δημοσιογράφους, δικαστές, καθηγητές, πανεπιστήμια, καλλιτέχνες κλπ, κλπ. 

Δηλαδή τους μπάτσους δεν θα χρηματοδοτήσουν ??? 

Να γιατί πρέπει να καταστραφούν οι τράπεζες, 

το συντομότερο δυνατόν !!! 

Αυτές σκότωσαν τον Γρηγορόπουλο, αυτές εξευτελίζουν και τη μνήμη του σήμερα. 

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΙΤΗ, 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Αμερικανικά ΜΜΕ: «Το Τσιπάκι Που Θα Βάλουν Οι Έλληνες Σκοτώνει Τον Άνθρωπο...» (Βίντεο).

Πολλές είναι οι κατηγορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, πως το τσιπάκι που αναμένεται να εμφυτέψουν στους Έλληνες, τους επόμενους μήνες, έχει την δυνατότητα να σκοτώσει!Την ανακοίνωση έκανε το κανάλι FOX NEWS, ενώ υπάρχουν και πολλά βίντεο στο διαδίκτυο, που αποδεικνύουν την θανατηφόρα λειτουργία του RFID.

Το εν λόγω τσιπάκι χρησιμοποιείται στην Αμερική σε κατάδικους, οι οποίοι άν αποδράσουν πεθαίνουν αμέσως.

Μια γυναίκα από την Αμερική, έχασε επίσης την ζωή της από το τσιπάκι RFID.

Δείτε τo βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=1VCgK45ZY6Q&feature=emb_logo



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακρωτηριασμός χεριού διαδηλωτή στο Παρίσι από το βομβίδα κρότου λάμψης της καθεστωτικής αστυνομίας!!

06/12/2020

Ένας διαδηλωτής ακρωτηριάστηκε στο δεξί του χέρι κατά την επεισοδιακή διαδήλωση κατά του νόμου καθολικής ασφάλειας στο Παρίσι χθες Κυριακή 5/12/20. Ο διαδηλωτής έχασε τα 5 του δάκτυλα από το δεξί του χέρι και νοσηλεύεται πάντα στο νοσοκομείο. Επιχείρησε να πιάσει μια βομβίδα κρότου λάμψης που την πέρασε για δακρυγόνο σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Κατά τα επεισόδια με το κίνημα Κίτρινα Γιλέκα πολλοί διαδηλωτές έμειναν μονόφθαλμοι ενώ κάποιοι ακρωτηρίαστηκαν στα χέρια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ισραηλινοναζιστικο  καθεστως  στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα σε Σύρους αξιωματικούς του στρατού μέσω WhatsApp από Κύπρο να μην συνεργάζονται με Χεζμπολλά!!!!!!

06/12/2020

Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως  απείλησε ανώτερους αξιωματικούς του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στη νότια περιοχή να μην συνεργαστούν με τη Λιβανέζικη Χεζμπολάχ σε μηνύματα που αποστέλλονται απευθείας στα κινητά τους, ανέφερε το al-Akhbar στις 4 Δεκεμβρίου, αναφέροντας πηγές ενημερωμένες ..

Τα μηνύματα στάλθηκαν απευθείας από έναν αριθμό που φιλοξενείται στην Κύπρο στα προσωπικά κινητά τηλέφωνα των αξιωματικών μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp.Προφανώς είναι δουλειά ισραηλινοναζιστών πρακτόρων…

“Η Χεζμπολάχ και το Ιράν σας εκμεταλλεύονται για να λειτουργήσετε στα σύνορα εναντίον του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος, έχετε την ευθύνη και δεν θα είστε μακριά από τις απαντήσεις μας”, ανέφερε το μήνυμα.

Πηγή της SAA είπε στην εφημερίδα al-Akhbar ότι ήταν η πρώτη φορά που το ισραηλινοναζιστικο καθεστως  έστειλε απειλή απευθείας σε ανώτερους Σύριους αξιωματικούς.

Νωρίτερα φέτος, το IDF έριξε φυλλάδια στη νότια περιοχή της Συρίας, προειδοποιώντας ανώτερους αξιωματούχους του 1ου Σώματος του SAA να μην συνεργαστούν με τη Χεζμπολάχ.

Στις 18 Νοεμβρίου, οι ισραηλινοναζιστικές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν τον αξιωματικό του στρατηγού Akram Hawija, διοικητή του 7ου τμήματος του 1ου σώματος. Ο Hawija ήταν ένας από τους αξιωματικούς που αναφέρονται στα φυλλάδια.

Μια πηγή από δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν στη νότια Συρία δήλωσε στο al-Akhbar ότι οι πρόσφατες απειλές του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος  δεν επηρέασαν τις σχέσεις με το SAA.

“Μια πολύ καλή και στενή σχέση έχει σχηματιστεί μεταξύ των δύο πλευρών μετά από χρόνια μάχης δίπλα-δίπλα”, δήλωσε η πηγή, η οποία χαρακτήρισε τη σχέση “εξαιρετική”.

Σύμφωνα με το al-Akhbar, το 1ο Σώμα του SAA οδηγεί τώρα προσπάθειες για την ανοικοδόμηση των δυνατοτήτων της Συρίας στην πρώτη γραμμή με το κατεχόμενο Γκολάν. Οι σύμμαχοι της Συρίας, το Ιράν και η Χεζμπολάχ, υποστηρίζουν αυτές τις προσπάθειες.

Νέες στρατιωτικές κατασκηνώσεις και οχυρές θέσεις χτίζονται κατά μήκος της πρώτης γραμμής. Ορισμένες από αυτές τις νέες θέσεις χτυπήθηκαν από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως  τους τελευταίους μήνες. Η πηγή του al-Akhbar τόνισε ότι οι εργασίες στη νότια περιοχή της Συρίας θα συνεχιστούν, επιβεβαιώνοντας ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν βρίσκονται στην περιοχή “όσο υπαγορεύουν τα σχέδια”.

Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως  ελπίζει ότι η πίεση του θα αναγκάσει το Ιράν να εγκαταλείψει τη Συρία, ή τουλάχιστον να σπρώξει τις ιρανικές δυνάμεις έξω από τη νότια περιοχή της χώρας. Πιθανότατα δεν θα συμβεί σύντομα. Προειδοποιώντας τους Σύριους αξιωματικούς, το Τελ Αβίβ επαναλαμβάνει αυτήν την αποτυχημένη στρατηγική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



642 παιδιά από ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες από την Ευρώπη είναι στα στρατόπεδα κράτησης τζιχαντοφασιστών ISIS στον κούρδικο θύλακα στη Συρία. Οι χώρες της Ευρωπης που αναγνωρισαν αυτά τα γουρουνια σαν πολιτες τους  αρνούνται να τα τους παρουν πισω…..

06/12/2020

Σύμφωνα με το rt 642 παιδιά από ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες από την Ευρώπη βρίσκονται στα στρατόπεδα κρατουμένων ή λαθρομεταναστων της ISIS με μεγαλύτερο το al Hawl σε περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι στη Β Συρία. Ο υπεύθυνος Εξωτερικών Υποθέσεων της κούρδικης οντότητας δήλωσε πως οι χώρες της Ευρωπης που αναγνωρισαν τους ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες σαν «πολιτες» τους  αρνούνται να παρουν πισω τα παιδιά των ισλαμοφασιστικων γουρουνιων με χαρακτηριστικό π.χ την Ολλανδία. Στην κάμερα μίλησαν μια ισλαμοφασιστω λαθρομεταναστρια που εγινε «Βελγίδα» υπηκοος και μια και μια ισλαμοφασιστω λαθρομεταναστρια που εγινε Ολλανδέζα υπηκοος,  μητέρες τέτοιων παιδιών. Το δικαστήριο στην Ολλανδία αρνήθηκε πρόσφατα να ερθουν παλι πισω στη χωρα τους αυτά τα παιδιά με το σκεπτικό ότι το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πολιτικό. Στα στρατόπεδα αυτά διαμένουν τζιχαντοφασίστες της ISIS και οι οικογένειές τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντείνεται το πεδίο αντιπαράθεσης Ρωσίας ΕΕ/ΗΠΑ από το Καράκας ως τη Μολδαβία, Λευκορωσία,  και το εμβόλιο covid19.

06/12/2020

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα μποικοτάρει τις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται εκεί. Ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος Γκουάιντο κατ΄ουσίαν επικεφαλής της αντιπολίτευσης έχει αναγνωριστεί ως νόμιμος μεταβατικός πρόεδρος από ΗΠΑ,Γαλλία, ΕΕ κ.α ενώ ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας ο Μαδούρο στηρίζεται σταθερά από την Κίνα και τη Ρωσία. Ο Μαδούρο κατηγόρησε στο παρελθόν τις ΗΠΑ ότι εκπόνησαν από τον Λευκό Οίκο ένα σχέδιο για να οδηγήσουν στη χώρα του την τρομοκρατία.

Στη Μολδαβία όπου υπάρχει αποσχισμένη ρωσόφωνη μειονότητα στην Υπερδνειστερία στα πρότυπα της Ουκρανίας έγιναν πρόωρες εκλογές στις 1 Νοέμβρη τις κέρδισε η υποστηριζόμενη από ευρωενωσιακά κεφάλαια την ΕΕ και δύση υποψήφια η Μάγια Σάντο. Είναι ν΄αναλάβει καθήκοντα στις 24 Δεκέμβρη αλλά κινητοποίησε διαδηλώσεις κι απαιτεί άμεση πτώση της κυβέρνησης καθώς η τελευταία πέρασε νόμο από τη Βουλή όπου έχει την πλειοψηφία με τον οποίο οι μυστικές υπηρεσίες θα είναι υπό τον έλεγχο του Κοινοβουλίου κι όχι του Προέδρου. Επίσης ψηφίστηκε νόμος με τον οποίο η ρώσικη γλώσσα θα έχει κυρίαρχο ρόλο μετά τη ρουμάνικη στη χώρα.. Οι αντιδράσεις της πολύχρωμης αντιπολίτευσης ήταν άμεσες και έβγαλε τους ρωσοφοβικούς οπαδούς της στο δρόμο….Ο απερχόμενος φιλορώσος πρόεδρος  Ίγκορ Ντόντον είναι αντιμέτωπος με καταστάσεις Μινσκ αλλά απάντησε έγκαιρα στερώντας από την Maya Sandu ένα μέρος των προεδρικών εξουσιών. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Igor Dodon υιοθέτησε έναν αριθμό νομοσχεδίων που αποσύρουν από τη σφαίρα επιρροής της Νέας Προέδρου τις μυστικές υπηρεσίες και την ασφάλεια κι έδωσε το στάτους της διεθνούς επικοινωνίας στη ρώσικη, αδειοδοτεί εκ νέου ρώσικα κανάλια και ευνοεί ρώσικα φάρμακα. Για στάχτη στα μάτια:

Το Κοινοβούλιο επέστρεψε ένα κομμάτι γης στο οποίο πρόκειται να χτιστεί μια νέα αμερικανική πρεσβεία. Η Σάντο απείλησε τον Ντόντον με Μαϊντάν ως απάντηση, αλλά μέχρι στιγμής όλα αποδείχτηκαν μερικές πορείες. Ο Ντόντον απείλησε επίσης ώστε να μην αφήσει τη νέα πρόεδρο να χρησιμοποιήσει το σενάριο εξουσίας στην Υπερδνειστερία.

Στη Λευκορωσία η διαμάχη έχει πάρει και θρησκευτικές διαστάσεις,αφού σύμφωνα με τον Δημήτρη Λιάτσο ”όπου η εκκλησία είναι διαχωρισμένη από το κράτος με βάση τα… ευρωπαϊκά πρότυπα, «κάποιοι» επιχειρούν να δημιουργήσουν νέες εκκλησιαστικές δομές, οι διαδηλωτές ωθούνται να καταλάβουν την έδρα της ορθοδόξου εκκλησίας και να υπογράψουν συμφωνία με την εκεί ολιγομελή… καθολική εκκλησία! Η ηγεσία του Μινσκ αναγκάστηκε να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα του καθολικού αρχιεπισκόπου, Ταντέους Κοντρουσέβιτς, ο οποίος ανοικτά προβοκάριζε με εκκλήσεις στους πολίτες να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις και τις επιθέσεις κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας!” Η δε πρωτοκλασάτη ηγέτης της φιλοευρωενωσιακής αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια που αυτοανακηρύχθηκε κι αυτή νικήτρια με υποστήριξη από το γνωστό τιμ των ισχυρών δυτικών χωρών αυτές τις μέρες απέστειλε επιστολή στον Πάπα και ζητάει την παρέμβαση του!!!

Η Μολδαβία είναι το νέο πεδίο της ρωσοατλαντικής διαμάχης με παράλληλους όρους κυρίαρχο ρόλο αντιπολιτεύσεων που ενσπείρουν αποσταθεροποίηση όπως έκαναν σε Ουκρανία, Λευκορωσία, Κιργιζία χώρες ρώσικων συμφερόντων..

Άλλο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας ΕΕ/ΗΠΑ είναι το περιβόητο εμβόλιο κατά κορωνοιού. Η ΕΕ απαγορεύει στα κράτη μέλη της να εγκρίνουν το ρώσικο εμβόλιο. Η Ουγγαρία που το παρέλαβε απειλείται με κυρώσεις. H EE προωθεί κυρίως το αμερικάνικο εμβόλιο της Pfizer που όμως σύμφωνα με ειδήμονες είναι γονιδιακή θεραπεία….Ο Λαβρόφ είπε πως η Δύση δίνει προτεραιότητα στην πολιτική παρά στην υγεία σε αυτό το θέμα και ότι ζήτησε από την Ευρώπη συνεργασία για την πανδημία και την αντιμετώπισή του και σε επιστημονικό επίπεδο και το Συμβούλιο της Ευρώπης αρνήθηκε…




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Μακρόν αρνείται τον πανεμβολιασμό. Λέει ακριβώς:δεν τα γνωρίζουμε όλα για αυτό το εμβόλιο όπως δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τον ιό.

05/12/2020

O Μακρόν παίρνει αποστάσεις από τον πανεμβολιασμό. Σου λέει κι έχει δίκιο ώρα είναι να πέσω από κανένα Pfizergate. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι Μαρία Δεναξά δήλωσε: Πιστεύω πιο πολύ στο να πείσουμε μέσω διαφάνειας απ’ ότι στην υποχρέωση.Για τα εμβόλια που συνηθίζουμε να κάνουμε στα παιδιά, είχαμε εμπειρία δεκαετιών. Πιστεύω πως είναι αντιπαραγωγικό να κάνουμε υποχρεωτικό εμβόλιο που δεν γνωρίζουμε για μια παθολογία που είναι καινούργια.Και προσθέτει: «Δεν πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για αυτό το εμβόλιο,γιατί πρώτα απ όλα πρέπει να είμαστε πολύ ειλικρινείς και πολύ διαφανείς. Δεν τα γνωρίζουμε όλα για αυτό το εμβόλιο όπως δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τον ιό. Σε κάθε φάση θα λέμε ότι γνωρίζουμε». Συνεχίζει :«Εγώ θα ήμουν πολύ προσεκτικός πάνω στο θέμα, δεν είμαι επιστήμονας,ούτε γιατρός.Καταφθάνουν εμβόλια και δεν είναι μόνο ένα. Τώρα καταφθάνει ένα εμβόλιο με τον αγγελιαφόρο RNA,είναι πρωτοποριακό κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε μ’ αυτή την τεχνολογία»..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτος 2027 μια επικίνδυνη μετάλλαξη του κοβιντ 19 γνωστός πλέον ως κοβιντ 26 χτυπάει την πόρτα μας.

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα σε αντίθεση με το μακρινό 2020 τα έχει χάσει.

Ο αιώνιος πρωθυπουργός Κυριάκος (με την υπερλαμπρη Μαρεβα) κάνουν σύσκεψη με την Παγώνη και τον Συψα οι οποίοι εισηγούνται την λύση λέγοντας ότι για να γλιτώσουμε από την πανδημία πρέπει να ευνουχιστούν όλοι οι άνδρες ηλικίας 15-70 ετών.

Επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων βεβαιώνουν ότι δεν χρειάζονται αρχιδια για να συνουσιάζεσαι και θα ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή.

Αρχίζει μια αντιπαράθεση και κάποιοι πσεκαΖμενοι δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να κόψουν τ αρχιδια τους.

Τους επιτίθενται οι γνωστές μαινάδες ,;που έχουν κόψει εδώ και χρόνια τα αρχιδια των δικών τους συντρόφων, με τα γνωστά «και τι τα θέλετε τα αρχιδια , αφού πλέον τα έχουμε εμείς».

Ο Μουμτζης γράφει βαρυσήμαντο άρθρο στην καθημερινή και μιλάει για έναν ασφαλή κόσμο χωρίς αρχιδια, ενώ ξανατονιζει την ευλογία του να έχουμε τον Κουλι πρωθυπουργό.

Χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στην παρανομία στα βουνά δηλώνοντας , «καλύτερα νεκροί παρά χωρίς αρχιδια» ενώ οι αρχιδοαφαιρεσεις ξεκινούν.

Μητσοτακουλα βάζουν μέσο για να προηγηθούν στο μουνουχισμα , γιατί εκτός από το γεγονός ότι θα γλιτώσουν από τον κοβη θα ζήσουν και 300 χρόνια.

Ο Μουμτζης ξαναγράφει άρθρο για την ευτυχία να έχουμε πρωθυπουργό τα επόμενα 300 χρόνια τον Κυριακούλη.

Όσοι δεν κόψανε τα αρχιδια τους πηδάνε από τα μπαλκόνια σε αυτή την προοπτική και δίνουν τέρμα στην μίζερη ζωή τους.

Η Ελλάδα πλέον έχει απαλλαγεί από τους πσεκαΖμενους για πάντα.

Κατοικούν ευτυχισμένοι άνθρωποι , αλλά χωρίς αρχιδια.

Η τέλεια κοινωνία δηλαδή, Μητσοτακική 1000%.


Χθες ανέβασα προφητική ανάρτηση ενός φίλου,  ο οποίος έγραφε πως το έτος 2027 που θα έρθει ο κόβιντ 26 οι γιατροί κι ο Κούλης θα συστήσουν στους άντρες να ευνουχιστούμε... κάποιοι δεν θα αντέξουμε και θα πέσουμε από τα μπαλκόνια, οι υπόλοιποι θα ζήσουν μια ευτυχισμένη μητσοτακική ζωή χωρίς αρχίδια - το θυμάστε βεβαίως.

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ... ΙΔΟΥ!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.



ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ: Τα ανδρικά γεννητικά όργανα αποτελούν «πύλη εισόδου» για τον ιό

Δευτέρα 7 Δεκέμβριος 2020 | 06:16

Στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τον τρόπο επίδρασης του κορωνοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό, αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο ιός καθυστερεί να αποβληθεί από τον ανδρικό οργανισμό.

Συνεχίζοντας την έρευνα διαπίστωσαν ότι η αιτία του φαινομένου αυτού μπορεί να οφείλεται στους όρχεις.

Όπως αναφέρει το iatropedia, οι εν λόγω επιστήμονες συμπεραίνουν ότι το εν λόγω ανατομικό μέρος των ανδρών αποτελεί «ευαίσθητο σημείο» αυξάνοντας τις πιθανότητές τους να αρρωστήσουν βαριά από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορονοϊός Covid-19, καθώς διαθέτουν σε αφθονία τα κύτταρα που προσελκύουν τον ιό.

Η μελέτη

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μικρή μελέτη για να εξετάσουν την ταχύτητα αποβολής του κορωνοϊού από τον οργανισμού. Η μελέτη αυτή αφ’ ενός έδειξε ότι ο κορωνοϊός είναι πιο επίμονος στους άνδρες. Αφ’ ετέρου οδήγησε σε μία θεωρητική εξήγηση για την διαφορά μεταξύ των δύο φύλων που έχει παρατηρηθεί από τις αρχές κιόλας της πανδημίας.

Η θεωρία αυτή επικεντρώνεται στους όρχεις και στα κύτταρα στα οποία προσκολλάται ο κοροναϊός. Τα κύτταρα αυτά είναι όσα εκφράζουν μία πρωτεΐνη που λέγεται μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης 2 (ACE2).

Η ACE2 φυσιολογικά συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Βρίσκεται προσκολλημένη στην εξωτερική επιφάνεια (κυτταρική μεμβράνη) ορισμένων κυττάρων του σώματος και ειδικότερα στα επιθηλιακά κύτταρα των πνευμόνων, του λεπτού εντέρου, των νεφρών, της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.

Τα όργανα αυτά είναι εκείνα που πλήττει περισσότερο ο κορωνοϊός. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα επιθηλιακά κύτταρά τους λειτουργούν ως «πόρτα» για την είσοδο του ιού στον οργανισμό, αφού ο κοροναϊός ενώνεται με την ACE2 και εισβάλλει στο εσωτερικό τους.

Οι όρχεις και η ACE2

Ωστόσο και οι όρχεις διαθέτουν υψηλά επίπεδα της ACE2, ενώ αντιθέτως οι ωοθήκες όχι. Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη νέα μελέτη εξέφρασαν τη θεωρία ότι οι όρχεις αποτελούν πρόσθετη «πύλη εισόδου» για τον κοροναϊό. Και επειδή είναι εγγενώς προστατευμένοι από τις επιθέσεις του ανοσοποιητικού, αποτελούν το τέλειο «καταφύγιο» γι’ αυτόν.

Έτσι, ο κοροναϊός «κρύβεται» σε αυτούς και γι’ αυτό είναι πιο επίμονος και πιο επιθετικός στους άνδρες, λένε.

Την θεωρία αυτή εκφράζουν σε προκαταρκτική ανάρτησή στους στον σέρβερ επιστημών Υγείας MedRxiv. Στην ιστοσελίδα αυτή οι ερευνητές αναρτούν τις αδημοσίευτες μελέτες τους. Σε αντίθεση με τις μελέτες που δημοσιεύονται στις ιατρικές επιθεωρήσεις, οι εργασίες σε αυτόν τον σέρβερ δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμα από ανεξάρτητη ομάδα επιστημόνων.

Πώς έγινε η έρευνα

Τη νέα μελέτη πραγματοποίησε ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής μία ογκολόγο στη Νέα Υόρκη και τη μητέρα της, μικροβιολόγο στη Βομβάη της Ινδίας.

H Dr Aditi Shastri, ογκολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Montefiore, και η Dr Jayanthi Shastri από το Εθνικό Ιατρικό Κολλέγιο Topiwala, συμπεριέλαβαν στην μελέτη τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο με τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, καθώς και μολυσμένους συγγενείς τους.

Οι ερευνητές υπέβαλλαν μέρα παρά μέρα τους εθελοντές τους σε εξετάσεις, καταγράφοντας το ιϊκό φορτίο στον οργανισμό τους. Στόχος τους ήταν να διαπιστώσουν σε πόσο καιρό θα αποβαλλόταν ο κορωνοϊός από τον οργανισμό τους.

Όπως διαπίστωσαν, στις 20 γυναίκες που εξέτασαν, η μέση διάρκεια αποβολής του ιού ήταν 4 ημέρες. Ωστόσο στους 48 άνδρες έφτασε τις 6 ημέρες.

Η τάση αυτή επιβεβαιώθηκε σε τρεις μακρινές οικογένειες ασθενών, τα μέλη των οποίων επίσης υποβλήθηκαν στην ίδια διαδικασία.

Οι ερευνητές λένε ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην παρατηρούμενη διαφορά μεταξύ των φύλων. Οι άνδρες, λ.χ., είναι πιθανότερο να καπνίζουν, να έχουν υπέρταση και να πάσχουν από στεφανιαία νόσο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες προδιαθέτουν στην ανάπτυξη πιο σοβαρής νόσου από τον νέο κορωνοϊό.

Αν, όμως, ευσταθεί η νέα θεωρία, τότε ο κορωνοϊός Covid-19 θα μπορούσε κάλλιστα να μεταδίδεται και με την σεξουαλική επαφή, λέει η νεώτερη Dr Shastri. «Αν ο κοροναϊός κρύβεται στους όρχεις, μπορεί κάλλιστα να εκκρίνεται στο σπερματικό υγρό», είπε.

Η θεωρία αυτή θα μπορούσε να εξηγεί γιατί οι άνδρες πεθαίνουν σε πολύ υψηλότερα ποσοστά απ’ ό,τι οι γυναίκες. Παρότι είναι παρόμοια η αναλογία ανδρών-γυναικών που νοσούν, σε Κίνα, Νότια Κορέα, Ιταλία, ΗΠΑ και αλλού οι θανόντες είναι πολύ συχνότερα άνδρες.

Ακόμα και στη χώρα μας, οι άνδρες που έχουν χάσει τη ζωή τους αποτελούν το σχεδόν 74% των θυμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Οι ερευνητές λένε ότι η θεωρία τους πρέπει τώρα να ελεγχθεί σε κυτταρικές καλλιέργειες, ζώα και σε ασθενείς που ανάρρωσαν από τον ιό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν τουρκικό πλοίο

 Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 23:25

Οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης αναχαίτισαν ένα τουρκικό πλοίο που με σημαία Τζαμάικας κατευθυνόταν στο λιμάνι Μισράτα στη δυτική Λιβύη, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο εκπρόσωπός τους.

Η Τουρκία είναι ο κύριος ξένος υποστηρικτής της Κατοχικης Κυβέρνησης των Ισλαμοφασιστων των Αποικιοκρατων και των Οθωμανων που εδρεύει στην Τρίπολη, οι ισλαμοφασιστικες δυνάμεις της οποίας εδώ και χρόνια αναμετρώνται στο πεδίο της μάχης με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) με έδρα την ανατολική Λιβύη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: «Ταυτότητα εμβολιασμού» για όσους κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid-19

 Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 16:51

Ταυτότητα εμβολιασμού θα λαμβάνει ο κάθε πολίτης στη Βρετανία όταν κάνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ.

Η ταυτότητα έρχεται με τη μορφή κάρτας, χρώματος ανοιχτού μπλε-λευκού και μεγέθους εφάμιλλου με εκείνο μιας πιστωτικής, και πάνω της θα αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία του πολίτη και του εμβολιασμού που δέχτηκε, όπως επί παραδείγματι η ημερομηνία χορήγησης και ο αριθμός παρτίδας.

Μια φωτογραφία της κάρτας βγήκε στη δημοσιότητα καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται για τον εμβολιασμό από αύριο, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ενώ η πρώτη παρτίδα του εμβολίου Pfizer / BioNTech έφτασε το Σαββατοκύριακο στη Βρετανία.

Οι κάρτες θα λειτουργήσουν ως υπενθύμιση για τη δεύτερη δόση του εμβολίου, γράφοντας: «Μην ξεχάσετε τον εμβολιασμό COVID-19» και υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους να κρατήσουν την κάρτα στα πορτοφόλια ή τις τσάντες τους.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης πάντως έχουν αποφύγει να κάνουν λόγο για «διαβατήρια εμβολίων» στη χώρα.

«Όχι, αυτό δεν προγραμματίζεται ... Σίγουρα δεν σκοπεύω να παρουσιάσω διαβατήρια εμβολίων και δεν γνωρίζω κανέναν άλλον στην κυβέρνηση που το σκοπεύει», δήλωσε στο Sky News ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Όταν πιέστηκε από δημοσιογράφο τη Δευτέρα σχετικά με το αν οι κάρτες ήταν «διαβατήρια», ο συντηρητικός νομοθέτης Τζέιμς Κλέβερλι είπε: «Πρόκειται για το ξεκλείδωμα, για το ξεκλείδωμα της ζωής των ανθρώπων. Πρόκειται για το ξεκλείδωμα της οικονομίας, για να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τις ζωές και την οικονομία».

Ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τα εμβόλια, Νάντχιμ Ζαντχάουι, είχε δηλώσει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ότι αναμένει πως αυτοί που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού πιθανόν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να τους αρνούνται την είσοδο σε εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφους και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτό, ο Γκόουβ απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι ο κόσμος θα χρειάζεται ένα εμβόλιο-διαβατήριο για να πάει στην παμπ, στο θέατρο ή σε αθλητικές εκδηλώσεις.

«Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους» τόνισε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ένα έξυπνο, ελεγχόμενο από δορυφόρο πολυβόλο σκότωσε τον Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα»

 Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 14:19

Ο φόνος του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα του Ιράν, τον περασμένο μήνα, πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως με τεχνητή νοημοσύνη και ένα πολυβόλο εξοπλισμένο με «ελεγχόμενο από δορυφόρο έξυπνο σύστημα», δήλωσε υψηλόβαθμος Ιρανός στρατιωτικός διοικητής, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. 

Το Ιράν έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για τη δολοφονία του Μοχσέν Φαχριζαντέχ, ο οποίος θεωρούνταν από δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ο εγκέφαλος του μυστικού ιρανικού προγράμματος για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Η Τεχεράνη αρνείται επίμονα πως επιδιώκει να αναπτύξει τέτοια όπλα.

Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε αρνηθεί την ευθύνη για τον φόνο, όμως στο παρελθόν έχει παραδεχθεί πως διεξήγε μυστικές επιχειρήσεις συγκέντρωσης πληροφοριών κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει δώσει λεπτομέρειες για τον θάνατο του Φαχριζαντέχ στις 27 Νοεμβρίου σε ενέδρα που είχε στηθεί στο αυτοκίνητό του κοντά στην Τεχεράνη.

«Κανένας τρομοκράτης δεν ήταν παρών στο πεδίο... Ο μάρτυρας Φαχριζαντέχ οδηγούσε όταν ένα όπλο, το οποίο χρησιμοποιούσε μια προηγμένη κάμερα, εστίασε πάνω του» δήλωσε ο Αλί Φανταβί, υποδιοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, στη διάρκεια τελετής χθες, Κυριακή, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Tasnim.

«Το πολυβόλο ήταν τοποθετημένο πάνω σ' ένα ημιφορτηγό και ελεγχόταν από δορυφόρο» πρόσθεσε.

Ο Φανταβί έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως βρήκαν «στοιχεία για τους δολοφόνους», αν και δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει οποιεσδήποτε συλλήψεις. Λίγο μετά τον φόνο του Φαχριζαντέχ, αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην κρατική τηλεόραση πως ένα φορτηγό είχε εκραγεί και στη συνέχεια ομάδα ενόπλων είχε ανοίξει πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αλί Σαμχανί, γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, δήλωσε πως ο φόνος πραγματοποιήθηκε με «ηλεκτρονικές συσκευές» και χωρίς ανθρώπους επί του πεδίου.

 «Δεκατρείς πυροβολισμοί ρίχτηκαν εναντίον του μάρτυρα Φαχριζαντέχ με ένα πολυβόλο ελεγχόμενο από δορυφόρο... Στη διάρκεια της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν τεχνητή νοημοσύνη και τεχνικές αναγνώρισης προσώπου» δήλωσε ο Φανταβί. «Η γυναίκα του, η οποία καθόταν σε απόσταση 25 εκατοστών απ' αυτόν στο ίδιο αυτοκίνητο, δεν τραυματίστηκε» πρόσθεσε.

Ο Φαχριζαντέχ, για τον οποίο το Ισραήλ είχε δηλώσει πως ήταν από τους πρωταγωνιστές της συνεχιζόμενης προσπάθειας του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ήταν ο πέμπτος Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας, που σκοτώθηκε σε στοχευμένη επίθεση από το 2010 μέσα στο Ιράν, και ο δεύτερος υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος που δολοφονήθηκε μέσα στο 2020.

Ο διοικητής της επίλεκτης Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σουλεϊμανί σκοτώθηκε τον Ιανουάριο σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροπλάνου στο Ιράκ. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ενισχύει την δύναμή του - Ο συνασπισμός του κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές

 Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 09:37

Η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο πήρε και πάλι τον έλεγχο του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, παρολη τη λυσσα των βορειοαμερικανων νεοφιλελε ναζιστων, με τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, τις οποίες μποϊκοτάρισε μόνο  η προδοτικη αμερικανοπληρωμενη χαφιεδικη «αντιπολίτευση» του χαφιε Γκουαϊδό  και οι οποίες σηματοδοτήθηκαν από πολύ μεγάλη αποχή του 69% και τις συνηθεις αποικιοκρατικες επικρίσεις.

Ο συνασπισμός που στηρίζει τον πρόεδρο Μαδούρο, ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος Σιμόν Μπολιβάρ, έλαβε το 67,7% και 3.558.320 των 5,2 καταγεγραμμένων ψήφων, του 82% των καταμετρημένων ψήφων, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) Ίντιρα Αλόνσο.

Το κομμάτι της σοσιαλδημοκρατικης αντιπολίτευσης που συμμετείχε στην ψηφοφορία, η Δημοκρατικη Συμμαχια,  έλαβε 944.665 ψήφους και το 18% των ψήφων, δήλωσε η ίδια. Ο κλοουν χαφιες της ναζιστικης Ουασινγκτον  που εχουν διορισει στην ακροδεξια χαφιεδικη «αντιπολίτευση» Χουάν Γκουαϊδό,  είχε καλέσει σε μποϊκοτάζ των εκλογών.

Η Ενωμενη Συμμαχια Βενεζουελας πηρε 220.502 ψηφους και 4,19%.  

Η Εναλλακτικη Λαϊκη Επανασταση του ΚΚΒενεζουελας και αλλων συμμαχων του Μαδουρο, που κατεβηκαν στις εκλογες αυτονομα, πηραν 143.917 ψηφους και 2,73%.

Και διάφοροι ανεξαρτητοι πήραν 357.609 ψηφους, δηλαδη 6,79%.

Η πρόεδρος του CNE δεν διευκρίνισε πώς κατανέμονται οι 277 έδρες για τις οποίες ψήφιζαν 20 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

Η αποχή έφτασε το 69%, καθώς οι πολίτες ακολούθησαν μαζικά την προπαγανδα  της ακροδεξιας χαφιεδικης «αντιπολίτευσης» «να μείνουν στο σπίτι».

Στις βουλευτικές εκλογές του 2015, με τις οποίες η χαφιεδικη αμερικανοπληρωμενη προδοτικη «αντιπολίτευση» είχε βάλει τέλος σε 15 χρόνια στο ονειρο της Ανεξαρτητης Βενεζουελας, της αριστερης σοσιαλδημοκρατις, του τσαβισμού στο κοινοβούλιο, η συμμετοχή είχε φτάσει το 71% (ήταν 66,45% το 2010).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020

Καταγγελίες για νέα αστυνομική καταστολή στη Χιλή

Κοινωνικές οργανώσεις κατήγγειλαν την Κυριακή την αστυνομική καταστολή κατά των διαδηλώσεων στη λεωφόρο Απελευθερωτή Στρατηγού Μπερνάρντο Ο' Χίγκινς, πιο γνωστή ως "Λα Αλαμέδα", στη Χιλή.

Τι αίτημα των διαμαρτυριών είναι η απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων που έχουν φυλακιστεί μετά την κοινωνική έκρηξη στο έθνος της Νότιας Αμερικής στις 18 Οκτώβρη 2019.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κόμματος Επαναστατών Εργαζομένων της Χιλής (PTR), ο αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται σε 5.000, εκ των οποίων 600 βρίσκονται σε προληπτική κράτηση και 700 έχουν καταδικαστεί για φερόμενα εγκλήματα δημόσιας τάξης, αλλά κανένα δεν έχει επαληθευτεί, καθώς στοιχειοθετήθηκαν μόνο από καταθέσεις πρακτόρων του κράτους.

Επιπλέον, πολλοί από τους κρατούμενους είναι απομονωμένοι, δεν τους επιτρέπονται επισκέψεις, γι 'αυτό και οι οικογένειες τους διαμαρτύρονται, καθώς θεωρούν την απομόνωση ως μια μορφή βασανιστηρίων.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στο κάλεσμα της ομάδας αλληλεγγύης Coordinadora 18 de Octubre (Συντονιστικό της 18ης Οκτώβρη), η οποία συγκεντρώνει ακτιβιστές που υποστηρίζουν τον αγώνα για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

Η κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Πινιέρα από την πλευρά της, αρνήθηκε από την αρχή την ύπαρξη φυλακισμένων για πολιτικούς λόγους. Ωστόσο, οργανώσεις όπως το PTR και η Κεντρική Ένωση Εργαζομένων Χιλής (CUT) έχουν υποστηρίξει αυτές τις διαμαρτυρίες υπέρ της απελευθέρωσης των φυλακισμένων.

Το Συντονιστικό της 18ης Οκτώβρη κάλεσε επίσης στις 20 Νοέμβρη μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, σε νέα εθνική απεργία για τις 10 Δεκέμβρη. Στο μήνυμα τονίζει, "τίποτα δεν θα σταματήσει τον αγώνα για την ελευθερία των συντρόφων πολιτικών κρατουμένων. Ας ανάψει ο δρόμος μέχρι την απελευθέρωση".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρουμανία: Οι αντιπολιτευόμενοι κεντροαριστεροι καθεστωτικοι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν τις εκλογές

 Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 08:49

Οι αντιπολιτευόμενοι κεντροαριστεροι καθεστωτικοι Σοσιαλδημοκράτες (PSD) στη Ρουμανία κέρδισαν τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, στη χώρα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα παράλληλης καταμέτρησης από ανεξάρτητη πλατφόρμα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, έπειτα από ένα κύμα δυσαρέσκειας μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης μειοψηφίας των δεξιων Φιλελευθέρων για δημοσιονομική πειθαρχία.

Η παράλληλη καταμέτρηση που έγινε από την πλατφόρμα «Code for Romania» έδειξε ότι οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες εξασφάλισαν το 29,7% των ψήφων και οι κεντροδεξιοι Εθνικοί Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού Λούντοβιτς Όρμπαν το 25,57%, με καταμετρημένο σχεδόν το 96% των ψήφων. Στην καταμέτρηση αυτή δεν περιλαμβάνονται περίπου 265.000 ψήφοι της διασποράς.

Η κεντροδεξια συμμαχία USR-Plus, είναι μια εκλογική συμμαχία που ιδρύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2019 μεταξύ των πολιτικών κομμάτων Save Romania Union (USR) και του Κόμματος Ελευθερίας, Ενότητας και Αλληλεγγύης (PLUS), πιθανός εταίρος σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με τους Φιλελεύθερους, εξασφάλισε 15,5% των ψήφων.

Το επόμενο κοινοβούλιο δείχνει ότι θα έχει μόνον πέντε κόμματα, συμπεριλαμβανομένων της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ούγγρων της Ρουμανίας (UDMR) με 6% και της νέας Συμμαχίας για την Ένωση των Ρουμάνων (AUR), με 9%, μιας υπερεθνικιστικής πολιτικής συμμαχίας.

Το κόμμα AUR ιδρύθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ημέρας της Ρουμανίας 

Στις 26 Ιουνίου 2020, η AUR καταδίκασε την αδιαφορία των ρουμανικών αρχών σχετικά με τα δικαιώματα των μειονοτήτων των Ρουμάνων στη Σερβία και την Ουκρανία και δήλωσε ότι θα τα υποστηρίξει πλήρως μόλις μπουν στο κοινοβούλιο της Ρουμανίας . Δύο ημέρες αργότερα, η AUR καταδίκασε επίσης την 80η επέτειο της προσάρτησης της Βεσσαραβίας , της Βόρειας Μπουκοβίνας και της περιοχής Hertza από τη Σοβιετική Ένωση , όταν οι φασίστες Ρουμάνοι συνεργάζονταν με την ναζιστική Γερμανία στην επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, δηλώνοντας ότι «είναι υποχρέωσή μας να ανακτήσουμε το κράτος μας».

Από τις 11 Ιουλίου, η AUR μετρήθηκε με 22 οργανώσεις στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική για τη ρουμανική διασπορά . Το πρώτο από αυτά ιδρύθηκε στο Wolverhampton , στο Ηνωμένο Βασίλειο . 

Το AUR ήταν το μοναδικό κόμμα στη Ρουμανία που εξέφρασε την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ .

Υπάρχουν τέσσερις βασικές αξίες για το κόμμα: οικογένεια , έθνος , χριστιανική πίστη και ελευθερία . Αυτοί αποκαλούνται «υπερασπιστές της Εκκλησίας ».

Οι εκπρόσωποι του κόμματος έγιναν δημοφιλείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως αποτέλεσμα της στάσης τους ενάντια στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 . Κορυφαία μέλη, όπως η Diana Iovanovici Şoşoacă, κέρδισαν χιλιάδες οπαδούς. Το μανιφέστο του κόμματος αντιτίθεται στο κοσμικό και καταδικάζει τον αθεϊσμό , ενώ ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι οι Χριστιανοί διώκονται στη Ρουμανία. Το κόμμα κατηγορήθηκε επίσης ότι ήταν ουγγροφοβικό .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Βουλευτικές εκλογές σε συνθήκες όξυνσης της ταξικής πάλης

Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2020

Το ΚΚ Βενεζουέλας συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην ξένη ιμπεριαλιστική επέμβαση και ταυτόχρονα καταγγέλλει τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της αριστερης σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Ν. Μαδούρο

Κοινοβουλευτικές εκλογές διεξάγονται την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στη Βενεζουέλα για την ανάδειξη 277 βουλευτών. Το εκλογικό σύστημα είναι διπλό, αναλογικό και πλειοψηφικό, και η θητεία 5 έτη. Η διενέργεια των εκλογών ήταν το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης που έγινε ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Προέδρου, Νικολάς Μαδούρο, και τμήμα της αντιπολίτευσης, ενώ ένα άλλο τμήμα, που κινείται γύρω από τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ, αυτοανακηρυχθέντα Πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό, το Γενάρη του 2019, δεν συμμετέχει. Μετά τη διάσπαση της αντιπολίτευσης, το Σεπτέμβρη του 2019, ένα τμήμα, με τη στήριξη και του κυβερνώντος Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος, έχει στην προεδρία της Βουλής τον Λουίς Πάρα, ενώ ο Γκουαϊδό, αναγνωρισμένος ως Πρόεδρος από τις ΗΠΑ, την ΕΕ (και την ελληνική κυβέρνηση) και συμμάχους τους, είναι τώρα πρόεδρος μόνο ενός δεύτερου τμήματος του Κοινοβουλίου.

Εκφραση αστικών συμφερόντων

Αυτή η εσωτερική κατάσταση συνδυάστηκε με τις κλιμακούμενες προσπάθειες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου, Νικολάς Μαδούρο, με στρατιωτικές επιχειρήσεις, κυρώσεις και κλοπή περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας, απόπειρες δολοφονίας και πραξικοπήματος. Η αντίθεση βεβαίως των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Μαδούρο δεν υπάρχει γιατί αυτή είναι «σοσιαλιστική», αλλά γιατί είναι προσανατολισμένη σε συμμαχίες με Ρωσία, Κίνα κ.λπ. που αμφισβητούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή. Κατά τ' άλλα η κυβέρνηση Μαδούρο, παρά τις όποιες «αριστερές» και «αντιιμπεριαλιστικές» διακηρύξεις, εκφράζει τα συμφέροντα τμημάτων της βενεζουελάνικης αστικής τάξης, που δεν προσανατολίζεται βασικά προς τις ΗΠΑ. Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση έχει γκρεμίσει όποιες αυταπάτες, ενώ η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε μεγάλη επιδείνωση της ζωής του λαού. Από την ίδια τη φύση της επίσης, επιδιώκει συμβιβασμούς και με το τμήμα της αστικής τάξης που την αντιπολιτεύεται και με τις ΗΠΑ. Γι' αυτό ακόμα και απέναντι στους πραξικοπηματίες εκφράζεται μετριοπαθής στάση. Οι περισσότεροι πραξικοπηματίες άλλωστε διέφυγαν της Δικαιοσύνης και βρίσκονται στο εξωτερικό.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες έχει επέλθει η ρήξη με πολιτικές δυνάμεις που παλιότερα στήριζαν τη λεγόμενη «μπολιβαριανή διαδικασία», η οποία ξεκίνησε από το 1998 με την ανάδειξη στην πολιτική εξουσία του Ούγκο Τσάβες Φρίας.

Την κατάσταση αυτή αναδεικνύει το ΚΚ Βενεζουέλας, που αφού στήριξε το 2018 στις προεδρικές εκλογές τον Πρόεδρο Μαδούρο, υποστηρίζει το καλοκαίρι του 2020 ότι δεν τηρήθηκε καμία από τις δεσμεύσεις της συμφωνίας που υπήρχε και προέβλεπε, σύμφωνα με το ΚΚ, «αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης με μέτρα φιλολαϊκά σε πολιτικό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, με πατριωτικό αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα». Οπως αναφέρεται, «μόνο στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής συντονίστηκαν δράσεις για την έκφραση αλληλεγγύης στον βενεζουελανό λαό και την καταδίκη των επιθέσεων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των Ευρωπαίων συμμάχων του».

Η συγκρότηση άλλου πόλου

Το ΚΚ Βενεζουέλας υπογραμμίζει τη διαφωνία στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης υπέρ του κεφαλαίου, που επιδείνωσε τη θέση των εργατών και των φτωχών αγροτών, στην πολιτική μισθών που οδήγησε σε μεγάλη πτώση των εισοδημάτων, στο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, στις μαζικές απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με την εμπλοκή του υπουργείου Εργασίας, στην ενίσχυση των καπιταλιστικών επιχειρήσεων στον αγροτικό τομέα. Καταγγέλλει το προχώρημα ιδιωτικοποιήσεων και τη διόγκωση της διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό. Το συστηματικό χτύπημα στο αγροτικό κίνημα και τις δολοφονίες αγωνιστών που μένουν ατιμώρητες, όπως αυτή του Λουίς Φαχάρδο, μέλους της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, πρωτοπόρου αγρότη συνδικαλιστή στο Μαρακάιβο, στις 31 Οκτώβρη του 2018.

Ετσι αποφάσισε μαζί με άλλες δυνάμεις να συγκροτήσουν τη συμμαχία της Λαϊκής Επαναστατικής Εναλλακτικής, που κατεβαίνει και στις εκλογές με το σήμα του Κόμματος που έχει άδεια συμμετοχής. Στη διακήρυξή της, η Εναλλακτική σημειώνει ότι «έχει ευρύ ενωτικό χαρακτήρα, που δεν αποκλείει καμία πατριωτική αντιιμπεριαλιστική δύναμη και αναλαμβάνει ένα πρόγραμμα πάλης για επαναστατική διέξοδο από την κρίση του εξαρτημένου και ραντιέρικου καπιταλισμού της Βενεζουέλας, πάει πέρα από το εκλογικό ζήτημα και εκφράζει την επαναστατική ενότητα εργατών, αγροτών και των οργανώσεων των κοινοτήτων και μια ευρεία πατριωτική αντιιμπεριαλιστική συμμαχία».

Αυτή η συμμαχία συγκροτείται από τα κόμματα που είχαν πάρει μέρος στην εκλογική συμμαχία του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου «Σιμόν Μπολίβαρ» με το κυβερνών κόμμα, και άλλα, όπως το κόμμα «Πατρίδα για όλους» (με σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση), το Κίνημα Τουπαμάρος (αυτοπροσδιοριζόμενοι ως οπαδοί του Τσε Γκεβάρα), το Επαναστατικό Κόμμα Εργασίας (εμφανίζονται ως μαρξιστές - λενινιστές), η οργάνωση Ταξική Πάλη - διεθνιστικό Μαρξιστικό Ρεύμα (ανήκει στον τροτσκιστικό χώρο), το Κίνημα «Είμαστε η Λίνα» (οργάνωση που πήρε το όνομά της από την Λίνα Ρον, οπαδό του Τσάβες, η οποία πέθανε το 2011), Επαναστατικό Μπολιβαριανό Κίνημα 200 (αυτοπροσδιορίζονται ως πατριωτική αριστερά), Δέσμευση για την Πατρίδα (αυτοαποκαλούνται αντιολιγαρχικό κίνημα), Αυτόνομο Δίκτυο Κοινοτήτων.

Το ΚΚ Βενεζουέλας υποστηρίζει ότι μέσω αυτής της συμμαχίας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη χώρα, θα καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, τις κυρώσεις κατά της χώρας και της κυβέρνησης και ταυτόχρονα θα αντιπαλεύει την πολιτική του συμβιβασμού, υπερασπιζόμενο τα λαϊκά συμφέροντα για να ανοίξει η προοπτική της σοσιαλιστικής επανάστασης. Επίσης, αντιτίθεται στο λεγόμενο «νόμο ενάντια στον αποκλεισμό», που είναι προσχηματικός και επιδιώκει, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο από τη Βουλή και με Προεδρικά Διατάγματα και διαδικασίες φαστ-τρακ, να κάνει πιο αποτελεσματική την παράδοση των κρατικών επιχειρήσεων και αυτής του πετρελαίου στο πολυεθνικό κεφάλαιο (κυρίως ρωσικό, κινεζικό, ιρανικό κ.ά.), να διευκολύνει την επιστροφή της γης στους γαιοκτήμονες και των εθνικοποιημένων εταιρειών στον ιδιωτικό τομέα, και στο όνομα της παραγωγικής ανάπτυξης να προχωρήσει η περιστολή συνδικαλιστικών εργατικών δικαιωμάτων για να περάσει χωρίς αντιστάσεις το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων και ενίσχυσης του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Επίθεση από την κυβέρνηση και διεθνής αλληλεγγύη

Για τη στάση τους αυτή, το Κόμμα και η Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική έχουν γίνει δέκτες από την πλευρά της κυβέρνησης συκοφαντιών περί «προδοσίας» και αντιμετωπίζουν διώξεις στελεχών τους υποψηφίων, από τον κρατικό μηχανισμό, με εκφοβισμούς, απολύσεις, ενώ είναι απροκάλυπτη η προσπάθεια φίμωσης και λογοκρισίας στα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Την ίδια ώρα που βεβαίως δίνεται βήμα σε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν σε συνασπισμούς κομμάτων και δυνάμεων, από το νεοφιλελευθερισμό έως τη σοσιαλδημοκρατία, όπως η Δημοκρατική Συμμαχία, η Ενωμένη Βενεζουέλα, Λύσεις για τη Βενεζουέλα, Κίνημα για το Σοσιαλισμό, κ.ά. δεν δίνεται ο ελάχιστος χώρος για τις θέσεις του ΚΚ Βενεζουέλας και της Εναλλακτικής.

Οι Βενεζουελανοί κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη φίμωσή τους από τα δημόσια μέσα, έχουν όμως στο πλευρό τους το ΚΚΕ και πολλά ακόμα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο που έστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας για αντιδημοκρατικό αποκλεισμό στο Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας, που υποτίθεται εφαρμόζει την ισονομία στην προβολή των κομμάτων.

Επίσης, στις 9 Οκτώβρη με πρωτοβουλία του ΚΚΕ έγινε τηλεδιάσκεψη των κομμάτων της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης», όπου εκφράστηκε και με κοινή ανακοίνωση η αλληλεγγύη προς τον λαό και το ΚΚ Βενεζουέλας. Σε αυτή συμμετείχαν επίσης τα εξής κόμματα: Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Ισπανίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού, Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή στην Κάρπαθο για Πακιστανό που διώκεται για βιασμό ανήλικης

7-12-2020 | 14:39μμ

Η οργή των κατοίκων της Καρπάθου ξεχειλίζει για έναν 25χρονο Πακιστανό, ο οποίος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος με την κατηγορία της αποπλάνησης σε βάρος μιας 11χρονης τον περασμένο Απρίλιο!

Την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τη «η δημοκρατική», ο νεαρός αλλοδαπός κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας Ρόδου, καθώς σε βάρος του ασκήθηκε νέα δίωξη για βιασμό σε βάρος της ανήλικης. Το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 24 Απριλίου 2020, όταν η μητέρα της 11χρονης κατήγγειλε τον 25χρονο στην Αστυνομία.

Έδωσε εξηγήσεις

Όπως είπε στους αστυνομικούς του Α.Τ. Καρπάθου, νωρίτερα την ίδια ημέρα η ανήλικη είχε φύγει από το σπίτι, με συνέπεια να την αναζητήσει στη γειτονιά μαζί με την άλλη της κόρη. Λίγη ώρα αργότερα την είδαν να βγαίνει από μία πολυκατοικία που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του 25χρονου, στη Χώρα του νησιού, ενώ στις εξηγήσεις που έδωσε αργότερα στην αδελφή του το κοριτσάκι εκμυστηρεύτηκε ότι είχε ξαναβρεθεί με τον Πακιστανό στο διαμέρισμά του.

Μάλιστα, όπως είπε, ο νεαρός παιδεραστής την είχε φιλήσει επανειλημμένα στο στόμα, ενώ την είχε εξαναγκάσει σε ασελγείς πράξεις παρά τη θέλησή της! Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, ο 25χρονος, ο οποίος εργαζόταν σε ξυλουργείο, είχε γνωρίσει την 11χρονη δέκα ημέρες προτού συλληφθεί. Τη μία από τις δύο φορές που έμεινε μόνος μαζί της τής έβγαλε τα ρούχα από τη μέση και πάνω, τη θώπευσε στο στήθος, ενώ ενήργησε και ασελγή πράξη σε βάρος της. Στους αστυνομικούς, ο ίδιος ομολόγησε όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας πως πίστευε ότι το κοριτσάκι ήταν 20 χρόνων! Μάλιστα, προσπάθησε να τους πείσει ότι η 11χρονη ένιωθε έλξη για εκείνον, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια και όσα έκανε!

Ωστόσο, ενώπιον της ανακρίτριας ανακάλεσε την προανακριτική απολογία του, λέγοντας ότι απλώς αγκάλιασε και φίλησε την 11χρονη, ενώ επανέλαβε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν ανήλικη. Σύμφωνα, πάντως, με κάποιες μαρτυρικές καταθέσεις, ο Πακιστανός γνώρισε την 11χρονη έξω από το δημοτικό σχολείο, ενώ το παιδί τον είχε ενημερώσει ότι είναι μαθήτρια. Προέκυψε ακόμη ότι στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον 25χρονο το κοριτσάκι τρόμαξε και έφυγε, ενώ τη δεύτερη φορά τον ακολούθησε στο σπίτι του, πιστεύοντας ότι ήθελε να την κεράσει απλώς ένα αναψυκτικό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιες ερωτήσεις παρακαλώ σε όοολους τους γνώστες των ...¨πάντων¨ και που ζητούνται απαντήσεις.

Ερώτηση 1η.

Γιατί κατά το τέλος της 1ης καραντίνας, όοολες οι αντιβιώσεις χωρίς καμία εξαίρεση, δεν πωλούνται πλέον ελεύθερα από τα φαρμακεία και αυτές χρειάζεται συνταγή γιατρού?

Ερώτηση 2η

Πως θα σου συνταγογραφήσει ένας γιατρός -έστω και με άυλη συνταγογράφηση- μία αντιβίωση, αφού όταν τον πάρεις τηλ. για ραντεβού και σε ρωτήσει τι συμπτώματα έχεις και εσύ του πεις πως π.χ έχεις βήχα ή πυρετό, τότε δεν θα σε δεχτεί και είτε θα σου πει να κάτσεις στο σπίτι -χωρίς διάγνωση και χωρίς αντιβίωση για να δεις  την εξέλιξη ...και ο Θεός να βάλει το χέρι του- είτε θα σε παραπέμψει σε νοσοκομείο όπου εκεί ...σίγουρα την έκατσες την βάρκα?

Ερώτηση 3η

Γιατί σήμερα στις ειδήσεις, -(όχι δεν λέμε κανάλι γιατί δεν θα τους διαφημίζουμε κιόλας)- κάποια κυρία γιατρός λοιμωξιολόγος, είπε πως έστω και εκείνοι που θα κάνουν το εμβόλιο, θα συνεχίσουν να φορούν -μαζί με όλους τους άλλους τις μάσκες τους (κρατώντας και τις αποστάσεις) και όλοι μαζί θα συνεχίζουν τα -άθλια- μέτρα για πάρα πολύ καιρό ακόμα? Τότε προς τι και γιατί θα κάνει ο κόσμος τα εμβόλια αφού ....?

Υσ. α) Για θυμηθείτε τι είχαν πει κάποιοι Σύψες, Μίξες,  ... κλπ. συναπαντήματα  περί μασκών και μέτρων.

Μήπως δεν είχαν πει πως οι μάσκες και τα μέτρα -και τώρα και τα εμβόλια-, θα είναι πλέον ο τρόπος της ζωής μας από εδώ και πέρα, -restart (επανεκκίνηση) το ονομάζουν- και πως θα έπρεπε να αρχίσουμε να συνηθίζουμε σε αυτόν (τον τρόπο ζωής)?

Εεεε? Το θυμηθήκατε?

β) Α!!! Και κάτι άσχετο για ...ξεκάρφωμα. Προσωπικά φέτος θα παραδώσω τις πινακίδες του αυτοκινήτου μου μια και θα μου είναι άχρηστο. Ε! όχι και να τους πληρώνουμε και τέλη κυκλοφορίας για την μη ...κυκλοφορία.

...Βρε σεις, μη ξεχάσετε όταν κυκλοφορείτε με ...τα πόδια σας να φοράτε την ...μάσκα κυκλοφορίας σας έτσι?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ! ΤΑ ΤΙΝΑΖΕΙ ΟΛΑ στον αέρα η (Πρόεδρος Ελλήνων Γιατρών της Βρετανίας) Κυριακή Σονίδου: «ΟΧΙ δεν θα κάνω το εμβόλιο, διότι...»

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε η Πρόεδρος Ελλήνων Γιατρών Λονδίνου και ολόκληρου του Ην. Βασιλείου, Κυριακή Σονίδου, για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και για τους εμβολιασμούς που ξεκινούν την Τρίτη στην Βρετανία.

Σύμφωνα με την κ.  Σονίδου, βρισκόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που δεν έχει λήξει. Παρόλο που υπήρξε κάποια καλή ύφεση, τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι. «Μετά τις γιορτές θα περάσουμε δύσκολες μέρες» είπε χαρακτηριστικά.

Για τους εμβολιασμούς που ξεκινούν την Τρίτη, υποστήριξε πως δεν έχει γίνει ακόμα καμία ενημέρωση από το κράτος στους γιατρούς, γεγονός που εγείρει ερωτήματα και προβληματισμό.

Δεδομένου ότι η πολιτική και οικονομική κατάσταση στη Βρετανία είναι τραγική,όπως είπε,  η κ.  Σονίδου εξέφρασε την ανησυχία και τον προβληματισμό της για το εμβόλιο και προκαλώντας μεγάλη αίσθηση υποστήριξε πως η ίδια δεν θα το  κάνει και θα περιμένει. "Σε αυτή τη φάση δεν θα ήθελα να το κάνω δεν έχω επαρκείς πληροφορίες για τον εαυτό μου και τις ασθενείς μου!" τόνισε. 

Η κ. Σονίδου αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει η αναγκαία ενημέρωση προς τους γιατρούς για το εμβόλιο, όπως είναι "θέσφατο" στην Βρετανία για τα θέματα υγείας, τόνισε ότι η ενημέρωση έχει μέσω άλλων τρόπων όπως μια συνέντευξη Τύπου της Pfizer, επεσήμανε ότι η ίδια ως οικογενειακή γιατρός "δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση" και συμπλήρωσε ότι οι γιατροί ειδοποιήθηκαν ότι θα πρέπει να υπογράψουν πρώτα  "ειδικά συμβόλαια με το κράτος" για να λάβουν την όποια ενημέρωση τις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Άφησε μάλιστα σαφείς αιχμές ότι η κυβέρνηση της χώρας είχε "ανάγκη" να αντικαταστήσει την "πρωτιά στους θανάτους στην Ευρώπη" και "να προβάλει κάτι άλλο".  Αναγνωρίζοντας ότι το εμβόλιο είναι "αγαθό", πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχουν "κάποιες γκρίζες ζώνες" οι  οποίες "πρέπει να καλυφθούν" διότι "εμείς οι γιατροί  έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στους ασθενείς μας"... 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ...συνωμοσιολόγος; «ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ» δηλώνει ο Μακρόν για το εμβόλιο. «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ άμεση προεταιότητα...»

Την επιφυλακτικότητά του εξέφρασε απέναντι στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech ο Εμανουέλ Μακρόν... 

Ο Γάλλος πρόεδρος, που δεν μπορεί να τον εντάξει κανείς στους ...συνωμοσιολόγους,  δήλωσε την Παρασκευή  πως είναι «πολύ προσεκτικός» απέναντι στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού, τονίζοντας ο εμβολιασμός του γαλλικού πληθυσμού δεν είναι στις βραχυπρόθεσμες προτεραιότητες της κυβέρνησης κόντρα στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σε συνέντευξη στο Brut για το εν λόγω εμβόλιο απάντησε: «Θα ήμουν πολύ προσεκτικός» προσθέτοντας πως «υπάρχουν εμβόλια που έρχονται, δεν υπάρχει μόνο ένα. Τώρα φθάνει ένα τεχνολογίας RNA που είναι το πρώτο στον κόσμο».

«Δεν πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για αυτό συγκεκριμένα το εμβόλιο, καθώς πρώτα απ'όλα πρέπει να είμαστε πολύ ειλικρινείς και πολύ διαφανείς. Δεν τα γνωρίζουμε όλα για αυτό το εμβόλιο όπως δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τον ιό» πρόσθεσε.

Το εμβόλιο του Απριλίου δεν θα είναι το εμβόλιο του Ιανουαρίου. Υπάρχουν εμβόλια που θα φτάσουν την άνοιξη-καλοκαίρι, τα οποία θα γίνουν με άλλες τεχνικές.

Η στρατηγική της Γαλλίας προβλέπει σταδιακό εμβολιασμό με τους ηλικιωμένους στις δομές να εμβολιάζονται πρώτοι, τον Ιανουάριο, τις ευπαθείς ομάδες να ακολουθούν τον Φεβρουάριο και τον υπόλοιπο πληθυσμό την άνοιξη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επικεφαλής της έρευνας Pfizer: Το εμβόλιο Covid είναι γυναικεία στείρωση

Το εμβόλιο περιέχει μια  ακίδα πρωτεΐνης (βλέπε εικόνα) που ονομάζεται συγκυτίνη-1 , ζωτικής σημασίας για το σχηματισμό ανθρώπινου πλακούντα στις γυναίκες. Εάν το εμβόλιο λειτουργεί έτσι ώστε να σχηματίσουμε μια ανοσοαπόκριση ενάντια στην ακίδα πρωτεΐνης, εκπαιδεύουμε επίσης  το γυναικείο σώμα να επιτεθεί στη συνκυτίνη-1, η  οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε στειρότητα σε γυναίκες μιας μη καθορισμένης διάρκειας.

Ο Δρ. Wodarg και ο Dr. Yeadon ζητούν να σταματήσουν όλες οι μελέτες εμβολιασμού κορώνας και ζητούν από κοινού υπογραφή της αναφοράς

2020ΝΕΑ

Την 1η Δεκεμβρίου 2020, ο πρώην επικεφαλής της αναπνευστικής έρευνας  Dr. Michael Yeadon  και ο πνεύμονας ειδικός και πρώην επικεφαλής του τμήματος δημόσιας υγείας  Dr. Wolfgang Wodarg  υπέβαλαν αίτηση στον EMA , τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ιατρικής υπεύθυνος για όλη την ΕΕ έγκριση φαρμάκου, για την  άμεση αναστολή όλων των μελετών εμβολίων SARS CoV 2, ιδίως της μελέτης BioNtech / Pfizer στο BNT162b (αριθμός EudraCT 2020-002641-42).

Ο Δρ. Wodarg και ο Dr. Yeadon απαιτούν οι μελέτες - για την προστασία της ζωής και της υγείας των εθελοντών - να μην συνεχιστούν έως ότου υπάρχει διαθέσιμο σχέδιο μελέτης που να είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση των  σημαντικών ανησυχιών για την ασφάλεια που εκφράζονται από έναν αυξανόμενο αριθμό γνωστών επιστήμονες κατά του εμβολίου

Από τη μία πλευρά, οι αναφέροντες απαιτούν, λόγω της γνωστής έλλειψης ακρίβειας του τεστ PCR σε μια σοβαρή μελέτη,  πρέπει να χρησιμοποιηθεί η λεγόμενη  αλληλουχία Sanger . Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να κάνετε αξιόπιστες δηλώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου κατά του Covid-19. Βάσει των πολλών διαφορετικών δοκιμών PCR πολύ διαφορετικής ποιότητας,  ούτε ο κίνδυνος ασθένειας ούτε το πιθανό όφελος του εμβολίου μπορούν να προσδιοριστούν με την απαραίτητη βεβαιότητα , γι 'αυτό η δοκιμή του εμβολίου στον άνθρωπο είναι ανήθικη.

Επιπλέον, απαιτούν να αποκλειστεί, π.χ. με πειράματα σε ζώα,  ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν κίνδυνοι που είναι ήδη γνωστοί από προηγούμενες μελέτες , οι οποίες προέρχονται εν μέρει από τη φύση των ιών της κορώνας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Εργατικά συνδικάτα, μαζί με κινήματα αγροτών, συνοδευόμενα από κίνησεις πολιτών, φεμινίστριες και άλλες οργανώσεις, 

αγνόησαν τις απαγόρευσεις της αστυνομίας στις 27 Νοεμβρη.

Και ξεκινήσαν τεράστιες πορείες προς κεντρικές πολιτείες της χώρας.

Στην ταυτοχρονη άπεργια συμμετεχουν καπου 250 εκατ ανθρωποι συνολικα !!!!

Η αντίδραση απευθύνεται κυρίως απέναντι στα μέτρα και γενικότερα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης


250 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν σε απεργία σε εθνικό επίπεδο στην Ινδία

Παρά την καταστολή της αστυνομίας και την πανδημία COVID-19, οι εργαζόμενοι και οι αγρότες και οι σύμμαχοί τους σε ολόκληρη την Ινδία συμμετείχαν στην απεργιακή δράση παν-Ινδίας ενάντια στις πρόσφατες νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση Narendra Modi

27 Νοεμβρίου 2020

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, η Ινδία γνώρισε τη μεγαλύτερη οργανωμένη απεργία στην ανθρώπινη ιστορία. Πάνω από 250 εκατομμύρια εργαζόμενοι και αγρότες, μαζί με τους συμμάχους τους μεταξύ φοιτητών, φεμινιστών και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών συμμετείχαν στην απεργία σε εθνικό επίπεδο. Η απεργία συμπίπτει με την Ημέρα του Συντάγματος της Ινδίας, που εορτάζει την υιοθέτηση του συντάγματος το 1949, και έρχεται στο πλαίσιο μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και στην προστασία των αγροτών από τη δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi.

Η διαμαρτυρία των αγροτών στις πολιτείες γύρω από το Δελχί συνεχίστηκε αργά το βράδυ την Πέμπτη και νωρίς την Παρασκευή. Χιλιάδες αγρότες έσπασαν τον αποκλεισμό μετά τον αποκλεισμό και βαδίζουν στην πόλη. Η αστυνομία τους έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα κανόνια νερού, αλλά απέτυχε να σπάσει το πνεύμα τους. Αναμένεται να φτάσουν στα σύνορα του Δελχί την Παρασκευή.

Η απεργία οργανώθηκε από έναν συνασπισμό εργατικών και αγροτικών κινημάτων, με 10 εθνικές εμπορικές συνομοσπονδίες και την ομπρέλα, την επιτροπή συντονισμού All India Kisan Sangharsh [Αγρότες Αγώνα] (AIKSCC), που αποτελείται από περισσότερες από 200 ομάδες αγροτών σε ολόκληρη την Ινδία . Στην απεργία συμμετείχαν επίσης ομάδες δικαιωμάτων των γυναικών, φοιτητικές ενώσεις και διάφορες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Η απεργία έλαβε επίσης υποστήριξη από τα αριστερά κόμματα και διάφορες ομάδες της αντιπολίτευσης.

Μερικές από τις βασικές απαιτήσεις που περιλαμβάνονται στον χάρτη των 12 σημείων που υπέβαλαν οι διοργανωτές περιλαμβάνουν την απόσυρση μιας σειράς νόμων που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση Modi για την κατάργηση των βασικών προστατευτικών τιμών της εργασίας και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μια αναδρομή στις πρόσφατες πολιτικές αποεπένδυσης σε μεγάλες κυβερνητικές ιδιοκτησίες επιχειρήσεις, εφαρμογή υφιστάμενων συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας για τους εργαζόμενους στην ύπαιθρο και επέκταση των πολιτικών πρόνοιας για να βοηθήσουν τις μάζες που πλήττονται από την οικονομική πτώση της πανδημίας COVID-19



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επανάσταση του Γκιώνη Λέκκα (Γκιουλέκα) στην Ήπειρο το 1847 και το ελληνοαλβανικό κράτος που δεν έγινε ποτέ…

Ο επαναστατικός αναβρασμός στην Ήπειρο μετά το 1845

– Η επιστολή των Αλβανών μπέηδων και αγάδων  προς τον Όθωνα

– Η επανάσταση του Γκιώνη Λέκκα στην Ήπειρο και τα αποτελέσματά της

– Ο ρόλος του Ιωάννη Κωλέττη στην επαναστατική δραστηριότητα στην Ήπειρο

Πολλές και πολλοί γνωρίζουν τη λέξη Γκιουλέκας, που σημαίνει τον νταή, τον ψευτοπαλικαρά, τον ζόρικο. Συχνά, κυρίως παλαιότερα, λεγόταν η φράση «μας κάνει τον γκιουλέκα», δηλαδή τον ζόρικο, τον μάγκα. Η λέξη Γκιουλέκας έχει γίνει και επώνυμο. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργό της ΝΔ, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, ενώ σε πολλούς μουσικόφιλους είναι γνωστός και ο εξαιρετικός τραγουδιστής δημοτικών και λαϊκών τραγουδιών Μίμης Γκιουλέκας από τον Παλαμά Καρδίτσας (1945 – 2010).

Από πού προέρχεται όμως το επώνυμο Γκιουλέκας; Μήπως προέρχεται από κάποια σλαβική ή αλβανική λέξη; Όλα τα λεξικά της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στην ετυμολογία της λέξης γκιουλέκας δίνουν την ίδια απάντηση. Πρόκειται για ανθρωπωνύμιο, δηλαδή για όνομα που δηλώνει πρόσωπο (βαφτιστικό όνομα, επώνυμο ή ψευδώνυμο) σε αντιδιαστολή π.χ. με τα τοπωνύμια, που δηλώνουν τόπο, και προέρχεται από τον Αλβανό οπλαρχηγό Γκιόνη Λέκκα, ο οποίος το 1847 ηγήθηκε κινήματος εναντίον του σουλτάνου. Αν ψάξετε στο διαδίκτυο, θα βρείτε αρκετά σχετικά άρθρα, τα οποία όμως δεν αναφέρουν βασικές λεπτομέρειες για τον Γκιόνη Λέκκα, το κίνημά του και τους λόγους που προκάλεσαναυτή την ανταρσία ενάντια στην Πύλη.

Η Ήπειρος μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους (1830)

Τα Γιάννενα τον 19ο αιώνα

Όπως είναι γνωστό, η Ήπειρος έμεινε έξω από τα όρια του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, είχε ζητήσει να συμπεριληφθεί και η Ήπειρος στο υπό σύσταση ελληνικό κράτος. Αυτό έγραψε σε κείμενο διαμαρτυρίας του στις 30 Οκτωβρίου 1828 προς τα μέλη της διασκέψεως των πρεσβευτών, τα οποία συνεδρίαζαν στον Πόρο μετά από εντολές της μονίμου διασκέψεως του Λονδίνου από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 1828. Έγραφε χαρακτηριστικά ο Κυβερνήτης: «Η έκταση της Ελλάδος θα πρέπει να καθορισθεί προς Βορράν διά γραμμής αρχομένης από τα σύμβολα του ποταμού Βοϊούσα(Αώος)». Να σημειώσουμε εδώ ότι οι εκβολές του Αώου βρίσκονται στην Αδριατική ,βόρεια του κόλπου της Αυλώνας. Βέβαια η ιστορία δεν γράφεται με «αν» και με υποθέσεις.  Όπως είναι γνωστό, τα σύνορα του πρώτου ελληνικού κράτους έφθασαν τελικά στη γραμμή Αμβρακικού- Παγασητικού.

Παρά το ότι η Ήπειρος έμεινε έξω από τα όρια του πρώτου ελληνικού κράτους οι κάτοικοί της δεν έμειναν απαθείς. Τον Αύγουστο του 1844 έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Ηπειρώτης (από το Συρράκο Ιωαννίνων) (ο αυλικός και γιατρός του Αλή Πασά, που έγινε πασίγνωστος για τις καλπονοθείες του και τις ιντριγκες) Ιωάννης Κωλέττης, ο οποίος θεωρείται ως «πατέρας» και πρώτος εκφραστής της Μεγάλης Ιδέας, της ανάκτησης δηλαδή των αλύτρωτων ελληνικών περιοχών στη Μικρά Ασία όπου οι Τούρκοι ήταν πλειοψηφία, και πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους η Κωνσταντινούπολη, όπου πάλι οι Τούρκοι ήταν πλειοψηφία. Ανάμεσα σ’ αυτούς που κινητοποιήθηκαν μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Ιωάννη Κωλέττη, που είχε την υποστήριξη του Όθωνα, ήταν ακόμα και μουσουλμάνοι αγάδες και μπέηδες της Αυλώνας, του Δέλβινου και του Κουρβελεσίου που έστειλαν επιστολή στον Όθωνα στις 15 Αυγούστου 1847, με την οποία ζητούσαν την ένωσή τους με το ελληνικό κράτος. Ολόκληρη την επιστολή δημοσιεύει ο Ιωάννης Σ. Παπαφλωράτος στο βιβλίο του «Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ». Πίσω όμως από αυτή την επιστολή, κρυβόταν ένα ολόκληρο επαναστατικό κίνημα με σκοπό την προσάρτηση της Ηπείρου στην Ελλάδα.

Ο Γκιόνης Λέκκας και το κίνημά του

Από τις αρχές του 1840 επικρατούσε στην Ήπειρο επαναστατικός αναβρασμός. Αυτό οφείλεταιστο ότι ο φιλελεύθερος σουλτάνος Αβδούλ Μετζίτ εξέδωσε το 1839 αυτοκρατορικό διάταγμα με το οποίο καθιέρωνε νέες αρχές ισοπολιτείας, θρησκευτικής και πολιτικής ελευθερίας, τρόπο στρατολογίας και φορολογίας.

Οι χριστιανοί της Ηπείρου δέχτηκαν με σχετική ικανοποίηση το διάταγμα, καθώς διόρθωνε κάποιες αδικίες. Αντίθετα, οι Αλβανοί εξαγριώθηκαν, καθώς τα προηγούμενα χρόνια δεν πλήρωναν φόρους και υπηρετούσαν στον οθωμανικό στρατό σε άτακτα σώματα, που ήταν ελεύθερα να δρουν κατά βούληση χωρίς να υπακούουν σε διαταγές. Ακόμα και κατά την επανάσταση του 1821 οι Αλβανοί πολεμούσαν μόνο όταν τους έταζαν λάφυρα και θησαυρούς από τις περιοχές που θα κυρίευαν. Όταν δε έβλεπαν ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, έφευγαν από το πεδίο της μάχης χωρίς να ρωτούν κανένα και πήγαιναν όπου ήθελαν!

Η επανάσταση εκδηλώθηκε τον Απρίλιο του 1847 με αρχηγό τον Ζεϊνέλ Γκιόνη Λέκκα (απαντά και ως Γκιώνης Λέκκας) από το Κούτσι της Χιμάρας. Ο παππούς του ήταν χριστιανός και ονομαζόταν Λογγίνος Αλεξίου. Ο εγγονός πήρε το αλβανικό όνομα Γκιόνης Λέκκας (= Γκιουλέκας) και ως Αλβανός τοπάρχης ηγήθηκε της επανάστασης.

Ο Γκιόνης Λέκκας ήταν φίλος του Ιωάννη Κωλέττη. Κάποια στιγμή έφτασε στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη και συμφώνησε με τον Ηπειρώτη πολιτικό για κοινή δράση Ελλήνων και Αλβανών κατά των Τούρκων. Ο Κωλέττης, γνωστός στουςΑλβανούς από την εποχή του Αλή πασά, είδε την εξέγερση του Γκιόνη Λέκκα ως μεγάλη ευκαιρία για απελευθέρωση της Ηπείρου. Ενίσχυε μάλιστα τους επαναστάτες με χρήματα και πολεμοφόδια, ενώ παράλληλα τους έστελνε οδηγίες. Το κίνημα του Γκιόνη Λέκκα ξεκίνησε από το Κουρβελέσι. Με 200 Λιάπηδες κινήθηκε προς το Δέλβινο, την πρωτεύουσα της επαρχίας. Στη διαδρομή άλλοι 100 πολεμιστές ενώθηκαν με τους άνδρες του Γκιόνη Λέκκα. Στον μουσελίμη(διοικητή) του Δέλβινου είπε ότι έρχεται εν ονόματι των κατοίκων του Κουρβελεσίου για να «ζητήσει από τη διοίκησιν την παύσιν των διαφόρων φορολογιών ένεκεν της μεγίστης ενδείας, η οποία εμάστιζεν ήδη την χώραν εκείνην». Προέβαλε κι άλλα αιτήματα, τα οποία ο διοικητής του Δέλβινου δεν μπορούσε να ικανοποιήσει και παραιτήθηκε. Έτσι την διοίκηση ανέλαβε ο Γκιόνης Λέκκας. Οι χριστιανοί της περιοχής αναγκάστηκαν να δίνουν χρήματα και διατροφή για τη συντήρηση των οπλιτών του.

Διοικητής των Ιωαννίνων ήταν τότε ο Χαβούζ πασάς, γνωστός με το προσωνύμιο Κιόρης(αλλήθωρος). Όταν πληροφορήθηκε τα γεγονότα στο Δέλβινο, δεν έδωσε μεγάλη σημασία, καθώς τέτοια επεισόδια συνέβαιναν συχνά. Σε λίγες μέρες όμως έφτασε η είδηση ότι και στο Μπεράτι ο Ράπο Κακάλης (ή Χαϊκάλης) με 1.000 αντάρτες κατέλαβε την πόλη και ο διοικητής της Χουσεΐν πασάς κλείστηκε στο φρούριο με ένα τάγμα τακτικού στρατού.

Οι άνδρες του Γκιόνη Λέκκα, ορκίστηκαν να διώξουν από παντού τους Τούρκους και να ελευθερώσουν την Ήπειρο και κατέλυσαν σε κάθε περιοχή τις Αρχές και τη φορολογία.

Ο Γκιόνης Λέκκας στο Πωγώνι

Βασικός σκοπός του Γκιουλέκα, ήταν να καταλάβει τα Γιάννενα. Αφού πέρασε από την περιοχή του Αργυρόκαστρου, βρέθηκε στο Πωγώνι, την ακριτική περιοχή στο ΒΔ τμήμα του νομού Ιωαννίνων σήμερα.

Εδώ όμως, οι άνδρες του Γκιόνη Λέκκα, έδειξαν πολύ σκληρή συμπεριφορά όχι μόνο στους Τούρκους αλλά και στους Χριστιανούς. Ως το 1847, πρωτεύουσα του Πωγωνίου ήταν (το σημερινό χωριό) Κακόλακκος, όπου βρισκόταν το Διοικητήριο της περιοχής. Αφού λεηλάτησαν την περιοχή, έκαψαν το Διοικητήριο, θέλοντας να τρομοκρατήσουν όσους ήθελαν να τους πολεμήσουν.

Μετά το 1847, πρωτεύουσα του Πωγωνίου έγινε η Βοστίνα (σήμερα Πωγωνιανή) και από το 1921 το Δελβινάκι. Κάποιο χρονικό διάστημα, έδρα του μουσελίμη, ήταν η Σωπική, ένα από τα χωριά της περιοχής, που όπως έχουμε γράψει στο άρθρο μας για το Πωγώνι, παρέμεινε στην Αλβανία.

Στο μεταξύ οι Τούρκοι κατάλαβαν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα. Έστειλαν στρατό να αποβιβαστεί στην Αυλώνα.

Με αυτούς, ενώθηκαν Χριστιανοί Χιμαριώτες. Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το Κούτσι, το χωριό του Γκιόνη Λέκκα και το έκαψαν. Ακολούθησαν φοβερά αντίποινα των επαναστατών. Ο στρατάρχης της Ρούμελης Μεχμέτ πασάς έστειλε στρατό για να χτυπήσει τους επαναστάτες στο Μπεράτι, ενώ το ίδιο έκανε και ο τοπάρχης της Καστοριάς.

Η φοβερή μάχη των Δολιανών (Ιωαννίνων)

Στο μεταξύ, ξεκίνησε ο Δερβέναγας από τα Γιάννενα και έφτασε στο χωριό Σιταριά (τότε Μόσιορη), όπου ενώθηκε με τον Οσμάν Ντίνο, ο οποίος επιτηρούσε την περιοχή με 200 στρατιώτες και 200 υποζύγια με τρόφιμα. Στο μεταξύ στα Γιάννενα επικρατούσαν αναστάτωση και πανικός, καθώς έφταναν, λίγο διογκωμένα, τα νέα για τα κατορθώματα του Γκιουλέκα.

Δολιανά Iωαννίνων

Παράλληλα, άλλοι 1.000 Τούρκοι στρατιώτες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλία με προορισμό το Αργυρόκαστρο. Στάθμευσαν στην κωμόπολη Δολιανά (πολύ κοντά στο Καλπάκι, περίπου 40 χλμ. ΒΔ από τα Γιάννενα) και διανυκτέρευσαν στα σπίτια της κώμης. Ξαφνικά, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της 28ης Αυγούστου 1847, 700 Λιάπηδες και Τσάμηδες όρμησαν στα σπίτια των Δολιανών αιφνιδιάζοντας τους Τούρκους οι οποίοι έπαθαν πανωλεθρία. Όσοι γλίτωσαν, κατέφυγαν στα Γιάννενα και οι επαναστάτες έκαψαν και λεηλάτησαν τα Δολιανά, οι κάτοικοι των οποίων πρόλαβαν να φύγουν πριν τη μάχη. Μερικοί Τούρκοι στρατιώτες κλείστηκαν στη (χριστιανική) εκκλησία των Δολιανών!

Ο Γκιόνης Λέκκας, τους ζήτησε να προσκυνήσουν για να τους αφήσει ελεύθερους, κάτι που έγινε (29 Αυγούστου 1847).

Για τη μάχη των Δολιανών, ο Π. Αραβαντινός στη «Χρονογραφία της Ηπείρου», αναφέρει:

«… εν τη μανιώδει εκείνη μάχη πλείονες των 600 εφονεύθησαν εκατέρωθεν και η κώμη των Δολιανών εγένετο παρανάλωμα του πυρός και της λεηλασίας, προλαβόντων των κατοίκων να απομακρυνθώσι άμα (όταν) ήρξατο η έφοδος».

Ο δρόμος για τα Γιάννενα ήταν πλέον ανοιχτός για τον Γκιόνη Λέκκα. Γράφει χαρακτηριστικά ο Π. Αραβαντινός:

«Κίνδυνον ήδη άφευκτον λεηλασίας και παντελούς καταστροφής διέτρεχεν η πόλις των Ιωαννίνων, καθότι μόλις χίλιοι στρατιώται εστάθμευον εις τους στρατώνας της, ων οι πλείστοι Αλβανοί όντες περιωρίζοντο εις τον στρατώνα, επιτηρούμενοι εκ των συστρατιωτών ίνα μη λιποτακτήσωσιν. Εν τοις διαφόροις ξενοδοχείοις της πόλεως πλήθος ήδη αέργων (αργόσχολων, τεμπέληδων) Αλβανών διέμενε, και τούτων η διαγωγή και ο σκοπός εδεικνύετο, ότι προσεδόκων την ευκαιρίαν ίνα κακουργήσωσι».

Βουλή – Τρικούπης

Ωστόσο, ο Γκιουλέκας δεν κινήθηκε προς τα Γιάννενα, αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αλβανία. Όμως, ο στρατάρχης της Ρούμελης, με δέκα τάγματα πεζικού, είχε προλάβει να καταλάβει καίριες τοποθεσίες της περιοχής, ενώ παράλληλα τουρκικός στόλος, έφτασε στα παράλια της Θεσπρωτίας και της Χαονίας για να αποτρέψει πιθανή διαφυγή των επαναστατών. Οι Τόσκηδες, μετά από προτροπή των προκρίτων τους, εγκατέλειψαν τον Γκιόνη Λέκκα, ο οποίος απογοητευμένος και κυνηγημένος, με ελάχιστους άνδρες κατέφυγε στην Ελλάδα. Όταν ο σουλτάνος του έδωσε αμνηστία, πήγε στη Θεσσαλία, όπου έγινε οπλαρχηγός και στάλθηκε στο Μαυροβούνιο. Εκεί, σκοτώθηκε σε μία μάχη το 1852.

Μαζί με τον Γκιόνη Λέκκα, ήρθε στην Ελλάδα και το πρωτοπαλίκαρό του Τζελίλ αγά Τσέλιο Πίτσαρη, τα ίχνη του οποίου για τριάντα περίπου χρόνια χάθηκαν. Ωστόσο, τον βρίσκουμε να παίρνει μέρος στην επανάσταση της Θεσσαλίας το 1877 (!), επικεφαλής ενός σώματος Αλβανών, που πολέμησαν στη μάχη της Μακρυνίτσας. Μετά το τέλος της επανάστασης, ο Τσέλιο Πίτσαρης μαζί με αρκετούς άνδρες του, ένοπλους και φουστανελοφόρους, ήρθαν στην Αθήνα.

Ιωάννης Κωλέττης

Αφού παρέδωσαν τα όπλα τους, ο καθένας «τράβηξε τον δρόμο του». Ο Τσέλιο Πίτσαρης, ζούσε με την υποστήριξη του Δημητρίου Σούτσου, δήμαρχου της Αθήνας, τον οποίο είχε γνωρίσει στη Θεσσαλία. Απέκτησε ελληνική συνείδηση, προσχώρησε στο Δηληγιαννικό κόμμα και αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του με θέρμη για τα εθνικά ζητήματα. Μάλιστα, εικονίζεται στον περίφημο πίνακα του Ορλόφ από τη Βουλή, με τη μακριά, λευκή γενειάδα του και τη φουστανέλα!

Το όνομά του εξελληνίστηκε σε Τσελεπίτσαρης και υπάρχει στις μέρες μας ως τοπωνύμιο στην Αμφιάλη του Πειραιά.

Η επιστολή των αγάδων στον Όθωνα

Την επιστολή των αγάδων και μπέηδων στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω, ανέλαβε να μεταφέρει στην Αθήνα και να την παραδώσει στον Κωλέττη, ο Χιμαριώτης Στέφανος Τσιάλης. Όταν όμως έφτασε στον Πειραιά, πληροφορήθηκε ότι ο Κωλέττης είχε πεθάνει από νεφρίτιδα την 1η Σεπτεμβρίου 1847. Λίγο πριν ξεψυχήσει, σιγοψιθύριζε ένα ηπειρώτικο κλέφτικο τραγούδι.

Έτσι, το φιλόδοξο σχέδιο για ελληνοαλβανικό κράτος, ναυάγησε.Φαίνεται πραγματικά ότι ο Κωλέττης βρισκόταν σε συνεννόηση με τον Γκιουλέκα. Αν πετύχαινε η επανάσταση, η Ελλάδα θα έφτανε ως το Δέλβινο, ίσως και βορειότερα.

Οι αγάδες, ζητούσαν μόνο την προστασία του θρησκεύματός τους από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ κυκλοφόρησε η ελληνική κυβέρνηση και φήμες ότι η Αγγλία συναινούσε στο σχέδιο αυτό και ετοιμαζόταν να χαράξει νέα σύνορα.

Δυστυχώς, η Ήπειρος δεν ελευθερώθηκε τότε. Το 1881, η Άρτα παραχωρήθηκε στην Ελλάδα, ενώ μετά από αιματηρούς αγώνες, το 1912-13, απελευθερώθηκε το τμήμα της Ηπείρου που γνωρίζουμε. Δυστυχώς, η Βόρεια Ήπειρος, παραμένει μια χαίνουσα πληγή μέχρι σήμερα…