Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Πεμπτη 11 Μαρτιου 2021


Είμαι πολύ περίεργος τι περιείχαν τα πλαστικά μπουκάλια λαδιού με το κίτρινο χρώμα που πιάσαν οι μπάτσοι για μολότοφ στη Νέα Σμύρνη δεδομένου ότι το χρώμα της αμόλυβδης είναι ανοιχτό πράσινο, της super κόκκινο, ενώ του πετρελαίου κίνησης σκούρο καφέ.

Σχολιο.- Αν αυτά τα μπουκάλια είναι μολότωφ εγώ είμαι αστροναύτης !. όποιος έχει μείνει από βενζίνη ξέρει ότι σε πλαστικό μπιτονάκι (χοντρό πλαστικό ) ΔΕΝ μπορεί να μείνει ούτε μια μέρα (διαβρώνει το τοίχωμα ) . ΔΕΝ ξέρουν πλέον τι λένε και ακόμα χειρότερα τι περιγράφουν – προπαγανδίζουν

Σχολιο.- ..σπορελαιο!

Σχολιο.- Λύματα με με αυξημένο φορτίο κορονοφασισμου

Σχολιο.- κρασι είναι

Σχολιο.- Πρέπει να βρούμε αυτούς που έφτιαξαν τις μολότοφ από πλαστικά μπουκάλια και να τους δώσουμε βραβείο καινοτομίας !

Τι όχι ;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



( ... σε όλους τους ενωμένους Έλληνες ) !!! 

Μιας και γιορτάζουμε και τα 200 χρόνια από το 1821... 

Εμείς είμαστε με την κλεφτουριά - 

εσείς με τους κοτσαμπάσηδες !!! 

(... να τα λέμε και αυτά ε ??? )


Και πότε ήμασταν ενωμένοι δηλαδή;; Το 41 εμείς με τον ΕΛΑΣ, αυτοί με τους ναζί. 

Μετα τον πόλεμο, εμείς σε διωγμό κι αυτοί να τρώνε το σχέδιο Μάρσαλ. 

Το 67 εμείς στα ξερονήσια κι αυτοί με τον Παττακό.

Το 15 εμείς με το λαό, αυτοί βάστα Σόιμπλε.

Ποτε δεν ήμασταν μαζί.

Σχολιο.- προφανώς κάπου την έχεις διαβάσει λάθος την ιστορία:

1. ΟΈγκελς γεννήθηκε πλούσιος. Ο Μαρίνος Αντύπας ήταν γιός τσιφλικά. Ο Κάστρο το ίδιο. Ο Γκεβάρα επίσης. Και πάρα πολλοί από την ηγεσία του σοσιαλιστικού/κομμουνιστικού κινήματος ήταν καλωσεβγάμενοι.

2, Το να είσαι κομμουνιστής είναι θέμα λογικής και καρδιάς (αυτό που οι Κινέζοι λένε dao heart).

3. Πουθενά ο Μαρξ δεν λέει για μοίρασμα της φτώχιας. Για μοίρασμα του πλούτου λέει.

4. Οι αστοί δολοφονούσαν με ιδιαίτερη σκληρότητα τους προερχόμενους από την τάξη κομμουνιστές. Λογικό. Τιμωρούσαν παραδειγματικά αυτούς που τους "πρόδωσαν". Μεταξύ τους θεωρείται απόδοση δικαιοσύνης. Οι κομμουνιστές επίσης τιμωρούσαν παραδειγματικά τα ανώτερα στελέχη που παρουσίαζαν αστικές αποκλείσεις ή έκαναν κατάχρηση εξουσίας. Αυτό είθισται να αποκαλείται σταλινισμός.

Σχολιο.-  Τον Δημήτρη Μπατση τον εκτέλεσαν αφού με +οπτικές διαδικασίες εξαφάνισαν το βιβλίο όπου έγραψε με τίτλο "Η Βαρεια Βιομηχανία Στην Ελλάδα" το οποίο περιείχε ακριβείς μετρήσεις όγκου του ορυκτού μας πλούτου σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Και από το 1940 μέχρι το 2010 με την συμβαση Κούπερ που μας απαγόρευε να κάνουμε εξορύξεις του ορυκτού μας πλούτου για δικό μας συμφέρον εκ του οποίου τα έσοδα θα μοιραζοντουσαν σε κάθε Ελλην ως κατά κεφαλήν εισόδημα. Και στο καπάκι μας έβαλαν τα μνημόνια. Τι δεν καταλαβαίνουν μερικοί;; Καλήν ημέρα!

Σχολιο.- Το "δεξιός" η "αριστερός" προσδιορίζεται όχι απ'το τι δηλώνεις μα απ'το τι πράττεις. Ο τσίπρας λοιπόν δεξιά έπραξε και δεξιός είναι.

Σχολιο.-  ναι μια ζωη τα γιουσουφακια των ξενων για τη μπαζα τους οι μενουμεευρωπακηδες

Σχολιο.- Για να καταλάβω διχασμός υπάρχει όταν κάποιες λίγες χιλιάδες αστυνομικοί συμμορίτες είναι εναντίον των 11.000.000 πολιτών;;;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσα χρόνια, ακούμε για "γνωστούς άγνωστους", 

για κουκουλοφόρους, 

για μπαχαλακηδες; 

Και είναι Ασφαλίτες Αστυνομικοί με πολιτικά

Τους πήραμε χαμπάρι πια.

Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του διχασμού, που δημιουργεί το παρακράτος!

Σχολιο.- ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΛΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΤΟΥΛΑΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών: Η κυβέρνηση μας τοποθετεί απέναντι από τους πολίτες

Μαρτίου 08, 2021

Αιχμηρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών για τις σκηνές αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν εις βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως η κυβέρνηση ακολουθεί «αυταρχική πολιτική χωρίς προηγούμενο» και «τοποθετεί ακραία απέναντι στους πολίτες».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι η «αυταρχικοποίηση» θα οδηγήσει στο σημείο «η μισή Αστυνομία να φυλάει την άλλη» και υποστηρίζουν πως τα Α.Τ. βρίσκονται σε απαξίωση και διαθέτουν ελάχιστο προσωπικό, ενώ σημειώνουν ότι ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες στελεχώθηκαν με «ανεκπαίδευτο προσωπικό». Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών αναφέρει:

«Προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει την κατασταλτική και χωρίς προηγούμενο αυταρχική της πολιτική, μας τοποθετεί ακραία απέναντι από τους πολίτες σε μια περίοδο που οι κοινωνικές ισορροπίες είναι συν της άλλης επισφαλείς, λόγω και του παρατεταμένου εγκλεισμού. Μάλιστα, ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες, που πρότινος στελεχώθηκαν με ανεκπαίδευτο προσωπικό και όπως ποτέ άλλοτε ενισχύθηκαν σε βάρος των Τμημάτων, έχουν προσανατολιστεί, με άνωθεν εντολές σε αχρείαστη καταστολή, με επακόλουθα πολλές φορές αυθαίρετες πράξεις που η ευθύνη τους βαραίνει την ηγεσία, τα επιχειρήματα της οποίας δεν πείθουν κανένα.Οι μέρες που διανύουμε είναι κοινωνικά, οικονομικά και υγειονομικά ζοφερές. Η αυταρχικοποίηση δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα το επιτείνει. Ήδη τα μεθοδευμένα σε απαξίωση Α.Τ. με ελάχιστο προσωπικό αλλά και τα επιτελεία είναι επιβαρυμένα με φυλάξεις κυβερνητικών στόχων. Με όλα αυτά θα μας οδηγήσουν η μισή Αστυνομία να φυλάει την άλλη μισή.

Δουλειά μας είναι υπηρετούμε το Σύνταγμα και τους Νόμους. Δουλειά του Έλληνα αστυνομικού είναι να είναι ταγμένος απέναντι στο έγκλημα και αποδεχόμαστε όλους τους κινδύνους που ο ρόλος μας εγκυμονεί. Δεν είναι δουλειά μας όμως να διακινδυνεύουμε έτι περαιτέρω και να χρησιμοποιούμαστε ως εργαλείο όξυνσης της κοινωνικής έντασης, για να καλύψουμε τις παταγώδεις κυβερνητικές αποτυχίες.

Τη λύση δεν μπορούμε να τη δώσουμε εμείς σε προβλήματα που μόνο πολιτικά μπορούν να λυθούν. Δυστυχώς, ούτε η φυσική αλλά ούτε και η πολιτική ηγεσία ασχολείται ουσιαστικά με την ασφάλειά μας και δεν εγγυάται την προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας, αντιθέτως με τις επιλογές τους, τη θέτουν σε κίνδυνο. Η δημοκρατία που οφείλουμε με σθένος να προασπίζουμε, δεν αποτελεί περιεχόμενο αστυνομικής επιχείρησης, αλλά διαδικασία συνεχούς εμπέδωσης της».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε "Αντίποινα" για τον ύποπτο τραυματισμό ενός ΜΑΤατζή τραυμάτισαν10 άσχετους από το συμβάν. Όταν αυτοί οι Γενίτσαροι τραυματίζουν1000 άτομα τον χρόνο τι "αντίποινα" πρέπει να λαμβάνουν; Κανονικά και αναλογικά θα έπρεπε να έχουν... αποδεκατιστεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κυβέρνηση τρέμει μη βγουν εκατομμύρια λαού στους δρόμους (και τότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τα ΜΑΤ και για την ίδια) και δημιουργεί εντάσεις προσπαθώντας να φοβίσει τον λαό. Μάταια όμως εφόσον συνεχίζει την καταστροφή των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων προς όφελος της οικονομικής Ελίτ και της παγκόσμιας δικτατορίας της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΘΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΣ» ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΑ Μ.Α.Τ. ΚΙ’ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ 

Μετά την γενική- λαϊκή κατακραυγή, κατά του απρόκλητου και κτηνώδους ξυλοδαρμού του νεαρού στην Νέα Σμύρνη, έπρεπε να «γίνει κάτι» προκειμένου οι άνανδροι των ΜΑΤ από θύτες να εμφανιστούν ως «θύματα» και τα πληρωμένα τους δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να προσπαθούν να… ισοφαρίσουν σε συμπάθεια με αυτήν του νεαρού τον οποίο είχαν ξυλοφορτώσει την προηγούμενη μέρα. 

Μάταιος κόπος. Διότι όσα σκηνικά κι αν οργανώνουν ο Χουντοχοϊδης και οι ασφαλίτες του (που σε πολλές περιπτώσεις εκμεταλλεύονται και κατευθύνουν την αγανάκτηση και τον αυθορμητισμό της νεολαίας) καμία «συμπάθεια» του Ελληνικού Λαού δεν πρόκειται να εξασφαλίσουν στα ΜΑΤ (που τα έχουν δημιουργήσει όχι για την «αποκατάσταση της τάξης» αλλά για να προστατεύουν από την λαϊκή αγανάκτηση την Εκμεταλλεύτρια δική τους Τάξη) διότι και κάτω από τις εντολές του κάθε Χουντοχοϊδη, οι ΜΑΤατζίδες, θα συνεχίσουν να στρέφονται κατά του Ελληνικού Λαού με Αυξανόμενη Βία προκειμένου να τον υποτάξουν στην Παγκόσμια Ναζιστική Διακυβέρνηση, που διευθύνεται από μια παρασιτική οικονομική ολιγαρχία.

Στη βάση αυτής της Παγκόσμιας Ναζιστικής Διακυβέρνησης βρίσκετε και όλη η προπαγάνδα περί… Πανδημίας και «Πολέμου κατά ενός… Αόρατου εχθρού». Πολέμου κατ’ ουσία Κατά Των Εχθρών Λαών τους οποίους οι δυτικές κυβερνήσεις ΜΟΝΟΝ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΖΟΥΣΕΣ θα μπορέσουν να τους υποτάξουν. Τα σχέδια τους αυτά τα προχωρούν και στη χώρα μας εφόσον προφυλάσσονται από ολόκληρες στρατιές ΜΑΤ, αλλά και βασιζόμενοι στην Έμπρακτη Στήριξη των ηγεσιών της αντιπολίτευσης προς την εκάστοτε Κυβέρνηση και κυρίως σήμερα στο μέγιστο αυτό θέμα, της ψευδο-πανδημίας. 

Γι αυτό θεωρώ άκρως υποκριτική τη συμμετοχή των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΜΕΡΑ 25 στην συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης, καθώς και το «ενδιαφέρον τους» να μπορούν οι πολίτες στη γειτονιά τους (και όχι μακρύτερα!) να κάνουν έστω μια βόλτα χωρίς την βαρβαρότητα των ΜΑΤ. Αρκεί… όλοι μας να φοράμε μάσκες και να… εμβολιαστούμε. Και αν είναι δυνατόν σε ζωντανή μετάδοση όπως ο Τσίπρας και ο Κουτσούμπας! Έτσι, με αυτόν τον ύπουλο τρόπο και παρά τις τάχα διαμαρτυρίες τους όλοι οι πολιτικοί απατεώνες δικαιολογούν κάθε πρόστιμο, Κάθε Εγκλεισμό, κάθε οριστικό κλείσιμο καταστημάτων και Κάθε Απόλυση ή και Αυτοκτονία Εργαζομένων και απελπισμένων ανθρώπων!

Πρέπει κάποιος να δώσει επαναστατική προοπτική στην νεανική μαχητικότητα,  να οργανώσει τον λαό και τη νεολαία σε Παλλαϊκές Ομάδες Αυτοάμυνας απέναντι στις επιθέσεις των ΜΑΤ- τα οποία σήμερα όσο ποτέ παίζουν τον ρόλο Κατοχικών Δυνάμεων- και σαν τέτοιες πρέπει να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη προετοιμασία ολοκλήρου του Λαού, που θα συστρατεύσει και τις  νεανικές ομάδες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάλι τα καταφέρανε να κατεβάσουν τα πλήθη στους δρόμους!

Πήγανε αξημέρωτα με ΜΑΤ, ασφαλίτες, χημικά, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις να πετάξουν τους φοιτητές έξω από το Πανεπιστήμιο και πλημμύρισαν οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης από διαδηλωτές. 

Το 'χουμε πει ξανά και ξανά, αλλά η Δεξιά ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με την ιστορία:

Στην Ελλάδα δεν περνάει ο φασισμός! Και είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν πως αυτός εδώ ο λαός θα επιτρέψει αναβίωση των χρόνων της ΕΡΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το Πανεπιστήμιο υπό αστυνομική κατοχή και με απαγορευμένη την είσοδο σε φοιτητές και πανεπιστημιακούς, και το κέντρο της Θεσσαλονίκης να αστυνομοκρατείται, μεγάλο πλήθος φοιτητών και άλλων πολιτών έχει συγκεντρωθεί, ήδη, στο Άγαλμα Βενιζέλου και αναμένεται να προσέλθουν και χιλιάδες άλλοι, μέχρι τη 1 που θα ξεκινήσει η πορεία.

Όπως στη Νέα Σμύρνη, η κυβέρνηση των νοσταλγών της ΕΡΕ και της χούντας, σπέρνει ανέμους και θερίζει θύελλες!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αρχίζει να ξημερώνει.

Εκατοντάδες ασφαλιτών σε πλήρη διάταξη. Σοκάρει, για τους περισσότερους τουλάχιστον, το νεαρό της ηλικίας τους.

Οι φοιτητές, πιασμένοι μεταξύ τους, σε μικρές ομάδες, επιλέγουν δρόμο διαφυγής.

«Ένας-ένας» φωνάζουν άγρια οι νεαροί ασφαλίτες, χτυπώντας αδιάκριτα, όπου βρίσκουν. Ταυτόχρονα προσπαθούν να εντυπώσουν στη μνήμη τους φυσιογνωμίες φοιτητών.

Ακόμα δεν έχει ξημερώσει για τα καλά.

Τα ουρλιαχτά των ασφαλιτών συνεχίζονται αμείωτα. Οι φοιτητές προχωρούν με σταθερό και γρήγορο βήμα.

Το Σιντριβάνι, μια σχετικά κοντινή απόσταση, μας φαίνεται πως απέχει χιλιόμετρα μακριά. Εκεί θα μπορούσε κανείς να κρυφτεί στις πολυκατοικίες. Η μεγάλη έκπληξη και ανακούφιση συνάμα, για όσους φτάσαμε μέχρι εκεί, είναι τα δεκάδες παρατεταγμένα ταξί, που επικοινώνησαν μεταξύ τους –αυτό δεν μπορεί να ξεχαστεί- για να φυγαδεύσουν τους φοιτητές. Οχτώ-οχτώ, δέκα-δέκα, μέσα σε κάθε ταξί.

Σε λίγες ώρες κηρύσσεται και πάλι στρατιωτικός νόμος".

Μαρτυρία από την εκκένωση του κατειλημμένου Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης, στις 17 Νοέμβρη 1973. Η ομοιότητα της περιγραφής με αυτά που συνέβησαν σήμερα τα ξημερώματα στο ΑΠΘ είναι ανατριχιαστική. Μόνο ο αριθμός των συλληφθέντων διαφέρει. Κάπου 200 τότε, κάπου 50 τώρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ! 

Τα ξημερώματα της 17ης Νοέμβρη 1973 θυμίζει από τις 6 π.μ. σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την περιοχή, ενώ στρατιές ΜΑΤ και ασφαλιτών με πολιτικά και κουκούλες, έχουν εισβάλλει στον χώρο του Πανεπιστημίου, χυδαιολογώντας, ρίχνοντας χημικά, συλλαμβάνοντας και ξυλοκοπώντας φοιτητές και πανεπιστημιακούς, ενώ επιτίθενται και σε δημοσιογράφους για να μην καταγραφεί η αστυνομική βαρβαρότητα.

Η αστυνομική επιχείρηση, πρωτοφανής στην έκταση και τη βιαιότητά της στα μεταπολιτευτικά χρόνια, γίνεται για να σταματήσει η κατάληψη της Πρυτανείας από τους φοιτητές που ζητάνε την επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου και την ακύρωση των νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αποδιοργανώνουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ας σημειωθεί ότι η κατάληψη είχε αποφασιστεί να σταματήσει σήμερα. Αλλά η κυβέρνηση των Χρυσοχουντίδηδων και των Βορίδηδων θέλησε να εμφανίσει μια ακόμη επιτυχία στρατιωτικού τύπου. Πιστή στην ακροδεξιά της κατεύθυνση. 

Κανείς δεν μπορεί να σωπαίνει!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδίδει η Ασφάλεια μια ανοησία, πως δήθεν έπιασαν κάποιον που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, όταν πήγε στο Τμήμα να δηλώσει πως έχασε την ταυτότητά του, και τσιμπάει κόσμος και κοσμάκης. Ακόμη και αριστεροί, που "ανακάλυψαν" πως όλα ήταν στημένα και απόδειξη ο μπαχαλάκιας που πήγε στο Τμήμα, αντί να κρυφτεί κ.λπ. κ.λπ.

Και βγαίνει το παλικάρι ελεύθερο, χωρίς καμιά κατηγορία, και φυσικά απειλεί τώρα με μηνύσεις όσους τσίμπησαν στις ασφαλίτικες αλητείες και αναπαρήγαγαν ψέματα σε βάρος του. 

Κυρίως τους φασίστες, που τον στοχοποίησαν και τον εμφάνισαν σαν τραμπούκο, απειλώντας τον απροκάλυπτα με ξυλοδαρμό ακόμη και μέχρι θανάτου. Και δευτερευόντως όλους τους άλλους, που τροφοδότησαν τη μισαλλοδοξία των φασιστών, με τις αθλιότητες που έγραψαν εναντίον του.

Κάποια στοιχειώδης προσοχή στις πηγές μας και λίγη αυτοσυγκράτηση στις "αποκαλύψεις" και στις βαρύγδουπες και βαθυστόχαστες αναλύσεις, που βασίζονται, ενίοτε, στις χυδαιότητες των σκοτεινών κέντρων της κρατικής προπαγάνδας, μόνο καλό θα μας έκανε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν μια ώρα έκανα δημοσίως από εδώ την ερώτηση αν δικηγόροι ή βουλευτές της αντιπολίτευσης εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τους δεκαεφτά συλληφθέντες της χθεσινής αστυνομικής θηριωδίας στη Νέα Σμύρνη.

Το ρώτησα γιατί θεωρώ αυτονόητη στάση των αριστερών και εν γένει των δημοκρατών, την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις συνθήκες σύλληψης και κράτησης διαδηλωτών, και τις εναντίον τους κατηγορίες, ανεξαρτήτως συμφωνίας ή μη με τον τρόπο που έδρασαν.

Το θεωρώ ζήτημα αρχής. Δυστυχώς, διαπιστώνω ότι στην περίπτωση αυτών των παιδιών επιλέχθηκε η αδιαφορία. 

Δεν θα ήθελα να φανταστώ τα βασανιστήρια που έχουν υποστεί και ίσως συνεχίζουν να υφίστανται. Δεν θα ήθελα να φανταστώ την κτηνωδία των βασανιστών τους, που ξέρουν πως έχουν απόλυτη εξουσία πάνω τους, καθώς κανένας δεν πρόκειται να τους ενοχλήσει. 

Θλιβερό, αλλά, δυστυχώς, αυτή είναι η πικρή αλήθεια...

Σχολιο.- Πολύ φοβάμαι, Γιώργο, ότι θα βγάλουν όλα τους τα απωθημένα σε αυτούς...Θα τους φορτώσουν τον μισό ποινικό κώδικα...

Σχολιο.- Δυστυχως αυτο δεν γινοταν παντα....Αλλα Ναι τωρα Οι Αντιφασίστες Δικηγοροι ελαμψαν δια της απουσιας τους....

Σχολιο.- είναι θέμα αρχής η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την τύχη συλληφθέντων διαδηλωτών. Από δικηγόρους και βουλευτές που έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην ΕΛ.ΑΣ. Είναι τραγικό το ότι αυτό δεν συνέβη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει καμιά πληροφόρηση για το πού βρίσκονται οι δεκαεφτά διαδηλωτές που πιάστηκαν στις χθεσινές δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη; 

Έχουν επικοινωνήσει μαζί τους δικηγόροι; 

Τους έχουν επισκεφτεί βουλευτές της αντιπολίτευσης;

Σχολιο.- Τους ανακοινώνουν ότι συλλαμβάνονται -Δηλαδή αλλάζει η ιδιότητά τους από προσαχθέντες σε συλληφθέντες- και μετα: «Μας ζήτησαν την απολογία μας και μας είπαν πως δεν ήταν απαραίτητο να έχουμε μαζί μας δικηγόρο». Νέα δικονομία.

Σχολιο.- μολις εφτασαν ευελπιδων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΑΔΙΣΤΗΣ! 

Πανικόβλητοι από τις αντιδράσεις και βλέποντας πως δεν πείθεται και τόσο η κοινωνία με το περιστατικό του αστυνομικού -που αφού συμμετείχε στον παραλίγο δολοφονικό εμβολισμό των διαδηλωτών με τις μηχανές της ΔΡΑΣΗ, έπεσε στα χέρια τους με τις γνωστές συνέπειες- ανακοίνωσαν σήμερα πως έθεσαν σε διαθεσιμότητα τον συνάδελφό του, για τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού πολίτη την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκαλύπτει το όνομα του φασίστα βασανιστή, μας ενημερώνει, όμως, ότι πρόκειται για ανθυπαστυνόμο. Δηλαδή, για αξιωματικό. 

Καμιά σχέση με τα παραμύθια των καναλιών της διαπλοκής για ανεκπαίδευτο, που δεν ήξερε τα όρια κ.λπ. κ.λπ. Απλώς, ο ανθυπαστυνόμος είναι φασίστας σαδιστής. Όπως είναι και η τεράστια πλειονότητα των καθαρμάτων που αποτελούν τα ΜΑΤ, τη ΔΙΑΣ και τη ΔΡΑΣΗ. 

Ακριβώς όπως θα είναι και τα καθάρματα που ετοιμάζονται να στελεχώσουν το ειδικό σώμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Σχολιο.- Μπορεί , εκείνη την ώρα , να έκανε μάθημα στα άλλα ρομποκοπ . Πρακτική άσκηση για την χρήση του κλομπ

Σχολιο.- Έναν; Μα εκεί ήταν ένα σωρό που άλλοι συμμετείχαν, άλλοι κάλυπταν και άλλοι αδιαφορούσαν για εγκλήματα που συνέβαιναν μπροστά τους! Γι αυτό, για να σταματάνε το έγκλημα, δεν υποτίθεται πως πληρώνονται;

Σχολιο.- Ε ναι, εδώ είναι "γνωστός ανθυπαστυνομος"... καλύπτουμε αυτόν, που θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να φέρει διακριτικά, και χαφιεδιζουμε τον πολίτη για τα δικαιώματα του... Επιπλέον, φοβερό το σοκ ότι ήταν αξιωματικός... από το 2013 έχει καταγγείλει επώνυμα καθηγήτρια πανεπιστημίου, που τη φέρανε για διαλέξεις, ότι της φώναζαν περήφανα "Είμαστε φασίστες, ποιο το πρόβλημα;" Ποτέ δε βλέπαμε την αστυνομία κι αναφωνουσαμε "τι ποιότητα", αλλά αυτό το χάλι που ζούμε έχει δρομολογηθεί μεθοδευμένα εδώ και καμιά δεκαετία (προφανώς, για να περάσουν τα μνημόνια με αίμα...).

Σχολιο.- Τους γνωρίσαμε καλά τόσο κατά τη μετεμφυλιακή περίοδο όσο και κατά την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας...

Σχολιο.- Αφού δεν δίνουν τα στοιχεία του είναι ψέμα.

Σχολιο.- Αυτόν τον έστειλαν με διαθεσιμότητα στο σπίτι του και τον άλλον τον συνέλαβαν. Το τραυματισμένο αστυνομικό τον έστειλαν στο νοσοκομείο και τον εμφανίζουν ως ήρωα και το παλικάρι που δαρθηκε μετά το ξύλο του φόρεσαν χειροπέδες και τον έστειλαν στην ΓΑΔΑ και τον κατακρεουργούν στα κολοκαναλα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά από κυβερνητικά καθάρματα και τους υπαλλήλους τους μπάτσους και δημοσιογράφους

Σχολιο.- Σαν αξιωματικός κι' από "καθήκον", μεταλαμπαδεύει ως υπόδειγμα υπηρεσίας την επιθετική του δράση στους κατωτέρους του, αν δεν τους υποχρεώνει ή και να τους διατάσσει ή ακόμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θα παραβλέψω, όμως, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ως μέλος ειδικής ομάδας βασανιστών και δολοφόνων, όπως η ΔΡΑΣΗ, συμμετείχε στον εμβολισμό διαδηλωτών με μηχανές, με κίνδυνο να υπάρξουν νεκροί. 

Και με προβληματίζει η άνεση με την οποία ο οδηγός της μηχανής στην οποία επέβαινε, αν και διαπίστωσε πως ο συνάδελφός του έπεσε απ' αυτήν, συνεχίζει κανονικά τον δρόμο του, όπως κάνουν και όλοι οι άλλοι επίδοξοι δολοφόνοι με τις μηχανές που προπορεύονται. Παρά το ότι υπάρχει σύστημα άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους και σίγουρα πληροφορήθηκαν την ίδια στιγμή το τι έχει συμβεί. Και έφυγαν, εγκαταλείποντάς τον.

Όπως δεν θα παραβλέψω και το ότι πάνω στο περιστατικό αυτό στήθηκαν ολόκληρα σενάρια από τα βρομερά κανάλια των Αλαφούζων και των Μαρινάκηδων, που κάνουν λόγο για απόπειρα να αποσπαστεί το όπλο του αστυνομικού, χωρίς να μας λένε και γιατί δεν αποσπάστηκε. Τίποτα πιο εύκολο, όταν ο αστυνομικός ήταν πεσμένος στο έδαφος. 

Δεν θα παραβλέψω, επίσης, ότι ο ξυλοδαρμός σταμάτησε με παρέμβαση ψυχραιμότερων υποψήφιων θυμάτων του εν λόγω αστυνομικού.

Δεν αναρωτιέμαι τι θα έκαναν οι ένστολοι δολοφόνοι, αν ήταν αντεστραμμένοι οι ρόλοι. Το έδειξαν οι ίδιοι, με τις κραυγές "να τους σκοτώσουμε", με το όπλο που στράφηκε κατά κατοίκων της συνοικίας, με τις κρότου-λάμψης που έριξαν κατά των δημοσιογράφων για να μην αποκαλυφθεί το όργιο βίας που εξαπέλυσαν χθες στη Νέα Σμύρνη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και όσο για τα περί διχασμού, που ανέφερε ο πρωθυπουργός, ας μην ανησυχεί.

Με τούτα και με τ' άλλα, κατόρθωσε να κατεβάσει στον δρόμο μια συνοικία ολόκληρη. Κατάφερε να βγάλει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, συριζαίους και αριστεριστές, κουκουέδες και αντιεξουσιαστές, φιλήσυχους νοικοκυραίους και  χουλιγκάνους. 

Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να βλέπεις τους σκληρούς των συνδέσμων του Πανιώνιου, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Ατρόμητου και του ΠΑΟΚ, να δίνουν από κοινού τη μάχη με τις ένστολες συμμορίες.

Για ποιο διχασμό μιλάμε;

Σχολιο.- Κατέβηκαν χθες άνθρωποι που είχαν να πάνε σε συγκέντρωση από το '10 ή από το δημοψήφισμα

Σχολιο.- Όπως και άνθρωποι που ουδέποτε είχαν πάρε δώσε με συγκεντρώσεις και αγανάκτησαν με την αστυνομική βία στη γειτονιά τους.

Σχολιο.- Ειναι διχασμος γιατι ολοι αυτοι εινα κατα της κυβερνησης Απο την μια η πολιτικη της κυβερνησης και απο την αλλη η αντιθεση του λαου Εχει δικιο Ετσι τον βλεπει ο Μητσοτακης τον διχασμο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



περνάνε νόμο προς αναβίωση του παιδομαζώματος της Φρειδερίκης. Σαν να μην έφτανε που κανονίζουν να της στήσουν άγαλμα στην Κόνιτσα.

09.03.2021, 19:23

Στέλνουν στην ΕΛ.ΑΣ. και την προστασία παιδιών συλληφθέντων ή κρατουμένων

Για αυτεπάγγελτη αναζήτηση ανηλίκων τέκνων και ανάθεσή τους σε επίτροπο σε περίπτωση που κάποιος συλλαμβάνεται ή κρατείται μίλησε σήμερα η υφυπουργός για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ η υφυπουργός «στις περιπτώσεις που υπάρχουν ανήλικα που ζουν χωρίς γονείς είτε γιατί έχουν συλληφθεί ή καταδικαστεί ή τελούν υπό ποινή φυλάκισης» την μέριμνα θα έχει η ΕΛΑΣ, για να δει ποιος θα είναι υπεύθυνος για τα παιδιά.

«Έχουμε συνεννοηθεί αρχικά με την ΕΛ.ΑΣ., έτσι ώστε να υπάρχει πλέον η υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ. και να μην είναι στην κρίση του κάθε αστυνομικού, να υπάρχει η θεσμική και οριζόντια υποχρέωση για κάθε σύλληψη, για κάθε προφυλάκιση και μετά για κάθε εκτέλεση ποινής. Η αστυνομία θα τραβά αυτόματα από τα μητρώα πολιτών τα στοιχεία και αν υπάρχει παιδί θα ορίζεται αντίστοιχα από το αρμόδιο όργανο ποιος θα είναι ο επίτροπος, ποιος θα βοηθήσει το παιδί κατά τη διάρκεια της απουσίας του γονέα» είπε η Δ. Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός σημείωσε ότι για αυτή την πρωτοβουλία είναι ενήμερος ο πρωθυπουργός, ο οποίος φέρεται να ανησύχησε τι γίνονται τα παιδιά αυτών που συλλαμβάνονται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τελειώσανε! Πάμε! Να τους σκοτώσουμε!"

Και μόνο για το βίντεο αυτό, θα πρέπει να παραιτηθεί αύριο το πρωί ο Χρυσοχουντίδης. 

Αλλά τι λέω! Εδώ ο Μητσοτάκης έβγαλε διάγγελμα για τον τραυματία αστυνομικό που συμμετείχε στην επίθεση των φονιάδων της ομάδας ΔΡΑΣΗ, που πέσανε με μηχανές πάνω σε διαδηλωτές με σκοπό να τους σκοτώσουν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένστολος εποχούμενος φασίστας μπάτσος απειλεί με το όπλο τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης που βρίζουν την αστυνομία για το όργιο βίας και το πνίξιμο των σπιτιών τους με χημικά.

Η φωτογραφία αυτή είναι η απάντηση σε όσους αναρωτιούνται προς τι το μίσος της πιτσιρικάδας προς το μέλος της δολοφονικής ομάδας ΔΡΑΣΗ που έπεσε στα χέρια τους, όταν η ομάδα του επιχείρησε να τους σκοτώσει πέφτοντας με τις μηχανές επάνω τους.

Σχολιο.- Οι διορισμοί στη ΔΙΑΣ γίνανε μηπως με οργανωτικες καταστασεις της ΧΑ ?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ

Κρατάμε -και πολύ σωστά- σταθερή στάση εναντίωσης στον χουλιγκανισμό και τη βία των γηπέδων, αλλά οι επαφές μας με τη νεολαία είναι περιορισμένες στον χώρο των πανεπιστημίων. Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι δεν προσέξαμε στα χρόνια του αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής, το ότι ο επιρρεπής στη βία χώρος των συνδέσμων όχι μόνο δεν αλώθηκε από τους ναζί αλλά ήταν πολύ συχνές οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις των μελών τους. 

Το ξέκομμά μας από αυτό τον κόσμο εξηγεί και την αδυναμία μας να κατανοήσουμε το μίσος που τρέφει απέναντι στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, που έχουν αιματοκυλήσει επανειλημμένα τον χώρο τους. 

Κατά συνέπεια, θα ήταν εντελώς απίθανο να πέσει κάποιος από τις δολοφονικές αυτές δυνάμεις στα χέρια συνδεσμιτών και να μη φύγει με φορείο. Ανεξαρτήτως του τι λέμε εμείς και πώς κρίνουμε τον τραυματισμό του. 

Τους συνδεσμίτες -που εξέδωσαν ανακοινώσεις οργής ήδη από την Κυριακή, μετά την εγκληματική επίθεση του αστυνομικού στον νεαρό στη Νέα Σμύρνη- τους χωρίζει αίμα και βαθύ μίσος με τις ειδικές δολοφονικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σχολιο.- Στη μεγάλη τους πλειονότητα οι σύνδεσμοι κράτησαν αντιφασιστική στάση. Πάντα υπήρχαν και τέτοια φαινόμενα σαν αυτό που αναφέρεις, αλλά οι απόπειρες της Χρυσής Αυγής να αποκτήσουν σταθερή πρόσβαση απέτυχαν. Είναι πλήθος οι φωτογραφίες από τα γήπεδα με αντιφασιστικά πανό.

Σημαντικός λόγος ήταν και η αντίθεση με την αστυνομία που καθόριζε και την αδυναμία της Χ.Α. να πείσει πως εχθροί τους ήταν οι εχθροί της αστυνομίας. Αλλά δεν ήταν ο μόνος λόγος.

Αναφέρομαι στη στάση που κράτησαν αυτά τα χρόνια του αντιφασιστικού αγώνα. Και η στάση τους αυτή απέτρεψε πλήθος νέων παιδιών από το να σχετιστούν με τη ναζιστική συμμορία. Όλα τα άλλα ισχύουν, αλλά δεν είναι αυτό που συζητιέται εδώ.

Σχολιο.- Οι σύνδεσμοι είναι φωλιές στρατολόγησης στη φρουρά του εκάστοτε προέδρου μεγαλοπαράγοντα. Βασική λειτουργία είναι αυτή όσα αντιφασιστικά στοιχεία κι αν τυχαίνει να περιλαμβάνουν.

Σχολιο.- Ε δεν θα λυπηθούμε και για τους ένστολους χρυσαυγίτες.

Σχολιο.- Το σαπάκιασαν για το ποδόσφαιρο δλδ; Ακούγεται λίγο κάπως αυτό.

Σχολιο.- Οι συνδεσμίτες είχαν αποφασίσει από την Κυριακή να αντιδράσουν και φυσικά η συμμετοχή τους σήμερα δεν ήταν για το ποδόσφαιρο. Τον σαπάκιασαν γιατί μισούν εκείνους που τους σαπακιάζουν και τους εξευτελίζουν όταν πέφτουν στα χέρια τους.

Ο μπατσάκος δεν είναι κανένας απλός αστυνομικός. Σε δολοφονικό σώμα είναι, που έχει μακελέψει κόσμο και κοσμάκη.

Εξάλλου, σήμερα ήταν όλοι εκεί και ενωμένοι έδιναν τη μάχη κατά των μπάτσων. Σύνδεσμοι του Πανιώνιου, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, ακόμη και του Ατρόμητου και του ΠΑΟΚ.

Σχολιο.- Στις ομάδες ασφαλείας της μπασκιναρίας έχει προσληφθεί η Χρυσή Αυγή.αυτοι δεν καταλαβαίνουν από λόγια.Μονο από φοβο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9 Μαρτίου

Αφήνιασαν για μια φορά οι ένστολοι χρυσαυγίτες και με εντολή Χρυσοχουντίδη έχουν πνίξει τη Νέα Σμύρνη στα χημικά, επιδιώκοντας τη διάλυση της κινητοποίησης χιλιάδων πολιτών κατά της αστυνομικής βίας.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση των ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων αρίστων έχει πανικοβληθεί. Τρέμει τη λαϊκή οργή μετά από ένα χρόνο αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας και περαιτέρω λαϊκής εξαθλίωσης. 

Μόνο που με την ένταση της αστυνομικής βίας ρίχνει από μόνη της λάδι στη φωτιά. Αν, βέβαια, δεν έκανε αυτά που κάνει, τι Δεξιά θα ήταν;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9 Μαρτιου

Αυτό που συμβαίνει ετούτη την ώρα στη Νέα Σμύρνη είναι απίστευτο! Πρόκειται για συγκέντρωση πολλών χιλιάδων ανθρώπων, που διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας, υπερασπιζόμενοι τη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Το 'χουμε ξαναπεί πολλές φορές. Σ' αυτήν εδώ τη χώρα οι μνήμες από το εφιαλτικό παρελθόν των αντιδημοκρατικών εκτροπών είναι ζωντανές. Η Δεξιά, με το να τις παραβλέπει, το μόνο που πετυχαίνει είναι να τροφοδοτεί τους αγώνες του σήμερα και του αύριο.

Που μετά από μια δεκαετία μνημονιακής εξαθλίωσης και έναν χρόνο αποτυχημένης διαχείρισης του κορωνοϊού  και περαιτέρω επέκτασης της κοινωνικής καταστροφής, δεν θα 'ναι αγώνες μόνο κατά της καταστολής. Κι αυτό είναι που πανικοβάλλει τα καθεστωτικά κέντρα ισχύος και προπαγάνδας.

Σχολιο.- Πρέπει να γεμίσουν όλες οι πλατείες, από αγανακτησμένους πολίτες ανά την επικράτεια, ν' αντισταθεί ο ελληνικός λαός γιατί έχουμε ΧΟΎΝΤΑ κ πρέπει να πέσει τώρα.

Ναι την έχω γνωρίσει όπως κ η οικογένειά μου, από παιδί έβλεπα τους μπάτσους να πετούν τις καρέκλες έξω απο την επιχείρησή του πατέρα κ πιτσιρίκος κλωτσούσα τους μπάτσους κ το "73 έφηβος, έδινα μάχες στο Πολυτεχνείο. Σήμερα έχουμε θρασύτατη χούντα

Ας μην παίξουμε με τις λέξεις  κ ας κοιτάξουμε στο "δόξα πατρί" την πραγματικότητα. Δεν έχουμε "Αστική δημοκρατία" πάρα έχουμε έναν "μεγάλο αστικό τρομοκρατικό εκφοβισμό", μια μεγαλοπαρέα αδίστακτων πλουτοκρατών, συγκεκριμένων οικογενειών, που κρατάνε μια προγονική εναλασσόμενη σκυτάλη, εδώ κ 600 χρόνια, κρατώντας θεσμικά τις εξουσίες, φτιάχνοντας κατά το δοκούν τρύπια συντάγματα, έτσι που να εξυπηρετούν αποκλειστικά τ' αδηφάγα κ ατελείωτα συμφέροντά τους. Παντού η ίδια κάστα με τους κληρονόμους αυλικούς κ όλες τις στημένες παραφυάδες τους. Αν αυτό το συνοθήλευμα δεν είναι "χειρότερο" από ΧΟΎΝΤΑ τότε πείτε μου τι ακριβώς είναι; Θα μου πείτε πως δεν έβγαλαν τα τάνκς; Μα δεν χρειάζονται ακόμη, ε αν κ το κάθε σπίτι έχει κ απο ένα στο εσωτερικό του. Κοιτάξτε στους τηλεοπτικούς δέκτες τι πόλεμος γίνεται 24 ώρες το 24ωρο. Ακούστε τ' απανωτά διαγγέλματα του αχυρένιου, δείτε τον κυβερνητικό πυρήνα, τα φασιστικά φυντάνια πόση υπεροψία κ μπούλινγκ κ απειλές στον χειμαζόμενο πολίτη, που βρίσκεται σε απόγνωση από τα συνεχόμενα βάσανα που τον μαστίζουν .... Τι αστική δημοκρατία κ πράσινα άλογα είναι αυτή με έναν κόσμο σε διαρκή, απειλητική ανεργία, να κόβει βόλτες στους κάδους απορρημάτων κ σε λίγο "άστεγος" άπλητος, άρρωστος δίχως υγεία παιδεία ελευθερία σκέψης αν μη τι άλλο .... κ οι πληρωμένοι λεβέντες από τον ιδρώτα κ τις αγωνίες μας, να βιάζουν την τιμή κ την αξιοπρέπειά μας, χτυπώντας ανελέητα με μεγαλόστομες υβριστικές κορώνες κ κατα τ' άλλα το θλιβερό σλόγκαν "η βία καταδικάζεται απ' όπου κ αν προέρχεται" δλδ ΤΡΙΧΕΣ κ δώστου κορώνες δημοκρατικές για "κράτος δικαίου" κ όλες αυτές τις ανυπόστατες αηδίες των χοντρών κοντών κ άπληστων. Δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε κ να ζούμε αμετανόητα, με τούτη την πρόκληση στον 21ο αιώνα κ σ' αυτή την πατρίδα, με τόσους λαϊκούς αγώνες για τ' ανθρώπινα δικαιώματα . Θλίψη απογοήτευσης όταν σπέρνεις ανέμους κ θερίζεις θύελλες. Προσωπικά καταδικάζω "απερίφραστα" αυτό το αγγυλωτικό κράτος, όπως κ τους κατά τ' άλλα καθώς πρέπει "κυρ Παντελήδες" που βάζουν πλάτη σε αυτή την επικίνδυνη κ απολίτιστη αστική τρομοκρατία. Όταν λοιπόν σου πέρνουν τα πάντα, τότε είσαι αποφασισμένος για τα πάντα.

Σχολιο.- Ας πήγαινε να κάνει μια τίμια δουλειά ο μπάτσος. Όταν βγάζεις το ψωμί σου σπάζοντας στο ξύλο κόσμο, χαρακώνοντας κορίτσια στα μπαρ για να τους πάρεις το μεροκάματο, εκβιάζοντας μαγαζιά για να πουλήσεις προστασία και προσφέροντας κάλυψη σε πρεζέμπορους, θα σου συμβεί και ατύχημα. Τι να κάνουμε τώρα; Μονά-ζυγά δικά σου;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021

Bολιβία: To MAS κερδίζει έξι από τις εννέα Περιφέρειες και διεκδικεί άλλες δύο

Το Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό - Πολιτικό Μέσο για την Κυριαρχία των Λαών (MAS-IPSP)  κερδίζει έξι κυβερνήσεις περιφερειών και διεκδικεί άλλες δύο στο δεύτερο γύρο που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Απριλίου, σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα (exit pools) , εξουσιοδοτημένα από το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο.

Τα επίσημα αποτελέσματα των περιφερειακών, δημοτικών και τοπικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Μαρτίου, θα ανακοινωθούν αργότερα, όταν ολοκληρωθεί η επίσημη καταμέτρηση των ψήφων στις κάλπες.

Τα Περιφερειακά Εκλογικά Δικαστήρια (TED) προχωρούν με αργό ρυθμό της επίσημη καταμέτρηση και δίνουν προτεραιότητα στην ψηφοφορία για τους κυβερνήτες των περιφερειών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

 Το MAS κέρδισε την πρώτη θέση αυτή την Κυριακή στις δημοσκοπήσεις στις περιφέρεις Λα Πας, Κοτσαμπάμπα, Ορούρο,  Ποτοσί, Πάντο και Τσουκουισάκα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν από την εταιρεία Focaliza για το εθνικό δίκτυο Bolivisión.

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ψήφος των πολιτών για το MAS  επικεντρώνεται, πρώτα απ όλα, σε αυτά τα έξι τμήματα, όπου εδραιώνεται η πλειοψηφική υποστήριξη στο MAS, όπως και στις προεδρικές εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 2020.

Στη  Λα Πας, ο υποψήφιος του MAS  έλαβε 37,7%. στη Κοτσαμπάμπα 47,1%; στο Ορούρο 45,7%; στο Ποτόσι  42%; στο Πάντο 39,2%; Και στην Τσουκουισάκα  41,5%.

Στην Σάντα Κρους, ο υποψήφιος κυβερνήτης του κόμματος ”Creemos” (Πιστεύουμε), Λουίς Φερνάντο Κάματσο, κέρδισε 54%,  στην  Ταρίχα, η συμμαχία “Unidos por el Cambio” (Ενωμένοι για την Αλλαγή) 35,4% και στο Μπενί, το “Movimiento Tercer Sistema” (Τρίτο Σύστημα), 39,1%.

Ο  εκλογικός νόμος (άρθρο 64) ορίζει ότι ο υποψήφιος που επιτυγχάνει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων εκλέγεται κυβερνήτης. και  εάν αυτό δεν συμβεί, πραγματοποιείται  δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο υποψηφιοτήτων με τις περισσότερες ψήφους, εφαρμόζοντας τη διάταξη για την ψηφοφορία που ισχύει για την εκλογή του Προέδρου.

Πράγμα που σημαίνει, ότι  νικητής αναδεικνύεται ο υποψήφιος που συγκεντρώνει πάνω από το 50% των έγκυρων ψήφων ή ο υποψήφιος που πετυχαίνει το 40%, με διαφορά τουλάχιστον 10% σε σχέση με τον δεύτερο  υποψήφιο.

Εάν δεν συμβεί κανένα από τα δύο σενάρια,  πραγματοποιείται δέυτερος γύρος, μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων.

Αυτή την Κυριακή, οι Βολιβιανοί για 4.962 νέες αρχές, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες από το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο. Από το σύνολο αυτό, 583 είναι διοικητικές αρχές, 27 περιφερειακές και 4.352 δημοτικές.

Μεταξύ 15 και 20 Μαρτίου, το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο (ΜΣΕ) θα ανακοινώσει τα πρακτικά των επίσημων αποτελεσμάτων αυτών των εκλογών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα τα Εξάρχεια είναι από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 τόπος κατοικίας φοιτητών, λόγω γειτνίασης σχολών και σιγά σιγά στέκι προβληματισμού,με μόνιμους κατοίκους Συντηρητικούς, όχι δεξιούς.

Η Ν. Σμύρνη είναι ένα Μεσοαστικο προάστιο, ΨΗΦΊΣΕ ΝΔ, και ακόμα και τώρα ΤΗΝ ΣΤΗΡΊΖΕΙ

Οι Μεσοαστοι για να αλλάξουν πρέπει να θιχτεί ο μπεζαχτας τους,κάτι τέτοιο Δεν έχει Γίνει.

Εσύ αν περιμένεις να αλλάξουν τα πράγματα μέσω αλλαγής των μεσαίων στρωμάτων και της επαρχίας,θα περιμένεις.

Δυστυχώς, και για τον ελληνικό λαό



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κύριος ένοχος για ν' αναλάβει την αποικία ο Κούλης, έχει ονοματεπώνυμο! Αλέξης Τσίπρας!

Αυτός που θα έσκιζε τα μνημόνια και έφερε το πιο σκληρό μνημόνιο, αυτός που έγινε τσούλα της Μέρκελ και του Νετανιάχου, αυτός που έπαιρνε τα εύσημα από τον αμερικανό πρέσβη, αυτός που ξεπούλησε την πατρίδα μας και την παρέδωσε στον υπάλληλο του Χριστοφοράκου!

Στ' αρχίδια μας, δεν επιλέγουμε ποιος αμερικανοτσολιάς είναι καλύτερος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την επόμενη φορά ο Τσίπρας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του!

Κατάργηση των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ – αφοπλισμός των δυνάμεων καταστολής στις διαδηλώσεις ελεγε το 2010

Τώρα... λαϊκοί αγώνες να φύγει η δεξιά και να έρθει εκ νέου η νέα δεξιά...

Υ.Γ. Τις υδροφόρες "αύρες" των ΜΑΤ, που χρησιμοποιεί ο Κούλης... Αλέξη, τις αγόρασες σε καλή τιμή, με διαφάνεια και διαγωνισμούς;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δηλώνω ότι συμφωνώ με κάθε λέξη του Χρυσοχοΐδη!

Δηλώνω ότι συμφωνώ με κάθε λέξη του Χρυσοχοΐδη. Ειδικά με αυτά που λέει για το κράτος της Δεξιάς.

Δηλώσεις Χρυσοχοϊδη το 2010. «Δεν μπορεις να συλλαμβάνεις 18-20 χρονών παιδιά επειδή είναι αναρχικοί»

Και παλιότερα

«Η κυβέρνηση των Δεξιών που σκέφτεται με λογικές της δεκαετίας του 50 επιχειρεί με ΜΑΤατζιδες να αντιμετωπίσει το έγκλημα»

Σχολιο.- 'Η βία στα χέρια του λαού δεν είναι βία αλλά δικαιοσύνη''.

Εβίτα Περόν 1919 – 1952



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντε γαμήσου μίκρε φύρερ του Κούλη! Ντροπή σου ανεπάγγελτο κρατικοδίαιτο ερπετό!

ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ από τον Χαρδαλιά! «Υγειονομική βόμβα οι Εθελοντές Πυροσβέστες...»

«Αδιαχείριστη Υγειονομική Βόμβα οι Εθελοντές Πυροσβέστες».  Αυτό τον χαρακτηρισμό επέλεξε να χρησιμοποιήσει, από το βήμα της Βουλής, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, σε απάντηση Επίκαιρης Ερώτησης, κατά τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου την Δευτέρα 1 Μαρτίου, η οποία κατατέθηκε από τον Βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γεώργιο Καμίνη. 

Ο κύριος Χαρδαλιάς, επιλέγοντας την τακτική της μετακύλησης ευθυνών, υπονόησε εμμέσως, πλην σαφώς, ότι 2.200 Πυροσβέστες Εθελοντές δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας, εργάζονται κανονικά και κυκλοφορούν ελεύθεροι, διασπείροντας έτσι τον ιό και όταν δεν έχουν τι να κάνουν, προσφέρουν που και που καμιά υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αυτολεξεί μάλιστα ανέφερε ότι «…μιλάμε για τους εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος- ποια υποχρέωση έχουν; Υποχρέωσή τους είναι κατ’ ελάχιστον τρεις υπηρεσίες το μήνα».

Πληροφορούμε όμως τον κύριο Χαρδαλιά πως εκείνοι που χαρακτήρισε ως «αδιαχείριστη υγειονομική βόμβα» είναι:

• Το 20% των Εθελοντών Πυροσβεστών που έχει χάσει την δουλειά του ή βρίσκεται σε μακροχρόνια ανεργία.

• Το 20% των συναδέλφων το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής εργασίας εξαιτίας της Πανδημίας.

• Το 20% των συναδέλφων το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς τηλεργασίας.

Αυτοί που χαρακτήρισε ο κ. Υφυπουργός «αδιαχείριστες υγειονομικές βόμβες»:

• Έχουν τιμηθεί, για την προσφορά τους, από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

• Έχουν τιμηθεί, για την προσφορά τους, από τον νυν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του ιδίου και παρουσία του τότε Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως εξάλλου και από διάφορους άλλους πολιτειακούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

• Είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, στελέχη εταιρειών, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, πολύτεκνοι, μητέρες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, οι οποίοι αποφάσισαν εδώ και πάνω από 20 χρόνια να υπηρετήσουν τον Έλληνα πολίτη εθελοντικά, μέσα από την ένταξή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντές Πυροσβέστες.

• Είναι αυτοί που, το Κράτος δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για να τους προμηθεύσει με κανένα Μέσο Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), ως όφειλε να πράξει. Αντ’ αυτού είτε καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους για να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα μέσα, είτε προσδοκούν σε κάποια δωρεά από φορείς ή πολίτες με ευαισθησία στο θέμα.

• Είναι αυτοί που, όταν τραυματίζονται εν ώρα καθήκοντος, δεν έχουν δικαίωμα να νοσηλευτούν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Χώρας, όπως ισχύει για τους Μόνιμους και Πενταετούς υποχρέωσης Πυροσβέστες, γιατί αυτοί προφανώς δεν αποτελούν προσωπικό του!

• Είναι αυτοί που, πριν 6 μήνες έχασαν εν ώρα καθήκοντος έναν άξιο συνάδελφο, Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη, νέο παλικάρι, ο οποίος πλήρωσε με τη ζωή του, το σκοπό για τον οποίο εντάχθηκε στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος!

• Είναι αυτοί που, για να μετακινηθούν προς την Υπηρεσία τους, θα πρέπει να πληρώσουν το εισιτήριό τους, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διότι δεν δικαιούνται ελεύθερης μετακίνησης, όπως αντιθέτως ισχύει για το υπόλοιπο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, γιατί αυτοί προφανώς δεν αποτελούν Προσωπικό του!

• Είναι τα μέλη μιας ευρωπαϊκής οικογενείας, η οποία αριθμεί 3.000.000 Εθελοντές Πυροσβέστες, οι οποίοι στελεχώνουν τις εκατοντάδες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Χωρών τους.

• Είναι αυτοί που, σε αντίθεση με την ελάχιστη υποχρέωση των τριών βαρδιών ανά μήνα, όπως ανέφερε, εκτελούν πολλαπλάσιες βάρδιες στις Υπηρεσίες τους και καλύπτουν αγόγγυστα, κάθε ανάγκη που θα παρουσιαστεί.

• Είναι αυτά «τα παιδιά», όπως μας αποκάλεσε, των 20, 30, 40, 50 ετών που δεν εκτελούν 3, αλλά 5, 10, ίσως και παραπάνω βάρδιες και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, όποτε και αν τους ζητηθεί, αφήνοντας πίσω, οικογένεια, δουλειά και παρέες, τρέχοντας πάντα σε κάθε κάλεσμα της Υπηρεσίας.

Ως ένστολο Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, σεβόμαστε το Πυροσβεστικό Σώμα, την ιεραρχία και την θέση μας σε αυτή, πλην όμως σεβασμός σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ανοχή σε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, απ’ όπου και αν προέρχονται αυτοί.

Οι Εθελοντές Πυροσβέστες, Δ Ε Ν Α Π Ο Τ Ε Λ Ο Υ Ν αδιαχείριστη υγειονομική βόμβα, κύριε Υφυπουργέ!!!

Οι Εθελοντές Πυροσβέστες, ήταν, είναι και θα είναι πολίτες, Αξιόλογοι, Υπεύθυνοι, Συνειδητοποιημένοι, με μοναδική αγωνία τους την Προσφορά στην Κοινωνία και τον Συνάνθρωπο!!!

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποτυχία άσκησης του ΝΑΤΟ... Το ′′Donald Cook′′ πάγωσε στη Θάλασσα του Μπάρεντς...

Η Νατοϊκή άσκηση στα Ρωσικά σύνορα απέτυχε!

Αυτή είναι η "υπεροπλία" της δυτικής συμμαχίας...

Λόγω του κρύου καιρού της Αρκτικής, τα πλοία του... ΝΑΤΟ δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις αποστολές μάχης κι ο εξοπλισμός τους πάγωσε!

Σχολιο.- Μην ξεχνανε χιτλερ και ναπολεων την πατησαν στην ρωσια. Δεν βαζουν μυαλο

Σχολιο.- Να οργανώσει αμέσως πορεία κατά του ρωσικού ιμπεριαλισμού ο Πετράν Κωνσταντίνου με τις ΜΚΟ. Τέτοιες ειδήσεις ρίχνουν το ηθικό των Ουκρανών δολοφόνων, που ετοιμάζονται να επιτεθούν στο Ντονμπάς.

Πετράν ο παιδόφιλος Μπαϊντεν ξανάρχισε τους βομβαρδισμούς κατά της Συρίας. Να σε δω να φωνάζεις " έξω τώρα ο Pyatt από την χώρα" και τι στον κόσμο!

Σχολιο.-  εκτος απο την νατοικη αριστερα υπηρξαν και ελλαδιτες εθνικιστες που υμνουσαν τα νατοικα ουκρανικα σκατα εφτασαν στο σημειο να ταυτιζονται με την ΟΑΚΚΕ στο θεμα του ουκρανικου και μαλιστα εχω υποψιες οτι αυτοι οι προβοκατορες το γυρισαν υπερ και καλα της ρωσιας(ενω πριν φωναζαν εξω η ρωσοι ιμπεριαλιστες το παιζουν υπερ του ιραν συρια αλλα ξεχνανε οτι η ρωσια ειναι κομματι του αξονα της αντιστασης εγω δεν μυθοποιω τον πουτιν) αμ το τρολ του κκε ενω βριζει ρωσια και πουτιν δεν λεει λεξη για τους ουκρανους νεοναζι ειμαι σιγουρος τα τρολ τους παρακολουθουν τα σχολια μας

Σχολιο.- Δεν εντοπίζω την διεισδυση του ατλαντισμού μόνο στην δικαιωματική "Αριστερά". Ο ατλαντισμός διατρέχει όλο το πολιτικό φάσμα από το ένα άκρο μέχρι το άλλο.

Αν εννοείς ως "ελλαδίτες εθνικιστές" την Χρυσή Αυγή, να σου πω οτι οι Ουκρανοί νεοναζί είχαν σχέσεις με τους χρυσαυγίτες εδώ και πολλά χρόνια.

Όταν "έσκασε" το Ουκρανικό, υποστήριξαν επισήμως την Ρωσία για ψηφοθηρικούς λόγους, και για να δώσουν λαβή στους ατλαντιστές της Δικαιωματικής "Αριστεράς" να σπιλώνουν όποιον στήριζε την δημοκρατική νομιμότητα στην Ουκρανία σαν ακροδεξιό, νεοναζί κ.α.π.

Να θυμίσω μόνο, πως και πάλι επισήμως/δημοσίως είχαν υποστηρίξει υποτίθεται και την Σερβία στους βομβαρδισμούς του '99. Όταν κατέσχεσαν τους υπολογιστές τους μετά την δολοφονία Φύσσα, είδαμε τον υπαρχηγό του Μιχαλολιάκου με το φέσι των βοσνιακών SS. Επίσης, είναι γνωστά τα πανό τους για την Σρεμπρένιτσα. Τα παίρνει σαν θείο δώρο η ατλαντική Δικαιωματική "Αριστερά" και στιγματίζει όποιον αντιτίθεται στους πολέμους του deep state σαν κρυπτοφασίστα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Ψαρράς των σκληρών ατλαντιστών Δικαιωματιστών με "αριστερό" προσωπείο του περιβόητου "Ιού" ευχόταν να υπάρξει μία πολιτική δύναμη με παρουσία και στην Βουλή σαν την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Μία πολιτική δύναμη με αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν ο ιδανικός αντίπαλος για την ατλαντική Δικαιωματική "Αριστερά" για ευνόητους λόγους. Εν ολίγοις, το 'να χέρι νίβει τ' άλλο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανε οι Μπαλουρδοι να στησουν μια προβοκατσια!!!

Δειχνουν τις... μπομπες που ανακαλυψαν!!! Μπουκάλια με ηλιαίλαιο!!!

Απο την βλακεια τους τις εχουν φτιαξει με πλαστικα μπουκαλια!!! Επος!!!

Σχολιο.-  Ούτε μία προβοκάτσια της προκοπής δεν μπορούν να στήσουν πιά. Οι επόμενες "αποκαλυπτικές" φώτο θα είναι στουπιά τυλιγμένα σε λαδόκολλες από τα βλάχικα της Βάρης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λιάγκας πήρε μέρος στο υπαίθριο πάρτι γενεθλίων της μοντέλας; Μαλάκα Έλληνα, εσύ καραντίνα!

Πάρτυ με τα σκυλάκια τους, αφού ο ιός κτυπάει τους φτωχούς, εργάτες, ανέργους, βιοπαλαιστές κι ομόφοβους...

ΠΟΙΟ ...LOCKDOWN; Η (σύζυγος του υπ. Υγείας) Τζένη Μπαλατσινού σε υπαίθριο πάρτι γενεθλίων...

Η Τζένη Μπαλατσινού δεν έχει σταματήσει να κάνει βόλτες το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που ο φωτογραφικός φακός την έχει απαθανατίσει στο Ζάππειο με το νεογέννητο μωρό της. 

Αυτή τη φορά όμως  με  φίλους της  στον Εθνικό Κήπο όλοι μαζί έστησαν ένα υπαίθριο πάρτι γενεθλίων... 

Μαζί με  κάποιους φίλους της  γιόρτασαν όλοι μαζί τα γενέθλια του γνωστού PR Manager, Κωνσταντίνου Καφίρη. 

Σχολιο.- Και 10.000 κρούσματα την ημέρα να κατασκευάζουν, ψευδώς, βεβαίως, βεβαίως δεν πρόκειται να πείσουν στον αιώνα τον άπαντα για την φονικότητα το ιού... Ποια καραντίνα; Ο λαουτζίκος τρομαγμένος στα σπίτια/φυλακές,έχοντας νυχθημερόν την πλύση εγκεφάλου, από τα σαπιοκάναλα της διαπλοκής μη έχοντας οι μεγάλοι άνθρωποι εναλλακτική ενημέρωση, τρώνε αμάσητο ότι τους σερβίρουν. Αλλά στην κάθε πλατεία δεν μπορείς να βγεις να κάτσεις σε παγκάκι, έχεις διώκτες του κράτους. Και οι κάθε λογής "επώνυμοι" μας πετούν την αλήθεια μέσα στα μούτρα, ότι όλα είναι μούφα/φιάσκο... Όμως ο πολίτης έχει την ατομική ευθύνη, αυτοί;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαμάει και δέρνει ένας δικηγόρος... Τώρα να γίνει πρωθυπουργός...

Όταν σούζα η δικαστίνα, τι να περιμένει ο λαός από τη "δικαιοσύνη" των τροϊκανών;

«ΘΑ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ!» Αγριος καβγάς του Κούγια με την ανακρίτρια που προφυλάκισε τον Λιγνάδη...

Αγριο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε άμεσα στον Αλέξη Κούγια, συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη, και την ανακρίτρια Παρασκευή Μπότση που εισηγήθηκε την προφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. 

Ο Αλέξης Κούγιας πληροφορήθηκε από τον αδελφό του πελάτη του, Γιάννη Λιγνάδη, ότι ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός ανέφερε στο πάνελ πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα στο σπίτι του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Τότε, με υπόδειξη του Αλέξη Κούγια ο αδελφός του ηθοποιού μετέβη στην πολυκατοικία του Δημήτρη Λιγνάδη, όπου διαπίστωσε ότι οι αστυνομικοί είχαν μεταφέρει κούτες με αρχεία του αδελφού του από την αποθήκη του διαμερίσματος στην ταράτσα. Ο Γιάννης Λιγνάδης ζήτησε από τους αστυνομικούς να του υποδείξουν την άδεια του εισαγγελέα για την έρευνα αυτή. Οι αστυνομικοί απέφυγαν να του απαντήσουν, όπως και αρνήθηκαν να μιλήσουν τηλεφωνικά με τον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια. Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε τότε από τον αδελφό του ηθοποιού να τραβήξει με βίντεο τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Κούγιας μετέβη στο γραφείο της ανακρίτριας Παρασκευής Μπότση, όπου οργισμένος και σε πολύ υψηλούς τόνους της είπε: «Τι είναι αυτά που στήνεις και πώς δίνεις εντολή στους αστυνομικούς να μπαίνουν στο σπίτι του Λιγνάδη και να κάνουν έρευνες χωρίς εισαγγελική εντολή και χωρίς να έχετε ενημερώσει και εμένα;».

Κατηγόρησε μάλιστα την ανακρίτρια ότι στήνει στοιχεία, επισημαίνοντάς της ότι «όταν διαπίστωσες ότι ο Λιγνάδης ήταν όλο τον Αύγουστο του 2015 στην Ιθάκη και άρα είχε άλλοθι, άλλαξες τις ημερομηνίες του καταγγελλόμενου βιασμού από τις 8 Αυγούστου στις 27 Ιουλίου». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,  είπε μάλιστα στην ανακρίτρια ότι «με αυτές τις πρακτικές θα πας φυλακή», υπενθυμίζοντας ότι «σε αυτό το γραφείο καθόταν κάποτε η κυρία Μπουρμπούλια, η μοναδική εν ενεργεία ανακρίτρια που έχει πάει φυλακή». Της είπε μάλιστα ότι η Μπουρμπούλια πήγε φυλακή μετά από δικές του καταγγελίες.

Στη συνέχεια η ανακρίτρια ζήτησε από τον Αλέξη Κούγια να φύγει από το γραφείο της, ο ίδιος αρνήθηκε και η ανακρίτρια φέρεται να είπε «αφού δεν φεύγετε εσείς, θα φύγω εγώ». Προ του αδιεξόδου, ο Αλέξης Κούγιας και η ανακρίτρια μετέβησαν στο γραφείο της προϊσταμένης ανακρίτριας και επικεφαλής του Πρωτοδικείου, Σοφίας Φούρλαρη, για διαιτησία, ωστόσο η προϊσταμένη έλειπε και το επεισόδιο έληξε εκεί. Χθες το  πρωί ο Αλέξης Κούγιας θα μετέβαινε στο γραφείο της προϊσταμένης του Πρωτοδικείου, Σοφίας Φούρλαρη, για να καταγγείλει «τις παράνομες πρακτικές της ανακρίτριας».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η κυρία Φούρλαρη δήλωσε αναρμόδια και έκλεισε ραντεβού στον Αλέξη Κούγια με την επιθεωρήτρια των δικαστηρίων και αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Σχολιο.- Μόλις συλληφθεί ο οποιοσδήποτε μετά από μήνυση σε βάρος του, κατάσχονται κινητά, υπολογιστές και γίνεται κατ' οίκον έρευνα.

Στην περίπτωση του Λιγνάδη κινητό και υπολογιστής δεν έχουν "ανοιχτεί", ενώ η κατ' οίκον έρευνα έγινε κατόπιν εορτής, και μόνο επειδή κάποια ΜΜΕ φώναζαν για απόπειρα συγκάλυψης.

Αντί ν' απειλεί ο Κούγιας την ανακρίτρια, ας μας πει η Εισαγγελία για ποιόν λόγο δεν εφάρμοσε και στην περίπτωση Λιγνάδη κατάσχεση και "άνοιγμα" κινητού, Η/Υ, όπως θα έκανε σε κάθε άλλη περίπτωση, ενώ η κατ' οίκον έρευνα έγινε μόνο μετά από πίεση κάποιων ΜΜΕ με εντολή της ανακρίτριας, παρά την αντίθεση, αν καταλαβαίνω καλά βάσει των λεγομένων του Κούγια, του αρμόδιου εισαγγελέα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ! ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ του ΕΟΔΥ συμμετείχαν στο "κορονογλέντι" της Τσικνοπέμπτης...

Τέσσερα μέλη, συμβασιούχοι, του ΕΟΔΥ εμφανίζονται να συμμετέχουν σε μάζωξη την Τσικνοπέμπτη σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι, με αφορμή βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο, όπως επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα μέλη αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του ΕΟΔΥ, ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Αναφορικά με περιστατικό συνωστισμού προσώπων σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, γνωστοποιεί τα εξής:

Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον ΕΟΔΥ χώρους του κτιρίου της HELEXPO.

Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! «ΨΗΦΙΑΚΟ διαβατήριο εμβολιασμού» με δακτυλικό αποτύπωμα και προσωπικά δεδομένα κατασκευάζει (μυστικά) η Γερμανία...

9/3/2021 – 6.21

Μια αποκάλυψη που σοκάρει έκανε πριν από λίγη ώρα το  γερμανικό περιοδικό  Spiegel. Όπως γράφει η   Γερμανία ξεκίνησε ήδη  να κατασκευάζει (μυστικά) «ψηφιακό  διαβατήριο εμβολιασμου» με δακτυλικό αποτύπωμα και προσωπικά δεδομένα... 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορταζ, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας απευθύνθηκε σε 29 εταιρείες ως μέρος μιας «διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς διαγωνισμό», η οποία αρχικά σχεδιάστηκε ως «μυστικός διαγωνισμός» . Έψαχνε την καλύτερη προσφορά για ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους όσους εμβολιάστηκαν κατά του Covid-19. Η περίοδος προσφοράς ήταν μόλις πέντε ημέρες και συμμετείχαν επτά εταιρείες. Η εταιρεία Κολωνία Ubirch (51 τοις εκατό) με το σύστημα που βασίζεται σε blockchain και η IBM (49 τοις εκατό) έχουν πλέον αναλάβει το συμβόλαιο , όπως έμαθε το SPIEGEL από την Ubirch.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ορθό πολιτικά και δίκαιο ηθικά ήταν το ξύλο που έπεσε!

Σοφία Ζαχαράκη στο ΣΚΑΙ στον Οικονομου : «Κακολογούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού οι συγκεντρωμένοι στη Νέα Σμύρνη»

Ορθό πολιτικά και δίκαιο ηθικά ήταν το ξύλο που έπεσε.

Απλώς, άργησε να πέσει.

Αν έπεφτε η ράβδος από τον Οκτώβρη θα είχαμε νικήσει τον... κορώνας γιο.

(Μήπως, όμως, έδειραν κατά λάθος αναρχικό αντί για συριζαίο; Το σίγουρο είναι ότι, δικαίως, έδειραν τα αυτοκίνητα).

Αλκης Βατόπουλος στο OPEN TV στις 22/10/2020

«Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»

Σχολιο.- Αυτο το γελοιο καρακατσουλιο,η Ζαχαράκη, που και σαν υφυπουργος παιδειας απεδειξε ποσο καθαρμα ηταν[να μας πει π,χ για το λυκειο Καλαμαριας,μη ξεχνιομαστε]τι θελει να μας πει;Ποια ειναι η θεσμικη ιδιοτητα της αταλαντης κιτσαριας και θα πρεπει συσσωμος ο κρατικος μηχανισμος[εχει ξαναγινει].Ποια ειναι;Η βασιλισσατης μπανανιας,ή η πριγκιπισσα του τιποτα;Τι νομισατε ρε σκουπιδια οτι ειμαστε ;Δουλοι του φεουδαρχη Κουλη;

Σχολιο.- Το πολίτευμα στην Ελλάδα μήπως είναι μοναρχία και δεν το έχουμε καταλάβει;;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλκης Βατόπουλος στο OPEN TV στις 22/10/2020

«Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»

Δικαίως δέρνουν στις πλατείες!

Το σύνθημα νομιμοποίησης έχει δώσει ο "επιστήμονας"... ένας από τους Γιόζεφ Μένγκελε των Τσιόρδα-Μητσοτάκη και έχουν νομιμοποιήσει οι ιατρικοί επισκέπτες της φαρμακευτικής πολυεθνικής (Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Τσίπρας, Μπαρουφάκης και Γιωργάκης... με... δημόσιο μπόλιασμα)...

Αν τώρα η θυληκή Κούγιας του μπάτσου, επικαλεστεί τον "επιστήμονα"-μικρό φύρερ, θα τα βάλουμε μαζί της;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμφύλιος εντός μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ! Το κόμμα Κουφοντίνα τους κάνει να σφάζονται!

Ακόμη και κάποιος Δρίτσας, αυτός που έγλειφε κώλους για να ξεπουλήσουν το λιμάνι του Πειραιά ως υπουργός της τρόικας, στήνει το κόμμα Κουφοντίνα, για να πουλήσει "αριστερή" πολιτική...

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! «Παρ' το αλλιώς για τον Κουφοντίνα...»

9/3/2021 – 12.30

Μπορεί η ατμόσφαιρα να παραμένει ηλεκτρισμένη, αλλά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωνές που υποστηρίζουν ότι το κόμμα της αξιωματικής πρέπει να αλλάξει τακτική όσον αφορά το θέμα Κουφοντίνα και να μην παρασύρεται σε αναμέτρηση με την κυβέρνηση σε λάθος πεδία. Η κυρίαρχη άποψη βέβαια είναι (επί του παρόντος) άλλη...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν έγραψα πρίν μήνες γι' αυτήν την "κύρια" Μίνα Καραμήτρου που δουλεύει στο CNN Greece κάποια γνωστή μου συνάδελφός της με είχε επιπλήξει λέγοντάς μου ότι δεν μπορεί να... γνωρίζω καλύτερα από αυτήν την άξια κυρία.

Ε λοιπόν μάλλον γνωρίζω καλύτερα έχω μάθει σε δύσκολα χρόνια να μυρίζομαι τους χαφιέδες

Να την χαίρεστε!!!

Σχολιο.- Βέβαια... Ο λαός είναι ηλίθιος κι εσύ που υποστηρίζεις τον επιστήθιο φίλο του Χριστοφοράκου, τον Κούλη,  είσαι ξύπνιος.

Τι κι αν ο Τσιόδρας έχει ομολογήσει, πως "φέυγουν" άνθρωποι από εγκεφαλικά, καρδιές, τροχαία και τους φορτώνουν στον ιό; Θα βρεθείς εσύ να το παίξεις ευαίσθητος μεν, μόνο για τους νεκρούς από Covid. Για τους καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς και πόσους άλλους που δεν χειρουργούνται και κινδυνέυει άμεσα η ζωή τους, καρφάκι δεν σου καίγεται "ευαίσθητε". Για όσους θα χάσουν τα σπίτια τους με τον νέο Πτωχευτικό το ίδιο. Για τους εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν χάσει ή θα χάσουν τις δουλειές τους λόγω καραντίνας επίσης. Τις ίδιες "ευαισθησίες" είχες και για τους νεκρούς από γρίπη τα προηγούμενα χρόνια; Όχι, βέβαια! Άλλο νεκρός μπασκλασαρία από γρίπη κι άλλο νεκρός vip με Covid, που τον δηλώνουμε ψευδώς από Covid. Πως εξηγείς την εξαφάνιση των θανάτων από γρίπη;

Και μόνο που λες στα σοβαρά ότι για τα σκηνικά όπως στην Νέα Σμύρνη φταίει ο Σύριζα και όχι η κυβέρνηση, φαίνεται πόσο νεοδημοκράτης είσαι. Δεν είναι ένα το περιστατικό. Απλώς το συγκεκριμένο πήρε έκταση λόγω δημοσιοποίησης. Ούτε αυτό ξέρεις. Αναμενόμενο.

Σχολιο.- Ο Paul Valery έλεγε, πως το πρώτο βήμα του φασισμού είναι να αποκαλέσεις τον άλλο ηλίθιο. Σκέψου τι θα έλεγε για 'σένα, που αποκαλείς έναν ολόκληρο λαό, ο οποίος έχει εξανδραπωδιστεί επί δέκα χρόνια απ' όσους υποστηρίζεις, "ηλίθιο πόπολο". Τράβα να εισπράξεις τα 0,50 σου από τον Κούλη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!» Η ΚΟΡΗ 58χρονου διαψεύδει ότι πέθανε από κορονοϊό...

9/3/2021 – 4.25

EKRITI.GR

Ηράκλειο-Κορωνοϊός. 58χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή

Hara Karp

Ο 58χρονος επειδή τυχαίνει να είναι ΠΑΤΕΡΑΣ μου έφυγε από μικροκυτταρικό καρκίνο του πνευμονα  έπειτα από 1μιση χρόνο μάχης….. Το μόνο που έχω να πω είναι ντροπή!!!

Σχολιο.- Ντροπή σας. Ευτυχώς βγήκε η κόρη και είπε την αλήθεια .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλογρίτσας... έπαιρνε τα δημόσια έργα από την δικαιωματική "κεντροαριστερά"του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα από τη δεξιά... πλήρωνε μαλάκα Έλληνα!

 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ παίρνει τώρα μεγάλα δημόσια έργα (με άλλη εταιρεία) από την κυβέρνηση της ΝΔ...

Βρε βρε βρε καλώστονα!!! Χρήστος Καλογρίτσας ο άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ χθές ,ο ίδιος της ΝΔ σήμερα.

Μετά τον ΤΟΞΟΤΗ που είναι ΄΄λιγουλάκι΄΄ δύσκολο να πάρει δημόσια έργα ,υπάρχει και η εταιρεία ΄΄Ομάδα Κατασκευών ΄΄ που συνεχίζει να παίρνει δημόσια έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Για παράδειγμα το έργο της Αττικό Μετρό για την επέκταση του αμαξοστασίου του Ελληνικού, έργο προϋπολογισμού 18,2 εκατ. ευρώ. Στο διαγωνισμό, που είχε αναβληθεί τρεις φορές, κατατέθηκαν τέσσερις προσφορές. Τη μεγαλύτερη έκπτωση, 43,01% προσέφερε η «Ομάδα Κατασκευών». Πώς δεν το πήρε το έργο με έκπτωση 100%!!!!!!!

Μήπως μπορεί να μας πεί το Υπουργείο Υποδομών και ο Κώστας Καραμανλής τι έχει γίνει με την περιπέτεια που είχε η εταιρεία με τις εργολαβίες του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος και του ΔΕΔΔΗΕ για τα δίκτυα σε αρκετές περιοχές της χώρας και συνεχίζει να εκτελεί εργολαβίες του τελευταίου;;;

Ο Χρ. Καλογρίτσας εκτός απο το πτυχίο ,έχει και κάποια μετοχική σχέση με την εταιρεία αυτή κύριοι της ΝΔ;;

ΟΧΙ για να μην νομίζουν μερικοί ότι τρώμε κουτόχορτο!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΘΗΛΥΚΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ!» ΤΙ ΛΕΕΙ στον Ευαγγελάτο η δικηγόρος του αστυνομικού που ξυλοκόπησε τον νεαρό στην Νέα Σμύρνη...

9/3/2021 – 2.46

Εβίτα Βαρελά η δικηγόρος του αστυνομικού που ξυλοκόπησε το νεαρό στη Νεα_Σμυρνη...

Εβίτα Βαρέλα η δικηγόρος του αστυνομικού που ξυλοκόπησε το νεαρό στη #Νεα_Σμυρνη σε παραληρηματικό ξέσπασμα Γαλάζιο δημιούργημα των #μμε_ξεφτιλες με εντολή... Αποκαλούμενη και θηλυκός #Κουγιας Τρελαίνομαι να τους βλέπω να ξεφτιλίζονται Σας την παραδίδω



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΑΝΑΚΗ! Ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Παπάς βουλευτής Δωδεκανήσου που πόσταρε το κομματικό non paper με το όνομα του νεαρού...

Το συγκεκριμένο κομματικό στέλεχος της ΝΔ πόσταρε αυτολεξί non-paper εχθές στις 00:24' ως επίσημη οδηγία του κόμματος. Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του συγκεκριμένου, του Κυρανάκη κ όποιου άλλου δημοσιοποίησε παράνομα κ προσωπικά δεδομένα.

Σχολιο.- Και να φανταστεις οτι το βουρλο η Βουλτεψη ειχε το θρασος να μας πει οτι δεν υπαρχουν προσωπικα δεδομενα.Γιατι την εχουν αμολυμενη αυτη τη λινατσα;

Σχολιο.- Την δήλωση της Γεροβασίλη πως παρακολουθούσαν όλους όσοι ήταν κατά της προδοσίας των Πεσπών στα Μεσα Κοινωνικης Δικτυωσης  την θυμάσαι; Γειά σου ζαίε  με τα επιλεκτικά προσωπικά δεδομένα σου!

Άλλο η "επιστημονική χρήση βίας" επί Σύριζα, άλλο η... αντιεπιστημονική επί Μητσοτάκη. Άλλο το να σε πετάνε στο δρόμο οι τράπεζες επί Τσίπρα, άλλο επί ΝΔ. Άλλος να 'σαι άνεργος επί Τσίπρα κι άλλο επί "ανέμελου".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ίδια είναι τα ΜΑΤ του Κούλη μ' αυτά του Τσίπρα! Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι!

Ο Τσίπρας και ο θίασος του δεν θα πρέπει να μιλάει για βία ξέρουν αυτοί

Σχολιο.-  χουντες και οι δυο

Σχολιο.- Αλλαγη σκηταλης εγινε απο το Τσιπρα στο Κουλη,λογω φθορας του πρωτου.Και οι δυο δουλικα της Μερκελ ειναι!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκίνησε στις 13.00 η πορεία φοιτητών/τριών, εκπαιδευτικών και αλληλέγγυων στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στη σημερινή αστυνομική επιχείρηση εισβολής και εκκένωσης της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ. 

Χιλιάδες κόσμου στο δρόμο για άλλη μια φορά. Η αγανάκτηση για τις αστυνομικές εισβολέ στα πανεπιστήμια διαρκώς και μεγαλώνει. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 08.03.2021, 16:39

Απάντηση στον... αστυνομικό που με αποκαλεί πουτ@@@

Μαρία Πλυτά

Είμαι η μητέρα του δικηγόρου που στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα και στο αίτημα μεταγωγής του στις 6/3/2021, αστυνομικός αφενός μεν τον προπηλάκισε αφετέρου εξύβρισε εμένα αποκαλώντας με πουτ@@@, παρά το γεγονός ότι όχι μόνο δεν γνωριζόμαστε, αλλά όσον με αφορά δεν επιθυμώ να γνωρίσω ούτε τον ίδιο ούτε οποιονδήποτε άλλο με το ήθος και την... αισθητική του.

Τα στοιχεία μου είναι: Μαρία Πλυτά, συνταξιούχος δικηγόρος, και θα ήθελα μέσω υμών να επισημάνω στον νεαρό αυτό που ζει και πληρώνεται από τη φορολογία μας με σκοπό να προστατεύει τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και στον πολιτικό του προϊστάμενο τα εξής:

Προς τον αστυνομικό και τον πολιτικό του προϊστάμενο: Νεαρέ μου, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για το αίτημα μεταγωγής του Δ. Κουφοντίνα, στις 6/3/2021 στην Αθήνα, όπως ευκρινώς έχει καταγραφεί σε video με ήχο, αφενός μεν προπηλάκισες και κακοποίησες τον γιο μου, δικηγόρο στο επάγγελμα, αφετέρου απεκάλεσες εμένα πουτ@@@.

Σε διαβεβαιώ ότι δεν είμαι πουτ@@@.

Εκτός και αν η αστυνομία γνωρίζει κάτι περισσότερο. Είμαι συνταξιούχος δικηγόρος στο επάγγελμα, σύζυγος, μητέρα, γιαγιά. Ξεκίνησα από τις φτωχογειτονιές του Περιστερίου, κατόρθωσα να μορφωθώ, να ζήσω έντιμα και με αξιοπρέπεια, και να μορφώσω τα παιδιά μου μαθαίνοντάς τα ταυτόχρονα τη σημασία του να είναι αλληλέγγυοι, δημοκράτες, να παλεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες.

Το επάγγελμα που ψευδώς μου αποδίδεις αναγκάστηκε να το δηλώσει η μεγάλη Λιλή Ζωγράφου σε εποχές για τις οποίες δεν είναι περήφανη η χώρα μας, και φαντάζομαι ούτε η υπηρεσία σας.

Ελπίζω και παλεύω για μην επανέλθουν τέτοιες εποχές. Ελπίζω επίσης σε μια απλή συγγνώμη δική σας καθώς και του πολιτικού προϊσταμένου σας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θα επιτρέψω σε κανεναν να μας διχάσει.

Κι ετσι, ολοι μας μαζί, ενωμένοι, Θα σας δέρνουμε…

Μην το ξεχνάμε :Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Και των δεξιών. Και των ακροδεξιών



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά ο κορωνοποιός έφερε μαζί με τα δεινά, κι ένα πολύ μεγάλο καλό: ξανασυστηθήκαμε και ξαναγνωριστήκαμε όπως δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. Έφερε κουλόπανα, αλλά έριξε όλες τις μάσκες.

Και πλέον, στους κατσεγαμωσπιτάκηδες, τους μενουμεσπιτάκηδες, τους φιλελεύθερους-αυτοφυλακισμένους, τους διορισμένους και αδιόριστους αντικρατιστές, τους βολεμένους κρατικούς τρόφιμους, τους "έστω και μια ζωή να σωθεί, αρκεί να είναι η δική μου", τους "εσύ τι προτείνεις", τους "είδαμε και η Σουηδία", τους "να μας πει ένας ειδικός", τους χειροκροτητές του λοκντάουν από την καναπεδάρα με το Νέφλικς και τις σουβλακάρες από τον ντιλιβερά του οποίου του επιτρέπουν να είναι έξω όσο τους εξυπηρετεί το κατσεγαμώσπιτο αλλά έτσι και αράξει σε ένα παγκάκι να πιει μια μπύρα είναι φιλοτομαριστικό τσογλάνι που του αξίζει πρόστιμο και ξύλο από τους μπάτσους, τα απανταχού κουνάβια, προστέθηκε τώρα και μια νέα κατηγορία. 

Αυτή των καταδικαζόντων τη βία "απ' όπου κι αν προέρχεται". Ακόμα κι αν προέρχεται από τσακισμένους άοπλους ανθρώπους που αμύνονται κατά των πάνοπλων δυνάμεων καταστολής μιας σαδιστικής άτυπης χούντας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει να έχει πέσει μεγάλο σοκ στα κανάλια τώρα που μαθεύτηκε ότι ο τύπος που επιτέθηκε στον αστυνομικό δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με Αντιφά και Αριστερά αλλά ήταν απλά Συνδεσμίτης μεγάλης ομάδας από το Μενίδι.

Αποδείχτηκε επίσης πως τις μεγάλες φασαρίες τις έκαναν οι Συνδεσμίτες ΟΛΩΝ των ομάδων που κατέβηκαν στη χτεσινή διαδήλωση μετά από κάλεσμα των Πανθήρων του Πανιωνίου.

9 Μαρτιου

Δηλαδη σήμερα στην πλατεία ήταν διπλα-διπλα οι πολίτες της Νέας Σμύρνης, οι πάνθηρες, η original 21, η θύρα 13, η θύρα 7 και δε ξέρω κι εγώ ποιοι άλλος, μαζί με τους κομμουνιστές ΚΑΙ τους αναρχικούς ;

Κούλη, κερδάς αγόρι μου, αυτό παίζει και να μην το έχει καταφέρει ποτέ κανείς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί πυκνώνουν τον κλοιό αστυνομικοί, αλλά ο χριστιανός παραμένει πεσμένος χάμω με τους γύρω του συναδέλφους του να έχουν παγώσει, και το μόνο που κάνουν είναι να εμποδίζουν τους ρεπόρτερς να πάρουν πλάνα.

Τότε εμφανίζεται πάλι η ομάδα δικυκλιστών - που επί τέλους μετά από 5 λεπτά κατάλαβε ότι έχει χάσει ένα μέλος της. 

Η ομάδα αυτή πριν ξεκινήσει να επέμβει, ο επικεφαλής της έχει εκδώσει διαταγή: "Πάμε να τους γ@@@, να τους σκοτώσουμε, να τους τελειώσουμε". ( νομιμότητα λέγεται αυτό ) 

Την ώρα που προσεγγίζουν τον κλοιό ρίχνουν βομβίδες κρότου λάμψης κατά των δημοσιογράφων και των συναδέλφων τους. 

Στη συνέχεια εξαπολύεται ένα εκδικητικό όργιο αστυνομικής βίας στη Ν. Σμύρνη, με νοοτροπία "θιγμένου κουτσαβάκη" που προσπαθεί να αποκαταστήσει το "όνομα του στην πιάτσα". 

Οι αστυνομικοί κτυπούν έναν πιτσιρικά που κρύβεται σε μία πολυκατοικία και δύο γυναίκες , τη μία με χαστούκια στο πρόσωπο και την άλλη τη σπρώχνει ένας λεβέντης και μετά την κλωτσά πεσμένη. 

Ευτυχώς δεν είχαμε χειρότερα ούτε για τους πολίτες , ούτε για τους αστυνομικούς και, ευτυχώς, όπως έμαθα σήμερα ο αστυνομικός δεν κινδυνεύει. 

Το συμπέρασμα είναι ότι οι ακατάλληλες και ανεκπαίδευτες αστυνομικές δυνάμεις έχουν αφεθεί ασύδοτες και κινδυνεύουμε να κλάψουνε μανούλες τα παιδάκια τους. 

Μια σοβαρή κυβέρνηση σήμερα θα έκανε έκτακτες κρίσεις , για όλη την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τους ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της Αττικής, και δεν θα παρείχε κάλυψη από τον κ. Πρωθυπουργό με διχαστικά διαγγέλματα. 

Ξέρουμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός αδυνατεί να απολύσει τον πολιτικό προϊστάμενο των δυνάμεων που αποδείχτηκαν τόσο ανεπαρκείς στο πεδίο. 

Σχολιο.- Μοναδική ένσταση η παραδοχή του ότι δεν αντιλήφθηκαν ότι έχασαν συνάδελφο. Τουλάχιστον το ζευγάρι του που οδηγούσε, μια χαρά το κατάλαβε και μια χαρά τον παράτησε. Και από την στιγμή που το κατάλαβε αυτός, είναι προφανές για μένα ότι το μετέφερε και στους υπόλοιπους μέσω ασυρμάτου. Και όσο κι αν φαίνεται περίεργο ίσως σε κάποιους, το πιο σοκαριστικο για μένα είναι η εγκατάλειψη του ενός από την ίδια του την ομάδα. Αυτά για το περιστατικό. Τα υπόλοιπα που έγραψε και κυρίως αυτά που τονισες εσύ, είναι ακριβως έτσι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται", λένε τώρα.

ΣΟΒΑΡΑ;

Η ΔΡΑΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΥΡΙΟΙ!

Και η αντίδραση δεν προέρχεται από ακαδημαϊκούς και φιλοσόφους, προέρχεται ΑΠΟ ΛΑΪΚΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΧΟΝΤΡΟ ΖΟΡΙ!

Τα έχετε καταντήσει άνεργα ή υποαπασχολούμενα, χωρίς το παραμικρό μέλλον, χωρίς καν να μπορούν να φύγουν από το βόθρο της Ευρώπης, γεμάτα απογοήτευση και θυμό... ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΡΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ, ΛΕΕΙ, ΠΙΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΓΑΜΩΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!

Και ύστερα "καταδικάζετε" κι από πάνω!

Σας καταδίκασε εσάς πρώτος ο Χριστός με το "ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ"!

Πείτε στους "κυρίους αστυνομικούς" λοιπόν να μη συμπεριφέρονται εν έτει 2021 σαν Μογγόλοι εισβολείς του 1221 ώστε "να μην υπάρχει εκατέρωθεν βία"!

ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΚΙ ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡΙΑ!

Σχολιο.- Η βια,ειναι μονοπλευρη.Προερχεται απο τους κατεχοντες το μονοπωλιο σε αυτην.Το απεναντι φαινομενο,εχει αναλυθει και αναφερεται ως "αντισταση στη βια" ή "αντιβια".

Σχολιο.- Καταδικαζω την βία από όπου και αν προέρχεται.Μεταφραση:κάτσε να σε σε κάνει ο τσεος τουλουμι και συ μην αντιδρας,ακολούθησε την νόμιμη οδό ...Αν ζήσεις ...

Σχολιο.- Σφάζουν οι Γερμανοί ,σφάζουν τα τάγματα,σφάζουν και οι αντάρται αυτό μου θυμίζει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θα έχετε καλό  τέλος ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

Δόμνα Μιχαηλίδου. Η ΕΛΑΣ θα αναλαμβάνει την προστασια των παιδιών συλληφθέντων ή κρατουμένων

Σχολιο.- Παιδομάζωμα της Φρειδερίκης

Σχολιο.- Απίστευτο!!!

Σχολιο.- Θα ξανανοιξουν τις παιδοπολεις της Φρικης , τη Μακρονησο κτλ. Αλλα οσοι σπερνουν μακρονησια θεριζουν μελιγαλαδες. Αιντε μπραβο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο προφίλ του Μωυσή Κούλη γίνεται πάρτι στα σχόλια.

Σχολιο.- Δεν θα μας διχάσει σε ψεκασμένους και πρόβατα

Σχολιο.- Το έχουν ξανακάνει χιλιάδες φορές...διχάζουν για να γλιτώσουν οι ιδιοι.Εστησαν εμφύλιο,διέλυσαν τη χώρα για να μην τιμωρηθούν οι δοσίλογοι της κατοχής!

Σχολιο.- Και για να μην έχει απαιτήσεις εδαφικές η Ελλάδα μεταπολεμικά. Ποτέ ξανά σύμμαχοι με την πουστόφαρα αυτή που λέγονται Άγγλοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Χαστούκι. Φύγε, ψοφίμι…!"

 Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021, 10:27

Ο Χρήστος Μαλάκης, ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο, βγήκε στον δρόμο με κωδικό 6 για το καθημερινό του περπάτημα. Έκανε μεγάλο λάθος. Αφού κόντεψε να τον χτυπήσει ένα λεωφορείο που πέρασε με κόκκινο, είχε την ατυχία να πέσει σε περίπολο μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΑΣ. και πέρασε δύσκολες στιγμές όταν απρόκλητα, εντελώς απρόκλητα, βρέθηκε κολλημένος σε έναν τοίχο με έναν νεαρό αστυνομικό να τον χαστουκίζει, έτσι χωρίς αιτία, με πρόσχημα την επίδειξη άδειας μετακίνησης και ταυτότητας.

Διαβάστε την περιγραφή του συμβάντος όπως αυτή αναρτήθηκε στο Facebook:

Περπατάω στον δρόμο, με κωδικό 6..

Διασχίζοντας τον δρόμο, περνάει με κόκκινο, ξυστά λεωφορείο.. Με διακατέχει αυτό το αίσθημα που νοιώθεις όταν μουδιάζει το κεφάλι σου και σου παγώνει το αίμα και πριν προλάβω να συνέλθω από αυτό, βρίσκομαι με την πλάτη κολλημένη σε έναν τοίχο και μπροστά μου έχω δύο αστυνομικούς που μου ζητάνε ταυτότητα .. σκέφτηκα... γιατι?.. Επειδή φοράω φόρμα και είμαι ντυμένος στα μαύρα ?

-Ταυτότητα και βεβαίωση μετακίνησης..

-Ρε φίλε.. για να σου δώσω την ταυτότητα πρέπει να με αφήσεις να ανοίξω την τσάντα..

-Χαστούκι -, η μάσκα μου πέφτει στο δρόμο ..

κοιτάνε το πρόσωπο μου, τα μάτια μου..

δίνω ταυτότητα, δείχνω μήνυμα..

φύγε ψοφίμι..

Ένας άλλος που παρακολουθούσε από τα μηχανάκια τους και έγραφε video από το κινητό του την φάση μου φωνάζει για βάλε την μάσκα να σε δω...

φύγανε γελώντας..

Περπάτησα για πολύ ώρα γυρνώντας σπίτι σαν να μην συνέβη τίποτα... αλλά όταν έφτασα σπίτι κατάλαβα ότι κάτι είχε συμβεί..

Ο Γιώργος Τσίγκας κατοικεί σε μία κλασική συνοικία της Αθήνας με πολυκατοικίες και στενούς δρόμους. Την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα παρακολουθεί από το μπαλκόνι του και βιντεοσκοπεί μία σκηνή με πρωταγωνιστές μία ηλικιωμένη γυναίκα και το πλήρωμα ενός περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. με αριθμό 696.

Η γυναίκα έχει άδεια μετακίνησης και φοράει κανονικότατα τη μάσκα της, αλλά οι αστυνομικοί ζητούν ταυτότητα. Η γυναίκα την έχει ξεχάσει στο σπίτι της. Οι αστυνομικοί την προσάγουν. Ναι, την προσάγουν για ταυτοποίηση στοιχείων. Ένας νεαρός απέναντι φαίνεται να διαμαρτύρεται ή απλώς να δυσανασχετεί. Οι αστυνομικοί κινούνται απειλητικά εναντίον του.

Διαβάστε την περιγραφή του Γιώργου Τσίγκα :

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ, κάτω απο το σπίτι μου....

Ελεγχος σε μια ηλικιωμένη....

Κωδικός και μάσκα ΟΚ...

Χωρίς όμως ταυτότητα...

Ενισχύσεις και προσαγωγή!!!...

Και επειδή θεώρησαν πως τους αγριοκοίταξε διερχόμενος νεαρός, κινήθηκαν προς τα πάνω του.

ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ του Μαρτίου του 2021!

Ήταν μία τυπική ημέρα, μία τυπικότατη Τετάρτη της 11ης Μαρτίου του 2021 στην Αθήνα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αυτό κατάφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Οι πραιτοριανοί του έχουν ξεφύγει. Οι μπάτσοι του καθεστωτος κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Οι κλέφτες οργιάζουν γιατί οι μπάτσοι υπάρχουν μόνο για να τρομοκρατούν το λαό για χάρη του καθεστώτος που τους πληρώνει. Τα μπασκίνικα τρομοκρατικά δοχεία της βίας λειτουργούν άψογα στην πρωτεύουσα της χώρας την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήθεν τάχα μου παλεύει για τον Νόμο και την Τάξη. Δεν παλεύει ούτε για τον Νόμο, ούτε για την Τάξη. Ενεργεί για να επιβάλει ένα καθεστώς καταστολής και καθημερινής μικροτρομοκρατίας στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Επιθυμεί να κατέβει στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είτε στην Α' Αθηνών, είτε σε κάποιον από τους τομείς της πρώην Β' Αθηνών. Χρειάζεται να μαζέψει το σύνολο των δεξιών ψήφων που μπορεί, αυτός, ένα προϊόν του θερμοκηπίου του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να απαντήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στους δύο αυτούς πολίτες οι οποίοι είναι αυτόπτες μάρτυρες της σκληρότητας και της βαναυσότητας των νεαρών αστυνομικών που έχει αμολήσει ο ίδιος στις γειτονιές της Αθήνας. Όπως πάμε, κάθε ημέρα πια θα έχουμε επεισόδια είτε στη φιλήσυχη Νέα Σμύρνη, είτε στην παραδοσιακά οργισμένη Κοκκινιά, είτε σε άλλα προάστια και συνοικίες της Αθήνας.

Οι τακτικές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οδηγούν αναγκαστικά σε συγκρούσεις και οι συγκρούσεις οδηγούν επίσης αναγκαστικά στην απάντηση της αιματηρής βίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο θλιβερός κύριος Οικονόμου

 Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021, 12:37

Σύσσωμο το ΚΚΕ στοιχήθηκε πίσω από τη βουλευτή του Λιάνα Κανέλλη, η οποία το πρωί της Τετάρτης υπέστη τις επιπτώσεις από την εδραιωμένη πλέον άποψη περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και του παρουσιαστή του Δημήτρη Οικονόμου.

Η Λιάνα Κανέλλη υπέστη δημοσιογραφικό bullying, καθώς ο συγκεκριμένος παρουσιαστής απαιτούσε από τη βουλευτή να ζητήσει συγγνώμη για μία πληροφορία την οποία μετέφερε, ενώ στη συνέχεια την έκοψαν στον αέρα. Είναι προφανές πως η συζήτηση αφορούσε στα βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη της Κυριακής που μας πέρασε όπως και εκείνα της Τρίτης με τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, αφού χαρακτήρισε αποτρόπαιο τον τραυματισμό του αστυνομικού, αναφέρθηκε επιμόνως σε ενέργειες ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως της Ομάδας «Δράση» κατά την εξέλιξη των οποίων ακούστηκαν συνθήματα από τα στόματα αστυνομικών όπως «πάμε να τους γαμήσουμε να τους σκοτώσουμε».

Το σύνθημα αυτό αφορούσε βεβαίως διαδηλωτές. Η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης σε όσα συνέβησαν την Κυριακή που μας πέρασε στη Νέα Σμύρνη και τον βάναυσο ξυλοδαρμό νεαρού πολίτη.

Ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου, καθ’ υπέρβαση των δημοσιογραφικών του καθηκόντων, απαίτησε με ύφος λογοκριτή που παραπέμπει σε περίεργες περιόδους του παρελθόντος, αλλά και με στυλ τοπικού χωροφύλακα από τη βουλευτή να ζητήσει πάραυτα συγγνώμη για όσα μετέφερε, σχολίαζε και εννοούσε. Προφανώς ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου έπαθε σύγχυση στον αέρα και μπέρδεψε τον ρόλο του κομματικού καθοδηγητή της παραδοσιακής υπερδεξιάς με εκείνον του δημοσιογράφου και παρουσιαστή σε μία σύγχρονη τηλεόραση.

Αυτά όμως συμβαίνουν σε μηχανισμούς δημοσιογραφικούς και άλλους που απευθύνονται σε μπανανίες και όχι σε δημοκρατικές κοινωνίες.

Έτσι, το ΚΚΕ, όπως έγραψε στο Twitter, αποφάσισε να βάλει εμπάργκο στο κανάλι και στην εκπομπή: «Μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα λογοκρισίας σε καλεσμένους του ΚΚΕ στις εκπομπές του πρωινού άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Οικονόμου του ΣΚΑΪ, είναι προφανές ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται στο εξής να νομιμοποιήσει με την -ούτως ή άλλως σπάνια- παρουσία του αυτές τις πρακτικές».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας «για τα δημοκρατικά δικαιώματα κι ενάντια στον αυταρχισμό»

 Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021, 21:27

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της Ημέρας Δράσης «για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό». Οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, πρωτοβουλία δικηγόρων-νομικών, εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, κι άλλοι φορείς συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Σύνταγμα και στη συνέχεια με κεντρικό σύνθημα «να μην μπουν στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα» πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Ομόνοια διεκδικώντας μεταξύ άλλων «την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τεχεράνη επικρίνει την Ουάσινγκτον ότι εμμένει στις θέσεις του Τραμπ

 Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021, 18:27

Η Τεχεράνη επέκρινε σήμερα τις ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν ότι δεν έχουν παρεκκλίνει από την πολιτική της "μέγιστης πίεσης" κατά του Ιράν που άσκησε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας ότι αυτό δεν θα φέρει καμιά διπλωματική πρόοδο.

«Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι προτιμούν τη διπλωματία, όχι την αποτυχημένη πολιτική της ''μέγιστης πίεσης'' του Τραμπ», έγραψε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, στο Twitter.

«Παρ΄όλα αυτά (ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν) επαίρεται ότι εμπόδισε τη (Νότια) Κορέα να μεταφέρει τα δικά μας χρήματα (για να επιτρέψει στο Ιράν να αγοράσει) προϊόντα διατροφής και ιατρικά είδη», πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή ήταν η αντίδραση του Ζαρίφ σε δηλώσεις που είχε κάνει την προηγουμένη ο Μπλίνκεν.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να επιτρέψει σε ορισμένες χώρες όπως η Νότια Κορέα ή το Ιράκ να αποδεσμεύσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε ιρανικά περιουσιακά στοιχεία -που έχουν παγώσει λόγω των αμερικανικών κυρώσεων- προτού η Τεχεράνη επανέλθει στην πλήρη εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που επιτεύχθηκε στη Βιένη το 2015.

Ιρανοί και Αμερικανοί δηλώνουν ότι θέλουν να σώσουν αυτή τη συμφωνία που τορπιλίστηκε το 2018 από την απόφαση του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία και να επιβάλει στο Ιράν τιμωρητικές οικονομικές κυρώσεις

Ωστόσο για την άρση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Τραμπ σε βάρος της Τεχεράνης, η Ουάσινγκτον αξιώνει από την Τεχεράνη να επανέλθει στην εφαρμογή της συμφωνίας.

Η Τεχεράνη, που αποδεσμεύτηκε από τις περισσότερες δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στη Βιένη ως απάντηση στην καταγγελία της συμφωνίας από τον Τραμπ, δηλώνει ότι είναι έτοιμη να επιστρέψει στους όρους της συμφωνίας αλλά υπό την προϋπόθεση οι ΗΠΑ να άρουν πρώτα τις κυρώσεις που βύθισαν την ιρανική οικονομία σε βαθιά ύφεση, από την οποία η χώρα θα είχε αρχίσει να εξέρχεται το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

«Η επανάληψη της ίδιας πολιτικής δεν θα παράγει κανένα νέο αποτέλεσμα», προειδοποίησε ο Ζαρίφ, ενώ ούτε η Ουάσινγκτον ούτε η Τεχεράνη φαίνεται να θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται

...Σε ό,τι μας αφορά.

Όχι, δεν καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, γενικά κι αόριστα. Υπάρχει η βία που καταπιέζει και η βία που απελευθερώνει. Η βία του επιτιθέμενου και η βία του αμυνόμενου.

Είμαστε με τη βία που απελευθερώνει ως τη μόνη δυνατή απάντηση στη βία που καταπιέζει. Τη βία του εκμεταλλευόμενου ενάντια στον εκμεταλλευτή. Τη βία για την αποτίναξη κάθε τυραννίας και υποδούλωσης. Άλλωστε, η βία είναι η «μαμή της ιστορίας». Η ανθρωπότητα προχωράει μπροστά μέσα από συγκρούσεις, εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Και «η επανάσταση δεν είναι ούτε ζωγραφική ούτε κέντημα, είναι πράξη βίας» (Μάο). Μια κορυφαία πράξη βίας του ελληνικού λαού, η Επανάσταση του ’21, συμπληρώνει 200 χρόνια από το ξέσπασμά της.

Σχολιο.- Όλοι αυτοί που λένε αυτές τις

μ@@@@@ες, δε μας λένε, τους ναζί, με τι έπρεπε να τους δεχτούμε, με ροδοπέταλα;; Η

ο Κολοκοτρώνης, θα έριχνε στους κατακτητές γαρδενιες...;;;; ας μη χαυουν, ότι εύπεπτο και πιασαρικο τους πετάνε.. Λίγη σκέψη παραπάνω, πριν πετάξουν την κεραμιδα, καλό κάνει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραμένει εφιάλτης η Συρία για όλους αυτούς που πάλεψαν επί μία δεκαετία να την διαλύσουν με το πρόσχημα τάχα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην ουσία την ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της με όχημα την τρομοκρατία των τζιχαντιστών που υποστήριξε και εξέθρεψε η δύση, στην προσπάθεια της να αρπάξει και να ελέγξει τους δρόμους της ενέργειας που περνάνε μέσα από την Συρία. Και εάν δεν επενέβαινε ενεργά η Ρωσία, θα το είχαν καταφέρει.

Καιρός να την αφήσουν ήσυχη να ανοικοδομηθεί και να την στηρίξουν, αν και δεν πρόκειται.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΕΒΑΝ.-- Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στην Αρμενία, που πυροδοτήθηκε μετά την τελευταία σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο πρωθυπουργός Ν. Πασινιάν ανακοίνωσε χτες ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του. Ο Πρόεδρος της Αρμενίας, ωστόσο, έχει αρνηθεί επανειλημμένα να υπογράψει το σχετικό διάταγμα και συνεχίζει να μην αναγνωρίζει την καθαίρεση. Λίγες ώρες αργότερα οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων επανέλαβαν το αίτημά τους για παραίτηση του πρωθυπουργού, όπως είχαν ζητήσει και στα τέλη Φλεβάρη.

ΛΙΤΛ ΡΟΚ.-- Ο κυβερνήτης της πολιτείας Αρκανσο επικύρωσε νόμο που απαγορεύει την άμβλωση ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας, με την ελπίδα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα ακυρώσει την απόφασή του με την οποία επιτράπηκαν οι αμβλώσεις σε όλη τη χώρα. Η μοναδική εξαίρεση που προβλέπεται στον απαράδεκτο νόμο που επικυρώθηκε στην πολιτεία είναι οι περιπτώσεις που απαιτείται να γίνει άμβλωση για «να σωθεί η ζωή της μητέρας»...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! 9 ΧΩΡΕΣ σταματούν τα εμβόλια (της AstraZeneca) λόγω θρομβώσεων...

Η μία μετά την άλλη χώρες της Ε.Ε. αναστέλλουν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, μετά τις αναφορές για περιστατικά θρόμβωσης σε άτομα που εμβολιάστηκαν με τη συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίου, απ' την οποία έχει λάβει εμβόλια και η χώρα μας.

Τελευταία η Ιταλία ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι με απόφαση της εθνικής υπηρεσίας φαρμάκων (Aifa) σταματά «προληπτικά» τη χρήση των εμβολίων της παρτίδας ABV2856, με αφορμή κάποιες «σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες».

Ανάμεσα σε αυτές, όπως μεταδίδει η La Stampa, είναι δύο περιπτώσεις θανάτου που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στη Σικελία. Πρόκειται για ένα 43χρονο αξιωματικό του Ναυτικού που πέθανε από καρδιακή προσβολή, 12 ώρες μετά τον εμβολιασμό του, και για ένα επιθεωρητή της αστυνομίας. Ήδη για τον θάνατο του πρώτου η εισαγγελια στις Σιρακούσες έχει ξεκινήσει έρευνα μετά τη μήνυση της οικογενείας του και η αυτοψία αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Ο 50χρονος αστυνομικός, ο οποίος πέθανε το περασμένο Σάββατο σε νοσοκομείο της Κατάνια από θρόμβωση, είχε κάνει το εμβόλιο 18 ημέρες νωρίτερα και ήδη από τις πρώτες ώρες μετά τον εμβολιασμό του ένιωσε άρρωστος, αναφέρει το ιταλικό δημοσίευμα.

Νωρίτερα σήμερα σκανδιναβικές χώρες ανακοίνωσαν επίσης ότι αναστέλλουν προσωρινά τη χορήγηση του εν λόγω εμβολίου. «Στη Νορβηγία κάνουμε μια παύση των εμβολιασμών με AstraZeneca», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ο Γκέιρ Μπούχολμ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Περιμένουμε πληροφορίες για να δούμε αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στον εμβολιασμό κι αυτό το περιστατικό αιματικών θρόμβων».

Προηγήθηκε η σχετική ανακοίνωση της Δανίας, με τη δανική εθνική υγειονομική αρχή να κάνει γνωστό ότι η αναστολή στη χορήγηση του εν λόγω εμβολίου λαμβάνει χώρα «έπειτα από αναφορές σοβαρών περιπτώσεων σχηματισμού θρόμβων στο αίμα σε άτομα που είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19», υπογραμμίζοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα για την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στο εμβόλιο και τους θρόμβους».

Οι δανικές αρχές δεν έκαναν γνωστό πόσες αναφορές για δημιουργία θρόμβων υπήρξαν.

Το Reuters σημειώνει πως η Αυστρία σταμάτησε τη χρήση μιας παρτίδας εμβολίων της AstraZeneca για όσο διάστημα θα διερευνά έναν θάνατο από θρομβωτικές διαταραχές και μια πνευμονική εμβολή.

Τη Δευτέρα η Αυστρία ανακοίνωσε πως σταματά τη χορήγηση μιας παρτίδας εμβολίων της AstraZeneca μετά τον θάνατο μιας 49χρονης νοσηλεύτριας, η οποία υπέκυψε εξαιτίας «σοβαρών θρομβωτικών διαταραχών» μερικές ημέρες αφού εμβολιάσθηκε με αυτό το εμβόλιο.

Στη συνέχεια άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία και το Λουξεμβούργο ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με δόσεις που προέρχονταν απ' αυτή την παρτίδα, η οποία έχει παραδοθεί σε 17 χώρες και περιλαμβάνει ένα εκατομμύριο εμβόλια.

Τον ίδιο δρόμο φέρεται να ακολουθεί και η Ισλανδία σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων Ansa.

Το ιταλικό πρακτορείο αναφέρει ότι από τη συγκεκριμένη παρτίδα έχουν λάβει εμβόλια η Δανία, η Αυστρία, η Εσθονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Λετονία, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ισπανία και η Ελβετία.

Γνωρίζουμε την απόφαση της Δανίας, είπε εκπρόσωπος της AstraZeneca, τονίζοντας πάλι ότι «η ασφάλεια του εμβολίου έχει δοκιμαστεί σε κλινικές μελέτες και ότι τα δεδομένα και οι εκτιμήσεις των εμπειρογνωμώνων επιβεβαιώνουν ότι είναι ασφαλές».

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν το εμβόλιο της AstraZeneca με τα δύο περιστατικά στην Αυστρία.

Σύμφωνα με τον EMA, ο αριθμός των περιστατικών εμβολής δι' αιματικού θρόμβου σε ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca δεν είναι υψηλότερος απ' αυτόν που παρατηρείται στον γενικό πληθυσμό, με 22 τέτοια περιστατικά να έχουν αναφερθεί μεταξύ των 3 εκατομμυρίων ανθρώπων που είχαν εμβολιασθεί μέχρι τις 9 Μαρτίου με το εν λόγω εμβόλιο.

Στη Γερμανία, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι δεν βλέπει το λόγο να διακόψει τους εμβολιασμούς, αφού «προς το παρόν δεν υπάρχει απόδειξει ότι ο θάνατος στη Δανία σχετίζεται με τον εμβολιασμό. Οι Ευρωπαϊκής αρχές ερευνούν την υπόθεση».

Αντίστοιχα, οι σουηδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν στην διάθεσή τους αρκετά στοιχεία για να διακόψουν τον εμβολιασμό. Η Σουηδία εντόπισε δύο περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα εμβολιασμένα με το εμβόλιο της AstraZeneca και δέκα περιστατικά σε άτομα εμβολιασμένα με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

«Δεν βρίσκουμε λόγο να αναθεωρήσουμε την έγκριση», δήλωσε η Βερόνικα Αρτουρσον, επικεφαλής της Σουηδικής Υπηρεσίας Φαρμακευτικών Προϊόντων. «Δεν υπάρχει τίποτε που να δείχνει ότι αυτό το εμβόλιο προκαλεί αυτό το είδος των θρόμβων».

Η Ισπανία δεν έχει καταγράψει περιστατικά σχηματισμού θρόμβων που να σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 μέχρι στιγμής και θα συνεχίσει την χορήγηση του εμβολίου, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας.

Η υπουργός δήλωσε ότι ενημερώθηκε για περιστατικά σχηματισμού θρόμβων μεταξύ ατόμων που εμβολιάσθηκαν πρόσφατα στην Αυστρία, αλλά πρόσθεσε ότι «μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί συσχέτιση ανάμεσα στο εμβόλιο και τα περιστατικά εμφάνισης θρόμβων» και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA ) αξιολογεί την κατάσταση.

Λόγω των εξελίξεων αυτών όπως είναι αναμενόμενο πάνε πίσω τα εμβολιαστικά προγράμματα. Η δανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας μετέθεσε κατά τέσσερις εβδομάδες, μέχρι τις 15 Αυγούστου, την ημερομηνία κατά την οποία περιμένει ότι όλοι οι Δανοί θα έχουν εμβολιασθεί πλήρως.