Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Παρασκευη 2 Απριλιου 2021


Η ανάμειξη ιδιωτικού φορέα στον σχεδιασμό των έργων στον Βράχο της Ακρόπολης, που αποτελεί όχι μόνο το περιβάλλον των μνημείων αλλά και ο ίδιος μνημείο, εγείρει σοβαρά ερωτήματα τόσο ως προς τη σκοπιμότητα όσο και ως προς τη νομιμότητα. Σε ποιο πλαίσιο αναμειγνύεται το Ίδρυμα Ωνάση; Τελικά ποιος σχεδιάζει και για ποιον;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσο γελοίο ανθρωπάκι κι αν είναι ο Βελόπουλος, οι δηλώσεις του για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που πρέπει να εξοριστεί στα ξερονήσια, δεν παύει να 'ναι άκρως επικίνδυνες. 

Κυρίως, γιατί συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος ιδεολογικής νομιμοποίησης των καθεστωτικών πρακτικών κατά το παρελθόν και προετοιμασίας για κοινωνική ανοχή σε ενδεχόμενες ανάλογες πρακτικές στο μέλλον.

Θεωρώ πως όχι μόνο η Αριστερά, κοινοβουλευτική και μη, αλλά και σύσσωμη η αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την ΚΙΝΑΛ, υποχρεούνται να καταδικάσουν τις προκλητικές δηλώσεις του γελοίου φασίστα. Καλώντας και την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Σχολιο.- «Πόσοι είναι, 500 στην Πάτρα, 2000 στην Αθήνα, 1000 στη Θεσσαλονίκη; Τους μαζεύεις όλους αυτούς και τους πας στα ακατοίκητα νησιά μας, όχι εξορία, αλλά με κοινωνική εργασία»

Σχολιο.- Μιλαμε για φασισταριο ακραιο αλλα και για τελειως ηλιθιο Θα ελεγα γουρουνοειδες αλλα θα προσβαλα τα αθωα ζωα

Σχολιο.- το πρότυπο του φασιστικού λόγου, θλιβερό τέτοια υποκείμενα να κατέχουν θέση σε κοινοβούλιο

Σχολιο.- Δεν με εκπλήσσει ο Βελόπουλος... Εδώ υπάρχουν αρκετοί οι έχοντες βουλευτικό αξίωμα και όχι μόνον, στην ΝΔ που υιοθετούν την άποψη σε συζητήσεις μεταξύ ψηφοφόρων και τών ιδιων ,εδώ μέσα στο φεις που ισχυρίζονται οτι πρέπει να ψηφιστεί νόμος που θα απαγορεύει τα αριστερά κόμματα και κινήματα..

Σχολιο.- Καμιά σχέση με Πρωταπριλιά. Στις 29 Μαρτίου το είπε, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Νέο παραλήρημα του «χρυσαυγίτη με γραβάτα» Βελόπουλου κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και στελεχών της, όπως ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, σε μια από τις γνωστές τηλεοπτικές εμετικές εμφανίσεις του, την Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Δείχνοντας πλάνα από πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες εστίασε στον Π. Κωνσταντίνου τον οποίο κατηγόρησε ότι «δεν πληρώνει τις κλήσεις του» (!) ενώ από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ούτε ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας από τη Λέσβο για τον οποίο είπε ότι «είναι επικίνδυνος για την ασφάλεια και την ηρεμία στο νησί» απειλώντας τον ότι «θα το πληρώσει»!

 Εκεί βέβαια που απογείωσε το ακροδεξιό και νεοναζιστικών αποχρώσεων κρεσέντο του ήταν όταν ξεστόμισε το αμίμητο: «Πόσοι είναι, 500 στην Πάτρα, 2000 στην Αθήνα, 1000 στη Θεσσαλονίκη; Τους μαζεύεις όλους αυτούς και τους πας στα ακατοίκητα νησιά μας, όχι εξορία (!), αλλά με κοινωνική εργασία»!

Επάξια ο Βελόπουλος και το μόρφωμά του «Ελληνική Λύση» διεκδικούν το ρόλο του συνεχιστή του άθλιου έργου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο και την ελληνική κοινωνία. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νά μην ξεχνάμε καί τούς ετερους αλητάμπουρες

[Σαφές μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ πως είναι με τους επενδυτές και το κεφάλαιο]...

Τσίπρας:«η επενδυση(στό Ελληνικό) πρέπει να προχωρήσει», κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως «εσείς δεν είστε ικανοί, όχι μόνο να διασφαλίσετε το δημόσιο συμφέρον στα πλαίσια της επένδυσης, αλλά ούτε καν να διασφαλίσετε την ομαλή της πορεία, γιατί μια τόσο σοβαρή επένδυση χρειάζεται σοβαρότητα και σχέδιο».

Αποκάλεσε μάλιστα «αγαπημένο μύθο της κυβέρνησης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα και ήταν μια κυβέρνηση εχθρική προς τους επενδυτές», δηλώνοντας ότι «σπάσαμε όλα τα ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα, το λεγόμενο FDI, Foreign Direct Investments. Πότε; Το 2018 και το 2019»...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζούλια/τσόντα & ο μανατζερ της Φουρθιώτης.Αγαπημένα πρόσωπα τής ΝΔ.

Σχολιο.- Και την Τζούλια μαζί για να περιποιηθεί τους φίλους υπουργούς

Σχολιο.- Γιατί πρόεδρε? Σας χαλάει ή Τζούλια?

Τόσες ηθοποιοί έγιναν βουλευτίνες και υπουργοί, στην Τζούλια θα κολλήσουμε που είναι και πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου με συμμετοχή σέ κορυφαίες παραγωγές με διεθνή ακτινοβολία, δείτε καμία ταινία της να ξεβλαχέψετε μη τα περιμένετε όλα από τον γνωστό εκδότη. Εδώ μιλάμε για μία ιέρεια της τέχνης και τον μέντορά της. Γι'αυτό λοιπόν ο λαός απαιτεί Μένιος+Τζούλια στη Βουλή!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Εύβοια αλλά και ολόκληρη η χώρα έπειτα από τον θάνατο τριών εργατών από ηλεκτροπληξία στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη την ώρα που δύο εναερίτες βρίσκονταν επάνω στον στύλο και ακουμπούσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια. 

Οι τρεις άνδρες που έχασαν τη ζωή τους ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο, (της εταιρείας ΑΚΤΩΡ) ο οποίος είχε αναλάβει το έργο της υπογειοποίησης στην περιοχή. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, εκφράζοντας την θλίψη του για το τραγικό συμβάν, τόνισε πως έπρεπε είχε γίνει διακοπή ρεύματος για την εκτέλεση των εργασιών, μέχρι τις 10.00 

Αργότερα, συνέχισαν την προεργασία σε γραμμή με ρεύμα, η οποία ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο πρωί. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση όσων κάνουν αντίστοιχη δουλειά. Δεν είναι εκπαίδευση να είναι μόνο μια φορά και να τελειώσει γιατί το αντικείμενο είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να εκπαιδεύονται καθημερινά και συχνά, να αποκτήσουν τεχνογνωσία και πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο προσωπικό», είπε ο κ. Μανιάτης.

Είναι φανερό, για ακόμη μία φορά, ότι το κέρδος των εργολάβων, έχει περισσότερη αξία από τη ζωή των εργαζομένων και μάλιστα χωρίς τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. 

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ναι γεια σας, η Ελευθερία είμαι.

-Και τι θέλετε;

-Αρετή και τόλμη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μετατροπή του ανθρώπου σε ιδιοκτησία υποτίθεται ότι καταργήθηκε για ηθικούς λόγους αιώνες πίσω. Τώρα ξανάρχεται από την πίσω πόρτα αφού ο χρηματοπιστωτικός τομέας στο σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα, αφού γιγαντώθηκε στον βαθμό που γιγαντώθηκε, έχει ανάγκη να μετατρέψει τις άυλες αξίες των τρις $ σε εμπράγματες και υλικές. Μεταξύ αυτών των πραγμάτων είμαστε και εμείς. Είναι αυτό που έλεγαν ότι στην ναζιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων τα πράγματα είμαστε εμείς. Και φυσικά όλα πρέπει να ξεκινούν από την παιδική ηλικία.... Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να είναι υποταγμένα…

Σχολιο.- Η σκλαβιά μαθαινεται, επίκτητα. Σε αυτό αποβλέπει, η Νέα Τάξη πραγμάτων ! Στους Νέους ανθρώπους ! Το μέλλον μετράει, και οχι το παρόν, που μέχρι αυτό να το γράψεις, έχει γίνει ήδη παρελθόν ! Δεν απευθύνεται, το στρατηγικό σχέδιο, στους γηραιούς, που σε λίγο, θα αποτελούν, -έτσι ή αλλιώς, ανάμνηση..! Ούτε, και στους ενήλικες, που μετρούν ηδη, τα ψωμιά τους, στον φούρνο της απομείνασας, μερίδας ζωής ! Αποσκοπούν στα βλαστάρια, που είναι το μέλλον της ανθρωπότητας ! Ένα μελλον όμως, κομμενο και ραμμένο, πάνω στο πατρον, για ένα χημικό συνθετικό ύφασμα, δικής τους επινόησης και πατέντας ! Σε μια δοκιμή, μετατροπής του ανθρώπινου όντος, σε ένα άλλο Ον, που μόνον αυτοί, οι Σχεδιαστές Υπανθρώπων, γνωρίζουν ! Καθόσον Υπάνθρωποι, είναι και αυτοί, και νοιάζονται, να παραδώσουν την Βασιλεία τους, στα Ανθρωπάρια, που θα κατασκευάσουν..! Στη Μετάλλαξη, της ανθρώπινης ύπαρξης ! Μια ύπαρξη, χωρίς ψυχή και αισθήματα ! Με μπουσουλα τον Καννιβαλισμο..!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



MARFIN !

Ο ΧΡΥΣΟΧΟΥΝΤΙΔΗΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΥΝΤΙΔΗ ΤΟΥ 2010,

ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βορίδης" φοράει στα έδρανα της βουλής μανικετόκουμπα με έμβλημα το πουλί της Χούντας κ τα επιδεικνύει περίτρανα" αχ και ο Θάνος Πλεύρης επιστρατεύτηκε για φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη .!!!

Η Νεα Δημοκρατία τελικά ούτε Νέα είναι ούτε Δημοκρατία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φωτογραφία του Βορίδη με τα μανικετόκουμπα της χούντας στη Βουλή είναι πολύ παλιά φωτο αλλά δεν είναι φωτοσοπ!

Σχολιο.- αληθεια λεμε οτι ειναι φωτοσοπ ; για τον Βοριδη μιλαμε για τον ανθρωπο που επιτεθηκε με τσεκουρια στην νομικη και φωναζε Μαλλιο ζεις εσυ μας οδηγεις σιγα μην εχει αποταξει απο πανω του την ακροδεξια τι λεμε τωρα;

Σχολιο.- Τη φωτο με το τσεκουρι στη Νομική την αυθεντική λοιπον που ηταν τοτε επικεφαλης φασιστικης οργανωσης ο Βοριδης (1986 ) την ανεβασα περισυ ή προπερσυ και δεχτηκα απειλες στο messenger τότε απο μπατσους κ μου κατεβασαν 3- 4 - φορες το προφιλ και ολως τυχαιως μπήκαν κ χακερ και ειχα προβλήματα στη συνέχεια .Μεχρι σε δικηγόρο απευθύνθηκα.

Σχολιο.- με τρελλαινουν μερικοι δεξιοί που κανουν πως δεν ξερουν Βοριδης ,πρωτοπαλληκαρου Μιχαλολιακου και ανταλασσε επιστολες με τον Παττακο οπως και ο Γεωργιαδης και ο Πλευρης γεματη ακροδεξιους η ΝΔ και περνιεται για δημοκρατια συγνωμη γιατι λιγο τρελλαινομαι

Σχολιο.- Με τον ΛΑΟΣ εξελέγη τον Οκτώβριο του 2006 νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και το 2007 βουλευτής Αττικής.[6] Με την επανεκλογή του τον Οκτώβριο του 2009, ορίστηκε από τον Καρατζαφέρη γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος νομίζω η φωτο ειναι απο τότε ειχε γίνει μεγάλο σούσουρο!

Σχολιο.- Η φωτογραφια με τα μανικετόκουμπα της χούντας ειναι απο το 2014 σαν ΝΔ

Σχολιο.- Η φωτογραφια με τα μανικετοκουμπα δεν ειναι φωτοσοπ ειναι απλα πιο παλια του 2014 που παλι ανηκε στη ΝΔ εγω θα πω οτι τετοιοι ανθρωποι που τολμαν να ισχυριστουν ότι είναι φωτοσοπ η πραγματικοτητα  ειναι θρασεις

Σχολιο.- 1)Η φωτο είναι πραγματική και δεν είναι προϊόν φωτοσοπ. 2) Ο Βορίδης, όσο και αν σας φαίνεται αποκρουστικό, έχει μεγάλες συμπάθειες στη ΝΔ, σε σημείο που πολλοί λένε ότι θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ. 3)Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι πληρωμένοι από την ΝΔ γράφουν σχόλια στο ιντερνετ και πληρώνονται για αυτό. 4) Η ΝΔ έχει ενστερνιστεί την αρχή του ναζιστή υπουργού προπαγάνδας Γκέμπελς, "άμα δε μας αρέσει η αλήθεια, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



* Αυστρία - Βιένη παρέκαμψε την κομισιόν, όπως κι άλλες πολλές χώρες κ παρήγγειλε άμεσα 1.000.000 δόσεις του ρωσικού εμβολιου SPUTNIK επειδή είναι ασφαλές είπαν, εμείς εδώ πετάμε χαρταετό..

*Η Σερβία μεταδίδουν ανταποκριτές του CNN στην διαχείριση κ αντιμετώπιση της πανδημίας τα κατάφερε περίφημα πρώτη χώρα στην Ευρώπη κ πήραν συνέντευξη τον πρωθυπουργό στα δελτία ειδήσεων..

* Η Σερβία που παλιότερα το CNN μετέδιδε τους βομβαρδισμούς στο Βελιγράδι ένα αλησμόνητο έγκλημα -που σκότωσαν ανθρώπους -διέλυσαν οικογένειες χτύπησαν κύριους στόχους- κ όλους τους σταθμούς ενέργειας κ διέλυσαν την οικονομία της..



 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά η επιτροπή εμπειρογνωμόνων μετά απο ώριμη σκέψη κ προβληματισμό αποφάσισε να μη βγαίνουμε συχνά εξω ούτε να μένουμε συχνά μέσα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακουγόταν κατά διαστήματα ότι είχαμε καταντήσει μπουρδέλο αλλά τώρα πληρώνουμε και την τσατσά!!

Τι μεγάλη ξεφτίλα !!περιπολικά και ειδικοί φρουροί τόσα άτομα επι 24 ωρης βάσης να φυλάνε τόσο καιρό ποιόν ? το τηλεσκουπίδι ,τον μαιδανό, τον μάνατζερ της Τζούλιας τον Μένιο? Και να έχει στη κατοχή του αλεξίσφαιρο, θωρακισμένο όχημα ?

Μετά το χοντρό κραξιμο που έπεσε , ενω στην αρχή η ΕΛ.ΑΣ το διεύψευσε στο τέλος αναγκάστηκε κ υποχώρησε.!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουγγαρία δίνει άτοκο δάνειο 29.000 ευρώ στους νέους που θέλουν να ξεκινήσουν οικογένεια και σε περίπτωση που κάνουν 3 παιδιά τους χαρίζονται όλες οι δόσεις…

Έτσι λύνεται το δημογραφικό, όχι φέρνοντας λαθρομετανάστες…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως ο Σημίτης ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ το Αιγαίο με αντάλλαγμα "την λύση του Κυπριακού"

3 Σεπ 2019

Συνέντευξη του Δημήτρη Τσοβόλα στο Λιάτσο στο κανάλι Kontra

"Δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά ο κύριος Σημίτης να μας δίνει συμβουλές σε κάθε κυβέρνηση τι θα κάνει με τους Τούρκους"

Ο πρώτος Ελληνας Πρωθυπουργός που έβαλε τα "ζωτικών συμφερόντων" της Τουρκίας στο Αιγαίο ήταν ο Κώστας Σημίτης.

Δείτε στο βίντεο το έγκλημα που έκανε κατά των Εθνικών συμφερόντων! 

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3tAHXjgMfH30SyM7q4pOJasynmuEe8mmWa_3_jYEawY_cgnCFU6ptWdo0&v=k_n2DmZx6tA&feature=youtu.be

Ο μεν Κώστας Σημίτης παραίτησε μονομερώς την Ελλάδα από το διπλωματικό όπλο του βέτο, κι άνοιξε την κάνουλα προς την Τουρκία να πάρει δισεκατομμύρια από την Ευρώπη, και δέσμευσε την χώρα μας από την επόμενη μέρα οι δε Τούρκοι "υποσχέθηκαν" χωρίς να δεσμευόνται, ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα λύσουν το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά με προσφυγή στην Χάγη μέχρι το 2004, που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν τα τήρησαν! 

Αυτές ήταν οι συμφωνίες του Κώστα Σημίτη που κάποιοι ακόμη αποκαλούν "εθνικό κεφάλαιο"

Σχολιο.- Προδότης κι Εφιάλτης ο Σημίτης.

Σχολιο.- Ο Σημίτης δεν νομιμοποιείται να μιλά. Η θέση του είναι στη φυλακή.

Σχολιο.- Ζούμε ακριβώς μια σημιτική περίοδο. Εκσυγχρονίζεται το μεγάλο κεφάλαιο στην  Ελλάδα, όλα τα βλέμματα στρέφονται στην ανάπτυξη για τους κεφαλαιούχους, στα μεγάλα έργα,  και από πίσω, όλα παραβιάζονται, κρυφά και φανερά. Να τα Ίμια, να ο Οτσαλάν, να οι προδότες. Η Κρήτη γίνεται λιμάνι πρώτης υποδοχής, τεράστιες ισλαμικές πόλεις δημιουργούνται, η ΠτΔ αλλοιώνει κάθε θεσμό που έχει απομείνει. Όλα για την ανάπτυξη του μεγάλου κεφαλαιου. Και  πάει και το υπόλοιπο Αιγαίο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία στην Ερέτρια.

Κεραυνοβολήθηκαν από 20.000 volt!!!!! 

Ήταν εργαζόμενοι του Άκτωρα που δούλευαν για λογαριασμό του ΔΕΔΗΕ.

Αυτή είναι καθαρή εργοδοτική δολοφονία. 

Είναι η ιδιωτικοποίηση- η εργολαβοποίηση. 

Είναι η δίψα για κέρδη των εργολάβων του ΔΕΔΗΕ και της ΔΕΗ. Ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας δεν τηρούν. 

Καμιά αξία στην ανθρώπινη ζωή δεν δίνουν!!!

Με ποια λογική δούλεψαν οι άνθρωποι αυτοί υπό τάση;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εμβολιασμός 12χρονων παιδιών με Moderna και Pfizer συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.Οσοι συναινουν στις ΗΠΑ, ας θυμούνται την τύχη των γιατρών που απαγχονιστηκαν μετα τη δική της Νυρεμβέργης.Ο Μενγκελε θα ήταν υπερήφανος γι αυτούς.

Σχολιο.- Στις κλινικές δοκιμές θα συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 6 μηνών. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα η φαρμακευτική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε ότι ξεκινά κλινικές δοκιμές σε παιδιά για το δικό της εμβόλιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στέρηση μέρος του μισθού σε τραπεζοκόμους και καθαρίστριες στα νοσοκομεία, εκδικητική απόλυση Καταραχιά που είναι πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Αγίου Σάββα, στέρηση μισθού για μέρες σε γιατρούς στον Ευαγγελισμό για ανάρμοστη συμπεριφορά. Υπομονή, οι δυο βδομάδες είναι κρίσιμες, μετά θα απαλλαγούμε από τον κοροϊδοϊό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τριπλή απιστία σε βάρος του δημοσίου Πετσας και Σκυλακακης.Ο Σκυλακακης είναι απόγονος γνωστής δωσιλογικης οικογένειας. Για τον Πετσα δεν γνωρίζω, αλλά είναι σαν φίδι.Αν έχεις έναν Πετσα στο σπίτι σου θα είναι σαν να έχεις μια κόμπρα.

Λίστα Πέτσα: Απιστία εις βάρος του δημοσίου - 48 πολίτες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο

48 πολίτες, μεταξύ των οποίων, καθηγητές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, άνθρωποι του πνεύματος και άλλοι επαγγελματίες, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές αρχές και αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ διαφημιστικής δαπάνης, σχετικά με την κρατική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» - «Μένουμε ασφαλείς» και τριπλή απιστία εις βάρους του δημοσίου, από τον Στέλιο Πέτσα και τον Θεόδωρο Σκυλακάκη.

01.04.2021 - 16:30

Οι 48 πολίτες σε ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζουν πως όλο και περισσότερα επίσημα στοιχεία αναδεικνύουν πως η Ελλάδα πρωτοστατεί εν καιρώ πανδημίας σε φαινόμενα διαφθοράς, υποχώρησης των αρχών του κράτους δικαίου και έλλειψης ανεξαρτησίας των ΜΜΕ.

Στην αναφορά υπογραμμίζεται πως «σύμφωνα με αφιέρωμα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα στην προστασία της ελευθεροτυπίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 κατατάσσεται 24η στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27. 

Η κοινή γνώμη έχει συνειδητοποιήσει ότι το καθεστώς έκτακτης συνθήκης που έχει δημιουργήσει η πανδημία, χρησιμοποιείται από τη κυβέρνηση προσχηματικά, ώστε να παρακαμφθούν οι ελληνικοί νόμοι και οι γενικές αρχές του ανταγωνισμού, της διαφάνειας και της αμεροληψίας του κοινοτικού δικαίου κατά τη σύναψη συμβάσεων προμηθειών και υπηρεσιών.

Μια τέτοια περίπτωση, που πλήττει και την ίδια τη δημοκρατία, αφορά τη διαφημιστική δαπάνη στα πλαίσια της καμπάνιας για τον COVID-19 «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς» σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου η κυβέρνηση να τα ποδηγετήσει. Τα χρήματα αυτά, ύψους 31 εκατομμυρίων, στερήθηκαν από το ΕΣΥ και τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν για τις ζωές των συνανθρώπων μας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, το 1925, αποφασίζεται στην Ελλάδα, η εφαρμογή του οκταώρου τμηματικά, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των διαφόρων εταιριών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν ένας τύπος του ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ μπορεί να κάνει το Μαξίμου να σέρνεται στα γόνατα, σκεφτείτε η Μέρκελ τι έχει γι αυτούς ....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΤΑΚΤΟ!!

Σε "ανάληψη" της κεντρικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου για τρεις ημέρες προχώρησαν πριν λίγη ώρα ηθοποιοί με το αίτημα του ανοίγματος των θεάτρων αλλά και για να οργανωθούν πρωτοβουλίες δημόσια και ανοιχτά, με δημοκρατική συζήτηση για τον χώρο της Τέχνης. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εντός της κεντρικής σκηνής (κτήριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου). Οι "αναληψίες" προσκαλούν τον καλλιτεχνικό κόσμο να προσέλθει για να ενισχύσει τις δράσεις και τη συζήτηση που θα ανοίξει. 

Παραθέτουμε το δελτίου Τύπου που εξέδωσε η πρωτοβουλία:

Δελτίο Τύπου

Ανάληψη Εθνικού Θεάτρου 

2-5 Απριλίου 2021

Το Εθνικό Θέατρο αναλαμβάνεται.

Το εθνικό θέατρο ανοίγει.

Αναλαμβάνουμε το Εθνικό Θέατρο για τρεις μέρες και τοποθετούμε τον δημόσιο διάλογο για το Νέο Θέατρο εκεί που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να ακούγεται κατεξοχήν ο λόγος των πολλών, ο λόγος της ετερότητας, ο λόγος μας: στην Κεντρική Σκηνή.

Δεν υπάρχει άλλωστε καταλληλότερος χώρος για αυτήν την συζήτηση, λειτουργικά και συμβολικά, από την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Προσκαλούμε όλη την θεατρική κοινότητα της Αθήνας, 

κοινό και δημιουργούς, να συμμετάσχουν στις δράσεις και τις συζητήσεις που προγραμματίζουμε για τις επόμενες τρεις μέρες.

Ελπίζοντας πως η δράση μας θα αποτελέσει μόνο την αφετηρία μιας σειράς αντίστοιχων δράσεων.

Πάνω από ένα χρόνο τα θέατρα παραμένουν σφραγισμένα

και η κυβερνητική απροθυμία και ανικανότητα αφήνουν απροστάτευτη τη θεατρική δημιουργία.

Δύο μήνες μετά την προσωρινή αλλαγή καλλιτεχνικής διεύθυνσης στο Εθνικό Θέατρο μετά από ένα κύμα καταγγελιών 

για σεξουαλικές κακοποιήσεις και κακοποιητικές συμπεριφορές, 

το Υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζεται για άλλη μια φορά 

να πάρει αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. 

Οι μόνες αφανείς διαδικασίες που εγκρίνουμε είναι οι δημόσιες και συμμετοχικές.

Γι’ αυτό εμείς παίρνουμε την ευθύνη, αναλαμβάνουμε τον χώρο και τον χρόνο.

Η υποεκπροσώπηση των γυναικών και των μειονοτήτων στο θέατρο, το κίνημα καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιητικές συμπεριφορές, η υποτίμηση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας, αλλά και η συλλογική προετοιμασία μας για την επόμενη μέρα, είναι τα πρώτα αυτονόητα θέματα που η θεατρική κοινότητα επείγεται να συζητήσει. 

Λίγο πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού για την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, η Αφανής Συμμετοχική Εταιρεία προτείνει ένα Ανοιχτό Εθνικό Θέατρο: χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις, συμπεριλαμβάνοντας όλο το εύρος των εργαζομένων στον πολιτισμό. 

Ελάτε, λοιπόν, να μιλήσουμε. 

Ελάτε να ξανασυστηθούμε.

Γιατί θέατρο δεν σήμαινε ποτέ τίποτα άλλο παρά συζητώ.

Σχολιο.- Ένα μεγάλο μπράβο για την πρωτοβουλία και από εμάς!

Η κυβέρνηση και όσοι δρούσαν και δρουν εκμεταλλευτικά στον χώρο της Τέχνης δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με το κίνημα των πολιτικά ενεργών καλλιτεχνών!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συνδικαλισμός διώκεται πλέον ως ιδιώνυμο, η κοινή λογική ως τρομοκρατική οργάνωση και η αλήθεια ως όπλο μαζικής καταστροφής. Η Ελλάδα 2.0 του Κυριάκου Μητσοτάκη με έντονες καταβολές από την Ελλάδα 19.67 με ολίγη από την Ελλάδα 1.950 στοχεύει στην δημιουργία μίας ξεχωριστής εμπειρίας, με τουρισμό όλο τον χρόνο, εμπαιγμό κάθε απόγευμα την ώρα των δελτίων ειδήσεων, μήνυμα για έξοδο από το σπίτι και στρατιωτικοποιημένες πόλεις σε καθημερινή βάση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Προσοχή! Ό,τι και αν κάνετε, όπου και αν πάτε, όπως και αν κινηθείτε, αυτό πρέπει να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό."

Κικίλιας 

*Φωτο: αίθουσα αναμονής πατις με πατωσε στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο σήμερα.

*Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο facebook μια νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Η πίεση και οι ελλείψεις είναι πολλές και η κατάσταση στο σύστημα υγείας ασφυκτική. Σε ανάρτηση της περιγράφει την αγωνία ενός συναδέλφου της από άλλο νοσοκομείο να βρει αναπνευστήρες. «Έχω 18 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και θέλω αναπνευστήρες! Έχω ένα παλικάρι 32 χρονών… δώσε μου τουλάχιστον έναν γι’ αυτόν… Θα έρθω εγώ να τον πάρω».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα παρατεταμένα lockdown δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την "πανδημία". Ψευτοελέγχουν τον πληθωρισμό, απ΄ τον ευτελισμό του χρήματος..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορωνοιός: Το μεγαλύτερο πλιάτσικο του πλανήτη απ' την τραπεζική μαφία, στην ιστορία της ανθρωπότητας...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούρκικη ακταιωρός εισέβαλε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και επιτέθηκε επιχειρώντας να εμβολίσει σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής!!

02/04/2021

Τούρκικη ακταιωρός εισέβαλε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και επιτέθηκε επιχειρώντας να εμβολίσει σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής. Έκανε πολύ επικίνδυνους ελιγμούς πάνω σχεδόν στο ελληνικό σκάφος.Το συμβάν σημειώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ΒΑ της Μυτιλήνης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναφορές για βομβαρδισμό σε ή κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ από Ουκρανούς! 

02/04/2021

Αναφορές που έρχονται στις 7 περίπου τοπική ώρα σήμερα το πρωί Παρασκευής από Ντονμπάς αναφέρουν ότι οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν το μαρτυρικό αεροδρόμιο του Donetsk και γύρω από αυτό και σκληρές μάχες είναι σ΄εξέλιξη.Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής αναφέρει πως ο καπνός φαίνεται να αυξάνεται προς την κατεύθυνση του αεροδρομίου του Ντόνετσκ. Ένας κάτοικος της περιοχής λέει ότι κάτι καίγεται στην περιοχή του ορυχείου Trudovskaya. Και ότι ένα ελικόπτερο πέταξε εκεί κοντά.Αν και οι πληροφορίες πολλές φορές είναι ακόμη συγκεχυμένες και υπάρχει κι ένας επικοινωνιακός ψυχρός πόλεμος ωστσόσο όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά!!!Τώρα σε τι βαθμό θα υπάρξει αναζοπύρωση του μετώπου και σε ποιό βαθμό θα εμπλακούν αυτή τη φορά Ρωσία και οι Δυτικοί της αντίπαλοι του ΝΑΤΟ όπως και ποιο θα είναι το αντικειμενικό διακύβευμα αυτής της φάσης αυτό απομένει να διαφανεί…

O Lavrov στην εκπομπή ′ Big Game ′ στο Channel One προειδοποίησε πως ένας νέος πόλεμος στο Donbass θα μπορούσε να καταστρέψει την Ουκρανία. Υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ο νέος πόλεμος θα είχε σοβαρές συνέπειες για το ουκρανικό κράτος….

Η κατάσταση στο Donbass επιδεινώθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας στις 19 Φεβρουαρίου 2021.

Μετά τη λήψη της μυστικής απόφασης σχετικά με αυτό το θέμα, επιδεινώθηκε η κατάσταση στην περιοχή. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αύξησαν τον βομβαρδισμό του Ντονμπάς, που είχε ως αποτέλεσμα θύματα πολίτες και στρατιώτες από τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ.

Πριν από λίγο το Κρεμλίνο ανάφερε: “”Προειδοποιούμε το ΝΑΤΟ να μην στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία. Η Ρωσία θα λάβει μέτρα εάν εμφανιστούν δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία.”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



”Liberté, liberté, liberté”…ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ Χάος στις Βρυξέλλες. Βίαιες συγκρούσεις χιλιάδων νέων και της αστυνομίας που θέλησε να διαλύσει υπαίθρια γιορτή!!Δεκάδες τραυματίες.

01/04/2021

Χάος στις Βρυξέλλες. Συγκρούσεις νέων και της αστυνομίας. Πολλοί χιλιάδες νέοι συγκεντρώθηκαν στο μεγαλύτερο πάρκο-τεχνητό δάσος των Βρυξελλών το Bois de la Cambre που αρχίζει από τις Ixelles και την Avenue Louise και καταλήγει στο Uccle για να πραγματοποιήσουν τη γιορτή LaBoom.To πάρκο είναι η καρδιά των Βρυξελλών.

Η γιορτή προωθήθηκε στο Facebook με τίτλο “LA BOUM” και 18.000 απάντησαν παρών και 51.000 άτομα δήλωσαν πως τους ενδιαφέρει,…”Liberté, liberté, liberté“,Ελευθερία, Ελευθερία, Ελευθερία” φώναζαν οι νέοι…

Επικράτησαν σουρεαλιστικές σκηνές όταν η αστυνομία επιχείρησε να τους διαλύσει βίαια με άλογα και αντλίες νερού, δακρυγόνα. 

Ακολούθησε άγριος πετροπόλεμος κατά των οργάνων της τάξης.

Οι πιο βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μετά από μια σύλληψη και κατά την επιχείρηση διασκορπισμού μεταφέρει η βέλγικη εφημερίδα (Kairos). Και τώρα ενώ έχει πέσει η νύχτα ακόμη τα επεισόδια συνεχίζονται σε παρακείμενους δρόμους του Bois de la Cambre..

Δεκάδες τραυματίες αστυνομικοί και διαδηλωτές και 22 συλλήψεις ο απολογισμός. Είναι μια εξέγερση της νεολαίας της θυσιασμένης γενιάς…στην καρδιά της λήψης των ολοκληρωτικών μέτρων για όλη την Ευρώπη …Τα επεισόδια διατηρήθηκαν ως τις 10 το βράδυ…

Ο κόσμος έχει πάρει κουράγιο και διεκδικεί τα δίκαια του καθώς το Δικαστήριο των Βρυξελλών καταδίκασε το βέλγικο κράτος να αποσύρει όλα τα μέτρα που έλαβε για το covid19 εντός 30 ημερών αλλιώς οφείλει να καταβάλει 5000 ευρώ ημερησίως.

Ο κόσμος έχει πάρει κουράγιο και διεκδικεί τα δίκαια του καθώς το Δικαστήριο των Βρυξελλών καταδίκασε το βέλγικο κράτος να αποσύρει όλα τα μέτρα που έλαβε για το covid19 εντός 30 ημερών αλλιώς οφείλει να καταβάλει 5000 ευρώ ημερησίως.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΕ ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΕ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΛΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΣΕ ΑΝΑΝΔΡΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Για το Βέλγο το να του στερήσεις να βγει στο πάρκο μαζικά είναι έγκλημα κατά της ζωής καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες είναι πολύ δυσμενείς και όλος ο κόσμος επωφελείται από τις καλές μέρες για να πάρει ήλιο και βιταμίνη D που ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σε αυτή τη συγκυρία.. Το πάρκο αυτό γεμίζει από χιλιάδες ανθρώπους που μαζεύουν ήλιο στο χορτάρι και ουσιαστικά κάνουν ψυχοθεραπεία ηλιοθεραπεία. Είναι η πιο ευχάριστη στιγμή στη μουντή ζωή αυτής της πόλης. ότι είναι η θάλασσα για την Ελλάδα είναι τα πάρκα αυτά για τις πόλεις του Βελγίου είναι η όαση στο σκοτάδι της καταχνιάς.Τους ρίχνουν τις τελευταίες άμυνες αποθέματα του ανοσοποιητικού.. Τους σκοτώνουν είναι επόμενο να πουλάνε ακριβά το τομάρι τους και ειδικά οι νέοι…

επιστροφή στο Μεσαίωνα…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Μια νέα κοπέλα ποδοπατήθηκε από τα άλογα της έφιππης αστυνομίας…ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε και δακρυγόνα . Πόσο απέχουν οι Βρυξέλλες από τη Χάγη;; ελάχιστα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό και σκάφος του Λιμενικού

 Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, 12:30

Σε παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού Σώματος προχώρησε τις πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου, τουρκική ακταιωρός. Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και παρενόχλησε το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος του.

Παράλληλα, σε δεύτερο περιστατικό στην ίδια θαλάσσια περιοχή, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λέμβος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικής ακταιωρού, η οποία και εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με την τουρκική ακταιωρό, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα. Η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελέγησαν τελικά από έτερη τουρκική ακταιωρό και ενώ η πρώτη είχε ήδη αποχωρήσει από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Επίσης, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην ίδια θαλάσσια περιοχή και εντός τουρκικών χωρικών υδάτων πλησίον της οριογραμμής, εντοπίστηκε από έτερο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής λέμβος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Η ανωτέρω λέμβος προσεγγίστηκε από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες επιχείρησαν να την ωθήσουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων ανεπιτυχώς.

Τελικά οι επιβαίνοντες της λέμβου περισυνελέγησαν από τις τουρκικές ακταιωρούς, κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεων από το πλήρωμα του Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης. Σημειώνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τουλάχιστον έξι περιστατικά, στα οποία λέμβοι με ισλαμοφασίστες και λαθρομετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με την συνοδεία Τουρκικών ακταιωρών, έχουν καταγραφεί από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα το μεσημέρι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού το «Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή λαμβάνει σταθερά όλα τα απαραίτητα μέτρα, εφαρμόζοντας με σεβασμό το διεθνές δίκαιο, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητά του την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Συνάμα, επιτηρεί αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπάιντεν επέτρεψε τη λήξη προεδρικού διατάγματος του Τραμπ που εμπόδιζε την είσοδο προσωρινών λαθρομεταναστών εργαζόμενων στις ΗΠΑ και συνέβαλε στον περιορισμό της ανεργίας

 Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, 10:13

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέτρεψε προχθές τη λήξη εφαρμογής ενός διατάγματος του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είχε εμποδίσει αρκετούς ξένους προσωρινούς εργαζόμενους να εισέλθουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ένα σχετικό δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε χθες.

Ο Μπάιντεν, που ανήκει στους Δημοκρατικούς, έχει ανακαλέσει μερικές από τις πολιτικές λαθρομετανάστευσης του Τραμπ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένης και της ανάκλησης ενός εκτελεστικού διατάγματος που εμπόδισε την είσοδο σε αμερικανικό έδαφος αρκετών λαθρομεταναστών που είχαν αιτηθεί βίζα.

Ο Τραμπ για πρώτη φορά είχε υπογράψει την προεδρική εντολή για τους προσωρινούς ξένους εργαζόμενους τον Ιούνιο του 2020, ενώ την ανανέωσε με ισχύ μέχρι την 31η Μαρτίου πριν από την αποχώρησή του από το Οβάλ Γραφείο.

Ο ίδιος είχε παρουσιάσει την εξέλιξη αυτή ως απαραίτητη για την προστασία των Αμερικανών εργαζόμενων, με δεδομένη την αύξηση της ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Reuters, αλλά και άλλα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στην προγραμματισμένη κίνηση λήξης του αναφερόμενου προεδρικού διατάγματος νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021

Η Κούβα αποδοκιμάζει έκθεση των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Διεθνούς Πολιτικής της Κούβας, Χοσέ Ραμόν Καμπάνιας, αποδοκίμασε σήμερα την τελευταία έκθεση των Ηνωμένων Πολιτειών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο.

Το κείμενο, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη μέρα (30/3) από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συνοπτικά δείχνει ότι το έθνος του βορρά είναι ένας φάρος αρετών και ο υπόλοιπος κόσμος είναι σε πολύ κακή κατάσταση, έγραψε στο Twitter ο πρώην εκπρόσωπος της Κούβας στην Ουάσινγκτον. 

"Τρομερή αρχή για την υλοποίηση κάθαρσης της κακοποιημένης εικόνα που άφησε ο τραμπισμός σε ολόκληρο τον πλανήτη", πρόσθεσε.

Σε άλλο μήνυμα, ο Καμπάνιας υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα «με τον μεγαλύτερο πληθυσμό φυλακισμένων, με τους περισσότερους δολοφονημένους ανθρώπους από αστυνομική βαρβαρότητα και με τον μεγαλύτερο αυτόχθονα πληθυσμό που ζει σε γκέτο».

Η έκθεση 43 σελίδων, για τη χρήση 2020, είναι η πρώτη που δημοσιεύθηκε από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Οι πληροφορίες κατηγορούν την κουβανική κυβέρνηση για φερόμενους περιορισμούς στο δικαίωμα ειρηνικής συνάθροισης, καθώς και για θρησκευτική ελευθερία, εμπορία ανθρώπων, μεταξύ άλλων.

Κάθε χρόνο το έγγραφο εξετάζει γεγονότα, υποθέσεις διαφθοράς, καταγγελίες από οργανισμούς και συγκρούσεις σε σχεδόν 200 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Εδώ και 40 χρόνια, το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών έχει θεσπίσει νόμο που υποχρεώνει τον Υπουργό Εξωτερικών να προετοιμάζει το έγγραφο και να το στέλνει στο Κογκρέσο κάθε χρόνο.

Οι νομοθέτες χρησιμοποιούν τις πληροφορίες για να σχεδιάζουν νόμους, να εγκρίνουν ξένη βοήθεια και να λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούβα: «Αναξιοπρεπή, ανήθικη και ψευδή» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ εμπαθή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

 Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, 09:10

Ο πρόεδρος της Κούβας, ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, απέρριψε χθες Πέμπτη τις «αναξιοπρεπείς, ανήθικες και ψευδείς κατηγορίες του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ», μετά τη δημοσίευση ετήσιας έκθεσης του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Έκανε λόγο για «καταφυγή στην αισχρή ρητορική του παρελθόντος για να συκοφαντηθεί ένα ηρωικό νησί που υφίσταται εγκληματικό αποκλεισμό, που επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση, προκαλώντας τεράστια ζημία στον κουβανικό λαό», ανέφερε ο κομμουνιστής ηγέτης σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στα ισπανικά και στα αγγλικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, ο Μπρούνο Ροδρίγκες, χαρακτήρισε από την πλευρά του την έκθεση «ψευδή και πολιτικοποιημένη», υπενθυμίζοντας τους «δείκτες της κοινωνικής δικαιοσύνης», την «τήρηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας» για τα οποία υπερηφανεύεται η κυβέρνηση στην Αβάνα, η οποία υφίσταται αμερικανικό εμπάργκο από το 1962.

«Αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδιαφερόταν για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα, θα έβαζε τέλος στο εμπάργκο και στα 240 και πλέον μέτρα του Ντόναλντ Τραμπ τα οποία απειλούν την ευημερία και το βιος 11 εκατομμυρίων Κουβανών» πρόσθεσε στο μήνυμά του, επίσης σε δύο γλώσσες, στα ισπανικά και στα αγγλικά.

Μετά την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο το 2017, οι ΗΠΑ σκλήρυναν το εμπάργκο, επικαλούμενες ότι υποτάσσεται να ακολουθήσει το δρόμο που της είχαν πει στη νήσο και την υποστήριξη της Αβάνας στην κυβέρνηση των τσαβίστας στη Βενεζουέλα.

Οι ελπίδες πως οι εντάσεις θα αποκλιμακώνονταν μετά την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν λίγο λίγο εξανεμίστηκαν, καθώς η Κούβα δεν μοιάζει να αποτελεί προτεραιότητα της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, που εμφανίζεται επιθετική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισημερινός: Lenin Moreno και η CIA κατά του Andres Arauz

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών του Ισημερινού μεταξύ του υποψηφίου υπέρ της επανάστασης των πολιτών του Correa, Arauz, και του τραπεζίτη Lasso πλησιάζει, και τα πράγματα επιταχύνονται στον άξονα που σχηματίστηκε από τον Lenin Moreno και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις υπηρεσίες πληροφοριών τους στην πρώτη γραμμή.

Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε μια μυστική συνάντηση στα νησιά Γκαλαπάγκος μεταξύ της κυβέρνησης του Ισημερινού και των ΗΠΑ. Από την πλευρά του Ισημερινού, συμμετείχαν ο πρόεδρος Lenin Moreno, η αντιπρόεδρος María Alejandra Muñoz και ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της προεδρίας Jorge Wated. Από την πλευρά των ΗΠΑ, ο πρέσβης της Michael Fitzpatrick και ανώτεροι στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ.

Σε αυτή τη συνάντηση, ο Moreno ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη στήριξη που παρείχε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίτο, για να υποβάλει στον προγραμματισμό όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους του και τους διπλωμάτες του Ισημερινού στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι μπορεί να διέρρευσαν τις πληροφορίες που δημοσιοποιήσαμε στις 4 Φεβρουαρίου σχετικά με τα αποσταθεροποιητικά σχέδια για την αποτροπή της νίκης των υποστηρικτών του Andrés Arauz και του Correa.

Παρομοίως, ο υπουργός Jorge Wated έλαβε εντολή να παρακολουθεί τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης όλων των αξιωματούχων στο Carondelet, το κυβερνητικό μέγαρο του Ισημερινού.

Από τη μεριά του, ο Πρεσβευτής Φιτζπάτρικ έδωσε στον Λένιν Μορένο μυστική έκθεση η οποία δίνει στον Αντρές Αράουζ προβάδισμα 20 μονάδων έναντι του τραπεζίτη Λάσο, βάσει ανάλυσης από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Συμφωνήθηκε επίσης να απομακρυνθεί ο υπουργός Εξωτερικών Luis Gallegos από το υπουργικό συμβούλιο, καθώς αντιτάχθηκε στις εντολές των Μορένο-Φιτζπάτρικ για κλιμάκωση της διπλωματικής σύγκρουσης με το Μπουένος Άιρες. Ο Gallegos επρόκειτο να συντάξει ένα σημείωμα διαμαρτυρίας προς τον Αργεντινό ομόλογό του σχετικά με τις δηλώσεις του Alberto Fernández για τον Λένιν Μορένο. Αλλά ο πραγματικός στόχος ήταν η υποβάθμιση των σχέσεων μεταξύ Ισημερινού και Αργεντινής, λόγω της συμπάθειας που έχουν τόσο ο Ραφαέλ Κορρέα όσο και ο Αντρές Αραουζ για τον Αλμπέρτο και την Κριστίνα Φερνάντεζ.

Επίσης, κατόπιν προτροπής αρκετών Αμερικανών γερουσιαστών, ζητήθηκε από τον Λένιν Μορένο να απαλλαγεί από τον πρώην Γραμματέα της Προεδρίας Χουάν Σεμπαστιάν Ρολντάν επειδή επέτρεψε τη νίκη του Αραουζ στον πρώτο γύρο και δεν εφάρμοσε όλα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την κολομβιανή κυβέρνηση για να συνδέσει τον Κορρέα με τους αντάρτες του ELN.

Από την πλευρά της, η πρώην υπουργός Εξωτερικών María Paula Romo επιμένει στην προετοιμασία της αποχώρησης του Μορένο, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία μια υποτιθέμενη καρδιακή πάθηση, προκειμένου να ανακοινώσει αργότερα από τις ΗΠΑ την παραίτηση του Μορένο.

Εδώ και εβδομάδες, τις πρώτες πρωινές ώρες, η εκκένωση απόρρητων πληροφοριών και χρημάτων που ανήκουν στο Moreno και την οικογένειά του λαμβάνει χώρα στο Carondelet, καθώς και η καταστροφή ευαίσθητων πληροφοριών από έμπιστους αξιωματούχους της τρέχουσας κυβέρνησης.

Στο ίδιο το Carondelet, ο Πρέσβης των ΗΠΑ Fitzpatrick έχει ένα μόνιμο γραφείο, πολύ κοντά στο προεδρικό γραφείο. Και σε αυτούς τους διαδρόμους θεωρείται ότι, δεδομένης της επικείμενης επιδείνωσης της εθνικής κατάστασης, η Επιτροπή Κρίσεων θα ηγηθεί της χώρας, η οποία αποτελείται από την ίδια τη María Paula Romo, την Αντιπρόεδρο María Alejandra Vicuña, τον OAS, και τον Πρέσβη Fitzpatrick.

Οι συναντήσεις συνεχίζονται επίσης μέσω του Zoom υπό την καθοδήγηση του Romo για την ανάλυση της κατάστασης στη χώρα. Ο Lenin Moreno, οι γερουσιαστές των ΗΠΑ Marco Rubio και ο Robert “Bob” Menendez, και η αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Martha Constanza Youth, συμμετέχουν.

Επίσης το Μάρτιο, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και μέλη της Γραμματείας Επικοινωνιών (SECOM). Στόχος ήταν η εκπόνηση στρατηγικής για τα μέσα ενημέρωσης για το δεύτερο γύρο των εκλογών, με οδηγίες για τη δημιουργία μιας εθνικής εκστρατείας για τα μέσα ενημέρωσης που θα μείωνε τις πιθανότητες των υποστηρικτών του Correa. Οι κύριες κατηγορίες είναι ότι ο Arauz θα μετατρέψει τον Ισημερινό σε νέα Βενεζουέλα, τη χρηματοδότηση της εκστρατείας Correa από κολομβιανούς αντάρτες και την υποτιθέμενη διαφθορά της εκστρατείας Correa. Για το σκοπό αυτό, προσέλαβαν 250.000 ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter.

Συμπληρωματικά, ο Lenin Moreno ανέλυσε με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και την Εθνική Αστυνομία πώς να συνδέσει αεροπορικές και ναυτιλιακές δραστηριότητες διακίνησης ναρκωτικών, οι οποίες εντοπίστηκαν πρόσφατα στα σύνορα του Ισημερινού με την Κολομβία, με την εκστρατεία του Arauz. Αυτό με στόχο την αποτροπή των εκλογών της 11ης Απριλίου.

Μια άλλη οδός που εξερευνήθηκε αυτές τις ημέρες από τον Lenin Moreno, σε συνεργασία με την εθνική συντονίστρια του κινήματος Pachakutik, Cecilia Velázquez, είναι να χρησιμοποιήσει τις διαδηλώσεις και το αίτημα που υποβλήθηκε στο Δικαστήριο Εκλογικών Διαφορών για να αποτρέψει τη νίκη του Κορρεϊσμού.

Έγινε επίσης έκκληση για το κίνημα αυτό να ψηφίσει άκυρο στον δεύτερο γύρο στις 11 Απριλίου, αν και στο εσωτερικό του Pachakutik υπάρχουν μέλη που δεν μοιράζονται τις μισθοφορικες θέσεις του Yaku Pérez και απορρίπτουν τη συμμαχία Yaku Pérez-Lasso-Moreno, ειδικά τη συμμαχία μεταξύ Yaku και της αμερικανικής πρεσβείας, και προτιμούν να υποστηρίζουν τον Andrés Arauz. Τις τελευταίες ώρες η εθνικότητα του Σουάρ (επαρχία Σουκουμπάιος) αποφάσισε να υποστηρίξει το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Αραουζ.

Στις 11 Απριλίου, διακυβεύεται το μέλλον του Ισημερινού: από τη μία πλευρά, ο τραπεζίτης Lasso, με την υποστήριξη του Lenin Moreno, της αμερικανικής πρεσβείας, και μια δεξιάς ιθαγενούς γραφειοκρατίας· Αφετέρου, ο Andrés Arauz και ένα σχέδιο κοινωνικής δικαιοσύνης βασισμένο στην επανάσταση των πολιτών που προώθησε ο Rafael Correa.

Μόλις το πραξικόπημα στη Βολιβία ηττηθεί, είναι καιρός ο Ισημερινός να επανενταχθεί σε αυτή τη νέα φάση της εποχης της αλλαγής, και τον νέο προοδευτικό κύκλο με επικεφαλής την Αργεντινή των Alberto και Cristina Fernández de Kirchner, και το Μεξικό του López Obrador.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολλανδία: Πρόταση δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε

 Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, 00:28

Ολλανδικά κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν την Πέμπτη πρόταση δυσπιστίας κατά του μεταβατικού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε κατηγορώντας τον ότι είπε δημοσίως ψέματα για το περιεχόμενο των ιδιωτικών συζητήσεων που είχε κατά τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό του νέου υπουργικού συμβουλίου, με την πρόταση δυσπιστίας να θέτει την μεγαλύτερη πρόκληση για την ηγεσία του μετά από μια δεκαετία στην πρωθυπουργία.

Ο Ρούτε ήταν ο μειοψηφικός νικητής των βουλευτικών εκλογών της 17ης Μαρτίου που θεωρήθηκαν ως ένα δημοψήφισμα για τον χειρισμό της πανδημικής κρίσης. Η ήττα του μεταβατικού πρωθυπουργού στην ψήφο εμπιστοσύνης, θα εξασθενίσει την ικανότητά του να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση.

Δεν έχει καταστεί σαφές εάν τα κεντρώα κόμματα που συμμετείχαν στον προηγούμενο κυβερνητικό συνασπισμό του Ρούτε, τα οποία είναι πιθανό να συμμετάσχουν σε κάθε νέο συνασπισμό, θα τον στηρίξουν. Συζητήσεις είναι πιθανό να διαρκέσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η κρίση προέκυψε την Πέμπτη αφού ο Ρούτε αναγνώρισε ότι είχε ιδιωτικές συνομιλίες αναφορικά με τι θέση θα πρέπει να δοθεί σε έναν εξέχοντα βουλευτή που ήταν επικριτικός απέναντι στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο. Ο Ρούτε είχε προηγουμένως πει ότι δεν είχε τέτοιες συζητήσεις.

«Το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω εδώ είναι να πω από τα βάθη της καρδιάς μου τι συνέβη, τι πήγε καλά, τι πήγε στραβά, ότι ποτέ δεν είπα ψέματα», ανέφερε την Πέμπτη στη Βουλή ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Ο 54χρονος συντηρητικός Ρούτε που είναι πρωθυπουργός πάνω από δέκα χρόνια, αναφέρθηκε στα δέκα χρόνια θητείας του, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχίσει να ηγείται της χώρας.

Οι συζητήσεις για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης διακόπηκαν απότομα στις 25 Μαρτίου, όταν ένας από τους επικεφαλής ομάδας διαπραγματευτών αποκάλυψε άθελά του ένα ευαίσθητο έγγραφο σε έναν φωτορεπόρτερ καθώς έφευγε βιαστικά από το κοινοβούλιο έχοντας μάθει ότι διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19.

Το έγγραφο αποκάλυπτε ότι οι διαπραγματευτές συζητούσαν να τοποθετήσουν «αλλού» τον δημοφιλή βουλευτή Πίτερ Ομτσιγκτ, από τους κύριους επικριτές του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου του Ρούτε, αν και οι Χριστιανοδημοκράτες του Ομτσιγκτ ήταν μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού. Αυτή η αινιγματική αναφορά ερμηνεύτηκε ως υπονοούμενο για μετακίνηση του Ομτσιγκτ εκτός Βουλής ή εκτός Ολλανδίας.

Ο Ρούτε είπε στους δημοσιογράφους στις 25 Μαρτίου ότι δεν ήταν αυτός που αναφέρθηκε σε μια θέση για τον Ομτσιγκτ.

«Είπε ψέματα σε ολόκληρη τη χώρα»

Στη συνεδρίαση της Βουλής την Πέμπτη, ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε σε δύσπιστους νομοθέτες ότι ξέχασε ότι είχε αναφερθεί σε ιδιωτική συνομιλία για τη θέση του Ομτσιγκτ στο υπουργικό συμβούλιο. Όπως υποστήριξε, δεν υπαινίχθηκε μια θέση «αλλού» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου, κάτι που σήμαινε τεχνικά ότι δεν είπε τίποτα αναληθές.

Ο επικεφαλής κόμματος  της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας, δήλωσε ότι ο Ρούτε «είπε ψέματα σε ολόκληρη τη χώρα». «Ψάξτε αλλού δουλειά εσείς ο ίδιος», είπε ο Βίλντερς. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο με αυτόν τον πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

Ο Ομτσιγκτ, ο οποίος ορκίστηκε την Τετάρτη βουλευτής, δήλωσε ότι ο υπαινιγμός ότι πρέπει να απομακρυνθεί αποτελεί «προσβολή στον Ολλανδό ψηφοφόρο». Απαίτησε πλήρη διαφάνεια σχετικά με το πώς προέκυψε του όνομά του στο έγγραφο.

Το συντηρητικό κόμμα VVD του Ρούτε σημείωσε μια μειοψηφική νίκη στις εθνικές εκλογές του περασμένου μήνα, πάλι, παρόλο που η κυβέρνησή του παραιτήθηκε τον Ιανουάριο λόγω ενός σκανδάλου που συνδεόταν με τα οικογενειακά επιδόματα.

Το «toeslagenaffaire», δηλαδή η υπόθεση των οικογενειακών επιδομάτων, είναι ένα σκάνδαλο στο οποίο πρωτοστάτησαν στελέχη της φορολογικής διοίκησης. Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική επιτροπή, οι εφοριακοί διέκοψαν τα επιδόματα που λάμβαναν πολλές οικογένειες, κατηγορώντας τες αδίκως για απάτη. Ορισμένοι γονείς υποχρεώθηκαν μάλιστα να επιστρέψουν αναδρομικά τα χρήματα που είχαν λάβει σε διάστημα πολλών ετών – σε κάποιες περιπτώσεις ανέρχονταν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο Ομτσιγκτ είχε υποβάλει επίμονα ερωτήματα σχετικά με το σκάνδαλο έως ότου αυτό αποκαλυφθεί δημόσια.

Υπερασπισμένος την Πέμπτη τον εαυτό του ο Ρούτε αναφέρθηκε στο ιστορικό του ως πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

«Ηγήθηκα της χώρας μέσω μιας οικονομικής κρίσης, μιας μεταναστευτικής κρίσης και μέσω μιας πολύ σοβαρής υγειονομικής κρίσης, μιας πανδημίας και ανυπομονώ να εργαστώ για την ανάκαμψη αυτής της χώρας», είπε.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ρούτε δικαιολογήθηκε για ψευδείς δημόσιες δηλώσεις του λέγοντας πως έχει κακή μνήμη.

Λέγοντας ότι δεν έχει «ενεργή μνήμη» κρίσιμων λεπτομερειών, επιβίωσε πολιτικά από μια σειρά έντονων συζητήσεων τα τελευταία χρόνια, σχετικά με ζητήματα που κυμαίνονταν από Ιρακινούς αμάχους που σκοτώθηκαν σε ολλανδικούς βομβαρδισμούς έως ένα εταιρικό λόμπι για την κατάργηση του φόρου μερισμάτων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΑΜΑΛΑ.-- Το δικό του ψηφοδέλτιο και λίστα υποψηφίων σε συνεργασία με τον 67χρονο ανιψιό του Γιάσερ Αραφάτ, Νάσερ αλ Κίντουα, κατεβάζει στις παλαιστινιακές βουλευτικές εκλογές της 22ας Μάη, ξέχωρα από την επίσημη λίστα υποψηφίων της «Φατάχ», ο 61χρονος Μαρουάν Μπαργούτι που εκτίει πέντε φορές ισόβια κάθειρξη στις ισραηλινές φυλακές. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες βδομάδες ο Κίντουα διεγράφη από τη «Φατάχ» με απόφαση του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς, καθώς ήθελε να συμμετάσχει στις εκλογές με δική του λίστα.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Δώδεκα συμφωνίες ανακοινώθηκε ότι υπογράφηκαν ανάμεσα στην αριστερή σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Βενεζουέλας και της Ρωσίας στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στην βενεζουελάνικη πρωτεύουσα. Πρόκειται για συμφωνίες στους τομείς της Ενέργειας, της στρατιωτικής συνεργασίας, της προμήθειας τροφίμων, της Εκπαίδευσης και της Υγείας, που αφορά και την προμήθεια ρωσικών εμβολίων κατά του κορονοϊού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΝΤΟΛΗ παρά την τραγωδία με τον 23χρονο! «ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αριστερή στροφή από τη Βασ. Σοφίας στη Βουλή για τους πολιτικούς...»

Σήμα από την ΕΛ.ΑΣ εστάλη προς τους οδηγούς των πολιτικών προσώπων, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται να στρίβουν αριστερά από τη Βασ. Σοφίας στη Βουλή, εκεί όπου έγινε το τραγικό τροχαίο, εκτός και αν μεταφέρουν πολιτικό πρόσωπο, αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης.

Αμέσως μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη πριν από λίγο καιρό έξω από τη Βουλή, όταν υπηρεσιακό αυτοκίνητο που έχει παραχωρηθεί στην φρουρά της Ντόρας Μπακογιάννη συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, είχε ανακοινωθεί ότι λαμβάνονται μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, στα κινητά των αστυνομικών έφτασε υπηρεσιακό σήμα το οποίο τους ενημερώνει ότι το απαγορευτικό της αριστερής στροφής δεν ισχύει όταν στο όχημα επιβαίνει πολιτικό πρόσωπο,.

«Στα κινητά των αστυνομικών έφτασε υπηρεσιακό σήμα το οποίο τους ενημερώνει ότι το απαγορευτικό της αριστερής στροφής δεν ισχύει όταν στο όχημα επιβαίνει πολιτικό πρόσωπο! Το σήμα που μεταβιβάστηκε στα κινητά των αστυνομικών, αναφέρει κατά λέξη τα εξής: "Ουδείς οδηγός θα εισέρχεται στην είσοδο της Βουλής κατερχόμενος τη Λ. Β. Σοφίας στρίβοντας αριστερά εκτός εάν στο όχημα επιβαίνει η συνοδεύει επίσημο πρόσωπο".

Κοινώς αν ο αστυνομικός βρίσκεται μόνος στο αυτοκίνητο, δεν θα μπορεί να επαναλαμβάνει το μοτίβο που οδήγησε στο τροχαίο. Αν όμως μεταφέρει πολιτικό πρόσωπο, μπορεί να στρίβει αριστερά! Δηλαδή ο αστυνομικός που είναι μόνος στο αυτοκίνητο οφείλει να αποφεύγει την επικίνδυνη αριστερή στροφή και να κάνει κύκλο προκειμένου να μπει νομίμως στη Βουλή. Αν όμως είναι μέσα ο πολιτικός, τότε μπορεί να στρίψει αριστερά. Για ποιο λόγο; Για να μη χάσει ο σημαντικός επιβάτης τον πολύτιμο χρόνο του; Εκτός και αν μας πουν ότι πρόκειται για επιλογή ασφαλείας διότι όπως ξέρουμε όλοι ο γύρος της Πλατείας Συντάγματος είναι επικίνδυνος…», ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο Κώστας Γιαννακίδης.

Και όλα αυτά, πριν συμπληρωθούν 20 ημέρες από τη στιγμή που ο 23χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι βίωσαν την "πανδημία", ως θεόσταλτη ευκαιρία, για οικονομικά και πολιτικά οφέλη...

Συνολικά, 1.600.000 ευρώ διατέθηκαν, μέχρι στιγμής, από τον κρατικό κορβανά, δηλαδή, από λεφτά των σκληρά φορολογούμενων πολιτών, με απ΄ευθείας αναθέσεις. και μόνο από ΜΙΑ υπηρεσία του Δημοσίου. Την υπηρεσία "Αντιεγκληματικής Πολιτικής" με επικεφαλής την κα Σοφία Νικολάου.

Το εκπληκτικό, σ΄αυτές τις αναθέσεις, δεν είναι μόνο το ποσό, αλλά η αιτιολογία και η επιλογή των εταιριών, που προτιμήθηκαν.

- 500.000 ευρώ, για "υπηρεσίες καθαρισμού", που δόθηκαν, όχι σε συνεργείο καθαρισμού, αλλά σε εταιρία διοργάνωσης Συνεδρίων!! 

- 300.000 ευρώ, για αγορά μέσων ατομικής προστασίας στις φυλακές, από εταιρία εμπορίας τροφίμων και ποτών!!! 

- Ακόμη 47.000 ευρώ, για προμήθεια υγειονομικού υλικού, στις φυλακές, από εταιρία κατασκευής αμορτισέρ αυτοκινήτων!!! 

- Και ξανά 232.000 ευρώ, για μέσα ατομικής προστασίας. (μάλλον τέλειωσαν σύντομα). Η εταιρία συστήθηκε 29 Μαρτίου του ΄20 και κατέθεσε προσφορά την άλλη μέρα, 30 Μαρτίου.

- Και ξανά 229.000 ευρώ, για προμήθεια μασκών (υγειονομικού υλικού) σε εταιρία εμπορίου καρναβαλικών στολών και ειδών διακόσμησης!!! (Είμαστε, για τα καρναβάλια).

- 147.000 ευρώ, για γάντια, που το κάθε ένα κόστισε 17,5 ευρώ (8.400 γάντια), όταν άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, αγόρασαν με τα μισά λεφτά (8,85 ευρώ). Μάλλον από χρυσάφι θα ήταν κατασκευασμένα αυτά τα γάντια!!!

- Τελευταίο, 144.000 ευρώ για αγορά απορρυπαντικών, στις φυλακές, από εταιρία, που ιδρύθηκε, πριν από μόλις 3 μήνες!!! 

Αυτά είναι στοιχεία από το efsyn.gr και αφορούν στο πάρτυ μίας μόνο υπηρεσίας του Δημοσίου.

Τον νόμο, για τις απ΄ευθείας αναθέσεις, τον ψήφισε το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε σε ποσά, μέχρι 20.000 ευρώ και σε μεγαλύτερα ποσά, για δημόσια και άλλα έργα. Η ΝΔ τον επέκτεινε, στα 30.000 ευρώ, τον Οκτώβριο του ΄20 και κατήργησε και κάποιες από τις προϋποθέσεις.

Μ΄αυτά και μ΄αυτά, κάποιοι βίωσαν την "πανδημία", ως θεόσταλτη ευκαιρία, για οικονομικά και πολιτικά οφέλη, όσο για κάποιους άλλους "ο ουρανός έπεφτε στα κεφάλια τους", μαζί με το γκλομπ, τα πρόστιμα και τον τρόμο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η λογοκρισία ενδυναμώνεται... Ένας νέος γενναίος κόσμος ξημερώνει!

Και η λογοκρισία ενδυναμώνεται.

- Το Facebook μπλόκαρε τον λογαριασμό της Lara Trump και απαγόρευσε την ανάρτηση περιεχομένου όπου ακούγεται η φωνή του Donald Trump. Αυτή η φωνή είναι η 2η πιο επικίνδυνη για νεογέννητα μυαλά, μετά από τα tweets του Agent Donald.

- Το Facebook έχει αποκλείσει τον λογαριασμό του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο λόγω των... δημοσιεύσεών του σχετικά με τον κοροναϊό. Στη Νότια Αμερική, είναι εξοργισμένοι με τον Βραζιλιάνο Μπολσονάρου, ο οποίος τακτικά αλλάζει το παιχνίδι για τον κοροναϊό και δεν θα κλείσει(λοκντάουν) και κανείς δεν μπορεί να τον "κλείσει".

- Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Ντέιβιντ Κούλντορφ αποκλείστηκε από το Twitter για τον ισχυρισμό του,  ότι δεν χρειάζονται όλοι εμβόλιο κοροναϊού. Απαίσιος αιρετικός.

7. Ένας πληροφοριοδότης για το Project Veritas διεισδύει στο Facebook και ανακαλύπτει ότι υπάρχει ένα κρυφό σύστημα λογοκρισίας, που επισημαίνει ανεπιθύμητους λογαριασμούς με ένα ειδικό "τσιμπούρι", το οποίο μειώνει τα αποτελέσματα αναζήτησης και τη διαθεσιμότητα των εκπομπών. Αυτό αφορά κυρίως τους Ρεπουμπλικάνους και τους Συντηρητικούς.

- Το Youtube ασχολείται με τα dislike, στα βίντεο με τον Joe Biden. Πριν είχε επισημανθεί ότι τα βίντεο με τον Μπάιντεν κερδίζουν πολύ λιγότερες προβολές, από τα βίντεο με τον Τραμπ, ο οποίος υποσχέθηκε να δημιουργήσει το δικό του κοινωνικό δίκτυο, όπου κανείς δεν μπορεί να τον αποκλείσει. Και τώρα, με το πρόσχημα της καταπολέμησης των "εισβολέων υποστηρικτών του Τραμπ", οι στατιστικές διορθώνονται, προς τα κάτω, για τον "πράκτορα Ντόναλντ".

- Στη Λετονία, ο ιστότοπος Russia Today αποκλείστηκε λόγω κυρώσεων.

- Το αραβικό κανάλι RT αποκλείστηκε στο Youtube. Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ακριβώς, αν και είναι κατανοητό γιατί.

Σε γενικές γραμμές, παρατηρούμε μ΄ενδιαφέρον και με πλήρη απραξία τον στραγγαλισμό  της ελευθερίας του λόγου και της πληροφόρησης, οι οποίες οδηγούν, στον αναπόφευκτο κατακερματισμό του Διαδικτύου και στην ενίσχυση του άμεσου και έμμεσου κρατικού ελέγχου τόσο στο επίπεδο του παγκόσμιου δικτύου όσο και τμηματικά, κατ΄άτομο.

Ένας νέος γενναίος κόσμος ξημερώνει!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ανακοίνωση ΔΗ.Κ.ΚΙ: Στηρίζουμε τους "Ελεύθερους Ανθρώπους" του Τράγκα

Αυτό σημαίνει ότι το ΔΗΚΚΙ εγκαταλείπει τη συμμαχία με το ΕΠΑΜ. Φυσικά κανείς δεν πιστεύει τις αηδίες των καθεστωτικών και του συστήματος, ότι ο Τράγκας είναι ακροδεξιός. Όπως ο ίδιος λέει ανήκει στη "μεγάλη δημοκρατική συντηρητική παράταξη". Μόνο που και κάποιος έλεγε μεγάλα λόγια για Ανεξάρτητους Έλληνες, και είδαμε που κατέληξε...

Αλλά ξέχασα. Και το ΕΠΑΜ έχει συμμαχήσει πρώτο με τον Τράγκα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιλοτική δίκη στο ΣτΕ για το δικαίωμα του συνέρχεσθαι!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπογιατζής Αλβανός «μέντιουμ» κακοποίησε 22χρονη με νοητική υστέρηση στη Λάρισα πριν ένα μήνα

2-04-2021 | 13:48μμ

Η αποκάλυψη ότι ένας Αλβανός βίασε κατ’ επανάληψη μία 22χρονη με νοητική υστέρηση, αφού προηγουμένως είχε πείσει τον πατέρα της ότι ήταν «οραματιστής – πνευματιστής» και ότι με τις… υπερφυσικές του ιδιότητες θα μπορούσε να βοηθήσει την κόρη του στο πρόβλημά της, είχε συγκλονίσει τη Λάρισα πριν από έναν μήνα!

Αυτό που δεν είχε γίνει γνωστό τότε είναι ότι ο 40χρονος, που δεν δίσταζε να εκμεταλλεύεται τον πόνο ανθρώπων που έψαχναν μια σανίδα σωτηρίας για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, εργαζόταν τη μέρα ως… μπογιατζής και, όταν σχολούσε, αποκτούσε… ενόραση!

Ο πνευματιστής – ελαιοχρωματιστής είχε τον τρόπο να εντυπωσιάζει τα θύματά του με το να τους φανερώνει πολύ προσωπικά γεγονότα από τη ζωή τους. Πληροφορίες τις οποίες θα μπορούσε να είχε αποσπάσει ακόμα και από το φιλικό τους περιβάλλον, αλλά οι άνθρωποι πάνω στον πόνο τους δεν το σκέφτονταν αυτό και έπεφταν στην παγίδα του, καθώς ισχυριζόταν χωρίς ίχνος ντροπής πως θεραπεύει τις άρρωστες ψυχές, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να λέει ότι μπορεί να εξαφανίσει ακόμα και τον καρκίνο!

Ετσι έκανε και με τον πατέρα της άτυχης 22χρονης, στον οποίο είχε πει πως μπορεί να βοηθήσει την κόρη του γιατρεύοντας τη μειωμένη πνευματική και νοητική κατάστασή της «διά της χάρης του Θεού». Σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλε η κοπέλα στα τέλη Φεβρουαρίου, ο βιασμός της είχε γίνει το καλοκαίρι και για τον λόγο αυτόν διεξάγεται σε βάρος του προκαταρκτική εξέταση. Η κοπέλα δεν είχε μιλήσει νωρίτερα γιατί ο 40χρονος της είχε πει πως όλα όσα της έκανε προβλέπονταν από τη διαδικασία που θα την ωθούσε να γίνει καλά!

«Πριν ανοίξω την πόρτα, μου είπε αυτολεξεί “και θυμήσου, μη μιλήσεις πουθενά, όπως είπαμε… Κάποια πράγματα τα κρατάμε μαζί μας μέχρι τον τάφο μας”» ανέφερε χαρακτηριστικά η κοπέλα στη μηνυτήρια αναφορά της, προσθέτοντας ότι φοβόταν να ζητήσει βοήθεια και να σταματήσουν οι «συνεδρίες», γιατί μεταξύ άλλων της είχε πει ότι μπορούσε να διαβάζει τις σκέψεις της! Υστερα από κάποιες επισκέψεις στο σπίτι της κοπέλας, και αφού έψαξε το δωμάτιο μήπως υπήρχαν κρυφές κάμερες, ο Αλβανός «μέντιουμ» βρήκε στα μέσα του περασμένου Ιουλίου την ευκαιρία να την απομονώσει σε στιγμές που οι γονείς της δεν βρίσκονταν στο σπίτι και τη βίασε με το πρόσχημα πως τα… πνεύματα τον καλούσαν να το κάνει!

«Οταν ολοκλήρωσε την πράξη, μου τόνισε με τρόπο επιτακτικό ότι δεν έπρεπε να μιλήσω σε κανέναν, πόσο μάλλον στον πατέρα μου διότι θα χαλούσα τη φιλία τους. Αν, όμως, μιλούσα, μου δήλωσε ότι θα με έβγαζε τρελή. (…) Δεν είχα τη δύναμη να αντιδράσω» είπε η 22χρονη, η οποία αποκάλυψε ότι εκείνο το καλοκαίρι ο 40χρονος τη βίασε άλλες δύο φορές.

Δεύτερη καταγγελία

Πριν από λίγες ημέρες προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος του ελαιοχρωματιστή και δεύτερη γυναίκα που υπήρξε υποψήφιο θύμα του! Ο αδίστακτος Αλβανός μπογιατζής τής έταξε πως θα της έβρισκε δουλειά, αλλά εκείνη δεν ενέδωσε στις… μεταφυσικές δυνάμεις του.

Ο 40χρονος απατεώνας διέδιδε πως είχε εργαστεί στη Νέα Υόρκη ως εργολάβος οικοδομών, αλλά εκεί του δόθηκε η δυνατότητα να γίνει «ερευνητής» της ψυχής βασανισμένων ανθρώπων που ψάχνουν διέξοδο! Ομως κάθε άλλο παρά οραματιστής ήταν, αφού, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που είχε ανεβάσει στα social media, το βασικό επάγγελμά του ήταν μπογιατζής.