Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Κυριακη 13 Ιουνιου 2021


Πώς ο «σεβασμός στη διαφορετικότητα» που επιδεικνύουν οι "ωραίες και ευαίσθητες ψυχές", καθώς και το δόγμα της πολιτισμικότητας, οδηγούν στον πιο αδυσώπητο και ανάλγητο ρατσισμό. Yasmine Mohammed: H νεαρή μουσουλμάνα από το Βανκούβερ που δεν βρήκε προστασία στον δικαστή που κατέφυγε μωλωπισμένη και καμένη, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για τιμωρίες που συνηθίζονται στην κοινότητά της. Ο νεοφεμινισμός, στήριγμα και ενίσχυση της ιρανικής θρησκευτικής αστυνομίας.  

Το τελευταίο τεύχος της γνωστής γαλλικής πολιτικής Επιθεώρησης «Le Point» περιέχει ειδικό ένθεμα για τις «γυναίκες εκείνες που αψηφούν τους ισλαμιστές». Ανάμεσά τους, μία χαρακτηριστική περίπτωση: Η Yasmine Mohammed. Aπόσπασμα από την παρουσίασή της και συνέντευξή της στον δημοσιογράφο του «Le Point». 

Η Yasmine Mohammed γεννήθηκε (1970) από Αιγύπτια μητέρα και Παλαιστίνιο πατέρα και μεγάλωσε στο Βανκούβερ, στον Καναδά, σε μια μητρόπολη κατ’ εξοχήν φιλελεύθερη, πάντοτε δε στην καλλίτερη σειρά μεταξύ των πόλεων που είναι καλό να ζή κανείς. Θα μπορούσε να είχε εξελιχθή σε μία Καναδή όπως οι άλλες. Ναι, θα ήταν έτσι εάν η οικογένεια στην οποία μεγάλωσε δεν ήταν μία οικογένεια ζηλωτών μουσουλμάνων, απαρτιζόμενη από μία τυραννική μητέρα και ένα βίαιο πατριό που την χτυπά, την εξαναγκάζει να φοράη τη χιτζάμπ (μαντήλα) και την αποτρέπει να δημιουργή φιλίες με τους «Kouffar», τους μη μουσουλμάνους. Η Yasmine Mohammed απευθύνει σήμερα δριμύ «κατηγορώ» προς την καναδική δικαιοσύνη και τις καναδικές κοινωνικές υπηρεσίες για το ότι την εγκατέλειψαν, όταν, σε ηλικία 12 μόλις ετών, παροτρυνθείσα από ένα καθηγητή της, απεφάσισε να καταφύγη στις καναδικές αρχές. Στον δικαστή διηγείται τα χτυπήματα, του δείχνει τα καψίματα από τσιγάρο επάνω στο σώμα της, του δηλώνει την άρνησή της να ζη καλυμμένη με μαντήλα. Και ιδού η απάντηση: «Αυτά είναι τρέχουσες πρακτικές στον χώρο της κοινότητάς σας και δεν θέλουμε να επέμβουμε»! 

Στη συνέντευξή της στο “Le Point” θα διηγηθή το πώς αναγκάσθηκε δια της βίας να παντρευτή ένα τζιχαντιστή, από τους πλησίον του Ben Laden, το πώς απέτρεψε την κλειτοριδεκτομή που ήθελε να κάνη ο άντρας της στο κοριτσάκι τους. Το 1998 ο άντρας της συλλαμβάνεται στο Αφγανιστάν.. Το 2004 παίρνει διαζύγιο. Τότε εμφανίζεται μπροστά στη μητέρα της χωρίς το χιτζάμπ. Εκείνη της δηλώνει ότι δεν θέλει να την ξαναδή χωρίς μαντήλα. Έκτοτε δεν ξανασυναντήθηκαν. 

¨Ένα από τα πιο δραματικά περιστατικά της ζωής της ήταν αυτό που προαναφέρθηκε και συνέβη στα δώδεκά της χρόνια, όταν μετά από καταγγελία της στην αστυνομία για την κακοποίησή της από τον πατριό της, και αφού έδειξε τα εγκαύματα από τσιγάρο στο σώμα της, ο δικαστής στον οποίο παραπέμφθηκε, της δήλωσε: «ναι, αλλά στην κοινότητά σας οι σωματικές τιμωρίες είναι συχνά πολύ πιο αυστηρές από τον μέσο όρο των καναδικών οικογενειών». Και έβαλε την υπόθεση στο αρχείο .Ποτέ δεν είχα αισθανθή τόσο προδομένη, λέει η Yasmine Mohmmed. O Καναδάς με είχε προδώσει. Η Δύση με είχε προδώσει. Έπεσα σε μια μεγάλη κατάθλιψη με αυτοκτονικές σκέψεις. 

Εάν ήμουν λευκή, σημειώνει η Yasmine Mohammed, το καναδικό κράτος θα με είχε προστατέψει. Να ποιος είναι ο αληθινός ρατσισμός: να μου ζητάη ο δικαστής να υποφέρω τα χτυπήματα, τους βασανισμούς, διότι αυτό βρίσκεται μέσα στην κουλτούρα της κοινότητάς μου, της οικογένειάς μου…. Άρα, στα ζητήματα αυτά δεν ήμουν ίση με τα άλλα παιδιά του Καναδά. Και σήμερα ακόμη, τίποτε δεν έχει αλλάξει. Στο Québec μόνο η κατάσταση αρχίζει να βελτιώνεται. 

Η περίπτωσή μου, λέει η Y.Mohammed, δεν είναι μοναδική. Έχω δεχθή αμέτρητες μαρτυρίες από νεαρά κορίτσια που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στη δική μου προσωπική ιστορία. Στον Kαναδά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Σουηδία…

H Yasmine Mohammed στρατεύεται στον αγώνα για την ελευθερία των μουσουλμάνων γυναικών και ιδίως των κοριτσιών. Το 2018 ιδρύει το κίνημα #NoHijabDay#, το οποίο γνωρίζει μια τεράστια επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του “Le Point” για το πώς βλέπει το αντίθετο κίνημα κάποιων φεμινιστριών , με το hashtag «#WorldHijabDay», το οποίο, καλεί τις μη μουσουλμάνες να φορούν μια φορά τον χρόνο τη μαντήλα σε ένδειξη αλληλεγγύης, η Yasmine Mohammed διερωτάται εάν οι γυναίκες αυτές που λανσάρουν τέτοια συνθήματα σκέφτηκαν έστω και μία φορά τις γυναίκες εκείνες που ρισκάρουν την ίδια τους την ζωή στην προσπάθειά τους να την αποτινάξουν. Αισθάνομαι οργή αλλά και απέχθεια για τις γυναίκες αυτές. Θα σας διηγηθώ ένα μόνο περιστατικό: Μου μετέφεραν την μαρτυρία μιας νεαρής Καταριανής, της οποίας η αστυνομία έσπασε τα γόνατα επειδή αφήρεσε την μαντήλα. Φανταστείτε τι αισθάνθηκα όταν την ίδια μέρα είδα σε προθήκες καταστημάτων στην πόλη μου να εκτίθενται προς πώληση κούκλες Barbie καλυμμένες με χιτζάμπ. Και ξέρετε τι λέει σήμερα η θρησκευτική αστυνομία του Κατάρ στις γυναίκες; «Ακόμη και στη Δύση, γυναίκες που δεν είναι μουσουλμάνες υπερασπίζονται το χιτζάμπ, και εσύ θέλεις να ξεσκεπαστής;». Χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί αυτοί τις νεοφεμινίστριες, οι οποίες έγιναν οι χρήσιμες ηλίθιες του ισλαμισμού. Πράγματι, αυτές, χωρίς να το συνειδητοποιούν, μάχονται κατά των αληθινών φεμινιστριών, οι οποίες διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή. 

• To 2019 η Yasmine Mohammed εκδίδει το βιβλίο της με τίτλο: «Unveiled. How Western Liberals empower Radical Islam» (Ακάλυπτη. Πώς οι δυτικοί Φιλελεύθεροι ενισχύουν το Ριζοσπαστικό Ισλάμ). 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το "συνέδριο γονιμότητας" που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή ενός σμήνους παπάδων (και του Ιερώνυμου) αλλά... και του πρέσβη του Βατικανού (!!!) αντιμετώπισε τις γυναίκες όπως τις αντιμετώπιζε το Τρίτο Ράιχ της Γερμανίας, το οποίο είχε το σύνθημα "Kirche - Küche - Kinder" (=Εκκλησία - Κουζίνα -Παιδιά) - για να μην υπάρχει μάλιστα καμιά αμφιβολία κυκλοφόρησε κι ένα αδιανόητο βιντεάκι στο οποίο "μαλώνει" μια γυναίκα διότι στα 40 της "δεν έκανε παιδιά για χάρη της καριέρας της" και περνάει το μήνυμα ότι "απέτυχε στη ζωή της η εγωίστρια κι έμεινε στέρφα"!!! - το νόημα αποδίδω. Δεν το ανεβάζω, αν θέλει κάποιος ας το βάλει στα σχόλια αλλά... πάρτε βαθιά ανάσα πριν το δείτε.

Ούτε λόγος βέβαια ότι με τα συνεχή μνημόνια, με τη μόνιμη κιαντεγαμηθείτε οικονομική κρίση, με τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής σε κάθε επίπεδο, με τους φρικαλέους αντεργατικούς νόμους, με την ασυδοσία των επιθετικών "δικαιωματικών" λόμπι που προωθούν κάθε είδους περίεργη κατάσταση εκτός... από το να είσαι άντρας και γυναίκα, έχει ουσιαστικά εξαπολυθεί ένας πόλεμος εναντίον κάθε νέας και νέου που θα σκεπτόντουσαν να κάνουν παιδιά.

Και στο σημείο αυτό σκέπτομαι ότι η ανάρτηση περιέχει ένα λάθος... μπορεί το Τρίτο Ράιχ να αντιμετώπιζε έτσι όπως προανέφερα τις γυναίκες αλλά αν μη τι άλλο έδινε σημαντικότατα οικονομικά κίνητρα στα ζευγάρια που ήθελαν να τεκνοποιήσουν, ενώ στη συνέχεια το κράτος φρόντιζε για τα παιδιά - φυσικά... με τον τρόπο του, δηλαδή τα έκανε αφοσιωμένα στο καθεστώς στρατιωτάκια αλλά όπως και νάχει στα οικογενειακά βάρη συνεισέφερε.

Προφανώς δεν εγκρίνω... το Τρίτο Ράιχ αλλά τούτοι εδώ είναι ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ. ΚΑΙ ναζιστική νοοτροπία ΚΑΙ νεοφιλελεδισμός (και σκατοψυχιά και βλακοτεχνοκρατία και σπασικλίαση κλπ., κλπ.)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ "ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΤΕ" ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

σχολιο.- Η Εκκλησία ξέρει να ζητάει μόνο απαγόρευση των εκτρώσεων. Για τους άντρες αληταράδες όμως που παρατάνε μια γυναίκα έγκυο, δεν ξέρει να πει τίποτε, δεν ξέρει να καταδικάσει.  Καλεί το οποιαδήποτε κορίτσι, να μην κάνει έκτρωση,  και να βασανίζεται να μεγαλώσει ένα παιδί ενός αληταρά μαλάκα καριόλη, που θα έπρεπε να τον στήσουνε στα εντεκα μέτρα να τον εκτελέσουν για να ξεβρωμήσει η κοινωνία  από τη κωλοφάρα του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το άγνωστο Δίστομο της 11ης Ιουνίου 1944

Πόσα να γράψεις και να φανούν πολλά για μία θηριωδία; Πόσα; Πώς να δικαιολογήσει κανείς εκμεταλλευόμενος την αποκτήνωση του πολέμου, το φρικιαστικό συναπάντημα αβάπτιστου βρέφους με τον άρχοντα του Άδη; Δεν είναι τόσο το γεγονός ότι εκτέλεσαν αθώους άμαχους πολίτες. Στο μυαλό μου είναι πολύ μεγαλύτερο το έγκλημά τους καθώς αποδόθηκαν σε βαρβαρότητες που μόνο από τουρκικά ή μογγολικά ασκέρια ατάκτων θα μπορούσαν να τις είχαν αντιγράψει. 

Κι όμως, λόγω των ημερών δε θα σας μιλήσω για τη σφαγή στο Δίστομο. Θα σας μιλήσω για την κατά πολύ λιγότερο γνωστή σφαγή στο Καλάμι…

Το βράδυ της 10ης Ιουνίου, οι Γερμανοί του 1/7 τάγματος SS έφυγαν από το Δίστομο. Γεμάτοι αίματα επέστρεψαν στη Λιβαδειά. Την επόμενη μέρα το πρωί, αφού το προηγούμενο βράδυ είχαν διασκεδάσει όπως συνήθιζαν, κινήθηκαν προς το χωριό Καλάμι, αρκετά κοντά στη Θήβα. Με μαεστρία, απέκλεισαν όλες τις οδικές αρτηρίες από και προς το χωριό. Χωρίς ιδιαίτερο λόγο και χωρίς να προσπαθούν να ξετρυπώσουν αντάρτες, επιδόθηκαν στη συστηματική συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού στα γύρω χωράφια. 

Με πυροβολισμούς στον αέρα, εύκολα εκφόβισαν τους λιγότερο δεκτικούς χωρικούς να τους ακολουθήσουν. Με τους δρόμους ήδη αποκλεισμένους, οι Καλαμιώτες δεν είχαν πού αλλού να πάνε.

Συννεφιασμένος ήταν λένε, ο ουρανός της Βοιωτίας εκείνη τη μέρα. Σα να μην ήθελε η Φύση να δει τι θα εκτυλιχθεί εκεί… Με απότομες, κοφτές κινήσεις οι στρατιώτες των Waffen SS χωρίζουν τους άρρενες από τις γυναίκες και τα κορίτσια. Έχουν κάνει δύο κύκλους γύρω από τους άμαχους. Τότε, ένας από τους άνδρες συνειδητοποιεί τι πρόκειται να γίνει.

Κρακ! Το μεταλλικό μαστίγιο εκείνου του πρώτου του ανυπόμονου MP-40 χτυπά το φυσίγγιο στη θαλάμη. Ακολουθούν εκ του ισχύου τα υπόλοιπα αυτόματα στην πιο ανατριχιαστική και μακάβρια συναυλία. Δεν διαρκεί όμως πολύ. Δε χρειάζεται. Όλα έχουν τελειώσει σε λιγότερο από ένα λεπτό. Πριν καλά- καλά κοπάσουν οι επικρουστήρες των γερμανικών πολυβόλων, 2-3 μοναχικά κλάματα ακούγονται μόνο, και από τις δύο ομάδες. Ο επικεφαλής λοχαγός περνάει ανάμεσα στα πεσμένα κορμιά. 

Με το πιστόλι του σφραγίζει την μοίρα εκείνων που φαίνονται ακόμη να παλεύουν στο όριο του γκρεμού μεταξύ ζωής και θανάτου.

Κι όμως, δεν μπορούσαν να αρκεστούν στον ομαδικό θάνατο λίγων χωρικών. Στη συνέχεια, σα να μην έφτανε η εκτέλεσή τους, τους πέταξαν σε ένα σπίτι κι έβαλαν φωτιά στο σπίτι με φυσικό αποτέλεσμα, να απανθρακωθούν όλα τα πτώματα.

Έχοντας επιβεβαιώσει το ορθό- για εκείνους- τέλος του έργου τους, μπήκαν στο πλέον έρημο, χωριό και λεηλάτησαν τα πάντα. Ρήμαξαν σπίτια και καταστήματα, πλιατσικλόγησαν από οικογενειακά κειμήλια και κοσμήματα ως τραπεζομάντηλα και ρούχα. Τυριά, λάδι, αλεύρι και καλαμπόκι ήταν επίσης απαραίτητη λεία. Ακόμη και τα ζώα πήραν. Χοίροι και κότες, αρνιά και πρόβατα, όλα φορτώθηκαν στα φορτηγά με προορισμό τη Λιβαδειά.

Ο θλιβερός απολογισμός της ωμής, σύντομης επανάληψης της θηριωδίας της προηγούμενης ημέρας ήταν 24 νεκροί και 2 τραυματίες. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται δύο παιδιά 2 ετών και δύο αβάπτιστα μωρά, λίγων μηνών.

Στο λιτό αλλά συγκλονιστικής έμπνευσης Μνημείο που έχει στήσει ο δήμος Λεβαδέων, κοντά στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία του μικρού αυτού χωριού της Βοιωτίας, φαίνονται όλα τα ονόματα αυτών που θυσιάστηκαν σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 70 χρόνια.

ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν εισαι σοβαρος και θες να λυσεις το προβλημα της υπογεννητικοτητας, δεν καλείς παπάδες να κάνετε συνέδρια στοχοποιώντας τις γυναικες επειδή δεν κάνουν παιδιά, δεν φέρνεις εργασιακό μεσαίωνα τα ρεπό από τις υπερωρίες, που το βαφτίσαμε και προοδευτικότητα, δε θα πληρώσουν φαγητό και ρούχα για μωρά που μεγαλώνουν, δε διαλύεις την παιδεία ώστε να κοιτάνε όλοι πώς να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό με τη πρώτη ευκαιρία.

Φτιάχνεις ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που δίνει κίνητρα στους ανθρώπους να κάνουν παιδιά, να τα μεγαλώσουν άνετα, και να ζήσουν καλά. 

Για μιλήστε για γονιμότητα στο 25χρονο κορίτσι που δουλεύει πωλήτρια στα σεφορά, και θα δουλεύει ταμείο μέχρι η κοιλιά  να φτάσει στο στόμα, στην 28χρονη που φτιάχνει καφέδες στο έβερεστ, δέκα ώρες όρθια – εξακόσια ευρώ. 

Έτσι είναι όμως όταν δεν υπάρχει εργατικό κίνημα, όταν ο κόσμος αφήνεται στον αληταρα προδότη Τζίφρα να κάνει αντιπολίτευση στο καριόλη Μητσοτάκη, όταν αφήνεται στον αληταρά προδότη Μπαρουφάκη και Κουτσούμπα, και δεν φτιάχνει ένα εργατικό κίνημα μόνος του…

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σταϊκούρας 11/6/2021: Πολίτες μου λένε αυξήστε μας τον ΕΝΦΙΑ

ΖΗΛΕΥΩ ΤΗ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ!!!...

Τί πίνουνε, ρε πούστη μου, αυτοί οι τύποι, και δε μας δίνουνε 

και σ'εμάς τους πτωχούς πληβείους!!?!!

Εγώ, ρε παιδιά, προσωπικά, ό,τι κι αν έχω πιεί στη ζωή μου,

τέτοιες δυνατές παραισθήσεις ποτέ μου δεν αξιώθηκα να έχω!!..

Είναι να μη ζηλεύεις, ωρέ ζαγάρια???...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑΣ! 

Το ακροδεξιάς έμπνευσης συνέδριο για τη γονιμότητα υπενθυμίζει ότι το γυναικείο ζήτημα παραμένει ένα από τα πιο σοβαρά και στη σύγχρονη κοινωνία, διαψεύδοντας εκείνους που ισχυρίζονται ότι έχει, πλέον, ξεπεραστεί.

Η επέλαση του ακροδεξιάς έμπνευσης νεοσυντηρητισμού τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και όχι μόνο, με την απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία, την επιβολή της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας στην Ελλάδα κ.λπ., δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Και είναι ακριβώς οι αντιδράσεις απέναντι στο συνέδριο της προστυχιάς που υποχρέωσαν την πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσύρει την αιγίδα της και την εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας να το αποδοκιμάσει.

Στόχος τώρα η ματαίωση του βρομερού συνεδρίου της κοινωνικής σαπίλας.

Σχολιο.- Αυτοί κάνουν τις προτάσεις τους όπως θέλουνε,  οι υπόλοιποι που είναι τόσο καιρό για το θέμα;

Σχολιο.- Η Αριστερά σταθερά και επί δεκαετίες θέτει το ζήτημα της γήρανσης του πληθυσμού, απαιτώντας μέτρα για την κοινωνική προστασία των παιδιών και την οικονομική ενίσχυση των φτωχών οικογενειών, μεταξύ των οποίων και των μονογονεϊκών. Παράλληλα, θέτει σταθερά το ζήτημα της μετανάστευσης των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που εγκαταλείπουν τη χώρα, αναζητώντας στον ήλιο μοίρα, στα πέρατα της Οικουμένης. 

Σχολιο.- Ως γενική πεποίθηση συγγνώμη δεν το θέτει ενεργά μπροστά ως προτεταιότητα στην ατζέντα της. Να το πω και αλλιως συνέδρια και συγκεκριμένες προτάσεις θα έπρεπε να κανει και η αριστερά μεταξύ άλλων για το θέμα. Και με συγχωρείς όχι δεν έχει έννοια άποψη για το δημογραφικό μερικοί δε λέγε ότι δεν υπάρχει καν πρόβλημα υπογεννητικότητας ή το υποβαθμίζουν ως κάτι αντιδραστικό να μπαίνει ως συζήτηση.

Η εκκλησία μας αρέσει δεν μας αρέσει παίζει ρόλο φυσικά αντιδραστικό. Οταν στηρίζει "έμπρακτα" (με αυτά τα ψίχουλα που δίνει) πχ τους πολύτεκνους ναι έχει κερδίσει εκεί κόσμο. Την ίδια ώρα μερος της αριστεράς θεώρει τους πολύτεκνους συλλήβδην αντιδραστικούς μην πω και θρησκόληπτους κάποιους , που έχουν γίνει ναι ...αλλά δεν αναρωτιόμαστε για΄τι γίνανε;

Άλλο οι θέσεις που δεν σου λέω ότι δεν έχει και άλλο οι προσπάθειες υλοποίησης τους. Εχει διαφορά και στο τελευταίο έχει έλλειμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτέλους απέκτησε και η Κ.Μακεδονία, την Γαλάζια σημαία της ''Far west criminality''!

Χαλκιδική: Πυροβολισμοί τη νύχτα σε καφέ-μπαρ στον Ν. Μαρμαρά – Δύο τραυματίες

13/6/2021 – 12.20

Περιστατικό με πυροβολισμούς, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο νεαρών ατόμων, σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε καφέ- μπαρ στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Αστυνομία, εικοσάχρονος ημεδαπός θαμώνας του καταστήματος ήρθε σε αντιπαράθεση -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- με εικοσιπεντάχρονο επίσης ημεδαπό, που βρισκόταν στο ίδιο μπαρ.

Τότε, ο τελευταίος έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε κατά του εικοσάχρονου και ενός ακόμα εικοσιπεντάχρονου ημεδαπού θαμώνα. Οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν, ο μεν εικοσάχρονος στην κοιλιακή χώρα, ο δε εικοσιπεντάχρονος στους μηρούς και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες πηγές, η υγεία τους δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ έχει παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση. Στο καφέ- μπαρ μετέβησαν αστυνομικοί του γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών, που συνέλεξαν κάλυκες και μία βολίδα. Το περιστατικό ερευνά το Τμήμα Ασφάλειας

Σχολιο.- Μην μας ''περάσουν'' οι Αριζονέζοι για τίποτε ασφαιρους .....

ΥΓ πολλά  μπράβο  στον Κούλη , την Νέα Δημοπρασία του και φυσικά στον περιφερειάρχη μας για το έργο του στην καταπολέμηση της δυσοσμίας , των κουνοουπιών , και των άσφαιρων (μέχρι χθές ) όπλων στην περιοχή μας !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μούγκα στην στρούγκα έτσι; ο Δανός ποδοσφαιριστής που έπαθε έμφραγμα στον αγώνα Δανίας-Φιλανδίας είχε κάνει το εμ-βόλιο της Pfizer πριν μερικές μέρες!!!! Στις 31 Μαίου !!! το έγκλημα συνεχίζεται......

Σχολιο.- Καθηγήτρια αθλητικής καρδιολογίας: "Δεν ξέρω αν θα παίξει ποτέ ξανά ποδόσφαιρο ο Έρικσεν"

Σχολιο.- Τό εμβόλιο προκαλεί μυοκαρδίτιδα, πού δέν θεραπεύεται.

Σχολιο.- Λίγες μέρες πριν ο Δανός προπονητής του διαμαρτύρονταν που η ΟΥΕΦΑ δεν είχε εμβολιάσει όλους τους παίκτες του Euro.

Tι λέει τώρα το σκουπίδι ;

Σχολιο.- Πολύ δικός μου άνθρωπος που έκανε το εμβόλιο,(που με κατα-κεραύνωνε για την μάσκα,για το μαγαζι που το είχα ανοιχτό,για το εμβόλιο που δεν θα κανω) 20 μέρες μετα την δεύτερη δόση ,έχει φρικτους πόνους στο δεξιο ημισφαίριο του εγκεφάλου της.

Είναι με βαριά φάρμακα,παει άπο τον ενα γιατρο στον άλλο και περιμένει την μαγνητική τομογραφία.

Όταν ζήτησε την γνώμη της φαρμακοποιού της(για το αν αυτό έγινε από το εμβόλιο)εκείνη της είπε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση.

Στην οικογένειά της ομως η φαρμακοποιος τους απαγόρευσε απο πριν να το κάνουν .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως είχε πει κάποιος (που δεν θυμάμαι ποιος είναι) οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται ένα τρίτο κόμμα αλλά ένα δεύτερο κόμμα. Μέχρι να συμβεί βέβαια αυτό. Οι "αριστεροί" του Δημοκρατικού Κόμματος συνεχίζουν να πουλάνε την ατζέντα των ιμπεριαλιστών με όλη την επιχειρηματολογία που στη συνέχεια πρακτορεύεται και εδώ από γνωστούς παπαγαλάκηδες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Εκκλησία ξέρει να ζητάει μόνο απαγόρευση των εκτρώσεων. Για τους άντρες αληταράδες όμως που παρατάνε μια γυναίκα έγκυο, δεν ξέρει να πει τίποτε, δεν ξέρει να καταδικάσει.  Καλεί το οποιαδήποτε κορίτσι, να μην κάνει έκτρωση,  και να βασανίζεται να μεγαλώσει ένα παιδί ενός αληταρά μαλάκα καριόλη, που θα έπρεπε να τον στήσουνε στα εντεκα μέτρα να τον εκτελέσουν για να ξεβρωμήσει η κοινωνία  από τη κωλοφάρα του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά απο 10 χρόνια κρίσης, ανεργίας και δυσκολιών που δεν ξέραμε τι μας ξημερώνει πού οι μισθοί ξεφτιλίστηκαν και το κόστος ζωής εκτοξεύτηκε.. έρχονται και μας κουνάνε το δάχτυλο τώρα κ οι ρασοφόροι γιατί δεν κάνουμε πολλά παιδιά..

Το κράτος στηρίζει τα νεαρά ζευγάρια ?

Δίνει η πολιτεία τα κίνητρα που χρειάζονται; Στηρίζει τις άνεργες, τις εργαζόμενες, τις άγαμες ,τις μονογονεικές οικογένειες? 

Είναι τόσο εύκολο με τις συνθήκες κ τις συνήθειες του σύγχρονου τρόπου ζωής να τεκνοποιουν ανεξέλεγκτα τα νεαρά ζευγαρια κ να αποκτούν πολλά παιδιά ?. 

Οταν ημιαπασχολούνται κ έχουν πενιχρά εισοδήματα χωρίς τις βασικές προυποθέσεις χωρίς τα απαραίτητα εφόδια, αν δεν έχουν να πληρώσουν ενοίκια και δεν μπορούν να καλύψουν τα πάγια εξοδα κ τις ανάγκες τους πως ,, πως θα αναθρέψουν κ θα μεγαλώσουν στη συνέχεια πολλά παιδιά ? Χωρίς ουσιαστική βοήθεια κ υποστήριξη της πολιτείας,, όταν μάλιστα λείπει κ ο απαραίτητος ποιοτικός χρονος για την διαπαιδαγώγιση κ υπάρχουν φανερές δυσκολίες κ στην εκπαίδευση ? 

Γιατί όμως συμμετέχουν σε επιστημονικά συνέδρια περί γονιμότητας οι παπάδες ?

Ποιοί τους δίνουν βήμα , γιατί τους κάλεσαν ? Ελλάς 2021 ..Θα μιλήσουν οι ρασοφόροι περι αυτοδιάθεσης του σώματος μας ? περι γονιμότητας ?ή μήπως περι αμβλώσεων? Είναι στις αρμοδιότητές τους , νομοθετούν ?

Στο συνέδριο περί γονιμότητας : ,,

θα αναφέρουν προφανώς για τους κρίνους που δεν μοσχοβολουν πολύ και δεν μυρίζουν στις μέρες μας κ γι αυτό δεν τεκνοποιούν οι γυναίκες.

Χρειαζόμαστε περισσότερες παρθένες κ να φυτέψουμε περισσότερους κρίνους.

Σχολιο.- Όλοι αυτοί δεν ξέρουν τι θα πει να έχεις οικογένεια και παιδιά, ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας πηγαίνουν πίσω στο μεσαίωνα και στον σκοταδισμό......

Σχολιο.- Παπάδες, τηλεπερσόνες, αστρολόγοι και ακροδεξιοί βουλευτές στηρίζουν συνέδριο αναπαραγωγής και γονιμότητας..για τη διάσωση του έθνους !!

Σχολιο.- Ποιος τους δίνει σημασία?... Τάχα μαζεύονται να δικαιολογούν τους πλούσιους μισθούς που παιρνουν..

Σχολιο.- Υπο την αιγίδα της κυβερνησης και της ΠτΔ.. Πριν η ΠτΔ αποσύρει την υποστήριξη της…. στηρίζουν το συνέδριο μεσαιωνικού σκοταδισμού οι παπάδες, οι ακροδεξιοί βουλευτες ,και οι τηλεπερσόνες ..όλα για τη σωτηρία του έθνους.!!

Σχολιο.- το έθνος , έτσι όπως πάει , σε 50 χρόνια δεν θα υπάρχει ...

Σχολιο.- να δωσουν αυτα που δινουν στους “επενδυτες” για να κανουν παιδια ξεκουραστοι και ξενιαστοι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε βίντεο, η επιτυχημένη πολυπληθής ανοιχτή συζήτηση των Δημοκρατικών Πατριωτικών Κοινωνικών Αντιμν. Δυνάμεων

Πολλοί ομίλησαν. ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ.

Τη συνάντηση αυτή πραγματοποίησαν τo ΕΠΑΜ, το ΔΗΚΚΙ, το ΚΕΛΔΑ, συνεργαζόμενοι φορείς και προσωπικότητες του δημοκρατικού, πατριωτικού χώρου, και καλέστηκε κάθε δημοκράτης, κάθε συλλογικότητα, κόμμα, ομάδα ή πρόσωπο να παρευρεθεί και να συμβάλλει ενεργά στην διεύρυνση του αντίπαλου πόλου, έτσι ώστε να δράσει ως καταλύτης απέναντι στο σύστημα εξουσίας της πατρίδας μας που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

Η σημερινή Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα διαχρονικής εξάρτησης από τα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα κέντρα της νέας αποικιοκρατίας. Αν με την επανάσταση του 1821 ξεκίνησε ο αγώνας για να βρει επιτέλους ο ελληνισμός μια πατρίδα και η κοινωνία ένα κράτος, ύστερα από τόσα χρόνια αγώνων και θυσιών βρισκόμαστε πλέον στην καμπή της ιστορίας αν θα εξακολουθήσουμε να υπάρχουμε ως ελεύθερη δημοκρατική πολιτεία ή θα εξαφανιστούμε μέσα στην μαύρη τρύπα των δυτικών “ολοκληρώσεων” ή αυτοκρατοριών.

H Ευρωπαϊκή Ένωση, που παρουσιάστηκε στους λαούς της ως μέσο για την συλλογική προκοπή και δημοκρατία μετατράπηκε σε μέσο κατάργησης της ευημερίας και της δημοκρατίας. Στη χώρα μας αντί για προγράμματα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης εφαρμόζουν υποχρεωτικά μνημόνια τα οποία εγκαθίδρυσαν παράνομα κατά παράβαση της ελληνικής συνταγματικής τάξης και του Διεθνούς Δικαίου. Μνημόνια, με το πρόσχημα να μας βοηθήσουν, αλλά δέκα χρόνια μετά η χώρα μας είναι στο χείλος της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής με έντονες απειλές για την εθνική και εδαφική μας κυριαρχία και ακεραιότητα.

Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και πιο πολύ σε ένα πέλαγος διεθνών εξαρτήσεων που την μετατρέπουν σε φτερό στους ανέμους της ιστορίας και δεν επιτρέπουν τη χάραξη μακροπρόθεσμης αυτόνομης εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Το επίσημο πολιτικό κατεστημένο εξαρτά την μακροημέρευση της εξουσίας του από την υπακοή στα εξωελληνικά κέντρα και από την επικοινώνηση της ενσωμάτωσής μας σε νέα αυτοκρατορικά δεδομένα και στην παγκοσμιοποίηση. Θεωρούν δεδομένη την εξάρτηση και δεν πιστεύουν σε μια αυτόνομη δημοκρατική ελληνική πολιτεία. Για τους λόγους αυτούς δεν υπάρχουν ανάλογοι στόχοι τι θα είμαστε μετά από δέκα είκοσι χρόνια. Επενδύουν σε ένα διαρκές ζοφερό παρόν χωρίς παρελθόν και πολύ περισσότερο χωρίς μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό επιδίδονται ακαταπαύστως στην αναθεώρηση της αντιστασιακής μας ιστορίας με σχετικές δηλώσεις και ενέργειες κρατικών παραγόντων και χειρουργικές επεμβάσεις ενός καθηγητικού κατεστημένου στα ιστορικά δεδομένα που διαμόρφωσαν την εθνική και κοινωνική μας ταυτότητα.

Στο όνομα δήθεν της φιλίας, της ειρηνικής συμβίωσης και της οικονομικής ανάπτυξης επικοινωνούν στο λαό ιδεολογήματα και θεωρίες υποταγής και κατευνασμού σε επιθετικές ενέργειες γειτονικών χωρών πρώτα και κύρια έναντι του τουρκικού νεοοθωμανισμού ώστε να γίνονται αρεστοί σε δυτικά οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα τα οποία βρέθηκαν και βρίσκονται σε αντίθεση με τα πραγματικά εθνικά μας συμφέροντα.

Με την ουσιαστική ανοχή και προώθηση μεταναστευτικών ρευμάτων σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές δημιουργούν τις προϋποθέσεις μετατροπής μας από χώρα σε χώρο και μας εντάσσουν σε ευρύτερα γεωοικονομικά σχέδια ειδικών οικονομικών ζωνών της Γερμανικής Ευρώπης και υπό την στρατιωτική κυριαρχία των ΗΠΑ, ενώ δημιουργούνται διαρκώς νέες στρατιωτικές βάσεις (Αλεξανδρούπολη κλπ).

Παράλληλα το αφήγημα της πολυπολιτισμικότητας και της υποστήριξης με κάθε τρόπο υπαρκτών και ανύπαρκτων εθνοτικών ομάδων δρα καταλυτικά στην αποφλοίωση της κρατικής κυριαρχίας και της διευκόλυνσης της υπαγωγής μας σε αυτοκρατορικά δεδομένα με σύγχρονες επικαιροποιήσεις. Η δημογραφική γήρανση και απομείωση του ελληνικού πληθυσμού μαζί με την τάση φυγής ιδιαίτερα τεχνικών και επιστημόνων συνέπεια της επιβαλλόμενης οικονομικής καχεξίας συμβάλλει τα μέγιστα στους παραπάνω στόχους. Ενώ οι δυνατότητες της χώρας μας θα μπορούσαν να είναι πολύ σημαντικές -είμαστε έξυπνος, εργατικός και μορφωμένος λαός-εντούτοις μας έχουν οδηγήσει στην πιο μεγάλη εθνική, οικονομική και κοινωνική παρακμή. Οι Έλληνες διαπρέπουν σε κάθε τομέα σε άλλες χώρες εκτός από την Ελλάδα.

Η συνεχής αποβιομηχάνιση, η απαξία του σημαντικού ορυκτού μας πλούτου ως στρατηγικό πλεονέκτημα, η υποβάθμιση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και οι ασταμάτητες ιδιωτικοποιήσεις αφαίρεσαν από το ελληνικό κράτος τις δυνατότητες του να ανταποκριθεί στο ρόλο του για την εξυπηρέτηση των δημόσιων σκοπών με τους οποίους δικαιολογείται ή ύπαρξή του. Σήμερα η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα υπηρεσιών και διαμετακομιστικού εμπορίου ώστε ειρωνικά αναφέρεται ο τουρισμός ως η μόνη «βαριά βιομηχανία» η οποία πλήττεται εύκολα κάθε φορά ανάλογα με τις συγκυρίες και τα σχέδια των διεθνών τουριστικών πρακτορείων (tour operators).

Ένας νέος ψηφιακός κόσμος, ένας κόσμος χωρίς δουλειά

Τα παραπάνω είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα την διόγκωση της ανεργίας ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων φέρνοντας ως επακόλουθο την αναξιοπρεπή αμοιβή και τις εξευτελιστικές συνθήκες και ωραρίων εργασίας. Η άμεση εργαλειοποίηση του κορωνοϊού από τις νεοφιλελεύθερες λογικές, είχε ως αποτέλεσμα, στο όνομα δήθεν της προστασίας της υγείας και της ανθρώπινης ζωής να μπουν σε εφαρμογή μέτρα περαιτέρω εκμετάλλευσης της μισθωτής εργασίας και εξαφάνισης δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα από την ανθρωπότητα, λόγω «εκτάκτων αναγκών» που όπως διαφαίνεται λαμβάνουν μόνιμο χαρακτήρα.

Παράλληλα βρίσκονται σε εφαρμογή μέτρα ψηφιακής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης που θα απαλλοτριώσουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Αυτό συμβαίνει λόγω της υποταγής των κρατών-εθνών στα σχέδια ιδιωτικών επιχειρήσεων που μοναδικό στόχο έχουν το κέρδος και την κερδοσκοπία σε βάρος της κοινωνίας και των εργαζομένων. «Follow the money-time is money» είναι οι αρχές και οι αξίες τους. Χρειαζόμαστε την επιστήμη και την τεχνολογία για να πάει μπροστά η ζωή και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων και όχι να γίνονται πλουσιότερα λίγα άτομα στον πλανήτη. Το μέλλον είναι ο άνθρωπος.

Παγκοσμιοποίηση και εικονική δημοκρατία

Το νόημα της δημοκρατίας που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα είχε άμεση σχέση με τα δημόσια πράγματα, τον δημόσιο χώρο και ενσαρκώθηκε με την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Σήμερα αναφέρονται επιφανειακά στη δημοκρατία και τα δικαιώματα, ενώ συρρικνώνουν αυτό το νόημα ως το δικαίωμα του ξεχωριστού ατόμου στην «ελεύθερη επιχειρηματική δραστηριότητα» δηλαδή περιγράφουν ουσιαστικά την ελευθερία όσων διαθέτουν το χρήμα να κινούνται χωρίς κρατικούς περιορισμούς, όπου θα βγάζουν πιο πολλά κέρδη. 

Όμως, η δημοκρατία για να υπάρξει και να αναπτυχθεί χρειάζεται συγκεκριμένο τόπο και χώρο, συγκεκριμένη επικράτεια. «Παγκόσμια δημοκρατία» δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο «Διεθνείς οργανισμοί», ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται από τεράστια οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα και εκπροσωπούνται κατά περιοχές και τόπους από υποτακτικούς πολιτικούς υπαλλήλους που φροντίζουν για ιδιωτικά και ιδιοτελή συμφέροντα με την βοήθεια κατασταλτικών μηχανισμών. Παράλληλα έχει ήδη συντελεστεί η σύμφυση και συνεργασία πολιτικής και εγκληματικού χρήματος, αφού αυτό είναι υπέρ πάντων προηγούμενο και αναζητούμενο.

Με αφορμή τον κορωνοϊό ο οποίος όλως τυχαίως αποδομεί τις κοινωνικές και δημόσιες ανθρώπινες επαφές και συμβαδίζει με το βασικό δόγμα του νεοφιλελευθερισμού «δεν υπάρχει κοινωνία παρά μόνο άτομα» υπερίπταται κάποιος αόρατος εχθρός που ενσπείρει φόβο, αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους πολίτες. Εντείνει τις τάσεις επιτήρησης και υποταγής στα κελεύσματα της κυβέρνησης, στην άνευ όρων αποδοχή κάθε μέτρου και αμβλύνει την αίσθηση για συλλογισμούς και κριτική σκέψη στον πληθυσμό. Οι συνεχώς ανανεούμενες συνθήκες «έκτακτης ανάγκης» αποφλοιώνουν τις αντιλήψεις περί δημοκρατίας, δημόσιου χώρου και συλλογικής αντίληψης. 

Τον Δημόσιο λόγο και χώρο έχουν καταλάβει τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα όπου στην πλειοψηφία τους διαμορφώνουν την ημερήσια διάταξη, ελέγχουν και καθοδηγούν τα χιλιάδες μεμονωμένα άτομα στην υπακοή και εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων. Συντελείται και εξελίσσεται ένα μεγάλο πείραμα και πρόγραμμα ποδηγέτησης και κατεύθυνσης του πληθυσμού να αποδέχεται με την απάθεια και «ελεύθερη βούλησή» του μέτρα που καταργούν σταδιακά το ουσιαστικό περιεχόμενο της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων. 

Με δηλώσεις- ύμνους προς την δημοκρατία μεταλλάσσουν το νόημά της ώστε αυτή να εκφράζει το πολύ κάποια υποχρεωτική επιλογή μεταξύ κομμάτων και πολιτικών που αποδέχονται τα ήδη προκαθορισμένα θέσφατα της υποταγής σε αλλότρια εξωελληνικά συμφέροντα. Στόχος τους είναι η αφομοίωση και παθητική προσαρμογή προς τις «κανονικότητες» που συνεχώς αναδεικνύουν σαν να ήταν η τελευταία λέξη της προόδου. Η πάλη των πολιτικών ιδεών και προγραμμάτων εξαντλείται σε ανούσιες αντιπαραθέσεις από τις τηλεοράσεις τις οποίες σκηνοθετούν οι ιδιώτες επιχειρηματίες του χώρου.

Δια της συνεχούς μετάλλαξης συνειδήσεων και αντιλήψεων κάτω από την ζοφερή καθημερινότητα της οικονομικής ανεπάρκειας που συνειδητά διαμορφώνουν, της εξαπλούμενης ανεργίας, της αναξιοπρεπούς αμοιβής της εργασίας, της έντεχνα προβαλλόμενης διαφθοράς, της τρομοκρατικής παρουσίασης της εγκληματικότητας αποσκοπούν στην πλήρη κοινωνική και πολιτική υποταγή. Η περίφημη θέση του ευρωπαϊκού διαφωτισμού «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα κάνω ότι μπορώ για να το λες» έχει αποδημήσει προ πολλού από την ελληνική δημόσια και κοινωνική σφαίρα.

Υπάρχει ελπίς;

Βασικό στοιχείο για ένα ελπιδοφόρο μέλλον της Πατρίδας μας είναι η συνειδητοποίηση της δύναμης της συλλογικής σκέψης και αντίδρασης του ελληνικού λαού την οποία φοβούνται και προσπαθούν να συνθλίψουν. Ο συντονισμός της συνεύρεσης και ο δημοκρατικός καθορισμός στόχων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την δημιουργία ενός δημοκρατικού – πατριωτικού και κοινωνικού κινήματος με πρώτο στόχο να σταματήσει ο κατήφορος της υποτέλειας και του κοινωνικού εξανδραποδισμού. Ο ελληνισμός και η Ελλάδα υπήρχαν πολύ πριν μας υπαγάγουν υπό την Γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο διαχρονικός ελληνικός πολιτισμός και τα ιστορικά του παραδείγματα μπορούν να αποτελέσουν σημαντική βάση εκτόξευσης για Αναγέννηση και Αναδημιουργία, να τονώσουν την εθνική μας αυτοπεποίθηση και να βοηθήσουν να «Σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα και τον κόσμο» όπως μας προτρέπει ο ποιητής μας. Η μεγαλύτερη επανάσταση είναι η πίστη και η απόφαση, αυτή που πριν από διακόσια χρόνια με το «Ελευθερία ή θάνατος» ανέστησε ένα έθνος και δημιούργησε ένα κράτος. Είμαστε ακόμα ζωντανοί και διεκδικούμε τη θέση που μας αρμόζει στην ιστορία της ανθρωπότητας. Διότι η ελληνική πολιτισμική παράδοση έχει σημασία όχι επειδή είναι ελληνική αλλά επειδή είναι οικουμενική, διότι, ως έκφραση ενός από τους αρχαιότερους και μακροβιότερους πολιτισμούς της μεσογειακής λεκάνης, διασώζει ένα απόσταγμα πνευματικής εμπειρίας χιλιετιών, που προσφέρει διεξόδους σε μείζονα προβλήματα της σημερινής ανθρωπότητας. 

Ο Δυτικός τεχνολογικός και χρηματοκρατούμενος πολιτισμός βλέπουμε να οδηγεί την Ευρώπη και την ανθρωπότητα σε σκοτεινές ατραπούς που αν συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο το μέλλον του ανθρώπου διαγράφεται δυσοίωνο. Έτσι λοιπόν με την αρωγή του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού, της πολιτιστικής ορθοδοξίας και των ποιητών μας μπορεί να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο πατριωτικό-δημοκρατικό και κοινωνικό μέτωπο με διεθνείς αντανακλάσεις, ώστε η Ελλάδα και ο ελληνισμός να δώσουν διέξοδο στα σύγχρονα προβλήματα της ανθρωπότητας. Να γιατί αξίζει κάθε θυσία και κάθε αγώνας χωρίς υστεροβουλίες με πίστη και ενθουσιασμό.

Ποιοι είμαστε

Είμαστε Έλληνες πατριώτες, δημοκράτες, που αγαπάμε την πατρίδα μας και γι αυτό σεβόμαστε τις πατρίδες των άλλων λαών. Επιθυμούμε την ειρηνική συμβίωση με όλους τους λαούς και ιδιαίτερα με τους γειτονικούς, χωρίς όμως να υποχωρούμε στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων. Αυτό το έδαφος που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, τους παππούδες και τους πατέρες μας, που μας ανήκει ύστερα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες για να στεγάσει τον ελληνισμό της μεσογείου θα το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές. «Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας».

Θεωρούμε ενιαία την ιστορική διαδρομή του ελληνισμού από των αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, που ύστερα από πολέμους και αιματηρές θυσίες κατάφερε να αποκτήσει κρατική υπόσταση μέσα στα σημερινά σύνορα της Ελλάδος. Η αντιστασιακή ιστορία του ελληνισμού βρέθηκε άπειρες φορές αντιμέτωπη με μεγάλα συμφέροντα τα οποία προσπαθούσαν να κυριαρχήσουν και να ποδηγετήσουν τη μικρή μας χώρα στο άρμα των δικών τους συμφερόντων. 

Στους νεότερους χρόνους από το 1922 μέχρι σήμερα και παρά την συνεισφορά μας στη νίκη κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεχόμαστε διαρκείς επιθέσεις και πιέσεις στην Εθνική και λαϊκή μας κυριαρχία. Αποκορύφωμα αποτελεί η παρούσα εποχή ως συνέχεια των καταστροφικών «Μνημονίων» με την επιταχυνόμενη οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Είμαστε Έλληνες εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες, άνθρωποι του πολιτισμού, της τέχνης των γραμμάτων, ενθουσιώδεις νέοι και νέες που δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο απαθείς την οικονομική και κοινωνική παρακμή της Ελλάδος.

Λάβαμε την απόφαση να μαζευτούμε, να συγκροτηθούμε, να οργανωθούμε και να κηρύξουμε την αντίσταση, τον αγώνα εναντίον όλων αυτών που συνειδητά ή ασυνείδητα, για μεγάλα ή μικρά συμφέροντα έχουν συμμαχήσει και συνεργάζονται εις βάρος της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας κατά της κοινωνίας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Φιλοδοξούμε να γίνουμε Κίνημα Ανατροπής και όχι άλλο ένα κόμμα όπως τα περισσότερα που συγκροτούνται για να διαχειριστούν την παρούσα “κανονικότητα”.

Καλούμε τον ελληνικό λαό, να βγάλει τα οδυνηρά αλλά αναγκαία συμπεράσματα από την εμπειρία του και να οικοδομήσει ένα σοβαρό και αξιόπιστο κίνημα αντίστασης, να μην ξαναεμπιστευτεί τυφλά αυτοσχέδιους σωτήρες, τυχοδιώκτες και καιροσκόπους. Να συστρατευτούμε σε ένα πανελλήνιο πατριωτικό κίνημα Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης!

https://www.youtube.com/watch?v=sslZSrUkVA8



ΣΗΜΕΡΑ KYΡIAKH 13 IOYNIOY, ΕΛΑΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ, διότι μετά τις 16:00 μπορεί να βρέξει.

Διακήρυξη Αρχών της Πρωτοβουλίας για την πολιτική ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που αποτελεί και την εισήγηση του Γραμματέα της Πρωτοβουλίας για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Δημήτρη Σπάθα, στη συνάντηση που πραγματοποιείται την Κυριακή 13 Ιουνίου και ώρα 11:30, στο “ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”, Αποστ. Παύλου 33 & Ακάμαντος, στο Θησείο.

Τη συνάντηση αυτή πραγματοποιούν τo ΕΠΑΜ, το ΔΗΚΚΙ, το ΚΕΛΔΑ, συνεργαζόμενοι φορείς και προσωπικότητες του δημοκρατικού, πατριωτικού χώρου, και καλείται κάθε δημοκράτης, κάθε συλλογικότητα, κόμμα, ομάδα ή πρόσωπο να παρευρεθεί και να συμβάλλει ενεργά στην διεύρυνση του αντίπαλου πόλου, έτσι ώστε να δράσει ως καταλύτης απέναντι στο σύστημα εξουσίας της πατρίδας μας που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχολιο.- Ποτέ δεν υπήρξε Ευρωπαϊκή Ένωση! Ποτέ δεν μας είδανε σαν ισότιμο μέλος. Ο λόγος που μας βάλανε ήταν να μας κάνουν αποικία τους δίχως να ρίξουν μια σφαίρα ! Όπως και έγινε !Όποιος δεν το βλέπει το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, είναι, ότι είναι τυφλός !

Σχολιο.- Η Γερμανία ήταν, είναι και θα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας. ΕΟΚ, ΝΑΤΟ και όχι μόνον είναι άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε.

Σχολιο.- Μένουμε Ευρώπη !!!!!!!! Σε όλα: ΝΑΙ !!!! (Και να μας τον σφυράνε εμείς ΝΑΙ !!!!)

Σχολιο.- ΓΕΡΜΑΝΙΚΉ ΕΥΡΩΕΝΩΣΗ του 4ου Ράιχ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γερμανία δίνει όπλα στην Τουρκία, μη μέλος της ΕΕ, που τα χρησιμοποιεί κατά της Ελλάδας, μέλος της ΕΕ !

Τι Ένωση είναι αυτή ;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εκτρώσεις είναι φόνος.

Το να κλείνεις το μοναδικό παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα είναι αριστεία.

# συνέδριο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο δρόμο όλοι σαν το Ζορο με τη Φατμε... 

και στα νταμπαντουτμπαδικα όλοι αμασκωτοι με το νομο... 

Ελλας Όλε , Όλε Όλε...

Σχολιο.- Πώς αλλιώς θα ξεχαστεί το 6μηνο λοκντάουν και θα πάει σε εκλογές χωρίς να θέλει να τον σουβλίσει ο κόσμος;

Σχολιο.- Νταβατζηδες χαμηλού επιπέδου, που παριστανουν τα παρθεναγωγεία...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού ,όποιος κάνει το ''εμβόλιο'' έχει ανοσία.

Γιατί σας ενοχλούν οι ανεμβολίαστοι?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις πληροφορήθηκα ότι η Κατίνα των ανακτόρων απέσυρε την αιγίδα της από το συνέδριο γονιμότητας ανέτρεξα στο προωθητικό βίντεο και επιβεβαίωσα αυτό που φοβόμουν. ΄Ακουσε Κατινό- τάπα, η φύση έχει ορίσει όρια αναπαραγωγικής δραστηριότητας. Και εάν η γυναίκα δεν έχει κατσικοθεί στην δημόσιο - υπαλληλική ασφάλεια, όπως εσύ - γιατί οι δικαστές δημόσιοι υπάλληλοι είναι - αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα , υγείας, διαβίωσης, θεμιτής φιλοδοξίας. Είναι σεξιστικό να έχεις διλήμματα καθώς ο χρόνος περιορίζεται; 'Οσο για την άλλη την καλλιτέχνιδα, ας της πει κάποιος ότι η γυναίκα δεν είναι αναπαραγωγική μηχανή. Είναι η μήτρα της ίδιας της ζωής. Το καταλάβατε ή να το ξαναπώ, ηλίθιες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επί κατοχής πουλούσαν τις περιουσίες τους για έναν τενεκέ λάδι. Σήμερα τους εξαναγκάζουν να τις πουλήσουν οι τοκογλύφοι των τραπεζών και οι πολιτικοί ταγοί μας. Τι τραγικές ομοιότητες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σφαγή στο Δίστομο και ο Ηλίας Βενέζης

Ο σπουδαίος συγγραφέας μιλά για ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί στην κατοχική Ελλάδα

10 Ιουνίου 2021, 05:30

Στις 10 Ιουνίου 1944, γράφτηκε μία από τις μελανότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις μπαίνουν στο Δίστομο Βοιωτίας και με σκοπό να εκδικηθούν εις βάρος τους επίθεση από έλληνες αντάρτες, διέπραξαν ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα.

Οι άνδρες των SS μπήκαν στην πόλη του Διστόμου με σκοπό να αφήσουν πίσω τους μόνο νεκρούς.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή οι νεκροί έφτασαν τους 228, εκ των οποίων 117 ήταν γυναίκες, 111 άντρες. 53 από τους νεκρούς ήταν παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Σύμφωνα πάντως με μαρτυρία του απεσταλμένου του ελβετού απεσταλμένου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, George Wehrly, που έφτασε στο Δίστομο λίγες ημέρες αργότερα, οι νεκροί στην ευρύτερη περιοχή έφτασαν τους 600.

Επτά χρόνια αργότερα, στο φύλλο του «ΒΗΜΑΤΟΣ» της 15ης Μαΐου 1951 ο σπουδαίος συγγραφέας και πολυετής συνεργάτης του «ΒΗΜΑΤΟΣ», Ηλίας Βενέζης γράφει για την μαύρη αυτή ημέρα της ελληνικής Ιστορίας.

»Γιατί θυμόμαστε σήμερα το Δίστομο και το αποσπούμε από την περιοχή του λησμονημένου καιρού; Ω, είναι μια μικρή είδηση στις εφημερίδες. Μάς είχανε παραδώσει, λέει, οι σύμμαχοι, για να τον δικάσουμε τον Γερμανό αξιωματικό, τον δήμιο του Διστόμου.

»Τον είχαμε στις φυλακές του Αβέρωφ. Και ήταν ακριβώς μια από αυτές τις μέρες, που πλησιάζει η επέτειος, ήταν να γίνει η δίκη του. Αλλά η δίκη την τελευταία στιγμή σταμάτησε. Γιατί έτσι γίνεται, λέει, και στο Παρίσι. Έγινε, λέει, και στο Παρίσι μια συνθήκη εμπορική Γαλλίας – Γερμανίας. Και από τότε κάθε δίωξη Γερμανού εγκληματία πολέμου σταμάτησε.

»Λοιπόν και εμείς έχουμε καπνά να στείλουμε στη Γερμανία. Τα καπνά πρέπει να σβήσουν το Δίστομο και το σβήνουν. Ο άνθρωπος, ο ήρωας της ηλιόλουστης εκείνης μέρας του Διστόμου με τις βιασμένες, τις ξεκοιλιασμένες γυναίκες, με τα σκοτωμένα βρέφη, με τους αποκεφαλισμένους παπάδες (…), ο ήρωας εκείνης της μέρας της “δύναμης” θα πρέπει να αφεθεί να πάει να αφεθεί να πάει να καλλιεργήσει τα λαχανικά του στον κήπο του σπιτιού του και να παίξει λίγο από εκείνη τη ζεστή, παθητική παλιά γερμανική μουσική».

»Κανένα αίσθημα εκδίκησης, κανένα αίσθημα αγριότητας δεν υπαγορεύει αυτές εδώ τις γραμμές. Ο άνθρωπος που τις γράφει μπόρεσε, παιδί ακόμα, γυρίζοντας από μία φριχτή δοκιμασία σε άλλη περιοχή της ελληνικής τραγωδίας, γυρίζοντας απ’ τα εργατικά τάγματα των σκλάβων της Ανατολής, μπόρεσε να δώσει στη λογοτεχνία της πατρίδας τους ένα βιβλίο εκείνου του αβάσταχτου πόνου χωρίς μίσος. Δεν πιστεύει, ο άνθρωπος που γράφει εδώ, στη “γόνιμη” καταπώς λεν δύναμη του μίσους. (…) Πιστεύω πως και αυτό ακόμα το τέρας του Διστόμου θα έχει εφιάλτες και τύψεις». 

» “…Όταν οι τροχοί εσταμάτησαν προ του Διστόμου τρομερά η γαλήνη ηπλούτο εντός χωρίου. Δεν εφείσθησαν ουδενός. Ο πατήρ πρώτος, η σύζυγος κατόπιν και ηκολούθουν τα τέκνα οιασδήποτε ηλικίας.

»Βρέφη δύο, πέντε και επτά μηνών εκρεουργούντο δι’ αποκοπής της καρωτίδος. Αλλά καθ’ ήν στιγμήν εθηλάζοντο. Ανευρέθη βρέφος φέρον εις το στόμα του αποκεκομμένον τον μαστόν της μητρός του, με τραύμα εις το κέντρον τού άνω μέρους της κεφαλής του και έτερον εις τον λαιμόν.

»Το παιδί του εκτελεσθέντος ειρηνοδικού Γκριτσέπη και της βιασθείσης και σφαγιασθείσης συζύγου του ευρέθη πληγωμένον την επόμενην της φοβεράς σφαγής παρά το πτώμα του πατρός του το οποίον δεν ήθελε να αποχωρισθή. Τα έντερα τεσσάρων χωρικών ευρέθησαν περιτυλιγμένα πέριξ του λαιμού των. Ο ιερεύς του χωρίου ευρέθη ακέφαλος.  Η εις μικράν από του πτώματος απόστασιν ευρεθείσα κεφαλή του είχε τους οφθαλμούς εξωρυγμένους…»

»Επήρα το απόσπασμα της εικόνα από το επίσημο χρονικό του Διστόμου από την έκθεση του τότε νομάρχου Βοιωτίας. Είναι δυνατόν αυτή η εικόνα να μην παρακολουθεί τυραννικά τον ήρωά της; Θα είχαμε άραγε να κερδίσουμε τίποτα παίρνοντας τη ζωή του; Όχι ασφαλώς».

(…)

»Θέλω να θυμηθώ μια μαυροντυμένη Ελληνίδα του Διστόμου. Ήταν, νομίζω η πρώτη μετά την απελευθέρωση επέτειο της σφαγής του Διστόμου. Σύναξη πολλή είχε γίνει στο τραγικό χωριό σα να ήταν πανηγύρι, λογάδες είχαν φτάσει απ’ την Αθήνα, μουσικές παίζανε πένθιμα, μεγάλα πανώ λέγανε λόγια κραυγαλέα – το καθετί είχε γίνει για να δοθεί τόνος ασεβής στον πρόσφατο πόνο και στα δάκρυα. 

»Οι επιζώντες του Διστόμου, τα φαντάσματα, μαυροντυμένα τριγυρίζανε στα σοκάκια του χωριού, βλέπανε απορώντας τα γινόμενα, αναγκάζονταν κάθε τόσο να επαναλαμβάνουν το χρονικό στους ξένους που τους ρωτούσαν. (…)

»Καθόταν στο πηγάδι, μαυροντυμένο πλάσμα αγγελικό, με πρόσωπο ωχρό, αγιασμένο απ’ τον πόνο. (…) Η γυναίκα εκεί ασάλευτη να κοιτάζει το νερό. (…) Μονάχα το νερό, αιωνιότητα, αδιατάρακτη, τίποτα άλλο. Τι άλλο; Αδερφάδες, μητέρα, παιδιά, όλα τα είχαν σφάξει στη μέρα του Διστόμου.

»Κάποιος ξένος πέρασε, σταμάτησε, την κοίταξε, ρώτησε να μάθει το περιστατικό της. Τον κοίταζε σιωπηλή, καμμιά απόκριση, πάλι γύρισε τα μάτια της στο νερό. Κι άλλος πέρασε, λογάς, ρώτησε. Καμμιά απόκριση. Ήταν εκεί ασάλευτη, σεμνή, σιωπηλή, η πίκρα, ο πόνος της Ελλάδας.

ΗΛΙΑΣ ΒΕΝΕΖΗΣ»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας τεράστιος θρόνος σε περιμένει καθώς οδεύεις γα την αρχαία Φαλάσαρνα! Φαλάσαρνα μία πανίσχυρη ναυτική δύναμη, μια σπουδαία αρχαία πόλη. Βρίσκεται στο Νομό Χανίων 60 χιλιομετρα δυτικά των Χανίων και 12 χιλιομετρα δυτικά της Κισάμου. Ξέρουμε τι ήταν τότε, ξέρουμε τι είναι και σήμερα: Ένας αφημένος στην τύχη του χώρος παραδόξως δίπλα σε μια από από τις πιο γνωστές παραλίες της Κρήτης σε ένα τοπίο συγκλονιστικό. Παρά τον τεράστιο αγώνα της αρχαιολόγου της, Ελπίδας Χατζηδάκη, που αγάπησε την Φαλάσαρνα και δεκαετίες εργάζεσαι εδώ, χρηματοδότηση για την Φαλάσαρνα γιοκ!

Η Φαλάσαρνα που διασώζει ακόμα και το αρχαίο της Λιμάνι της και ως και η προκυμαία και οι δέστρες σώζονται! Βγαίνει στο φως με το σταγονόμετρο, με ελάχιστα κονδύλια. Στην Ελλάδα εξάλλου μπορεί με περισσή ευκολία να γεμίζουμε με beachobara παραλίες βιότοπους, αλλά όταν μιλάμε για αρχαιολογικούς χώρους πάντα κάτι κολλάει. Συνεχίστε να επενδύεται σε λάθος μορφές τουρισμού, όταν ο θησαυρός αυτήςτης χώρας είναι ακριβώς κάτω από τα πόδια σας και δεν ξέρετε καν πόσο αληθινά πλούσιοι είστε και δεν χρειάζεστε καμία άλλη μορφή πλούτου.

*Μία κοινοποίηση για την Αρχαία Φαλάσαρνα με την ελπίδα για την ανάδειξη και ανασκαφή της.  τα συγχαρητήρια μας στην αρχαιολόγο που δυστυχως δεν γνωρίσαμε αλλά ξέρουμε ότι παλεύει για εκείνην



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί που σου έκοψαν:

τον μισθό,

την σύνταξη,

το δώρο,

σε έβαλαν στα μνημόνια,

έκλεισαν τις τράπεζες,

έδιωξαν τα παιδιά σου στο εξωτερικό,

Πούλησαν την Μακεδονία,

γέμισαν την Ελλάδα παράνομους μετανάστες,

σου πήραν το σπίτι,

το μαγαζί,

την Αξιοπρέπεια...

Πιστεύεις πως θέλουν να σε προστατεύσουν από την γρίπη;;;

Συνέλθετε μερικοί...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες τελείωσε η πιό δύσκολη σχολική χρονιά στα 31 χρόνια που είμαι δάσκαλος. Όταν γύρισαν τα παιδιά στο σχολείο μετά από πέντε μήνες εγκλεισμού, κατάλαβα ότι αυτό που χρειάζονταν ήταν όχι τόσο εντατικά μαθήματα, όσο επαναφορά τους σε μία φυσιολογική ψυχική, σωματική και κοινωνική κατάσταση. Γιά αυτό και στο σχολείο μου εφαρμόσαμε ένα πρόγραμμα που το ονομάσαμε ΑΦΙΔΡΥΜΑΤΙΣΜΟ και συμπεριελάμβανε καθημερινή πεζοπορεία στην φύση, αθλοπαιδιές και παιχνίδι στο προαύλιο. Μετά τις διακοπές του Πάσχα κάναμε επαναλήψεις και ανακεφαλαιωτικά διαγωνίσματα. Προσωπικά έκανα στην Πρώτη Λυκείου ένα εντατικό μάθημα γλώσσας στα παιδιά, με μύθους του Αισώπου στο πρωτότυπο, συντακτική και γραμματική ανάλυση, ετυμολογία, ορθογραφία κλπ. Με αυτά κάπως συμμαζέψαμε την κατάσταση και τα παιδιά έφυγαν τελικώς ευχαριστημένα και χαρούμενα. Καλές Πανελλήνιες και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά. Να θυμάστε ότι στην πραγματικότητα οι Πανελλήνιες είναι μόνον ένας σταθμός και δεν κρίνονται τα πάντα όπως πολλοί αγχωμένοι γονείς νομίζουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τωρα στο ψητό 

Το.θεμα δεν είναι πλεον το εμβόλιο αλλά η υποχρεωτικοτητα του εμβολίου ,δημιουργώντας μια κοινωνια απαρτχάιντ όπως κάνει τώρα η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ που βρίσκεται στην κυβέρνηση 

Καλά κανει οποίος ενήλικος αποφασίζει να εμβολιαστεί 

Καλά κάνει και όποιος αμφισβητεί τα πειραματικά σκευάσματα ,και θεωρεί την όλη κρατική και καθεστωτικη διαχείριση λάθος 

Θεωρώ όμως ότι ΟΛΟΙ ,αριστεροί ,απολιτικ,δεξιοί  γυναίκες,αντρες,  μικροί,μεγλαλοι, κτλ θα πρεπε να αντιταχτούν στον υποχρεωτικο εμβολιασμο 

Τι έχετε να πείτε ?

Σχολιο.- όποιος δεν αντιταχθεί είναι φασίστας και δεν το ξέρει.

Σχολιο.- Εκ των πραγμάτων και εκ των ...ειδικών ( Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών) ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι πλήρως "αντισυνταγματικός". Ωστόσο θεωρώ ότι θα ασκηθεί μεγάλη πίεση σε όλα τα πεδία (πολιτικό, εργασιακό , σχολικό κλπ) που δύσκολα τελικά κάποιος θα "διατηρήσει" το δικαίωμα μη εμβολιασμού..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποσύρει την αιγίδα από το «1ο Πανελληνιο Συνέδριο  Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας : Όρια και Επιλογές» που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γνωστός αληταράς κωλοχαφιές της CIA Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος της ξεφωνημένης πληρωμένης ΜΚΟ του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), κατέθεσε μήνυση κατά του διευθυντή της Frontex Φαμπρίς Λετζέρι, κατηγορώντας τον για «συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου».

Αφορμή του γνωστού αληταρά κωλοχαφιέ για τη μήνυση αποτέλεσαν οι δηλώσεις Λετζέρι όπως καταγράφηκαν σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» στις 5 Ιουνίου του 2021. 

«Πηγές το Anadolu και η τουρκική ακτοφυλακή»

Διευθυντής Frontex: Τουρκική προπαγάνδα τα περί παράνομων επαναπροωθήσεων

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex εξηγεί στα «ΝΕΑ» ότι στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα γίνονται νόμιμες αναχαιτίσεις ενώ αναφέρεται και στις προκλήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής

Διευθυντής Frontex: Τουρκική προπαγάνδα τα περί παράνομων επαναπροωθήσεων | tanea.gr

TANEA  5 Ιουνίου 2021 | 11:29

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς για εμπλοκή της Frontex σε παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα ο εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού Φαμπρίς Λεζερί. Μιλώντας στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο γάλλος αξιωματούχος αναγνωρίζει, πάντως, ότι γίνονται αναχαιτίσεις, οι οποίες, επεξηγεί κατηγορηματικά ότι εμπίπτουν στο πλαίσιο του κανονισμού λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Παράλληλα, μιλά για τις επικίνδυνες προκλήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Ένοπλος ψυχασθενής σκότωσε δύο παιδιά και έναν ηλικιωμένο και έπειτα αυτοκτόνησε. Οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει από παλιά τις αρχές που αδιαφόρησαν

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά 10 και 5 ετών, έχασαν τη ζωή τους σε περιοχή κοντά στη Ρώμη, όταν ένας άνδρας άρχισε να πυροβολεί στους δρόμους. Αυτοκτόνησε ο δράστης.

13 Ιουνίου 2021 15:39

Ένοπλος άρχισε να πυροβολεί στους δρόμους της ιταλικής πόλης Ardea κοντά στη Ρώμη το μεσημέρι της Κυριακής, σκοτώνοντας δύο παιδιά και έναν ηλικιωμένο άνδρα.

Ο ηλικιωμένος φέρεται να πέθανε επί τόπου, ενώ τα παιδιά, 10 και 5 ετών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να τα σώσουν.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο δολοφόνος είναι ένας 34χρονος Ιταλός, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι RaiNews24, ο ένοπλος κατάφερε να δραπετεύσει. Η αστυνομία τον έψαχνε στην Ardea και τις γειτονικές πόλεις Pomezia και Anzio και στη συνέχεια τον βρήκε μέσα στο σπίτι του, όπου και τον συνέλαβε.

Μέχρι στιγμής, τα αίτια της ενέργειας του δράστη παραμένουν άγνωστα.

Πριν από λίγο, ο ιστότοπος της εφημερίδας Corriere della Sεra μετέδωσε την είδηση ότι ο 34χρονος αυτοκτόνησε.

"Οι φόβοι μας, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν", λένε οι κάτοικοι της Αρντέα

Οι κάτοικοι και ο δήμαρχος του προαστίου της Ρώμης, Άρντεα, θεωρούν ότι πρόκειται, δυστυχώς, για μια προαναγγελθείσα τραγωδία. Στις δηλώσεις τους στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μίλησαν για τον 34χρονο, ο οποίος δολοφόνησε δυο παιδιά -δυο αδέλφια 8 και 3 ετών- και έναν ηλικιωμένο 84 ετών και στη συνέχεια αμπαρώθηκε και αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τους περίοικους, αλλά και τους συγγενείς των θυμάτων, ο δράστης έπασχε από ψυχικά προβλήματα, ήταν γνωστό ότι οπλοφορούσε και είχε απειλήσει, με το περίστροφό του, σειρά κατοίκων.

Κάποιοι, μάλιστα, φέρονται να κατήγγειλαν ότι επρόκειτο για άκρως επικίνδυνο άτομο αλλά δεν υπήρξε η πρέπουσα ανταπόκριση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Άρντεα, Μαριάνο Σαβαρέζε, ο δολοφόνος είχε συγγενική σχέση με τα τρία θύματα. Τα δυο μικρά παιδιά δολοφονήθηκαν, ενώ έπαιζαν έξω από την αυλή του σπιτιού τους, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι προσπάθειες παροχής πρώτων βοηθειών, με ελικόπτερο, αποδείχθηκαν μάταιες. Ο ηλικιωμένος άνδρας, δολοφονήθηκε ενώ πήγαινε βόλτα με το ποδήλατό του.

Όταν, λίγο πριν τις 4:00 το απόγευμα ώρα Ιταλίας, οι καραμπινιέροι έκαναν έφοδο στο σπίτι του δράστη, διαπίστωσαν ότι είχε αυτοκτονήσει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακεδονία είναι τα Σκόπια & Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου... η κατεχόμενη Κύπρο μας...

Απορίας άξιο... να βγάζουν άναρθρες κραυγές και κροκοδείλια δάκρυα οι "αριστερές" και δεξιές Νατοϊκές πόρνες, κατόπιν εορτής!

Οι Νατοϊκοί εθνοκτόνοι... πούλησαν τη Μακεδονία, πούλησαν την Κύπρο (Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, βαπτίζουν το ξεπούλημα), διαπραγματεύονται το Αιγαίο μας, τη Θράκη... και κατόπιν βγάζουν "ανακοινώσεις" διαμαρτυρίας περί "προκλήσεων"...

- «Μακεδονία» στο Euro: «Δεν θα αλλάξουμε τη φανέλα μας...»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκαλούν οι φίλαθλοι των Σκοπίων - Στο γήπεδο με περικεφαλαίες και κασκόλ που γράφουν «Μακεδονία»

 Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021, 19:51

Με περικεφαλαίες που παραπέμπουν στον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πανό με τον Ήλιο της Βεργίνας και κασκόλ που γράφουν μόνο «Macedonia» βρίσκονται στη Νάσιοναλ Αρίνα του Βουκουρεστίου, οι οπαδοί της Βόρειας Μακεδονίας για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της εθνικής τους ομάδας με την Αυστρία.

Το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών  φαίνεται ότι δεν απασχολεί καθόλου τους οπαδούς της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα σύμβολα της αρχαίας Ελλάδας για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.

Άλλωστε, η ίδια η φανέλα της ομάδας έχει τα αρχικά FFM που σημαίνει «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας», χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρειας». Τα στελέχη της ποδοσφαιρικής αρχής της γειτονικής χώρας, και παρά τις ελληνικές πιέσεις, έχουν αρνηθεί να αλλάξουν αυτά τα αρχικά με το επιχείρημα ότι η ομοσπονδία τους δεν χρηματοδοτείται από το κράτος και συνεπώς δεν εμπίπτει σε όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σχολιο.- Αυτή είναι η ποδοσφαιρική ομάδα των σλαβοσκοπιανών... Τώρα είναι η Μακεδονία, όπως αποφάσισαν τα μορμολύκεια της Νατοϊκής "αριστεράς" (ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ-Κοτζιάς, Τσίπρας) & ο "σκληρός" σιωνιστής Δένδιας με τον Υπάλληλο του Χριστοφοράκου Μητσοτάκη!

Δεν ξεχνάμε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεα «βομβα» στο δημογραφικο από τη μειωση των γαμηλιων τελετων λογω της καραντινας και της απαγορευσης που έχει επιβάλλει το καθεστώς στην Ελλάδα.  Μείωση κατά 40%.