Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Τριτη 13 Ιουλιου 2021


H σημαία του κινήματος 26-Μ (Φιντέλ Κάστρο) στις αντικυβερνητικές "διαδηλώσεις" της Αβάνας ?

Το liberal.gr και το zougla.gr έβαλαν φωτογραφίες από δήθεν «αντικυβερνητικές» διαδηλώσεις στην Κούβα, και οι διαδηλωτές κρατάνε τη σημαία του κινήματος 26-Μ του Φιντέλ Κάστρο.

Είστε τόσο γελοίοι νεοφιλελεύθεροι και άσχετοι που βάζετε ως αντικυβερνητική φωτογραφια μια φωτογραφία των οπαδών της Επανάστασης με σημαίες από το Κίνημα της 26ης Ιουλίου που ίδρυσε ο Φιδέλ. Γελοία αμερικανάκια και παντελώς άσχετοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ελλάδα "ο Μιχαλολιάκος της  Βενεζουέλας" προαναγγέλει με συνέντευξη στην Καθημερινή. Θα μιλήσει στο Συμπόσιο της Σύμης, προσκεκλημένος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σημ. Ο εν λόγω τρομοκράτης και το κόμμα του είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, "στρατολογία" του Γεωργίου Παπανδρέου.

Ζήτω Οι SOS-CIA-ΛΗΣΤΕΣ.

Κάλεσμα προς τον καπιταλιστικό νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό κόσμο να μην ξεχάσει την τραγωδία της Βενεζουέλας απευθύνει, μέσω αποκλειστικής συνέντευξης στην πατσαβουροφυλλάδα  των ηλιθίων και του καθεστώτος «Καθημερινή», ο αυτοεξόριστος φασίστας πραξικοπηματίας ηγέτης της αντιπολίτευσης και άνθρωπος των αμερικάνων, Λεοπόλντο Λόπεζ. Ο Λόπεζ, πρώην δήμαρχος του Τσακάο στο Καράκας, μέχρι πρότινος ο πιο διάσημος φασίστας πολιτικός κρατούμενος στη Λατινική Αμερική, θα βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα, όπου σήμερα θα μιλήσει στο Συμπόσιο της Σύμης, προσκεκλημένος του γνωστού προδότη ηλίθιου πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του γνωστού ως ΓΑΠ.

Σχολιο.- Πού είναι το παράξενο,δεν θα τον καλούσε ο υπάλληλος τής πρεσβείας και των αμερικάνων.

Σχολιο.- εντείνονται οι προσπάθειες... Τώρα που είναι ο καλός Μπαυντεν συστρατεύονται ανοιχτά χωρίς φόβο και πάθος όλα τα απανταχού τσιράκια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατοντάδες bots (ψεύτικοι λογαριασμοί) ανοίχτηκαν σε μια μέρα, αναπαράγουν ο ένας τον άλλον και δίνουν μια ψεύτικη εικόνα «μαζικής κριτικής» ενάντια στην κουβανική εξουσία. Tα αντίστοιχα προφίλ δε μας λένε τίποτα για τους λόγους που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν μόνο όσα λένε οι αυτοεξόριστοι Κουβανοί στο Μαϊάμι και ποτέ την πλευρά των Κουβανών που ζουν στο νησί.Οι πιο τολμηροί νομίζουν πως έχουν το ακαταλόγιστο και κλέβουν ξεδιάντροπα εικόνες από τις διαδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, παρουσιάζοντας «Κουβανούς» που κρατούν καταλανικές σημαίες, με διαφορετικά χρώματα. Ενώ άλλοι δανείζονται εικόνες από την “αραβική άνοιξη της CIA” στην Αίγυπτο και τις προσαρμόζουν βολικά στα δεδομένα της Κούβας.


Κουβανοί με καταλανικές σημαίες; – Ψέματα και κλεμμένες εικόνες επιστρατεύει η δυτική προπαγάνδα ενάντια στο νησί της επανάστασης

12-07-2021

Κλεμμένες εικόνες από διαδηλώσεις στην Αίγυπτο και την Καταλονία, στημένα ρεπορτάζ, εκατοντάδες λογαριασμοί στο Τουίτερ που φτιάχνονται σε μια μέρα και μπόλικα ψέματα. Αυτά είναι τα όπλα του “ελεύθερου δυτικού κόσμου” ενάντια στο νησί της επανάστασης.

Ο “ελεύθερος” ιμπεριαλιστικός κόσμος παραδίδει για άλλη μια φορά μαθήματα. Μόνο που δεν πρόκειται για… μαθήματα δημοκρατίας, αλλά για το βασικό μάθημα πώς να φτιάχνεις μια εικονική πραγματικότητα, για να ασκήσεις πίεση σε μια κυβέρνηση που δεν έχει την έγκριση του μεγάλου αφεντικού (ΗΠΑ).

Τα ρεπορτάζ των περισσότερων αστικών ΜΜΕ είναι πανομοιότυπα: κάνουν λόγο για “ιστορικές στιγμές” και μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στις ελλείψεις, ενάντια στην κυβέρνηση, το μονοκομματικό σύστημα και… τον κομμουνισμό! Παρουσιάζουν ως “άγρια καταστολή” τη δράση των ομάδων πολιτοφυλακής του νησιού και σερβίρουν στο κοινό “δηλώσεις διαδηλωτών” προς επίρρωση των παραπάνω. Εννοείται πως δεν υπάρχει καμία ανάλυση για τους λόγους των ελλείψεων, το εμπάργκο και άλλες τέτοιες ” μικρέςλεπτομέρειες”. Το βασικό είναι να φτιάξουν μια εικόνα ενάντια στην κυβέρνηση της Κούβας και την “αδυναμία” της να λύσει τα προβλήματα. Κι αυτά είναι μόνο τα ορεκτικά στο μενού της εικονικής πραγματικότητας.

Εξίσου βασική είναι η δημιουργία εντυπώσεων από τα ΜΚΔ, όπου θεωρητικά οι χρήστες παρεμβαίνουν “αδιαμεσολάβητα”, διαμορφώνουν τάσεις και την κοινή γνώμη. Εκατοντάδες bots (ψεύτικοι λογαριασμοί) ανοίχτηκαν σε μια μέρα, αναπαράγουν ο ένας τον άλλον και δίνουν μια ψεύτικη εικόνα “μαζικής κριτικής” ενάντια στην κουβανική εξουσία.

Το βασικό πρόβλημα, ωστόσο, είναι να φανεί κάπως αυτή η… “μαζικότητα” στους δρόμους. Εκεί όπου σύμφωνα με τα “έγκυρα ρεπορτάζ” πολλών ΜΜΕ έχουμε “ιστορικές στιγμές” και “μαζικές διαδηλώσεις” ενάντια στην κουβανική κυβέρνηση. Και αν δεν έχεις τέτοιες εικόνες να παρουσιάσεις, τότε απλά τις δημιουργείς, με σκηνοθεσία αλά Χόλιγουντ, ή απλά τις δανείζεσαι από άλλα ιστορικά συμφραζόμενα και τις… διασκευάζεις δημιουργικά.

Οι πιο τολμηροί νομίζουν πως έχουν το ακαταλόγιστο και κλέβουν ξεδιάντροπα εικόνες από τις διαδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, παρουσιάζοντας “Κουβανούς” που κρατούν καταλανικές σημαίες, με διαφορετικά χρώματα.

https://twitter.com/cubamericano/status/1414585195257339912/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1414595400212926464%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.katiousa.gr%2Fpolitika%2Fdiethni%2Fkouvanoi-me-katalanikes-simaies-psemata-kai-klemmenes-eikones-epistratevei-i-dytiki-propaganda-enantia-sto-nisi-tis-epanastasis%2F

Ενώ άλλοι δανείζονται εικόνες από την “αραβική άνοιξη” των ισλαμοφασιστών της CIA στην Αίγυπτο και τις προσαρμόζουν βολικά στα δεδομένα της Κούβας.

https://twitter.com/DPRK_KFAGreece/status/1414474605981536256?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1414474605981536256%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.katiousa.gr%2Fpolitika%2Fdiethni%2Fkouvanoi-me-katalanikes-simaies-psemata-kai-klemmenes-eikones-epistratevei-i-dytiki-propaganda-enantia-sto-nisi-tis-epanastasis%2F

Κι όταν πρέπει να παρουσιάσουν πραγματικά πλάνα από τους… “χιλιάδες Κουβανούς” που διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης, δείχνουν απλώς μερικές δεκάδες ανθρώπους που “τραγουδάνε για την ελευθερία”, ενάντια στον “κομμουνιστή δικτάτορα”. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η σημείωση πως “το καθεστώς μπλοκάρει το ίντερνετ” στους αντιφρονούντες.

https://twitter.com/i/status/1414585377801871360

Δυστυχώς, τα αντίστοιχα προφίλ δε μας λένε τίποτα για τους λόγους που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν μόνο όσα λένε οι αυτοεξόριστοι Κουβανοί στο Μαϊάμι και ποτέ την πλευρά των Κουβανών που ζουν στο νησί. Ούτε μας εξηγούν πως συνδυάζει ο “ελεύθερος δυτικός κόσμος” τις αρχές του με το εξοντωτικό εμπάργκο, τον απάνθρωπο οικονομικό αποκλεισμό που βιώνει το νησί της επανάστασης επί δεκαετίες και τα τρομερά επιτεύγματα που έχει στο ενεργητικό του, υπό αυτές τις συνθήκες, ακόμα και στο κομμάτι της πανδημίας και των εμβολίων.

Αυτά, βλέπετε, δεν έχουν θέση στην εικονική πραγματικότητα που θέλουν να παρουσιάσουν…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πατρίδα ή θάνατος!»! «Patria o muerte!»

Τσε

Είπαν κι έγραψαν ότι η...

Κουβανέζικη Επανάσταση θα καταρρεύσει από το δολοφονικό εμπάργκο των ιμπεριαλιστών (19 Οκτώβρη 1960 ως σήμερα)...

Είπαν κι έγραψαν ότι η Κουβανέζικη Επανάσταση θα θα πεθάνει οριστικά μετά το τέλος της ΕΣΣΔ...

Είπαν κι έγραψαν ότι η Κουβανέζικη Επανάσταση θα καταρρεύσει μετά το θάνατο του Φιδέλ...

Όμως, σήμερα η Κούβα συναντάει την 61η επέτειό της.

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, δεν υπάρχει ξεκούραση, επανάπαυση, οφείλουμε και τους χρωστάμε...

Χρωστάμε σ' αυτούς που έφυγαν...

Χρωστάμε πολλά περισσότερα σ' αυτούς που θα έρθουν...

Η Κούβα έδειξε το δρόμο...

Ανυπότακτοι κι Αδέσμευτοι λαοί πήραν τη σκυτάλη και δίνουν νικηφόρες μάχες σ' ολόκληρο τον πλανήτη...

Πολλοί γιορτάζουν αυτή τη μέρα, αυτή την επέτειο, αλλά κανένας δεν μπορεί να τη γιορτάσει όπως ο λαός της Κούβας, γιατί μια αληθινή επανάσταση δεν είναι δωρεάν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα ιμπεριαλιστικά σενάρια ενάντια στο νησί της Ελευθερίας! Κάτω τα χέρια από την σοσιαλιστική Κούβα!

 12 Ιουλίου 2021

11 Ιουλίου του 2021, ξεκίνησαν διαμαρτυρίες στην Κούβα (με τη συμμετοχή αρκετών χιλιάδων διαδηλωτών σε ολόκληρο το νησί) που απαιτούσαν την άρση των συνδεόμενων με την πανδημία περιορισμών, ενώ προέβαλλαν και πολιτικά αιτήματα περί «ελευθερίας και δημοκρατίας». Οι ΗΠΑ αντέδρασαν ακαριαία και σε μια …έξαρση δημοκρατικής αγωνίας απαίτησαν απ’ την κυβέρνηση της Κούβας «να μην χρησιμοποιήσει βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών» (όπως άλλωστε γίνεται έναντι διαδηλωτών στις ΗΠΑ και σ’ όλα τα καθεστώτα που αυτές στηρίζουν). Παράλληλα ενεργοποίησαν σύσσωμο τον προπαγανδιστικό μηχανισμό τους για να υποστηρίξουν τις διαμαρτυρίες, συμπεριλαμβανομένης της κουβανικής μαφίας και διασποράς στο Μαϊάμι.

Οι διαμαρτυρίες θεωρούνται οι πιο πολυάριθμες από τη δεκαετία του ’90, όταν η Κούβα βίωσε τις συνέπειες της κρίσης που επέφερε η αντεπανάσταση και η κεφαλαιοκρατική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ και στις ευρωπαϊκές χώρες του πρώιμου σοσιαλισμού. Αυτή τη φορά, η Κούβα , εκτός από τις τυπικές δυσκολίες που συνδέονται με το εξοντωτικό καθεστώς οικονομικού αποκλεισμού και κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ, αντιμετωπίζει και τις καταστροφικές συνέπειες της επιδημίας του κορονοϊού στην οικονομία του νησιού της Ελευθερίας εν γένει και την τουριστική βιομηχανία ειδικότερα. Επιπλέον, οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας, επιτείνουν τα συσσωρευμένα αισθήματα δυσαρέσκειας λόγω του αποκλεισμού, από την χρόνια υποκατανάλωση, τις ελλείψεις αγαθών, τα προβλήματα στον ενεργειακό τομέα κ.λπ.

Ο Κουβανός πρόεδρος και επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ δήλωσε ότι η «αντιπολίτευση» στην Κούβα θα ανέλθει στην εξουσία μόνο πάνω από το πτώμα του και ότι κανείς δεν πρόκειται να εκχωρήσει την επανάσταση του Φιντέλ σε κανέναν.

Ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ ταξίδεψε αμέσως στην πόλη Σαν Αντόνιο ντε Λος Μπάνος, συνοδευόμενος από ακτιβιστές του κόμματος που διαδήλωναν φωνάζοντας «Ζήτω η Κούβα! και «Ζήτω ο Φιντέλ!», ενώ στο δρόμο, κάτοικοι της περιοχής συνέχισαν να διαδηλώνουν με συνθήματα ενάντια στην οικονομική κρίση.

Η πανδημία έχει επιτείνει στην Κούβα την οικονομική κρίση. Καθημερινό φαινόμενο είναι οι ουρές για την προμήθεια τροφίμων και οι ελλείψεις φαρμάκων. Σημειώνονται διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας σε μεγάλο τμήμα της νησιωτικής χώρας.

«Η κατάσταση στον τομέα της ενέργειας φαίνεται να έχει οξύνει τα πνεύματα εδώ», παραδέχτηκε σε δημοσιογράφους ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, επιρρίπτοντας στις αμερικανικές κυρώσεις – που επιβλήθηκαν από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και παραμένουν σε ισχύ από τον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν – την ευθύνη για την κρίση.

Ο Κουβανός ηγέτης στηλίτευσε το υποκριτικό αμερικανικό «ενδιαφέρον» για το βιοτικό επίπεδο του λαού του: «Αν θέλετε οι άνθρωποι να ζουν καλύτερα, άρετε πρώτα το εμπάργκο» που επιβλήθηκε από το 1962 και βρίσκεται μέχρι σήμερα σε ισχύ, πρόσθεσε.

Ανέδειξε και τον τρόπο ανάμιξης των ΗΠΑ στα πρόσφατα γεγονότα: «Υπάρχει μια κουβανο-αμερικανική μαφία που πληρώνει πολύ καλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (…) Χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την κατάσταση στην Κούβα και κάλεσε σε διαδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες της χώρας», είπε ο Κουβανός πρόεδρος.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι «οι άνθρωποι κατέβηκαν στο δρόμο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους», μιλώντας για «αποπροσανατολισμένους επαναστάτες».

Αλλά «υπάρχουν πολλοί από εμάς, και εγώ πρώτος, που είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη ζωή μας για αυτήν την επανάσταση», σημείωσε.

Μετά από αυτό, άρχισαν συλλήψεις των διοργανωτών των διαδηλώσεων, ενώ διοργανώνονται και μαζικές διαδηλώσεις στήριξης του Κουβανικού Κομμουνιστικού Κόμματος με το γενικό σύνθημα «Είμαι ο Φιντέλ!». Οι τσαβιστές στη Βενεζουέλα ενήργησαν με τον ίδιο τρόπο. Εξυπακούεται ότι όταν υπάρχει μαζικό έρεισμα και λαϊκή υποστήριξη της επαναστατικής κυβέρνησης από τους ανθρώπους, μειώνεται ή/και εκπίπτει η αναγκαιότητα ισχυρής ενεργοποίησης του κατασταλτικού μηχανισμού. 

Επιπλέον, αναλυτές επικαλούνται και την εμπλοκή άμεσων οικονομικών συμφερόντων σε τέτοιου τύπου «αυθόρμητες» διαμαρτυρίες. Η παγκόσμια πρωτοπόρος στην έρευνα και στις βιοτεχνολογίες σοσιαλιστική Κούβα, παρά τον αποκλεισμό, μέσω του Διεθνούς φήμης Κέντρου γενετικής μηχανικής και βιοτεχνολογιών (CIGB) εισέρχεται στην αγορά με το εμβόλιο της Abdala (βλ. σχετικά: colonelcassad.livejournal.com), που έχει αποτελεσματικότητα 92,28%, δηλ. ελαφρώς υψηλότερη από το ρωσικό “Sputnik V” και το αμερικανικό “Pfizer”. Κατά συνέπεια, η Κούβα, με την ανάπτυξη μαζικής παραγωγής αυτού του εμβολίου και λόγω του δικτύου Κουβανών ιατρών που έχει αναπτυχθεί στη Νότια και Λατινική Αμερική, θα μπορούσε να αποσπάσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς εμβολίων, γεγονός που θίγει ευθέως τα μονοπωλιακά υπερκέρδη των μεγάλων φαρμακευτικών ομίλων (Big Pharma). 

Επιπρόσθετος παράγων ενίσχυσης τέτοιου τύπου «αυθόρμητων κινητοποιήσεων» είναι και η πρόσφατη έγκριση χορήγησης χρηματικών πόρων για την «ανάπτυξη της δημοκρατίας στην Κούβα». Το Ινστιτούτο Samuel Robertson αναφέρεται με απροκάλυπτο θράσος στις ενέργειές του: βλ. isrobinson.org. Πρόκειται για ωμή μεθόδευση επιχείρησης «υβριδικού πολέμου» μέσω «έγχρωμης επανάστασης» για την αλλαγή καθεστώτος στην Κούβα, στο πλαίσιο της νέας αντίληψης της Ουάσιγκτον περί αναγκαιότητας αλλαγής μη αρεστών καθεστώτων στη Νότια και Λατινική Αμερική. Θα έχουμε λοιπόν τουλάχιστον άλλη μια απόπειρα έμπρακτης δοκιμής της ισχύος της σοσιαλιστικής Κούβας από τον ιμπεριαλισμό. Η σχετική φιλελευθεροποίηση που έλαβε χώρα υπό τον Ντίας-Κανέλ δημιούργησε σίγουρα κάποιες ευκαιρίες για τη χρήση κοινωνικών δικτύων (τα οποία χθες μπλοκαρίστηκαν στην Αβάνα) και την προώθηση διαμαρτυριών μέσω αυτών (βάσει σεναρίων δοκιμασμένων από τις μυστικές υπηρεσίες του ευρωατλαντικού άξονα στη Λευκορωσία, στο Χονγκ Κονγκ και αλλού). 

Το πιο πιθανό είναι και αυτό το αντεπαναστατικό σενάριο στην Κούβα να αποτύχει. Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξη χρόνιων αντικειμενικών οικονομικών προβλημάτων στο νησί της Ελευθερίας που οφείλονται πρωτίστως στις κυρώσεις. Η σοσιαλιστική Κούβα, όσο κλιμακώνεται η επιθετικότητα του Ευρωατλαντικού ιμπεριαλιστικού άξονα, θα αντιμετωπίζει όλο και πιο δύσκολες περιστάσεις από το καθεστώς αποκλεισμού και από συστηματικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο εσωτερικό της. 

Στόχος είναι η ένταση της λαϊκής δυσαρέσκειας από τον αποκλεισμό για την διοργάνωση ανατρεπτικών κινήσεων σε αυτή τη βάση. 

Οι άθλοι της σοσιαλιστικής Κούβας στις βιοτεχνολογίες και στην ιατρική κινδυνεύουν να μείνουν αναξιοποίητοι από τον λαό λόγω του απάνθρωπου εμπάργκο. Η Κούβα διαθέτει απαράμιλλα εμβόλια και άλλα σκευάσματα, αλλά δεν της επιτρέπεται από τις ΗΠΑ και τον άξονα να έχει σύριγγες!

Αναμένεται να βελτιωθεί η κατάσταση στον ενεργειακό τομέα με την κατασκευή μεγάλου θερμοηλεκτρικού σταθμού σε συνεργασία με την Ρωσία. Επίσης, καθοριστική είναι η συνεργασία με την Λ.Δ. Κίνας στον οικονομικό και στον αμυντικό τομέα.

Χωρίς εξωτερική διεθνιστική βοήθεια θα είναι πρακτικά αδύνατο να επιβιώσει. Είναι καθήκον διεθνιστικό η στήριξη με όλα τα μέσα και τους τρόπους της Κουβανικής Επανάστασης. 

Κάτω τα χέρια απ’ το Νησί της Ελευθερίας!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις είδα μια συνέντευξη του Σουκαρίτ Μπακντί. Όλο μαλακίες έλεγε. Καλά κάνω κι ακούω μόνο τον Σαρηγιάννη που είναι καθηγητής Περιβαντολογικής Μηχανικής και ξέρει από ιούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πότε θα είναι έτοιμα για τους ανεμβολιαστους Κούλη???



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για όποιον είχε αμφιβολίες ως προς το τι εκπροσωπούν και γιατί διαδηλώνουν τα σκουπίδια αυτά στην Κούβα, να και οι σημαίες των ΗΠΑ! 

Ναι! Τα αποβράσματα αυτά υψώνουν τη σημαία της χώρας που είχε μετατρέψει την πατρίδα τους σε μπουρδέλο και καζίνο. Της χώρας που στραγγαλίζει οικονομικά τον τόπο τους με το εμπάργκο έξι δεκαετιών.

Απέναντί τους οι Κουβανοί πατριώτες με τις σημαίες του Κινήματος 26ης Ιούλη, του Κάστρο, που προετοίμασε και διεξήγαγε το αντάρτικο για την ανατροπή του αμερικανόδουλου δικτάτορα Μπατίστα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκτακτο ! Δυναμική κινητοποίηση – Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 και ώρα 9:00 το πρωί, στη Μονή Πετράκη έξω από το Συνοδικό Μέγαρο.

Έκτακτο !  

Οργή των Ορθοδόξων για την Ενδοτική Στάση της Διοικούσας Εκκλησίας και την υποταγή της στα κελεύσματα του Μητσοτάκη.

Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΛΙΑΠΗΣ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ 

Έκτακτο ! 

Δυναμική κινητοποίηση – Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας αύριο 13 Ιουλίου 2021 και ώρα 9:00 το πρωί, στη Μονή Πετράκη έξω από το Συνοδικό Μέγαρο.

Οργή των Ορθοδόξων για την Ενδοτική Στάση της Διοικούσας Εκκλησίας και την υποταγή της στα κελεύσματα του Μητσοτάκη.  

Σχεδιάζεται δυναμική κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας για  αύριο 13 Ιουλίου 2021 και ώρα 9:00 το πρωί στη Μονή Πετράκη έξω από το Συνοδικό Μέγαρο όπου θα συνεδριάζει η Δ.Ι.Σ.

 Θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στον επιχειρούμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό των Ορθοδόξων Χριστιανών, τον Δικτατορικό διχασμό και το κοινωνικό πείραμα που επιβάλλουν στην Πατρίδα μας.

Αλλά και την σκανδαλώδη και προκλητική υποχωρητικότητα που επιδεικνύει στη κυβέρνηση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι επιλήσμονες Επίσκοποι για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κλήρου και λαού, ακόμα  και στην ύπουλη μυστική διαβούλευση για την έλευση του Πάπα στην Ελλάδα.

 Διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση 

•       «Η Νέα Τρομοκρατία  του υποχρεωτικού “Μαγαρίσματος” με τα Πειραματικά Εμβόλια του θανάτου και της σκλαβιάς δεν θα περάσει.

•       Μόνο σέ μία, ουσία, “Μετα-Ναζιστική” “Δημοκρατία” λογίζεσαι «Ελεύθερος νά υπακούεις».

•       «Κάτω τα χέρια απ' τα παιδιά μας καί τό Μέλλον τής Φυλῆς μας».

•       «Όχι άλλη Ταπείνωση καί Διαπόμπευση της Εκκλησίας».

•       «Ζητούμε Ελευθέρα και Ζώσα Ορθόδοξη Εκκλησία».

•       «Η Διαχρονική καί Μετάρσιος Ορθοδοξία Θα Θριαμβεύσει».

Για την Διασυλλογική Επιτροπή

π. Παύλος Γ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ειναι αριστερα κόμματα τα μεταμφιεσμενα ναζιδια.Βασικα δεν υπαρχουν αριστερα κόμματα στην Ευρώπη και τη ΒορειοΑμερική πια πουθενα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι υπέρ των εμβολίων, παρά τα γνωστά ερωτήματα και προβλήματα κι εμβολιάστηκα κι εγώ, όπως έχω ξαναγράψει.

Το έκανα διότι ΕΤΣΙ ΗΘΕΛΑ και όχι... για το καλό της ανθρωπότητας - για το καλό της ανθρωπότητας γράφω εδώ στον τοίχο μου στο facebook, έτσι τη βοηθάω την ανθρωπότητα (αστειεύομαι φυσικά).

Παρ' όλα αυτά, χωρίς αυτή τη φορά να αστειεύομαι, πρέπει να πω ότι σήμερα ξεκίνησε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός... Αύριο θα έχουμε την υποχρεωτική ευθανασία. ΕΚΕΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ.

Ελπίζω όταν θα συμβεί να μη ζω αλλά αν ζω ελπίζω να έχω τη δύναμη να πάρω μαζί μου κάποιους για... υποχρεωτική παρέα.

Σχολιο.- Αυτό που γίνεται τώρα είναι υποχρεωτική ευθανασία, αν και οι άνθρωποι δεν το κατανοούν ακόμα. Οι θάνατοι που θα προκύψουν στην πορεία όπως όλοι γνωρίζουμε δεν θα καταγράφονται ως παρενέργειες των ενέσεων αλλά ως ο καημενούλης έπαθε εγκεφαλικό ή πήγε από καρδιά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκλειστικές φωτογραφίες από την Κουβανική Άνοιξη. (Ελείψη φωτογραφιών βάζουμε διαδηλώσεις χιλιάδων υποστηριχτών των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν). Ο λαός απαιτεί να φύγει η δικτατορία και να έρθει πίσω ο Μπατίστα (εντάξει, ο γιος ή ο εγγονός του).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απλά πράγματα...
Στην Κούβα παίζεται το γνωστό παιχνίδι από τις μυστικές υπηρεσίες:
- εφαρμόζεται εμπάργκο, στραγγαλίζεται μια χώρα για 60 χρόνια
- η χώρα αντέχει με μεγάλες νίκες σε παιδεία, υγεία, εργασία αλλά και με προβλήματα, ειδικά στην καθημερινότητα
- " δημοκράτες", που όλως τυχαίως κραδαίνουν σημαίες των ΗΠΑ, επενδύουν στα προβλήματα αξιοποιώντας συνήθως εύπεπτα πολιτιστικα " σχήματα" κα το διαδίκτυο
-οι " δημοκράτες" όλως τυχαίως ζητούν επέμβαση των... ΗΠΑ (!) Για τη... δημοκρατία (!)
Μόνο που... Εδώ δε θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, όπως δεν ήταν και στη Βενεζουέλα. Οι κοινωνίες φαίνεται πως, χωρίς να παραγνωρίζουν τα προβλήματα, ξέρουν καλά τί εννοούν οι ΗΠΑ και οι πράκτορες τους όταν λένε " δημοκρατία"!
Οπότε, βγαίνουν ξανά στον δρόμο
Υ.γ. στα δικά μας, η υπεράσπιση της Κούβας από τους πράκτορες της CIA είναι πρώτιστο καθήκον και κριτήριο. Αλίμονο αν κι εδω υπάρξει 5η φάλαγγα
Σχολιο.- Να καταθέσω ενα μικρό σχόλιο από την προσωπική μου εμπειρία.
(χωρίς έγχρωμα γυαλιά πιστεύω).Μιλώντας με ντόπιους η άποψη που έχει ο κόσμος είναι
1. ότι το ισοζύγιο είναι κάτι παραπάνω από θετικό (υγεία, παιδεία, πολιτισμός κλπ vs δελτίο τροφίμων κλπ).
2. Καταστροφικό το εμπάργκο ( δεν υπάρχουν οικοδομικά υλικά- άρα τεράστιο πρόβλημα οικοδόμησης, ανταλλακτικά κλπ).
3. Μεγάλες προσδοκίες για ανάσα στην οικονομία όταν ήρθη το εμπάργκο στον τουρισμό επί Ομπάμα και τεράστια απογοήτευση όταν ο γελοίος ο Τραμπ το επέβαλε ξανά. Ο τουρισμός από Αμερική είχε φέρει πολύ συνάλλαγμα.
4. Υπήρχε προσδοκία να έρθει μια νεώτερη γενιά πολιτικών με την ΙΔΊΑ πολιτική αλλά πιο ελαστική σε αντίθεση με τούς μεγάλης σε ηλικίες που τούς θεωρούσαν ανελαστικούς.
5. Από άποψη οικονομίας θεωρούν τεράστιο λάθος την ύπαρξη μονοκαλλιεργειών (παλιά ζάχαρη, τώρα έχουν ξεκινήσει εσπεριδοειδή) γι'αυτό και ο τουρισμός είναι κομβικής σημασίας.
Εν ολίγοις δεν θέλουν να αλλάξει η βάση αυτού που ζούνε αλλά θέλουν κάτι παραπάνω (όπως το ορίζει ο καθένας ατομικά αυτό).
Σχολιο.- Ένα μεγάλο αγκάθι τόσα χρόνια στη μούρη του συστήματος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή τη στιγμή ο ναζισμός είναι πίσω από τη γωνία ( αν δεν έχει πάρει τη στροφή ήδη), και όχι δεν είναι οι διάφοροι υπερπατριώτες που τον φέρνουν... Ηδη προωθούν τις υποχρεωτικότητες ιατρικών πράξεων σε συγκεκριμένους κλάδους - κι αν περάσουν εκεί θα τα βρούμε όλοι μπροστά μας, και για πολλά και διάφορα ζητήματα.... Κανονικά θα έπρεπε να καλούν αύριο όλοι στις πλατείες - και ολόκληρη η αριστερά. Είναι καταστροφική αυτή η τυφλότητα
Πρόκειται για πειραματικά σκευάσματα,  πού προφανέστατα δεν έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη ούτε καν πολλών συναδέλφων σου γιατρών (αλλιώς δεν θα υπήρχε και ζήτημα, έτσι δεν είναι;)
Κάτι που είναι πειραματικό δεν είναι δυνατόν να καθίσταται υποχρεωτικό σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Συμφωνούμε σε αυτό; Επίσης ακόμα κι αν κάποια στιγμή πάψουν να το θεωρούν πειραματικό, δεν είναι δυνατόν να επιβάλλουν για αυτό υποχρεωτικότητα σε ενήλικους ανθρώπους όταν αφορά αερομεταφερόμενες ιώσεις... Δηλαδή εμβόλια που πρέπει να ανανεώνονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο - και που μέχρι τώρα τα σύστηναν οι γιατροί μόνο σε ηλικιωμένους...
Και όπως και να χει, ο όρκος του Ιπποκράτη δεν αφήνει χώρο για υποχρεωτικότητες (κάνω λαθος;). Αν κάτι αποδειχτεί καλό και ασφαλές, τότε πείθει τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων...
Κανενας δεν το εχει για μία συνολική υποχρεωτικοτητα. Απολύτως κανένας. Για τις ΜΕΘ μπορεί να συμφωνήσω μαζί σου ότι θα μπορούσε να υπάρχει ζήτημα. Αλλά όχι με πειραματικά σκευάσματα
Από πού κι ως που δεν είναι πειραματικά σκευάσματα; Οι ίδιες οι εταιρείες που τα παράγουν το λένε οτι ειναι (και για να αποσείσουν και ευθύνες). Όσον αφορά τη συνέλευση βάσης είναι εντελώς άλλο πράγμα - εσωτερικό δικό της. Το επίδικο είναι ότι καμία κυβέρνηση και κανένα νομικό σύστημα δεν επιτρέπεται να το επιβάλει
Έχουν πάρει προσωρινή έγκριση. Και εγώ θα συμφωνούσα ότι καλώς την πήραν, υπό την προϋπόθεση ότι θα συστηνόταν κυρίως ως προσωπική προστασία σε ευπαθείς ομάδες και δεν θα υπήρχε όλη αυτή η εξαναγκαστική εκστρατεία εμβολιασμού



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπήκαν οι στρατιώτες σε ένα χωριό και βίασαν όλες τις γυναίκες , εκτός από μία που αντιστάθηκε στον στρατιώτη, τον σκότωσε και έκοψε το κεφάλι του!
Και αφού οι στρατιώτες ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και επέστρεψαν στους στρατώνες τους, τότε βγήκαν όλες οι γυναίκες από τα σπίτια τους, μαζεύοντας τα σκισμένα ρούχα τους και έκλαιγαν, εκτός από μία 
Βγήκε από το σπίτι της και ήρθε με το κεφάλι του στρατιώτη στα χέρια της, και το βλέμμα της ήταν γεμάτο υπερηφάνεια , και τους είπε : Νομίζατε ότι θα τον άφηνα να με βιάσει χωρίς να τον σκοτώσω ή να με σκοτώσει;
Οι γυναίκες του χωριού κοίταξαν η μία την άλλη και αποφάσισαν ότι θα πρέπει να σκοτωθεί, ώστε να μην υπερηφανευτεί με την τιμή της και έτσι ώστε οι σύζυγοί τους να μην τους ρωτούν όταν επιστρέφουν από τη δουλειά, γιατί δεν αντισταθήκατε σαν και αυτήν!
Της επιτέθηκαν και τη σκότωσαν
( Σκότωσαν την τιμή, για να ζήσει η ντροπή )
Αυτή είναι η περίπτωση των διεφθαρμένων στην κοινωνία μας σήμερα. Σκοτώνουν και απομονώνουν κάθε έντιμο άτομο έτσι ώστε να μην υπάρχει μάρτυρας στην διαφθορά τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επί τόπου - για να μην λέτε !!! 
Έσκασε αγωγός λυμάτων στην Μύκονο. 
Δυο παραλίες γέμισαν σκατό. 
Λέγεται οτι στην περιοχή έσπευσε 
ταχύτατα ο Πρωθυπουργός, 
για δειγματοληπτικό έλεγχο, 
όσφρησης και γεύσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν ποινικές ευθύνες οι Ειδικοί, 
ή έχουν Ακαταδίωκτο ???
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ???
-Τα 340 δις χρέος στην Ελλάδα τα χρέωσαν ΕΙΔΙΚΟΙ
-Τις συντάξεις σου και το μισθό σου τα εκοψαν ΕΙΔΙΚΟΙ
-Τον ΕΝΦΙΑ σού τον επέβαλλαν ΕΙΔΙΚΟΙ
-Τα ΙΜΙΑ και το ΓΚριζο Αιγαιο τα κατάφεραν ΕΙΔΙΚΟΙ
-Τους νόμους για να αποφυλακίζονται εγκληματίες τούς έκαναν ΕΙΔΙΚΟΙ
-Την απαξίωση τού ΕΣΥ την εκαναν ΕΙΔΙΚΟΙ
-Την παιδεία μπουρδέλο την εκαναν ΕΙΔΙΚΟΙ
-Τα αποθεματικά τών ταμείων που χάθηκαν στο Χρηματισηριο και με τα δομημενα ομόλογα χάθηκαν μετα απο εισηγήσεις ΕΙΔΙΚΩΝ
-Οι δρόμοι που χαλάνε μεσα στον πρώτο χρόνο φτιαχνονται απο ΕΙΔΙΚΟΥΣ
-Το ξεπούλημα τής χώρας γίνεται απο ΕΙΔΙΚΟΥΣ
-Ο εποικισμός τής χωρας γινεται βασει σχεδίου ΕΙΔΙΚΩΝ
-Το σχεδιο για το ξεπούλημα τής Μακεδονίας εκπονηθηκε απο ΕΙΔΙΚΟΥΣ
-Οι δρόμοι που αποκλείονται με 5 πόντους χιόνι είναι αποτελεσμα ΕΙΔΙΚΩΝ
-Η πρόληψη τών πυρκαγιών και τών πλημμύρων είναι εργο ΕΙΔΙΚΩΝ
-Τους νόμους που μάς καθιστούν ερμαια τών τραπεζιτών τους ψηφίζουν ΕΙΔΙΚΟΙ
-Στα ΜΜΕ είναι κι εκεί ΕΙΔΙΚΟΙ (στον τομέα τους)
-Στο ανθελληνικό ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ακρως ΕΙΔΙΚΟΙ
-Τα βιβλία ιστορίας τα αλλάζουν ΕΙΔΙΚΟΙ
-Το μοίρασμα τού Αιγαιου συζητιέται μεταξύ ΕΙΔΙΚΩΝ
Για να μην συνεχισω να γραφω μεχρι μεχρι αύριο, οπου κι αν κοιτάξεις γυρω σου οτι βλέπεις είναι αποτέλεσμα ΕΙΔΙΚΩΝ. Τίποτα δεν γινεται απο ανειδίκευτο.
Κι επειδή θα τρεξουν (οι ως συνήθως πονηροί) να πουν "και τι θέλεις τωρα να απαξιώσουμε την επιστήμη" απαντώ. ΟΧΙ. Οι Ειδικοί χωρίζονται σε δυο κατηγορίες σ αυτούς που πληρωνονται απο την εκάστοτε κυβέρνηση και στους άλλους. 
Ολα τα παραπάνω επιτεύγματα εγιναν απο ΕΙΔΙΚΟΥΣ τής κυβερνησης. Ολοι αυτοί ήθελαν και θέλουν το καλό μας. Αντε και καλό ύπνο. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να βγαίνει ο Γιαννακόπουλος 
και να λέει για τα εμβόλια, 
που έχει και φαρμακοβιομηχανία, 
καταλαβαίνετε τι παίζει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ! ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ τον Δημ. Γιαννακόπουλο στο  twitter μετά τα σχόλιά του για τους ανεμβολίαστους...
12/7/2021 – 5.11
Μετά τα σχόλια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για του ανεμβολίαστους ένα κύμα συμπαράστασης του έχει δημιουργηθεί στο twitter.  
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να κάνει το εμβόλιο, όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμα και να μην το κάνει. Για εκείνους, όμως, που βρίζουν, λοιδορούν και χλευάζουν τους ανεμβολίαστους, τον επόμενο που θα κάνει κάτι τέτοιο, εγώ προσωπικά θα τον γαμ…ω.
Είτε είναι ανώνυμος, είτε επώνυμος!».
Δείτε χαρακτηριστικά:
Σχολιο.- Γιαννακόπουλος βρίζει τους ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ που λένε διάφορα... Όχι στο διαχωρισμό του ανθρώπου ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που θέλει πάνω στο σώμα του!!!
Σχολιο.- Με σεβασμό προς όλους..από τους μεγαλύτερους φαρμακοβιομήχανους τών Βαλκανίων Δημήτρης Γιαννακόπουλος: ο επόμενος που θα κοροϊδέψει τους ανεβ@λι@στ@υς θα του γ@μισ@ ότι έχει και δεν έχει!
Για να βγαίνει ο Γιαννακοπουλος και να λέει για τα εμβόλια, που έχει και φάρμακοβιομηχανια, καταλαβαίνετε τι παίζει.
Τα υπόλοιπα στο
http://www.press-gr.com/2021/07/blog-post_806.html?fbclid=IwAR0nwPjBSdt2MzteWYuTg0OKLKwVAYnCYomAq4W1ckkHcUXDILHrrtu0Qmo



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως σέβομαι τον φόβο σου απέναντι στον ιό έτσι να σέβεσαι το θάρρος μου.
Όπως σέβομαι την απόφαση σου να επέμβεις ιατρικά στο σώμα σου έτσι να σέβεσαι την δική μου να μην το κάνω.
Όπως σέβομαι την αντίληψη σου για την αλήθεια γύρω από όλο αυτό, έτσι να σέβεσαι και την δική μου αλήθεια.
Μόνο μη βάζεις το άλλοθι του κοινού καλού και της δημόσιας υγείας σε όλο αυτό που ζούμε.
Γιατί ανθρωπάκο σε είδα όλα αυτά τα χρόνια πως νοιάστηκες για την πείνα και την ανεργία του συνανθρώπου σου, για τις αυτοκτονίες και την απώλεια κατοικιών και επιχειρήσεων. 
Δεν έδωσες δεκάρα τσακιστή για το δημόσιο καλό. Λούφαξες φοβισμένος. 
Ούτε για τα έντερα σου δεν νοιάστηκες. Πόσο μάλλον για τον διπλανό σου.
Και να ξέρεις, ακόμη και αυτό το σέβομαι.
Αυτόν τον φόβο σου τον σέβομαι.
Σέβομαι την ανάγκη σου να επιστρέψεις στην "κανονικότητα" σου. Στην ευτυχία του κανονικού σου.
Μόνο που, αν έλεγες πως, το μόνο που σε νοιάζει είναι ο εαυτούλης σου θα σε σεβόμουν ίσως πιο πολύ.
Αν με άφηνες και στην ησυχία μου, να πάρω την απόφαση μου για την ζωή ή τον θάνατο μου, τότε θα είχαμε καταφέρει και αυτό το ρημάδι που λέγεται πολιτισμός.
Τι λες;
Θα σταματήσεις να κατηγορείς για τους φόβους σου όλους εμάς που δεν....τσιμπηθήκαμε;
Σχολιο.- σημασία δεν έχει μόνο η γνώμη, των 10 καθεστωτικών γιατρών της κυβέρνησης, αλλά η γνώση και ο δημόσιος διάλογος.
Αντιθέτως βλέπουμε προπαγάνδα από τα ΜΜΕ, με φόβο και τρόμο.
ξαναλέω, δεν γίνεται δημόσιος διάλογος και ενημέρωση, γίνεται προπαγάνδα, χωρίς δισταγμούς και ηθικούς φραγμούς.
Σχολιο.- Ε, εντάξει, δεν φτάνουν τα λεφτά για όλους τους γιατρούς. Πιάνουν τους 10 πιο πεινασμένους, τους βαπτίζει κυβέρνηση και ΜΜΕ κορυφαίους, και άσε τους ηλίθιους να τους ακούνε.
Σχολιο.- – Απαντήστε μου, εάν έχετε ίχνος νοημοσύνης... Εμβολιάσατε τον πληθυσμό για να έχει ανοσία ή να συνεχίσει ακόμη να φοβάται ότι θα αρρωστήσει από εκείνους που δεν μπολιάστηκαν; Δηλαδή IQ ραδικιού;
– Όχι, IQ ειδικού! Οι ειδικοί χρέωσαν την χώρα με 340 δις. Οι ειδικοί σού έβαλαν να πληρώνεις ενοίκιο στο ίδιο σου το σπίτι. Οι ειδικοί σού έκλεισαν το μαγαζί, την επιχείρηση και σου κατέστρεψαν την ζωή. Οι ειδικοί σου έκλεισαν την ΔΕΗ γιατί έκαιγε λιγνίτη, αλλά όλες οι χώρες που έχουν λιγνίτη εξακολουθούν να τον χρησιμοποιούν. Οι ειδικοί σού χάρισαν το Αιγαίο στους Τούρκους. Οι ειδικοί μοιράζουν τα δικά σου χρήματα στους αντικαταστάτες σου μετανάστες, αντί να τα παίρνεις εσύ που είσαι σε συνεχή οικονομική κρίση. Και το περίεργο είναι ότι τώρα οι ειδικοί ενδιαφέρονται για την υγεία σου κι ας ελαττώνουν το προσωπικό των νοσοκομείων κλείνοντας περισσότερα νοσοκομεία, αλλά δεν μπολιάζουν τους μετανάστες αντικαταστάτες σου παρά μόνον εσένα. Τί ρατσισμός κι αυτός, ντε... Ά, τώρα το κατάλαβαααα. Ίσως γι’ αυτό κάποιοι άλλοι ειδικοί εξαφάνισαν τις συντάξεις, επειδή προσπαθούν τώρα αυτοί εδώ οι ειδικοί να εξαφανίσουν και τους συνταξιούχους!
Έι, σε σένα μιλάω.
Εσύ, για πόσα τίποτα θα έκανες τα πάντα;
Μήπως θέλεις να συνεχίσω κι άλλο;
Σχολιο.- ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΜΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ,,ΟΤΑΝ ΟΝΟΜΑΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ... ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αφέλεια και η αδιαφορία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σήμερα
12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021
του Δημήτρη Καζάκη
Μας ρωτάνε ορισμένοι γιατί δεν ανταποκρινόμαστε σε ποικίλα καλέσματα για διαδηλώσεις εναντίον των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Ας το ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά. Το ΕΠΑΜ ανταποκρίνεται μόνο σε ενωτικά καλέσματα. Απ’ όπου κι αν προέρχονται. Δηλαδή σε καλέσματα συνεργασίας σε ισότιμη βάση ανάμεσα σε κόμματα, πολιτικούς σχηματισμούς, συλλογικότητες και απλούς πολίτες προκειμένου να προετοιμάσουμε βήμα, το βήμα μια λαϊκή πλειοψηφία ικανή να ανατρέψει το υφιστάμενο καθεστώς κατοχής και ολοκληρωτισμού, προκειμένου να υπάρξει μια πατριωτική, δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας.
Το ΕΠΑΜ δεν ανταποκρίθηκε ποτέ και ούτε πρόκειται να ανταποκριθεί σε καλέσματα προσώπων, ή ομάδων που συνεννοούνται στο παρασκήνιο και ύστερα καλούν τον κόσμο σε διαδηλώσεις εκτόνωσης και απελπισίας. Δεν είδαμε κανέναν από τους πλασιέ τέτοιων καλεσμάτων να ανταποκρίνεται σε καμιά πρωτοβουλία ενότητας δυνάμεων, ή συνεννόησης για από κοινού δράση. Δεν τους είδαμε επίσης να παίρνουν καμιά ανοιχτή και δημόσια πρωτοβουλία συνεννόησης όλων των διαθέσιμων συλλογικοτήτων, πολιτικών και κομματικών σχηματισμών προκειμένου να υπάρξει μια αποφασιστική μαζική αντίσταση και ανυπακοή των πολιτών.
Αν υπήρχε ένα κάλεσμα συντονισμού δράσης που απευθύνεται προς όλους, ακόμη και στα κόμματα της βουλής, με σκοπό την από κοινού οργάνωση μιας κλιμακούμενης ανυπακοής και αντίστασης των πολιτών στα μέτρα ολοκληρωτισμού στο όνομα της πανδημίας, το ΕΠΑΜ θα ανταποκρινόταν. Όπως έκανε πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις.
Δυστυχώς δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Αντίθετα, οι πλασιέ καλεσμάτων προς τους πολίτες για διαδηλώσεις δεν έχουν στο μυαλό τους μια κλιμακούμενη μαζική αντίδραση των πολιτών στα μέτρα ολοκληρωτισμού, ούτε τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να στήσουν εκδηλώσεις με μεγαλοστομίες και κραυγές χωρίς αντίκρισμα όπου κυριαρχεί το γνωστό απόφθεγμα «μπροστά πηγαίνει ο αρχηγός και πίσω του οι σκύλοι»! Θέλουν απλά εκδηλώσεις όπου θα στεφθούν κάποιοι αυτόκλητοι αρχηγοί του πλήθους, που – άκουσον, άκουσον – θα ζητήσουν τα κλειδιά του κοινοβουλίου, της χώρας και ότι άλλο τους κατεβάσει η κούτρα τους, ή ο αρρωστημένος ψυχισμός τους.
Επίσης, δεν ανταποκριθήκαμε ποτέ και δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε σε καλέσματα δήθεν ακομμάτιστων, που κρύβουν πάντα τις πιο ανίερες κομματικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες. Εμείς παλεύουμε για την ενότητα του λαού εναντίον των διαχωρισμών στις τάξεις του κι επομένως δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε σε καλέσματα που διαχωρίζουν τους πολίτες σε κομματισμένους και ακομμάτιστους. Η λογική αυτή δεν είναι παρά μια ακόμη παραλλαγή της πολιτικής του απαρτχάιντ, του κοινωνικού διαχωρισμού, του διαίρει και βασίλευε μέσα στο λαό.
Το ίδιο ακριβώς σενάριο είδαμε πώς λειτούργησε σε αμέτρητες περιπτώσεις την τελευταία ιδίως δεκαετία με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις κινητοποιήσεις για το λεγόμενο «μακεδονικό». Και τότε κάποιοι συνεννοούμενοι μεταξύ τους στο παρασκήνιο βγήκαν να καλέσουν τον κόσμο σε δήθεν ακομμάτιστες διαδηλώσεις εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι ακομμάτιστες αυτές διαδηλώσεις εξυπηρέτησαν άριστα τις κομματικές σκοπιμότητες πρώτα και κύρια της ΝΔ. Τα αποτελέσματά τους τα ζούμε σήμερα με την κυβέρνηση της ΝΔ να πηγαίνει σε ολοκλήρωση της προδοσίας.
Και τότε αντιταχθήκαμε αποφασιστικά σ’ αυτές τις πρακτικές. Έστω κι αν δυσαρεστήσαμε πολλούς. Έστω κι αν δώσαμε την ευκαιρία σε επιτήδειους να μας συκοφαντήσουν. Είχαμε προειδοποιήσει για το τι θα συμβεί. Και είχαμε αντιπροτείνει ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις εντός και εκτός κοινοβουλίου όχι μόνο για συμμετοχή, αλλά και για να τοποθετηθούν δημόσια στο θέμα. Η εξέλιξη είναι γνωστή.
Αντιταχθήκαμε τότε, όπως αντιτασσόμαστε και τώρα. Γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες επενδύουν στην απελπισία και την απόγνωση όσων ζητούν να «γίνει κάτι» και αδυνατούν να αντιληφθούν την ανάγκη για μια ενωτική πολιτική απάντηση στο καθεστώς. Τέτοια καλέσματα αφορούν κυρίως σε όσους αδυνατούν, ή είναι ανίκανοι, λόγω ιδεοληψίας, είτε λόγω ιδιοσυγκρασίας, να συμβάλουν στη συλλογικά οργανωμένη δουλειά μέσα στο λαό με σκοπό την ανατροπή της κατοχής και του ολοκληρωτισμού.
Γι’ αυτό και οι συγκεκριμένου τύπου εκδηλώσεις προσφέρονται μόνο για ψάρεμα στα θολά νερά της απελπισίας και της απόγνωσης, απ’ όσους ονειρεύονται μια νέα χούντα. Τη χούντα της δικής τους απόλυτης αλήθειας. Και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια μόνο σε ένα αποτέλεσμα: στην απογοήτευση και την αποστράτευση των πολιτών. Ακόμη κι αν κατορθώσουν να παρασύρουν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, όπως έγινε με τις κινητοποιήσεις για το «μακεδονικό», ή παλιότερα με τις διαδηλώσεις των «αγανακτισμένων».
Για εμάς ο μόνος ασφαλής και αποτελεσματικός δρόμος είναι η συλλογικά οργανωμένη δουλειά μέσα στο λαό με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου πλειοψηφικού ρεύματος πατριωτικής και δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας μέσα από την ευρύτερη δυνατή συνεργασία δυνάμεων, κομμάτων, συλλογικοτήτων και πολιτών. Χωρίς πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, χωρίς φέις κοντρόλ κατά την είσοδο, χωρίς πολιτικές απαρτχάιντ και διαχωρισμού σε δεξιούς και αριστερούς, σε κομματισμένους και ακομμάτιστους.
Ναι, είναι πολύ πιο δύσκολος δρόμος από τα γιούρια και τους φάγαμε, από τις κραυγές ανοησίας και τα εύκολα συνθήματα χωρίς καμιά ουσία και πρακτικό αντίκρισμα για τους πολίτες. Είναι πολύ πιο δύσκολο γιατί απαιτεί να κάνεις πέρα τους αρρωστημένους εγωισμούς, ή τα ψυχιατρικά σύνδρομα που στοιχειώνουν ορισμένους «υπερηλίκους νέους» – κατά τη γνωστή φράση του Ηλιόπουλου – που νομίζουν ότι έχουν οριστεί από την ιστορία, τον μεγάλο Γιαχβέ ή από την «φωνή του λαού», να ηγηθούν της σωτηρίας της πατρίδας.
Έστω κι αν δεν πιάνουν κάβο και δεν ξέρουν που παν’ τα τέσσερα, όπως λέει ο λαός μας.
Είναι επίσης πολύ πιο δύσκολο γιατί απαιτεί να ξεπεράσεις τις ιδεοληψίες και την περιχαράκωση της δικής σου αποκλειστικά απόλυτης αλήθειας. Έστω κι αν η ιστορία, αλλά και η εμπειρία –ιδίως των τελευταίων δέκα ετών– αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος. Τουλάχιστον για όσους δεν είναι επιτήδειοι, δηλαδή για όσους έχουν καλές, αγαθές προθέσεις και δεν έχουν βγει σε σαφάρι για αφελείς και ανόητους.
https://www.epamhellas.gr/afeleia-adiaforia-o-megalyteros-echthros-simera/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To πρακτορείο Reuters διέψευσε αναρτήσεις που κυκλοφόρησαν στο Twitter με φωτογραφία δήθεν από μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Μαλεκόν (παραλιακή λεωφόρος) της Αβάνας. Η φωτογραφία στην πραγματικότητα είναι δείχνει τις κινητοποιήσεις στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου κατά του Μουμπάρακ το 2011.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έπιασε το κόλπο των φερέτρων!
Δεν έπιασε το κόλπο της δίχρονης πλύσης εγκεφάλου!
Δεν έπιασε το κόλπο της οικονομικής ασφυξίας.
Δεν έπιασε το κόλπο της κατ΄ οίκον φυλάκισης
Δεν έπιασε το κόλπο της "κομματικής συναίνεσης"!
Δεν έπιασε, ούτε η τιμωρητική "νομολογία" των προστίμων, των αστυνομικών επιθέσεων, της καταναγκαστικής ανεργίας και της λογοκρισίας κάθε αντίθετης άποψης.
Παραδέχονται, τώρα, ότι οι "ψεκασμένοι" είναι πλειοψηφία, που δεν έχει πειστεί, που δεν μπορεί να ελεγχθεί και γι΄αυτό, πρέπει να απομονωθεί.
Και γι΄ αυτό, χρειάζονται συνεργούς.
Κατ΄αρχήν, την ελίτ, που συγκροτεί το σύστημα. Μετά, τον γείτονα, για να σου κλείνει την πόρτα, στα μούτρα, τον καταστηματάρχη, για να μην σε βάζει μέσα, τον εργοδότη ή τον Διευθυντή, που δεν θα σε δεχτεί στην δουλειά. "Αριοι και Εβραίοι".
Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια άλλη κάστα ανθρώπων, που θα επιβραβεύονται, από το σύστημα με "καθρεφτάκια", για να στραφούν εναντίον των συνανθρώπων τους, με φοβικά επιχειρήματα. Τους εμβολιασμένους.
Ομως, το Σύνταγμα ισχύει, για ΟΛΟΥΣ!
Και ΚΑΜΙΑ επιστροφή στον φασισμό, με οποιοδήποτε πρόσχημα, δεν μπορεί να το καταργήσει!
Ηρθε η ώρα να μιλήσουν, επιτέλους και οι σιωπηλοί Συνταγματολόγοι, και να προστατέψουν τα δικαιώματα των πολιτών.
Ν΄ αποτρέψουν τον διαχωρισμό της κοινωνίας! Να προστατέψουν την Δημοκρατία, που όταν αισθάνεται ότι απειλείται, απ΄ τον λαό, καταργεί την Δημοκρατία!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οπως φαίνεται οι Ιεράρχες τον τρίπλαραν έξυπνα τον Μητσοτάκη, που τώρα κουβαλάει μόνος του το βάρος ενός αισχρού απάρτχαιντ...

ΔΙΣ για εμβολιασμό: «Τον συστήνουμε, δεν είναι υποχρεωτικός, δεν συνιστά αμαρτία αν δεν εμβολιαστούμε»
13/07/2021 - 17:44
«Μόνο ο εκπρόσωπος τύπου της Συνόδου εκφράζει τις θέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας» αναφέρει η ανακοίνωση προσπαθώντας να σταματήσει την πολυφωνία στις τάξεις της
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε σήμερα και το αποτέλεσμα δια της εγκυκλίου ήταν να βρεθεί κάπου στην μέση αλλά και να προσπαθεί να σταματήσει την πολυφωνία στις τάξεις της αναφορικά με το ζήτημα των εμβολίων.
Έτσι προσπάθησε να αναχαιτίσει την κυβερνητική πίεση (που είχε βρει και συνεργάτες ανάμεσα σε ιεράρχες) και να πιέσει πνευματικά τους πιστούς να εμβολιαστούν με εμβόλια που ακόμα η επιστημονική κοινότητα ερευνά (εν αντιθέσει με ορισμένους που ζήτησαν δημοσίως να κηρυχθούν αμαρτωλοί οι πολίτες που δεν ήθελαν για κάθε λόγο να εμβολιαστούν αλλά και να αναχαιτίσει επίδοξους που προσπαθούν να εγκλωβίσουν την Ιερά Σύνοδο.
Έτσι στην έκδοση εγκυκλίου που θα διαβαστεί στους πιστούς θα συστήνεται ο εμβολιασμός, όχι ως υποχρεωτικός αλλά ως ελεύθερη επιλογή, όπως αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία ενημερώθηκε σήμερα από τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για την πορεία του κορωνοϊού (οι οποίοι εξήλθαν μάλλον δυασεστημένοι). Δεν έγινε καμία αναφορά από την ΔΙΣ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ιερέων.
Επίσης αποφάσισε η ΔΙΣ να ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή απάδουσα προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας και την μακραίωνη κανονική της Παράδοση προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών και η διακινδύνευση της υγείας όλων.
Συγκεκριμένα μετά το τέλος της συνάντησης η ΔΙΣ συνέχισε την Συνεδρία της και απεφάσισε:
α) Να αποσταλεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετική Εγκύκλιος προς τον Λαό με σκοπό την ενημέρωση των πιστών για την πνευματική και κανονική διδασκαλία της Εκκλησίας σε θέματα πανδημιών, συνιστώντας προσευχητική εγρήγορση και συχνή συμμετοχή στην λατρευτική Της ζωή.
β) Να συστήσει για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού.
γ) Να υπενθυμίσει ότι μόνη αρμόδια να εκφέρει τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί όλων των ανακυπτόντων θεμάτων είναι η Δ.Ι.Σ. ως η διαρκής «συνοδική φωνή», ο Εκπρόσωπος δε Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας είναι ο μόνος εκφραστής των αποφάσεών Της προς τα Μέσα της Ενημερώσεως.
δ) Να ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή απάδουσα προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας και την μακραίωνη κανονική Της Παράδοση προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών και η διακινδύνευση της υγείας όλων.
Μετά την συνάντηση, ο κ. Κικίλιας, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την φιλοξενία και την υποδοχή, δήλωσε ότι ζήτησε την στήριξη της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας μέσω ενημερωτικών δράσεων, έτσι ώστε όσοι έχουν αμφιβολία και φόβους, να εμβολιασθούν για να προστατευθεί το αγαθό της ζωής.
Ακολούθως ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε εποικοδομητική την συνάντηση και τόνισε ιδιαίτερα ότι αυτή την στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία, ήταν χρήσιμο να ζητηθεί ο υποστηρικτικός λόγος από την Ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας, με την οποία είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αλήθειας και ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα.
Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση τονίζοντας τα εξής: «Αφιερώσαμε λίγη ώρα για συζήτηση και για λήψη αποφάσεων, τόσο από την πλευρά των επισκεπτών εισηγητών, όσο και από την πλευρά των Μελών της ΔΙΣ, ώστε να βοηθήσουμε για το καλό του λαού μας. Ο κ. Υπουργός μάς μίλησε για πρακτικά θέματα και για σκέψεις αυτής της πορείας και για τα προβλήματα που παρουσιάζει η πανδημία.
Ο κ. Καθηγητής μάς μίλησε για θέματα κυρίως της ειδικότητάς του. Έγιναν ερωταπαντήσεις και ακούστηκαν πολλές τοποθετήσεις. Εκείνο που βγαίνει σαν συμπέρασμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι ότι όλοι θέλουμε η προσπάθεια να συνεχιστεί όσο μπορούμε, και η Εκκλησία θα κάνει αυτήν την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με τρόπο πατρικό, πατερικό με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση όλων αυτών των κακών αποτελεσμάτων και προβλημάτων που παρουσιάζει η πανδημία».
 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι και η Μέρκελ βρε ξεφτιλισμένοι νεο-φασίστες, ξεκαθάρισε ότι ΔΕΝ θα επιβληθούν σε καμία περίπτωση υποχρεωτικοί εμβολιασμοί...
Σχολιο.- Μα δεν υπάρχει κανένας λόγος οι κυβερνήσεις να αναλάβουν ένα τέτοιο ρίσκο . Καλύτερο αποτέλεσμα έχουν όταν καθιστούν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό οι επιχειρήσεις . Όλες οι επιχειρήσεις , με τον έναν ή τον άλλο τρόπο , είναι εξαρτημένες απο την εκάστοτε κυβέρνηση . Προς το παρόν έχουν εμφανιστεί οι "λαγοί" αυτής της τακτικής . Βολιδοσκοπούν τις αντιδράσεις . Το αργότερο ως τον Σεπτέμβρη θα έχει γενικευτεί αυτό το "φαινόμενο" .
Σχολιο.- Τα κοινωνικα αυτα τεστ δεν θα πεσουν φυσικα σε αχρηστια. Οποτε θελουν να βαλουν μια ολοκληρη κοινωνια στο γυψο, τσοοουπ, θα πεταν κι απο μια νεα μεταλλαξη του κοροιδοιου...
Σχολιο.- Μα όλη η "υστερία" με τον ιό αποσκοπεί σε πρώτο βαθμό στον έλεγχο των δημοκρατικών αντανακλαστικών της κοινωνίας και σε δεύτερο την φτωχοποίηση των υποκειμένων .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νάτοςςςςς κι ο άλλοςςςςς ο ΝΑΖΙ..... Υπουργός Εσωτερικών!! Tο μαύρο φίδι... Τυχαίο ?
Μ.Βορίδης: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο»!
13/07/2021 - 10:55
Υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε όλο το Δημόσιο προανήγγειλε ο Μ.Βορίδης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ενδιαφέρουσα είδηση που τρόπον τινά δείχνει -δυστυχώς- τα λιγοστά περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης εθνικής πολιτικής του κ. Δένδια... δέσμιου των συμβατικών ΄συμμαχικών΄ μας υποχρεώσεων...
Ria-Novosti: Νέα βέλη Ρωσίας κατά Ν.Δένδια για στήριξη της ψυχροπολεμικής Ουκρανίας
12/7/2021
Νέα βέλη κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προσωπικά κατά του Ν.Δένδια εξαπέλυσε το ημιεπίσημο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.
Συγκεκριμένα το Ria-Novosti αναφέρει:
”Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά από συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του, δήλωσε ότι η Αθήνα υποστηρίζει την πολιτική του Κιέβου για ενίσχυση των δεσμών με το ΝΑΤΟ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πραγματοποιήσει μια σειρά πρακτικών μέτρων για την εφαρμογή αυτής της βασισμένης σε αρχές προσέγγισης. Αυτή η προσέγγιση βασίζεται στην καταδίκη της παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, και στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως απάντηση στην κρίση στην Ουκρανία”, αναφέρουν οι Ρώσοι.
Εμείς, επίσης, στηρίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας για ενίσχυση των δεσμών με το ΝΑΤΟ. Και συμμετέχουμε ενεργά στα μέτρα διασφάλισης για την Ουκρανία μέσω της αεροπορικής βάσης μας στο Άκτιο, της περιοδικής παρουσίας του πολεμικού μας Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα και γενικά με τις δυνάμεις με τις οποίες συνεισφέρουμε σαν μόνιμο μέλος του ΝΑΤΟ”, καταλήγει το Ria Novosti, το οποίο αναπαρήγαγε τις δηλώσεις Δένδια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελλάδα και Εσθονία, μόνες στην Ευρώπη, αρνούνται αύξηση κατώτατου μισθού
12/7/2021
Μία πολύ κακή εξέλιξη έρχεται για τους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα μέχρι τέλος του μήνα.
Οι πληροφορίες  είναι σαφείς.
Η κύρια εισήγηση της κυβέρνησης – η οποία πολύ δύσκολα αλλάζει – είναι να διατηρηθεί ο κατώτατος μισθός στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή στα 650 ευρώ.
Και αυτό με την δικαιολογία ότι λόγω κορωνοιού, υψηλής ανεργίας και αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, θα είναι επικίνδυνο και πρόωρο να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.
Έως το τέλος του μήνα Ιουλίου θα πρέπει να υπάρξει βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας η σχετική εισήγηση για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού.
Έχει αναβληθεί πολλές φορές και πλέον δεν μπορεί να πάει άλλο πίσω.
Εκτός αν η κυβέρνηση το αναβάλει όπως και τα μνημόνια συνεργασίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς δεν θέλει να φέρει αντιδράσεις σε κόμμα και κοινωνία.
Ελλάδα και Εσθονία, οι μόνες χώρες που δεν αυξήσανε τον κατώτατο μισθό
Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η Ελλάδα είναι μαζί με την Εσθονία τα μοναδικά μέλη της Ε.Ε που δεν έχουν προχωρήσει σε έστω και μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού για την περίοδο 2020-2021.
Όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρω Ένωσης, παρά το γενικευμένο καθεστώς της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, αύξησαν έστω και λίγο τον κατώτατο μισθό. Και για λόγους ψυχολογίας αλλά και γιατί αυξήθηκε ο τιμάριθμος. Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση κυριάρχησε η γραμμή ΣΕΒ – την οποία διατηρεί ο Α. Σκέρτσος ως πρώην Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου – που δεν ήθελε αύξηση του κατώτατου μισθού.
Ωστόσο, για την κυβέρνηση θα είναι άλλο ένα πλήγμα στο λαϊκό της προφίλ.
Και αυτό διότι:
Πριν λίγες μέρες ψήφισε τον νέο εργασιακό νόμο που αναγκάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν 10ωρα χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες σε χρήμα αλλά σε ρεπό.
Άραγε ένας εργαζόμενος των 650 ευρώ, θα μπορεί στο τριήμερο να χαλάσει λεφτά; Μάλλον όχι.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μιλάει για την ανάπτυξη που έρχεται και να μην την μοιράζει στους πολίτες
Επίσης, η κυβέρνηση ευαγγελίζεται μία τεράστια εισροή κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ενώ επικαλείται συνεχώς διεθνείς εκθέσεις και οργανισμούς που λένε ότι η Ελλάδα το επόμενο διάστημα θα έχει μεγάλη ανάπτυξη.
Γιατί αυτό να μην συνοδεύεται και με αύξηση στο εισόδημα του χαμηλόμισθου;
Αφού ούτως ή άλλως η αύξηση του κατώτατου δεν έχει δημοσιονομικό αποτύπωμα στην οικονομία, δεν προσθέτει χρέη στην κυβέρνηση.
Άλλωστε, το Σχέδιο Ανάκαμψης που φέρνει η κυβέρνηση , ουσιαστικά προορίζεται για λίγους επιχειρηματίες και συμφέροντα.
Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα οδεύουν προς εξαθλίωση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με πανδημία, με 13.000 νεκρούς, ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που μείωσε τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία 572 εκατομμύρια σε σχέση με το 2020. 
Με πανδημία, με 13.000 νεκρούς, με μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που βγήκε χτες και προανήγγειλε κλείσιμο δημοσίων νοσοκομείων, δηλώνοντας “Έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία, μερικές φορές, περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. Δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν ένα νοσοκομείο στην πόλη τους”.
Ο Μητσοτάκης τα κάνει όλα αυτά, όσο το πόπολο έχει επιδοθεί σε έναν κανιβαλιστικό κοινωνικό αυτοματισμό - παλιά του τέχνη κόσκινο, για το αν για το θανατικό φταίνε οι νέοι, οι γέροι, όσοι πήγαιναν στα μαγαζιά όταν άνοιγαν τα μαγαζιά, όσοι πήγαιναν βόλτα όταν επιτρεπόταν να πάνε βόλτα,όσοι προσπάθησαν να πάνε το Πάσχα στα χωριά τους,όσοι κατέβαζαν τη μάσκα κάτω από τη μυτούλα, και,τώρα τελευταία, οι ανεμβολίαστοι.
Ο Μητσοτάκης τα κάνει όλα αυτά γιατί μπορεί.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό κάποιος που είναι εμβολιασμένος κατά της COVID-19, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό σε σύγκριση με κάποιον που δεν είναι, δήλωσε πριν λίγες μέρες ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος
, Ως εκ τούτου, τόνισε, μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας, δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς στα μέτρα."
Να το πούμε και στους "προοδευτικούς μεσοαστους αριστερούς και ελευθεριακους "που κάνουν αστειακια του στυλ "απαγορεψτε και την είσοδο σε εκκλησίες για τους ανεμβολιαστους"..
Απαγορεψτε και τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία,και τα ΜΜΜ ,να πεθάνουμε από την πείνα ,μην μολυνθειτε Ω εμβολιασμενοι 
ΜΟΥΓΓΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ 
Υποκριτές
Δειλά ανθρωπάκια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοινώθηκε το έκτρωμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού από τα πολιτικά εκτρώματα που δυστυχώς κυβερνούν την χώρα. 
Όσοι αφελέστατα πιστέψουν ότι τελειώνει εδώ η ιστορία κάνουν τεράστιο λάθος.
Η υποχρεωτικότητα αυτή είναι μόνο η αρχή!
Εφόσον το επιτρέψουν τα σωματεία αλλά και ατομικά ο καθένας να περάσει θα το βρίσκουμε μπροστά μας σε όλη μας τη ζωή!
Ότι έχει ανακοινωθεί είναι παράνομο και το γνωρίζουν! Ποντάρουν στο φόβο και πιστεύουν ότι μέχρι να έρθουν οι ημερομηνίες οι περισσότεροι θα εμβολιαστούν με το ζόρι. Όλα αυτά βέβαια θα καταπέσουν στα δικαστήρια.
Οι μάσκες έχουν πέσει πλέον για όλους, τώρα μένει να δούμε τι θα κάνουν τα σωματεία και οι ομοσπονδίες που ανήκουν οι εργαζόμενοι.
Ο εμβολιασμός δεν είναι εκβιασμός είναι δικαίωμα και επιλογή του καθένα!
Το ότι υποστηρίζουμε την ελευθερία την δημοκρατία και την αυτοδιάθεση του σώματος του καθενός δεν σημαίνει ότι είμαστε εναντίον των εμβολίων. Είμαστε εναντίον όμως των φασιστών που βρίσκονται πίσω από τέτοιες αποφάσεις.
Είστε κοινοί εκβιαστές και καταπατητές του Συντάγματος.
Είστε η ντροπή της Δημοκρατίας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



διαδήλωση με 2000 άτομα στην Κούβα έχουν δημοσιευτεί παντού στα καθεστωτικά διεθνή ΜΜΕ ενώ επικρατεί ΣΙΓΗ για την γενοκτονία του λαού της Υεμένης που βομβαρδίζεται εδώ και 7 χρόνια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θεσσαλονίκη: Απαγχονισμένος  στο γραφείο του βρέθηκε ο καθηγητής, και πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ιωάννης Καζάζης
Απαγχονισμένος στο γραφείο του στο κτήριο της αντιδημαρχείας Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Καλαμαριάς εντοπίστηκε ο Ιωάννης Καζάζης.
13 Ιουλίου 2021 17:15
Νεκρός βρέθηκε ο πρωί της Τρίτης ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ιωάννης Καζάζης στο κτήριο της Αντιδημαρχείας Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Καλαμαριάς.
Τον 73χρονο εντόπισε απαγχονισμένο, συνάδελφός του, ο οποίος και κάλεσε άμεσα την αστυνομία.
Η Αστυνομία αποδίδει σε απαγχονισμό την αιτία θανάτου του Ιωάννη Καζάζη και σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.
Θλίψη και οδύνη για την απώλεια εξέφρασε ο πρύτανης του Αριστοτελείου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.
 Η αυτοκτονία του Ι. Καζάζη, Προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με εξαίρετες σπουδές και πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, αφήνει σημαντική παρακαταθήκη στη σύγχρονη γλωσσική διδασκαλία. 
Πιθανόν δεν άντεξε πια την διάλυση της Ελληνικής Γλώσσας, την διάλυση του Ελληνικού Έθνους, την διάλυση του Ελληνικού Λαού, και αποφάσισε να δώσει τέρμα στη ζωή του.
Διέδιδε την Ελληνική Γλώσσα την οποία αγαπούσε όχι πια στους Έλληνες, αλλά σε ξένους λαούς.
Για την "τεράστια παρακαταθήκη του Ιωάννη Καζάζη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την ανεκτίμητη συμβολή του στην ενίσχυση των ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό έκανε λόγο ο κ. Παπαϊωάννου", εκφράζοντας συλλυπητήρια στους οικείους του.
Αυτό είναι το βιογραφικό του Ιωάννη Καζάζη
Ο Ιωάννης Καζάζης του Νικολάου (1947) σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο University of Illinois και στο Yale U. Fellow στο Centre for Hellenic Studies του Harvard και Visiting Professor στο University of Maryland. Από το 1979 έως 2014, Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ. Από το 1994 Αναπληρωτής Πρόεδρος και εν συνεχεία Πρόεδρος του "Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας", και Διευθυντής του Τμήματος Λεξικογραφίας. 2010-2014: Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίτιμος Καθηγητής και Διδάκτωρ του "Κρατικού Πανεπιστημίου Κουμπάν" της Ρωσίας.
Συνέγραψε για τον Ηρόδοτο, τον Δημοσθένη, το Αρχαϊκό Έπος, το Επίγραμμα, και την Ιστορία των Ελληνικών Σπουδών από την Αναγέννηση ως σήμερα στη Δύση και στη Ρωσία. Ως διευθυντής της συντακτικής ομάδας εξέδωσε τους τόμους 15-21 του Λεξικού της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας 1100-1669 ("Λεξικού Κριαρά"), καθώς και τρίτομη Επιτομή του.



Δήμαρχος Καλαμαριάς για Ιωάννη Καζάζη: Έμοιαζε να θέλει να κλείσει εκκρεμότητες
"Έμοιαζε να θέλει να κλείσει τις όποιες εκκρεμότητες είχε πριν τις διακοπές του, αλλά όπως αποδείχθηκε τις έκλεινε για άλλο λόγο" σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς για τον Ιωάννη Καζάζη που βρέθηκε απαγχονισμένος.
13 Ιουλίου 2021 23:09
Τη σορό του καθηγητή Ιωάννη Καζάζη, ο οποίος βρέθηκε απαγχωνισμένος στο γραφείο του την Δευτέρα, εντόπισε υπάλληλος της αντιδημαρχίας, ο οποίος -όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες- κατέβηκε τυχαία στο υπόγειο, σε έναν χώρο όπου δεν υπήρχε ποτέ μεγάλη κίνηση.
Όπως μάλιστα περιγράφει ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, «εάν δεν τον είχε βρει τυχαία ο υπάλληλος, πιθανόν να μην τον βρίσκαμε άμεσα. Εγώ για παράδειγμα δεν έχω κατέβει ποτέ σε εκείνο το υπόγειο. Είναι ένας βοηθητικός χώρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στον οποίο ζήτημα αν κυκλοφορεί άνθρωπος μια φορά ανά δεκαήμερο».
Στο μεταξύ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομίας αλλά και το πόρισμα του ιατροδικαστή το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την απουσία γραπτού μηνύματος που θα έλυνε το μυστήριο.
«Χθες συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο στο κτίριο, ενώ σήμερα ξεκινούσε η καλοκαιρινή του άδεια. Του ζητήσαμε την παρουσίαση που έκανε πρόσφατα για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Καλαμαριάς και μας την έστειλε με e-mail. Έμοιαζε να θέλει να κλείσει τις όποιες εκκρεμότητες είχε πριν τις διακοπές του, αλλά όπως αποδείχθηκε τις έκλεινε για άλλο λόγο» προσθέτει ο κ. Δαρδαμανέλης.
Σε ερώτηση για το αν ο Ι. Καζάζης, ήταν ένας άνθρωπος κλειστός που δεν εξωτερίκευε εύκολα διαθέσεις και συναισθήματα, ο δήμαρχος Καλαμαριάς είπε στο GRTimes πως «ποτέ δεν διακρίναμε κάτι που να προμήνυε το σημερινό γεγονός. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ποτέ δεν πήγαινε την κουβέντα σε προσωπικά ζητήματα. Έψαχνε τρόπο -και αυτό ήθελε μόνο- να προβάλλει τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Μεταξύ μας η κουβέντα δεν πήγαινε πουθενά αλλού. Ήταν τελείως απορροφημένος και αφοσιωμένος σε αυτό που έκανε».
Τέλος αναφερόμενος στο συνολικό προφίλ του προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, υπογράμμισε πως «ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε πάντα να προσφέρει. Τεράστιος γνώστης και υπέρμαχος της ελληνικής γλώσσας, την οποία ήθελε να καταγράψει και στη συνέχεια να διαφημίσει στο εξωτερικό. Πρόσφερε με μεγάλη διάθεση και ανιδιοτέλεια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του δήμου Καλαμαριάς αλλά και στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Όλοι όσοι τον γνώρισαν είχαν μόνο καλά λόγια να πουν γι’ αυτόν».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βοβολης. 
Ο κολλητός του Πατούλη και το γαλάζιο παιδί της ΝΔ.
Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.
Από δεκανικια χορτάσαμε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΥΒΑ
Αμεση λαϊκή κινητοποίηση απέναντι στο νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο
Διαδηλώσεις απάντησης στις «διαμαρτυρίες» που ενορχήστρωσαν αντεπαναστατικές ομάδες με τη στήριξη των ΗΠΑ
Με άμεση κινητοποίηση και λαϊκές διαδηλώσεις υπεράσπισης της Κουβανικής Επανάστασης την Κυριακή σε όλες τις περιφέρειες και τις πόλεις του νησιού, μετά από κάλεσμα του ΚΚ Κούβας, δόθηκε απάντηση στο εξελισσόμενο νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο ενάντια στην Κούβα και στον λαό της, το οποίο εκδηλώθηκε την ίδια μέρα με την πρόκληση αντιδραστικών διαδηλώσεων με συνθήματα αντικομμουνιστικά και για την ανατροπή της κυβέρνησης.
Εκμεταλλευόμενες τις δυσκολίες και τις ελλείψεις που προκαλούν ο απάνθρωπος οικονομικός αποκλεισμός της Κούβας από τις ΗΠΑ και οι ασφυκτικές πρόσθετες κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ, και τις οποίες διατηρεί στο ακέραιο η κυβέρνηση Μπάιντεν σε συνθήκες πανδημίας, διάφορες αντεπαναστατικές ομάδες μέσα στην Κούβα, σε άμεση σύνδεση με κεντρικά επιτελεία των ΗΠΑ και με την αντικουβανική μαφία με έδρα το Μαϊάμι, προετοίμαζαν εδώ και καιρό την οργάνωση «λαϊκών διαμαρτυριών».
Καμουφλαρισμένες πίσω από προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού, που έχουν ενταθεί από τα τέλη Ιούνη ως αποτέλεσμα ακριβώς των πολύμορφων συνεπειών του βάρβαρου αποκλεισμού από τις ΗΠΑ, αλλά και πίσω από την τρέχουσα έξαρση της πανδημίας (για τα δεδομένα της Κούβας, η οποία με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά συνολικά περίπου 1.500 θανάτους από την αρχή της πανδημίας), οι εν λόγω αντεπαναστατικές ομάδες οργάνωσαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καμπάνιες με συνθήματα όπως «SOS Cuba» και «SOS Matanzas» (η περιφέρεια με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού) και απευθύνουν καλέσματα για «ανθρωπιστική επέμβαση» και «ανθρωπιστικούς διαδρόμους».
Ξεκινώντας με ένα τέτοιο «περιτύλιγμα», την Κυριακή ενορχήστρωσαν στην Αβάνα και σε ορισμένες άλλες πόλεις διαδηλώσεις με αντεπαναστατικά συνθήματα, του τύπου «Κάτω η δικτατορία», οι οποίες προκειμένου να εντείνουν την προβοκάτσια κατέληξαν σε πολλές περιπτώσεις σε επιθέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας, σε βανδαλισμούς και πλιάτσικο σε καταστήματα.
«Οι δρόμοι ανήκουν στους επαναστάτες και όχι στους μισθοφόρους»
Αμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚ Κούβας, με τον Α' Γραμματέα της ΚΕ και Πρόεδρο της χώρας Μιγκέλ Ντίας - Κανέλ να απευθύνει με διάγγελμά του κάλεσμα «σε όλους τους επαναστάτες της χώρας μας, σε όλους τους κομμουνιστές, να βγουν στους δρόμους σε κάθε μέρος όπου πραγματοποιούνται τέτοιες προβοκάτσιες σήμερα, από τώρα και όλες αυτές τις μέρες (...) Δεν θα παραδώσουμε την κυριαρχία μας, ούτε την ανεξαρτησία του λαού, ούτε την ελευθερία αυτού του έθνους».
Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα, μέλη του ΚΚ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας, εργαζόμενοι και λαϊκές δυνάμεις, διαδήλωσαν στην Αβάνα και σε όλο το νησί με συνθήματα υπέρ της Κουβανικής Επανάστασης, με σημαίες της Κούβας και της 26ης Ιούλη, φωνάζοντας «Οι δρόμοι ανήκουν στους επαναστάτες και όχι στους μισθοφόρους».
Ο ίδιος ο Μ. Ντίας - Κανέλ, μαζί με άλλα στελέχη του ΚΚ Κούβας, μετέβη στον δήμο Σαν Αντόνιο ντε λος Μπάνιος, στην επαρχία Αρτεμίσα (26 χλμ. από την Αβάνα), όπου οργανώθηκε η πρώτη από τις «λαϊκές διαμαρτυρίες» από τις αντεπαναστατικές ομάδες. Εκεί συνομίλησε με κατοίκους, διαχωρίζοντας όπως είπε τον κόσμο που βιώνει τις δυσκολίες και ζητά απαντήσεις, από τις ομάδες που εκμεταλλεύονται αυτές τις δυσκολίες για να χειραγωγήσουν.
Οπως επεσήμανε και στο διάγγελμά του, οι ενορχηστρωτές αυτών των προβοκατόρικων δράσεων, που επικαλούνται λαϊκά προβλήματα, «έχουν για πρότυπο την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, των ιατρικών υπηρεσιών, της Εκπαίδευσης». Αναφερόμενος στον ρόλο των ΗΠΑ και στις επιθέσεις τους ενάντια στην Κούβα, πρόσθεσε: «Τους ενοχλεί πολύ εδώ και 60 χρόνια το παράδειγμα της Κουβανικής Επανάστασης», γι' αυτό και «έχουν επιβάλει έναν αποκλεισμό άδικο, εγκληματικό, απάνθρωπο, που γίνεται ακόμα χειρότερος σε συνθήκες πανδημίας».
Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με στελέχη του Κόμματος και της κυβέρνησης, δίνοντας απάντηση σε αντιδραστικά επιτελεία που ισχυρίζονται ότι το ΚΚ Κούβας κάλεσε στους δρόμους «τον λαό απέναντι στον λαό», ο Μ. Ντίας - Κανέλ ανέφερε: «Εμείς καλέσαμε τον λαό να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, την Επανάστασή του».
Υπουργοί της κυβέρνησης αναφέρθηκαν επίσης εκτενώς στις μεγάλες προσπάθειες να αποκατασταθούν βλάβες στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν προκαλέσει διακοπές από τις 21 Ιούνη, κόντρα στα μεγάλα εμπόδια που θέτει ο αποκλεισμός των ΗΠΑ σε πρόσβαση σε τεχνολογία και πιστώσεις για επισκευές, σε καύσιμα για την ηλεκτροπαραγωγή κ.ο.κ.
Εκτενής αναφορά έγινε ακόμα στις οργανωμένες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μεταξύ άλλων με τη μετατροπή ξενοδοχείων σε νοσοκομεία, αλλά και με τις κινήσεις επιτάχυνσης του εμβολιασμού, με τα πέντε εμβόλια που κατάφερε να αναπτύξει η ίδια η Κούβα, κόντρα στον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ.
Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες εγκρίθηκε για κατεπείγουσα χρήση το κουβανέζικο εμβόλιο «Abdala», το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 που αναπτύχθηκε, παρασκευάζεται και θα χρησιμοποιηθεί σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Σύμφωνα με την κρατική φαρμακευτική «BioCubaFarma», το «Abdala» κατέγραψε αποτελεσματικότητα 92,28%.
Παρεμβάσεις ΗΠΑ - ΕΕ υπέρ του προβοκατόρικου σχεδίου
Σπεύδοντας άμεσα να «αξιοποιήσει» το νέο προβοκατόρικο σχέδιο των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χτες ότι «οι ΗΠΑ συμπαραστέκονται στον λαό της Κούβας και στο αίτημά του για ελευθερία και απαλλαγή από την τραγική λαβή της πανδημίας και τις δεκαετίες καταστολής και οικονομικών δεινών που υπέστη από το αυταρχικό καθεστώς».
Την ίδια ώρα που η κυβέρνησή του διατηρεί εν μέσω πανδημίας τον βάρβαρο αποκλεισμό και όλες τις πρόσθετες εγκληματικές κυρώσεις της κυβέρνησης Τραμπ, ο Μπάιντεν αναφέρει προκλητικά ότι «οι ΗΠΑ καλούν το κουβανικό καθεστώς να ακούσει τους πολίτες και να υπηρετήσει τις ανάγκες τους σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, και όχι να πλουτίζει το ίδιο»...
Από κοντά, η αντικουβανική μαφία που δρα στις ΗΠΑ οργάνωσε αντίστοιχη αντικομμουνιστική διαδήλωση στο Μαϊάμι, με τον δήμαρχο Φρ. Σουάρες να καλεί τις ΗΠΑ «να αναλάβουν δράση», ισχυριζόμενος ψευδώς ότι η στρατιωτική αστυνομία της Κούβας πυροβολεί άοπλους διαδηλωτές...
Στον «χορό» των παρεμβάσεων προστέθηκε και η ΕΕ, με τον επικεφαλής της ευρωενωσιακής διπλωματίας Ζ. Μπορέλ να εμφανίζεται ως υπερασπιστής του «δικαιώματος ειρηνικής έκφρασης του κουβανικού λαού» και να καλεί την κουβανική κυβέρνηση «να ακούσει αυτές τις διαμαρτυρίες δυσαρέσκειας»...
Από την πλευρά της Ρωσίας, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε ότι «θεωρούμε απαράδεκτη την εξωτερική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους, όπως και άλλες καταστροφικές ενέργειες που θα ενθάρρυναν την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στο νησί».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΞΕΦΥΓΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! «ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ θα ελέγχουν αν οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί...»
13/7/2021 – 17.34
Αποφασισμένη να σφίξει τον κλοιό τραβώντας την κατάσταση στα άκρα, γύρω από όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, είναι η κυβέρνηση, όπως φαίνεται και από τα μέτρα για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, που εξειδίκευσαν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί...
Μεταξύ άλλων και παρά τις αντιδράσεις, που αναμένεται να προκληθούν, δίνεται πλέον το δικαίωμα στους εργοδότες να ζητούν πληροφόρηση σχετικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων.
Μέχρι πρότινος ο εργοδότης, τύποις, δεν μπορούσε να απαιτήσει να ενημερωθεί από τον εργαζόμενο σχετικά με το αν αυτός υποβλήθηκε σε εμβολιασμό, ούτε να του χορηγηθεί αντίγραφο του πιστοποιητικού εμβολιασμού, καθώς αυτό συμπεριλαμβάνεται στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας.
Τώρα ωστόσο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση σχετικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων, αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.
Είναι κάτι που επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων για την εστίαση και την ψυχαγωγία αλλά και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης, ότι ένα από τα τρία σηματάκια που θα μπορούν κατεβάσουν οι επιχειρηματίες από το gov.gr θα μπορεί να πληροφορεί ο επιχειρηματίας τους πελάτες του για το αν όλο το προσωπικό του είναι εμβολιασμένοι ή όχι.
«Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο καθένας μας να κρίνει εάν θέλει να εισέλθει σε ένα κλειστό χώρο ή όχι, και θα γνωρίζει ακριβώς και το μέγεθος του κινδύνου που αναλαμβάνει», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους δημοσίους υπαλλήλους»
Η ανακοίνωση ότι σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση σχετικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων, μεταξύ άλλων εγείρει και το ερώτημα αν θα επιβληθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους δημοσίους υπαλλήλους.
Ένα θέμα που δεν είναι, αυτήν τη στιγμή, στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά προφανώς είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.
Αναφερόμενος στο μέτρο της αναστολής εργασίας σε όσους είναι ανεμβολίαστοι, ο κ. Βορίδης σημείωσε, σύμφωνα με την ertnews, ότι αυτό δεν μπορεί να είναι επ’ άπειρον, αλλά αποτελεί μία περίοδο προσαρμογής που δίνεται για την επιχείρηση και τον εργαζόμενο προκειμένου να αποφασίσουν περαιτέρω.
Από τη μία μέρα στην άλλη, χωρίς μισθό
Η παροχή δικαιώματος στον εργοδότη να πληροφορείται εαν ο εργαζόμενος έχει εμβολιαστεί η όχι, σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις για επιβολή αναστολής εργασίας χωρίς αποδοχές, σε εργαζόμενους σε γηροκομεία και δομές υγείας, εντείνει τους φόβους για τυχόν άνοιγμα του δρόμου για απολύσεις όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. 
Το θέμα αυτό άλλωστε, έχει τεθεί παλαιότερα, από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος είχε σημειώσει πως ο λόγος που κάνουμε το εμβόλιο δεν είναι μόνο προσωπικός. «Είναι και συλλογικός και κοινωνικός». Ο ίδιος είχε πει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο και καμία πρόθεση να νομοθετήσει και να βάλει άρθρο σε κάποιο νόμο για απόλυση ανθρώπων που δεν εμβολιάστηκαν». Είχε προσθέσει δε ότι «στην υπάρχουσα νομοθεσία, υπάρχει διάταξη για απόλυση υπαλλήλου που θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί είναι καλό στην ζωή να ξέρεις ότι έχεις και υποχρεώσεις και όχι μόνο δικαιώματα».
Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας έχει καταγραφεί μια απόλυση εργαζομένου που αρνήθηκε να εμβολιαστεί. Πρόκειται για την περίπτωση του φυσικοθεραπευτή του γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, η σύμβαση του οποίου λύθηκε με απόφαση του Μητροπολίτη Γερμανού εξαιτίας αυτής της άρνησής του. Μάλιστα η κίνηση αυτή, όπως είπε ο Μητροπολίτης, είχε ως στόχο να προστατεύσει την υγεία των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο της Ι. Μ. Ηλείας στη Γαστούνη, καθώς και των εργαζομένων στο ίδρυμα.
Περισσότερο «τρανταχτή», είναι η περίπτωση που καταγράφηκε στις ΗΠΑ, όπου στο νοσοκομείο Houston Methodist, περίπου 150 υπάλληλοι που είχαν αρνηθεί το εμβόλιο, απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι, o Ομοσπονδιακός Δικαστής δεν δικαίωσε τους απολυμένους υπαλλήλους που κατέθεσαν αγωγή ζητώντας την επαναπρόσληψή τους, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς τους, ότι τα εμβόλια είναι «πειραματικά και επικίνδυνα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοίγουν τα στόματα για τους νεκρούς από τα θεϊκά μπόλια...
 ΚΙ ΑΛΛΟ! «ΠΕΘΑΝΕ ο ξάδελφός μου μετά το εμβόλιο...»
Ο ξαδερφος μου 45 χρονών Δευτέρα έκανε την πρώτη δόση Pfizer, ξέρετε αυτό το αθώο, Πέμπτη πέθανε…πορισμα αυτών των καραγκιόζηδων θερμοπληξια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ! «ΟΠΟΙΟΣ δεν εμβολιαστεί να παραιτηθεί μόνος του πριν τον απολύσουμε...»
Μήνυμα ΕΦΙΑΛΤΗ από την ΣΠΑΡΤΗ!
Το σχολιάζω επειδή είναι από την ΣΠΑΡΤΗ !! ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ έχω και έχουμε όλοι οι Έλληνες προηγούμενα !!
Το μόνο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος σήμερα εκτός από το να εκτεθεί ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ κε ΣΚΛΗΚΑ !! ... είναι να γίνει ΡΙΨΑΣΠΙΣ !! αυτό αφορά όσους διανοηθούν να παραιτηθούν !!
Μόνο με ΑΠΟΛΥΣΗ θα φύγετε από την επιχείρηση την οποία θα δώσετε στο δικηγόρο σας !!
Θα σας πληρώνει μέχρι να φαληρίσει, αφού αποφάσισε να αυτόκατατάξει τον εαυτό του στη λίστα των ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΥΠΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ 2021 !
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΕ ΣΚΛΗΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ ! και επέτρεψες σε κάποιον ανόητο δικηγορίσκο να συντάξει επιστολή όπου έχει την λέξη ΣΠΑΡΤΗ και ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΑΙ στην ίδια σελίδα !!
Ο ιατρικός λόγος είναι ένας και είναι κοινός για όλους !!
ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ θα την βρείτε στην ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ !!
... και στον κώδικα που αναφέρεται στα ανθρώπινα δικαιώματα!
Ούτως ή άλλως μέχρι το 2023, όποιος αρέσκεται σε πειράματα μπορεί να το κάνει χωρις να σας ρωτήσει !!
Και τελικά και μόνο «εμβολιασμένους» να έχετε στην επιχειρηση σας πάλι όλοι μπορούν να νοσήσουν και να μεταδώσουν !!
Όποτε το μόνο που δηλώνεται με αυτή την επαίσχυντη επιστολή προς εργαζόμενους είναι ότι είστε πρώτα εσεις ΡΗΨΑΣΠΙΣ για πολλούς λογους που δεν θα καταλάβετε και να τους εξηγήσω και δεύτερον η ταχύτητα με την οποία ανταποκριθήκατε σε τέτοια ΠΕΡΣΙΚΑ καλέσματα επιχειρηματικής συμμαχίας σας κατατάσσει στους ΕΦΙΑΛΤΕΣ !!
Να χαίρεστε τους τίτλους σας !!
Τα υπόλοιπα θα τα φροντισει η αγορά των Σπαρτιατών !!
Θα έχουμε σίγουρα την ευκαιρία να κάνουμε τη συζήτηση περί ΡΙΨΑΣΠΙΔΩΝ και ΕΦΙΑΛΤΩΝ με τον κο ΑΔΩΝΗ - λάτρη της αρχαίας Ελλάδας από ότι θυμάμαι !!
Να την παρακολουθήσετε κε ΣΚΛΗΚΑ !!
Η ανάρτηση ΕΙΝΑΙ προς διαμοιρασμό !!
Άντε γιατί η πολύ βλακεία, έχει και ορια !