Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Σαββατο 23 Οκτωβριου 2021


Δυο αντικρουομενες ειδησεις, που συνεπεσε να δημοσιευτουν διπλα διπλα, μονον κ μονον για να σας κανουν να αναρωτηθειτε: που κρυβεται η αληθεια τελικα..?

Απο τη μια 100+ επιστημονες της ΝΑSA, με τα υψηλοτερα IQ της οικουμενης και με διαβαθμισεις απορρητου, παραιτουνται επειδη αρνουνται να δεχθουν το bullying της υποχρεωτικοτητας του ενφολιου.

Απο την αλλη, ενας πλαστικος χειρουργος με το σημαδιακο επιθετο Εξαδακτυλος, χαρακτηριζει διανοητικα καθυστερημενους, τους ανεμβολιαστους.

Τα συμπερασματα, δικα σας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλες οι χώρες παγκοσμίως καταγράφουν ΑΝΕΞΉΓΗΤΗ αύξηση θανάτων οι οποίοι ΔΕΝ σχετίζονται με τον κορονοϊό....!!!!!!!!!

Στην Ελλάδα μόνο έχουμε 20.000 παραπάνω θανάτους απ το μέσο όρο της πενταετίας!!!!

Τι έγινε ξαφνικά το 2021 στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο ΕΚΤΟΣ απ την επιβολή των θρομβολιων τους;;;;

Η απάντηση είναι ΤΙΠΟΤΑ !!! Αυτά , που όλοι εμείς οι αρνητές της ΑΠΑΤΗΣ σας λέμε να τα βάλετε στον κώλο σας, φταίνε!!!!

Αυτά καθώς και ο φόβος των ευπαθών ομάδων να πάνε στα νοσοκομεία με τον φόβο μην κολλήσουν κλαρινοιό που έχει ως αποτέλεσμα να πεθαίνουν στο σπίτι από τα υποκείμενα νοσήματα τους!

Ουστ τομάρια!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22/10/2021 – 22.00

1000-1200 άτομα στη Λάρισα πριν λίγο. 

Τελείως αυθόρμητα η πορεία των νοσοκομειακών μετατράπηκε σε διαδήλωση και συγκέντρωση.

Χωρίς καμία οργάνωση, το τονίζω. 

Ακόμα κι εγώ - που είμαι Μέγας Αντικαθεστωτικός  τυχαία βρέθηκα εκεί. 

Τα συνθήματα υπέρ της Ελευθερίας και του Αυτεξούσιου. 

Μίλησε για λίγο κι ο Κούβελας.

Κανένα καπέλωμα από καμία συντεταγμένη οργάνωση. 

Είδα και άτομα που δεν περίμενα να δω!

Εννοείται 80% άμασκοι - κανονικοί .

Μπράβο και πάλι μπράβο !!!

Τελειώνουν τα ψωμιά της συμμορίας

Σχολιο.- Ήταν όλη η Ελλάδα εκεί...λεωφορεία από παντου μέχρι και από Κύθηρα!! Πρέπει να τελειώσουν, δεν πάει αλλο !! Καλούμε τον κόσμο εμείς οι υγειονομικοί ,να κατέβει μαζί μας στις πλατείες, αυτό που έγινε στην Λάρισα έδωσε κουράγιο, συνεχίζουμε , για την ελευθερία μας ,για την ζωή μας, μα πάνω απ όλα για τα παιδιά μας!!!

Σχολιο.- Ήμασταν εκεί την ώρα του βίντεο μιλάει ο Θεός Μπαιραμιδης που παίζει με τα χιλιοστά χειρουργωντας εγκέφαλο.Και όμως αυτός ο Θεός μιλάει για τον Θεό με σεβασμό έδωσε κουράγιο στους συναδέρφους του και η πλατεία παλλόταν.Τους τελειώνουμε η μας τελειώνουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωνσταντίνος Αρβανίτης

22/10/2021 - 19.00 ώρ.   

ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 90 ΜΕΡΕΣ, (ΛΕΕΙ ΤΟ FB...)

ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ.

ΜΟΝΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΟΥ

ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ.

Η βρώμικη και ύπουλη τακτική των χοαξάδων συνεχίζεται.

Ετσι βγάζουν το ψωμί τους...

Πέτυχαν να μην στέλνει το FB ειδοποίηση σε κανέναν από όσους είναι "φίλοι" μου ή με "ακολουθούν", για το τι αναρτήσεις ανεβάζω και στα 2 προφίλ μου!

Ετσι, όποιος θέλει να διαβάζει τις αναρτήσεις μου, θα πρέπει κάθε μέρα να θυμάται να μπαίνει στον τοίχο μου και να κοιτάζει αν υπάρχει μία νέα ανάρτηση.

Από ειδοποίηση, να μην περιμένει...

Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ

Χαρακτηρίζουν σαν τάχα "ψευδή είδηση" ότι δεν βολεύει τα αφεντικά τους, οι... "ανεξάρτητοι" και με αυτό το κόλπο εισηγούνται στο FB να καταποντίζει τις αναρτήσεις σου πολύ-πολύ χαμηλά, ώστε τελικά να τις βλέπουν μόνο όσοι δεν έχουν τι άλλο να κάνουν και κάθονται όλη μέρα, κάθε μέρα και κοιτούν εκατοντάδες ειδοποιήσεις...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση διώχνει με νόμο τους παραγωγούς από τις λαϊκές αγορές

20.10.2021 | 12:51

Πέντε μήνες μετά την διαβούλευση που είχε ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων εκ μέρους των σωματείων και ομοσπονδιών παραγωγών λαϊκών αγορών ολόκληρης της χώρας κι αφού άφησε ενδιαμέσως τις αντιδράσεις να καταλαγιάσουν, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εκμεταλλευόμενη την απόσπαση της προσοχής της κοινής γνώμης στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ,  έφερε τελικά την Τρίτη στις συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής το νομοσχέδιο για τον λεγόμενο «εκσυγχρονισμό» των λαϊκών αγορών.

Ψηφίστηκε επί της αρχής μόνον από τους βουλευτές της ΝΔ  

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δίνει τέλος στο θεσμό των λαϊκών αγορών με τον χαρακτήρα που έχουν τα τελευταία 100 χρόνια και που πέρασε επί της αρχής, έστω και μόνο με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών. Κατά ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 ενώ επιφυλάχθηκαν να δηλώσουν την τελική τους στάση στην Ολομέλεια το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση.

Η κυβερνητική πλειοψηφία υπερψήφισε το νομοσχέδιο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου παρά το γεγονός ότι αντίθετο με τις διατάξεις του τάχθηκε το σύνολο των φορέων των παραγωγών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που τοποθετήθηκαν κατά την διαδικασία της ακρόασης φορέων, από τη Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης έως τους προέδρους των Ομοσπονδιών και Συνομοσπονδιών Σωματείων Λαϊκών Αγορών όλης της χώρας.

Κατά ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, Περιφέρεια και όλοι οι φορείς

Στην αιχμή της κριτικής βρέθηκε πρωτίστως η βούληση της κυβέρνησης της νέας Δημοκρατίας για αλλαγή της όλης φιλοσοφίας των λαϊκών αγορών με κατάργηση του παραδοσιακού χαρακτήρα τους και της ελεύθερης πρόσβασης των παραγωγών σε αυτές, προκειμένου να ενισχυθεί ο εμπορικός τους χαρακτήρας και να μετατραπούν σε κάτι που προσομοιάζει με υπαίθριο σούπερ μάρκετ.

Στο στόχαστρο της κριτικής βρέθηκαν συγκεκριμένα οι διατάξεις που προβλέπουν:

Τη μετατροπή της άδειας των παραγωγών σε επαγγελματική άδεια πωλητή, η οποία ευνοεί τη μετατροπή των αγροτών παραγωγών σε επαγγελματίες πωλητές με εγκατάλειψη της δραστηριότητας του κατ’ επάγγελμα αγρότη και υποχρεώνει όσους διαλέξουν να μείνουν στο χωράφι, να πωλούν τα προϊόντα τους μόνο στον χονδρέμπορο στο ένα τρίτο της τιμής με την οποία μπορούν να τα δώσουν στη λαϊκή.

Τη θέσπιση μιας ετήσιας προκήρυξης για τις θέσεις των παραγωγών (που εφόσον π.χ. γίνεται τον Γενάρη, αποτρέπει εμμέσως τον παραγωγό με εποχικά καλοκαιρινά προϊόντα να συμμετέχει και άρα να πάει μετά από 6 μήνες να πουλήσει στη λαϊκή).

Διάρρηξη της απευθείας σύνδεσης αγρότη της υπαίθρου-καταναλωτή της πόλης

Σημειώνεται ότι οι δύο αυτές διατάξεις δίνουν ουσιαστικά τέλος στην ελεύθερη είσοδο των παραγωγών αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές που ισχύει σήμερα, με τρόπο που διαρρηγνύει την απευθείας σύνδεση μεταξύ αγρότη της υπαίθρου και καταναλωτή του μεγάλου αστικού κέντρου, με οικονομική ζημία και των δύο και με οικονομικό όφελος μόνον για τους μεσάζοντες.

Την υποχρέωση κάθε επαγγελματία να εισάγει μέχρι τις 8 το πρωί στην πλατφόρμα του e-καταναλωτής την τιμή εκκίνησης των προϊόντων που διαθέτει καθώς και την ποσότητά τους, πρόβλεψη που στην υπόλοιπη αγορά υπάρχει μόνο για τις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ, δηλαδή ουσιαστικά τα σούπερ μάρκετ.

Την εκ του πονηρού παραπομπή για ρύθμιση όλων εκείνων των διατάξεων που είχαν παλαιότερα προκαλέσει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις των παραγωγών (π.χ. σχετικά με την είσοδο εταιρειών στις λαϊκές αγορές με όρους πλειοδοτικών διαγωνισμών) σε υπουργικές αποφάσεις που ενδέχεται να ξαναβάλουν τις εταιρείες στις λαϊκές «από το παράθυρο».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



700 ΔΡΑΧΜΕΣ (2,12 ΕΥΡΩ) ΤΟ ΚΙΛΟ Η ΝΤΟΜΑΤΕΣ ; ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ;

Σχολιο.- πρώτον δεν είναι ντομάτες αλλά προϊόν που γίνεται με φάρμακα,ορμόνες και αφύσικο τρόπο καλλιέργειας...δεύτερον...δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να τρώμε ντομάτες το χειμώνα;;Είναι άγευστες και καμμία σχέση δεν έχουν με το άρωμα και την νοστιμιά της πραγματικής ντομάτας!..Μάθαμε να τρώμε τώρα ντομάτες τον Δεκέμβρη,μελιτζάνες και κολοκυθάκια το καταχείμωνο...άσε δε τα φρούτα...Εκτός από την τσέπη είναι καταστροφικά για την υγεία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΙΣΟΝΟΜΙΑ -ΙΣΟΤΗΤΑ - ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 

Οι κατώτατοι μισθοί στην Ε.Ε. 

Λουξεμβούργο 1.921 €  Βέλγιο 1.502 €  Ολλανδία 1.478 €  Ιρλανδία 1.462 €  Γαλλία 1.430 € 

Βρετανία 1.190 €  Ισπανία 645 €  Ελλάδα 586 €  Πορτογαλία 485 €  Πολωνία 383 € 

Τα κατώτατα ωρομίσθια στην Ευρώπη 

Λουξεμβούργο 11,10 €  Βέλγιο 9,10 €  Γαλλία 9,43 €  Ολλανδία 9,07 €  Ιρλανδία 8,65 € 

Γερμανία 8,50 €  Βρετανία 7,78 €  Σλοβενία 4,53 €  Μάλτα 4,06 €  Ισπανία 3,91 € 

Πορτογαλία 2,92 €  Ελλάδα 2,85 €  Κροατία 2,29 €  Πολωνία 2,21 €  Τσεχία 2,01 €  Ουγγαρία 1,97 € 

 Σλοβακία 1,94 €  Εσθονία 1,90 €  Λιθουανία 1,76 €  Λετονία 1,71 €  Ρουμανία 1,06 €  

Βουλγαρία 0,95 € 

* στην Ιταλία δεν υπάρχει κατοχυρωμένος κατώτατος μισθός



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι προδιαγραφές που περιέχονται στη διακήρυξη του διαγωνισμού που αναρτήθηκε στη Διαύγεια είναι ... κομμένες και ραμμένες στην παλιά καπνοβιομηχανία Κεράνη! 

Το κτίριο ανήκε στο Δημόσιο, εκπλειστηριάστηκε, το πήρε ιδιωτικό ισραηλινό Φαν 5.500.000 ευρώ και τώρα όλα δείχνουν ότι θα ξανά αγοραστεί από το δημόσιο 80.500.000 και θα δαπανηθούν τουλάχιστον άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει λειτουργικό!

Μετά το τελευταίο «ναυάγιο» στην υπόθεση μεταστέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά στη Ράλλειο Σχολή, στην πλατεία Κοραή -έχουν προηγηθεί πολλά στα 35 χρόνια που εκκρεμεί το αίτημα του νομικού κόσμου, των φορέων και των κατοίκων της πόλης

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, αναρτήθηκε στη Διαύγεια η διακήρυξη του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) για την αγορά ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. στα όρια του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό τα δικαστήρια και οι δικαστικές υπηρεσίες της πόλης. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου και το ανώτατο ποσό που θα διατεθεί είναι 80.954.000 ευρώ.

Μετά τη δημοσιοποίηση της διακήρυξης από το ΤΑΧΔΙΚ, οι πληροφορίες λένε ότι οι προδιαγραφές που καθορίζονται σε αυτήν «φωτογραφίζουν» το ακίνητο της καπνοβιομηχανίας του Κεράνη στα Καμίνια, κοντά στη γέφυρα Καλαμάκη, που παραμένει κλειστό εδώ και περίπου 20 χρόνια και ανήκει πλέον σε ιδιώτη.

Επιλέγεται η αγορά κτιρίου έως 30.000 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς βέβαια να αναφέρεται κάποιο συγκεκριμένο ακίνητο, πλην όμως εν τοις πράγμασι αφορά το ακίνητο του «Κεράνη» στα Καμίνια (το οποίο μετρήθηκε από το ΤΕΕ ως έχον επιφάνεια 29.900 τ.μ., αλλά με μειονεκτήματα, μεταξύ των οποίων η έλλειψη στάθμευσης και το μη απαιτούμενο ύψος των 4 μέτρων σε κάθε όροφο. Να σημειωθεί ότι στην ανωτέρω διακήρυξη το προβλεπόμενο ελάχιστο ύψος των ορόφων διαμορφώθηκε στα 3,80 μέτρα). Το συνολικό κόστος αγοράς και διαμόρφωσης του προς αγορά ακινήτου ως Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά θα ανέρχεται έως το ποσόν των 80.954.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον θα έχει, λοιπόν, να δούμε ποια κτίρια θα εμφανιστούν στον διαγωνισμό, αν ανάμεσά τους θα βρίσκεται το κτίριο του «Κεράνη» στα Καμίνια και πώς θα ολοκληρωθεί αυτός. Στην περίπτωση, βέβαια, που κληρώσει «Κεράνη», θα πρόκειται για μια ιδιαιτέρως επικερδή για τον ιδιώτη συμφωνία: Το Δημόσιο πούλησε το συγκεκριμένο κτίριο 5,5 εκατ. και θα το ξαναγοράσει έναντι 81 εκατ. (μαζί με το κόστος διαμόρφωσής του)!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΑΣΑΦ - ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΎΛΟΥ. 

Αυτό το δίδυμο διοργανώνει αύριο στα Γιάννενα συνέδριο για να εξηγήσει στους Ηπειρώτες, λοιπούς Έλληνες και την παγκόσμια κοινή γνώμη, την..μεγάλη προσωπικότητα του ΑΛΗ ΠΑΣΆ.

Τούς καλώ λοιπόν αύριο να μας εξηγήσουν μέ ποιο τρόπο αυτός ο ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ τουρκαλβανός ΤΎΡΑΝΝΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ τούς Έλληνες στο Σούλι και στο Ζάλογγο.!

-Πώς έσπαγε τα ΑΓΙΑ κόκκαλα του Κατσαντώνη και λοιπών κλεφταρματωλών στον Πλάτανο τής λίμνης. -Πώς ΈΠΝΙΞΕ τίς 17 γυναίκες στην λίμνη. -Πώς ΔΟΛΟΦΌΝΗΣΕ τούς Σουλιώτες στο μοναστήρι του Σέλτσου. -Πώς σχεδίασε τον "ΧΑΛΑΣΜΌ της ΠΡΈΒΕΖΑΣ". -Πώς εξαφάνισε ολόκληρο το ... Γαρδίκι; -Πώς πέρασε από την "χατζάρα" του, τούς άμοιρους Γιαννιώτες.

Και αφού μάς τά ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΠΡΏΤΑ ΟΛΑ αυτά, ο Μωυσής και η Γιάννα, μετά να μας πούνε και πόσα γιοφύρια έφτιαξε στα ποτάμια τής σκλαβομένης από τον ίδιο και τούς ομοεθνείς του Ελλάδας, για να κουβαλούν στα Γιάννενα τα δεκάχρονα κοριτσάκια και αγοράκια πού άρπαζε από τίς Ελληνίδες μάνες, φέρνοντάς τα στο χαρέμι του για να ικανοποιεί τίς ανώμαλες ορέξεις του ο ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ.

Κι ΕΣΕΙΣ πού θα πάτε να παρακολουθήσετε αυτό το συνέδριο των ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ απόψεων και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΏΝ ΙΣΤΟΡΙΚΏΝ θέσεων, θυμηθείτε τούς στοίχους του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

"Χτυπάτε, πελεκάτε με

σκυλιά, τον Κατσαντώνη

δεν τον τρομάζει Αλήπασας,

φωτιά, σφυρί κι' αμόνι".

Αν είστε πολιτικοί οποιασδήποτε βαθμίδας νά έλθετε μετά στις εκλογές νά ΖΗΤΗΣΕΤΕ ψήφο από τούς ΈΛΛΗΝΕΣ.

Αν είστε εκκλησιαστικοί άνθρωποι θυμηθείτε καί τόν καλόγερο ΣΑΜΟΥΗΛ.

"Ανέβαινε στον Ουρανό και του παπά το ράσο...

καί ενώ τ' ανεβαζ' ο καπνός και ενώ το συνεπαίρνει

τό ράσο ΠΑΝΤΑ αρμένιζε κ' εδιάβαινε σαν Χάρος".

Αν όμως είστε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΊ και πάτε, τότε όταν γυρίσετε σπίτι σας το βράδυ, σταθείτε μπροστά στον καθρέπτη σας και ...ΦΤΥΣΤΕ τον εαυτό σας.

Πάντως οι ΑΠΛΟΊ ΈΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ θά είμαστε εκεί, να είστε ΣΊΓΟΥΡΟΙ.

Θα πάμε στις εκκλησίες καί θα ανάψουμε ένα κεράκι στην ΜΝΉΜΗ των χιλιάδων δολοφονημένων Ελλήνων από τον Αλή Πασά πού το .... έργο του, ΕΣΕΙΣ θα ΤΙΜΑΤΕ εκείνη την ώρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλείστετα Όλα κλείστετα ... Βάλτε φωτιά και κάψτε με!

Θεσσαλονίκη : Λουκέτο και καμπάνα 5.000 ευρώ σε καφέ μπαρ στον Εύοσμο για όρθιους πελάτες

Σε καφέ μπαρ στον Εύοσμο επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας επτά ημερών για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών

Με όρθιους πελάτες λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σε καφέ μπαρ στον Εύοσμο επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και λουκέτο 7 ημερών για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμάν !Στην Ισπανία ,τους εγκαταλείπει και η δικαιοσύνη ??? 

Διατάζουν να δοθούν πίσω τα πρόστιμα από τις δικές τους ΠΝΠ για τον εγκλεισμό ??

Η Κυβέρνηση αρχίζει να επεξεργάζεται την επιστροφή όλων των προστίμων από την πρώτη κατάσταση συναγερμού

ΜΑΔΡΙΤΗ, 22 Οκτωβρίου (EUROPA PRESS) – 

Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για να προχωρήσει στην επιστροφή όλων των προστίμων που επιβλήθηκαν στους πολίτες κατά την πρώτη κατάσταση συναγερμού λόγω του COVID-19 και να ακυρώσει τους φακέλους που εξακολουθούσαν να επεξεργάζονται από τη διοίκηση, όπως αναφέρουν πηγές του Europa Press. από το Υπουργείο Εδαφικής Πολιτικής. 

Μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που κήρυξε την πρώτη κατάσταση συναγερμού αντισυνταγματική



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχε εξαφανιστεί για μήνες. Και ξαφνικά τσοπ νάτος μπροστά μας με έκτακτη ενημέρωση. Αν το αποφάσισε μόνος του ο κύριος καθηγητής η τον "επιστράτευσαν", ένας Θεός ξέρει. Πάντως η νέα εμφάνιση του μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει. Και θυμό. Και οργή. Γιατί με δήθεν επιστημονικά στοιχεία μιας έρευνας (ποιος την έκανε; ποιος τη χρηματοδότησε; που είναι το πλήρες κείμενο της;) συμβάλλει στην προσπάθεια κατατρομοκράτησης του κόσμου που έχει στυλώσει τα πόδια και δεν πάει να εμβολιαστεί. 

Βάσει ποιας επιστημονικής μεθόδου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα είχαμε 8.400 θανάτους περισσότερους αν δεν είχε προχωρήσει ο εμβολιασμός; Γιατί όχι 8.300 η 8.600; Τα δε άλλα στοιχεία που παρέθεσε, ότι δηλαδη έχουμε αποφύγει, λόγω του εμβολιασμού, 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις -- τι ακρίβεια !! -- ενισχύουν την έλλειψη σοβαρότητας που χαρακτηρίζει τέτοιου είδους "κατ' αναθεσιν" ανακοινώσεις.

Καλά θα κάνει λοιπόν ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας να αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις. Ούτως η άλλως τον θυμόμαστε για πάμπολλες αστοχίες του στο πρόσφατο παρελθόν. Και τον κόσμο παραπλανά και μπερδεύει. Και δεν προσφέρει υπηρεσίες στην επιστήμη. Ούτε καν στον φίλο του Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί αν τέτοιες συμβουλές του δίνει, δεν είναι περίεργο ότι στη διαχείριση της πανδημίας ο πρωθυπουργός τα έχει κάνει θάλασσα. Το ότι, τώρα στα δύσκολα, βγάζει ξανά τον "Σωτήρη" στο προσκήνιο απλά αποδεικνύει ποια τρικυμία εν κρανίω έχει ο ίδιος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Έλα, σκατότουρκε…..έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες…..δεν εντρέπεσθε να ζητείτε από ημάς συνθήκην με έναν κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!.....Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο!"

Ο Aρχιστράτηγος της Ελλάδας, Γεώργιος Καραϊσκάκης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την γιαννιώτικη ξεφτίλα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ενημέρωση. Τις πληροφορήθηκε το πανελλήνιο, τις ακαθαρσίες

ο δήμαρχος σε συνεργασία με την Αγγελοπούλου θα κάνουν συνέδριο για το πόσο ωφέλησε τους Έλληνες ο Αλή Πασάς .

Έχουν απορίες κάποιοι τι δουλειά έχει εκεί η Αγγελοπούλου. Δεν ειναι η Αγγελοπουλου στην Επιτροπη για τα 200 χρονια απο την Επανασταση ? Και αντι να ονομασουν το συνεδριο, ξερω γω... "Τα Γιαννενα στην προεπαναστατικη εποχη, θερμοκοιτιδα των Φιλικων και του νεοελληνικου διαφωτισμου" η κατι τετοιο, κανουν διεθνες συνεδριο για τον Αλη Πασα, ως εκδηλωση τιμης για τα 200 χρονια! Στα μετρα δηλαδη του Γερμανου Πρεσβη... που ερχομενος απο το Κοσοβο για να αναλαβει υπηρεσια στην Ελλαδα, δεν καταλαβε σε ποια χωρα ηρθε και αναρωτηθηκε γιατι δεν τιμουμε τον Αλη Πασα ως απελευθερωτη μας αφου στραφηκε εναντια στην υψηλη πυλη... Παρουσια και αλβανων ιστορικων θα γινει η εκδηλωση, που τιμουν τον σκυλο ως εθνικο τους ηρωα...


Σχολιο.- «Αγαπητοί haters, τι σας εκνευρίζει;»: Ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα απαντά για tweet του για τον Αλί Πασά

Μία ανάρτηση του Γερμανού πρέσβη Ερνστ Ράιχελ, στάθηκε αφορμή για αντιδράσεις στο Twitter

17.8.2020 | 17:55

Ένα tweet του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ, στάθηκε αφορμή για αντιδράσεις με αποτέλεσμα ο Ράιχελ να επανέλθει και να απευθυνθεί στους "haters".

Την Κυριακή, ο Γερμανός πρέσβης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Ο Αλή Πασάς, Οθωμανός κυβερνήτης, γνωστός και ως "Λιοντάρι των Ιωαννίνων", προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κράτος στην Ήπειρο. Απέτυχε και τον σκότωσαν. Το ακέφαλο σώμα του θάφτηκε εδώ. Σε άλλη ιστορία, είχε πνίξει 18 ντόπιες γυναίκες, επειδή αρνήθηκαν να μπουν στο χαρέμι του». 

Ο κ. Ράιχελ συνόδευσε την ανάρτησή του από μία φωτογραφία, από την περιοχή που ετάφη ο Αλί Πασάς με ορισμένους Έλληνες χρήστες του Twitter να του επιτίθενται στα σχόλια με χαρακτηρισμούς. 

Ali Pasha, Ottoman governor aka Lion of Ioannina, tried to create an independent state in Epirus. He failed and was killed. His headless body was buried here. In another story, he had 18 local maidens drowned because they refused to join his harem. pic.twitter.com/ospc7ZQ1gZ

— Ernst Reichel (@ReichelErnst) August 16, 2020

Λίγο αργότερα, ο Γερμανός πρέσβης επανήλθε και απάντησε: «Αγαπητοί haters, τι σας εκνευρίζει εδώ; Ότι συμπάσχω με τον Αλί Πασά που έκανε εξέγερση κατά των Οθωμανών; Ή ότι δεν τον συμπαθώ; Και τι σχέση έχει ο Αλί Πασάς με τη σημερινή κατάσταση;»,


Σχολιο.- Ηρθε να μας πουλησει σοφιστειες ο Τευτονας... ή να δωσει γραμμη σε γιουσουφακια ?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για το συνέδριο στα Γιάννενα προς τιμήν του Αλή Πασά

Δεν μπορεί να θεωρήσει πειστική την αναφορά του κου Παναγιωγόπουλου (διευθυντής ερευνών του ΕΙΕ) ότι δεν υπήρχε επιστημονικό ενδιαφέρον για την διαμάχη των Σουλιωτών με τον Αλή Πασά.

Από τις ομιλίες του συνεδρίου η αίσθηση που αφήνεται είναι ότι τα Γιάννενα στα χρόνια του Αλή Πασά ήταν μια νέα Αθήνα, γεγονός υπερβολικό και άκρως αμφισβητήσιμο. Άλλωστε και ο κος Παναγιωτόπουλος συμφωνεί σε παλαιότερο κείμενό του ότι στα χρόνια του Αλή Πασά δεν υπήρξε κανένας αγροτικός εκσυγχρονισμός στα πολυάριθμα τσιφλίκια του.

Όταν ανέλαβε την εξουσία στα Γιάννενα η πόλη αριθμούσε περίπου 40 χιλ. πληθυσμό και όταν πέθανε δεν ξεπερνούσε τις 20 χιλ. Παραπέμποντας στο βιβλίο του Συνωστισμένες στο Ζάλογγο, ανέφερε στοιχεία για τον πλούτο που συσσώρευσε διά της βίας ο Αλή Πασάς, μιας και κατείχε 880 τσιφλίκια και 1,5 εκατ. γιδοπρόβατα.

Δεν πρόκειται επομένως για ένα επιστημονικό συνέδριο, επειδή διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα. Αυτό το συνέδριο αμαυρώνει τα Γιάννενα γιατί τα εμφανίζει, στο έτος εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης, οι Αρχές της πόλης να τιμούν τον δυνάστη Αλή Πασά.

Σχετικά με το μύθευμα ότι επί Αλή Πασά αναπτύχθηκε η Παιδεία πρόκειται για τεράστιο ψέμα γιατί η Παιδεία στα Ιωάννινα αναπτύχθηκε πριν την εξουσία του Αλή και στα χρόνια του παρήκμασε και ελάχιστες μαθητές φοιτούσαν στα δύο εναπομείναντα σχολεία.

Τέλος, σχετικά με το άλλο μύθευμα που διακινείται ότι ο Αλή Πασάς ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας, πρόκειται για άλλο ένα ψέμα γιατί ο τύραννος μόλις πληροφορήθηκε για την Φιλική Εταιρεία ενημέρωσε τον Σουλτάνο για τις επαναστατικές κινήσεις των Ελλήνων, ασχέτως αν ο Σουλτάνος δεν τον πίστεψε γιατί θεώρησε ότι ήταν ένα ακόμα τέχνασμά του για να αποτρέψει την σύγκρουση του με τα σουλτανικά στρατεύματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος έχει το ακαταδίωκτο, δεν έχουν καμμία αξία τα λόγια του, όσα πτυχία και αν έχει..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγνατία: Κλείνουν τον αυτοκινητόδρομο για να μεταφέρουν τις «φιλικές» προς το περιβάλλον ανεμογεννήτριες

Κλειστό έμεινε για δύο ώρες το πρωί, από τις 8 έως τις 10, τμήμα της Εγνατίας Οδού, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Βέροιας και Πολυμύλου Κοζάνης, λόγω διέλευσης συρμού υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννήτριας), όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Η κυκλοφορία κατά το παραπάνω διάστημα διεξαγόταν από εναλλακτικό δρομολόγιο. Ανάλογες διελεύσεις θα γίνουν, κατά τις ίδιες ώρες, την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή, οπότε θα κλείσει εκ νέου το ίδιο τμήμα του οδικού άξονα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθές 22/10 2021 βλέπουμε τον επικουρικό ρόλο της μετανάστευσης στήν Μυτιλήνη για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων της αγοράς εργασίας.Όπως ακριβώς δήλωσε ο Μητσοτάκης για το πρόγραμμα της μετανάστευσης και την αγορά εργασίας ασχέτως αν η ανεργία στην Ελλαδα είναι στα επίπεδα του 33% και ενας στους τρις Ελληνες δεν έχει να φάει. Δλδ το 33,3% η αν θέλετε τα 3.300.333 Έλληνες για να μιλάμε σε απόλυτους αριθμούς. Όχι δεν συρρικνωνόμαστε …ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΗΚΑΜΕ…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ Ο ΟΦΦΙΚΙΑΛΙΟΣ;;;;;;

Γιατί ρε παιδιά ο Σωτήρης φοράει ακουστικό… ποιος του ψιθυρίζει στο αυτί και τι να του λέει άραγε; Βγήκε ξαφνικά σήμερα στο γυαλί γιατί του τελειώσαν τα χρήματα η γιατί με 300 νεκρούς κάθε εβδομάδα και τον εμβολιασμό να έχει βαλτώσει, ο Μητσοτάκης τον θυμήθηκε για να τρομοκρατήσει τον Κόσμο… Και τι είπε ο ιεροψάλτης ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ..Γλιτώσαμε 8400 θανάτους από το Εμβόλιο ενώ παλιότερα ειχε πει ότι αν δεν κάναμε lockdown θα είχαμε 13685 νεκρούς και τώρα έχουμε 15.447 … πάω να βρω κανέναν στατιστικολόγο να μου τα εξηγήσει… Απο αύριο πολλοί θα πιπιλανε την καραμέλα όσων είπε σήμερα αλλά δεν θα αναρωτηθούν καν γιατί δε φέραν τα φάρμακα που σε άλλες Χώρες δίδονται γιατί μείωσαν τις ΜΕΘ και γιατί έθεσαν σε αδράνεια έμπειρο ιατρικό προσωπικό….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2800 νέες ανεμογεννήτριες έτοιμες να τοποθετηθούν στις κορυφές των βουνών μας !

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο η  εθνικοποίηση προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας θα ανατρέψει την φτωχοποίηση

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πρέπει να σταθούμε απέναντι στις χρηματαγορές και στην κερδοσκοπία. Οι πολιτικές οφείλουν να είναι με το μέρος της κοινωνίας και όχι για τους κερδοσκόπους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταργούν την Επιθεώρηση Εργασίας και δίνουν 12,5 εκατ. ευρώ σε Call Center!-Πήραμε τηλέφωνο, δείτε τι μας απάντησαν!

Καταργούν την Επιθεώρηση Εργασίας και δίνουν 12,5 εκατ. ευρώ (!!!) σε Call Center! - (Λοιπόν: Το ποσό των 12.500.000 ευρώ -ΔΩΔΕΚΑΝΙΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ !!!- για ένα τηλεφωνικό κέντρο, είναι ποσό τεράστιο, ακόμα και διαστημική τεχνολογία να έχει, ακόμα και από ατόφιο χρυσάφι να είναι φτιαγμένο, ακόμα κι όσες μίζες να περιέχει, και ο εικονιζόμενος κύριος με το σκουπόξυλο-στέκα, που παίζει το ρόλο του υπουργού …”Εργασίας” οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις, -χωρίς τις εξυπνάδες και τις ειρωνίες που συνηθίζει- πλέον και των εξηγήσεων που οφείλει ΚΑΙ για την διάλυση, κυριολεκτικά, της Επιθεώρησης Εργασίας, με όποιες συνέπειες έχει αυτή για τους εργαζόμενους που όλα αυτά θα τα πληρώσουν με θανάτους, τραυματισμούς, ταλαιπωρίες…

Δωδεκάμισι εκατομμύρια ευρώ για ένα τηλεφωνικό κέντρο είναι ποσό προκλητικό! Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί ότι δεν σκορπάνε, δεν χαρίζουν και δεν κατατρώνε λεφτά που τους άφησαν οι πατεράδες τους! Λεφτά του λαού είναι! Αλλά ακόμα και λεφτά των πατεράδων τους να ήταν, θα έπρεπε να μας εξηγήσουν πως προέκυψαν και αυτά τα λεφτά των πατεράδων τους… Είναι κατανοητό ή όχι; -Δ.Τζ.)

>| Είναι εντυπωσιακή η εφευρετικότητα αυτής της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τελευταίο επεισόδιο στον «πόλεμο» η κατάργηση του τηλεφωνικού αριθμού επικοινωνίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με τους πολίτες.

Οποιος πλέον καλεί τον αριθμό 15512 ακούει ένα μήνυμα που τον παραπέμπει στο .. 1555. Το 15512 ήταν ο αριθμός στον οποίο εργαζόμενοι έκαναν καταγγελίες ή ζητούσαν πληροφορίες και τους απαντούσαν υπάλληλοι που ήξεραν να χειρίζονται τέτοιες υποθέσεις, πολλές φορές δύσκολες και ευαίσθητες. Τους καθοδηγούσαν όταν χρειαζόταν σε επόμενα βήματα.

Ο νέος αριθμός είναι στα χέρια μιας ιδιωτικής εταιρείας και έτσι αφαιρείται ουσιαστικά ένα βασικό εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων στο χώρο εργασίας.

Αν σήμερα κάποιος καλέσει τον νέο τηλεφωνικό αριθμό, το 1555, που χειρίζεται συνολικά τα θέματα του υπουργείου Εργασίας, θα ακούσει αυτοματοποιημένο μήνυμα για να επιλέξει μεταξύ των θεμάτων:

1.– ΕΦΚΑ και κοινωνική ασφάλιση

2.– ΟΑΕΔ και απασχόληση

3.– ΟΠΕΚΑ και κοινωνική αλληλεγγύη

4.– Εργασιακές σχέσεις, αγορά εργασίας και Covid (!)

5.– Δημογραφική πολιτική και ισότητα των φύλων

6.– Επιθεώρηση Εργασίας

7.– Βία κατά των γυναικών

Οι κλήσεις καταγράφονται. Οχι όλες, λέει το αυτόματο μήνυμα, αλλά κάποιες καταγράφονται. Πολύ ωραία υποδοχή για κάποιον που θέλει να δώσει μια ανώνυμη καταγγελία.

Αν ο εργαζόμενος επιλέξει το 6 θα βρεθεί να συνομιλεί με έναν υπάλληλο που δεν έχει ιδέα για την εργατική νομοθεσία και τις διαδικασίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Μόνη δουλειά του είναι να ακούσει την καταγγελία ή την ερώτηση και να την παραπέμψει μέσω μιας πλατφόρμας. Θα την ακούσει, θα την γράψει και θα την στείλει. Δεν θα κάνει ερωτήσεις ίσως κρίσιμες για την υπόθεση.

Δεν θα την παραπέμψει καν απευθείας σε τοπικό παράρτημα του ΣΕΠΕ σε κάποια άλλη πόλη. Θα τη στείλει στα κεντρικά.

Πόσο καιρό θα πάρει μέχρι να φτάσει στα χέρια κάποιου επιθεωρητή εργασίας που θα ασχοληθεί πραγματικά μαζί της για έλεγχο, ο υπάλληλος δεν γνωρίζει. Με άλλα λόγια, αν είναι κάτι επείγον για τον εργαζόμενο, δεν έχει καν απάντηση. Μέρες, βδομάδες, μήνες; Θα εξαρτηθεί από την αλυσίδα παραπομπών.

Οχι λιγότερο σοβαρό, είναι ότι μεταξύ μιας καταγγελίας και της πραγματικής επέμβασης του επιθεωρητή εργασίας μπαίνει πλέον ένας άγνωστος αριθμός ενδιάμεσων, οι οποίοι δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και περιορισμούς που ορίζουν οι νόμοι για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Η υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας γίνεται σταδιακά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και δύο χρόνια. Καταγγελίες έχουν γίνει στη Βουλή από κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα κατά τις σκληρές κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις για τους (αντι)εργατικούς νόμους.

Από την 1η Ιανουαρίου 2022, το ΣΕΠΕ καταργείται με τη σημερινή του μορφή και συστήνεται μια νέα Ανεξάρτητη Αρχή, στα πρότυπα της ΑΑΔΕ. Επομένως, τίθεται επιπλέον το ερώτημα γιατί το 15512 συγχωνεύθηκε με το ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εργασίας, λίγους μήνες πριν από την απόσχισή του.

- Νέο «Σκόιλ Ελικικου» της… αριστείας

Εν τω μεταξύ η ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ δεν «γνωρίζει» το τηλέφωνο 1555. Στην πρώτη σελίδα δεν έχει καν τηλέφωνο για καταγγελίες παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

Το σάιτ του 1555 (https://1555.gov.gr/) έχει περισσότερο… σασπένς. Στην κατηγορία ΣΕΠΕ δεν έχει καθόλου πληροφόρηση! Κάνει κάποιος κλικ στις «Καταγγελίες» και βρίσκεται σε μια λευκή σελίδα.

Το υπουργείο Εργασίας έδωσε 12.5 εκατομμύρια ευρώ σε Call Center προκειμένου να αντικαταστήσει τους επιθεωρητές εργασίας 

«Ακόμα και στις πιο προχωρημένες καπιταλιστικές οικονομίες, η καταγραφή των καταγγελιών, ο έλεγχος και η παροχή πληροφοριών, γίνεται από επιθεωρητές εργασίας, κρατικούς υπαλλήλους. Στη χώρα μας, το υπουργείο Εργασίας πρωτοτυπεί αρνητικά βάζοντας εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα να κάνουν την δουλειά της επιθεώρησης εργασίας, απαντώντας στο 15512 για τα προβλήματα της εργασίας», είπε νωρίτερα σήμεραμ μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, η επιθεωρήτρια εργασίας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Σταυρούλα Παπαδημητρίου.

«Την τελευταία πενταετία έχουμε ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής των προστίμων και ένα τμήμα που δεχόταν τηλεφωνικές καταγγελίες στο 15512 και το οποίο αποτελούνταν από επιθεωρητές εργασίας. Τώρα βιώνουμε την αντιφατική απόφαση του υπουργού Εργασίας να εκδιώξει την επιθεώρηση εργασίας από το υπουργείο, πληρώνοντας το τεράστιο ποσό των 12.5 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή αυτής της υπηρεσίας.

Δηλαδή αντί με τα 12.5 εκατομμύρια ευρώ να προσλάβει ανθρώπους να στελεχώσουν τα τηλεφωνικά κέντρα του ΕΦΚΑ και του ΣΕΠΕ προκαλεί μια αρπαχτή, χρησιμοποιώντας εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί από τους επιθεωρητές εργασίας και την προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίες ήδη λειτουργούν και έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου της εργασίας.

Το ΣΕΠΕ προβλέπεται από διεθνείς συμβάσεις οι οποίες είναι σε ισχύ από την δεκαετία του ‘70 κι οι οποίες αναφέρουν ότι οι Επιθεωρητές Εργασίας, δηλαδή αυτοί που λαμβάνουν και ελέγχουν τις καταγγελίες, πρέπει να είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Η χώρα μας πρωτοτυπεί και δίνει τον έλεγχο των καταγγελιών των εργαζομένων στην ακριβοπληρωμένη ιδιωτική εταιρεία.

«Έχουμε το παράδοξο να στελεχώνεται το ΣΕΠΕ με ανθρώπους που πιθανότατα είναι ενοικιαζόμενοι με μισθό 300 ευρώ μισθό, χωρίς δικαιώματα και οι οποίοι θα προσπαθούν να εξηγήσουν και να βοηθήσουν ανθρώπους που θίγονται τα δικαιώματα τους» κατέληξε η κα Παπαδημητρίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλλαγή του ονόματος ΠΑΣΟΚ σε ΚΙΝΑΛ, μου θυμίζει κάτι που έλεγε η γιαγιά μου…

«Παιδί μου, είτε πόρνη είτε ιερόδουλη είτε εταίρα την πεις, πάλι πουτάνα θα είναι..»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πόλεμος εναντίον του Νατιβισμού (Ντόπιων, Αυτόχθονων, Γηγενών), ο Μητσοτάκης το είπε και το κάνει!

Μια Ελλάδα δίχως Έλληνες ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξήγγειλε επίσημα πρόγραμμα αλλαγής του πληθυσμού στην Ελλάδα μέχρι το 2040.

Σε άλλες χώρες επιδοτούν τις οικογένειες για να κάνουν παιδιά, κι εδώ εισάγουμε αντικαταστάτες!

Έλληνες ξυπνήστε επιτέλους!

Αλλάζει τον Πληθυσμό της Ελλάδος ο Ανθέλλην !!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΑΣ ΟΙ 4.500 ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΟΒΑΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ? ΕΡΩΤΗΜΑ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



σαν σήμερα 23 Οκτωβρίου 1925 γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις...

παλιότερα είχα γράψει για τον Μάνο ως καλλιτέχνη, σήμερα θα σταθώ στην προσωπικότητά του...

τον Ιούλιο του 1985 ο ΔΕΞΙΟΣ Μάνος Χατζιδάκις, 

(προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή)

γράφει στο περιοδικό «Το Τέταρτο» (τεύχος 3, Ιούλιος 1985)

για τα Δεκεμβριανά. 

“Τα Δεκεμβριανά δεν ήταν αντίδραση των κομμουνιστών(…)

Ήταν η αγανάκτηση των παιδιών της γαλαρίας που βλεπαν τους συντρόφους τους και τα όνειρά τους στα φέρετρα από σφαίρες που ρίξαν δοσίλογοι και φασίστες φορώντας γαλάζιους μανδύες εθνικοφροσύνης.

Και όλα αυτά τα ελληνικά αποβράσματα με την επίσημη στήριξη του νεαρού τότε κράτους είχανε έναν εχθρό:

την ψυχή των παιδιών της γαλαρίας.

Εκατομμύρια ελληνικά παιδιά που πίστεψαν στην απελευθέρωση αλλά βρέθηκαν ευθύς αμέσως απέναντι στον ίδιο χωροφύλακα, 

στον ίδιο δικαστή, 

στα ίδια ανάλγητα πρόσωπα που αντιμετώπιζαν πριν λίγο κιόλας χρόνο, όταν ακόμα υπήρχαν Γερμανοί.

Ξανάρθαν τα φαντάσματα κι άρχισαν να πλαστογραφούν την Ελληνική Ιστορία.

Και τα παιδιά που πολέμησαν κι ονειρεύτηκαν γίνανε παιδιά της γαλαρίας,

όσα δεν διώχτηκαν και δεν εξαφανίστηκαν στις φυλακές και στα ξερονήσια του Αιγαίου.

Και θέλησαν πρίν αποκλειστούν στην γαλαρία τους, να διαμαρτυρηθούν κραυγάζοντας για τελευταία φορά…

Κι ύστερα να σωπάσουν

(σαράντα χρόνια τα περιέχω μέσα μου και τα δουλεύω για να πώ κάποια φορά)…”.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ ΣΑΝ ΕΝΤΙΜΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η Μέρκελ στην Ελλάδα... 

Θα μας πεις κάτι κυρά μου,

για τα θύματα της Γερμανικής κατοχής,

για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, 

για τους κλαπέντες πολιτιστικούς θησαυρούς,

και προπάντων για το Κατοχικό δάνειο (430δισ.) που μας χρωστάς...

Βεβαίως και ΔΕΝ θα πεις ΤΙΠΟΤΑ, αφού ΔΕΝ θα σε ρωτήσουν. 

Και ποιος να σε ρωτήσει άλλωστε. 

Μήπως η ντεμέκ αριστερά (τσίπρας, μπαρουφ  κλπ) που τα έκαναν αβαβά κ' γαργάρα, 

ή μήπως η ορίτζιναλ (του Περισσού) με τα πραχτόρια της CIA,

ή μήπως η μπανάλ δεξιά (του Μητσοτακαιϊκου) που ήταν ο καλύτερος πελάτης του Χριστοφοράκου της Ζήμενς.

Φαντάσου κατάντια!

ανήμερα της εθνικής μας επετείου,

και ως απάντηση στο περήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, 

από την Πίνδο (1940) έως το δημοψήφισμα (2015), 

κάποιοι έχουν το θράσος να αποδίδουν τιμές στη γκιόσα του Βερολίνου, δηλ. στο συνεταιράκι του Ερντογάν. 

Ρε ούστ απ' δώ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ζωγράφος, σκηνογράφος, ηθοποιός και σκηνοθέτης ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ σε ηλικία 77 ετών.

Πρόσφατα είχε παραιτηθεί απο το ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης με αφορμή τις παρεμβάσεις στον Ιερό Βράχο.

(Τη θέση του πήρε η γλύπτρια Αφροδίτη Λίτη, η δημιουργός του περιβόητου αγάλματος της Μαρίας Κάλλας στη Διονυσίου Αεροπαγίτου!)

'Ενα απόσπασμα απο την επιστολή παραίτησης του:

"…Προσπαθώ να περιγράψω τη θλίψη μου για την κακομεταχείριση της κοινής μνήμης μας και την απαξίωση κάποιων βασικών αρχών που κάποτε ούτε καν χρειαζόντουσαν λόγια για να κοινοποιηθούν, ήταν κοινωνικά αυτονόητα. 

Όπως η αίσθηση της ιστορίας και των παθών του λαού που ζωντάνευαν πάνω στον κακοτράχαλο βράχο –στα μάτια μου ιερός ως φορέας μνήμης και φορέας πολιτισμού– που η προσοχή μας στο δύσκολο βάδισμα πάνω στις πέτρες του, μας οδηγούσε στην κυριολεξία να σκύβουμε με προσοχή, να γινόμαστε ένα με τη δυσκολία του.

Κι αυτό μας αναβάθμιζε σε κατ’ ουσία ερευνητές της ιστορίας των 2500 χρόνων του, γιατί δεν είναι μόνον οι ναοί του, οι Καρυάτιδες, τα αγάλματα, το θαύμα της "μη γεωμετρίας" του Παρθενώνα με τις οπτικές διορθώσεις.

Είναι και η αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής, η σημαία του Σάντου και του Γλέζου, το τζαμί, ο βίαιος εκχριστιανισμός του, η ασεβής στάση των Άγγλων που το χρησιμοποίησαν σαν οχυρό, ο βομβαρδισμός του Μοροζίνι, οι μύθοι και η μυθοπλασία του, ο ενεργητικός ρεμβασμός των ερωτευμένων, η ληστεία του Ελγίνου, η ηρεμία που αποπνέει όταν σταθείς και κοιτάξεις τη θάλασσα χωρίς βιασύνη, χωρίς να σε εγκαλεί το καθήκον…".

Καλό Ταξίδι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμέσως μετά τις αποκαλύψεις-βόμβα για το σχέδιο της CIA να απαγάγει και να δολοφονήσει τον εκδότη του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ενώ ζητούσε πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, η Προοδευτική Διεθνής έρχεται στο Λονδίνο με το πρώτο φυσικό δικαστήριο του Belmarsh. 

Η παρέμβαση πραγματοποιείται ενόψει της διαδικασίας έκδοσης του Ασάνζ, η οποία θα συνεχιστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου από τις 27 έως τις 28 Οκτωβρίου 2021. 

Στο βίντεο μιλούν οι :

Tariq Ali, Renata Ávila, Apsana Begum, Richard Burgon, Jeremy Corbyn

Rafael Correa, Özlem Demirel, Deepa Govindarajan Driver

Daniel Ellsberg, Selay Ghaffar, Heike Hänsel, Srecko Horvat

Annie Machon, Stefania Maurizi, John McDonnell, Edward Snowden

Yanis Varoufakis, Ben Wizner, Eyal Weizman.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία μέρα πριν την τραγωδία στο γύρισμα της ταινίας "Rust", ο Alec Baldwin, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, προέτρεπε τα μέλη του συνεργείου που ανήκαν στο συνδικάτο IATSE να κάνουν απεργία και να αγωνιστούν για μια καλύτερη σύμβαση εργασίας. 

Στρεφόταν μάλιστα ενάντια στους διευθυντές των στούντιο, που βγάζουν εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα συνεργεία τους εργάζονται υπό άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες. Η Halyna Hutchins ήταν ενεργό μέλος του συνδικάτου IATSE και σκόπευε και η ίδια να απεργήσει.

Και να προσθέσω εγώ 

Ότι υποτίθεται ότι ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΣΦΑΙΡΑ τα οπλα στο γύρισμα 

Άλεκ Μπάλντουιν: Κατέρρευσε ο ηθοποιός μετά το τραγικό δυστύχημα - Μυστήριο για το πώς σκότωσε την 42χρονη [εικόνες - βίντεο]

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη που επικαλέστηκε ο εξειδικευμένος ιστότοπος The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης είναι σε "κρίσιμη κατάσταση". Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της παραγωγής, επρόκειτο για "ατύχημα", καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Η εκπυρσοκρότηση συνέβη εν μέσω του γυρίσματος ή της πρόβας μιας σκηνής και είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση "βλήματος" που χτύπησε την Χάτσινς και τον Σόουζα. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν ο ηθοποιός πάτησε εσκεμμένα ή όχι την σκανδάλη, ενώ πολλά σενάρια κάνουν τον γύρο του διαδικτύου για το πώς μπορεί να προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό μιας γυναίκας ένα όπλο (θεωρητικά) γεμισμένο με άσφαιρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα Αθήνα,3μμ συγκέντρωση υπέρ του Τζούλιαν Ασάνζ μπροστά στη Βρετανική Πρεσβεία. Καλεί το Μέρα 25 και πολύ καλά κάνει. Η έκδοση του Τζούλιαν στις ΗΠΑ θα εκδικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου 27 και 28 Οκτωβρίου...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την υψηλότερη τιμή στην Ευρώπη καταγράφει η Ελλάδα στην τιμή της μεγαβατώρας αφού έφτασε στα 242 ευρώ

όταν στη Γερμανία είναι στα 145 ευρώ,

στην Τσεχία στα 146,

στο Βέλγιο στα 165,

στη Γαλλία στα 173

και στην Πολωνία στα 104 ευρώ.

(από το the press project )

Δεν έχουν οφικκιαλλλλιιιοοοοο αυτοι

Σχολιο.- Εκλεισαν τα εργοστάσια λιγνίτη, για να πετυχουν λεει τους στοχους για απολιγνιτοποιηση που ηταν εως το.... 2035.....

Την ιδια ώρα, η Γερμανια ανοιγει νεες μονάδες λιγνιτη...

Κ επειδη προφανως ξεμειναμε ΚΑΙ απο ρευμα, εισαγουν απο Τουρκια, Ρωσια, Αλβανια κ Βορεια Μακεδονια...

Ετσι, και η τιμή του ρευματος αυξανεται ( λογικο αφού πληρωνουμε την υπεραξία της εισαγωγης) και δεσμιοι αλλων χωρών ειμαστε ( το λες κ γεωπολιτικο εγκλημα αυτο...) και το εμπορικο ελλειμμα διογκωνεται, με οτι αυτο συνεπάγεται...

Ταυτόχρονα, προωθουν τις άνεμο γεννήτριες, μεθοδος που πλεον θεωρειται ανεπαρκης για δεκάδες λογους...

Μεγαλο εγκλημα, τεράστιο....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άτιμος είναι ο κόσμος τούτος Αγά μου, άδικος τιποτένιος. Οι πιο καλοί πεινούν κι αδικιούνται,

οι πιο κακοί τρων και πίνουν και κυβερνούν, χωρίς πίστη, χωρίς ντροπή, χωρίς αγάπη.

Δεν μπορεί πια το άδικο να βαστάξει! Θα βγω στους γύρω δρόμους, θα σταθώ στις πλατείες,

θανέβω στις στέγες και θα φωνάξω: Ελάτε όλοι οι πεινασμένοι κι οι αδικημένοι κι οι τίμοι να σμίξουμε, να βάλουμε φωτιά,

να καθαρίσει η γης από δεσποτάδες κι αφεντάδες κι αγάδες.

…Θάθελα Αγά μου, νάχα τη δύναμη να σηκωθώ , να κηρύξω σε όλο τον κόσμο επανάσταση.

Να ξεσηκώσω όλους τους ανθρώπους, άσπρους, μαύρους, κίτρινους, να γίνουμε ένας στρατός της πείνας παντοδύναμος

και να μπούμε στις μεγάλες σαπισμένες πολιτείες και στα άτιμα παλάτια και στα ξετσίπωτα σεράγια της Πόλης

και να βάλουμε φωτιά!

Ν. Καζαντζάκης-Ο Χριστός ξανασταυρώνεται



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιθουανία: Κανείς δεν μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει χωρίς το υγειονομικό πάσο! Στη Λιθουανία αποκαλούν “Opportunity pass” “πάσο ευκαιρίας το green pass/υγειονομικό πάσο! Χωρίς αυτό καμιά πρόσβαση σε δουλειά κοινωνική ζωή, αγορά!

23/10/2021

Στη Λιθουανία αποκαλούν το υγειονομικό πάσο/green pass/pass sanitaire ως “Opportunity pass” “πάσο ευκαιρίας”. Χωρίς αυτό, καμιά πρόσβαση σε δουλειά, σε υπόλοιπη κοινωνική ζωή, καμία πρόσβαση σε τίποτα, εκτός από μικρά καταστήματα βασικών τροφίμων.

”Σε μόλις 6 εβδομάδες, αυτό το Covid Pass έχει μετατρέψει τη χώρα μου σε καθεστώς ελέγχου και διαχωρισμού” αναφέρει ένας Λιθουανός.

Τονίζει ‘‘Η γυναίκα μου και εγώ δεν έχουμε το Covid Pass.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τον αυταρχισμό και τον έλεγχο του νέου καθεστώτος.

Έτσι χάσαμε τις δουλειές μας και έχουμε εξοριστεί από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Έχουν περάσει 6 εβδομάδες μέχρι τώρα. Επί του παρόντος δεν έχει προγραμματιστεί ημερομηνία λήξης για το νέο καθεστώς.”

”Χωρίς πάσο, μπορούμε να εισέλθουμε μόνο σε μικρά καταστήματα με εισόδους στους δρόμους, τα οποία πωλούν κυρίως είδη πρώτης ανάγκης: τρόφιμα, φάρμακα, οπτικά ή είδη αγροκτημάτων/κατοικίδιων ζώων.

Αυτό το ψιλικατζίδικο πληροί τις απαιτήσεις, επομένως μπορούμε να εισέλθουμε.

Κάθε άλλο κατάστημα πρέπει, βάσει νόμου, να απαγορεύει τα άτομα χωρίς το πάσο.

Στα λιθουανικά, το Pass ονομάζεται “Galimybių pasas”, με συντομογραφία “GP”.

Οι πινακίδες “GP” είναι πλέον πανταχού παρόντες σε καταστήματα και δημόσια κτίρια για να σηματοδοτήσουν τη συμμόρφωση με την πολιτική της εξορίας.

Όλα τα εμπορικά κέντρα απαγορεύουν τα άτομα χωρίς το Covid Pass.

Έχουν εγκατασταθεί μηχανήματα για σάρωση και επαλήθευση του πάσου κάθε ατόμου που εισέρχεται.

όχι πάσο, όχι είσοδος.

Αυτό είναι ένα κατάστημα ρούχων. Σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να απαγορεύσει τη γυναίκα μου και εμένα γιατί δεν έχουμε το Covid Pass.

Τα ρούχα δεν θεωρούνται απαραίτητα.

Ο νόμος απαγορεύει σε άτομα χωρίς το πάσο από όλες τις μη βασικές υπηρεσίες και οικονομικές δραστηριότητες.

Αυτό είναι ένα κατάστημα θρησκευτικών ειδών. Δεν θεωρείται απαραίτητο. Έτσι, σύμφωνα με το νόμο, ο ιδιοκτήτης πρέπει να απαγορεύσει τη γυναίκα μου και εμένα.

Μας έχουν απαγορεύσει τα βιβλιοπωλεία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Βέρνη Ελβετίας κατά του υγειονομικού πάσου! Δημοψήφισμα στην Ελβετία για το νόμο περί covid19.

23/10/2021

Μεγάλη διαδήλωση χιλιάδων κατά του υγειονομικού πάσου-pass sanitaire μπροστά στο Ομοσπονδιακό Παλάτι στη Βέρνη στην Ελβετία καθώς ο λαός της Ελβετία οφείλει να εκφραστεί σε δημοψήφισμα στις 28 Νοεμβρίου για το μέλλον του νόμου περί covid-19. Διαδήλωση χιλιάδων συμμετεχόντων στη Βέρνη.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα από την “Aktionsbündnis Urkantone” (“Συμμαχία των πρωτόγονων καντονιών”) και την ένωση “Freie Linke Schweiz” (“η ελεύθερη αριστερά της Ελβετίας”), αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη Βέρνη για μια πανεθνική διαδήλωση κατά των μέτρων κατά του Covid . Ομιλίες κατά του νόμου Covid, έγιναν στην Ομοσπονδιακή Πλατεία, γεμάτη κόσμο. Οι ομιλητές εξέφρασαν κυρίως την άρνησή τους για το δελτίο υγείας/υγειονομικό πάσο, δηλώσεις που επιδοκιμάστηκαν από το πλήθος.

Αρκετές εκατοντάδες είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως στην Πλατεία του Καθεδρικού Ναού, από όπου ενώθηκαν στην Ομοσπονδιακή Πλατεία, με επικεφαλής τους κωδωνοκρουστές, με λευκά πουκάμισα, συνηθισμένες πλέον φιγούρες αυτών των πομπών. Μερικοί διαδηλωτές φώναζαν τη λέξη «Ελευθερία!». Η αστυνομία ήταν μαζική, εμφανής σε στρατηγικά σημεία και με περιπολικά οχημάτων στην πόλη. Η περίμετρος του Ομοσπονδιακού Παλατιού έχει περιφραχθεί. Δεν αναφέρθηκαν αξιοσημείωτα περιστατικά. Πολύ μετά τις 16:00, μετά την επίσημη διασπορά της διαδήλωσης, αναφέρθηκαν επεισόδια, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στα τζάμια των αυτοκινήτων και τα έσπασαν.

“Το UDC δεν αντιτίθεται στον εμβολιασμό”

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του σχηματισμού Marco Chiesa κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των αντιπροσώπων του ελβετικού ακροδεξιού κόμματος UDC αυτό το Σάββατο στο Montricher (VD). Από την άλλη, επέκρινε την «αυθαιρεσία» του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου. «Οι αρχές της υγιεινής λειτουργούν. Οι τομείς της εστίασης, του αθλητισμού και του πολιτισμού το έχουν αποδείξει εδώ και μήνες», είπε ο Marco Chiesa στην ανοιχτή σκηνή όπου συγκεντρώθηκαν οι σύνεδροι, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν περιορισμοί υγείας. «Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πρέπει τώρα να παρουσιάσει μια συγκεκριμένη στρατηγική για μια σταδιακή έξοδο από την κρίση».Ο πρόεδρος του UDC επέκρινε τις «αντιφάσεις» στην κυβερνητική πολιτική υγείας και τη διαίρεση της κοινωνίας μεταξύ «καλών εμβολιασμένων» και «κακών μη εμβολιασμένων». Υπενθύμισε ότι το κόμμα δεν ήταν αντίθετο με το πιστοποιητικό υγείας για ταξίδια ή μεγάλες εκδηλώσεις. «Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου μετέτρεψε αυτό το πιστοποιητικό σε εργαλείο διακρίσεων».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση Ισπανίας ήδη άρχισε την επιστροφή 1.142.127 προστίμων σε πολίτες που επιβλήθηκαν κατά την κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης καθώς το αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο που έκρινε το καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης Αντισυνταγματικό!

23/10/2021

Η Ισπανική Δικαιοσύνη ζητά από το κράτος την επιστροφή όλων των προστίμων από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης!!

Η ισπανική κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία επιστροφής των προστίμων που εισπράχθηκαν κατά την πρώτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε αντισυνταγματική από το Συνταγματικό Δικαστήριο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι πολίτες που αντιτίθενται στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία μόλις πέτυχαν μια πρώτη νίκη στην Ισπανία. Και αυτό, ένα μήνα μετά την ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου που κήρυξε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, την κατάσταση έκτακτης ανάγκης αντισυνταγματική. Το Δικαστήριο ζήτησε τότε από την κυβέρνηση να αποζημιώσει τους πολίτες για όλα τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.

Και το μέτρο έχει πλέον τεθεί σε ισχύ όπως επιβεβαιώθηκε, στις 22 Οκτωβρίου, πολλά μέσα ενημέρωσης που συμβουλεύτηκε το Lecourrier-du-soir.com. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ElDiario.es, η σοσιαλιστική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Πέδρο Σάντσεθ, ζήτησε να συσταθεί μια ειδική ομάδα που θα προχωρήσει στην επιστροφή των εν λόγω προστίμων.

Οι ίδιες πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από ένα άλλο ισπανικό μέσο, το Estenerife.com το οποίο παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των προστίμων που θα επιστραφούν. Έτσι, σύμφωνα με αυτή την πηγή, έχουν επιβληθεί 1.142.127 πρόστιμα σε πολίτες από τις 14 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης ισχύος της πρώτης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία.

Μεταξύ των περιοχών με τα περισσότερα πρόστιμα είναι: η Μαδρίτη (184.517) και η Ανδαλουσία (195.986). Αλλά σε άλλα μέρη της χώρας, πολλοί πολίτες που αντιστέκονται στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν επίσης αντιμετωπίσει κυρώσεις. Έτσι στη Ναβάρρα θα επιστραφούν 12.500 πρόστιμα. Στην περιοχή της Castilla y Leon, θα επιστραφούν 59.299 πρόστιμα σε σύγκριση με 3.971 στη Γκουανταλαχάρα.

Η Ισπανία φαίνεται να είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί αντισυνταγματική από το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο τελικά θα απαιτήσει την επιστροφή όλων των προστίμων που εισέπραξε το κράτος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Θα ακολουθήσουν το ισπανικό παράδειγμα και άλλες χώρες; Αυτή είναι η ερώτηση!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το υπουργείο Υγείας απαντά στον Άκη Τσελέντη: Δεν απομακρύνονται τα θρησκευτικά σύμβολα. Αλλά ως  συνήθως ψεύδεται!

23/10/2021 12:51

Καταγγελία του Άκη Τσελέντη για απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τα νοσοκομεία της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας απάντησε ότι στα νοσοκομεία αρμοδιότητάς του υπουργείου, ουδέν περιστατικό απομάκρυνσης θρησκευτικών συμβόλων παρατηρείται. «Σημειωτέον σε πλήθος νοσοκομείων λειτουργούν παρεκκλήσια και παντού υπάρχει απόλυτος σεβασμός στη θρησκευτική πίστη των ασθενών» σημείωσαν.

Τι προηγήθηκε

Χθες Παρασκευή, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, γνωστοποίησε την ενόχλησή του για την εξαφάνιση των θρησκευτικών συμβόλων της Ορθοδοξίας από δημόσιους χώρους στην Ελλάδα.

Αφορμή για το ξέσπασμά του στάθηκε το φαινόμενο που παρατήρησε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η μητέρα του. Μάλιστα, στο μήνυμά του ο κ. Τσελέντης ανέφερε πως ρώτησε γιατί έχει συμβεί αυτό και η απάντηση που έλαβε ήταν πως υπάρχει άνωθεν εντολή για να μην προσβάλλονται οι αλλόθρησκοι.

«Εδώ είναι Ελλάδα και όχι Μωαμεθανιστάν», έγραψε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «ενοχλεί αυτός ο δήθεν πολύ πολιτισμός όπου το ανώμαλο γίνεται ομαλό».

Akis Tselentis

Αἰδώς Ἀργεῖοι 

«Μήπως πρέπει να μας βάλουν και ένα χαλάκι να προσευχόμαστε κοιτώντας προς τη Μέκκα;»

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι έχουν βγάλει τα εικονίσματα από τα δωμάτια νοσηλείας. Και αυτό δε συνέβαινε στο δωμάτιο της μητέρας μου αλλά σε όλα. Το τσέκαρα και μου είπαν «άνωθεν εντολή» για να μην προσβάλουμε τους αλλόθρησκους. Αυτό είναι ένα μεγάλο αίσχος και πρέπει να απαιτήσουμε να ξανά Μπουν εδώ είναι Ελλάδα και όχι Μωαμεθανιστάν. Εμείς οι χριστιανοί ορθόδοξοι έλληνες θα πολεμήσουμε αν χρειαστεί και και μόνο εμείς.

Κάπου με ενοχλεί αυτός ο δήθεν πολύ πολιτισμός όπου το ανώμαλο γίνεται ομαλό και τα θρησκευτικά μας σύμβολα καταργούνται.

Κάποιοι θα μας αποκαλέσουν ρατσιστές μπορεί και να με αποκλείσουν πάλι από το facebook οι γνωστές κλίκες των ΜΚΟ. Δεν έχω τίποτα με τους μετανάστες απλώς δεν δέχομαι να μου καταργούν τα θρησκευτικά σύμβολα οι δήθεν προοδευτικοί.

(**) Επειδή προσπαθούν να με αμφισβητήσουν οτι υπάρχει αυτο το πρόβλημα διάφοροι «κύκλοι» Ορίστε ένα από τα πολλά παραδείγματα:

-«Καταγγελία – ΣΟΚ για το νοσοκομείο Σερρών: «Kατεβάζουν τις εικόνες και σβήνουν τα καντήλια» 

ΣΕΡΡΕΣ ΝΕΑ: Μια φοβερή καταγγελία για το Νοσοκομείο Σερρών έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του νοσοκομείου Κική Μιχαηλίδου, σχετικά με απόφαση που ανακοινώθηκε στους εργαζομένους για τις θρησκευτικές εικόνες στους θαλάμους του.

Η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι «υπάρχει απαίτηση να κατεβούν όλες οι εικόνες από τα δωμάτια του νοσοκομείου, υπάρχει εντολή, που την κρύβουν», τη στιγμή που η διαμαρτυρία των ανεμβολίαστων εργαζομένων του νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά και δρομολογούνται κινητοποιήσεις για σήμερα.

Οσον αφορά το θέμα του «ξηλώματος» των εικόνων μέσα από τα δωμάτια, έγινε γνωστό ότι θέλησαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση έπειτα από διαμαρτυρίες κάποιων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών!»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέραμα: Σεσημασμένος ο νεκρός ρομά κακοποιός - Καρέ καρέ η καταδίωξη που οδήγησε στη συμπλοκή

Το κλεμμένο όχημα, το λεωφορείο που τους έκοψε το δρόμο και ο άφαντος συνεργός.

23/10/2021 11:32

Σεσημασμένος για κλοπές αποδείχθηκε ότι ήταν ο νεκρός ρομά από τα πυρά των αστυνομικών οδηγός του αυτοκινήτου, το οποίο ξεκίνησαν οι μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ να καταδιώκουν από την περιοχή του Ρέντη και κατέληξαν να το ακινητοποιήσουν στο Πέραμα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο τραυματίας ρομά συνεπιβάτης του αρνείται να δώσει τα στοιχεία του στις αρχές και ήδη έχει ξεκινήσει προσπάθεια ταυτοποίησής του, μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων του, ενώ θεωρείται βέβαιο από τους αστυνομικούς ότι και ο τρίτος ρομά, που προς το παρόν διαφεύγει της σύλληψης, θα είναι και εκείνος σεσημασμένος.

Το κλεμμένο όχημα

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ είδαν ένα αυτοκίνητο με σπασμένο το ένα μικρό τζάμι. Στο όχημα επέβαιναν τρία άτομα και οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι μπορεί να το είχαν κλέψει και έτσι αποφάσισαν να τους ελέγξουν. Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και οι μοτοσικλετιστές ζήτησαν ενισχύσεις καλώντας με τον ασύρματο το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Στο Αιγάλεω εντόπισαν και πάλι το αυτοκίνητο, το οποίο αποδείχθηκε αργότερα πως είχε κλαπεί λίγη ώρα νωρίτερα, και ξεκίνησε η καταδίωξη. Σε έναν στενό, ανηφορικό δρόμο, ο οδηγός - κλέφτης αναγκάστηκε να σταματήσει, καθώς κατέβαινε ένα λεωφορείο και δεν είχε χώρο να περάσει. Με την όπισθεν εμβόλισε τις αστυνομικές μοτοσικλέτες, ενώ έκανε αναστροφή και χτύπησε ακόμα μία. Συνολικά -σύμφωνα με τις αρχές- τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί.

Τότε τα στελέχη της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον οδηγό του και έναν επιβάτη, ενώ ο τρίτος κατάφερε να εξαφανιστεί.

Την υπόθεση ανέλαβαν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ενώ ιατροδικαστής θα πραγματοποιήσει νεκροψία - νεκροτομή στον οδηγό, προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία των βολών που δέχθηκε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυαλίζει το μάτι του έμμισθου κολαούζου της κυβέρνησης

Πορτοσάλταρε και τον ετοιμάζουν για Δαφνί



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυο μήνες προσωπικού Γολγοθά. Δίνει τιτάνιο αγώνα για να ξαναπερπατήσει ο «τρυπημένος» Γιώργος από το εμβόλιο της Jonson



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγγιξε το θάνατο από Ιατρικό Λάθος ο 44χρονος Χρήστος. Έπαθε σηψαιμία από… ρήξη σκωληκοειδίτιδας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ! Παραιτούνται μαζικά από το κέντρο πυρηνικών ερευνών Los Alamos και από τη NASA...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



FAKE NEWS - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Όχι, Πειραιάς και Θεσσαλονίκη ΔΕΝ θα πλημμυρίσουν!

Τον επόμενο μήνα πρόκειται να γίνει στη Γλασκώβη η COP26, η επόμενη Σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα και ήδη ξεκίνησε η κατατρομοκράτηση της κοινής γνώμης, προκειμένου να πειστούμε πως έχουμε κλιματική κρίση. Τη σκυτάλη απ' τα διεθνή όργανα προπαγάνδας πριν λίγες ημέρες πήρε το... moneyreview.gr του -ποιού άλλου;- Ομίλου της Καθημερινής και ακολούθησε το hellasjournal.com του Ιγνατίου: ανέβασαν εικόνες με πλημμυρισμένη Θεσσαλονίκη και Πειραιά "αν η θερμοκρασία ανεβεί κατά 4οC".

Οι καταστροφολογικές αυτές "προβλέψεις" είναι πλήρης παραπληροφόρηση, που σκοπό έχει να προκαλέσει φόβο στον πληθυσμό και κανονικά θα έπρεπε να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης. Έχουν τόση αξία όση τα παιδικά ανέκδοτα του τύπου "αν η γιαγιά μου είχε καρούλια ...". Ισχυρίζονται πως "η θερμοκρασία έχει ήδη αυξηθεί κατά 1 βαθμό απ' την προβιομηχανική εποχή", αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα πόση ήταν η θερμοκρασία των ωκεανών στην προβιομηχανική εποχή, για τον πολύ απλό λόγο πως κανείς δενμετρούσε τότε. Και παρόλο που οι ωκεανοί καλύπτουν το 70% της Γης, οι μετρήσεις εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς.

Μια μελέτη είναι τόσο καλή όσο λιγότερες παραδοχές κάνει κι η κλιματο-τρομοκρατική "επιστήμη" έχει κάνει ατελείωτες παραδοχές, προκειμένου να καλύψει τα κενά σε μετρήσεις και παρατηρήσεις. Η πραγματικότητα είναι πως όσο κι αν ισχυρίζονται πως "η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει", τα δεδομένα είναι αμείλικτα, η στάθμη ΔΕΝ ανεβαίνει και Όχι, Πειραιάς και Θεσσαλονίκη ΔΕΝ θα πλημμυρίσουν!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΧΑΡΤΗ! ΕΠΙΣΗΜΟ περιοδικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσιάζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»...

Ο χάρτης δημοσιεύεται σε περιοδικό που εκδίδεται στις Βρυξέλλες με την υποστήριξη θεσμών της Ε.Ε. - Τι σχολίασε η πρώην ευρωβουλευτής της Κύπρου Ελένη Θεοχάρους...

Ως «Μακεδονία» παρουσιάζει την Βόρεια Μακεδονία το επίσημο περιοδικό «EPFMA Bulletin» της Ένωσης Πρώην Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (FMA), που εκδίδεται με την υποστήριξη θεσμών της Ε.Ε. Το περιοδικό δημοσιεύει άρθρα και απόψεις πρώην Ευρωβουλευτών και μελών της FMA.

O επίμαχος χάρτης δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος (σελ. 10) και σ’ άρθρο του πρώην Ευρωβουλευτή του Ηνωμένου Βασιλείου John Howarth με τίτλο: «Η διεύρυνση των Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί πλέον γεωπολιτική προτεραιότητα».

Πρόκειται για γραφιστική απεικόνιση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που αγοράστηκε από τους υπεύθυνους της έκδοσης, από γνωστή πλατφόρμα διάθεσης φωτογραφιών, χαρτών κ.α.

«Συγχαρητήρια σε όσους υπέγραψαν και στήριξαν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών! Ιδού τα αποτελέσματα, σε επίσημο περιοδικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» σχολίασε στο Twitter η πρώην Ευρωβουλευτής της Κύπρου Ελένη Θεοχάρους, αναρτώντας σχετική φωτογραφία. Το «EPFMA Bulletin» εκδίδεται στις Βρυξέλλες με την οικονομική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεργέστη 2021... Οι Λιμενεργάτες έγραψαν την Ιστορία!

"Τεργέστη Μαζί σου! ΟΧΙ Green Pass"

Οι Λιμενεργάτες της Τεργέστης έκαναν σε λίγες ημέρες... όσα δεν έκαναν τα "θεσμικά αριστερό-δεξιά" συνδικάτα και πολιτικά κόμματα σε 30 χρόνια!

Ό,τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες και θα συμβεί σήμερα το απόγευμα (23 Οκτώβρη 2021) -στη συνάντηση κυβέρνησης Λιμενεργατών στην Τεργέστη-, το εργατικό κίνημα έγραψε Ιστορία, θα μείνει πάντα η ανάμνηση (;) της Τεργέστης και όλων των Λιμενεργατών του κόσμου (μοναδική εξαίρεση στην Ελλάδα), έχει πλέον πάρει δεσπόζουσα θέση στις καρδιές όλων των Ελεύθερων του κόσμου.

Βέβαια, για να μπορούσε ο κάθε πολίτης να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα στην Τεργέστη, θα έπρεπε να μην είχαμε εξαγορασμένα όλα τα ΜΜΕ και την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα σήμερα, που το πολιτικό σύστημα πέρα κι έξω από "κοκορομαχίες" έχει ενστερνιστεί την ατζέντα του υπερεθνικού κεφαλαίου. Για την Τεργέστη με τους περίπου 1.000 Λιμενεργάτες, εκ των οποίων 600 εμβολιασμένοι και 400 ανεμβολίαστοι, θα χρειαστούν τόμοι βιβλίων, τόνοι μελανιού γι' αυτό που συμβαίνει κι αποσιωπούν ΟΛΑ τα ΜΜΕ και φυσικά τα ελεγχόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για πρώτη φορά στη δυτική Ευρώπη έχει σχηματιστεί ένα ενιαίο αρραγές μαύρο Μέτωπο πολιτικής εξουσίας (αριστερών και δεξιών κομμάτων), εκκλησιαστικών ιεραρχιών, "ειδικών επιστημόνων" με ασυλία κι ακαταδίωκτο, "διανοούμενων" που σιτίζονται σε κρατικά κονδύλια και φυσικά το σύνολο των ΜΜΕ. Ελάχιστες είναι οι ειδήσεις που ξεφεύγουν από τη στενή επιτήρηση και λογοκρισία. Έτσι, για τη σημερινή ημέρα και το τι θα επακολουθήσει στην Τεργέστη, εντελώς συνοπτικά για την ώρα:

Με την εφαρμογή του συστήματος, για εργασία, ή ακόμη και είσοδο στα Πανεπιστήμια με "πιστοποιητικό εμβολιασμού", ή τεστ κάθε 48 ώρες, μετά τις αντιδράσεις των περίπου 1.500 καθηγητές Πανεπιστημίων, διανοούμενων, Καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου, φοιτητικού κινήματος... τη σκυτάλη πήραν οι Λιμενεργάτες της Τεργέστης, με το αυτοοργανωμένο κι αυτόνομο σωματείο τους (μαράνουν πλέον τα καθεστωτικά συνδικάτα της "αριστεράς" και δεξιάς, παραμένουν μειοψηφίες στους εργασιακούς χώρους, αλλά πλειοψηφούν στα ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις). Ο Stefano Puzzer, ηγέτης του σωματείου κι εμβολιασμένος με ελεύθερη βούληση, βάζει το ζήτημα: Κανένας εργάτης, αδελφός μας σε αναστολή, ανεργία... Καμία διαπραγμάτευση για διάθεση δωρεάν τεστ στους εργάτες, που πρότειναν οι εργατοπατέρες των συστημικών συνδικάτων, αμειβόμενα επαγγελματικά στελέχη στη Ρώμη. Απεργία διαρκείας στο λιμάνι της Τεργέστης, που έχουν αγοράσει οι Γερμανοί.

Σε ολόκληρη την Ιταλία Γενική Απεργία, εναντίον της κυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Ντράγκι (χωρίς να έχει εκλεγεί, παρά τη σαφή διάταξη του Συντάγματος ο τραπεζίτης Ντράγκι σχηματίζει κυβέρνηση με τα κόμματα της όλης αριστεράς, της δεξιάς, της ακροδεξιάς και του κινήματος των "αγανακτισμένων" 5 αστέρια)... ενώ τα ΜΜΕ, εθνικά και περιφερειακά αποκρύβουν τα πάντα.

Το σωματείο των Λιμενεργατών της Τεργέστης συνεχίζει επ' αόριστο την απεργία: ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ!

Καλούν το σωματείο στη Ρώμη (Γερουσία) για συνομιλίες με την κυβέρνηση στις 22 Οκτώβρη 2021.

Όμως, τις ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ κινητοποιήσεις στην Τεργέστη κτυπούν αμείλικτα οι δυνάμεις καταστολής και μάλιστα τα ΜΜΕ, ακόμη και το κρατικό ειδησιογραφικό πρακτορείο ANSA ανακοινώνουν πως ελευθερώθηκε χωρίς βία το λιμάνι της Τεργέστης. 

Μια βία χωρίς προηγούμενο στην Ιταλία. Αύρες νερού, δακρυγόνα, βόμβες κρότου λάμψεις... εναντίον των λιμενεργατών που προσεύχονται ενώ τους βομβαρδίζουν.

Κλαίνε... προσεύχονται, αλλά δεν εγκαταλείπουν... ένας αγώνας και για τα παιδιά των αστυνομικών που τους χτυπάνε... Δεν κάνουν πίσω... το Τίμημα της Ελευθερίας!

Τεργέστη 18 Οκτώβρη 2021, κλαίγοντας ο Λιμενεργάτης: «Είμαι εδώ για τα 3 μου παιδιά,τη Σαμπρίνα, τον Αντόνιο, τη Σοφία. Παιδιά μου, ο μπαμπάς είναι εδώ για εσάς! Παλεύω για εσάς και για όλα τα παιδιά αυτού του πλανήτη. Θα παλέψω για εσάς παιδιά μου μέχρι το τέλος. Αγωνιστείτε, μην τα παρατάτε ποτέ»

Δεν είναι εύκολη υπόθεση ο αγώνας εναντίον μιας κυβέρνησης που στηρίζει το σύνολο του πολιτικού συστήματος και φυσικά τα ΜΜΕ, τα αριστερά και δεξιά συνδικάτα.

Στην τεράστια διαδήλωση της Ρώμης αναλαμβάνουν ρόλο οι αστυνομικοί με πολιτικά, "νομίμως εισοδιστές", σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών και νεοφασιστικές ομάδες με κυβερνητική κι αστυνομική κάλυψη, για να χτυπηθούν οι ειρηνικές κινητοποιήσεις εναντίον του "πιστοποιητικού εμβολιασμένου". Η κατασκευασμένη "ευκαιρία" να προστεθεί μία ακόμη ετικέτα στο κίνημα: αντιεμβολιαστές, αρνητές, αναρχικοί, ακροδεξιοί και γιατί όχι φασίστες; Καταγγέλλει το κόμμα Italexit κι ανεξάρτητοι βουλευτές στη βουλή και γερουσία (αποχωρήσαντες από το Κίνημα 5 αστέρων, όταν τάχθηκε υπέρ της ΕΕ).

Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! Ούτε στα πιο στυγνά δικτατορικά καθεστώτα... η υπουργός Εσωτερικών Luciana Lamorgese, πρώην δικαστής, αυτή που μαζί με τον αρχηγός της αστυνομίας Franco Gabrielli προβίβασαν τους Pietro Troiani & Salvatore Gava, τους δύο αστυνομικούς που είχαν καταδικαστεί τελεσίδικα για τα γεγονότα στη Γένοβα με τη δολοφονία του Κάρλο Τζιουλιάνι (G8 2001), μιλάει στη βουλή κι ομολογεί την επιλογή της "στρατηγικής έντασης" με την καθοδηγούμενη από το κράτος επίθεση στο κτίριο της βουλής και των συνδικάτων στη Ρώμη, όταν δηλώνει: "Καμία σύλληψη για αποφυγή επεισοδίων". Για τον μυστικό αστυνομικό που μαζί με τους "διαδηλωτές" σε διατεταγμένη υπηρεσία, προσπαθεί ν' ανατρέψει αστυνομικό όχημα και κατόπιν δέρνει χωρίς έλεος ειρηνικούς διαδηλωτές (εκατοντάδες τα βίντεο στο ελεύθερο διαδίκτυο -Telegram), δικαιολογεί: "Προσπαθούσε να διαπιστώσει την αντοχή του οχήματος σε παλινδρομικές κινήσεις"!

"Οι φασίστες είστε εσείς"! Το σύνθημα των διαδηλωτών από τα αυτόνομα συνδικάτα (Cobas) και το Κομμουνιστικό Κόμμα (μικρό αδελφό κόμμα του ΚΚΕ, με στροφή 180 μοιρών στράφηκε εναντίον του "πιστοποιητικού εμβολιασμένου")- περνώντας μπροστά από το πάλαι ποτέ αριστερό συνδικάτο CIGL, σήμερα υπερασπιζόμενο την κυβέρνηση του τραπεζίτη Ντράγκι...

Μετά την αστυνομική βία εναντίον των Λιμενεργατών, το Συνδικάτο ανακοίνωσε πως δεν πάει στη Ρώμη για συνομιλίες με την κυβέρνηση. Θέλοντας να δείξει διαλλακτικότητα η κυβέρνηση του τραπεζίτη Ντράγκι, ζήτησε να γίνουν οι συνομιλίες με τους λιμενεργάτες στην Τεργέστη σήμερα το απόγευμα.

Το συνδικάτο Λιμενεργατών αποδέχθηκε την πρόσκληση για συνομιλίες στην Τεργέστη, επισημαίνοντας πως δεν κάνει βήμα πίσω από την άρση του "πιστοποιητικού εμβολιασμένου". Κι ενώ θα έχουμε σε ΟΛΗ τη χώρα μαζικές διαδηλώσεις σε κάθε πόλη και χωριό, χιλιάδες συγκεντρώνονταν για τη διαδήλωση στην Τεργέστη, ενώ θα συνομιλούσε το Συνδικάτο Λιμενεργατών με το κυβερνητικό κλιμάκιο, στο οποίο θα συμμετέχει κι ο "κεντροαριστερός" υπουργός Υγείας Σπεράντζα.

Η κίνηση ΜΑΤ του Συνδικάτου Λεμενεργατών

Ματαίωση σε όλες τις πορείες και διαδηλώσεις στην Τεργέστη αποφάσισε το Συνδικάτο Λιμενεργατών. Πληροφορίες για τον κίνδυνο διείσδυσης που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια παγίδα για το αντιφασιστικό κίνημα εναντίον της ναζιστικής έμπνευσης "πιστοποιητικού εμβολιασμένου". Κάποιοι, μιλούν για συμβιβασμό των λιμενεργατών. Άλλοι πιστεύουν ότι έτσι αφοπλίζουν την κυβέρνηση Ντράγκι που έχει επιλέξει τη "στρατηγική έντασης".

Σήμερα θα ταξιδέψουν νοερά με τους Λιμενεργάτες όλοι οι Ελεύθεροι του πλανήτη.

Σήμερα, πριν από λίγο οι δρόμοι της Τεργέστης άδειοι... ενώ το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση Λιμενεργατών-κυβέρνησης. Το Συνδικάτο των Λιμενεργατών καθηλώνει τις προβοκάτσιες: "Αφήνουμε μόνο τους αστυνομικούς στην πλατεία της Τεργέστη!

Το "πιστοποιητικό εμβολιασμένου" (green pass)... αφύπνισε την ταξική συνείδηση της ιταλικής εργατικής τάξης! Ότι κι αν συμβεί απόψε στην Τεργέστη, ότι αποτέλεσμα κι αν έχει η διαπραγμάτευση Λιμενεργατών κυβέρνησης, φύτεψαν "σπόρο" Αντίστασης κι Αγώνα!

Stefano Puzzer, εκπρόσωπος των λιμενεργατών... Τι άνθρωπος... Δεν έχουμε παρά να διδαχθούμε από αυτόν τον Λιμενεργάτη!

«Ένας λιμενεργάτης αξίζει περισσότερο από 100 κρατικοδίαιτους Συνταγματολόγους κι όλα τα κόμματα της πάλαι ποτέ αριστεράς, σήμερα ηττημένης "ανανεωτικής" ή "κομμουνιστικής"».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΣΠΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ! Έδιωξαν 12χρονο από σχολείο επειδή δεν είχε self test...

Γιατί τόσο μίσος σε ένα ανεμβολίαστο 12χρονο παιδί, λέει η μητέρα.Επί δυο ώρες έψαχνα το παιδί μου στους δρόμους.

Ένα απίστευτο περιστατικό που δείχνει πως με τα κορωνομέτρα έχει χαθεί κάθε ψήγμα ανθρωπιάς έλαβε χώρα στο Παλαιό Φάληρο.

Όλα άρχισαν όταν διαπιστώθηκε από τη διέθυνση Γυμνασίου της περιοχής ότι ο μόλις 12 ετών μαθητής δεν είχε στην κατοχή του την βεβαίωση για το αρνητικό self test. Τότε καθηγητές και διευθυντής του έδειξαν…την πόρτα της εξόδου, αφήνοντας το παιδί να περιπλανιέται στους δρόμους!

Σαν να μην έφτανε αυτό η διεύθυνση του σχολείου δεν ενημέρωσε την μητέρα του αγοριού για την εξέλιξη. Εκείνη έμαθε τυχαία για την περιπέτεια του γιου της από μία γειτόνισσα που τον είδε να περιφέρεται στους γύρω δρόμους.

«Μπαίνω μέσα στο γραφείο του διευθυντή και του λέω “που είναι το παιδί μου”; Και μου λέει “Δεν ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει γιατί δεν προσκόμισε το self test της Τρίτης”», καταγγέλλει με τρεμάμενη φωνή η μητέρα η οποία φυσικά προσέφυγε στη δικαιοσύνη για το περιστατικό. «Έκλαιγα και χτυπιόμουνα έξω από το σχολείο. Το διώξατε δύο φορές και δεν με ενημερώσατε».

Σχολιο.- Απ'οτι ξερω,δεν ειδοποιησαν τους οικειους του.Προς τους συλλογους γονεων:Αυτοι πανε μεσα για εκθεση ανηλικου σε κινδυνο κλπ,μην κανετε τη παπια.Αρκετα μαλακιστηκατε εναντια στα παιδια σας