Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Πεμπτη 10 Φεβρουαριου 2022


ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΦΕΣΙ Ή ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΝΟΙΚΙΟΥ...ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΝ;;;;;;

Σχολιο.- Δεν υπάρχουν πια σπίτια για νοίκιασμα στην Αθήνα και είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Πέρσυ ο πρωθυπουργός αγόρασε 1250 ακίνητα στην Αθήνα για εκμετάλλευση.

Σχολιο.- αν αγορασε τοσα πολλα και σε συνεργασια με τις κτηματομεσιτικες και ολο το ασκερι των μαφιοζων κραταει ψηλα τις τιμες, ευχομαι να τα βαλει στην κωλαρα του και να κανει το παγωνι..κακο ψοφο να εχει ολο το μητσατακεικο κωλοσογο...και καθε τετοιου ειδους κωλοσογο...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη νίκη για «Κονβόι ελευθερίας»: Καταργούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Δυτ.Καναδά

9/2/2022

Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της περιοχής Σασκάτσουαν

Την πρώτη του νίκη πέτυχε το «κονβόι της ελευθερίας» στον Καναδά, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Σασκάτσουαν (στον κεντρικό Καναδά), Scott Moe, τελειώνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού από Δευτέρα. 

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις, οι χώροι εργασίας και άλλοι δημόσιοι χώροι δεν θα έχουν πλέον υποχρέωση να απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ.

Επί του παρόντος, όλοι οι κάτοικοι του Σασκάτσουαν πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν λάβει δύο εμβόλια με το εμβόλιο COVID-19 για να εισέλθουν σε εστιατόρια, μπαρ και πολλές άλλες επιχειρήσεις. Έχουν επίσης την δυνατότητα να παρέχουν αρνητικό τεστ COVID-19.

Αυτές οι απαιτήσεις όμως θα καταργηθούν την Δευτέρα. Επίσης τελειώνει και η υποχρεωτική μασκοφορία από την 28η Φεβρουαρίου.

«Θέλουμε τα πράγματα να είναι όσο πιο φυσιολογικά μπορούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Scott Moe σε μια ενημέρωση για τον COVID-19 την Τρίτη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτα τους αποκαλούσαν "μικρή περιθωριακή μειοψηφία". Όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν ΜΑΖΙΚΗ και υποστηριζόταν από εκατομμύρια, τους αποκάλεσαν "τρομοκράτες". 

Όταν κυκλοφόρησε το βίντεο που δείχνει διαδηλωτές Καναδούς να αγκαλιάζονται και να τραγουδούν, τους αποκάλεσαν "λευκούς υπέρμαχους", "ρατσιστές". 

Όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια ότι εκεί υπάρχουν άνθρωποι κάθε φυλής, χρώματος και εθνικότητας, τους κατηγόρησαν ότι καταστρέφουν αγάλματα και κλέβουν το φαγητό των αστέγων. 

Όταν αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο καθάριζαν τα αγάλματα, αλλά και τα περιφρουρούσαν, ότι έστηναν υπαίθρια μπάρμπεκιου και έδιναν δωρεάν φαγητό σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, προσπάθησαν να το υποβαθμίσουν, λέγοντας ότι οι περισσότεροι είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους. 

Οχι μόνο δεν επέστρεψαν, αλλά προστέθηκαν ακόμα περισσότεροι. Απλώθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Καναδά και ενώθηκαν στα σύνορα με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους. Και συνεχίζουν. 

Οχι μόνο δεν επέστρεψαν, αλλά έδωσαν κουράγιο σε ολόκληρο τον κόσμο, σε κάθε ήπειρο και σήμερα τέτοιες διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει παντού, προς απογοήτευση της ελίτ και των παγκόσμιων ΜΜΕ, που αποσιωπούν μια εξέγερση, που συντελείται, μπροστά στα μάτια τους.

Τώρα πια η εξουσία απελπίζεται. 

Έχει κάνει χιλιάδες κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Οττάβα και κατέλαβε όλα τα διαθέσιμα δωμάτια, για να μην φιλοξενηθούν οι οδηγοί, φυσικά με τους φόρους των πολιτών. 

Εξαναγκάσε με εντολή του Δήμαρχου της Οττάβα, το "GoFundMe"(Ταμείο δωρεών) να τους αρνηθεί και να παγώσει 9 εκατομμύρια δωρεών. (Ετοιμάζονται οι εισαγγελείς των ΗΠΑ να παρέμβουν).

Εβγαλε νόμο, που απαγορεύει την δωρεά καυσίμων, από τους πολίτες, στους νταλικέρηδες και στις οικογένειες τους, για να μην θερμαίνονται τα οχήματα. Συλλαμβάνονται πολίτες με μπιτόνια και γίνεται κατάσχεση των καυσίμων, γιατί κάτι τέτοιο θεωρείται " υποστήριξη παρανόμων".

Απαγόρευσαν με νόμο το κορνάρισμα των πανηγυρισμών και την επίδειξη της Καναδικής σημαίας, από πολίτες. (Χούντα της "Δημοκρατίας")

Ομάδες αστυνομικών απομακρύνουν, από τους χώρους της διαδήλωσης πολίτες με την απειλή της σύλληψης. 

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να υποκινήσει τη βία. 

Και δεν της βγαίνει!

Κάθομαι παρακολουθώντας μια ζωντανή ροή από το κέντρο της Οττάβα. Είναι σαν πάρτι. Παντού χαρούμενοι, χαμογελαστοί άνθρωποι, μέσα στο κρύο. Μουσική, καναδικές σημαίες, πλακάτ. Αγνωστοι μεταξύ τους συναντιώνται και δείχνουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους νταλικέρηδες, φωνάζοντας "ούτε βήμα πίσω" και αυτοί τους απαντούν: "Δεν πρόκειται να το κουνήσουμε από δω, αν δεν αρθούν όλα τα μέτρα! Ο, τι κι αν μας κάνουν!" 

Ο κόσμος είναι ειρηνικός καθώς περιμένει υπομονετικά τον επονομαζόμενο και "πρωθυπουργό", να συναντηθεί μαζί του.

Και αυτός ο δειλός κρύβεται, στα παρασκήνια δολοπλοκώντας, εναντίον τους.

Ο Καναδάς γράφει Ιστορία. Μια Ιστορία, στην πιο κρίσιμη στιγμή της ανθρωπότητας, που "όλα τα σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για το παιδάκι που έπαθε πνευμονική εμβολή και χρεώνεται στο σύνδρομο MIS-C, αυθαιρετο-σκαρφιζόμενη όψιμη παρενέργεια της κόβιντ τάχα.... Την πνευμονική εμβολή την έπαθε ή από το emβόλio αν είναι μπολιασμένο, καθώς αυτά τα ενέσιμα σκευάσματα που κατ' ευφημισμόν τα ονόμασαν emβόλia, κατά παραδοχή τους -σύμφωνα με την επιστολή που οι ίδιες οι εταιρείες έστειλαν- προκαλούν θρομβώσεις. Ή την έπαθε από την κορτιζόνη η οποία χορηγείται ως μέρος του θεραπευτικού πρωτοκόλλου της κόβιντ σε συνδυασμό με την επί μακρό ακινησία-κατάκλιση. Πάντως ΚΑΜΙΑ ίωση κατά την ιατρική (την κανονική ιατρική) δεν προκαλεί θρομβώσεις και πνευμονική εμβολή!! Αυτή που ακούμε είναι μια ιατρική που μηχανεύτηκαν απατεώνες και δόλιοι εγκληματίες, που ό,τι παρενέργειες έχουν τα emβόλia κι ότι ιατρογενώς και εγκληματικά προκαλούν τα θεραπευτικά τους πρωτόκολλα, τα χρεώνουν βολικά και διαβολικά σε (όψιμες )παρενέργειες του κορωνοϊού. Ανενόχλητοι σκοτώνουν!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 για μενα αυτη η περιοδος που διανυουμε μου θυμιζει το τελος της ρωμαικης αυτοκρατοριας. Ανωμαλία, διαστροφη, σύψη,το τέλος της κοινωνίας. Και η αρχή του Μεσαίωνα.
Σχολιο.-  Tα πράγματα είναι χειρότερα διότι έχουμε και αναποδογύρισμα της λογικής. Τώρα χριστιανοί και θρησκόληπτοι είναι οι φαινομενικά επιστήμονες και προοδευτικοί οι φαινομενικά θρησκόληπτοι. Φαντάσου μόνο πως όποιος αμφισβητεί τον ιό είναι εξ ορισμού ταλιμπαν. Χαρακτηριστικός τίτλος ''η κυβέρνηση ψάχνει τις σχέσεις των δολοφόνων του Αλκη μεταξύ ακροδεξιών και αντιεμβολιαστικών κύκλων''  Ένας από τους δασκάλους μου έλεγε, ότι ο καρκίνος του 21ου αιώνα θα είναι η τρέλα. Δεν το κατάλαβα τότε και πολύ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η  αύξηση κατά 150% των εξόδων κηδείας  από την Αρχιεπισκοπή , θεωρώ ότι είναι μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση. Θα μειωθούν οι θάνατοι κατακόρυφα. 
Το είχαν βρει φτηνό και πέθαιναν οι άλλοι για ψήλου πήδημα.  Ενώ τώρα θα το σκέφτονται πριν αποδημήσουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ "ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ" - GRAND JURY-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΩΣ ΣΩΜΑ ΕΝΟΡΚΩΝ ΤΩΝ Η.Π.Α.
για την προσχεδιασμένη ΠΑΝΔΗΜΙΑ και τις υποχρεωτικότητες.
- Μια ομάδα διεθνών δικηγόρων και ένας δικαστής, διεξάγουν ποινική έρευνα σύμφωνα με τη διαδικασία GRAND JURY, προκειμένου να παρουσιάσουν στο κοινό, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα, εναντίον «ηγετών, διοργανωτών, υποκινητών και συνεργών», που βοήθησαν, υποστήριξαν ή συμμετείχαν ενεργά, στη διαμόρφωση και εκτέλεση ενός κοινού σχεδίου, για μια προσχεδιασμένη ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
Αυτή η έρευνα είναι του λαού, διά του λαού και για το λαό, ώστε ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΣΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, να είμαστε μέρος της κριτικής επιτροπής Grand Jury.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Αμερικανίδα νοσηλεύτρια αποκαλύπτει…Γιατροί δολοφόνοι, χωμένοι στο πιο βρόμικο σύστημα που έχει υπάρξει ποτέ σε όλο το πλανήτη.
Γιατροί που διευθύνουν το κρεβάτι του πόνου, δίχως ίχνος ανθρωπιάς και ενσυναίσθησης.
Είναι μια μάστιγα που έχει εξαπλωθεί σε όλα τα επίπεδα, μία πραγματική μεταδοτική μόλυνση που έχει εισχωρήσει στην καθημερινή μας κοινωνία. Πως θα λυτρωθούμε από αυτό;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 "Τι σημαίνει προσωπική ευθύνη σε μια δικτατορία; " :
"Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ εκείνων που θέλουν να σκέφτονται και ως εκ τούτου πρέπει να κρίνουν μόνοι τους, και εκείνων που δεν κρίνουν, διατρέχει όλες τις κοινωνικές διαφορές, όλες τις διαφορές πολιτισμού και εκπαίδευσης.
Εν προκειμένω, η πλήρης ηθική κατάρρευση της έντιμης κοινωνίας κατά τη διάρκεια του χιτλερικού καθεστώτος μπορεί να μας διδάξει ότι εκείνοι που βασίζονται σε τέτοιες συνθήκες, δεν είναι εκείνοι που έχουν αγαπημένες και αγαπητές αξίες.
Εμμένοντας στις ηθικές νόρμες και πρότυπα,•τώρα ξέρετε, ότι όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια νύχτα από το καθεστώς, και αυτό που μένει, είναι η συνήθεια να κολλάς σε κάτι.
Πολύ πιο αξιόπιστοι θα είναι οι αμφισβητίες και οι σκεπτικιστές,
όχι επειδή ο σκεπτικισμός είναι καλός και η αμφιβολία είναι θεραπευτική,
αλλά επειδή αυτοί οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να ελέγχουν τα πράγματα και να διαμορφώνουν τις δικές τους απόψεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, αλλά μερικοί κουτόφραγκοι εδώ, λένε πως οι Καναδοί που αντιδρούν στις υποχρεωτικότητες είναι φασίστες. Τις ίδιες τρίχες, που έλεγαν για τα 2εκ. του Συντάγματος και για τις 500.000 της Θεσ/κης, στα συλλαλητήρια.
Από το ένα πειραματόζωο, την Ελλάδα, γίνονται σπασμωδικές κινήσεις σε διάφορες πόλεις. Παρατίθενται βίντεος από τα επίσης πειραματόζωα Ισραήλ και Γαλλία, αλλά και από άλλες χώρες.
Σχολιο.- Τώρα και ισραηλινό «Κονβόι της Ελευθερίας» έβαλε σε λειτουργία τις μηχανές...
Στις 14 Φεβρουαρίου, όλοι στην Ιερουσαλήμ για τη μεγάλη διαμαρτυρία για τον εμβολιασμό των παιδιών, τα πράσινα διαβατήρια και όλους τους υγειονομικούς περιορισμούς!
Σχολιο.-  9.2.2022 - Μέρος του γαλλικού «Κομβόι Ελευθερίας» έφυγε σήμερα από τη Νίκαια... Περνώντας από την Πρώην Αν Προβηγκία, Αβινιόν και Λυών όπου την Παρασκευή θα συναντηθεί στο Παρίσι με άλλες φάλαγγες από όλη τη Γαλλία.. . !!!
Σχολιο.- Κονβόι και στη Νέα Ζηλανδία. Εκεί που έχει εκλεγεί πρωθυπουργός, η απόφοιτη της σχολής Σβαμπ.
Σχολιο.-  14.2.2022 – Η Βραζιλία, ακολουθεί....
Σχολιο.- Καμπέρα Αυστραλίας 
Μείνετε συντονισμένοι στην Ελευθερία και στην Ελπίδα!
Σχολιο.-  Η διαδήλωση στην Φιλανδία δεν είχε να κάνει πλέον με τα μέτρα, αλλά με την απαίτηση σύλληψης όλων όσων ευθύνονται για όσα υπέστησαν! Για να μην ξεχνιόμαστε: Τελείωσαν τα μέτρα, δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με δαύτους(!)
Σχολιο. -  Ιταλία - Ρώμη και σήμερα παρόν!
Και εδώ εικόνες από Ισπανία ..
 Γερμανία-Δεν θα σας το δείξει κανένα κανάλι.
1.000.000 άνθρωποι βρίσκονται κάθε Δευτέρα στους δρόμους σε 2.300 διαφορετικές περιοχές της Γερμανίας.
ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ....
 8.2.2022 – Αμερική - Στην Ν. Υόρκη αστυνομία, πυροσβεστική και ιατρικό προσωπικό μαζί σε διαμαρτυρία για την κατάργηση των μέτρων.
Είναι αποφασισμένοι και γίνονται όλο και περισσότεροι. Νέα πομπή φορτηγών έκλεισε την γέφυρα Ambassador μεταξύ Ντιτρόιτ, Μίτσιγκαν και Γουινσδορ Οντάριο.
Η Αργεντινή συμμετέχει επίσης
Σχολιο.- Άντε πάλι, μου λες ότι κυριαρχούν οι φασίστες. ΟΧΙ. Δεν κυριαρχούν οι φασίστες, ούτε και μπορούν. Είναι εξωφρενικό να λέτε πως η μισή Ελλάδα, ο μισός Καναδάς, κλπ, είναι φασίστες. Αλλά αν η ΝΤΠ συνεχίσει να είναι άπληστη, τις ... τσαμπουκοσυρράξεις, δεν θα τις γλυτώσει.
2)Βιαστήκατε μερικοί να γίνετε πειθήνια όργανα της εξουσίας. Αλλά, με τις εξεγέρσεις των λαών και το Διεθνές Λαϊκό Δικαστήριο - Grand Jury (αν το αφήσουν να εξελιχθεί), θα δείτε ποιες είναι οι αντι-επιστημονικές απόψεις και ποιες οι επιστημονικές. Σου θυμίζω, πως το Lancet κατέβασε τα υπέρ των εμβολίων άρθρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αυτα που εγιναν στην Νεα Ζηλανδια σημερα Πέμπτη που ορμουσαν οι μπατσοι 10-10 και επαιρναν ακομα και παιδια απο το πληθος μεχρι που τους εσχιζαν τα ρουχα .. καταστολη χωρις ορια .. σε οικογενειες πριν φτασει το κομβοι γιατι μολις ηρθε εξαφανιστηκαν , η το αλλο στην Αυστραλία που χρησιμοποιηουσαν οι μπάτσοι οπλα μαγνητικων παρεμβολων .. εχουν βεβαια Αυστρια κ Γερμανια που ορμανε παλι 20 μαζι για ενα τρομοκρατη .. αλλα οχι εχουμε την δολοφονια του παιδιου και τις αποκριες για να σωσουμε το πασχα ... που μας σημαδεύει η Ρωσσια και η εκπροσωπος του εκει ΥΠΕΞ εδειξε πορτα στον καραφλα μας και το αφεντικο της εστειλε αδιαβαστη με τις κλωτσιές την αγγλιδουλα ...δεν ξερουμε τιποτα μας φυλανε οι συμμαχοι .. απο ανατολικα κυριως .. αυτα ..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συνεχίζεται στα ΜΜΕ το παραμύθι των δήθεν νεοναζί που είναι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Αλκιβιάδη Καμπανού. Τα ίδια αναμασούσε σήμερα ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής την προηγούμενη δεκαετία στις εξέδρες των οργανωμένων οπαδών. Εν τω μεταξύ η μητέρα του 25χρονου που παραδόθηκε είναι αναπληρώτρια συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ. Στη μια φωτογραφία ο 25χρονος που παραδόθηκε. Προέρχεται από γνώστη οικογένεια της Τήνου. Σύμφωνα με όσα γράφει ο ίδιος, σπουδάζει στη ΘΥΡΑ 4. Σε ηλικία 16 ετών αναρτούσε φωτογραφία εξωφύλλου με το σύνθημα «σε ποθώ όπως η μολοτωφ το μπατσο». Ο πατέρας του, σύμφωνα με δηλώσεις φίλων, όταν μπλέχτηκε με τους οργανωμένους οπαδούς και τις τοξικές ουσίες έπαθε εγκεφαλικό. Το αναφέρω επειδή είναι πολύ εύκολο να λέμε πως φταίει η οικογένεια για τα παιδιά αυτά, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερο περίπλοκη. 
Αργότερα μπλέχτηκε και με τη Χρυσή Αυγή και φωτογραφιζότανε μαζί τους.  Αν τώρα στα κανάλια δεν ασχολούνται με το προφίλ των δραστών και απλά μηρυκάζουν τα περί νεοναζιστικής συμμορίας ή περί οπαδικής και μόνο βίας, είναι επειδή δεν πρέπει με κανένα τρόπο να θιγεί η ιερή αγελάδα της «αντιφασιστικής» βίας. Που χαρακτηρίζει όποιον θέλει φασίστα και μπορεί να τον σακατέψει ή να τον σκοτώσει. Αυτή η «αντιφασιστική» βία δεν έχει φυσικά κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί στενά με τον αλβανικό φασισμό και τους οπαδούς του UCK. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή άλλωστε θεωρεί και τους Αλβανούς Αρίους. Το συνδυασμό αυτό, Ελλήνων «αντιφασιστών» ή ναζιστών με Αλβανούς σωβινιστές τον έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως σε επεισόδια σε «αντιφασιστικές» πορείες. Η ΘΥΡΑ 4 είναι χαρακτηριστικό τέτοιο φυτώριο.
ΥΓ Ο 25χρονος σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε μπλέξει με «τοξικές» ουσίες. Γνωρίζοντας τα προφίλ των δραστών, βγάλτε συμπέρασμα το ποιοι πουλούσαν τις «τοξικές» ουσίες και ποιοι τις αγόραζαν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύνταξη 365 ευρώ
Κατανάλωση ρεύματος 48 ευρώ
Λογαριασμός ρεύματος 565 ευρώ
Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε το προηγούμενο κόμμα!
Ή το πιο πριν!
Θα μας ξανασώσουν...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην ανατολική Ουκρανία έχουμε αποδημο ελληνισμό που είναι ρωσοφωνος και θέλει ένωση της ανατολικής Ουκρανίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Στην περιοχή της Κριμαίας θέλουν να αλλάξουν το όνομα αυτής και να μετονομαστεί σε Ταυριδα. Πόσοι στην Ελλάδα νοιάζονται γι αυτά;; παραγινατε αμερικανάκια πολλοί εδώ και γι αυτό δεν μπορείτε να σκεφτείτε παραπέρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΕ είναι ένα γεωπολιτικό σκουλήκι. Είδατε πώς αντιμετώπισε ο αστός ηγέτης Πουτιν το ουδέτερο υβρίδιο του Ρότσιλντ Μακρόν;έτσι φέρεσαι όταν είσαι ηγέτης..Με λόγια μεστά χωρίς φιοριτουρες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκαρισμένη η Κορινθία: "Έφυγε" στα 33 της η Φιλιώ Μπαλάφα
09 Φεβ, 2022 | 15:30 
Έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή η Φιλιώ Μπαλάφα μόλις στα 33 χρόνια της σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια της, στους συγγενείς και τους φίλους.
Η Φιλιώ κόρη του παππά Μιχάλη Μπαλάφα μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και σύζυγος του Χρήστου Λέκκα Επιχειρηματία & πρώην Προέδρου του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ Χιλιομοδίου άφησε την τελευταία της πνοή χθες βράδυ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σοκ στις ΗΠΑ: Πέθανε 24χρονος μετά το εμβόλιο της Pfizer - Η νεκροψία έδειξε μυοκαρδίτιδα που σχετίζεται με τη 2η δόση
Πέμπτη 10/02/2022 - 12:36
Ο πατέρας του τον περιέγραψε ως υγιή, λέγοντας ότι δεν είχε υποκείμενες παθήσεις
Από το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό πέθανε ένας 24χρονος φοιτητής από το Lockwood της Νέας Υόρκης, ο George Watts Jr, ο οποίος εμφάνισε μυοκαρδίτιδα μετά την δεύτερη δόση, ενώ σύμφωνα με το «thecovidworld» τα προβλήματα υγείας είχαν ξεκινήσει μετά την πρώτη δόση.
Επειδή ήθελε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του αυτοπροσώπως, έπρεπε να εμβολιαστεί πλήρως.
Ο 24χρονος προγραμμάτισε το ραντεβού του για το εμβόλιο, λαμβάνοντας το πρώτο του εμβόλιο Pfizer τον Αύγουστο και το δεύτερο τον Σεπτέμβριο.
Οι γονείς του είπαν ότι επέλεξε αυτό το εμβόλιο επειδή ήταν πλήρως εγκεκριμένο από τον FDA.Μετά την πρώτη του δόση, αντιμετώπισε επιπλοκές, τις οποίες επέλεξε να κρατήσει για τον εαυτό του. Μετά την πρώτη του ένεση υπήρχε αίμα στα ούρα του. Στην συνέχεια έλαβε τη δεύτερη δόση του στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπου εμφάνισε συμπτώματα γρίπης που δεν υποχώρησαν.Ο πατέρας του Τζορτζ Τζούνιορ,George Watts Sr., εξήγησε:
«Παρατήρησα ότι είχε αρχίσει να πρήζεται στο πρόσωπο… Είχε βήχα και αποφάσισα να τον πάω στα επείγοντα για να δω τι συμβαίνει».Τον Οκτώβριο πήγαν στα επείγοντα, ελπίζοντας να βρουν απαντήσεις. Παραπονέθηκε για πολλά συμπτώματα, αλλά κανένα που να σχετίζεται με την καρδιά. Μετά από μια εξέταση και ένα αρνητικό τεστ COVID-19 , οι γιατροί διέγνωσαν στον Τζορτζ Τζούνιορ λοίμωξη στο ιγμόρειο και συνταγογραφούσαν αντιβιοτικά. Στην οικογένεια Watts είπαν ότι η μόλυνση του θα πρέπει να υποχωρήσει σε μία ή δύο εβδομάδες.Ο Τζορτζ Τζούνιορ αισθανόταν ακόμα άρρωστος μια εβδομάδα αργότερα, έτσι επέστρεψαν στα επείγοντα για άλλη αξιολόγηση. Παρουσίασε παρόμοια συμπτώματα και οι γιατροί συμβούλεψαν ότι η λοίμωξη του κόλπου μπορεί να πάρει επιπλέον χρόνο για να υποχωρήσει.
Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, τα συμπτώματά του ήταν ακόμη χειρότερα. Άρχισε να βήχει αίμα και ένιωσε πόνο στα πόδια, τα χέρια και τα δόντια του.
Έγινε επίσης εξαιρετικά ευαίσθητος στο ηλιακό φως.
Ο Τζορτζ Τζούνιορ κατέρρευσε στο δωμάτιό του στις 27 Οκτωβρίου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του αργότερα το ίδιο πρωί.
Ο πατέρας του τον περιέγραψε ως υγιή, λέγοντας ότι δεν είχε υποκείμενες παθήσεις.
Μια έκθεση νεκροψίας από το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας Μπράντφορντ δείχνει ότι ο Τζορτζ Τζούνιορ πέθανε από «μυοκαρδίτιδα που σχετίζεται με το εμβόλιο COVID-19».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΑΜΙΕΣΑΙ,ΣΑΜΑΡΑ ΓΑΜΙΕΣΑΙ,ΤΣΙΠΡΑ ΓΑΜΙΕΣΑΙ,ΚΟΥΛΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΠΑΛΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΩΡΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ,ΘΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ «ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ»
Ας εκκινήσουμε από ένα υποθετικό πλην όμως απολύτως λογικό ερώτημα:
Πως θα αντιδρούσαν οι ΗΠΑ, αν ο Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (η διακυβερνητική στρατιωτική συμμαχία του 1992 με πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες και την Ρωσία) επιχειρούσε να εγκαταστήσει βαλλιστικούς πυραύλους στο έδαφος του Μεξικό;
Είναι μια καθαρή ερώτηση προς κάθε ελεύθερο και λογικό άνθρωπο.
Γενικά, πώς θα αντιδρούσε οποιαδήποτε δύναμη, οποιαδήποτε κρατική οντότητα, αν αντιλαμβάνονταν ότι με πολιτικοστρατιωτικές κινήσεις διακυβεύεται η ασφάλεια και η κυριαρχία της; 
Η απάντηση μάλλον δίνεται σχεδόν αβίαστα. 
Ασφαλώς δυναμικά και αυτή η αντίδραση θα ήταν αναμενόμενη και φυσιολογική.
Ένα ακόμα ερώτημα που γεννάται με αφορμή την πρόσφατη και για άλλη μια φορά υποκινούμενη Ρώσο-ουκρανική κρίση είναι: 
Έχει άδικο η Ρωσία να συγκεντρώνει δυνάμεις στα Ρωσοουκρανικά σύνορα, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλειά της απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά της Ουκρανίας, των "Δυτικών συμμάχων" και ενός συμφώνου (ΝΑΤΟ) το οποίο μετά την διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας δεν έχει κανέναν λόγο να συντηρείται, αφού οι σκοποί για τους οποίους υπήρξε εξέλειπαν; 
Ασφαλώς και όχι, είναι η απάντηση κάθε λογικού ανθρώπου, όταν μάλιστα επάλληλα σε διπλωματικό επίπεδο, σε όλα τα διεθνή «forum» και από χρόνια τώρα, η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές ότι για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη και στον κόσμο θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις από τις όποιες δυνάμεις που θα προκαλούσαν εύλογη ανησυχία για την ασφάλεια και την κυριαρχία άλλων κρατών.
Το Ουκρανικό ζήτημα είναι ένα ζήτημα που σχεδιάστηκε από τη "Δύση" για να συντηρήσει μια ένταση που μπορεί να οδηγήσει και σε εξέλιξη ολέθρου, αν τα σχέδια των ηττημένων αυτού του καπιταλιστικού κύκλου να υποτάξουν και να ελέγξουν τον κόσμο, "καούν" στην πυρά ενός τυφλού ανταγωνισμού που μόνο στόχο έχει την ήττα του αντιπάλου και όχι την δημιουργία προϋποθέσεων πολιτικής και οικονομικής ανασυγκρότησης του (άλλοτε) Δυτικού κόσμου, ο οποίος παραδόθηκε αμαχητί στους θύλακες του νεοφιλελευθερισμού, του χρηματοπιστωτισμού και της αποπαραγωγικοποίησης, συνεχίζοντας ταυτόχρονα την άκριτη πρόσδεση του στις Αμερικανικές γεωπολιτικές επιδιώξεις, οι οποιες θέλουν τις ΗΠΑ επικυρίαρχη δύναμη στον πλανήτη αδιαφορώντας πλήρως για έθνη -κράτη και κοινωνίες.
Το Ουκρανικό ζήτημα ξεκινά σχεδόν αμέσως με τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, αφού οι «Δυτικές» δυνάμεις (με κυρίαρχο τον ρόλο των ΗΠΑ) θεώρησαν ότι και μέσα από την μορφοποίηση υπερ αυτών του συγκεκριμένου ζητήματος, θα κατάφερναν να ελέγξουν την Ρωσία και θα τέλειωναν οριστικά με αυτήν.
Είναι γνωστό ποιοι αποτέλεσαν στην Ουκρανία τους ένθερμους οπαδούς της αμφισβήτησης που εκδηλώθηκε το 2004 και αποκλήθηκε «Πορτοκαλί επανάσταση», ποιο ρόλο έπαιξαν οι «παρατηρητές» των επάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων του 2004 με υποψηφίους το φιλοδυτικό Γιούσενκο και τον Γιανουκόβιτς.
Είναι ακόμα γνωστό πώς λειτούργησε ο Αμερικανογερμανικός παράγοντας στις ταραχές του 2013-2014, που αποτέλεσαν την προϋπόθεση ανατροπής του από το 2010 εκλεγμένου προέδρου της Χώρας Γιανουκόβιτς.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τον ρόλο του τότε Αμερικανού πρέσβη στην Ουκρανία κ ΠάΪατ καθώς και τις «διπλωματικές πρωτοβουλίες»- και όχι μόνο- των Γερμανών που βρίσκονταν σε ανοιχτές συνεννοήσεις με το διαβόητο «Δεξιό τομέα», ένα ακραίο εθνοναζιστικό μόρφωμα με απευθείας καταβολές από τα «αλήστου μνήμης» Waffen ss , που αποτέλεσε και παραστρατιωτική ομάδα πρωταγωνιστώντας στα επεισόδια και στις οδομαχίες στο Κίεβο εκείνη την περίοδο. 
Η Ουκρανία αποτελεί το μόνιμο «νοτιοδυτικό» πρόβλημα της Ρωσίας από την εποχή της διάλυσης του Συμφώνου της Βαρσοβίας.
Η ασταθής πολιτική κατάσταση και η διαρκής αμφισβήτηση της γεωπολιτικής θέσης της Χώρας αποτελεί ένα διαρκή πονοκέφαλο της Ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ένα πεδίο διαρκούς δοκιμής των αντοχών και ανοχών της Ρωσίας για τους «Δυτικούς» αντιπάλους της, καθώς αποτελεί ζωτικό χώρο ασφάλειας για την Ρωσική ομοσπονδία και οποιαδήποτε μεταβολή επί τα χείρω του υπάρχοντος status στην περιοχή θα αποτελούσε έναν επι της ουσίας κυριαρχικό κίνδυνο για την Ρωσική υπερδύναμη.
Η ίδια η Ουκρανία έχει πολλά ζητήματα ανοιχτά ιδιαίτερα με τις ρωσόφωνες περιοχές στα νότια και ανατολικά της στις περιοχές που αποκαλούνται περιοχές του "Ντονμπάς" και είναι οι επαρχίες του Ντόνετσκ και Λουχάνσκ και στην ουσία αποτελούν αυτόνομα κρατίδια στο Ουκρανικό κράτος με διακηρυγμένη την πρόθεση τους να ενωθούν με την Ρωσική ομοσπονδία.
Είναι επίσης διακηρυγμένη η θέση της Ρωσίας ότι οποιαδήποτε μεταβολή στη στενή και ευρύτερη διασυνοριακή ζώνη της θα αποτελούσε ουσιαστικό κίνδυνο και άμεση αμφισβήτηση της ασφάλειας της και για τον λόγο αυτό έχει, επίσης, διακηρυγμένη απόφαση να αντιδράσει με όλα τα μέσα σε μια τέτοια προσπάθεια μεταβολής του γεωπολιτικού status στην στενή και στην ευρύτερη γεωπολιτική ζώνη.
Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αναζωπυρώνουν το «ουκρανικό ζήτημα»- μένω προς ώρας μόνο σε αυτό- δείχνει το ουσιαστικό αδιέξοδο της (άλλοτε) υπερδύναμης που αποχωρώντας από όλα τα γεωπολιτικά μέτωπα (Αφγανιστάν, Μ Ανατολη ) και αντιμετωπίζοντας το φάσμα ενός δυσθεώρητου χρέους, που ξεπερνά το αστρονομικό ποσό των 30 τρις δολαρίων, με εν δυνάμει την οικονομία της σε αποπαραγωγικοποίηση, προσπαθεί να συγκρατήσει την κατάρρευση εφευρίσκοντας εχθρούς, εν προκειμένω τις δυνάμεις που κυριαρχούν στον «νέο κύκλο της Ιστορίας» και που δεν είναι άλλες από τη Ρωσία και την Κίνα, αναγνωρίζοντας την πρώτη σαν ουσία στρατιωτική υπερδύναμη και τη δεύτερη ως την οικονομικά αντίστοιχη υπερδύναμη αυτού του κύκλου που νωρίς - ήδη απ’ τον Σεπτέμβρη του 2013- αποκάλεσα «δεύτερο κύκλο του παγκόσμιου καπιταλισμού»,θεωρώντας σαν αρχή αυτού του κύκλου το τέλος της πενηντάχρονης «ψυχροπολεμικής περιόδου» και υποδεικνύοντας ακριβώς αυτές τις δυνάμεις σαν τους πρωταγωνιστές του ταραγμένου αιώνα που διανύουμε.
Τρομάζουν οι ΗΠΑ και οι «δυτικοί σύμμαχοι – άκριτοι παρακολουθητές της Αμερικανικής πολιτικής» στο γεγονός της σύγκλισης των υπερδυνάμεων της Ευρασίας, γιατί γνωρίζουν πως κανένα «σχέδιο» δεν θα αποτρέψει την οριστική ήττα τους, που θα είναι ταυτόχρονα και ήττα των αυτόνομων «νεοφεουδαρχικών» κέντρων που μέσα από την «υγειονομική τρομοκρατία», την περιφρόνηση των θεμελιωδών κανόνων της «δυτικής αστικής πολιτικής κουλτούρας”, των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την απολυταρχική λογική του «ελέγχου της κοινωνικοοικονομίας» επιχειρούν να περισώσουν τις οικονομικές «φούσκες» που δημιούργησε η «παγκοσμιοποιημένη οικονομία των χρηματιστηρίων» και του «φαινομένου» χρήματος. 
Δεν θα είναι η Ρωσία η δύναμη που θα οδηγήσει έναν φευκτέο αλλά πιθανό πόλεμο - όλεθρο.
Αυτό έγινε σαφές στον «απεσταλμένο αγγελιοφόρο» των «Δυτικών συμμάχων» πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν από τον Ρώσο ηγέτη Βλαδίμηρο Πούτιν.
Ταυτόχρονα τού έγινε γνωστό πως η Ρωσία δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά στον κίνδυνο διακύβευσης ζωτικών της συμφερόντων, όπως θα έκανε κάθε δύναμη που σέβεται τον εαυτό της και την ιστορία της.
Είναι στο χέρι των Αμερικανών να απαντήσουν στις Ρωσικές προτάσεις που σέβονται τους Διεθνείς κανόνες για την ασφάλεια, με αποφυγή προκλήσεων αναλόγων με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη ζωτική γεωπολιτική ζώνη «Ρωσικού ενδιαφέροντος» .
Για την Αμερικανική εξωτερική πολιτική αλλά και για τα τυχοδιωκτικά αντικοινωνικά σχέδια των «νεοφεουδαρχών» η ώρα της αλήθειας έφτασε.
Η τελευταία Σινορωσική προσέγγιση με τον τίτλο «Κοινή Δήλωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας για τις Διεθνείς σχέσεις που μπαίνουν σε μια νέα εποχή και την παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη» στις 4 του Φλεβάρη αυτό κατέδειξε. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι περισσότεροι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά στην Ελλάδα είναι διανοητικά καθυστερημένοι και γι αυτό εμβολιάζουν τα παιδιά τους για κόβιντ.Οι παιδίατροι που τους προτεινουν το μαζικό εμβολιασμό οι οποιοι εργάζονται σε διαφορετικά νοσοκομεία κατάπτυστα ανδρείκελα των big pharma ή απλώς μη σκεπτόμενοι εφαρμοστές πρωτοκόλλων.
Αντί να ασχοληθείτε με την παιδική παχυσαρκία[όλο και περισσότερο βλέπω παιδιά που είναι παχύσαρκα],κάθεστε και γίνεστε ρεντίκολα και δυνάμει δολοφόνοι εμβολιάζοντας παιδιά με ένα πειραματικό σκεύασμα,το οποιο επρεπε ήδη να είχε αποσυρθεί παγκοσμίως.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλαπλασιάζουμε τις κιλοβατώρες με την τιμή κιλοβατώρας, δεν μας αρέσει το ποσό επειδή μας φαίνεται μικρό, και τι κάνουμε τα γατόνια; Βάζουμε ένα καπέλο 490 ευρώ, το βαφτίζουμε με ένα ψαγμένο όνομα ( ρήτρα αναπροσαρμογής) και τώρα ο λογαριασμός φτάνει σε ενα ποσό άξιο λόγου. Επίσης σταματάει να παραπονιέται η πλέμπα για τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, τα 90 ευρώ μοιάζουν ψίχουλα μπροστά στα 490. Μ'ένα σμπαρο δυο τρυγόνια. Κι επειδή είμαστε πολύ γατόνια, κάνουμε και μίά έκπτωση 206 ευρώ, να αισθάνονται και ευεργετηθέντες οι φτωχάλες. 
Κούλη γαμιέσαι, ουρά θα κάνουν οι ξενιτεμενοι μας να γυρίσουν στην υπέροχη χώρα , με τους υπέροχους μισθούς, τους ακομα πιο υπέροχους λογαριασμούς και τις φανταστικές τιμές στη βενζίνη και στα είδη πρώτης ανάγκης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Χθες στο Αττικό Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια των πρωινών αιμοληψιών ακούστηκε μία συνάδελφος να λεει "ντρέπομαι που δουλεύω σε αυτό το νοσοκομείο". "Κι εγώ" είπε ο διπλανος μου.
Πηγαίνοντας στο θάλαμο νοσηλείας του δικού μου ασθενούς πέρασα από το πρώην σαλόνι ανάπαυσης ασθενών και συνόδων.
Είναι ο χώρος της φωτογραφίας.
5 ασθενεις έκθετοι σε όλους μας πάνω σε ραντζα στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, συν 2 συνοδοί για τους μη αυτοεξυπηρετουμενους. 
Γιατί προφανώς δεν φτάνουν ούτε οι νοσηλευτές, ούτε οι γιατροί, ούτε οι κλίνες σε αυτό το νοσοκομείο. 
Οι συνθήκες νοσηλείας στο Αττικό Νοσοκομείο ειναι ως επί το πλείστον δύσκολες λόγω όλων των παραπάνω, αλλά δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο η σημερινή κατάσταση.
Και φτάσαμε να ντρεπόμαστε εμείς που δουλεύουμε εκεί. Όχι για εμάς ή για τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά για την τελικά παρεχόμενη ποιότητα φροντίδας υγείας που φτάνει στον ασθενή.
Για το νοσοκομείο αυτό πρέπει να δοθεί μια λύση. Αλλά πρώτα πρέπει να πάψουν οι ιθύνοντες να εθελοτυφλουν και να αναγνωρισουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Έπειτα να θελήσουν να το λύσουν. Και μόλις τέλος, να το λύσουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αληταράς Σκατοφασίστας Άδωνις Γεωργιάδης: "Οι υπουργοί παίρνουμε μηδέν ευρώ - Λαϊκισμός οι αποδοκιμασίες"
Ο αληταράς σκατοφασίστας υπουργός Ανάπυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο άλλος αληταράς κωλοδεξιός υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης αποδοκιμάστηκαν έντονα από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
10 Φεβρουαρίου 2022 13:59
Με γιουχαΐσματα και έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν την Πέμπτη (10/2) τον αληταράς σκατοφασίστα υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και τον κωλοδεξιό υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάσηκάτοικοι και αγρότες που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.
Οι πολίτες του φώναζαν πως η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη καθώς και ότι εκείνος πήγε  «με πληρωμένες βενζίνες από τον ελληνικό λαό». «Σούπερ μάρκετ έχει δει ποτέ;», «Τα βγάζεις πέρα με τον μισθό του υπουργού;» τον ρωτούσαν ειρωνικά οι πολίτες.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ιδιαίτερα εκνευρισμένος προσπάθησε στη σύσκεψη να κάνει χιούμορ λέγοντας «σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή και μέσα και έξω», με τους αληταράδες παριστάμενους να γελάνε.
Έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί και αγρότες οι οποίοι ζητούσαν να συμμετάσχουν στη σύσκεψη απειλώντας ότι διαφορετικά θα έβαζαν μπροστά τα τρακτέρ. Τελικά αντιπροσωπεία της ΜΑΚΕΔΝΟΣ έγινε δεκτή στη σύσκεψη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eπιβεβαιώθηκε τελικά ο θάνατος του Λυκ Μοντανιέ
10/02/2022 - 19:56  
Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον διάσημο Γάλλο ιολόγο να έχει αποβιώσει σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.
Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής Λυκ Μοντανιέ. Ο Γάλλος ιολόγος είχε τιμηθεί με Νόμπελ Ιατρικής το 2008 για την ανακάλυψη του ιού HIV.
Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τον δήμαρχο της γαλλικής πόλης Νεϊγϊ-Συρ-Σεν.  Είχε προηγηθεί σχετική είδηση από το γαλλικό περιοδικό France Soir, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί από την οικογένεια του εκλιπόντος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκάνδαλο προμήθειας γαλλικών φρεγατών FDI: Τις αγοράζουμε με τα μισά όπλα και 9% ακριβότερες! - Υπόλογη η κυβέρνηση
10/02/2022 - 20:27
Σε επιχειρησιακό και οικονομικό σκάνδαλο εξελίσσεται η προμήθεια των 3 νέων γαλλικών φρεγατών FDI από το ΠΝ:  η κυβέρνηση εξαπάτησε τους Έλληνες πολίτες σε ότι αφορά τα πλοία που παίρνει καθώς τα σκάφη θα έχουν τις μισές αντιαεροπορικές δυνατότητες, δηλαδή μόλις 16 πυραύλους α/α τύπου ASTER-30 ενώ το πρώτο και δεύτερο σκάφος που πρόκειται να ναυπηγηθούν στα γαλλικά ναυπηγεί θα στερούνται και του αντιβληματικού συστήματος RAM που θα τοποθετηθεί κάποια στιγμή στο... μέλλον.
Μετά από όλα αυτά θα περίμενε κάποιος μια εντυπωσιακά χαμηλή τιμή περίπου μειωμένη κατά 15-20% (το 40% σχεδόν του κόστους προμήθειας μιας φρεγάτας αντιστοιχεί στο οπλικό φορτίο), καθώς τα σκάφη θα έρθουν σε διαμόρφωση της ιταλικής κορβέτας τύπου FCX 30, δηλαδή θα έχουν την ίδια διαμόρφωση οπλικού φορτίου.
Λάθος! Το κόστος κτήσης των τριών σκαφών αντί να μειωθεί καθώς θα έχει την μισή διαμόρφωση βλημάτων του συστήματος μάχης τελικά ανέβηκε κατά 9% χωρις να έχουν δοεθεί οι κατάλληλες εξηγήσεις αγγίζοντας τα 3.237 δισεκατομμύρια ευρώ!
Έτσι οι Belhara έρχονται στο επίπεδο των σκαφών συνοδείας του γαλλικού ναυτικού όταν ναυπηγηθούν κάτι που τα κάνει ακατάλληλα για τις ελληνικές επιχειρησιακές ανάγκες.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι είναι η δεύτερη κρίσιμη έκπτωση που αποφασίζει η κυβέρνηση στο οπλικό φορτίο των FDI από την διαμόρφωση Belhara δηλαδή την διαμόρφωση FDI συν τους πυραύλους cruise SCALP NAVALE που καταργήθηκαν από την τελική διαμόρφωση (για να μην αναφερθούμε στο strales) αποτρέποντας έτσι την μεταμόρφωση του ΠΝ σε στρατηγικό όπλο, ενώ τώρα μειώνει το φορτίο α/α πυραύλων στο μισό!
Το πλοίο με αυτή την διαμόρφωση είναι αδύνατον να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ασφαλείας της χώρας πολλώ δε μάλλον όταν τα υπο ναυπήγηση πρώτο και δεύτερο σκάφη δεν θα έχουν ούτε και το RAM που σημαίνει ότι θα είναι στο έλεος των τουρκικών αντιπλοϊκών βλημάτων αέρος-επιφανείας και επιφανείας-επιφανείας.
Δυστυχώς η μεγαλύτερη και πιο κρίσιμη προμήθεια (που στηρίχθηκε  ως η πλέον κατάλληλη για το ΠΝ διαμόρφωση σκάφους πλήρους οπλισμού, με τους 8 SCALP, τους 24 ASTER-30, πυροβόλο STRALES και σύστημα RAM και ECM) μετατρέπεται από ένα σκάφος ναυτικής κυριαρχίας σε ένα πανάκριβο πλοίο προορισμένο να βυθιστεί στην πρώτη υψηλής έντασης ναυτική σύγκρουση καθώς θα είναι αδύνατον να παίξει στις επιθέσεις κορεσμού με τόσο μικρό οπλικό φορτίο.
Το σκάνδαλο δεν αφορά μόνο την πολιτική ηγεσία , δηλαδή του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και του ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου, αλλά και την ηγεσία των ΕΔ , δηλαδή τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο και τον Α/ΓΕΝ Σ.Πετράκη ο οποίος δέχθηκε την επαίσχυντη σύμβαση που καταδικάζει σε έκκλειψη το ΠΝ.
Οι δύο πρώτες FDI αναμένεται να παραληφθούν από το Πολεμικό Ναυτικό το 2025 και η τρίτη αναμένεται να έχει χτιστεί το 2026. Ο χρόνος θεωρείται ρεκόρ για την ναυπήγηση ενός πολεμικού πλοίου, που μάλιστα δεν βρίσκεται ακόμη σε μαζική παραγωγή και όλοι σκέφτονται αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.
Η πρώτη φρεγάτα FDI που θα παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα είναι η δεύτερη «Belh@rra» που θα ναυπηγηθεί στο Λοριάν. Για λόγους άμεσης ολοκλήρωσης του προγράμματος, ώστε να ενισχυθεί το Πολεμικό Ναυτικό το συντομότερο δυνατό, ελήφθη η απόφαση τα δύο πρώτα πολεμικά πλοία να χτιστούν με τις προδιαγραφές που έχει ζητήσει το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.
Έτσι η τελική διαμόρφωση του οπλισμού και ειδικότερα της εγκατάστασης των επιπρόσθετων 16 βλημάτων και του RAM επιμερίζεται σε δύο φάσεις! Είναι επίσης μειονέκτημα η έλλειψη ECM σε πρώτη φάση και το ΠΝ θα περιμένει το τέλος του 2027 ώστε τα πλοία να είναι στη πλήρη διαμόρφωση όπως τα ζητά και τα θέλει το ΠΝ!
Και μέχρι τότε τα νέα και πανάκριβα σκάφη θα έχουν ρόλο "πλωτού ραντάρ" καθώς με μόλις 16 πυραύλους ούτε και θα τολμά να βγει στην πρώτη γραμμή καθώς όχι μόνο δεν θα αντέξει μια επίθεση κορεσμού αλλά δεν θα επαρκεί ο οπλισμός ούτε για αυτοπροστασία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για αποπλάνηση 8χρονου παιδιού είχε καταδικαστεί μουσικός ελληνικού συγκροτήματος
10/02/2022 - 22:21
Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας μουσικός που συμμετείχε στο πασίγνωστο συγκρότημα Πυξ Λαξ που άφησε εποχή στην ελληνική ροκ καταδικάστηκε για αποπλάνηση 8χρονου κοριτσιού.
Ο 69χρονος μουσικός, ο οποίος έπαιζε τύμπανα στο συγκρότημα Πυξ Λαξ το οποίο διαλύθηκε το 2003 αλλά επανασυνδέθηκε το 2011, καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών σε 12 χρόνια κάθειρξη για αποπλάνηση ανηλίκου, το 2019, ωστόσο η είδηση τώρα έγινε γνωστή.
Σύμφωνα με την είδηση, ο μουσικός ο οποίος αποχώρησε από το συγκρότημα, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του επιβλήθηκε ο όρος να εμφανίζεται κάθε μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του. Μάλιστα την Παρασκευή, θα εκδικαστεί η υπόθεση για την αποπλάνηση του παιδιού στο εφετείο.
Όλα ξεκίνησαν όταν η 8χρονη Α. αποκάλυψε στους γονείς της ότι ο 60χρονος τότε γείτονάς της κάθε φορά που εκείνη πήγαινε στο σπίτι του, την έβαζε να παρακολουθεί ταινίες και εκείνος «της έπιανε το πιπί και τον πωπό και κουνούσε τα δάχτυλά του», ενώ άλλες φορές όπως είπε η μικρή «της έπιανε το χέρι και το έβαζε στο πιπί του για να το χαϊδέψει», «ενώ χάϊδευε με τα χέρια του το στήθος της».
Μάλιστα οι γονείς του παιδιού ενημερώθηκαν ότι ακόμα ένα ζευγάρι το οποίο άφηνε το παιδί του να πηγαίνει στην αυλή του 60χρονου, άλλαξαν στάση και απομακρύνθηκαν. Όλα συνέβαιναν την περίοδο από το φθινόπωρο του 2011 μέχρι την άνοιξη του 2013, τότε δηλαδή που το συγκρότημα βρισκόταν ξανά στη δημοσιότητα, λόγω της επανασύνδεσής του, πραγματοποιώντας παράλληλα περιοδεία, για να τιμήσει τη μνήμη ενός από τα ιδρυτικά μέλη του, τον Μάνο Ξυδού, το οποίο πέθανε.
Μετά τα όσα αποκάλυψε η μικρή για όσα βίωσε στο σπίτι του 60χρονου τότε μουσικού σε οικισμό με εξοχικές κατοικίες, οι γονείς της απευθύνθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ όπου το παιδί εξετάστηκε και κατέθεσε όλα όσα είχε πει και στους γονείς της.
Από πλευράς του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα και ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση ήταν «κατασκευασμένη», για να τον εκδικηθεί ο πατέρας της 8χρονης. Μάλιστα παρουσίασε μάρτυρες, απαξίωσε τους γονείς και προσπάθησε να βγάλει τρελή την μικρή, ισχυριζόμενος ότι όλα αυτά τα είχε δει σε κάποια ταινία.
Παρά λοιπόν, την εμπεριστατωμένη Εισαγγελική Πρόταση για παραπομπή του κατηγορουμένου, η οποία απέδωσε βαρύνουσα σημασία εμπεριστατωμένη κατάθεση της ανήλικης, τον Μάρτιο του 2017 εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα, το οποίο έβρισκε ανεπαρκείς τις ενδείξεις για τα όσα είχαν καταγγελθεί. Ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών, αξιολογώντας ως ανεπηρέαστο στον νόμο και ελλειμματικό το βούλευμα αυτό, επεσήμανε τα σφάλματά του και άσκησε έφεση, η οποίο οδήγησε σε παραπομπή του κατηγορουμένου τον Αύγουστο του 2017.
«Πλησιάζει η ώρα για την ολοκληρωτική δικαίωση της κόρης μου»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστρία: Απαγορεύθηκε και στην Αυστρία το «κομβόι της ελευθερίας»
10/02/2022 - 20:15
Η αυστριακή αστυνομία ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι απαγορεύει τα «κομβόι της ελευθερίας», όπως αυτό που έχει παραλύσει τον Καναδά, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη» ενόχληση.
Πολλές εκατοντάδες οχήματα σκόπευαν να συγκλίνουν την Παρασκευή προς το κέντρο της Βιέννης και κοντά σε ένα μεγάλο, δημόσιο πάρκο, για να διαμαρτυρηθούν για τα υγειονομικά μέτρα.
Σε ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία εξέφρασε τον φόβο ότι οι διαδηλωτές θέλουν να αποκλείσουν τους κυριότερους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια «απαράδεκτη ενόχληση, όσον αφορά τον θόρυβο, σε μια πολυσύχναστη ζώνη» όπου συγκεντρώνονται πολλοί Αυστριακοί για να ψυχαγωγηθούν ή απλώς να κάνουν μια βόλτα. Η αστυνομία έκανε επίσης λόγο για «κίνδυνο ρύπανσης» από τις εκπομπές καυσαεριών των οχημάτων.
Παρόμοιες αυτοκινητοπομπές απαγορεύτηκαν επίσης στις Βρυξέλλες και το Παρίσι.
Νωρίτερα, η καναδική αστυνομία απείλησε για πρώτη φορά ότι θα επέμβει για να λήξει η κατάληψη των δρόμων της Οτάβας, που διαρκεί σχεδόν δύο εβδομάδες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόψε οι δήμαρχοι της Ιταλίας σβήνουν τα φώτα στα μνημεία - Διαμαρτυρία για τις τιμές ρεύματος
10/02/2022 - 16:11
Απόψε στις 10, τοπική ώρα, οι δήμαρχοι των ιταλικών πόλεων θα σβήσουν για λίγα λεπτά τους προβολείς που φωτίζουν τα μνημεία και τα δημόσια κτίρια των πόλεών τους. Με τον τρόπο αυτό θέλουν να διαμαρτυρηθούν -τραβώντας την προσοχή των πολιτών και της κυβέρνησης- για την αύξηση της τιμής της ενέργειας.
Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα εξήγησε ότι «στην πόλη του η αύξηση αυτή προβλέπεται ότι θα προκαλέσει επιπλέον έξοδα της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ». Κάτι που σημαίνει ότι «για να πληρωθεί το ποσό αυτό θα πρέπει πιθανότατα να μειωθεί η κοινωνική στήριξη που παρέχεται στις ασθενέστερες κατηγορίες πολιτών».
Οι Ιταλοί δήμαρχοι ζητούν έκτακτη βοήθεια από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, η οποία ετοιμάζεται να παρουσιάσει νέα μέτρα για την αρωγή πολιτών, επιχειρήσεων, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Απόψε στη Ρώμη θα διακοπεί η φωταγώγηση του δημαρχιακού μεγάλου Καπιτώλιου, στο Μιλάνο του Κάστρου της οικογένειας Σφόρτσα, στην Μπολόνια θα σβήσουν οι προβολείς που φωτίζουν το μνημείο του Ποσειδώνα ενώ στο Τορίνο, θα «σκοτεινιάσει» το Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονίζουν οι συνθήκες νοσηλείας στο Αττικόν: «Ντρεπόμαστε που δουλεύουμε εδώ» καταγγέλλει γιατρός!
10/02/2022 - 17:29
«Γροθιά στο στομάχι» αποτελεί η ανάρτηση μιας γιατρού που εργάζεται στο Νοσοκομείο Αττικόν. Την ώρα που η κυβέρνηση προπαγανδίζει με ανεπαίσχυντο τρόπο παρουσιάζοντας βίντεο για τα δήθεν επιτεύγματά της και τις ΜΕΘ που… δεν είναι διαθέσιμες, η κατάσταση στο ΕΣΥ το οποίο κυριολεκτικά καταρρέει, είναι δραματική. 
Οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία όχι μόνο για τους ασθενείς αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους. Στην ανάρτηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η γιατρός Δήμητρα Πέτρου περιγράφει ότι το προσωπικό αισθάνεται ντροπή να αντικρίζει τέτοιες εικόνες και να εργάζεται σε αυτόν τον χώρο.
Διαβάστε τη συγκλονιστική της ανάρτηση:
«Σήμερα στο Αττικό Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια των πρωινών αιμοληψιών ακούστηκε μία συνάδελφος να λέει “ντρέπομαι που δουλεύω σε αυτό το νοσοκομείο”. “Κι εγώ” είπε ο διπλανός μου.
Πηγαίνοντας στο θάλαμο νοσηλείας του δικού μου ασθενούς πέρασα από το πρώην σαλόνι ανάπαυσης ασθενών και συνόδων. Είναι ο χώρος της φωτογραφίας. 5 ασθενείς έκθετοι σε όλους μας πάνω σε ράντζα στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, συν 2 συνοδοί για τους μη αυτοεξυπηρετούμενους.
Γιατί προφανώς δεν φτάνουν ούτε οι νοσηλευτές, ούτε οι γιατροί, ούτε οι κλίνες σε αυτό το νοσοκομείο.
Οι συνθήκες νοσηλείας στο Αττικό Νοσοκομείο είναι ως επί το πλείστον δύσκολες λόγω όλων των παραπάνω, αλλά δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο η σημερινή κατάσταση. Και φτάσαμε να ντρεπόμαστε εμείς που δουλεύουμε εκεί. Όχι για εμάς ή για τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά για την τελικά παρεχόμενη ποιότητα φροντίδας υγείας που φτάνει στον ασθενή.
Για το νοσοκομείο αυτό πρέπει να δοθεί μια λύση. Αλλά πρώτα πρέπει να πάψουν οι ιθύνοντες να εθελοτυφλούν και να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Έπειτα να θελήσουν να το λύσουν. Και μόλις τέλος, να το λύσουν» καταλήγει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπό το μηδέν οι σχέσεις Μόσχας - Λονδίνου μετά την συνάντηση του Σ.Λαβρόφ με την Λιζ Τρας
10/02/2022 - 23:04
Έντονο παρασκήνιο και πρωτοφανή πόλωση καθώς η Τρας φέρεται ως να μην αναγνώρισε την Ρωσική κυριαρχία σε Ροστόφ και Βορονέζ!
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε σήμερα τη Βρετανίδα ομόλογό του ότι αρνείται να ακούσει, σε μια επεισοδιακή συνάντηση που είχαν, η οποία κατέδειξε το χάσμα μεταξύ των δύο χωρών.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο υπουργοί, ο Λαβρόφ είπε ότι στη συνάντησή του με τη Λιζ Τρας αισθανόταν σαν να βρισκόταν σε συζήτηση κωφαλάλων.
«Λένε ότι η Ρωσία περιμένει να παγώσει το έδαφος, σαν πέτρα, ώστε τα άρματά της να περάσουν εύκολα στο ουκρανικό έδαφος. Νομίζω ότι έτσι ήταν το έδαφος σήμερα με τους Βρετανούς συναδέλφούς μας» είπε.
Η Τρας αμφισβήτησε ευθέως τη διαβεβαίωση του Λαβρόφ ότι η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν με τη συγκέντρωση στρατιωτών και όπλων κοντά στα ουκρανικά σύνορα. «Δεν βλέπω άλλον λόγο για τον οποίο να σταθμεύουν 100.000 στρατιώτες στα σύνορα, εκτός από το να απειλούν την Ουκρανία. Και αν Ρωσία μιλάει σοβαρά για διπλωματία, πρέπει να αποσύρει αυτές τις δυνάμεις», είπε.
Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι ζητούν από τη Ρωσία να αποσύρει στρατεύματα από το ίδιο το έδαφός της.
Η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη δύο διπλωματικές πηγές, έγραψε ότι κατά τη συνάντηση που είχαν κεκλεισμένων των θυρών οι δύο υπουργοί, ο Λαβρόφ ρώτησε την Τρας εάν αναγνωρίζει την κυριαρχία της Ρωσίας επί του Ροστόφ και του Βορόνεζ – δηλαδή τις δύο περιοχές στη νότια Ρωσία όπου συγκεντρώνονται οι ρωσικές δυνάμεις. Η Τρας, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, απάντησε ότι η Βρετανία δεν θα τις αναγνωρίσει ποτέ ως ρωσικές και τότε επενέβη ο Βρετανός πρεσβευτής για την διορθώσει.
Αργότερα, σε συνέντευξη που έδωσε στη ρωσική εφημερίδα RBC, η Τρας είπε ότι νόμιζε πως ο Λαβρόφ αναφερόταν σε περιοχές της Ουκρανίας.
Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Βρετανία είναι κακές εδώ και χρόνια. 
Ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι το Λονδίνο ουδέποτε παρουσίασε αποδείξεις για να στηρίξει τις κατηγορίες του περί ρωσικής ανάμιξης  ή ότι η Μόσχα επιχείρησε να δηλητηριάσει τον αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι το 2020. Είπε ότι η Τρας δεν άλλαξε τόνο κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησής του και ότι αγνόησε τις εξηγήσεις του, ενώ επαναλάμβανε δηλώσεις και απαιτήσεις που έχει κάνει και στο παρελθόν η Βρετανία.
Είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο τι καθάρματα είναι οι Άγγλοι και γενικώς οι Αγγλοσάξωνες. Από παλιά η πιο βρωμιάρικη αποικιοκρατική δύναμη του πλανήτη με εκατομμύρια δολοφονίες λαών που υποδούλωνε με σκληρά βασανιστήρια. Άλλωστε γιαυτό και ο Χίτλερ δεν εισέβαλε ποτέ στην Βρετανία. Γιατί ήξερε ότι οι Εγγλέζοι είναι ίδια καθάρματα με αυτόν και τους ήθελε για σύμμαχους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παρασκήνιο της συνάντησης Πούτιν - Μακρόν: "Πεντάωρο μάθημα" από τον Ρώσο πρόεδρο
Στη Μόσχα ο Γάλλος πρόεδρος συνάντησε έναν διαφορετικό, πιο σκληρό Πούτιν σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Μακρόν, οι οποίες ανέφεραν ότι ο Ρώσος πρόεδρος "ξαναέγραψε στην ιστορία από το 1997 και μετά".
10 Φεβρουαρίου 2022 20:32
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πέρασε μεγάλο μέρος των μαραθώνιων συνομιλιών που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν αυτήν την εβδομάδα για την κρίση στην Ουκρανία, μιλώντας για αδικίες που χρονολογούνται από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, δήλωσαν δύο πηγές από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου.
Αναφορικά με τη συνάντηση της Δευτέρας στη Μόσχα, οι πηγές σημειώνουν ότι ο Μακρόν έμεινε κατάπληκτος από το πόσο διαφορετικός ήταν ο Πούτιν από τον άνθρωπο που είχε συναντήσει στη θερινή του κατοικία στη Γαλλική Ριβιέρα πριν από τρία χρόνια.
«(Ο Πούτιν) του έκανε μάθημα πέντε ωρών ιστορικού ρεβιζιονισμού», είπε μια από τις δύο πηγές, περιγράφοντας πώς ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Δύση παραβίαζε τις δεσμεύσεις προς την Μόσχα από το 1997 με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ για να συμπεριλάβει κράτη του πρώην σοβιετικού μπλοκ.
«Έτσι συνέχισε για ώρες, ξαναγράφοντας την Ιστορία από το 1997 και έπειτα. Σε πνίγει με αυτούς τους μακροσκελείς μονολόγους. Και ο πρόεδρος (Μακρόν) προσπαθούσε ξανά και ξανά να γυρίσει τη συζήτηση σε σημερινά ζητήματα», είπε η πηγή.
Αυτά τα σχόλια των γαλλικών πηγών έρχονται καθώς η Ρωσία, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, προσπαθώντας να αμυνθεί από τους δυτικούς αποικιοκράτες που γνωρίζει πλέον καλά τι καθάρματα είναι, και πραγματοποίησε στρατιωτικά γυμνάσια στη γειτονική Λευκορωσία και τη Μαύρη Θάλασσα και οι δυτικοί αποικιοκράτες ηγέτες προειδοποίησαν ξανά για μεγάλης κλίμακας πολεμική σύγκρουση.
«Αυτές οι περισσότερες από πέντε ώρες συνομιλιών μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε πόσο διαφορετικός είναι ο σημερινός Πούτιν από τον Πούτιν πριν από τρία χρόνια», τόνισε η πηγή, η οποία ενημερώθηκε για το περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών και μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν απάντησε σε ερωτήσεις που υπέβαλε το Reuters σχετικά με τις αναφορές αυτές των γαλλικών πηγών.
"Πιο επιθετικός"
Ο ίδιος ο Πούτιν μιλά με αυξανόμενη δυσφορία για αυτό που αποκαλεί αποτυχία της Δύσης να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας σε θέματα ασφάλειας.
«Ξέρετε, προσπαθήσαμε να τους μιλήσουμε για την αποφυγή ορισμένων ενεργειών εδώ και 30 χρόνια. Αυτό που λαμβάνουμε ως απάντηση είναι η πλήρης περιφρόνηση των ανησυχιών μας», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μακρόν τη Δευτέρα.
Όπως αναφέρει το Reuters, oι ενέργειες του ίδιου του Πούτιν καθιστούν σαφές ότι έχει γίνει πιο επιθετικός, συμπεριλαμβανομένης της καταστολής εγχώριων πληρωμένων από τη Δύση αντιπάλων του, της πίεσης σε χαφιέδες δημοσιογράφους της Δύσης και αποικιοκρατικές ΜΚΟ της Δύσης στη Ρωσία και τώρα της μαζικής στρατιωτικής ανάπτυξης στο έδαφος της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία. Όπου την ναζιστική Ουκρανία οι Δυτικοί αποικιοκράτες την εξοπλίζουν σαν αστακό γιατί θέλουν να μεταφέρουν εκεί τα πυρηνικά τους όπλα για να απειλούν πιο εύκολα τη Ρωσία.
Αλλά η συνάντηση με τον Μακρόν ήταν μια σπάνια ευκαιρία για έναν δυτικό ηγέτη να περάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί με τον Πούτιν και να επιχειρήσει να καταλάβει, πρόσωπο με πρόσωπο, την ψυχική του κατάσταση.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους, ο Γάλλος ηγέτης ήταν μόνος του με τον Πούτιν, χωρίς βοηθούς και μόνο έναν διερμηνέα.
Ο Μακρόν ταξίδεψε στη Ρωσία για να προσπαθήσει να κατευνάσει τις εντάσεις μεταξύ Μόσχας και δυτικών κρατών για την ουκρανική κρίση. 
Σύμφωνα με τη μία γαλλική πηγή, ο Πούτιν επέστρεψε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο θέμα της συμφωνίας του ΝΑΤΟ του 1997 που άνοιξε το δρόμο σε τρία κράτη του πρώην σοβιετικού μπλοκ - Πολωνία, Ουγγαρία και Τσεχική Δημοκρατία - να ενταχθούν στη Συμμαχία.
Ο Πούτιν, ανέφεραν οι πηγές, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως προδοσία των προηγούμενων υποσχέσεων της Συμμαχίας να μην επεκταθεί. Τα μέλη του ΝΑΤΟ αρνούνται ότι έχουν δοθεί ποτέ τέτοιες υποσχέσεις.
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευασμένη από την CIA ναζιστική εξέγερση της πλατείας Μεϊντάν του 2014 στο Κίεβο - η οποία οδήγησε στη φυγή ενός φιλορώσου ηγέτη εν μέσω μαζικών ένοπλων ναζιστικών ταραχών στους δρόμους - και στην εκλογή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι το 2019 ως προέδρου της Ουκρανίας.
«Είπε ότι ήταν ένα πραξικόπημα και ότι ο Ζελένσκι είναι υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ», τόνισε μια από τις πηγές.
Η εκλογή Ζελένσκι, ο οποίος αντικατέστησε έναν επίσης φιλοδυτικό πρόεδρο, χαρακτηρίστηκε από τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ως δίκαιη και με σεβασμό για τους δυτικούς αποικιοκράτες. Ο Ουκρανικός λαός από το 2014 βιώνει μια ναζιστική τρομοκρατία άνευ προηγουμένου.
Μετά τις συνομιλίες της Δευτέρας, ο Μακρόν τόνισε στο επιτελείο του ότι όταν φιλοξένησε τον Πούτιν στη Γαλλία το 2019, ο ηγέτης του Κρεμλίνου φαινόταν «λιγότερο σκληρός και εστίαζε λιγότερο στην Ιστορία» από αυτήν τη φορά, σύμφωνα με μια δεύτερη πηγή.
Ο Μακρόν είπε σε δημοσιογράφους, καθώς έφευγε από τη Μόσχα, ότι πίστευε ότι υπάρχει πραγματική προοπτική για αποκλιμάκωση, αν και τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να επισημάνουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη Ρωσία να υποχωρήσει και ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πραγματικοί κίνδυνοι να ξεσπάσει μια ένοπλη σύρραξη.
Ο λόγος που κάθισαν στο μακρύ τραπέζι
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε ένα αίτημα του Κρεμλίνου να υποβληθεί σε ρωσικό τεστ Covid-19, κατά την άφιξή του ενόψει της συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν αυτήν την εβδομάδα και επομένως κρατήθηκε σε απόσταση από τον Ρώσο ηγέτη, είπαν στο Ρόιτερς δύο πηγές από το περιβάλλον Μακρόν.
Παρατηρητές έμειναν έκπληκτοι από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, όπου Μακρόν και Πούτιν κάθονταν στις αντίθετες πλευρές ενός μήκους 4 μέτρων τραπεζιού, προκειμένου να συζητήσουν την ουκρανική κρίση τη Δευτέρα, με ορισμένους διπλωμάτες και άλλους να υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν ενδεχομένως ήθελε να στείλει ένα διπλωματικό μήνυμα.
Όμως, οι δύο πηγές, που γνωρίζουν το υγειονομικό πρωτόκολλου του επικεφαλής του γαλλικού κράτους, είπαν στο Reuters ότι δόθηκε στον Μακρόν μια επιλογή: είτε να αποδεχθεί ένα τεστ PCR στο οποίο θα τον υπέβαλαν οι ρωσικές αρχές και θα του επιτρεπόταν να κάτσει κοντά στον Πούτιν είτε, στην περίπτωση που αρνείτο, θα έπρεπε να τηρήσει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.
«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό σήμανε όχι χειραψίες και (να καθίσει) σε ένα μακρύ τραπέζι. Όμως, δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε να αποκτήσουν πρόσβαση στο DNA του προέδρου», είπε στο Reuters μία από τις πηγές, αναφερόμενη στις ανησυχίες ασφαλείας, εάν ο Γάλλος πρόεδρος υποβαλλόταν σε τεστ από Ρώσους γιατρούς.
Ένας εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου δεν έχει απαντήσει προς το παρόν σε ένα μήνυμα του Reuters για να σχολιάσει σχετικά.
Η δεύτερη πηγή στο περιβάλλον του Γάλλου ηγέτη επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ένα ρωσικό PCR τεστ. Η πηγή είπε ότι αντ’ αυτού ο Εμανουέλ Μακρόν υποβλήθηκε σε ένα γαλλικό PCR τεστ πριν από την αναχώρησή του και ένα τεστ αντιγόνου έγινε από τον ίδιο τον γιατρό του μόλις έφθασε στη Ρωσία.
«Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Πούτιν πρέπει να παραμείνει σε μια αυστηρή υγειονομική φούσκα», εξήγησε η δεύτερη πηγή.
Σήμερα, τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση Μακρόν-Πούτιν, ο Ρώσος ηγέτης υποδέχθηκε τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ. Οι δύο άνδρες αντήλλαξαν χειραψίες και έκατσαν ο ένας κοντά στον άλλο, ενώ χωρίζονταν από ένα μικρό τραπεζάκι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί έσφαξαν και τσάκισαν τον Άλκη
 Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, 19:20
Τους Γιάννη Κουμαρόπουλο και Αλέξανδρο Βελαλόπουλο «δείχνει» ως δολοφόνους του Άλκη Καμπανού, ο Afksentos Carciu με την απολογία του στον ανακριτή.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του 23χρονου οι δύο άνθρωποι που κρατούσαν το δρεπάνι και το κοντάρι ήταν ο Γιάννης Κουμαρόπουλος και ο Αλέξανδρος Βελαλόπουλος αντίστοιχα.
«Σίγουρα τον Κουμαρόπουλο, τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Βελαλόπουλο να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Γκέγκα τον είδα να βαράει μπουνιές, από το σημείο που ήμουν δε φαινόντουσαν καλά» απαντά ο 23χρονος σε ερώτηση του ανακριτή. 
Ουσιαστικά υπάρχουν πλέον και τα βίντεο που επιβεβαιώνουν ότι ο Γιάννης Κουμαρόπουλος που κρατούσε το δρεπάνι, είναι ο φονιάς δολοφόνος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Δυο χιλιάδες στους δρόμους για τη συμφωνία με το ΔΝΤ
10/2/2022
Ακτιβιστές από περίπου 200 κινήματα συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο.
Δυο χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο Μπουένος Άιρες την Τρίτη για να καταγγείλουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης του αριστερού σοσιαλδημοκράτη προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες και του ΔΝΤ για την αποπληρωμή δανείου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Η κυβέρνηση Φερνάντες πρέπει να θυμάται την ιστορία της Αργεντινής. Όλες οι συμφωνίες με το ΔΝΤ από το 1983 έως έχουν προκαλέσει χάος και οδήγησαν σε διαρθρωτικές προσαρμογές, υπερπληθωρισμό και τεράστιες κοινωνικές κρίσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει γιατί αυτή τη φορά τα πράγματα θα πάνε διαφορετικά», δήλωσε η Μύριαμ Μπρέγκμαν, βουλευτής του Myriam Bregman, βουλευτής του τροτσκικιστικού Μετώπου της Αριστεράς και των Εργατών (FIT), είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η συμφωνία «δεν έχει να κάνει με τις ανάγκες του λαού της Αργεντινής, αλλά με ένα παράνομο και απλήρωτο χρέος», δήλωσε στο AFP, η Βίλμα Ρίπολ, από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του FIT.
Στις 28 Ιανουαρίου, ο Αργεντινός πρόεδρος ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία με το ΔΝΤ, για την αποπληρωμή ενός δανείου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χορηγήθηκε το 2018 στην κυβέρνηση του προκατόχου του, Μαουρίσιο Μάκρι. Αρχικά το χρέος ήταν 57 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο Φερνάντεζ αρνήθηκε τα υπόλοιπα 13 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, η Αργεντινή δεσμεύεται να μειώσει σταδιακά το δημοσιονομικό της έλλειμμα από 3% το 2021 σε μόλις 0,9% το 2024, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι η συμφωνία αυτή δεν θα επηρεάσει τις κοινωνικές δαπάνες ή την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Η συμφωνία πρέπει ακόμη να επικυρωθεί από το Κογκρέσο, όπου ο κυβερνών συνασπισμός διαθέτει τη μεγαλύτερη ομάδα εκπροσώπων, όχι όμως και την πλειοψηφία.
Η κυβέρνηση ελπίζει να καθορίσει τους όρους του νέου προγράμματος χρηματοδότησης πριν από την προθεσμία της 22ας Μαρτίου, όταν πρέπει να αποπληρωθούν 2,85 δισ. δολάρια από την Αργεντινή, η οποία δεν μπορεί να τα αντέξει οικονομικά, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Μάρτιν Γκούζμαν.
Μετά από τρία χρόνια ύφεσης, τα δύο τελευταία από τα οποία συνδέθηκαν με τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19, η οικονομία της Αργεντινής γνώρισε ισχυρή ανάκαμψη το 2021, με ανάπτυξη 10,3% για τους πρώτους έντεκα μήνες του έτους.
Όμως ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός. Το 2021 ήταν περίπου 50,95%, ενώ προβλέπεται να κυμανθεί στο 33% το 2022.
Η φτώχεια παραμένει επίσης υψηλή, επηρεάζοντας το 40% του πληθυσμού, σύμφωνα με εκτιμήσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καίνε τους «φουσκωμένους» λογαριασμένους ρεύματος αγανακτισμένοι πολίτες στην Τουρκία
 Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, 16:10
Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος «απογειώθηκαν» στην Τουρκία τον περασμένο μήνα, με τις σχετικές αυξήσεις να ξεκινούν από το 50% και να φτάνουν έως και το 125%, προκαλώντας «σοκ» μεταξύ των καταναλωτών που αντιδρούν βγαίνοντας στους δρόμους των μεγαλύτερων τουρκικών πόλεων και διαδηλώνοντας.
«Όποιος δεν διαμαρτύρεται για το υψηλό κόστος διαβίωσης είναι είτε κλέφτης είτε τρελός», γράφει ο Τούρκος κωμικός Τζεμ Γιλμάζ στο twitter, απευθυνόμενος στους πάνω από 15 εκατομμύρια ακολούθους του, με την εν λόγω ανάρτηση να αποτυπώνει όμως και το κλίμα που επικρατεί πια μεταξύ των πολιτών στη γειτονική χώρα.
Ενδεικτικές της λαϊκής δυσφορίας και οι εικόνες από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα τις περασμένες ημέρες σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, με τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιά στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού που οι ίδιοι καταγγέλλουν πως δεν έχουν πια τα χρήματα για να πληρώσουν.  
«Από σήμερα δεν θα πληρώνω τους λογαριασμούς του ρεύματος μέχρι ο Ερντογάν να αποσύρει τις αυξήσεις των τιμών που υπέγραψε στις 31 Δεκεμβρίου», δήλωσε από την πλευρά του και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).
Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου έως και κατά 125% για το βιομηχανικό ρεύμα και περίπου κατά 50% για τα νοικοκυριά.
Ιδιοκτήτες εστιατορίων έχουν – σε ένδειξη διαμαρτυρίας – κολλήσει στις βιτρίνες και στις προσόψεις των καταστημάτων τους τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ και η θρησκευτική μειονότητα των Αλεβιτών αποφάσισε να μην πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος για τους χώρους λατρείας της.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ιμπραχίμ Καλίν, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών της ενέργειας θα ανακοινωθούν «πολύ σύντομα».
Όλοι διερωτώνται ωστόσο πόσο σοβαρό θα είναι το πολιτικό κόστος αυτής της κρίσης, με την άνοδο του πληθωρισμού στην Τουρκία, για τον ίδιο τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στον δρόμο προς τις επόμενες διπλές (βουλευτικές και προεδρικές) εκλογές που είναι κανονικά προγραμματισμένες για το 2023. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μηταράκης υπέγραψε και δεύτερη συμφωνία για νομιμοποίηση χιλιάδων μεταναστών
«Ανοίξαμε και σας… περιμένουμε»!
Aπάντηση  σχετικά με τη συμφωνία που ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε από το Πακιστάν εξέδωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Απάντηση στην οποία δεν διαψεύδεται τίποτε από όσα δημοσιεύθηκαν, αλλά, αντιθέτως, επαναλαμβάνονται οι θέσεις του υπουργείου, οι οποίες παρατέθηκαν και στο άρθρο.
Παρά το γεγονός ότι ο τίτλος της δημοσιεύματος χαρακτηρίζεται «παραπλανητικός» από το υπουργείο για λόγους εντυπώσεων, επ’ ουδενί δεν διαψεύδονται όσα αναφέρθηκαν περί δυνατότητας των εν Ελλάδι παρανόμως εισελθόντων να ενταχθούν στους μηχανισμούς που θα δημιουργηθούν, αλλά μόνον επαναλαμβάνονται τα περί εποχικών εργατών που, όπως τονίζεται, θα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια άδειας διαμονής, συγκεκριμένο χρόνο παραμονής, όπως αναφέρει ακριβώς το δημοσίευμα.
Μάλιστα σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν περαιτέρω εντυπώσεις η απάντηση του υπουργείου κλείνει ως εξής: «Σοφιστείες περί δημιουργίας “μειονοτήτων” κατασκευάστηκαν και θα παραμείνουν στη σφαίρα της φαντασίας ορισμένων», παρά το γεγονός ότι πουθενά στο κείμενο δεν υπάρχει η λέξη «μειονότητα».
Αντί, όμως, στο υπουργείο Μετανάστευσης να προσπαθούν να σκιαμαχούν με φανταστικούς αντιπάλους, θα μπορούσαν να πληροφορήσουν τους Ελληνες για το πόσα ακριβώς παράνομα τζαμιά υπάρχουν στην Αθήνα και τις ανάγκες πόσων μουσουλμάνων εξυπηρετούν, αλλά και το πόσα ακόμη θα… ανοίξουν για την εξυπηρέτηση των εποχικών που θα μένουν στη χώρα εννέα από τους 12 μήνες του χρόνου.
Αυτό, όμως, στο οποίο ξέχασε να απαντήσει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε είναι το βασικό ερώτημα, δηλαδή γιατί θα πρέπει τα όποια εργατικά χέρια χρειάζεται η οικονομία της χώρας μας -αν υποθέσουμε ότι πραγματικά χρειάζεται- να προέρχονται από το Πακιστάν, στενό σύμμαχο της Τουρκίας. Θα μπορούσε, επίσης, προκειμένου να μας πείσει για την ορθότητα των επιλογών του, να μας πληροφορήσει πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις επιστροφών στο Ισλαμαμπάντ.
Πάντως, το μοντέλο της συμφωνίας με το Πακιστάν, απ’ ό,τι φαίνεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης θέλει να το εφαρμόσει και με άλλες χώρες, αφού χθες υπέγραψε αντίστοιχη συμφωνία και με το Μπαγκλαντές. Συμφωνία η οποία, όπως αναφέρεται, εστιάζει στην «παροχή δυνατοτήτων νόμιμης μετανάστευσης, ειδικότερα σε τομείς εποχικής εργασίας, και στην από κοινού καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και των δικτύων των λαθροδιακινητών».
Και σε αυτή τη συμφωνία,  επιβεβαιώνεται ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε 15.000 πολίτες του Μπανγκλαντές που σήμερα διαμένουν στη χώρα (άραγε με τι είδους χαρτιά;) να ενταχθούν στο καθεστώς των αδειών εποχικής εργασίας.
Στην περίπτωση αυτή, αφενός, θα πρέπει να παραμένουν έως εννέα μήνες ανά έτος στη χώρα και, αφετέρου, να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται για αυτή την άδεια παραμονής.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, θα διατεθούν 4.000 θέσεις αδειών ανά έτος, ενώ με παρόμοιο όπως με το Πακιστάν τρόπο σημειώνεται ότι οι επιστροφές στο Μπανγκλαντές θα είναι άμεσες και θα έχουν έναν άρρηκτα δεσμευτικό χαρακτήρα.
Το γεγονός, πάντως, ότι τα ΜΜΕ του Πακιστάν κάνουν λόγο για 80.000 Μπανγκλαντεσιανούς που ήδη κατοικούν στη χώρα μας, επίσης επιβεβαιώνει αυτούς που θεωρούν ότι οι αριθμοί, με βάση τους οποίους κινείται το υπουργείο Μετανάστευσης, δεν είναι ακριβείς, ενώ σε πανηγυρισμούς αντίστοιχους με αυτούς που έγιναν στα μέσα του Πακιστάν τονίζεται ότι η συμφωνία θα επιτρέψει σε Μπανγκλαντεσιανούς να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα, με κόστος των εργοδοτών τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας του Μπανγκλαντές μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μηταράκη δήλωσε: «Το άνοιγμα της πόρτας στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας ήταν κρίσιμο για μας. Τώρα η Ελλάδα μάς άνοιξε αυτή την πόρτα».
Όσο, όμως, δεν ξεκαθαρίζεται ότι το πρόβλημα είναι η μαζική μετανάστευση, για το τι είναι νόμιμο ή παράνομο με το υπουργείο όσον αφορά τις συνεχείς και μαζικές ροές μεταναστών μπορούμε να παίζουμε επ’ αόριστον την… κολοκυθιά. Εάν οι «παράνομοι» του χθες στο πλαίσιο οιασδήποτε συμφωνίας μπορούν να γίνουν «νόμιμοι», ποιος θα εμποδίσει νέα κύματα προς την Ευρώπη, αφού η επιλογή τους δικαιώνεται;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είπε ψέματα ο Κυριάκος στη Βουλή για τις Belharra!
Η έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους τορπίλισε το αφήγημα του Μητσοτάκη για το πώς, πότε και πόσα θα πληρώσουμε
Η εθνική άμυνα και το Πολεμικό Ναυτικό -σίγουρα- χρειάζονται τις γαλλικές φρεγάτες Belharra, οι οποίες χαρακτηρίζονται υπερόπλο που θα χρησιμοποιείται για τα επόμενα 30 χρόνια. Και μακάρι οι οικονομικές δυνατότητες της χώρας να επέτρεπαν την αγορά περισσότερων πλοίων του ίδιου ή άλλου τύπου. Όμως η πραγματική εθνική ανάγκη δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται σαν άλλοθι από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και να έχει ως αποτέλεσμα την παραπλάνηση της Βουλής και των πολιτών. Οπως και στην περίπτωση των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, και όπως έχει συμβεί και σε πολλά άλλα θέματα, για τα οποία είπε ψέματα στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης κορόιδεψε τους Ελληνες για τις πληρωμές των Belharra.
Στις 7 Οκτωβρίου 2021, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας και απαντώντας σε ερωτήματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε τα εξής: «Κάνατε μια αναφορά στο αν μπορούμε να αγοράσουμε και τις φρεγάτες Belharra, αν αντέχουμε να αγοράσουμε και τα Rafale. Σας διαβεβαιώνω ότι, ναι, αντέχουμε να αγοράσουμε και τα δύο. Διότι τα μεν Rafale θα αποπληρωθούν το 2021 και το 2022, κάνοντας χρήση και της ρήτρας διαφυγής, κατά συνέπεια δεν θα επιβαρύνουν το έλλειμμά μας τα δύο χρόνια αυτά, οι δε Belharra θα αρχίσουν να αποπληρώνονται από το 2025 και μετά».
Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε πληρωμές μετά το 2025 (άρα από το 2026) ξένισε τότε τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αλλά και Ελληνες και ξένους εργαζομένους σε αμυντικές βιομηχανίες.
Γιατί -αν ίσχυε- θα αποτελούσε, πραγματικά, επιτυχία παγκοσμίων διαστάσεων! Δεν θα είχε ξανασυμβεί διεθνώς στην Ιστορία μία χώρα να παραγγέλνει σήμερα πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη ή οτιδήποτε άλλο, αλλά να αρχίσει να τα πληρώνει τέσσερα πέντε χρόνια αργότερα.
Όμως, ασφαλώς, δεν μπορούσε να επιτύχει έναν τέτοιο άθλο ο κ. Μητσοτάκης και, προφανώς, έλεγε ψέματα. Ή διαφορετικά -δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο- ο πρωθυπουργός δεν είχε καταλάβει τι υπογράφει η χώρα και πώς και πότε θα το πληρώσει από το υστέρημα και τους φόρους των Ελλήνων.
Διαβάζουμε, λοιπόν, στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή μαζί με το νομοσχέδιο για την έγκριση της σύμβασης με τη ναυπηγό εταιρία Naval Group, ότι η συνολική δαπάνη των 3,23 δισ. ευρώ «θα καταβληθεί, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, τμηματικά από το τρέχον έτος έως και το έτος 2029. Συγκεκριμένα:
– περίπου 1,168 δισ. ευρώ για το έτος 2022,
– περίπου 517.000.000 ευρώ για το έτος 2023,
– περίπου 479.000.000 ευρώ για το έτος 2024,
– περίπου 490.000.000 ευρώ για το έτος 2025,
– περίπου 271.000.000 ευρώ για το έτος 2026,
– περίπου 181.000.000 ευρώ για το έτος 2027,
– περίπου 109.000.000 ευρώ για το έτος 2028,
– περίπου 22.000.000 ευρώ για το έτος 2029.
Με λίγα λόγια (και σε αντίθεση με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης), η ελληνική πλευρά θα πληρώσει στους Γάλλους από το 2022 ως και το 2025 τα 2,65 δισ. ευρώ από τα συνολικά 3,23 δισ. ευρώ του κόστους των Belharra.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΠΑΝΙΑ
Παραμένει κάτω από το όριο φτώχειας ο κατώτατος μισθός
Η αύξηση που ανακοίνωσε πανηγυρικά η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση είναι κάτω και από τον επίσημο πληθωρισμό
Ως... μεγάλο «φιλεργατικό» μέτρο επιχειρεί να παρουσιάσει η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Ισπανίας την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.000 ευρώ καθαρά (από 964 πριν), όταν στην πραγματικότητα και μόνο η άνοδος του πληθωρισμού κάνει αυτήν την αύξηση «καπνό», ενώ ο κατώτατος μισθός παραμένει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Αναλυτικότερα, η Ισπανία θα αυξήσει τον εθνικό κατώτατο μισθό κατά 3,67%, στα 1.167 ευρώ μεικτά (1.000 ευρώ καθαρά), μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους εργατοπατέρες των συνδικάτων CCOO και UGT, όπως δήλωσε χτες η - προερχόμενη από τους Podemos και το ΚΚ Ισπανίας - υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης Σοσιαλιστών (PSOE) - Unidas Podemos, Γιολάντα Ντίαθ.
Παρότι πρόκειται για την τέταρτη αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2019, είναι χαρακτηριστικό ότι και πάλι ο κατώτατος μισθός δεν ξεπερνά το επίσημο όριο της φτώχειας, που ορίζεται ως το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος. Η προσέγγιση του κατώτατου μισθού στο 60% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος στην Ισπανία (περίπου 1.944 ευρώ) παραμένει... «στόχος» για τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, την ίδια ώρα που εξασφαλίζονται διαρκώς νέοι μποναμάδες και νέα αντεργατικά εργαλεία για το μεγάλο κεφάλαιο.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της «σύγκλισης» της αγοράς εργασίας στην ΕΕ, έχει τεθεί ο στόχος οι βασικοί μισθοί στα κράτη - μέλη να προσεγγίσουν το επίσημο όριο της φτώχειας. Οπως ισχυρίστηκε η Ντίαθ, η Ισπανία εγκαταλείπει την «ανωμαλία των χαμηλών μισθών» και την πρακτική «Ισπανία ενάντια στην Ευρώπη».
Πάντως, σε αντίθεση με τις «προσδοκίες» της κυβέρνησης η αύξηση στον κατώτατο μισθό να φέρει συνολικότερη αύξηση των μισθών, η Ισπανική Συνομοσπονδία Επιχειρηματικών Οργανώσεων (CEOE) που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις - και παρά τα νέα δώρα της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης προς τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω της «Εργασιακής Μεταρρύθμισης» - ξεκαθάρισε ότι οι εργοδότες αρνούνται να στηρίξουν αυτήν την αύξηση στους μισθούς, λόγω της αύξησης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
Συνεχίζεται η ενίσχυση ΝΑΤΟικών δυνάμεων σε Βουλγαρία και Λιθουανία
Παράλληλα με σύνθετα παζάρια και αντεγκλήσεις για τις συμφωνίες του Μινσκ σχετικά με το Ντονμπάς
Με καθημερινές απειλές, νέες αναπτύξεις στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και απανωτές διπλωματικές επαφές «όλων με όλους» εξελίσσονται η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας και τα παζάρια γύρω από την «ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας», με αιχμή τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.
Δίνοντας μια «γεύση» των σύνθετων και πολύπλευρων διαπραγματεύσεων που σχετίζονται με παγκόσμιες διεργασίες και ανταγωνισμούς - και με το «βλέμμα» στην Κίνα - ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Αν. Αντόνοφ, δήλωσε χτες ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ να απεικονίσουν τις συνομιλίες ασφαλείας με τη Ρωσία ως επικεντρωμένες στην Ουκρανία είναι ανακριβείς, διότι στην πραγματικότητα διακυβεύεται η «παγκόσμια τάξη».
Παράλληλα, με στόχο την «αποτροπή της Ρωσίας» και με σταθερή επίκληση σε μια «πιθανή εισβολή στην Ουκρανία», συνεχίζεται η ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη, σε Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα.
Η Ισπανία θα στείλει τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη «Eurofighter» και 130 στρατιώτες αυτήν τη βδομάδα στη Βουλγαρία, για επιχειρήσεις αστυνόμευσης του εναέριου χώρου από κοινού με τη βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία, μέχρι τα τέλη Μάρτη. Επίσης, στη Βουλγαρία η Ολλανδία αναμένεται να αναπτύξει δύο αεροσκάφη «F-35» τον Απρίλη και τον Μάη. Η ίδια η Βουλγαρία σχεδιάζει ακόμη να δημιουργήσει μια πολυεθνική ομάδα μάχης έως 1.000 στρατιωτών υπό βουλγαρική διοίκηση και σε στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ.
Η Ολλανδία θα αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών της σε μια ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία από 270 σε 350, δήλωσε η Ολλανδή υπουργός Αμυνας, προσθέτοντας πως «είμαστε δεσμευμένοι στην Enhanced Forward Presence» του ΝΑΤΟ.
Ο Πρόεδρος της Λιθουανίας δήλωσε πως θα ζητήσει από τις ΗΠΑ οι εναλλασσόμενες στρατιωτικές δυνάμεις να σταθμεύσουν μόνιμα στη χώρα, προκειμένου να ενισχυθούν «η ασφάλεια και η αποτροπή που μπορεί να παράσχει το ΝΑΤΟ στη Λιθουανία και σε όλη την περιοχή». Από το 2019 οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει περίπου 500 στρατιώτες και εξοπλισμό στη Λιθουανία.
Στο μεταξύ, η Ρωσία χαρακτήρισε «πρόκληση» το αίτημα που φέρεται να υπέβαλε η Ουκρανία για την προμήθεια συστημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων THAAD από τις ΗΠΑ. Η Μόσχα προειδοποίησε πως αυτό θα ήταν εμπόδιο στη διπλωματική επίλυση της ουκρανικής κρίσης, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σ. Ριαμπκόφ.
Χτες οι φιλορώσοι αυτονομιστές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ανέφεραν εκ νέου ενδείξεις ότι οι ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις «κινούνται απειλητικά» προς τη γραμμή επαφής του Ντονμπάς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ - ΑΛΥΣΙΔΑ «STARBUCKS»
Απολύσεις υπαλλήλων επειδή ήθελαν να μπουν στο συνδικάτο
Η πολυεθνική εταιρεία «Starbucks» απέλυσε την Τρίτη υπαλλήλους σε καφέ της στο Μέμφις, επειδή σκόπευαν να ενταχθούν στο «Starbucks Workers United» (SWU), το πρώτο σωματείο εργαζομένων της αλυσίδας στη χώρα, που δημιουργήθηκε πρόσφατα.
Πρόκειται για τουλάχιστον 7 υπαλλήλους που απολύθηκαν με το πρόσχημα ότι παραβίασαν τον εσωτερικό εταιρικό κανονισμό, επιτρέποντας σε δημοσιογράφους να εισέλθουν στο κατάστημα πέραν του ωραρίου λειτουργίας για να παραχωρήσουν συνεντεύξεις.
Το συνδικάτο SWU κατήγγειλε την εργοδοσία, τονίζοντας πως «πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια από πλευράς της να τιμωρηθούν όσοι μάχονται για να υπάρξει σωματείο στο κατάστημα, όπως και να εκφοβιστούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι».
Την ώρα που εκπρόσωπος της εργοδοσίας διαβεβαιώνει προκλητικά ότι «σέβεται το δικαίωμα των εργαζομένων να ενταχθούν σε συνδικάτο» και «δεν επιδίδεται σε καμιά αντισυνδικαλιστική δράση», η πραγματικότητα είναι ότι η «Starbucks» έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει τους εργαζομένους της να συνδικαλιστούν όταν η πλειοψηφία των υπαλλήλων δύο καφέ της αλυσίδας στο Μπάφαλο ενέκρινε τον περασμένο Δεκέμβρη τη δημιουργία σωματείου. Η εργοδοσία έστειλε στελέχη της στην περιοχή και πολλαπλασίασε τις προσφυγές της στην ομοσπονδιακή υπηρεσία για τις εργασιακές σχέσεις (NLRB). Μολαταύτα, το συνδικάτο SWU μπήκε σε δύο από τα τρία καφέ όπου οργανώθηκε ψηφοφορία και πλέον οι εργαζόμενοι σε πάνω από 50 ακόμη επιδιώκουν ενεργά να ενταχθούν σε αυτό.
Το συνδικάτο ανακοίνωσε πως δημιούργησε ειδικό ταμείο για την υποστήριξη των υπαλλήλων που απολύθηκαν. Μερικές ώρες αργότερα, είχαν συγκεντρωθεί σχεδόν 25.000 δολάρια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Πατριαρχεία, που κάποιοι και κάποιες αντιεξουσιαστές/στριες, κατηγορούν για όλα τα κακά του κόσμου, ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ από το 1980! Και πιο πριν δηλαδή.
Πατριαρχεία σήμαινε η απόλυτη εξουσία του πατέρα αφέντη πάνω στην γυναίκα του και τα παιδιά του, αρσενικά και θηλυκά. Πάνω από τον πατέρα αφέντη υπήρχαν μόνο οι γονείς του και ο Θεός. Ο πατέρας αφέντης ήταν μέλος της φάρας, της γενικότερης οικογένειας δηλαδή. Εάν κάποιος σκότωνε ένα παιδί του πατέρα αφέντη, τότε έπρεπε αυτό, αλλά και η φάρα του, να σκοτώσουν το φονιά. Αυτός ήταν ο νόμος της Πατριαρχείας.
Τώρα δεν υπάρχει πλέον ο νόμος της Πατριαρχείας. Επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Και του κράτους που έχει δημιουργήσει η ζούγκλα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ, για έναν Γάλλο επιστήμονα σπάνιας νοημοσύνης, που έδωσε τα φώτα του, στην... οικουμένη και αγωνίστηκε, για την ανεξάρτητη επιστημονική Αλήθεια, έπρεπε να έχει κηρύξει, ΗΔΗ, ο Μακρόν!
Όχι να σιωπά προκλητικά, για τον θάνατο του και μαζί μ΄αυτόν και τα παγκόσμια ΜΜΕ, που προσπαθούν να διαψεύσουν την είδηση!
Ντροπή! Μεγάλη ντροπή!!
Ένα μεγάλο, εγκάρδιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απευθύνει σήμερα, σ΄εσάς καθηγητή μου, ολόκληρη η ανθρωπότητα!
 Ο Luc Montagnier πάντα αγωνιζόταν για την ελεύθερη επιστήμη...