Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Σαββατο 12 Φεβρουαριου 2022


Όπως  είπε και ο Σρέκας στον ΑΝΤ1 στο Παπαδάκη, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, πρέπει να κλείνουμε το θερμοσίφωνα και τα φώτα για να υπάρχει εξοικονόμηση.  Λες και μέχρι τώρα τα άφηνε κάποιος ανοιχτά.

Το ακούσαμε κι αυτό. 

Βρήκαμε τι φταίει για τον αυξημένο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Κι όπως έλεγε και ο Λογοθετίδης: 

"να που το κάψαμε το φώς"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν το έχετε αντιληφθεί προφανώς, αλλά να ξέρετε το εισόδημα μας, το πραγματικό κιόλας έχει αυξηθεί 4,7 % το τρίτο τρίμηνο του 2021, έξι φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Το λέει η ΕΚΤ, η ΕΛΣΤΑΤ και ο ΟΟΣΑ.

Το στέλνει η ΝΔ σε δελτία τύπου. Το οποίο δελτίο τύπου κλείνει με την εξής διαπίστωση: "Οι θετικές αυτές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, με τις μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και το ισχυρό «δίχτυ» προστασίας για τους πολίτες, έχει συμβάλλει, καθοριστικά, τόσο στην τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών όσο και στη σημαντική μείωση της ανεργίας."

Λεφτά υπάρχουν λοιπόν. Αν δεν τα βλέπουμε, είναι επειδή είμαστε εμείς ηλίθιοι και κακεντρεχείς και προκατειλημμένοι, όχι επειδή όντως δεν υπάρχουν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλη μια ''καινοτομία'' στο σύστημα υγείας, η οποία πέρασε στα μουλωχτά ...στα ψιλά γράμματα λίγων εφημερίδων ...και θα περάσει απαρατήρητη απ όσους δεν είχαν κάποια πικρή εμπειρία μέσα περιβαλλον τους ....

Ο ΕΟΠΥΥ σταματά την δωρεάν παροχή οξυγόνου κατ΄οίκον....!! Όσοι ασθενείς χρήζουν οξυγονοθεραπείας στο σπίτι, θα πρεπει από δω και στο εξής, να πληρώνουν καθε μήνα απο την τσέπη τους για την ενοικίαση της συσκευής παροχής οξυγόνου...!!! Μετά θα καταθέτουν την αποδειξη και τα δικαιολογητικά στον ΕΟΠΥΥ, και θα ζητούν εγκριση .... ΑΝ Εγκριθεί...και ΟΠΟΤΕ εγκριθεί, ο ΕΟΠΥΥ θα επιστρέφει το ποσό στον ασθενή με καθυστερηση καποιων μηνών....

Η μηνιαία χρέωση απο τους παρόχους οξυγόνου ήταν γύρω στα εκατο ευρω με τιμές ΕΟΠΥΥ...(μεχρι προ τριετιας τουλαχιστον) και καταβάλλονταν στους συμβεβλημμένους παρόχους απ ευθείας απο τον ΕΟΠΥΥ εντός 4 μηνών... Οι τιμές για ιδιώτες ασθενεις προφανώς μεγαλύτερες ...

Απο εδω και στο εξης τέλος η δωρεάν παροχή...!!

Οσοι έτυχε να έχουν δικούς τους ανθρωπους, που η ζωη τους εξαρτάται απο μια συσκευή οξυγόνου γνωριζουν, οτι η μη έναρξη ήπιας οξυγονοθεραπείας σε αρχικό στάδιο στις πνευμονοπάθειες συνεπάγεται δραματική μείωση του υπολειπόμενου χρόνου ζωης τους....Η διακοπή της οξυγονοθεραπείας σε προχωρημένο στάδιο της νόσου, συνεπαγεται ακαριαίο θάνατο...!!

Θερμα ''συγχαρητήρια'' στους εμπνευστές της ''μεταρρύθμισης''...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8 ώρ. (Μετάφραση από ρωσικά, ακολουθεί το πρωτότυπο στην ρωσική):

Είμαστε μάρτυρες ιστορικών γεγονότων. Οι λαοί του κόσμου ξεσηκώνονται μαζικά, ενθουσιασμένα, σκόπιμα,  κατά των διακρίσεων, της χειραγώγησης και της καταπάτησης δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Σήμερα το βράδυ, επτά διαδρομές της Πορείας της Ελευθερίας, τρεις από τη βορειοδυτική και τη δυτική Γαλλία, τρεις από τη νότια και μία από την ανατολική, αναμένεται να φτάσουν στην πρωτεύουσα Παρίσι. Που θα περιμένουν οδοφράγματα και θωρακισμένα μηχανήματα των σωμάτων ασφαλείας γιατί οι αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν την πορεία στην πόλη και απειλούν τους συμμετέχοντες με βαριά καταστολή. Αλλά και να σταματούσαν οι μηχανές, αν κάποιος νομίζει ότι το ίδιο το Παρίσι θα έμενε ακίνητο αυτό το διάστημα, απλά δεν γνωρίζει την ιστορία της Γαλλίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



.."Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ'ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος, κι αφ'ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μη τους μένει χρόνος γιά επιβουλές.

Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφαηση των περιουσιών των πολιτών και η κατασκευή μεγάλων έργων, που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.

- Αριστοτέλους : "Πολιτικά".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πτώση του Ανθρώπου είχε ως αποτέλεσμα :

-τον κατακερματισμό καθε Ιερής έννοιας σε

χιλιάδες "εκδοχές".

-τη σχάση της Αλήθειας σε άπειρες "απόψεις".

-τον εκφυλισμό των Αρχετύπων σε κούφια

σύμβολα.

-τη διάθλαση της κατάστασης του ενοποιημένου

φωτός (Αγάπη) στο πολύχρωμο απατηλό πρίσμα

της πολυχρωμίας και της διαφορετικότητας.

Αν η σβούρα σταματήσει βλέπουμε πολλά διαφορετικά χρώματα. Αυτό είναι η ψευδαίσθηση του πυκνού υλικού πεδίου.

Της χαμηλότερης συχνότητας.

Του χαμηλού κραδασμού.

Αν η σβούρα πιάσει την υψηλή της συχνότητα (Αγάπη) τότε υπάρχει μόνο λευκό ενοποιημένο 

Φως.

Αυτός είναι ο σκοπός του Ανθρώπου.

Να διαφύγει από την κατάσταση των απατηλών διαφορετικών χρωμάτων (διαχωρισμός) και να βρει το δρόμο του γυρισμού στον Πατρικό Οίκο.

Στον κόσμο του ενοποιημένου Φωτός.

Φυσικά με τη δική του ελεύθερη βούληση.

Όστις θέλει...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα παρέδωσε ο ΕΛΑΣ τα όπλα του!

Είτε όλοι οπλισμένοι είτε ολοι άοπλοι!

Οι οπλισμένοι μας εξαναγκάζουν τωρα σε €μβολιασμο, πεινα και πόλεμο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;;;

Τις τελευταίες μέρες, το ενδιαφέρον έχει στραφεί – και δικαιολογημένα – στον αγώνα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στο επαίσχυντο κυβερνητικό σχέδιο κλεισίματος, ξεπουλήματος, ακόμα και εκδίωξής τους από τα σπίτια τους, προκειμένου η επιχείρηση να παραδοθεί «καθαρή» και χωρίς «βαρίδια» στο νέο, ξένο αφεντικό της.

Για το μέγεθος του συντελούμενου εγκλήματος έχουμε αναφερθεί σε σημειώματά μας εδώ και καιρό. Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι απλά μια επιχείρηση. Είναι μια στρατηγική βιομηχανική μονάδα, εμβέλειας όχι μόνο στενά ελληνικής, αλλά διεθνούς. Τα ελληνικά μεταλλεύματα, η δυνατότητα παραγωγής νικελίου και κοβαλτίου υψηλής ποιότητας, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τεχνολογίες αιχμής (έως και πυρηνική τεχνολογία, λόγω του κοβαλτίου), καθιστούν τη ΛΑΡΚΟ πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μιας ανεξάρτητης, προοδευτικής, φιλολαϊκής διακυβέρνησης, πολύ περισσότερο μιας λαϊκοδημοκρατικής εξουσίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μάθατε τα νέα; Η εθνοσωτήριος κυβέρνηση των αΧρίστων κόβει το οξυγόνο (ρευστής μορφής) με νέα ΚΥΑ στους καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, καρκινοπαθείς κ.ά. και τους αναγκάζει να πληρώσουν από την τσέπη τους το κόστος για το ζωτικής σημασίας οξυγόνο το οποίο «αγγίζει» τα 800 ευρώ μηνιαίως!!!!!!!!!!

Ξεπέρασαν και τον ίδιο τους τον εαυτό....

Ότι και να πει κανείς είναι περιττό

Σχολιο.- "Πρώτα η Υγεία" δε μας έλεγε η εμβολιαστική συνωμοτική αριστερά; Έ. Να τα πληρώσουν τώρα τα οξυγόνα οι καργιόληδες οι 60ρηδες ανεμβολίαστοι. Λογικό; Λογικό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑΣΙΤΑ

Σύντομο  σχόλιο για το πολιτικό προσωπικό που προσποιείται ότι μας κυβερνάει και για το συστημικό "επιστημονικό" προσωπικό που προσποιείται ότι φροντίζει και νοιάζεται για την υγεία μας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν ένα χρόνο, η εκλογίκευση των παρανοϊκών μέτρων και των μαζικών εμβολιασμών ίσως και να δικαιολογούνταν από τον φόβο και την άγνοια κινδύνου. 

Σήμερα, με το γενικό θανατικό που μας περικυκλώνει, όποιος επιμένει να ακολουθεί τις εντολές ίσως και να είναι τελικά κουρασμένος από τη ζωή αλλά δεν έχει το κουράγιο να την τερματήσει απλά και ανοιχτά. 

Αφήνεται λοιπόν στο θάνατο που του ετοιμάζει μεθοδικά ο Μπουρλά, ο Μητσοτάκης, ο Πλεύρης κι ο Γεροτζιάφας. 

Ας γίνει κι έτσι. Ποιόν μπορείς να εξαναγκάσεις να ζήσει μια ζωή που δεν τη θέλει;


ΜΊΑ ΧΡΉΣΙΜΗ ΧΡΌΝΟΚΑΘΥΣΤΈΡΗΣΗ 

-Από τον Φεβρουάριο του 2021 ειχαν παρατηρηθεί προβλήματα σε εμβολιασμένες γυναίκες στο Ισραήλ.

-Όμως :

Μόλις τον Ιούνιο του 2021 είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές οι περιπτώσεις.

-Το πρόβλημα θάφτηκε για αρκετό καιρό μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 που αποφάσισε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων να ασχοληθεί με το ζήτημα.... !!

ΔΗΛΑΔΉ ΈΝΑΝ ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΧΡΌΝΟ ΜΕΤΑ..!! 

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, γιατί αυτή η χρονοκαθυστέρηση εξέτασης του προβλήματος από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων?

Οι ψέκες θα πουν ότι αυτό έγινε για να εμβολιαστει πρώτα τεράστιος αριθμός γυναικών, μην τυχόν τρομάξουν και αποφύγουν την ένεση.

Μην τους πιστεύετε, εσείς την Παγώνη και τα μάτια σας


ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσουν ώσπου να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα ευθανασίας της ανθρωπότητας. "CDC: Η προστασία από την τρίτη δόση υποχωρεί μετά από τέσσερις μήνες – Ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση τέταρτης;

Με βάση τα δεδομένα από το Ισραήλ και τη Βρετανία το CDC συμπεραίνει ότι η χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου παύει να προστατεύει από σοβαρή ασθένεια μετά τους τέσσερις μήνες"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάμπερα... 

Ενα πραγματικά διεθνές κίνημα, απέναντι σε μια υπερεθνική, παν-δυτική τουλάχιστον, μεθοδευμένη, διετή, αντιδημοκρατική, αντιλαική και αντιανθρώπινη εκτροπή... Θες να ξερεις τι είναι πραγματικός διεθνισμός; Αυτός! 

(και όχι τα μπαγιάτικα που λες στα καφενεία...) 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγκλημα της κυβέρνησης! Κόβει το οξυγόνο σε καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, καρκινοπαθείς

Η κυβέρνηση με μια ανάλγητη και εν κρυπτώ απόφαση, μετακυλίει το κόστος προμήθειας ρευστού οξυγόνου στους ασθενείς - Σταματά να καλύπτει το κόστος ο ΕΟΠΥΥ

11.02.2022 | 19:16

Το τελειωτικό χτύπημα στους ασθενείς δίνει η κυβέρνηση μετά την καταστροφική διαχείριση της Υγείας με πρόσχημα  τον κοροϊδοϊό, καθώς με Κοινή Υπουργική Απόφαση που τέθηκε ήδη σε ισχύ, ο ΕΟΠΥΥ σταματά να καλύπτει το κόστος προμήθειας οξυγόνου.

Με την εν λόγω απόφαση η κυβέρνηση προκαλεί ασφυξία σε χιλιάδες ασθενείς-χρήστες οξυγόνου (ρευστής μορφής), καθώς είναι αδύνατο να καλύψουν οι ίδιοι τη δαπάνη προμήθειας του οξυγόνου που μέχρι τώρα κάλυπτε ο ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, τονίζεται ότι μέχρι πρότινος ο ΕΟΠΥΥ κάλυπτε τη δαπάνη για την παροχή οξυγόνου, ενώ η συνταγογράφησή του -που ήταν περιοδική- γινόταν από τον γιατρό του ασθενούς.

Πλέον, οι ασθενείς θα υποχρεούνται να προπληρώνουν τη δαπάνη, κατόπιν να προσκομίζουν τη χειρόγραφη συνταγή του γιατρού σε τοπικό υποκατάστημα ΕΟΠΥΥ μαζί με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά τους για την κάλυψη της δαπάνης.

Παράλληλα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της απόρριψης του αιτήματος και της επιστροφής των χρημάτων μετά από αρκετούς μήνες στους ασθενείς που ήδη θα τα έχουν καταβάλει.

Με δεδομένο ότι οι εταιρείες προμήθειας οξυγόνου αποπληρώνονταν από τον ΕΟΠΥΥ σε διάστημα έως και τεσσάρων μηνών, αντιλαμβάνεται κάποιος τι μπορεί να σημαίνει για τους ασθενείς μια αντίστοιχη καθυστέρηση στην επιστροφή των χρημάτων.

Τέλος, οι ίδιοι ζητούν από τον υπουργό Υγείας να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο απορρύθμισε εν κρυπτώ ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στη ζωή χιλιάδων ασθενών, οι οποίοι δεν είχαν καμία προειδοποίηση και ενημέρωση για το ό,τι δεν θα μπορούν πλέον να προμηθευτούν δωρεάν το οξυγόνο τους.

Τέλος, ο Θ. Πλεύρης καλείται να απαντήσει αν εγγυάται πως δεν τίθεται σε κίνδυνο η υγεία ακόμη και η ζωή των ανθρώπων που θα στερηθούν το οξυγόνο, εξαιτίας αυτής της ανάλγητης και επικίνδυνης υπουργικής απόφασης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρνητής των μέτρων κατά του κορονοϊού (PCR test)

μας προέκυψε ο Μακαρόν 

συνωμοσιολογικός αρνητής ακούσιας λήψης γενετικού υλικού για να μην του πάρουν λέει το DNA

Σε λίγο θα μες πει και για εμποτισμό της μπατονέτας (swab) με ύποπτες ουσίες... 

#mybody_mychoice

Αναφορές ανέφεραν ότι ο Γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε το τεστ PCR λόγω φόβων ότι οι Ρώσοι θα πάρουν το DNA του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελάτε στα συγκαλα σας, που παίρνουν πίσω, δήθεν, τα πιστοποιητικά ,την ίδια στιγμή που, η Ε.Ε "νομοθετεί" ,υπέρ τ καταναγκαστικής ιατρικής πράξης,σε όλους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετσι θα δουλεύουν οι καθηγητές στο Μουσικό Λύκειο Ιλίου. Με φούστα ταγιέρ γραβάτα και ξυρισμένο κεφάλι. Μα αρέσει που προσπαθούν να μας πείσουν ότι "παιδιά"- κρεμανταλάδες είναι 12 χρονών. Εγώ για 16 χρονών τους έκανα, αλλά για να χτυπιούνται τόσο πολύ μάλλον είναι 18



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα με το ουκρανικό

Η ελληνική κυβέρνηση, βάζει όλα τα αυγά της στο καλάθι της Αμερικής, σε ένα κόσμο πολυκεντρικό και θα σπάσουν όλα μαζί...

Σχολιο.- Ναι αλλα να λεμε και ποιοι το ξεκινησαν και ποιοι βεβαια το τελειωσαν, ωστε σπο την Αλεξανδρουπολη εως τη σουδα Κρητης να γεμισουμε με Αμερικανικες βασεις για επιθεσεις και οχι για την αμυνα μας.

Σχολιο.- Οι Ευρωπαίοι να ετοιμάσουν ξυλόσομπες για θέρμανση είπε σήμερα Παρασκευή Ρώσος υπουργός!.Εμείς όμως έχουμε λύση!!Το πράσινο υδρογόνο!! Η νέα μεγάλη αρπαχτή!!!

Σχολιο.- " ...ένας παραδοσιακά φιλικός λαός οι Ρώσοι ..." 

ορθόδοξοι, αφενός. Εχουν φιλοξενήσει πολλούς Ελληνες πρόσφυγες και υπάρχει ακόμη ελληνική κοινότητα στον Πόντο, στη Κριμαία παντού...

Για να μην πάω παλιότερα. Στο ρόλο της Ρωσίας στην επανάσταση του 21, στον Καποδίστρια κλπ κλπ.

Εξ άλλου, πολεμική σύρραξη με Ρώσους δεν είχαμε ποτέ, ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα.

Σχολιο.- Και το σημαντικότερο. Οι Ρώσοι μας έδωσαν την Εθνική μας Ανεξαρτησία  το  1830.  Και όχι οι βλακείες που μας διδάσκουν για την ναυμαχία του Ναβαρίνου το 1827, που μας έκανε απλώς τσουτσέκια του σουλτάνου. Ο Ρώσος στρατάρχης Ντίμπιτς το 1830 πήρε παραμάζωμα τους Τούρκους από τη Ρουμανία και έφτασε έξω από τα τείχη της Κωνσταντινούπολης, και περίμενε εντολή του Τσάρου να εισβάλει και να διαλύσει την Οθωμανική αυτοκρατορία.  Και μόνο μετά από παρέμβαση των Άγγλων και των Γάλλων, που απείλησαν τη Ρωσία με πόλεμο αν εισβάλει απέσυρε ο Ντίμπιτς  τα στρατεύματα του από την Κωσταντινούπολη, δέχτηκε η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματα της. Και υπογράφηκε το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, όπου η Ελλάδα αποκτούσε την Εθνική της Ανεξαρτησία, και αναγνωρίστηκε ο Τσάρος σαν «προστάτης» των Ορθόδοξων  της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Γιατί  το μόνο που είχε αναγνωριστεί το 1827 ήταν ένα προτεκτοράτο υπό την επικυριαρχία του σουλτάνου στον οποίο θα πληρώναμε φόρους.

Σχολιο.- Εν τω μεταξυ απο ενα αρθρο που διαβασα σημερα η Ρωσια ξεφτιλιζει την Γερμανια σαν να μην την ενδιαφερει καθολου η σταση που θα κρατησει ,οπως φυσικα δεν την ενδιαφερει για κανενα Ευρωπαικο κρατος Κατα τ αλλα κυριο θεμα σε ολα τα ελληνικα ΜΜΕ ειναι ο Λιγναδης!!!

Σκληρές δηλώσεις της Ζαχάροβα: «Η Γερμανία είναι ένα κράτος υπό κατοχή»

9/2/2022

Η Γερμανία αντιμετωπίζεται ως «απλώς ένα προτεκτοράτο» από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν «να κατέχουν» τη Γερμανία με όλους τους τρόπους, ενώ οι σύμμαχοι της Αμερικής στο ΝΑΤΟ έχουν παραδώσει όλη τους την κυριαρχία στην Ουάσιγκτον και δεν τους επιτρέπεται να έχουν λόγο για ζητήματα όπως ο αγωγός «Nord Stream 2», δήλωσε στο RT η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξή της χθες, Τρίτη.

Σχολιάζοντας την προτροπή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για «κλείσιμο» του αγωγού «Nord Stream 2» κατά την επίσκεψη του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα, η Ζαχάροβα τόνισε ότι το Βερολίνο παραμένει υπό την κατοχή της Ουάσινγκτον πολλά χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

«Η Γερμανία, σύμφωνα με μια σειρά από συγκεκριμένα γνωρίσματα – δεν είναι ούτε δική μου άποψη, ούτε της Ρωσίας, σύμφωνα με πολιτικολογικούς όρους και μέτρα– παραμένει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ένα κατεχόμενο κράτος: 30.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται εκεί», δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας. Πρόσθεσε δε πως «οι Αμερικανοί πρεσβευτές στη Γερμανία, οι οποίοι υποτίθεται ότι εργάζονται εκεί για να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις, δίνουν εντολές σε Γερμανούς αξιωματούχους». Ο Ρίτσαρντ Γκρένελ, ο οποίος ήταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ, «τους έδινε εντολές κυριολεκτικά κάθε μέρα για το τι να κάνουν σε θέματα όπως ο Nord Stream 2».

Η Γερμανία αντιμετωπίζεται ως «απλώς ένα προτεκτοράτο» από τις ΗΠΑ, είπε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι αυτό δεν έχει απλώς τη μορφή οικονομικών απειλών, αλλά «υποστηρίζεται από 30.000 αμερικανικές μπότες στο έδαφος». Το γιατί το Βερολίνο επιτρέπει στον εαυτό του να του φέρονται έτσι είναι ένα ερώτημα που πρέπει να θέσουμε στη Γερμανία, αλλά «το γεγονός είναι ότι δεν πρόκειται για μια σχέση μεταξύ ίσων», είπε η Ζαχάροβα.

Οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να εμποδίσει το Βερολίνο να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω του αγωγού Nord Stream 2 δείχνουν πλήρη περιφρόνηση για τα γερμανικά συμφέροντα, εξήγησε. «Η Γερμανοί χρειάζονται αυτό το αέριο όχι επειδή τους αρέσει η Ρωσία ή θέλουν να μας ευχαριστήσουν – απλώς το χρειάζονται, είναι αυτό που τροφοδοτεί την οικονομία της, είναι ένας πόρος από τον οποίο εξαρτάται η βιομηχανική της ανάπτυξη, είναι αυτό που χρειάζονται για να ζήσουν, βασικά… ένα ζωτικό ζήτημα».

Αντίθετα, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να αναγκάσει τη Γερμανία να αγοράσει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η τιμή του αμερικανικού LNG είναι πολύ υψηλότερη, επομένως οι ΗΠΑ είπαν στη Γερμανία να φορολογήσει λίγο περισσότερο τους πολίτες της και να καλύψουν τη διαφορά μέσω επιδοτήσεων, σύμφωνα με τη Ρωσίδα εκπρόσωπο. «Τι είδους κουβέντα είναι αυτή; Για ποια ελεύθερη αγορά μιλάμε; Ή η φιλελεύθερη οικονομία ή ο ΠΟΕ;». ρώτησε, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιείται κυριολεκτικά την ενέργεια ως πολιτικός μοχλός – ακριβώς αυτό δηλαδή για το οποίο οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία.

Κατά την άποψη της Ζαχάροβα, η υπόλοιπη Ευρώπη δεν βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα, καθώς η ηγεσία των ΗΠΑ «διατάσσει» ουσιαστικά τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ να ξοδέυουν το 2% του ΑΕΠ τους για στρατιωτικές δαπάνες.

«Και προσπαθούν να διατάξουν και άλλους». Η Ρωσία, η Κίνα και μερικές άλλες χώρες όμως αρνήθηκαν να λάβουν διαταγή. Η Ρωσία, αντίθετα, αρνείται να συζητά με αυτόν τον τρόπο. «Μπορείτε να διατάζετε όποιον του αρέσει και το αποδέχεται – αλλά εμείς δεν το κάνουμε, οπότε δεν θα μας μιλάτε έτσι», είπε η Ζαχάροβα, καταλήγοντας: «Εάν παραβιάσετε κάτι που αφορά τα συμφέροντά μας και αντιβείτε στο διεθνές δίκαιο, θα λάβετε τη δέουσα ενεργητική απάντηση».

Σχολιο.- Ο καγκελαριος στην Ουασινγκτον, μιλωντας με τον Μπαιντεν, ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΜΕ Τ΄ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΡΙΜΩΧΝΑΝ ......ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΥΠΕΣ..

Σχολιο.- δεν πρόκειται οι Γερμανοί να χάσουν το προνόμιο του φυσικού αερίου. Ετσι εκτιμώ.

Παρακολούθησα εκπομπή στην τηλεοπτική DW, όπου οι κυβερνητικοί ήταν σαφώς διαλλακτικοί. Οι πιό αντιρώσοι ήταν οι πράσινοι!!!

Δεν θα ξαφνιαστώ αν οι Γερμανοί τα βρουν κατ' ιδίαν με τους Ρώσους κι αφήσουν τους υπόλοιπους στην απ' έξω. Κι εμάς, τους φτωχούς συγγενείς, έωλους μπροστά σε διπλή απειλή.... 

Σχολιο.- Kαλα, οι πρασινοι απο την αρχη ησαν κατα του αγωγου, και μετα οταν τελειωσε η κατασκευη του εκαναν οτι μπορουσαν για να σταματησουν την λειτουργια του. Πριν απο μερικες μερες αναβαθμιστηκε και ο ρολος του Σρεντερ μεσα στην ΓΚΑΖΠΡΟΜ, αν αυτο λεει κατι. Το αλλο το περιεργο ειναι οτι η Ρωσοφοβια στην Γερμανια ειναι στην κορυφωση του.....παρα τα λεφτα που βγαζει η Γερμανια πουλωντας στην Πολωνια το Ρωσικο αεριο...(σε αναποδη τροχια)...

Σχολιο.- Δεν ξερω αν διαβασες  προχτες. ''Η αυτοκρατορία μίλησε με την μονη γλώσσα που ξέρει καλά. Την γλώσσα της απειλής. Biden "....εάν η Ρωσία κινηθεί πάλι και τα τανκς της και τα στρατεύματά της θα ξαναπεράσουν τα Ουκρανικά σύνορα τότε δεν θα υπάρξει πλέον ο Βόρειος αγωγός εμείς θα τον τελειώσουμε" "Πώς ακριβώς θα το κάνετε εφόσον ο έλεγχος του αγωγού βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Γερμανίας?" Ρώτα η δημοσιογραφος. "Εμείς θα το κάνουμε, σας το υπόσχομαι".... Τόσο θράσος, μπροστά στον Γερμανό καγκελάριο, να δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας...... Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής. Πώς ακριβώς θα το κάνουν αυτό? Θα βομβαρδίσουν τη Γερμανία? θα στείλουν υποβρύχια να καταστρέψουν τον αγωγό? Τέτοια δημόσια ταπείνωση του καγκελάριου δεν έχει συμβεί ποτέ.

Σχολιο.- μεγάλα λόγια εκστομίζουν για να σπείρουν το φόβο. Μπούρδες.

Σχολιο.- Σε αυτην την φαση μπορουν να γινουν επικινδυνοι......οταν αρχιζει το ξηλωμα της χαρτινης τιγρης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτειος της υπογραφής της Συμφωνίας της Βάρκιζας (12 Φεβρουαρίου 1945) σήμερα και σκέφτομαι πόσο εκτός πραγματικότητας είναι η άποψη πως αιτία της Βάρκιζας ήταν ο εθνικοαπελευθερωτικός προσανατολισμός του ΚΚΕ που κυριάρχησε πάνω στον ταξικό-κοινωνικό.

Πρόκειται για μια άποψη που επαναφέρει, άτολμα κι απ' το παράθυρο, τη θέση ότι ήταν λάθος η αντίσταση στην ιταλική και γερμανική φασιστική εισβολή και στη συνέχεια η οργάνωση της ένοπλης πάλης για την εθνική απελευθέρωση. Σύμφωνα με την άποψη αυτή, το ΚΚΕ θα έπρεπε να καλέσει σε σοσιαλιστική επανάσταση και να αρνηθεί την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας. 

Αυτοί που -είτε ευθέως είτε με υπονοούμενα- υπερασπίζονται μια τέτοια άποψη, αποφεύγουν ν' αναφερθούν στα παραδείγματα Κ.Κ. όπως το γιουγκοσλάβικο, το κινέζικο κ.ά., που νίκησαν, μπαίνοντας, όπως και το ΚΚΕ, επικεφαλής του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Χωρίς, εντούτοις, να κάνουν τους καταστροφικούς χειρισμούς που έκανε το ΚΚΕ. 

Όπως παραγνωρίζουν και ότι όσοι αρνήθηκαν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα διακηρύσσοντας την ανάγκη σοσιαλιστικής επανάστασης, απλώς απομονώθηκαν από μια εργατική τάξη και ένα λαό που προσχώρησε στην Αριστερά αγωνιζόμενος για την ελευθερία του. 

Σχολιο.- απο τον φλεβαρη του 45 εως και το λιτοχωρο ειναι χαρακτηριστικο οτι μακρονησος και λοιποι τοποι εξοριας ειχαν ηδη γεμισει... ο παππους μου συνεληφθη πριν τις εκλογες και ηδη οταν εγινε η επιθεση στο λιτοχωρο βρισκοταν στη μακρονησο.

Σχολιο.- Η επίθεση στο Λιτόχωρο έγινε τον Μάρτιο 1946 και η Μακρόνησος άνοιξε ένα χρόνο μετά. Ανεξάρτητα απ' αυτό, πράγματι από τη Βάρκιζα και μετά οργίαζε η Λευκή Τρομοκρατία. Αλλά συνάμα παρέμενε ισχυρό και το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ. Αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να κάνουν εκλογές βίας και νοθείας, και να προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο.

Σχολιο.- ξερω σιγουρα οτι συνεληφθη αρχες του 46 και συνολικα ειχε περασει απο σαμοθρακη, ικαρια , μακρονησο και καποιο διαστημα στις φυλακες της Σαλονικης, τωρα για μακρονησο ξερω ναι οτι ηταν σιγουρα καπου το 47-48...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι από τους θανάτους οι οποίοι αναφέρονται είναι θάνατοι ασθενών οι οποίοι πεθαίνουν ενδεχομένως από άλλες αιτίες με Covid-19, όχι από Covid-19»

Τάδε έφη το ζαβό από το Harvard σε συνέντευξη του στον Αυτιά. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μάθατε τα νέα; Η εθνοσωτήριος κυβέρνηση των αΧρίστων κόβει το οξυγόνο (ρευστής μορφής) με νέα ΚΥΑ στους καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, καρκινοπαθείς κ.ά. και τους αναγκάζει να πληρώσουν από την τσέπη τους το κόστος για το ζωτικής σημασίας οξυγόνο το οποίο «αγγίζει» τα 800 ευρώ μηνιαίως!!!!!!!!!!

Ξεπέρασαν και τον ίδιο τους τον εαυτό....

Ότι και να πει κανείς είναι περιττό



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έδωσε λοιπόν συνέντευξη στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ ο Μητσοτάκης για "το φαινόμενο της οπαδικής βίας" προαναγγέλλοντας τα μέτρα που θα πάρει.

Τι είπε;

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Δηλαδή:

1) Στις θύρες των οργανωμένων θα μπαίνουν, λέει, μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

Κατ' αρχάς αυτό σε μεγάλο βαθμό ήδη συνέβαινε προ κόβιντ.

Αλλά για όσους ξέρουν... ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ! Και θα συνεχίσουν να γελάνε!

2) Οι ποινές για επεισόδια κλπ. θα είναι χωρίς αναστολή.

Αν καλά θυμάμαι κι αυτό έχει ξαναγίνει και ατόνησε σιγά - σιγά. Άλλωστε υπάρχουν άλλα παραθυράκια, όπως αίτηση αποφυλάκισης κλπ. Και πάλι θα ατονήσει, αν το ξανανομοθετήσουν.

Δεν ξέρω τι άλλο θα σκεφτούν οι βλακοτεχνοκράτες αλλά αυτά είπε ο Μητσοτάκης.

Τι δεν είπε;

Δεν είπε ότι η οπαδική βία και ιδιαίτερα οι "νέοι τρόποι" της, με τα μαχαίρια και τα όπλα (ασφαλώς ανατριχιαστικοί, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό) είναι αποτέλεσμα της εξαχρείωσης και της φτωχοποίησης της κοινωνίας, η οποία γεννάει απελπισμένους και υπερπαραβατικούς νεαρούς, χωρίς καμιά προοπτική, που για λίγα λεφτά και "καλή ζωή" ριψοκινδυνεύουν τα πάντα και ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ - ας ακούσει ο ΑΣΧΕΤΟΣ Μητσοτάκης καναδύο "τραγούδια" (ο Θεός να τα κάνει...) τραπ μπας και ξυπνήσει. 

Δεν είπε ότι η εξαχρείωση και η φτωχοποίηση έχουν χτυπήσει κόκκινο λόγω των πολιτικών που με πολύ μεγάλη χαρά ακολουθεί ο ίδιος ενώ και καλά κλαψουρίζοντας την ακολουθούσαν και οι ζαίοι οι οποίοι του στρώσανε το δρόμο.

Α ναι, είπε και ότι "οι ΠΑΕ φέρουν κι αυτές ευθύνη" - αλλά γιατί φέρουν ευθύνη σύμφωνα με την πανέξυπνη σκέψη του; "Λόγω του βλακώδους ανταγωνισμού" μεταξύ τους!!!

Όχι δηλαδή λόγω του ότι χρηματοδοτούν και προστατεύουν νεοχουλιγκάνους με όπλα και μαχαίρια, ότι... χίλια δυο άλλα, που ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ούτε θέλει να τα ακούσει και να τα αντιμετωπίσει!

Τέλος είπε ότι "θέλει να βλέπει την εικόνα που υπάρχει στο εξωτερικό".

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΡΕ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗ! ΠΑΝΤΟΥ ΓΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ, ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΒΛΑΚΟΓΡΟΘΟΙ ΜΕΤΟΒΛΑΚΟΗΛΙΘΙΟΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ!

Καμιά ελπίδα εννοείται - και δυστυχώς ο Άλκης δεν θα είναι ο τελευταίος.

Σχολιο.- Όποιος νομίζει ότι ο Μητσοτάκης εξελέγη για να υπηρετήσει το κράτος, τον πολιτη και την κοινωνία είναι ηλίθιος. Εξελέγη για να εξυπηρετησει τα συμφέροντα τα δικά του και 5 οικογενειών, ρίχνοντας και λιγα ψίχουλα από το τραπέζι για τα λιμα που τον ψήφισαν. Στα @ρχιδια του η βία στα γήπεδα, η νεανική παραβατικοτητα, η ανέχεια, η λαθροεισβολή! Ο άνθρωπος έχει κάποια δισ. από την ΕΕ να μοιράσει στην κάστα του, στα παπαρια του το ποπολο που τον έβαλε στον θρόνο - αυτο μπορεί να πάει να πεθάνει με την ησυχία του!

Σχολιο.- Τι τον σκοτιζετε τον Κούλη με βιες, ακριβειες, πεινες, εξαθλιωσεις κλπ... Ο άνθρωπος ασχολείται με τα ταξίδια του μόνο.

Σχολιο.- Από αυτά που διαβάζω σε διάφορες σελίδες και ομάδες διαπιστώνω πως οι περισσότεροι ξέρουν τί τους γίνεται και γιατί γίνεται.

Λογικά το χάνουμε στην οργάνωση...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν τους αποκαλώ κυβέρνηση δολοφόνων, μερικοί λέτε ότι "υπερβάλλω".

Όχι μόνο είναι κυβέρνηση δολοφόνων αλλά δολοφόνοι είστε κι όσοι τους υποστηρίζετε!

Και δεν έχει εδώ "ναι τους στηρίζω αλλά διαφωνώ με αυτό" κι άλλες τέτοιες αηδίες.

Αν βαρεθείτε να διαβάσετε το λινκ, συνοπτικά λέει ότι από δω και μπρος οι ασθενείς θα προπληρώνουν από την τσέπη τους το πανάκριβο οξυγόνο που χρειάζονται και μετά "θα υποβάλουν τη δαπάνη προς έγκριση"!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ Ο ΝΤΡΑΜΕΡ ΤΩΝ ΠΥΞ-ΛΑΞ στο "κλαμπ" της παιδοφιλίας, σεξουαλικής κακοποίησης, κ.λπ....

Κι όλοι οι μύθοι περί "ποιότητας" κουρελιάζονται δείχνοντας το χάσμα ανάμεσα στην υποκειμενικότητα και την "παρεχόμενη τέχνη", την άβυσσο ανάμεσα στην "ατομική επιθυμιακότητα" και την εξαργυρώσιμη "πνευματικότητα"....

Τι έγινε;..τρελάθηκαν οι "χοίροι" και σαλτάρουν στο γκρεμό;...κάτι τέτοιο!...είναι ένας ελεεινός κόσμος θεμελιωμένος στο "απροϋπόθετο υποκείμενο", στον "επιθυμιακό ναρκισσισμό", στην πανεξουσία-αυθεντία του Βιολογισμού-συμπεριφορισμού, στον "δικαιωματισμό", στον μηδενιστικό ευδαιμονιστικό υλισμό, στην εκλογικευμένη και "επιστημονικώς μελετώμενη" βία....

Είναι ο κόσμος του Ζώου-Μετανθρώπου που ζει μέσω των ενστίκτων με Θέαμα Πολιτισμού....σε μια γενική κουλτούρα που πραγμοποιεί τα πάντα και επανοργανώνει τον κόσμο σαν σύστημα μεγεθών με βιολογικούς κύκλους και μετρήσιμα δεδομένα, τι περιμένετε;....

Ο άνθρωπος, υπό τους ενορχηστρωμένους κρωγμούς της "προόδου", κατρακυλάει στο πιο Χυδαίο Μηδέν, άρα σε μια απόλυτη επιτρεπτικότητα που θα παράγει μόνο ολοκληρωτισμό χιλίων μορφών (καθαρός ολοκληρωτισμός είναι ο σεξουαλικός εκμαυλισμός ενός οχτάχρονου...)....

Περιφρονώντας την ηθική, το Θεό, τις ρίζες, τις σταθερές, λατρέψαμε το πιο "πειστικό" είδωλο : τον Εαυτό μας χωρίς Νόημα, σκέτο Κρέας που απλά σπρώχνει τον καιρό..γίναμε αποβλακωμένοι οπαδοί της διαβόητης ρήσης του Ιόλα-"εγώ κάνω ό, τι μου λέει το πέος μου...."

Αν η Συντήρηση μάς γέμισε νευρώσεις και θανάσιμη πλήξη επί στερητικών συνδρόμων, η Πρόοδος μας πλημμύρισε διαστροφές και τερατοσχημίες εν ονόματι της "ελευθερίας" και της "επιλογής"...

ΡΙΖΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και όμως είναι αληθινό !

Δίκη Λιγνάδη: Ο Κούγιας ζήτησε την εξαίρεση τριών δικαστών με την αιτιολογία ότι είναι γυναίκες και δεν θα είναι αμερόληπτες!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

(ο νόμος , δεν προσδιορίζει την αμεροληψία των ανθρώπων ανάλογα με το φύλο τους. Ο μάγκας έχει δικαίωμα να το κάνει για την υπεράσπιση του πελάτη του και εμείς έχουμε δικαίωμα να σχολιάσουμε ...)

Σχολιο.-  Αν υπήρχε ηθικη σε αυτον τον κόσμο δεν θα εδιναν καν τετοια θεση σε γυναικα! Για ονομα του Θεου!!! Ειπαμε να δωσουμε δικαιωμα σε καθε θεση για να μην νιωθουν μειωνεκτικα. Αλλα εχει γαμηθει το πραγμα! Το 90% του δικαστικου σωματος να αποτελειται απο καθυστερημενες αγγιζει τα ορια του Σουρεαλισμου! ναι εχει δικιο ο κουγιας σε αυτο που λέει! Ασφαλως και μεροληπτουν οι γυναικες δικαστικοι. Δεν μπορει στην ιδια αντιδικια με τους ιδιους μαρτυρες , ιδια υπόθεση, ιδια επιχειρηματα, ιδιοι δικηγοροι να εχουμε 50 διαφορετικα αποτελεσματα αναλογα με το ποια ημιμουρλη δικαζει! Τα δικαστηρια δεν μπορει να ειναι ρωσικη ρουλετα!

Σαφως και ειμαι υπέρ του να δικαζουν και γυναικες. Στα τριμελη να υπάρχει τουλαχιστον μια γυναικα για σασπενς. Το να ειναι ομως 4 (με την εισαγγελεα), ειναι τρομος!

Σχολιο.- Διαβαζουν πολυ και γινονται δικατζοστινες με ολα τα συμπλεγματα που ισως και αυτες εχουν, για να γινεις δικαστης θα επρεπε να φας τα μουτρα σου στην δικηγορια για 25 χρονια, υπερασπιση η κατηγορια και μετα ελα να σε αξιολογησουν για δικαστη

Σχολιο.- ποια 25....ολες πιτσιρικες ειναι, κατι εξετασεις δινουν και μπαινουν! και η πλακα ειναι οτι αντι να επικεντρωνονται οι δικηγοροι στα επιχειρηματα και στους μαρτυρες. Εχει γινει ολοκληρη επιστημη να ξερουν τα χουγια της καθε δικαστινας ωστε να μην χρησιμοποιησουν λεξεις κλειδια που μπορει να την ιντριγγαρουν και χαθει η δικη! Λες και δεν υπαρχουν νομοι, αλλα ολη η φαση ειναι"καλοπιάστε το Δικαστή"!

Σχολιο.- τις βλεπω εδω στη σχολη δικαστων στον Φοινικα που περναω λογω δουλειας. Μα ολες γυναίκες και ναι πιτσιρικες;

Σχολιο.- αμα πεις δικαστη τη δικαστινα και προεδρο την προεδρινα....Αστο!

Οχι! Αν ηταν τα δικαστηρια οπως Αμερικη, θα υπηρχε λογικη! Δεν ειναι η περιπτωση. Εχω κερδισει σχεδον χαμενη δικη απο υστερικη δικαστινα που καποια αλλοδαπή της είχε παρει τον αντρα 10 χρονια πριν. Δεν μιλησα καθολου! Κερδισε η δικαστινα για παρτη μου!!! Μονο αυτη μιλουσε με τους αντιδικους και τους κολλουσε στον τοιχο εναν εναν!

Σχολιο.- σοφότερος γίνεσαι ούτως ή άλλως μεγαλώνοντας , είτε είσαι στην δικηγορια είτε ως δικαστής. Για αυτό όμως υπάρχει η σχολή δικαστών , για να μαθαίνεις τι πρέπει να κάνεις . Πάντως από εμπειρία , έχοντας παραστεί σε δίκη τόσο από ηλικιωμένο όσο και από νεαρό δικαστή, μπορώ να πω ότι ο νεαρός έπειθε πολύ περισσότερο . Ο ηλικιωμένος βαριοταν .

Σχολιο.- δεν εχω ακούσει τις λέξεις δικαστινα και προεδρίνα σε δικαστική αίθουσα .

Σχολιο.- ε αυτό έτυχε . Θα μπορούσε να ήταν το αντίθετο , δηλαδή άνδρας δικαστής που η γυναίκα του να έφυγε με αλλοδαπό . Όσο για την Αμερική ... Ο δικαστής απλά δεν υπάρχει . Είναι ο,τι πουν οι ένορκοι. Εξού και αθωωνονται εγκληματίες διότι φροντίζουν να κερδίζουν συναισθηματικά τους ενόρκους όπως πχ ο OJ Simpson . Εξού και η google κερδίζει όλες τις δικές , διότι εμφανίζεται ως ... Φιλάνθρωπος εταιρεία . Αν ο Χίτλερ δικάζονταν από αμερικανικό δικαστήριο , κάλλιστα θα είχε αθωωθεί αν έβρισκε τους κατάλληλους ενόρκους .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου έρχονται από την Γαλλία ,απολαύστε τα :

1 " Μιλούσα με Μπορντώ με τον Πασκάλ και τον Πιερ ... ανάμεσα στα άλλα μου είπαν πως σε όλα τα νοσοκομεία της Γαλλίας οι νοσοκομειακοί εμβολιασμένοι και μη κάνουν συνελεύσεις καθημερινές και δημόσιες στο ανοιχτό χώρο των νοσοκομείων..."

2 "Πλησιάζουμε στο Παρίσι... η γαλλική χωροφυλακή πραγματοποίησε ελέγχους και στην συνέχεια άφησε το κομβόι να περάσει..."

όλα χθεσινά ...

σχολιο.- Υπάρχει μεγάλη στρατιωτικοποίηση στη δυση τα τελευταία χρόνια και αυτό φαίνεται από τους αυξανόμενους προϋπολογισμούς των εκεί αστυνομικών (παρα)στρατιωτικών σωμάτων (ζανταρμερι, καραμπινιέρι, κτλ)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταπληκτικό το σίριαλ του MEGA «Άγιος Παίσιος-Από τα Φάρασα στον Ουρανό.

Ο ένας στους τρεις τηλεθεατές στήθηκε για να δει τον γέροντα 

Καταπληκτικό το παίξιμο του Τσακίρογλου σαν παπά. Το πιο σημαντικό είναι που δείχνει στο πρώτο επεισόδιο τον κατατρεγμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους. Γιαυτό έχουν σκυλιάσει οι δικαιωματιστές.

Σχολιο.- Έτυχε και διάβασα τη βιογραφία του Παίσιου,μου την έφεραν απο το Αγιο Ορος και το διάβασα απο περιέργεια. Την έγραψε πριν πεθάνει.Ήταν ένας ουτοπιστής των πρώτων χριστιανικών χρόνων.Ηθελε να πουληθεί η εκκλησιαστική περιουσία και να να μοιραστεί στου φτωχούς,να φτιαχτούν κέντρα απεξάρτησης για τους ναρκομανείς(είχε ειδιαίτερη σχέση μαζί τους). Αγαπάτε αλλήλους κλπ.Φώναζε ότι δεν είναι άγιος ,ούτε προφήτης,αλλά να τον αφήσουν να τρώει ρίζες στη τρύπα του.Για να γλυτώσει πήγε 7 χρόνια στην έρημο όπου βοηθούσε τους μουσουλμάνους άραβες.Φυσικά είχε ένα κεφάλι γεμάτο δαίμονες και ενοχές,ήταν θρησκόληπτος κλπ.Στον εμφύλιο ήταν φαντάρος και λέει ότι δεν πυροβόλησε ποτέ γιατί ο φόνος είναι μεγάλη αμαρτία.

Σχολιο.- Στον Εμφύλιο δεν πυροβόλησε γιατί δεν συμμετείχε σε μάχες, ούτως ή άλλως. Στις διαβιβάσεις υπηρετούσε.

Σχολιο.- φιλη μου (η αληθεια ειναι οτι εχει περασει τα πανδεινα) εχεις παει σε μαγισες και χαρτοριχτρες και περιμενε πως και πως ναρχισει η σειρα....

Σχολιο.- Κάποτε στο Όρος έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλιαράκι με κείμενα του. Χωρίς καμία εμπάθεια νομίζω ότι ήταν λόγια ενός πρωτοχριστιανού. Ήταν στρατευμένος σε αυτό που όριζε η πίστη του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζαίο ΔΕΝ ξεχνάμε ! το Γουδί περιμένει και εσάς (όχι μόνο για τα μνημόνια - πολιτισμικά ξεπουλήματα κτλ αλλά και για τις Γεροτζιάφικες θέσεις σας στη σημερινή χούντα )



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



οποίος έχει αντίθετη γνώμη από μένα Δεν απολύεται , σίγουρα δεν πληρώνει πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα και ακόμα πιο σίγουρα δεν βασανίζει μικρά παιδιά με δάσκαλους - παιδονόμους. Για τον αείμνηστο σύντροφό μου Στάλιν μπορώ να σ' απαντήσω πανευκολα όχι από άποψη ( όπως εσύ ) αλλά από γνώση. Όμως δεν θα ήθελα να πετάξω την μπάλα στην εξέδρα. Το Στάλινγκραντ των ΝΑΖΙεμβολιολαγνων σήμερα λέγεται Οττάβα και οσονουπω και στην Ευρώπη ( Παρίσι, Βρυξέλλες , Χάγη ...) . Οι ΝΑΖΙεμβολιολαγνοι χάνουν πλέον σ' όλα τα μέτωπα

Η Λευτεριά είναι κοντά και τα δικαστήρια των ΝΑΖΙ εμβολιολαγνοι θα στηθούν παντού

Σχολιο.- Ευτυχώς που υπάρχουν οι ζαιοι, κιναλ, ΚΚΕ που θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την "επιστήμη" των "ειδικών" με ασυλία κι ακαταδιωκτο...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: Είμαστε μια απο τις μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις. Αν το ΝΑΤΟ ενεργοποιήσει το άρθρο 5, δεν θα προλάβετε να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας.

Σε μία ομιλία που έδωσε τη Δευτέρα στη Μόσχα κατόπιν των συνομιλιών με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτον τόνισε ότι αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και προσπαθήσει να καταλάβει την Κριμέα, η Ευρώπη “αυτομάτως θα βρεθεί σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Σε μία ειδηση η οποία στην Ελλάδα έλαβε ελάχιστη έως καθολου δημοσιότητα, ο πρόεδρος Πούτιν προειδοποίησε ότι αν το ΝΑΤΟ ενεργοποιήσει το Άρθρο 5 σύμφωνα με το οποία τα μέλη ενεργοποιούνται για την προάσπιση της άμυνας των μελών της Συμμαχίας, “δε θα έχετε χρόνο ούτε να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας”. Για να συνεχίσει:

“Δε θα υπάρχει κανένας νικητής”

“Το τονίζω άλλη μια φορά. Το λέω εδώ και καιρό αλλά θέλω επιτέλους να με ακούσετε και να μεταφέρετε το μήνυμά μου μέσω των μέσων ενημέρωσής σας στους πολίτες των χωρών σας”

Είπε πιο αναλυτικά:

“Το καταλαβαίνετε ή όχι ότι αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και προσπαθήσετε να επανακαταλάβει την Κριμέα με στρατιωτικά μέσα, οι Ευρωπαϊκες χώρες θα βρεθούν αυτομάτως σε πόλεμο με την Ρωσία;

“Βεβαίως, οι στρατιωτικές δυνατότητες ολων των χωρών του ΝΑΤΟ σε σχέση με την Ρωσία είναι ασύγκριτα μεγαλύτερες. Το καταλαβαινουμε. Αλλά επίσης καταλαβαίνουμε ότι η Ρωσία είναι μία από τις ηγέτιδες δυνάμεις στα πυρηνικά όπλα, και σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές είμαστε ανώτεροι από πολλούς”

“Σε μια τέτοια κατάσταση δεν θα υπάρχει κανένας νικητής. Και θα γίνεται μέρος αυτής της σύγκρουσης παρά τη βούλησή σας. Δε θα έχετε χρόνο ούτε να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας, αν ενεργοποιήσετε το Άρθρο 5”

“Ο Προεδρος Μακρόν, βεβαίως, δε θέλει κάτι τέτοιο. Και εγώ δεν το θέλω. Δεν το θέλω, και γι’ αυτό βρίσκεται εδώ και με βασανίζει για 6 συνεχόμενες ώρες με διαπραγματεύσεις”

Η Ρωσία έχει στη διάθεσή της περίπου 4.500 πυρηνικές κεφαλές που είναι αρκετά όπλα για να καταστρεψουν αμέτρητες πόλεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις που θα στείλουν τον πλανήτη σε ένα πυρηνικό χειμώνα. Οι ΗΠΑ απο την πλευρά τους έχουν 3.800 πυρηνικές κεφαλές και επιπλέον 1.750 πυρηνικές κεφαλές σε διαδικασία απενεργοποίησης. Προφανως και οι ΗΠΑ μπορούν να καταστρέψουν τον ανθρώπινο πολιτισμό. Τα πυρηνικά όπλα Αγγλίας και Γαλλίας είναι μικρά σε σύγκριση με αυτά της Ρωσίας και των ΗΠΑ όμως ικανά να σπείρουν τον μαζικό θάνατο και την περιβαλλοντική καταστροφή.

Τι είναι το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

Αρθρο 5. Τα Συμβαλλόμενα Μέρη συμφωνούν ότι ένοπλος επίθεση εναντίον ενός ή περισσοτέρων εξ αυτών στην Ευρώπη ή στη Βόρειο Αμερική θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον όλων και, συνεπώς, συμφωνούν ότι, σε περίπτωση τέτοιας ένοπλης επίθεσης, καθένα από αυτά, ασκώντας το αναγνωριζόμενο από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών δικαίωμα της ατομικής ή συλλογικής αυτοάμυνας, θα συνδράμει το Μέρος (ή τα Μέρη) που δέχεται την επίθεση, λαμβάνοντας άμεσα, τόσον ατομικώς όσον και από συμφώνου με άλλα Μέρη, εκείνα τα μέτρα που θεωρεί αναγκαία, περιλαμβανομένης της χρήσης ένοπλης βίας, για την αποκατάσταση και διατήρηση της ασφάλειας της περιοχής του Βορείου Ατλαντικού.

Τον Αύγουστο του 1974, το ΝΑΤΟ αποφάσισε ότι το Αρθρο 5 αφορά μόνον επιθέσεις που ένα μέλος θα δεχθεί από μη μέλος. Την παράδοξη αυτή ερμηνεία εξακολουθεί να δίνει και σήμερα αρνούμενο να προειδοποιήσει την Τουρκία ότι τυχόν επίθεσή της κατά της Ελλάδας θα ενεργοποιήσει το Αρθρο 5 της Συνθήκης εναντίον της. Διαβάστε με την ησυχία σας το Αρθρο 5 για να καταλάβετε την αυθαιρεσία των ισχυρών του ΝΑΤΟ.

Η νέα Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ, που υιοθετήθηκε το 2010, προσδιορίζει τον στρατηγικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Συμμαχία τα προσεχή χρόνια και προδιαγράφει τις τρεις κύριες αποστολές της: συλλογική άμυνα (Άρθρο 5 της Ιδρυτικής Συνθήκης της Ουάσιγκτον), διαχείριση κρίσεων και ενδυνάμωση της συνεργασίας με τους εταίρους της, τρίτες χώρες και διεθνείς Οργανισμούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σάκης Ρουβάς τρέφει «μόνο αγάπη και θαυμασμό» για τον Λιγνάδη και στενοχωριέται για την «κόλαση στην οποία βρίσκεται». Συμπάσχει μαζί του. 

Για τα φερόμενα ως θύματα του Λιγνάδη ο Σάκης δεν έχει κάτι να πει, δεν συμπάσχει μαζί τους, δεν υπάρχουν καν στον ορίζοντά του. 

Ακόμα και αν υπέστησαν όσα ισχυρίζονται δεν έχουν παρά τον εαυτό τους να κατηγορήσουν αφού όπως είπε «τίποτα δεν έρχεται σε εμάς αν δεν το προκαλέσουμε».

Ο Σάκης δεν πιστεύει ότι ο Λιγνάδης έκανε όσα του καταλογίζονται (βιασμούς, κακοποιήσεις κλπ.). Αλλά και αν τα έκανε, τα έκανε επειδή είναι άρρωστος, όπως οι ναρκομανείς. Τους αρρώστους όμως δεν τους φυλακίζεις, τους βοηθάς να γίνουν καλά.

Τελικά για τον Σάκη, το μόνο θύμα στην υπόθεση Λιγνάδη είναι ο ίδιος ο Λιγνάδης, είτε έκανε, είτε δεν έκανε όσα του καταμαρτυρούν. 

Ο Σάκης είναι ειλικρινής. Έτσι σκέφτονται όσοι ανήκουν στο συνάφι του Λιγνάδη, για αυτό και τον υποστήριξαν με νύχια και με δόντια στην αρχή, όπως η Μενδώνη. 

Μέχρις ότου κατάλαβαν ότι δεν τους παίρνει άλλο, οπότε «εξαπατήθηκαν από την υποκριτική του τέχνη». Δεν είναι, βλέπετε, τόσο αφελείς όσο ο Σάκης.

Το πρόβλημά τους δεν ήταν ποτέ τα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε, αλλά ότι πιάστηκε. 

Όπως στην περίπτωση του Δούκα και του Λιβανού – το πρόβλημα του Μητσοτάκη και των συν αυτώ δεν είναι ότι εξαγόραζαν ψήφους με λεφτά του Δημοσίου – το ίδιο κάνουν ακόμα - αλλά ότι κόμπαζαν για αυτό δημόσια.

Ο Σάκης όμως δεν κατέχει την «υποκριτική τέχνη» και ας πρωταγωνίστησε σε αρχαίο δράμα ελέω… Λιγνάδη. 

Τα καθάρματα συνήθως προδίδονται είτε από αλαζονεία είτε από ηλιθιότητα. Και ο Σάκης αλαζόνας δεν είναι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο άνθρωπος έφυγε ξαφνικά από καρδιακή ανακοπή στον ύπνο του. Δεν ξέρω περισσότερα, δεν ξέρω αν είχε αθηρωματικη πλάκα, δεν ξέρω αν έπινε ή αν κάπνιζε, αν η κακη χοληστερίνη ή τα τριγλυκεριδια είχαν πιάσει ταβάνι, αλλά υπάρχει η σοβαρή περίπτωση να είχε εμβολιαστεί με δύο ή και με 3 δόσεις. Αν είχε εμβολιαστεί είναι από τους άτυχους. Πολύ πιθανό το εμβόλιο ευθύνεται και σχετίζεται με το θάνατό του.Τα νανοσωματιδια λιπίδια είναι οι σφαίρες. Αυτά συγκεντρώνονται σε διαφορετικά σημεία του σώματος...στην περίπτωσή του συγκεντρωθηκαν στον καρδιακό μυ σε μεγαλύτερη ποσότητα κατά πάσα πιθανότητα. Αυτά έχουν αποδειχθεί. Επιστήμονες ανά τον κόσμο έχουν αποδείξεις επ'αυτου αξιοποιώντας τα ευρήματα νεκροψιων .Δυστυχως όμως ο κόσμος σε ολόκληρη τη Δύση έχασε σε μεγάλο ποσοστό τη λογική της αμφισβήτησης αποδεχομενος την κοινωνική μηχανική(social engineering).


Σοκ και θλίψη προκάλεσε στα Ανώγεια η είδηση του αναπάντεχου θανάτου του Γεωργίου Σαμόλη (του Στεφανή του Σαμολογιωργη) σε ηλικία μόλις 36 ετών. 

Ένας εξαίρετος Ανωγειανος που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή. Τα τελευταία χρόνια διέμενε στην Αγγλία όπου και εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικος σε μεγάλη εταιρεία. Εκεί βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα πιθανότερα από καρδιακή ανακοπή.

Λεπτομέρειες για την ημέρα μεταφοράς της σορού του στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Σχολιο.- πιθανό νέο έγκλημα. Άραγε νεκροψία θα γίνει;; στη Γερμανία μετά από τις νεκροψίες έχουν κατανοήσει απόλυτα τον τρόπο δράσης του εμβολίου

Σχολιο.- τα Ανωγεια είχαν εμβολιάστικη μονάδα και γραμμή Σύριζα.

Θα γίνει σίγουρα κατανοητό?Ξέρεις τι θα σήμαινε αυτό στους υποστηρικτές της γραμμής?Δε νομίζω να σπάσουν το αυγά.

Σχολιο.- ξέρω πολύ καλά. Σιχαίνομαι τόσο το σύριζα όσο και τη ΝΔ. Θέλω να γκρεμίσουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα συθεμελα. Οι νοοτροπίες βέβαια δεν αλλάζουν εύκολα. Όχι δεν θα τα σπάσουν. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ διεφθειραν το χωριό και οι άνθρωποι υπέστησαν λοβοτομη,. Και ο Σύριζα με λογική ΠΑΣΟΚ πορεύεται.. Δεν προσπαθεί να κάνει δουλειά στο εποικοδομημα και στην υλική βάση. Δεν θέλει να μετασχηματισει μυαλά. Με ψηφοθηρικη λογική και κάποιες μικροπαρεμβασεις θα συνεχίσουν να πορεύονται



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκινά και το μάθημα γαλλικών.

Liberté !! Liberté !! Liberté !!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουλήστε λέει τα χωράφια σας στον Μπιλ Γκέιτς για να πάρτε Bitcoins, και μετά να σας ταίσει κατσαρίδες και συνθετικό κρέας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον κοροιδοιό τον φάγαν συναινετικά με το κουτάλι και τώρα σκούζουν για την ακρίβεια. 

Ηταν δεκαδες χιλιαδες δισεκατομμυρια ευρωδολαρια και γεν στην απευθειας αγορα χρεογραφων απο τις κεντρικες τραπεζες. Τεσπα, εγω το λεω το μεγαλυτερο πλιατσικο στην ιστορια της ανθρωποτητας.

Αυτα απο το πουθενα, αερας κοπανιστος...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Γερμανία. Παντού διαδηλώσεις, παντού πάνοπλοι ρόμποκοπ. Ουδείς δικαιούται να λέει πως δεν γνώριζε...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν υπαρξει δυνατοτητα διαφυγης από την Ελλάδα ας προετοιμαστουμε για λιμοκτονια.

Κατοπιν δημευσης των περιουσιακων μας στοιχειων.

Σχολιο.- αυτό γίνεται εδώ και καιρό με τους φόρους. Τώρα που δεν θα μπορεί ο κόσμος να πληρώνει νερό θέρμανση και ρεύμα θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

Σχολιο.- Δε μιλαω καν για νερο και ρευμα. Μιλαω για απολυσεις ανεμΦολιαστων οι οποιοι δεν θα δικαιουνται επιδοματα και στη συνεχεια επιβολη εξοντωτικων προστιμων σαυτους, οπως εφαρμοζεται ηδη στην Αυστρια.

Τετοιου τυπου μετρα εισηγουνται οι νεο-ναζι στην Γερμανια. Τα διαβαζουμε στις εφημεριδες, δεν τα βγαζουμε απ το μυαλο μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία. Το συνταγματικό δικαστήριο νομιμοποίησε την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς. Οσοι καταλαβαίνουν, ανατριχιάζουν...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Μεταξάς παρέδωσε το Ρούπελ στους γερμανοβούλγαρους το 1916

Το οχυρό Ρούπελ, που δοξάστηκε για την αντίσταση κατά την εισβολή των γερμανών το 1941, μερικά χρόνια νωρίτερα (1916) είχε τη θέση συμβόλου με το αντίθετο όμως πρόσημο. 

Η παράδοσή του αμαχητί στους γερμανοβούλγαρους στις  22 Μαΐου 1916  αποτελεί τεκμήριο εθνικής μειοδοσίας και μάλιστα εκείνων, οι οποίοι πριν και μετά φορούσαν τη μάσκα της εθνικοφροσύνης.

Πρωταγωνιστής αυτής της παράδοσης εθνικού εδάφους, είναι ο κατοπινός δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς (φιλοβασιλικός, όργανο του Κάιζερ), ο οποίος διαφημίζεται για την απόρριψη του ιταλικού τελεσιγράφου της 28ης Οκτωβρίου 1940 (την οποία βέβαια έκανε δρώντας τότε ως όργανο της βρετανικής εξωτερικής πολιτικής).

Αποτέλεσμα της προδοτικής διαταγής το 1916  ήταν να αιχμαλωτιστούν χωρίς μάχη 7.000 έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες, που μεταφέρθηκαν στο γερμανικό στρατόπεδο του Γκέρλιτς, στα σύνορα της Γερμανίας με την Πολωνία. Οι περισσότεροι πέθαναν εκεί από τη… «φιλοξενία» των φίλων του Μεταξά.

Μετά την παράδοση του Ρούπελ το 1916, ο βουλγαρικός στρατός συνέχισε και κατέλαβε τον σιδηροδρομικό σταθμό Σιδηροκάστρου και τις επόμενες βδομάδες χωρίς να προβληθεί αντίσταση, οι βούλγαροι κατέλαβαν ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία.

Για την προδοσία του Ρούπελ, ο Μεταξάς θα καταδικαστεί ερήμην σε θάνατο το 1917, καθώς κρίθηκε ένοχος, μαζί με τον επιτελάρχη Δούσμανη, για την «εισβολή ξένων στρατευμάτων».

Δυστυχώς, εκείνη η θανατική καταδίκη δεν εκτελέστηκε ποτέ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ!

Επικαλούνται βλάβη σε πλοίο (Cheng May) μήκους 296μ και για άλλη μια φορά κλείνουν τα στενά δημιουργώντας αυτό που βλέπετε τώρα στη φωτό.

Εκνευρισμός στη Μόσχα γιατί ο αριθμός των περιπτώσεων που το κάνουν αυτό οι Τούρκοι γίνεται ψωμοτύρι. Και οι μέρες είναι πολύ πονηρές!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία: 100.000 στρατός από τη μια, 175.000 από την άλλη! Λιβύη: Νέες πολεμικές εντάσεις! 

Οι Τούρκοι μας απειλούν ευθέως ότι θα εισβάλουν στα νησιά μας! Και στην Ελλάδα οι δικαιωματιστές μαλώνουν με τους φυσιολογικούς πως θα πάει το καμάρι τους την Δευτέρα στο σχολείο!! Με την φούστα ή με το παντελόνι;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Νταβός όμως και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Οικονομικο Φόρουμ (WEF)  ήταν όλοι στους σχεδιασμούς της παγκόσμιας τρομοκρατίας του Κοβιντ 19.Αμερικανοι, Κινέζοι, Ρώσοι.

ΗΠΑ διακινδυνεύουν καταστροφικό πόλεμο για να ανακτήσουν ματαίως την ηγεμονία της

Η Αμερική πιστεύει ότι έχει να αντιμετωπίσει δύο μεγάλες προκλήσεις. Την Ουκρανία στην Ευρώπη και την Ταϊβάν και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας στην Ασία

Η κόντρα Ρωσίας-ΗΠΑ καλά κρατεί στην Ουκρανία, ενώ είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε απρόβλεπτες μέχρι πρότινος καταστάσεις.

Όσοι πιστεύουν ότι αν ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία από τη Ρωσία ότι η αντίδραση της Δύσης θα είναι απόλυτα ελεγχόμενη και ότι θα υπάρξει δυνατότητα ελέγχου  και περιορισμού των επιχειρήσεων μάλλον κοιμούνται ύπνο βαθύ, αφού η δράση φέρνει αντίδραση και θα μπούμε σε διαδικασίες που δεν τιθασεύονται.

Κοινώς αν αρχίσουν να ηχούν τα όπλα, η διπλωματία πάει περίπατο…

Mε αφορμή την Ουκρανική κρίση, Ρωσικό ΜΜΕ σε άρθρο του, αναλύει τη στάση των ΗΠΑ και τους κινδύνους που κατά την άποψη του εμπεριέχει αυτή όχι μόνο στην εν λόγω χώρα, αλλά και  σε Παγκόσμιο επίπεδο, αναφέροντας τα εξής:

Η θέση των ΗΠΑ

“Γίνεται προφανές ότι η Αμερική δεν έχει πλέον τη στρατιωτική και οικονομική δύναμη για να διατηρήσει την παγκόσμια ηγεμονία. Ωστόσο, η Αμερική θέλει να διατηρήσει την ηγεμονία της με κάθε κόστος, ακόμα κι αν αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν καταστροφικό παγκόσμιο πόλεμο.

Η Αμερική πιστεύει ότι έχει να αντιμετωπίσει  δύο μεγάλες προκλήσεις. Την  Ουκρανία στην Ευρώπη και την Ταϊβάν και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας στην Ασία.

Στην Ευρώπη, αισθάνεται πρόκληση από τη Ρωσία και στην Ασία η πρόκληση προέρχεται  από την Κίνα.

Ωστόσο η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι η κορυφαία προτεραιότητα για την Αμερική.

Η Ευρώπη δεν είναι μόνο η γενέτειρα του καπιταλισμού, είναι επίσης η γενέτειρα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού που θα έπρεπε να αποκαλείται καταλληλότερα ιμπεριαλιστικός πολιτισμός. Για να διατηρηθεί η δυτική κυριαρχία στον κόσμο είναι σημαντικό να υπάρχει μια ισχυρή συμμαχία Αμερικής και Ευρώπης. Οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι έγιναν στην Ευρώπη. Είναι πολύ πιθανό, αν γίνει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, να ξεκινήσει από την Ευρώπη.

Σήμερα, ένας πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι ρωγμές της συμμαχίας των ΗΠΑ με χώρες της ΕΕ

Η Αμερική φαίνεται να αισθάνεται ότι η ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη μεταβάλλεται προς όφελος της Ρωσίας και αναπτύσσονται ρωγμές στις σχέσεις της Αμερικής με τους Ευρωπαίους συμμάχους της και το υπερατλαντικό χάσμα διευρύνεται. Η συμμαχία της Αμερικής στον κόσμο συρρικνώνεται σε μια αγγλοσαξονική συμμαχία.

Στην Ευρώπη η Αμερική έχει μόνο έναν αξιόπιστο σύμμαχο και αυτός είναι η Αγγλία.

Η Γαλλία διεκδικεί την ανεξαρτησία της. Η Γερμανία δεν φαίνεται να υποστηρίζει με ενθουσιασμό την Αμερική στην εκστρατεία της κατά της Ρωσίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε μόλις στη Μόσχα. Ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί απόλυτα με την αμερικανική εκτίμηση για τη Ρωσία. Φαίνεται να αισθάνεται ότι η Ρωσία έχει θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλεια και επίσης πιστεύει ότι οι αξιώσεις της Ρωσίας  πρέπει να γίνουν σεβαστές.

Το αν η αποστολή του θα οδηγήσει σε διπλωματική λύση μένει να φανεί.

Ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ήταν μόλις στην Αμερική. Δεν είπε τίποτα για τον αγωγό Nord stream 2 που η Αμερική θέλει να κλείσει. Η Γερμανία αρνήθηκε επίσης να στείλει οποιοδήποτε όπλο στην Ουκρανία.

Η Ουγγαρία θέλει καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν σε μια πρόσφατη επίσκεψη στη Μόσχα χαρακτήρισε εύλογες τις ρωσικές απαιτήσεις και είπε ότι οι κυρώσεις είναι άσκοπες.

Η Τουρκία δείχνει επίσης πρόθυμη να αναπτύξει ανεξάρτητες σχέσεις με τη Ρωσία.

Η Αμερική φαίνεται να αισθάνεται ότι πρέπει να κάνει κάτι για να κρατήσει το ΝΑΤΟ και τη δυτική συμμαχία μαζί.

Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για την Αμερική να πυροδοτήσει την υστερία κατά της Ρωσίας.

Η Αμερική προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία για να προωθήσει τη δική της ατζέντα. Η Αμερική φωνάζει για μια επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ακόμη πιο δυνατά από την ίδια την Ουκρανία. 

Η Ουάσιγκτον αισθάνεται ότι αν ξεκινήσει ένας πόλεμος στην Ευρώπη, τότε το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί σύμμαχοί του θα συσπειρωθούν πίσω της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλληνες της Μαριούπολης: Η Ελλάδα μέσα τους

Ο ελληνισμός στην περιοχή της Αζοφικής έχει μακρά ιστορία. Η αρχαία Ταυρίδα, η περιοχή δηλαδή της σημερινής Κριμαίας κατοικήθηκε από Έλληνες από τον 6ο με 7ο αιώνα πΧ. Μετά από τόσους αιώνες και παρά τους πολέμους, τις δυσκολίες και τις διώξεις που υπέστη από τους επαναστάτες λόγω της συνεργασίας τους με τους Λευκούς και από το σταλινικό καθεστώς λόγω της συνεργασίας τους με τους Γερμανούς ναζί, ο Ελληνισμός της Αζοφικής παραμένει ένα δυναμικό κομμάτι της σημερινής ναζιστικής Ουκρανίας, ζωντανό, ενεργό και αγαπητό, και φυσικά φιλορωσικό γιατί η σημερινή ναζιστική Ουκρανία προσπαθεί να τους εξοντώσει.

Ο Ελληνισμός της Κριμαίας αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε χωρίς να έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την Ελλάδα, κατά το παρελθόν. Η Μαριούπολη γεννήθηκε το 1778 όταν η Αικατερίνη η Β΄ της Ρωσίας έστειλε τους Έλληνες της Κριμαίας να εγκατασταθούν αρχικά στην περιοχή της Ζαπορίζια και τελικά εκεί που βρίσκονται σήμερα στην βόρεια πλευρά της Αζοφικής, για να γλιτώσουν τον εξισλαμισμό και τον εκταταρισμό από τους Τάταρους. (Η Κριμαία μέχρι το 1774 ήταν ταταρικό χανάτο υποτελές στο σουλτάνο) Τη “μεγάλη έξοδο” ανέλαβε ο τότε Μητροπολίτης της περιοχής Ιγνάτιος Κοζαδίνος, με καταγωγή από την Κύθνο, και την εγκατάστασή τους στην σημερινή Μαριούπολη ο αξιωματικός του ρωσικού στρατού και ευνοούμενος της Αικατερίνης Αλεξάντρ Σουβόροφ.

Βέβαια υπάρχουν πλέον αρκετά στοιχεία που συνηγορούν στο ότι η Αικατερίνη δεν το έκανε από την καλή της την καρδιά ή γιατί δεν ήθελε να υποδουλωθούν οι Έλληνες. Η Κριμαία τότε είχε περάσει σε ρωσική επιρροή αλλά εξακολουθούσε να είναι ταταρικό χανάτο. Έλληνες και Αρμένιοι ήταν αυτοί που έλεγχαν την οικονομική δραστηριότητα της χερσονήσου και απομακρύνοντας τους, η Ρωσία ήθελε να οδηγήσει τους Τάταρους στο να εξαρτώνται οικονομικά από αυτή με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο τους. Γι αυτό και υπάρχουν μαρτυρίες ότι η εκκένωση της Κριμαίας από τους Έλληνες σε πολλές περιπτώσεις έγινε με τη βία, από τους Τατάρους, υπήρξαν και θύματα ενώ πάρα πολλοί Έλληνες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κρύφτηκαν στα βουνά και στα δάση για να μην φύγουν από τα πατρογονικά τους εδάφη.

Πάρα πολλοί υιοθέτησαν το ισλάμ και έγιναν Τάταροι προκειμένου να μην φύγουν.

Σήμερα από τη Ζαπορίζια μέχρι τη Μαριούπολη (μια απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων) μπορείς να δεις ακόμη και στη μέση του πουθενά, σε μικρά χωριά, μαγαζιά και κτίρια με Ελληνικά ονόματα, γραμμένα στα ελληνικά. Στη Μαριούπολη δε, τα ελληνικά ονόματα και οι επιγραφές βρίσκονται παντού και ακόμη και σε δημόσια κτίρια θα δει κανείς ονόματα και επιγραφές σε τρεις γλώσσες. Ρωσικά, Ουκρανικά και ελληνικά.

Κάνουμε αυτή την αναδρομή γιατί είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς πως ο ελληνισμός της Μαριούπολης δεν μοιάζει με τον ελληνισμό της υπόλοιπης διασποράς που είναι προϊόν οικονομικής μετανάστευσης κυρίως, τον προηγούμενο αιώνα.

Πρόκειται για μια ελληνική παροικία με ιστορία αιώνων, που εξελίχθηκε παράλληλα και διατήρησε την ελληνική εθνική συνείδηση και την ελληνική γλώσσα μέσα από διάφορες διαλέκτους.

Με την έξοδο ( σε επίσημα ρωσικά έγγραφα της εποχής ωστόσο αναφέρεται ως έξωση) έφυγαν περίπου 18.000 Έλληνες προς την περιοχή της Μαριούπολης και του Ροστόβ.

Σήμερα μόνο στην περιοχή της Μαριούπολης ζουν βάσει της απογραφής του 2001, 90.000 Έλληνες αλλά όπως λέει στο CNN Greece η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας κυρία Αλεξάνδρα Προτσένκο - Πισατζή, είναι πολύ περισσότεροι καθώς δεν έχουν καταγραφεί πάρα πολλοί Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής, από μικτούς γάμους.

“Παλιότερα ήταν ντροπή να πεις ότι είσαι Έλληνας. Στο σχολείο μαθαίναμε ρώσικα και στα χωριά μας μόνο και στο σπίτι μιλάγαμε την διαλεκτό μας” θα πει η κυρία Προτσένκο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι Αγγλοσάξονες χρειάζονται πόλεμο με κάθε κόστος

Για υστερία του Λευκού Οίκου γύρω από την Ουκρανία κάνει λόγο η Μ. Ζαχάροβα

Ως «υστερικές» περιέγραψε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων σχετικά με επικείμενη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

«Η υστερία του Λευκού Οίκου είναι αποκαλυπτική όσο ποτέ. Οι Αγγλοσάξονες χρειάζονται πόλεμο. Με κάθε κόστος», έγραψε στον λογαριασμό της στο κοινωνικό δίκτυο Telegram η Μαρία Ζαχάροβα, εκτιμώντας ότι για τις ΗΠΑ «οι προβοκάτσιες, η παραπληροφόρηση, οι απειλές είναι αγαπημένη μέθοδος επίλυσης των δικών τους προβλημάτων».

«Ο οδοστρωτήρας της αμερικανικής πολεμικής και πολιτικής μηχανής είναι έτοιμος να περάσει ξανά πάνω από τις ζωές ανθρώπων. Όλος ο κόσμος παρατηρεί πώς ο μιλιταρισμός και οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες ξεσκεπάζουν τον ίδιο τους τον εαυτό», υποστήριξε η Μ. Ζαχάροβα, όπως μεταδίδουν τις δηλώσεις της τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ως επιδίωξη της αμερικανικής κυβέρνησης «να αυξήσει στο μέγιστο τον βαθμό της προπαγανδιστικής εκστρατείας» κατά της Ρωσίας, περιέγραψε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, εκτιμώντας ότι στοχεύουν στο να διαμορφώσουν τη γνώμη περί του «αναπόφευκτου μιας επίθεσης». Όπως μεταφέρει τις δηλώσεις του το ρωσικό πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι», παρόμοια σχόλια «στερούνται αποδείξεων», ενώ οι ΗΠΑ απλώς «ρίχνουν στάχτη στα μάτια».

Με ειρωνικό τρόπο απάντησε στις δηλώσεις του Αμερικανού συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν περί ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ο αναπληρωτής αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι, αναρωτώμενος «εάν θα εισβάλουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, γιατί κάποιος θα πρέπει να το κάνει μετά από τέτοια εκστρατεία πανικού». Σύμφωνα με τον Ντ.Πολιάνσκι τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται ακόμη στο ρωσικό έδαφος, ενώ «ορισμένοι λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι ήλπισαν ότι η υστερία, που διογκώνεται από τις ΗΠΑ πήρε την κατιούσα, όμως ενδεχομένως την “μάτιασαν”, γιατί αυτοί, που σκορπίζουν τον πανικό απέκτησαν “δεύτερη αναπνοή”».

Νωρίτερα το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε κάνει λόγο για «αντιρωσική εκστρατεία παραπληροφόρησης» με διασπορά «ψευδών ειδήσεων», εκτιμώντας ότι «μπορούμε να μιλάμε για συνωμοσία των κυβερνήσεων δυτικών χωρών και ΜΜΕ με σκοπό τη δημιουργία τεχνητής έντασης γύρω από την Ουκρανία μέσω της μαζικής και συντονισμένης διαρροής ψευδών πληροφοριών για λόγους γεωπολιτικού συμφέροντος, ειδικότερα για να αποσπαστεί η προσοχή από τις δικές τους επιθετικές ενέργειες».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγιος Παΐσιος: Αποθέωση,  στα σχόλια του Twitter για την πρεμιέρα της σειράς

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου η τηλεοπτική σειρά του Mega, Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό, σε σενάριο του Γιώργου Τσιάκκα και σκηνοθεσία του Στάμου Τσάμη. Η ιστορική-βιογραφική σειρά που ακολουθεί την πορεία του Αγίου Παϊσίου, από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει, σημείωσε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, η σειρά σημείωσε τηλεθέαση της τάξεως του 31,8% στο δυναμικό κοινό και 32,6% στο σύνολο.

Οι τηλεθεατές, φυσικά, δεν είχαν μόνο τον δέκτη τους συντονισμένο στο κανάλι του Mega, αλλά και τα πληκτρολόγιά τους ανά χείρας, καθώς το hashtag της τηλεοπτικής σειράς, Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό, #AgiosPaisios, βρέθηκε πρώτο στα trendings του Twitter, με τους χρήστες να σημειώνουν διθυραμβικά σχόλια για τις ερμηνείες, τα σκηνικά και τη μουσική υπόκρουση. Άλλα tweets πέρασαν στο φάσμα του political correctness κι άλλα φάνηκαν να υποβάλλουν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Νικήτα Τσακίρογλου, σε συγκρίσεις με ηθοποιούς και γεγονότα άλλων ταινιών – σε χιουμοριστικό κλίμα.

Το Twitter εκθειάζει την ερμηνεία του Νικήτα Τσακίρογλου στη σειρά Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό

Η ερμηνεία του 84χρονου Νικήτα Τσακίρογλου στην τηλεοπτική σειρά Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό και συγκεκριμένα στον ρόλο του Άγιου Αρσενίου του Καππαδόκη, λοιπόν, ήταν αυτή που αρχικά κέρδισε το χειροκρότημα και τη βαθιά υπόκλιση του Twitter, όπως μπορείς να δεις από τα tweets που τρεντάρουν.

-Υποκλίνομαι!!!  Συγχαρητήρια σε όλους γι αυτό το εκπληκτικό κ μοναδικό αποτέλεσμα! Ο Νικήτας Τσακιρογλου απλά συγκλονιστικός! Σίγουρα θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι βλέποντας αυτή τη σειρά..!Δε γίνεται διαφορετικά.. #ΆγιοςΠαΐσιος #AgiosPaisios

-#AgiosPaisios βαφτιζεται ο δουλος του θεου Αρσενιος Πολυ συγκιννητικη η στιγμη της βαφτισης

-Κύριε Νικήτα Τσακιρογλου!! Σέβομαι και υποκλίνομαι!! #agiospaisios

Ανάμεσα στα εκθειαστικά σχόλια που δέχθηκε το καστ της τηλεοπτικής σειράς Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό – αλλά και η ιστορία που θέλει να προβάλλει, βρέθηκαν κι αυτά που πήραν σωστότατη θέση, έναντι ορισμένων χλευαστικών σχολίων που δέχθηκε η σειρά.

-Πόση ντροπή νιώθω για άτομα π μπαίνουν στ χασταγκ για ν κοροϊδέψουν την σειρά κ όλα όσα πρεσβεύει! Σίγουρα είναι οι ίδιοι π μιλούν για σεβασμό στην διαφορετικότητα, κ την ίδια στιγμή δεν σέβονται ανθρώπους π αγαπούν την Θειότητα κ θυμούνται την Ιστορία.

-Μπορεί να μην είσαι θρήσκος, να μισείς την σημερινή κατάσταση της χώρας σου αλλα αυτή είναι η ιστορία μας. Αυτά τα γεγονότα έγιναν. Αυτοί οι άνθρωποι έζησαν σε δύσκολες εποχές και είχαν μόνη παρηγοριά την πίστη τους. Με το να βρίζεις την σειρά σε κάνει απλά ηλίθιο.#AgiosPaisios

-Γενικά είτε πιστεύουμε είτε όχι, ο καθενας μπορεί να βλέπει τη σειρά για διαφορετικούς λογους. Καλό είναι να μη κοροϊδεύουμε ομως. #AgiosPaisios



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολλανδία: "Κομβόι της Ελευθερίας" απέκλεισε το κέντρο της Χάγης

Επικριτές των δήθεν υγειονομικών και στην ουσία αντιδημοκρατικών και αντισυνταγματικών  περιορισμών  απέκλεισαν το κέντρο της Χάγης. Αποφασισμένοι να παραμείνουν παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών.

12 Φεβρουαρίου 2022 20:13

Επικριτές των δήθεν υγειονομικών και στην ουσία αντιδημοκρατικών και αντισυνταγματικών περιορισμών που έφθασαν με κομβόι από κάθε γωνιά της Ολλανδίας έχουν αποκλείσει σήμερα το κέντρο της Χάγης, όπου είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν, παρά τις προειδοποιήσεις των δυνάμεων επιβολής του νόμου να εγκαταλείψουν την περιοχή.

«Οι διαδηλωτές του κέντρου της Χάγης έχουν διορία έως τις 15.30 τοπική ώρα (16.30 ώρα Ελλάδας) να αποχωρήσουν με τα οχήματά τους», έγραψε η αστυνομία σε τουίτ που έστειλε, απειλώντας με συλλήψεις και πρόστιμα.

Το κομβόι «συνεχίζει να κινείται εωσότου θεμελιώδεις και διαρκείς αλλαγές λάβουν χώρα», επισημαίνουν σε μια ανακοίνωση οι διοργανωτές της κινητοποίησης, που αξιώνουν την άρση του συνόλου των δήθεν υγειονομικών και στην ουσία αντιδημοκρατικών περιορισμών στη χώρα.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας εκτιμά πως πολλές εκατοντάδες οχήματα μπλοκάρουν το διάσημο "Binnehof", όπου βρίσκονται πολλά κέντρα αποφάσεων της Ολλανδίας.

Οι πρώτοι διαδηλωτές έφθασαν από τις 07.30 το πρωί με φορτηγά, αυτοκίνητα, ακόμα και τρακτέρ και τροχόσπιτα, με αίτημα το τέλος των υγειονομικών περιορισμών.

«Προς το παρόν παραμένουμε εδώ και θα δούμε πως αυτό θα εξελιχθεί», δήλωσε στο AFP ο Ρούτγκερ φαν Λίερ, ένας 46χρονος διαδηλωτής, επιχειρηματίας στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άλλοι διαδηλωτές διαβεβαιώνουν πως θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τις Βρυξέλλες ή το Παρίσι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βόμβα από Ορμπάν :«Αν δεν μας σεβαστεί η ΕΕ χωρίζουν οι δρόμοι μας - Δεν μπορώ να συνεννοηθώ με Βερολίνο και Βρυξέλλες»

12/02/2022 - 23:36

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν αναφέρθηκε σήμερα για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας του από την Ευρω Ένωση, την οποία κατηγόρησε για μισαλλοδοξία, υποστηρίζοντας ότι διεξάγει «έναν ιερό πόλεμο, έναν τζιχάντ».

Μιλώντας νωρίτερα απόψε σε υποστηρικτές του κόμματός του στη Βουδαπέστη, ο κ. Όρμπαν άφησε να εννοηθεί η πιθανότητα η Ουγγαρία να αποχωρήσει από την ΕΕ. «Υπό το σύνθημα του κράτους δικαίου, η ΕΕ διεξάγει έναν ιερό πόλεμο, έναν τζιχάντ», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός και ζήτησε «ανοχή» για τη χώρα του από την ΕΕ. «Διαφορετικά δεν θα είναι δυνατό να συνεχίσουμε σε κοινό δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βίκτορ Όρμπαν επιτέθηκε στην ΕΕ λίγες ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης του Ευρωενωσιτικού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο σχετικά με τον νέο μηχανισμό κράτους δικαίου της Ευρω Ένωσης. Ο κανονισμός προβλέπει ότι οι χώρες που παραβιάζουν τις αρχές του κράτους δικαίου μπορούν να δουν τους πόρους τους από τον προϋπολογισμό της ΕΕ να περικόπτονται. Η Ουγγαρία και η Πολωνία έχουν προσφύγει κατά του μηχανισμού, ο οποίος αποφασίστηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και το Ευρωενωσιτικό Δικαστήριο έχει ανακοινώσει ότι θα εκδώσει την απόφασή του την ερχόμενη Τετάρτη.

Εδώ και καιρό τα αρμόδια όργανα της ΕΕ και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τον Βίκτορ Όρμπαν ότι καταλύει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. «Για αυτούς, το κράτος δικαίου είναι μόνο το μέσο με το οποίο θέλουν να μας ζυμώσουν σε κάτι που θα τους μοιάζει», δήλωσε σχετικά ο κ. Όρμπαν και πρόσθεσε ότι η Ουγγαρία δεν επιθυμεί να γίνει σαν την δυτική Ευρώπη, όπως δεν περιμένει από τη Δύση να υιοθετήσει και την ουγγρική πολιτική ασύλου ή οικογένειας. «Η Ουγγαρία θέλει να διατηρήσει την ΕΕ ενωμένη παρά την αυξανόμενη πολιτισμική αποξένωση. Για αυτό και η Βουδαπέστη έχει επανειλημμένα κάνει προσφορές ανοχής στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Δεν υπάρχει άλλη λύση, μόνο η ανοχή. Μόνο έτσι μπορούμε να βρούμε κοινό δρόμο», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός στην έναρξη απόψε της προεκλογικής του εκστρατείας, για τις εκλογές της 3ης Απριλίου, στις οποίες για πρώτη φορά αντιμετωπίζει υπολογίσιμο ανταγωνισμό, καθώς απέναντί του είναι ενωμένη η αντιπολίτευση, από όλο το πολιτικό φάσμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Το «Κομβόι της Ελευθερίας» μπήκε στο Παρίσι - Με τεθωρακισμένα ρίψεις νερού και δακρυγόνα απαντάει ο Μακρόν

 12/02/2022 - 16:40

Χρήση δακρυγόνων και ρίψεις νερού από τεθωρακισμένα έκανε η γαλλική αστυνομία εναντίον διαδηλωτών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, λίγο αφότου το γαλλικό «Κονβόι της Ελευθερίας» παρά τους περιορισμούς του Covid-19 κατάφερε να εισέλθει στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οχήματα με διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού εμποδίζοντας την κυκλοφορία περιμετρικά της Αψίδας του Θριάμβου.

Με έμπνευση από τις διαδηλώσει του «Κονβόι της Ελευθερίας» στον Καναδά, οι οδηγοί στη Γαλλία κρατούσαν σημαίες της χώρας τους και κόρναραν αψηφώντας τις εντολές της αστυνομίας να μην μπουν στην πόλη.

Η αστυνομία είπε στους διαδηλωτές να προχωρήσουν, καθώς ορισμένοι από τους επιβαίνοντες σκαρφάλωσαν στα οχήματά τους στη μέση του κυκλικού κόμβου στην αρχή της λεωφόρου Σανζ Ελιζέ.

Νωρίτερα, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι σταμάτησε 500 οχήματα που προσπαθούσαν να πάνε στο Παρίσι και σχεδόν 300 κλήσεις επιδόθηκαν σε οδηγούς έως το μεσημέρι τοπική ώρα.

Ξεχωριστά, η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε 5 διαδηλωτές στο νότιο Παρίσι για κατοχή σφεντόνων, σφυριών, μαχαιριών και αντιασφυξιογόνων μασκών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 29χρονος Έλληνας Ρομά που χτύπησε μαζί με φίλους την 20χρονη σύντροφό του

12/02/2022 - 20:43

Η 20χρονη κατέληξε στο νοσοκομείο

Σοκ προκαλεί ένα νέο περιστατικό με θύμα μια νεαρή γυναίκα που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς ένας 29χρονος ρομά χτύπησε μαζί με φίλους τη σύντροφό του, με αποτέλεσμα η 20χρονη κοπέλα να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης συνέλαβαν έπειτα από αναζητήσεις στην περιοχή του Καλοχωρίου, 29χρονο Έλληνα Τσιγγάνο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή κατά συναυτουργία και παράβαση Νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με τρία ακόμη άτομα (2 εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί), το απόγευμα της Πέμπτης στο Δενδροπόταμο, μετέβησαν στην οικία όπου διαμένει (ο συλληφθείς) με την 20χρονη σύντροφό του και αφού την επιβίβασαν σε αυτοκίνητο, της επιτέθηκαν από κοινού αρχικά, στην ίδια περιοχή, αλλά και κατά μόνας (ο 29χρονος) μεταγενέστερα σε έτερη περιοχή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για εισβολή αμερικανικού υποβρυχίου στα ρωσικά χωρικά ύδατα στον Ειρηνικό Ωκεανό κάνουν λόγο οι Ρώσοι

12/02/2022 - 21:15

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας: Στις 12 Φεβρουαρίου και στις 04.40 ώρα Ελλάδος, ένα αμερικανικό υποβρύχιο τύπου Βιρτζίνια εντοπίστηκε στην περιοχή της προγραμματισμένης άσκησης των δυνάμεων του Στόλου του Ειρηνικού στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας κοντά στο νησί Ουρούπ.

Στο πλήρωμα του υποβρυχίου μεταφέρθηκε ένα μήνυμα στα ρωσικά και τα αγγλικά μέσω υποβρύχιας επικοινωνίας: «Βρίσκεστε στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας. Βγείτε αμέσως στην επιφάνεια!», με το αμερικανικό υποβρύχιο να αγνοεί το μήνυμα.

Ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι χρησιμοποίησε «κατάλληλα μέσα» ώστε το αμερικανικό υποβρύχιο να εγκαταλείψει τα ρωσικά ύδατα αφού το σκάφος αγνόησε το αίτημα να φύγει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κραυγή» από πολίτες: «Η κυβέρνηση θέλει να πεθάνουμε - Έχει φτωχύνει η ζωή μας» - Βάρεσαν «κανόνι» ενεργειακοί πάροχοι

12/02/2022 - 15:01

Για την ακραία φτώχεια που υπάρχει στην Ελλάδα μιλάνε πολίτες

Σε ακραία κατάσταση βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες, λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών, καθώς αρκετοί είναι αυτοί πλέον που δεν μπορούν να επιβιώσουν. 

Η κυβέρνηση αντί να τους ελαφρύνει από τα κόστη ζωής και να αλλάξει ενεργειακή πολιτική, ώστε να πέσουν οι τιμές, ασχολείται μόνο με το «κυνήγι» των πολιτών για το εμβόλιο και με το να «πουλά» μια πλαστή εικόνα για την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας. 

Οι επιπτώσεις των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας για τις βιομηχανίες και τους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικά για τα προϊόντα της καθημερινότητας, είναι σοκαριστικές. 

Είναι ενδεικτικό το εύρημα της έρευνας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας σύμφωνα με το οποίο το 88% των βιομηχανιών ήλθε αντιμέτωπο με αυξήσεις πάνω από 40% στα τιμολόγια ρεύματος. Το αποτέλεσμα είναι να έχει διογκωθεί από 20% έως 40% το κόστος παραγωγής για περισσότερες από μία στις πέντε επιχειρήσεις.

Στην ερώτηση τι θα συμβεί στην περίπτωση περαιτέρω αύξησης των τιμών ενέργειας στο επόμενο εξάμηνο, οι επιχειρήσεις του δείγματος προβλέπουν μείωση από 10% έως 20%:

Στις πωλήσεις: μία στις πέντε επιχειρήσεις (19%)

Στις εξαγωγές μία στις τέσσερις επιχειρήσεις (25%)

Στα κέρδη μία στις τέσσερις επιχειρήσεις (25%)

Η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας, επηρεάζει και τη ρευστότητα των προμηθευτών ρεύματος.

Οι πάροχοι αγοράζουν τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας από τη χονδρεμπορική αγορά για την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών τους. Το κόστος όμως έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Έτσι, όπως περιγράφουν στελέχη της αγοράς, αναγκάζονται να διαθέσουν υψηλότερα κεφάλαια για τις συναλλαγές τους στο χρηματιστήριο ενέργειας.

Εμπρός σε αυτή την κατάσταση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Κόντρα» ενεργειακοί πάροχοι έχουν βαρέσει «κανόνι», κάνοντας ολοκληρωτική στάση πληρωμών εδώ και 7 μήνες, ενώ εισπράττουν κανονικά τους λογαριασμούς από τους καταναλωτές.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε «φέσι» ύψους 600 ευρώ στην ΔΕΔΗΗΕ και σε άλλους οργανισμούς. 

Οι πολίτες απέναντι στο «τσουνάμι» ακρίβειας που υπάρχει ξεσπάν στην κάμερα και επιρρίπτουν ξεκάθαρες ευθύνες στην κυβέρνηση, η οποία όπως τονίζουν θα προτιμούσε να μην ζούσαν! 

«Έχει φτωχύνει πολύ η ζωή μας, όχι μόνο από λεφτά και από αξίες», λέει μια γυναίκα, ενώ άλλη γυναίκα τονίζει: «Ίσως περισσεύει και η ζωή μας, καλύτερα να είχαμε πεθάνει οι άνω των 60 για τους ιθύνοντες. Πιστεύω ότι είμαστε άχρηστοι, τζάμπα ζούμε, κλέβουμε τον αέρα απ' αυτούς». 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανθελληνική ανακοίνωση από Λονδίνο: Δεν πιστεύουμε ότι αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νήσων

Ο αιώνιος εχθρός της Ελλάδας. Η Αγγλία!!!

12.02.2022 | 21:48

«Αλλά η Τουρκία είναι σύμμαχός μας»

«Δεν θεωρούμε ότι αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Η Ελλάδα και η Τουρκία παραμένουν στενοί φίλοι και σύμμαχοι του Ηνωμένου Βασιλείου».

Με αυτή ξεκάθαρη ανθελληνική δήλωση του εκπροσώπου του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών και το Ηνωμένο Βασίλειο αντί από μια ξεκάθαρη δήλωση όπως «η κυριαρχία των ελληνικών νήσων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα» και  στις δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, περί ασαφούς ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Στην ανακοίνωσή το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει και το αγγλικό θράσος να ενθαρρύνει και τις δύο χώρες να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίλυση των εντάσεων στο Αιγαίο μέσω διαλόγου.

Διάλογο εννοούν οι Εγγλέζοι ανάμεσα στον επιτιθέμενο Τούρκο και την αμυνόμενη Ελλάδα!

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Η Ρωσία καταγγέλλει την «υστερία» των ΗΠΑ αλλά συνεχίζει τις επαφές

 Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, 23:06

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε την αμερικανική «υστερία» στο θέμα της Ουκρανίας μετά την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι δύο άνδρες αποφάσισαν «να συνεχίσουν τις επαφές».

«Η υστερία έφτασε στο απόγειό της», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γιούρι Ουσακόφ, διπλωματικός σύμβουλος του Πούτιν, αλλά «οι πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε.

«Τις τελευταίες ημέρες και τις τελευταίες ώρες, η κατάσταση οδηγήθηκε στον παραλογισμό», επέκρινε ο Ουσακόφ, δηλώνοντας ότι «οι Αμερικανοί ανακοινώνουν ακόμη και την ημερομηνία της ρωσικής εισβολής και ταυτόχρονα ενισχύουν τον στρατιωτικό μυ της Ουκρανίας».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η συνομιλία «παρέμεινε αρκετά ισορροπημένη και επαγγελματική».

«Οι πρόεδροι συμφώνησαν ότι οι απόψεις που εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν θα εξεταστούν στη Μόσχα και θα ληφθούν υπόψη στην αντίδρασή μας» στις απαντήσεις που πρέπει να δώσουν το ΝΑΤΟ και η Ουάσινγκτον στις απαιτήσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας της Ρωσίας, πρόσθεσε

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας το απόγευμα με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ήδη καταγγείλει «τις προκλητικές εικασίες για υποτιθέμενη "ρωσική εισβολή" στην Ουκρανία», καθώς και τις «παραδόσεις μεγάλης κλίμακας σύγχρονου οπλισμού» στη γείτονά της.

Μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παρουσιάζεται από τον Λευκό Οίκο ότι είναι ενδεχομένως θέμα ημερών, αναφέροντας ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει περισσότερους από 100.000 άνδρες στα σύνορα της Ουκρανίας και διεξάγει ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και τη Λευκορωσία, περικυκλώνοντας ντε φάκτο τη φιλοδυτική γείτονά της.

Δυτικοί και Ρώσοι συνεχίζουν τον διάλογο, αλλά ο τόνος παραμένει συγκρουσιακός, οι πρώτοι θέλουν να αποσπάσουν ένα σημάδι αποκλιμάκωσης από τη Ρωσία, η οποία απαιτεί τον τερματισμό της επέκτασης του ΝΑΤΟ και της υποστήριξης της Ουκρανίας, θεωρώντας αυτό ως αδιαπραγμάτευτες "εγγυήσεις ασφαλείας".

Πολλές δυτικές χώρες ζήτησαν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το ουκρανικό έδαφος και η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει το διπλωματικό της προσωπικό εκεί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κομβόι της Ελευθερίας: Η καναδική αστυνομία θ’ απομακρύνει τους διαδηλωτές από τη συνοριακή γέφυρα Αμπάσαντορ

 Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, 18:21

Η αστυνομία πήρε θέση σήμερα Σάββατο (πρωινή τοπική ώρα) περιμετρικά της γέφυρας Αμπάσαντορ για να απομακρύνει τους διαδηλωτές κατά των υγειονομικών μέτρων, που έχουν αποκλείσει αυτόν τον οδικό άξονα μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ από τη Δευτέρα, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Προτρέπουμε όλους τους διαδηλωτές να αντιδράσουν σεβόμενοι το νόμο και με ειρηνικό τρόπο», έγραψε σήμερα το πρωί σε μήνυμά της στο Twitter η αστυνομία του Ουίντσορ, όπου βρίσκεται η γέφυρα, ανακοινώνοντας πως ξεκινά την επέμβασή της. Ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή.

Δεκάδες αστυνομικοί και περιπολικά αναπτύχθηκαν στο σημείο μετά τις 08.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας) και πήραν θέση μπροστά από καμιά πενηνταριά διαδηλωτές που παραμένουν στα φορτηγά τους, παραλύοντας την κυκλοφορία στη γέφυρα, η οποία συνδέει το Οντάριο και το Ουίντσορ με την αμερικανική πόλη Ντιτρόιτ.

Το ανώτατο δικαστήριο του Οντάριο διέταξε χθες την αποχώρηση των διαδηλωτών, οι οποίοι έχουν αποκλείσει από τη Δευτέρα αυτό τον σημαντικό οδικό άξονα μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, ένας αποκλεισμός που ώθησε την Ουάσιγκτον να παρέμβει ενώπιον της κυβέρνησης του Τζάστιν Τριντό.

Η  δικαστική εντολή δεν κλόνισε τους διαδηλωτές, που δηλώνουν αποφασισμένοι να φθάσουν τις κινητοποιήσεις ως το τέλος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μπλόκο» της γαλλικής αστυνομίας σε 500 οχήματα έξω από το Παρίσι

 Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, 13:38

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε σήμερα 500 οχήματα που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Παρίσι και μετείχαν σε αυτοκινητοπομπή διαδηλωτών που αντιτίθενται στα αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά περιοριστικά μέτρα.

Η αστυνομία σταμάτησε τα οχήματα αυτά σε τρία σημεία εισόδου της γαλλικής πρωτεύουσας και έδωσε περισσότερες από 150 κλήσεις, όπως διευκρινίζει η ίδια σε μήνυμά της στο Twitter.

Η γαλλική αστυνομία έχει κινητοποιήσει χιλιάδες μέλη της, έχει στήσει σημεία ελέγχου και αναπτύξει θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και φορτηγά με αντλίες νερού υπό πίεση προετοιμαζόμενη για τις διαμαρτυρίες.

Αυτοκινητιστές από διάφορες πόλεις της Γαλλίας, αντλώντας έμπνευση από τη διαμαρτυρία του λεγόμενου "κονβόι της ελευθερίας" στον Καναδά, προσπαθούν σήμερα να εισέλθουν στη γαλλική πρωτεύουσα αψηφώντας αστυνομική εντολή που το απαγορεύει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ο λαός δεν έχει την «πολυτέλεια» να αναμένει «σωτήρες» και «λύσεις» έξω από τη δική του πάλη

Δυναμώνουν οι εστίες διεκδίκησης και αγώνα  

«Φάρος» ο περήφανος αγώνας στη ΛΑΡΚΟ, η μεγάλη απεργία των λιμενεργατών, η ανυποχώρητη πάλη σε «Πετρέλαια Καβάλας» και «Βαρβαρέσο», τα μπλόκα των βιοπαλαιστών αγροτών



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Στα μπλόκα του αγώνα δίνουν μάχη επιβίωσης

Δεκάδες μπλόκα έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα | Πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 13/2 στη Νίκαια | Μεγάλο το συλλαλητήριο της Παρασκευής στη Λάρισα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ από τον Μακρόν! ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ (από τις δυνάμεις καταστολής) στο Παρίσι...

Ενας νεκρός στο Παρίσι από το μένος του κοβιντο-δικτάτορα Μακρόν; Χάος και αίμα!  

Νεκρός στο Παρίσι; Ο Μακρόν το βαμπίρ της κοβιντοκρατίας διψούσε για αίμα λίγο πριν την παταγώδη πτώση του. Ήταν εμφανές. Επί 7 ώρες οι δυνάμεις καταστολής έδερναν ανηλεώς και έριχναν δακρυγόνα. Είχαν κηρύξει ανθρωποκυνηγητό. Πολλοί διαδηλωτές κατά του υγειονομικού απαρτχάιντ τραυματίστηκαν σοβαρά. Αλλά ένας δεχόταν από τους Γιατρούς του Δρόμου το φιλί της ζωής σε μια απέλπιδα προσπάθεια. Χούντα και χάος στο Παρίσι. Ο πρόεδρος του κόμματος Les Patriotes ο Florian Philippot μιλά για έναν νεκρό. Κι άλλοι λογαριασμοί που στη συνέχεια αυτολογοκρίθηκαν κάνουν λόγο για 1 νεκρό στα Ηλύσια Πεδία. Πολλοί άλλοι συνεχίζουν να το μεταδίδουν.