Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Παρασκευη 25 Φεβρουαριου 2022


Επειδή ορισμένοι "ορθόδοξοι" και "καθαροί" δεν καταλαβαίνετε αλλιώς, ας το εξηγήσω

Όταν λέμε ότι είμαστε με τον Πούτιν και όχι με τους δυτικούς αλήτες ναζιστές αποικιοκράτες, τι κάνουμε;

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ; Όχι βέβαια!!!

Όχι, δεν επιλέγουμε καπιταλιστή... απλώς τα βάζουμε με τον καπιταλιστή ο οποίος άμεσα μας βλάπτει.

Αυτό γίνεται τώρα με το ουκρανικό... δεν πάμε να βγάλουμε άγιο τον Πούτιν αλλά τον προτιμάμε χίλιες φορές από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τημπολιτιζμένη Δύση γενικότερα, που μας έχουν τσακίσει με τα μνημόνια και δεν μας έχουν υποστηρίξει ποτέ στις κρίσιμες στιγμές στα εθνικά μας θέματα.

Εξάλλου είναι και θέμα αισθητικής... η μπολιτιζμένη Δύση έχει καταντήσει τόσο αηδιαστική για λόγους που όλοι ξέρετε ώστε ο Πούτιν να φαίνεται πολύ πιο φυσιολογικός!

Το να λέτε σήμερα «μόνη λύση ο σοσιαλισμός», που οι ναζιστές δυτικοί αποικιοκράτες έχουν διαλύσει τα  πάντα, δεν δείχνει ότι είσαστε ουτοπιστές που πετάτε  στα σύννεφα. Δείχνει ότι απλώς είσαστε ηλίθιοι.

Η άλλη εκδοχή είναι να είσαστε πληρωμένοι χαφιέδες των αμερικάνων και των ευρωενωσιτών αποικιοκρατών. Και εγώ για ηλίθιους δεν σας έχω.

Σχολιο.- εγω δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι πρεπει να μπω στο τρυπακι να επιλεξω καλυτερο μαλακα δεν το καταλαβαινω;

Σχολιο.- ορθό, θα το καταλάβαινες όμως αν ήσουν Ουκρανός διωκόμενος από το ναζιστικό ουκρανικό καθεστώς. Αν ένιωθες την ναζιστική μπότα στον λαιμό σου να δεις για πότε θα λυνόταν το «μυστήριο»

Σχολιο.-  δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο Πουτιν θα βοηθήσει κάπου την Ελλάδα αν χρειαστεί. Δεν έχει δείξει τέτοιες διαθέσεις. 

Σχολιο.- δε κατάλαβες. Ο Πούτιν το χει δηλώσει ότι πλέον θεωρεί την Ελλάδα μέλος των δυτικών αποικιοκρατών. Του ταχουμε κάνει πολλά.  Δεν τον ενδιαφέρει για μας καθόλου. Τελευταίο βήμα είναι αυτό που έκανε ο πατριάρχης ισταμπούλ της τουρκίας Βαρθολομιός. Ο Πούτιν πλέον δεν μας θεωρεί ούτε ορθόδοξους.  Και δίπλα μας είναι οι Τουρκία.  Την οποία υποστηρίζουν όλοι οι δυτικοί αποικιοκράτες. Η Ελλάδα πρέπει να τα έχει καλά με όλους. Και με τον Πούτιν και με τους δυτικούς αποικιοκράττες. Αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης, που τάχθηκε με κλειστά μάτια με τους δυτικούς αποικιοκράτες, μας οδηγεί σε εθνική καταστροφή.  Πολύ σωστά τα είπε χθες Πεμπτη  ο Βενιζέλος στα Νεα.  Οδηγύμαστε σε νέα Μικρασιατική καταστροφή.

Σχολιο.-  να είσαι σίγουρος ότι ο Πούτιν ΔΕΝ θα βοηθήσει την Ελλάδα, δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει από την στιγμή που είμαστε μια απέραντη αμερικανική βάση. Αν όπως λες όντως δεν παίρναμε το μέρος κανενός και πάλι δεν θα βοηθούσε, αλλά δεν θα βοηθούσε και την Τουρκία, κάτι που θα δούμε άμεσα μιας και πέρασε από τα Δαρδανέλλια

Σχολιο.- μα δεν γράφει πουθενά ότι θα μας βοηθήσει ο Πούτιν ούτε ότι περιμένουμε να μας βοηθήσει ο κάθε Πούτιν

Μόνοι μας ήμασταν πάντα και μόνοι μας θα το πάμε...

Κι όπως είχε πει παλιά (νομίζω) ο Σαρτζετάκης, είμαστε έθνος ανάδελφο (χωρίς αδελφό λαό δηλαδή)

Σχολιο.- Ξέρεις κάτι; ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ!

Σχολιο.- Κιχ όλοι οι δύσκολοι οι κουναωδαχτυλακιδες περί ναζιστών Ουκρανών... Κιχ μπασταρδακια... Αλλού κουνάτε δάχτυλα και αποκαλείτε κόσμο φασίστες... Εδώ βγάζετε το σκασμό και ο κακος ο Πούτιν φταιει για όλα ε; Σκουπίδια γαμημενα.

Σχολιο.- Θα στο πω απλά, η τηλεόραση λέει "ω τους κακόμοιρους τους Ουκρανους", οπότε φοράμε φανέλα Ρωσία και ανεβάζουμε σημαίες Ρωσία.

Σχολιο.- Όσο για αυτούς που λένε για ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινες ζωές χάθηκαν και το 2014 στην Οδησσό, στο Χάρκοβο, στη Μαριούπολη, και 8 χρόνια τώρα στο Ντονμπάς από τους ναζιστές ουκρανούς τσιράκια των δυτικών αποικιοκρατών, με πλαστές εκλογές, να καλύψουνε ότι είναι ναζί πατενταρισμένοι..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ ΛΟΧΙΑ

Ξεκάθαρη στήριξη στο ΝΑΤΟ και την πολιτική του στην Ουκρανία αποτελεί σήμερα η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ρωσική πρεσβεία που διοργανώνουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας ΔΙΕΘΝΩΣ ο μήνυμα ότι ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ καθεστώς της Ουκρανίας, καθώς και ότι αντιτίθενται στην αναγνώριση των Λαικών Δημοκρατιών Ντονεσκς και Λουκανς από την Ρωσία και στις ενέργειες της Ρωσίας

. Με αυτή την συγκέντρωση στηρίζουν ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ τους Φασίστες του Κίεβου και τους Νατοίκους σχεδιασμούς , κρατώντας ΔΗΘΕΝ ίσες αποστάσεις, στην πράξη όμως αν μείνουν τα πράγματα ως έχει ευνοείται η νεοφασιστική κυβέρνηση του Κιέβου που εδώ και οκτώ χρόνια εχει υπό διωγμού και γενοκτονίας τους Ρωσόφωνους πληθυσμούς της Ουκρανίας . Και το πιο ξετσίπωτο, για τα μάτια πορεία μετά προς την Αμερικανική πρεσβεία για ξεκάρφωμα  !!!!!!Πιο χαμηλά δεν γίνεται από την κορονοφασιστική ηγεσία του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ , και των παρατρεχαμενων ΚΙΝΑΛ κ.α, που με νυχια και διοντα στηρίζουν την κυβερνηση Μητσοτάκη και τους σχεδιασμούς της παγκόσμιας Ελιτ.

Υ.Γ Τρέμουν μπροστά στην νική της Ρωσίας που βαζει τέλος στο στους Αμερικανονατοικούς σχεδιασμούς για περικύκλωση και υποταγή της Ρωσίας στην παγκόσμια φασιστική Ελιτ

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Σχολιο.- Η Νατοϊκή αριστερά ξεφτιλίστικε τελείως, Μονο για κουβερνάντες της εξουσίας κάνουν



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καραμπελιάς σε ΝΑΤΟική γραμμή αλά μητσοτάκη... καθεστωτικός χαφιές για μία ακόμη φορά...

Ανακοίνωση Άρδην: Ενάντια στην ιμπεριαλιστική εισβολή χωρίς «ναι μεν αλλά»

Με την Ναζιστική Ουκρανία και τους ουκρανούς ναζιστές ενάντια στη ρωσική εισβολή. Χωρίς υποσημειώσεις, «ναι μεν αλλά», και φοβίες «μήπως ταυτιστούμε με το ΝΑΤΟ».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΚΕ κατεβαίνει στην ίδια πορεία από τη Ρώσικη στην Αμερικάνικη Πρεσβεία ...με το Σύριζα!

Για τα μνημόνια και όλα τα άλλα, ήταν πάντα χωριστά!

Τι δεν καταλαβαίνω?

Σχολιο.- όχι δεν είναι ξεχωριστές. Ιδια αφετηρία, ίδια ώρα, ξεχωριστές ανακοινώσεις!

Σχολιο.- ΚΚΕ, Σύριζα είναι το ίδιο. Το ΚΚΕ απλώς θέλει να παίρνει τα λεφτά της ΕΕ χωρίς να εφαρμόσει μνημόνια. Ούτε τις βάσεις του Νάτο θέλουν να κλείσουν. Δουλικα υπαλληλακια είναι νατοεξαρτημενα και ευρωτζανκια. Το απέδειξαν και με τον Κορωναιο. Τα ίδια και ο γιανης. Ας τελειώνουμε με αυταπάτες πια και ας πάνε στο Ο.. Μην ξεχνάμε το ρόλο και τη στάση των μαρτύρων του Ιεχωβά του περισσου αυτά τα χρόνια ούτε το μνημόνιο Τσιπρα ούτε και τις γελοιότητες γιανη με παράλληλο νόμισμα και το θετικό μέρος του μνημονίου, το οποίο προσπαθούσε κιόλας να θεωρητικοποιησει

Σχολιο.- Δυστυχώς θα δεις και άλλους να δίνουν διαπιστευτήρια στο αφεντικό της Αμερικάνικης πρεσβείας.Ειδα πριν λίγο τον Καραθανασοπουλο του ΚΚΕ στο ΟΡΕΝ .Θλιβερος σε αντίθεση με τον Κακλαμάνη της ΝΔ που κράτησε μια αξιοπρεπή στάση.

Σχολιο.- Εμεις θα παμε στις πρεσβειες της Κινας ,Βενεζουελας και Κουβας να τους τα ψαλουμε ενα χερακι που δεν ξερουν τι τους γινεται που στηριξαν τον Πουτιν .

Ααα να κραξουμε και τα ΚΚ Ρωσιας , Ουκρανιας ...κλπ που κιαυτοι δεν ξερουν τι τους γινεται.

Ακους εκει να πα να χτυπησουν για πρωτη φορα μεσα στη φωλια τους τους Νεοναζι.

Αισχος !!!

Ο Αγι(ο)ς Στινας μας οδηγει !!

Σχολιο.- Καλά τους λέγαμε ρεβιζιονιστές παλιά!

Είναι της μόδας η λέξη αναθεωρητισμός. Χωράει τα πάντα!

Σχολιο.- Έχω μπερδευτει Αναθεωρητή λέγαμε το Κύρκο και τα  ΚΚΕ(μ-λ) το ΚΚΕ (ρεβιζιονιστές).

Σήμερα αναθεωρητής είναι όποιος αμφισβητεί την pax americana και την νέα τάξη πραγμάτων!

Τι ισχύει τελικά; Τι λέει το γλωσικο παρατηρητήριο ;

Σχολιο.- Εμείς πρέπει να πάμε σε συγκεντρώσεις έξω από το Μαξίμου και τη Βουλή , γιατί η "δική μας" αστική τάξη βγάζει ιαχές παγκόσμιου πολέμου και η πορεία να καταλήξει στην Αμερικανική πρεσβεία . Όσο για το το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ...όχι δεν είναι μόνο ο Στίνας που "οδηγεί" είναι τα λεφτά της ΕΕ και των ΗΠΑ...

Σχολιο.- κατά κανόνα ο ΣΥΡΙΖΑ απο τότε που πέρασε στην αντιπολίτευση ,γίνεται ουρά σε κάθε διαδήλωση που έχει ανοικτό κάλεσμα , ακόμα κι οι αναρχικοί βαρέθηκαν να τους διώχνουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα

Σχολιο.- αχουουου βγήκατε τώρα όλοι οι "πασιφιστες" του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπτέρυγων ... και κελαηδανε τα παπαγαλινο τους στο διαδικτυο...τώρα θυμήθηκαν το διεθνές δίκαιο ξαφνικά που το έχει κάνει κουρελοχαρτο το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ.

Σχολιο.-  δεν είναι επεκτατική επέμβαση η αποπυρηνικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας. Η χώρα θα παραμείνει ανεξάρτητη. Για την ειρήνη και την ασφάλεια γίνεται!

Σχολιο.- για αυτό κάνετε αφωνεια για όλα τα προσαρτήματα ιμπεριαλιστικης επέκτασης του ΝΑΤΟ ; Για αυτό συμπορευεστε με τις παγκοσμιοπολεμικου τύπου ιαχές Μητσοτάκη ; Γιατί είστε "υπερασπιστές του διεθνούς δικαίου " ,;

Σχολιο.- Δεν είναι διεθνιστική η Θέση του ΚΚΕ, το να αρνείσαι την αυτοδιάθεση του Ντονμπας και να την καταγγελεις ως "εθνικιστική" την ώρα που Συριζαιονατοικοι κοπτονται για το Κόσοβο ...δεν είναι διεθνισμός .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ

Δεν πρόκειται για επίθεση ενός Στρατού εναντίον ενός άλλου Στρατού. Αυτές είναι οι Ρωσικές Δυνάμεις που εξουδετερώνουν το Βαθύ Ναζιστικό Κράτος στην Ουκρανία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος θελει να στηριξει το νεοφασιστικό καθεστώς του Κίεβου πολλά τεχνάσματα εφευρίσκει, μέχρι και διαμαρτυρίες στην Ρωσική πρεσβεία!!!!!!

Τσιρακι του κορωνοφασιστα Μητσοτακη είναι η ηγεσία του ΚΚΕ . Τι δεν καταλαβες που διαφερεται στην πραξη από την κυβερνηση. Απλώς επεσαν οι μάσκες Υ.Γ Κατά πληροφορίες θα παραστεί στην συγκέντρωση στην Ρωσική Πρεσβεία και ο Μητσοτάκης για να κάνει διάβημα.

Τρέμουν μπροστά στην νική της Ρωσίας που βαζει τέλος στο στους Αμερικανονατοικούς σχεδιασμούς για περικύκλωση και υποταγή της Ρωσίας στην παγκόσμια φασιστική Ελιτ

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Η συγκέντρωση είναι στην ρωσική πρεσβεία τα άλλα είναι για ξεκαρφωμα. Η ευρωνατοικη αστική τάξη της χώρας αυτά τα ξετσιπωτα ανθρωπακια του ανηκομεν εις την δυσιν αυτό ήθελαν να δουν από το σημερινό ΚΚΕ το οποίο 15 μέρες τώρα που οι Ουκρανοί ναζί λακεδες του ευρωατλαντισμου βομβάρδιζαν το ντονμπας δεν πέρασαν ούτε απέξω από την ουκρανική νατοϊκή πρεσβεία. Ας το χωνέψουμε πλέον

Το κόμμα που βαστά τον τίτλο του ΚΚΕ είναι ένα κανονικό ευρωνατοικο κόμμα. Και το SPD ήταν κάποτε το κόμμα του Μαρξ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βίντεο είναι κάποια χρόνια πριν και δείχνει επ'ακριβώς τα ιδεολογικά πιστεύω της εμπροσθοφυλακής του ΝΑΤΟ, το Τάγμα του Αζόφ που βομβαρδίζεται αυτή την στιγμή από τον Ρώσικο στρατό στην Ουκρανία.

https://www.facebook.com/watch/?v=1364017544042886&aggr_v_ids[0]=1364017544042886&notif_id=1645795944147287&notif_t=watch_follower_video&ref=notif

Σήμερα το ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση για να καταδικάσει αυτή την επίθεση.

#Ουκρανια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι υπερβολή : Η Ρωσία ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ  σώζει την ανθρωπότητα από τον Ναζισμό!!!

Σχολιο.- Τα πυρηνικά όπλα ΔΕΝ είναι παιχνίδια.

Η ναζιστική διεθνής πρέπει να ηττηθεί.

Η ματαίωση εγκατάστασης των πυραυλικών συστημάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, απομακρύνει το ενδεχόμενο ενός Παγκόσμιου Πυρηνικού Πολέμου.

Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν κανείς δυσκολεύεται να δει πώς οι ενέργειες μέσω ενός συμβατικού πολέμου χαμηλής έντασης, μπορούν να αποτρέψουν ένα μελλοντικό πυρηνικό ολοκαύτωμα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το διάγγελμα Πούτιν 22.02.2022

"Οι πληροφορίες που διαθέτουμε μας δίνουν κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και η επακόλουθη ανάπτυξη εδώ εγκαταστάσεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είναι δεδομένη και είναι θέμα χρόνου. Αντιλαμβανόμαστε σαφώς ότι σε ένα τέτοιο σενάριο, το επίπεδο των στρατιωτικών απειλών προς τη Ρωσία θα αυξηθεί δραματικά, πολλές φορές. Και εφιστώ ιδιαίτερα την προσοχή στο γεγονός ότι ο κίνδυνος αιφνιδιαστικής επίθεσης στη χώρα μας θα αυξηθεί πολλαπλάσια.

Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ότι τα έγγραφα (έγγραφα!) του αμερικανικού στρατηγικού σχεδιασμού κατοχυρώνουν τη δυνατότητα του λεγόμενου προληπτικού πλήγματος κατά των πυραυλικών συστημάτων του εχθρού. Γνωρίζουμε επίσης ποιος είναι ο κύριος αντίπαλος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Είναι η Ρωσία. Στα έγγραφα του ΝΑΤΟ η χώρα μας δηλώνεται επίσημα ότι αποτελεί την κύρια απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια. Και η Ουκρανία θα χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για ένα τέτοιο χτύπημα. Αν οι πρόγονοί μας είχαν ακούσει γι' αυτό, μάλλον δεν θα το πίστευαν. Και δεν θέλουμε να το πιστέψουμε σήμερα, αλλά είναι αλήθεια. Θέλω να γίνει κατανοητό τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία.

Πολλά ουκρανικά αεροδρόμια βρίσκονται κοντά στα σύνορά μας. Η τακτική αεροπορία του ΝΑΤΟ που θα αναπτυχθεί εδώ, συμπεριλαμβανομένων των οπλοφορέων υψηλής ακρίβειας, θα είναι σε θέση να πλήξει το έδαφός μας μέχρι το Βόλγκογκραντ - Καζάν - Σαμάρα - Αστραχάν. Η ανάπτυξη εξοπλισμού αναγνώρισης με ραντάρ στην Ουκρανία θα επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να παρακολουθεί στενά τον ρωσικό εναέριο χώρο μέχρι τα Ουράλια.

Τέλος, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβίασαν τη Συνθήκη για τους πυραύλους μέσου και μικρότερου βεληνεκούς, το Πεντάγωνο αναπτύσσει ήδη ανοιχτά μια ολόκληρη σειρά από επίγεια όπλα κρούσης, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων ικανών να προσεγγίσουν στόχους σε απόσταση έως και 5.500 χιλιομέτρων. Εάν τέτοια συστήματα αναπτυχθούν στην Ουκρανία, θα μπορούν να πλήξουν στόχους σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια της Ρωσίας, καθώς και πέρα από τα Ουράλια. Οι πύραυλοι Κρούζ Τόμαχοουκ θα χρειάζονταν λιγότερο από 35 λεπτά για να φτάσουν στη Μόσχα, 7-8 λεπτά για βαλλιστικούς πυραύλους από την περιοχή του Χάρκοβο και 4-5 λεπτά για υπερηχητικά πλήγματα. Αυτό ονομάζεται, άμεσα, μαχαίρι στο λαιμό. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι περιμένουν να υλοποιήσουν αυτά τα σχέδια, όπως έκαναν επανειλημμένα τα προηγούμενα χρόνια, επεκτείνοντας το ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, προωθώντας στρατιωτικές υποδομές και εξοπλισμό στα ρωσικά σύνορα, αγνοώντας πλήρως τις ανησυχίες, τις διαμαρτυρίες και τις προειδοποιήσεις μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κουλης τιμωρησε παραδειγματικα τον Πουτιν: γι αυτο μας αυξησε την τιμη ενεργειας 250%....Μας περνανε για μ@λ@κες η ειμαστε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ!...

"Ειρηνομανία" γεμάτη κουτσουλιές σε κλαδάκια!...αντιφασιστικά σχόλια τόσο καιρό, ηλίθια επίδειξη προοδευτισμού, κι όταν έγινε το ντου να ξεκουμπιστούν τα φασισταριά,την κάνουν γυριστή και πουλάνε "ανθρωπισμό"...εσείς δεν φωνάζετε "τσακίστε τον φασισμό";..ε ορίστε πώς τσακίζεται!..

'Ενα καραγκιοζομάνι κομμένο και ραμμένο στην υποκρισία της Pax Americana και του The Mall...διότι "κακό" είναι μόνο η συμμορία του Μιχαλολιάκου και "καλό" είναι ό, τι ορίζουν οι ΜΚΟ...ένας μεταόχλος υπόδειγμα!...αν ο ναζισμός είναι οργανωσούλα, ε ρε ξεσηκώνουμε τον κόσμο...αν είναι κράτος, κάνουμε γαργάρες με coca cola!....

Και συμφωνεί οι βρομιαρέοι ότι "με τον Πούτιν κινδυνεύει η αρχιτεκτονική ασφαλείας της ΕΕ"!..λες και στη Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ η άθλια επίθεση δεν έγινε με επίκληση του "αυταρχικού τρομοκρατικού καθεστώτος που απειλούσε την ασφάλεια και τα δικαιώματα"...αποδεδειγμένα ψέματα, και με καμιά σχέση με τον ξεκάθαρο ναζισμό των Ουκρανών και την ταχύρρυθμη μετατροπή τους σε ορμητήριο του δυτικού ιμπεριαλισμού..

"Νεκρά παιδάκια" και σνιφ σνιφ σνιφ από τις συριζοδεξιές κυρούλες του πιο πρόστυχου "αισθηματισμού"...

Με έναν ισοπεδωτικό "ειρηνισμό" που εμπεδώνει τους δεδομένους συσχετισμούς, δηλαδή με μια πολιτική σκέψη αυτάρεσκης όρνιθας...

Με μια εντελώς βιομηχανική "δημοκρατική συνείδηση" που "προοδευτικίζει" με βάση τις προδιαγραφές των δυτικών think tank...

Πόσες "παραστάσεις" έχετε κάνει για την Κύπρο βρε άθλιοι;..

'Οχι, δεν είστε "της ειρήνης" και "της πρόοδου", είστε με ό, τι δεν ταράσσει την ησυχία του shopping therapy και του ρουτινιέρικου δικομματισμού σας, κανένα "παιδάκι" δεν σας ενδιαφέρει, γιατί αν σας ενδιέφερε δεν θα στηρίζατε, άθλιοι, τα κόμματα που κάνουν την Ελλάδα γενική βάση των ΗΠΑ με κοινωνικό σύστημα στις πιο σκληρές καπιταλιστικές προδιαγραφές...

Ποια "παιδάκια" βρε αγύρτες;..η παρτάρα σας! τώρα που ψυλλιαστήκατε ότι ο άλλος δε μασάει και μπορεί να πέσουν μπόμπες και στη γειτονιά μας...μια ζωή κότες και τζάμπα μάγκες και αποτυχημένοι και στην πιο στοιχειώδη πρόβλεψη...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ….! ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΓΙΝΕ «ΠΟΥΝΤΟ»;;

ΟΕΟΟΟ!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι δυνατόν να έχουν πληγεί ΟΛΟΙ από μαζική "αμνησία"; Ξεχνούν το πραξικόπημα (2014) στον εκλεγμένο δημοκρατικά (με την αστική έννοια που επικαλούνται όλοι), κομουνιστή πρόεδρο Γιανουκόβιτς, όταν απέρριψε τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση & το ΝΑΤΟ (2013) και υπέγραψε μιας νέα δανειακή συμφωνία διάσωσης με τη Ρωσία; 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δύση «πόρνη Βαβυλών» ξεσκίζεται για την… ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Για την Κύπρο… συνεσταλμένη Μαγδαληνή



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος δεν έχει επίγνωση χώρου κ χρόνου... 

Όσο άθλιος κι αν είναι ο Πούτιν κ η σημερινή Ρωσία:

Να δηλώνεις Κομμουνιστής και να πηγαίνεις να κάνεις συγκέντρωση έξω από την Ρώσικη Πρεσβεία γιατί δεν επέτρεψε να γίνουν Νατοϊκές βάσεις.

Να δηλώνεις Κομμουνιστής και να να κάνεις πλάτες στον Δεξιό Τομέα που εδώ και χρόνια εγκληματεί εις βάρος των Κομμουνιστών.

Να δηλώνεις Κομμουνιστής και ενώ βλέπεις την Κούβα, την Συρία και την Βενεζουέλα να δηλώνουν υπέρ της αντεπίθεσης της Ρωσίας, εσύ να την καταδικάζεις για να μην χαλάσεις το χατίρι της εγχώριας Αστικής Τάξης.

Να δηλώνεις Κομμουνιστής ενώ κανονικά θα έπρεπε να πας να φουντάρεις από τον 4ο για να μας απαλλάξεις από την παρουσία σου ρε κατακαημένε κακομοίρη.

Σχολιο.-  καταδικάζουμε κ την εισβολή στην Τσεχοσλοβακία (χωρίς να λέω ότι είναι το ίδιο, απλά για την ουσία του επιχειρήματος καταδίκης παντού κ πάντα); Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται; Κι αν τελικά δεν καταδικάζουμε, στη στυγνή πραγματικότητα, μόνο ότι προέρχεται από εμάς πεντακάθαρο κ αγνό, τότε ποιες ήταν οι πρωτοβουλίες που πήραν οι πεντακαθαρούληδες πριν κ τί έκαναν στις εκκλησεις (κυρίως μάλιστα προς τη Ρωσία) των λαών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ; Γιατί αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν την κόλαση, τον πόλεμο και τον θάνατο τόσα χρόνια, μαχόμενοι ενάντια στον φασισμό. Γιατί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών (που του δόθηκε η ευκαιρία -λέμε τώρα κατά κάποιο τρόπο- να εφαρμοστεί, παραβιάστηκε κατάφορα από τους φασίστες του Κιέβου κ τους αμερικανοευρωπαίους φίλους τους σε όλες τις συμφωνίες κ τις εκεχειρίες). Ο ελεεινός Πούτιν κ η Ρωσία, εξυπηρετούν τους σκοπούς τους στο διεθνές πλαίσιο που υπάρχει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Είναι όμως η πρώτη μου δουλειά κ προτεραιότητα σε όλο αυτό το σκηνικό κ πλαίσιο, που δεν θα ρωτήσω ποιος το ξεκίνησε, να καταδικάσω τα πλήγματα που έφερε η Ρωσία στους φασίστες της Ουκρανίας κ το φρένο που έβαλε στον αμερικανικό κ ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό; Ειδικά όταν οι πεντακάθαροι κάθονται στη γωνία τους κ περιμένουν τις παγκόσμιες εξελίξεις, αφού δεν έχουν καμία πρωτοβουλία κινήσεων, κ απλά μετά βγαίνουν κ καταδικάζουν ισαποστάκικα; Δεν νομίζω.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελευταία νέα:

1. Ο Πάιατ, όλο φεύγει, αλλά εδώ είναι. Είχε διατελέσει Ουκρανία. Ο Κούλης πήρε γραμμή πρώτος πρώτος. Τελευταία τον επισκέφτηκε και ο Αλέξης...

2. Ο Κουστουρίτσα με δήλωσή του υποστηρίζει την αποστρατικοποίηση, αποναναζιστοποίηση της Ουκρανίας από τους Ρώσους.

Ο Κροάτης πρωθυπουργός αρνείται τις κυρώσεις.

3. Τα Ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για αχρήστευση πυρηνικών εγκαταστάσεων των Ουκρανών στα σύνορα με Ρωσία.

4. Αμερικάνος (!) από Μόσχα δηλώνει: Ο Πούτιν δεν έφερε τον παγκόσμιο πόλεμο, απλά τον απέτρεψε!

Εμείς εδώ φυσικά, με την προπαγάνδα των media, ζούμε σ' άλλο πλανήτη....

Σχολιο.- Στην κοσμάρα μας θες να πεις!! Όπως πάντα άλλωστε!! Έχουμε καθοδηγητές εμείς!! Εχουμε τα σωστά ΜΜΕ!! Αμ πώς!!

Σχολιο.- ετσι ειναι. σας ενημερωνω επισης οτι ηδη ακυρωθηκαν οι καρτες τραπεζικων αναληψεων αναληψεως των Ρωσων τουριστων που βρισκονται στην Ελλαδα. Ξαφνικα...Δεν μπορουν να πληρωσουν ουτε τη διαμονη τους. ΚΟΥΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο Μήτσος της Ρήνης από τους Μελισσουργούς της Άρτας, ο γιος του αγωγιάτη", όπως τον χαρακτήρισε ο Στέλιος Κούλογλου, προκειμένου να τον μειώσει. 

Σαν να 'λεγε, "τι θέλει η πλέμπα ανάμεσά μας;", μην μπορώντας να συγκρατήσει το ταξικό του κόμπλεξ, το μεσοαστικής προέλευσης πρώην στέλεχος του ΕΚΚΕ, που αφού η εργατική τάξη δεν τον αναγνώρισε ως σωτήρα της, πέρασε στην υπηρεσία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και του σημιτικού εκσυγχρονισμού, μέχρις ότου ανταμειφθεί για την αξία και το ήθος του με μια θέση στην Ευρωβουλή, ελέω ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο γιος του αγωγιάτη αγωνιστή του ΕΑΜ, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ των παλιών ριζοσπαστικών διακηρύξεων και των μεταρρυθμίσεων της δεκαετίας του '80, αντιτάχθηκε στην εκσυγχρονιστική μετεξέλιξή του και διαχώρισε τη θέση του. Μέχρις ότου αποσύρθηκε αθόρυβα και σεμνά από την πολιτική, όταν θεώρησε πως το εγχείρημα του ΔΗΚΚΙ είχε αποτύχει. 

Τόσο σεμνά, όσο γνωρίζουν πως κινούνταν παντού και πάντα, οι συνάδελφοί του δικηγόροι, που παρά τις όποιες πολιτικές διαφωνίες τον εκτιμούσαν ως έναν βαθιά λαϊκό και έντιμο άνθρωπο.

Σχολιο.- ....ναι, αλλά γιατί ''λερώνεις'' την ανάρτηση αυτή με το όνομα του Κούλογλου;

Σχολιο.- Γιατί είναι υποχρέωσή μας να μην αφήσουμε να ξεχαστεί τίποτα και κανένας. Και για να μαθαίνουν και οι νεότεροι πόσο μισούν τον κόσμο της εργασίας και της ανάγκης, σιχαμένοι τεμπελχανάδες μεσοαστικοί γόνοι όπως ο Κούλογλου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"H εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πρώτη τόσο σημαντική επίθεση εναντίον ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο" στην Ευρώπη, δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ξέροντας ότι ψεύδεται. 

Γνωρίζοντας τόσο τον Αττίλα στην Κύπρο, το 1974, όσο και την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, το 1999.

Γνωρίζει πολύ καλά η κ. Σακελλαροπούλου, αλλά προτιμάει τον αυτοεξευτελισμό, προκειμένου να μη μιλήσει για τα εγκλήματα που το ελληνικό κεφάλαιο και οι δυτικοί σύμμαχοι και πάτρονές του θα ήθελαν να ξεχαστούν.

Σχολιο.- (από την αντιφώνηση της κυρίας Σακελλαροπούλου κατά την συνάντησή της με τον Κ.Μητσοτάκη).

Παρακαλώ να σημειωθούν τα εξής:

α) Η επίθεση των Τούρκων στην Κύπρο (1974) και η επίθεση των ΝΑΤΟικών στην Γιουγκοσλαβία (1999) έγιναν μετά τον Β'ΠΠ.

β) Το πόσο "σημαντική" ήταν επίθεση στην Κύπρο προκύπτει και εκ του γεγονότος ότι το 40% του εδάφους της Κύπρου παραμένει, έκτοτε, κατεχόμενο. Το πόσο "σημαντική" ήταν η επίθεση στην Γιουγκοσλαβία προκύπτει και εκ του γεγονότος ότι έκτοτε δεν υπάρχει Γιουγκοσλαβία. Την διέλυσαν...

γ) Η Κύπρος και η Γιουγκοσλαβία δεν είναι στην Αφρική. Ούτε στην Ανταρκτική. Είναι στην Ευρώπη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για όποιον δεν πείθεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερή θέση κατά του πολέμου και γι' αυτό βάζει δυο πούλμαν για να διαδηλώσει έξω από τη ρωσική πρεσβεία, παραθέτω τεκμήριο της αντιπολεμικής δράσης του Νίκου Κοτζιά, υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Μάιος 2015, Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια της Τουρκίας, και μαζί με τους άλλους ομολόγους του τραγουδάει το "We are the wold".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε συγκέντρωση έξω από τη ρωσική Πρεσβεία καλεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και προβλέποντας μαζική συμμετοχή, θα βάλει και δύο (2) πούλμαν να μεταφέρουν το πλήθος από την Κουμουνδούρου!

Τα πουλημένα τσουτσέκια των αμερικάνων του ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε οτιδήποτε κατά του ΝΑΤΟ, η αναφορά στο οποίο απουσιάζει από κάθε ανακοίνωσή τους.

Όπως απουσίασε και η όποια διαμαρτυρία τους για τα φρικαλέα εγκλήματα που πραγματοποίησε ο ουκρανικός στρατός και τα ναζιστικά παραστρατιωτικά σώματα, επί οχτώ χρόνια στο Ντονμπάς. Ή για τις σφαγές κομμουνιστών και άλλων αντιφασιστών σε ολόκληρη την Ουκρανία, με αποκορύφωμα την πυρπόληση του Κτιρίου των Συνδικάτων της Οδησσού και τη δολοφονία 42 συνδικαλιστών.

Σχολιο.- Ολοι οι καλοί χωράνε...Αμα δούμε καί Νεοδημοκράτες διαδηλωτές εξω απο τήν Ρωσικη Πρεσβεία Θά είναι μία ωραία ατμοσφαιρα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΥΠΟΚΡΙΤΑΚΟ!

Εσένα, πάντως, που τάχα επί οχτώ χρόνια δεν είχες πάρει χαμπάρι ότι στο Ντονμπάς γινόταν πόλεμος και ότι ήταν χιλιάδες οι νεκροί από τις επιθέσεις του ουκρανικού στρατού και των ναζιστικών παραστρατιωτικών σωμάτων, δεν σε κόβω και για πολύ εχθρό του πολέμου. 

Για φιλήσυχο μικροαστούλη σε κόβω, που τόσα χρόνια έκανες το κορόιδο, γιατί σιγά μην ασχοληθείς με τους μεταλλωρύχους που πολέμαγαν τον φασισμό! Εδώ δεν έδωσες σημασία όταν οι νεοναζί κάψανε 42 αντιφασίστες στο Κτίριο των Συνδικάτων της Οδησσού! Εσύ που θα τσάκιζες τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Κακομοιράκο! Τρέχα τώρα να βάλεις κάνα λάικ σε τίποτα αντιπολεμικά ποστ κανενός άλλου αφασία, που κι αυτός δεν είχε ακούσει τίποτα όλ' αυτά τα χρόνια για νεοναζί και σφαγές και πόλεμο.

Σχολιο.- Άι στο διάολο πια, ανακαλύψανε σήμερα πως γίνεται πόλεμος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να "συνειδητοποιήσουμε" πως κακως, κάκιστα θεωρούσα πως ήταν θετικό που η Αγγλία του Τσώρτσιλ ( του Τσώρτσιλ...) άντεξε και δεν ηττήθηκε από τη ναζιστική ( ναζιστική ...) Γερμανία...

Άσε δε αυτόν τον κολλημένο εθνικιστή, τον Βελουχιώτη, που μαζί με τον Κρις Γουντχάουζ και άλλους Άγγλους πράκτορες ανατίναζε τον Γοργοπόταμο αφήνοντας χωρίς τροφη τα παιδιά των Γερμανών εργαζομένων στις στρατιές του Ρόμμελ!

"Σήκω Στίνα για να δεις, τα παιδιά της αλλαγής..." ( Μια ιδέα, για τ απόγευμα)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν πάμε για ύπνο σήμερα, να πούμε ένα τεράστιο σπασίμπα στη Ρωσία που τελείωσε έναν ακόμα πόλεμο. 

(Γιατί αυτό ακριβώς έκανε. Έναν πόλεμο που μαίνεται εδώ και 8 χρόνια με απόλυτη ευθύνη των ναζιστικών σκουληκιών και των δυτικών αφεντάδων τους.)

Σχολιο.- Θα πιάσει τους πρωταίτιους του μαινταν για να τους δικάσει, και οι σύντροφοι θα μιλάνε για στημένες δίκες κτλ. Εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ από την χαρά μου πάντως. Αν όλα πάνε καλά αύριο μεσημέρι θα έχει τελειώσει ο πόλεμος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εμένα αυτό που με εκνευρίζει είναι η υποκρισία των περισσότερων από μας.ειμαστε κατά του πολέμου.οι περισσότεροι δεν ήξεραν ότι οχτώ χρόνια γίνεται χαμός στην Ουκρανία; Τους έπιασε ο πόνος ξαφνικά; Η Συρία η Αρμενία η γεωργία η Γιουγκοσλαβία,η Λιβύη η Αίγυπτος το Αφγανιστάν κ το Ιράκ!!!πέρσι βομβάρδισαν οι δυτικοί τη Συρία.ομως όλοι έπιναν τ φρεντακι τους ανενοχλητοι

σχολιο.- Ετσι είναι οπως τα γραφεις..ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡCIA-ΝΙΑΡ,ΝΙΑΡ σφυριζαν αδιάφορα οταν Συσωμος ο Δυτικος Ιμπεριαλισμός εκανε αιματηρες επεμβάσεις στίς διάφορες χώρες καί στό Ντομπας...καί τώρα εγιναν ευαισθητούληδες επειδη θα χάσουν από τήν σκακιερα τους εναν χρησιμο ηλιθιο την Ουκρανικη μαριονέττα «Ζελενσκι» που εβαλαν για πρόεδρο...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηρθε η ώρα να αποκαλυφθούν οι Αμερικανοτσολιάδες με την "κομμουνιστική" και την "αριστερή" προβιά. Τώρα δεν μπορούν να κρυφτούν, ήρθε η ώρα να παίξουν το ρόλο τους.

Σχολιο.- κάποιοι "αριστεροι" δεν βλέπουν το νατο καθόλου...το ξέχασαν

Σχολιο.- από ότι βλέπω η πλειοψηφία της ΝΑΤΟικής πλέον «αριστεράς» είναι

Σχολιο.- Ναι ο Σταλιν και οι Μπολσεβκοι θα έβαζαν αριστερόμετρο στους συμμάχους τους γιά να νικηθεί ο χίτλερ... θα έλεγε ο Στάλιν στους συμμάχους του.. "όχι δεν σας θέλουμε εισαστε αντικομμουνιστες"..

και οι ναζί θα φτανανε στο Βλαδιβοστόκ.

Όσο για τον Λένιν, τόχε πει: ¨και με το διάβολο"!

Το ξαναλέω, ότι η προβολή της δήθεν υπεράσπισης των κομμουνιστικών ιδεών ειναι ο φερετζες του αμερικανοτσολιά!!!

Σχολιο.- Σωστά βρε . Ο Λένιν θα έβαζε καθήκον στους κομμουνιστές σε μια νατοικη χώρα να οδηγήσουν στην ήττα όχι τη δικιά τους αλλά την αστική τάξη της Ρωσίας. Το νεοκκε σας όχι μόνο είναι ένα ευρωνατοικο μόρφωμα. Φτάνει στο σημείο σήμερα να διαδηλώνει την αλληλεγγύη του στην ναζιστική ουκρανική κυβέρνηση . Το σημερινό ΚΚΕ όσο και να σκουζεις είναι ένα κανονικό ευρωνατοικο αστικό κόμμα

- Η φαπα ήρθε από την Κούβα για το ποιος είναι με τον Λένιν .

Σχολιο.- Άσε βρε νατοπαιδο για την αποκομμουνιστικοποιηση να μας πει το ΚΚ Ουκρανίας τα ΚΚ στην Ρωσία και του ντονμπας

Εσύ τι σχέση έχεις. Εσύ σήμερα διαδηλώνεις έξω από την ρωσική πρεσβεία την εναντίωση σου στην αναγνώριση των ΛΔ του ντονμπας στο πλευρό του ευρωατλαντισμου και σε ρήξη με το κομμουνιστικό κίνημα της περιοχής. Εσείς πλέον είστε ένα κανονικό ευρωνατοικο μόρφωμα

Σχολιο.- Ο ρωσικός στρατός μαζί με το ΚΚ Ουκρανίας σφάζει τους φασίστες του Κιέβου και επιδιώκει την παράδοση της ναζιστικής κυβέρνηση. και εσείς διαδηλωνετε την αλληλεγγύη σας.στους Ουκρανίαυς ναζί. Ο Λένιν έλεγε χτυπάμε το δικό μας ιμπεριαλιστικο μπλόκ. Είστε κανονικό νατοϊκό κόμμα

Σχολιο.- τι σου φαίνεται περίεργο στις διαδηλώσεις των χαφιέδων των ΗΠΑ στη Ρωσία; Η διεθνής κυριαρχία των ΗΠΑ είναι καθολική, σε βαθμό που ακόμα κι εντός των μεγαλύτερων κρατικών εχθρών τους (Ρωσία, Κίνα, Ιράν, Κούβα, Αφγανιστάν, εξαιρείται ίσως η ΛΔΚ) τεράστιες πληθυσμιακές ομάδες μικροαστικών στρωμάτων έχουν αφομοιώσει τον παναμερικανισμό και τη γλώσσα του δολαρίου και είναι ικανές, πλαγίως ή ευθέως, συνειδητά ή ασυνείδητα, να αγωνιστούν για τα συμφέροντα των ΗΠΑ κόντρα στα δικά τους κράτη.

Επιπλέον, το να είσαι κατά της συγκεκριμένης σύγκρουσης από καθαρά ανθρωπιστική σκοπιά, είναι μια φιλελεύθερη στάση. Το να δηλώνεις κομμουνιστής-αντιμπεριαλιστής και να αποπολιτικοποιείς-αποϊστορικοποιείς τη σύρραξη, η οποία πρακτικά ξεκίνησε το 2014 και μέχρι σήμερα δεν σε απασχολούσε ιδιαίτερα, είναι κατάπτυστο.

Σχολιο.- Τελικά η ΟΑΚΚΕ κέρδισε ! Το ανασυγκρότησε το ΚΚΕ ! Λένε πλέον τα ίδια ……



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν η ανακοίνωση ενός μικρού τροτσκιστικού κόμματος, του ΕΕΚ είναι πολύ καλύτερη από την ανακοίνωση του ΚΚΕ της ΑΝΤΑΡCIA και του ΝΙΑΡ-ΝΙΑΡ!

ΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

https://www.neaprooptiki.gr/eek-polemo-enantia-stous-iberialistes-ebristes-tou-polemou-stin-oukrania/?fbclid=IwAR0q2ZSq0EKbI7apYGntY0ddOSSveyE_T52qS5XqPkF1ehrY5BIIgPt08L4



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τον Μπρεζίνσκι και το βιβλίο του «Η Μεγάλη Σκακιέρα», το πρόβλημα με την Σοβιετική Ένωση δεν ήταν ότι ήταν σοσιαλιστικό κράτος, αλλά υπερδύναμη που βασιζότανε στα πλούσια σε ορυκτά εδάφη της Ρωσίας και στα εκατομμύρια εργατικό δυναμικό που έπρεπε να εκμεταλλευτούν οι δυτικοί κεφαλαιοκράτες. Αυτά που είχε γράψει δηλαδή ο Χίτλερ στο βιβλίο του «Ο  Αγών μου». Όπως έλεγε ο Χίτλερ «η Ρωσία πρέπει να διαλυθεί κάτω από τα όπλα μας και οι Ρώσοι  Σλάβοι να μετατραπούν σε σκλάβους». Ο Μπρεζίνσκι  στο βιβλίο του έλεγε ότι το κλειδί για να κάνουμε σκλάβους ττους Ρώσους και να τους μετατρέψουμε σε μια περιφερειακή δύναμη, είναι να τους αποσπάσουμε την Ουκρανία. Και το είχαν καταφέρει με το ναζιστικό πραξικόπημα το 2014. Μόνο που τώρα η Ρωσία ξαναενώθηκε με την Ουκρανία. Γιαυτό έχει φτάσει το σκατό των δυτικών αποικιοκρατών στην κάλτσα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πεντάγωνο και η CIA καθοδηγούν τους Ναζί του Κιέβου οι οποίοι πάραυτα ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ!!

Δημήτρης Λιάτσος 25/2/2022 - 17.00

Ετοιμάζουν έγκλημα πολέμου στην καρδιά του Κιέβου!!!

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας αποκαλύπτει πως το αμερικανικό Πεντάγωνο και η CIA, πρότειναν στην ηγεσία του ουκρανικού στρατού να στήσει μέσα στην πλατεία Σεφτσένκο, μπροστά από το ιστορικό κόκκινο κτήριο του πανεπιστημίου, στο Κιέβο, συστοιχία πυραύλων «Γκραντ» και από εκεί να βάλουν κατά του αεροδρομίου Γκοστομέλ, έξω από την πόλη που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές, με στόχο να προκαλέσουν απαντητικό πλήγμα!!! Αν αυτό δεν είναι φασισμός τότε τι είναι; Το ρωσικό υπουργείο εξηγεί πως η χρήση κατοικημένων περιοχών ως ασπίδα αποτελεί έγκλημα πολέμου. Πόσα ακόμα κροκοδείλια δάκρυα έχουν απομείνει στους «ανθρωπιστές» της Δύσης;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αντε ντε ναδουμε καμια ταινια ΣΤΗΝ ΤΒ μας τρελανανε με ηλιθιες αναλυσεις.δυο ειδησεις ειδα και καταλαβα.μας εχουν πριξει γελοιοι ειδικοι αναλυτες αντε στο διαολο.βλεπεις τα καναλια ναχουν γινει σκα(τ)ιλες κι επεσε επιδημια πορδοσαλτε οικονομου όλα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα: διότι απ το πρωί ακούω μαλακιες τύπου " Δολοφόνος Πούτιν, δικτάτορας, γενοκτονίες, πουτσες μπλε" Ένα έχω πω: παρακολουθώ το Ουκρανικό απ το 2014 απ την δήθεν επανάσταση στην πλατεία μαϊντάν κατά του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Γιαννουκόβιτς. Το τι ακολούθησε μετά φαίνεται δεν το γνωρίζουν κάποιοι και γι'αυτό πετάνε πορδές. Γι αυτούς που σήμερα χύνεται πολύ κροκοδείλιο δάκρυ έπραξαν ΤΙΣ θηριωδίες!!!! Ας αρχίσουμε από το Ντομπάς: μέσα σε μια νύκτα κατέσφαξαν πολλές χιλιάδες....παιδιά !!!! Επίσης είχαν την λαμπρή ιδέα να στειρώνουν τις γυναίκες διοχετεύοντας πηλό από τσιμέντο μέσα στα γεννητικά τους όργανα μόνο και μόνο για να μην τεκνοποιήσουν ξανά, φυσικά...πεθαιναν... Δεν θα ξεχάσω επίσης ότι εισέβαλαν σε ένα συνδικάτο στην Οδησσό και σκότωσαν η μάλλον στραγγαλισαν μια έγκυο γυναίκα με το καλώδιο του τηλεφώνου !!! Αυτή λοιπόν η φάρα που κυβερνούσε μέχρι σήμερα την Ουκρανία έπραξε την μεγαλύτερη γενοκτονία στα χρονικά της ιστορίας. Ε λοιπόν τον Βλαδίμηρο τον πάω με χίλια και ΧΕΣΤΗΚΑ για τις οποίες αντίθετες απόψεις....

Ακόμη και αυτά εδώ τα έπραξε το ΝΑΤΟ....

Την Κύπρο δεν την χώρισε ο Πούτιν το 1974 αλλά το ΝΑΤΟ. Την Γιουγκοσλαβία δεν την ρήμαξε ο Πούτιν αλλά ο Κλίντον και το ΝΑΤΟ. Το καταφύγιο στο Ιράκ με τα γυναικόπαιδα δεν το βομβάρδισε ο Πούτιν αλλά το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι με τους φίλους τους. Και και και ....Τι στρουθοκαμηλισμός είναι αυτός τώρα. Λοιπόν ο πόλεμος είναι φοβερός και ολέθριος και υπάρχουν καλοί και κακοί. Μόνο που ο καλός στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι οι ναζιστές Ουκρανοί....

ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΛΈΕΙ Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΟΧΙ ΕΓΏ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΈΝΕ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΆ."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ Δ. ΤΣΟΒΟΛΑ

Το ΔΗΚΚΙ, εκφράζει την μεγάλη του λύπη, για τον θάνατο του ιδρυτού του, Δημήτρη Τσοβόλα.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας ήταν πατριώτης, αγωνιστής, για την πατρίδα και για τις ανάγκες των πολλών.

Προέταξε τα ζητήματα της Εθνικής Aνεξαρτησίας και Eθνικής Aκεραιότητας της χώρας, και συγχρόνως συγκρούστηκε με την υποταγή της Ελλάδας στον αυτόματο πιλότο της Ο.Ν.Ε. 

Έβλεπε σφαιρικά, μακριά, αλλά αφουγκραζόταν και τα προβλήματα των μη προνομιούχων πολιτών. 

Ήταν υπουργός οικονομίας επί 9 έτη. Είχε το ταλέντο του να μετασχηματίζει γρήγορα τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών σε σταθερούς νόμους.

Δεν υπέκυπτε σε μεγάλα ξένα η ημεδαπά συμφέροντα. Στη ζωή του είχε τάξη και ισορροπία.

Έχαιρε πάντα της εκτίμησης των συναγωνιστών και των πολιτικών του αντιπάλων.

Δίκαια, τον ανέφεραν ως «ο πιο έντιμος Έλληνας πολιτικός», κι έτσι θα τον θυμόμαστε.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η εξόδιος ακολουθία του Δημήτρη Τσοβόλα, θα γίνει από το Α΄ νεκροταφείο, την Τρίτη 1.3.2022, στις 15:00.

Σχολιο.- Όταν ο Τσοβόλας ανεστηλε τη λειτουργία του δηκκη κατέθεσε στο παρακαταθηκων και δανείων 2.5δις δραχμες δεν κράτησε ουτε μια δραχμή



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε την δολοφονία των ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ της Μαριούπολης από τους φασίστες ? ΔΕΝ θα μείνουν ατιμώρητοι οι φονιάδες...

Ουκρανία: Χιλιάδες Ρώσοι πεζοναύτες αποβιβάστηκαν στη Μαριούπολη

25/02/2022 - 18:50

Απόβαση Ρώσων πεζοναυτών από την Αζοφική Θάλασσα στη Μαριούπολη πραγματοποίησαν νωρίς το απόγευμα οι ρωσικές δυνάμεις.

Την είδηση επιβεβαίωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

«Οι Ρώσοι μεταφέρουν χιλιάδες πεζοναύτες μέσω της Αζοφικής Θάλασσας στην ξηρά, στην περιοχή της Μαριούπολης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών, οι ρωσικές δυνάμεις που μεταφέρθηκαν μέσω θαλάσσης στο έδαφος της Ουκρανίας θα μετακινηθούν βορειοανατολικά προς την πόλη της Μαριούπολης και την περιοχή του Ντονμπάς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία απαντά σε ΝΑΤΟ για Σουηδία και Φινλανδία: «Αν ενταχθούν στην Συμμαχία θα τους κηρύξουμε πόλεμο»!

25/02/2022 - 18:24 

«Πιθανή ένταξη της Σουηδίας ή της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα προκαλέσει άμεση στρατιωτική απάντηση της Ρωσίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Όλα τα κράτη που συμμετέχουν στον ΟΑΣΕ υπό την εθνική τους ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, επιβεβαίωσαν από την αρχή ότι η ασφάλεια ορισμένων κρατών δεν πρέπει να οικοδομείται σε βάρος της ασφάλειας άλλων χωρών.

Είναι προφανές ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μια στρατιωτική συμμαχία  θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να λάβει αμοιβαία βήματα», είπε η Ζαχάροβα σε έκτακτη ενημέρωση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα νωρίτερα ότι «κάλεσε τη Φινλανδία και τη Σουηδία, που δεν είναι μέλη του οργανισμού, να συμμετάσχουν στην εικονική έκτακτη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας την Παρασκευή για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία».

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin δήλωσε σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση ότι η χώρα είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ εάν προκύψει το ζήτημα της εθνικής της ασφάλειας.

Η Φινλανδία γλίτωσε μετά το Β'ΠΠ την ένταξη στο Σιδηρούν Παραπέτασμα, αν και ενεργός σύμμαχος της Γερμανίας, καθώς οι ηγέτες της δέχθηκαν να είναι «υπό επιτήρηση» οι κρατικές λειτουργίες τους από την Σοβιετική Ένωση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς

24/2/2022

Η ουκρανική αντίσταση φαίνεται να έχει σταματήσει καθώς τέθηκε εκτός λειτουργίας οι υποδομές της. Μόνο μερικές νεοναζί πολιτοφυλακές παγιδευμένες στα εδάφη του Ντονμπάς συνεχίζουν να προσφέρουν αντίσταση.

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέλαβαν το αεροδρόμιο του Κιέβου. Πριν από ώρες οι ρωσικές δυνάμεις είχαν φτάσει στο Δνείπερο και πλησίασαν τα προάστια του Κιέβου. Η Ουκρανία έχασε την αεροπορία, την αεροπορία, το ναυτικό και όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια. Με την καταστροφή 83 στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αφανίστηκαν οι υποδομές του ουκρανικού στρατού.

Οι νεοναζί θα λογοδοτήσουν. Η Ουκρανία θα κληθεί να αποκηρύξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ, να αποστρατιωτικοποιήσει και να αποκηρύξω όλες τις αξιώσεις στην Κριμαία και τις ανεξάρτητες δημοκρατίες. Οι Ουκρανοί στρατιώτες θα επιτραπεί να επιστρέψουν σπίτι στις οικογένειές τους.

Σε αντίθεση με τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, οι Ρώσοι απέφυγαν να επιτεθούν σε οποιεσδήποτε περιοχές πολιτών και στους στρατώνες και τις κατοικίες στρατιωτικών μονάδων.

Γερμανοί αναγνώστες μου γράφουν ότι κάθονται μπροστά στις τηλεοράσεις γελώντας με τους ηλίθιους πολιτικούς τους που υπόσχονται ότι ο ιμπεριαλισμός του Πούτιν δεν θα μείνει αναπάντητος, υπόσχονται περισσότερες ενεργειακές κυρώσεις εναντίον του γερμανικού λαού και αντιμετωπίζουν αξιώσεις αποζημιώσεων από Γερμανοί επενδυτές στον αγωγό Nord 2. Γερμανοί αξιωματούχοι άμυνας παραδέχονται ότι είναι ξεδοντιάρηδες και δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν στρατεύματα ακόμη και για να προστατεύσουν τα μέλη του ΝΑΤΟ, πόσο μάλλον την Ουκρανία.

Οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να έχουν σκεφτεί πολλές φορές πριν δώσουν τη δυνατότητα για εγκλήματα πολέμου της Ουάσιγκτον στη Σερβία και τη Μέση Ανατολή. Ο Πούτιν είπε ότι οι εγκληματίες πολέμου θα λογοδοτήσουν. Νομίζω ότι το εννοεί.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι τόσο ηλίθιες που δεν τους πέρασε από το μυαλό να αναρωτηθούν τι θα συμβεί εάν η Ρωσία απαντήσει στις κυρώσεις διακόπτοντας την παροχή φυσικού αερίου. Νωρίτερα σήμερα ρώτησα ποια είναι η τύχη της Γερμανίας εάν η Ρωσία απαντήσει στις κυρώσεις με κυρώσεις; Leon Birnbaum, πρόεδρος της Ε. ON, ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης ενεργειακών δικτύων στην Ευρώπη, δήλωσε ότι εάν η Ρωσία διακόψει τη ροή φυσικού αερίου προς τη Γερμανία, η βιομηχανία της Γερμανίας θα έπρεπε να αποκοπεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι δύσκολο να φανταστείς ανθρώπους τόσο εντελώς ηλίθιους και αυτο-ηττημένους όσο αυτούς που οι δυτικοί λαοί εμπιστεύονται την ηγεσία. Πράγματι, οι Δυτικοί "ηγέτες" είναι τόσο εντελώς ηλίθιοι που μπορεί κάλλιστα να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ερντογάν φυσικά και αρνήθηκε να κλείσει τα στενά... Δεν έγινε κούλης...

Σχολιο.- δεν υπηρχε περιπτωση να τα κλεισει...ο ζελενκο παρακαλαει να τον λυπηθουν και διαπιστωσε οτι εμεινε μονος του...ποιό Νατο και ποιά ΕΕ...τους ξεβρακωσε κανονικα ο Πουτιν τους αχρηστους ....χαζος ειναι ο τουρκος να χωθει στο ρουθουνι του Πουτιν?....

Σχολιο.- Ο κουλης απεναντιας αν ηταν στη θεση του θα τα εκλεινε σιγουρα.

Σχολιο.- Αν τα έκλεινε ο Ερντογάν τα Στενά πώς θα αντιμετώπιζε τον Πούτιν? Οι δυτικοί αποικιοκράτες κατά πάγια συνήθεια τους θα τον παρατούσαν μόνο του και θα σφύραγαν αδιάφορα….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Η ενεργοποίηση των ναζί από το Κίεβο, ιδεολογικοποιήθηκε την Άνοιξη του 2015, όταν η ουκρανική Βουλή υιοθέτησε ένα μεγάλο νομοθετικό πλαίσιο, με το οποίο αναγνώρισε τους Ουκρανούς συνεργάτες των ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως «μαχητές της ελευθερίας» – εννοώντας την «απελευθέρωση» της Ουκρανίας από την «σοβιετική κατοχή», ενώ απαγόρευσε τα κομμουνιστικά και σοβιετικά σύμβολα ποινικοποιώντας την χρήση τους.

Πηγή μισθοφόρων με προορισμό το Ντονμπάς, για να πολεμήσουν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού και των φασιστικων ταγμάτων είναι πλέον τα Βαλκάνια. 

Δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή. Το επιβεβαίωσε παραδόξως ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, το Σάββατο.

Ο Λαβρόφ είπε ότι οι μισθοφόροι προέρχονται κυρίως από το Κοσσυφοπέδιο, την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την Αλβανία. O Βούτσιτς είπε ότι οι σερβικές υπηρεσίες πληροφοριών θα ανταλλάξουν με τον γραμματέα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρουσόφ, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, πληροφορίες σχετικά με μαχητές από τα Δυτικά Βαλκάνια, στη «ζώνη σύγκρουσης» στην Ουκρανία.

Στις 12 Φεβρουαρίου, ο Ντενίς Πουσίλιν, ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου, ότι εκατοντάδες μισθοφόροι από το εξωτερικό, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται, καταφτάνουν στο Ντονμπάς μεταμφιεσμένοι ως στρατιωτικοί εκπαιδευτές, αλλά ουσιαστικά επανδρώνουν στρατιωτικά τμήματα. Ο Πουσίλιν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε Πολωνούς και Αμερικανούς.

Είχε προηγηθεί, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος των Λαϊκών Πολιτοφυλακών του Ντονιέτσκ, Εντουάρντ Μπασούριν, ο οποίος ανάφερε, ότι οι μονάδες κρούσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αναπτύχθηκαν στο Ντονμπάς εκπαιδεύτηκαν από Βρετανούς στρατιωτικούς. Μάλιστα, η εκπαίδευση αφορούσε μάχη εντός αστικού ιστού.

Το ενδιαφέρον είναι, ότι οι μονάδες της 80ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού, ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση σε στρατόπεδο στο χωριό Σταριτσί, στα περίχωρα του Λβοβ, που λειτουργεί υπό την κάλυψη… του Διεθνούς Κέντρου για την Ειρήνη και την Ασφάλεια.

«Η εκπαίδευση αυτής της ταξιαρχίας πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, της στρατιωτικής αποστολής Orbital. Οι Ουκρανοί αλεξιπτωτιστές εκπαιδεύτηκαν σε ενέργειες σε μια άκρως αστικοποιημένη περιοχή, σε αστικές περιοχές. Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η εκπαίδευση δεν έχει καμία σχέση με ειρηνευτικές δραστηριότητες», δήλωσε ο Μπασούριν.

Μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν, τον Φεβρουάριο του 2014, επιβλήθηκε με την ένοπλη χρησιμοποίηση του εγχώριου εθνικιστικού – νεοναζιστικού εσμού και οδήγησε στον εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία, ναζιστική ρητορική και προπαγάνδα.

Επιδόθηκαν σε θηριωδίες έναντι του άμαχου πληθυσμού και αιχμαλώτων μαχητών των Λαϊκών Πολιτοφυλακών.

Η δράση τους έγινε διάσημη στο εξωτερικό και απασχόλησε ακόμη και συστημικά ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό είναι το αφιέρωμα του BBC τον Ιούλιο του 2014 στον Σουηδό νεοναζί Mikael Skillt, ο οποίος έσπευσε να ενταχθεί στο πιο σκληρό και «αποτελεσματικό» – ως προς την βαρβαρότητά του – ουκρανικό φασιστιτάγμα «Αζόφ».

Ο Skillt ήταν ελεύθερος σκοπευτής, με επταετή εμπειρία στον Σουηδικό Στρατό και τη Σουηδική Εθνοφρουρά. «Έχω τουλάχιστον τρία καθήκοντα στο τάγμα Αζόφ» έλεγε υπερήφανος στο BBC. «Είμαι διοικητής μιας μικρής μονάδας αναγνώρισης, είμαι επίσης ελεύθερος σκοπευτής και μερικές φορές εργάζομαι ως ειδικός συντονιστής για την εκκαθάριση σπιτιών και τη μετάβαση σε περιοχές πολιτών».

Είναι σαφές τι εννoούν οι ναζί όταν μιλάνε για «εκκαθάριση» κατοικημένων περιοχών.

Όσον αφορά τις πολιτικές του απόψεις, ο Skillt προτιμούσε να αυτοαποκαλείται εθνικιστής, «αλλά στην πραγματικότητα», σχολίαζε ακόμη και το BBC, «οι απόψεις του είναι χαρακτηριστικές ενός νεοναζί: “Τα πάντα έχουν να κάνουν με το πώς το βλέπεις”, λέει. “Θα ήμουν ηλίθιος αν έλεγα ότι δεν θέλω να δω την επιβίωση των λευκών ανθρώπων. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι νικητές έγραψαν την ιστορία τους. Αποφάσισαν ότι είναι κακό να λες ότι “είμαι λευκός και είμαι περήφανος”».

"Η Ελλάδα θα πρέπει να ανησυχεί για τις διευκολύνσεις και τις βάσεις που προσφέρει στην ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ για τις επιθετικές τους κινήσεις κατά της Ρωσίας."- Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα

Η "Επιτροπή Ένταξης Ρωσίας-Ντονμπάς" έστειλε επιστολή στον Ζελένσκι με πρόταση να παραιτηθεί, να παραδοθεί στους κατοίκους του Ντονμπάς και να δικαστεί, για εγκλήματα πολέμου, κατά των ίδιων των συμπολιτών του.

Επί 7 χρόνια, οι συμβιβαστικές λύσεις της συμφωνίας του Μίνσκ, που επίμονα ζητούσε ο Πούτιν την εφαρμογή τους, αγνοούνταν, από τους εξοργισμένους, σήμερα, "εταίρους" μας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, παρά την υπογραφή τους.

Έτσι, συνεχιζόταν η γενοκτονία των ρωσόφωνων του Ντονμπάς, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Εδώ τα στοιχεία του ΟΗΕ, για τις απώλειες άμαχου πληθυσμού, τόσο στις ρωσώφωνες περιοχές, όσο και στην Ουκρανική πλευρά.

Η απόφαση του Καγκελάριου της Γερμανίας Σούλτς να σταματήσει τις διαδικασίες πιστοποίησης του αγωγού "Νόρντ Στριμ2", μετά τις ολονύκτιες "συνομιλίες" του με τον Λευκό Οίκο, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει έναν τεράστιο οικονομικό πόλεμο.

Τόσο εντός της Γερμανίας, όσο και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

-Το βιομηχανικό Γερμανικό λόμπι έχει έρθει σε ρήξη με την απόφαση της Καγκελαρίας, καθώς το Ρωσικό αέριο είναι 4 φορές φθηνότερο από το Αμερικανικό υγροποιημένο και κατώτερης ενεργειακής απόδοσης, LNG.

-Οι επενδυτές του αγωγού Γερμανοί, Καταριανοί και άλλοι, που περιμένουν κέρδη και απόσβεση των επενδύσεων τους είναι έξαλλοι και το βέβαιο είναι ότι θα κινηθούν νομικά.

-Η τιμή του αερίου θα φτάσει στα 2.000 δολ. για κάθε 1000κ.μ., γεγονός που θα εκτοξεύσει τις τιμές στην οικιακή κατανάλωση και στην βιομηχανική παραγωγή. Οσο κι αν οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπαθούν να καθησυχάσουν τους καταναλωτές, όλοι γνωρίζουμε ότι εμείς θα πληρώσουμε το μάρμαρο της πράσινης ανάπτυξης, που αποδείχθηκε κατάμαυρη και μούφα.

-Μ΄αυτήν την απόφαση οι συναλλαγές της Ρωσίας δεν επηρεάζονται, καθώς το αέριο θα παρέχεται, στην Κίνα, ενώ θα παγώνει η Ευρώπη. Επιπλέον θ΄αυξηθούν οι τιμές του.

-Ταυτόχρονα, όλο το αφήγημα της πολιτικής, που ενορχηστρώθηκε, εδώ και 7 χρόνια, από τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους δορυφόρους της, για την δήθεν "ενεργειακή εξάρτηση" της ΕΕ, από το Ρωσικό φυσικό αέριο, καταρρέει. Δεν είναι η Ρωσία, που αρνείται να παραδώσει αέριο, αλλά η ίδια η Ευρώπη, που έκλεισε τις στρόφιγγες, πυροβολώντας τα ίδια της τα πόδια, προς όφελος των ΗΠΑ και προς δυστυχία των κατοίκων της.

-Τέλος, η Ευρωπαϊκή ανάπτυξη των κρατών-μελών είναι βέβαιο ότι θα επιβραδυνθεί, ενώ αντίθετα, θα δοθεί ώθηση στην Αμερικανική.

Αναμένεται κύμα "επαναστάσεων της κατσαρόλας".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της, απαγορεύει στο εδαφός της, την λειτουργία ΜΚΟ και άλλων παραρτημάτων της gladio.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αγγλος είναι μες την τρελή χαρά που θα παγώσουν οι αγωγοί στη Γερμανία και θα επιβληθούν κυρώσεις. Οι Γερμανοί είναι ηλίθιοι...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηρθε η ώρα οι νταήδες του Κιέβου να αντιμετωπίσουν τους Σπετσνάζ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν έθεσε όρο αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας. Οι φασίστες, θα πληρώσουν ακριβά για τα εγκλήματα τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν δεν ξέχασε κανένα απ΄ τα ναζιστικά σκυλιά που κάψαν ζωντανούς δεκάδες ανθρώπους στο «Σπίτι των Συνδικάτων» της Οδησσού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκασίλα τους μεγάλη των Αμερικάνων για την Ουκρανία. Η Γερμανία θα πληρώσει τη νύφη...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους το είπε ο Γερμανός Α/ΓΕΝ. Δεν τον άκουσαν. Προτίμησαν να ακούσουν τις μαριονέτες του Μπάιντεν...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κώστας Μπακογιαννης φώτισε καθ'υποδειξιν του Τζέφρι Παιατ το συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας με τη σημαία της Ουκρανίας. Ρουσλανα όμως δεν έβαλε. Θα καταγραφεί αυτό στα πρακτικα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι θέσεις της ΑντιΝΑΤΟικής Αριστεράς

1) Ανακοίνωση υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας προχθές: 

"Καλούμε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και ρεαλισμό τις εύλογες διεκδικήσεις για εγγυήσεις ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Η αμερικανική κυβέρνηση απειλεί τη Ρωσία εδώ και εβδομάδες και χειραγωγεί τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τους κινδύνους μιας επικείμενης μαζικής εισβολής. Έδωσε όπλα και στρατιωτική τεχνολογία, ανέπτυξε στρατεύματα σε διάφορες χώρες στην περιοχή, επέβαλε μονομερείς και άδικες κυρώσεις και απειλεί με επιπλέον αντίποινα.

Η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να επιβάλουν τη σταδιακή επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνιστά μια απειλή στην εθνική ασφάλεια αυτής της χώρας και στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη.

2) Πρόεδρος Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο: «Η Βενεζουέλα είναι με τον Πούτιν, είναι με τη Ρωσία. Είναι υπέρ των γενναίων και των δίκαιων υποθέσεων στον κόσμο. Πάντα η Βενεζουέλα, πάντα η επανάσταση του Τσάβες ήταν με τον Πούτιν, με τη Ρωσία, με τον ρωσικό λαό». 

Η θέση της ΝΑΤΟικής «αριστεράς» του κώλου!

3) Ανακοίνωση ΚΚ Ελλάδας: «Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων -από την μία οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία- για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών...Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία, παντού.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 18.30 - Συγκέντρωση στη ρωσική πρεσβεία και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία».

Κάντε και μια πορεία προς την πρεσβεία της Κούβας και της Βενεζουέλα να τους συνετίσετε τους παλιοαλήτες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έβαλαν την χώρα τους σε μια πολεμική εμπλοκή, χωρίς κανέναν λόγο, χωρίς να χει κάτι να κερδίσει ο λαός τους και ενώ γνώριζαν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Έκαναν τους τσαμπα μάγκες και τους κάμποσους, σκοτώνοντας - βιάζοντας - καταπιέζοντας, για χρονια, τον ρωσοφωνο πληθυσμό και τους αντιναζιστές της χωρας και όταν ήρθε το τίμημα, παρέδωσαν τον λαό, στο έλεος....

Περιμεναν τους φίλους τους από το ΝΑΤΟ, να τους σώσουν, που ποτέ δεν ηρθαν. Άλλοι τσάμπα μάγκες αυτοι. 

Και μιλάμε για μια χώρα εξαγωγικη, δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση στην Ευρώπη, σαράντα εκατομμυρίων ανθρώπων, με τεράστιες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες, σε όλους τους τομείς.

Αυτα δυστυχώς τραβάνε οι λαοί όταν εμπιστεύονται "ηγέτες" της πλάκας. 

Αυτό ισχύει για όλους και για εμας, πέρασαν οι εποχές του χαβαλε.

Αν κάτι πρέπει να καταλάβουμε πρώτα από όλα σαν λαός, απο αυτήν την κρίση, είναι ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, από δω και στο εξής , σε ποιους εμπιστευόμαστε την χώρα και τις ζωές μας. 

Καλός ο χαβαλες και τα Μητσοτάκη γ.......αλλά ήδη πληρώνουμε τις επιλογές μας και μάλιστα ακριβά. 

Όταν κλείνανε τις λιγνιτικες μονάδες, είχαμε γίνει όλοι οικολόγοι, όταν μας έφερναν το ευρώ, γουστάραμε που γίναμε Ευρωπαίοι....

Ετσι την πάτησαν και οι Ουκρανοί, τρώγανε αμασητο, ότι τους λέγανε οι ντόπιοι φασίστες και οι ΝΑΤΟικοι φίλοι τους. Και τώρα μια τεράστια χώρα, έπεσε σαν χάρτινος πύργος.....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει να είναι κανείς εντελώς ηλίθιος για να μην μπορεί να αντιληφθεί ότι μια παρατεταμένη κρίση με την Ρωσία θα προκαλέσει, εκτός όλων των άλλων δεινών, και μια δραματική οικονομική κρίση των λαών της Δύσης-της Ευρώπης πρωτίστως.

Και επειδή τα ιερατεία του παγκόσμιου καπιταλισμού προφανώς δεν είναι ηλίθιοι, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι πίσω από την ουκρανική κρίση ίσως να βρίσκεται κρυμμένη η ραγδαία φτωχοποίηση-η επισιτιστική κρίση των λαών της δύσης και η εργαλειοποίηση της για τον περαιτέρω τεχνοφασιστικό έλεγχο των κοινωνιών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοίξτε τα λιγνιτικά εργοστάσια και αποσυρθείτε από φόρους και χρηματιστήρια άνθρακα, τώρα!

Και ληξ'τε το με την επιδημία - και τους διαχωρισμούς, τώρα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κάρτες τραπεζικων αναληψεων των Ρωσων τουριστων που βρισκονται στην Ελλαδα ακυρώθηκαν. Δεν μπορουν να πληρωσουν ουτε τη διαμονη τους.

Σχολιο.- Τωρα ΕΕ κ UK θελουν να αποκλεισουν τη Ρωσια απο τις SWIFT συναλλαγες και παγωνουν oι Γερμανοι τον αγωγο φ.αεριου Nord Stream 2 σαν αντιποινα στη Ρωσια μετα απο απαίτηση των Αμερικανων.

Σχολιο.- Αυτό γίνεται σ' όλη την Ευρώπη αν κατάλαβα καλά

Σχολιο.-  όχι. Μια Ρωσίδα φίλη μου, η Αναστασία, χρησιμοποιεί κανονικά τις κάρτες της εδώ.

Σχολιο.- Μαλιστα.... Ο Ρωσος, λοιπον, δεν τραβαει καποιο ζορι με το λαο της Ουκρανιας, οπως λανθασμενα αντιλαμβανονται καποιοι...μετα απο πολιτικες επικλησης στο συναισθημα... Δηλωσε απο το 199φευγα οτι δε θα δεχτει ΝΑΤΟικες δυναμεις να πλησιασουν περισσοτερο τη Ρωσια. Υπογραφεται συμφωνια. ΝΑΤΟ και ΕΕ εγγυουνται οτι δε θα επεκταθουν οι ΝΑΤΟ-βασεις προς Ρωσια "ουτε ιντσα". Παραβιαζεται η συμφωνια. Ο Ρωσος δεν αποδεχεται το γεγονος και αντιδραει ως ειχε δηλωσει εξ'αρχης, χτυπωντας τις βασεις που δεν ανηκουν στη συμφωνια. Τωρα ΕΕ κ UK θελουν να αποκλεισουν τη Ρωσια απο τις SWIFT συναλλαγες και παγωνουν τον αγωγο φ.αεριου. Οσο και να μη μη θελω τον πολεμο...δε μπορω και να τον χαρακτηρησω ψυχοπαθη.....Ο καθενας ας το κρινει οπως θελει...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΛΔ ΝΤΟΝΕΤΣΚ : Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ-ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΙ!

25/2/2022

Ο πόλεμος, που οργάνωσε, καθοδήγησε, χρηματοδότησε το ΝΑΤΟ, και ξεκίνησε το 2014, με όχημα νεοναζιστικές ομάδες και μισθοφόρους, με στόχο το οριστικό «τέλος της ιστορίας», τελειώνει με ήττα των εμπρηστών του πολέμου.

Το εθνικιστικό μίσος που προσπάθησαν τα τελευταία 30 χρόνια, μετά το τέλος της ΕΣΣΔ, να σπείρουν κέντρα της Δύσης, ανάμεσα σε αδελφούς, για αιώνες, λαούς δεν βρήκε έδαφος.

Ο ουκρανικός λαός αρνήθηκε να αποτελέσει τον χρήσιμο ηλίθιο, μια Ιφιγένεια στα παρανοϊκά σχέδια της Δύσης. Οι εφεδρικές στρατιωτικές δυνάμεις ενώνονται, σε μεγάλη κλίμακα, με τις ρωσικές δυνάμεις, που εκπλήρωσαν στο ακέραιο τη στρατιωτική συμφωνία με τις ΛΔ και τις Λαϊκές Πολιτοφυλακές. Τα εδάφη των ΛΔ απελευθερώνονται. 

Σε δεκάδες πόλεις, που υπέφεραν για 8χρόνια κάτω από τη ναζιστική τρομοκρατία, οι έφεδροι στρατιώτες αλλά και οπλισμένοι πολίτες, στρέφουν τα όπλα κατά του καθεστώτος. Στο ίδιο το Κίεβο οι στρατιωτικές και πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Οι οργανωτές του πραξικοπήματος απομονώνονται πολιτικά. Σε λίγες μέρες μια άλλη Ουκρανία θα είναι πραγματικότητα.

Από τα ξημερώματα η ηγεσία των ΛΔ έχει ανακοινώσει μέτρα αμνήστευσης για όσους δεν δεχθούν να συνεχίσουν τη συμμετοχή τους σε εγκληματικές στρατιωτικές ομάδες. Η Δικαιοσύνη και η Ειρήνη επιστρέφουν.

Οι Λαϊκές Πολιτοφυλακές επιχειρούν με ηρωισμό στο μέτωπο της Μαριούπολης. Κάνουμε έκκληση στη διεθνή κοινότητα και στην ελληνική κυβέρνηση: οι ναζιστικές ομάδες έχουν κλείσει τις εξόδους της πόλης, κρατώντας σαν ομήρους τον άμαχο πληθυσμό της ενώ στέλνουν τις οικογένειές τους στα δυτικά. 

Η ακραία υποκριτική στάση όσων για 8 χρόνια έχτισαν ένα Τείχος Σιωπής γύρω από το αίμα και τα δάκρυα των λαών των ΛΔ συνεχίζεται καθώς ξεχνάνε τις πάνω από 50 εισβολές του ΝΑΤΟ και τα εκατομμύρια θυμάτων που έχουν προκαλέσει, ενώ δεν βρήκαν μιά λέξη να πούν για τους ομαδικούς τάφους, τους βιασμούς, τους αποκεφαλισμούς, τις δολοφονίες δεκάδων παιδιών από το 2014 έως σήμερα.

Μετά την ήττα του ναζισμού οι λαοί της περιοχής θα μπορούν, από καλύτερες θέσεις, να δώσουν τον αγώνα τους, με έπαθλο μια κοινωνία με Ελευθερία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΛΔ του ΝΤΟΝΜΠΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Σχολιο.-  Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: στρατιώτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας φρουρούν από κοινού τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ουκρανικός στρατός αρπάζει δια της βίας όλους τους άνδρες 18-60 χρονών που προσπαθούν να ξεφύγουν.Η σύζυγος ενός τους εκπλιπαρούσε να τον αφήσουν, τη χαστούκισαν και τον απήγαγαν.

Οι γνωστές πρακτικές των Ουκροναζί - το έκαναν και τους προηγούμενους μήνες, το έκαναν 8 χρόνια τώρα και πριν καν ξεκινήσει η όξυνση στις 18-2-2022.

Σχολιο.- Το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε την αποστολή 7000 επιπλέον στρατιωτών στη Γερμανία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνέντευξη έδωσε στην ρωσική εφημερίδα Izvestia, ο Εμίρ Κουστουρίτσα, εκφράζοντας την δική του άποψη, σχετικά, με την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Σέρβος σκηνοθέτης υποστήριξε πως αν δεν είχε παρέμβει η Ρωσία, τότε, οι Ουκρανοί, μαζί με τους Αμερικάνους και τους Βρετανούς θα είχαν προχωρήσει σε γενοκτονία και αφανισμό χιλιάδων ανθρώπων. Ο Κουστουρίτσα συγκρίνει αυτό που συμβαίνει τώρα με το 1999, στη Γιουγκοσλαβία, όταν το ΝΑΤΟ παρενέβη με, δήθεν, «ειρηνικά στρατεύματα» διώχνοντας χιλιάδες Σέρβους από την Κροατία.

Παράλληλα, κατηγόρησε τους Αμερικανούς για χρηματοδότηση πολιτικών πραξικοπημάτων, ως πάγια τακτικής τους και ως χώρα που «δεν ζει χωρίς πόλεμο».

«Με το Ντονμπάς, θα μπορούσε να γίνει αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί στην Κροατία: Γενοκτονία και αφανισμό ανθρώπων. Έδιωξαν χιλιάδες Σέρβους από την Κροατία. Εάν δεν είχατε κάνει αυτό που κάνατε χθες, τότε οι Ουκρανοί μαχητές, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί θα έκαναν τα ίδια που έκαναν στη Γιουγκοσλαβία».

«Μας βομβάρδισαν. Χωρίς πόλεμο δεν έχουν βιομηχανία, δεν έχουν καμία πρόοδο. Η Ρωσία δεν βομβάρδισε το Κίεβο, δεν βομβάρδισε κανέναν. Η Ρωσία πολέμησε τους Γερμανούς δύο φορές. Και οι Αγγλοσάξονες έβγαλαν χρήματα από αυτούς τους πολέμους. Ο πόλεμος για την Αμερική είναι σαν το νερό για έναν διψασμένο. 

Δεν ζει χωρίς πόλεμο»

Σχολιο.- ΚΚΕ : συγκέντρωση στη Ρωσική πρεσβεία και πορεία στην Αμερικανική / ΣΎΡΙΖΑ : συγκέντρωση στη Ρωσική πρεσβεία-φτυστε τους ελευθερα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εραστές των δικαιωμάτων των Ναζί, "ψυχούλες" με φιλοουκρανικη συναισθηματικη πανούκλα και "αριστεροί" πολιτικοί λαχανοντολμαδες, είσθε πλέον πολιτικά πτώματα σεσηποτα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με φτωχεια κ βομβες δεν υπαρχει υγεια. Βαλτε στον κωλο σας τα εμβολια



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24/2/2022

Άκουσα τον Μητσοτάκη να αναφέρει τον σχεδιασμό του για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας 

Μίλησε για χρήση υγροποιημενου Αμερικανικού αερίου ....πανάκριβο 

Μίλησε για καυση πετρελαίου στην ηλεκτροπαραγωγη......πανάκριβο 

Μίλησε για αξιοποίηση του αερίου του Αζερμπαϊτζάν.....πανάκριβο και επισφαλές 

Μιλησε γιαπράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα ....πανάκριβη αφερεγγυα μη αποδοτική 

Κουβέντα δεν είπε , ούτε αυτός ούτε τα φερεφωνα του που παρελαύνουν στα κανάλια , για παράταση της χρήσης του εθνικού μας καυσίμου, του λιγνίτη , όπως έχουν κάνει οι Γερμανοί οι Πολωνοι και οι Τσέχοι 

Κουβέντα δεν είπε για την επαναλειτουργια όλων των λιγνιτικων μονάδων που βιάστηκε να κλεισει πρόωρα υπακουωντας στις εντολές γων Ευρωπαίων και των ντόπιων ολιγαρχων

Για μια ακόμα φορά θυσιάζεται το συμφέρον, η επιβίωση και η ευημερία του λαού στον βωμό της κερδοσκοπίας και της εξυπηρέτησης συμφερόντων 

Κοινωνικοί εγκληματίες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Good wines: το ΚΚΕ λέει θα κάνει πορεία που θα ξεκινήσει από τη ρωσική πρεσβεία και θα φτάσει μέχρι την αμερικανική. Προσπαθώ να θυμηθώ εδώ και 8 χρόνια πορεία του ΚΚΕ στην ουκρανική πρεσβεία στο Φάρο Ψυχικού και δεν θυμάμαι.Δεν είχαν έλθει ούτε όταν η Ουκρανική πρεσβεία έκανε εκδήλωση στον κινηματογράφο Δαναό με τον Παιατ και έναν νεοναζιστη Ουκρανό σκηνοθέτη, του οποίου δεν θυμάμαι το όνομα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεις στόχους έθεσε σήμερα 24 Φεβρουαρίου ο Πούτιν :

1 ) Την προστασία των Ρώσων και ρωσόφωνων από την εθνοκάρθαση που υφίστανται.Είναι οι μόνοι που αντιδρούν στην Νατοποίηση της χώρας και την μετατροπή της σε επιθετικό εφαλτήριο των δυτικών κατά της Ρωσίας , ακόμα και με πυρηνικά. Οι ρωσόφωνοι των Λαικών Δημοκρατιών έχουν ήδη αναγκάσει τον ουκρανικό στρατό να υποχωρήσει κατά μερικά χιλιόμετρα από τα εδάφη που κατείχε μέσα στο Ντονπάς.

2 ) Την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, πράγμα που σημαίνει την πλήρη καταστροφή των στρατωτικών υποδομών και οπλικών συστημάτων της ώστε να μην αποτελέσουν ποτέ ξανά κίνδυνο γιά την Ρωσία. Αυτό γίνεται με χειρουργικά πλήγματα ακριβείας ώστε να μην κινδυνεύσουν άμαχοι, καθώς και με επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων (αλεξιπτωστιστών, πεζοναυτών κ.α.)

3 ) Την αποναζιστοποίηση. Αυτό χρειάζεται περισσότερες διευκρινίσεις.

Θα γίνουν ειδικές επιχειρήσεις συλλήψεων νεοναζιστών που βαρύνονται με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας , όπως η εσκεμμένη πυρκαγιά στην Έδρα των Συνδικάτων στην Οδησσό το 2014 , όπου κάηκαν αγκλωβισμένοι 48 άνθρωποι ;;

Θα στηθεί δηλαδή μιά Νυρεμβέργη 2 ;;

Εμείς ελπίζουμε και γιά μιά Νυρεμβέργη 3 , γιά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας πο έγιναν μέσω της λεγόμενης πανδημίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αποδεχτούμε την άποψη του Πούτιν". Ο συνταξιούχος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Νταγκ ΜακΓκρέγκορ καλεί σε αποδοχή της θέσης της Ρωσίας. 

"Υιοθετήστε όχι μόνο την άποψη του Πούτιν, αλλά την άποψη ολόκληρης της Ρωσίας, την οποία υιοθετούν ήδη 25 χρόνια. Πρέπει να γίνει αποδεκτό. 

Δεν θέλουν αμερικανικά και νατοϊκά στρατεύματα κοντά στα σύνορά τους. 

Εμείς δεν τους θέλαμε στην Κούβα, αυτοί δεν μας θέλουν κοντά τους. Όλα έχουν νόημα. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό. Σταματήστε να προσποιείστε ότι δεν είναι πρόβλημα", τόνισε ο συνταξιούχος συνταγματάρχης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τερατώδης τρομοκρατική ενέργεια από τον ουκρανικό στρατό στη Γκόρλοβκα!

Δύο δασκάλες σκοτώθηκαν - ένα σχολείο χτυπήθηκε από πυρά

Οι Ουκρανοί μαχητές διαισθάνονται το τέλος στον ορίζοντα και αρχίζουν να βομβαρδίζουν στα τυφλά πόλεις του Ντονμπάς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΩ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΕΣ.

*Η Χορλίβκα, γνωστή και με το ρωσικό της όνομα Γκόρλοβκα ή Γκορλόβκα, είναι μια πόλη περιφερειακής σημασίας στην Περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας(αυτόνομες περιοχές του Ντομπας )



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Βλέπω κάτι δακρύβρεχτες αναρτήσεις, από άτομα μάλιστα του αριστερού χώρου, σε στυλ "Κρίμα για τους απλούς ανθρώπους στην Ουκρανία", "Κρίμα για το νοσοκομείο", Ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι", "Χέστηκε ο Πούτιν για τους φασίστες στην Ουκρανία", κλπ κλπ κλπ.

Θα μπορούσα να πιστέψω στην ειλικρίνεια τέτοιων εκρήξεων φιλανθρωπισμού, αλλά έχω καλή μνήμη η ρουφιάνα. 

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ καλή μνήμη. 

Και 8 χρονάκια τώρα δεν θυμάμαι να αναφέρατε ποτέ τον απλό κοσμάκη, που σκοτωνόταν από τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς και στο Λουγκάνσκ.

Τουμπεκί ψιλοκομμένο κάνατε για την Οδησσό.

Υπάρχει ένα μνημείο στο Ντονμπάς, που λέγεται Αλέα των Αγγέλων. 

Έχει στηθεί εις μνήμη των 149 παιδιών, που σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς ή από ουκρανικά πυρά. 

Δεν άκουσα να μιλάτε ποτέ για αυτά τα παιδιά. Και τότε για ιμπεριαλισμούς μιλούσατε.

Και στα παπάρια σας ο κόσμος, που σκοτωνόταν. Τώρα, ξαφνικά, σας έπιασε ο πόνος.

Λες κι εγώ είμαι χαζή, και δεν καταλαβαίνω τι παίζει με την πάρτη σας..."

Σχολιο.- Κάπου το είπα αυτό και με αποκάλεσαν πουτινολαγνο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση στην πρεσβεία της σαουδικής Αραβίας ποτέ έχει παιδιά ?

Υεμένη: 7 χρόνια καταστροφή της χώρας από την Σαουδική Αραβία ..

Η σφαγή που διεξάγεται στη χώρα από το 2015, λίγο επηρεάζει την" ευαίσθητη στα ανθρώπινα δικαιώματα" (δήθεν )κοινή γνώμη στη Δύση

Με τα τρία από τα πέντε μόνιμα μέλη στου Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο) να στηρίζουν ενεργά, με βόμβες και άλλα μέσα,(βόμβες που αποφέρουν κέρδη εκατομμυρίων ) τη συμμαχία (τον Μάρτιο του 2015 η Σαουδική Αραβία αναλαμβάνει επικεφαλής ενός αραβικού στρατιωτικού συνασπισμού που επιτίθεται στην Υεμένη)

Ως αποτέλεσμα, ανηλεείς βομβαρδισμοί πλήττουν τον άμαχο πληθυσμό εδώ και χρόνια

Πρόκειται για εγκλήματα πολέμου. 

Από την αρχή των επιθέσεων της Σαουδικής Αραβίας, στις 26 Μαρτίου του 2015, ο κόσμος πεθαίνει από τις σφαίρες, τις βόμβες, τον λοιμό και τη χολέρα. 

Πολλοί πεθαίνουν από τον υποσιτισμό και την έλλειψη φαρμάκων. Κυριολεκτικά περισσότεροι πεθαίνουν από αυτά τα αίτια παρά από τις βόμβες

Πρόκειται για την χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή παγκοσμίως 

Και ....δεν έχω ακούσει ΤΙΠΟΤΑ για διαδήλωση διαμαρτυρίας εδώ και χρόνια 

Όταν είμαστε με τον άνθρωπο και κατά του πολέμου ,διαδηλώνουμε κατά της ουαχαμπιτικης Σαουδικής Αραβίας ,κατά των ΗΠΑ ,κατά της Γαλλίας (υπεύθυνη για την καταστροφή της Λιβύης αλλά και του Μάλι )κατά του Ισραήλ (κράτος απαρχαιντ που βομβαρδίζει ατιμώρητα την Συρία ακόμη και σήμερα ),φτιάχνουμε δηλαδή ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχεδόν 113 χιλιάδες κάτοικοι έχουν εκκενώσει το Ντονμπάς με κατεύθυνση τη Ρωσία από τις 18 Φεβρουαρίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να καταλαβετε μερικοί εδω μεσα οτι το ουκρανανικο δεν ειναι Άρης ΠΑΟΚ (Πουτιν-Μπαιντεν) κι οτι οσοι εχουμε φρικαρει με τα δακρυβρεχτα ποστακια σας για τους καημενους τους ουκρανους που τους θυμηθηκατε τωρα που σας τους σερβιρει η Δύση, να σας θυμησω απλα πως απο το '14 με το euromaidan πανω απο 13.000 ρωσοφωνοι Ουκρανοί εχουν πεθανει απο βομβες και πυρά φασιστων ουκρανων, που οπλιζει το χερι της δύσης κι εξισου πολλοι εξαυτων φευγουν προσφυγες στη Ρωσία εδω και 8 χρόνια. Δεν ειδα ομως κανεναν να νοιαζεται και να δακρυζει για αυτους τους ξεριζωμένους και αυτες τις απωλειες ουτε να ανεβαζει βιντεάκια που εγειρουν το "κοινο αισθημα αλληλεγγυης". 

Συνέλθετε γιατι αρκετα μας δειξατε τον ολοκληρωτισμό που κρυβατε μεσα σε 2 χρόνια πανδημιας. Τωρα αρχίστε και τα περι καημενης ατλαντικης συμμαχιας να ξαναμετρηθουμε και να ξερουμε πια τι μας γινεται.

Είμαστε με τους λαούς καταρχάς και όχι με ομάδες 'ειμαι με τον Πούτιν η είμαι με τον Μπάιντεν "

Το Euromaidan ήταν ένα κύμα ναζιστικών διαδηλώσεων οργανωμένων από τη CIA που οι «αριστεροί» δικαιωματιστές χαφιέδες της CIA μας το σέρβιραν σαν «εξέγερση» ενώ ήταν μια ακόμα «πορτοκαλί επανάσταση» της CIA αυτή τη φορά  στην Ουκρανία, το οποίο ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας της 21 Νοεμβρίου 2013 ..οι αληταράδες δικαιωματιστές δεν πρόβαλαν ότι οι μπροστάριδες αποτελούνταν από ναζιστές του δεξιού τομέα με χρηματοδότηση από ΗΠΑ,ΕΕ και ΝΑΤΟ ,γνωστά όλα αυτά τώρα πια ..ακολούθησε πραξικόπημα ..και το 2014 έγινε η σφαγή στην Οδησσό αντιφασιστών από τους ναζιστές ..κανείς δεν τιμωρήθηκε 

Η ρωσική μειονότητα στην ανατολικη Ουκρανία αντιστάθηκε σ'αυτο το καθεστώς και μερικά από τα εδάφη του Ντονμπάς ελέγχονται από δύο ομάδες αυτονομιστών εδώ και 8 χρόνια τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ

Το καθεστώς στην Ουκρανία τους βομβαρδιζει εδώ και 8 χρόνια ..οι νεκροί υπολογίζονται μεταξύ 13.000 και 14.000 

Επίσης τις 2 τελευταίες εβδομαδες ξανάρχισαν οι βομβαρδισμοί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ζητάνε άσυλο ως πρόσφυγες στην Ρωσία ..

Τέλος το γεγονός ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ ειναι το.κυριο σημείο της όλης αντίδρασης της Ρωσίας ..

Οπότε τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα από "ας κρατήσουμε μια απόσταση από ΗΠΑ -Νατο -ρωσια -ΕΕ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24/2/2022

Στο στόχαστρο στρατιωτικών βάσεων. Ακριβώς υπάρχει επίσης ένας βομβαρδισμός κοντά στο Χάρκοβο. Ο βαρύτερος βομβαρδισμός είναι κατά μήκος της πρώτης γραμμής του donbass όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα ουκρανικά στρατεύματα - οι αντάρτες του Donbass τους πολεμούν μόνοι τους εκεί, ενώ οι Ρώσοι - στην υπόλοιπη επικράτεια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πραγματικά παιδιά διαβάζω κάτι ανιστορητες αρλουμπες εδώ μέσα από κάτι περσονες που γράφουν κάτι δακρυβρεχτα σεντόνια "που ο Κάκος Πουτιν επιτέθηκε την Ουκρανία "

ΚΙΧ και ΜΟΥΓΓΑ για τους ρωσοφωνους αντιφασίστες που έκαψαν ζωντανούς οι ναζιστές στην Οδησσό ,ΚΙΧ και ΜΟΥΓΓΑ για τους 13 000 νεκρούς που φάγανε τις ουκρανικές βόμβες εδώ και 8 χρόνια στις αυτόνομες περιοχές ,ΚΙΧ και ΜΟΥΓΓΑ για τους βομβαρδισμούς τις 2 τελευταίες εβδομάδες στις ίδιες περιοχές αναγκάζοντας τους κατοικους να γίνουν προσφυγες ..και άλλα τόσα 

ΕΧΩ ΑΗΔΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΑΛΙ 

σήμερα θυμήθηκαν ορισμένοι να μας πουν πόσο ειρηνιστές είναι, όταν βομβαρδίζεται η Υεμένη, η Παλαιστίνη, το Ιράκ, το Μάλι κλπ μάλλον είναι απασχολημένοι και δεν προλαβαίνουν να κάνουν δήλωση. ή white supremacists είναι που δεν τους νοιάζουν οι ζωές των σκουρόχρωμων σε άλλες ηπείρους (κι ας το παίζουν αντιρατσιστές) ή γιουσουφάκια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ (εξ ου και ξέχασαν να δηλώσουν ειρηνιστές όταν βομβαρδιζόταν το Ντονμπάς)

με κάνετε να ξερνάω και δεν έχω καν φάει ακόμα 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμετακίνητος ο Πούτιν: υποστηρικτές τoυ Вandera χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Μια ομάδα τοξικομανών και νεοναζί έχουν εγκατασταθεί στο Κίεβο! 

25/02/2022

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να απομακρυνθούν από τους «εθνικιστικούς» και «νεοναζιστικούς σχηματισμούς» τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για μια «γενοκτονία» στο Ντονμπάς και για τη χρήση του άμαχου πληθυσμού ως ανθρώπινης ασπίδας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε συγκεκριμένα τις ομάδες « Ουκρανοί νεοναζί ότι χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα..

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι οι μάχες δεν διεξάγονται με τακτικά ουκρανικά στρατεύματα αλλά με «εθνικιστικούς σχηματισμούς» τους οποίους θεώρησε υπεύθυνους «για τη γενοκτονία στο Ντονμπάς και την αιματοχυσία μεταξύ του άμαχου πληθυσμού στις αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, «τα εθνικιστικά στοιχεία που είναι ενσωματωμένα στις τακτικές ουκρανικές μονάδες όχι μόνο τις υποκινούν σε ένοπλη αντίσταση, αλλά παίζουν, στην πραγματικότητα, το ρόλο των σχηματισμών που εμποδίζουν τις αποχωρήσεις». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε επίσης αυτές τις ομάδες ότι κρύβονται «πίσω» από αμάχους, προκειμένου να «προκαλέσουν ανταπόκριση από ρωσικά συστήματα κρούσης» σε κατοικημένες περιοχές και στη συνέχεια να κατηγορήσουν τη Ρωσία ότι προκάλεσε απώλειες αμάχων. Ο Ρώσος πρόεδρος βλέπει σε αυτό ενέργειες παρόμοιες με αυτές των «τρομοκρατών σε όλο τον κόσμο», και περαιτέρω διαβεβαιώνει ότι «όλα αυτά συμβαίνουν μετά από οδηγίες συμβούλων, κυρίως Αμερικανών».

Ως εκ τούτου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνει έκκληση στον ουκρανικό στρατό: «Μην επιτρέψετε στους νεοναζί και τους υποστηρικτές τoυ Вandera να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας, τις γυναίκες σας και τους γονείς σας ως ανθρώπινες ασπίδες». «Φαίνεται ότι θα είναι πιο εύκολο για εμάς να διαπραγματευτούμε μαζί σας παρά με αυτήν την ομάδα τοξικομανών και νεοναζί που έχουν εγκατασταθεί στο Κίεβο και έχουν πάρει όμηρο ολόκληρο τον ουκρανικό λαό», συνεχίζει ο πρόεδρος.

«H Φιλανδία και η Σουηδία θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωπες με πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες αν αποπειραθούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ » δήλωσε η Maria Zakharova, εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ Ρωσίας.

Επέλεξε χειρουργικά χτυπήματα και προσεκτικές τακτικές για να μην υπάρχει υψηλό κόστος σε αμάχους. Ενδεικτικό ότι ρίσκαρε με ελικόπτερα σε χαμηλές πτήσεις σχεδόν μέσα στο Κίεβο. Η διεφθαρμένη εγκάθετη από τη Δύση κυβέρνηση οπερέτα του μίμου στο Κίεβο δεν παραδίδεται και έχει μια ζώνη άμυνας στο Κίεβο από ναζιστικές πολιτοφυλακές γιατί θέλει αιματοχυσία ώστε να φθαρεί ο Πούτιν κατ΄εντολήν των Δυτικών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σερβία δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς

 Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022, 20:37

Η Σερβία δεν προτίθεται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, ανέφερε την Παρασκευή ο πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς, ανακοινώνοντας σε συνέντευξη Τύπου τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που εξέτασε τις εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη και καθόρισε τη στάση της χώρας του.

Στο κείμενο που παρουσίασε ο Βούτσιτς δεν καταδικάζεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στην συγκεκριμένη παράγραφο χρησιμοποιούνται ήπιες εκφράσεις: «Η Δημοκρατία της Σερβίας υποστηρίζει τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητα της Ουκρανίας και θεωρεί πολύ λάθος να διαταράσσεται η εδαφική της ακεραιότητα από τη Ρωσία» αναφέρεται στο κείμενο των συμπερασμάτων.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Βούτσιτς, αν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ρήμα «καταδικάζω» για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο πρόεδρος της Σερβίας αρνήθηκε να το πράξει και παρέπεμψε στο περιεχόμενο του κειμένου που εξέδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Ένα από τα συμπεράσματα είναι επίσης ότι «η Σερβία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα κάθε χώρας και πιστεύει ότι η αλλαγή συνόρων μπορεί να γίνει μόνο σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνα: Έπρεπε να έχουν απαντηθεί οι ρωσικές ανησυχίες για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

 Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022, 22:39

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι, δήλωσε την Παρασκευή σε υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι το Πεκίνο σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, όμως οι ανησυχίες της Ρωσίας για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά θα έπρεπε να απαντηθούν καταλλήλως. 

Ο Ουάνγκ ανέφερε ότι η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία δεν είναι κάτι που επιθυμούσε η Κίνα. Ιστορικά όμως, το Πεκίνο εξέφραζε πάντα τις διαφωνίες του στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά στην εφαρμογή κυρώσεων.

Ο Κινέζος υπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις σε χωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες που εμε την υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έναν σύμβουλο του Γάλλου προέδρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επεισόδιο ανάμεσα σε Λαβρόφ και δημοσιογράφο του CNN - «Μολύνθηκε από αγένεια»

Κατά τη συνέντευξη Τύπου το πρωί του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών για την κατάσταση στην Ουκρανία

25.2.2022 | 22:08

Ένταση προκλήθηκε σήμερα μεταξύ του Σεργκέι Λαβρόφ και ενός δημοσιογράφου - ανταποκριτή του CNN, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών για την κατάσταση στην Ουκρανία, εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο ανταποκριτής στην Ουκρανία, Μάθιου Τσανς επιχείρησε προκλητικά να απευθύνει ερώτηση στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών χωρίς να είναι η σειρά του.

«Είναι αγενής, δουλεύει στην Ουκρανία τώρα. Έχει μολυνθεί από αγένεια» ακούγεται να λέει ο Σεργκέι Λαβρόφ, συνεχίζοντας λέει, το λόγο έχει ο κινέζικος τύπος, πάει πολύ μετά το BBC το CNN.

«Είμαι στο Κίεβο και δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις. Θα ήθελα να ξέρω ποιο είναι το σχέδιο σας», επέμεινε ο δημοσιογράφος του CNN,. Πιμένοντας προκλητικά και παίρνοντας αυθαίρετα το λόγο που δόθηκε σε άλλον. Αμέσως μετά ο Λαβρόφ φανερά εκνευρισμένος του είπε: «Μάθιου σώπασε. Δεν σου δόθηκε ο λόγος. Αν είσαι στην Ουκρανία και ξέχασες τους τρόπους σου δεν μας αφορά».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι νομίζουν ότι οι ναζιστές  στην Ουκρανία έχουν ένα κόμμα το οποίο είναι αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής

Δυστυχώς στην Ουκρανία οι ναζί δεν είναι ένα κόμμα. Με ψηφισμένο νόμο στο ουκρανικό κοινοβούλιο το 2015, οι ναζί αποτελούν συστατικό μέρος του στρατού (και όχι παραστρατιωτικές μονάδες που προπαγανδίζουν εδώ κάποιοι), και συστατικό μέρος σε όλα τα κόμματα και τις Δημόσιες υπηρεσίες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το λέω με πόνο ψυχής γιατί είναι πασίγνωστο πως είχα παλέψει χρόνια πολλά, ως απλός αγωνιστής της βάσης του ΚΚΕ, ποτέ στα γραφεία, με τις φράξιες, τις ίντριγκες ή τους αρριβίστες του- πάντα μέσα στο εργατολαϊκό και αντιβασικό κίνημα, με ασύγκριτα περισσότερο προσωπικό κόστος από τη συντριπτική πλειοψηφία συνομήλικων ή μικρότερών μου νυν ρεμπεσκέδων της καθοδήγησής του...

#Ησημερινή ηγεσία του ΚΚΕ καθοδηγείται πια από τα ίδια κέντρα μυστικών υπηρεσιων που καθοδηγείται από χρόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ... 

#Πέταξε πια τις μάσκες! 

#Μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και CIA, 

#Κόντρα στην γραμμή των #ΚΚΡωσίας, #ΚΚΛευκορωσίας, #ΚΚΚούβας, #ΚΚΣυρίας!

#Ξετσίπωτα κόντρα στην στάση ζωής και όλων των

#ένοπλα αντιστεκόμενων στους ναζί του ΝΑΤΟ ΗΡΩΙΚΏΝ #Κομμουνιστών της ίδιας της #Ουκρανίας-αντιστεκόμενων στην πρώτη γραμμή, με εκατοντάδες δολοφονημένους συντρόφους τους από τους νατοϊκούς!!! 

ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ...

Ξεκάθαρη στήριξη στο ΝΑΤΟ και την πολιτική του στην Ουκρανία αποτελεί η σημερινή 

#συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ρωσική πρεσβεία που διοργανώνουν το #ΚΚΕ και ο #ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας ΔΙΕΘΝΩΣ ο μήνυμα ότι ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ το καθεστώς νατοϊκής συγκυβέρνησης ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, καθώς και ότι αντιτίθενται στην αναγνώριση των λαογέννητων-με σκληρό αγώνα των λαών τους- Λαϊκών Δημοκρατιών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ από την Ρωσία και στις ενέργειες της Ρωσίας για υπεράσπισή τους και αποτροπή περικύκλωσής της από πυρηνικά και βάσεις του ΝΑΤΟ!!! 

Με αυτή την συγκέντρωση στηρίζουν ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ τους φασίστες του Κίεβου και τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς , κρατώντας ΔΗΘΕΝ "ίσες αποστάσεις", ξέροντας πως 

#αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν ευνοείται η φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου που εδώ και οκτώ χρόνια έχει υπό διωγμό και γενοκτονία τους ρωσόφωνους πληθυσμούς μα και τους κομμουνιστές της Ουκρανίας. 

Και το πιο ξετσίπωτο, για τα μάτια, αναγγέλουν τα σούργελα της νατοϊκής και κορωνοφασιστικής αριστεράς πορεία μετά προς την αμερικανική πρεσβεία ...για ξεκάρφωμα!!!!!!

-Πιο χαμηλά δεν γίνεται από την κορωνοφασιστική ηγεσία του ΚΚΕ.

#Καθόλου τυχαία η στήριξη και του εκπορευομενου από τα ίδια επιτελεία των ελίτ κορωνοφασισμού της "Μεγάλης Επανεκκίνησης" των εμπόρων και φονιάδων των λαών, ενώ πάλι κι εδώ, το μαζικότατο και πραγματικά αντισυστημικό ΚΚΡωσίας, τον καταγγέλλει δριμύτατα, με πλήρη επιστημονική και πολιτική τεκμηρίωση την οποια αποσιωπά ύπουλα η ηγεσία του ΚΚΕ από την κομματική της βάση...

Μαζί λοιπόν η προδοτική αυτή ηγεσία του ΚΚΕ με τους δοσίλογους μνημονιακούς και νατοϊκούς πράκτορες του ΣΥΡΙΖΑ και των παρατρεχάμενων ΚΙΝΑΛ κ.α, που με νύχια και δόντια στηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους σχεδιασμούς της παγκόσμιας φασιστοελίτ!...

Υ.Γ Τρέμουν μπροστά στην νίκη της Ρωσίας που βάζει τέλος στους Αμερικανονατοικούς σχεδιασμούς για περικύκλωση και υποταγή της Ρωσίας στην παγκόσμια φασιστική ελίτ. 

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αριστερός και δεξιός οπορτουνισμός παντα αλληλοσυμπληρώνονται δηλαδη βοηθάνε να περνάει η αστική και ιμπεριαλιστική πολιτική στις μάζες.

Παράδειγμα:

"Όχι στους αμερικάνικους Πέρσινγκ και Κρούζ" στην Ευρώπη υποστήριζε το ΚΚΕ το 1981, 

.."οχι στους Πέρσινγκ και Κρουζ αλλά και στους Σοβιετικους SS20" υποστήριζε ο χώρος του δεξιού οπορτουνισμού (ΕΑΡ, ΚΚΕ εσ. κλπ)

΄Κατάργηση του ΝΑΤΟ έλεγε το ΚΚΕ, κατάργηση ΝΑΤΟ και συμφώνου της Βαρσοβίας ο χώρος του οπορτουνισμού..

Τι λέει σημερα η ηγεσια του ΚΚΕ?

Διαδήλωσε απόψε στην πρεσβεία της Ρωσίας και των ΗΠΑ..

Στην πράξη τι κάνει?, σπέρνει αυταπάτες και αμφιβολίες στις λαϊκές δυνάμεις, ώστε να μην γίνει δυνατή η συγκρότηση Κινήματος εναντια στον αμερικανο-ΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό, υπεύθυνο για ότι συμβαίνει σήμερα σε όλη τη γη και στην Ουκρανία!!..

Δεν ειναι μόνο οπορτουνιστες αγαπητοί φίλοι και συντροφοι... 

Απόψε το τερμάτισαν και πήραν ξεκάθαρη θέση...

Σχολιο.- Είναι ευρωτοτσολιαδες. Η πολεμική που κάνουν στον Πούτιν είναι ακριβώς τέτοια. Υπάρχει και μια άλλη κριτική. Αυτή που διάβασα από το ΚΚ Γιουγκοσλαβίας.  Ανάδειξη της ασυνέπειας του Πούτιν στον αντινατοικο αντιευρωατλαντικο αγώνα και προσπάθεια να ξεκαθαρίζετε στις μάζες με την δύναμη της πράξης ότι η πιο συνεπής η πιο αποφασιστική δύναμη αυτού του αγώνα είναι κομμουνιστές. Στόχος η κατάκτηση της ηγεμονίας στον αγώνα ενάντια στον ευρωατλαντισμο από την έκβαση του οποίου θα κριθεί το ζήτημα των κοινωνικών επαναστάσεων του 21ου αιώνα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μπούρδες του υποναύαρχου Φενέκου...

Αυτός ο υποναύαρχος Φενέκος που μίλαγε το απόγευμα στο ALFHA TV λέει μπούρδες και δεν μπορεί να κρύψει την... Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή του "εκπαίδευση".

Προτείνει να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για να νομιμοποιήσει  όλες τις κυρώσεις, που επέβαλε η Δύση, στην Ρωσία, παρανόμως.

Μόνο, που κε Φενέκο μου, όπως αδιαμφισβήτητα γνωρίζετε, εκεί υπάρχει το βέτο! Και τώρα είναι η σειρά της Ρωσίας να το χρησιμοποιήσει! Μην ψάχνετε νομιμοφάνειες! Παράνομοι είστε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλαμάτα: Αυτή είναι η γυναίκα που πέθανε από στεναχώρια γιατί της πήρανε το σπίτι...

Τρεις μέρες μετά τη μέρα που τής πήραν το σπίτι, στην Καλαμάτα, επειδή χρωστούσε, η 70χρονη κυρία Καίτη έφυγε από τη ζωή. 

«H μητέρα μου εργαζόταν και όσο εργαζόταν δεν χρώσταγε ένα σεντ. Δεν χρώσταγε σε κανέναν, όλοι την αγαπούσαν, όλους τους βοηθούσε και έβαλε και δικά της χρήματα. Πήρε ένα δάνειο στεγαστικό, της το δώσανε ευχαρίστως με ανοιχτές τις πόρτες, κάπου 80 – 90 χιλιάρικα για να πάρει ένα σπιτάκι 77 τ.μ. ένα σπιτάκι, στεγαστικό», αποκαλύπτει ο γιος της άτυχης ηλικιωμένης.

Η 70χρονη επί 15 χρόνια, δούλευε ένα περίπτερο στην Καλαμάτα που νοίκιαζε. Ήξερε πόσα έβγαζε κι είχε κι ένα κομπόδεμα στην άκρη. Τίποτα όμως, δεν έγινε, όπως τα υπολόγισε.

H 70χρονη κυρία Καίτη «έφυγε» προδομένη από την καρδιά της, όταν έχασε σε πλειστηριασμό το μικρό διαμέρισμα που είχε πάρει με δάνειο όσο δούλευε

«Έφτασε η στιγμή όμως, κάποια στιγμή, που έχασε το περίπτερο, διότι το νοίκιαζε το περίπτερο η μητέρα μου, πέθαναν οι ιδιοκτήτες και οι άδειες χαθήκαν. Το δάνειο, αφού το έχασε το περίπτερο, τι να πλήρωνε μετά; Δεν είχε λεφτά. Δεν μπορούσε μετά να αποπληρώσει και τις δόσεις, στεναχωρήθηκε, η τράπεζα έκανε ηλεκτρονικά τον πλειστηριασμό, την παρενοχλούσε, «θα σας βγάλουμε βιαίως» η τράπεζα ανένδοτη, πουθενά. Της κάνανε ψυχολογικό πόλεμο», δηλώνει ο γιος της 70χρονης στην εκπομπή του MEGA LIVE NEWS.

Τους τελευταίους 6 μήνες η 70χρονη ζούσε μ’ ένα επίδομα 347 ευρώ και με αυτά τα χρήματα τώρα, έπρεπε να βρει ένα άλλο σπίτι να νοικιάσει για να ζήσει.

«Αντί λοιπόν η τράπεζα να δεχτεί μια παράταση, το δέχτηκε ότι το έχασε, εντάξει το έχασε, δηλαδή τόσο αναίσθητοι; Δεν δεχτήκανε, «να σας πληρώσουμε εμείς» λέω, δεν δεχτήκανε. Δεν είναι υποχρεωμένοι μου είπανε. Δεν βρίσκαμε και σπίτι, δεν ήμασταν και… 347 ευρώ το τελευταίο εξάμηνο πήρε η μητέρα μου, γιατί της έβγαλα εγώ τα χαρτιά, ανασφάλιστων υπερηλίκων σύνταξη , επίδομα, αυτό, 347 ευρώ. Τι να πληρώσει δηλαδή; Ποιο ενοίκιο να βρει; Ποιο ρεύμα να πληρώσει;», επισημαίνει ο γιος της ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με τον γιο της, το «χτύπημα» της μοίρας ήταν πολύ δυνατό για να το αντέξει. Όταν η πόρτα του σπιτιού που είχε αγοράσει με το δάνειο, έκλεισε πίσω της, η 70χρονη, λύγισε…

Τρεις μέρες μετά, «έσβησε» στο νοσοκομείο.

Ξεσπά ο γιος της 70χρονης που έχασε το σπίτι της: «Ήταν εξευτελιστικό, πέθανε μέσα σε τρεις ημέρες»

Είδε τον κόπο της να χάνεται και δεν άντεξε, πέθανε ύστερα μεγάλη δόση θλίψης. Βουβός είναι ο πόνος ο οποίος έχει κυριεύσει τον γιο της 70χρονης Καίτης η οποία πέθανε αφότου έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό.

Ο Χρήστος Γιόκαλας, ο γιος της άτυχης ηλικιωμένης που «έφυγε» προδομένη από την καρδιά της, όταν έχασε σε πλειστηριασμό το μικρό διαμέρισμα που είχε πάρει με δάνειο όσο δούλευε, ξεσπά για την πίεση που δεχόταν από την τράπεζα η μητέρα του.

Η 70χρονη Καίτη δεν άντεξε τη ψυχική ταλαιπωρία που υπέστη, όπως υποστηρίζει ο γιος της.

«Ήταν ένας εξευτελισμός, πραγματικά. Της έλεγαν στο τηλέφωνο ”θα σε βγάλουμε με τη βία από το σπίτι” και η μητέρα μου δεν το άντεξε όλο αυτό. Αρρώστησε από τη στεναχώρια της και μέσα σε τρεις ημέρες πέθανε. Αύριο θα γίνει η κηδεία της και τρέχω για τις διαδικασίες. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τη δικαστική επιμελήτρια, η οποία μου ζητούσε να της δώσω τα κλειδιά του σπιτιού. Ας πάρουν τα κλειδιά από το μνήμα της μητέρας μου» λέει ξεσπώντας ο γιος της άτυχης ηλικιωμένης.

Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε σοκ ύστερα από αυτή την είδηση και επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες στη σκληρή πολιτική των τραπεζών οι οποίες δεν υποχωρούν σε κανένα συμβιβασμό, όπως καταγγέλλουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ! 10.000 Τσετσένους “εκτελεστές” στέλνει επειγόντως ο Πούτιν στο Κίεβο...

Στο Γκρόζνι, 10.000 Τσετσένοι στρατιωτικοί ετοιμάζονται να σταλούν στην Ουκρανία για να λάβουν μέρος σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.  

«Δράττοντας αυτήν την ευκαιρία, θέλω να δώσω συμβουλές στον σημερινό πρόεδρο Ζελένσκι, μέχρι να γίνει πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας: ώστε να καλέσει τον πρόεδρό μας, τον Ανώτατο Διοικητή Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν το συντομότερο δυνατό και να ζητήσει συγγνώμη. Τα πιο καυτά σημεία στην Ουκρανία θα καταληφθούν από Τσετσένους μαχητές, μαχητές που υπηρετούν στο μονοπάτι του Αχμάτ-Χάντζι Καντίροφ», τόνισε ο επικεφαλής της Τσετσενίας.

Βίντεο και ειδήσεις σε κοινωνικά δίκτυα, αναφέρουν την μετακίνηση των εμπειρότατων Τσετσένων κομάντος των μονάδων «Αχμέντ Καντίροφ» υπό τον ηγέτης τους Ραμαζάν Καντίροφ να είναι καθ' οδόν προς το Κίεβο.

Πρόκειται για το 141ο Ειδικό Μηχανοκίνητο Σύνταγμα, γνωστό ως «Βορράς», ( πήρε το όνομά του από τον πατέρα του Ραμζάν Καντίροφ, Αχμέντ Καντίροφ), να μεταβαίνει στην ουκρανική πρωτεύουσα με ειδική αποστολή.

Οι πληροφορίες από κοινωνικά δίκτυα μιλούν για μεταφορά επίλεκτων μονάδων φιλορώσων σκληροτράχηλων (και ψυχρών εκτελεστών) Τσετσένων κομάντος του γνωστού Καντίρωφ (φιλορώσος κυβερνήτης στην Τσετσενία), με τρομερά έμπειρους σε αστικές μάχες άνδρες του.

Κύριο καθήκον των Τσετσένων είναι να εξουδετερώσουν μέλη όλων των βαθμίδων του αποκαλούμενου Δεξιού Τομέα, να φρουρούν κρίσιμες υποδομές, ενώ θα κτυπήσουν σε πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους.

Το πιο επικίνδυνο είναι ότι η παρουσία αυτών των σκληροτράχηλων ανδρών θα ήταν “να πάρουν τα "σκάλπ", πολλών επιλεγμένων ανθρώπινων στόχων του ναζιστικού ουκρανικού καθεστώτος, δεδομένης της τεράστιας εμπειρίας των Τσετσένων, σε παρόμοιες επιχειρήσεις στην Συρία, κατά αξιωματούχων του ισλαμοφασιστικού στρατού.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν “φήμες για χρήση στρατευμάτων της Τσετσενίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο, και αυτό μπορεί να είναι ψυχολογική επιχείρηση. Οι κάτοικοι του Κιέβου είναι στα άκρα, οι φήμες αγχώνουν τον κόσμο”, αναφέρει κοινωνική ιστοσελίδα.

Την ίδια στιγμή έχουμε εθελοντές και από άλλες χώρες στο πρότυπο της περιόδου 2014, και αυτό είναι πολύ σοβαρό για την περιοχή.

Ο Ζελένσκυ έχει μετατραπεί σε Σαακασβίλι και μιλά για ουδετερότητα της Ουκρανίας

Σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό Sergey Ischenko, “όλα φαίνονται τόσο απελπιστικά για τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky που έχει αρχίσει να κυματίζει ήδη λευκή σημαία, ζητώντας το έλεος της Μόσχας.

Πώς αλλιώς να θεωρηθεί η δήλωσή του ότι συμφωνεί τώρα να συζητήσει ένα ουδέτερο καθεστώς για την χώρα του;

Συγκεκριμένα, ο Ζελένσκι είπε: «Δεν φοβόμαστε τη Ρωσία, δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε με τη Ρωσία, δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για τα πάντα, για εγγυήσεις ασφάλειας για το κράτος μας, δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για ουδέτερο καθεστώς».

Αν το είχε πει πριν από έναν ή δύο μήνες, όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε πρόταση στη Δύση να μιλήσει για ρωσικές εγγυήσεις ασφαλείας, είναι πολύ πιθανό να μην είχε ξεκινήσει τίποτα σε αυτά τα μέρη. Λοιπόν, τώρα, όταν η έκβαση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία γίνει ξεκάθαρη ακόμη και σε ένα παιδί, και δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής, τότε τι ακολουθήσει;

Από την αρχή της εισβολής, ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η κατοχή μιας γειτονικής χώρας δεν ήταν ο πολιτικός του στόχος.

Ως εκ τούτου, έχοντας “σταθεροποιήσει” ( κατά την ρωσική έννοια) την κατάσταση εκεί με τη δύναμη των όπλων, τα ρωσικά στρατεύματά θα αποχωρήσουν σύντομα.

Και τι θα γίνει τότε στην Ουκρανία; Μέχρι στιγμής, ο Πούτιν έχει μιλήσει για αυτό με τους πιο γενικούς όρους: αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστοποίηση.

Με το πρώτο, όλα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Όλα τα βαρέα όπλα εκεί θα καταστραφούν ή θα κατασχεθούν, κάτι που παρεμπιπτόντως, πραγματοποιείται με επιτυχία και σήμερα.

Το πιο δύσκολο είναι η αποναζιστοποίηση. Προσέξατε πώς ο Πούτιν, στην πρώτη ομιλία του για την έναρξη της επιχείρησης, είπε ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στις θηριωδίες και τις σφαγές κατά αμάχων στην Ουκρανία είναι γνωστοί σε εμάς με το όνομά τους και θα υποστούν τιμωρία;

Δηλαδή, όπως καταλαβαίνω, μετά το τέλος των μαχών, σύμφωνα με τις λίστες που έχουν συνταχθεί εκ των προτέρων, αυτά τα άτομα θα συλληφθούν γρήγορα από την FSB και θα σταλούν στο Lefortovo και στο Matrosskaya Tishina.

Περιμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Ωστόσο, μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για τους πιο απεχθείς και άγριους τύπους, που δεν είναι τόσοι πολλοί στο Κίεβο.

Τι γίνεται όμως με τις εκατοντάδες χιλιάδες ή τα εκατομμύρια των Ουκρανών που συμπονούν τους ναζιστές και είναι προφανώς εχθρικοί προς τη Ρωσία, ή έστω μοιράζονται κρυφά νεοναζιστικές απόψεις;

Φαίνεται ότι σε ό,τι αφορά ειδική επιχείρηση, που έχει σχεδιαστεί εκ των προτέρων λεπτομερώς.

Ο ρωσικός στρατός θα διασκορπιστεί σε «χειμερινές συνοικίες», και μόνο όταν η εξουσία στο Κίεβο μεταφερθεί σε αξιόπιστα και συμμαχικά χέρια, με άλλα λόγια, όταν η Ουκρανία (ή ένα μεγάλο μέρος της) θα μετατραπεί σε μια μεγάλη Νέα Ρωσία, μόνο τότε θα ηρεμήσουν όλα.

Φαίνεται ότι μπορούν ήδη να φανούν πολύ προσεγγιστικά τα πολιτικά περιγράμματα αυτής της “Νέας Ρωσίας”. Αν ναι, τότε ο επόμενος ηγετης της Ουκρανίας θα είναι ο άλλοτε πολύ διάσημος και σήμερα μισοξεχασμένος φιλορώσος Ουκρανός πολιτικός Oleg Tsarev”, καταλήγει μεταξύ άλλων ο ίδιος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΤΡΟΠΗ! ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ του (υγειονομικού απεργού πείνας) Λάμπρου Τσάπαλη...

Απίστευτο! Βίαιη προσαγωγή ξημερώματα Παρασκευής του απεργού πείνας Λάμπρου Τσάπαλη, επειδή... είναι στον αγώνα κατά της αναστολής εργασίας των Υγειονομικών. 

Ο Λάμπρος Τσάπαλης έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τον δικό του αγώνα κατά της αναστολής εργασίας των Υγειονομικών, κάτι το οποίο φαίνεται ότι… ενοχλεί.

Ο ίδιος προχώρησε σε απεργία πείνας στο πρώτο διάστημα του κορονοϊού για τα ελλιπή μέσα προστασίας που παρείχε το πρώτο διάστημα το κράτος στους εργαζόμενους. Μάλιστα, το καλοκαίρι ξεκίνησε πεζός από την Λάρισα με προορισμό την Αθήνα, με τις δυνάμεις του εν τέλει να τον εγκαταλείπουν.

Σήμερα (25/2) τα ξημερώματα λοιπόν, συνελήφθη έξω από το Υπουργείο Υγείας! Ο λόγος; Ουσιαστικά κανείς. Τυπικά λόγω… απείθειας, κάτι που φυσικά δεν επιβεβαιώνεται από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι κάνουν λόγο για βίαιη προσαγωγή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κανείς δεν έδιωξε τους κατοίκους της Ουκρανίας, από την... χώρα τους. Κανείς δεν τους έκανε πρόσφυγες!

Όσοι φεύγουν, φεύγουν, προσωρινά, για ν΄ αποφύγουν τις εμπόλεμες ζώνες και μπορούν να ξαναγυρίσουν. Πολλοί δεν περνούν καν τα σύνορα, αλλά μεταφέρονται σε χωριά.

Άλλοι, όμως, φεύγουν, για να σωθούν, από τα δικαστήρια που τους περιμένουν, για την συνεργασία τους με το φασιστικό καθεστώς και τους ξένους χρηματοδότες τους.

Και άλλοι φεύγουν, υπό το καθεστώς των προσφύγων, προκειμένου να γίνουν δεκτοί, σε Ευρωπαϊκές χώρες, για να γλυτώσουν απ΄ την φτώχεια!

ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι, από τα 44 εκατομμύρια παραμένουν στις εστίες τους.

Γέμισε η χώρα μας αχυρανθρώπους!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ για «Euroferry Olympia»: «Οι οδηγοί θα μπορούσαν να κοιμηθούν στις καρέκλες!»

Η απάντηση του διευθυντή του γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη στους εκπροσώπους ναυτεργατικών σωματείων που τον επισκέφτηκαν λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο πλοίο «Euroferry Olympia» προκαλεί σοκ! 

«Οι οδηγοί παρά το πρόβλημα με την καθαριότητα στις καμπίνες, θα μπορούσαν να κοιμηθούν στις αεροπορικές καρέκλες και στα σαλόνια» φέρεται να τους απάντησε ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας κ. Κ. Βιδάλης, όπως προκύπτει από κοινή ανακοίνωση των Πανελληνίων Ενώσεων Μηχανικών, Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Στέφενσων» και μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού.

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις του διευθυντή του γραφείου του κ. Πλακιωτάκη, τα τρία ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωση τους: «Ο Διευθυντής αποδέχτηκε τις παρατηρήσεις που έχουν καταγραφεί στους εκτεταμένους ελέγχους στο πλοίο από την Επιθεώρηση του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας (15/10/2021 και 16/02/2022), δηλώντας προκλητικά όπως ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας GRIMALDI, ότι «υπήρχαν παρανομίες, υπεύθυνος είναι ο πλοίαρχος του πλοίου και στα ερωτήματα σας θα απαντήσει ο εισαγγελέας»!!!, «οι οδηγοί παρά το πρόβλημα με την καθαριότητα στις καμπίνες, θα μπορούσαν να κοιμηθούν στις αεροπορικές καρέκλες και στα σαλόνια»!!!, «οι κανονισμοί για τις συνθέσεις των πλοίων καθορίζονται και από την Ε.Ε».

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δρομολογείται από την κυβέρνηση της ΝΔ όπως και τις προηγούμενες και το υπουργείο Ναυτιλίας, τις εγκληματικές ευθύνες της εταιρείας να τις επωμιστούν οι ναυτεργάτες και να μείνουν στο απυρόβλητο οι εφοπλιστές».

Στην ίδια ανακοίνωση οι διοικήσεις των ΠΕΜΕΝ, «Στέφενσων» και ναυτομαγείρων θέτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Ποια είναι η πραγματική αιτία της πυρκαγιάς.

2. Αν λειτούργησαν τα μέσα πυρόσβεσης

3. Αν εφαρμόστηκε η στεγανή υποδιαίρεση στα γκαράζ του πλοίου

4. Πως αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά με την εκδήλωση της.

5. Ποιο είναι το ιστορικό των ελέγχων του πλοίου.

6. Πώς δικαιολογείται η μεταφορά των 239 επιβατών, των 42 οχημάτων, 153 φορτηγών, σε συνδυασμό με την μειωμένη οργανική σύνθεση των 51 μελών του πλοίου.

Στη συνάντηση με το διευθυντή του υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη ανέδειξαν ότι παρόμοιες ήταν οι συνθήκες στη πυρκαγιά του «NORMAN ATLANTIC», με αντίστοιχα τραγικά αποτελέσματα, «θύματα στο βωμό της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανατριχιάζει την Δύση, όταν ακούει, από τον Πούτιν την λέξη "αποναζιστικοποίηση" της Ουκρανίας!

Καμία Γερμανία, καμία Αγγλία, κανένα ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ξεπλύνει το φασιστικό της παρελθόν, ξαναγράφοντας την... Ιστορία.

Όλοι αυτοί που χρηματοδότησαν τον Χίτλερ, όλοι αυτοί, που χρηματοδότησαν τις φασιστικές "πολύχρωμες" επαναστάσεις ανά τον κόσμο, όλοι αυτοί, που βομβάρδισαν, ανά τον κόσμο, αθώους πολίτες, για πλάκα, μόνο και μόνο για να τους κατακλέψουν και να τους ελέγξουν, είναι έκθετοι για τα εγκλήματα τους, στην κοινή γνώμη.

Με ντοκουμέντα!

Δεν δικαιούνται ν΄αποκαλούν "τρελό" οποιονδήποτε μάχεται, για να θωρακίσει την χώρα του, βάσει ακόμα και των ίδιων των νόμων του Διεθνούς Δικαίου, που ΑΥΤΟΙ συνέταξαν, όταν τον πραγματικό τρελό φασίστα Χίτλερ, τον χάιδεψαν, του πρόσφεραν πρώτες ύλες, για να εξοπλιστεί και  χρήμα, όπως έκαναν και κάνουν ακόμα με το φασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας. Του πρόσφεραν την μισή Τσεχοσλοβακία, για να μπορεί να επιτεθεί στην Πολωνία και μετά, στην "κομμουνιστική" ΕΣΣΔ, αλλά και στις χώρες τους. Αυτοί είναι οι πραγματικοί τρελοί, που παρασέρνουν στον φασισμό τους, ανενημέρωτους, ιστορικά, πολίτες των χωρών τους, αποχαυνωμένους στις τηλεοράσεις τους, για μην μαθευτούν ποτέ οι πρακτικές τους, στους νεότερους.

Ανέσυρα μία φωτογραφία, από τα τεκταινόμενα, στην διάρκεια του πραξικοπήματος του αποκαλούμενου "Μεϊντάν", στην Ουκρανία, που εντάχθηκε στις 100 καλύτερες του 2014.

Τραβήχτηκε, από τον δημοσιογράφο Μαξίμ Σέρμπιν και είχε τον τίτλο "Αυτοί στέκονταν όρθιοι".

Τους πέταγαν αυγά, πακέτα με αλεύρι, γάλατα και πέτρες. Το πλήθος των φασιστών, από γύρω, φώναζε να εξοντωθούν. Να γονατίσουν. Να βγάλουν την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου, που υποδηλώνει την νίκη της ΕΣΣΔ, κατά του φασισμού. Δεν έκαναν τίποτα απ΄αυτά.

Ήταν 300 ρωσόφωνοι, Κοζάκοι.

Στη συνέχεια, άοπλοι, μεταφέρθηκαν με ένα ΡΕΟ, στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, όπου τους κατέγραψαν, πήραν μαρτυρίες και δακτυλικά αποτυπώματα. Μετά τους άφησαν ελεύθερους.

Βγαίνοντας, συνάντησαν τα φασιστοειδή, οπλισμένα με ρόπαλα, τσεκούρια, μαχαίρια, κροτίδες και γουόκι-τόκι, μέσω των οποίων έπαιρναν εντολές... Και άρχισε η επίθεση, εναντίον τους. Εξι ώρες αργότερα αυτοί οι "ΕΙΡΗΝΙΚΟΙ διαδηλωτές", τους έβαλαν φωτιά.. Όλοι με εγκαύματα διαφόρων βαθμών με τρυπημένα κεφάλια και μαχαιριές.

Το  πρώτο αίμα, πριν από την έναρξη μιας μεγάλης σφαγής, με 47 καμένους ζωντανούς ανθρώπους στο Μέγαρο των Συνδικάτων της Οδησσού, που τόσο «εμπνέει» τη χούντα του Κιέβου σήμερα. Που τόσο  ανατριχιάζει την Δύση, όταν ακούει, από τον Πούτιν την λέξη "αποναζιστικοποίηση" της Ουκρανίας!

Αν ο ναζισμός θεωρείται "αναφαίρετο δικαίωμα" των ανθρώπων, που με "νόμιμες εκλογές" μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται, ως "ανεξάρτητο κράτος", κάτι πάει πολύ στραβά!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία...

Συστημικά ΜΜΕ, κόμματα και θεσμοί υποκρίθηκαν πως έπεσαν από τα σύννεφα με την... επίσημη αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ από τη Ρωσική Ομοσπονδία, μετά από σχετικό διάταγμα του προέδρου της, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η πραγματικότητα είναι πως οι εν λόγω Λαϊκές Δημοκρατίες τελούσαν υπό καθεστώς ντε φάκτο αναγνώρισης από τη Ρωσία από την αρχή της ανακήρυξης της αυτονομίας τους από ναζιστικό φίδι που εκκολάφθηκε στο Κίεβο. Η αυτονόμησή τους ήταν αποτέλεσμα μαζικών διαδηλώσεων από τους ρωσόφωνους πληθυσμούς των επαρχιών αυτών, οι οποίες ήρθαν ως απάντηση στο ευρωνατοϊκό πραξικόπημα και σήμερα πολύ βολικά έχουν ξεχαστεί.

Η ντε γιούρε αναγνώριση ήταν απλώς μια κίνηση πυγμής από τη ρωσική πλευρά, η οποία δείχνει ότι δεν φοβάται τον ευρωνατοϊκό κλοιό στα δυτικά της σύνορα και είναι έτοιμη να συγκρουστεί με αυτόν όπως και όποτε χρειαστεί, εφόσον απειληθεί. Την κίνηση αυτή ακολούθησε, σήμερα το πρωί, μια μαζική κινητοποίηση του ρωσικού στρατού απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις του ουκρανικού καθεστώτος, που στόχο έχουν τον αφοπλισμο μιας επικίνδυνης, τυχοδιωκτικής εξουσίας, η οποία λειτουργεί ως εμπροσθοφυλακή κι αιχμή του δόρατος των ΝΑΤΟϊκών πιέσεων απέναντι στη ρωσική εθνική κυριαρχία.

Είναι κωμικοτραγική η συζήτηση περί σύγκρουσης ιμπεριαλισμών, αφού η Ρωσία, μια μέση δύναμη οικονομικά, είναι σε αυτήν την περίπτωση μόνη της, δίπλα στα σύνορά της, απέναντι σε μια λυκοσυμμαχία αρπακτικών από την άλλη άκρη της ηπείρου και του ωκεανού, που έχουν λεηλατήσει κυριολεκτικά όλον τον πλανήτη και δεν άντεξαν να αφήσουν ούτε την Ουκρανία χωρίς να εγκαθιδρύσουν το δικό τους καθεστώς-μαριονέτα.

Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των εθνοτικών και γλωσσικών μειονοτήτων του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ και της Κριμαίας για επιβίωση απέναντι στους μισαλλόδοξους υπερεθνικιστές και μισθοφόρους που διοικούν την υπόλοιπη Ουκρανία από το 2014. Στηρίζουμε τον αγώνα της Ρωσίας για κυριαρχία και αυτονομία απέναντι στο δυτικό μπλοκ των ιμπεριαλιστών και των δήμιων των λαών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΕΙ η μεγαβατώρα! Ηλεκτροσόκ στο ρεύμα με αύξηση 34% από σήμερα...

Δύσκολη η κατάσταση για τους επόμενους μήνες για τις τιμές τόσο του ηλεκτρικού ρεύματος όσο και του φυσικού αερίου 

Η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία ανεβάζει στα ύψη την τιμή στην ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Που και πριν την επέμβαση ήταν σε διαρκή αύξηση της τιμής.

Συγκεκριμένα μεγάλη άνοδος των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφεται στην προημερήσια αγορά για σήμερα Παρασκευή, σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου που ακολούθησε.

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο ελληνικό Χρηματιστήριο για αύριο διαμορφώνεται στα 235,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα και είναι αυξημένη κατά 34% σε σχέση με τη σημερινή τιμή, δεν αποτελεί ωστόσο ρεκόρ καθώς τους προηγούμενους μήνες είχε διαμορφωθεί και σε υψηλότερα επίπεδα. Αντίστοιχα η τιμή του φυσικού αερίου στην πλατφόρμα TTF της Ολλανδίας διαμορφώνεται  στα 120,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αυξημένη κατά 36,1%.

Η αύξηση της τιμής για το ρεύμα οφείλεται και στην μεγάλη μείωση (σχεδόν 50%) της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές που αναμένεται αύριο, σε σχέση με την σημερινή ημέρα, καθώς το κενό καλύπτεται από τις ακριβότερες μονάδες φυσικού αερίου.

Τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου – Δύσκολη η κατάσταση για τους επόμενους μήνες

Το γεγονός ότι στο αυριανό ενεργειακό μείγμα παίρνει το πάνω χέρι το φυσικό αέριο, με μερίδιο 44,5%, αναμφίβολα δείχνει ποια είναι η ρίζα του προβλήματος, όχι μόνο για αύριο αλλά και εφεξής.

Αύριο το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο Ενέργειας, με τη συμμετοχή όλων των ενεργειακών φορέων και βασικό αντικείμενο την ενεργειακή επάρκεια. Φυσικά, το κόστος της ενέργειας είναι η άλλη παράμετρος του προβλήματος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα επανεξεταστεί ο σχεδιασμός των επιδοτήσεων στο ρεύμα για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Στη συνεδρίαση θα μετάσχουν η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο διευθύνων σύμβουλος ττης ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς και η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Maria Rita Galli.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τέτοιες τιμές φυσικού αερίου, η κατάσταση θα είναι δύσκολη για τους επόμενους πολλούς μήνες. Με ένα ράλι 40,6%, η τιμή του «καλπάζει» στα όρια των 120 ευρώ, φέρνοντας στη μνήμη το ρεκόρ των 181 ευρώ του περασμένου Δεκεμβρίου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επική γκάφα από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για το σήμα της ειρήνης έβαλαν... της Mercedes
25/02/2022 - 07:24
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επέμβαση από τους Ρώσους, ωστόσο έκανε ένα λάθος στη φωτογραφία με το σήμα της ειρήνης, με αποτέλεσμα να γίνει χαμός στο Twitter.
Αντί να συνοδεύσουν την ανάρτησή τους με το αντιπολεμικό μήνυμα, βάζοντας το σήμα της ειρήνης, έβαλαν το σήμα... της Mercedes.
Στην ανακοίνωση αναφερόταν: «Ο εφιάλτης του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη, με γνωστό αφήγημα και τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες. Προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση της ειρήνης. Να μη γίνει ένας ακόμα λαός θυσία στον βωμό των ιμπερεαλιστικών σχεδιασμών των μεγάλων δυνάμεων».
Μάλιστα, υπάρχει και ορθογραφικό λάθος, καθώς στο κείμενο γράφουν «ιμπερεαλιστικών σχεδιασμών», προφανώς θέλοντας να γράψουν «ιμπεριαλιστικών».
Το λάθος αυτό ακολούθησε ένα κύμα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φυσικά, όταν οι υπεύθυνοι κατάλαβαν την γκάφα τους, μετά από λίγη ώρα η ανάρτηση αυτή διορθώθηκε.
Παρ' όλα αυτά, η αντίδραση δεν ήταν το ίδιο γρήγορη σε όλες τις περιπτώσεις. Για παράδειγμα, στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου χρειάστηκαν πάνω από 7 ώρες για να γίνει η διόρθωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Αυτοί είναι οι στόχοι που εξουδετερώθηκαν τη δεύτερη ημέρα της ρωσικής επιχείρησης
25/02/2022 - 19:55
Αχρήστευσαν 211 εγκαταστάσεις της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας.
Tο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τους στόχους που εξουδετερώθηκαν από τον ρωσικό στρατό τη δεύτερη ημέρα της επιχείρησης της Μόσχας.
Ο ρωσικός στρατός αχρήστευσε 211 εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής στην Ουκρανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.
«Συνολικά, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αχρήστευσαν 211 εγκαταστάσεις της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας. Μεταξύ αυτών, 17 θέσεις διοίκησης και κέντρα επικοινωνίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας,19 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 και Osa, 39 σταθμούς ραντάρ. Έξι μαχητικά αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και 5 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν» δήλωσε ο Κονασένκοφ.
«Εξήντα επτά άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, 16 εκτοξευτές πυραύλων, 87 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων καταστράφηκαν» πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατάσχεσαν πολλά ξένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων Javelin και των βρετανικών NLAW, δήλωσε ο Κονασένκοφ.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ναζιστικών ουκρανικών  δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρτυρίρες από το Ντόνμπας: «Οι Ουκρανοί μας βομβάρδιζαν καθημερινά»
25/02/2022 - 22:02
Μια κάτοικος της πόλης Μακέεβκα στο Ντονμπάς η Νατάλια Ματβεένκο, η οποία μεταφέρθηκε στη ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ με την ηλικιωμένη μητέρα και την 12χρονη κόρη της, δήλωσε ότι είναι ευγνώμων στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, που βοήθησε το Ντονμπάς και αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, το περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό. Η Ουκρανία μάς βομβάρδιζε συνεχώς... Και περιμέναμε πολύ καιρό να μας υποδεχθεί ο Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς [Πούτιν]» δήλωσε στο Sputnik.
Πρόσθεσε ότι «κανείς δεν ήθελε αυτόν τον πόλεμο», αλλά προφανώς δεν υπήρχε άλλη διέξοδος. «Όλοι έχουμε οικογένειες, γονείς, παιδιά... Το κυριότερο είναι τα παιδιά μας να κοιμούνται ήσυχα και να μην τρομάζουν τα βράδια» εξήγησε η γυναίκα.
Σύμφωνα με την ίδια, το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας, η κόρη της η Κάτια έζησε στα υπόγεια όπου κρυβόταν λόγω των βομβαρδισμών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ.Ζαχάροβα: «Θα φέρουμε το καθεστώς των ανδρείκελων της Ουκρανίας στη Δικαιοσύνη»
25/02/2022 - 16:53
Κατηγόρησε τη Γαλλία ότι ευθύνεται για τη στασιμότητα των διαπραγματεύσεων
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε πως σκοπός της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς είναι η προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια.
«Ένα άλλο καθήκον της επιχείρησης είναι να φέρει το καθεστώς των ανδρείκελων που ήρθε στην εξουσία το 2014 σε ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν αυτά τα χρόνια εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και να πραγματοποιήσει την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας» δήλωσε δε η διπλωμάτις. 
«Το μόνο που μπορεί να κάνει το καθεστώς του Κιέβου είναι να συμμορφώνεται με εντολές που έρχονται πέρα από τον ωκεανό οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον του ρωσικού λαού» τόνισε η Ζαχάροβα. 
Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε παράλληλα τη Γαλλία ότι ευθύνεται για τη στασιμότητα των διαπραγματεύσεων στο Ουκρανικό. Υποστήριξε είναι μέρος της «υστερίας» που περιβάλλει τη Ρωσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γελοιοποίηση & άτακτη υποχώρηση ΕΕ σε «έξωση Ρωσίας από SWIFT»: Αποφάσισαν «να μην... αυτοκτονήσουν» στις Βρυξέλλες!
25/02/2022 - 16:56 
Δεν εξαιρούν την Ρωσία από το παγκόσμιο σύστημα διατραπεζικών πληρωμών SWIFT η ΕΕ και οι ΗΠΑ, γιατί τότε η Ρωσία θα έκοβε το φυσικό αέριο και τις παραδόσεις πετρελαίου, καθώς πολύ απλά δεν θα μπορούσε να πληρωθεί για τις παραδόσεις αυτές!
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον: «Τυχόν αποκλεισμός της Ρωσίας από αυτό το διεθνές σύστημα θα αποτελούσε βαρύ πλήγμα στις τράπεζες της χώρας, θα περιόριζε σημαντικά τη δυνατότητά της να συναλλάσσεται εκτός συνόρων, αλλά και να αποκομίζει τα κέρδη από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.  Ταυτόχρονα, όμως, θα διέλυε το παγκόσμιο σύστημα διεθνών συναλλαγών, κατάσταση την οποία θα πλήρωναν όλοι».
Το SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) είναι ένα διεθνές σύστημα πληρωμών, το οποίο βασίζεται σε συναλλαγές μέσω ενός τυποποιημένου συστήματος κωδικών. Η πλειοψηφία των πελατών του SWIFT έχει τεράστιους όγκους συναλλαγών, όπως λ.χ. οι πληρωμές των ρωσικών εταιρειών ενέργειας.
Βέβαια, η Μόσχα τους προειδοποίησε: «Νο SWIFT, no delivery»!
Άρα είναι αυτή η αλήθεια; Οτι δηλαδή φοβούνται για «αναστάτωση στο παγκόσμιο σύστημα συναλλαγών»; Ναι, αλλά βασικά θα μείνουν χωρίς ενέργεια στην ΕΕ.
Είναι σα να λέμε ότι βγάζουμε την μπαταρία από μία συσκευή. Πώς θα λειτουργήσει η ΕΕ χωρίς φυσικό αέριο;
«Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT θα είχε τεράστιες επιπτώσεις για τις γερμανικές επιχειρήσεις και απαιτεί μεγάλη προετοιμασία», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρω Ενωσης συνέρχονται στο Παρίσι για να συζητήσουν την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Στην Ελλάδα βέβαια δεν ανησυχεί η κυβέρνηση. «Το εισάγουμε από τη Τουρκία» όπως είπε ο Α.Γεωργιάδης. Η οποία το εισάγει από την Ρωσία. Η οποία Ρωσία φυσικά είναι ανόητη και θα το πουλά στη Τουρκία, χωρίς να ξέρει ότι οι Τούρκοι το δίνουν στην Ελλάδα! Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα! Καραγκιόζηδες; Ή όχι;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Facebook αρνείται να σταματήσει την «φίμωση» των ρωσικών ΜΜΕ - Ωραία δημοκρατία...
25/02/2022 - 21:48
To Facebook είναι γνωστό ότι «φιμώνει» όποιον γράφει ή λέει κάτι που είναι αντίθετο από την κυβέρνηση των Δημοκρατικών ή τα δυτικά ΜΜΕ ή εν γένει όλα τα mainstream media.
Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, δήλωσε την Παρασκευή ότι αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την απαίτηση της Ρωσίας να άρει τους περιορισμούς στους λογαριασμούς πολλών ρωσικών μέσων ενημέρωσης.
«Χθες, οι ρωσικές αρχές μάς διέταξαν να σταματήσουμε τον ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων και την επισήμανση περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο Facebook από τέσσερις ρωσικούς κρατικούς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης. Αρνηθήκαμε. Ως αποτέλεσμα, ανακοίνωσαν ότι θα περιορίσουν τη χρήση των υπηρεσιών μας» επισήμανε ο Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων της Meta, Νικ Κλεγκ.
Νωρίτερα, η Meta εισήγαγε περιορισμούς στους λογαριασμούς των ρωσικών μέσων ενημέρωσης -τις διαδικτυακές εκδόσεις Zvezda, Lenta.Ru, Gazeta.Ru και το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία αρνήθηκε να κλείσει τα Στενά για τα ρωσικά πλοία: Επίθεση Ρ.Τ.Ερντογάν στη Δύση - «Γίνεστε Καραγκιόζηδες»!
25/02/2022 - 13:30
Η Τουρκία αρνήθηκε το αίτημα της Ουκρανίας και χωρών του ΝΑΤΟ, όπως η Γαλλία, να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πλοία, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει ταυτόχρονα επίθεση στη Δύση την οποία κατηγορεί για «αναποφασιστικότητα».
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην πρόταση της Ουκρανίας για τα Στενά του Βοσπόρου απάντησε με το «θα δούμε αν υπάρχει πόλεμος ή όχι και μετά θα αποφασίσουμε», ενώ εξαπέλυσε «βολές» στη Δύση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την κρίση. 
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «καραγκιοζιλίκια» και ζήτησε από τους δυτικούς να μην «μετατρέψουν την κρίση σε τσιμπούσι του Καραγκιόζη» και τους κάλεσε «σε σοβαρότητα». 
«Η Ε.Ε και οι δυτικοί κύκλοι δεν κατάφεραν να δείξουν αποφασιστική στάση. Όλοι δίνουν πολλές συμβουλές στην Ουκρανία. Με συμβουλές δεν μπορείς να φτάσεις κάπου. Τι κάνατε; Τι θα κάνετε; Έχετε κάνει κάποιο βήμα;» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:
«Σήμερα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα συζητήσουμε τι βήματα μπορούμε να κάνουμε. Αλλιώς, με πολλές καταδίκες και πολλές συμβουλές, δεν πρέπει να μετατρέψουμε την κατάσταση σε τσιμπούσι όπως του Καραγκιόζη με τον Χατζηαβάτη! Η Δύση που μέχρι σήμερα έδινε συμβουλές, συνεχίζει να κάνει το ίδιο».