Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Δευτερα 12 Σεπτεμβριου 2022


Αυτή η περσόνα που δημιουργήθηκε από την Ελληνοφρένεια και άνθισε στα χρόνια των μνημονίων (κατοχής της Ελλάδας) τρέφει όλα αυτά τα χρόνια τις συνειδήσεις των μικροαστών με τόνους προπαγάνδας, δήθεν αντισυστημικής αλλά βαθύτατα συστημικής, προϊόν της Σοσιαλοδημοκρατίας και του Ευρωκομμουνισμού. 

Το ότι ο Συριζοτσολιάς έγινε ένα με τους Συριζαίους και φώναξε ένα Μητσοτάκη γαμιέσαι, είναι και το αποκορύφωμα μέχρι σήμερα αυτής της τακτικής των ξένων κέντρων εξουσίας και της υποτακτικής ντόπιας ελίτ που αλλάζει τις μαριονέτες της, την μία μετά την άλλη. 

Είναι απόδειξη του πόσο βολικό είναι να προσωποποιούν το πρόβλημα σε ένα άτομο, αφήνοντας στο απυρόβλητο μέχρι και το κόμμα του. 

Επίσης,για όσους τόσο καιρό τρώνε το σανό με την σέσουλα και φτάνουν να πιστεύουν πως τα πολιτικά φεστιβάλ(για μικροαστούς) είναι σαν τα μπουζούκια που μπορεί να πηγαίνει όποιος να'ναι, ευχομαι περαστικά σας και καλοφάγωτο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι Ουκρανος πολίτης, ζω σε μια πόλη της Ουκρανίας, έχω τελειώσει το πανεπιστήμιο και ψάχνω δουλειά. Μετά από πολλούς μήνες στην ανεργία βρίσκω μέσω αγγελίας μια δουλειά- πωλητής σε κατάστημα με οικοδομικά υλικά. 

Με στέλνουν στο Κίεβο για 1 μήνα εκπαίδευση και επιστρέφω. 

Με πληροφορούν πως θα παίρνω ₴1200 τον μήνα, που είναι περίπου 400€. 

Δουλεύω από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ και αφού κάνουμε ταμείο στο τέλος της ημέρας, μου ανακοινώνουν πως όλα όσα έχουν κλαπεί από τους πελάτες στην διάρκεια της ημέρας θα μου τα κρατήσουν από τον μισθό μου. 

Και έτσι κάθε μέρα.

Στο τέλος του μήνα δεν μου μένουν ούτε ₴600, δηλ 200€.

Μετά ξεσπάει ο "πόλεμος". 

Εγώ βρίσκω τρόπο και φεύγω από την χώρα και παίρνω το στάτους του πρόσφυγα πολέμου. 

Και έχω όλη την Δύση στα πόδια μου. 

Μου δίνουν 700€ επίδομα για κάθε ενήλικα και 200€ για κάθε ανήλικο. Αυτά τα ποσά ουτε τα ονειρευόμουν στην Ουκρανία. 

Μου παρέχουν σπίτι, πληρωμένο το νοίκι από το κράτος. 

Κάθε εβδομάδα μου φέρνουν τρόφιμα για 1 εβδομάδα. 

Εκτός από αυτό υπάρχουν μάρκετ στα οποία μπορείς να βρεις τα πάντα και σε ειδικά για τους πρόσφυγες χαμηλές τιμές. 

Ζω λίγους μήνες σε μία Ευρωπαϊκή χώρα, την βαριέμαι, δεν μου αρέσει, πάω στην άλλη. Δεν μου αρέσει ούτε εκεί, πάω παρακάτω. 

Και τώρα πείτε μου, μου έφεξε ή όχι με αυτόν τον πόλεμο?! Στηρίζω ή δεν στηριζω τον πρόεδρό μου τον Ζελένσκι? (Τον οποίον, μεταξύ μας, κλόουν τον ανεβάζω, εγκληματία και προδότη τον κατεβάζω σε συζητήσεις μεταξύ φίλων). 

Θέλω να τελειώσει ο πόλεμος ή δεν θέλω?! 

Αυτό το σενάριο δεν είναι φανταστικό. Σας περιγράφω μια ρεαλιστική περίπτωση. 

Αλίμονο στους φτωχούς Ουκρανούς πολίτες που δεν κατάφεραν να φύγουν από την χώρα ή τουλάχιστον να φυγαδευσουν τα παιδιά τους, και ο ζελικ με το ζόρι τα στέλνει στο μέτωπο και χάνουν τις ζωές τους, για να γεμίζουν αυτός με τα αφεντικά του τις τσέπες τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχεδόν το 25% των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ πιστεύει ότι οι άνδρες μπορούν να μείνουν έγκυοι

Το WPA Intelligence διεξήγαγε πρόσφατα μια δημοσκόπηση που διαπίστωσε ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις Δημοκρατικούς ψηφοφόρους πιστεύει ότι «μερικοί άνδρες μπορούν να μείνουν έγκυοι».

Η έρευνα που διεξήχθη από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου, διαπίστωσε ότι συνολικά το 22 τοις εκατό των Δημοκρατικών πιστεύει ότι ένα ανδρικό σώμα είναι ικανό να μεγαλώσει και να γεννήσει ένα ανθρώπινο μωρό μετά από περίπου εννέα μήνες.

Ο μόνος τρόπος που ίσως θα μπορούσε να μείνει έγκυος ένας “άντρας” και να γεννήσει, θα ήταν απο ένα άτομο που γεννιέται γυναίκα και αργότερα «αυτοπροσδιοριζεται» ως άνδρας, αλλά και πάλι θα πρόκειται για μια βιολογική γυναίκα. 

Πρόσφατα σε ένα δημοτικό σχολείο στο Fuquay-Varina, NC, που βρίσκεται κοντά στο Raleigh, γονείς διαμαρτυρήθηκαν ότι ένας δάσκαλος διδάσκει σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ότι οι άνδρες μπορούν να μείνουν έγκυοι. Η διευθύντρια αργότερα επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε στοίβα με τέτοιο υλικό και ότι δεν αποτελούν μέρος του εγκεκριμένου προγράμματος σπουδών στο σχολείο. 

Κατανεμημένα ακόμη πιο δημογραφικά, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια των Δημοκρατικών που ασπάζονται αυτή την «woke» ιδεολογία είναι οι λευκές γυναίκες που κατηχούνται στο κολέγιο.

Το 36 τοις εκατό των λευκών γυναικών που πήγαν στο κολέγιο ή στο πανεπιστήμιο πιστεύουν ότι ένας άντρας μπορεί να γεννήσει παιδιά, κάτι που αν το σκεφτείς πραγματικά είναι εκπληκτικό νούμερο.

«Συνολικά, λίγοι Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι άνδρες μπορούν να μείνουν έγκυοι», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του WPAi, Conor Maguire.

«Αλλά με το 36% μιας βασικής δημοκρατικής εκλογικής περιφέρειας (λευκές Δημοκρατικές γυναίκες με πανεπιστημιακή μόρφωση) και ένας στους πέντε Δημοκρατικούς ψηφοφόρους να το πιστεύουν αυτό, μπορεί κανείς να δει γιατί οι Δημοκρατικοί ηγέτες χαϊδεύουν το ριζοσπαστικό κίνημα της θεωρίας του φύλου».

Μια άλλη πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Pew Research έδειξε ότι μόνο το 5 τοις εκατό των νεαρών ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύει ότι είναι δυνατό να προσδιοριστεί κάποιος άλλο φύλο από αυτό που υπαγορεύει το βιολογικό του φύλο. Αυτό καθιστά τις αριστερές γυναίκες τις πιο εύαλωτες δημογραφικά όσον αφορά την “woke” προπαγάνδα περί θεωρίας του φύλου.

Οι αντωνυμίες προκαλούν σύγχυση στους αμερικάνους

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι με αυτήν την προσέγγιση. Η Carrie Baker, καθηγήτρια της μελέτης για τις γυναίκες και το φύλο στο Smith College στη Μασαχουσέτη είπε στο CNN ότι η χρήση όρων όπως “έγκυες άνθρωποι” είναι εσφαλμένη επειδή “δεν λέει για ποιον μιλάμε”.

“Κάνει (την εγκυμοσύνη) να ακούγεται σαν να είναι ένα φαινόμενο ουδέτερο ως προς το φύλο ή ένα φαινόμενο ουδέτερο ως προς το άνθρωπο”, είπε η Baker.

Στην ενότητα σχολίων στο The Daily Wire, το οποίο αναφέρθηκε στη νέα δημοσκόπηση, μια μητέρα εξήγησε ότι από τότε που απέκτησε το παιδί της το 2018, σχεδόν κάθε περιοδικό γονέων και νέων μητέρων και εγκυμοσύνης είναι τελείως «woke».

«Είναι τρομακτικό», πρόσθεσε. «Το πιο πρόσφατο άρθρο που διάβασα ήταν στο Parent λέγοντας ότι πρέπει να υποστηρίξουμε περισσότερο τον θηλασμό των ανθρώπων. Ολόκληρο το άρθρο χρησιμοποιούσε λέξεις όπως θηλασμός, μητρικό γάλα, θηλάζοντας γονέας κ.λπ. Πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι έχουν αυταπάτες».

Μια άλλη γονέας απάντησε ότι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν διαβάζει πλέον περιοδικά ή άρθρα για γονείς. επειδή προωθούν ελάχιστα έως καθόλου τον ρόλο γονέων. «Προτιμώ πλέον να λαμβάνω τις συμβουλές μου για γονείς από εκκλησιαστικά και θρησκευτικά άρθρα»,πρόσθεσε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις σήμερα έμαθα ότι φίλη από Ελλαδα και γνωστή παραγωγός ραδιοφώνου και συγγραφέας έχασε τον γιο της 18 ετων...

6 μέρες στην εντατική με μυοκαρδιτιδα μετά την δεύτερη δόση....

Συνεχίζει απτόητη ΝΑ ΕΞΥΜΝΕΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ....

ΑΛΛΗ ΦΙΛΗ από Ελλαδα έχασε τον γιο της 23 ετων στην εντατική 15 μέρες με θρομβωση και στα δύο πόδια μετά την Τρίτη δόση...Έχασε τον πατέρα της ένα μήνα μετά την Τρίτη δόση και ο συ'υγος της γιατρός έχασε τον πατέρα του μετά την Τρίτη δόση από ραγδαίο καρκίνο....

ΟΛΗ Η ΟΙΚΕΓΕΝΕΙΑ περιμενει με αγωνία το επικαιροποιημενο για να μην "ξαναπερασουν" τα ιδια...

ΒΡΕ ΣΑΣ ΛΕΩ....ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΠΙΔΑ...Α Π Ο Λ Υ Τ Ω Σ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από χρόνια, η ανθρωπολόγος Margaret Mead ρωτήθηκε από μια φοιτήτρια ποιο θεωρούσε ότι ήταν το πρώτο σημάδι πολιτισμού σε έναν πολιτισμό. Η φοιτήτρια περίμενε από την Mead να μιλήσει για αγκίστρια ψαριών ή πήλινα μαγειρικά σκεύη ή πέτρες άλεσης.

Αλλά όχι. Η Mead είπε ότι το πρώτο σημάδι πολιτισμού σε έναν αρχαίο πολιτισμό ήταν ένα μηριαίο οστό που είχε σπάσει και στη συνέχεια επουλωθεί. Η Mead εξήγησε ότι στο ζωικό βασίλειο, αν σπάσεις το πόδι σου, πεθαίνεις. Δεν μπορείτε να τρέξετε από τον κίνδυνο, να φτάσετε στο ποτάμι για νερό ή να κυνηγήσετε για φαγητό. Είσαι λεία για θηρία. Κανένα ζώο δεν επιβιώνει από ένα σπασμένο πόδι αρκετό καιρό για να επουλωθεί το οστό.

Ένα σπασμένο μηριαίο οστό που έχει επουλωθεί είναι απόδειξη ότι κάποιος πήρε χρόνο για να μείνει με αυτόν που έπεσε, έχει δέσει το τραύμα, έχει μεταφέρει το άτομο σε ασφαλές μέρος και έχει φροντίσει το άτομο να αναρρώσει. Το να βοηθάς κάποιον άλλο να ξεπεράσει τις δυσκολίες είναι εκεί που ξεκινά ο πολιτισμός, είπε η Mead».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ η κηδεία ενός απλού συμπολίτη μας κοστίζει γύρω στα χίλια ευρώ, η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα κοστίσει εξίμησι δισεκατομμύρια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Μαδουραίοι και οι κομμουνισταί, οι άπλυτοι, κατηγορούν την βασίλισσα για το ότι οι έγχρωμοι υπήκοοί της ήθελαν να την κουβαλάνε στην πλάτη τους!

Σχολιο.- 70 (εβδομήντα) χώρες από τις συνολικά 198,αν δεν κάνω λάθος, είναι υπό το αγγλικό στέμμα.Το Σίτι του Λονδίνου ελέγχει το 30%του παγκόσμιου εμπορίου και το 45%του παγκόσμιου πλούτου.

Σχολιο.- Η Μ. Βρετανία -σύμφωνα με τον Βρετανό ιστορικό S. Laycock,- κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας της, πολέμησε ή εισέβαλε στο ενενήντα (88,6) τοις εκατό (%) των χωρών του πλανήτη. Η στρατιωτική της παρουσία (δια της βίας ή της απειλής άσκησης βίας, δια της διαπραγμάτευσης ή της πληρωμής), καταγράφηκε στην επικράτεια εκατόν εβδομήντα ενός (171) χωρών από τα 193 σημερινά κράτη - μέλη των Ην. Εθνών.

Στον 21ο αι., οι ‘‘Ένοπλες Δυνάμεις της Αυτής Μεγαλειότητος’’ (‘‘Her Majesty's Armed Forces’’), διατηρούν μόνιμη παρουσία -145 βάσεις /εγκαταστάσεις- σε σαράντα δύο (42) χώρες ή εδάφη όλων των ηπείρων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι βόθρο πρέπει να κουβαλάνε μέσα τους οι αστυνομικίνες που ακούνε τους αλητάμπουρες, τους συναδέλφους τους, να βρίζουν σεξιστικά μια γυναίκα και βλέπουν να την κακοποιούν, συμμετέχοντας και αυτές;

Το σκεφτόμουν διαβάζοντας την καταγγελία της γυναίκας που εξύβρισε χυδαία, κακοποίησε και λήστεψε πίσω από τις λαμαρίνες της πλατείας Εξαρχείων, η ένστολη αληταμπουρία. Με τις μπατσίνες να καμαρώνουν τους ξευτιλισμένους τραμπούκους. 

Με κάτι τέτοια μπορεί να καταλάβει κάποιος τι συνέβαινε με τις ναζίστριες που συμμετείχαν στα μαζικά εγκλήματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αλλά και πώς γίνεται να συμμετέχουν και γυναίκες στο εμπόριο γυναικών και στη βίαιη έκδοσή τους. Τσατσάδες  λέγονται.

Σχολιο.- Μα τον ίδιο βόθρο που κουβαλάνε και οι άντρες συνάδελφοί τους!! Υπάρχει διαφορά;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ

Στη σύζυγο του πολεμοκάπηλου προέδρου της Ουκρανίας απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή του ο Ρότζερ Γουότερς, των θρυλικών Pink Floyd, με αφορμή συνέντευξή της στο BBC. 

"Δυστυχώς, ο σύζυγός σας συμφώνησε με ολοκληρωτικές, αντιδημοκρατικές μεθόδους αντίθετες με τη θέληση του ουκρανικού λαού και έκτοτε η Ουκρανία κυβερνάται από τις δυνάμεις του ακραίου εθνικισμού που προηγουμένως δόλια παραμονεύαν στη σκιά", γράφει ο μεγάλος Βρετανός καλλιτέχνης.

"Έκτοτε έχουν ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές που ορίζονται σαφώς από τους γείτονές σας –τη Ρωσική Ομοσπονδία– και ως εκ τούτου, οι ακραίοι εθνικιστές, έθεσαν τη χώρα σας στον δρόμο προς αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο".

Ολόκληρη η επιστολή: 

Αγαπητή κυρία Ζελένσκα!

Ματώνει η καρδιά μου για εσάς και για όλες τις ουκρανικές και ρωσικές οικογένειες που έχουν καταστραφεί από τον τρομερό πόλεμο στην Ουκρανία. Βρίσκομαι στο Κάνσας Σίτι των Η.Π.Α. Μόλις διάβασα ένα άρθρο στο BBC, προφανώς βασισμένο στη συνέντευξή σας.

Το BBC αναφέρει τα λόγια σας: «Εάν η υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι ισχυρή, η κρίση θα είναι μικρότερη».

Χμμμ... Νομίζω ότι εξαρτάται από το τι εννοείτε λέγοντας «υποστήριξη της Ουκρανίας».

Εάν με τον όρο «υποστήριξη της Ουκρανίας» εννοείτε τη συνεχιζόμενη προμήθεια όπλων στον στρατό της κυβέρνησης του Κιέβου, τότε φοβάμαι ότι μπορεί να κάνετε τραγικό λάθος.

Η ρίψη εύφλεκτης ύλης με τη μορφή όπλων δεν βοήθησε ποτέ στο τερματισμό ενός πολέμου στο παρελθόν, και δεν θα βοηθήσει ούτε τώρα, ειδικά επειδή σε αυτή την περίπτωση το μεγαλύτερο μέρος του λαδιού ρίχνεται στη φωτιά από την Ουάσιγκτον, που είναι σε μια σχετικά ασφαλή απόσταση από τη φωτιά, και επειδή «αυτοί που ρίχνουν λάδι» έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους ο πόλεμος να διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Φοβάμαι ότι εμείς, και εννοώ ανθρώπους σαν εσάς και εμένα, που πραγματικά θέλουν την ειρήνη στην Ουκρανία, που δεν θέλουν να χρειαστεί να πολεμήσετε μέχρι την τελευταία ζωή ενός Ουκρανού πολίτη, και ίσως ακόμη και αν πρόκειται για το χειρότερο (σενάριο), μέχρι την τελευταία ανθρώπινη ζωή – αν, αντ’ αυτού, θέλουμε να επιτύχουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, ίσως χρειαστεί να βρούμε έναν άλλο τρόπο και αυτός ο τρόπος μπορεί να βρίσκεται στις καλές προθέσεις του συζύγου σας που είχε εκφράσει στο παρελθόν.

Ναι, εννοώ την (πολιτική) πλατφόρμα με την οποία ο ίδιος, τόσο αξιέπαινα, έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Ουκρανίας, την πλατφόρμα με την οποία κέρδισε την ιστορική του νίκη στις δημοκρατικές εκλογές του 2019.

Ο ίδιος, στάθηκε στην προεκλογική πλατφόρμα των παρακάτω υποσχέσεων.

1. Τερματισμός του εμφυλίου πολέμου στα ανατολικά και ειρήνη στο Ντονμπάς και μερική αυτονομία του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

2. Επικύρωση και εφαρμογή του υπόλοιπου πακέτου των συμφωνιών του Μινσκ.

Μπορεί κανείς μόνο να υποθέσει ότι η πολιτική εκστρατείας του συζύγου σας δεν ταίριαζε καλά με ορισμένες πολιτικές φατρίες στο Κίεβο και ότι αυτές οι φατρίες έπεισαν τον σύζυγό σας να αλλάξει ριζικά πορεία, αγνοώντας την εντολή του λαού.

Δυστυχώς, ο σύζυγός σας συμφώνησε με ολοκληρωτικές, αντιδημοκρατικές μεθόδους αντίθετες με τη θέληση του ουκρανικού λαού και έκτοτε η Ουκρανία κυβερνάται από τις δυνάμεις του ακραίου εθνικισμού που προηγουμένως δόλια παραμονεύαν στη σκιά.

Έκτοτε έχουν ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές που ορίζονται σαφώς από τους γείτονές σας –τη Ρωσική Ομοσπονδία– και ως εκ τούτου, οι ακραίοι εθνικιστές, έθεσαν τη χώρα σας στον δρόμο προς αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο.

Δεν θα συνεχίσω.

Αν κάνω λάθος, βοηθήστε με να καταλάβω πώς.

Αν δεν κάνω λάθος, παρακαλώ βοηθήστε με στις ειλικρινείς προσπάθειές μου να πείσω τους ηγέτες μας να σταματήσουν τη σφαγή, μια σφαγή που είναι μόνο προς το συμφέρον των κυρίαρχων τάξεων και των ακραίων εθνικιστών – τόσο εδώ στη Δύση όσο και στην όμορφη χώρα σας, και στο εις βάρος ημών, των απλών ανθρώπων και εδώ στη Δύση και στην Ουκρανία και στην πραγματικότητα των απλών ανθρώπων παντού στον κόσμο.

Δεν θα ήταν καλύτερο να απαιτήσετε την εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων του συζύγου σας και να βάλετε ένα τέλος σε αυτόν τον θανάσιμο πόλεμο;

Με αγάπη, Ρότζερ Γουότερς

Σχολιο.- πρέπει να είσαι πολύ γενναίος για να κλείνεις την επιστολή προς αυτή την ανόητη που φωτογραφήθηκε στο Βογκ σα μανεκέν για να "βοηθήσει την πατρίδα της", με τις λέξεις "με αγάπη".

Σχολιο.- ή μεγάλος τρολαδορος. Αλλά ο ίδιος μπορεί να είναι και τα δυο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΣΤΕΨΑΝ!

Ναι! Η ένστολη αληταμπουρία των ΜΑΤατζίδων που φυλάει τις λαμαρίνες στα Εξάρχεια συμπεριφέρεται ως συμμορία που επιτίθεται σε γυναίκες, τις κακοποιεί και τις ληστεύει. 

Σχετικό περιστατικό καταγγέλλει η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου:

"Γυναίκα που πάει να πάρει το μηχανάκι της από την Τσαμαδού στοχοποιείται από τους αστυνομικούς-φρουρούς της λαμαρίνας και την τραμπουκίζουν. Εκείνη απαντά και η λαμαρίνα ανοίγει. Την τραβούν μέσα στο εργοτάξιο και την κακοποιούν. Επειδή φώναξε βοήθεια και υπήρχε κόσμος έξω, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το γνωστό έργο τους και ύστερα από λίγο την άφησαν να φύγει με μώλωπες σε όλο της το σώμα, αλλά αρτιμελή.

Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι της έλειπαν τα 100 ευρώ που είχε στην τσάντα της.

Το αυθαίρετο εργοτάξιο της Πλατείας Εξαρχείων ανοίγει πού και πού και λειτουργεί και ως άντρο βασανιστών και κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου".

Σχολιο.- Κατσαπλιάδες και ληστοσυμμορίτες. Αυτή είναι η ένστολη αληταμπουριά των ΜΑΤ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι! Δεν έχω πενθήσει και ούτε πρόκειται να πενθήσω για κανέναν βιαστή, για κανέναν βασανιστή, για κανέναν εγκληματία πολέμου, για κανέναν δικτάτορα, για κανέναν βασιλιά. 

Και πολύ θα το 'θελα να 'χε πετύχει εκείνη η απόπειρα κατά του Παπαδόπουλου από τον Παναγούλη, το 1968. Κι αν πετύχαινε, ξέρω πως θα πανηγύριζε η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού. Όπως πανηγύριζε μετά την πτώση της δικτατορίας, όταν εκτελέστηκαν οι Γουέλς, Μάλλιος και Μπάμπαλης. Είπα κι εγώ τότε το "γεια στα χέρια τους!", που το ΄λεγε τόσος και τόσος κόσμος.  

Φυσικά, δεν πένθησα ούτε τον Φράνκο, ούτε τον Σομόζα, ούτε τον Πινοσέτ, ούτε τη Θάτσερ κ.λπ. κ.λπ. 

Και επειδή όλο και κάτι νογάω από ιστορία, χαμογελάω όταν γίνονται αναφορές στον σεβασμό των νεκρών από τους αρχαίους. Από ανθρώπους που μπερδεύουν και πάλι τον προσωπικό εχθρό ή τον αντίπαλο στη μάχη, με τον μακελάρη.

Μάλλον διεφθαρμένοι θα 'ταν οι Αθηναίοι που πανηγύρισαν όταν μάθανε πως πέθανε ο Φίλιππος. Και κάθε τρεις και λίγο βγαίνανε στους δρόμους και πανηγύριζαν, όταν το τότε ράδιο αρβύλα ενημέρωνε για τον θάνατο του Μεγαλέξανδρου. Όπως πανηγύρισαν και όταν πέθανε πραγματικά, ανασυσταίνοντας τη δημοκρατία που είχε καταλύσει. Μέχρι που τους μακέλεψε ο Δημήτριος ο Πολιορκητής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ax τι λαμπρή μέρα ξημερώνει αύριο με όλα αυτά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μας !!

Σου δίνω 250 ευρώ και σου παίρνω 1.250 με τις αυξήσεις σε ρεύμα, βενζίνη και τρόφιμα, αυτό είπε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ...Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Ακούγοντας τούς δύο απατεώνες γαλάζιο καί ροζέ νά τάζουν λαγούς μέ πετραχυλια αν ξανακυβερνήσουν - λές καί δέν τούς γνωρίσαμε καλά μεχρι τώρα - αισθανθήκαμε «υπερήφανα ηλιθιοι» γιά αυτά τά «καμάρια μας»...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Από κοινού - οπως στό 3ο μνημόνιο αλλα καί σε σειρά Νομοσχεδίων - ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν στην Ολομέλεια της Βουλής το εκτρωματικό νομοσχέδιο για την «εξυγίανση» των Ναυπηγείων Ελευσίνας! Υπερψήφισαν δηλαδή όλοι μαζί την μετατροπή του ναυπηγείου σε ειδική οικονομική ζώνη, αφού το νομοσχέδιο προβλέπει την απόλυση όλων των εργαζομένων προκειμένου να παραδοθεί στο νέο «σωτήρα» – επενδυτή καθαρό από θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα προβλέπονται για τον «σωτήρα» πλήθος προνομίων και διαγραφή χρεών, που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένα στοιχεία), που θα φορτωθούν βέβαια και αυτά στις πλάτες του λαού.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει με ακόμα πιο ανάγλυφο τρόπο τη κοινή στρατηγική ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά από σκληρή δουλειά και μεγάλη κοινοβουλευτική συζήτηση, το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Βουλή είναι αυτό! Εμείς και ο Σύριζα ψηφίσαμε ΝΑΙ», έγραψε περιχαρής ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης. 

Επίσης Ψηφισαν μαζί τήν διευρυνση τής εγκληματικής Συμμαχίας τού ΝΑΤΟ μέ τήν προσχώρηση τής Σουηδίας και τής Φινλανδίας γιά την προστασία τής Ειρηνης...

ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΗΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έβαλα τηλεόραση κι έπεσα στη Μενεγάκη που ήταν μαυροντυμενη, το ίδιο και μια άλλη εκεί πέρα. Πενθουσαν τη βασίλισσα! Δεν λέω, κι εγώ σπαραξα στο κλάμα όταν έμαθα ότι χάσαμε την λατρεμένη μας Λιλιμπετ αλλά κάποιος να με ενημερώσει παρακαλώ πόσες μέρες πρέπει να κρατήσουμε το πένθος για να συμμορφωθώ...

Σχολιο.- 9 μέρες είναι καλά; Μήπως να τις κάνω 40 βασίλισσα αφού;;;

Σχολιο.- Του κωλου τα εννιαμερα, μια χαρα ειναι

Υστερις....γλεπουμε..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια καλή αρχή ,μετά τον Υπνο του ΠΙΣ & των κατά τόπους ΙΣ !
ΕΛΕΥ.Σ.Ι
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ
Οι Ελεύθερα Σκεπτόμενοι Ιατροί (ΕΛΕΥ.Σ.Ι.), είναι μία νέα πρωτοβουλία υπερπαραταξιακού χαρακτήρα, στην οποία
συμπράττουν ιατροί που δεν είναι επαγγελματίες του συνδικαλισμού και δεν προτίθενται να μείνουν θεατές στο
οργανωμένο σχέδιο της διάλυσης και της πλήρους εμπορευματοποίησης της Υγείας.
Με κεντρικό πρόταγμα την ανεξάρτητη Ιατρική Επιστήμη και το σεβασμό στις Αρχές του Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας
της Ιατρικής, στη Χάρτα Δικαιωμάτων του Ασθενή και στον Όρκο του Ιπποκράτη, επιδιώκουμε :
– Κατάργηση του νέου νόμου 4931/ 2022 (για την υγεία) που αποσκοπεί στην εμπορευματοποίηση της ΠΦΥ
(προσωπικός Ιατρός, ποιοτικά κριτήρια, κ.α. ευτράπελα) και υποδουλώνει, υπαλληλοποιεί και υποβιβάζει τους ιατρούς σε
φτηνά χέρια παρεχόμενων υπηρεσιών.
– Αποτροπή της υλοποίησης του νέου χάρτη υγείας που προβλέπει λουκέτα σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές παροχής
υπηρεσιών υγείας.
– Ισχυρό και βιώσιμο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.
– Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ευθύνη του ΠΙΣ – αξιοπρεπείς αμοιβές – καταβολή νοσοκομειακού επιδόματος.
– Αποκατάσταση όλων των συναδέλφων που υπέστησαν διώξεις, απολύσεις ή αναστολή τέλεσης καθηκόντων, στα
πλαίσια της κυβερνητικής “διαχείρισης” της νόσου COVID-19 με την ενεργό συμμετοχή των απερχόμενων διοικήσεων
των ιατρικών συλλόγων.
– Κανένα άνοιγμα του ΕΣΥ στο ιδιωτικό κεφάλαιο – Καμία σύμπραξη δημοσίου/ ιδιωτικού τομέα - ΟΧΙ στα ιδιωτικού
τύπου απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ.
– Ανατροπή του σχεδίου λειτουργίας του ΕΟΠΠΥ με όρους ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας – άνοιγμα του ΕΟΠΠΥ σε
όλους τους ιατρούς και επαναδιαπραγμάτευση των αμοιβών τους
– Ευνοϊκές οικονομικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση των ιατρών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα – Κατάργηση της
υπερφορολόγησης του claw back και του rebate. Οι Ιατροί να αποφασίζουν για τις αμοιβές τους και όχι οι ιδιωτικές
κλινικές με τις ασφαλιστικές.
– Ουσιαστική ενίσχυση της ΠΦΥ – ΝΑΙ στην εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού ιατρού προς όφελος της κοινωνίας
– ΟΧΙ στον προσωπικό ιατρό -“κόφτη” της ελεύθερης πρόσβασης στο σύστημα υγείας. - ΟΧΙ στον έλεγχο των ιατρών
από ιδιωτικές εταιρίες ο οποίος εκ των πραγμάτων θα διεξάγεται με οικονομικά και όχι επιστημονικά κριτήρια.
– Αυτοτελείς και εξωστρεφείς Ιατρικούς Συλλόγους οχυρωμένους απέναντι σε κομματικές επιρροές, με εξασφάλιση της
αστικής ευθύνης των μελών τους.
– ΝΑΙ στην ομοιογενή, διαφανή, αντικειμενική και αδέσμευτη Ιατρική Εκπαίδευση και Έρευνα με έμφαση στην πρόληψη
καθώς και στον σωστό έλεγχο σκευασμάτων και τυχόν παρενεργειών τους (φαρμακοεπαγρύπνηση) – ΟΧΙ στην
κατευθυνόμενη γνώση και έρευνα μέσω φαρμακευτικών εταιρειών.
– ΝΑΙ στην ανεξαρτησία του επιστήμονα υγείας που ασκεί την Ιατρική τέχνη με γνώμονα το «ΩΦΕΛΕΕΙΝ Ή ΜΗ
ΒΛΑΠΤΕΙΝ» – καμία υποχρεωτική δέσμευση από άκαμπτα ιατρικά πρωτόκολλα και κατευθυντήριες γραμμές – ΟΧΙ
στην αυτοματοποιημένη Ιατρική.
– Θεσμοθέτηση όλων των θεραπευτικών προσεγγίσεων όπως αυτές ορίζονται από τον ΠΟΥ ως ιατρικές πράξεις
(παραδοσιακές, εναλλακτικές και συμπληρωματικές) και διεύρυνση των ήδη θεσμοθετημένων εφαρμογών τους.
Διασφάλιση της ελεύθερης επιλογής ιατρού και θεραπευτικής προσεγγίσεως. - ΟΧΙ στην αποκλειστική θεραπευτική
προσέγγιση με πρωτόκολλα της Συμβατικής Ιατρικής
Συνάδελφε,
Η κατάρρευση του εθνικού συστήματος υγείας και ο οικονομικός στραγγαλισμός του γιατρού που ασκεί ελεύθερο
επάγγελμα, είναι αποτέλεσμα μελετημένου σχεδίου του πολιτικού συστήματος και όχι διαχειριστικής αστοχίας.
Αδιάσειστη απόδειξη αποτελεί γι αυτό ο νέος νόμος 4931/22.
Η εκχώρηση του ΕΣΥ στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, όπως προβλέπεται στο νόμο δεν είναι τμηματική, είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ.
Αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτό το σχέδιο για να μην ξεπέσουμε σε υπαλλήλους /διεκπεραιωτές των ιατρικών
επιχειρηματικών ομίλων και για να έχει ο πληθυσμός της χώρας μας, που φτωχοποιείται ταχύτατα, διασφαλισμένη και
στο μέλλον την ανεμπόδιστη πρόσβαση σε δωρεάν και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας.
Για τους λόγους αυτούς οφείλουμε να πάρουμε τους ιατρικούς συλλόγους στα χέρια μας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κυριότερο είναι να μην μείνουν οι άμαχοι έρμαιο των Ουκρανοναζι και επαναληφθεί το αίσχος με τις εκκαθαρισεις μετά την υποχώρηση στο Κίεβο.
Οι Ρώσοι έτσι θα χάσουν την εμπιστοσύνη του ντόπιου πληθυσμού
Σχολιο.- «Αυτά είναι ζώα, όχι άνθρωποι»: Ο Ζελένσκι ελευθερώνει καταδικασμένους βιαστές παιδιών, βασανιστές για να ενισχύσει τον εξαντλημένο στρατό
1 Αυγούστου 2022
Μόλις καταδικάστηκαν από Ουκρανούς αξιωματούχους και φυλακίστηκαν για σαδιστικά βασανιστήρια και βιασμό ανηλίκων, οι ηγέτες του διαβόητου τάγματος Tornado είναι ελεύθεροι υπό τις εντολές του Volodymyr Zelensky.
Αφού απαγόρευσε σχεδόν ολόκληρη την πολιτική του αντιπολίτευση, δημοσίευσε μια μαύρη λίστα ξένων δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών που κατηγορούνται για προώθηση της «ρωσικής προπαγάνδας» και εμπόδισε έναν νόμο που απαλλάσσει το 70% των Ουκρανών από την προστασία στο χώρο εργασίας, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenksy απελευθέρωσε από τη φυλακή φασίστες μαχητές που καταδικάστηκαν για μερικά από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που έχει δει η χώρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σύμφωνα με μια αναφορά της 11ης Ιουλίου σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης , ο Ρουσλάν Ονισένκο, διοικητής του πλέον διαλυμένου Τάγματος Ανεμοστρόβιλων, αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο του σχεδίου του Προέδρου Ζελένσκι να απελευθερώσει κρατούμενους με εμπειρία μάχης. Μαζί με μια ακλόνητη δέσμευση στον φασισμό, ο Onishenko είναι γνωστός ως ένας ψυχοπαθής σαδιστής που συμμετείχε σε σεξουαλικές επιθέσεις παιδιών, βασανισμούς βάναυσων κρατουμένων και δολοφονίες.
Η απελευθέρωση του Onishenko ακολουθεί μια εντολή της 27ης Φεβρουαρίου του Zelensky για την απελευθέρωση άλλων καταδικασμένων πρώην μελών του Tornado, όπως ο Danil "Mujahed" Lyashuk , ένας φανατικός από τη Λευκορωσία που μιμήθηκε ανοιχτά το ISIS και καυχιόταν ότι βασάνιζε αιχμαλώτους για απόλυτη απόλαυση. Σύμφωνα με το διάταγμα του Ζελένσκι, οι κρατούμενοι με εμπειρία μάχης θα επιτρέπεται να «αντισταθμίζουν την ενοχή τους» πολεμώντας στα «πιο καυτά σημεία».
Το 2015, όταν το ουκρανικό κράτος παρείχε επίσημη υποστήριξη στο Τάγμα του Tornado, ο Onishenko έστειλε μήνυμα σε δύο συναδέλφους του «πατριώτες», τον Voldomor και τη Svetlana Savichuk, προτείνοντας στη Svetlana Savichuk να «ρουφήξει το πουλί μου μπροστά στα [μικρά] παιδιά».  Ζήτησε επίσης από τη Savichuk να κάνει άσεμνες πράξεις στα παιδιά της για την ευχαρίστησή του. Παρά το μέγεθος των εγκλημάτων του, τα οποία περιελάμβαναν βασανιστήρια, δολοφονίες, βιασμούς -συμπεριλαμβανομένου του βιασμού παιδιών- απαγωγής, ακρωτηριασμού και πολλά άλλα, ο Onishenko καταδικάστηκε σε μόλις 11 χρόνια φυλάκιση στις 11 Απριλίου 2017.
Τώρα, αφού εξέτισε μόλις πέντε χρόνια της ποινής του, ο καταδικασμένος αρπακτικός αφέθηκε ελεύθερος από έναν πρόεδρο που χαιρετίστηκε από δυτικούς προστάτες ως υπερασπιστής της δημοκρατίας.
Η κίνηση του Ζελένσκι δεν είναι απλώς ένα σημάδι απόγνωσης, καθώς ο στρατός του καταρρίπτεται από τις ρωσικές δυνάμεις στα ανατολικά. Επεκτείνει την εικονική ατιμωρησία που απολαμβάνουν τα ουκρανικά τάγματα που έχουν μολυνθεί από σκληρούς εγκληματίες και νεοναζί για περισσότερα από οκτώ χρόνια ως επίσημοι επιβολής της εξουσίας του καθεστώτος μετά το Μαϊντάν.
Σχολιο.- Ο Ρασμαν Καντίροφ είπε ρίχνει άλλες 10.000 , ο ΚΙΜ στέλνει 50-100.000 αν χρειαστεί ... Πρεπει ο κοντός να δρομολογήσει ετσι τις επιχειρήσεις, που να μην ρίχνουν τον ρυθμό (ηθικό) και σταθερά να φαίνεται ποιός θα είναι ο νικητής .... Τα μπρος-πίσω ,μπορεί να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ τα πάντα .ας πούμε να χάσει την στήριξη στο εσωτερικό της Ρωσίας ....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12/9/2022  -  4.00 π.μ.
- Τηλεφωνική συνομιλία είχαν οι Πρόεδροι της Ρωσίας (Βλαντίμιρ Πούτιν) και Γαλλίας (Εμμανουέλ Μακρόν), με πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς. Ο διάλογος χαρακτηρίστηκε ως «ειλικρινής» από το Κρεμλίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε στον Γάλλο ομόλογό του τα θέματα των διαρκών βομβαρδισμών του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε, των πληγμάτων κατά ειρηνικού πληθυσμού από πλευράς VSU και του εξοπλισμού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από τη «συλλογική Δύση», διατυπώνοντας τις γνωστές εδώ και καιρό ρωσικές θέσεις. Ο Εμμανουέλ Μακρόν, από την πλευρά του, επανέλαβε την ανεδαφική, απ' όλες τις απόψεις, θέση της «συλλογικής Δύσης» περί «αποστρατιωτικοποίησης» του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε, παραβλέποντας για πολλοστή φορά τις βαρύτατες ευθύνες της ουκρανικής πλευράς για την κατάσταση γύρω από τον Σταθμό.
- Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο κανάλι Rossiya-1 ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η Μόσχα ουδέποτε αρνήθηκε τον διάλογο με το Κίεβο, ωστόσο γι' αυτούς που τον αρνούνται και δημιουργούν εμπόδια για την πραγματοποίησή του, με το πέρασμα του χρόνου θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη μια συμφωνία με τη Ρωσία.
Σχολιο.- Να χτυπήσουν τις σιδηροδρομικες γραμμές για να σταματήσουν τα πηγαινελα οι "σλάβα Ουκραΐνε Ευρωπαίοι και Αμερικανοί που ποτέ δεν ανακατευονται στις εσωτερικές υποθέσεις των ανεξάρτητων χωρών". Επίσης να χτυπήσουν τις γέφυρες και φυσικά να μην σταματήσουν να πλήττουν τις υποδομές όπως ηλεκτρικους σταθμους κλπ.
Και όσο για τους ανθρωπιστες του κωλου της Δύσης, που ήταν όταν η Ουκρανία άφηνε την Κριμαία χωρίς νερό και χτυπούσε και συνεχίζει να χτυπάει πυρηνικούς και ατμοηλεκτρικους σταθμούς?
Σχολιο.-  Σε όλη την κατεχόμενη από τους ουκρανοναζί πόλη Νικολάγεφ που δεν έχει απελευθερωθεί ποτέ δεν έχουν ΝΕΡΟ ~5 μήνες (ούτε πόσιμο αλλά ούτε και για πλύσιμο) και δεν κάνουν τίποτα οι ΟυκροΝαζί και ο ανεκδιήγητος Δήμαρχος...
Σχολιο..- και φυσικά στην Δύση δεν συγκινούνται με αυτά. Τόσες μέρες ήταν στον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε οι εμπειρογνώμονες του IAEA και ένας από αυτούς δεν είπε πως τον σταθμό τον βομβαρδίζουν οι Ουκρανοί, παρά έλεγαν αοριστα "σταματήστε τους βομβαρδισμους", λες και οι Ρώσοι το έκαναν, σήμερα όμως ξεσηκωθηκαν όλοι και κατηγορούν τους Ρώσους πως χτυπούν τις ουκρανικές υποδομές.
Η υποκρισία τους καταντάει να είναι εγκληματική.
Το ΝΑΤΟ σε μια μέρα τα είχε ισοπεδωσει όλα στην Γιουγκοσλαβια. Βγήκε κάποιος να τους κατηγορήσει ή να τους κουνήσει το δάχτυλο?!
Σχολιο.- Έχω έναν αδερφικό φίλο και σύντροφο του οποίου η γυναίκα είναι από την ΛΔ Λουγκάνσκ.Τον τελευταίο καιρό ρίχνουν συνέχεια τα δορυφορικά κανάλια από τα οποία καθημερινά παρακολουθούσε την εξέλιξη της κατάστασης που επικρατεί στην γενέτηρά της .Αν γνωρίζεις γι'αυτό πες δυο κουβέντες να γνωρίζουμε
Σχολιο.- Εχω γράψει, ότι με απόφαση της ΕΕ έχουν κατεβάσει όλα τα ρωσικά ειδησεογραφικά κανάλια που μεταδίδονταν στην Ελλάδα και στις χώρες της ΕΕ δορυφορικά: 1ο κανάλι, RTR-Planeta, Rossiya 24 και NTV έχουν εξαφανιστεί από τις οθόνες. Αντιθέτως, στη NOVA τουλάχιστον, όπου είμαι εγώ συνδρομητής, έχουν ανεβάσει ένα ουκρανικό «ειδησεογραφικό» (προπαγανδιστικό, επί της ουσίας) κανάλι στη ΡΩΣΙΚΗ γλώσσα (έχει σημασία αυτό!), το UATV.
Σχολιο.- Αυτό για το RTR Planeta και το Rossiya 24 και κάποια άλλα ελεύθερα κανάλια. Για το 1ο πρόγραμμα υπάρχει η δική του πλατφόρμα, 1tv τελεία ru.
Σχολιο.- Ξέρετε το "που σε πονεί και που σε σφάζει"...;;; Έρχεται από αυτή τη βδομάδα. Τα δυτικά ΜΜΕ θέλανε να πιστέψουμε ότι μετά από εφτά μήνες, Ρώσοι και συμμαχικές δυνάμεις, πιάστηκαν στον ύπνο από τους κο-κακιασμένους. Είναι αλήθεια ότι είναι μια "ωραία" σκέψη για τα ΚΡΥΑ βράδια του χειμώνα... πώς θα ήταν ΑΝ είχε πετύχει!!!
Ωστόσο θα παραμείνουν "παγωμένοι" όταν αποδειχτεί ότι ήταν μια κίνηση τακτικής και τίποτα άλλο...
Σχολιο.- H αλήθεια είναι ότι όντως πιάστηκαν στον ύπνο - και δεν το κρύβουν. Το ότι γίνονται προσπάθειες διόρθωσης και αποκατάστασης είναι γεγονός, δεν ήρθε η καταστροφή, αλλά πράγματι αιφνιδιάστηκαν.
Σχολιο.- η ρωσική αεροπορία είναι φανερά απούσα, γιατί?
πλήγματα σε επιλεγμένους στόχους ναι τα διαβάζω και τα γνωρίζω, αλλά όπως στην περίπτωση του χαρκοβο που έπρεπε με τη δύναμη πυρός που διαθέτει να έχει ισοπέδωση τα πάντα και να σκεπάσει τον ουρανό δεν είδαμε πουθενά φυσικά ούτε την κρίσιμη ώρα. 
Σχολιο.- Κατά τη γνώμη μου η απαγκίστρωση από το Χάρκοβο είναι αλλαγή τακτικής. Θα ήταν χρήσιμη μια επιχείρηση κατάληψης του Χάρκοβου, αλλά τέτοια δεν υπήρξε 6 μήνες τώρα. Κάποιες δευτερεύουσες πόλεις εκεί, αλλά όχι μια μεγάλη επιτυχία. Μετά από τη Μαριούπολη, τόσο σημαντική νίκη, δεν υπήρξε άλλη ισοδυναμη. Θα ήταν ισοδύναμη αλλά με τεράστιο κόστος να καταληφθεί η Οδησσός που είναι ρώσικη πόλη, με ταυτόχρονο αποκλεισμό της Ουκρανίας από την θάλασσα, οπότε η Ουκρανία θα γίνονταν ηπειρωτική χώρα, με άμεσες συνέπειες σε πολιτικό επίπεδο, αλλά αυτό δεν φαίνεται να προκρίνεται σαν λύση. Ίσως φαίνεται ότι οι Ρώσοι δεν θέλουν να κλιμακώσουν την σύγκρουση, ούτε καν να συγκεντρώσουν ισχυρότερες δυνάμεις κάνοντας και επιστράτευση εφέδρων. Χάνουν όμως χρόνο αφού δίνουν στους δυτικούς δυνατότητα να εξοπλίζουν την Ουκρανία και να εκπαιδεύουν τον ουκρανικό στρατό. Οι επιχειρήσεις δεν νομίζω ότι διεξάγονται από Ουκρανούς στρατηγούς αλλά από δυτικούς συμβούλους, όπως έγινε στο δικό μας εμφύλιο όπου ουσιαστικά τις επιχειρήσεις κατά του ΔΣΕ διηύθυνε ο Βαν Φλητ. Μένει να δούμε ποιος είναι ο Βαν Φλητ στην Ουκρανία. Πάντως χρειάζεται αλλαγή στρατηγικού προσανατολισμού των Ρώσων, και μάλιστα άμεσα. Κατά την γνώμη μου πάντα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καντιροφ εξοργισμένος θα ζητήσει αύριο να συναντήσει Πούτιν και ανώτατη ηγεσία Υπουργείου Άμυνας για να πληροφορήσει για ανεπίτρεπτα λάθη, παραλήψεις και δώσει απόρρητες πληροφορίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τόμας Μάλινεν: «Η ενεργειακή κρίση θα φέρει βιομηχανική καταστροφή και τραπεζική κατάρρευση στην Ευρώπη»!
12.09.2022 | 10:59
«Έτσι θα ξεκινήσουν την Μεγάλη Επανεκκίνηση»
Ο εγνωσμένης φήμης Φινλανδός καθηγητής Οικονομίας Τόμας Μάλινεν, αποκαλύπτει ότι «οι οικονομικές συνθήκες στην Ευρώπη είναι  πολύ χειρότερες από όσο νομίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι κρατούνται στο σκοτάδι από τους πολιτικούς τους ως προς το τι συμβαίνει με τελικό σκοπό την πραγματοποίηση της ”Μεγάλης Επανεκκίνησης”».
«Σας λέω ότι η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ χειρότερη από ό,τι πολλοί καταλαβαίνουν», έγραψε ο Μάλινεν στο Twitter και προσθέτει:
«Βρισκόμαστε ουσιαστικά στο χείλος μιας άλλης τραπεζικής κρίσης, μιας κατάρρευσης της βιομηχανικής βάσης και των νοικοκυριών μας, και επομένως στο χείλος της κατάρρευσης των οικονομιών μας»
«Είμαστε επίσης πλήρως στο έλεος των αρχών και γνωρίζουμε ελάχιστα τι έχουν σχεδιάσει».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οτι νάναι... για να κρύψουν το υψηλό θανατικό, οι "επιστήμονες" αποδίδουν τώρα την ξαφνιτίτιδα των Φολιασμένων στον κοροιδοιό...
Σχολιο.- Και άλλες φορές στα μπέργκερ
Σχολιο.- 6% η αυξηση των θανατων. Οι αριθμοι ειναι εφιαλτικοι...
Σχολιο.- Αυτο ηταν αναμενομενο .Παραμερισαν τον νομπελιστα γιατρο Μοντανιε ,αδιαφορισαν στο κλαμα του Μαγκτι και δεν εδωσαν καν σημασια τι ελεγε ο Μακ αλουν .
Τελικα αποδειχτηκε οτι στην πλειονοτητα τους οι γιατροι ηταν βαπορακια των φαρμακοβιομηχανων .Ποια ηθικη και ποια ιατρικη ; οσοι αντιταχθηκαν πολεμηθηκαν απο το κατεστημενο .τους πηραν τις αδειες τους κατηργησαν απο ιατρικες επιτροπες ενω στους αλητηριους καθημερινους φασιστογιατρους χορηγηθηκε η ασυλια του ακαταδιωκτου ...καποιος να τους εξηγησει το ονειρο και τι εστι αυτοδικια γιατι στην ολη φαση ειχαν εμπλακει και οι τρεις εξουσιες .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: «Ή θα επιστραφούν τα 600 δισ. ευρώ από τις καταθέσεις μας που δεσμεύσατε ή δεν θα ξαναδείτε στάρι και λιπάσματα»
Σχολιο.- Θα τους φάει η απληστία τις δυτικές κυβερνήσεις και την πληρώνουν αθώοι πολίτες
Σχολιο.- δεν το κάνουν από απληστία. Αλλά θέλουν να υποταξουν την Ρωσία
Σχολιο.- Ε! Αυτό τι είναι; Δεν είναι απληστία; Αλλά και συμφωνημένο με τις ΗΠΑ να είναι για να μειώσουν την Ε.Ε. κι αυτό απληστία των ΗΠΑ, είναι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς δεν θέλετε να ακούτε για ξαφνικούς θανάτους.
Για τους θανάτους όμως από Κόβιντ είχατε καθημερινή ενημέρωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσιέσαι στις εκλογές θα σου βάζουνε αντί ψηφοδέλτιο το λογαριασμό ρεύματος να τους μαζέψεις όλους να τους στείλεις εσύ στο Πούτιν .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάρος: Εκπαιδευτικοί σε αστεγία, μένουν σε κάμπινγκ και ξενοδοχεία - Τέσσερις παραιτήσεις
Τον κίνδυνο της αστεγίας βιώνουν νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί στην Πάρο οι οποίοι αδυνατούν να βρει σπίτι για να μείνουν στο νησί. Πολύ υψηλά τα ενοίκια, πολύ χαμηλός ο πρώτος μισθός.
12 Σεπτεμβρίου 2022 06:33
Η σχολική σεζόν που αρχίζει την Δευτέρα βρίσκει δεκάδες εκπαιδευτικούς στην Πάρο μεταξύ προσωρινής στέγης και αστεγίας.
Το πρόβλημα ανεύρευσης στέγης για τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς είναι πλέον ιδιαίτερα οξύ καθώς, όπως σημειώνουν εκπαιδευτικές πηγές, λόγω της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, τα αδιάθετα σπίτια σε Πάρο και Αντίπαρο είναι ελάχιστα και...πανάκριβα.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν εφέτος για πρώτη φορά στην Πάρο βρήκαν προσωρινή στέγη σε... κάμπινγκ του νησιού τα οποία προτιμήθηκαν λόγω των χαμηλών τιμών τους. Αλλοι έχουν επιλέξει-αναγκαστικά-ξενοδοχεία και από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν και παρουσιάστηκαν στα σχολεία, και πληρώνουν από 70 έως 110 ευρώ τη βραδιά λες και πρόκειται για τουρίστες!
Οπως γίνεται αντιληπτό από τα όσα αναφέρθηκαν, η κατάσταση είναι τραγελαφική και προκαλεί οργή. Εκτός όμως από οργή έχει ήδη προκαλέσει και τουλάχιστον τέσσερις παραιτήσεις εκπαιδευτικών (αναπληρωτών) οι οποίοι διέκριναν ότι δεν υπάρχει επαγγελματικό μέλλον στην Πάρο κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες. Ετσι λοιπόν προτίμησαν να υποστούν την ποινή της εξόδου από τους πίνακες για δύο χρόνια παρά να παρακαλούν να νοικιάσουν μία γκαρσονιέρα.
Ολος ο μισθός για το νοίκι
Οι "τυχεροί" που βρίσκουν σπίτι για τη σεζόν γνωρίζουν φυσικά ότι από το Μάη θα αντιμετωπίσουν πιέσεις από τους ιδιοκτήτες ώστε να εγκαταλείψουν το οίκημα. Πολλές φορές τους προτείνεται να μετακομίσουν για τις τελευταίες ημέρες της σχολικής σεζόν σε μεμονωμένα δωμάτια έτσι ώστε το σπίτι τους να νοικιαστεί απρόσκοπτα ως Airbnb.
Toν Σεπτέμβρη, ανάλογα, ζητείται υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα όταν και η ροή των τουριστών μειώνεται. Γι' αυτό και γεμίζουν από εκπαιδευτικούς τα κάμπινγκ και τα ξενοδοχεία. Μαζί γεμίζουν και σπίτια παλαιότερων εκπαιδευτικών που φιλοξενούν, ελλείψει άλλης λύσης, συναδέλφους τους.
Εκτός όμως όλων αυτών, η δυσκολία που "γονατίζει" τους εκπαιδευτικούς στην Πάρο (αλλά και στα άλλα πολύ τουριστικά νησιά του Αιγαίου) είναι τα πολύ υψηλά ενοίκια.
Εκπαιδευτικός που εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο νησί τόνισε ότι "για ένα σπίτι 60-70 τετραγωνικών το ενοίκιο είναι 700 ευρώ. Αν λάβετε όμως υπόψιν σας ότι ο μισθός για ένα νεοδιόριστο δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ, είναι σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης".
Κοντολογίς, η βιωμένη κατάσταση εξελίσσεται σε τεράστιο αντικίνητρο διορισμού. Οι επιλογές είναι απολύτως συγκεκριμένες. Η δουλεύεις ξέροντας ότι για κάποια χρόνια τα έξοδα θα είναι περισσότερα από τα έσοδα, ή αρνείσαι την τοποθέτηση και συνεχίζεις στον ιδιωτικό τομέα στον τόπο της μόνιμης διαμονής του.
Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι για τη λύση του προβλήματος (τόσο στην Πάρο όσο και στα άλλα νησιά) χρειάζεται κρατική αρωγή και στενή συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους. Οι πληροφορίες που έχουμε από την Πάρο αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή του νησιού δεν δείχνει πνεύμα συνεργασίας. Ωστόσο, η κύρια ευθύνη βαρύνει το Υπουργείο Παιδείας το οποίο προχωρά και στις τοποθετήσεις.
Εν έτει 2022 μχ είναι μάλλον αδιανόητο να μην μπορεί να εξασφαλίσει το κράτος στέγη για τους κρατικούς λειτουργούς που υπηρετούν μακριά από το σπίτι τους. Για τους αστυνομικούς έχει δοθεί-απολύτως σωστά- εδώ και χρόνια λύση, για τους εκπαιδευτικούς ακόμη. Κρίμα και άδικο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Mεγάλη δικαστική ήττα για τα «Eλληνικά Hoaxes»
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022, 18:00
Επιτέλους η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημα της απέναντι σε όσους στο όνομα του πολιτικά ορθού και των απανταχού κλισέ επιχειρούν να λογοκρίνουν, να απαγορεύσουν την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας και να ακυρώσουν με νομικά και δικανικά  τερτίπια την ελευθερία έκφρασης.
Τα έργα και οι ημέρες των «Ελληνικών Ηoaxes» είναι γνωστά. Πληθαίνουν καθημερινά οι πολίτες αλλά και οι δημοσιογράφοι που προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη προκειμένου να καταγγείλουν αυτήν την ιδιόμορφη φίμωση του διαδικτυακού ελεύθερου λόγου. Αυτόκλητοι φύλακες  και προστάτες τάχα μου των χρηστών του Διαδικτύου από fake news, στην πραγματικότητα υπάλληλοι του κ. Ζουγκεμπεργκ , του ιδιοκτήτη του Facebook τα «Ελληνικά Hoaxes» ενεργούν σαν λογοκριτές  κρίνοντας αυθαίρετα περί του γνησίου μίας είδησης ή πληροφορίας.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έρχεται να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την ιδιότυπη ομηρία στην οποία έχουν περιέλθει δημοσιογράφοι και ιστοσελίδες αλλά και απλοί πολίτες.
Συγκεκριμένα με την απόφαση 8408/2022 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που δημοσιεύθηκε στις 9 Αυγούστου 2022, απορρίφθηκε η αγωγή των «Ελληνικά hoaxes» κατά του δικηγόρου Τηλέμαχου Χορμοβίτη και καταδικάσθηκαν στην δικαστική δαπάνη του.
Τα «Ελληνικά hoaxes» με την αγωγή τους κατηγορούσαν τον δικηγόρο για εξυβριστικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος τους και ζητούσαν αποζημίωση για την «ηθική βλάβη που υπέστησαν».
Το δικαστήριο έκρινε ότι τα «Ελληνικά hoaxes» αποτελούν πρόσωπα της δημόσιας σφαίρας και συνεπώς η δράση τους συνιστά ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος και είναι δεκτική κριτικής, οι δε χαρακτηρισμοί του εναγόμενου, παρά το γεγονός ότι ήταν έντονοι, συνιστούν αξιολογικές κρίσεις και εκφορά γνώμης στο πλαίσιο της πολυφωνίας και του πλουραλισμού που χαρακτηρίζουν μια δημοκρατική κοινωνία.
Δείτε αναλυτικά το κείμενο που έγραψε ο δικηγόρος Τηλέμαχος Χορμοβίτης σχετικά με την αγωγή από τα «Ελληνικά Ηoaxes» και δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο:
«H αγωγή που άσκησαν εναντίον μου τα “Eλληνικά Hoaxes” τον Μάιο του 2021 απορρίφθηκε ως αβάσιμη.
Όπως αναφέρει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών:
 «Η ενάγουσα και τα μέλη της, μολονότι δεν είναι πολιτικά πρόσωπα, ούτε ασκούν κάποια εκ των θεσμοθετημένων εξουσιών,…, αποτελούν πρόσωπα της δημόσιας σφαίρας και, επομένως, η δράση τους συνιστά ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος και είναι δεκτική κριτικής. Στο πλαίσιο αυτό της κριτικής, οξείας μεν, πλην αναγκαίας και απαραίτητης στο πλαίσιο λειτουργίας της δημοκρατικής κοινωνίας, εντάσσονται και τα επίδικα κείμενα” και “τα ανωτέρω γραφόμενα αποτελούν αξιολογικές κρίσεις και εκφορά γνώμης στα πλαίσια αφενός μεν του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος του εναγόμενου περί ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου για ζήτημα γενικού ενδιαφέροντος, αφετέρου δε, της πολυφωνίας και του πλουραλισμού, έννοιες που αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στην ομαλή λειτουργία της δημοκρατικής κοινωνίας…».
Τα τελευταία χρόνια, τα “Ελληνικά Hoaxes” -βασιζόμενα στην προνομιακή σχέση τους με έναν πανίσχυρο οργανισμό όπως το Facebook- επέβαλαν τη δικιά τους , υποκειμενική και ιδεολογικά φορτισμένη, άποψη σαν τη “μοναδική αλήθεια” και χαρακτηρίζοντας κάθε διαφορετική γνώμη ως “παραπληροφόρηση” και “fake news” την εξοβέλιζαν από το δημόσιο διάλογο. Αλλά δεν τους έφτανε αυτό. Επιπλέον θέλησαν να φιμώσουν και κάθε κριτική εναντίον τους αλλά ευτυχώς η Ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε διαφορετικά. Και πέρα από την προσωπική δικαίωση, η σημερινή μέρα είναι μια καλή μέρα για την ελευθερία του λόγου στην χώρα μας, αφού η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά από όσους θα έχουν την ατυχία να βρεθούν στη δικιά μου θέση επειδή απλά τόλμησαν να εκφράσουν τη γνώμη τους. Κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα η νομολογία δεν είναι ευνοϊκή για την ελευθερία του λόγου, αλλά τέτοιες αποφάσεις δείχνουν ότι τα πράγματα σιγά σιγά αρχίζουν να αλλάζουν.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν και όσους προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν σε αυτήν την περιπέτεια και ιδιαίτερα έναν πραγματικό φιλελεύθερο, τον δικηγόρο και φίλο Τάσο Αβραντίνη. Συνεχίζουμε».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκλογές στη Σουηδία: Έτοιμη να κατακτήσει την εξουσία η δεξιά συμμαχία
 Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022, 06:49
Εν αναμονή της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων στις βουλευτικές εκλογές της Σουηδίας, η συντηρητική συμμαχία δεξιάς/ακροδεξιάς είναι έτοιμη να πανηγυρίσει την κατάκτηση της εξουσίας.
Η σκανδιναβική χώρα βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση εγκατάλειψης της παραδοσιακής της ουδετερότητας, εντασσόμενη στο πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ, κάτι στο οποίο συμφωνούν όλα τα κόμματα, ακροδεξιά, δεξιά, και κεντροαριστερά. 
Ύστερα από μια βραδιά ανατροπών, η εκλογική αρχή της χώρας ανακοίνωσε ότι η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων θα πρέπει να περιμένει μέχρι την Τετάρτη, αφού η κατάσταση είναι ρευστή και οι διαφορές πολύ μικρές.
Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα, που αντιπροσωπεύουν το 95% των εκλογικών τμημάτων, η συμμαχία υπό τον ηγέτη των Μετριοπαθών της σουηδικής δεξιάς Ουλφ Κρίστερσον εξασφαλίζει οριακή πλειοψηφία, καταλαμβάνοντας 175-176 έδρες από τις συνολικά 349 στο κοινοβούλιο. Στον αντίποδα, το κεντροαριστερό μπλοκ της απερχόμενης πρωθυπουργού Μαγκνταλένα Άντερσον προβλέπεται να εξασφαλίσει 173-174 έδρες.
Συγκεκριμένα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα παίρνει 30,48% και 108 έδρες (+8) στην 349μελη βουλή. Οι σύμμαχοι του Κόμμα του Κέντρου 6,71% και 24 έδρες (-7), το Αριστερό Κόμμα 6,66% και 24 έδρες (-4), και το Κόμμα των Πρασίνων 5,05% και 18 έδρες (+2).
Το Κόμμα Μετριοπαθών (Συντηρητικοί) 19,07% και 67 έδρες (-3), και οι σύμμαχοι του Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα 5,35% και 19 έδρες (-3), Φιλελεύθερο Κόμμα 4,60% και 16 έδρες (-4),
Και το ακροδεξιό κόμμα Σουηδοί Δημοκράτες 20,59% και 73 έδρες (+11). 
Εφόσον επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, η κεντροαριστερά εγκαταλείπει την εξουσία ύστερα από οκτώ χρόνια στη διακυβέρνηση της Σουηδίας, που σημαδεύτηκε από πλήρη εγκατάλειψη της παραδοσιακής κοινωνικής πολιτικής, μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας από τους εισαγόμενους μετανάστες, και τώρα εγκατάλειψη της παραδοσιακής ουδετερότητας μπαίνοντας στο ΝΑΤΟ.
Μεγάλος νικητής της εκλογικής βραδιάς είναι αναμφίβολα το ακροδεξιό αντιμεταναστευτικό κόμμα Σουηδοί Δημοκράτες (SD), με επικεφαλής τον Τζίμι Άκεσον. Επί του παρόντος, καταγράφει νέο ρεκόρ με 20,7% και γίνεται το δεύτερο ισχυρότερο κόμμα στη χώρα.
Παρότι τα exit polls και τα πρώτα αποτελέσματα προέβλεπαν ισχνή επικράτηση για την κεντροαριστερά, καθώς ενσωματώνονταν περισσότερα εκλογικά τμήματα τα δεδομένα άλλαξαν άρδην. Η συντηρητική συμμαχία υπολογίζεται πως θα συγκεντρώσει 49,8% των ψήφων, ενώ το κεντροαριστερό μπλοκ 48,8%. Η διαφορά αντιστοιχεί σε περίπου 60.000 ψήφους ενός εκλογικού σώματος 7,8 εκατομμυρίων.
Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν, πάντως, απίθανη την ανατροπή των συσχετισμών με την ενσωμάτωση των ψήφων που δεν έχουν καταμετρηθεί (όπως π.χ. των απόδημων Σουηδών).
Αυτές οι βουλευτικές εκλογές στη Σουηδία αποκτούν προχώρημα, καθώς ποτέ μέχρι τώρα η παραδοσιακή σουηδική δεξιά δεν σκέφτηκε να κυβερνήσει με την άμεση ή έμμεση υποστήριξη της ακροδεξιάς, κάτι τελείως ηλίθιο μιας και συμφωνούν σε όλα και έχουν την πλειοψηφία.
Το ακροδεξιό κόμμα SD βρίσκεται πλέον σε θέση ισχύος, μετά τα χάλια που έχουν καταφέρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Από την πρώτη εκπροσώπησή του στη βουλή το 2010 (5,7%), κατέλαβε την τρίτη θέση το 2014 (12,9%), το 2018 ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το ποσοστό του (17,5%). Φιγουράρει ως το δεύτερο ισχυρότερο κόμμα: με 20,7% σε εθνικό επίπεδο και ποσοστό που ξεπερνά το 40% σε ορισμένους δήμους στον νότο της χώρας.
Το μεταναστευτικό και η έξαρση της εγκληματικότητας από τους μετανάστες που οι κυβερνήσεις έχουν εισάγει, έχουν δώσει ώθηση στο ακροδεξιό κόμμα τα τελευταία χρόνια. Μαζί με την άνοδο των τιμών στα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην προεκλογική εκστρατεία.
Η επόμενη κυβέρνηση της Σουηδίας θα κληθεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, η οποία απειλείται με τουρκικό βέτο.
Η Σουηδία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου. Και μπορεί οι Σουηδοί Δημοκράτες να έχουν εγκαταλείψει την ιδέα για έξοδο της χώρας από την Ευρω Ένωση, παραμένουν ωστόσο έντονα ευρωσκεπτικιστές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε χειρουργική επέμβαση για κάταγμα στον μηρό υποβλήθηκε η Τζίνα Λολομπρίτζιτα, υποψήφια της πραγματικής ιταλικής Αριστεράς
 Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022, 20:46
Η Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιτα, υποψήφια, στα 95 της χρόνια, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, χειρουργήθηκε σήμερα με επιτυχία στη Ρώμη, αφού έπεσε και υπέστη κάταγμα στο μηριαίο.
Το πρώην σύμβολο του σεξ, που έγινε διάσημη το 1952 με την ταινία «Ο ιππότης και η τσιγγάνα» του Κριστιάν-Ζακ, έπεσε στο σπίτι της την Κυριακή και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
«Η επέμβαση πήγε πολύ καλά, ήταν απολύτως επιτυχημένη. Ξύπνησε και είναι υπό (ιατρική) παρακολούθηση», είπε ο δικηγόρος της, Αντόνιο Ινγκρόια.
Η Λολομπρίτζιτα είναι υποψήφια για τη Γερουσία με τη συμμαχία «Κυρίαρχη και Λαϊκή Ιταλία» που, με βάση τις δημοσκοπήσεις, δεν θα ξεπεράσει το όριο του 3% για να εκλέξει εκπροσώπους στο κοινοβούλιο. Η συμμαχία, στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων το Κομμουνιστικό και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ζητά να σταματήσει η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Τάσσεται επίσης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Η Λολομπρίτζιτα συμπρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες με τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ και του ιταλικού κινηματογράφου, από τον Φρανκ Σινάτρα και τον Σον Κόνερι, μέχρι τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Επέστρεψε στην Ιταλία το 1962 και έκτοτε έκανε μόνο σποραδικές εμφανίσεις στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Αφοσιώθηκε στη συνέχεια στις πρώτες καλλιτεχνικές αγάπες της, τη φωτογραφία και τη γλυπτική.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πατέρας και γιος στην Πάτρα έφυγαν μέσα σε λίγες ώρες. Από ξαφνικίτιδα. Πλήρως εμβολιασμένοι. Ο 87χρονος  Γιώργος Φωτόπουλος και ο 40χρονος γιος του Γιώργος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πάγωσαν» οι ουκρανικές μεταφορές στρατευμάτων και οι επικοινωνίες: Η Ουκρανία επέστρεψε στον 19ο αιώνα
12.09.2022 | 13:40
Διακόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα και η πρόσβαση στο ίντερνετ - Ακολουθούν ρωσικές προσβολές σε υδροηλεκτρικούς σταθμοί και δίκτυα του νερού
Σοκ και δέος έχει προκληθεί στην Ουκρανία και στους Δυτικούς από τον για πρώτη φορά μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στις 24 Φεβρουαρίου βομβαρδισμό των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών.
Οι ρωσικές δυνάμεις με Αεροπορία και κατευθυνόμενα βαλλιστικά όπλα, αλλά και βλήματα cruise από χθες έχουν επιστρέψει την Ουκρανία στον 19ο αιώνα καθώς υπάρχει ολικό black out στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στην Ανατολική Ουκρανία είναι σχεδόν ολοκληρωτικό.
Σε μία εποχή που η εξάρτηση από τον ηλεκτρισμό για τα πάντα, από τις μεταφορές μέχρι τις επικοινωνίες, είναι ολοκληρωτική, αυτή ήταν η μόνη λογική στρατηγική κίνηση που έπρεπε η Ρωσία να έχει κάνει από την αρχή.
Αυτή την στιγμή οι περισσότεροι Ουκρανοί έχουν χάσει την πρόσβασή τους στο ίντερνετ, το οποίο είναι σημαντικό για επικοινωνία και ενημέρωση.
Τα ρούτερ και οι γραμμές δεν μπορούν να δουλέψουν ενώ τα κινητά δεν μπορούν να φορτιστούν.
Πέραν των πρακτικών λόγων (με κινητά κάποιοι ουκρανόφωνοι κάτοικοι μπορούν να δίνουν πληροφορίες για τις κινήσεις των Ρώσων), το να μην υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο και χρήση του κινητού σε μία κοινωνία εθισμένη στα social media και όχι μόνο ισοδυναμείς με μία κοινωνία που δεν έχει βενζίνη.
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα οι Ουκρανοί δεν μπορούν να φορτίσουν μπαταρίες οχημάτων και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους ηλεκτροκινούμενους σιδηροδρόμους για να μεταφέρουν στρατεύματα εκεί που τους «καίει» δηλαδή στην Χερσώνα και στο Χάρκοβο.
Βασικά είναι απορίας άξιον τι περίμεναν τόσο καιρό.
Δεν είναι τυχαίο ότι βομβαρδίστηκαν ενεργειακές εγκαταστάσεις από το Κίεβο και την Οδησσό μέχρι το Ντόνμπας.
Από το Κίεβο και την Οδησσό μεταφέρθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των ενισχύσεων για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Χερσώνα και Χάρκοβο.
Ο επόμενος στόχος των Ρώσων είναι τα υδροηλεκτρικά φράγματα και εν συνεχεία το νερό και η υδροδότηση καθώς ήδη οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω των αντλιών που απαιτούν ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι εναλλακτικές γεννήτριες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσχέρειες καθώς απαιτούν την χρήση πετρελαίου και έχουν ήδη μεγάλο πρόβλημα.
Φυσικά αυτό θα πρέπει να προβληματίσει και την Ελλάδα καθώς τέτοια χτυπήματα θα μπορούσαν να «παραλύσουν» την χώρα σε ότι αφορά την μεταφορά στρατευμάτων σε καίρια σημεία κατά την διάρκεια μιας ελληνοτουρκικής σύγκρουσης.
Ο Β.Πούτιν πήρε την απόφαση να υλοποιήσει μία εισήγηση που είχε από το Μάρτιο και την οποία απέρριπτε καθώς θεωρούσε πως υπήρχε περιθώριο συνεννόησης με το ουκρανικό καθεστώς.
Η τελευταία επίθεση και κυρίως η συμπεριφορά των Ουκρανών απέναντι στον άμαχο ρωσόφωνο πληθυσμό (όταν εντοπίζουν κινητά με σύνδεση στο ρωσικό δίκτυο ή ρωσικά διαβατήρια τους εκτελούν επιτόπου) τον ώθησαν να αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτό που έπρεπε να είχε κάνει από τον Μάρτιο.
Άλλωστε οι Αμερικανοί τόσο στο Ιράκ όσο και στην Γιουγκοσλαβία, οι πρώτοι τους στόχοι ήταν ακριβώς οι υποδομές στρατηγικής σημασίας.
Φαίνεται ότι ο «πόλεμος με το γάντι» κάτι για το οποίο κατηγορούσε μερίδα των Ρώσων αναλυτών και του ρωσικού στρατιωτικού Επιτελείου τον Β.Πούτιν τελείωσε οριστικά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι απίστευτοι: Επαναφέρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού! – Υποχρεωτική η επίδειξη τους από τους εργαζόμενους
12.09.2022 | 18:07
...αλλιώς υποχρεωτική επίδειξη rapid test
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επαναφέρει την πολιτική των απαγορεύσεων και των περιορισμών στους πολίτες αναφορικά με την «πανδημία» του Covid-19 τη στιγμή που σχεδόν όλες οι χώρες πλην των ολοκληρωτικών καθεστώτων όπως η Κίνα τις έχουν αποσύρει!
Και σε όσες χώρες υφίστανται ακόμα οι πολιτικές των εμβολιασμών, δεν υπάρχουν απαγορεύσεις για τους πολίτες σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να το κάνουν.
Να σημειώσουμε επίσης ότι αποδεδειγμένα τα εμβόλια κατά του Covid-19 έχουν προκαλέσει «κύμα» θανάτων και νοσούντων με αυτοάνοσα, ειδικά τα εμβόλια mRNA.
Σύμφωνα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που τέθηκε τη Δευτέρα (12/9) σε διαβούλευση οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα συνεχίζουν μέχρι και το τέλος του έτους να επιδεικνύουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού… σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλονται σε rapid test έως το τέλος του 2022!
Αυτό ορίζεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις».
Στην πράξη σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του έτους, να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.
Άρα να είναι υποχρεωτικά πλήρως εμβολιασμένοι, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πρόσφυγες του 1922 και οι «πρόσφυγες» του 2022  
Συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες 100 χρόνια από την μεγάλη εθνική και ανθρωπιστική τραγωδία που ονομάστηκε Μικρασιατική Καταστροφή.
Μια τραγωδία, στην οποία εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες
σφαγιάσθηκαν βάρβαρα και εκατομμύρια άλλοι διώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες και βρέθηκαν ξεριζωμένοι στα χώματα της μητέρας πατρίδας τους.
Ειδικά εδώ, στην Ανατολική Αττική δεκάδες είναι τα σημεία που οι ξεριζωμένοι αυτοί άνθρωποι βρέθηκαν, μάτωσαν και έκτισαν ένα αύριο για αυτούς και τα παιδιά τους. Από το Μενίδι στη Βούλα και από την Ανάβυσσο στο Λαύριο. Η Φώκαια, η Ραφήνα, η Νέα Μάκρη και όχι μόνο είναι μέρη που δημιουργήθηκαν από τους Μικρασιάτες Έλληνες. Όχι χωρίς δυσκολίες, όχι χωρίς προβλήματα έκτισαν και πρόκοψαν σε αυτή τη γη.
Ποιοι ήταν όμως  αυτοί οι άνθρωποι και πως ήρθαν στην Ελλάδα; Ήταν οι απόγονοι του αρχαίου εποικισμού στη Μ. Ασία που δημιούργησαν τον με πολλές εκφάνσεις πολιτισμό της “καθ ημάς Ανατολής”. Βρέθηκαν εδώ μετά από μια στρατιωτική ήττα, μετά από ένα κύμα σφαγής και διωγμών και ως αποτέλεσμα μιας διεθνούς συμφωνίας, αυτή της Λοζάνης.
Βρέθηκαν σε μια Ελλάδα ηττημένη, σχεδόν χρεωκοπημένη και κουρασμένη μετά από μια δεκαετία πολέμων και εθνικής ολοκλήρωσης. Αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά και όχι λίγες αρχικές αντιδράσεις από τους ντόπιους. Και όμως ρίζωσαν εδώ, εντάχθηκαν στον εθνικό κορμό και η ελληνική κοινωνία δυνάμωσε από την παρουσία τους. Αυτό συνέβη, παρολα τα    προβλήματα, επειδή αυτοί οι άνθρωποι είχαν 3 βασικά χαρακτηριστικά :το όμαιμο, το  ομόθρησκο και το ομόφυλο. Ήταν Έλληνες, όσο Έλληνες ήταν και οι άλλοι απανταχού της γης. Η καταγωγή, η γλώσσα, τα έθιμα, η θρησκεία τους ήταν ίδια με αυτή των υπολοίπων, πάρα κάποιες επιμέρους τοπικές πλην ελληνικές  πολιτισμικές διάφορες.
Σήμερα, αλλά και γενικότερα τις τελευταίες δεκαετίες, η Ελλάδα βλέπει ένα κύμα  ανθρώπων να εισέρχονται σε αυτήν με την ονομασία  είτε του οικονομικού μετανάστη, είτε τελευταία του “πρόσφυγα” πολέμου. Γίνεται δε προσπάθεια σύγκρισης ή και ταύτισης αυτών των τελευταίων, με τους Μικρασιάτες. Μια σύγκριση ατυχής και στην ουσία της, εκ του πονηρού.
Οι Μικρασιάτες ήταν Έλληνες που διώχθηκαν βίαια από ένα κομμάτι ελληνικής γης και εγκαταστάθηκε σε ένα άλλο. Οι μετανάστες, οι λαθρομετανάστες, οι νόμιμοι αλλά στην ουσία ημιπαράνομοι “πρόσφυγες”, δεν είναι Έλληνες. Κουβαλούν μια άλλη καταγωγή, τις γλώσσες τους, τη θρησκεία τους, τους πολιτισμούς τους, τελείως ξένους με αυτούς της χώρας μας.
Έρχονται εδώ μέσω ενός απάνθρωπου  trafficking, το οποίο όμως αποφέρει τεράστια  κέρδη σε αυτούς που το προωθούν. Έρχονται χωρίς κανέναν σχεδιασμό, χωρίς κανέναν έλεγχο, σε μια ξένη κοινωνία, την ελληνική, η οποία ήδη έχει μεγάλα προβλήματα για να τις προσθέσουν και αυτοί τα δικά τους.
Δεν θα μπούμε εδώ σε νομικούς όρους, στο πως ορίζεται ο νόμιμος και ο παράνομος μετανάστης, στο ότι στην Ελλάδα δεν είναι πρόσφυγες αυτοί γιατί η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη χώρα εισόδου τους. Δεν θα θυμήσουμε τις απελασεις που δεν γίνονται, ούτε τις  επιστροφές που δεν εφαρμόζονται. Δεν θα μείνουμε στα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση χάους, γιατί περί νομοθετικού και κρατικού χάους πρόκειται. Δεν θα αναφερθούμε στην γκετοποίηση γειτονιών, την υποβάθμιση περιοχών, την εγκληματικότητα, τον φόβο, τα επιδόματα που πληρώνονται και από την τσέπη μας.
Θα μείνουμε στο γεγονός, στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους. Επειδή τα κονομάνε οι ΜΚΟ, επειδή η ΕΕ τους θέλει εδώ και όχι στις δικές τους χώρες, επειδή η Τουρκία παίζει έναν υβριδικό πόλεμο, επειδή η αριστερά ψάχνει ένα χιμαιρικό νέο προλεταριάτο και τα Υπουργεία Μετανάστευσης βρίσκουν διεθνή κονδύλια τα οποία κάνεις δεν ξέρει που και σε ποιους καταλήγουν. Επειδή όλα τα παραπάνω είναι μια πραγματικότητα που την ζούμε καθημερινά, θα πούμε ένα όχι.
Όχι στην λαθρομετανάστευση, όχι στην αντικατάσταση πληθυσμού. Ναι στον ανθρωπισμό που δεν γίνεται εις βάρος του Έλληνα, χωρίς αυτός να ερωτηθεί αλλά που είναι είναι και ο μόνος που καλείται να τον πληρώσει και από την τσέπη του αλλά και κυρίως στη ζωή του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βελιγράδι: Μαζική διαδήλωση πολιτών και κληρικών κατά του «Europride» της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ
12.09.2022 | 21:49
Η εκδήλωση των ΛΟΑΤΚΙ είναι προγραμματισμένη για το επόμενο Σάββατο
Μαζική διαδήλωση κατά του Europride, της πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.
Οι διαδηλωτές, πολίτες, αλλά και εκπρόσωποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αντιτίθενται στην εκδήλωση, που έχει γίνει πολιτικό θέμα στη Σερβία.
Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το επόμενο Σάββατο, με τις αρχές να αναμένεται να απαγορεύσουν τη διεξαγωγή της για λόγους «ασφαλείας», αν και οι διοργανωτές επιμένουν ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί.
Κρατώντας εικόνες, θρησκευτικές σημαίες και σταυρούς, ορισμένοι προανήγγειλαν ότι θα πραγματοποιήσουν αντιδιαδηλώσεις την ίδια ημέρα, αν οι διοργανωτές του EuroPride υλοποιήσουν το σχέδιό τους για τη διεξαγωγή της πορείας.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος είχε ανακοινώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η παρέλαση «θα αναβληθεί ή θα ματαιωθεί», δήλωσε ότι η αστυνομία θα ανακοινώσει 96 ώρες πριν από την εκδήλωση (δηλαδή την Τρίτη) εάν μπορεί τελικά να διοργανωθεί ή όχι.
Ο πρόεδρος Α.Βούτσιτς επικαλέστηκε λόγους «ασφαλείας», που συνδέονται με την κλιμάκωση της έντασης στο Κόσοβο — το οποίο κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008, αλλά το Βελιγράδι δεν την αναγνωρίζει — και προβλήματα που σχετίζονται με την ενέργεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωθυπουργός της Σερβίας έχει δηλώσει ότι είναι ΛΟΑΤΚΙ. Ενώ και για τον ίδιο τον Βούτσιτς υπάρχουν κάποια  ερωτηματικά.
Οι διοργανωτές του EuroPride επέκριναν τις δηλώσεις Α.Βούτσιτς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την πορεία. Στις δύο πρώτες «πορείες υπερηφάνειας» της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο Βελιγράδι, το 2001 και το 2010, σημειώθηκαν βίαια επεισόδια. Από το 2014 διοργανώνεται τακτικά, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«ΜΑΛΛΟΝ ο Πούτιν δεν γνωρίζει!» ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ του Καντίροφ στην ηγεσία του ρωσικού στρατού για την Ουκρανία...
12/9/2022  -  4.03 π.μ.
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στην ηγεσία του ρωσικού στρατού ο πιστός στον Πούτιν ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, τονίζοντας ότι εάν δεν γίνουν αλλαγές θα αναγκαστεί να μιλήσει στην ηγεσία του υπουργείου Αμυνας.
Ο Ραμζάν Καντίροφ (στη φωτογραφία αρχείου, επάνω, με τον Πούτιν), ο διορισμένος από το Κρεμλίνο ηγέτης της Τσετσενίας, επέκρινε την ηγεσία του ρωσικού στρατού αφού φάνηκε απροετοίμαστη ν’ αντιμετωπίσει την αντεπίθεση της Ουκρανίας στα βορειοανατολικά.
Μπορεί να μην γνωρίζει
Σε ένδειξη ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε ν’ αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες για την απώλεια εδαφών που οι Ρώσοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει πως σκοπεύουν να κρατήσουν «για πάντα», ο Καντίροφ ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να μην γνωρίζει την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων.
«Εκαναν λάθη και νομίζω ότι θα βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα», επισήμανε ο Καντίροφ σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε χθες Κυριακή στον λογαριασμό του στο Telegram, όπως μεταδίδει ο Guardian.
«Εάν σήμερα ή αύριο δεν γίνουν αλλαγές στη στρατηγική, θα αναγκασθώ να μιλήσω με την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας και την ηγεσία της χώρας για να τους εξηγήσω την πραγματική κατάσταση επί του πεδίου.
«Είναι τρομερή» κατάσταση
»Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση. Είναι απίστευτη, θα έλεγα», είπε ο Καντίροφ, ένας πρώην αντάρτης που έγινε σύμμαχος του Κρεμλίνου και κυβερνά την Τσετσενία – ρωσική δημοκρατία στον Καύκασο – με σιδερένια πυγμή ενώ έχει και παραστρατιωτική δύναμη υπό τις διαταγές του.
Πολλές μονάδες από την Τσετσενία έχουν συμμετάσχει στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας και ενώ ο Καντίροφ είναι φαινομενικά υπερ-πιστός στη Μόσχα, είναι ταυτόχρονα και μια από τις λίγες ρωσικές πολιτικές προσωπικότητες των οποίων τα μηνύματα δεν ελέγχει πλήρως το Κρεμλίνο.
Πώς θα απαντήσει ο Πούτιν
Ολα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο πώς θα απαντήσει ο Πούτιν στην υποχώρηση. Είχε προηγουμένως σιωπήσει στους ισχυρισμούς ότι έκανε τρομερά λάθος υπολογισμό τον Φεβρουάριο, όταν πίστευε ότι ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να καταλάβει την Ουκρανία μέσα σε λίγες μέρες.
Σε πρόσφατη εμφάνισή του είπε ότι η Ρωσία δεν είχε «χάσει τίποτα» κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά οι μεγάλες απώλειες των τελευταίων ημερών θα μπορούσαν πολύ δύσκολα να πείσουν τον ρωσικό λαό.