Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Πεμπτη 22 Σεπτεμβριου 2022


O Άρης Χατζηφάιζερ της εταιρίας προπαγάνδας Βουρλά ΑΕ ισχυρίστηκε όπως έκανε αμέτρητες φορές μεταδίδοντας την προπαγάνδα του Μπουρλά και του Πλευρη, ότι η Mahsa Amini υπέστη ξυλοδαρμό από την ιρανική αστυνομία.. όχι βέβαια ότι η ιρανική αστυνομία δεν δέρνει κόσμο και ειδικά γυναίκες που αρνούνται δικαίως να ντύνονται όπως επιβάλλει η θρησκεία.. και δικαίως αγωνίζονται χρόνια τώρα για το δικαίωμα αυτό .. και δεν είναι κρυφό ότι οι μπάτσοι της "Ηθικής" δέρνουν όπως κάθε δύναμη καταστολής και επιβολής της τάξης, σε όλο τον κόσμο, όπως ορίζει το κάθε καθεστώς, εδώ πρόσφατα στην Αθήνα έδερναν φοιτητές και τους έριξαν σε ζαρντινιέρες .. όμως άλλο αυτό και άλλο πράγμα η εσκεμμένη μετάδοση ενός ψέματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο Άρης Χατζηφάιζερ ψεύδεται από το ίδιο το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η αστυνομία στο Ιράν.. που φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κοπέλα καταρρέει μέσα σε ένα σταθμό λεωφορείων, μόνη της, πριν καν την συλλάβουν, και την μεταφέρουν με φορείο… αλλά επειδή ο Χατζηφάιζερ έχει άλλα πια στο μυαλό του και έχει μεθοδικά ενταχθεί σε άλλο γκρουπ παραπληροφόρηση έστησε με την "κομματική του δημοσιογραφική ομάδα" μπαράζ δημοσιεύσεων και αναρτήσεων .. περιμένοντας αμοιβή από το μεγάλο νέο του αφεντικό ...

Σχολιο.- Μα  έχουν «εξεγερθεί»  500 άτομα. Τους είδαμε σε βίντεο των δυτικών πρακτορείων, που λένε ότι ήταν χιλιάδες.

υπάρχουν και στο Ιράν άτομα για ροζ επαναστάσεις

Δεν πήρε από τυχαίο κανάλι γραμμή το Αρης

Σχολιο.- δεν ήταν σε κράτηση καμία μέρα .. όπως δείχνει το βίντεο μπήκε από το δρόμο στο αστυνομικό τμήμα και δεν φαίνεται να είναι συλλαμβανόμενη .. πήγε έκατσε και μετά σηκώθηκε μάλλον για να ρωτήσει την αστυνομικό κάτι που πολύ πιθανόν να της είπε τη είναι αυτό που φοράς και της είπε να κάτσει στη θέση της .... εκείνη την ώρα κάτι έπαθε η κοπέλα και λυποθύμισε .. εγώ αυτό βλέπω στο βίντεο .. δεν βλέπω ξυλοδαρμό και χτυπήματα στο κεφάλι ..

Σχολιο.- εξαρτάται από το μέρος της τοπικής κοινωνίας

Και στην Αίγυπτο που ήμουν ,ήταν υπέρ των μουλάδων πολλοί. Στην πλατεία Ταχίρ βίαζαν γυναίκες.

Μόλις πήραν την εξουσία ,όλες οι γειτονιές με τα όπλα ήταν. Γυναίκα δεν τολμούσε να κυκλοφορήσει έξω.

Με τον Σίσι ησύχασαν

Δεν είναι όλα τόσο απλα

Σχολιο.- Στο βίντεο δεν φαίνεται να δέρνουν την κοπέλα αλλά να λιποθυμάει…. Τι ακριβώς συνέβη τελικά ;

Σχολιο.- το ότι ανακάλυψε τώρα η Δύση τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν και μονοπωλείται σε όλα τα δυτικά κανάλια είναι τουλάχιστον υποκριτικό...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα κείμενο ωμής ειλικρίνειας το οποίο δείχνει την πραγματική κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ιδού το κείμενο τώρα:

του πολεμικού ανταποκριτή της "Κομσομόλσκαγια Πράβντα", Αλεξάντρ Κοτς:

"Μια επιστράτευση δεν ανακοινώνεται επειδή όλα πάνε καλά. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η σημερινή συγκέντρωση δυνάμεων δεν είναι αρκετή για τους στόχους που έχουν τεθεί. Για εμάς οι μάχες έχουν περάσει σε αμυντική φάση, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία προέλαση. Είναι ασήμαντη σε ορισμένες περιοχές και έχει χαρακτήρα διεκδίκησης θέσης. Ταυτόχρονα, με μια λέξη, αισθανόμαστε μια οξεία έλλειψη τυφεκιοφόρων, μηχανικών-οδηγών, χειριστών-οδηγών - μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων. Γνωρίζω ταξιαρχίες με 60 πεζικάριους η καθεμία. Ένας συνάδελφός μου μιλάει για ένα σύνταγμα, στο οποίο σήμερα υπάρχουν μόνο έξι καταδρομείς - άνθρωποι έτοιμοι να πάνε σε επίθεση.

Και δεν είναι μόνο θέμα απωλειών. Ναι, υπάρχουν "διακοσάρια" - νεκροί, υπάρχουν "τριακοσάρια" - τραυματίες.

Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης εμφανίστηκε ένας νέος όρος - τα "πεντακοσάρια". Πρόκειται για εκείνους που αρνήθηκαν να εκτελέσουν διαταγές για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Κάποιοι είχαν δειλιάσει, άλλοι είπαν με ειλικρίνεια ότι δεν μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα με τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους, άλλοι απλώς δεν είχαν κίνητρο: "Γιατί να πεθάνω για τη γη κάποιου άλλου;".

Σήμερα η κατάσταση αλλάζει ριζικά. Δεν υπάρχουν ηθικά ή νομικά παραθυράκια για τη δειλία. Τώρα θα ζούμε με τους νόμους του πολέμου. Και πρέπει επίσης να αναλάβουμε την ευθύνη για τις δικές μας πράξεις. Για το σκοπό αυτό έχουν εισαχθεί νέες διατάξεις στον ποινικό κώδικα - σχετικά με την λιποταξία, την ανυπακοή σε διαταγές, τη λεηλασία... 

Για το σκοπό αυτό στο εγγύς μέλλον θα προσθέσουμε νέα εδάφη - τώρα δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία για ποιανού τη γη πολεμάμε. Για τη δική μας. Και δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις. Αν παραχωρήσουμε έστω και σπιθαμή, δεν θα σταματήσουν. Ούτε στο Ντονμπάς, ούτε στην Κριμαία. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού να αποσυρθούμε, κανείς δεν θα μας συγχωρέσει την αδυναμία μας. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο Ιράκ ή τη Λιβύη για να καταλάβει τι συνεπάγεται αυτό.

Σε μια κατάσταση όπου το Κίεβο δεν υπολογίζει τις απώλειές του, καθιστώντας την κινητοποίηση μια μόνιμη διαδικασία, χωρίς πρόσθετες δυνάμεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να νικήσει τον εχθρό. Φυσικά, δεν θα πάνε στο μέτωπο και οι 300.000 που έχουν κινητοποιηθεί στη Ρωσία. Κάποιοι θα πάνε στην Άπω Ανατολή για να αντικαταστήσουν εκείνους που θα πάνε να διεκδικήσουν τα εδάφη μας που έχουν καταληφθεί από τον εχθρό. Κάποιος θα σταθεί στα σύνορα - θα έχουμε νέα 1.400 χιλιόμετρα. Αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα σύνορά μας σήμερα είναι η γραμμή επαφής. Και αφορά τον καθένα. 

Από τη μία πλευρά, έχουμε εισέλθει σε μια από τις τραγικότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας. Από την άλλη, μια από τις πιο ηρωικές. Θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας. Και καθένας από αυτούς που πολεμούν σήμερα με το όπλο στα χέρια για τη Ρωσία και θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα σύνορά μας θα τιμηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως οι ήρωες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Που υπερασπίστηκαν το κράτος τους για εμάς. Σεβόμενοι τη μνήμη τους, δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να το απολέσουμε."

Σχολιο.- ο αρθρογράφος είναι Ρώσος και υποστηρικτής του Πούτιν, ξέρει λοιπόν πολύ καλύτερα από μας το συμβαίνει πραγματικά.

Σχολιο.- ο συγκεκριμένος αρθρογράφος όμως δεν φαίνεται να ανήκει σε αυτούς ου κρατάνε πισινή πάντα. Παρόμοια πράγματα δήλωσε πριν από μέρες κι ο Ζιουγκάνωφ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Γενικώς, επειδή κάποιοι στην Ελλάδα, αλλά και παντού στον κόσμο, έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχουν απλώς κάποιοι δολοφόνοι ναζίδες ουκρανοί που ελέγχουν τον κοκαϊνάκια Ζελένσκι, αλλά ολόκληρο το ΝΑΤΟ  έχει σηκώσει ναζιστικές σημαίες και πολεμάει στην Ουκρανία, και όχι απλώς να θυσιάσουν μέχρι και τον τελευταίο ουκρανό, αλλά και όλους τους λαούς της Ευρώπης, βυθίζοντας τους στην εξαθλίωση στο κρύο και στην πείνα, διαλύοντας όλη την οικονομία της Ευρώπης για τα ναζιστικά τους  σχέδια.

Αυτοί λοιπόν οι κάποιοι που τα έχουν καταλάβει αυτά, έχουν πάει άκριτα με το μέρος του Πούτιν. Και δεν βάζουν κάποια απλά  ερωτήματα. 

Γιατί  ο Πούτιν και η κυβέρνηση του αναγνωρίζουν ακόμα τον ναζιστή κοκαϊνάκια δικτάτορα Ζελένσκι σαν ηγέτη της Ουκρανίας?  Γιατί συζητάνε μαζί του, ενώ ο ίδιος συνεχίζει να βομβαρδίζει άοπλους στο Ντονμπάς? 

Γιατί δεν βομβαρδίζονται στο Κίεβο η έδρα του Ζελένσκι κα των ναζίδων του? Αφού έχει κηρυχθεί παράνομη η αριστερή και κεντροαριστερή  αντιπολίτευση στην Ουκρανία? Γιατί δεν βομβαρδίζονται τα σύνορα της ουκρανίας με την Δύση, εκεί που περνάνε όλα τα πολεμοφόδια ενίσχυσης των ουκρανοναζί από την Δύση? Πύραυλοι και κανόνια που θα πάνε στο Ντονμπάς και θα συνεχιστεί η σφαγή. Γιατί αφήνουν τα ηλιέλαια της ουκρανίας να πάνε στη Ευρωπη? Γιατί δεχτήκανε οι Ρώσοι το λιμάνι της Οδησσού, για να πάνε τα ηλιέλαια και τα σιτάρια στην Ευρώπη, και όχι στον Τρίτο κόσμο που παραμύθιαζε η Δύση και ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοΟΗΕ, ενώ οι ουκρανοί τα πέρναγαν με τρένο από τα σύνορα ουκρανίας-πολωνίας? Γιατί δέχονται να ανταλλάξουν ναζίδες βασανιστές δολοφόνους ουκρανοναζί του αζοφσταλ με Ρώσους αιχμαλώτους?  Γιατί δέχθηκαν χθες να απελευθερώσουν τους 10 Εγγλέζους, Αμερικάνους, Μαροκινούς μισθοφόρους δολοφόνους αιχμάλωτους μετά από απαίτηση της Σαουδικής Αραβίας?

Εμένα πάντως μου δημιουργείται η εντύπωση, ότι όλα είναι μιλημένα και κανονισμένα, και ο Πούτιν κρατάει ηθελημένα τα στρατεύματα μόνο στο Ντονμπάς, και δεν τα ενισχύει κανονικά να προελάσουν σε όλη την ουκρανία, να σταματήσει η σφαγή στο Ντονμπάς, και να τελειώσει ο πόλεμος. Αλλά μας δουλεύει ο Πούτιν κανονικά λέγοντας πως δεν γίνεται πόλεμος με τους ουκρανοναζί, αλλά Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση στο Ντονμπάς…. 

Τείνω να πιστέψω αυτό που έγραψε ένας αμερικάνος αρθρογράφος. Ότι αυτό που θέλει ο Πούτιν, δεν είναι η αντιπαράθεση με την Δύση και να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους, αλλά να ενταχθεί στη Δύση, να γίνει κομμάτι της. Αν είναι έτσι κούνια που τον κούναγε.  Τα μικροβιολογικά εργαστήρια των αμερικάνων στην ουκρανία που έφτιαχναν πανώλη χολέρα AIDS, κορωνοϊούς, και τα κατέλαβαν οι Ρώσοι και τα κατήγγειλαν στον αποικιοκρατικό ξεφτιλοΟΗΕ, τα μετέφεραν οι αμερικάνοι στις χώρες της Κεντρικής Ασίας, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν. Χθες διάβασα πως το Καζκστάν και το Κιργιστάν έπαψαν  να αναγνωρίζουν τις οικονομικές συναλλαγές  που είχε φτιάξει η Ρωσία μετά τις κυρώσεις και τον αποκλεισμό της Δύσης από τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές. 

Και ενώ είχε διακοπεί  οποιαδήποτε συνεργασία Ρώσων και Αμερικάνων για το διάστημα, εδώ και 2 χρόνια, χθες απογειώθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ πύραυλος για τον αεροδιαστημικό σταθμό MIR 2 Ρώσοι αστροναύτες και 1 Αμερικάνος.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αντιρωσική υστερία προσπαθεί να αντισταθμίσει την λαική οργή για την ακρίβεια. Εις μάτην...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία. Στα ιδιωτικά κανάλια καλλιεργείται τέτοιο φιλοπολεμικό κλίμα που λίγο διαφέρει από την αντιρωσική προπαγάνδα επί Χίτλερ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δραματική προειδοποίηση Carl Icahn: Τα χειρότερα έρχονται - Ο πληθωρισμός έριξε μέχρι και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Πέμπτη 22/09/2022 - 09:06
Το σύμβολο της Wall Street, ο Carl Icahn, έχει μια προειδοποίηση για τους επενδυτές: «Τα χειρότερα έρχονται».
Ο 86χρονος Icahn παρουσίασε αυτή τη ζοφερή αξιολόγηση της οικονομίας, αλλά μίλησε επίσης για τομείς ευκαιριών για τους επενδυτές.
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής διατύπωσε μια τόσο απαισιόδοξη άποψη: Το χρηματιστήριο είδε το χειρότερο πρώτο εξάμηνο του έτους από το 1970.
Αλλά ο Icahn, του οποίου η καριέρα στα χρηματοοικονομικά χρονολογείται από το 1961 και έχει αφήσει το στίγμα του ως ακτιβιστής μέτοχος, είχε ένα ισχυρό 2022: η καθαρή αξία ενεργητικού της Icahn Enterprises αυξήθηκε κατά 30% τους πρώτους έξι μήνες του 2022.
Ο Icahn είπε ότι οι στρατηγικές αντιστάθμισης κινδύνου ήταν το κλειδί για την επιτυχία του.
Και τόνισε ότι οι επενδυτές μπορούν ακόμα να βρουν μετοχές να αγοράσουν.
«Τυπώσαμε πάρα πολλά χρήματα και πιστεύαμε ότι το πάρτι δεν θα τελείωνε ποτέ. Και το πάρτι τελείωσε»
«Ο πληθωρισμός είναι τρομερό πράγμα», είπε, παρατηρώντας ότι οδήγησε στην πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
«Δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις»
-Carl Icahn




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




" Όποιος δε προσαρμόζεται, πεθαίνει"

Ο Στ. Πέτσας, έχει το θράσος να επικαλείται το νόμο του Δαρβίνου για την κοινωνική οργάνωση και τις πολιτικές αποφάσεις τους που μεθοδευμενα οδηγούν στην εξαθλίωση του λαού. Είναι προκλητικό και απαράδεκτο οι αρχιτέκτονες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης να έχουν αυτό το δημόσιο λόγο, ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν πια! 
Η αντίδραση στην κυνική διαπίστωση ότι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει, ήταν μεγάλη επειδή καταρχάς γνωρίζουμε (άλλοι ενσυνείδητα και άλλοι υποσυνείδητα) πως είναι αλήθεια. 
Αυτό όμως που προκαλεί την οργή είναι το θράσος. Ότι αυτά λέγονται από κάποιους που είναι βολεμένοι. Από τους προνομιούχους που σηκώνουν το δάκτυλο στους υπόλοιπους. 
Επιπλέον είναι και το γμτ. Αν είναι έτσι, εσείς που είστε στην κυβέρνηση ποια ακριβώς είναι η δουλειά σας; Για ποιο πράγμα ο λαός (καλώς ή κακώς) σας ανέθεσε την διακυβέρνηση; Για να του μεταθέτετε τις ευθύνες; Για να λέτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να μας προστατέψετε από την δικιά σας αστοχία;  
Για ποιο πράγμα πληρώνεστε;  Θα έπρεπε να έχετε απολυθεί επειδή αποτύχατε πανηγυρικά!
Υποστηρίξτε το ΕΠΑΜ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η γερμανική αριστερά παίρνει σκληρή θέση κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία. Η Γερμανίδα βουλευτής Ζάρα Βάγκενκνεχτ, του αριστερού ρεύματος του κόμματος της αριστεράς Die Linke έγραψε στο Twitter:
"Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να εγκαταλείψει το σπιράλ κλιμάκωσης και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. " Όποιος τώρα συνεχίζει να στέλνει όπλα και πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πετάξει έξω τη Ρωσία από την Κριμαία είναι τρελός και βάζει σε κίνδυνο την ίδια μας την επιβίωσή. "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οφείλουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να γνωρίζουμε τις συνθήκες, τους ενορχηστρωτές, αλλά και τους δημίους της θανάτωσής μας
22/09/2022
Η ΕΕ έχει μετατρέψει σε όπλο τον εφοδιασμό της ευρωπαϊκής ενέργειας για λογαριασμό μιας χρηματοπιστωτικής κομπίνας, ενάντια στα συμφέροντα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και των καταναλωτών.
Όταν ο φανατικός των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, που παριστάνει τον Υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι “πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα” όσον αφορά την ενεργειακή ασφάλεια, ξέχασε να διευκρινίσει ότι η όλη φάρσα είναι μια κρίση “Made in Germany” ως προϊόν εκσπερμάτωσης “Made in Brussels.
Σπίθες νοημοσύνης τουλάχιστον εξακολουθούν να ακτινοβολούν σε σπάνια Δυτικά γεωγραφικά πλάτη, καθώς ο απαραίτητος στρατηγικός αναλυτής William Engdahl, συγγραφέας του βιβλίου A Century of Oil, κυκλοφόρησε μια αιχμηρή, συνοπτική περίληψη που αποκαλύπτει τους σκελετούς στην ντουλάπα της αίγλης.
Όλοι όσοι διέθεταν μυαλό και παρακολουθούσαν τις τρομακτικές Ευρωκρατικές μηχανορραφίες στις Βρυξέλλες, γνώριζαν τη βασική συνομωσία- όμως σχεδόν κανείς από τους μέσους πολίτες της ΕΕ δεν γνώριζε. Ο Χάμπεκ, ο Καγκελάριος Σολτς, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC) για την Πράσινη Ενέργεια Τίμερμανς, η ντομινατρίξ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όλοι τους εμπλέκονται.
Με λίγα λόγια: όπως το περιγράφει ο Engdahl, πρόκειται για “το σχέδιο της ΕΕ για την αποβιομηχανοποίηση μιας από τις πιο ενεργειακά αποδοτικά αποτελεσματικές συγκεντρώσεις βιομηχανίας στον πλανήτη”.
Αυτή είναι μια πρακτική μετάφραση της Πράσινης Ατζέντας 2030 του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ – η οποία τυχαίνει να έχει κάνει μετάσταση στη Μεγάλη Επαναφορά του κρυπτο -α λα James Bond- κακούργου Κλάους Σβαμπ –που τώρα μετονομάστηκε σε “Μεγάλο Αφήγημα”.
Η όλη απάτη ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000: Οι Βρυξέλλες ήταν η ευρωπαϊκή μου βάση στα πρώτα χρόνια του “πολέμου κατά της τρομοκρατίας”.
Εκείνη την εποχή, η πιο σημαντική συζήτηση ήταν η “ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική”. Το βρώμικο μυστικό αυτής της πολιτικής είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, “συμβουλευόμενη” από την JP MorganChase καθώς και τα συνήθη μεγαλοκερδοσκοπικά hedge funds, τα έβαλε όλα σε αυτό που ο Engdahl περιγράφει ως “πλήρη απορρύθμιση της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου”.
Αυτό πουλήθηκε στην Lugenpresse (“ψευδή μέσα ενημέρωσης”) ως “απελευθέρωση”. Στην πράξη, αυτό είναι ένας άγριος, ανεξέλεγκτος καπιταλισμός-καζίνο, με την “ελεύθερη” αγορά να καθορίζει τις τιμές, ενώ απορρίπτει τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια – όπως αυτά που συνήφθησαν με την Gazprom.
ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΑΝΘΡΑΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ
Η διαδικασία επιταχύνθηκε το 2016, όταν η κυβέρνηση Ομπάμα, λίγο πριν εκπνεύσει, ενθάρρυνε την μαζική εξαγωγή LNG (Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου) από την τεράστια παραγωγή σχιστολιθικού φυσικού αερίου των ΗΠΑ.
Για αυτό, χρειάζεται να κατασκευάσει κανείς τερματικούς σταθμούς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου. Κάθε τερματικός σταθμός χρειάζεται έως και 5 χρόνια για να κατασκευαστεί. Εντός της ΕΕ, η Πολωνία και η Ολλανδία προχώρησαν σε αυτό εξ αρχής.
Όπως η Wall Street στο παρελθόν επινόησε μια κερδοσκοπική αγορά “χάρτινου πετρελαίου”, έτσι και αυτή τη φορά προχώρησε σε μια κερδοσκοπική αγορά “χάρτινου φυσικού αερίου”.
Ο Engdahl περιγράφει λεπτομερώς πώς “η Επιτροπή της ΕΕ και η ατζέντα της για την Πράσινη Συμφωνία για την “απεξάρτηση” της οικονομίας από τον άνθρακα έως το 2050, εξαλείφοντας τα καύσιμα πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, παρείχαν την ιδανική παγίδα που οδήγησε στην εκρηκτική αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στην ΕΕ από το 2021″.
Η δημιουργία αυτού του “μοναδικού/ενιαίου” ελέγχου της αγοράς συνεπαγόταν την επιβολή παράνομων αλλαγών στους κανόνες της Gazprom. Στην πράξη, τα Μεγάλα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα και η Μεγάλη Ενέργεια – που ελέγχουν πλήρως οτιδήποτε περνάει ως “πολιτική της ΕΕ” στις Βρυξέλλες – επινόησαν ένα νέο σύστημα τιμολόγησης παράλληλο με τις μακροπρόθεσμες, σταθερές τιμές του ρωσικού αερίου από αγωγούς.
Μέχρι το 2019, μια χιονοστιβάδα ευρωκρατικών ενεργειακών “οδηγιών” από την Ε.Ε. – το μόνο πράγμα που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι – είχε καθιερώσει μια εντελώς απορρυθμισμένη εμπορική αγορά φυσικού αερίου, καθορίζοντας τις τιμές του φυσικού αερίου στην ΕΕ, ακόμη και όταν η Gazprom παρέμενε ο μεγαλύτερος προμηθευτής.
Καθώς πολλά εικονικά κέντρα συναλλαγών σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου άρχισαν να ξεφυτρώνουν σε όλη την ΕΕ, μπήκε το ολλανδικό TTF (Title Transfer Facility)*. Μέχρι το 2020 το TTF καθιερώθηκε ως το πραγματικό σημείο αναφοράς της ΕΕ για το φυσικό αέριο.
Όπως επισημαίνει ο Engdahl, “το TTF είναι μια εικονική πλατφόρμα συναλλαγών σε προθεσμιακά συμβόλαια φυσικού αερίου μεταξύ τραπεζών και άλλων χρηματοοικονομικών επενδυτών. Έξω, φυσικά, από οποιοδήποτε οργανωμένο χρηματιστήριο.
Έτσι, οι τιμές του LNG σύντομα άρχισαν να καθορίζονται από τις προθεσμιακές συναλλαγές στον κόμβο TTF, ο οποίος τυχαίνει να ανήκει στην ολλανδική κυβέρνηση – “την ίδια κυβέρνηση που καταστρέφει τα αγροκτήματά της για μια δόλια απαίτηση ρύπανσης από άζωτο”.
Με κάθε αναγκαίο μέσο η Μεγάλη Χρηματοοικονομία έπρεπε να απαλλαγεί από την Gazprom ως αξιόπιστη πηγή, για να επιτρέψει στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την κομπίνα της Πράσινης Συμφωνίας να κυριαρχήσουν στην αγορά του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG).
Ο Engdahl επικαλείται μια υπόθεση που πολύ λίγοι γνωρίζουν σε όλη την Ευρώπη: “Στις 12 Μαΐου 2022, παρόλο που οι παραδόσεις της Gazprom στον αγωγό φυσικού αερίου Soyuz μέσω της Ουκρανίας ήταν αδιάλειπτες για σχεδόν τρεις μήνες συγκρούσεων, παρά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, το ελεγχόμενο από το ΝΑΤΟ καθεστώς Ζελένσκι στο Κίεβο έκλεισε έναν σημαντικό ρωσικό αγωγό μέσω του Λουγκάνσκ, που έφερνε ρωσικό φυσικό αέριο τόσο στην Ουκρανία του όσο και σε κράτη της ΕΕ, δηλώνοντας ότι θα παραμείνει κλειστός μέχρι το Κίεβο να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του συστήματος αγωγών που διέρχεται από τις δύο δημοκρατίες του Ντονμπάς. Αυτό το τμήμα της γραμμής Soyuz της Ουκρανίας έκοψε το ένα τρίτο του φυσικού αερίου μέσω του Soyuz προς την ΕΕ. Σίγουρα δεν βοήθησε την οικονομία της ΕΕ την ώρα που το Κίεβο παρακαλούσε για περισσότερα όπλα από τις ίδιες χώρες του ΝΑΤΟ. Το Σογιούζ άνοιξε το 1980 επί Σοβιετικής Ένωσης φέρνοντας αέριο από το κοίτασμα φυσικού αερίου του Όρενμπουργκ”.
ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (chapter) ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Όσον αφορά την ατέρμονη σαπουνόπερα που αφορά την τουρμπίνα του Nord Stream 1, το κρίσιμο γεγονός είναι ότι ο Καναδάς αρνήθηκε σκόπιμα να παραδώσει την επισκευασμένη τουρμπίνα στην Gazprom -την ιδιοκτήτριά της- αλλά την έστειλε στη Siemens Γερμανίας, όπου βρίσκεται τώρα. Η Siemens Γερμανίας βρίσκεται ουσιαστικά υπό αμερικανικό έλεγχο. Τόσο η γερμανική όσο και η καναδική κυβέρνηση αρνούνται να χορηγήσουν μια νομικά δεσμευτική απαλλαγή από κυρώσεις για τη μεταφορά στη Ρωσία.
Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι (της Gazprom). Η Gazprom και το Κρεμλίνο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν το σαμποτάζ ήταν το όνομα του παιχνιδιού, δεν θα μπορούσε να τους ενδιαφέρει λιγότερο αν η Γερμανία λάμβανε μηδενικό αέριο μέσω του Nord Stream 1 (με τον ολοκαίνουργιο Nord Stream 2, έτοιμο να ξεκινήσει, μπλοκαρισμένο για αυστηρά πολιτικούς λόγους).
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτι Πεσκόφ, φρόντισε να τονίσει ότι “τα προβλήματα στις παραδόσεις [φυσικού αερίου] προέκυψαν λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας και σε ορισμένες εταιρείες από τις δυτικές χώρες (…) Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι πίσω από τα προβλήματα εφοδιασμού”.
Ο Πεσκόφ έπρεπε να υπενθυμίσει σε οποιονδήποτε έχοντα μυαλό ότι δεν φταίει η Gazprom αν “οι Ευρωπαίοι (…) πάρουν την απόφαση να αρνηθούν να εξυπηρετήσουν τον εξοπλισμό τους”, κάτι που είναι συμβατικά υποχρεωμένοι να κάνουν. Το γεγονός είναι ότι ολόκληρη η λειτουργία του Nord Stream 1 εξαρτάται από “ένα κομμάτι εξοπλισμού που χρειάζεται σοβαρή συντήρηση”.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ, ο οποίος γνωρίζει ένα-δυο πράγματα για τις ενεργειακές επιχειρήσεις, ξεκαθάρισε τις τεχνικές λεπτομέρειες:
“Όλο το πρόβλημα βρίσκεται ακριβώς στην πλευρά [της ΕΕ], διότι όλοι οι όροι της σύμβασης επισκευής έχουν παραβιαστεί πλήρως, μαζί με τους όρους αποστολής του εξοπλισμού”.
Όλα αυτά εγγράφονται σε αυτό που ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ περιγράφει ως “έναν ολοκληρωτικό πόλεμο που έχει κηρυχθεί εναντίον μας”, ο οποίος “διεξάγεται με υβριδικές μορφές, σε όλους τους τομείς”, με “τον βαθμό εχθρότητας των αντιπάλων μας – των εχθρών μας” να είναι “τεράστιος, εξαιρετικά υπερβατικός”.
Επομένως, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει καμμία σχέση με την “οπλοποίηση της ενέργειας από τον Πούτιν”. Ήταν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες – απλοί αγγελιοφόροι της Μεγάλης Χρηματοοικονομίας – που οπλοποίησαν τον εφοδιασμό της ευρωπαϊκής ενέργειας για λογαριασμό μιας χρηματοπιστωτικής κομπίνας και ενάντια στα συμφέροντα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και των καταναλωτών.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΟΞΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ
Ο Engdahl συνόψισε πώς, “με τη συστηματική επιβολή κυρώσεων ή το κλείσιμο των παραδόσεων φυσικού αερίου από μακροπρόθεσμους αγωγούς χαμηλού κόστους στην ΕΕ, οι κερδοσκόποι φυσικού αερίου μέσω της ολλανδικής TTP μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν κάθε λόξυγγα ή ενεργειακό σοκ στον κόσμο, είτε πρόκειται για ρεκόρ ξηρασίας στην Κίνα, είτε για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, είτε για περιορισμούς στις εξαγωγές στις ΗΠΑ, για να προσφέρουν τις τιμές χονδρικής πώλησης φυσικού αερίου στην ΕΕ πέρα από κάθε όριο”.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΖΟΓΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ
Και γίνεται ακόμα χειρότερο, όταν πρόκειται για την ηλεκτρική ενέργεια. Υπάρχει η λεγόμενη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με αυτήν, οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας – από ηλιακή ή αιολική ενέργεια – λαμβάνουν αυτόματα “την ίδια τιμή για την “ανανεώσιμη” ηλεκτρική ενέργεια που πωλούν στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας για το δίκτυο με το υψηλότερο κόστος, δηλαδή το φυσικό αέριο”. Δεν είναι περίεργο που το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία για το 2022 αυξήθηκε κατά 860% – και αυξάνεται.
Ο Μπάερμποκ παπαγαλίζει αδιάκοπα ότι η ενεργειακή ανεξαρτησία της Γερμανίας δεν μπορεί να διασφαλιστεί έως ότου η χώρα “απελευθερωθεί από τα ορυκτά καύσιμα”.
Σύμφωνα με τον φανατισμό των Πράσινων, για την οικοδόμηση της Πράσινης Ατζέντας είναι επιτακτική ανάγκη να εξαλειφθούν εντελώς το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και η πυρηνική ενέργεια, που τυχαίνει να είναι οι μόνες αξιόπιστες πηγές ενέργειας όπως έχουν τα πράγματα.
Και εδώ είναι που βλέπουμε το τοξικό τρίο Habeck/Baerbock/von der Leyen έτοιμο για το κοντινό τους πλάνο. Παριστάνουν τους σωτήρες της Ευρώπης κηρύσσοντας ότι η μόνη διέξοδος είναι η επένδυση περιουσιών στην – αναξιόπιστη – αιολική και ηλιακή ενέργεια: η “απάντηση” από την Πρόνοια σε μια πανωλεθρία με τις τιμές του φυσικού αερίου που δεν κατασκευάστηκε από κανέναν άλλον παρά από τη Μεγάλη Χρηματοοικονομία, τον πράσινο φανατισμό και την ευρωκρατική “ηγεσία”.
Τώρα πείτε το αυτό στα αγωνιζόμενα πανευρωπαϊκά νοικοκυριά, των οποίων οι λογαριασμοί θα εκτοξευθούν σε ένα επιβλητικό, συλλογικό ποσό 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ο Στρατηγός Χειμώνας χτυπάει την πόρτα.”
[Σημ.:
Η Διευκόλυνση Μεταφοράς Τίτλων, ευρύτερα γνωστή ως TTF, είναι ένα εικονικό σημείο διαπραγμάτευσης φυσικού αερίου στις Κάτω Χώρες. Το εν λόγω σημείο διαπραγμάτευσης παρέχει τη δυνατότητα σε διάφορους εμπόρους στις Κάτω Χώρες να συναλλάσσονται σε προθεσμιακές, φυσικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές.
Ένα εικονικό σημείο διαπραγμάτευσης είναι ένας ΜΗ ΦΥΣΙΚΟΣ κόμβος για τις συναλλαγές στις αγορές φυσικού αερίου, για τον οποίο “υπάρχει ένα Εικονικό Σημείο Διαπραγμάτευσης (VTP) για κάθε περιοχή αγοράς, που αντιπροσωπεύει όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου στην εν λόγω περιοχή αγοράς”.]



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοβερδος Στελακατος Χρηστος
Για σένα πατέρα. Για τη περηφάνια μας.
Πριν λίγο 4 ανθρωπάκια που δεν είχαν τη δύναμη να σηκώσουν τα μάτια τους και λέγονται δικαστές με δίκασαν με 10 μήνες φυλάκιση και 6000χιλ ευρώ προστιμο με τριετή αναστολή.
Δικάστικα για δυσφήμιση του συντρόφου τους και υποψήφιου σε εθνικές εκλογές του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας, γραμματέα ΕΛΟΠΥ, πρόεδρο ιχθυοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας, ιδιοκτήτη σε ποσοστό ιχθυοκαλλιέργειας Ιωαννη Χεκίμογλου και σύζυγο της Κασιαννής Ανυφαντάκη προϊσταμένη στο τμήμα περιβάλλοντος Θεσπρωτίας που πρέπει να ελέγχει και τις ιχθυοκαλλιέργειες.
Τα παλικάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν έτσι κύριοι.
Με λίγα λόγια σαν πολίτες η τα παιδιά μας αύριο θα καταγγείλουμε στη κυρια Ανυφαντάκη προϊσταμένη περιβάλλοντος τη μαφια της πολυεθνικής ιχθυοκαλλιέργειας και αυτή δεν θα πει τίποτα στον άντρα της Χεκίμογλου που φωτογραφίζεται δημόσια με μεγαλοστελέχη των ιδίων πολυεθνικών. Βάζω τη φώτο στο πρώτο σχόλιο.
Έπειτα από μέρες θα γίνει υποτίθεται αιφνιδιαστικός έλεγχος στις πολυεθνικές που δεν θα ξέρουν τίποτα. 
Ελεγκτής και ελεγχόμενος ζευγάρι και φώτο αγάπης με δολοφόνους του τόπου μας πολυεθνικούς.
Εσείς εκεί στο Ανταρσυα Θεσπρωτίας λέτε πως η αστική δικαιοσύνη είναι εχθρός του λαού. Γιατί τώρα πάτε σαν προδότες και κλαίγεστε στη δικαιοσύνη και ζητάτε να τσακίσει οποιον αγωνίζεται ακόμα και για τα παιδιά σας.
Οι υπόλοιπες 2 δικές όπου είχα σήμερα από τις πολυεθνικές ιχθυοκαλλιέργειες Andromeda group, amerra capital και mubadala δεν προλαβαν να γίνουν και ορίστηκαν για 11-01-23
Μπορειτε επαναστάτες της φακής ψευτοοικολόγοι του Ανταρσυα Θεσπρωτίας να πανηγυρίζετε σήμερα πως καταφέρατε ένα μεγάλο πλήγμα στον καπιταλισμό με την καταδίκη μου. 
Οι αποφάσεις αυτές με πρόστιμο είναι συστημένες πλέον πριν καν να αρχίσει οποιαδήποτε δικη μου νομίζοντας πως με το νέο αυτό κόλπο θα σπάσω η θα φιμωθώ.
Ούτε ένας σύντροφος του Ανταρσύα διπλα στον συντροφο σας Χεκίμογλου σήμερα στο δικαστηρίο που του γράψατε κείμενο συμπαραστασης. Εσείς με τη ντροπή σας και τη ρουφιανιά σας και εμείς με φυλακές, πρόστιμα και τη περηφάνια μας.
Όπως είχα πει ο αγώνας αυτός των 6 ημερών μαζί με τα πρόστιμα και τις φυλακίσεις είναι αφιερωμένος στη μνήμη του πατέρα μου που έφυγε από τη ζωή προδομένος από τη καρδιά του πριν 10 μέρες για να ναι περήφανη η ψυχή του.
Επι της ποινής έχω ασκήσει έφεση.
Μέχρι το τέλος για τη περηφάνια του λαού μας, τα παιδιά μας, τη μάνα φύση και τη γνώση.
Σήμερα σε όλη την Ελλάδα τόνοι φορμόλης καρκίνου πέσαν από τη μαφία της ιχθυοκαλλιέργειας στις ζωές μας και τη θάλασσα μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώην σύμβουλος του Τραμπ περιγράφει το εμβόλιο mRNA ως «βιολογικό όπλο»!
O Dr. Paul Alexander επιδημιολόγος και πρώην σύμβουλος HHS της κυβέρνησης Τραμπ, είπε στο Infowars ότι οι ενέσεις με mRNA COVID ήταν ένα «βιολογικό όπλο… που κυκλοφόρησε».
Επέκρινε τον Δρ Άντονι Φάουτσι και την αμερικανική απάντηση στην κηρυγμένη πανδημία COVID-19 σε όλη τη μακροσκελή συνέντευξη. Οι δυο τους μίλησαν για διάφορα θέματα, όπως ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, οι ενισχυτές που μπορεί να μην σταματήσουν ποτέ και η βλάβη που επέφεραν τα lockdown στα παιδιά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλική εταιρεία επενδύει 250 εκ. ευρώ για γκουρμέ από μύγες
Εκτροφή εντόμων: η γαλλική InnovaFeed συγκέντρωσε 250 εκατομμύρια ευρώ
Αυτά τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή πρωτεϊνών μύγας μαύρων στρατιωτών, στη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, από την εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2016.
Η όρεξη των επενδυτών για εκτροφή εντόμων είναι αδιαμφισβήτητη. Η InnovaFeed είναι απόδειξη αυτού, με νέα συγκέντρωση κεφαλαίων 250 εκατομμυρίων ευρώ. Το νέο project που ανακοινώθηκε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ανέρχεται σε 450 εκατομμύρια ευρώ, που είναι το συνολικό ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε από αυτή τη γαλλική τεχνολογία τροφίμων που δημιουργήθηκε το 2016. Η πρόκληση: Αυτή της εκτροφής του «μαύρου στρατιώτη», ενός είδους μύγας γνωστή ως Hermetia illucens.
Για να απλώσει τα φτερά της παραγωγής πρωτεΐνης εντόμων στη γαλλική επικράτεια, η InnovaFeed επέλεξε να εγκατασταθεί στο Nesle, στο Somme. Το εργοστάσιο εγκαινιάστηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια, το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
«Βρισκόμαστε στη φάση της παραγωγής. Στόχος μας, που έχει τεθεί για το 2024, είναι να φτάσουμε σε παραγωγή 100.000 τόνων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων 15.000 τόνων πρωτεΐνης. Έχουμε ήδη επενδύσει 50 εκατομμύρια ευρώ σε αυτόν και πρόκειται να διπλασιάσουμε την επένδυση», εξηγεί ο Clément Ray, συνιδρυτής της εταιρείας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από ΣΥΔΕ
(Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας)
Ο Νομπελίστας θεωρητικός φυσικός Ρίτσαρντ Φίλιπς Φάινμαν περιέγραφε την επιστήμη λέγοντας ότι η δοκιμασία όλων των γνώσεων είναι πειραματισμός. Το πείραμα είναι ο μόνος κριτής της επιστημονικής "αλήθειας"..
Για μια άλλη γνώση πέρα απ' αυτήν του καθημερινού βομβαρδισμού των ΜΜΕ σας περιμένουμε όλους στο Πάρκο Ελευθερίας 
24/9/2022 17:00



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδιά και νέοι πληρώνουν την παράνοια.
Μετά το πανεπιστήμιο του Στρατσβούργου  που θα κλείσει για δυο επιπλέον εβδομάδες το χειμώνα, για να κάνει ενεργειακή οικονομία , κι άλλα πανεπιστήμια στη Γαλλία ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.
Τώρα που εγκαινίασαν τον τρόπο με τα δήθεν υγειονομικά lockdown, θα τα κλείσουν όλα. Δεν τους νοιάζει τίποτα πλέον. Μόνο ο πόλεμος εναντίον της Ρωσίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας συνεργάτης του Προέδρου Πουτιν για χρόνια (Τώρα συνταξιούχος)  είχε πει τον Φλεβάρη στις 25 ( αφού παραδέχτηκε  όταν του λέγανε ότι η Ρωσία θα έπρεπε να επέμβει στην Ουκρανία το 14 και να μην φύγει ποτέ από εκεί κατόπιν). Ότι κατά την γνώμη του ( κινικη αλλά ουσίας) "ότι η Ρωσία θα έπρεπε να βορβαδιζει ανελέητα το Κίεβο και το Λβοβ για 2 μήνες όπως κάνουν οι Αμερικανοί και ας σκοτωθούν 100 χιλιάδες, εαν δεν το κάνει θα σκοτωθούν πολλοί περισσότεροι στην διάρκεια"  Είχε πει επίσης "ότι ο Πουτιν και η πολιτική ελίτ (είναι μυθευμα ότι ο Πουτιν αποφασίζει μόνος του) δεν θα το κάνει ποτέ διότι λόγω παιδείας Θεωρεί ότι οι Ουκρανοί είναι αδέλφια ". Αυτό πληρώνουμε τώρα, είπε. Μάλλον αυτό θα πληρώνουμε από τώρα και ύστερα. Η καλύτερη λύση για την ανθρωπότητα είναι να τελειώσει γρήγορα αυτός ο πόλεμος. Και για να τελειώσει γρήγορα πρέπει να ηττηθουν οι ναζί. Με οποιοδήποτε τρόπο.  Σε αυτη την περίπτωση λιγότεροι θα πεθάνουν από ένα μακροχρόνιο συμβατικό πόλεμο. Ήθελα να ήξερα για πόσο καιρό οι Ρώσοι θα συνεχίζουν να μην βομβαρδιζουν πολιτικούς στόχους ανελέητα (όπως κάνουν οι Ναζί  Αμερικάνοι και Δυτικοί).
Σχολιο.- Θα συμφωνήσω με την άποψη του Βουτσις "Σίγουρα πλησιάζουμε σε έναν μεγάλο πόλεμο. Το ερώτημα είναι πού είναι τα όρια και αν πρόκειται να οδηγηθούμε σε λίγο καιρό, ίσως σε ένα ή δύο μήνες, σε μια μεγάλη σύγκρουση σε παγκόσμια κλίμακα". Και ο Βουτσις φυσικα ξερει περισσότερα απο τον Παπαχελά Εκείνο ομως που παρατήρησα και επιβεβαιώνει τον Βούτσις είναι οτι ο Λουκασενγο έδωσε εντολή στον Κρατικό Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας, να ελέγξει όλες τις δυναμεις της χώρας, από τις στρατιωτικες μονάδες μέχρι τη λαϊκή πολιτοφυλακή, ώστε να είναι έτοιμες να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού σύμφωνα με τα πρότυπα πολέμου.
Σχολιο.- Κίνα: «Καλούμε τα μέρη να θέσουν σε ισχύ μια κατάπαυση του πυρός μέσω του διαλόγου και της διαβούλευσης και να βρουν μια λύση που να διευθετεί τις θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των μερών το συντομότερο δυνατό».
Η παραπάνω δήλωση χαρακτηρίστηκε από τους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές «η μόνη παραφωνία» στην καταδίκη των δηλώσεων Πούτιν! Όλα τα δυτικά μμε τη μετέδωσαν για να καταδικαστούν στη συνείδηση των λαών του κόσμου τέτοιες δηλώσεις!!!
Αντί να σκεφτούν στα σοβαρά τη διαρκή διολίσθηση του κόσμου προς τον Γ΄ΠΠ, στήνουν κυνήγι μαγισσών κατά κάθε ειρηνικής λύσης.
Τι κατάντια, τώρα πλέον κάθε λέξη ειρήνης και τερματισμού του πολέμου είναι «παραφωνία» στις φιλοπόλεμες κραυγές των αμερικανονατοϊκών γερακιών και πολιτικών που έχουν απαγορέψει εξ αρχής τη λέξη ειρήνη.
Μπαίνουμε στον αστερισμό του παραλογισμού με άγνωστες συνέπειες. Το αίμα αντικαθιστά τη λογική.
Σχολιο.- Οι Αμερικανοί ήδη επέλεξαν την μετατροπή του οικονομικού ανταγωνισμού σε στρατιωτικό όπου νομίζουν οτι υπερέχουν. Αυτή όμως θα χαθεί αν χαθεί και η μάχη της οικονομίας. Ποιος μπορεί τότε να προβλέψει το επίπεδο της νέας σύγκρουσης;
Όμως δεν ξέρουμε τι γίνεται στα βαθύτερα του δυτικού κεφαλαίου για να το δούμε στις πολιτικές. Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε προβλέψεις, θα αλλάζουν τακτικά οι απόψεις μέχρι να καταλήξουν όλοι στην αξία της πρότασης της Κίνας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα που καλέστηκε και πορεία στην ιρανική πρεσβεία, το πήρα κι εγώ απόφαση: τι αναρχικά και αριστεριστικα μαλακιστήρια. Τσουτσεκια της CIA είναι, και σίγουρα πληρωμένα, γιατί αποκλείεται να υπάρχει τόση ηλίθιότητα συμπηκνομένη.
(Είστε η χαρά τού κάθε αντιπάλου. Πιο προβλέψιμοι από τη βαρύτητα. Καλοκουρδισμένοι παπαγάλοι τού νάτο. Ούτε να προσπαθήσουν δε χρειάζεται - λένε μια μαλακία τα μμε και τελείωσε. )
Σχολιο.- μάλλον ήθελαν να στρέψουν την προσοχή του κόσμου κάπου αλλού από ουκρανία, όπου θα πάρουν τον πούλο.
Σχολιο.- έλα ρε κάλεσαν τελικά ;;; εγω για πλακα τολεγα  ...αχαχαχαχαχ κουδούνια πρέπει να φορέσουν τελικά
Σχολιο.- Προσωρινά έχουμε ως υπογραφες μια κινηση τύπου Ιρανοί Ιρανές και αλληλέγγυοι και έβγαλε και ανακοίνωση η ΟΓΕ του ΚΚΕ . Ανεκδοτολογικά πράγματα.
Σχολιο.- Το κινημα "μάχεται " για την εξαγωγή "δημοκρατικής επανάστασης απο τα κάτω " στο Ιράν ...κι εσείς ειρωνευεστε….




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι οι Δυτικοί λευκοί άντρες θελουν να σώσουν τις Ιρανες γυναίκες.
Φίλες Ιρανες συναγωνιστριες: αν θέλετε να δείτε τι σώσιμο θα σας κάνουν δείτε πόσο έχουμε σωθεί εμείς από αυτούς. Έτσι θα σας σώσουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γλυκιές καλημέρες, με την πολυπόθητη ενότητα τής Αριστεράς να έχει πλέον επιτευχθεί!
Ο Νίκος Μπογιόπουλος και η Έλενε Ακρίτα συμφωνούν ότι ο Πούτιν έχει ξεσκλίσει και έκανε κουρελόχαρτο το διεθνές δίκαιο (αυτό που ξεσκίζουν καθημερινά οι αγαπημένοι δυτικοί ιμπεριαλιστές τους) και απειλεί με τα πυρηνικά.
Σχολιο.- Αντε και συγκυβέρνηση, βρε!
Σχολιο.- Άλλα λέει ο Μπογιόπουλος (ισαποστάκιας),  άλλα η Ακρίτα (υπέ;ρ των αμερικάνων), δεν παίζουμε με τις επιπόλαιες επιφανειακές εντυπώσεις της πλάκας.
Σχολιο.- αυτό δεν αναιρεί ότι η συνολική του θέση για την Ουκρανία είναι απαράδεκτη
Σχολιο.- απαράδεκτη είναι η στάση του ΚΚΕ που έχει το θράσος να εξισώνει τον πόλεμο στην Ναζιστική Ουκρανία με αυτόν που έκανε το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Γι'αυτό το λόγο άλλωστε τα ακούει από όλα τα κομμουνιστικά κόμματα παγκοσμίως. Η υπέρτατη υποκρισία είναι που θεωρεί τον πόλεμο της Ρωσίας ιμπεριαλιστικό, δεν το ξέραμε έπρεπε η Ρωσία να κάτσει να ανεχτεί τις σφαγές ομοεθνών της από τους ΟυκρανοΝαζί...
Σχολιο.- βγες να κολλήσεις καμία αφίσα της ΚΝΕ που έχει δίπλα δίπλα τους βομβαρδισμούς Ρωσίας στην Ουκρανία και ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, κράτα ίσες αποστάσεις από Ρωσία και Νατοναζί και έτσι όπως αφήνεις τη κολώνα κόλλα και μία αφίσα με τον Κουτσούμπα που βαράει το εμβόλιο των πολυεθνικών για διαφήμιση
Σχολιο.- κύριε μου υπερασπίζεστε τον Μπογιόπουλο και άρα τις απαράδεκτες θέσεις του για την Ουκρανία. Και σας λέω ότι το γεγονός ότι δεν είναι ίδιος με την Ακρίτα δεν αναιρεί τις απαράδεκτες θέσεις του για την Ουκρανία. Και μου κάνετε μια επίθεση ότι είμαι υποκριτής και ψεύτης, επειδή θεωρώ απαράδεκτες τις ίσες αποστάσεις. Σας ξαναεξηγώ γιατί είναι απαράδεκτες και καπάκι με ξαναλέτε υποκριτή. Τι θέλατε να φανταστώ; Προφανώς ότι υποστηρίζετε το Κ.Κ.Ε. Για την ταμπακιέρα όμως τις γελοίες αφίσες της ΚΝΕ που εξισώνει τη Ρωσία με το ΝΑΤΟ δεν είπατε το παραμικρό.
Σχολιο- Τι ειναι το διεθνες δικαιο;
Σχολιο.- Καλό! Ελα ντε, τιναφτο?  Πάλαι ποτέ διαλαμψαν και νυν πτώμα σεσηπός... Δε μας παρατάνε?
Σχολιο.- είναι αυτό που λέει ότι μπορείς να εισβάλεις στην Γιουγκοσλαβία στο Ιράκ τη Λιβύη και το Αφγανιστάν, αλλά όχι στην Ουκρανία.
Σχολιο.- Έτσι πάνε αυτά ! Μετά την γεροτζιαφεια εθνική εμβολιοενοτητα και λοκνταουνοενοτητα των Μπουρλαχωβαδων ,ακολουθεί η εθνική ενότητα των σοσιαλιμπεριαλιστων Νατοϊκών ! Τι θέτε άλλωστε ; Να γίνουμε "ψεκες εκβιαστες " σαν τον Λουκασένκο εδώ στην Ελλάδα ; Τόπο στον "ορθολογισμό " ...
Σχολιο.- Πολύ γελιο το κκε διαφωνει με το κκρωσιας. Αυτοί τα ζούνε, εδώ το κκε βγάζει ισαποστάκιδες διακηρύξεις της αμερικάνικης πρεσβείας
Σχολιο.- Έχει πλάκα να βλέπεις τον μαϊντανό να επικαλείται το διεθνές δίκαιο. Όσο για την άλλη είναι τελειωμένη περίπτωση.
Σχολιο.- Elena και Niko είτε σας αρέσει είτε όχι η Ρωσία έχει..θα έχει.. και πάντα θα έχει ατομικές βόμβες.. γιατί αυτά κρατάνε την Ρωσία ζωντανή



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσης να πούμε ότι το Ιράν δεν έχει ούτε νεξτ τοπ μόντελ ούτε δε μπάτσελορ, εκπομπές που αναμφίβολα αποτελούν την επιτομή τού φεμινισμού και το απόγειο τού εορτασμού και της ανάδειξης τής γυναικείας προσωπικότητας - και φυσικά απόδειξη τρανή τού πόσο μπροστά είμαστε στον τομέα αυτόν έναντι των σκοταδιστών μουλάδων.
Εμπρός να ενώσουμε για χιλιοστή φορά τη φωνή μας με τη φωνή της αστικής μας τάξης!
Σχολιο.- αχαχαχαχαχ είναι καθαρό το μαγαζί δεν εχει λουπεν προλετάριους που απολύονται , εξαναγκάζονται και εκβιάζονται να χρησιμοποιήσουν το ελιξήριο του Μπουγιούκου αχαχαχαχ  μπράβο  ρε παιδιά ... εχει μονο συνειδητές μικροαστάρες που καλούν τον πληθυσμό να δοκιμάζει φάρμακα στο όνομα της επιστημονικής προοδου , μέχρι να το πετύχει ... για τη μηνιγγίτιδα β βεβαια με 10% θνησιμότητα στα παιδιά καλό είναι να πληρώνουμε 180 ευρωπουλάκια στη Pfizer. Είναι απίστευτη η ηλιθιότητα και ο κυνισμός σας βοιδάρες ελπίζω να πληρώνεστε επαρκώς ...
Σχολιο.- ΙΡΑΝ. Ενα έθνος που το 79 έδιωξε τις αμερικάνικες βάσεις ,την British petroleum και τη μοναρχία . Ενα έθνος στο οποίο και τα γυναικεία δικαιώματα και η ταξική πάλη συνολικά εχει μπει στο ψυγείο γιατί όλες και όλοι καταλαβαίνουν οτι τους περιμενει διαμελισμός και υποταγή στους αμερικανούς και το Ισραήλ εάν συμβάλουν στην κοινωνική ανατροπή. Και το χειρότερο αγαπημενε Παπαρώφ ενα έθνος τον βομβαρδισμό του οποίου προσομοίωσε σε ασκήσεις της η Ισραηλινή αεροπορία στον ελληνικό εναέριο χώρο. Εσυ ο πολυ ριζοσπαστης και μασκοφόρος και γαντοφόρος τί καταλαβαίνεις ; τί πρέπει να κανουμε ; να αναπαράγουμε ψευδη περι φόνου κλεινοντας το ματακι στην επέμβαση και στον εξανδραποδισμένο κουρδικό εθνικισμό ;
Σχολιο.- Εχει γούστο να συνεχίσετε τις επιτυχίες με μαζική καυση σουτιέν συντοφισσών και συντρόφων εξω απο την πρεσβεία του Ιράν ; αχαχαχαχα κάντε το ρε σείς, πες τους και εσυ ρε Νικολαι αγόρι μου να το κανουν , να γελάσουμε τουλαχιστον λίγο αυτη τη σκατοεποχή
Σχολιο.- ξέρεις τα αιτήματα των διαδηλωτών ; να παψει η ιρανική στήριξη της Χεζμπολαχ και των Χούθι σην Υεμενη είναι δίκαιο αίτημα ; οι μισοί Κούρδοι του Ιραν είναι ζωροάστρες περα απο άλλη εθνικοφυλετική ομάδα .Δεν γίνεται ο ντόρος για το χιτζαπ βρε κορόιδο ... αμα ήταν έτσι θα είχαν σκοτώσει όλες τις γυναίκες του Ιράν… αμα γίνει αμερικανοισραηλινή επέμβαση αυτές που θα βγάλουν το χιτζάπ αυριο θα τις κανουν πόρνες με τη φτώχεια μεθαυριο....αχ ρε Παπαρώφ όσομιλαω μαζί σας τόσο πείθομαι οτι βασικά είστε ΠΑΣΟΚ ενα υποκαταστατο του παλιού ριζοσπαστιμού της σοσιαλδημοκατίας
Σχολιο.- Νικολάι Πολυκαρπόφ λοιπον σε αφήνω τωρα , δείξε την αλληλεγγύη σου στις γυναίκες του Ιράν αχαααχαχαχ περιμενω να δω πως αλλιώς περα απο αναδημοσιεύσεις της CIA , κάνε την 4η και την επικαιροποιημενη ( με αγαπη το προτείνω ετσι..) και κυρίως μην ξεχνάς τη μασκα. Την υψηλής προστασίας την άλλη δεν την χρειάζεστε πλεον .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Πατέλης
Όλα τα συνηθίζουμε πλέον; Ραγδαίες οι εξελίξεις και στον πόλεμο, μετά την τακτική των δημοψηφισμάτων στις υπό συμμαχικό έλεγχο περιφέρειες της Ουκρανίας, την μερική επιστράτευση και την υπόμνηση της ύπαρξης και δυνατότητας χρήσης πυρηνικού οπλοστασίου στο σημερινό διάγγελμα Πούτιν. Βέβαια, όπως και σε κάθε τερατώδες μόρφωμα, έτσι και στην νεοπαγή ρωσική αστική τάξη, πρώτα θα φύγει η ψυχή και μετά το χούι… Εν προκειμένω, ένα από τα χούγια αυτής της εν πολλοίς κομπραδόρικα μεταπρατικής ολιγαρχίας που έρχεται στην επιφάνεια, είναι η εμμονή της στα άθλια παζάρια, στις εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις, στη μυστική «διπλωματία», στις μαύρες συναλλαγές κάτω απ’ το τραπέζι… Ακόμα και τώρα. Μεσούντος ενός πολέμου, από την έκβαση του οποίου θα εξαρτηθεί τουλάχιστον η ύπαρξη της ίδιας της Ρωσίας και των Ρώσων, αλλά και το εάν αυτή η ολιγαρχία θα έχει την τύχη του Μιλόσεβιτς, του Σαντάμ ή του Καντάφι… 
Είδαμε και σε προηγούμενη φάση του πολέμου, να παραδίδονται μουλωχτά στις ναζιστικές αρχές του Κιέβου αιχμάλωτα στις Λ.Δ. Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ ναζίδια του τάγματος «Αζόφ». Διεστραμμένοι εγκληματίες πολέμου, βεβαρυμμένοι με ειδεχθή καθ’ έξη και κατά συρροή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, να είναι τώρα στη θαλπωρή των εστιών τους και των οικογενειών τους… Ξεχώριζε τότε η περίπτωση της διάσημης στα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης» ναρκισσευόμενης ναζίστριας του «Αζόφ» Ταΐρας, η οποία έσπευσε δημόσια να ευχαριστήσει τον ναζί-κλόουν (που εκτελεί χρέη προέδρου της χούντας του Κιέβου) για την απελευθέρωσή της… Είδε ή άκουσε κανείς κάποια δημόσια εξήγηση για αυτή την άθλια και ταπεινωτική μειοδοσία; Υπήρξε άραγε κάποια λογοδοσία ή έστω δικαιολογία; Υπήρξαν κάποια επιτυχή ανταλλάγματα ή έστω διευκολύνσεις των συμμαχικών δυνάμεων Ρωσίας – Λ.Δ. Ντ.-Λ.; Ρητορικό το ερώτημα.
Θα έλεγε κανείς ότι τώρα, με την εξαγγελθείσα μερική επιστράτευση, η στάση των ρωσικών αρχών δείχνει δείγματα γραφής με σοβαρότητα, αυστηρότητα και συνέπεια… Θα θέλατε; Του κάκου ελπίζετε… Το «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» χαρακτηρίζει μέχρι το μεδούλι αυτή την ολιγαρχία… 
Οι συλληφθέντες ξένοι μισθοφόροι από τα μέτωπα της Μαριούπολης κ.λπ., κρατούμενοι του Υπουργείου Εσωτερικών της Λ.Δ. Ντονιέτσκ (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο) παραδόθηκαν-φυγαδεύτηκαν και αυτοί μουλωχτά! Ανάμεσά τους ήταν Βρετανοί, Μαροκινοί, Κροάτες και οι Σουηδοί. Παραδόθηκαν στη μαμά τους ή στην πεθερά τους; Όχι. Στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος μεσολάβησε σε άλλη μια σκοτεινή ιστορία! 
Εξυπακούεται ότι όλα τα δυτικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για άλλη μια ταπείνωση της Ρωσίας! Αναφέρονται στην είδηση με φράσεις τύπου: «η Ρωσία τους άφησε να φύγουν», «η Ρωσία τους παρέδωσε». Τι ακριβώς είναι αυτό από την άποψη της υπεύθυνης στάσης μιας ηγεσίας σε κατάσταση πολέμου; Τι αντίκτυπο έχει από άποψη στρατηγικής, τακτικής, δικαίου, ευνομούμενης πολιτείας, σεβασμού στις αρχές «αδελφού κράτους» (Λ.Δ. Ντ.), ηθικού του στρατού και του λαού κ.ο.κ. Οι ιθύνοντες θα παρουσιάσουν και αυτή την αθλιότητα ως «άλλη μια χειρονομία καλής θέλησης»... Καλής θέλησης τίνος; Έναντί τίνος; Που έγκειται εδώ η τιμή, η αξιοπρέπεια και το αντίτιμο; Θα μου πείτε «ποιος έχασε την αξιοπρέπεια για να την βρει η ακόρεστα βουλημική ρωσική ολιγαρχία;». Έστω. Αναλογίζεται άραγε η ίδια και το πολιτικό προσωπικό της πόση ταπείνωση μπορεί να ανεχτεί ο ρωσικός λαός; Αναλογίζεται άραγε ότι κάποτε (ενδεχομένως πιο σύντομα απ’ ότι φαντάζεται ή ίδια) θα έλθει η ώρα της λογοδισίας;
Όπως εύστοχα επισημαίνει :
«1) Αυτοί οι ξένοι μισθοφόροι είναι δολοφόνοι Ρώσων στρατιωτών και πολιτών, που έχουν καταδικαστεί σε βαριές ποινές και μάλιστα ορισμένοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο. Όπως την βρίσκει ο καθ’ ένας, εγώ πάντως δεν θέλω να δω να τους υποδέχονται ως ήρωες στο Ριάντ.
2) Αυτά συνιστούν απαξίωση της δικαιοσύνης τόσο στη Λ.Δ. Ντ. όσο και στη Ρωσία. Η Λ.Δ. Ντ. καταδίκασε αυτούς τους εγκληματίες σε θάνατο δι’ απαγχονισμού, ενώ η Ρωσία τους πήρε και τους χάρισε στον εχθρό. Αυτό πώς σας φαίνεται;
3) Και το πιο σημαντικό: αφήνοντας τους πέντε Βρετανούς να φύγουν, δεν τιμήσαμε και τόσο τον Άραβα σεΐχη, όσο την «Αγγλίδα που μας χέζει» - την ίδια τη Λιζ Τρας, που μας απειλεί με πυρηνικά όπλα, που δεν αναγνωρίζει το Βορόνεζ ως Ρωσική επικράτεια και τώρα κελαηδάει στον κόσμο, πώς λύγισε αυτούς τους Ρώσους τόσο ένδοξα.
Αηδιαστικό. Αλλά το έχουμε πλέον συνηθίσει:



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ετυχε να παρακολουθήσω μακράς διάρκειας αμερικάνικο (επί Τραμπ) ντοκυμαντέρ-οδοιπορικό στο Ιράν.
Λοιπόν το Ιράν διαφέρει άρδην από Περιφερεια σε Περιφέρεια. Υπάρχουν άκρως θεοκρατούμενες περιφέρειες, όπου δεν κουνιέται φύλλο. Υπάρχει και η Τεχεράνη όπου οι νέες γυναίκες διασκεδάζουν σε μικτές παρέες, έξω σε μαγαζιά. Υπάρχουν ακτές όπου οι γυναίκες κολυμπούν χωριστά απ' τους άντρες. Υπάρχουν και ακτές όπου γυναίκες και άντρες μαζί, όχι μόνο κολυμπούν, αλλά κάνουν και θαλάσσια σπορ.
Πάντως καμία σχέση με Σαουδική Αραβία.
Παντού ΟΛΕΣ οι γυναίκες σπουδάζουν και εργάζονται σε όλα τα πόστα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκης σε ρόλο «στρατηλάτη» : «Διοεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσιας»
Ο ανθρωπάκος τά εχει παίξει...Ειδικά μετά τίς υποκλοπές εχει «λαλήσει» είναι για λύπηση...αλλα είναι καί φοβερά επικίνδυνος...
Σχολιο.- Τι κάνει ο μαλάκας??? Κηρύσσει πόλεμο?!?!?!?
Σχολιο.- Κυρησει πόλεμο ο παπαρας οταν ο ιδιος είναι ετοιμος νά την κοπανήσει ανα πασα στιγμη..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22/9/2022  -  14.00 μ.μ.
- Το ότι η στήλη έχει ταχθεί εξαρχής υπέρ της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (ΕΣΕ) της Ρωσίας στην Ουκρανία και το Ντονμπάς δεν σημαίνει ότι ο υποφαινόμενος εγκρίνει κάθε κίνηση που γίνεται από ρωσικής πλευράς κατά τη διάρκειά της. Άλλο πράγμα είναι το δίκαιο των ανθρώπων που επί 8μιση χρόνια υποφέρουν από το απάνθρωπο καθεστώς στην Ευρώπη μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, άλλο πράγμα το δικαίωμα για αυτοδιάθεση των περιοχών της Ουκρανίας (και του ίδιου του Ντονμπάς) και της εθελοντικής τους ενσωμάτωσης σε έναν άλλο κρατικό λογαριασμό (Ρωσία), η οποία αναμένεται εντός των ημερών, άλλο το δίκαιο μιας τέτοιας επιχείρησης ως προς τους διακηρυγμένους της στόχους και σκοπούς και ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ενέργειες οι οποίες επί της ουσίας ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ όλα τα παραπάνω κατά τον χειρότερο τρόπο.
- Χτες αργά το βράδυ (και μετά τα μεσάνυχτα) πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αιχμαλώτων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, η οποία έλαβε χώρα στην Περιφέρεια του Τσερνίγκοφ, στη βόρεια Ουκρανία. Οι Ουκρανοί έλαβαν πίσω 215 άτομα, ανάμεσα σε αυτά και 108 μέλη του νεοναζιστικού «Αζόφ» και (εδώ είναι το θέμα) σύσσωμη την «τριανδρία» της ηγεσίας αυτού του βρομερού οργανισμού - Προκοπένκο, Παλαμάρ και Βολίνσκι. Επίσης ανάμεσα σε αυτά τα άτομα βρίσκονται και 10 ξένοι μισθοφόροι, 3 εκ των οποίων είχαν καταδικαστεί σε θάνατο από το Ανώτατο Δικαστήριο της ΛΔ Ντονιέτσκ, ενώ οι υπόλοιποι ανέμεναν τις δίκες τους για ανάλογες κατηγορίες.
- Στον αντίποδα η Ρωσία πήρε πίσω αρχικά 56 αιχμαλώτους, 55 στρατιωτικούς και τον ηγέτη της ουκρανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ενώ σήμερα αναμένεται να λάβει ακόμη 32 στρατιωτικούς αιχμαλώτους.
Ήδη έχουν κάνει το γύρο του κόσμου τα βίντεο της επιστροφής τόσο των Ρώσων πρώην αιχμαλώτων στη Μόσχα, όσο και των Ουκρανών στο Κίεβο, αλλά και τη μετάβαση των 10 απελευθερωμένων μισθοφόρων στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
- Τα καλά νέα σταματούν μόνο στην επιστροφή 87 ανθρώπων που τους τελευταίους μήνες ζούσαν σε συνθήκες πραγματικής κόλασης στην πατρίδα τους (ο Μεντβεντσούκ δεν επιστρέφει στην πατρίδα του, αλλά μεταβαίνει εκεί που θα είναι ασφαλής). Τα κακά νέα ξεκινούν αμέσως μετά: απελευθερώθηκαν όχι κάποιοι στρατιωτικοί αιχμάλωτοι «της σειράς», κάποιοι που ενδεχομένως βρέθηκαν στο μέτωπο χωρίς τη θέλησή τους και άρχισαν να πολεμούν κατά των Ρώσων και του Ντονμπάς υπό την απειλή της εκτέλεσης από τους «δικούς» τους... Λόγος γίνεται για τους ΑΡΧΙΝΑΖΙ μακελλάρηδες της Μαριούπολης και του Ντονμπάς, άτομα δηλαδή που δεν θα έπρεπε υπό ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ συνθήκες να θεωρούνται «ανταλλάξιμοι» από την πλευρά της Ρωσίας. Για τους 10 ξένους μισθοφόρους τι να πει κανείς;;; Οι 3 από αυτούς είχαν ήδη καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, ενώ και οι άλλοι 7 θα περνούσαν σύντομα δικαστήριο για τα εγκλήματά τους, με αναμονή για ανάλογες ποινές... Όλη η δουλειά των ανακριτικών και δικαστικών αρχών της ΛΔ Ντονιέτσκ (και όχι μόνο αυτών) πήγε, επιεικώς, «στο βρόντο» και η εξουσία τους υπερκεράστηκε από ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αποφάσεις αμφίβολης (το λέω πολύ κομψά) αποτελεσματικότητας.
- Άκουσα και διάβασα τις τοποθετήσεις του (εξαιρετικά συμπαθούς σ' εμένα) Ροντιόν Μιρόσνικ (πρεσβευτή της ΛΔ Λουγκάνσκ στη Μόσχα), του Ντενίς Πουσίλιν (ηγέτη ΛΔ Ντονιέτσκ) και του Ίγκορ Κονασένκοφ (εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας). Όλοι ανεξαιρέτως στάθηκαν στο θετικό, αναμφίβολα, γεγονός της επιστροφής των Ρώσων στρατιωτικών στην πατρίδα τους και τις οικογένειές τους, ωστόσο ΚΑΝΕΙΣ (πλην, ίσως, του Πουσίλιν, που εξήγησε το πόσο επώδυνη ήταν για τον ίδιο η διαδικασία) δεν στάθηκε στο γεγονός, ότι στην Ουκρανία επιστράφηκαν άτομα που στο εγγύς μέλλον θα επιχειρήσουν με τεράστιο ποσοστό βεβαιότητας να κάνουν τα ίδια με πριν, δηλαδή να δολοφονούν Ρώσους και ρωσόφωνους κατοίκους της Ουκρανίας και του Ντονμπάς.
- Πώς θα εξηγηθεί μια τέτοια κίνηση στους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου;;; Είναι, επί της ουσίας, σαν να τους λένε, έμμεσα, να μη συλλαμβάνουν, πλέον, Ουκρανούς αιχμαλώτους, αλλά να εκτελούν και τους τραυματίες που βρίσκουν παρατημένους από τους ίδιους τους «δικούς» τους... Πώς να εξηγηθεί μια τέτοια κίνηση στους άμαχους πολίτες του πολύπαθού Ντονμπάς, τους οποίους υποκείμενα σαν τα μέλη του «Αζόφ» (και όχι μόνο) δολοφονούν σε καθημερινή βάση;;;
- Σήμερα το πρωί έγινε άλλη μία αλήτικη επίθεση στο κέντρο του Ντονιέτσκ με οβιδοβόλα γαλλικής παραγωγής τύπου CAESAR. Αποτέλεσμα: 6 νεκροί, ανάμεσά τους και ένας έφηβος 14χρονος, αλλά και πλήθος τραυματιών. Ευθείες βολές ΝΑΤΟϊκών βλημάτων σε ανοιχτή αγορά στο κέντρο της πόλης - ένα βλήμα έπεσε πάνω σε λεωφορείο εν κινήσει... Δίποδα κτήνη σαν τον Προκοπένκο, τον Παλαμάρ και τον Βολίνσκι είναι και αυτοί που σημάδευαν και σημαδεύουν αυτούς τους ανθρώπους καθημερινά και έχουν στείλει στον άλλο κόσμο από τον Φεβρουάριο και μετά πάνω από 500 αμάχους στις δύο ΛΔ του Ντονμπάς και έχουν σακατέψει άλλες 4.000 και πλέον... Πείτε σε αυτούς τους ανθρώπους κάτι για να σας καταλάβουν, товарищи и господа политики...
- Δεν είναι δυνατόν από τη μία να ανακοινώνει ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν την ΟΡΘΗ απόφαση για μερική επιστράτευση (στα όρια του 1,2% του συνόλου των εφεδρειών της χώρας), ώστε να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των συμμαχικών δυνάμεων στο μέτωπο της ΕΣΕ και από την άλλη πλευρά να λαμβάνονται (ακαθόριστο, επί του παρόντος, σε ποιο επίπεδο) αποφάσεις που ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ με τον πιο σκαιό τρόπο την πορεία και τους σκοπούς της ΕΣΕ...
Σχολιο.- Ποιος πήρε, από την μεριά της Ρωσσίας, αυτήν την απόφαση; Έχει βαρυνουσα σημασία.
Σχολιο.- Ο Βολινσκι παρουσιάζεται σε ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ για το Αζοφ. Μοιάζει μετανοημένος. (Μπορεί και να είναι.) Για τους άλλους: αν έχουν κατασχεθεί τα κινητά (με αποδείξεις των εγκλημάτων) και βιντεοσκοπηθεί ομολογίες και καταθέσεις, ίσως τα πράγματα να μην είναι τόσο άσχημα. Ο Σκοττ Ρίττερ έλεγε πριν λίγες μέρες ότι στα δικαστήρια θα προβληθούν όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία, που δεν καίνε μόνο τους ίδιους που τα διέπραξαν, αλλά και εκείνους που τους υποστήριξαν και τους χρηματοδότησαν τα τελευταία χρόνια.
Εδώ το ντοκιμαντέρ (από τη σελίδα της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Γενεύη). Ο Βολινσκι είναι περίπου στο τέλος.
https://fb.watch/fH-xOSSmxd/
σχολιο.- "...στο εγγύς μέλλον θα επιχειρήσουν με τεράστιο ποσοστό βεβαιότητας να κάνουν τα ίδια..." και ΑΝ δεν κάνουν τα ίδια, έχουν ΗΔΗ κάνει τα χειρότερα και αυτό αρκεί...
Μια φορά Ναζί, πάντα Ναζί!!!
Δικαίως εξοργίζεσαι και το έχουμε ξαναδεί το έργο με την Τάιρα...
Σχολιο.- Έχεις απόλυτο δίκιο να εξοργίζεσαι. Είναι απαράδεκτο τα φαιά απάνθρωπα τρωκτικά να παραδίδονται ελεύθερα προς ασυδοσία και νέες σφαγές. Δεν γνωρίζω ποιά σκοπιμότητα επέβαλε τέτοια απαράδεκτες ανταλλαγές.
Σχολιο.- Ειναι τραγικό αυτο που εγινε....καποιοι ανθρωποι δεν ειναι για να κυκλοφορούν,ποσο μαλλον οι περισσότεροι απο αυτους που θα ξανακανουν τα ιδια,καποιοι εχασαν μεχρι κ την ζωη τους για να τους πιασουν,κ θα ξαναβρεθουν μπροστα τους παλι ...
Σχολιο.- Να θυμηθούν οι Ρώσοι υπεύθυνοι επί της ανταλλαγής, ότι ο Στάλιν δεν δέχτηκε να ανταλλάξει τον ίδιο το γιο του για να απελευθερώσει αξιωματικούς των Ναζι!
Σχολιο.- Και συγνώμη οι μισθοφόροι δεν ήταν αυτοί που δεν υπόκεινται στο δίκαιο του πολέμου άρα δεν μπαίνει θέμα ανταλλαγής αιχμαλώτων...;;;
Σχολιο.- Πραγματικά ήταν σοκ όταν το διάβασα σήμερα το πρωί. Και πολύ άνιση η ανταλλαγή στο μεταξύ.
Σχολιο.- Εγώ απορώ γιατί οι Ρώσοι δεν χτυπούν τους στρατιγηκους στόχους της Ουκρανίας π.χ το κτίριο του υπ. Αμύνης, τις γέφυρες, Σ. Σταθμούς, τα εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας και άλλα πολλά. Να τους παραλύσουν εντελώς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22/9/2022  4.00 π.μ.
δύο απονομές βραβείων π@π@ρι@ς της ημέρας 
Τα απονέμουμε απόψε από κοινού στον Όλαφ Σολτς και τον Βλαντίμιρ Κοκαΐνοβιτς Ζελένσκι: στον πρώτο επειδή ζήτησε η Γερμανία να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (το οποίο αποτελείται από τις χώρες που ΝΙΚΗΣΑΝ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο) και στον δεύτερο επειδή... «απαίτησε» από τον ΟΗΕ να στερήσει από τη Ρωσία το δικαίωμα άσκησης βέτο!!! Δοξάστε τους!!! 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχα διαβάσει την αφήγηση ενός Έλληνα που μεγάλωσε με γονείς μετανάστες στη Γερμανία. Κάποια στιγμή ο σπιτονοικοκύρης τους, άνθρωπος καλός και καταδεχτικός κατά τ' άλλα, τους κάλεσε για γεύμα στο διαμέρισμά του. Εκεί είχε κορνιζαρισμένη φωτογραφία του Χίτλερ. Και είπε ότι πολλοί ηττημένοι στρατιώτες δεν έπαψαν ποτέ να τον θαυμάζουν. Να δεις πόσοι τέτοιοι αμετανόητοι ηττημένοι στρατιώτες  υπάρχουν και σήμερα στην Ουκρανία...
Σχολιο.- είναι πολύ βαθιά τα αίτια του φασισμού. Γι' αυτό κι αυτός είναι και διαταξικός και διαπολιτικός και διακομματικός. Επιβίωσε τότε η σκύλα και δυστυχώς ξαναγεννά στις μέρες μας. Τα λέμε εδώ και χρόνια αυτά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκης : «Διεξάγουμε πόλεμο κατά της Ρωσίας»!
Στους Ρώσους και στις Ρωσίδες που έχουν την ατυχία να μένουν μόνιμα στην πατρίδα μας, νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω μια τεράστια συγνώμη. Κανένα πόλεμο δεν έχω με τον ρωσικό λαό ή με την ρωσική κυβέρνηση. Ούτε αποικία της Ρωσίας υπήρξαμε ποτέ, ούτε μας χρεοκόπησε η Ρωσία βάζοντας μας στο ΔΝΤ, ούτε μας περιόρισε τις κατοχυρωμένες συνταγματικές μας ελευθερίες χάριν μιας προκάτ πανδημίας...
Τάσσομαι στην "λάθος" πλευρά της Ιστορίας. Οριστικά και αμετάκλητα. Συνένοχο στο μέλλον που σχεδιάζετε δεν θα μ' έχετε. Με κάθε κόστος...
Καθαρές κουβέντες. Να μην παρεξηγιόμαστε....
Σχολιο.- Μετά την Ντ. Μπακογιάννη, και ο #Μητσοτάκης μιλά ευθέως για πόλεμο κατά της Ρωσίας. Είπε 
@BloombergTV
για την Τουρκία: «Δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Αν. Μεσόγειο ενόσω διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άντρες παρουσιάζονται αυτοβούλως στα Στρατολογικά γραφεία της Ρωσίας , ζητώντας να τους στείλουν στο μέτωπο !!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ  «ΕΛΛΗΝΕΣ» , ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ , ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!! ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ !! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟ ΨΕΜΑ , ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ , ΠΕΡΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ , ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ !!! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΟΝ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ !! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΑΣ !!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σειρά Ρώσων μπροστά από τα λεωφορεία που θα τους πάνε σε στρατόπεδα δημιουργίας καινούργιων στρατιωτικών ομάδων !! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΩ !! ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ !!! ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ !!! ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ !!! ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΔΩ , Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ , ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ !! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΞΑΛΛΟΥ , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ !!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και δυο ειδήσεις πάρα πολύ χαρακτηριστικές!
1. Χθες ρωσικός πύραυλος Σογιούζ εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ το οποίο βρίσκεται στο Καζαχστάν μεταφέροντας στον διεθνή διαστημικό σταθμό έναν Αμερικανό αστροναύτη και δυο Ρώσους κοσμοναύτες!
Δεν σας φαίνεται περίεργο αυτό σε εποχή κυρώσεων, απειλών και... όλων αυτών που βλέπουμε; Εμένα τη φράση "εις υγείαν των κορόιδων" μου έφερε στο μυαλό!
2. Στα πλαίσια ανταλλαγής αιχμαλώτων οι Ρώσοι απελευθέρωσαν και παρέδωσαν στους Ουκρανούς... τους τρεις πιο αιμοβόρους ηγέτες του Τάγματος Αζώφ και δέκα ξένους μισθοφόρους, μερικοί από τους οποίους είχαν μάλιστα καταδικαστεί σε θάνατο από ρωσικά στρατοδικεία!
Ωραία... αποναζιστικοποίηση!
Θυμίζω εδώ ότι όταν προτάθηκε στον Στάλιν η ανταλλαγή του γιου του, που ήταν αιχμάλωτος των ναζί με Γερμανούς αιχμαλώτους, εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Αλλά εδώ και αρκετό καιρό φαίνεται πού βαδίζει η κατάσταση, ότι δηλαδή η ρωσική άρχουσα τάξη φοβάται πολύ περισσότερο το φάντασμα της Σοβιετικής Ένωσης από τους νεοναζί!
Σχολιο.- Το Ντονμπάς, από την εποχή του Ρωσικού εμφυλίου ήταν κόκκινο... γι'αυτό βγήκαν εξ αρχής με τα σφυροδρέπανα, γι'αυτό εξ αρχής η ρωσική άρχουσα τάξη άφηνε τους ουκρανοναζί να τους σφάζουν, γι'αυτό ο Πούτιν διστάζει να κλιμακώσει και να τσακίσει τα δυτικο-ουκρανοναζίδια...
Θέλουμε κλιμάκωση για να ΑΛΛΑΞΕΙ η "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" σε ένα ακόμη "Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο" που θα καταλήξει στη συντριβή του νεοφιλελευθερισμού-νεοναζισμού όπου υπάρχει... στο Κίεβο, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον ακόμη.
"Στη φωλιά του κτήνους, σύντροφοι" όπως έλεγαν το 1945,
στΙΣ φωλιΕΣ του κτήνους τώρα το 2022.
Σχολιο.- Μια διόρθωση: Οι Γερμανοί ζήτησαν να ανταλλάξουν έναν στρατηγό με τον γιό του. Αρνήθηκε γιατί ο γιος του ήταν υπολοχαγός...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΧΗ ΤΟΥ ΧΑΡΚΟΒΟ
ΜΟΣΧΑ, 21 Σεπτεμβρίου - RIA Novosti. Η ανθρωπιστική κατάσταση στο ελεγχόμενο από την Ουκρανία τμήμα της περιοχής του Χάρκοβο βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, δήλωσε ο Κωνσταντίν Γκαβρίλοφ, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες στη Βιέννη για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών.
"Ενώ το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να αποσπά την προσοχή της διεθνούς κοινότητας σε "αιματηρές δραματοποιήσεις" προκειμένου να δαιμονοποιήσει τη χώρα μας στη διεθνή κοινή γνώμη, μια καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση αναπτύσσεται στη ζώνη ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Χάρκοβο", δήλωσε σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Φόρουμ Συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας του ΟΑΣΕ.
Ο Γκαβρίλοφ σημείωσε ότι οι Ουκρανοί εθνικιστές, μαζί με ξένους μισθοφόρους, εκδικούνται τους κατοίκους της περιοχής που δέχθηκαν βοήθεια από τη Ρωσία . Σύμφωνα με τον ίδιο, "άνθρωποι πυροβολούνται στους δρόμους, δένονται σε δέντρα μόνο και μόνο επειδή πήραν ρωσικά διαβατήρια". Ο διπλωμάτης τόνισε ότι οι πληροφορίες για αυτές τις θηριωδίες αναφέρονται από κατοίκους των απελευθερωμένων εδαφών. Δεν θέλουν να βρεθούν ξανά στο έλεος των νεοναζί, κατέληξε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΚ 
15 χρόνων νεκρή από αμερικάνικη σφαίρα στο ιράκ. 
Διαμαρτυρία έχει ξεσηκωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πολλοί κάνουν λόγο για εκκωφαντική σιωπή στην περίπτωση της δολοφονίας της 15χρονης, την ίδια ώρα που ο θάνατος της Mahsa Amini, στο Ιράν, «κεφαλαιοποιείται» – όπως υποστηρίζουν – από τα δυτικά ΜΜΕ προκειμένου να στηρίξουν το αφήγημα για τη χώρα του Κόλπου.
Ένα 15χρονο κορίτσι από το Ιράκ δολοφονήθηκε εν ψυχρώ την Τρίτη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για «τυχαίο πυροβολισμό» από στρατεύματα των ΗΠΑ σε πεδίο εκπαίδευσης κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στη διαβόητη περιοχή Αμπού Γκράιμπ.
Η νεκρώσιμη ακολουθία της Zainab Essam Majed Al-Khazali, κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με λεπτομέρειες να αποκαλύπτουν ότι ήταν εγγονή του «μάρτυρα» Masjid Al-Khazali.
Ο σιίτης κληρικός, σεΐχης Qais Al-Khazali, ηγέτης του κινήματος Asa’ib Ahl Al-Haq, απαίτησε τη διεξαγωγή επείγουσας έρευνας για τη δολοφονία της έφηβης κοπέλας, κάνοντας λόγο για χρήση πραγματικών πυρών – με πρόσχημα την εκπαίδευση – μέσα σε κατοικημένες περιοχές και χαρακτηρίζοντας τις αμερικανικές ενέργειες και την παρουσία στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ «σαφή παραβίαση του ιρακινού συντάγματος», και «κατάφωρη παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας».
Διαμαρτυρία έχει ξεσηκωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πολλοί κάνουν λόγο για εκκωφαντική σιωπή στην περίπτωση της δολοφονίας της 15χρονης, την ίδια ώρα που ο θάνατος της Mahsa Amini, στο Ιράν, «κεφαλαιοποιείται» – όπως υποστηρίζουν – από τα δυτικά ΜΜΕ προκειμένου να στηρίξουν το αφήγημα για τη χώρα του Κόλπου.
Σχολιο.- Εδώ μόκο…
Σχολιο.- ε ναι τώρα δεν είναι δημοφιλές ένα κορίτσι με μαντήλα από το Ιράκ ..κατάλαβες τώρα δεν προσφέρεται για ανάλυση εδώ μέσα ,είναι και μουσουλμάνα ,σίγουρα έχει "ενσωματωμένη πατριαρχία "όπως γράφουν εδώ οι μεσοαστες φεμινίστριες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας κρατήσουμε πάντως επιφυλακτική στάση διότι το Ιράν είναι στο στόχαστρο χρόνια τώρα 
Το αραβικό δίκτυο #AlMayadeen καταγγέλλει ιρανοφοβία στα δυτικά δημοσιεύματα για το θάνατο της 22χρονης #MahsaAmini, καθώς πλάνα του #CCTV φαίνεται πως αποδυναμώνουν τους ισχυρισμούς που την ήθελαν θύμα βίαιας σύλληψης από «περιπολία καθοδήγησης» του Ιραν. Στο βαθμό που είναι αυθεντικό, το βίντεο επιβεβαιώνει πως δεν υπήρξε κανένας ξυλοδαρμός και ότι δεν έγινε καν σύλληψη, αλλά η άτυχη κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της, αφού προηγήθηκε σύντομη λεκτική διαφωνία με γυναίκα αστυνομικό, η οποία τελικά σπεύδει να την κρατήσει από το να πέσει. Επίσημες πηγές είπαν στο #AlMayadeen ότι η Amini είχε όγκο στον εγκέφαλο και ότι είχε υποβληθεί σε θεραπεία για αρκετό καιρό πριν από το περιστατικό, με το μέσο να αναφέρει πως τα ιατρικά αρχεία επιβεβαιώνουν τις πολλαπλές επισκέψεις της στο νοσοκομείο για νοσηλεία, κάτι που ωστόσο αρνείται η οικογένεια, που συναντήθηκε με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, το Newschecker κατέρριψε προηγούμενο πλαστό βίντεο που κυκλοφορούσε και το οποίο δεν αφορούσε την #MahsaAmini, αλλά φερόμενη σύλληψη γυναίκας για κατοχή μαλακών ναρκωτικών, τον περασμένο Μάιο. 
Στον απόηχο των βίαιων διαδηλώσεων, που ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση του θανάτου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Κανάνι, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «τυχοδιωκτισμό και εργαλειοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Ανέφερε ότι κράτη με «μακρά ιστορία πολεμοκαπηλίας και βίας» σε όλο τον κόσμο, δεν μπορούν να κάνουν μαθήματα ηθικής, ενώ «αγνοούν τα συνεχή εγκλήματα των συμμάχων τους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των φρικαλεοτήτων κατά του καταπιεσμένου παλαιστινιακού έθνους». Μάλιστα, τα συμβούλεψε να αντιμετωπίσουν τη θλιβερή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες τους, αντί να «σπείρουν εξέγερση» αλλού.
Αναλυτές κάνουν λόγo για ακόμα μια προσπάθεια «έγχρωμης επανάστασης», λίγες μέρες αφότου το Ιράν υπέγραψε συμφωνία ένταξης στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης, που έχει ιδρυθεί από τη Ρωσία και τη Κίνα, καθώς και μια δοκιμαστική ενεργειακή συμφωνία αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Gazprom. Την ίδια στιγμή, ναυαγούν οι ελπίδες για τροφοδοσία της Ευρώπης με ιρανική ενέργεια, καθώς η Ισλαμική Δημοκρατία διατηρεί την άκαμπτη στάση της, που θέτει ως προϋπόθεση την άρση των παράνομων κυρώσεων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άντε πάλι με την Ακρίτα που έβγαλε τον Πούτιν "τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στην γη "(γελάνε πικρα τα εκατομμύρια ;ανθρώπων που έχουν δεχτεί χιλιάδες νατοϊκές βόμβες στο κεφάλι τόσα χρόνια και ακόμη δεχονται )
Το να έχεις σημείο αναφοράς της Ε.Ακριτα που είναι μια αστή απο τα Β.Π και να δηλώνεις "αριστερός "(αν και φυσικά την είδαμε την "αντικαθεστωτική" στάση της δήθεν Αριστεράς και της δήθεν Αναρχίας επί υγειονομικού μνημονιου και την δήθεν "αντικαθεστωτική "στάση σε ότι αφορά την Ουκρανία που έβαλε φάτσα κάρτα την ουκρανική σημαία με τους ναζί του Αζοφ να αντιμετωπίζονται ως "μαχητές της ελευθερίας ")είναι άλλη μια ένδειξη ότι το περίφημο κινηματικο στρατόπεδο της Δύσης ακολουθεί μόνο ότι του σερβίρουν οι καθεστωτικές δεξαμενές σκέψης (think tanks)
Ποτέ δεν την χωνεψα την Ακρίτα όχι για προσωπικούς λόγους δεν την ξέρω αλλά μου ήταν πάντα αδιάφορη και υπερτιμημένη, τώρα πλέον όμως μου είναι και αντιπαθής με όλους αυτούς και αυτές που την εκθειαζουν λες και είναι η Ρόζα Λούξεμπουργκ της Φιλοθέης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως αν κρίνω από δω μέσα στο facebook τους υποστηρικτές και τις υποστηρίκτριες των γυναικών στο Ιράν ,κραταω ακόμη μεγαλύτερη επιφύλαξη διότι δεν υποστηρίζουν τον αγώνα των γυναικών και ούτε σέβονται τους Ιρανούς αλλά προβάλουν την δικιά τους ισλαμοφοβία στην ουσία ..
Υπάρχει μουσουλμανικος φεμινισμός ακόμη και αν σας ξινιζει αυτό ..σε κάθε περίπτωση εδώ μέσα υπάρχει έντονη αποκιοκρατικη σκέψη ακόμη και αν την μακιγιαρουν ως "προοδευτική "στάση ..έχουμε και τους δήθεν φεμινιστες εδώ μεσα που επιμένουν να μας αντιμετωπίζουν εμάς τις γυναίκες ως άβουλα ανήλικα πλάσματα που χρειάζονται "απελευθερωση με τους δικούς τους όρους ,ευχαριστώ δεν θα πάρουμε 
Θυμάμαι πχ ότι ο αποκιοκρατικος πόλεμος των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν χρησιμοποίησε ως πρόφαση την δήθεν απελευθέρωση των γυναικών από την μπουργκα ..μην ξεχνάμε φυσικά ότι οι Ταλιμπάν δέχτηκαν ισχυρή βοήθεια από την Αμερική και χρησιμοποιήθηκαν κατά των Ρώσων εκεί ...
Όποτε μεγαλώνει η δυσπιστία μου με όσα διαβάζω εδώ μέσα ..ρουφιανοκεφενειο με ρηχές αναλύσεις και στην ουσία χειραγωγηση φουλ από.το σύστημα το οποίο μονο ηλίθιο δεν είναι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυναίκα που γνώρισα σε μια αγορά του Ντόνετσκ χθες. Ζει στη Makeevka, περιοχή που συνήθως χτυπιέται από ουκρανικούς βομβαρδισμούς. Απλά θέλει ειρήνη.
«Νιώθω θετικά για το δημοψήφισμα. Η επιλογή εξαρτάται από τον λαό. Αν μας προστατέψει η Ρωσία, είμαστε έτοιμοι να την ψηφίσουμε. "