Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Πεμπτη 23 Μαρτιου 2023


Πρόστιμο-μαμούθ 120.000 ευρώ στην 75χρονη που πέταξε στα σκουπίδια 4 νεογέννητα γατάκια.

Αστρονομικό είναι το ποσό που καλείται να πληρώσει η ηλικιωμένη γυναίκα καθώς της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε γατάκι

23/3/2023  -     10.14

Σχολιο.- 30000 € για κάθε γατάκι, που σημειωτέον δεν έπαθαν τίποτα. Τά άφησε σέ κούτα δίπλα στον κάδο.

Την ίδια ώρα δίνεται αποζημίωση στους τραυματίες τών Τεμπών 5000€ καί 10000€ στους στους πολύ σοβαρά τραυματίες εγκαυματιες.

Μυστήριος κόσμος! Κούλεια , επιτελικά , χαρβαντίσια .... πλασμένος !

Σχολιο.- αυτό το ...χαρβαντισια με ξεπερνάει χαχα

Σχολιο.- Οι Ά-ριστοι Ε-πιτελικοί (Α-καταδίωκτοι ) είναι πάντα Χαρβαντίστιοι ( είναι must .... ειδικά με τον Κούλη διαχειρστή της αποικιακης εξουσίας )

Σχολιο.- εγώ επιμένω ότι ΔΕΝ πετάχθηκαν τα γατάκια αλλά τοποθετήθηκαν μέσα σε ανοιχτή κούτα (μέρα ) για να μπορέσουν να τα δουν και να τα υιοθετήσουν όποιοι τα θέλαν . Νομίζω ότι πλέον οι έννοια της δικαιοσύνης έχει φτάσει στο ανώτατο σημείο της παρα φύση λογικής . Σκοτώνεις με το τραίνο και παραιτήσαι (προσωρινά ) πηγαίνοντας στο εξοχικό Πλαστογραφείς απολυτήριο δημοτικού (για δουλειά καθαρίστριας) και πρώτη ποινή 15 χρόνια φυλακή ......

Σχολιο.- φταιμε!... Η ανοχή ειναι ενοχή!... Τόσες πέτρες υπάρχουν στον δρόμο. Πότε θα τις χρησιμοποιήσουμε ν ανοίξουν μερικά κεφάλια, να μπουν τα πράγματα στην θέση τους;

Σχολιο.- Όλοι οι ξαφνικιασμενοι, όσοι ζήσανε δηλαδή, να πάνε στο δικαστήριο να κάνουν νιάου. Έτσι μπορεί να ξυπνήσει η μπονοψυχια των δικαστών.

Σχολιο.- Λογικό το βρίσκω, τα γατάκια είναι δικαιολογία για πρόστιμα, δεν είναι ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΝΕΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΨΟΦΟΦΟΡΟΙ

Σχολιο.- δυστυχώς εκεί φτάσαμε Πάτος η λογική και φυσικά Πάτος δικαιοσύνη , αλλά και η ίδια η αξία της ζωής



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί που "κατήγγειλαν" για σεξουαλικά σκάνδαλα τον παπά - Αντώνιο αποδεικνύονται τώρα προαγωγοί οι ίδιοι!

Είναι βέβαιο ότι τελικά θα αθωωθεί για όσα κατηγορείται, πολύ πιθανό να μη δικαστεί κιόλας, εκτός για κάποια ασήμαντα θέματα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟ/ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΑΠ' ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ!

Ούτε στην Κολομβία συμβαίνουν αυτά!

Υ.Γ.: Η ανάρτηση δεν έχει θέμα τον παπά - Αντώνιο, έχει θέμα το παραπάνω παρακράτος!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεθαίνουν δεκάδες την ημέρα μετά την παγιδευση τους στα mrna€μβολια γραφενιου!
Δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι των Τεμπών!
ΚΑΘΑΡΣΗ τώρα!
Ανείπωτη θλίψη στην Πάτρα: «Έφυγε» από τη ζωή μόλις στα 36 του χρόνια ο καθηγητής Στέργιος Ρέππας
Η ανακοίνωση του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας για τον χαμό του Στέργιου Ρέππα
Με τη φλόγα του Βορειοελλαδίτη, αν και νεοδιόριστος, κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μπει στις καρδιές τόσο των συναδέλφων του όσο και των αγαπημένων του μαθητών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς μια μαριονέτα της διεθνούς ελίτ καθοδηγεί εκατομμύρια παρανοϊκούς δικαιωματιστές αριστεριτζήδες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις; Έλα ντέ! Follow the Money.
21/3/2023
Το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι έχρισε την Greta επίτιμη διδάκτορα της… Θεολογίας (;!;)
Επίσημη θρησκεία πλέον η Οικολογία;
Αρχιέρεια της Γαίας η Σουηδέζα Γκρέτα Τούνμπεργκ (Greta Thunberg)... για τον αγώνα της εναντίον του "κινδύνου της κλιμ@τικής @λλ@γής"...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου που έκανε ψευδής καταγγελίες στο MEGA για τις «άθλιες συνθήκες» στη δομή του Αντώνιου, είναι αυτός που εξέδιδε την 14χρονη στη Νέα Σμύρνη. Psofo Karioli
Όπως κάποιοι φάγανε τη φόλα των εμ-φολιων, κάπως έτσι κάποιοι (οι ίδιοι σχεδόν) πίστεψαν στα δήθεν σκάνδαλα της Κιβωτου, εμπιστευομενοι τους ευαγγελατους, τις τατιάνες και κάτι σκουπίδια σαν κι αυτόν εδώ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα δίκη για πλειστηριασμούς του Π.Λαφαζάνη-Παραμονή 25η Μαρτίου σε προεκλογική περίοδο!
Ο Παν. Λαφαζάνης για πολλοστή φορά-έχουμε χάσει τον αριθμό-σέρνεται ξεδιάντροπα ξανά από την εξουσία της ελληνικής αποικίας στα δικαστήρια για τη δράση του ενάντια σε ανάλγητους πλειστηριασμούς, χωρίς να υπάρχει από το βρώμικο πολιτικό σύστημα των σημερινών κατεστημένων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) και των κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων-παραφυάδων τους, η παραμικρή αντίδραση στην αποθέωση της αυθαιρεσίας και στην ωμή κατάλυση κάθε ίχνους δημοκρατίας, δικαιοσύνης και ισονομίας.
Είναι εξωφρενικό να βλέπουμε πολιτικές δυνάμεις να οδύρονται και να αλληλοκαταγγέλονται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για υπαρκτά και καραμπινάτα σκάνδαλα στελεχών τους, τα οποία θέλουν δια δικαστικών πραξικοπημάτων, φωνασκιών και ύβρεων να συγκαλύψουν, ενώ για την πολύχρονη άδικη πολιτική δίωξη του Παν. Λαφαζάνη να επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή.
Οι πολλοστές πολιτικές αυτές διώξεις του Παν. Λαφαζάνη και των συναγωνιστών του, που ασκήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ενταγμένες από την τελευταία σε ένα πολύ ευρύτερο σχέδιο.
Το σχέδιο αυτό, που ξεκίνησε η κυβέρνηση Τσίπρα-Τσακαλώτου, προέβλεπε την μετάθεση της εκτέλεσης των πλειστηριασμών από τα ειρηνοδικεία, όπου οι πλειστηριασμοί ήταν ευάλωτοι για ματαίωση από τις καταλήψεις του κινήματος, στα κλειστά σκοτεινά γραφεία των συμβολαιογραφείων, όπου θα διεξάγοντο ηλεκτρονικά με πλήρη αδιαφάνεια και χωρίς εμπόδια ή ελέγχους.
Το σχέδιο αυτό προέβλεπε οι πλειστηριασμοί να πολλαπλασιαστούν ραγδαία και να πάρουν διαστάσεις “τσουνάμι”, την ίδια ώρα που τα “κόκκινα δάνεια” μεταβιβάζοντο σε fund με στόχο να πλειστηριασθούν μαζικά τα σπίτια των Ελλήνων και τα ακίνητα και να μεταφερθούν “τζάμπα” στην αλλοδαπή για ένα μεγάλο ληστρικό πάρτι του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, ώστε να επέλθει σχεδόν το τέλος της ιδιοκατοίκησης στη χώρα.
Αυτό το σχέδιο ολοκληρώνει τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλώντας στην αλλοδαπή, μετά τις στρατηγικές επιχειρήσεις, και το τελευταίο στρατηγικό κομμάτι πλούτου που έχει απομείνει σε ελληνικά χέρια. Τη μικρή και τη μικρομεσαία ακίνητη ιδιοκτησία.
Κάτω από την πλήρη και ένοχη σιωπή των μέσων ενημέρωσης της χώρας, διαπλεκόμενων αλλά και μη και φυσικά των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων, ο Π. Λαφαζάνης στέλνεται ξανά ανήμερα σχεδόν της Εθνικής Εορτής της 25ης του Μάρτη και μέσα στην προεκλογική περίοδο, παρ΄ ότι επικεφαλής κόμματος, του ΔΗ.Κ.Ε.Α ("Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης") στα Δικαστήρια προς τρομοκράτηση των εξαγριωμένων δανειοληπτών και προς εφαρμογή της στρατηγικής της “μηδενικής ανοχής” στο κίνημα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας.
Και ο Π. Λαφαζάνης στέλνεται και πάλι στα Δικαστήρια όχι τόσο για να δικασθεί αλλά δια της αναβολής για 5η φορά της Δίκης να σέρνεται οιονεί κατηγορούμενος προς παραδειγματισμό.
Όλοι και όλες την Παρασκευή 24/3 και ώρα 9 π. μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων για να καταδικάσουμε μια εξουσία και ένα κατεστημένο που “τελειώνει” αυτή τη χώρα και κυρίως για να δώσουμε παράθυρο και ευκαιρία στην ελπίδα για τη νέα γενιά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αιώνιοι «αποτελεσματικώς και ασφαλώς» αντιπολιτευόμενοι «Αναρχικοί» «Κομμουνιστές» «Αντικαπιταλιστές» μια χαρά ξεπλένουν κάθε μέρα την δουλοκτητική αναδιάρθρωση του καπιταλισμού
- ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ του ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ (τόσο "επιτυχώς" όπως μας έχουν δείξει άλλωστε τόσα χρόνια) και...
- ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ (είτε από εξαγορασμένη πρόθεση είτε από ένα ακόμα ιστορικό λάθος), τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ... που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί προς όφελός του βέλτιστα την 4η τεχνολογική επανάσταση (βιοτεχνολογίας, δικτύων, τεχνητής νοημοσύνης, περιβαλλοντικής μηχανικής κλπ)... 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαγορά συνειδήσεων, μοιράζει λεφτά και στο τέλος ο λογαριασμός σε μας, ξαφνικά μείωση το ρεύμα, το αέριο η βενζίνη, όλα πλασματικά, χθες πέρασαν το νομοσχέδιο για το νερό ενώ το συμβούλιο της επικρατείας τους λέει να γυρίσει το νερό σε δημόσιο χαρακτήρα αυτοί επιμένουν να το πουλήσουν, ας πάνε να τους ψηφίσουν.
Σχολιο.- Ναι  και όλα αυτά που επικαλείσαι θα γίνουν με τον Βαρουφάκη του... κατά 70% είναι σωστό το μνημόνιο και του επίσης Βαρουφάκη, οτι... χρεοκοπουν το ίδιο και οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι.
μας καλείτε να υποκυψουμε στην γοητεία των προσωπικών ιδεολογημάτων του Βαρουφάκη, που εμπεριέχουν ισχυρή δόση... Ρεαλιστικής ουτοπίας και Δημιουργικής ασάφειας;
Σχολιο.- Οι εκλογές θα γίνουν, μετά να δούμε... Αν δεν βγει ο κόσμος στους δρόμους να διεκδικήσει, χειρότερες μαύρες μέρες μας περιμένουν….



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ποιο ΚΚΕ, αυτο που κατακρεουργει τον μαρξισμο_λενινισμο ωστε να εξυπηρετει τα εκαστοτε αφηγηματα, που βαφτιζει ιμπεριαλιστες κι οσους δεν ειναι προκειμενου να μην παρει θεση στο συγχρονο αντιμπεριαλιστικο αντιαποικιακο κινημα οπως διαμορφωνεται, που αγνοει λαους που υποφέρουν δεκαετιες κατω απο την μποτα του συγχρονου ναζισμου παλιας κοπης (Το Ντονμπας!) κρατωντας ισες αποστασεις απο τους δυο πολους αυτου του πολεμου ως εαν επροκειτο για ενα και το αυτο;;; Ειναι ιδεολογικοι και συνειδησιακοι οι λογοι που απομακρυνομαστε οι μαρξιστες-λενινιστες, δεν το χουμε χούι να ενσωματονόμαστε γενικως κι αδιακριτως εκτος των ιδεολογικων και συνειδησιακων μας τειχων τα οποια μας προσδιοριζουν κι ως επαναστατες, ξερετε.
Τα υπολοιπα, τα συζηταμε οταν κι εφοσον το ΚΚ αποκτησει τα εντελως απαραιτητα κατα Λένιν χαρακτηριστικα κομματος νεου τύπου και την ιδεολογια οπως ειναι, οχι οπως θα ηθελαν να ειναι. Έχουμε κι εμεις τις κοκκινες γραμμες μας,
πως να το κάνουμε!
Σχολιο.- δεν συμβουλευω τιποτα και κανεναν. Πράξτε ο,τι σας φωτισει. Εκπροσωπω μονο την συνειδηση μου και τις κοκκινες γραμμες μου, που δεν θα επιτρέψω σε κανεναν να ποδοπατα κατα τα γουστα του. Η ευθυνη των επιλογων σας βαραινει εσας αποκλειστικά, η ψηφοθηρια δεν ειναι το φορτε μου πολλω μαλλον οταν διαφωνω  σε θεματα αρχης.
Σχολιο.- ο  Μήτσος Κουτσούμπας  προφανως πραττει για λογαριασμο των ψηφοφορων του. Οι μη ψηφοφοροι του για να τον χρισουν σωτηρα τους απο τα "βράχια" που έχουν πέσει πρεπει να φαει πολλά ψωμιά ακομα. Είναι ζήτημα εμπιστοσύνης, που για την ωρα, δεν φαίνεται να κερδίζει.
Σχολιο.- το κλασικό ψευτοδίλημμα "όποιος δεν ειναι μ' εμας ειναι με τους άλλους";; Προσοχη προσοχη! Συριζίζετε επικινδύνως!!
Σχολιο.- ο,τι πειτε! Απο θεωρια το χετε σχεδον. Στην πραξη γιατι δεν σας βγαινει η συσπειρωση των ταξικων δυναμεων ψαχτειτε. Εσεις, οχι εμεις. Εμεις στο γιατι δεν σας στηριζουμε ειμαστε απολύτως ξεκαθαροι. Αυτο το ΚΚΕ ουτε σε συνθηκες κρισης θα καταφερει να συσπειρωσει την εργατικη ταξη, η δικη του αποκλειστικη τρικυμια εν κρανιω κι η αδυναμια του να την αντιληφθει και να την διορθωσει προς οφελος της ταξης κι οχι της γραφειοκρατίας.
Απο μενα, παραμένει όχι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκόπιμα ανεβάζω αρκετά βίντεο μαζί από τα πάρα πολλά που ανεβάζουν οι Γάλλοι εξεγερμένοι εργάτες και νέοι και πολίτες όλων των ηλικιών.. για να μπορεί ο καθένας να έχει σφαιρική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Γαλλία. Γιατί πραγματικά αυτό που συμβαίνει εκεί το ενσαρκώνουν οι στίχοι του Βασίλη Δημητρίου στο "Το πεπρωμένο":
Όλοι έχουμε γραμμένο που το λένε πεπρωμένο
και κανένας δεν μπορεί να τ’ αποφύγει
δεν υπάρχει θεωρία ούτε τρένα ούτε πλοία
κι ο καθένας το παλεύει όπως ξέρει και μπορεί
από παιδί στον ύπνο μου έβλεπα φωτιές....
Είναι πια "πεπρωμένο" για εργάτριες και εργάτες και νέους και νέες και της κάθε ηλικίας και εργασιακού χώρου, να παλεύουν όπου μπορούν και όπως μπορούν και με ό,τι μπορούν και, δεν πρέπει να αποφύγουν ούτε να αποτάξουν καμία ευρηματική ιδέα και σκέψη για σύγκρουση με το κράτος των αφεντικών. 
Δεν υπάρχει πια "θεωρία" πακέτο έτοιμα επεξεργασμένο για να πως και με τι θα παλεύεις αυτό το τέρας, που χρόνια τώρα ταπεινώνει και ξευτελίζει και καταπατάει κάθε κατεκτημένο δικαίωμα που κερδήθηκε με αγώνες και θυσίες εργατών και πολιτών. 
Οπότε αγώνας με ό,τι μπορεί ο καθένας γιατί η νίκη δεν έρχεται ούτε με τραίνα ούτε με πλοία .. αλλά από την συνεχή παραμονή στους δρόμους .. σε όλους τους δρόμους και πλατείες ..
Αυτή η "Σαύρα" του τραπεζικού συστήματος εδώ και χρόνια και ειδικά τα τελευταία δυο χρόνια χρησιμοποιεί κάθε τι για να περάσει τα σκληρότερα αντικοινωνικά μέτρα. Οπότε απέναντι του πρέπει να χρησιμοποιεί το Κίνημα κοινωνικής Αντίστασης κάθε τι διαθέτει για να ανατρέψει όχι μόνο το συνταξιοδοτικό αλλά ό,τι άλλο επιβλήθηκε και ό,τι προετοιμάζεται να επιβληθεί. 
Πάμε και όπου βγει .. και ας γεμίζει η πραγματικότητα φωτιές .. γιατί αρκετές είχαμε στον ύπνο μας .. αρκετές σβήσαμε στα όνειρα μας για να είμαστε "καλά παιδιά"....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα στα σοβαρά, προβάλλουν τη Γεροβασίλη, που το αίμα των κατοίκων της Λευκίμμης δεν έχει στεγνώσει ακόμη στα χέρια της, τον Σπίρτζη, που ξεπούλησε τα τρένα στην ιταλική Μαφία, και τη Φωτίου των γεμιστών και των παροχών σε είδος, γιατί οι φτωχοί δεν ξέρουν να διαχειριστούν 200 ευρώ τον μήνα, και την έχουν μάλιστα υπεύθυνη... Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και νομίζουν πως θα κερδίσουν εκλογές;
Επειδή στους κοινωνικούς κύκλους στους οποίους κινείται ο γόνος των μεγαλοεργολάβων Τσίπρας δεν συζητιούνται αυτά, νομίζουν πως δεν τα συζητάει και η κοινωνία; Και δεν αναγουλιάζει;
Σχολιο.- αυτούς έχουν, αυτούς βάζουν!
Σχολιο.- Μπα! Δεν πιάνει αυτό το χυδαίο επιχείρημα ότι εμείς δεν πιάνουμε ούτε 2% στις εκλογές. Το ακούγαμε δεκαετίες ως αριστεροί από το ΠΑΣΟΚ.  Αλλά δεν βαρέσαμε παλαμάκια στα ΜΑΤ, στη Μαφία και στη σαπίλα των χορτάτων που νομίζουν πως οι φτωχοί είναι φτωχοί γιατί δεν ξέρουν να διαχειριστούν το χρήμα. Συνέχισε τώρα τα παλαμάκια στους παλιανθρώπους.
Σχολιο.- Έλα, βρε άνθρωπε, που θα μου πεις ότι μιλάω λες κι είμαι κάτοχος της μιας και μοναδική αλήθειας! Αυτά τα συνηθίζει ο κάθε κακομοιράκος που κρίνει αν μια άποψη είναι σωστή από τα ποσοστά που κερδίζει. Και φυσικά αδιαφορεί αν αυτούς στους οποίους βαράει παλαμάκια είναι κοινωνικά αποβράσματα. Και για να μη συζητήσει γι' αυτό, ανασύρει επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ από το παρελθόν. Εν τω μεταξύ είσαι τόσο σαχλαμαράκιας που μου μιλάς λες κι εγώ είμαι σε κάνα κόμμα και νοιάζομαι για το αν θα μπει στη Βουλή. Αλλά μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό κάθε χουλιγκάνου. Παλαμάκια στα ΜΑΤ της Γεροβασίλη, παλαμάκια στη Μαφία του Σπίρτζη, παλαμάκια στο μίσος της Φωτίου για τον φτωχόκοσμο και ταμπέλες σε όποιον δεν είναι μαζί τους. Πολύ θα 'θελα να ξέρω σε ποιο κόμμα άραγε να φαντάζεσαι ότι ανήκω. Κακομοιράκο, παλαμακιστή!
Σχολιο.- Με κούρασες! Πήγαινε να βαρέσεις παλαμάκια στα ΜΑΤ της Γεροβασίλη, στη Μαφία του Σπίρτζη και στη γλίτσα τη Φωτίου και άσε με εμένα στην εφηβεία μου. Κάνε μου τη χάρη, πασοκάκο!
Σχολιο.- ξέχασες τον Κατρούγκαλο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την 25η Μαρτίου. Τιμούμε την ιστορία της πατρίδας μας, χωρίς να την αλλοιώνουμε και με σεβασμό πάντα στην αλήθεια αλλά και τα λαϊκά σύμβολα της κάθε ιστορικής περιόδου!
Όταν αναφερόμαστε στην έναρξη της Επανάστασης του 1821, θα μπορούσαμε να ορίσουμε ως ημερομηνία την απελευθέρωση της πρώτης πόλης, της Καλαμάτας, στις 23 Μαρτίου, αλλά και την 17η Μαρτίου, όταν αποφασίστηκε η ένοπλη εξέγερση στην Αρεόπολη της Μάνης. Ακόμη και τις 22 Φεβρουαρίου, όταν ο Υψηλάντης πέρασε τον Προύθο, ή τις 24, όταν κήρυξε την Επανάσταση με το "Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος". 
Καθώς στη συνείδηση αυτών που έκαναν την Επανάσταση αυτή είχε ως ιδεολογικούς πυλώνες την πατρίδα και τη θρησκεία (ως χριστιανικό μιλιέτ αναγνωρίζονταν στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ως τέτοιο επαναστάτησαν), η 25η Μαρτίου ήταν μια μέρα που εξέφραζε πλήρως αυτή τη σύνδεση. Κι ήταν αυτοί που ζήτησαν από τον Όθωνα να καθιερώσει, το 1838, ως εθνική γιορτή την 25η Μαρτίου. Μέχρι τότε εθνική γιορτή ήταν η 25η Ιανουαρίου, σε ανάμνηση της άφιξης του Όθωνα στην Ελλάδα το 1833. 
Ας μην τους καταδικάσουμε από την απόσταση δύο αιώνων κι ας αρκεστούμε στο να μη συνδέουμε και στον ιστορικό μας λόγο την έναρξη της Επανάστασης με την 25η Μαρτίου. Και να είμαστε σαφείς στο ότι ο θρύλος για την Αγία Λαύρα ήταν κατά πολύ μεταγενέστερος και άσχετος με την ιστορική πραγματικότητα. 
Δεν νομίζω πως τίθεται στα σοβαρά ζήτημα να τα βάλουμε με τους ιστορικούς συμβολισμούς και μάλιστα όταν αναφέρονται σε απελευθερωτικούς αγώνες. 
Ακριβώς όπως αναφερόμαστε στο αντιφασιστικό ΟΧΙ, αν και ξέρουμε ότι στις 28 Οκτωβρίου 1940 κανένας δεν είπε επακριβώς αυτή τη λέξη. "Λοιπόν, έχουμε πόλεμο", είπε ο Μεταξάς, στον οποίο αποδόθηκε το "όχι". 
Εντούτοις, καθώς η νικηφόρα αντίσταση στην ιταλική επίθεση προσέλαβε διαστάσεις απροσδόκητες, το ΟΧΙ, που δεν ειπώθηκε ακριβώς έτσι, έγινε και παραμένει σύμβολο αντιφασισμού και ανυποχώρητου αγώνα του λαού μας. Γιατί το ΟΧΙ το είπε ο λαός!
*Να συμπληρώσω, ότι από τους πιο συγκλονιστικούς εορτασμούς της 25ης Μαρτίου ήταν αυτός του 1943, επί Κατοχής, από την ΕΠΟΝ. Που συνοδεύτηκε με συγκρούσεις με τους κατακτητές, με νεκρούς και συλλήψεις και εκτελέσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζεται το ποτάμι της οργής στή Γαλλία, απέναντι στην εμμονή του εκπροσώπου τών τραπεζων Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει κατά δύο χρόνια την ηλικία συνταξιοδότησης καί έγινε θάλασσα στην ένατη απεργιακή κινητοποίηση κατά της εν λόγω μεταρρύθμισης, μες τη χώρα σχεδόν να τήν παραλύει...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23/3/2023    -       15.00  μ.μ.
καλα, το Μπαχμουτ δεν το πηραμε?? Αυτοι λενε πως εκει πηγε η μαιμου ο Ζελενσκι
σχολιο.- Ελέγχεται κατά 70% από τις ρωσικές δυνάμεις. Ήδη βγήκε ο Αλαουντίνοφ και δήλωσε, ότι ο Ζελές δεν θα μπορούσε με τίποτα να βρίσκεται στο Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ) και εξήγησε τους λόγους. Από χθες το βράδυ έγραψα, ότι μυρίζει φεϊκάρα...
σχολιο.- Με τεχνικές ρύθμισης φωτογραφίας στο κομπιούτερ πήγε στο Αρτιόμοφσκ (Μπαχμούτ για τους ουκρανοναζί) ο Ζελέ.  Βάζουνε τη φωτογραφία του, και μετά ….το φόντο μπαίνει μετά στο κομπιούτερ! Άμα θέλουν …τον βάζουν και στη ζούγκλα να κάνει τον Ταρζάν ή να πετάει από στέγη σε στέγη σαν τον Spiderman ή να καταρρίπτει ρωσικά τζετ με το βλέμμα του σαν τον Superman. Αν πως;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23/3/2023    -     5.00  π.μ.
- Στον αντίποδα της πρόσφατης ξαφνικής επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κριμαία και τη Μαριούπολη, ο Βλαντίμιρ Ζελένσκι έστησε ένα νέο επικοινωνιακό σόου, επισκεπτόμενος – κατά δήλωσή του και του γραφείου του – την περιοχή του Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ, κατά τους Ουκρανούς). Ο Ζελένσκι παρασημοφόρησε Ουκρανούς στρατιωτικούς (Στγ: για ποια στρατιωτικά «κατορθώματα» άραγε, ειδικά σε αυτή την κατεύθυνση;;;, ενώ επισκέφθηκε και νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται και μαχητές των VSU, άγνωστο ωστόσο σε ποιαν ακριβώς περιοχή, αφού εντός του Αρτιόμοφσκ δεν λειτουργεί όχι μόνο νοσοκομείο, αλλά καμία δημόσια ή ιδιωτική υπηρεσία (η πόλη δεν παρουσιάζει καμία άλλη δραστηριότητα, πλην της στρατιωτικής). Εικάζεται ότι ακόμη και τα πλάνα που τραβήχτηκαν, υποτίθεται, στα πεδία των μαχών του Αρτιόμοφσκ, να έχουν τραβηχτεί σε άλλη περιοχή, σαφώς ασφαλέστερη και για τις VSU και για τον ίδιο τον Ζελένσκι. Κάτι που, εάν συνέβη, προφανώς και δεν θα εξέπληττε κανέναν, ,με δεδομένα τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του ουκρανικού προπαγανδιστικού μηχανισμού και της απίστευτης παραγωγής fake news που παράγει καθημερινά.
Σχολιο.- Τα γραφόμενά σου τα διπλοδιαβάζω με δέσμη συναισθημάτων: χαράς & ενθουσιασμού (για τις νίκες & τις φιλίες των Ρώσων), λύπης & απογοήτευσης (για ευνόητους λόγους), θυμού (για ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ), απέχθειας (για Ζελένσκι). Ωστόσο πιότερο νιώθω πολλή ΑΓΩΝΙΑ & ΠΡΟΣΜΟΝΗ για την απελευθέρωση των Ρωσόφωνων περιοχών, να τελειώσει το 9χρονο μαρτύριό τους!!!
Σχολιο.- Όλοι αυτό θέλουμε! Να τελειώσει το 9χρονο μαρτύριο τους!
Σχολιο.- Λέγεται ότι ο Ζελές ήταν σε βιομηχανική ζώνη βόρεια του Τσάσοφ Γιαρ..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας από την κυβέρνηση Μπάιντεν αφορά ένα πράγμα - τον έλεγχο.
Καλώ το Νομοθετικό Σώμα να απαγορεύσει τη χρήση του λεγόμενου CBDC στη Φλόριντα, προστατεύοντας τους κατοίκους της Φλόριντα από την κρατική επιτήρηση και τον έλεγχο των προσωπικών τους οικονομικών"
αν επιβληθεί ποτέ ψηφιακό νόμισμα, φαντάζομαι ότι το καταλαβαίνετε, απλά τελειώσαμε...
σχολιο.- Αυτή την καταγγελία για τον σχεδιασμένο ψηφιακό φασισμό έπρεπε να την έχει κάνει η -όπου- Αριστερά. Αλλά δεν υπάρχει. 
"Η δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας από την κυβέρνηση Μπάιντεν αφορά ένα πράγμα - τον έλεγχο.
Καλώ το Νομοθετικό Σώμα να απαγορεύσει τη χρήση του λεγόμενου CBDC στη Φλόριντα, προστατεύοντας τους κατοίκους της Φλόριντα από την κρατική επιτήρηση και τον έλεγχο των προσωπικών τους οικονομικών".
Σχολιο.- Ted Cruz εισάγει νομοσχέδιο που εμποδίζει τη Fed να υιοθετήσει ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας
Οι Ρεπουμπλικάνοι αναφέρουν ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής ως λόγο για την αντίθεση σε ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας για τους καταναλωτές
Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας εισάγουν νομοσχέδιο για να εμποδίσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και τη διοίκηση Μπάιντεν να προχωρήσουν στην υιοθέτηση ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας.
Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ (R-Texas) παρουσίασε το νομοσχέδιο, το οποίο θα απαγόρευε στο Ομοσπονδιακό Αποθεματικό Σύστημα να προχωρήσει στην υιοθέτηση ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) απευθείας στους καταναλωτές, το οποίο θα ήταν ουσιαστικά ένα κρυπτονόμισμα με βάση το δολάριο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διερευνά το ενδεχόμενο ενός αμερικανικού CBDC βάσει εκτελεστικού διατάγματος που υπέγραψε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Μάρτιο του 2022.
"Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει καμία εξουσία να δημιουργήσει μονομερώς ένα νόμισμα κεντρικής τράπεζας", δήλωσε ο Κρουζ ανακοινώνοντας την εισαγωγή του νομοσχεδίου.
"Το νομοσχέδιο προχωρά σε μεγάλο βαθμό για να διασφαλίσει ότι η μεγάλη κυβέρνηση δεν θα επιχειρήσει να συγκεντρωτικοποιήσει ή να ελέγξει το κρυπτονόμισμα και, αντίθετα, θα του επιτρέψει να ευδοκιμήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Θα πρέπει να ενδυναμώνουμε τους επιχειρηματίες, να επιτρέπουμε την καινοτομία και να αυξάνουμε την ατομική ελευθερία - όχι να την καταπνίγουμε".
Σχολιο.- Όχι άλλο μπλα μπλα εδώ μέσα. Συμπαράσταση στους Γάλλους αγωνιστές κι αγωνίστριες. ΤΏΡΑ! ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΌΠΟ ΜΠΟΡΟΎΜΕ!
Σχολιο.- Το ΚΚΕ διαδήλωσε έξω από την Γαλλική πρεσβεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχει ήδη δράση δηλαδή.
Σχολιο.- Ποια αριστερά ρε φίλε; οι δημοκρατικοί στην Αμερική ποιοί είναι; οι αντίστοιχοι συριζαίοι η αλλιώς ΚΚΕ εσωτερικού στην Ελλάδα....
Σχολιο.- Αν βλέπετε, η αναφορά είναι στην "όπου αριστερά", όχι στην Αμερική, που εκεί, έτσι κι αλλιώς δεν υφίσταται τέτοια εκδοχή. Αυτό που σημείωσα είναι ότι "αριστερά" δεν υπάρχει πουθενά πλέον στην Ευρώπη, έχει ενσωματωθεί στο νεοταξικό σύστημα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μη φύγει η Ευδοκία λέει ο Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Σταύρο Θεοδωράκη, να μείνει λέει, να βάλει πλάτη η Ευδοκία... 
Δεν φτάνει που η Ευδοκία έχει ακόμα την πλάτη της στη θέση της καθαρά από τύχη, πρέπει να τη βάλει κιόλας... Να επενδύσει η Ευδοκία την διασωθείσα πλάτη της για την πολιτική επιβίωση του 15μελούς του Κολεγίου Αθηνών που συνεργαζόμενο με τους εκλεκτούς των Χουντικών κυβερνά τον τόπο...
Να βάλει πλάτη για ποιο λόγο ρε μάγκες; 
Για να βλέπει τους στημένους Θεωδωράκηδες να έρπουν και να γλείφουν Μητσοτάκηδες;
Να βάλει πλάτη για να βλέπει υφυπουργούς να λένε για ανύπαρκτες τηλεδιοικήσεις και να διαψεύδονται δευτερόλεπτα μετά;
Να βάλει πλάτη για να τρώει στη μάπα τα παραμύθια των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων που δήθεν εξεγείρονται επειδή δήθεν στοχοποιούνται;
Να βάλει πλάτη για να φιμώνονται αυτοί που πρέπει να ακούγονται και να ακούγονται αυτοί που ακόμα και σήμερα δεν λένε να το βουλώσουν;
Να βάλει πλάτη για να βλέπει τη δικαιοσύνη να δαγκώνει τους ξυπόλυτους και να χαϊδεύει τους γραβατωμένους;
Να κάθεται να βλέπει ότι δεν ελέγχεται και δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί κανένας και για τίποτα αλλά όλα θάβονται και οι φάκελοι πάνε στο αρχείο και τελικά αυτοί που τόλμησαν να καταγγείλουν ή/και να ερευνήσουν να βρίσκονται διωκόμενοι;
Να βάλει πλάτη για ποιο λόγο ακριβώς; Τί έχει να προσφέρει η χώρα που είναι υπό κατοχή;
Να βάλει πλάτη για να ζει με μισθό πείνας, με power pass και καλάθι του νοικοκυριού και να είναι στο έλεος του εργοδότη;
Για να βλέπει τους νοικοκυραίους και τους κυβερνητικούς βαστάζους, αντί να ζητούν χρήματα για την παιδεία, να φωνάζουν ρεβανσιστικά ότι πρέπει να μπει αστυνομία στο πανεπιστήμιό της;
Για να δίνει το 60 και 70% του εισοδήματός της για νοίκι και τα υπόλοιπα να εξαφανίζονται στις 15 του μήνα;
Για να πληρώνει για ασφάλιση γνωρίζοντας ότι μάλλον δεν θα πάρει σύνταξη ποτέ;
Για να μην έχει σοβαρό νοσοκομείο να νοσηλευτεί και σχολείο να στείλει το παιδί της, αν ποτέ βρει τον τρόπο και το κουράγιο να φέρει ένα παιδί στη ζωή;
Να βάλει πλάτη σε τί ακριβώς; Τι επιχειρήθηκε που δεν απέτυχε και αξίζει να βάλει πλάτη;
Να βάλει πλάτη για να συνεχιστεί η διάλυση του κράτους, του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, το οποίο το έχει ανάγκη ως νέος άνθρωπος, ενδεχομένως περισσότερο από τον καθένα;
Να βάλει πλάτη για να τρώει ξύλο και χημικά κάθε μα κάθε φορά που βγαίνει στο δρόμο για να διεκδικήσει τα παραπάνω, και κάθε φορά που διεκδικεί να μην είναι στο κοινωνικό περιθώριο να βαφτίζεται γραφική;
Να βάλει πλάτη γιατί; Για να ιδιωτικοποιηθεί ΚΑΙ το νερό και να φοβάται να τραβήξει καζανάκι;...
Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως για το οποίο η Ευδοκία και η γενιά της να έχει πραγματικό λόγο να βάλει πλάτη. Και να παρακαλάτε, η Ευδοκία και η γενιά της Ευδοκίας, να μη βάλει πλάτη, γιατί αν επιλέξει να τη βάλει θα τη βάλει μόνο για να σας αφανίσει! 
Οι νέοι, δεν θα βάλουν πλάτη, θα σας γυρίσουν την πλάτη.
Γιατί είναι τόσο αποστειρωμένο το κατασκευασμένο σύμπαν μέσα στο οποίο ζείτε, ζητώντας από τον λαό να φάει παντεσπάνι, που δεν συνειδητοποιείτε ότι αυτή τη στιγμή ο γελοίος τρόπος με τον οποίο προσπαθείτε να μη χάσετε τις καρέκλες σας είναι ένα προνόμιο, που σε άλλες εποχές όχι μόνο δεν θα είχατε αλλά πιθανό και να παλεύατε για να μην χάσετε τα κεφάλια σας. Το γεγονός ότι δεν κινδυνεύουν κεφάλια (και ευτυχώς) είναι μια κατάκτηση της Δημοκρατίας, την οποία όμως όταν δεν την σέβεσαι, την κακοποιείς και τη διακωμωδείς συστηματικά, διαρρηγνύεται η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην εξουσία, τους θεσμούς και τους μηχανισμούς της, δηλαδή το κοινωνικό συμβόλαιο, και επιστρέφεις στην πρότερη κατάσταση...
Και αυτό δεν είναι ευχή, είναι διάγνωση...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



όλη η ελληνόφωνη διοίκηση της αποικίας του ΕυρωΕνωσίτικου Ράιχ που στήριξε το ΝΑΖΙστικό ΑΠΑΡΤΧΆ'Ι'ΝΤ .... σε μιά απεικόνηση, όταν κάνουν το μπόλι !
σχολιο.- Λες να μας λυπηθεί ο Θεός και να τους καλέσει ξαφνικά?
Σχολιο.- Δεν υπάρχει τετοιο θέμα, αφού όλα αυτά τα υποκείμενα μπολιάστηκαν με νεράκι 
Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως η πολιτική ελιτ εφαγε εις γνώση της πλασεμπο
Σχολιο.- τότε πως εξηγείται η ξαφνική αναζοπύρωση του καρκίνου της Φώφης που τρέλανε τους γιατρούς της, το πολλαπλούν μυέλωμα της Ντόρας και οι τόσες ξαφνικίτιδες σε συστημικούς δημοσιοκάφρους και προβεβλημένο παπαδαριό? Κάποιοι σιγουρα έχουν κοροϊδέψει, το πιθανότερο ο μπουμπούκος κι ο πλευρωτους, αλλά πολλοί το φάγαν αμάσητο και μάλιστα πλακώθηκαν για να προλάβουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άδωνις συμφώνησε με τον πρόεδρο της Βαρβακείου αγοράς για παστό μπακαλιάρο στα 4,99€.
Μάλλον μόνο για το αλάτι θα λένε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποχώρηση της Ρωσίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), την Παγκόσμια Τράπεζα και συγκρότηση άλλων παρόμοιων μηχανισμών με Κίνα, Ινδία κι άλλες χώρες συζητάει η Μόσχα!
Ο Αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης «Ρωσία - Αφρική σε έναν πολυπολικό κόσμο» Alexander Babakov μίλησε στην ολομέλεια της Κρατικής Δούμας για τον απολογισμό του αφρικανικού φόρουμ, σκιαγραφώντας τις περαιτέρω προοπτικές.
Ο Ρώσος επίσημος επέμεινε σε τρόπους από κοινού καταπολέμησης του υπάρχοντος χρηματοπιστωτικού συστήματος:
◦ «Φυσικά, το πρώτο πράγμα είναι η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα σε διακανονισμούς με αφρικανικές χώρες. Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να καταλάβουμε ότι πρέπει να αξιολογήσουμε σωστά την ίδια την ποιότητα κάθε εθνικού νομίσματος των αφρικανικών κρατών, και το ρούβλι μας δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο όπου θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το παγκόσμιο νόμισμα. Αλλά έχουμε ήδη κάνει πολλά και συνεχίζουμε να το κάνουμε.
◦ Σήμερα, στο πλαίσιο της απαξίωσης όλων των διεθνών οργανισμών, από τον ΠΟΕ, το ΔΝΤ και άλλους θεσμούς που έχουν κάνει το δολάριο και το ευρώ εργαλεία για τα συμφέροντά τους, έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε όχι μόνο για την άρνηση ή το πάγωμα της συμμετοχής μας σε αυτούς τους θεσμούς, αλλά θα πρέπει να μιλήσουμε για μια πιο επιθετική προσέγγιση.
◦ Θα πρέπει να μιλήσουμε, για παράδειγμα, για το σχηματισμό του ΔΝΤ-2. Πείτε το όπως θέλετε. Αλλά πρέπει, μαζί με τους Κινέζους και Ινδούς εταίρους μας, με όλους εκείνους που σήμερα κατανοούν την καταστροφική της κυριαρχία του παγκόσμιου νομίσματος με τη μορφή του δολαρίου, να λάβουμε εκείνες τις αποφάσεις που θα μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε έναν [νέο] μηχανισμό. <...> 
◦ Το κύριο πράγμα τώρα είναι να αναγνωρίσουμε ότι πρέπει να αναπτύξουμε αυτόν τον μηχανισμό προκειμένου να σπάσουμε εντελώς την εξάρτηση, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
◦ Μιλώντας για το ΔΝΤ-2, που λύνει αυτό το πρόβλημα, αποδεικνύουμε έτσι στα αφρικανικά κράτη τους μηχανισμούς που μπορούν να προσαρμόσουν σε συνεργασία μαζί μας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αφρική ένα από τα κύρια μέτωπα της παγκόσμιας αναμέτρησης με τη Δύση!
Αξίζει να προσεχτεί η τοποθέτηση Πούτιν χτες στη Μόσχα, μιλώντας σε 54 αντιπροσωπείες κοινοβουλίων από 45 Αφρικανικές χώρες στη δεύτερη διεθνή κοινοβουλευτική διάσκεψη "Ρωσία-Αφρική σε έναν πολυπολικό κόσμο":
Πούτιν: Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο. Εάν εξακολουθήσουμε να αποφασίζουμε να μην παρατείνουμε τη συμφωνία Ουκρανίας-ΟΗΕ για τα σιτηρά μετά από 60 ημέρες, είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε δωρεάν από τη Ρωσία σε αυτές τις χώρες ολόκληρη την ποσότητα που είχε σταλεί προηγουμένως στις ιδιαίτερα άπορες χώρες της Αφρικής. Όλα τα προϊόντα σιτηρών που έπρεπε να πάνε στην Αφρική κλάπηκαν από τους Ευρωπαίους. Τώρα, σε περίπτωση που η συμφωνία για τα σιτηρά δεν παραταθεί για άλλη μια φορά, η Ρωσία θα προμηθεύσει δωρεάν στις αφρικανικές χώρες την ακριβή ποσότητα σιτηρών που θα έπρεπε να είχαν λάβει.
-Η Ρωσία εκπληρώνει ευσυνείδητα τις υποχρεώσεις της για την προμήθεια τροφίμων, λιπασμάτων και καυσίμων στην Αφρική,
-Η Μόσχα επιμένει στον χαρακτήρα του πακέτου της "συμφωνίας για τα σιτηρά" και στην πλήρη συμμόρφωση με τις βασικές ρωσικές απαιτήσεις.
-Η Δύση παρεμποδίζει τις προσπάθειες της Ρωσίας να δωρίσει δωρεάν αποστολές λιπασμάτων,
-Η Ρωσική Ομοσπονδία επιμένει στην πλήρη εκτέλεση της "συμφωνίας για τα σιτηρά",καθώς τα προϊόντα σιτηρών δεν αποστέλλονται σε καλά θρεμμένες χώρες (οι ευρωπαϊκές χώρες κλέβουν τα προϊόντα σιτηρών που θα έπρεπε να πάνε στις αφρικανικές χώρες που τα χρειάζονται) και τώρα μόνο το 3% έχει πάει στην Αφρική,
-Ανάλογα με την πλήρη εκτέλεση της "συμφωνίας για τα σιτηρά", θα αποφασιστεί το θέμα της περαιτέρω εργασίας της (θέμα περαιτέρω παράτασης),
-Ο Πούτιν προσκάλεσε τους Αφρικανούς ηγέτες στη σύνοδο κορυφής στη Ρωσία τον Ιούλιο.
-Η εταιρική σχέση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των αφρικανικών χωρών έχει αποκτήσει πρόσθετη δυναμική και φτάνει σε νέο επίπεδο,
-Η Ρωσία πάντα έδινε προτεραιότητα στη συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες και θα συνεχίσει να το πράττει
-Ο Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι η Αφρική θα γίνει ένας από τους ηγέτες της πολυπολικής παγκόσμιας τάξης,
-Οι αφρικανικές χώρες προσπαθούν να ακολουθήσουν μια ανεξάρτητη πολιτική στο φόντο της αναταραχής στον κόσμο,
-Η Ρωσία και οι χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής αντιτίθενται στη νεοαποικιακή ιδεολογία και από κοινού αποτελούν την παγκόσμια πλειοψηφία
-Η Ρωσική Ομοσπονδία διέγραψε το χρέος για τις αφρικανικές χώρες ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων,
Η Ρωσική Ομοσπονδία θα συνεχίσει να βοηθά την Αφρική σε θέματα ηλεκτρικής ενέργειας και να επεκτείνει τα ενεργειακά συστήματα εκεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια από τις "εξομολογήσεις", μαρτυρίες που έχω ακούσει από κάτοικο της Λέσβου!
" Το νησί μας έχει απίστευτες ομορφιές.
Υπάρχουν προορισμοί τόσο όμορφοι και ξεχωριστοί που δεν θα βρεις σε κανένα νησί. Παρόλαυτα είναι αναξιοποίητο. Ποιοί φταίνε; Ούτε ο δήμος φταίει, ούτε κανένας, οι ίδιοι οι κάτοικοι της Λέσβου φταίνε.
Κοιτάνε την πάρτι τους. Όταν το 2015 έγινε η απίστευτη εισροή χιλιάδων μεταναστών η κατάσταση ήταν ανυπόφορη για δύο χρόνια τουλάχιστον.
Υπήρχαν ελάχιστοι Σύριοι πρόσφυγες που πραγματικά ένιωθες τέτοια συγκίνηση που ήθελες να τους ταΐσεις με το κουτάλι. 
Κι όμως υπήρχαν άνθρωποι που τους εκμεταλλεύτηκαν. Χρέωναν 5 ευρώ ένα μπουκάλι νερό.
Από την άλλη η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών ήταν άνθρωποι που μας κλέψανε. Εγώ ως κάτοικος του χωριού Μόρια, με κλέψανε πολλές φορές. 
Οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού ενοικίασαν τα σπίτια τους στις Μ.Κ.Ο κερδίζοντας πολλά χρήματα. Δεν νοιάστηκαν για το μετά, για την ποιότητα της ζωής του νησιού μετά. Το σκεπτικό τους ήταν, να βγάλω πολλά χρήματα και μετά ας μην μείνω στο νησί.
Και η Χίος και η Σάμος είχαν εισροές μεταναστών, σε μικρότερο αριθμό, γιατί είναι μικρότερα νησιά. Αλλά έκαναν σωστή διαχείριση, οι πολίτες νοιάστηκαν για τον τόπο τους. Πας στην Σάμο και δεν βλέπεις κανένα αλλοδαπό να περιφέρεται. Πας στη Χίο και έχουν φτιάξει μια δομή και τέλος.
Στην Μυτιλήνη αυτοί που έχουν μείνει είναι ικανοί να σε μαχαιρώσουν για το τίποτα."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΠΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ!!!!
MIA ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
Το Πανεπιστήμιο RUDN θα ανακτήσει το όνομα του Patrice Lumumba, λέει ο πρωθυπουργός. Το Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών της Ρωσίας ιδρύθηκε το 1960
ΜΟΣΧΑ, 23 Μαρτίου. /TASS/. Το Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών της Ρωσίας (RUDN) θα λάβει και πάλι το όνομα του Πατρίς Λουμούμπα, του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ο οποίος έγινε σύμβολο του αγώνα των αφρικανικών λαών για ανεξαρτησία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, απαντώντας σε πρόταση του Λεονίντ Σλούτσκι, ηγέτη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στην Κρατική Δούμα.
"Θέλω να σας δώσω κάποια καλά νέα, Leonid Eduardovich [Slutsky]- γνωρίζω ότι κυριολεκτικά πριν από λίγες ώρες υπογράφηκε εντολή του Υπουργού Παιδείας και Επιστημών για την επιστροφή του ονόματος του Patrice Lumumba στο πανεπιστήμιο", δήλωσε ο πρωθυπουργός. Κατά τη γνώμη του, η απόφαση ήταν δίκαιη. "Έγινε πράξη", δήλωσε.
Το Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών της Ρωσίας ιδρύθηκε το 1960. Έφερε το όνομα του Patrice Lumumba από το 1961 έως το 1992. Το 1992 μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών της Ρωσίας με απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης. Η πρωταρχική αποστολή του πανεπιστημίου ήταν να εκπαιδεύει υψηλά καταρτισμένους εθνικούς ειδικούς για τις χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, αλλά στο πανεπιστήμιο φοιτούσαν και Σοβιετικοί φοιτητές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, σήμερα βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των ρωσικών πανεπιστημίων όσον αφορά το ποσοστό των ξένων φοιτητών στο σύνολο των φοιτητών. Το πανεπιστήμιο απονέμει πτυχία σε αρκετές δεκάδες ακαδημαϊκούς κλάδους.
Σχολιο.- ελισσαίος βαγενάς ακούς;; Να γράψεις άρθρο γι' αυτό!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν οι Βρετανοί ανακοίνωναν αλλαγή της σύνθεσης του Ταμπάσκο, περισσότερο θα ενδιαφερόταν οι υπερευαίσθητοι Έλληνες και Ελληνίδες που έκλαιγαν για τις γυναίκες του Ιράν αλλά δεν έκλαψαν ποτέ για τα χιλιάδες θύματα--ανάμεσά τους βρέφη, μικρά παιδιά, μητέρες--της ραδιενέργειας των ΗΠΑ στο Ιράκ.
Δεν πειράζει. Το Ντομπάς είναι πολύ κοντύτερα στη θάλασσα και την Ελλάδα από το Τσερνόμπιλ.
Ο Δυτικός άνθρωπος δεν μαθαίνει αλλιώς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν γίνονται ταραχές κάπου μακριά απ' τον κώλο σου, τρως σίδερα απέναντι στους "Διχτάτορες της Ανατολής".
Όταν το ΝΑΤΟ ανατινάζει τους Νordstream I&II, έχοντας ενημερώσει την Καγκελαρία, και ο Χερς τους ξεμπροστιάζει ένα μήνα τώρα, ούτε μονόστηλο στην εφημεριδούλα σου.
Πέντε φύλα, μία πολιτική.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακρίβεια και Χαμηλοί μισθοί : Οι αλλαγές στη συμπεριφορά των Ελλήνων
Κόβουν θέρμανση μαγειρεμα κρέας καφέ και μπάνιο
Έρευνα της Ε.Ε.Κ.Ε. (ΈΝΩΣΗ Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) της ΓΣΕΕ για τις αλλαγές στις συνήθειες του κόσμου λόγω της ακρίβειας την περίοδο 2021-2022

Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ
Οι περισσότεροι Έλληνες μειώνουν το μαγείρεμα (74,4%), τις μετακινήσεις (80%), ακόμα και το μπάνιο (40%), για να τα βγάλουν πέρα.
Το 83% απορρίπτει τα κόλπα του Άδωνη με τα καλάθια της κοροϊδίας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επερώτηση Μπογδάνου στη βουλή. Πόσοι μετανάστες έχουν δικαίωμα ψήφου?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιβεβαιώθηκε η προφητεία του ΠατροΚοσμά του Αιτωλού. 
Έβαλαν φόρο και στα κοτέτσια!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
Συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη του ΠΑΜΕ στις 6.30 μ.μ. στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Τη δεύτερη μέσα σε μερικές μέρες - και τρίτη σε έξι μήνες - πυραυλική επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου εξαπέλυσε χτες τα ξημερώματα ισραηλινό αεροσκάφος. Στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο προσγειώνονται και απογειώνονται αεροπλάνα με βοήθεια για τους χιλιάδες σεισμόπληκτους της βόρειας Συρίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν κατάργησε τον Μοντεσκιέ και το νομοθετικό και μάτωσε την εξέγερση. Ακρωτηριασμός διαδηλώτριας από αστυνομική βολή!3.500.000 διαδηλωτές (CGT).Θυμίζει Ουκρανία η Γαλλία καίγονται Δημαρχεία, αστυνομικοί σταθμοί, δρόμοι.. ΕΞΕΓΕΡΣΗ  ΒΙΝΤΕΟ.
23/03/2023
Μακελειό στους δρόμους των γαλλικών πόλεων που ζουν μια μαζική εξέγερση αγανακτισμένων πολιτών που αισθάνονται ότι προδόθηκαν από ένα πολιτικό σύστημα που δεν τήρησε ούτε τα τελευταία προσχήματα. Ακρωτηριάστηκε αντίχειρας μια διαδηλώτριας το πιθανότερο από μια χειροβομβίδα/βομβίδα désencerclement ( αποκύκλωσης) κατά την κινητοποίηση στην Rouen σύμφωνα με το (BFMTV). Σήμερα γενική απεργία στη Γαλλία δυναμικές μαζικότατες συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις οδομαχίες αποκλεισμοί στρατηγικών υποδομών.Eπιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα…Θυμίζει Ουκρανία η Γαλλία καίγονται Δημαρχεία, αστυνομικοί σταθμοί, δρόμοι φλέγονται
ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Bordeaux (Μπορντώ)
https://twitter.com/i/status/1638989580572545028
https://twitter.com/i/status/1638991387851907072
ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ
https://twitter.com/i/status/1638998185619214341
Το συνδικάτο CGT αναφέρει ότι σήμερα 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα
για αυτή τη νέα ημέρα κινητοποίησης.800.000 διαδηλωτές στο Παρίσι σύμφωνα με την ίδια πηγή.
1,089 εκατομμύρια διαδηλωτές στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων 119.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με το Καθεστωτικό υπουργείο εσωτερικών του Μακρόν.
Το Καθεστωτικό υπουργείο εσωτερικών του Μακρόν ανακοινώνει 1,089 εκατομμύρια διαδηλωτές στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων 119.000 στο Παρίσι, ρεκόρ κινητοποίησης στην πρωτεύουσα από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας.
Το κύριο φοιτητικό σωματείο ανακοινώνει ότι 500.000 νέοι διαδήλωσαν αυτή την Πέμπτη
500.000 νέοι διαδήλωσαν παντού στη Γαλλία αυτή την Πέμπτη, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση που έκανε η Unef, η κύρια φοιτητική ένωση.
150.000 νέοι διαδήλωσαν κυρίως στο Παρίσι σύμφωνα με αυτή την καταμέτρηση.
Η πολιτική λοβοτομή του Γαλλικού λαού δεν θα περάσει…
https://twitter.com/i/status/1638981130161475586
https://twitter.com/i/status/1638855031389577216
Επαναλαμβάνεται η ιστορία όπως με τα Κίτρινα Γιλέκα όταν οι πραιτοριανοί του καθεστώτος Μακρόν έβγαλαν μάτια ακρωτηρίασαν χέρια. Αυτή τη φορά είναι όμως μια γενικευμένη εξέγερση αφού και ο τελευταίος Γάλλος θίχθηκε στο φιλότιμο του καθώς η Γαλλική Δημοκρατία πέθανε και επίσημα μετά τη χρήση του 49.3 που έκανε χρήση ο Μακρόν και κατέστησε νόμο του κράτους χωρίς να τον εγκρίνει η Εθνοσυνέλευση. Στην ουσία κατάργησε την μια από τις 3 εξουσίες κατά το σχήμα διάκρισης εξουσιών του Μοντεσκιέ τη νομοθετική που την έχει η Βουλή. Κατάργησε έτσι τη Γαλλική Ιστορία…O Γάλλος επειδή πέραν της επαναστατικότητας του διακρίνεται και για το σοβινισμό του δεν θα του το συγχωρέσει..
https://twitter.com/i/status/1638966430723891202
ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ
https://twitter.com/i/status/1638985684391280643
https://twitter.com/i/status/1638898946784231426
Αυτή την ώρα μαίνονται οδομαχίες και ισχυρές συγκρούσεις στο ύψος της Opera στο Παρίσι. Μάχες έγιναν και πλατεία Βαστίλης όπου έγινε η κεντρική συγκέντρωση σήμερα με συμμετοχή συνδικάτων και πλήθος κόσμου.
Η μηχανή της αστυνομίας πάτησε το πόδι μου. Τους άκουσα να λένε: «Σπάσε το». Δέχτηκα χτυπήματα από όλες τις πλευρές » καταγγέλει ο Βαλεντίν, 19 ετών που αφηγείται την επίθεσή του από την αστυνομία στο περιθώριο διαδηλώσεων στο Παρίσι.
https://twitter.com/i/status/1638955237875785728
https://twitter.com/i/status/1638962232909262876
https://twitter.com/i/status/1638961858601271298
https://twitter.com/i/status/1638934766606254080
ΚΑΙ Η ΤΟΥΛΟΥΖΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ
https://twitter.com/i/status/1639002780084981761
όλος ο κόσμος κατάλαβε πως η Γαλλία έχει Συνταγματική Μοναρχία.. και οι Γάλλοι κατά παράδοση μισούν τους Μονάρχες..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ και τραγούδια! ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ Κουτσούμπα από τους Γάλλους απεργούς σιδηροδρομικούς...
23/3/2023    -   20.19
Θερμή υποδοχή με συνθήματα και τραγούδια επιφύλαξαν οι Γάλλοι απεργοί σιδηροδρομικοί στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, κατά την επίσκεψή του στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μον Παρνάς, στο Παρίσι.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκίνησε την ομιλία του στα γαλλικά, μεταφέροντας «την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας».
Μιλώντας στα γαλλικά έκλεισε την ομιλία του, σημειώνοντας πως «είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο σε Γαλλία και Ελλάδα. Είμαστε η τάξη που τραβάει μπροστά την κοινωνία. Και οι αγώνες των εργατών της Γαλλίας σήμερα τραβάνε μπροστά ολόκληρη την εργατική τάξη. Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας».
https://www.youtube.com/watch?v=mr7EIGrrOTo&t=37s



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 23 Μαρτίου του 33 μ.Χ. Σταυρώθηκε ο Χριστός, στις 9 το πρωί και πέθανε στις 3 το απόγευμα ακριβώς. Μεταξύ 12 και 3 το απόγευμα παγκόσμιας συσκότισης, τόσο στο Βόρειο όσο και στο Νότιο ημισφαίριο. Είχαμε ψηλαφητό σκότος, απόλυτο σκοτάδι!
Η Ανάσταση του Χριστού έγινε στις 25 Μαρτίου του 33 μ.Χ. Μαζί με τον Χριστό σταυρώθηκαν και 2 ληστές, ο Δυσμάς και ο Γεστάς. Ο Δυσμάς εκ δεξιών και ο Γεστάς εξ αριστερών. Ο Δυσμάς έδειξε Μετάνοια και σώθηκε. 
Γέροντας Εφραίμ, Δικαίος της Ιεράς Σκήτης Αγίου Ανδρέα Αγίου Όρους



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την οργή αρκετών συγγενών θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στους «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον πρωθυπουργό να ζητάει μάλιστα από όσους επέζησαν «να βάλουν πλάτη».
Ενδεικτικά είναι όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο αδελφός του 34χρονου Βάιου Βλάχου, ενός από τους 57 νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
«Αντί να φορτώσει την κατάσταση στις πλάτες του, σηκώνει τις πλάτες του, χορεύει πάνω στις πλάτες των θυμάτων και ζητά από τα θύματα να βάλουν πλάτη. Ελπίζω ότι η κοινωνία θα του γυρίσει την πλάτη και θα τον βάλει με την πλάτη στον τοίχο, όσες πλάτες και να έχει» σημειώνει ο Βαγγέλης Βλάχος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ η επιδότηση ρεύματος!
Προς κατάργηση οδεύει η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, με την κυβέρνηση να εξετάζει εάν θα προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση ακόμα και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.
Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο 4ο Power & Gas Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Αναφερόμενος στα τιμολόγια του ρεύματος, ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι οι τρέχουσες τιμές είναι «κοντά στον στόχο» των 15-16 λεπτών ανά κιλοβατώρα. Έτσι, «θα κρίνουμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε επιδοτήσεις τον Απρίλιο», όπως είπε.
Υποστήριξε ακόμη πως «μπορεί ο επόμενος χειμώνας να είναι δύσκολος, οπότε πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και νοικοκυρεμένοι ώστε να έχουμε τους απαιτούμενους πόρους».
Ο κ. Σκρέκας ανήγγειλε επίσης ρύθμιση για τον «ενεργειακό τουρισμό», δηλαδή την μετακίνηση καταναλωτών από τον έναν προμηθευτή στον άλλο αφήνοντας χρέη στον προηγούμενο, χωρίς ωστόσο να θίγεται το δικαίωμα αλλαγής προμηθευτή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η AKATANOHTH απόφαση της Πρωτοδίκη Φλώρινας για το Σωματείο "Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα"...»
Αρθρο της Βασιλικής Θάνου, 
Προέδρου Αρείου Πάγου επίτ., πρώην Πρωθυπουργού.
Οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές. Επιτρέπεται, όμως ή μάλλον επιβάλλεται η κριτική τους, όταν η κρίση του Δικαστή είναι καταφανώς εσφαλμένη. Η Πρωτοδίκης Φλώρινας, με την υπ’ αρ. 41/2023 απόφασή της, επικύρωσε την αναγνώριση του Σωματείου «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα». Η απόφαση αυτή δικαιολογημένα προκαλεί, πλείστα ερωτηματικά, διότι:
I) Πολλές Ενώσεις και Σύλλογοι, πολιτιστικοί και πατριωτικοί, από τους πλέον ιστορικούς στη Μακεδονία και στην Ελλάδα γενικότερα, σκοπός των οποίων είναι η προστασία της εθνικής κληρονομιάς και η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων είχαν ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ανακοπής της Εισαγγελέως Φλώρινας, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης αναγνώρισης του επίμαχου Σωματείου. Μεταξύ αυτών η «Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών», ο «Σύνδεσμος Προάσπισης Μακεδονίας-Θράκης», ο «Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας ο Αριστοτέλης», η «Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού». Η πρωτοδίκης απέρριψε όλες αυτές τις πρόσθετες παρεμβάσεις, ως απαράδεκτες, με τη λακωνικότατη φράση ότι «δεν στοιχειοθετείται άμεσο έννομο συμφέρον» χωρίς οποιαδήποτε άλλη αιτιολογία. Έτσι, έθεσε, εξ αρχής, εκτός δίκης, όλους τους ως άνω παρεμβαίνοντες, με την αυθαίρετη κρίση ότι οι ως άνω Σύλλογοι και τα εκατοντάδες μέλη αυτών, όλοι Έλληνες στην ιθαγένεια και Μακεδόνες στην καταγωγή, δεν έχουν το, κατ’ αντικειμενική νομική λογική, αυτονόητο και αυταπόδεικτο έννομο συμφέρον, να παρέμβουν στην δίκη, αν και επικαλούνται ότι πλήττονται τα εθνικά συμφέροντα και η εθνική τους συνείδηση από τους αντεθνικούς σκοπούς του επίμαχου Σωματείου.
Από το έτος 1990, οπότε κατατέθηκε η πρώτη αίτηση, για την αναγνώριση ομοειδούς Σωματείου, με σκοπό «τη διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας» και μετά τις επακολουθήσασες πλείστες άλλες όμοιες αιτήσεις, απορρίφθηκαν όλες, σε όλα τα Δικαστήρια μέχρι και τον Άρειο Πάγο. Η σχολιαζόμενη απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας, είναι η μόνη απόφαση, η οποία για πρώτη φορά και καταφανώς εσφαλμένα, δέχθηκε ότι οι εν λόγω σκοποί του Σωματείου είναι νόμιμοι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ε.Μασκ καλεί τις χώρες «να μην εκχωρούν εξουσίες στον ΠΟΥ – Είναι τρομοκρατική οργάνωση» -Ιδού ποιοι μας οδήγησαν στα lockdown
Τρέχει και δεν φτάνει ο πρόεδρος του οργανισμού Γκ.Τέντρος: «Fake news»
23.03.2023 | 21:07
Με ένα tweet του ο δισεκατομμυριούχος Ε.Μάσκ προειδοποιεί την παγκόσμια κοινότητα για τον ΠΟΥ μέσω της αναδημοσίευσης του Αυστραλού Γερουσιαστή Μάλκολμ Ρόμπερτς που μίλησε για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας χαρακτηρίζοντάς τον “τρομοκρατική οργάνωση”.
Ο Ε.Μάσκ λαμβάνει υπόψη την δήλωση του Αυστραλού και ζητά από τις χώρες (΄σ.σ. όπως η Ελλάδα) να μην εκχωρήσουν εξουσίες στον ΠΟΥ καθώς είναι μια “τρομοκρατική οργάνωση”.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ για την παράνομη κατοχική βάση τους στην Συρία: «Οι Ρώσοι πετούν μαζικά με τα μαχητικά τους από πάνω μας»
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην χώρα
23.03.2023 | 18:24
Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πετούν συνεχώς πάνω από την παράνομη κατοχική αμερικανική αεροπορική βάση στη Συρία, πριν και μετά την κατάρριψη αμερικανικού drone τύπου MQ-9 στα σύνορα της Ρωσίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα.
Η ρωσική αεροπορία με δεκάδες αεροσκάφη δείχνει την ισχύ της  καταδεικνύοντας ότι οι διεθνείς σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC News, ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω ή κοντά σε αμερικανική αεροπορική βάση στη Συρία περισσότερες από 25 φορές παραβιάζοντας την συμφωνία του 2019 μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας σχετικά με τη χρήση του συριακού εναέριου χώρου σε περιοχές όπου κάθε χώρα έχει στρατιωτικές εγκαταστάσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν.Μεντβέντεφ: «Σύλληψη του Β.Πούτιν από μία χώρα σημαίνει κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας και θα την χτυπήσουμε»
Άμεση απάντηση στην απαίτηση του Αληταρά κωλοναζιστή κωλοαποικιοκράτη Κωλοαμερικανού ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν «να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους οι χώρες που αναγνωρίζουν το Διεθνές Δικαστήριο»
23.03.2023 | 09:23
Άμεση ήταν η απάντηση του Ρώσου αντιπροέδρου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και πρώην προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ν.Μεντβέντεφ, στην έκκληση-εντολή του Αμερικανού ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν να συλληθφεί ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν εάν βρεθεί στο έδαφος μίας εκ των 123 χωρών που αναγνωρίζουν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης:
Όποια χώρα το πράξει θα σημαίνει «κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας».
Στις δηλώσεις αυτές προχώρησε κατά την συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος της Βολιβίας καλεί να χαραχθεί κοινή πολιτική για το λίθιο στη Λατινική Αμερική
Η ζήτηση για λίθιο ώθησε τις τιμές στα περίπου 85.000 δολάρια ανά τόνο στα τέλη του 2022
24.03.2023 | 06:26
Ο πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Άρσε δήλωσε χθες Πέμπτη διατεθειμένος να συζητήσει με άλλους ηγέτες κρατών της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής τη χάραξη κοινής πολιτικής όσον αφορά το λίθιο, προκειμένου να ωφεληθούν οι οικονομίες όλων, λίγο καιρό μετά την πρόταση που έκανε γι’ αυτό ο πρόεδρος του Μεξικού, ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.
Η Βολιβία έχει ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα που εκτιμάται πως φθάνουν τα 21 εκατομμύρια τόνους —τη μεγαλύτερη ποσότητα παγκοσμίως—, κυρίως στο λεγόμενο «τρίγωνο του λιθίου», που περιλαμβάνει τομείς της βόρειας Χιλής και της Αργεντινής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έβαλε τα γυαλιά στον Μ.Δημητρακόπουλο»: Το Twitter αποθεώνει τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τα γαλλικά του
Δείτε τα σχόλια των χρηστών
23.03.2023 | 23:19
Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, συμμετείχε σήμερα στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση των γαλλικών συνδικάτων της CGT στην πλατεία Βαστίλης, στο Παρίσι.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό από τα μεγάφωνα της σε πολύ καλά γαλλικά κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από το Twitter το οποίο έσπευσε να τον συγκρίνει με τον δικηγόρο της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.
Έβαλε τα γυαλιά στον Κορωπί Ζαμε ο Κουτσουμπας ή μου φαίνεται; #Γαλλια
https://twitter.com/eidolo888/status/1638947765232214025?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1638947765232214025%7Ctwgr%5E7bb6cc4f3f476069030a1ad5515c24b9dce4e507%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Felliniki-politiki%2Fprovocateur%2Fevale-ta-gyalia-ston-m-dimitrakopoulo-to-twitter-apotheonei-ton-dimitri-koutsoumpa-gia-ta-gallika%2F
σε σχέση με τον αστό δημητρακόπουλο, το αξάν του καμαράντ κουτσουμπά στα γαλλικά είναι πολύ καλύτερο
https://twitter.com/SickPuppy_1721/status/1638938950281691136?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1638938950281691136%7Ctwgr%5E7bb6cc4f3f476069030a1ad5515c24b9dce4e507%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Felliniki-politiki%2Fprovocateur%2Fevale-ta-gyalia-ston-m-dimitrakopoulo-to-twitter-apotheonei-ton-dimitri-koutsoumpa-gia-ta-gallika%2F
Ωπα ο Κουτσουμπας γαλλικο... Πειτε μου δηλαδη τωρα οτι δεν τρολαρει τον Ζαμε. Οχι πειτε
https://twitter.com/fstylekallithea/status/1638952202550263816?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1638952202550263816%7Ctwgr%5E7bb6cc4f3f476069030a1ad5515c24b9dce4e507%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Felliniki-politiki%2Fprovocateur%2Fevale-ta-gyalia-ston-m-dimitrakopoulo-to-twitter-apotheonei-ton-dimitri-koutsoumpa-gia-ta-gallika%2F
Πώς είναι ρε παιδιά το "αλλά, αυτοί είστε" , στα γαλλικά;
https://twitter.com/Noname060774/status/1638815221044133889?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1638815221044133889%7Ctwgr%5E7bb6cc4f3f476069030a1ad5515c24b9dce4e507%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Felliniki-politiki%2Fprovocateur%2Fevale-ta-gyalia-ston-m-dimitrakopoulo-to-twitter-apotheonei-ton-dimitri-koutsoumpa-gia-ta-gallika%2F
Μιλάει κι ο Κουτσούμπας γαλλικά θα τρελαθώ.
https://twitter.com/West_Dark_Side/status/1638955420080283649?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1638955420080283649%7Ctwgr%5E7bb6cc4f3f476069030a1ad5515c24b9dce4e507%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Felliniki-politiki%2Fprovocateur%2Fevale-ta-gyalia-ston-m-dimitrakopoulo-to-twitter-apotheonei-ton-dimitri-koutsoumpa-gia-ta-gallika%2F



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη πυρκαγιά σε ρωσικό εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων για πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους 
Επίσημα δεν έγινε γνωστό αν η πυρκαγιά ήταν «ατύχημα» ή αν θα μπορούσε να είναι έργο σαμποτέρ. Οι αμερικανοί χαφιεδοκατάσκοποι κάνουν καλή δουλειά…
23.03.2023 | 21:45



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ.Ζαχάροβα: «Η Αμερική δεν έχει πρόσβαση στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας – Έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους»
«Μέχρι τώρα είναι απλά αδύνατο να μιλήσουμε για τη στρατηγική»
23.03.2023 | 17:59
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν είναι περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αν και «ίσως κάτι έχει αλλάξει στο μυαλό τους», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
«Μέχρι τώρα είναι απλά αδύνατο να μιλήσουμε για τη στρατηγική, γιατί ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δεν αποκάλυψε το νόημα αυτών των πρωτοβουλιών. Πώς να το σχολιάζω αυτό; Κάτι έχει αλλάξει στο μυαλό τους και πιστεύουν ότι το καθεστώς του Κιέβου τους έχει ήδη δώσει μια τέτοια ευκαιρία.
Όμως, σύμφωνα με την άποψή μας, δεν πάνε ακόμα στη Μαύρη Θάλασσα», είπε η Ζαχάροβα στη συνέντευξη Τύπου.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη ενημερώσει το κοινό για αυτό το σχέδιο.
«Από την άλλη πλευρά, έχουμε δει επανειλημμένες προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να αναπτύξουν τη λεγόμενη βοήθεια για εκείνες τις περιοχές του κόσμου στις οποίες δεν εκπροσωπούνται με κανέναν τρόπο – ούτε ιστορικά ούτε πραγματικά -», είπε η Ζαχάροβα.