Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Κυριακη 7 Μαιου 2023


Η Ουκρανική SBU παίρνει τον Μητροπολίτη Onufriy που βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό εδώ και εβδομάδες. Οι Ουκρανοί ναζί συγκεντρώθηκαν για να δηλώσουν το μίσος τους και να απαιτήσουν για τον Πατριάρχη να φυλακιστεί ή να χρησιμοποιηθεί για ανταλλαγή με αιχμαλώτους του Αζόφ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τη μια η ΝΔ και από την άλλη το ρεζιλίκι μας! Politico: "Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα της ΕΕ για την ελευθερία του Τύπου (και πάλι). Η Ελλάδα βρίσκεται 107η, πίσω από το Κατάρ και την Ταϊλάνδη." Ευχαριστούμε #Μητσοτακη !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω ερωτηθεί πολλάκις από «πονόψυχους πασιφιστές», πως είναι δυνατόν εγώ, όντας γυναίκα, να γουστάρω τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το ότι είμαι γυναίκα δεν με κάνει λιγότερο άνθρωπο. Και η αίσθηση της δικαιοσύνης είναι ένστικτη σε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους. Είναι αυτό, που αποκαλώ «ιερό μένος». Το δε παράδοξο της υπόθεσης είναι το γεγονός, ότι οι άθεοι «επαναστάτες», που χλευάζουν την εικόνα ενός Θεού-Κριτή, είναι αυτοί, που εμφορούνται περισσότερο από όλους από αυτό το ένστικτο. Αλλά εδώ θα κλείσω την παρένθεση και θα περάσω στην ουσία του θέματος. Την άνοιξη του 1899, ο Ρώσος φιλόσοφος Β. Σολοβιόφ κυκλοφόρησε το έπος-«διαθήκη» του, υπό τον τίτλο «Τρεις συζητήσεις για τον πόλεμο, την πρόοδο και το τέλος της παγκόσμιας Ιστορίας». Στην πρώτη συζήτηση, αφιερωμένη στον πόλεμο, συμμετέχουν ο Στρατηγός, ο Πολιτικός, ο Πρίγκηπας, ο Μυστηριώδης Κύριος Ζ (!!!) και η Κυρία. Προσωπικά, ταυτίζομαι με τον Μυστηριώδη Κύριο Ζ (Σημειωτέον, ότι ο συγγραφέας χρησιμοποιεί το λατινικό Ζ και όχι το ρωσικό З!), όταν το θέμα αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από το εάν ένας πόλεμος θα μπορούσε να είναι δίκαιος. Ο Πρίγκηπας, δοχείο των φιλελεύθερων απόψεων της εποχής του (και όχι μόνο, καθώς φαίνεται!), σε κάποιο σημείο διατείνεται ότι δεν είναι ηθικά ορθό το να απαντάς στη βία με την βία. «Μα αν βλέπεις να σκοτώνουν έναν συνάνθρωπό σου;». «Θα προσεύχομαι στον Θεό να επέμβει μπλα μπλα μπλα…». «Μα συν Αθηνά, και χείρα κίνει!». «Οι αρχές του ουμανισμού μπλα μπλα μπλα…». Και τότε τον λόγο παίρνει ο Στρατηγός, και λέει τα εξής: «Στην διάρκεια του ρωσοτουρκικού πόλεμου, μπήκα με την μονάδα μου σε ένα αρμένικο χωριό. Αργήσαμε λίγο: λίγες ώρες νωρίτερα, είχαν περάσει από εκεί οι Βασιβουζούκοι. Τους είχαν ξεκοιλιάσει όλους. Όταν είδα το πτώμα μιας εγκύου γυναίκας με το νεκρό της έμβρυο να κρέμεται ανάμεσα στα πόδια της, η ψυχή μου φούντωσε με ιερό μένος. Βρήκαμε τον μόνο επιζώντα της σφαγής: έναν μισότρελο γέρο Αρμένιο, που όμως μπόρεσε να μας πει το προς τα που κατευθύνθηκαν οι Βασιβουζούκοι, και να μας υποδείξει έναν σύντομο δρόμο προς το χωριό εκείνο. Καλπάσαμε προς τα εκεί, και όσο καλπάζαμε, προσευχόμουν στον Θεό να τους προλάβουμε. Και να τους τιμωρήσουμε για τα εγκλήματά τους. Για εκείνη τη γυναίκα, και για το βρέφος της, και για όλα τα θύματά τους. Έχω προσευχηθεί πολλές φορές στην ζωή μου, αλλά ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμή, ένιωθα, ότι ο Θεός με ΑΚΟΥΕΙ. Και παρά το χρονικό προβάδισμα και την αριθμητική υπεροχή του εχθρού, εκείνη τη μέρα τους κατατροπώσαμε…». Με κάλυψε πλήρως.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα το πρωί μου συνέβη κάτι καταπληκτικό . Θα μπορούσε να είναι σκηνή από κωμωδία αλλά δεν ήταν. Ηθελα να πάω στο ΚΕΠ για ένα γνήσιο υπογραφής και στο ΚΕΠ που είναι κοντά στη δουλειά , μου έκλεισαν ραντεβού για 10 Μαΐου . Περνάω λοιπόν το πρωί έξω από το ΚΕΠ τυχαία γιατί είναι κοντά στον φούρνο και το βλέπω άδειο . Τρεις υπάλληλοι μέσα και κανένας πελατάκος. Λέω, τέλεια ! Πάω μέσα λέω σε έναν κύριο , μπορείτε να με εξυπηρετήσετε, ένα γνήσιο υπογραφής θέλω... .Μου λέει έχετε ραντεβού; λέω όχι . Μου λέει πρέπει να έχετε ραντεβού . Λέω ωραία μου κλείνετε ένα για τώρα; Μου λέει πρέπει να μπείτε να κλείσετε online. Λέω αφού είμαι εδώ μπροστά σας θα μπορούσα να σας έχω πάρει τηλέφωνο . Μου λέει ε, τότε να πάρετε τηλέφωνο... Και κάθομαι μπροστά στον τύπο παιδιά και παίρνω τηλέφωνο και το σηκώνει ενώ κοιταζόμαστε κατάματα και λέει, ΚΕΠ παρακαλώ . Λέω Καλημέρα ένα ραντεβού θα ήθελα. Και μου λέει, μάλιστα . Αύριο στις 10,30. Του λέω μήπως έχει κάποιο ραντεβού νωρίτερα; ας πούμε τώρα; μου λέει, όχι . Του λέω δηλαδή εξυπηρετείτε κάποιον άλλο αυτή τη στιγμή; Μου λέει υπάρχει ραντεβού και έχει καθυστερήσει. Του λέω άρα το έχασε, μπορείτε να με βάλετε στη θέση του; Μου λέει όχι δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού. Όλα αυτά κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο και μιλώντας από το τηλέφωνο σε απόσταση 2 μέτρων . Ε, και όσο κι αν τώρα που το σκέφτομαι γελάω , εκείνη την ώρα έπαθα έναν μίνι νευρικό κλονισμό και άρχισα να ουρλιάζω και να του λέω ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ; ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ; ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΛΕΙΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ. Αυτός ήρεμος και ανένδοτος . Το ραντεβού σας είναι αύριο 10,30 κυρία Σφήκα περάστε έξω ...

Αγλαΐα Σφήκα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



'Eιμαι η Μαρία Καρυστιανού, η μαμά της Μάρθης. 

Εχασα το παιδί μου στα Τέμπη.Ηταν 20 ετών. 

Ζούνε τη ζωή τους τα στελέχη της κυβέρνησης σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Εκαναν ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ για να σώσουν τους εαυτούς τους,να μείνουν ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ,νιώθουν ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για" προσωρινή φθορά"του κόμματος του εξαιτίας των Τεμπών.

Αυτό ήταν τα παιδιά μας που δολοφονήθηκαν;

Προσωρινή φθορά στο εκλογικό του σώμα;;;;;

Θα τα θυμάμαι αυτά τα λόγια κ Μητσοτάκη,δε θα τ ξεχάσω ποτέ.

Τρέχουν να ξαναεκλεγούν, σοβαρά;

Τώρα πρέπει να ζήσω με τη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη οτι καλά κάναμε που στέλναμε τα παιδιά μας με το τρένο παρά την επικινδυνότητα; αλήθεια? 

ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ. 

Στις μαύρες σελίδες της ιστορίας θα γραφτεί πως στα Τέμπη εγινε κρατική δολοφονία με τα ονόματα των παιδιών μας κ τα ονόματα των ηθικών αυτουργών.

Δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακρινό 2010 στην παρέλαση των νικητριών χωρών στην Κόκκινη Πλατεία Η παρέλαση πριν από 13 χρόνια περιελάμβανε ουκρανικές δυνάμεις, καθώς και τμήματα του βρετανικού, γαλλικού πολωνικού και αμερικανικού στρατού, που συγκεντρώθηκαν στο Κρεμλίνο στη μνήμη των θυμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τότε ασχολιόντουσαν λίγοι στην Ελλάδα με αυτά τα γεγονότα, μόνο όσοι είχαν διαβάσει ΟΛΗ την ομιλία Πούτιν στο Μόναχο το 2007....

Μετά το 2014 γεμίσαμε ρωσολόγους, και διάφορους άλλους παντογνώστες....

Για πράγματα που δεν θέλουν να σας δείξουν αλλού....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προτού διαλυθεί η βουλή το Κυριάκο έδωσε άλλα 9 εκατομμύρια στα κανάλια με την αιτιολογία ότι επλήγησαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Όλοι άλλωστε θυμόμαστε τον καθημερινό βομβαρδισμό του Σκαϊ από πυραύλους αέρος εδάφους του Πούτιν

Ξαναψηφίστε τους καριόλια σας προκαλώ,χοχοχοχοχοχο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενθρονίσεις και στέψεις στα χρόνια μας.

Κάρολος Γ΄, στη Βρετανία. Ένα από τα εφτά βασίλεια της Ευρώπης, που 'χει και ένα δουκάτο και δύο πριγκιπάτα. 

Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, στο Κατάρ. Ένα από τα οχτώ βασίλεια, σουλτανάτα και εμιράτα της Ασίας.

Τζορτζ Τούπου Ε΄, στην Τόνγκα. Το μικρό νησιωτικό βασίλειο της Ωκεανίας.

Μσουάτι Γ΄, στο Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη). Το ένα από τα δύο βασίλεια στην Αφρική.

Αμερική δεν υπάρχει ούτε ένα βασίλειο, οπότε τη βρίσκουν μόνο με τα αποκριάτικα καρναβάλια. Με πιο σπουδαίο αυτό του Ρίο.

Σχολιο.- Με λίγα λόγια, ο πιο πολύ Μεσαίωνας.... είναι στην Ευρώπη

Σχολιο.- Εντυπωσιακό, αλλά έτσι είναι!

Σχολιο.- Γιατί τα λες.αποικιοκρατικά τα καρναβάλια; Άδικο ακούγεται. Δεν είναι καμιά γιορτή ανώτερων τάξεων. Το ανάποδο νομίζω. Μπορεί σήμερα να είναι σε μεγάλο βαθμό σόου και εμπόριο αλλά έχουν βαθιά απήχηση νομίζω στα λαϊκά στρώματα. Οι ρίζες τους στην ιστορία των ανθρώπινων πολιτισμών είναι πολύ βαθιές και πάντα είχαν μια ανατρεπτική διάσταση, έστω και μέσα σε πολύ στενά όρια.

Σχολιο.- Αποκριάτικα τα λέω, όχι αποικιοκρατικά. Η ενθρόνιση και η στέψη  ασφαλώς πρόκειται για γιορτή των ανώτερων τάξεων. Δεν πάει ο κάθε πλέμπας στις τελετές στέψης! Άλλο το ότι βρίσκονται και πλήθη πλεμπαίων που θαμπώνονται με το μεγαλείο των από πάνω. 

Τα καρναβάλια και οι τελετές στέψης έχουν κοινό το ότι βγάζουν γέλιο. Τα καρναβάλια γιατί στο γέλιο αποβλέπουν. Οι τελετές γιατί με τη σοβαροφάνεια τους γίνονται γελοίες.

Σχολιο.- οι τελετές στέψης συμβολίζουν τη διθατήρηση μιας εξουσίας ενώ τα καρναβάλια συμβολίζουν ακριβώς το αντίθετο, την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης. Σύμφωνα με κάποιες απόψεις τα αποκριάτικα καρναβάλια έλκουν την καταγωγή τους από πολύ παλιές μορφές κοινωνικής οργάνωσης όπου εποχιακά άλλαζαν οι ρόλοι και η δομή εξουσίας μιας κοινωνίας/κοινότητας για να ανταποκριθεί σε διαφορετικές δραστηριότητες.

Σχολιο.- Στην Αμερική υπάρχουν κάποιες χώρες που αναγνωρίζουν σαν αρχηγό κράτους τον εκάστοτε Βρετανό βασιλιά. Σημαντικότερη είναι ο Καναδάς αλλά πρόχειρα θυμάμαι και την Γουιάνα, την Τζαμάικα, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Σχολιο.- Τέτοιες υπάρχουν και στην Ωκεανία (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ταβαλού κ.ά.) Δεν τις συμπεριλαμβάνω, γιατί εκεί ο θεσμός είναι εντελώς τυπικός. Στην Αμερική έχουν τυπικά βασιλιά τον Κάρολο το Μπελίζ, οι Μπαχάμες, η Γρενάδα και 2-3 άλλα νησιωτικά κρατίδια, όχι όμως η Γουιάνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε όχι να μας το παίζουν οι αυριανιστές φασίστες συριζαίοι αριστεροί! ΩΣ ΕΔΩ! Δεν έχουμε πάθει Αλτσχαϊμερ!! Θυμόμαστε!! Και θα θυμόμαστε πάντα!!!

Ο Τσίπρας κατακρεούργησε ένα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, έφερε δικό του ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ξέπλυνε ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ για τα προηγούμενα, δικαίωσε το ΚΚΕ για ότι έλεγε γι’ αυτόν, κατέστησε καθολικό καθεστώς την σύνταξη στα 67, πετσόκοψε επιπλέον τις συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους, θέσπισε το καθεστώς «προσωπική διαφορά» για να μην δουν ποτέ αύξηση οι παλιοί συνταξιούχοι, πήγε στο θεό τους έμμεσους φόρους και μείωσε ακόμα πιο πολύ το αφορολόγητο, κατέστησε την κυβέρνησή του την πρώτη κυβέρνηση μετά το 1970 που επιτρέπει στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ των ΗΠΑ να ανοίγουν νέες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας, θεσμοθέτησε νόμους ώστε τα κοράκια να παίρνουν την λαϊκή περιουσία και τα διευκόλυνε με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, θεσμοθέτησε ιδιώνυμο αδίκημα την αντίσταση ενάντιά τους και έσυρε αγωνιστές στα δικαστήρια φορτώνοντας τους με τον μισό ποινικό κώδικα, ξεπούλησε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομο έναντι πινακίου φακής, έδωσε το σύνολο της ενέργειας στους ιδιώτες απαξίωσε την ΔΕΗ, έσυρε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ στο υπερταμείο και θεσμοθέτησε το χρηματιστήρια ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, κυκλοφόρησε ο άθλιος με γαρύφαλλο στην ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ και δεν ντράπηκε να ανασύρει το σύνθημα των αυριανιστών «τί ΠΑΠΑΓΟΣ τι ο πρωθυπουργός που εκτέλεσε τον ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ»

«Αυτός είναι» (ο ΤΣΙΠΡΑΣ) και να γιάσει το στόμα του ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ!

Λυπάμαι κάθε ΑΡΙΣΤΕΡΟ που θα καταδεχτεί να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, που θα καταδεχτεί να ψηφίσει την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Γερμανία, η “άλλη αριστερά” χάλασε το … σόου των Σόλτς- Ζελένσκι!

Στις 13-14 Μάη ο Σόλτς είχε προσκαλέσει τον Ζελένσκι για επίσκεψη/έκπληξη στο Βερολίνο και το Άαχεν όπου θα του απένειμε το … “Βραβείο Καρλομάγνου” για τη συμβολή του (ακούστε!) στην “ευρωπαϊκή ενότητα”! 

Η επίσκεψη είχε κανονιστεί να δημοσιοποιηθεί μετά την άφιξη Ζελένσκι (υποτίθεται για λόγους ασφαλείας)

-Όταν η Sarah Wagenknecht, δημοφιλής βουλευτίνα της Αριστεράς και “μεγάλη αιρετική” του κόμματος Die Linke, κάπως το πληροφορήθηκε, έσπευσε στη Βουλή να βάλει veto για τη βράβευση Ζελένσκι τουλάχιστον, να δώσει συνέντευξη στο Spiegel και γενικά να κάνει όση φασαρία μπορούσε…

-Αποτέλεσμα; 

Το Κίεβο να εκφράσει «απογοήτευση» για τη διαρροή, η αστυνομία να ανακοινώνει έρευνα για το πως μαθεύτηκε κλπ

Το κυριώτερο: η δημοσιοποίηση από τη Wagenknecht ήταν το πράσινο φως στο αντιπολεμικό κίνημα της Γερμανίας να καλέσει σε κινητοποιήσεις τις μέρες αυτές

-Καλά ξεμπερδέματα!

*Το Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου άρει την απαγόρευση επίδειξης ρωσικών σημαιών και συμβόλων στις 8-9 Μαΐου, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν η αντιπαράθεση των συστημικών κομμάτων για το … “τίνος είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου” είναι για γέλια, η παρουσία της Αριστεράς, κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής, ενόψει των εκλογών είναι κατά τη γνώμη για … κλωτσιές! 

Πολλές κλωτσιές, μπας και ξυπνήσουν και τολμήσουν…

-Αν τα συστημικά κόμματα είναι στοιχημένα στην υποτέλεια του … “Ζήτω οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ! - Κάτω όλοι οι άλλοι κι ας χαθεί ο πλανήτης!”, εδώ τι έχουμε;

◦ Το μεν ΚΚΕ με τη γραμμή των … «δύο ιμπεριαλισμών», των “ίσων αποστάσεων” και του «δίκαιου αγώνα της Ουκρανίας», χάνει για άλλη μια φορά -και εγκληματικά- την ιστορική ευκαιρία να αγγίξει και να εκφράσει τις πραγματικές διαθέσεις των εργαζομένων και του λαού και, γιατί όχι, να καρπωθεί ΚΑΙ κοινοβουλευτικά οφέλη! Αντίθετα για να δικαιολογήσει την ανιστόρητη θέση της ηγεσίας του, δικαιώνει όψιμα τον … Άγι Στίνα («τι Ναζί - τι Σταλινική Ρωσία») ενώ αναμασά μέχρι και … τροτσκιστικά 4οδιεθνιστικά επιχειρήματα του 1930 για να βγάλει λάθος την ιστορική εμπειρία των Λαϊκών Μετώπων, του Αντιφασιστικού Μετώπου, μέχρι και το ΕΑΜ! 

Άσε που δεν τα καταλαβαίνουν κιόλας και στο τέλος βγαίνουν … ανοησίες!

◦ Η ΛΑΕ, διάλεξε να πουλάει τρέλα, συμπαρατασσόμενη κι ενισχύοντας κατά βάση την “σκληρή αντιρωσική” παρουσία Βαρουφάκη που απαιτεί «να συλληφθεί και δικαστεί ο εγκληματίας πολέμου Πούτιν»! 

Ας όψεται η … ελπίδα των βουλευτικών εδρών, της κρατικής επιδότησης, ίσως και για να συμπληρωθούν και κάποια βουλευτικά συντάξιμα από μια Βουλευτική θητεία 24ώρων, για να κάνουν την πάπια, η Νάντια, ο Κώστας, ο Θανάσης κι άλλοι που … άλλα έλεγαν παλιότερα!

◦ Τα μικρά εξωκοινοβουλευτικά αριστερά κόμματα από την άλλη, κυρίως διαγκωνίζονται κατεβαίνοντας στις εκλογές για να αποδείξουν ότι ο καθένας από δαύτους είναι … πιο συνεπείς “αντί-Ρώσοι” κι “αντί-Κινέζοι” από το ΚΚΕ κι ότι η … δικαίωση της “πολιτικής Άγι Στίνα”, περνάει από κάθε γκρουπούσκουλο!

◦ Εκεί που σταματάει βέβαια η λογική είναι διαβάζοντας διάφορες “πλατφόρμες”, “συσπειρώσεις”, “πρωτοβουλίες” και τέτοια, ομάδων που δεν κατεβαίνουν ή δεν τα βρήκαν μεταξύ τους να κατέβουν στις εκλογές. Άντεξα και διάβασα 4-5 τέτοια κείμενα: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝ ΘΙΓΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΙ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ: 

-Την κλιμάκωση της επίθεσης της Δύσης και του ΝΑΤΟ με εργαλεία τον Νεοφασισμό και τον Πόλεμο - Την ανάγκη να ΗΤΤΗΘΟΥΝ για να αποτραπεί η καταστροφή της Ανθρωπότητας είτε μέσα από ένα ΑΓΡΙΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ είτε από πυρηνικό πόλεμο ή από περιβαλλοντικό αδιέξοδο!

Ρώτησα κάποιον απ´αυτούς “Μα γιατί δεν λέτε κάτι;” και η απάντηση ήταν ακόμα πιο ανόητη: “Γιατί θα διαφωνήσουμε” (!!!)

-ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτός είναι ο παραλογισμός:

-Φανταστείτε εκλογές και πολιτική αντιπαράθεση στην Ευρώπη του 1938-39, στην Ισπανία να μαίνεται ο πόλεμος 

με τον Χίτλερ και Μουσολίνι να δοκιμάζουν εκεί όπλα και στρατό προετοιμάζοντας τη “μεγάλη επίθεση”, 

με το Φασισμό να επιτίθεται παντού και 

τον Παγκόσμιο Πόλεμο να είναι μπροστά στους λαούς και ορατός, 

με τους Αγγλοαμερικάνους να «δωρίζουν» στους Ναζί Αυστρία και Τσεχοσλοβακία 

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!

Ή ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ “ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ” !

(Γιατί, λένε Ρωσία και Κίνα ΔΕΝ είναι … σοσιαλιστικές και οι Πούτιν και Σι ΔΕΝ είναι … κομμουνιστές).

Με την ίδια λογική, λοιπόν:

-“Ίσες αποστάσεις”το 1936-39 με τον Φράνκο και τον Ισπανικό λαό γιατί ούτε η Ισπανία ήταν σοσιαλιστική ούτε οι Αθάνια, Νεγκρίν, Καμπαλέρο κομμουνιστές!

-”Iσες αποστάσεις” το 1990-99 με ΝΑΤΟ και Γιουγκοσλαβία γιατί ο Μιλόσεβιτς ήταν “εθνικιστής”

-”Ίσες αποστάσεις” το 2011 με Δύση και Λιβύη γιατί ο Καντάφι δεν ήταν κομμουνιστής,

-”Ίσες αποστάσεις” με ΗΠΑ και Ιράκ γιατί ο Σαντάμ επίσης δεν ήταν κομμουνιστής,

-”Ίσες αποστάσεις” με Δύση/Ισραήλ και Συρία γιατί ούτε η Συρία είναι σοσιαλιστική ούτε ο Άσαντ κομμουνιστής,

-”Ίσες αποστάσεις” με σιωνιστές/απαρτχάιντ γιατί ούτε οι Παλαιστίνιοι είναι κομμουνιστές,

-”Ίσες αποστάσεις” με ΗΠΑ/Ισραήλ και Ιράν γιατί και το Ιράν δεν είναι σοσιαλιστικό (άσε που βάζουν μαντήλες οι γυναίκες…)

Και πάει λέγοντας…

Πιο ειλικρινές θα είναι να λένε : 

“Ναι, είμαστε με τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τη Δύση, τους Ουκροναζί, τον Ζελένσκι και τη συμμορία του κλπ κλπ”

Επειδή υπάρχει και η “άλλη αριστερά”, που αναζητεί και σκαλίζει νέους δρόμους, όποιος ενδιαφέρεται ας δει εδώ 

Και στην Ελλάδα υπάρχει επίσης “άλλη αριστερά”.


Σχολιο.- Aπο τις γειτονιές, συλλογικότητες, κινήματα, πρωτοβουλίες από τη βάση - όπως πραγματικά θάπρεπε να είναι:

ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Την Παρασκευή 28 Απρίλη στην ΑΣΟΕΕ, έπειτα από κάλεσμα συλλογικοτήτων και ανένταχτων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την ίδρυση Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης εκφωνήθηκε χαιρετισμός εκ μέρους των διοργανωτών, όπου τονίστηκε "η αναγκαιότητα σύστασης κινηματικού εργαλείου, που θα συσπειρώσει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, που αναγνωρίζουν ότι η συντριβή του ΝΑΤΟ αποτελεί προοδευτική εξέλιξη για ολόκληρη την ανθρωπότητα και που επιθυμούν να συμβάλουν στην αναγέννηση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στον τόπο μας".

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους παρευρισκόμενους, που στο σύνολό τους τοποθετήθηκαν θετικά για την πρωτοβουλία.

Παρεμβάσεις έγιναν από τις συλλογικότητες που πήραν την πρωτοβουλία (Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών / Αγωνιστών, Σύλλογος Γιάννης Κορδάτος, Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας, Αντι-ΝΑΤΟ Δράση, Συλλογικότητα Αγώνα για την Επαναστατική Ενοποίηση της Ανθρωπότητας). 

Κατόπιν πρότασης ομιλητή, κρατήθηκε "ενός λεπτού σιγή για τους ηρωικά πεσόντες Ρώσους, Ουκρανούς και από άλλες χώρες αντιφασίστες μαχητές, που αγωνίζονται με το όπλο στο χέρι κατά του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου και του ιμπεριαλισμού του ΝΑΤΟ".

Στο δεύτερο μέρος ανακοινώθηκε η ίδρυση του "Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ".

Το σώμα που συγκροτήθηκε, ενέκρινε την πρόταση των διοργανωτών να υποστηριχθεί "η αντιφασιστική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών", την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ, στις 1.00 μ.μ., από το σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός» προς την αμερικανική πρεσβεία.

Η διαδήλωση οργανώνεται από την "Πρωτοβουλία για την 9η Μάη".

Επίσης αποφασίστηκε ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσει εκδήλωση ανήμερα της 9ης Μάη, όπου "θα αποδοθούν τιμές στους ηρωικούς νεκρούς του αντιφασιστικού - αντιιμπεριαλιστικού αγώνα στην Ουκρανία, ενώ θα διαβαστούν μηνύματα από οργανώσεις Ρώσων και Ουκρανών αγωνιστών".

Αποφασίστηκε επίσης η οργάνωση της συμμετοχής του Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ στην αντινατοϊκή διαδήλωση στις 13 Μάη στον Βόλο απέναντι σε νατοϊκή στρατιωτική βάση.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις παραπάνω δράσεις θα ανακοινωθούν στα σχετικά καλέσματα του Συντονισμού.

Στη συνέχεια το σώμα εξέλεξε μία Συντονιστική Επιτροπή Εργασίας, με 3μηνη διάρκεια, η οποία ανέλαβε το έργο της οργάνωσης των επόμενων δράσεων.

Ο Συντονισμός απευθύνει κάλεσμα και σε άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες, συλλογικότητες, φορείς και σωματεία που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, να συμμετέχουν στις δράσεις που θα ανακοινωθούν και να έρθουν σε επικοινωνία με τον Συντονισμό για να αποτελέσουν οργανικό κομμάτι του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χορτάσατε φαντάζομαι … Κάρολο και Καμίλλα αυτές τις μέρες.

-Δείτε κι όσα δεν σας έδειξαν:

-Χιλίαδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν παρά την απαγόρευση στην Πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου την ώρα της στέψης με κεντρικό σύνθημα “Not my King” και κατά της μοναρχίας!

-Η αστυνομία είχε προχωρήσει ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ σε 52 συλλήψεις ηγετών του αντιμοναρχικού κινήματος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορείτε να φανταστείτε ΤΙ ΦΑΣΑΡΙΑ θα γινόταν στη Δύση με την βομβιστική απόπειρα αν ο Πριλέπιν θεωρούνταν … δεξιός η φιλελεύθερος αντιπολιτευόμενος;

-Αρκεί να θυμηθείτε τον ξεσηκωμό για βδομάδες και μήνες όταν ο Ναβάλνι είχε παρουσιάσει … στομαχικές διαταραχές (που … πότε δεν αποδείχτηκαν ακόμα κι όταν μεταφέρθηκε σε γιατρούς στη Γερμανία) σε μια εσωτερική πτήση στη Ρωσία!

-Τώρα η … γραμμή είναι: 

-”κάτι συνέβη” σε κάποιο “στρατιωτικό μπλόγκερ” (CNN), σε “υπέρμαχο του πολέμου μπλόγκερ” (BBC), σε “ένα εθνικιστή συγγραφέα” (NY Times), σε “κάποιο υπερασπιστή του Κρεμλίνου” (Guardian) κλπ

-Επίσης, τίτλοι και είδηση, υπογραμμίζουν “σύμφωνα με τα κρατικά μέσα” ή “λέει η Ρωσία” και τέτοια πούστικα, για να καταλαβαίνει ο αναγνώστης ότι … μπορεί και νάναι ψέμματα!

-Στα ελληνικά μέσα είτε πλήρης σιωπή ή μόνο στα ψιλά περί … “εθνικιστή συγγραφέα” που πάντα “όπως λέει η Μόσχα”… 

Δεν έφτασε ακόμα η γραμμή στην Ελλάδα και η υπόσχεση για το … πενηντάρικο (ε, έπεσε και Σαββατοκύριακο…)

Μιλάμε βέβαια για τον φόνο του βοηθού του και την απόπειρα δολοφονίας από Ουκροναζί με Αμερικάνικη βοήθεια, μιας προσωπικότητας που είναι:

◦ ένας συγγραφέας που τα βιβλία του κυκλοφορούν κατά εκατομμύρια στη Ρωσία και σε 30 γλώσσες,

◦ που οι ίδιοι Δυτικοί κριτικοί τον είχαν κατατάξει στο επίπεδο του Χέμινγουεϊ ή τον χαρακτήρισαν “νέο Τολστόι” και “σύγχρονο Ντοστογέφσκι”

◦ το κυριότερο όμως είναι ένας πολιτικός ηγέτης με σημαντική επίδραση στις εξελίξεις στη Ρωσία, αρχηγός του 3ου σε δύναμη κόμματος και βουλευτής ο ίδιος, αρχιτέκτονας και επικεφαλής του σχηματισμού της “νέας επαναστατικής σοσιαλιστικής αριστεράς” που λίγους μήνες μόνο μετά την ίδρυσή του συγκέντρωσε κοινοβουλευτικά 10%!

-Ε, φυσικά όλα αυτά και η πορεία που παλεύει για τη Ρωσία και τον κόσμο, τον κάνουν μισητό στη Δύση - στόχο εξόντωσης και τη δράση του και τις θέσεις του αντικείμενο δυσφήμησης!

Σχολιο.- Ο Zakhar Prilepin βρίσκεται τώρα στο νοσοκομείο. Σήμερα το πρωί βγήκε με επιτυχία από το κομα που προκλήθηκε από τη νάρκωση, έχει τις αισθήσεις του και αισθάνεται καλά.

Η απόπειρα εναντίον του Ζαχάρ, καθώς και η δολοφονία του Βλάντλεν, στοχεύει μόνο σε ένα πράγμα - να εκφοβίσει και να καταστρέψει όσους δεν φοβούνται να πουν την αλήθεια. Αλλά δεν θα τα καταφέρουν, τέτοια εγκλήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα.

Ευχόμαστε στον Ζαχάρ Πρίλεπιν ταχεία ανάρρωση! Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους του αποθανόντος συναδέλφου του Zakhar



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να πούμε άλλη μια φορά πόσο ΦΡΙΚΑΛΕΑ είναι η φυλάκιση (και η συνέχιση της) της μητέρας του κοριτσιού από τον Κολωνό.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρίσι 6/5/2023 διαδηλωση φασιστών ( μεταξύ άλλων ,η φασιστική γαλλική οργάνωση GUD πολύ φιλη με την Χρυσή Αυγή )

Κοίτα τώρα μια σύμπτωση ,δεν υπάρχουν μπάτσοι ούτε γαλλικά ΜΑΤ ,ούτε ριχνουνε δακρυγόνα ούτε flash ball οι μπάτσοι σε ευθεία βολή σε πρόσωπα διαδηλωτών να τους βγάλουν τα μάτια 

ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάγδα Φύσσα 

"Δουλεύω εδώ από τις 6 Μαρτίου και προσλήφθηκα μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ .

Ενας συν ένας χρόνος εργασίας. Ημουν άνεργη από το 2013 .

Για πρώτη φορά φέτος ειδοποιήθηκα από τον ΟΑΕΔ για προσφορά εργασίας: τραπεζοκόμος στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου. 

Αν αρνηθείς τρεις φορές την προσφερόμενη εργασία διαγράφεσαι από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Οι ανάγκες της οικογένειας είναι πολλές αλλά ήμουνα και έτοιμη πια για να επιστρέψω σε δουλειά. 

Γνώριζα για τα συσσίτια του Δήμου ,αλλά δεν τα είχα επισκεφτεί ποτέ. 

Εδώ η λέξη κλειδί είναι το «ΜΑΖΙ».

Λες και το σύμπαν συνηγορεί και βοηθά όλη η ομάδα εδώ να δουλεύει με αγάπη, σύμπνοια , φροντίδα, αλληλεγγύη και να μην το αντιλαμβάνεται ως αγγαρεία.

Φροντίζουμε όλοι μας όσοι παίρνουν ένα πιάτο φαγητό από τα χέρια μας να μην αισθάνονται άβολα που έφτασαν σε αυτήν την ανάγκη. Να μην έχουν ενοχή. 

Το κράτος τους οδήγησε σε αυτήν την ανημποριά. 

Αυτό έχει την ευθύνη για την αδυναμία τους.

Δεν φταις εσύ, τους λέμε, που είσαι εδώ. 

Το σημαντικότερο για μένα είναι, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ανάγκη, να μην χάσουν την αξιοπρέπειά τους.

Εγώ νομίζω ότι κάτι κάνω εδώ, κάτι προσφέρω στον άνθρωπο. 

Μόνο που αυτές τις υπηρεσίες και τις δομές που έχει ο Δήμος, όφειλε να τις έχει το κράτος.

Να μην εξαρτάται το λεγόμενο κοινωνικό κράτος από χορηγίες και δωρεές πλουσίων… 

Η μεγαλύτερη μου χαρά ήταν όταν τις γιορτές ένας οφελούμενος των συσσιτίων, έφερε σε όλους εμάς τους εργαζόμενους δωράκια ,εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του και το ευχαριστώ. 

Με το ένα χέρι έπαιρνε την μπλε σακκούλα της αλληλεγγύης και με το άλλο επέστρεφε τη αγάπη του. Μεγαλείο..»

Μάγδα Φύσσα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#nazi_europe_united 

Πολωνοί ακτιβιστές μιλούν για εμπορία Ουκρανών παιδιών στην Ευρώπη

Η Joanna Pachwickiewicz, μια Πολωνή ακτιβίστρια, είπε: «Ήξερα από την αρχή της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης ότι αυτές οι καταστάσεις θα συνέβαιναν, αλλά τώρα γίνονται όλο και πιο συχνές.

Ουκρανικά ορφανοτροφεία πωλούνται στην Ευρώπη για να βγάλουν χρήματα.

Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ένα ειδικό σύστημα που επιτρέπει σε ένα παιδί να απομακρυνθεί από μια οικογένεια υπό το πρόσχημα της δικαιοσύνης ανηλίκων.

"Παίρνουν τα παιδιά μακριά από τις οικογένειες και μετά ξεκινά η όλη διαδικασία για το πώς και από πού προέρχονται τα χρήματα: δικηγόροι, κοινωνικές υπηρεσίες που παίρνουν τα παιδιά. Όλοι πληρώνονται για τη φροντίδα αυτών των παιδιών".

Σχολιο.- Μου θυμίζει τα παιδιά από την Ελλάδα κατά την περίοδο 1947-60, που εχουν πουληθεί στις ΗΠΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχω έναν φίλο γκευ,σε απόγνωση , που δεν βρίσκει δουλειά και αναρωτιέται πώς θα ζήσει ,και έχουμε εδώ μέσα τύπες που χαίρονται διότι τώρα έχει τουαλέτες χωρίς ταμπέλα φύλου ..γουαου !

το λέω στον φίλο μου που γελάει πικρά..

Πάντα θεωρούσα τους απολιτικ χιψτερ δεκανικι του συστήματος και το κίνημα Woke,μια μορφή ακραίου φονταμενταλισμού, η οποία εστιάζει στην έμφυλη προσέγγιση και είναι στην ουσία φορέας λογοκρισίας που διαδόθηκε με την ταχύτητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Οι ρινόκεροι του Ιονέσκο έχουν χιψτερ μάσκα πλέον

Η εικόνα του 80χρονου ανάπηρου έξω από το σπίτι του από το οποίο τον πέταξαν έξω , με στοιχειωνει ,δεν ξέρω εσείς πώς το διαχειριζεστε αλλά το βρίσκω σύμβολο της κόλασης που ζουνε εκατομμύρια άνθρωποι

Σχολιο.- Αν και βρίσκω τον όρο απολιτίκ χιπστερ πολύ περιορισμένο για να περιγράψει την πραγματική μερίδα του κόσμου, τους περιβόητους δικαιωματιστές,  που λειτουργεί σύμφωνα με τα όσα γράφεις, κατά το αλλά το βρίσκω ολοσωστο.

Σχολιο.- πράγματι είναι πιο σύνθετο αλλά θα έπρεπε να ανοίξω ολόκληρο κεφάλαιο και είπα να το περιορίσω καπως



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ γινότανε το μεγάλο καρναβάλι με την στέψη ενός κρετινου

"Οι Βρετανοί ψάχνουν δουλειά και δεν βρίσκουν

Τρίτη, 18-Απρ-2023

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν μείωση των διαθέσιμων θέσεων εργασίας, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί αναζητούν απεγνωσμένα δουλειά.

Η αστάθεια του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πλέον εμφανής και στα επίσημα στοιχεία. Πριν λίγους μήνες η χώρα ζητούσε απεγνωσμένα εργατικό δυναμικό στους περισσότερους τομείς. Σήμερα, όπως όλα δείχνουν, αυξήθηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες οι Βρετανοί οι οποίοι αναζητούν δουλειά χωρίς όμως να βρίσκουν. Αυτό σημαίνει απαραίτητα ότι οι θέσεις εργασίας συμπληρώθηκαν; Όχι. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) οι κενές θέσεις εργασίας βρίσκονται ακόμα σε "αρκετά υψηλό επίπεδο", ξεπερνώντας το 1.000.000.

Έτσι γίνεται το εξής παράδοξο. Τα επίπεδα απασχόλησης ανέβηκαν στο 75,8% για το τρίμηνο Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου αλλά παράλληλα αυξήθηκε και η ανεργία από το 3,7% στο 3,8%. Η πρώτη είδηση έφερε κάποια χαμόγελα στη συντηρητική κυβέρνηση καθώς δρομολογήθηκε η επιστροφή του εργατικού δυναμικού που επιθυμούσε. Όμως οι 220.000 επιπλέον άνθρωποι που αναζητούν εργασία το τρίμηνο Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου σε σχέση με εκείνο του Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου δίνουν μια εικόνα της οικονομικής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Δηλαδή, περισσότερος κόσμος, άνεργοι και άεργοι, αναζήτησαν εργασία καθώς απαιτούνται πολλά περισσότερα χρήματα ώστε να αντεπεξέλθει κάποιος στον διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής, λόγω του πληθωρισμού. Όμως ο εργασιακός κλάδος δεν δείχνει έτοιμος να αντεπεξέλθει. Έτσι για ένατο συνεχόμενο μήνα οι κενές θέσεις εργασίας στη χώρα, αν και ακόμα αρκετές, μειώνονται. Σύμφωνα με τους εργοδότες όμως, αυτό γίνεται κυρίως επειδή οι εταιρείες δεν μπορούν να αναζητήσουν εργατικό δυναμικό ακόμα και αν χρειάζονται, λόγω των οικονομικών πιέσεων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα για την απόπειρα κατά του Πριλέπιν:

“Είναι γεγονός:

Η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ έχουν στήσει έναν άλλο διεθνή τρομοκρατικό πυρήνα - το καθεστώς του Κιέβου. 

Μπιν Λάντεν, ISIS, και τώρα ο Ζελένσκι και οι μπράβοι του.

Άμεση ευθύνη των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Προσευχόμαστε για τον Ζαχάρ”

*Συνελήφθη κι ομολόγησε ένας από τους δράστες της απόπειρας κατά του Ζαχάρ Πριλέπιν.

-Πρόκειται για άτομο ουκρανικής καταγωγής, που είχε στρατολογηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες του Κιέβου πριν από χρόνια και μετακινήθηκε στη Ρωσία σαν “πρόσφυγας”.

Σύμφωνα με τις εντολές, αυτός και οι συνεργοί του παρακολουθούσαν τις κινήσεις και συνήθειες του Πριλέπιν για πολύ καιρό ενώ είχαν μελετήσει κάθε λεπτομέρεια της περιοχής της “ντάτσας” μέσα στο δάσος, κοντά στο χωριό Πιονιέρσκι, 70 χλμ από το Νίζνι Νόβγκοροντ, με σκοπό να δράσουν όταν ο Πριλέπιν θα επέστρεφε κάποια στιγμή με άδεια.

-Η απόπειρα έγινε με τοποθέτηση ισχυρής “αντιαρματικής νάρκης” στο δρόμο που οδηγεί στην εξοχική κατοικία του Πριλέπιν (βίντεο)

-Είναι σημαντικό ότι εκτός από το συλληφθέντα -και τους συνεργούς του που διώκονται- η ενεργοποίηση και η πυροδότηση της απο καιρό κρυμμένης νάρκης, έγινε με “δορυφορική υποστήριξη”, αμερικανική η βρετανική, για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου του Πριλέπιν ώστε να εκραγεί όταν θα έφτανε στο σημείο αυτό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα στειρώνετε τα ζώα, θα εμβολιάζεστε υποχρεωτικά, δεν θα έχετε κοτούλες στην αυλή, δεν θα αποθηκεύετε παραδοσιακούς σπόρους για τα ζαρζαβατικά σας και αν χρειαστεί θα τρώτε συσκευασμένα έντομα για πρωτεϊνες! Α ναι ξέχασα θα ακούτε και ειδήσεις  από τον εικονικό παρουσιαστή. Βρε  Ούστ!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




7/5/2023     -      15.00  μ.μ.
- Ευχάριστα πράγματα θα πω
- Καταρχάς, τα νέα από την κατάσταση της υγείας του Ζαχάρ Πριλέπιν είναι ευχάριστα, αφού σήμερα το πρωί εξήλθε από το τεχνητό κώμα στο οποίο τον είχαν υποβάλει οι γιατροί, ανέκτησε τις αισθήσεις του και αισθάνεται - τηρουμένων των αναλογιών - καλά. Δεν χρειάστηκε τελικά η διακομιδή του στη Μόσχα - τα πάντα έγιναν στη γενέτειρά του πόλη του Νίζνι Νόβγκοροντ. Η μετεγχειρητική του κατάσταση εξελίσσεται ομαλά.
- Κατά δεύτερον, φαίνεται ότι η «ανατροπή» σχετικά με την Ομάδα Wagner πραγματοποιείται. Με ηχητικό του μήνυμα σήμερα το πρωί ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ανέφερε, ότι έλαβε επίσημη επιστολή από το Υπουργείο Άμυνας, όπου του υποσχέθηκαν άμεση επίλυση του ζητήματος με τα πυρομαχικά, όπως και συνέχιση της υποστήριξης των «άκρων» της διάταξης των ρωσικών δυνάμεων στο Αρτιόμοφσκ από τις μονάδες της Στρατιωτικής Διοίκησης Νότου. Το «κλου» όμως, μέσα από αυτή την είδηση, είναι η «επιστράτευση» του στρατηγού Σεργκέι Σουροβίκιν, ο οποίος αναλαμβάνει υπό την αιγίδα του τις επιχειρήσεις της Ομάδας Wagner στην περιοχή, αλλά και το ρόλο του «συνδέσμου» επικοινωνίας ανάμεσα στην Ομάδα Wagner και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Υπενθυμίζω, ότι ο στρατηγός Σουροβίκιν κατέχει εκ παραλλήλου τη θέση του Αρχηγού ΓΕΑ των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πρόσφατα μετατέθηκαν υπό τη διοίκησή του (από τον Στρατό Ξηράς στην Πολεμική Αεροπορία) οι δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και οι πυραυλικές δυνάμεις, ενώ κατέχει και τη θέση του υποδιοικητή της ρωσικής ΕΣΕ, κάτω από τον Ρώσο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Βαλέρι Γκεράσιμοφ.
- Τέλος, είχαμε επιτυχή απόκρουση ουκρανικής επίθεσης με drones στην Κριμαία (23 «πετούμενα» καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορία, 22 από αυτά - κινεζικά του εμπορίου, τύπου Mugin-5 και 1 σοβιετικό-ουκρανικό Tu-122 «Strizh»), αλλά και επιτυχή αποτροπή σειράς από τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας με σύλληψη των φυσικών αυτουργών «με τη γίδα στους ώμους», κατά το κοινώς λεγόμενο.
Σχολιο.- όλο τέτοια λέει ο Πριγκοζίν και μετά τα παίρνει πίσω...
Σχολιο.- Η ανατροπή είναι ότι είχε ένα δίκιο και προσπαθούσε να ταρακουνήσει το σύστημα και το πέτυχε από ό,τι καταλαβαίνω! Τα είχε πει σε διάφορες διαβαθμίσεις αλλά έφτασε να κάνει το βίντεο με τους νεκρούς για να ταρακουνηθεί το σύστημα. Και εδώ φαίνεται και η τεράστια χρησιμότητα που έχει για τη Ρωσία. Όχι μόνο επιχειρησιακά αλλά και ως "τρελός" που θα πει την αλήθεια. Κανένας στρατιωτικός δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια κόλπα και να εισακουστεί.
Σχολιο.- νομίζω ότι ο Πριγκόζιν όντως αντιμετώπιζε ζητήματα επιμελητείας. Το ότι του έκοψαν τις στρατολογήσεις από τις φυλακές από καιρό ήταν χαρακτηριστικό. Και νομίζω είναι λογικό και αναμενόμενο ο στρατός να ενοχλείται από αυτή τη σφήνα που αποτελεί ένα ξένο σώμα. Δεν έχει τυπική υποχρέωση να υπακούει έχει άλλο θεό και βγαίνει και από πάνω με τις επιτυχίες που συνήθως τις καρπώνονται οι ειδικές δυνάμεις του στρατού. Από την άλλη επίσης είναι απίθανο νομίζω να υποθέσουμε ότι μέσα σε αυτό το τεράστιο οικοδόμημα της ρωσικής άμυνας δεν υπάρχει και γραφειοκρατία αλλά και διαφθορά.
Σχολιο.- Η όλη ιστορία μου θυμίζει κάτι που είχε πει ο Στάλιν στον Ιγκόρ Κουρτσάτοφ (το αντίστοιχο του Οπενχάιμερ), όταν του παραπονέθηκε σε συνάντηση τους το 1945 ή 46 πως δεν διατείθονταν επαρκή κονδύλια και μέσα για το σοβιετικό πρόγραμμα κατασκευής ατομικής βόμβας: «Αν δεν κλάψει το παιδί πώς θα καταλάβει η μάνα ότι πεινάει?»
Σχολιο.- Μια αλλη θετικη εξελιξη ειναι η χρηση παρεμβολων στα συστηματα GPS των αμερικανικων οπλως ακριβειας , HIMARS , JDAMS κτλ. Οι Αμερικανοι προσπαθουν να βρουν αντιμετρα , που μονο η αλλαγη στοχευσης απο δορυφορικα σε αδρανειακα μπορει να φερει με κοστος βεβαια την ακριβεια , απο 1 μετρο που εχουν τα δορυφορικα σε 10-20 μετρα που μπορει να εχουν τα αδρανειακα.
Η χρηση Jammers GPS ειναι κατι ευκολο και ο Ρωσικος στρατος θα επρεπε να εχει πληθωρα τετοια στην διαθεση του (καλιο αργα παρα ποτε βεβαια).
Αποτελουν απλα ενα ισχυρο πομπο στην ιδια συχνοτητα με τα GPS που παραγει ισχυρο θορυβο και σκεπαζει το σημα του δορυφορου. Τετοια ειχαν χρησιμοποιηθει και στο Βελιγραδι απο τους Γιουγκοσλαβους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ καλεί τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία, κάθε αντιφασίστα-αντιφασίστρια και αντιιμπεριαλιστή σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα, που διοργανώνει η «Πρωτοβουλία για την 9η Μάη» την Κυριακή 7 Μαΐου στη 1μμ, από το μετρό Ευαγγελισμός προς την αμερικανική πρεσβεία.
ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ/ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ - ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΑΖΟΦ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφιερωμένο με αγάπη στα κομμουνιστικά κόμματα που αλληθωρίζουν προς την ιμπεριαλιστική Δύση.
"Στο παρελθόν, θεωρείτο ότι η αστική τάξη ήταν ηγέτης των εθνών, τα δικαιώματα και την ανεξαρτησία των οποίων υπερασπιζόταν και τοποθετούσε "πάνω απ' όλα". 
Σήμερα δεν έχει απομείνει κανένα ίχνος αυτής της "εθνικής αρχής": η αστική τάξη πουλάει τα δικαιώματα και την ανεξαρτησία των εθνών για δολάρια. 
Η σημαία της ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας έχει πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. 
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εναπόκειται σε εσάς, τους εκπροσώπους των κομμουνιστικών και δημοκρατικών κομμάτων, να την σηκώσετε ψηλά, αν θέλετε να εμφανιστείτε ως πατριώτες των χωρών σας και να γίνετε η ηγετική δύναμη των εθνών. 
Δεν υπάρχει κανένας άλλος που μπορεί να το κάνει..."! 
Ιωσήφ Βησσαριόνοβτς Τζουγκασβίλι (Στάλιν)
(Ομιλία στο κλείσιμο του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΣΕ, 1952).
Βέβαια το ΚΚΕ αποσταλινικοποιηθηκε, ακολουθώντας τον Χρουτσωφ μετά το μετάνιωσε, μετά ξεμετανιωσε, μετά πήγε με τον Γκορμπι μετά........και τώρα.........
Άστα καλύτερα.....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:
Η Βάγκνερ έλαβε διαταγή μάχης, η ομάδα θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα για να συνεχίσει την επίθεση στο Μπαχμούτ
Πριγκόζιν:
Απόψε λάβαμε εντολή μάχης για πρώτη φορά.
Για όλο αυτό το διάστημα, στο οποίο, αν εξαιρέσετε τα μυστικά στοιχεία, η ουσία έχει ως εξής: υπόσχονται να μας δώσουν πυρομαχικά και όπλα, όσα χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε περαιτέρω ενέργειες, μας ορκίζονται ότι τα μετόπισθεν θα είναι στελεχωμένα, πράγμα απαραίτητο για να μην μας υπερφαλαγγίσει κάποιος αντίπαλος, μας λένε ότι μπορούμε να δράσουμε στο Αρτιόμοφσκ όπως εμείς κρίνουμε σκόπιμο, και μας δίνουν το Σουροβίνικιν,
ως το πρόσωπο που θα παίρνει όλες τις αποφάσεις.
Στο πλαίσιο των εχθροπραξιών χρειάζεται μια άμεση επαφή με το Υπ. Αμύνης, και αυτός (ο Σουροβίκιν) είναι το μόνο άτομο με το παράσημο του στρατηγού του στρατού που ξέρει να πολεμάει, μεταξύ αυτών που έχουν αυτό το παράσημο είναι ένας στρατηγός του στρατού.
Και μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια, χθες συμμετείχα σε κλειστές συνομιλίες μας συγκεκριμένα έθεσα ένα ερώτημα σε όλους τους διοικητές του κατώτερου συνδέσμου, το οποίο μετέφεραν αμέσως στους μαχητές, αν κάποιος θέλει, μπορεί να μετακινηθεί σε άλλους στρατιωτικούς σχηματισμούς.
Όλοι απάντησαν απερίφραστα όχι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ - για την πρόβλεψη της σύγκρουσης στην Ουκρανία: Η νεολαία της Ουκρανίας πρέπει να πληρώσει για αυτόν τον πόλεμο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η ουκρανική κυβέρνηση κάνουν ό,τι μπορούν για να κρύψουν τον αριθμό των νεκρών, που είναι καταστροφή. Πρόκειται για την πιο βίαιη σύγκρουση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που έλαβε χώρα οπουδήποτε στον κόσμο. Οι απώλειες είναι μεγάλες. Περισσότεροι από 300.000 Ουκρανοί πέθαναν. Και οι Ρώσοι δεν μπορούν να χάσουν αυτόν τον πόλεμο. Μας είπαν ότι χάνουν. Δεν τους παίρνει να χάσουν αυτόν τον πόλεμο. Αυτό είναι υπαρξιακό γι' αυτούς. Χτίζουν τις δυνάμεις τους, έχουν πλεονέκτημα πυροβολικού έναντι των ΗΠΑ. Και αυτός είναι ο πόλεμος του πυροβολικού. Και δεν έχουμε πυροβολικό για να αντικαταστήσουμε αυτά που χάσαμε στην Ουκρανία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λίβανος απαγόρευσε στην κυπριακή εταιρία Tus Air να χρησιμοποιεί το διεθνές αεροδρόμιο Βηρυτού ή να πετά στον εναέριο χώρο του γιατί το 50% της εξαγοράστηκε από Ισραηλινά κεφάλαια!
07/05/2023



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστημονική Μελέτη: δευτερογενής πνευμονία που σχετίζεται με αναπνευστήρα (ΜΕΘ) σκότωσε τους περισσότερους ασθενείς με Covid-19! Oι μισοί ασθενείς με COVID-19 ανέπτυξαν δευτερεύουσα βακτηριακή πνευμονία που σχετίζεται με τον αναπνευστήρα! Εκατομμύρια νεκροί επειδή δεν χορηγήθηκαν θεραπείες αζιθρομυκίνη, ιβερμεκτίνη κ.α
07/05/2023
Το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2018, o Ιάπωνας Καθηγητής Ανοσολόγος Tasuku Honjo για την Ιβερμεκτίνη: για τον πληθυσμό αυτό το φάρμακο είναι τέλειο για θεραπεία και πρόληψη του covid19. Είναι αποτελεσματικό και φθηνό. Κανένας φαρμακευτικός όμιλος δεν το λανσάρει γιατί δεν είναι κερδοφόρο
”Το 50% των θανάτων από Covid πιστεύεται ότι οφείλονται σε δευτερογενή βακτηριακή λοίμωξη. Η άρνηση θεραπείας με αζιθρομυκίνη θα ήταν πράγματι μια θανατηφόρα άρνηση φροντίδας. Εκατομμύρια νεκροί που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, σκοτώθηκαν λόγω κράτους” καταγγέλει στις 5/5/23 ο Michel Jean Dominique
ανθρωπολόγος, ειδήμονας στη δημόσια υγεία επικαλούμενος τον Καθηγητή Shmuel C. Shapira MD MPH (Ιατρός, επιστήμονας, Επικεφαλής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικών Ερευνών για 8 χρόνια, Συνταγματάρχης (απόστρατος) ειδικός σε Τρομοκρατία, Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων) που παραθέτει μελέτη που αποδεικνύει ότι ”η δευτερογενής πνευμονία σκότωσε τους περισσότερους ασθενείς με Cov-19”. ”Τι πραγματικά σκότωσε τους ασθενείς με COVID-19: Δεν ήταν καταιγίδα κυτοκινών, προτείνει η μελέτη”.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εταιρεία του συζύγου της Von Der Leyen που έλαβε σχεδόν μισό δις από την ΕΕ ήταν ανενεργή! Η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια…….. είναι η εξής μια και μερικές άλλες .. μια κάστα. Cosa Nostra μια μαφία…
07/05/2023



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιντέλ Κάστρο από το 1992 : ”ο επόμενος πόλεμος στην Ευρώπη θα είναι μεταξύ Ρωσίας και φασισμού μόνο που ο φασισμός θα αποκαλείται δημοκρατία!”
07/05/2023



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετοιμάζουν……Αποκάλυψη!! Υπ. Άμυνας Ρωσίας: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν ένα γενετικά τροποποιημένο παγκόσμιο βιολογικό όπλο ικανό να μολύνει ανθρώπους, ζώα και γεωργικές καλλιέργειες! 
07/05/2023



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ στην Ελλάδα ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Φερχάτ Ερτούρκ...»
7/5/2023    -     10.30 π.μ.
«O αγωνιστής πολιτικός πρόσφυγας Ferhat Ertürk συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας.
Αναλυτικά, το Λαϊκό Μέτωπο ζητά: «Να τερματιστούν οι επιθέσεις στα δικαιώματα των αιτούντων πολιτικό άσυλο, να του δοθεί πίσω το άσυλο άμεσα και να απελευθερωθεί».
«Έκανε απεργία πείνας»
Ο Φερχάτ Ερτούρκ βρισκόταν στη δεύτερη ημέρα απεργίας πείνας, σε αλληλεγγύη με τους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους στην Γερμανία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πόλεμος στην συλλογική μνήμη! Η "Ημέρα της Νίκης", έγινε "Ημέρα της Ευρώπης"...
7/5/2023    -      10.27 π.μ.
Σε δύο ημέρες, ο κόσμος θα γιορτάσει την 73η επέτειο της νίκης, κατά του ναζισμού.
Μια νίκη, που από την πρώτη ημέρα της λήξης του Β΄ΠΠ, σύσσωμη η Δύση θέλει να ξεχαστεί, να σβηστεί κάθε νικηφόρο γεγονός, κάθε πρωτεργάτης της νίκης, κάθε έγκλημα που συντελέστηκε, από τους ναζί, κάθε σπόνσορας, που χρηματοδότησε τις φιλοδοξίες ενός τρελού δικτάτορα και κάνει τα πάντα, γι΄αυτό.
Ξεκίνησε με την υποκλοπή της υπογραφής των ηττημένων, στο κείμενο της άνευ όρων παράδοσης, από τις ΗΠΑ και την Αγγλία, χωρίς την παρουσία των πραγματικών νικητών, που ήταν η ΕΣΣΔ. Το κόλπο γκρόσο, για την προβολή των υποκινητών αυτού του πολέμου, ως μετέπειτα απελευθερωτές των λαών, δεν έπιασε και η Συνθήκη παράδοσης υπογράφτηκε την επόμενη μέρα με την παρουσία και των στρατηγών της ΕΣΣΔ.
Από τότε άρχισε και η διαστρέβλωση της Ιστορίας, τα εμπόδια για την τιμωρία των ναζιστών, από τα δικαστήρια, οι επιθέσεις στον Σοβιετικό λαό και η διαίρεση του κόσμου, σε σφαίρες επιρροής.
Οι ναζιστές συνέχισαν να καταλαμβάνουν θέσεις, σε Πανεπιστήμια, κρατικό μηχανισμό, Τράπεζες, βιομηχανίες, κοινωνικές υπηρεσίες, νοσοκομεία και σχολεία. Ηταν τόσοι πολλοί οι χειροκροτητές του ναζισμού, μέσα στην Γερμανία, που το κράτος θα ήταν αδύνατο να λειτουργήσει, χωρίς αυτούς.
Έκτοτε έχει εξαπολυθεί ένας νέος πόλεμος.
Ο πόλεμος στην συλλογική μνήμη.
Ο πόλεμος της αντεκδίκησης, για το χαμένο όνειρο της παγκόσμιας κυριαρχίας του πιο στυγνού και εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος.
Ο πόλεμος του ψέματος, κατά της αλήθειας
Ο πόλεμος του Κακού, εναντίον του Καλού.
Σ΄αυτό το διάστημα, η Ιστορία διαστρεβλώθηκε.
Οι ναζιστές επανήλθαν στην εξουσία.
Οι πραγματικοί απελευθερωτές έγιναν κατηγορούμενοι
Το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης, για την εκμετάλλευση των απελευθερωμένων λαών προχώρησε με συμμαχίες, ληστρικού τύπου ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάντα "για το καλό των λαών", για "Δημοκρατία" και "Ειρήνη".
Όλες οι υποχρεώσεις της Γερμανίας, για πολεμικές αποζημιώσεις και για αποστρατιωτικοποίηση, έμειναν στα χαρτιά με την βοήθεια της Δύσης.
Ο ΟΗΕ έγινε όργανο των ΗΠΑ, όπως και πολλοί Διεθνείς Οργανισμοί.
Οι βασανισμένοι Εβραίοι έγιναν βασανιστές Αράβων.
Οι πόλεμοι συνεχίστηκαν.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα, που για πρώτη φορά θεσπίστηκαν με την ίδρυση του ΟΗΕ, καταργήθηκαν.
Και σήμερα καταστρέφονται αγάλματα απελευθερωτών. Απαγορεύονται οι εορτασμοί της Νίκης, κατά του φασισμού. Καίγονται ξανά βιβλία Σοβιετικών συγγραφέων, Γερμανών φιλοσόφων, δημιουργούνται ναζιστικές απαγορεύσεις χρήσης της γλώσσας των ανθρώπων. Διώκεται η θρησκευτική τους πίστη, οι οικογενειακές τους αξίες, το φύλο τους.  Απαγορεύονται τα αντιφασιστικά σύμβολα και τα μνημόσυνα, στους τάφους των πεσόντων.
Όλα μέσα στο Δυτικό νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης, που άλλαξε ονομασίες, σε κάθε ανθρώπινη αξία, σε κάθε νίκη των λαών.
Η "Ημέρα της Νίκης", έγινε "Ημέρα της Ευρώπης".
Μιας Ευρώπης, που επέστρεψε στον ναζισμό και επιχειρεί να σβήσει την ανθρώπινη συλλογική μνήμη, με ολοκληρωτικά μέσα.
Καμία αυτοκρατορία δεν κατάφερε να νικήσει την Αλήθεια!
Μπόρεσαν όλες μόνο να διαλυθούν, για ν΄αναπνεύσει ο κόσμος.
Το ίδιο θα συμβεί και τώρα!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑ ΤΟ ΣΟΟΥ του Άδωνι! Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας...
7/5/2023   -    9.30 π.μ.
Στις πλάτες των απλήρωτων εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας έκανε προεκλογική φιέστα ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν από μερικές μέρες, ποζάροντας μάλιστα δίπλα σε... πορτρέτο του!
Ενώ ο Άδωνις έστησε το σόου του στα Ναυπηγεία που στοίχισε στους πολίτες 37.190 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία στη «Διαύγεια», οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν έχουν λάβει ακόμη Δώρο Πάσχα, κάτι που αποτελεί αδίκημα. Όπως καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, η νέα εργοδοσία που υποσχέθηκε να πληρώσει τους εργαζόμενους, δεν έχει καταβάλει δώρο Πάσχα και παράλληλα «βαφτίζει» καταβλήθηκε για μισθούς έναντι δεδουλευμένων ως δώρο Χριστουγέννων.
«Την ώρα που ο νέος επενδυτής στα ναυπηγεία Ελευσίνας έχει δεσμευτεί για την καταβολή των υλικών, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη διατήρηση της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι καταγγελίες των εργαζομένων που έφτασαν ήδη στις αρμόδιες αρχές, φανερώνουν ότι στα ναυπηγεία δεν πνέει. άνεμος» σημειώνει η ΓΣΕΕ και τονίζει: «Είναι απαράδεκτο την ώρα που η μισθοδοσία στα ναυπηγεία της Ελευσίνας επιδίδεται στην ουσία από το Πολεμικό Ναυτικό, η εργοδοσία να μην έχει καταβάλει Δώρο Πάσχα και να βαφτίζει καταβληθέντα για μισθούς έναντι των δεδουλευμένων ως Δώρο Χριστουγέννων».
Μάλιστα, μετά από καταγγελία εργαζομένων «η Επιθεώρηση Εργασίας εισηγήθηκε την επιβολή διοικητικού προστίμου ενώ παράλληλα απέστειλε στο αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών μήνυση κατά την επιχείρηση, έτσι ώστε να ασκηθούν οι ανάλογες ποινικές κυρώσεις», ενημερώνει η Συνομοσπονδία και απαιτεί «την εντατικοποίηση των ΠΕ. στα ναυπηγεία Ελευσίνας και των τεχνικών κλιμακίων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία» .