Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Παρασκευη 23 Ιουνιου 2023


22/6/2023    -   24.00

Πριν λίγη ώρα οι φασίστες άποικοι του Σιωνισμού επιχείρησαν να εισβάλουν και να κάψουν σπίτια και αυτοκίνητα και χωράφια δυο ακόμα χωριών της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.. τα χωριά Urif και Sinjil, αλλά δυστυχώς για αυτούς βρέθηκαν απέναντι σε καλά αυτοοργανωμένες ομάδες περιφρούρησης.. και ειδικά στο χωριό Urif ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατοίκους και όπως αναφέρουν κάποια άτομα από την ομάδα "οι άποικοι σιωνιστές .. έφυγαν χεσμένοι με σπασμένα δόντια και χέρια .. έφαγαν το ξύλο της αρκούδας.." και έτσι δεν καταφέραν να εφαρμόσουν το σχέδιο της Εθνοκάθαρσης που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση του Νετανιάχου ..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11/6/2023   -   20.34

Έχω πέσει κάτω από τα γέλια βλέποντας πριν λίγο τις Ελληνικές ειδήσεις στο Σκαϊ. 

Έντρομος ο παρουσιαστής προσπαθούσε με κάθε τροπο να σας πείσει ότι η κλιματική αλλαγή 

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!

Μάλιστα ανεφερει πως ήρθε πολύ γρηγορότερα από ότι περίμεναν.

Την περίμεναν το 2030 αλλά ήρθε φέτος είπε....

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του CNN σε κρυφη καμερα των Veritas:

"Μας έχει έρθει εντολη ότι από εδώ και μπρος επιβάλλεται να παίζουμε ασταμάτητα το θέμα της κλιματικής αλλαγης για να καταφέρουμε όσα καταφέραμε όταν κάναμε τα ίδια με τον κορονοιο με τον να διώξουμε τον Τραμπ από την Προεδρια.Το νέο αφήγημα είναι " κλιματική αλλαγη NON STOP..."

Όταν λέω εγω όχι μόνο σας περνάν για μλκες......κάποιο δίκιο θα έχω.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσης...

... δεν είναι μόνο οι Έλληνες βλαχο - "ξενοδόχοι" της συμφοράς που φταίνε.

Τι περιμένατε να γίνει όταν η ηγεσία τησμπολιτιζμένης Δύσης διακηρύσσει με σαδιστική χαρά ότι "θα ταξιδεύετε λιγότερο λόγω κλιματικής αλλαγής";

Τι περιμένατε να γίνει όταν η ίδια μπολιτιζμένη Δύση και κυρίως η μπολιτιζμένη Ευρώπη έχει ταχθεί "στη σωστή πλευρά της ιστορίας" και βοηθάει τους Αμερικανούς στον πόλεμο στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα την ακρίβεια που βλέπουμε όλοι μας;

Τι περιμένατε να γίνει όταν στην πανδημία είχαν επιβάλει τα ανόητα λοκντάουν και παίρνανε τα πιο εξοντωτικά μέτρα - καψόνια το ένα μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να διαλύσουν τις οικονομίες όλων των χωρών - που αυτό είναι ο άλλος λόγος για την ακρίβεια;

Υπάρχει και τρίτος λόγος για την ακρίβεια... η αισχροκέρδεια για την οποία η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο αλλά σιγοντάρει κιόλας. 

(Στο μεταξύ η οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται σε ανάπτυξη... και ο Ερντογάν που όλο πέφτει κι όλο τελειώνει ξαναβγήκε αέρα και ο τουρισμός στην Τουρκία είναι σε άνθηση).

Με όλα αυτά λοιπόν ο Άγγλος κι ο Γερμανός κι ο Ολλανδός ζορίστηκε κι εκείνος... και πάει λιγότερες διακοπές (αυτό όμως δεν λένε ο Μπορέλ και ο Σβαμπ που θαυμάζετε; ) και αυτές τις λιγότερες μέρες διακοπών κοιτάζει να τις βγάλει πιο φτηνά... αν έρθει θα έρθει στο "all inclusive" και δεν θα αφήσει δεκάρα στον τόπο που θα μείνει ή θα πάει στην Τουρκία που δεν τον γδέρνουν.

Και όπως είπαμε έπαψαν να έρχονται οι Ρώσοι ολιγάρχες που ήταν όλα φτιαγμένα στα μέτρα τους... αλλά στα μέτρα κανενός άλλου.

Βεβαίως πού να το καταλάβει αυτό ο βλαχο - Έλληνας; - ασφαλώς δεν αποκαλώ όλους ή τους περισσότερους Έλληνες έτσι, για να μην αρχίσετε.

Αυτός έγδαρε όσους έγδαρε, κονόμησε από το διαμέρισμα που το έκανε αρμπιενμπί, πήρε μερικά επιδόματα και δυο - τρεις επιστρεπτέες και νομίζει ότι έτσι θα τη βγάζει συνεχώς.

Αμ δε όμως...

.... Τώρα που επανέρχεται η "δημοσιονομική πειθαρχία" να τον δω.

Αλλά μετά την απομάκρυνσιν εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και θα προσθέσω στην προηγούμενη ανάρτηση ότι...

... δεν είναι μόνο ότι είναι πανάκριβο να πας στις Κυκλάδες και σε άλλα τουριστικά μέρη.

Είναι ότι έχουν καταντήσει τόσο απαίσια αισθητικά ώστε ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ.

Εγώ τουλάχιστον που έτυχε όχι τώρα αλλά πριν από μερικά χρόνια να πάω Πάρο, πραγματικά αηδίασα!

Πήγα πιο πρόσφατα Σαντορίνη, στην Οία... και τα πάντα ήταν "πλαστικοποιημένα" εκτός από πανάκριβα, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Αυτή η κατάσταση έχει επεκταθεί παντού.

Στο μεταξύ αυτός ήταν ένας τουρισμός που απευθυνόταν σε συγκεκριμένο είδος ανθρώπων που ερχόντουσαν από συγκεκριμένους τόπους, όπως οι Ρώσοι ολιγάρχες... δηλαδή σε ανθρώπους με αισθητική "έχω γκαφρά και γαμάω και δέρνω" αλλά αυτοί έπαψαν να έρχονται και οι εδώ πανέξυπνοι που νομίζουν ότι σε δυο χρόνια θα γίνουνε πάμπλουτοι και δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν, δεν πήρανε χαμπάρι και δεν άλλαξαν τίποτα.

Αντίθετα μαγάρισαν και μέρη που κάποτε ήταν πιο προσιτά.

Φυσικά όλοι αυτοί ήταν βασικό κομμάτι του 40% που πήρε η Νέα Δημοκρατία στις 21 Μάη... τώρα αρχίζουν την κλάψα ότι "δεν βγαίνουν" αλλά μυαλά αποκλείεται να αλλάξουν.

Σχολιο.- Θα λένε οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες "που είναι οι Ρώσοι" και θα κλαίνε μαύρο δάκρυ... και μετά θα πηγαίνουν για να ξαναψηφίσουν μητσοτάκι που τους ΕΚΟΨΕ τους Ρώσους...

Καλά να πάθουν ό,τι πάθουν τώρα που το παλούκι μπήκε στον Άγγλο και το Γερμανό και δεν θα έρθει στο πανάκριβο Ελλάντα αλλά θα προτιμήσει Κροατία ή Τουρκία που είναι 3 φορές πιο φθηνές και δεν τους ταίζουν πίτουρα.

Σχολιο.- Θυμάμαι πριν 8 χρόνια όταν και ξεκουμπιστικα από την Ελλάδα ότι ο φόβος ήταν μην γίνουμε Βουλγαρία. Τώρα μας προσπερνά σιγά σιγά η Βουλγαρία και η Ρουμανία και έρχεται η Τζαμάικα ο Άγιος Δομίνικος κλπ κλπ με γεωμετρική πρόοδο .

Σχολιο.- συμφωνώ σε όλα εκτός από το ότι είναι βασικό κομμάτι του 40%. Στα νησιά ό,τι κι αν ψηφίζουν ΙΔΙΑ νοοτροπία έχουν σε ξενοδοχεία, ρεντρουμάδικα, μπαρ και εστιατόρια, και ακους αριστερους να λένε "λετσοτουρίστας" -να τα λέμε κι αυτά- και να είναι εξίσου απρόθυμοι να νοικιάσουν σε δάσκαλο. Τώρα αν από αυτους το 80% είναι δεξιοί και το 20% από ΠΑΣΟΚ και δώθε, δεν το ξέρω. Αλλά το 95% είναι με την τσέπη τους με την στενοτάτη των εννοιών ανεξαρτήτως ψήφου.

Σχολιο.- Πηγα και γω Σαντορινη πριν δυο χρονια και απογοητευτηκα πανακριβη η θα μεινεις στις πανακριβες σουιτες η τιποτα για τους ολιγαρχες μονο

Σχολιο.- Έλα Σέριφο.....

Σχολιο.- Παντού πανάκριβα είναι...Ποιες Κυκλάδες.Ριξε μια ματιά Αργοσαρωνικό..Μια απ' τα ίδια παντού.Ασε να τους τον σφυρίξουν μέχρι τελευταίας βόλτας.Τον αντέχει τον λουτσο ο ελληνας ταβερνιαρης και σουβλατζης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυκλοφορεί ένα καινούριο αφήγημα, κυρίως από τους Ταλιμπάν της ελεύθερης αγοράς που νομίζουν ότι είναι φιλελεύθεροι… (κι άλλος δανεικός όρος). 

Λέει λοιπόν αυτή η νέα ιστορία, ότι οι Έλληνες πήγαιναν διακοπές στο χωριό με τα μπαγκάζια στην σχάρα και την πεθερά στο μπροστινό κάθισμα και από πού κι ως πού, τώρα ξεβλάχεψαν και θέλουν …Πάρο και Ίο; 

Αυτή βέβαια η πεφωτισμένη ελίτ, που θεωρεί οτι έχει κάποιο δικαίωμα να οριοθετεί τις ζωές και την αναψυχή του κόσμου, να στεγανοποιεί κουτάκια όπου αυτόκλητα τοποθετεί αυτούς που θεωρεί πλέμπα στο ένα και τους εαυτούς της (φυσικά) στα άλλα, δεν ρώτησε ποτέ τους Ινδούς και τους Κινέζους από πού κι ως πού θέλουν τώρα Σαντορίνη και Καλντέρα, όταν μέχρι πριν 15 χρόνια οι διακοπές τους , ήταν να καταβρέχονται με το λάστιχο στην αυλή. 

Δεν σκέφτηκαν ίσως ότι από το 1980 που παραθέριζαν στην Νέα Μάκρη, ο κόσμος έχει προχωρήσει. 

Έχουν την ψευδαίσθηση, ότι ο κόσμος διαμαρτύρεται, γιατί δεν μπορεί να πάει στο Νάμμος να ακούσει Ρέμο παρέα με καμήλες.

Όχι ότι ο κόσμος αναστενάζει, επειδή τα τελευταία 2 χρόνια τα καύσιμα έχουν αυξηθεί 50% τα ακτοπλοϊκά 40%  το σούπερ μάρκετ 30%.

Κάνουν και προτάσεις, εν είδει ταξιδιωτικού πράκτορα των φτωχών, πού να πάνε και πού να μείνουν. 

Να πάνε βουνό, γκώσαμε με τον κάθε φτωχάλα ,που θέλει θάλασσα. 

Να κάτσουν σπίτι λέει ο άλλος και να πηγαίνουν Λούτσα τα απογεύματα… (αλήθεια κάποιος το είπε). 

Δηλαδή τι προτείνεις,με ρωτάνε οι πιο ψαγμένοι Ταλιμπάν και βλέπω σχεδόν το στραβό χαμόγελο τους, όταν πληκτρολογούν, σε ρούπωσα τώρα ψηλέ, για απάντα. 

Τίποτα δεν προτείνω. 

Να βγάλετε το σκασμό και να αφήσετε τον κόσμο να διαμαρτύρεται εάν δεν βγαίνει, αν δεν μπορεί να πάει διακοπές, αν ζορίζεται. 

Θέλετε να τους το κόψετε και αυτό; Να μην σας ενοχλούν; 

Η κουβέντα για το τι είδους τουριστική ανάπτυξη θέλουμε είναι άλλη, είναι μεγάλη και δεν μπορεί να γίνει με καφενειακούς όρους. 

Θέλει ρεαλισμό, προτάσεις και σχέδιο. Προσωπικά δεν έχω απαντήσεις, δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε τα εργαλεία. 

Ξέρω όμως ότι αυτό που βλέπω να συμβαίνει στις Κυκλάδες (και σύντομα παντού) δεν μου αρέσει. 

Είναι άναρχο και αδηφάγο…

Σχολιο.- Είπαμε, ο νεοφιλελές είναι αλαζόνας, διεφθαρμένος, ανώμαλος, μισάνθρωπος, ΔΕΝ συμμορφώνεται, ΔΕΝ αναμορφώνεται, παρά μόνο ΕΞΟΝΤΩΝΕΤΑΙ.

Είναι ένας υπ-ανθρωποτύπος πιο σιχαμένος κι από τους ναζήδες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον αγύριστο Συριζαίοι!

Οδεύουν μαθηματικά προς αφανισμό, αφήνοντας πίσω τους χαραγμένες τις πιο μαύρες και ντροπιαστικές σελίδες για την Αριστερά(με την οποία δεν είχαν ποτέ πραγματική σχέση).

Αν κάτι βγει θετικό από όλη αυτή την στημένη διαδικασία των εκλογών, θα είναι η εξαφάνιση αυτού του μορφώματος και το τέλος της επιρροής των κομμάτων δορυφόρων του, που ακολουθούν πιστά την ατζέντα που επιβάλλει.

Στον αγύριστο Συριζαίοι!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λογική "Αριστερού" ΛΑΕτζή

Ψηφίστε με για να κόψω βουλευτικές έδρες στον Μητσοτάκη. 

Πραγματικά μακάρι να μην σώσει και τον ψηφίσει κανένας. Οι άνθρωποι είναι τα μέγιστα Συριζοσούργελα, ακόμα και αν έχουν αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιο.- o συριζαϊσμός ειναι αρρώστια, δεν θεραπεύεται ευκολά , ειδικα έχει πλήξει και κάτι βαρουφίτσες τωρα τελευταία..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρίκη στο Οχάιο: Έβαλε στη σειρά τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του, ηλικίας 7, 4 και 3 ετών, και τα εκτέλεσε

21/06/2023  12:43

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους πώς ένας πατέρας εκτελεί εν ψυχρώ τα παιδιά του, ηλικίας 7, 4 και 3 ετών. Στο Οχάιο η φρικιαστική ιστορία με δράστη 32χρονο.

Μουδιασμένη είναι η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ με έναν ειδεχθή δολοφόνο που σκότωσε χωρίς ίχνος ανθρωπιάς και συμπόνιας τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του. Γλίτωσε το κοριτσάκι, ενώ σκοτώθηκαν από την καραμπίνα του τα αγόρια, ηλικίας 7, 4 και 3 ετών. Ο 32χρονος δράστης, ονόματι Chad Doerman, έβαλε τα παιδιά του στη σειρά, στην αυλή πίσω από το σπίτι τους, και τα εκτέλεσε χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί γιατί το έκανε.

Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος σοκάρουν. Ένα από τα αγοράκια κατάφερε να αποδράσει, όμως ο 32χρονος μακελάρης το κυνήγησε και το γύρισε σπίτι για να το σκοτώσει. Ο δολοφόνος συνελήφθη λίγη ώρα μετά το έγκλημα την περασμένη Πέμπτη και κρατείται.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη σύλληψη του δολοφόνου, κάθεται ήρεμος με το όπλο ανά χείρας στα σκαλιά του σπιτιού του. Το σκηνικό είναι σοκαριστικό. Σκυλιά γαβγίζουν, από το βάθος ακούγεται μια γυναίκα -πιθανότατα η μητέρα- να ουρλιάζει και οι αστυνομικοί... καταπίνουν τη γλώσσα τους όταν αντικρίζουν τα μωρά παιδιά να κείτονται νεκρά.

Η 34χρονη μητέρα τους ήταν παρούσα στο συμβάν, όμως ήταν ήδη αργά. Στην προσπάθειά της μάλιστα να αφοπλίσει τον εκτελεστή των παιδιών της, έφερε και τραύμα από το πυροβόλο όπλο.

«Αυτό είναι μακράν το πιο ανατριχιαστικό, φρικιαστικό έγκλημα που έχω δει», είπε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της κομητείας Clermont Mark Tekulve, σύμφωνα με το WKRC-TV. «Μπορώ μόνο να φανταστώ τον τρόμο που ένιωσαν και βίωσαν αυτά τα μικρά αγόρια, καθώς ο πατέρας τους -ο προστάτης τους- τα δολοφονούσε».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο δράστης παραδέχθηκε τις πράξεις του, τις οποίες είχε προσχεδιάσει, ενώ ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι από το μακελειό κατάφερε να γλιτώσει η κόρη του, η οποία έφυγε τρέχοντας από το συμβάν και ζήτησε βοήθεια από περιοίκους.

Σύμφωνα με τη New York Post, η πρώτη κλήση έγινε από τη μητέρα που ούρλιαζε ότι «τα μωρά της είχαν πυροβοληθεί», και η δεύτερη έγινε από διερχόμενο οδηγό που είπε ότι ένα κοριτσάκι έτρεχε στον δρόμο λέγοντας ότι «ο μπαμπάς σκοτώνει τους πάντες».

Στο Οχάιο, όπου τελέστηκε το ειδεχθές έγκλημα, ισχύει η θανατική ποινή.

Σχολιο.- Μαλακά τι ζούμε

Σχολιο.- θρίλερ δε βλέπετε? Amityville horror κανείς? Βασισμένο σε αληθινή ιστορία..  On November 13, 1974, Ronald DeFeo Jr. shot and killed six members of his family at 112 Ocean Avenue, a large Dutch Colonial house situated in a suburban neighborhood in Amityville, on the south shore of Long Island, New York.

Σχολιο.- δε βλέπω θρίλερ..

Ζω μερικά από αυτά βέβαια

Σχολιο.- εγώ έχω δει τα πάντα όλα από θρίλερ, τρόμου κλπ. Πολλά είναι βασισμενα σε ιστορίες από τέτοιου τύπου σκηνικά που μετά έγιναν βιβλία και πιο μετά ταινίες κλπ Τίποτα δεν θα έπρεπε να μας κάνει έκπληξη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία ειλικρινής απορία. 

Γιατί στις συγκεντρώσεις της ΝΔ, το κατευθυνόμενο κοινό, που το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα καβατζωθούν και θα σώσουν τον εαυτούλη τους, χρησιμοποιεί τις σημαίες της Ελλάδας και όχι αυτές του Ισραήλ;

Από που και ως που ένα κόμμα διαχείρισης των συμφερόντων του Σιωνισμού τοποθετείται στα πατριωτικά όταν αποδεδειγμένα συμμετέχει από την πρώτη γραμμή στην "Παλαιστινιοποίηση" της Ελλάδας, δηλαδή της εξαφάνισης της;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "ανάπτυξη" απ τα κατά τ'αλλα τιμολογημένα προγράμματα των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται καθημερινά.

Βαινουμε ολοταχώς για τα 410 δις δημόσιο και περί τα 380 δις ιδιωτικό χρέος. Το Haircut έγινε με χρέος 350 δις

Την Κυριακή Ψηφίζουμε για την καθαρή αυτοδυναμία του για να μας σώσει (πάλι) και να μας ισιώσει 

Βλέπουμε ΣΚΑΪ και είμαστε καλά!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παράγουν τόσα πυρομαχικά όσο η Ρωσία, παρόλο που οι ΗΠΑ ξοδεύουν περισσότερα από 800 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την άμυνα. Αυτό δήλωσε ο πρώην διαπραγματευτής συμβάσεων του υπουργείου Άμυνας Shay Assad.

Ο Άσαντ είπε ότι το Πεντάγωνο πληρώνει υπερβολικά για τα πάντα, από ανταλλακτικά μερικών δολαρίων μέχρι πυραύλους και εξαρτήματα αεροσκαφών.

Ο Σάι Άσαντ είπε ότι το κόστος του απλούστερου μέρους, του οποίου η τιμή είναι λίγα δολάρια, στα συμβόλαια του υπουργείου Άμυνας φτάνει τις δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Τι έγινε, φίλος της ειρήνης και αυτός;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δημιουργία ενός «φλεγόμενου χώρου» στο έδαφος της Ευρασίας είναι μακροπρόθεσμος στόχος της συλλογικής Δύσης, ακολουθώντας τον δρόμο του Χίτλερ. Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ είπε αυτό κατά τη διάρκεια συνάντησης των Γραμματέων των Συμβουλίων Ασφαλείας της Κεντρικής Ασίας, σύμφωνα με το RIA Novosti στις 23 Ιουνίου.

«Σήμερα, η συλλογική Δύση, έχοντας αναβιώσει τη ναζιστική ιδεολογία, επαναλαμβάνει το μονοπάτι του Χίτλερ και των κολλητών του, προσπαθώντας να καταστρέψει και να διαμελίσει τη Ρωσία και να στερήσει οριστικά την ανεξαρτησία από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες», είπε ο Patrushev.

Σημείωσε επίσης ότι για την καταπολέμηση της Ρωσίας, η Δύση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όχι μόνο την Ουκρανία αλλά και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας, που αυτή τη στιγμή υφίστανται άνευ προηγουμένου πίεση.

Ιδιαίτερη ανησυχία από αυτή την άποψη προκαλούν τα βιολογικά προγράμματα που εποπτεύει το Πεντάγωνο, καθώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία επικίνδυνων ρατσιστικών ιών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρισυ τέτοιο καιρό, 2 Ἰουνίου, ὁ Μεντβέντεφ εἶχε πεῖ τὰ ἐξῆς σὲ συνέντευξή του στὸ Ἀλ Τζαζίρα:

-«Ἕνας ἀπὸ τοὺς συναδέλφους μου, μὲ τὸν ὁποῖο συναντήθηκα, παρεμπιπτόντως, σὲ αὐτὴ τὴν κατοικία ὅπου μιλᾶμε τώρα, ὁ Μπαρὰκ Ὀμπάμα, μετὰ ἀπὸ αὐτὸ ποὺ συνέβη, εἶπε μία φράση ποὺ ἔχω συνέχεια στὸ μυαλό μου ὅτι ἡ ρωσσικὴ οἰκονομία εἶναι διαλυμένη. Ὁρίστε. Ποῦ εἶναι τώρα ὁ Μπαρὰκ Ὀμπάμα; Ὁ Μπαρὰκ Ὀμπάμα κάνει ἐντελῶς διαφορετικὰ πράγματα. Γράφει τὰ ἀπομνημονεύματά του. Ἐν μέρει προσπαθεῖ νὰ βοηθήσῃ τὸν Μπάιντεν. Καὶ ἡ οἰκονομία τῆς Ρωσσίας ἀναπτύσσεται, παρὰ τοὺς περιορισμοὺς ποὺ ἔχουν ἐπιβληθεῖ».

-Ὁ ἀποτυχημένος Ὀμπάμα, μὲ τὸ μακρὺ μητρῶο τεραστίων ἀποτυχιῶν σὲ ὁτιδήποτε καταπιάστηκε, εἶχε τὴν ἀτυχὴ ἰδέα νὰ κουβαληθῇ ἐδῶ στην Ελλάδα νὰ μᾶς δώσῃ καὶ ...μαθήματα. Ὄχι δημοκρατίας ἐννοεῖται, ἀφοῦ τίποτε δὲν μισεῖ περισσότερο ἀπὸ αὐτὴν. Ἁπλῶς εἶναι ἕνα ἀκόμη κουρασμένο κι ἐξοφλημένο μηδενικό, ποὺ προσπαθεῖ νὰ παραμείνῃ σχετικό, καὶ βέβαια νὰ βγάλῃ τὰ πρὸς τὸ ζεῖν ἀπὸ ὁμιλίες, βιβλία, καὶ μαθήματα τῆς συμφορᾶς...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα που ο Ζελένσκι κάνει υποχρεωτική επιστράτευση ΓΕΝΙΚΗ από 

16 έως 60 χρονών άντρες οι Ρώσοι εθελοντές κατακλύζουν το μέτωπο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23.06.2023, Μόσχα.

Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να σταθεί σταθερή στη Μαύρη Θάλασσα έως ότου πάρει την Οδησσό και το Νικολάεφ υπό τον έλεγχό της, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας, φιλόσοφος και ηγέτης του κινήματος Essence of Time Sergei Kurginyan στις 9 Ιουνίου στην εκπομπή Conversation with a Sage στο ραδιόφωνο. Zvezda.

«Μια γεωστρατηγική αναδύεται. Δεν υπάρχουμε στο πλαίσιο αυτής της μοναδικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία ή μόνο σε μακρο-σύγκρουση. Υπάρχουμε σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο», είπε ο Kurginyan.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει θέμα με τη Βαλτική Θάλασσα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ σε μεγάλο βαθμό. Σημείωσε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία είχαν προσανατολιστεί στο παρελθόν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι διαφορετικό θέμα. Υπάρχει και η Μαύρη Θάλασσα, που πρέπει να κρατηθεί, τόνισε ο πολιτικός επιστήμονας.

«Πρώτα και κύρια, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό ναυτικό. Αλλά, από την άλλη πλευρά, μέχρι να πάρουμε υπό τον έλεγχό μας το τμήμα της Μαύρης Θάλασσας [της Οδησσού – σχόλιο του πρακτορείου ειδήσεων Rossa Primavera], δεν μπορούμε πραγματικά να σταθούμε στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν μπορούμε να σταθούμε σταθερά στη Μαύρη Θάλασσα χωρίς την Οδησσό και το Νικολάεφ και άλλα ουσιαστικά φιλορωσικά εδάφη», είναι πεπεισμένος ο πολιτικός επιστήμονας.

«Έτσι, πρέπει να έχουμε διαφορετικό ναυτικό και διαφορετικό έδαφος. Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα αυτή τη νότια Ουκρανία με τη μορφή της Novorossiya και κάτι άλλο. Απεγνωσμένα!" σημείωσε ο φιλόσοφος.

Ο Kurginyan τόνισε επίσης τη σημασία του θέματος της Υπερδνειστερίας:

«Υπάρχει ήδη επίσημη δήλωση ότι οποιαδήποτε απόπειρα των Ουκρανών, μαζί με τους φιλορουμάνους Μολδαβούς, να εξαλείψουν την Υπερδνειστερία θα σημαίνει την παρέμβασή μας. Σωστά? Οι άνθρωποι εκεί μας περιμένουν και δεν θέλουν καθόλου τη Ρουμανία εκεί».

Ο Kurginyan σημείωσε ότι η Μολδαβία δεν θα υπάρχει όπως υπάρχει τώρα και σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχει Μολδαβία.

«Θα υπάρξει μια μεγάλη Ρουμανία, ένα πρόβατο που θα πεταχτεί στη μέση και ένα φιλορωσικό κομμάτι, αν η Ρωσία αντέξει», εξήγησε.

«Έτσι πρέπει να διαμορφώσουμε γρήγορα όλα όσα μας υποστηρίζουν και να τα κορεστούμε με όλες τις δυνατότητες. Πρέπει να αλλάξουμε τους εαυτούς μας για να είμαστε σύμφωνοι με αυτό το σύνορό μας, την αφήγησή μας. Και πρέπει σιγά σιγά να επεκταθούμε για να προσελκύσουμε τους μπερδεμένους ανθρώπους που φοβούνται την Πολωνοποίηση, τον Ρωμανισμό, σας ζητώ συγγνώμη και τον ριζοσπαστικό εξισλαμισμό παρόμοιο με το ISIL [οργάνωση που απαγορεύεται στη Ρωσία – σχόλιο της Rossa Primavera News Agency] και ένας Θεός ξέρει τι άλλο », κατέληξε ο πολιτικός επιστήμονας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μου έδωσαν ένα πολυβόλο και μου είπαν να πάω να σκοτώσω τον ρωσικό λαό"

Το διαδίκτυο δημοσιεύει βίντεο με μια νέα ομάδα Ουκρανών αιχμαλώτων

Όλοι λένε ότι δεν ήθελαν να πολεμήσουν.

Λοιπόν, αυτοί, σε αντίθεση με τους συντρόφους τους, ήταν τυχεροί. Μείνε ζωντανός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ: 

-"Εάν το ΝΑΤΟ, δια στόματος του Στόλτενμπεγκ, δηλώνει για άλλη μια φορά ότι είναι κατά του παγώματος, όπως λένε, της σύγκρουσης στην Ουκρανία, τότε θέλουν να πολεμήσουν. Λοιπόν, ας πολεμήσουν! Είμαστε έτοιμοι για αυτό. Έχουμε κατανοήσει από καιρό τους στόχους του ΝΑΤΟ στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. "



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βήμα βήμα οι δυτικοί κλιμακωνουν τον πόλεμο.

Απαγορευμενες βόμβες διασποράς από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία για να καταφέρουν οι Ναζί να διασπασουν τις ρωσικές άμυνες.

Το σχέδιο του ΝΑΤΟ είναι να κλιμακωνουν σταδιακά αφού η Ρωσία πάρα τις απειλές της δεν αντιδρά στις συνεχείς προκλήσεις των ΝΑΤΟΙΚΩΝ.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ? 

Είμαστε λίγο πριν τον Αρμαγεδωνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενική επιστράτευση ανακοινώθηκε στο Κίεβο.

Στην περιφέρεια Obolonsky του Κιέβου, ανακοινώθηκε η επιστράτευση πολιτών που είναι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία - ακόμη και όσοι δεν έλαβαν κλήση θα πρέπει να εμφανιστούν στο τοπικό στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης. Σε περίπτωση που οι κάτοικοι του Κιέβου, που υπάγονται στην επιστράτευση, δεν συμμορφωθούν με αυτήν την απαίτηση, εμπίπτουν σε ποινική διωξη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την ίδια στιγμή, η αναπληρώτρια επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Anna Malyar, σχολιάζοντας την αποτυχία της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε την «ισοπέδωση του μετώπου». Είπε κάτι παρόμοιο με τους ιδεολογικούς προκατόχους της από τη Ναζιστική Γερμανία, οι οποίοι κάλυψαν την υποχώρηση της Βέρμαχτ με αυτή τη φράση. Νωρίτερα, γενική επιστράτευση είχε ανακοινωθεί και στην περιοχή Ιβάνο-Φρανκόφσκ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο “συνταξιούχος πολεμοκάπηλος” Ομπάμα, αφού έκανε τις διακοπές του στο Αιγαίο, κι αφού είδε και “τα παιδιά” του στην Αθήνα για να εισπράξει και το “γλύψιμο” από Μητσοτάκη και Τσίπρα, μίλησε μετά και στο CNN για την Ουκρανία και τη … βάρβαρη Ρωσία:

Ο Ομπάμα λοιπόν δήλωσε στο CNN ότι μόνο χάρη σε αυτόν και τη Μέρκελ η Ουκρανία (και οι ΗΠΑ που πίεσαν τότε τους ηγέτες της ΕΕ) μπόρεσε να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Ρωσία για τη λεγόμενη "απρόκλητη επίθεση"! Και δικαιολογήθηκε - ο προϊσταμένος της Νούλαντ και υπεύθυνος του Μαϊντάν, “γιατί δεν ξεκίνησε νωρίτερα τον πόλεμο κατά της Ρωσίας”!

“… Υπάρχει λόγος για τον οποίο δεν υπήρξε ένοπλη επέμβασή μας στην Κριμαία. Επειδή υπήρχαν πολλοί ρωσόφωνοι στην Κριμαία. Και υπήρχε κάποια συμπάθεια για την αντίληψη ότι η Ρωσία εκπροσωπούσε τα συμφέροντά τους, ενώ και η πολιτική στο εσωτερικό της Ουκρανίας ήταν πιο περίπλοκη…

…Και αυτό που συνέβη ήταν ότι η Μέρκελ και εγώ, στην οποία αποδίδω τεράστιο φόρο τιμής, έπρεπε να εμπλέξουμε πολλούς άλλους Ευρωπαίους, κλωτσώντας και φωνάζοντας τους, προκειμένου να επιβάλουμε τις κυρώσεις που επιβάλλαμε.

Έτσι, νομίζω ότι δεδομένης της κατάστασης της Ουκρανίας εκείνη την εποχή και της τότε ευρωπαϊκής νοοτροπίας, κρατήσαμε αυτή τη γραμμή. 

Και τελικά ήρθε η επιθυμία να πολεμήσουμε κατά της Ρωσίας, η ευκαιρία να προετοιμαστούμε στρατιωτικά για να αντέξουμε την πίεση.”.  


Σχολιο.- Μετά αυτές τις δηλώσεις πας και σφίγγει το χέρι του απατεώνα εγκληματία πολέμου? 

Και θες να λέγεσαι αριστερόςΤζίφρα.

Λίγη Τσίπα ρε Τσιπρα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το κορίτσι, η Αγάπη μας, δεν κατάφερε να συμπληρώσει τα 23 της χρόνια. 

Σκοτώθηκε στα Τέμπη. 

Δολοφονήθηκε από αυτούς που βγαίνουν και μας υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Από αυτούς που δεν τολμούν να μας κοιτάξουν στα μάτια. Δεν τολμούν να δουν τον πόνο μας, δεν τολμούν να αντικρίσουν στα μάτια μας τις συνέπειες των δικών του παραλείψεων, οι οποίες οδήγησαν σε τόσες άδειες αγκαλιές… 

Αυτό το καλοκαίρι η Αγάπη μας και άλλες 56 ψυχές, δεν θα είναι μαζί μας. Δολοφονήθηκαν στα Τέμπη από αυτούς που δεν νοιάστηκαν, δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους και ψεύδονται επανηλειμμένα… 

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ! Σταθείτε δίπλα σε όλους τους γονείς, συγγενείς και φίλους των δολοφονημένων ανθρώπων του δυστυχήματος των Τεμπών στις 28/2/2023. 

Βοηθήστε μας να δικαιώσουμε την Αγάπη μας, που τόσο μας λείπει…. 

Η Athanasia Smk για την Αγάπη Τσακλίδου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η βοήθεια προς το Κίεβο από το Βερολίνο ανήλθε ήδη στα 16,8 δισ. ευρώ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναγέννηση της Ρωσικής βιομηχανίας.

Από επιβατικά αεροπλάνα μέχρι όλων των ειδών τυριά.

ΟΛΑ MADE IN RUSSIA 

“Μας άρεσε το πείραμα με το τυρί. Τώρα χρειαζόμαστε και μια καλή αυτοκινητοβιομηχανία!”

Έτσι ειρωνεύεται η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα την απαγόρευση εξαγωγής στη Ρωσία, ηλεκτρικών και υβριδικών δυτικών αυτοκινήτων, περιλαμβανομένων και των μεταχειρισμένων!

-Το παράδειγμα με τα τυριά δεν είναι τυχαίο: 

Στις εικόνες είναι “πάγκοι τυριών” στα Ρώσικα super markets όπως δημοσιεύτηκαν σε δυτικά μέσα παρατηρώντας:

“Ποια απαγόρευση; 

Μα εδώ υπάρχουν τα πάντα! 

Όλοι οι τύποι και ποιότητες τυριών του κόσμου και σε τιμές πολύ χαμηλές! Όλα “Produced in Russia”! 

Και επίσης εισαγόμενα: “Παρμεζάνα Λευκορωσίας”,

“Ροκφόρ Ουζμπεκιστάν”, “Φέτα Αρμενίας”, “Γκοργκοντζόλα Ιράν”, “Γραβιέρα Καυκάσου” 

κλπ κλπ κλπ

-Μα, τι γίνεται με το … copyright και την “προστατευόμενη ονομασία προέλευσης”, αναρωτιούνται τα δυτικά ΜΜΕ!

-Η απάντηση αγροτών, παραγωγών, καταναλωτών είναι μια λέξη: “Χεστήκαμε”

-Οι … κυρώσεις, βλέπετε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νίγηρας εγκαταλείπει τον εθνικό ύμνο που του συνέθεσαν οι Γάλλοι

23/6/2023

Ο ύμνος «La Nigerienne» συνετέθη και καθιερώθηκε το 1961.

Ένα νομοσχέδιο για την αλλαγή του εθνικού ύμνου του Νίγηρα κέρδισε συντριπτική υποστήριξη από τα μέλη του κοινοβουλίου της χώρας.

Ο πρώην πρόεδρος του Νίγηρα Μαχαμαντού Ισουφού ανακοίνωσε αρχικά την πρόθεσή του να αλλάξει τον εθνικό ύμνο της χώρας το 2019, ως απάντηση στην κριτική ότι ορισμένοι από τους στίχους φαινόταν να εκφράζουν ευγνωμοσύνη στην Γαλλία, της οποίας ο Νίγηρας υπήρξε αποικία μέχρι το 1960.

Συγκεκριμένα, ιδιαιτέρως προβληματικός θεωρήθηκε ο πρώτος στίχος που έλεγε: «Ας είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες για τη νέα μας ελευθερία».

Μια επιτροπή ανέλαβε να κάνει διορθώσεις και να συνθέσει έναν νέο ύμνο που να αντικατοπτρίζει τον τρέχοντα προσανατολισμό της Νιαμέ.

Το 2022, η νέα κυβέρνηση της Νιγηρίας εξέθεσε την πρόθεσή της να υιοθετήσει τον ύμνο με τίτλο «Τιμή της Πατρίδας» για να αντικαταστήσει το «La Nigerienne», τον ύμνο που γράφτηκε από Γάλλους συνθέτες το 1961.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Στο αναμεταξύ, στη Β' Πειραιά, την εργατική-λαϊκή περιφέρεια όπου για πρώτη φορά στην ιστορία σήκωσε κεφάλι η Δεξιά (αν και με ποσοστό πολύ πιο κάτω από το πανελλαδικό), η Ν.Δ. έχει βρει στηρίγματα ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τοπικό στέλεχος του οποίου γράφει, δημοσίως, πως η πρώτη στο ψηφοδέλτιο, που θα επανεκλεγεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρήσει τις δυνάμεις του, πρόκειται να πάει στη... Ν.Δ.!

Η προβοκάτσια είναι σαφέστατη: Ο απίθανος αυτός τύπος λέει στους ψηφοφόρους του κόμματός του πως είτε το ψηφίσουν είτε όχι, την έδρα θα την πάρει, τελικά, η Δεξιά! Λασπολογώντας ασύστολα κατά της υποψήφιας, που έχει εκλεγεί επανειλημμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Το άκρως εντυπωσιακό και προβληματικό είναι ότι ο προβοκάτορας αυτός παραμένει ακόμη μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία του οποίου αδιαφορεί μέχρι στιγμής για την προβοκάτσια.

Ας συνεχίσουν οι συριζαίοι να τα βάζουν με τους αριστερούς, που "δουλεύουν για τον Κυριάκο"! Ενώ στην Κουμουνδούρου όλα καλά, ε;

Σχολιο.- Έχουν χάσει εντελώς και τα αυγά και τα καλάθια στον σύριζα και δεν ασχολούνται με τίποτα

Σχολιο.- Είναι προς διαγραφή ο συγκεκριμένος διαβασα

Σχολιο.- Ούτε μια δήλωση αποδοκιμασίας δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Και μεσολαβεί μια μέρα μέχρι τις εκλογές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαμός από επιθέσεις που δέχομαι απ΄ το πρωί από συριζαίους, γιατί λέω πως υπάρχουν σοβαρές αντιστάσεις στην κοινωνία και το ότι βουλιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει πως έχουν πάψει οι εργατικοί, λαϊκοί και νεολαιίστικοι αγώνες. 

Εκεί που αγριεύουν και ποιος είδε τον συριζά και δεν τον φοβήθηκε, είναι όταν αναφέρομαι στο ΠΑΜΕ. 

Είναι εντυπωσιακή η άγνοιά τους για τους αγώνες στο λιμάνι ή στη Ζώνη ή στους ντελιβεράδες ή στους μετανάστες εργάτες γης κ.λπ. κ.λπ. 

Όπως εντυπωσιακή είναι η υπεράσπιση της Αχτσιόγλου, που ΄χε νεκραναστήσει τον 330 του μακαρίτη του Λάσκαρη με το αντιαπεργιακό 50%+1. Και ενοχλήθηκαν από τη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο γραφείο της.

Αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ν' ακούς πως το ΠΑΜΕ ευθύνεται, γιατί δεν τα βρίσκει με τους βιομήχανους και κλείνουν τα εργοστάσια! 

Αυτό, δηλαδή, που ακούω να λέγεται από τη Δεξιά και την εργοδοσία εδώ και μισό αιώνα. Και διαβάζοντας, έμαθα πως λεγόταν και πολλές δεκαετίες πριν. 

Στη φωτογραφία, μαύρα πανό που κρέμασαν αγωνιστές του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Ναυτιλίας, μετά τον θάνατο του εργάτη στη Ζώνη. Για τους χουλιγκάνους του Τσίπρα, που δεν ξέρουν αν το ΠΑΜΕ πήγε σε κάποιο υπουργείο επί Μητσοτάκη, όπως τότε με την Αχτσιόγλου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΝΑ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ! 

Ναι! Αυτό δήλωσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο Κίεβο, αναφερόμενος στον Στεπάν Μπαντέρα και τους άλλους Ουκρανούς συνεργάτες των ναζί, υπεύθυνους για την εξόντωση 1.400.000 Εβραίων της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να τιμά τους εθνικούς της ήρωες, δήλωσε ο Μάρτιν Μπρόντσκι, κι αυτό δεν εμποδίζει την υποστήριξη που της παρέχει το Ισραήλ.

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού διπλωμάτη που ξεπλένουν τους εγκληματίες του Ολοκαυτώματος, προκάλεσαν την οργή της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα. 

Απεναντίας, δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από τη Δύση. Που, όπως φαίνεται, βουλιάζει στον ιστορικό αναθεωρητισμό.

Σχολιο.- Κατά τα άλλα, αν τολμήσει να ψελλίσει κανείς κάτι κατά της καταπάτησης των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, ξεσηκωνονται από διπλωμάτες μέχρι ισραηλιτικα συμβούλια για να κολλήσουν την ταμπέλα του αντισημιτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του να στείλουν τα δικά τους παιδιά στην Ουκρανία μετά τις εκλογές. 

Κανένας  Έλληνας φαντάρος στο βρόμικο πόλεμο των Αμερικανο-ΝΑΤΟικων στην Ουκρανία

Σχολιο.-  23.06.2023 07:01 

‘‘Έλληνες κομάντος εκπαιδεύουν Ουκρανούς

Η χώρα μας ανταποκρίνεται πλήρως στην ευρωπαϊκή συμφωνία (Eu Military Assistance Mission Ukraine) για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, με την προϋπόθεση όμως οι εκπαιδεύσεις Ουκρανών να μην γίνονται σε ελληνικό έδαφος.

Μια ομάδα από Έλληνες κομάντος των ειδικών δυνάμεων εκπαιδεύουν στην Πολωνία Ουκρανούς στην τέχνη του ανορθόδοξου πολέμου. Μια άλλη ομάδα Ελλήνων «μαυροσκούφηδων» (δηλαδή των Τεθωρακισμένων) εκπαιδεύει επίσης Ουκρανούς στον χειρισμό των Λέοπαρντ, αλλά η εκπαίδευσή τους γίνεται στην Γερμανία. Η χώρα μας ανταποκρίνεται πλήρως στην ευρωπαϊκή συμφωνία (Eu Military Assistance Mission Ukraine) για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, με την προϋπόθεση όμως οι εκπαιδεύσεις Ουκρανών να μην γίνονται σε ελληνικό έδαφος. Μην νομίζετε ότι η ομάδα των Ελλήνων εκπαιδευτών που ασχολούνται με την εκπαίδευση των Ουκρανών είναι πολυπληθής. Ό,τι προβλέπει η συμφωνία, που στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σε μια δύσκολη περίοδο τώρα που άρχισε η αντεπίθεση. Δεν είναι ωστόσο συνηθισμένη πρακτική



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ρεύμα υπέρ του Μητσοτάκη οφείλεται σε μια πεποίθηση που κυκλοφορεί στην κοινωνία ότι «Καλά την κουτσοβγάζουμε εμείς εδώ, ενώ σε όλον τον πλανήτη μαίνεται η τρικυμία,. Άρα, καλά το κουμαντάρει το καράβι ο Κυριάκος». Πρόκειται για παχυλή άγνοια –την οποία όπως είναι φυσικό ο Μητσοτάκης και τα παπαγαλάκια του ταΐζουν γενναιόδωρα.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Αυτό το «τα κουτσοβγάζουμε» κρέμεται από δυο κλωστές. Την Αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητος και την Ποσοτική Χαλάρωση.

Τι σημαίνουν αυτά. 

Το Σύμφωνο Σταθερότητος ορίζει κάποιες δημοσιονομικές υποχρεώσεις των κρατών της ΕΕ. Η υποχρέωση της Ελλάδος ήταν να παρουσιάζει κάθε χρόνο πλεονασματικό προϋπολογισμό, μέσες-άκρες 3%. Δηλαδή, τα έσοδα του κράτους έπρεπε να είναι 3% περισσότερα από τις δαπάνες του. Αυτή η υποχρέωση λόγω της πανδημίας και εν συνεχεία του πολέμου στην Ουκρανία, τέθηκε σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ. Δηλαδή από το 2020 μέχρι σήμερα η Ελλάδα ΔΕΝ οφείλει να παρουσιάζει πλεονάσματα. 

Ποσοτική Χαλάρωση χοντρικά είναι η δυνατότητα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα οικονομικώς Υ Γ Ι Η κράτη-μέλη της να δανείζονται εύκολα χρήμα. Η Ελλάδα λόγω της κάκιστης οικονομίας της δανειζόταν με το σταγονόμετρο, με συνέπεια να πένεται –αυτό που ζήσαμε από το 2010 μέχρι το 2020. Με την πανδημία και τον πόλεμο όμως, η Ποσοτικη Χαλάρωση επεκτάθηκε εκτάκτως ΚΑΙ στην Ελλάδα. Έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δανείστηκε επιπλέον 60 δισεκατομμύρια. Από αυτά βρήκε να δώσει για τους λογαριασμούς, τις Μαράτα και το καλάθι του νονού. 

Κι ένα παιδί καταλαβαίνει επομένως ότι το «τα κουτσοβγάζουμε» ουδόλως οφείλεται στην επιτυχημένη οικονομική πολιτική του Μητσοτάκη. Είναι μέτρα που πήρε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθήσει τα κράτη-μέλη της σ’ αυτές τις έκτακτες συνθήκες, ανεξάρτητα από τα «ενάρετα» οικονομικά τους.

Στην πραγματικότητα η πανδημία και ο πόλεμος ήταν δώρα εξ ουρανού για τον Μητσοτάκη. Του έδωσαν αυτά που ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα έπαιρνε η Ελλάδα με βάση την κατάσταση της οικονομίας της. Επιπλέον του έδωσαν την δυνατότητα, τα όποια δεινά χτυπούσαν την κοινωνία –τον πληθωρισμό, ας πούμε,- να τα φορτώνει στην πανδημία και τον πόλεμο. Έτσι συνολικά για όλα τα «κακά» έφταιγαν πανδημία και πόλεμος, και όλα τα «καλά» ήταν επιτεύγματα δικά του! 

Είναι αδιανόητο το παραμύθι που πούλησε αυτός ο τύπος στους Έλληνες. 

Όμως δυστυχώς όλα τα παραμύθια έχουν και ένα συστατικό που ονομάζεται τέλος. Οι «δυο κλωστές δεμένες στην ανέμη τυλιγμένες» κόβονται. Το Σύμφωνο Σταθερότητας επανέρχεται μέσα στο 2023, και η Ποσοτική Χαλάρωση τελειώνει το 2024. Η Ελλάδα θα πρέπει πάλι να παρουσιάζει πλεονάσματα, δηλαδή αυξημένα έσοδα και μειωμένες δαπάνες. Και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει αυτό. Αυξημένα έσοδα σημαίνει φόροι – φόροι – φόροι, μειωμένες δαπάνες σημαίνει περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δημόσια υγεία, κοινωνικό κράτος. Όσο για τον εύκολο δανεισμό, τέλος κι αυτός. Το χρήμα θα κυκλοφορεί πάλι στην Ελλάδα με το σταγονόμετρο. 

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Μέρες Μνημονίου. Τέτοιες έρχονται. 

Ο Μητσοτάκης, ως κλασικός προ-μνημονιακός πολιτικάντης Μαυρογιαλούρος, αντί να εκμεταλλευτεί την συγκυρία της ευρωπαϊκής «γενναιοδωρίας» και να κάνει παραγωγικές επενδύσεις, να βελτιώσει την ελληνική οικονομία, διάλεξε να σκορπίσει 60 δις σε Μαράτα, καλάθι του νονού, για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Και τώρα, πάντα ως προ-μνημονιακός Μαυρογιαλούρος, υπόσχεται αυξήσεις, ενίσχυση της δημόσιας υγείας, δάνεια, κοινωνικό κράτος και άλλα τέτοια απίθανα, που ΞΕΡΕΙ ότι είναι ΨΕ-ΜΑ-ΤΑ. Εντός ολίγων μηνών έρχεται ο λογαριασμός. Ο λογαριασμός που αυτός φούσκωσε με τις σπατάλες, τις ρεμούλες και τους «Ψαριανούς» του.

Μόνο που απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός δεν θα καταφέρει να αποδράσει. Θα έχει την ατυχία να κερδίσει τις εκλογές. Θα τα πούμε όμως σχετικά στο επόμενο…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Μετά και την για πολλοστή φορά, επιβεβαίωση από τον Ομπάμα, ότι όλα αυτά μετά το 2014 με τις “Συμφωνίες του Μίνσκ” κλπ ήταν απάτη, για να προετοιμάσουν την Δύση και την Ουκρανία για πόλεμο με σκοπό τη συντριβή της Ρωσίας - απάτη για την οποία στάθηκε ήδη αυτοκριτικά ο Πούτιν,

-Μετά και την αποκάλυψη - και αυτοκριτική ξανά - του Πούτιν για το ότι η … συμφωνία της Κωνσταντινούπολης τον Απρίλη του 2022, ήταν ξανά απάτη για να αποσυρθούν τα Ρώσικα στρατεύματα έξω από το Κίεβο και το Χάρκοβο…

Να θυμίσω μια παροιμία που λένε στο χωριό μου (δεν ξέρω αν το λένε και στο χωριό του Πούτιν):

-”Την πρώτη φορά είναι λάθος,

-Την δεύτερη φορά, είναι ανοησία,

-Την τρίτη όμως είναι ΕΓΚΛΗΜΑ!”

-Α, και κάτι άλλο που λέγαμε παλιότερα: 

-“Από τότε που ανακαλύφθηκε η … αυτοκριτική, 

χάθηκε το φιλότιμο”

Γι’ αυτό θυμίζουν πολλοί: 

-Πλήρης κι οριστική αποΝαζιστοποίηση,

αποΝΑΤΟποίηση, 

αποΝουλαντοποίηση,

αποστρατιωτικοποίηση 

της Ουκρανίας!

-Ήττα ΤΩΡΑ της συλλογικής Δύσης και ξύπνημα του Παγκόσμιου Νότου για ένα πιο δίκαιο κόσμο!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ μέχρι και οι “κακιασμένοι” οικονομικοί ρεπόρτερς του βρετανικού Sky απορούν -και παραδέχονται- για τις αποδόσεις της Ρωσικής οικονομίας παρά τις κυρώσεις, όπως παρουσιάστηκαν από τον Πούτιν στο Φόρουμ της Πετρούπολης:

Ρεπόρτερ 1: “Μα πως γίνεται; Το ΑΕΠ τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 3,3%, ο Πούτιν είπε ότι η οικονομία είναι μεταξύ των ηγετικών στον κόσμο ! Ισορροπημένη νομισματική πολιτική... Δεδομένων των κυρώσεων και της αποχώρησης των δυτικών επιχειρήσεων… πώς καταφέρνει ακόμα να παρουσιάζεται η Ρωσία με τόσο καλή θέση;

Ρεπόρτερ 2: Όλα είναι εντάξει με την οικονομία. Περπατήστε στη Μόσχα, θα δείτε ένα σωρό δυτικές εταιρείες. Η Inditex, στην οποία ανήκει η Zara, ανοίγει καταστήματα με ρωσικά ονόματα που πωλούν ρούχα φτιαγμένα στη Ρωσία… Είναι κάτι που δεν περίμενα. Επιπλέον, κατάφερε να τονώσει την εγχώρια παραγωγή και τους ντόπιους κατασκευαστές…

Ρεπόρτερ 3: Χμμ… εεε … (ξεροβήχει) Ξέρετε η Ρωσία είναι μεγάλη οικονομία… Ε, βγάζει και πολύ χρήμα από τα ενεργειακά προϊόντα…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανοί αξιωματικοί εξηγούν την επιτυχημένη άμυνα της Ρωσίας

Η αντεπίθεση του Κιέβου δεν του έχει φέρει ακόμη σημαντικές στρατηγικές βελτιώσεις, παραδέχθηκαν δύο Γερμανοί αξιωματικοί στην ανάλυση τους πάνω στο χάρτη που μετέδωσε το κανάλι ZDF την Πέμπτη, χάρη κυρίως στις ρωσικές δυνάμεις που ξεγέλασαν τακτικά τον ουκρανικό στρατό.

Χρησιμοποιώντας ένα καλά προστατευμένο και σπάνια χρησιμοποιημένο σύστημα απομακρυσμένων ναρκών, "εξαιρετικά έντονο ηλεκτρονικό πόλεμο" και έχοντας τη δυνατότητα να αναδιατάξουν γρήγορα δυνάμεις από την αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου στο μέτωπο της Ζαπαρόζιε, οι δύο αξιωματούχοι της Bundeswehr δήλωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκρατήσει την προέλαση με σχετική ευκολία.

Οι περιοχή που οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να καταλάβουν στην αντεπιθετική τους επιχείρηση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη ή σημαντική, πρόσθεσαν, παρά το γεγονός ότι οι απώλειες που υπέστησαν κατά την κατάληψή της είναι βαριές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ομπάμα που επί προεδρίας του έγιναν οι περισσότερες εισβολές και βομβαρδισμοί στην ιστορία των ΗΠΑ, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, δηλωνει ...συγκλονισμένος για το ναυάγιο στην Πύλο...

Α! συναντήθηκε με τον Α. Τσίπρα και «μιλήσανε για τις κοινές τους αξίες»!

Προηγουμένως στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε και αυτός για «αξίες που και οι δύο μοιράζονται»!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Σαν απόδειξη της μεθόδευσης επίσης του Κιέβου για προετοιμασία ραδιενεργών όπλων μαζικής καταστροφής («βρώμικες βόμβες») η FSB, μυστική υπηρεσία της Ρωσίας, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την εξάρθρωση και σύλληψη κυκλώματος Ουκρανών πρακτόρων που διαπραγματεύονταν τη λαθραία προμήθεια και μεταφορά στην Ουκρανία 1 κιλού Καισίου-137*, αξίας 3,5 εκ δολαρίων!

- Το Καίσιο-137, θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα ραδιενεργά ισότοπα, γιατί όντας σε μορφή αλάτων, μετά τη διασπορά του διαλύεται και παρασύρεται από το νερό μολύνοντας πολύ μεγάλες περιοχές!

-Οι πέντε συλληφθέντες “αγοραστές” ήδη ομολόγησαν τα σχέδιά τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλιμάκωση και γενίκευση του πολέμου από τη Δύση;

Το ερωτηματικό μάλλον δεν χρειάζεται στο τέλος, μιας και είναι πλέον σχεδόν καθαρό - μετά την απογοήτευση της Δύσης από την “ουκρανική αντεπίθεση” - ότι έχει επιλεγεί από την ηγεσία της, το επικίνδυνο μονοπάτι του “γενικού πολέμου” κατά της Ρωσίας!

-Χθες ανακοινώθηκε γενική επιστράτευση στο Κίεβο. (Στις εικόνες το σχετικό διάταγμα με μετάφραση στα Αγγλικά)

Σε κάθε διοικητική περιοχή της Ουκρανίας ανακοινώθηκε με σχετικά διατάγματα η επιστράτευση των πολιτών που είναι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία - από 16 ως 60 ετών - ακόμη και όσων δεν έλαβαν κλήση, που θα πρέπει να προσέλθουν στο τοπικό γραφείο κατάταξης. Όσοι δεν συμμορφωθούν, υπέχουν ποινική ευθύνη.

Παράλληλα η αναπληρώτρια Υπουργός Άμυνας, Άννα Μαλιάρ, σχολιάζοντας την αποτυχία της επίθεσης των Ουκροναζί, μίλησε για "ισοπέδωση του μετώπου".

Είναι ο ίδιος όρος της ναζιστικής Γερμανίας, που συγκάλυπτε την υποχώρηση της Βέρμαχτ με αυτή τη φράση!

Δεν είναι όμως μόνο αυτό!

Το Reuters πριν λίγο μετέδωσε την πρόθεση του Πενταγώνου των ΗΠΑ για εφοδιασμό των Ουκρανών με απαγορευμένες “βόμβες διασποράς” - στηριγμένες στην ανάλυση Αμερικανών αξιωματικών ότι αυτός ο τρόπος είναι ο μόνος για της συντριβή της αμυντικής γραμμής των Ρώσων.

Οι βόμβες αυτές (cluster munitions) έχουν θεωρητικά απαγορευτεί από τη Συνθήκη του Όσλο το 2009

Η προβολή τις τελευταίες μέρες από Δυτικά μέσα της αποτελεσματικότητας των Ρωσικών ελικοπτέρων διπλής έλικας ΚΑ -52 (γνωστά στη Δύση σαν “Alligators”) στην ουσία οδηγεί σε μονόδρομο για την επισημοποίηση της προμήθειας στην Ουκρανία πέραν των αεροσκαφών F-16 και επιπλέον αμερικανικών επιθετικών ελικοπτέρων “Apache”.

-Στη φωτό, η ανάλυση των Financial Times που παρουσιάζει τα Ρώσικα ελικόπτερα σαν τον κύριο παράγοντα των επιτυχιών των ρωσικών δυνάμεων -καταστρέφοντας άρματα και φάλαγγες οχημάτων στη “γκρίζα ζώνη” - ενώ καταλήγει ότι τα F-16 και τα Apache, είναι αυτά που “θα … αλλάξουν την πορεία του πολέμου”!*

-Τα ίδια ακριβώς που έλεγαν πριν λίγο για τα Leopards, τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κλπ κλπ κλπ

Εδώ χτες η γερμανική Handelsblatt:

-“Αυτό δεν είναι αντεπίθεση - Ένα ματωμένο crash test είναι!”

Σχολιο.- Ενώ το CNN προετοιμάζει για τα … περεταίρω:

“Τα πρώιμα στάδια της ουκρανικής αντεπίθεσης δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες", λένε δυτικοί αξιωματούχοι στο CNN

“ Η αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει λιγότερη επιτυχία και οι ρωσικές δυνάμεις επιδεικνύουν μεγαλύτερη επάρκεια από ό,τι ανέμεναν οι δυτικές εκτιμήσεις, δηλώνουν στο CNN δύο δυτικοί αξιωματούχοι και ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Η αντεπίθεση "δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σε κανένα μέτωπο", δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τις δυτικές εκτιμήσεις, οι ρωσικές γραμμές άμυνας αποδεικνύονται καλά οχυρωμένες, καθιστώντας δύσκολο για τις ουκρανικές δυνάμεις να τις παραβιάσουν. Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιτύχει να καθηλώσουν τα ουκρανικά τεθωρακισμένα με πυραυλικές επιθέσεις και νάρκες και έχουν αναπτύξει αποτελεσματική αεροπορική ισχύ.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι πιθανό να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο για μια πληρέστερη αξιολόγηση της προόδου της αντεπίθεσης”

Σχολιο.- Μέχρι τελευταίου Ουκρανού και μετά η σειρά της Πολωνίας της Ρουμανία και όλης της ναρκωμένος Ευρώπης.

Σχολιο.- κι εμείς θα τις φάμε τις ρουκέτες μας αφού δίνουμε όπλα και βάσεις που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο και αφού από ότι φαίνεται εξελίσσεται σε 3ο ΠΠ... Και οι λαοί κοιμούνται στον ύπνο του ηλίθιου...

Σχολιο.- Απορώ γιατί οι Ουκρανοί δεν εξεγείρονται εναντίων του καθεστώτος και κάθονται και πεθαίνουν κατά χιλιάδες...Τόση αποβλάκωση με γεμάτα τα νεκροταφεία;

Σχολιο.- Με απαγορευμένο το ΚΚ Ουκρανίας από το 15 και την κατάργηση κάθε αντιπολίτευσης από την αρχή του πολέμου πως να εξεγερθουν συλλογικά οι άμοιροι; Μην ξεχνάμε ότι στην κυβερνητική συμπολιτευση υπάρχουν ναζιστες αζοφικοι κ ότι οι οποίες αντιδράσεις λαμβάνουν χώρα σε ατομικό επίπεδο (λχ αρνητές στράτευσης κοκ)

Σχολιο.- Το αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία ήταν ότι οι ΗΠΑ έκαναν την Ευρώπη μία από τις κύριες αποικίες του.

Η Αμερική έχει χρησιμοποιήσει αυτόν τον πόλεμο εναντίον της Ευρώπης, ιδιαίτερα εναντίον της Γερμανίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την έναρξη του πολέμου η κατανάλωση ειδών διατροφής μειώθηκε κατά 12,6% σε Γερμανία και Γαλλία.Στην δε Αγγλία, όχι μόνο μειώθηκε, αλλά επιπλέον μετακινήθηκε προς τα προμαγειρευμένα γεύματα χαμηλής διατροφικής αξίας, που ζεσταίνονται στο φούρνο μικροκυμάτων και στην τοστιέρα. Προφανώς γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο υψηλό κόστος των λογαριασμών ενέργειας.

Φυσικά είναι οι χαμηλότερες εισοδηματικές τάξεις που υποφέρουν περισσότερο από αυτή την κατάσταση, η οποία προέκυψε ως συνέπεια της διακοπής των εμπορικών δοσοληψιών με τη Ρωσία, της προμήθειας Ρωσικής ενέργειας και των κυρώσεων.

Σε πείσμα όμως της πραγματικότητας, η ΕΕ αποφάσισε μέσα σε ιδεολογικό ντελίριο να εγκρίνει το 11ο πακέτο κυρώσεων - πάρα την "αμφιλεγόμενη" αποτελεσματικότητα των 10 προηγούμενων - και η Lagarde πιέζει για παύση της οικονομικής βοήθειας (που στην πραγματικότητα είναι μείωση κάποιων φόρων και όχι πρόσθετη δαπάνη) προς κάλυψη μέρους των λογαριασμών ενέργειας των νοικοκυριών.

Αυτοί οι κανάγιες είναι σε πόλεμο με τους πολίτες τους! Όχι με τη Ρωσία. 

Στο μεταξύ, η φυλλάδα των FT μεταφέρει την είδηση, ότι η ΕΚΤ ανησυχεί σοβαρά για την υπονόμευση της Ευρωπαϊκής πίστης και αξιοπιστίας, που προκάλεσε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και το πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών (ακόμα και αυτών μέσω των οποίων λάμβαναν τις συντάξεις τους)των Ρώσων πολιτών στην ΕΕ. Και προειδοποιεί έντονα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην διανοηθεί να πουλήσει ή να μεταβιβάσει σε τρίτους αυτά τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία, ούτε να βάλει χέρι στους τόκους των παγωμένων τραπεζικών λογαριασμών, γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε χαριστική βολή για την αξιοπιστία του ευρώ και ολόκληρου του ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος.

Too little too late!

Και αφού πρώτα τους ληστέψαν στην ψύχρα, βγαίνει τώρα αυτός ο πανευρωπανηλίθιος στρατηγός, που ανέλαβε πρόεδρος της Τσεχίας και ζητά να τεθούν υπό αυστηρή παρακολούθηση όλοι οι Ρώσοι πολίτες που διαμένουν σε δυτικές χώρες. Και γιατί να μην τους μαντρώσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης δηλαδή; 

Ας μην ανησυχεί η ΕΚΤ: μόνο ένας τερματικά ηλίθιος υπάρχει περίπτωση να εμπιστευτεί ποτέ ξανά το far west αυτών των απατεώνων!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Το Σάββατο, 24 Ιούνη, Γερμανοί από όλη τη χώρα θα διαδηλώσουν έξω από την Αμερικανική Βάση του Ραμστάιν, απαιτώντας το κλείσιμο της, την αποδέσμευση της χώρας τους από τα σχέδια του ΝΑΤΟ, “Έξω οι Αμερικάνοι”( Ami Go home) και φιλία με τη Ρωσία. 

Στο βίντεο το κάλεσμα στην κινητοποίηση κι εδώ ο ιστότοπος του κινήματος Stopp Remstain:

https://www.stoppramstein.de/

Στις φωτογραφίες κάτω, στιγμιότυπα από την κινητοποίηση της προηγούμενης βδομάδας, στις 17 Ιούνη στο Μαγδεμβούργο, ενάντια στη διεξαγωγή της μεγάλης Νατοϊκής άσκησης Defender ‘23 στη Γερμανία.

-… και στη Ρώμη, στις 17 Ιούνη, έγινε μεγάλη αντιΝΑΤΟική διαδήλωση με συνθήματα κατά της ενίσχυσης του Κιέβου από την ακροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας και υπέρ της φιλίας με τη Ρωσία

-… ενώ στη Βουλγαρία η πανεθνική κινητοποίηση για “ουδετερότητα” της χώρας και “δημοψήφισμα” για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, είχε σαν αποτέλεσμα συγκεντρώσεις σε 45 πόλεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο!

Τι; Στην Ελλάδα;

Α, εδώ … ψηφίζουμε!

Σχολιο.- Εδώ το Κουκουε σηκώνει την γροθιά κρατώντας ίσες δήθεν αποστάσεις. Ούτε μια κινητοποίηση για να φύγει το ΝΑΤΟ που έκανε τη χώρα στόχο. Οι Αμερικανοί βάζουν τα γελοία τσιράκια να κάνουν τους πολέμους τους διαλύοντας τις οικονομίες τους και θυσιάζοντας με το αζημίωτο τους πολίτες τους. Και τα αμνοεριφια περιμένουν να τους σώσουν οι σωτήρες που 50 χρόνια τους δουλεύουν. Ζήτω η αήττητη βλακεία. Βέβαια και στη Γερμανία χλιαρά είναι τα πράγματα. Θα φτωχοποιηθουν οι Γερμανοί ενώ τα αντανακλαστικά τους είναι ήπια αν λάβουμε υπ´οψη το τσουνάμι που έρχεται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Βερολίνο, που αποδεικνύεται η πιο … “υπάκουη υπηρέτρια” της Ουάσιγκτον στο ΝΑΤΟ, έσπευσε με … ντροπή να πει - δια στόματος του Υπουργού Άμυνας Pistorious- ότι “δυστυχώς ξεμείναμε από οβίδες 155χιλ. που απαιτεί η Ουκρανία, μόνο 20.000 έμειναν στις αποθήκες μας που δεν φτάνουν ούτε για … ζήτω στην άμυνά μας”. Υποσχέθηκε όμως ότι έχουν ξαμοληθεί στις αγορές για να βρουν και να προμηθευτούν. Όσο-όσο…

Όμως, λέει ο Pistorius, “μας βρίσκονται 64 πύραυλοι Patriot που τους στέλνουμε στο Κίεβο άμεσα…”



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας με τις "κατασκευές ταυτοτήτων"... Τα παιδιά στη Βρετανία έχουν αρχίσει να ταυτίζονται με ζώα, να διεκδικούν αναγνώριση με ταυτότητες ζώων. Όπως γράφει η Telegraph, το βρετανικό υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα αφότου σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επετράπη σε μαθητή να ταυτιστεί με γάτα. Οι διευθυντές των σχολείων καλούνται να παρέμβουν για να σταματήσουν τα παιδιά να αυτοπροσδιορίζονται με οτιδήποτε. Για παράδειγμα, σε ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ουαλία, ένας μαθητής νιαουρίζει όταν ο καθηγητής του κάνει ερωτήσεις. Σε ένα άλλο σχολείο, ένα παιδί ζητά να του απευθύνονται σαν να είναι δεινόσαυρος, ένα δεύτερο νομίζει ότι είναι άλογο και ένα τρίτο φοράει κάπα και απαιτεί να τον αναγνωρίζουν σαν φεγγάρι. 

Πιστεύετε ότι αυτό είναι φυσιολογικό;

- Ναι.

- Είναι φρικτό.

Σχολιο.- Έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας με τις "κατασκευές ταυτοτήτων"... Τα παιδιά στη Βρετανία, που τους είπανε να αυτοπροσδιοριστούν σαν τρανς, έχουν αρχίσει να ταυτίζονται με ζώα, να διεκδικούν αναγνώριση με ταυτότητες ζώων. Όπως γράφει η Telegraph, το βρετανικό υπουργείο Παιδείας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας θέλαμε,

Αποστρατιωτικοποίηση του ΝΑΤΟ προέκυψε!

Με κατεπείγουσα εισήγηση στους εταίρους, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, ενημερώνει ότι τα οπλοστάσια της Συμμαχίας αλλά και κάθε χώρας έχουν αδειάσει από οπλικά συστήματα και πυρομαχικά!

Όπως αναφέρει το Bloomberg που αποκαλύπτει την είδηση - και σχολιάζει καυστικά το Politico - ο Στόλτενμπεργκ απαιτεί την επιτάχυνση με κάθε τρόπο, και με έκτακτα μέτρα της παραγωγής πυρομαχικών που έχει καθυστερήσει πέρα από κάθε προσδοκία, μετά τη μεταφορά των αποθεμάτων στην Ουκρανία. Η ταχύτατη εξάντληση εκεί των πυρομαχικών κάνει αδύνατη την αναπλήρωσή τους, εφόσον οι αποθήκες είναι πλέον άδειες!

Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται και στα οπλικά συστήματα κι ο Στόλτενμπεργκ προτείνει στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους (12-13 Ιουλίου) να υποχρεωθούν οι χώρες μέλη να ξοδέψουν το 2-3% του ΑΕΠ τους για εξοπλισμούς!

-Πάλι θα … φάνε καλά οι πολεμικές βιομηχανίες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Ουδέν νεώτερον…”

-Είναι ρουτίνα πια η καθημερινή επανάληψη των -σχεδόν καταθλιπτικών όσον αφορά τους νεκρούς - ειδήσεων, 18 μέρες τώρα, από την λεγόμενη “ουκρανική αντεπίθεση”:

-Εκατοντάδες απώλειες καθημερινά, δεκάδες άρματα κι οχήματα κατεστραμμένα στα συνεχή “γιουρούσια” που στέλνει το καθεστώς του Κιέβου τους ανθρώπους του για να σκοτώνονται 

- από μακριά - σαν μύγες!

-Αποτέλεσμα; 

Ούτε καν έχουν προσεγγίσει ακόμα την πρώτη γραμμή άμυνας των ρωσικών δυνάμεων (είναι 5 τέτοιες γραμμές συνολικά στη σειρά) και μόνο η λεγόμενη “γκρίζα ζώνη” γεμίζει συνεχώς κουφάρια… 

Ανθρώπων και παλιοσίδερων…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Που πας ρε … Καραμήτρο;”

“Πόρτα έφαγε” ως παρείσακτος, ανεπιθύμητος - πέστε το όπως θέλετε - ο Μακρόν που είχε εκφράσει επιθυμία να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS τον Αύγουστο:

-O Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μπριάκοφ δήλωσε σήμερα: 

“Σαφώς, οι αρχηγοί κρατών που επιδιώκουν μια τέτοια εχθρική και απαράδεκτη πολιτική απέναντί μας, συζητώντας με τέτοια έμφαση και βεβαιότητα πως η Ρωσία θα πρέπει να απομονωθεί στη διεθνή σκηνή, και συμμερίζονται την κοινή γραμμή του ΝΑΤΟ να προκληθεί μια λεγόμενη στρατηγική ήττα σε εμάς -- ένας τέτοιος ηγέτης είναι ακατάλληλος προσκεκλημένος των BRICS”.

-Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο ραδιόφωνο Sputnik:

“Μιλάμε για έναν οργανισμό -BRICS- στον οποίο δεν είναι μέρος, με κανέναν τρόπο” είπε και πρόσθεσε:

“Θα ήταν υπέροχο να αποκαλύψουν τον λόγο της επιθυμίας τους να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής των BRICS. Τι θέλουν; Θέλουν να να δείξουν τη δραστηριότητα του Παρισιού; 

Ή μήπως είναι ένα είδος δούρειου ίππου; …”

Σχολιο.- Τι "δούρειος ίππος"!!!

Μαλακοκαύλης είναι ο Εμμανουήλ...

Μαλακοτσιράκι του Μπιντέ, που νόμισε ότι θα συνεχιστεί εκείνη η "καλή θέληση" των Ρώσων, που εκμεταλλεύτηκαν οι λεχρίτες της Γραίας Παρακμιακής Πόρνης ΕΕ και οι γκάνγκστερς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ!

Α να γαμηθουνε τα καθίκια...

Θα μου πεις τώρα ποιος γαμάει καθίκια πλήρη σκατών... Είναι μια περίπτωση για ψυχιατρική διερεύνηση των δυτικών ρεμαλιών

Σχολιο.- ¨Εξω ρε Καραμήτρο, τσιράκι των τραπεζών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

#Θέλετε να μαθαίνουν τα 12 χρονα για την παρά φύσιν συνουσία;

#Θέλετε να τους βάζουν , στο σχολείο για το σπίτι, ως εργασία , να αυνανιστούν;

#Θέλετε ενθάρρυνση των παιδιών σας για την αλλαγή φύλου, στο σχολείο;

#Και αυτό να γίνεται ΠΑΡΑ την θέση των γονέων;

#Και να σου λένε , κατάμουτρα, ότι τα παιδιά μας δεν εκπροσωπούνται νομικά, από τους γονείς, αλλά το τι θα γίνει το καθορίζει η Ευρώπη;

#Θέλετε να προβάλλονται ταινίες σαν αυτή που προκαλεσε σάλο με τα παιδάκια;, στο σχολείο;

#Υπερβολές;

#Δείτε τι γίνεται στην Βρετανία και μας έρχεται…

#Το τελευταίο το είδαμε ήδη

ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ «ΠΑΙΔΕΙΑ» 

-Aν νομίζετε ότι είναι υπερβολές, κοιμάστε ακόμη. Προστατέψτε τα παιδιά. Το εγχείρημα είναι να θεωρηθεί ότι τα παιδιά είναι σεξουαλικά όντα για να νομιμοποιήσουν την παιδοφιλία που επιχειρούν χρόνια τώρα. Επίσης αυτό συνδέεται και με την τρανς ατζέντα του μετανθρωπισμού. Το νου σας στα παιδιά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23/6/2023    -     15.00 μ.μ.

- Χτες, ένα από τα πρώτα θέματα από την ειδησεογραφία σχετική με την ρωσική ΕΣΕ ήταν το πλήγμα των VSU στη γέφυρα Τσονγκάρ και στη μη χρησιμοποιούμενη γέφυρα πάνω από τη λίμνη Σίβας. Οι ζημίες που υπέστη η πρώτη (και σημαντικότερη, λόγω του ότι από εκεί διέρχεται η συντομότερη διαδρομή ανάμεσα στη Μελιτόπολη και την Κριμαία) ήταν μικρές και γρήγορα επισκευάσιμες. Το πλήγμα αυτό, το οποίο επιτεύχθηκε με πυραύλους SCALP, γαλλικής κατασκευής (και όχι Storm Shadow, όπως ήταν η αρχική εκδοχή) χρησίμευσε περισσότερο ως επικοινωνιακό τέχνασμα για τα ανά την Υφήλιο Ουκροτρολλάκια, που διψά για «νίκες», εκεί που αντικειμενικά δεν υπάρχει τίποτε άλλο, παρά συνεχείς… πανωλες στα πεδία των μαχών.

- Επίσης αργά το βράδυ πάνω από το Κουρσκ καταρρίφθηκε ουκρανικό drone «αεροπορικού» τύπου, χωρίς να προκληθούν ζημιές, πολύ δε περισσότερο ανθρώπινα θύματα.

- Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέχισαν μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι νωρίς το πρωί τα πλήγματα ακριβείας από αέρος σε στρατηγικής σημασίας υποδομές της χώρας των ουκρανοναζί. Το σημαντικότερο πλήγμα φαίνεται να επιτεύχθηκε στην Περιφέρεια Χμελνίτσκι, όπου χτυπήθηκαν αποθήκες οπλισμού ξένης (ΝΑΤΟϊκής) προέλευσης. Ανάλογα πλήγματα καταγράφηκαν και στις Περιφέρειες Λβοφ, Ντνιεπροπετρόφσκ και στο ελεγχόμενο από το καθεστώς του Κιέβου τμήμα της Περιφέρειας Ζαπορόζιε.

- Νότια-νοτιοδυτικά του Ντονιέτσκ (Ουγκλεντάρ και γύρω, Περιφέρεια Ζαπορόζιε): Η αρχική επιθετική ορμή των VSU κόπασε το τελευταίο 2ήμερο, υπό το βάρος των κολοσσιαίων απωλειών σε έμψυχο και τεχνικό δυναμικό που είχαν μετά τις πρώτες μέρες της περιβόητης «αντεπίθεσης». Προσπάθειες για διάσπαση της ρωσικής αμυντικής γραμμής έγιναν και πάλι σε περιοχές όπως τα Πιατιχάτκι, η Μακάροφκα, το Ραμπότινο και το Λόμπκοβογε, ωστόσο το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να χάνουν καθημερινά αρκετές δεκάδες στρατιωτικούς και αντίστοιχο αριθμό οχημάτων και οπλικών συστημάτων, χωρίς επί της ουσίας να έχουν εισχωρήσει πουθενά, πλην της «γκρίζας ζώνης». Σήμερα το πρωί, ωστόσο, έφτασαν πληροφορίες για αναζωπύρωση των συγκρούσεων στην κατεύθυνση του Ορέχοφ – μέχρι το βράδυ θα έχουμε νεότερες πληροφορίες για την έκβαση των μαχών. Χτες πραγματοποιήθηκαν και ρωσικές επιθέσεις από αέρος σε μονάδες της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των VSU, καθώς και της 110ης και της 128ης Ταξιαρχιών της λεγόμενης «Εδαφικής Άμυνας», στις περιοχές Νεσκούτσνογε, Νοβοσιόλκα και Νοβοντάροφκα. Αντίστοιχες επιθέσεις από αέρος έγιναν και σε μονάδες των VSU στην κατεύθυνση του Ζαπορόζιε και στα χωριά Νοβοντανίλοφκα, Πρεομπραζένκα, Σερμπακί και Λόμπκοβογε. Οι συνολικές ημερήσιες απώλειες των VSU στη συγκεκριμένη κατεύθυνση ανήλθαν σε περισσότερους από 110 νεκρούς Ουκρανούς στρατιωτικούς και κατεστραμμένα 2 τανκ, 4 BMP, 8 τεθωρακισμένα οχήματα, 2 στρατιωτικά αυτοκίνητα και 2 ρυμουλκούμενα πυροβόλα D-20.

Σχολιο.- Έχουμε κάτι νεότερο σχετικά με την Ομάδα Wagner?

Σχολιο.- Στις 5 Αυγούστου ξανά στις επάλξεις.

Σχολιο.- Στην γέφυρα του Τσογκάρ κάνανε μία τρύπα στο Οπλισμένο σκυρόδεμα και στη συνέχεια, μιά τρύπα στο νερό! Καί αυτό το "τρομακτικό χτύπημα, επετεύχθει" με ένα Γαλλικό "υπερσύγχρονο" βλήμα!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ουκρανία, η νίκη της Ρωσσίας δείχνει να κλειδώνει, αν και απέχει ακόμα ώστε να χαρακτηριστεί ολοκληρωτική. 

ΗΠΑ και τα λοιπά οικόσιτα του ΝΑΤΟ, δεν πρόκειται να αποδεχθούν κάτι τέτοιο. Εκτός από τα F-16 που ετοιμάζονται να στείλουν, ακτός από τα ελικόπτερα Apache , προγραμματίζουν να δώσουν στους Ουκρανοναζί του Κιέβου και τις απαγορευμένεςαπό την συνθήκη του Όσλο (2009) βόμβες διασποράς. Όλα αυτά θα αναγκάσουν την Ρωσία να κάνει χρήση τακτικών και πολύ πιθανά κατόπιν, στρατηγικών πυρηνικών πυραύλων. Η χώρα μας θα βρίσκεται ασφαλώς στο στόχαστρο 

Οι παράφρονες της Δύσης, παίζουν στα ζάρια τον πλανήτη. Ήδη σε αρκετές δυτικές χώρες, αναβιώνουν-με αργό ρυθμό όμως- τα αντιπολεμικά κινήματα. 

Στη χώρα μας, όλα βαίνουν καλώς. Ο Ευαγγελάτος, μέσα από το Titan, μας καθησυχάζει.....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.

Στα Pandora Papers με δίκτυο offshore εταιρειών ο Ζελένσκι και οι συνεργάτες του...Ο Ουκρανός Πρόεδρος είχε διάφορες εταιρείες και μετοχές κάποιες από τις οποίες με έδρα την Κύπρο. Ο Ζελένσκι ήταν ο απόλυτος δικαιούχος των Kinokvartal LLC, Studio Kvartal-95 LLC, Aldorante Limited (Κύπρος), Vilhar Holdings Limited (Κύπρος). Τα στοιχεία των Pandora Papers υποδεικνύουν ότι 10 από τις 16 εταιρείες ανήκαν στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το περιβάλλον του, μεταξύ άλλων στον άλλοτε παραγωγό των εκπομπών του και σήμερα γραμματέα του Σεργκέι Σεφίρ, καθώς και στον παιδικό φίλο του Ιβάν Μπακάνοφ, τον σημερινό διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Δύο από τις υπεράκτιες εταιρείες, η κυπριακή Candlewood Limited και η SHSN Limited με έδρα τη Μπελίζ, έχουν αποκτήσει σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές συνολικά τρία ακίνητα στο κέντρο του Λονδίνου, αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζιμα:  "Ψηφίσατε σαν ΠΑΣΟΚ οχτώ στα δέκα νομοσχέδια 80% περίπου, να το ακούσω αυτό για να δω τι αντιπολίτευση θα κάνει το ΠΑΣΟΚ γιατί προς ώρας έχει ψηφίσει τα περισσότερα νομοσχέδια της ΝΔ!"....Ανδρουλάκης : Θα το δούμε κι αυτό...δλδ. ψηφιστε μας να εχουμε δυναμη στην Βουλη και μετά θα δούμε...

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ....

Τι λες ρε Βλαχοδήμαρχε ;

Ξεχάσατε οτι συγκυβερνησατε με τον Μητσοτακη, και μοιραζατε τις βαλιτσες της SIEMENS, και κουκουλωσατε το σκανδαλο Νοβαρτις ; Και σε παρακολουθουσε το ζαβό και εσυ δεν έβγαλες κίχ ;

Μιλάει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ΤΟΥ ΚΌΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ!

'' απέκτησε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο ''



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μάντζος εκπροσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το οποίο άλλαξε και ΑΦΜ για να διαγραφουν τα χρεη του. Το 2021 εκπροσώπησε fund και σε δίκη κατά πολίτη για χρέη 130.000 από στεγαστικό. 

-Ψέματα από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είπε ότι σταμάτησε τη δικηγορική δραστηριότητα το 2019! Είναι τίτλος τιμής ή προσόν για να γίνεις εκπρόσωπος Τύπου;

Ή μήπως ο Ανδρουλάκης "δεν ήξερε"; Αν δεν ήξερε ειναι ανίκανος ,αν ήξερε ειναι ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ !!!!

Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ να σας σωσει απ τους πλειστηριασμούς!

Η άλλη λύση ειναι η ΝΔ που μας ειπε ο Σαικούρας οτι ειναι άδικο να διαγραφουν τα χρέη των Ελλήνων γιατι εγώ πληρώνω !!!

Υπάρχει και η τριτη λύση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έφερε τον Νόμο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών !!! Σκατά έχει γιά όλους ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε συνεργασία με την ιταλική αστυνομία και μετά από εντολή της Οικονομικης Εισαγγελέως του Μιλάνου Ρομπέρτα Κολάντζελο, συνελήφθη στο Κολωνάκι από την ΕΛ.ΑΣ. ο 54χρονος Ιταλός σύζυγος της CEO του ΔΕΣΦΑ, Maria Galli! Σύμφωνα με την μιλανέζικη εφημερίδα Il Giorno, υπάρχει μια καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Francesco Acerbi για έξι χρόνια φυλάκισης, επειδή εξαφανίστηκε με πάνω από 160 εκατ. ευρώ. Ζούσε στο Κολωνάκι μαζι με την γυναίκα του που δεν ήξερε τίποτα.. Ε καλά κάνουν και μας πηδούν οι Ευρωπαίοι

ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΕΣΦΑ ;

Δημοσια επιχειρηση φυσικου αερίου που κάθε άλλο παρα Δημόσια ειναι αφου απαρτίζεται από τις εταιρείες SNAM (Ιταλία), Enagas (Ισπανία), Fluxys (Βέλγιο) και Damco (όμιλος Κοπελούζου). Το 34% ελέγχεται από το ελληνικό δημόσιο. Ολα αυτά το 2018 επι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ......Τι έλεγε ο Άδωνις ;  «Να πουλήσουμε τραίνα αεροπλάνα μαρίνες νησια λιμάνια ΝΕΡΟ τα πάντα»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΕΕ της ελευθερίας και των δικαιωμάτων

"Η ΕΕ ενέκρινε την εγκατάσταση spyware σε συσκευές δημοσιογράφων ως μέρος οποιασδήποτε ποινικής έρευνας, ανέφεραν οι Times.

«Μπορεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή ή το τηλέφωνο ενός δημοσιογράφου της ΕΕ ως μέρος οποιασδήποτε ποινικής έρευνας - από την τρομοκρατία έως την πειρατεία μουσικής ή την κλοπή ποδηλάτων», ανέφερε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τους Times, η Ελλάδα, η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλες χώρες έχουν υποστηρίξει τις αλλαγές.

Οι Ευρωπαίοι εκδότες και τα συνδικάτα δημοσιογράφων χαρακτήρισαν την ιδέα «βήμα προς τα πίσω» και την προστασία των ανταποκριτών και των πηγών τους «απαραίτητη προϋπόθεση για αποτελεσματική δημοσιογραφία».

Νωρίτερα, Καναδοί ειδικοί ανακάλυψαν το ισραηλινό spyware Reign, το οποίο κατασκόπευε πολιτικούς και δημοσιογράφους. Και το 2021, αποκαλύφθηκε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα κατασκοπείας Pegasus του Ισραήλ είχε κατασκοπεύσει 50.000 χρήστες, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, ακτιβιστών και πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του Μακρόν."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σεφερλής της Ουκρανίας σκόρπισε τον πανικό στους δυστυχείς τηλεθεατές του, καλώντας τους μέσω διαγγέλματος να προετοιμαστούν για βέβαιο πυρηνικό πλήγμα.

Σύστησε την προμήθεια ιωδιούχου καλίου και κρατική βοήθεια για την απομάκρυνση-μετεγκατάσταση από την επίμαχη ζώνη..., εννοεί τη Ζαπορίζια. Προφανώς, το ΝΑΤΟ αποφάσισε τη μεγαλύτερη προβοκάτσια της ιστορίας, να ανατινάξει τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, της Ζαπορίζια, με σκοπό την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και την άμεση και απροκάλυπτη εμπλοκή του ΝΑΤΟ!

Σκηνές αλλοφροσύνης στα φαρμακεία της χώρας που αδειάζουν από χάπια ιωδίου.

** Η μαζική θρησκειογενής υστερία που ονομάζεται Προτεσταντική εκκοσμίκευση (δόγμα προεπιλογής) οδηγεί την ανθρωπότητα και την έμβια ζωή σε αφανισμό.

Το λέω με πάσα επίγνωση κινδύνου υπεραπλούστευσης, αλλά, στο δια ταύτα είναι έτσι!

Το πρόγραμμα της εκλογίκευσης του Δυτικού Χριστιανισμού που εκβάλει στις περίφημες "θέσεις" του Λουθήρου, είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα παγκόσμιας κυριαρχίας του γερμανικού κόσμου (συλλογική Δυση)!

Η γενοκτόνηση των Ινδιάνων (100 εκ) από τη βυσιγοτθική ελίτ της Ισπανίας και τους αγγλοσάξωνες, η εξόντωση των μαύρων (50 εκ) από την αγγλοσαξονική ελίτ κατά τη διαδικασία αποίκησης της Νέας Αγγλίας (ΗΠΑ), ο Α Παγκόσμιος, ο Β Παγκόσμιος, ο διαρκής Παγκόσμιος, που αποκλήθηκαν καπιταλιστική ολοκλήρωση μέσω αποικιοκρατίας, ιμπεριαλισμού, παγκοσμιοποίησης, Νέας Τάξης Πραγμάτων, 4ης βιομηχανικής κλπ, γίνονται πάντα, μονότονα, από τη γερμανοπροτεσταντική σέκτα που κυβερνάει τον πλανήτη. 

Δεν μιλώ για κάποια συνωμοσία! Αυτά είναι για τον έλεγχο του grosso popolo.

Έστω κι αν κάποιες νομοκατεστημένες κάστες... συνωμοτούν. 

Είναι βαθύτερο. Μπροστά στα μάτια μας!!!

Η ηγεμονία αυτή, έχουν έρθει οι συνθήκες, που αμφισβητείται στο πυρηνικό της σημείο.

Για πρώτη φορά δεν αμφισβητείται ο εκάστοτε φορέας (Άγγλοι, Γερμανοί, Αμερικάνοι, Φράγκοι κλπ), αλλά το ίδιο το πρόγραμμα (λογισμικό).

Κάποιοι κατόρθωσαν όχι μόνο να το αποκωδικοποιήσουν, αυτό έχει γίνει από την αυγή της Δύσης, αλλά, να βρεθούν στη θέση ισχύος να το αναθεωρήσουν: η πιο προτεσταντική εκδοχή Χριστιανισμού (γερμανική) και η πιο συμβατή -απο τις υπερπροτεσταντικές- με τον Καπιταλισμό, η ΗΠΑ.

Όσο προχωράει αρνητικά για τη συλλογική Δύση ο πόλεμος, τόσο πείθομαι για μια κάποια χρήση πυρηνικών.

Ας μείνουμε στο "μια κάποια".

Σχολιο.- Βέβαια αυτό συμβαίνει, διότι οι Αμερικανοί ελπίζουν, ή φαντάζονται με το μυαλό τους, ότι μετά το πυρηνικό πλήγμα, συμμάχων του ΝΑΤΟ, όπως είναι ο ζελένσκι, στο Νονμπάς, που ήδη μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, θεωρείται Αυτόνομη Δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα οδηγήσει τους Ρώσους σε διαπραγματεύσεις, ενώ όλοι ξέρουν ότι: αυτό θα θεωρηθεί από την Ρωσική Ομοσπονδία, ως πυρηνική επίθεση στο έδαφος της, και η Ρωσική Ομοσπονδία σε αυτήν την περίπτωση, θα απαντήσει με πυρηνικό βομβαρδισμό συγκεντωτικού τύπου, με το σύστημα Yars, τα λέω με σειρά προτεραιότητας, στην πόλη του Λονδίνου, στην πόλη της Νέας Υόρκης, στην πόλη του Λος Άντζελες, στην πόλη της Ουάσιγκτον, στην πόλη του Λας Βέγκας, στην πόλη του Σικάγο, στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο, στην πόλη του Μαϊάμι, στην πόλη της Βοστόνης, στην πόλη του Φοίνιξ, στην πόλη του Τέξας, και στις εγκαταστάσεις της ερήμου Νεβάδα, οι πρώτοι στόχοι μπορεί να δεχθούν, πάνω από 20 πυραύλους με πάνω από 80 κεφαλές, με τους στόχους στο τέλος της λίστας, να δέχονται περίπου 10 πυραύλους με 40 κεφαλές, την ίδια ώρα μπορεί να γίνουν διαπραγματεύσεις με 2 άτομα:  τον Μακρόν και το Σολτς, και είναι βέβαιο ότι και οι δυο θα σηκώσουν το τηλέφωνο, με τις νέες παγκόσμιες συνθήκες, όπου μπορεί να γίνει η συζήτηση παράδοσης των χωρών τους, οι οποίες μέχρι τότε δεν θα έχουν δεχθεί την παραμικρή ζημιά, ελπίζω η αντί-πυραυλική άμυνα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να καταφέρει να κρατήσει όλες τις Ρωσικές πόλεις ασφαλείς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχομενη Παλαιστίνη

"Ε! μοιάζει με πογκρομ "

"Ναι όπως οι παλιές καλές μέρες "

Λένε οι σιωνιστές στρατιώτες κοιτάζοντας τους Ισραηλινούς εποίκους να καταστρέφουν,καίνε και να επιτίθενται σε Παλαιστινίους 

Σκίτσο του Κάρλος Λατουφ 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωστόσο, ο RFK Jr. έχει ενταχθεί στο πολιτικό κατεστημένο και πούλησε την ψυχή του στην ίδια παλιά ξένη δύναμη που ελέγχει την Ουάσιγκτον από το 1948. Το Εβραϊκό Συνδικάτο Ειδήσεων (@TAG ) δημοσίευσε «Robert F. Ο Kennedy Jr. επιβεβαιώνει: «Υποστηρίζω το Ισραήλ» σε μια συνέντευξη από έναν ανεξάρτητο συνδιοργανωτή podcast Craig Pasta Jardula που έκανε στον Kennedy μια εύλογη ερώτηση,

"κάνα δυο tweets ανέβηκαν για να υποστηρίξουν τον Roger Waters και στη συνέχεια κατέβηκαν. Θέλετε να μας δώσετε μια μικρή εξήγηση γιατί τους κατέβασαν αλλά και τη στάση σας για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη; ”

Ο RFK Jr απάντησε

«Έκανα το tweet χειροκροτώντας το θάρρος του Roger Waters να αντιταχθεί στις εντολές Covid και στον πόλεμο της Ουκρανίας. Δεν γνώριζα τη θέση του για το Ισραήλ. Και όταν έμαθα ότι αμέσως το κατέβασα. ”

Αυτό που λέει ο RFK Jr στη συνέχεια θα σας επιτρέψει να συμπεράνετε τι θα σήμαινε η εξωτερική πολιτική του στη Μέση Ανατολή για τους Παλαιστίνιους και τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο,

"Υποστηρίζω το Ισραήλ. Η οικογένειά μου έχει μακρά σχέση με το Ισραήλ και υποστηρίζει το δικαίωμα ύπαρξης και το δικαίωμά του να προστατεύει την ασφάλειά του”

Στη συνέχεια ο Jardula ρώτησε,

“Και οι Παλαιστίνιοι; ”

Ο Kennedy απάντησε:

"Και ένα ανθρώπινο αποτέλεσμα και μια αναγνώριση τελικά των φιλοδοξιών του Παλαιστινιακού λαού είναι σημαντικές για όλους. ”

Ακούγονται όλα πολύ οικεία, είναι σαν να διαβάζουν από ένα σενάριο.

Το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το ποιος έρχεται στην εξουσία είτε Δημοκρατικός είτε Ρεπουμπλικανός, πρέπει να υποστηρίξει το Ισραήλ εάν θέλει να κατέβει για πολιτικό αξίωμα παρά το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν στο USS Liberty στις 8 Ιουνίου 1967, ή την εμπλοκή τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη πόλη της Υόρκης ή οποιαδήποτε άλλα εγκλήματα συμπεριλαμβανομένης της κατασκοπείας σε αμερικανικό έδαφος. Το Ισραήλ έχει όλους τους πολιτικούς στην Ουάσιγκτον στο τσεπάκι του, τους ανήκουν τα κύρια μέσα ενημέρωσης, και έχουν επίσης λόγο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ όσον αφορά τη Μέση Ανατολή.

Ο RFK Jr είναι άλλος ένας πολιτικός που θα είναι υποταγμένος στη σιωνιστική δομή εξουσίας στην Ουάσινγκτον και την ισραηλινή κυβέρνηση. Στις 3 Οκτωβρίου 2001, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Άριελ Σαρόν

«Θέλω να σας πω κάτι πολύ ξεκάθαρο: Μην ανησυχείτε για την αμερικανική πίεση στο Ισραήλ. Εμείς οι Εβραίοι ελέγχουμε την Αμερική, και οι Αμερικανοί το ξέρουν. ”

Οφείλω να ομολογήσω, ότι αυτή ήταν μία από τις πιο ειλικρινείς δηλώσεις που έκανε μέχρι σήμερα ένας πρωθυπουργός του Ισραήλ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ένα-ένα τα τα στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον είναι άλλος ο δολοφόνος. 

Είχανε ψάξει εξονυχιστικά αλλά δεν είχαν δει όλο το βίντεο που τελικά είδαν τον Μπαγκλαντεσιανο με την Πολωνή να βγαίνει ζωντανη από το σπίτι και το DNA στα νύχια της δεν ανήκει καν στον ύποπτο 

Η αστυνομία σάπισε στο ξύλο τον Ασιάτη ύποπτο και έδωσε χρόνο στον δράστη να φύγει

Μά τι λαγωνικα είστε εσεις ????"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"--Συνελήφθη 50χρονος που έδινε ναρκωτικά βίαζε και βιντεοσκοπούσε 14χρονο αγόρι επί 3 χρόνια...

--Δεν βλέπω να παίζει και πολύ η είδηση στα ΜΜΕ όμως...

--Ναι ρε συ,γιατι όμως; Τι άλλο έπρεπε να κάνει δηλαδή πια ο δράστης;

--Να μαυρίσει αρκετά ώστε να φέρνει σε μετανάστη... Βασικά να μην φέρνει σε Έλληνα...

--Καλά τα λες...

--Παίζει βέβαια να είναι κανα κομματόσκυλο... βλέπε 250κατι άφαντους Κολωνός...

(Πραγματικός διάλογος... και δυστυχώς ισχύει... και η τακτική... και η είδηση..)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευδοκία Τσαγκλή (επιζήσασα της δολοφονίας των Τεμπών) περιέγραψε στο Κόντρα τη στιγμή που παρευρέθηκε στην ομιλία του Μητσοτάκη:

"Στεκόμουν μπροστά και σε κάποια στιγμή άρχισε να μιλάει για την ασφάλεια και για κάποιες υποδομές και εκεί φωνάζω εγώ δυνατά "όπως τα τρένα". Πριν το καταλάβω...δεξια, αριστερά...έρχεται ένας, έρχεται και ένας άλλος από την άλλη, με σηκώνουν στον αέρα χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς να μου πουν κυρία μου απομακρυνθείτε από το χώρο.... Με πήραν στον αέρα, εγώ ούρλιαζα και φώναζα αφήστε με, μη με αγγιζετε".

Πριν μια βδομάδα η αδερφή του Μητσοτάκη απειλούσε και εκβίαζε μπροστά στις κάμερες τη μουσουλμανική μειονότητα στη Ροδόπη, λέγοντάς τους κατά λέξη, πως αν δεν ψηφίσουν τη ΝΔ θα περάσουν πολύ δύσκολα.

Έχουμε χούντα.

Όσο κι αν το θεωρείτε υπερβολικό αυτό, αυτή είναι η αλήθεια.

Αλλά είναι η χούντα η ωραιοποιημένη, η στολισμένη, η μυρωδάτη, αυτή που με το ένα χέρι σε χαϊδεύει, σου μιλάει γλυκά και σε υπνωτίζει με τα λόγια της και με το άλλο χέρι κρατάει μαχαίρι...στην περίπτωση που φέρεις αντίσταση. 

Η χούντα που εξωτερικά μοιάζει με ασβεστωμένο, λαμπερό και πεντακάθαρο σπίτι και όταν μπαίνεις μέσα σε πιάνει δύσπνοια από τη δυσωδία.

Αυτή τη χούντα έχουμε.

Αυτή τη χούντα γουστάρει ο λαός.

Καλή τύχη σ' εμάς που αντιστεκόμαστε στη χούντα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχομενη Παλαιστίνη 

Ισραηλινοί έποικοι πάρανομων οικισμών επιτέθηκαν στο γυμνάσιο του χωριού Orif και προσπάθησαν να το κάψουν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Η FSB ανοίγει ποινική υπόθεση κατά Prigozhin για κάλεσμα που έκανε για ένοπλη ανταρσία. Το ρωσικό Υπ. Άμυνας διαψεύδει ξένα ΜΜΕ και Prigozhin για χτύπημα ρώσικου στρατού σε Wagner. Θεωρεί ότι είναι μέρος επικοινωνιακού πολέμου και προβοκάτσια!.Δραματική έκκληση του Σουροβίκιν.
23/06/2023
Η FSB ανοίγει ποινική υπόθεση κατά Prigozhin για κάλεσμα που έκανε για ένοπλη ανταρσία. (TASS) Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαψεύδει ξένα ΜΜΕ και Prigozhin για χτύπημα ρώσικου στρατού σε Wagner. Θεωρεί ότι είναι μέρος επικοινωνιακού πολέμου και προβοκάτσια! H Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή δήλωσε ότι οι δηλώσεις που διαδίδονται για λογαριασμό του Yevgeny Prigozhin δεν έχουν καμία βάση:
«Η FSB της Ρωσίας κίνησε ποινική υπόθεση κατά Prigozhin για το γεγονός ότι κάλεσε σε ένοπλη εξέγερση. Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι παράνομες ενέργειες» αναφέρεται στο μήνυμα της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής από το RIA Novosti.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαψεύδει τις αναφορές των ΜΜΕ για χτυπήματα σε θέσεις Βάγκνερ.
Νωρίτερα, βίντεο εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποδίδονται στον Yevgeny Prigozhin επικεφαλή των Wagner που κατηγορεί τον Ρώσικο στρατό ότι χτύπησε ένα στρατόπεδο οπισθοφυλακής των Wagner. Το Υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε αυτά τα βίντεο ως «προβοκάτσια των μέσων ενημέρωσης».
Οι αναφορές για ρωσικές στρατιωτικές επιδρομές στα στρατόπεδα της περιοχής Wagner δεν είναι αληθινές, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Όλα τα μηνύματα και τα βίντεο που διανέμονται στα κοινωνικά δίκτυα εκ μέρους του [επικεφαλής του Wagner Yevgeny] Prigozhin σχετικά με το υποτιθέμενο «χτύπημα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στα πίσω στρατόπεδα του Wagner PMC δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν ενημερωτική προβοκάτσια», ανέφερε το υπουργείο, σε δήλωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Telegram την Παρασκευή.
Ο Πούτιν γνωρίζει την τρέχουσα κατάσταση. Λαμβάνονται κάποια μέτρα.(INTERFAX) Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζει την κατάσταση που εκτυλίσσεται γύρω από τον ιδρυτή του Ομίλου Wagner, Yevgeny Prigozhin, και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους Ντμίτρι Πεσκόφ.
Η NAC απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε παράνομη ενέργεια.
Ο Στρέλκοφ είχε κάνει λόγο για αρχή πραξικοπήματος.
Έκκληση του στρατηγού Sergei Surovikin στους μαχητές του PMC “Wagner”.. αλλά με το αυτόματο στο χέρι και με επιχειρησιακή φόρμα είναι σ΄ετοιμότητα .Ο Στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Κοινής Ομάδας Δυνάμεων, απηύθυνε έκκληση προς τους μαχητές του Wagner PMC, καλώντας τους να σταματήσουν τις ενέργειές τους.
Ο Σεργκέι Σουροβίκιν κάλεσε τους στρατιώτες Βάγκνερ να σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά και δήλωσε ότι «ο εχθρός περιμένει να επιδεινωθεί η εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ρωσίας για να την εκμεταλλευτεί».
«Είμαστε από το ίδιο αίμα, είμαστε πολεμιστές. […] Μην παίζετε το παιχνίδι του εχθρού. » Δραματική έκκληση τους λέει ότι τους εξορκίζει να σταματήσουν και να επιστρέψουν στις θέσεις τους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ουκρανοί προετοιμάζουν τον κόσμο για το πυρηνικό ολοκαύτωμα που θα προκαλέσουν με Ζαπορίζια; !! .
23/06/2023
Το καθεστώς του Κιέβου φαίνεται να προετοιμάζει τόσο τον κόσμο του όσο και την παγκόσμια κοινότητα για μια προσχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση εκ μέρους του στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.
Ο υπουργός Εσωτερικών της ορδής Bandera ο Klimenko είπε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα πραγματοποιήσει σύντομα άσκηση για τον πληθυσμό σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης στο ZNPP.
Ήδη έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη του αρχηγείου και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν ασκήσεις με κλείσιμο δρόμων και ανάπτυξη υγειονομικών σημείων ελέγχου, όπου θα ελέγχουν για ακτινοβολία υποβάθρου.
Ο Klymenko τόνισε επίσης ότι σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την περιοχή πιθανής καταστροφής θα παρέχεται μεταφορά.
Έτσι, η χούντα του Κιέβου υπό το πρόσχημα των «ασκήσεων» σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αναγκαστική εκκένωση του πληθυσμού, ο οποίος εμπίπτει στη ζώνη της ραδιενεργής μόλυνσης. Μετά από αυτό, το Κίεβο θα επιφέρει βαρύ πλήγμα στο ZNPP.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανοναζί στρατιώτης καίει τη Βίβλο γιατί είναι γραμμένη στα ρώσικα φωνάζοντας ” Δόξα στην Ουκρανία”! Αυτά τα όπλα ευλόγησε ο ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος στο  Άγιο Όρος; 
23/06/2023
Ένας Ουκρανός στρατιώτης καίει μια Βίβλο γιατί ήταν γραμμένη στη ρώσικη γλώσσα. Αντίχριστοι κανονικοί..διεξάγουν θρησκευτικό πόλεμο. Αρχίζει να καίει τη Βίβλο με το που λέει ”Slava Ukraini-Δόξα στην Ουκρανία”.Αυτά τα όπλα ευλόγησε ο ηγούμενος της Ξενοφώντος;
Είναι Ουκρανοναζί…
Λέει ο στρατιώτης που φέρει το χαρακτηριστικό περιβραχιόνιο του ουκρανικού στρατού:
“Δείτε αυτό μάγκες. Τί βρήκαμε στις θέσεις των γ…….. ! πρέπει να καεί, μόνο η πίστη μας είναι αληθινή. και όλο αυτό είναι ψέμα. Δόξα στην Ουκρανία κι αυτό είναι μόνο για κάψιμο μόνο για κάψιμο. ” Ποιά είναι η πίστη τους ακριβώς;
O υπερ=εθνικισμός βλάπτει σοβαρά .. τη θρησκεία…
ναζισμός ωμός.. Εξομοιώθηκαν με τζιχαντιστές… ασκούν θρησκευτική τρομοκρατία και θρησκευτικούς διωγμούς στους Ορθοδόξους Ουκρανίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλληψη ατόμου που απείλησε να σκοτώσει το Νετανιάχου! Πήγαν να τον φάνε γιατί αρνείται να δώσει όπλα στην Ουκρανία;
23/06/2023
To ισραηλινό website Walla αναφέρει: “συνελήφθη ένας 24χρονος έποικος από την Beit Shemesh αφού απείλησε να σκοτώσει τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου”.
Περίεργο πήγε να τον φάει ένας δικός του.. Εκδοχή..μήπως γιατί αρνείται να δώσει όπλα στην Ουκρανία;
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε τους λόγους για τους οποίους το Τελ Αβίβ αρνείται να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία και ένας από τους κυριότερους είναι ότι τα ίδια όπλα θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια του Ιράν και να χρησιμοποιηθούν εναντίον του Ισραήλ.
«Φοβόμαστε ότι όλα τα συστήματα που δίνουμε στην Ουκρανία θα χρησιμοποιηθούν εναντίον μας γιατί μπορεί να πέσουν στα χέρια του Ιράν… Και αυτό δεν είναι μια θεωρητική πιθανότητα». Αυτό πραγματικά συνέβη με τα δυτικά αντιαρματικά όπλα που βρίσκονται τώρα στα σύνορά μας», είπε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Αζερμπαϊτζάν μετατρέπει την αρμενική εκκλησία Sourp Hambardsoum (Ιερά Ανάληψη) στο Artsakh σε τζαμί!
23/06/2023
Το Αζερμπαϊτζάν μετατρέπει την αρμενική εκκλησία Sourp Hambardsoum (Ιερά Ανάληψη) του Berdzor στο κατεχόμενο τμήμα του Artsakh σε τζαμί στη γενική αδιαφορία του διεθνή παράγοντα, όπως δεν νοιάστηκε για την Αγια Σοφιά Κωνσταντινούπολης που είναι το σύμβολο του παγκόσμιου χριστιανισμού.
Ο σφετερισμός της ιστορίας, η καταστροφή της πολιτισμικής ταυτότητας, η θρησκευτική μισαλλοδοξία, η παραχάραξη στο Αρτσάχ/Ναγκόρνο Καραμπάχ συνεχίζεται.
Το Αζερμπαϊτζάν μετατρέπει τον Ιερό Ναό της Ανάληψης του Μπερντζόρ σε τζαμί, όπως αναφέρει η Κρατική Υπηρεσία για την Προστασία του Ιστορικού Περιβάλλοντος της Δημοκρατίας του Αρτσάχ.
Το μήνυμα υπογραμμίζει ανησυχίες για απαλλοτρίωση της ιστορίας, καταστροφή της πολιτιστικής ταυτότητας, θρησκευτική μισαλλοδοξία και παραποίηση. Η εκκλησία Berdzor St. Ascension ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Aleksan Hakobyan, του πρώτου επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Kashatagh.
Η ανέγερση του ναού ολοκληρώθηκε το 1998 και ο σταυρός του τρούλου αγιάστηκε στις 31 Μαΐου του ίδιου έτους. Υπεύθυνος αρχιτέκτονας του ναού είναι ο Hrachya Gasparyan.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λεφούσια UCK/KBS κατακλύζουν τη Μιτρόβιτσα στο Κοσσυφοπέδιο. Κατοχή. Ετοιμάζουν πογκρόμ Σέρβων; Aρχηγός ΓΕΣ Σερβίας: Εάν η KFOR δεν αντιδράσει η Σερβία θα επιτεθεί!!!! 
23/06/2023
Λεφούσια του αυτοαποκαλούμενου KBS ”Kosovo Security Forces” στην ουσία του UCK με πλήρεις εξαρτίσεις πολέμου κατακλύζουν το νότιο τμήμα της Μιτρόβιτσα στο Κοσσυφοπέδιο.Εικόνες Κατοχής. Ετοιμάζεται ένα πογκρόμ Σέρβων, μια νέα ”Θύελλα”; Συνεχίζονται αθρόες συλλήψεις Σέρβων γέμισαν τα κελιά. Aρχηγός ΓΕΣ Σερβίας: Εάν η KFOR δεν αντιδράσει σύντομα η Σερβία θα επιτεθεί!!!!
Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Dželjalj Svećlja: Συλλάβαμε «τον Ρώσο» και ετοιμαζόμαστε να συλλάβουμε 20 ακόμη άτομα από τη βόρεια Μιτρόβιτσα/
Ο Svećlja επιβεβαίωσε ότι ο Nenad Orlović, γνωστός και ως “Rus”, ο οποίος είναι ύποπτος για συμμετοχή στις διαδηλώσεις στο Zvečan στις 29 Μαΐου του τρέχοντος έτους, συνελήφθη.
Είπε επίσης ότι περίπου 20 Σέρβοι «εξτρεμιστές» επιτέθηκαν χθες το βράδυ σε δύο Αλβανούς στο ΚΜ και ότι θα συλληφθούν όλοι.
Διαμαρτυρίες Σέρβων στην Gračanica.
«Το μεγαλύτερο έγκλημα σε αυτή τη νότια επαρχία μας είναι να είσαι Σέρβος».
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Σερβίας ο Milan Mojsilović απευθύνθηκε στις 4:00 μ.μ. στο έθνος. Αφορμή είναι η τρέχουσα κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.
Ο Στρατηγός Milan Mojsilović τόνισε : Εάν η KFOR δεν αντιδράσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Σερβία, σύμφωνα με την απόφαση 1244 και τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, θα προβεί σε κάθε ενέργεια για να σώσει τον λαό της.
Στο Κοσσυφοπέδιο, ένας Σέρβος ξυλοκοπήθηκε από τρομοκράτες από το Schiphol. Εισήχθη για χειρουργική επέμβαση στο KBC Gračanica σε σοβαρή κατάσταση..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ηγούμενος της Ξενοφώντος του Αγίου Όρους υπογράφει σημαία των Ουκρανοναζί. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΝΑΖΙΣΜΟΣ.
23/06/2023
Ο ηγούμενος Αλέξιος της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους υπογράφει τη σημαία των ουκρανοναζί της Γαλικίας (45η πυροβολικού του Τερνοπίλ, όπου υπάρχει μνημείο του ναζί Μπαντέρα ) ,οι οποίοι είχαν δική τους μονάδα στα SS του Χίτλερ. Είναι γνωστός για τις θέσεις του κάλεσε επίσης τον σχισματικό Επιφάνιο να επισκεφθεί το Άγιον Όρος ενώ συλλειτούργησε με Ουκρανούς σχισματικούς.
Τέλος Απριλίου-Αρχές Μαίου 2023 Σχισματικοί κληρικοί της Ουκρανίας επισκέφθηκαν το Άγιο Όρος στην Ελλάδα. Στο προσκύνημα συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τις περιοχές Ternopil, Chernihiv και Lviv. Ο π.Mykolay Zinkevich, ηγούμενος του Πνευματικού Κέντρου της Αγίας Τριάδας της Ternopil, είπε σχετικά στο Suspilny.
Στο τέλος της συνάντησης, ο ηγούμενος Αλέξιος υπέγραψε τη σημαία της 45ης ταξιαρχίας πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, την οποία ο στρατός χάρισε στον π.Mykola Zinkevich, προιστάμενο του Nαού της Αγίας Τριάδας της Ternopil.
“Ευχαριστώ για την υποστήριξη. Γνωρίζουμε ότι είστε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές μας. Καταλαβαίνουμε ότι η κύρια αποστολή είναι η προσευχή. Σας ευχαριστούμε για αυτές τις προσευχές», ανταπάντησε στον ηγούμενο Αλέξιο ο προϊστάμενος Αγίας Τριάδας της Τερνοπίλης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισχυρή Δεξιά του τρικέφαλου τέρατος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ
Ή ισχυρή αντιπολίτευση



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αυξάνεται επικίνδυνα η σιωναζιστική κατοχική βία
Εντείνεται περαιτέρω η κλιμάκωση της βίας των ισραηλινοναζιστικών κατοχικών δυνάμεων αλλά και Εβραίων εποίκων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης. Προχτές βράδυ, εκατοντάδες έποικοι, με τη στήριξη του στρατού, συνέχισαν, για δεύτερο 24ωρο, το πογκρόμ επιθέσεων σε Παλαιστίνιους, με εμπρησμούς δεκάδων σπιτιών, χωραφιών, καταστημάτων και αυτοκινήτων.
Παράλληλα, drone του ισραηλινού στρατού το βράδυ της Τετάρτης σκότωσε τρεις νεαρούς Παλαιστίνιους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σε δρόμο της βόρειας Δυτικής Οχθης. Οι κατοχικές δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι οι 3 Παλαιστίνιοι είχαν ανοίξει πυρ σε φυλάκιο ελέγχου βόρεια της Τζενίν, ενώ την επιχείρηση επικρότησε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας.
Η παλαιστινιακή «Χαμάς» κατήγγειλε την «επικίνδυνη κλιμάκωση» και δήλωσε ότι αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο, ενώ η οργάνωση «Ισλαμική Τζιχάντ» χαρακτήρισε τους τρεις νεκρούς «ηρωικούς μάρτυρες».
«Αναλαμβάνουμε επιθετική και προληπτική προσέγγιση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα στη διάθεσή μας για να πληρώσουν βαρύτατο τίμημα κάθε τρομοκράτης και κάθε απεσταλμένος αυτών», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας.
Σε αυτό το κλίμα, μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού κατέστρεψαν χτες στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, το σπίτι ενός Παλαιστίνιου ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε έναν Ισραηλινό στρατιώτη τον Οκτώβρη του 2022. Ισραηλινοί στρατιώτες εισήλθαν αργά προχτές βράδυ στην πόλη και εξήλθαν χτες τα ξημερώματα αφού ισοπέδωσαν το διαμέρισμα του Καμάλ Ζούρι.
Διαδηλώσεις Δρούζων στα Υψίπεδα του Γκολάν
Το ίδιο διάστημα εντείνονται οι κινητοποιήσεις χιλιάδων Δρούζων των συριακών Υψιπέδων του Γκολάν που τέθηκαν υπό την κατοχή του Ισραήλ από τον πόλεμο του 1967.
Οι Δρούζοι διαμαρτύρονται για τη δημιουργία τεράστιου αιολικού πάρκου σε κατάφυτη έκταση που βρίσκεται μέσα σε χωράφια και οπωρώνες και καταπράσινους λόφους, υποστηρίζοντας πως οι δεκάδες ανεμογεννήτριες που προγραμματίζεται να εγκατασταθούν στην περιοχή τους θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα και θα διαταράξουν την ηρεμία των κατοίκων και της πανίδας της περιοχής.
Οι διαδηλώσεις που εντείνονται από την Τρίτη, προκάλεσαν χτες την αντίδραση του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, που διαβεβαίωσε πως παρά τις διαμαρτυρίες το αιολικό πάρκο θα γίνει. Μάλιστα, έβαλε βέτο και ήρε την απόφαση του Ισραηλινού επιτρόπου της Αστυνομίας, Κόμπι Σαμπτάι, για «εκεχειρία» και πάγωμα των εργασιών στον χώρο του αιολικού πάρκου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία (NCA) επιβεβαίωσε χτες τη σύλληψη ενός 40χρονου Αιγύπτιου στο Λονδίνο ως βασικού υπόπτου για τον συντονισμό διακίνησης χιλιάδων παράτυπων λαθρομεταναστών από τη Βόρεια Αφρική προς την Ιταλία μέσω της Μεσογείου. Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι συνεργάζεται με δίκτυα διακινητών στη Βόρεια Αφρική για την οργάνωση της επιβίβασης λαθρομεταναστών σε σκάφη και στη συνέχεια για τις επικοινωνίες με συνεργούς στη διάρκεια του διάπλου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους
Σε κινήσεις ενίσχυσης της στρατιωτικής τους παρουσίας προχωρούν οι ΗΠΑ σε στρατηγικές περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, καθώς η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία αλλά και την Κίνα απλώνεται και στο κρίσιμο μέτωπο της Μέσης Ανατολής.
Ο Ρώσος ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου για τη Συρία, Αλ. Λαβρεντίεφ, μετέφερε χτες σε δημοσιογράφους τις πληροφορίες της Ρωσίας πως «υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες... ότι οι ΗΠΑ ενισχύουν το στρατιωτικό τους σώμα στη βορειοανατολική Συρία καθώς και στο Al-Tanf (σ.σ. στη νοτιοανατολική Συρία) το οποίο βρίσκεται παράνομα στην κατοχή τους εδώ και πολύ καιρό».
Η εξέλιξη συνδυάζεται με ανάλογες κινήσεις ενίσχυσης των στρατευμάτων των ΗΠΑ και των Κούρδων συμμάχων τους στο Βόρειο Ιράκ, παρά τις γνωστές τουρκικές αντιδράσεις και αντιρρήσεις.
Στις 21 Ιούνη η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τροπολογία που προώθησε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ντον Μπέικον, για τη μεταφορά προηγμένων συστημάτων αεράμυνας στους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά του βορείου Ιράκ, έναντι σιιτικών πολιτοφυλακών που αναφέρεται ότι στηρίζονται από το Ιράν.
Σε δηλώσεις που έκανε αργότερα ο Μπέικον στην ιστοσελίδα «Middle East Eye» ανέφερε πως η απόφαση ήταν διακομματική και πως θα κατευθύνει την αμερικανική κυβέρνηση να προετοιμάσει και να εφαρμόσει «ένα σχέδιο δράσης για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των Κούρδων Πεσμεργκά και των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, για να αμυνθούν από επιθέσεις από ιρανικούς πυραύλους και ρουκέτες και μη επανδρωμένα συστήματα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΗ
«Εφυγε» ο οδηγός του Π. Νερούδα που αποκάλυψε τη δολοφονία του
Σε ηλικία 77 χρονών «έφυγε» την Τρίτη από τη ζωή ο Μανουέλ Αράγια, άλλοτε οδηγός του μεγάλου Χιλιανού κομμουνιστή ποιητή, Πάμπλο Νερούδα, ο οποίος με τη μαρτυρία του είχε συμβάλει να αποκαλυφθεί ότι ο Νερούδα δολοφονήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς του Πινοσέτ.
Τον θάνατο του Αράγια ανακοίνωσε το ΚΚ Χιλής, τονίζοντας ότι «η μαρτυρία του Μανουέλ Αράγια και το θάρρος του ήταν καθοριστικά για την ανάδειξη στοιχείων στα οποία βασίστηκε η προσφυγή για τον θάνατο του ποιητή στη Δικαιοσύνη που υποβλήθηκε από το Κόμμα μαζί με την οικογένειά του».
Ο Π. Νερούδα δολοφονήθηκε το 1973, ωστόσο μέχρι το 2011 η επίσημη εκδοχή του κράτους της Χιλής ήταν ότι ο ποιητής πέθανε στις 23/11/1973 από καρκίνο του προστάτη.
Ο Μ. Αράγια ωστόσο, που ως νεαρό μέλος του ΚΚ Χιλής είχε οριστεί βοηθός και οδηγός του συγγραφέα, επέμενε πως ο Νερούδα υπέκυψε αφού άνθρωποι της χούντας του Πινοτσέτ του έκαναν μυστηριώδη ένεση την παραμονή της αναχώρησής του για το Μεξικό, όπου σκόπευε ως εξόριστος να πρωτοστατήσει στην αντίσταση κατά της δικτατορίας.
Τον Ιούνη του 2011 το ΚΚ Χιλής, με βάση τις καταγγελίες του Αράγια, ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας έγινε εκταφή των λειψάνων, που υποβλήθηκαν σε τοξικολογικές αναλύσεις. Τον Φλεβάρη του 2023, έκθεση που συνέταξαν ειδικοί επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του Νερούδα ήταν αποτέλεσμα δολοφονίας, καθώς στο σώμα του βρέθηκε το δηλητηριώδες βακτήριο clostridium botulinum.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ η πρώτη τρανς βουλευτής των ΗΠΑ για παιδική πορνογραφία!
23/6/2023    -    20.50
Η Stacie Marie Laughton, η πρώτη διεμφυλική βουλευτης των ΗΠΑ, συνελήφθη πριν από λίγες ώρες για κατοχή και διανομή παιδικής πορνογραφίας, με το υλικό να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σκληρό.
Το 2012 η Laughton έγινε το πρώτο διεμφυλικό άτομο που εξελέγη σε κρατικό αξίωμα αλλά παραιτήθηκε γρήγορα αφού συνελήφθη για απάτη με πιστωτικές κάρτες. Η Laughton εξέτισε επίσης φυλάκιση 6 μηνών επειδή τηλεφώνησε για ψεύδη απειλή βόμβας σε νοσοκομείο.
Επανεξελέγη το 2020 με τους Δημοκρατικούς και έμεινε στη θέση της μέχρι το 2022, όπου και παραιτήθηκε για άλλη, ποινική πάλι υπόθεση.
Πριν από λίγες ώρες λοιπόν, αστυνομικοί εισέβαλλαν και ερεύνησαν το σπίτι της και βρήκαν σκληρό οπτικό υλικό ενός παιδιού να βιάζεται και να βασανίζεται,
Η υπόθεση έχει μεγάλο βάθος, διότι η αστυνομια αφού κλήθηκε και εισέβαλλε στο σπίτι για ένα περιστατικό που αφορούσε επίσης κακοποίηση παιδιού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ πρώην συνυποψήφιός του! BΟΜΒΑ και για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με «ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς»....
23/6/2023    -    17.45
Πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υποψήφιο του κόμματος για υποκρισία σε σχέση με τη στάση του στους πλειστηριασμούς
Την ώρα που μαίνεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τους πλειστηριασμούς με θέμα την υπόθεση που έχει προκύψει με τον κ. Μάντζο, ο παραιτηθείς από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και η θέση του υποψήφιου βουλευτή στη Φθιώτιδα Νίκος Πάπουτσας επιτέθηκε με την ανάρτησή του στον υποψήφιο βουλευτή της Κουμουνδούρου στην ίδια περιοχή, Γιάννη Σαρακιώτη.
Ειδικότερα ο κ. Πάπουτσας κατηγορεί τον κ. Σαρακιώτη ότι ενώ ο ίδιος «λυσσομανά κατά των funds, ο αδελφός του ως συμβολαιογράφος πραγματοποιεί ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».
Η παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ο Πάπουτσας παραιτήθηκε από τη θέση του υποψηφίου βουλευτή στη Φθιώτιδα αλλά και από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου.
Τότε είχε γράψει σχετικά:
«Εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να βρει τον δρόμο του και να αντιληφθεί αυτός και τα συλλογικά του όργανα, έστω και τώρα, ότι όταν σε φτύνουν δεν βρέχει» σημειώνει, δείχνοντας την εμφανή δυσαρέσκειά του για κινήσεις και πολιτικές της Κουμουνδούρου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΡΙΚΗ! Εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να δουλέψουν δίπλα σε νεκρή συνάδελφό τους...
23/6/2023    -    13.30
Εργαζόμενοι στην Ισπανία αναγκάστηκαν να δουλέψουν δίπλα σε συναδέλφισσά τους η οποία είχε πάθει ανακοπή, όπως καταγγέλλουν.
Η 57χρονη γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία, κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής βάρδιας της σε τηλεφωνικό κέντρο της Μαδρίτης. Αν και της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, λίγο αργότερα πέθανε από καρδιακή ανακοπή.
Οι συνάδελφοί της δήλωσαν στο εργατικό συνδικάτο CGT ότι όταν ρώτησαν τι έπρεπε να κάνουν, τους είπαν να «συνεχίσουν να εργάζονται» καθώς δέχονταν κλήσεις από πελάτες.
Τα εργατικά συνδικάτα κατηγόρησαν την εταιρία Konecta, η οποία διαθέτει 200 τηλεφωνικά κέντρα σε 24 χώρες, ότι αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν να είναι «ρομπότ».
«Για τουλάχιστον 45 λεπτά μετά τον θάνατο της γυναίκας, η εταιρεία δεν έλαβε κανένα μέτρο για να επιτρέψει στο προσωπικό να φύγει ή να κάνει εκτροπή των κλήσεων αλλού», ανέφερε ο Ντέιβιντ Σάντσεθ από το συνδικάτο USO, στην Telegraph.
«Έβαλαν την εξυπηρέτηση των κλήσεων πάνω από τις ανθρώπινες αξίες και δεν υπήρχε κανένα πρωτόκολλο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό δείχνει πόσο απάνθρωπος έχει γίνει ο τομέας- οι εταιρείες θεωρούν ότι είμαστε ρομπότ και όχι άνθρωποι. Η εταιρεία συνέχισε την ρουτίνα της σε μια αφύσικη κατάσταση, ενώ πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σε δήλωσή της, η εταιρεία υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της, λέγοντας πως έδρασε σωστά. Ανέφερε πως παρείχε την πρέπουσα υποστήριξη στους εργαζόμενους, προσφέροντας τη δυνατότητα να δουλέψουν από το σπίτι, αλλά και προσφέροντάς τους ψυχολογική βοήθεια.
Σύμφωνα με ωστόσο με το συνδικάτο CGT, χρειάστηκε σχεδόν μία ώρα για να φτάσει ο Υπεύθυνος Υγείας και ασφάλειας της εταιρείας στο γραφείο, οπότε το προσωπικό είπε ότι θα μπορούσε να εργαστεί εξ αποστάσεως.
«Πριν από αυτό, ένας διευθυντής είχε πει στους ανθρώπους να συνεχίσουν να εργάζονται καθώς παρείχαν μια βασική υπηρεσία», δήλωσε εκπρόσωπος της CGT.
Ο Miguel Ángel Salinas, εκπρόσωπος του CGT για την πρόληψη κινδύνων στο χώρο εργασίας, δήλωσε στην El país ότι είχε φτάσει στο γραφείο περισσότερες από δύο ώρες μετά τον θάνατο. Είπε ότι εκείνη την ώρα τέσσερις εργαζόμενοι παρέμειναν στο δωμάτιο απαντώντας σε κλήσεις, με το σώμα της συναδέλφισσάς τους να βρίσκεται καλυμμένο στο πάτωμα περιμένοντας την άφιξη ενός δικαστή για να πιστοποιήσει τον θάνατό της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΙΤΕ! Κατέρρευσαν τουρίστες στη Μύκονο όταν είδαν το λογαριασμό
23/6/2023    -   12.30
Δεν έχουν τέλος τα παράπονα των τουριστών που επισκέπτονται τη Μύκονο και να παθαίνουν… ίλιγγο με τις τιμές στα εστιατόρια και τα beach bar. Ακόμα μια καταγγελία γίνεται γνωστή μέσω του Reddit, όπου ένας οργισμένος τουρίστας καταγγέλλει την πρακτική των καταστημάτων εστίασης να μην δίνουν κατάλογο με τις τιμές στους πελάτες, με αποτέλεσμα εκείνοι να μην έχουν ιδέα ότι αυτά που παραγγέλνουν, θα τα πληρώσουν στο τέλος «χρυσά».
Σύμφωνα με την ανάρτηση της τουρίστριας, η οποία προειδοποιεί όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο νησί των ανέμων για διακοπές, ο ίδιος πλήρωσε 360 ευρώ για μια χωριάτικη, μια μπύρα, ένα μοχίτο, δύο μιλκσέικ, ένα ψωμί και ένα καλαμάρι.
«Αυτή η ανάρτηση γίνεται για να βοηθήσουμε άλλους και να μην εξαπατηθούν όπως εμείς. Περπατούσαμε στον Πλατύ Γιαλό στη Μύκονο για να βρούμε ένα σημείο μπροστά στην παραλία να κάτσουμε. Καθώς περπατούσαμε, ο σερβιτόρος ενός ξενοδοχείου στην περιοχή μας είπε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ξαπλώστρες τους με την προϋπόθεση ότι θα αγοράσουμε 2 ποτά. Σκεφτήκαμε ότι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή μας, αλλά δεχτήκαμε. Καθώς τακτοποιηθήκαμε, συνέχισε να μας ενοχλεί για να παραγγείλουμε. Η γυναίκα μου πήρε ένα μοχίτο ενώ εγώ μια μπύρα. Συνέχισα να ρωτάω για την τιμή τους και ο σερβιτόρος απέφευγε έξυπνα την ερώτηση λέγοντας ότι πρέπει να δει πρώτα τον κατάλογο ποτών, αλλά μας καθησύχασε ότι είναι φθηνά, οπότε μας παρακάλεσε να παραγγείλουμε. Στην πορεία μάλιστα μας εξανάγκασε να παραγγείλουμε μιλκσέικ και για τα παιδιά μας» αναφέρει και προσθέτει:
«Καθώς καθόμασταν εκεί για περίπου μία ώρα, θελήσαμε να παραγγείλουμε και κάποιο φαγητό. Ο σερβιτόρος μας συνέστησε καλαμάρι και στο μενού έγραφε πως κοστίζει 19€. Είπε ότι συνοδεύεται από σαλάτα και ψωμί, το οποίο ψωμί ρώτησα επανειλημμένως εάν χρεώνεται έξτρα και ο σερβιτόρος μου απάντησε πως όχι. Όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό, ο σερβιτόρος μου έδωσε ένα χειρόγραφο χαρτί με τις παραγγελίες μας. Ήμουν ήδη σοκαρισμένος που είδα 75€ για το καλαμάρι και 78€ για τα ποτά και του ζήτησα την κανονική απόδειξη» αναφέρει και στην πορεία όπως λέει ζήτησε τον λογαριασμό, ο οποίος την… τρόμαξε:
«Όταν έφερε τον λογαριασμό, τρόμαξα καθώς το καλαμάρι έγραφε πως κόστιζε 148€, τα μιλκσέικ που ποτέ δεν θέλαμε αλλά μας ανάγκασαν να παραγγείλουμε για τα παιδιά μας κόστιζαν 38€ το καθένα (!) και η σαλάτα και το ψωμί που μας είπαν ότι ήταν δωρεάν κόστιζαν 28€ και 14,50€ αντίστοιχα. Αναστατώθηκα και είπα στον σερβιτόρο και τον ταμία ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο λάθος. Εκείνοι μάλιστα αντέδρασαν οργισμένοι. Ο ταμίας πήρε την απόδειξη και έκοψε το επάνω μέρος που είχε το όνομα, τη διεύθυνση και τα στοιχεία της ημερομηνίας συναλλαγής. Τελικά, με ανάγκασαν να πληρώσω με την κάρτα μου το υπέρογκο ποσό των 360,80€» σημειώνει και προσθέτει ότι αισθάνθηκε εξαπατημένη; «Ένιωσα τόσο εξαπατημένη και δεν θα ήθελα ποτέ να νιώσει κανείς έτσι. Όλα τα άλλα εστιατόρια και καταστήματα στη Μύκονο ήταν πολύ ωραία, αλλά το συγκεκριμένο είναι ένα μέρος όπου σαφώς σας προτείνω να αποφύγετε».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ, ας..."! ΕΞΑΛΛΟΙ οι Οδοντίατροι με τον Οθ. Ηλιόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ...
23/6/2023    -   10.30
Ο Όθωνας Ηλιόπουλος, μετά την έκταση που πήραν οι δηλώσεις του, βάσει των οποίων μίλησε για φοροδιαφυγή στον κλάδο των οδοντιάτρων, με διευκρινιστική του δήλωση ζήτησε συγγνώμη.
Χαρακτηριστικά ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει: «Δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω».
Αμέσως, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος αντέδρασε, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του κλάδου με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει στη διευκρινιστική δήλωση του: «Αν αυτό κατάλαβαν οι ακροατές ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όποια ομάδα ένοιωσε τέτοια πρόθεση και δηλώνω ευθαρσώς ότι τίποτα τέτοιο δεν εννοώ».
Ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση για την Υγεία, υποστήριξε πως υπάρχει τεράστια φοροδιαφυγή στον οδοντιατρικό κλάδο και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ψηφιοποίηση του συστήματος, ώστε να εντοπίζονται.
Βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει τον κ. Ηλιόπουλο να λέει χαρακτηριστικά:
«Η φοροδιαφυγή που θα πιάσεις από το ψηφιακό σύστημα θα καλύψει μέρος του κόστους του. Δεν μπορεί να πηγαίνεις στον οδοντίατρο και στον γιατρό και να μην πληρώνεις. Γιατί στο σύστημα θα φαίνεται ότι σου έχει γράψει συνταγή και σε έχει εξετάσει. Δεν μπορεί να λέει πίεση αυτό, φυσική εξέταση, αλλά δεν έγινε επίσκεψη. Άρα όλοι θα ξέρουμε πόσες επισκέψεις γίνανε σε κάθε γιατρό και σε κάθε οδοντίατρο. Μεγάλη φοροδιαφυγή. Δεν είναι φιλολαϊκό μέτρο, δεν είναι λαϊκίστικο μέτρο. Αλλά να σας πω κάτι μεταξύ μας. Δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω».