Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Πεμπτη 21 Μαρτιου 2024


Την περασμένη Παρασκευή "εξαφανίστηκε"-λενε - ένα τραίνο !!!

Ώπα ρε παιδιά ...ψυχραιμία!!!Γιατί τόσος πανικος??!!

Το τραίνο θα έφευγε από Οινόη για Χαλκίδα, αλλά Χαλκίδα δεν έφτασε.

Και???

Έπαθε απλά τη μια από τις δύο συνηθισμένες βλαβες, που συμβαίνουν ημερησίως στα τραίνα του ΟΣΕ!! (570 το τελευταίο 11μηνο).

Θα μου πείτε, δεν έβλεπαν το συρμο πουθενά.

Και???

Πώς περίμεναν να τον δούνε αφού ξέρουν, ότι μεταξύ Οινόης και Χαλκίδας δεν υπάρχει τηλεδοιηκηση. 

Θα μου πείτε δεν επικοινώνησε η μηχανοδηγός.

Μα πώς να επικοινωνήσει, αφού σύμφωνα με πηγές του ΟΣΕ δεν είχε σήμα η " ενδιεπικοινωνια" τους !

Δεν το γνωρίζουν, ότι δεν έχει πάντα σήμα??Πως κάνουν έτσι ??!!

Στο κάτω κάτω αν αγχώνονται τόσο πολύ, ας ανταλλάξουν τηλεφωνα, να μπορούν να βρίσκουν ο ένας τον άλλον, να λένε τα νέα τους και αν χρειαστεί να δίνουν και το στίγμα τους!!

Κρίμα να αγχωνουν τους "υπεύθυνους"!! Να τους αναγκάζουν να σκέφτονται, τι μ....κιες, θα γράψουν στα πορίσματα και σε ποιον κακομοίρη θα ρίξουν τις ευθύνες!!!

Αν ήταν λίγο ψύχραιμος ο σταθμάρχης, θα ητανε μια καθ ολα "φυσιολογική" ημέρα των ελληνικών σιδηροδρόμων.Μια μέρα χαλαρή, ρουτινιαρικη μέρα χωρίς αίματα!!

Αμάν αυτοί οι σταθμάρχες !!! Όλο προβλήματα δημιουργουν και διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων!!

Σχολιο.- Κατά τύχη ζούμε σε αυτήν την χώρα Αλήθεια μας αξίζει όλο αυτό?γιατί θεωρούμε τους εαυτούς μας σαν πολίτες β κατηγορίας? Γιατί έρχουμε χαμηλώσει τον δείκτη των προσδοκιών μας ? γιατί θα πρέπει να ανεχόμαστε να παίζονται παιχνίδια σε βάρος μας και σε βαρος της ζωής των παιδιών μας ?γιατί θα πρέπει να θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό να είμαστε η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης με τους χαμηλότερους μισθούς? Να εχουμε το πιο ακριβο ρεύμα και τα πιο ακριβά τρόφιμα με το προσχημα του πολέμου της Ουκρανίας ,σαν οι υπόλοιπες χώρες να μην επηρεάζονται απο τον πόλεμο αυτο ?γιατί δεχόμαστε να πληρώνουμε απογευματινά χειρουργεία για να κάνουμε μια επέμβαση όταν ήδη πληρώνουμε εισφορές στο σύστημα υγείας? Γιατί θεωρούμε πολυτέλεια να εχουμε θερμανση στο σπιτι μας ?γιατί δεχόμαστε να μην υπάρχει κράτος δικαίου στην χώρα μας, να μην τιμωρείται ποτέ κανένας από τους αληθινούς ενόχους ,να καταπαταται το σύνταγμα (όπως το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια)? Και πολλά ακόμα γιατί Αλλά κυρίως γιατί ψηφίζουμε αυτούς που μας θεωρούν πολίτες β κατηγορίας Που συμπεριφέρονται ως Λουδοβίκοι Που πάνε διακοπές την ώρα που η χώρα μας καίγεται Που έχουν αφήσει ακόμα τους σεισμοπαθείς στα κοντεινερ και την Θεσσαλία μέσα στα λασπόνερα Που μας πουλάνε φούμαρα για ανάπτυξη στην χώρα όταν το χρέος μας έχει ανέλθει στα 600 δις και νέα μνημόνια αχνοφαίνονται στον ορίζοντα Πόσο πιο κοιμισμένος μπορεί να είναι αυτός ο λαός?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το αεροσκάφος της Ελληνικής Δημοκρατίας, σταμάτησε να δίνει στίγμα, σα να μετέφερε όχι τον πρωθυπουργό αλλά κάποιον ναρκέμπορο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το γιγάντιο δέντρο σεκόγια εκτιμάται ότι είναι άνω των 2600 ετών όταν κόπηκε τη δεκαετία του 1890.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, αρθρογράφος και συγγραφέας , Δημοσθένης Δαββέτας, με αφορμή την πρόσφατη γαλλική νομοθεσία, για ποινικοποίηση ακόμη και των ιδιωτικών συζητήσεων με πρόσχημα την προστασία της διαφορετικότητας, με θεσμοθέτηση της καταγγελίας και μίας διατύπωσης σε χώρους ιδιωτικής σφαίρας, αναλύει γιατί οι κινήσεις ελέγχου των κοινωνιών είτε στο δημόσιο , είτε στον ιδιωτικό τους χώρο, στόχο έχουν την προσαρμογή όλων σε μια νέα κανονικότητα, για την οποία ακόμη και η οικονομία πολέμου έχει επιστρέψει στη δημόσια ατζέντα , περίπου με την μορφή "θεολογίας" του πολέμου , κάθε μορφής



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού έβαλαν τον κόσμο να σηκώσει το μανίκι ξαφνικά ανακαλύφθηκε πρωτεΐνη που μπλοκάρει την λοίμωξη του Covid στους πνεύμονες

19/3/2024

Επιστήμονες στην Αυστραλία, στη Βρετανία και στις ΗΠΑ ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη στους πνεύμονες που μπλοκάρει τη λοίμωξη Covid-19 και σχηματίζει στο σώμα έναν φυσικό προστατευτικό φραγμό κατά του κορονοϊού. Εκτιμάται ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι στον ίδιο βαθμό την εν λόγω πρωτεΐνη, πράγμα που πιθανώς παίζει ρόλο στο πόσο βαριά θα αρρωστήσει κάποιος με Covid-19

Η πρωτεΐνη με την ονομασία LRRC15 είναι ένας ενσωματωμένος υποδοχέας που δεσμεύει τον ιό SARS-CoV-2, εμποδίζοντας την εξάπλωση του και τη μόλυνση άλλων κυττάρων. Η απρόσμενη ανακάλυψη ανοίγει ένα τελείως νέο πεδίο ανοσολογικής έρευνας και πιθανώς δημιουργεί δυνατότητες για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων που θα εμποδίζουν τη λοίμωξη από αυτόν τον ιό και άλλους. Θα χρειαστούν πάντως χρόνια εωσότου κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, με επικεφαλής τον καθηγητή γονιδιωματικής Γκρεγκ Νίλι, καθώς επίσης των πανεπιστημίων Οξφόρδης και Γιέλ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας “PLoS Biology”, επιβεβαίωσαν τη δράση της πρωτεΐνης σε τρεις ανεξάρτητες μελέτες.

“Πιστεύουμε ότι δρα κάπως σαν (αυτοκόλλητη ταινία) Βέλκρο, σαν μοριακό Βέλκρο, που κολλάει στον ιό και μετά τον απομακρύνει από τα κύτταρα-στόχους του”, δήλωσε ο μεταδιδακτορικός ερευνητής Λίπιν Λου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ηλίθιος ο μαλάκας ο βολεμένος σκατίβλακας με ρουσφέτι, δεν βλέπει ούτε Τέμπη, ούτε ακρίβεια, ούτε υποκλοπές, ούτε δημόσια υγεία, ούτε τίποτα. 

Και οτιδήποτε μπορεί να μπει εμπόδιο στην ηλιθιότητα του και στη μαλακία του το εχθρεύεται.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για ποια #Τεμπη_δικαιωση μιλάμε την στιγμή που ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός απουσίαζαν σήμερα από την Βουλή, ενώ για λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπροστάρης για την απόδοση δικαιοσύνης ήταν η Ρένα Δούρου;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ναπολέοντας ήταν επίσης τύραννος και κατακτητής, αλλά τουλάχιστον πήγαινε στα πεδία των μαχών και πολεμούσε μαζί με τα στρατεύματα του! Οι χωρίς αχαμνά μέσα στα παντελόνια τους, σημερινοί ηγέτες, δείχνουν στο φιλοθεάμων κοινό τα fake μπράτσα τους και μέσα στις κρυψώνες τους, σχεδιάζουν να στείλουν τα παιδάκια του κοσμάκη στην κρεατομηχανή της Ουκρανίας 

Για τον στρατηγό Βανσέν Ντεπόρτες, "ο μόνος τρόπος για να δείξουμε στον Πούτιν ότι δεν θα υποχωρήσουμε είναι να καλέσουμε το αίμα των γιών και των θυγατέρων της Γαλλίας"!

Σχολιο.- Ας πάει πρώτος να δώσει το αίμα του ως "άξιο τέκνο" θυγατέρας της Γαλλίας .. Πεδίον δόξης λαμπρόν mon général , ως σκληρό αγόρι κάνε την υπέρβαση και δώσε το παράδειγμα θυσιαζόμενος.. Δε νομίζω ότι θα λείψεις από την παγκόσμια κοινότητα , ίσα-ίσα 

Όλοι αυτοί "μαγκιές" στα λόγια , με τους ίδιους (εκτός λίγων εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα )και τα παιδιά τους διαχρονικά στα μετόπισθεν .. και στην ασφάλεια του σπιτιού τους

Σχολιο.- πάντα έτσι είναι οι καπιταλιστες.

Έχουν μούτρα αυτά τα καθάρματα να χαρακτηρίζουν δικτάτορα τον Στάλιν που θυσίασε το γιο του για τη χώρα του



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΝΟ δουλειά, δουλειά, δουλειά 

Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ και να βάλει τα συνδικάτα στη θέση τους εισάγοντας αντιαπεργιακή νομοθεσία. 

Αυτό δήλωσε το μέλος της Bundestag του FDP και οικονομικός εμπειρογνώμονας Frank Scheffler, αναφέρει η Bild.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο καγκελάριος πρέπει να υπονομεύσει τη δύναμη των συνδικάτων και να μην επιτρέψει σε «επαναστάτες και παράλογους» ακτιβιστές να «εξαπατήσουν» ολόκληρη τη χώρα. 

Είναι αδύνατο να αποκατασταθεί η γερμανική οικονομία μέσω απεργιών, μόνο «δουλειά, δουλειά, δουλειά» θα βοηθήσει, σημείωσε ο Σέφλερ. 

Δεν διευκρίνισε πώς αλλιώς σχεδιάζουν οι αρχές να κλείσουν τρύπες στον προϋπολογισμό σε βάρος της εργατικής τάξης.

Πρόσφατα, οι περιορισμοί στο δικαίωμα στην απεργία συζητήθηκαν όχι μόνο στη Γερμανία. 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα συνδικάτα αναγκάζονται να παρέχουν στις εταιρείες ελάχιστες απώλειες κατά τη διάρκεια των απεργιών, στη Φινλανδία οι απεργίες θα περιοριστούν σε μία ημέρα και στη Γαλλία θέλουν να επιτρέψουν στις αρχές να απαγορεύσουν προσωρινά τις απεργίες στις μεταφορές.

Όσο πιο ενεργά αγωνίζονται οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματά τους, τόσο πιο σοβαρά το κεφάλαιο αμύνεται με αυστηρότερους περιορισμούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι σερβικές ειδικές υπηρεσίες πρόκειται να εκδιώξουν έναν αριθμό Ρώσων μεταναστών από τη χώρα επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στο Βελιγράδι.

Η απόφαση αυτή έχει καθυστερήσει πολύ. Ορισμένοι μετεγκαταστάτες που ήρθαν στη Σερβία συμπεριφέρονται, για να το θέσω ήπια, άσχημα: οργανώνουν πολιτικά κινήματα (λαμβάνουν δυτικές επιχορηγήσεις), αντιτίθενται στη Σερβία και τη Ρωσία κ.λπ.

Κάποιοι έχουν ήδη ανακληθεί οι άδειες διαμονής, αλλά προφανώς άλλοι δεν έχουν πάρει το μάθημά τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Υπέρ του Μακρόν, για την Ουκρανία, τάσσονται μόνο αυτοί, που, επί Μακρόν ζουν καλά". (οι κοριοί).

Περιοδικό Σαρλί Εμπτό (C harlie Hebdo).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες, η Soazig de la Moissonnière, η επίσημος φωτογράφος του Μακρόν, δημοσίευσε δύο τέτοιες φωτογραφίες που σύμφωνα με τους "επικοινωνιολόγους" του υπαλλήλου των Ρότσιλντ... να αναδεικνύουν την ανδρεία, τον ανδρισμό του Γάλλου προέδρου (sic!!! ...και για την "ανδρεία" και για τον "ανδρισμό")

Συμβαίνει συχνά... η διαχωριστική γραμμή που χωρίζει το τραγικό από το κωμικό και γελοίο να είναι σχεδόν αόρατη, αλλά εδώ φαίνεται πολύ καλά!

«Σχετικά με τις φωτογραφίες του Μακρόν, δεν έχει σημασία αν έχει γίνει επεξεργασία φωτοσόπ ή όχι. Σημασία έχει ότι αποτελούν μέρος του νεολαϊκισμού της εικόνας που πλήττει και την πολιτική, με ορισμένους ηγέτες - ψώνια, που αρέσκονται να βγάζουν προς τα έξω μια fake εμφάνιση τους, η οποία το μόνο που αναδεικνύει είναι τη διάσταση της γελοιότητας τους!»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Ιούνιο έρχονται οι εκλογές, για την Ευρωβουλή και κανείς δεν θα φροντίσει να σας ενημερώσει, γι΄αυτά που εκεί αποφασίζονται και θα επιβληθούν, αν επιλέξετε με την ψήφο σας ευρωλάγνα κόμματα και κομματίδια.

Και εξηγούμαι: Μία διεφθαρμένη γυναικολόγος, που κανείς δεν την έχει εκλέξει, στην θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στέλνει "ραβασάκια", στους εκλεγμένους βουλευτές, των χωρών, δηλώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιουργεί έναν νέο μηχανισμό, για την υιοθέτηση νέων μελών στην ΕΕ.(Ουκρανία π.χ.)

Αυτή θα επιτευχθεί με διαδικασίες προαποφασισμένες και σταδιακές, μέχρι την ολοκλήρωση της ένταξης τους.

Δεν θα χρειάζεται, δηλαδή, η συγκατάθεση όλων των χωρών-μελών της Ευρώπης, για την ένταξη οποιασδήποτε χώρας.

Στην πραγματικότητα μιλάμε για κατάργηση του δικαιώματος του "βέτο", που αποτελεί το μοναδικό όπλο υπεράσπισης των εθνικών δικαιωμάτων των χωρών-μελών. 

Αυτή η θεμελιώδης αρχή της Ενωσης ρίχνεται στα σκουπίδια με απόφαση της Ούρσουλας και των παρατρεχάμενων της.

Ετσι, ολοκληρώνεται η διαδικασία δημιουργίας του 4ου Ράιχ-αποικίας των ΗΠΑ και οι χώρες-μέλη μετατρέπονται σε επαρχίες, χάνοντας την κυριαρχία τους.

Δεν θα είναι καν μία Ομοσπονδιακή ένωση, επειδή η εξουσία των Βρυξελλών θα μπορεί να υπαγορεύει οτιδήποτε, σε θέματα πολιτικής, οικονομικής πολιτικής, κοινωνικών δικαιωμάτων, ανθρώπινης συμπεριφοράς, χωρίς να μπορούν ν΄αντιδράσουν οι χώρες με το βέτο.

Εκτός από την ταυτότητα του φύλου μας, τώρα θα χάσουμε και την ταυτότητα του έθνους και της πατρίδας μας. Οι κυβερνήσεις θα είναι διοικητικοί υπάλληλοι των Βρυξελλών, που θα υλοποιούν τις αποφάσεις τους.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαπάτηση δεκάδων χωρών, που πίστεψαν ότι εντάσσονται σε μία Ενωση ΙΣΩΝ χωρών και τελικά αποδεικνύεται ότι έγιναν θύματα μιάς υφέρπουσας κατοχής, που τώρα ολοκληρώνεται, θριαμβευτικά.

Επόμενο απαραίτητο βήμα θα είναι η δημιουργία νόμων, ως κοινή νομοθετική πολιτική, που θα απαγορεύει την έξοδο από την Ενωση και σε περίπτωση εξέγερσης θα επιτίθεται σύσσωμη η συμμαχία, στον άτακτο.

Αυτό το συνονθύλευμα διαφορετικών χωρών, γλωσσών, θρησκειών, κοινωνικών αξιών, κοινωνικών τάξεων και ηθών θα υπακούει άμεσα στην Ουάσιγκτον, που θα καθορίζει και τις πολιτικές των συμφερόντων της. 

Προσέξτε πατριώτες! Προσέξτε πόσο σημαντική είναι η ψήφος μας, σ΄αυτές τις εκλογές και οι επιλογές κομμάτων και προσώπων, που θα μας εκπροσωπήσουν. 

Οι πολιτικές της ΕΕ έχουν ξεπατώσει την χώρα μας, μας έχουν μετατρέψει σε δούλους που ζητιανεύουν, όση δουλειά και να προσφέρουμε! Κανένα ευρωλάγνο κόμμα δεν πρέπει να ψηφίσουμε.

Τουλάχιστον, όσοι αγαπάμε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα!

Σχολιο.- Δεν πείθει το ψήφος στο ΚΚΕ, γιατι οι εποχές άλλαξαν το ΚΚΕ έμεινε καθηλωμένο στο 1917 και εν ολίγοις ενα αιματηρό πόλεμο αυτόν στην Ουκρανία ενάντια στη 25χρονη Αγγλοσαξονική και την αμερικάνικη αποικιοκρατία που αποτέλεσμα είχε την ανάδειξη ενος νέου πολυπολικού κόσμου και το τελος του παγκόσμιου ηγεμόνα το ΚΚΕ τον βάφτισε ιμπεριαλιστικό. 

Όπως και τον αγώνα της Συρίας ενάντια στον ισλαμοφασισμό της CIA, και αυτόν τον βαφτίζει ιμπεριαλιστικό. Όπως και τους λαθρομετανάστες που κουβαλάνε οι ιμπεριαλιστές αποικιοκράτες στην Ελλάδα για να διαλύσει την ελληνικη εργατική τάξη και την ίδια την Ελλάδα, τους βαφτίζει «πρόσφυγες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλληλεγγύη που κόβει την ανάσα στη Γάζα από τη χώρα των Βάσκων! Μια διαδήλωση για την Γάζα όπου όλοι έχουν ξαπλώσει σαν νεκροί στον παραλιακό δρόμο του Σαν Σεμπαστιάν.  Ένα κατάλληλο & δυνατό μήνυμα στον κόσμο για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου! Τι μεγάλη χειρονομία αλληλεγγύης προς τον λαό της Γάζας από την πόλη του Σαν Σεμπαστιάν. Απόλυτος Σεβασμός!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ειλικρινής και γενναίος»: Προοδευτικές εβραϊκές προσωπικότητες υπερασπίζονται την ομιλία του Τζόναθαν Γκλέιζερ

Η Jewish Voice for Peace και το Auschwitz Memorial είναι μεταξύ εκείνων που υπερασπίζονται τον νικητή των Όσκαρ εν μέσω αντιδράσεων για τον λόγο του στην τελετή, στον οποίο μίλησε για τη Γάζα.


«Στον αγώνα τους για ελευθερία και δικαιοσύνη»

«Η Ζώνη Ενδιαφέροντος εξιστορεί την καθημερινή ζωή του Ρούντολφ Χες, ενός διοικητή του Άουσβιτς, και της συζύγου του – και έχει ως στόχο να δείξει πού οδηγεί η απανθρωποποίηση», είπε ο Γκλέιζερ στην ομιλία του.

«Όλες οι επιλογές μας έγιναν για να μας φέρνουν αντιμέτωπους στο παρόν, όχι για να πούμε κοιτάξτε τι έκαναν τότε, αλλά κοιτάξτε τι κάνουμε εμείς τώρα. Η ταινία μας δείχνει πού οδηγεί η απανθρωποποίηση στη χειρότερη μορφή της. Έχει διαμορφώσει όλο το παρελθόν και το παρόν μας», είπε.

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η Jewish Voice for Peace ανέφερε ότι «ο Γλέιζερ μιλάει εκ μέρους του μαζικού και αυξανόμενου αριθμού Εβραίων που τιμούν την ιστορία μας, ενώνοντας τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας στον αγώνα τους για ελευθερία και δικαιοσύνη».

Ο εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας διαφώνησε

«Αυτοί που επιτίθενται στον Γκλέιζερ προσπαθούν να διεκδικήσουν την αποκλειστική ιδιοκτησία της εβραϊκής ταυτότητας και της κληρονομιάς του Ολοκαυτώματος, προκειμένου να υπερασπιστούν την καταπίεση, την κατοχή και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κυβέρνηση», ανέφερε η ομάδα.

Κοιτάξτε τι κάνουμε τώρα

Και άλλοι τον επαίνεσαν που έθεσε στο επίκεντρο της προσοχής τις φρικαλεότητες στη Γάζα, όπως η Simone Zimmerman, συνιδρύτρια του IfNotNow.

«Οι υστερίες και τα ψέματα σχετικά με την ειλικρινή, ανθρώπινη και γενναία ομιλία του Τζόναθαν Γκλέιζερ για τα Όσκαρ απλώς επιβεβαιώνουν την άποψή του – ότι η Ζώνη Ενδιαφέροντος έγινε για να μας φέρει αντιμέτωπους στο παρόν – όχι για να πει, «Κοιτάξτε τι έκαναν τότε», μάλλον, «Κοιτάξτε τι κάνουμε τώρα»», δήλωσε η Zimmerman.

«Ο Γκλέιζερ είναι μέρος μιας σημαντικής, αυξανόμενης εβραϊκής φωνής σε όλο τον κόσμο που αντιτίθεται στην κατάχρηση της εβραϊκής ιστορίας για να δικαιολογήσει την εκστρατεία απανθρωποποίησης και γενοκτονίας του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού».

Ο Jesse Peretz, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ο ηλίθιος αδελφός μας», προσέφερε επίσης την υποστήριξή του στον Γκλέιζερ σε συνέντευξή του στο Variety, λέγοντας στο πρακτορείο: «Νομίζω ότι αυτή είναι μια περίπτωση όπου η διαφοροποιημένη γλώσσα είναι δυστυχώς ένα επικίνδυνο πράγμα να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε, επειδή τα έντονα συναισθήματά μας μπορούν να μας κάνουν να θέλουμε να κάμψουμε το νόημα πίσω από λέξεις που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα – έτσι ώστε να γίνει ευκολότερο να τις απορρίψουμε».

Μια υπενθύμιση ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να σταματήσουν τη βία

Σε άρθρο του στο Nation, ο συγγραφέας Dave Zirin χαρακτήρισε την ομιλία του Γκλέιζερ «όμορφη και γενναία και σύμφωνη με την εβραϊκή παράδοση της συζήτησης».

Έγραψε ότι η ομιλία του Γκλέιζερ, μαζί με τις διαμαρτυρίες που απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από τον χώρο, ήταν από τις λίγες αναγνωρίσεις της βαρβαρότητας του πολέμου μέσα σε μια κατά τα άλλα λαμπερή βραδιά. «Ήταν μια υπενθύμιση ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να σταματήσουν τη βία και να κερδίσουν μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός σε κάθε γωνιά, σε κάθε πανεπιστημιούπολη, σε κάθε πολιτιστικό χώρο της χώρας».

Αρκετοί αστέρες, όπως ο Mark Ruffalo, ο Mahershala Ali και η Billie Eilish, φόρεσαν καρφίτσες Artists4Ceasefire στην τελετή απονομής των Όσκαρ, ενώ και άλλοι καλλιτέχνες του Χόλιγουντ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Γκλέιζερ μετά τις αντιδράσεις.

Ο Asif Kapadia, ο Βρετανός μουσουλμάνος σκηνοθέτης του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ Amy του 2015, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Variety: «Ο Γκλέιζερ στάθηκε όρθιος και είπε την αλήθεια. Αυτό κάνουν οι αληθινοί καλλιτέχνες.

»Χρησιμοποίησε τη δύναμη και τη θέση του και τη μεγαλύτερη παγκόσμια σκηνή για να μιλήσει για ανθρώπους χωρίς δύναμη, χωρίς φωνή ή για εκείνους που φοβούνται πολύ να μιλήσουν, σε μια βιομηχανία που είναι πολύ συντηρητική και αρνητική ως προς τον κίνδυνο και που έχει μακρά ιστορία στη μαύρη λίστα ανθρώπων» είπε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί πήρε ομήρους η παλαιστινιακή αντίσταση ?για να τους ανταλλάξει με τους χιλιάδες κρατούμενους στις στρατιωτικές Ισραηλινές φυλακές όπου κρατούνται εδώ και χρόνια χωρίς δίκη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ χρησιμοποίησε επανειλημμένα λευκό φώσφορο βόμβες 

Βίντεο από ισραηλινό χτύπημα στο λιμάνι της πόλης της Γάζας, που τραβήχτηκε την Τετάρτη, φαίνεται να καταγράφει τη χρήση λευκού φωσφόρου, σύμφωνα με τον Μπράιαν Κάστνερ, ερευνητή για την χρήση όπλων της Διεθνούς Αμνηστίας, ο οποίος εξέτασε το βίντεο κατόπιν αιτήματος της Washington Post.

Το βίντεο, το οποίο επαληθεύτηκε, δείχνει δύο βλήματα από ελικόπτερο να εκτοξεύονται προς τον στόχο. Όταν εκρήγνυται ο λευκός φώσφορος, αναφλέγεται αυτόματα στον αέρα, δημιουργώντας λευκές γραμμές που ακολουθούνται από πυκνό καπνό.

Ο λευκός φώσφορος χρησιμοποιήθηκε στο λιμάνι της πόλης της Γάζας και όλοι  μίλησαν για αποπνικτική μυρωδιά.

Ο λευκός φώσφορος μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα σε ανθρώπους και πυρκαγιά , γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη από όλα τα αδέλφια της 12χρονης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την απογοήτευσή της, που οι εισαγγελικές Αρχές δεν πίστεψαν τα όσα έχει καταθέσει το ανήλικο κορίτσι για την μη εμπλοκή της μητέρας της στην πρωτοφανή υπόθεση κακοποίησης, σεξουαλικής και οικονομικής εκμετάλλευσης ενός του παιδιού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η αδελφή της 12χρονης στον ΑΝΤ1, «Ολόκληρες καταθέσεις της μικρής από τον Εισαγγελέα και είναι στην άκρη.

Εκεί το παιδί λέει ξεκάθαρα ότι η μάνα μας δεν φταίει σε κάτι. Τι κι αν πας και κάνεις μια πορεία, τι κι αν πας και φωνάζεις απέξω; 

Ο νόμος δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει, δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

Εγώ το μόνο πράγμα που θέλω αυτή την στιγμή, δεν είναι ούτε παιδοψυχολόγους ούτε βοήθειες ούτε τίποτα. Θέλω να βγει η μάνα μου (σημ: εννοεί από την φυλακή)»

«Όταν τα μικρά ζούνε την μάνα τους και μπορούνε ξανά να είναι μαζί, δεν χρειάζονται παιδοψυχολόγους. Η μικρή σίγουρα χρειάζεται παιδοψυχολόγο, δυστυχώς, γιατί πέρασε μαρτύρια. Αλλά δεν μπορεί να την πηγαίνεις σε παιδοψυχολόγο, από την στιγμή που η μικρή ξέρει ότι η μάνα της είναι μέσα εξαιτίας της», συμπληρώνει η αδελφή της ανήλικης «πρωταγωνίστριας» της πρωτοφανούς υπόθεσης.

Σύμφωνα με το νομικό σύστημα της χώρας μας, μετά και τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, οποιαδήποτε συνεύρεση με ανήλικο είναι κακούργημα ενώ συναίνεση από ανήλικο δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ. Όμως, το αδίκημα χαρακτηρίζεται από τον τρόπο τέλεσης αυτού από τον δράστη. Αν ο δράστης δώσει ανταλλάγματα στο ανήλικο θύμα για να συνευρεθεί μαζί του, εκμεταλλευόμενος την παραμέληση ή τη ανέχειά του, τότε το αδίκημα είναι κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις. Αν όμως ασκηθεί βία ή το θύμα απειληθεί, τότε είναι βιασμός. Δηλαδή, πλέον ο βιασμός ανηλίκου προϋποθέτει την άσκηση βίας και όχι το αν ένα ανήλικο θύμα έχει τη συνείδηση και την κρίση για να συναινέσει σε τέτοια συνεύρεση!

Η εισαγγελέας επίσης προτείνει ο βασικός κατηγορούμενος από τον Κολωνό, να απαλλαγεί από την βαριά κατηγορία της μαστροπείας μέσω εξαναγκασμού και ζητά να καταδικαστεί αντ’ αυτής για διευκόλυνση ανηλίκου να εκδίδεται!

**

*Ξεσπά η αδελφή της 12χρονης στον Κολωνό: Ένα μωρό βιάζεται και το τέρας υποστηρίζει πως ήταν ερωτευμένος

19/03/2024 

Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση του Κολωνού με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης τριών κατηγορουμένων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η αγόρευση των συνηγόρων του 55χρονου βασικού κατηγορουμένου, ενώ την Πέμπτη θα αγορεύσουν οι συνήγοροι της μητέρας.

Την ώρα που η δίκη εξελίσσεται, η αδελφή της 12χρονης μίλησε στο Mega, εκφράζοντας την οργή για τους ισχυρισμούς του 55χρονου αλλά και την πρόταση της εισαγγελέως.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ  

Η δήλωση του Άντονι Μπλίνκεν από τις Φιλιππίνες είναι σημαντική — εξατμίζονται οριστικά οι δικαιολογίες:

"Σύμφωνα με την πιο αξιοσέβαστη μέτρηση αυτών των πραγμάτων, το 100% του πληθυσμού στη Γάζα βρίσκεται σε σοβαρά επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας ολόκληρος πληθυσμός κατατάσσεται με αυτόν τον τρόπο. 

Βλέπουμε επίσης — και πάλι, σύμφωνα με, σε αυτή την περίπτωση τα Ηνωμένα Έθνη, το 100% — το σύνολο του πληθυσμού - έχει ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια. Συγκρίνετε το με το Σουδάν· περίπου το 80% του πληθυσμού εκεί έχει ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας· το Αφγανιστάν, περίπου το 70%" (CBS News).

Ο Μπλίνκεν αναφέρεται στα συμπεράσματα της The Integrated Food Security Phase Classification (IPC).

– Η πείνα επίκειται στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, η οποία αναμένεται να φτάσει μεταξύ του σήμερα και του Μαΐου.

– 2.000.000 άνθρωποι, ήτοι το σύνολο του πληθυσμού της Γάζας αντιμετωπίζει επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας κρίσης ή και χειρότερα. 

– Ο μισός πληθυσμός έχει εξαντλήσει πλήρως τα αποθέματα τροφίμων και τις ικανότητες αντιμετώπισης. Παλεύουν με την καταστροφική πείνα (Φάση 5 της IPC) και την πείνα. 

– Αυτός είναι ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος αριθμός ανθρώπων, που αντιμετώπισε καταστροφική πείνα, από το σύστημα IPC, και διπλάσιος από τον αριθμό που υπήρχε μόλις πριν από τρεις μήνες.

– Η UNICEF προειδοποίησε ότι ο αριθμός των παιδιών κάτω των δύο ετών που πάσχουν από οξύ υποσιτισμό διπλασιάστηκε μέσα σε ένα μήνα. Τα παιδιά πεθαίνουν πλέον από αφυδάτωση & πείνα.

Αυτή η ανθρωπογενής πείνα υπό τα βλέμματά μας είναι μια κηλίδα στη συλλογική μας ανθρωπιά 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυτική Όχθη / Συστηματική παρενόχληση της Unrwa από το Ισραήλ, αποκαλύπτουν έγγραφα του ΟΗΕ

19.03.24 

Τα έγγραφα που είδε ο Guardian απαριθμούν εκατοντάδες περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για ξυλοδαρμό μελών του προσωπικού της Unrwa

Συστηματική εκστρατεία παρεμπόδισης του έργου του και παρενόχλησης από τον ισραηλινό στρατό και τις αρχές, από από την έναρξη της σύγκρουσης στη Γάζα πριν από πέντε μήνες, έχει δεχτεί το προσωπικό του ΟΗΕ που εργάζεται με Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα του ΟΗΕ που έλαβε ο Guardian.

Τα έγγραφα καταγράφουν εκατοντάδες περιστατικά που περιλαμβάνουν από δέσιμο των ματιών και τον ξυλοδαρμό του προσωπικού του ΟΗΕ σε σημεία ελέγχου έως τη χρήση εγκαταστάσεων του ΟΗΕ από ισραηλινά στρατεύματα, ως θέσεις βολής κατά τη διάρκεια επιδρομών σε προσφυγικούς καταυλισμούς όπου σκοτώθηκαν Παλαιστίνιοι.

Τα έγγραφα έχουν συγκεντρωθεί από την Unrwa, την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για την Παλαιστίνη, η οποία παρέχει βασικές υπηρεσίες στους Παλαιστίνιους στα κατεχόμενα εδάφη εδώ και δεκαετίες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να τον πίνετε τον καφέ το πρωί παιδιά!

Πήγα μάρκετ με το μηχανάκι και γύρισα ...με τα πόδια!!!!!

Το ξέχασα εκεί!!!

Σχολιο.- Τι σε προβληματίζει.

Πολύ απλά.

Αύριο θα πας με τα πόδια και θα γυρίσεις με το μηχανάκι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 χρόνια ειχαμε τους γιατρους να μας ρωτούν αν είμαστε γιατροί,τώρα ενεσκυψαν οι νομικοι που μας ρωτουν αν είμαστε νομικοί,σε λίγο οι ράφτες θα μας επιβάλλουν να φοραμε τα ρούχα τους,γιατι δεν είμαστε ράφτες…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δυτικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν «αντιδημοκρατικές» τις πρόσφατες ρωσικές εκλογές, την ώρα που στην Ουκρανία ανθίζει η «δημοκρατία», με τις εκλογές του 2024 να έχουν καταργηθεί και κανείς τους να μην το σχολιάζει! 

ΥΓ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εντυπώσεις των Ελλήνων διεθνών παρατηρητών ήταν ιδιαίτερα θετικές για τις τωρινές ρωσικές εκλογές.

Σχολιο.- Η δύση γενικά δεν θα έπρεπε να μιλάει για δημοκρατία δεδομένου ότι πουθενά εντός της δεν υφίσταται δημοκρατικό πολίτευμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τρανσσσ Ντζέντερ, πολιτικό κόμμα ?

ΝέαΔημοπρασία !

Χουντοσκάνδαλα και φαγοπότια

Οικογένεια απο την καταφύση στην παραφύση

Πατρίδα !.... την ξέσκισε (συνέχιση του Πολιτιστικού ξεπουλήματος , Μακεδονία , Αμφίπολη , μουσείο Βεργίνας , τσιμέντωμα της ακρόπολης κτλ ) αφοπλισμός των νησιών , ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΉ ΑΠΟΣΤΟΛΉ (πολεμικού ) ΠΛΟΊΟΥ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΌ , εμπλοκή στην ΝΑΖΙΛΕΝΣΚία , παράδωση ΑΟΖ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ένας δημοσιογράφος παίρνει 1.000.000 από τον Πέτσα, ουτε σκανδαλο Novartis βλέπει, ούτε φτώχεια, ούτε έλλειμα στην Οικονομία, ενώ βλέπει το Μητσοτάκη πιο όμορφο από το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορινη. Πόσους δίσκους παίζουν με ένα εκατομμύριο τα τζουκ μποξ της δημοσιογραφίας;

Newsit (Ευαγγελάτος)  869.000 ευρώ

Κουρτάκης 400.000 ευρώ

Liberal (Μαυρίδης) 323.000 ευρώ

Εσείς όλα καλά;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακούστε Γκεμπελικές αποψεις διεξαγωγής των εκλογών απο το ορφανό του Παττακού την ακροδεξιά αρσενική Εύα Μπράουν !

Άδωνις : Πρέπει να αλλάξουμε το νόμο, και ο  κάθε βουλευτής πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Ιφιγένεια Καμτσιδου, καθηγήτρια συνταγματικού δικαίου του Α.Π.Θ.: "Τα όσα είπε ο Αδωνις ειναι μια αδιανόητη προσπαθεια ιδιωτικοποίησης των εκλογών και νόθευσης των αποτελεσμάτων!" 

Έχουν ξεφύγει τελείως... Ο ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα στον πόλεμο;

Από τον Ζελένσκι μάθαμε πριν λίγο ότι το Κίεβο προχωράει σε διμερή συμφωνία ασφαλείας με την Ελλάδα!

Κι ότι το συμφώνησε ήδη με τον Μητσοτάκη!

“Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Δήλωση του Vilnius της G7” 

ανακοίνωσε περιχαρής ο Zelensky, φέρνοντας στο προσκήνιο διπλωματικές διεργασίες που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποκρύψει πλήρως από την ελληνική κοινή γνώμη.

Η υπογραφή “διμερών συμφωνιών” προωθείται από τους Αμερικανούς σαν “υποκατάστατο” της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ώστε τα κράτη/μέλη του να μπορούν να εμπλακούν στο όνομα των “διμερών συμφωνιών” στις πολεμικές περιπέτειες που θέλει να μπλέξει την Ευρώπη και τον πλανήτη η συμμορία του Κιέβου αντί για μια συλλογική σύγκρουση του ίδιου του ΝΑΤΟ (Άρθρο 5).

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την παραχώρηση στην ουσία των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων στη διάθεση των ΗΠΑ πριν λίγες μέρες και τις συμφωνίες Μητσοτάκη - Ζελένσκι ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, αποτελεί ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ για τον Ελληνικό λαό!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ’ αυτά και μ’ αυτά, δικαιώνουν τελικά την εκπρόσωπο του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, που με αφορμή άλλα καραγκιοζιλίκια τους -για να βάλουν εμπόδια στις Ρωσικές εκλογές- από όλες “τις εχθρικές χώρες” (ναι, εκεί κατατάσσουν την Ελλάδα) επιλέγει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν ακραίο δείγμα, για να πει, εύστοχα ότι: 

“… στάζουν, στάλα-στάλα τον θυμό και το δηλητήριο από μέσα τους”

και στη συνέχεια να τους προτρέψει:

“… να βγάλουν και να πετάξουν από μέσα τους τον δούλο που κουβαλάνε!”

Δεν ιδρώνει τ´αυτί του Μητσοτάκη και του Γεραπετρίτη όμως…

Αλλάζουν έτσι εύκολα οι “αναξιοπρεπείς δούλοι”;

Όχι, γιατί πάνω απ´όλα είναι χοντρόπετσοι…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-KINA

-Ἡ δυτικὴ παραπληροφόρηση, οἱ ψεύτικες "εἰδήσεις" καὶ ἡ ψεύτικη "ἀκαδημαϊκή σχολαρχία" σχετικὰ μὲ τὴν Κίνα, τὸ πολιτικό της μοντέλο καὶ τὴν οἰκονομία της εἶναι ἐξαιρετικὰ ἀκραία. Εἶναι δύσκολο γιὰ ὁποιονδήποτε ἔντιμο ἄνθρωπο νὰ ἀποκτήσῃ μιὰ ἀντιπροσωπευτική, ρεαλιστικὴ εἰκόνα γιὰ τὴν Κίνα μέσα σὲ ὅλον αὐτὸν τὸν ὀχετὸ λάσπης, συκοφαντίας καὶ διαστρεβλωσης.

-Προτείνω τὴν πολὺ σοβαρὴ ἐκπομπὴ τῆς Ραντίκα Ντεσάι μὲ καλεσμένο τὸν γνωστὸ οἰκονομολόγο Μάικλ Χάντσον, γιὰ μιὰ σὲ βάθος ἐξέταση τῶν κύριων μυθευμάτων τῶν δυτικῶν ἐναντίον τῆς Κίνας, ὅπου ἀποσαφηνίζονται τὰ ἐξῆς κύρια σημεῖα:

-1. Χαρακτηρισμός τῆς οἰκονομίας τῆς Κίνας: Καπιταλιστική; Σοσιαλιστική;

-2. Ἱστορικὸ τῆς ἀνάπτυξης

-3. Ἀντιμετώπιση τοῦ Κόβιντ

-4. Ἡ ὑποτιθέμενη φούσκα χρέους καὶ ἀκινήτων; Καὶ ἡ "Ἱαπωνικοποίηση";

-5. Περιορισμένη κατανάλωση; Στασιμότητα τοῦ βιοτικοῦ ἐπιπέδου;

-6. Οἱ ἐξαγωγές στὴν ἱστορία τῆς Κίνας

-7. Ἡ νέα ἀναπτυξιακὴ στρατηγική τῆς Κίνας

-8. Ἡ ἐξωτερικὴ πολιτικὴ τῆς Κίνας


-"Τι πιστεύουν οι δυτικοί οικονομολόγοι ότι πρέπει να κάνει η Κίνα; Και φαίνεται να πιστεύουν ότι η Κίνα πρέπει να ιδιωτικοποιήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία στα χέρια εγχώριων και ξένων καπιταλιστών. Θα πρέπει να καταργήσει τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Θα πρέπει να ανοίξει την πόρτα στο ξένο χρηματοοικονομικό κεφάλαιο. Θα πρέπει να μεταφέρει τη διακυβέρνηση σε φιλελεύθερα καπιταλιστικά πολιτικά κόμματα που στην πραγματικότητα ελέγχονται από το κεφάλαιο.

Νομίζω ότι ένα από τα πιο θεμελιώδη χαρακτηριστικά του συστήματος της Κίνας είναι ότι το κράτος ελέγχει το κεφάλαιο και όχι το κεφάλαιο το κράτος. Και είναι, στην πραγματικότητα, αυτή η πτυχή του κινεζικού μοντέλου, και ειδικότερα, η κυριαρχία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας που έχει ουσιαστικά μεταμορφώσει την Κίνα από μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές δυνάμεις."

-"Υπάρχουν δύο πτυχές της κατάστασης με την Κίνα. Η μία είναι οι δημόσιες υποδομές. Και ο σκοπός των δημόσιων υποδομών της Κίνας είναι να μειώσουν το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας, επειδή οι υποδομές είναι μονοπώλιο. Αυτό ακριβώς είναι που πραγματικά ενοχλεί τους Αμερικανούς επενδυτές. Ήθελαν να αγοράσουν το τηλεφωνικό σύστημα, το σύστημα μεταφορών, ώστε να επωφεληθούν από τη χρέωση μονοπωλιακών ενοικίων, όπως ακριβώς επί Ρόναλντ Ρήγκαν και Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ο πιο σημαντικός τομέας που η Κίνα αντιμετώπισε στο δημόσιο είναι η δημιουργία χρήματος και οι τράπεζες. Οι Αμερικανοί ελπίζουν ότι οι αμερικανικές τράπεζες θα έρθουν και θα κάνουν όλα τα δάνεια στην Κίνα και θα επωφεληθούν από την ανάπτυξη της Κίνας και θα τα μετατρέψουν σε τόκους. Και αντι αυτών, η κυβέρνηση το κάνει. Και η κυβέρνηση αποφασίζει σε ποιους θα δανείσει." 

-"Ο τρόπος με τον οποίο η Κίνα έχει προστατεύσει την κυριαρχία της είναι να διατηρεί το χρήμα στη δημόσια σφαίρα και να δημιουργεί χρήμα για πραγματικές επενδύσεις σε απτό κεφάλαιο, όχι για να μεταφέρει την περιουσία σας σε μια τάξη ιδιοκτητών, σε μεγάλο βαθμό ξένης ιδιοκτησίας."

-Η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 

-"Στην Κίνα, πρόσφατα ανέπτυξαν έναν νέο όρο γι' αυτό. Την αποκαλούν "δημοκρατία ολόκληρης της διαδικασίας", και περιλαμβάνει πραγματικά πολλαπλά επίπεδα διαβούλευσης με τον λαό, που φτάνουν μέχρι τα πιο βασικά επίπεδα του χωριού και της πόλης και στη συνέχεια σε όλη την αλυσίδα [της πολιτικής διοίκησης]."

-"Ο ορισμός της δημοκρατίας παραδοσιακά είναι να εμποδίζει την ανάπτυξη μιας ολιγαρχίας. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να αποτρέψεις την ανάπτυξη μιας ολιγαρχίας καθώς οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο πλούσιοι, και αυτός είναι να έχεις ένα ισχυρό κράτος.

Ο ρόλος ενός ισχυρού κράτους είναι να εμποδίζει την ανάπτυξη μιας ολιγαρχίας. Να γιατί η ολιγαρχία στην Αμερική και την Ευρώπη είναι ελευθεριακή, δηλαδή να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση, επειδή μια κυβέρνηση είναι αρκετά ισχυρή για να μας εμποδίσει από το να ξεζουμίσουμε την οικονομία, να μας εμποδίσει να την καταλάβουμε.

Άρα, χρειάζεστε ένα ισχυρό κεντρικό κράτος για να έχετε δημοκρατία. Οι Αμερικανοί το αποκαλούν αυτό σοσιαλισμό και ισχυρίζονται ότι είναι το αντίθετο της δημοκρατίας, δηλαδή ενός κράτους που είναι πιστό στις Ηνωμένες Πολιτείες και ακολουθεί την αμερικανική πολιτική και αφήνει τις αμερικανικές τράπεζες να χρηματοδοτούν την οικονομία. Έτσι, για να ξεκαθαρίσουμε τους ορισμούς εδώ."

-"Αν κάτι δεν είναι κερδοφόρο σε μια καπιταλιστική οικονομία, δεν θα γίνει. Ενώ στην περίπτωση της κινεζικής οικονομίας, η κινεζική κυβέρνηση μπορεί πάντα να λέει: "Αν είναι απαραίτητο, θα το κάνουμε ακόμα και αν δεν είναι κερδοφόρο, επειδή είναι απαραίτητο για την ευημερία του λαού ή την παραγωγική ικανότητα της οικονομίας" κ.λπ. Έτσι, η κερδοφορία απλά δεν παίζει το ρόλο του φρένου με τον ίδιο τρόπο που παίζει στις καπιταλιστικές κοινωνίες."

-Η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ

-"Αν και υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος ιδιωτικός τομέας στην Κίνα, ο κρατικός τομέας είναι επίσης πολύ μεγάλος. Και η έκταση της κρατικής ιδιοκτησίας σημαίνει ότι, παρόλο που ο ιδιωτικός τομέας είναι πολύ μεγάλος, το κράτος διατηρεί τον έλεγχο του συνολικού ρυθμού και του προτύπου της ανάπτυξης και της εξέλιξης στη χώρα. ... Ο χρηματοπιστωτικός τομέας στην Κίνα παραμένει σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενος από το κράτος."

-"Αυτό που κάνει τις άλλες χώρες να χάνουν την κυριαρχία τους είναι ότι όταν αφήνουν να φύγουν, πώς θα χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις τους; Αν αφήσουν ξένες τράπεζες να έρθουν για να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις τους, αν αφήσουν αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες να έρθουν, τι κάνουν; Χρηματοδοτούν μια φούσκα ακινήτων, ένα διαφορετικό είδος φούσκας ακινήτων. Χρηματοδοτούν δάνεια εξαγοράς. Χρηματοδοτούν ιδιωτικοποιήσεις.

Οι τράπεζες δεν χορηγούν δάνεια για νέες επενδύσεις. Η Κίνα δημιουργεί πολλά χρήματα για να χρηματοδοτήσει νέες υλικές επενδύσεις. Οι τράπεζες δημιουργούν χρήματα ώστε να μπορείς να αγοράσεις μια δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας ή έναν σιδηρόδρομο και στη συνέχεια να τον φορτώσεις με χρέος, και να μπορείς να δανείζεσαι και να δανείζεσαι και να χρησιμοποιείς τα χρήματα που δανείζεσαι για να πληρώνεις ένα ειδικό μέρισμα αν είσαι μια ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία. Πολύ σύντομα, η χώρα που ακολουθεί αυτή την εξάρτηση από την ξένη πίστωση καταλήγει να χάνει την κυριαρχία της."

-Νὰ προσθέσω καὶ μιὰ παρατήρηση: στὴν Κίνα τὸ οἰκονομικὸ ἔγκλημα στὰ ὑψηλὰ κλιμάκια καὶ κοινωνικὰ στρώματα, ἐν ἀντιθέσει μὲ τὶς δυτικὲς δικτατορίες, διώκεται πολὺ ἔντονα. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η … μικροπρέπεια σαν ανάγκη για την αλλαγή της Ιστορίας!

-Αυτή είναι η … διαταγή του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών προς ΟΛΕΣ τις αρχές στη χώρα αλλά και πρεσβείες, προξενεία κλπ κλπ όπου γης, να ΜΗΝ ΚΑΛΕΣΟΥΝ Ρώσους και Λευκορώσους διπλωμάτες, εκπροσώπους, οτιδήποτε στους γιορτασμούς για την “Εθνική γιορτή” στις 25η Μάρτη!

-Γεμάτοι … πατριωτική έξαρση, … εθνικό φρόνημα και … περηφάνια - δεν ξέρω αν φόρεσαν κι όλας φέσι και φουστανέλα - οι Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης, αποφάσισαν και διέταξαν ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Ρώσος ή Λευκορώσος δεν θα προσκληθεί στις βαρετές γιορτές και τις δοξολογίες, με τα τσολιαδάκια και τους υπερφίαλους λόγους, δεν θα … γευτεί τα … καναπεδάκια και τα ποτά των δεξιώσεων!

Γιατί, λένε, στη “σωστή πλευρά της Ιστορίας” ανακάλυψαν ότι ΟΥΤΕ Ρωσία, ΟΥΤΕ Ρωσικός λαός υπήρχαν τελικά το 1821 και στον αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησία 1821-1829!

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τη … “σωστή Ιστορία” τους:

- Οι χιλιάδες Έλληνες που φιλοξενήθηκαν διωγμένοι από τους Οθωμανούς ΔΕΝ ήταν στη Ρωσία, αλλά στην … Ουκρανία!

- Η Φιλική Εταιρεία που προετοίμασε κι οργάνωσε την επανάσταση ΔΕΝ ήταν στη Ρωσία αλλά στην Ουκρανία!

- Ο Καποδίστριας, οι Υψηλάντηδες και τόσοι άλλοι ΔΕΝ ήταν αξιωματούχοι της Ρωσίας αλλά της Ουκρανίας!

- Ο Πούσκιν και οι Ρώσοι διανοούμενοι που έγραψαν και στήριξαν φλογερά την επαναστάση, τελικά ΔΕΝ ήταν Ρώσοι αλλά Ουκρανοί!

- Ο στόλος και τα πληρώματα στο Ναυαρίνο, ο Ναύαρχος Χέυδεν και οι αξιωματικοί, ΔΕΝ ήταν Ρώσοι αλλά Ουκρανοί!

- Και, σύμφωνα με τον Μητσοτάκη και τον Γεραπετρίτη, ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΕΙ αυτό που ξέρουν όλοι, ότι το 1821 δεν υπήρχαν ΟΥΤΕ Ουκρανοί, ΟΥΤΕ Ουκρανία!

- Και ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ, γιατί δεν τόχουν σε τίποτα να … αλλάξουν τα ονόματα σε δρόμους και πλατείες κι αντί … “Ναυαρίνου”, “Καποδιστρίου”, “Υψηλάντη”, “Χέυδεν”, “Φιλικής Εταιρείας” κλπ να τα κάνουν “Οδό (ή Πλατεία) Mπαντέρα, Ζελένσκι, Τάγματος Αζόφ” και τέτοια!

Εμ, αυτή είναι η … “σωστή πλευρά της Ιστορίας” !

Όχι, παίζουμε…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοιγκου: "Οι ουκρανικές απωλειες τριπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι. 71.000 νεκροί στρατιώτες απο 1/1/2024 μεχρι σήμερα!"

Τους εχουν ισοπεδωσει οι Ρώσοι!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Μήπως είχε δίκιο ο Ερντογάν όταν έλεγε ότι “ο Μακρόν έχει διαταραγμένη ψυχική προσωπικότητα”

Φοβηθήκατε; 

Ή περνάει καθυστερημένη κρίση εφηβείας την ώρα που έχει κάνει άνω κάτω τον κόσμο με το φιλοπολεμικό του παραλήρημα ή επαληθεύονται ο Ιταλός ψυχίατρος, αλλά κι ο Ερντογαν που είχαν δηλώσει πως πρόκειται για άτομο με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο. 

Σκηνοθετημένες φωτογραφίες με τον Μακρον να εξασκείται στο μποξ δημοσίευσε στο Ινσταγκραμ, η προσωπική του φωτογράφος. Το πράσινο φως για τη δημοσίευση των φωτογραφιών δίνει πάντα ο γάλλος πρόεδρος. Βέβαια στις φωτογραφίες δεν ήταν η πουστάρα ο  Μακρόν αλλά κάποιος που του έμοιαζε, αλλά όχι ακριβώς….

Την ίδια μέρα που ο Μακρόν “πόζαρε” σαν μποξέρ,

-Χιλιάδες εργαζόμενοι απεργοί του Δημόσιου τομέα διαδήλωναν στο Παρίσι εναντίον του, απαιτώντας ψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας!

Σχολιο.- Ακριβώς τη στιγμή που τρελοί στρατηγοί καλούν "να χυθεί το αίμα των γιων και των θυγατέρων της Γαλλίας στην Ουκρανία"και που ο Mακρόν ενθουσιάζεται με την ιδέα  

Στη γαλλική εθνοσυνέλευση ξεκινά η συζήτηση του προτεινόμενου νόμου... "κατά των διακρίσεων στα μαλλιά"!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΥΒΑΝΈΖΙΚΟ "ΜΑΪΝΤΆΝ" ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΆ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ; 

Η Κούβα, η οποία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση λόγω των συνεχιζόμενων εμπάργκο και κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, βρίσκεται αντιμέτωπη με διαμαρτυρίες πολιτών.

Εκατοντάδες άνθρωποι στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κούβας, το Σαντιάγο, συμμετείχαν σε μια σπάνια δημόσια διαμαρτυρία την Κυριακή, γεγονός που ώθησε τον πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ να καλέσει σε διάλογο σε "ατμόσφαιρα ηρεμίας και ειρήνης".

Διαδηλωτές στο Σαντιάγο βγήκαν στους δρόμους με συνθήματα "ρεύμα και φαγητό", καθώς οι διακοπές ρεύματος σε ορισμένα σημεία επεκτείνονται για 18 ώρες ή και περισσότερο την ημέρα, θέτοντας σε κίνδυνο τα κατεψυγμένα τρόφιμα και αυξάνοντας τις εντάσεις στο νησί.

Η αστυνομία είχε φτάσει στο Σαντιάγο για να "ελέγξει την κατάσταση" και να "αποτρέψει τη βία". 

Οι αρχές της Κούβας κατηγόρησαν την Αμερικανική Πρεσβεία σαν “υποκινητή των διαμαρτυριών” και για προσπάθεια στησίματος “βιαίων επεισοδίων” που απέτυχαν.

Η Κουβανική Κυβέρνηση κάλεσε τον πληθυσμό σε ψυχραιμία και να μην ενδώσει στις αμερικανικές προκλήσεις, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν από τους "εχθρούς της επανάστασης" για την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της χώρας. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση στο νησί.

Σχολιο.- Έχουμε ξαναγράψει για το δόγμα των “πραξικοπημάτων μέσω χρωματιστών επαναστάσεων” που χρηματοδοτούνται και στήνονται από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ένα εκπληκτικό ντοκυμαντέρ, για το θέμα, εδώ:

https://youtu.be/-8LfUaDxfhA?si=70JTfE6sR3uokbFH



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!

-Τρόμος στη Μόσχα!

Το Λουξεμβούργο* και το λεγόμενο Κόσοβο**, αποφάσισαν να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία!

Διευκρινίσεις:

-* Το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το 16% του στρατιωτικού του εξοπλισμού στην Ουκρανία!

-Σημ. 1: ο στρατός του Λουξεμβούργου είναι όλοι κι όλοι 900 φαντάροι!

-** Το Κόσοβο, ανακοίνωσε ότι θα στείλει … φορτηγά και οχήματα μεταφοράς προσωπικού!

-Σημ. 2: Το Κόσοβο, επίσημα ΔΕΝ έχει στρατό. Μόνο αστυνομία και ένοπλες ομάδες που ασχολούνται κυρίως με φύλαξη και διακίνηση φυτειών παπαρούνας (για παραγωγή ηρωίνης) και ινδικής κάνναβης (για … φούντα κλπ)

-Και τώρα; Ποιός θα … φυλάει και θα κουβαλάει την … παραγωγή;

-Είναι αυτό που λέμε … “μάζευε κι ας είναι και ρόγες” ή αλλιώς

“ξύνουν πια τον πάτο του βαρελιού!”



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος θέλει να προσφέρει χρήματα στην Κοινωνική Κουζίνα της Γάζας εδώ το λινκ.

https://www.gofundme.com/f/Hot-meals-in-gaza-daily?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer&utm_term=undefined



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι καλέ, δεν είναι σατανισμός αυτά που λέει ο Χαράρι. Η τεχνολογία στην θέση του Θεού είναι η νέα κανονικότητα λέει. Πώς κάνετε έτσι;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ηγέτης της Φατάχ της Παλαιστίνης Μαρουάν Μπαργούτι είναι φυλακισμένος και βασανίζεται από τον στρατό κατοχής. Ποια Χαμάς; 

Οι όμηροι του Ισραήλ σταγόνα στον ωκεανό στους χιλιάδες βασανισμένους φυλακισμένους Παλαιστίνιους.

Σχολιο.- τοσοι χιλιάδες φυλακισμενοι ακομα και ανηλικες, βασανισμοι στις φυλακες....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τα ερείπια της Γάζας φτιάχνουν το λιμάνι από όπου θα διώξουν τους Παλαιστίνιους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε διάφορες χώρες. Ελλάδα και Ισπανία φαίνεται να έχουν δεχτεί ήδη. Μετά θα μπορούν να κλέψουν το πετρέλαιο της Γάζας ανενόχλητοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ανάλυση της εργασίας που δημοσιεύτηκε σε έναν δημοφιλή ιστότοπο κοινής χρήσης τέχνης διαπιστώνει ότι οι χρήστες που υιοθέτησαν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης αύξησαν την παραγωγή τους, αλλά είδαν μια πτώση στην καινοτομία.

Την φαντασία θα πλήξει η υπερπαραγωγή της Τ.Ν. 

Ποσότητα εναντίον ποιότητας.

Σχολιο.- Μου προτείνονται συνέχεια οι "αρχιτεκτονικες" δημιουργίες ΑΙ από μια σελίδα που λέγεται Best Architecture και πέρα από το ότι είναι απίστευτες παπαριες κάνουν καραμπαμ ότι είναι δημιουργίες ΑΙ. Ε, από κάτω χιλιάδες καρδούλες και σχόλια " wow, amazing, where is this please". Υα βλέπεις αυτά και λες "χρειαζόμαστε επειγόντως τεχνητή νοημοσύνη γιατί η ανθρώπινη σπανίζει"

Σχολιο.- τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο. Βλέπω να αυξάνεται η αξία του στο μέλλον.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεαματική πτώση των αυτοκτονιών στην Ρωσία από το τέλος του κομουνισμού, ιδίως από τότε που ανέλαβε ο Πούτιν. Το προσδόκιμο ανέβηκε στα 74 έτη για το 2022, εν μέσω πολέμου.

Η Ρωσία έγινε πάλι υπερδύναμη. Γιατί να μην τον εκλέγουν οι Ρώσοι; Θυμούνται καλά τα χρόνια της ντροπής. 

Ο αναλυτής Αντρέι Μαρτιάνοβ είπε πως η Ρωσία έμαθε το μάθημα της. Ίσως θα πρέπει και η Δύση να το μάθει και να μην επιτρέπει πια σε μαριονέτες να την διοικούν και να καταστρέφουν το μέλλον της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τοποθετηθείς Υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας Κάμερον λέει δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των Ρωσικών εκλογών. Λες και τον Σούνακ τον εξέλεξε κανείς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα στα τρία παιδιά στην Παλαιστίνη υποφέρουν από ασιτία. Εάν επιβιώσουν θα έχουν προβλήματα σε όλη τους την ζωή. Εάν επιβιώσουν!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανός οικονομολόγος Τζέφρι Σακς:

Πέταξα πραγματι στην Άγκυρα για να συζητήσω τα όσα συνέβαιναν με τους Τούρκους διπλωμάτες. Οι ΗΠΑ σταμάτησαν τη συμφωνία. Γιατί? Γιατί σκέφτηκαν: θα κερδίσουμε, θα μπορέσουμε να νικήσουμε τη Ρωσία, οι κυρώσεις μας, αποκόπτοντάς τους από το τραπεζικό σύστημα - θα τους γονατίσουμε. Πρόκειται για ένα σωρό τρομερους λάθος υπολογισμους, αυτό είναι. Είναι ένα παιχνίδι. Τρομερό παιχνίδι. 

– Σας καταλαβα. Αυτό όμως που με γοητεύει είναι ότι σας ζήτησα να μου πειτε τι πιστεύετε για τον Πούτιν. Εσείς όμως μέχρι τώρα τον περιγράφετε ως σκληρό και έξυπνο. Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί δεν μπορείτε να βρειτε ούτε μια αρνητική ιδιότητα για αυτόν τον τύπο. 

– Επειδή εγω προσπαθώ να βρω την ειρήνη, ενώ εσείς δεν το κάνετε, όπως και ο Μπάιντεν.

Υπενθύμιση πως ο Σακς έπαιξε βρώμικο ρόλο με την CIA στην πτώση του κομουνισμού και βοήθησε στην αρπαγή της περιουσίας των Ρώσων από τους Ολιγάρχες. Μετανόηση; 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα εγκλήματα στη Γάζα υπερβαίνουν στην σύλληψη ακόμη και του πιο σατανικού μυαλού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας παραιτήθηκε αφού ανακοίνωσε στον Μπάιντεν ότι η Ιρλανδία συμπαρίσταται στην Παλαιστίνη. 

Παραιτήθηκε ή τον εκβίασαν να παραιτηθεί;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοντά στο Χάρκοβο σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες Γάλλοι και Γερμανοί στρατιώτες! Αντιπρόεδρος Δούμα: μπορεί να ρίξουμε πυρηνική βόμβα στο Παρίσι!

21/03/2024

Σύμφωνα με ορισμένες ρωσικές πηγές telegram: Ένα σημείο κοντά στο Χάρκοβο όπου βρίσκονταν Γάλλοι και Γερμανοί στρατιώτες καταστράφηκε από τακτική βολή βαλλιστικού πυραύλου. Υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.

Για ευνόητους λόγους το αμβλύνει κάπως το TASS αναφέροντας ότι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν σε δυτική βάση μισθοφόρων στο Χάρκοβο.

Μια διασταύρωση των προηγηθέντων πηγών μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και σίγουρα όπου υπάρχουν δυτικοί μισθοφόροι υπάρχουν και εν ενεργεία δυτικοί στρατιωτικοί που τους κατευθύνουν…

Το ότι υπάρχουν στρατιωτικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτές ΝΑΤΟικοί διάσπαρτοι στην Ουκρανία είναι γεγονός όπως και εξειδικευμένοι στρατιωτικοί..και πλέον αυτό που συζητείται είναι αν θα γίνει μαζική αποστολή χερσαίων δυνάμεων. Αυτή θα είναι και η απαρχή του Τρίτου Παγκόσμιου σύμφωνα με Ρωσία και Πούτιν…

Αντιπρόεδρος Δούμα: μπορεί να ρίξουμε πυρηνική βόμβα στο Παρίσι!

ο αντιπρόεδρος της ρώσικης Δούμα προχθές ήδη είπε πως θα γυρίσουν φέρετρα Γάλλων στο Ορλί και μάλιστα τόνισε ότι τότε ο Μακρόν ούτε καν θα τα υποδεχθεί….” Θα σκοτώσουμε όλους τους Γάλλους στρατιώτες που θα έρθουν σε ουκρανικό έδαφος…Σήμερα υπάρχουν 13.000 ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία εκ των οποίων οι 367είναι Γάλλοι και οι 147 από αυτούς ήδη σκοτώθηκαν ”..

Ο αντιπρόεδρος της Δούμας, Πιοτρ Τολστόι, έθεσε σε συνέντευξή του στο BFMTV το ενδεχόμενο η Ρωσία να ρίξει πυρηνική βόμβα στο Παρίσι.

Όλο και ισχυρότερες απειλές. Σε συνέντευξή του στο BFMTV, ο αντιπρόεδρος της Δούμας, Πιοτρ Τολστόι, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο πυρηνικής επίθεσης στο Παρίσι. «Το υπολογίζουμε, λογαριάζουμε», είπε στα γαλλικά αυτό το πρόσωπο του Κρεμλίνου στο κείμενο, εκτιμώντας ότι ένα βλήμα που εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία θα μπορούσε να φτάσει στη γαλλική πρωτεύουσα σε «λίγο περισσότερο» από «δύο λεπτά».

Η Ρωσία «έτοιμη» για πυρηνικό πόλεμο

«Αυτό που είναι σημαντικό ιστορικό για τη Ρωσία είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας», δικαιολόγησε, εκτιμώντας ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, τοποθετούν πυραύλους γύρω από τα ρωσικά σύνορα».

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε στις 13 Μαρτίου ότι το οπλοστάσιο της Ρωσίας ήταν «πιο προηγμένο» από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών και ισχυρίστηκε ότι είναι «έτοιμο» για πυρηνικό πόλεμο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Με τη συμπλήρωση των 100 ημερών της διακυβέρνησης του λαϊκιστή νεοφιλελεύθερου Προέδρου της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, έγιναν τη Δευτέρα μεγάλες διαδηλώσεις στο Μπουένος Αϊρες και σε άλλες πόλεις, ενάντια στη σκληρή πολιτική λιτότητας που έχει οδηγήσει στη φτώχεια το 40% του πληθυσμού. Το επόμενο διεκδικητικό κάλεσμα γίνεται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και το κίνημα των Γιαγιάδων της Πλατείας του Μάη, την Κυριακή 24 Μάρτη, «Εθνική Μέρα μνήμης για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη», με αφορμή την μαύρη 48η επέτειο της επιβολής της δικτατορίας του Χ. Βιντέλα.

ΑΝΟΪ.-- Ο 53χρονος Πρόεδρος του Βιετνάμ, Βο Βαν Θουόνγκ, υπέβαλε χτες την παραίτησή του, έναν χρόνο αφού ανέλαβε καθήκοντα. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο VNA, ο Βο δήλωσε ένοχος για «παραβάσεις και παραλείψεις» που «ήταν απεχθείς από την κοινή γνώμη, επηρεάζοντας τη φήμη του Κόμματος, του κράτους και του ιδίου». Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η Εθνοσυνέλευση, που θα επικυρώσει την παραίτηση.

ΠΟΤΣΝΤΑΜ.-- Η Γερμανία εξέδωσε απαγόρευση εισόδου για τον Αυστριακό ακροδεξιό Μάρτιν Ζέλνερ, κεντρικό πρόσωπο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβρη στο Πότσνταμ με στελέχη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) με θέμα τη μαζική και βίαιη απέλαση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που τους έχει κουβαλήσει το καπιταλιστικό καθεστώς για να κάνει κόλαση τη ζωή της γερμανικής εργατικής τάξης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ - ΒΟΥΛΗ

Αποβολή βουλευτή που κατήγγειλε τη σφαγή στη Γάζα

Στο πλαίσιο της εντεινόμενης προσπάθειας του Ισραήλ να καταστείλει κάθε φωνή που καταγγέλλει την κατοχή της Παλαιστίνης και καλεί σε τερματισμό του ισραηλινού εγκλήματος στη Λωρίδα της Γάζας, ο βουλευτής Αϊμαν Οντέχ, πρόεδρος του ΧΑΝΤΑΣ - ΤΑΑΛ (Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα), αποβλήθηκε χτες από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ισραηλινής Βουλής (Κνέσετ) επειδή κατήγγειλε από το βήμα της το μακελειό που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα.

«Αυτό που κάνει ο στρατός εκεί είναι δολοφονία! Είναι σφαγή! Τα παιδιά λιμοκτονούν», υπογράμμισε ο Οντέχ στην ομιλία του, καλώντας σε πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της Κνέσετ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ, Χάνοκ Μιλβίντσκι, διέταξε την απομάκρυνση του Α. Οντέχ, την ώρα που αυτός βρισκόταν στο βήμα.

Η απαράδεκτη αποβολή του Οντέχ προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις των άλλων μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΧΑΝΤΑΣ-ΤΑΑΛ, οι οποίοι επίσης κατήγγειλαν τη σφαγή από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές του ΧΑΝΤΑΣ-ΤΑΑΛ, μεταξύ των οποίων τα μέλη του ΠΓ του ΚΚ Ισραήλ Οφερ Κασίφ και Αϊντα Τούμα - Σουλεϊμάν, έχουν αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες σειρά από ποινές απομάκρυνσης από τις συνεδριάσεις, περικοπές αποζημιώσεων, μέχρι και απόπειρα οριστικής αποπομπής από το Κοινοβούλιο, ακριβώς επειδή καταγγέλλουν το έγκλημα στη Γάζα και καλούν σε αγώνα για τον τερματισμό του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ - ΥΕΜΕΝΗ

Πυραυλικό χτύπημα στο λιμάνι του Εϊλάτ

Χτες, για πρώτη φορά, ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε ότι πύραυλος των Χούθι δεν αναχαιτίστηκε από την αντιπυραυλική ασπίδα και κατέπεσε στην ύπαιθρο του Εϊλάτ το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Τότε ο στρατός είχε αναφερθεί σε «ύποπτο εναέριο στόχο» που έπεσε σε ανοιχτό χώρο του Εϊλάτ, χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές ή τραυματισμοί.

Η νεότερη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρει ότι επρόκειτο για πύραυλο Κρουζ των Χούθι, ο οποίος εκτοξεύτηκε από την Ερυθρά, και ότι θα διενεργηθεί έρευνα.

Σημαντικό πλήγμα όμως προκαλούν οι Χούθι και στην οικονομία του Ισραήλ, και κυρίως στο εμπόριο που γινόταν γύρω από το λιμάνι του Εϊλάτ.

Το μεγαλύτερο ισραηλινό συνδικάτο, Histadrut, κατήγγειλε χτες ότι η εργοδοσία ετοιμάζεται να απολύσει το 50% των περίπου 120 λιμενεργατών στο λιμάνι του Εϊλάτ, που αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση μετά την ανάσχεση της κίνησης από και προς το λιμάνι λόγω των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά. Το συνδικάτο ανακοίνωσε ότι οι λιμενεργάτες ετοιμάζουν κινητοποίηση διαμαρτυρίας, ενώ η εργοδοσία απέφυγε να σχολιάσει την εξέλιξη.

Το λιμάνι του Εϊλάτ χειρίζεται κυρίως εισαγωγές οχημάτων και εξαγωγές ποτασίου από τις κατεχόμενες περιοχές της Νεκράς Θάλασσας. Εχει μικρότερη κίνηση εμπορευμάτων από τα λιμάνια της Χάιφα και του Ασντόντ, που διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος του ισραηλινού εμπορίου. Τον Δεκέμβρη ο επικεφαλής διοίκησης του λιμανιού του Εϊλάτ είχε δηλώσει στο πρακτορείο «Reuters» ότι η κίνηση στο λιμάνι είχε πέσει κατά 85%, έναν μήνα μετά την έναρξη των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΟΥΚΕΤΑ Βελόπουλου! «Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ θα τα φορτώσει όλα στον Καραμανλή για τα Τέμπη...»

21/3/2024    -       18.43

Την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα «κάνει κωλοτούμπα» και ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την παραπομπή του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, εξέφρασε ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου, για την προμήθεια νέων αεροσκαφών τύπου «Κανανταίρ».

«Μην τολμήστε να τα φορτώσετε όλα στον Καραμανλή. Έχετε όλοι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναρωτήθηκε αν «είναι αλήθεια ότι ιδιωτικά φορτηγά της εταιρείας “ΑΜΜΟΡΥΧΕΙΑ ΠΑΝΔΡΕΜΕΝΟΣ” μετέφεραν 300 τόνους χώμα από το σημείο του δυστυχήματος σε ιδιωτικό χώρο της εταιρείας που μισθώνει εκσκαφείς» λέγοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι εκτός από τη θέση Κουλούρι, υπάρχει και δεύτερο σημείο που βρίσκεται υλικό που απέσπασαν από το σημείο μηδέν και το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει εξεταστεί από ειδικούς πραγματογνώμονες και ειδικά σκυλιά».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στο σώμα, ρώτησε αν «ένας κ. Παπαγεωργίου έδινε οδηγίες στον κ. Παντρεμένο για το πού θα πάνε τα συντρίμμια» και αν ο κ. Παπαγεωργίου «είναι στο γραφείο πολιτικής προστασίας του υπουργού Τριαντόπουλου».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι τόση η αγωνία» της, για «τη συγκάλυψη του εγκλήματος ώστε μόλις προχθές συστάθηκε η επιτροπή για τη διερεύνηση του δυστυχήματος».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ! ΔΗΜΑΡΧΟΣ συνιστά στους κατοίκους να αποφεύγουν το νοσοκομείο της πόλης...

21/3/2024    -    14.30

Δήμαρχος με επίγνωση στην Γαλλία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης του καθώς οι ασθενείς πεθαίνουν επειδή δεν απολαμβάνουν την απαιτούμενη φροντίδα.

Σε e-mail προς τις υγειονομικές Αρχές, ο Ζιλ Αβερούς, δήμαρχος του Σατορού, δηλώνει ότι δεν έχει προηγούμενο η κατάρρευση της δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καταγράφουμε ανθρώπους που πεθαίνουν επειδή δεν έγινε σωστή διάγνωση ή δεν δέχθηκαν την κατάλληλη φροντίδα» τόνισε αγανακτισμένος ο 50χρονος δήμαρχος.

Δεν δίστασε, μάλιστα, να προτρέψει τους δημότες να μεταβαίνουν στο νοσοοκομείο της πόλης Ισουντάν (απέχει περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο) ή στην Λιμόζ (1 ώρα και 10 λεπτά), σύμφωνα με την εφημερίδα La Nouvelle République.

Η περιφερειακή διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (ARS) αντέδρασε επικαλούμενη οργανωτικά προβλήματα όπως «δυσκολίες στην πρόσληψη προσωπικού» εξαιτίας «ελάχιστα ελκυστικής περιοχής για τους επαγγελματίες υγείας» και ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η γενική διευθύντρια, Κλαρά ντε Μπορ, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν μπορούμε να περιμένουμε από ένα νοσοκομείο να αντισταθμίσει τις δυσλειτουργίες του ΕΣΥ. Αναφέρθηκε, επίσης, σε κοινωνικά προβλήματα που επιδεινώνουν τις αντοχές νοσοκομείων, όπως περιπτώσεις ηλικιωμένων που «τους στέλνουν στο νοσοκομείο επειδή βρίσκονται στο τέλος της ζωή τους».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6 ΦΟΡΕΣ περισσότεροι θάνατοι! ΑΥΞΗΜΕΝΗ θνησιμότητα στα απογευματινά χειρουργεία...

21/3/2024    -     12.30

Περιχαρής ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «στοίχημα για το ΕΣΥ» τα απογευματινά χειρουργεία, για τη διαφήμιση των οποίων ο Άδωνης Γεωργιάδης κατάφερε να… αυξήσει τον αριθμό των νοσοκομείων της χώρας! Το μόνο που… διέλαθε της προσοχής του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας είναι η συγκεντρωτική στατιστική έρευνα 38 επιλεγμένων μελετών, που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Anaesthesia, η οποία δείχνει σημαντικά αυξημένα ποσοστά θανάτων -ακόμα και 6 φορές περισσότεροι- με αναφορά σε σχεδόν 3 εκατομμύρια εγχειρήσεις.

Ερευνα για 2.927.988 εγχειρήσεις

Καθώς ο κ. Μητσοτάκης έχει αποκτήσει τη συνήθεια να αναρωτιέται αν υπάρχει μελέτη (ζητώντας μάλιστα να του τη δείξουν), επισημαίνεται πως ο επιστημονικός ιστότοπος bjanaesthesia.org των Βρετανών αναισθησιολόγων παρουσίασε μια εκτενή συστηματική έρευνα για τη συσχέτιση θανάτων μεταξύ πρωινών και μη πρωινών χειρουργείων. Η έρευνα βασίστηκε σε 274 επιμέρους μελέτες, εκ των οποίων 38 τηρούσαν τις προϋποθέσεις για να μελετηθούν στατιστικά. Τα ανεπεξέργαστα δεδομένα από αυτές τις 38 περιλαμβάνουν περίπου 3 εκατομμύρια σημαντικές επεμβάσεις και καλύπτουν όλες τις πιθανές κατηγορίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ! Ξαφνικός θάνατος για την υαλουργία "Γιούλα" και 300 εργαζόμενους...

21/3/2024    -     11.30

Στο δρόμο της ανεργίας φαίνεται ότι οδεύουν περίπ ου300 εργαζόμενοι του εργοστασίου υαλουργίας «Γιούλα» στο Αιγάλεω, καθώς η η διοίκηση του εν λόγω εργοστασίου ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στους εργαζομένους ότι θα κλείσει η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Μάλιστα, ο όμιλος υαλουργίας BA –που βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση– επικαλείται ζημίες για το μοναδικό εργοστάσιο που έχει στην Ελλάδα και επιζητά να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μπει λουκέτο στο εργοστάσιο.

Για το λόγο αυτό πρότεινε στους εργαζόμενους τη διπλάσια αποζημίωση από τη νόμιμη, ώστε να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, μένοντας όμως εκτός ταμείου ανεργίας.

Στο θέμα αυτό έκανε παρέμβαση η ΓΣΕΕ η οποία ζήτησε την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και το εργοστάσιο να συνεχίσει τη λειτουργία του μέσω νέου επενδυτή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ! 57ΧΡΟΝΟΣ μεγαλογαιοκτήμονας βίαζε 11χρονη...

21/3/2024     -    10.30

Μια υπόθεση που θυμίζει… φεουδαρχία, είδε το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλία, σύμφωνα με την οποία, ένας 57χρονος μεγαλογαιοκτήμονας, πριν από δέκα χρόνια, ασελγούσε στο άγουρο κορμί μιας 11χρονης κοπέλας!

Μπορεί να πέρασαν 10 έτη από εκείνο το εφιαλτικό σκηνικό, ωστόσο η 21χρονη σήμερα κοπέλα, βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει τον τότε κακοποιητή της, ο οποίος και αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να βρεθεί αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού ανήλικης!

Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν η 11χρονη ήρθε στην Ελλάδα με τη μητέρα της και τα μεγαλύτερα αδέλφια της, σε ηλικία μόλις οκτώ ετών και εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλία. Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρθηκαν στο STAR, ήδη από το 2012, η μητέρα της άρχισε να εργάζεται ως εργάτρια γης σε χωράφια του μεγαλογαιοκτήμονα, ο οποίος μέχρι σήμερα καλλιεργεί προϊόντα στην περιοχή.

Με τα χρόνια, η μητέρα ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με το μεγαλογαιοκτήμονα, ο οποίος όπως φαίνεται, σύμφωνα με την καταγγελία, τις εκμεταλλεύτηκε με σκοπό να κερδίσει την εμπιστοσύνη της τότε ανήλικης, ώστε να ασελγήσει σε βάρος της!

Μάλιστα, ο μεγαλογαιοκτήμονας, φέρεται να έκανε αρκετά δώρα τόσο στην ίδια, όσο και στα μέλη της οικογένειάς της, ώστε να κερδίσει την εύνοια τους. Τότε, ήταν και που την βίασε αρκετές φορές, προσπαθώντας να την πείσει ότι δεν της φέρονται σωστά στο σπίτι της προκειμένου να το εγκαταλείψει, ενώ την διαβεβαίωνε ότι θα την ενίσχυε εκείνος οικονομικά.

Τελικά, το κορίτσι αναγκάστηκε να φτάσει 17 χρονών ώστε να αποκαλύψει τη φρικτή αλήθεια στη μητέρα της, προχωρώντας στην αντίστοιχη καταγγελία που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΡΑΧΟΒΑ! "ΜΕΛΟΣ του δημοτικού συμβουλίου ο δολοφόνος του Όλιβερ;"

21/3/2024    -   5.49

Μέλος του δημοτικού συμβουλίου ο δολοφόνος του Όλιβερ. Γιαυτο ο δήμαρχος της Αράχωβας έτρεξε να κουκούλωσει το συμβαν. Ηξερε από την αρχή ποιος ήταν ο δράστης



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουάσινγκτον καταθέτει ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση εκεχειρία στη Γάζα

«Οι ΗΠΑ εργάζονται σοβαρά μαζί με τα μέλη του Συμβουλίου εδώ και εβδομάδες για ένα ψήφισμα που θα υποστηρίζει ρητά τις διπλωματικές προσπάθειες»

21.03.2024 | 22:53

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταθέσουν σήμερα προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδιο που υπογραμμίζει την ανάγκη “άμεσης εκεχειρίας” στη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Αμερικανίδας πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη.