Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Τριτη 23 Απριλιου 2024


Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ 26,4 δις δολάρια 

Περιλαμβάνει ανθρωπιστική βοήθεια 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, "μερικά" από τα οποία θα διατεθούν στη Γάζα. 

Καμία από τη βοήθεια, ωστόσο, δεν μπορεί να διοχετευθεί προς τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στη Γάζα, την UNRWA, για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν τη χρηματοδότηση. 

Το νομοσχέδιο έλαβε δικομματική υποστήριξη, περνώντας με 366 υπέρ και 58 κατά. Είκοσι ένας Ρεπουμπλικάνοι και 37 Δημοκρατικοί καταψήφισαν το νομοσχέδιο. 

Οι Δημοκρατικοί που καταψήφισαν δήλωσαν ότι, ενώ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, η παροχή περισσότερων επιθετικών όπλων «θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες δολοφονίες αμάχων» στη Γάζα. «Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θέλουν η κυβέρνησή μας να γράψει λευκή επιταγή για να προωθήσει τον πόλεμο του πρωθυπουργού Νετανιάχου στη Γάζα», πρόσθεσαν.

Η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνει το νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα και ο Μπάιντεν να το υπογράψει. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Η κρατική εταιρέια πετρελαίου προχωρά στην αποδολαριοποίηση των συναλλαγών

Η Petróleos de Venezuela, S.A. μετά τις κυρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, αποφάσισε να επιταχύνει την μετάβαση σε ψηφιακό νόμισμα για τις συναλλαγές της.

23 Απριλίου 2024 | 03:00

Ενώ η παγκόσμια αγορά πετρελαίου λειτουργεί κυρίως σε δολάρια ΗΠΑ, η κίνηση της Petróleos de Venezuela, S.A. ή PDVSA προς τα ψηφιακά νομίσματα σηματοδοτεί την απομάκρυνση από τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής. Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας πρόκειται να επεκτείνει τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος για τις εξαγωγές αργού και καυσίμων ως απάντηση στις ανανεωμένες πετρελαϊκές κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ να μην ανανεώσει τη γενική άδεια οδήγησε την PDVSA να επιταχύνει τη μετάβασή της προς το ψηφιακό νόμισμα, ιδίως το USDT (Tether), το οποίο είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ. Η στροφή αυτή αποσκοπεί στο να μετριάσει τον κίνδυνο δέσμευσης των εσόδων σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού λόγω των κυρώσεων.

«Έχουμε διαφορετικά νομίσματα, ανάλογα με το τι αναφέρεται στα συμβόλαια», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας Pedro Tellechea, σημειώνοντας ότι τα ψηφιακά νομίσματα ενδέχεται να γίνουν η προτιμώμενη μέθοδος πληρωμής σε ορισμένα συμβόλαια. Η αναλογία Tether με ευρώ είναι 1 Tether για 0,94 ευρώ.

Από το δολάριο στο ψηφιακό νόμισμα

Η PDVSA ενσωματώνει σταδιακά τις συναλλαγές σε ψηφιακά νομίσματα από πέρυσι, με σημαντική αύξηση μετά τις πρόσφατες κυρώσεις για το πετρέλαιο. Η στρατηγική της περιλαμβάνει την απαίτηση προπληρωμής σε USDT για το ήμισυ της αξίας κάθε φορτίου σε spot συμφωνίες πετρελαίου, καθώς και την υποχρέωση των νέων πελατών να διατηρούν κρυπτονόμισμα σε ψηφιακό πορτοφόλι, ακόμη και σε συμβόλαια όπου δεν είχε καθοριστεί προηγουμένως.

Ωστόσο, η μετάβαση στα ψηφιακά νομίσματα παρουσιάζει προκλήσεις, καθώς απαιτεί τη συμμετοχή διαμεσολαβητών λόγω ζητημάτων συμμόρφωσης. Παρά ταύτα, η PDVSA είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει τις κυρώσεις, βασιζόμενη σε εμπορικές συνεργασίες και διερευνώντας εναλλακτικές οδούς πώλησης πετρελαίου, ιδίως στην Κίνα. Η Κίνα έχει ήδη εφαρμόσει πληρωμή σε Γουάν (1 ευρώ= 0,13 γουάν) με το Ιράν, ακριβώς για την αποφυγή των κυρώσεων.

Ενώ ο αντίκτυπος των κυρώσεων στην παραγωγή πετρελαίου και τα έσοδα της Βενεζουέλας παραμένει αβέβαιος, ο υπουργός Tellechea εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις εμπορικές δυνατότητες της PDVSA και στην ικανότητά της να προσαρμοστεί εμπορικά στις προκλήσεις που θέτουν οι ανανεωμένες κυρώσεις. O τελικός στόχος της Βενεζουέλα είναι μαζί με τις BRICS, να δημιουργήσουν ένα κοινό νόμισμα συναλλαγών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δέν θέλεις τίποτα νά επηρεάζει τήν λειτουργία τού γονιδίου ΒRCΑ1.

Το γονίδιο ΒRCΑ1 παρέχει οδηγίες για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης καταστολής καρκίνων καί βοηθούν στην αποτροπή της πολύ γρήγορης ή ανεξέλεγκτης ανάπτυξης και διαίρεσης των κυττάρων. Η πρωτεΐνηΒRCΑ1 συμμετέχει στην επιδιόρθωση του κατεστραμμένου DNΑ.

Δύο πρωτεΐνες, οι ΑRCΑ1 και 53ΒP1, εμπλέκονται καθοριστικά στην επιδιόρθωση του DΝA.

Αναφέρουμε για πρώτη φορά(2020) την αλληλεπίδραση μεταξύ τού τμήματος S2 τής ακίδας με τίς πρωτεΐνες καταστολής καρκίνων p53 and ΒRCA-1/2

Τό τμήμα S2 τής ακίδας του SΑRS-nCοv-2 αλληλεπιδρά έντονα με τις πρωτεΐνες p53 και BRCΑ-1/2 

Έχει αποδειχθεί ότι ο εμβολιασμός μέ mRΝΑ SΑRS-CοV-2 εμβόλιο

μπορεί να παρεμβαίνει

στις προστατευτικές έναντι τού καρκίνου δράσεις του BRCΑ1. Οι καρκίνοι που σχετίζονται με μειωμένη προστατευτική δραστηριότητα του ΒRCA1 περιλαμβάνουν τον καρκίνο του μαστού, της μήτρας και των ωοθηκών,επίσης τόν

καρκίνο του προστάτη και τον καρκίνο του μαστού στους άνδρες .Παρατηρείται μια μέτρια αύξηση του καρκίνου του παγκρέατος τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.


Η βιβλιογραφία για τον TURBΟ ΚΑΡΚΙΝΟ αυξάνεται ραγδαία - 6 νέες δημοσιεύσεις για το εμβόλιο CΟVID-19 Turbο Cancer τον Απρίλιο του 2024 - 26 συνολικά - το φράγμα σπάει και θα συμπαρασύρει την Ρfizer και τη Mοderna.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη φιλοϊσραηλινοναζιστική οργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποτελείται από Εβραίους, αλλά από χριστιανούς ευαγγελιστές, με  συνολικά μέλη  7 εκατομμύρια, περισσότερα από 2 εκατομμύρια περισσότερα μέλη από το σύνολο της αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας. Αυτό είναι μια απόδειξη πως ο σιωναζισμός δεν είναι συνώνυμο των εβραίων ή του κράτους του Ισραήλ που νομίζουν οι περισσότεροι.

Τα μέλη αυτής της οργάνωσης, Χριστιανοί Ενωμένοι για το Ισραήλ (CUFI), συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον, προσελκύοντας χιλιάδες παρευρισκόμενους, όπως του Υπουργού Εξωτερικών και πρώην διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο, του Αντιπροέδρου Μάικ Πενς και του Εθνικού Σύμβουλου Ασφαλείας Τζον Μπόλτον.

Ο ηγέτης του CUFI, ένας αμφιλεγόμενος ευαγγελιστής ιεροκήρυκας ονόματι John Hagee, έχει συναντηθεί πολλές φορές με τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και πρόσφατα συμμετείχε σε αποκλειστική συνάντηση του Λευκού Οίκου τον Μάρτιο σχετικά με το επερχόμενο «ειρηνευτικό σχέδιο» της κυβέρνησης για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Η CUFI δεν είναι παρά μία από τις πολλές οργανώσεις σε όλη την αμερικανική ιστορία που προώθησαν το κράτος του Ισραήλ και τον Σιωνισμό με το σκεπτικό ότι ένα εβραϊκό αποικιοκρατικό καθεστώς που παριστάνει το κράτος στην Παλαιστίνη είναι απαίτηση για την εκπλήρωση της προφητείας των εσχάτων καιρών και απαραίτητο για να επιστρέψει ο Αντίχριστος στη Γη. γεγονός που οι αιρετικοί Χριστιανοί Ευαγγελιστές συχνά αναφέρονται ως «η Δευτέρα Παρουσία».

Οργανώσεις όπως το CUFI και οι προκάτοχοί τους, πιστεύουν πως η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948 και η μετέπειτα ισραηλοναζιστινή νίκη και κατάκτηση της Ιερουσαλήμ το 1967, ήταν μια εκπλήρωση βιβλικής προφητείας, που ανοίγει τον δρόμο για τη Δευτέρα Παρουσία του Αντίχριστου τον οποίο παρουσιάζουν σαν Χριστό. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν  περισσότεροι από 20 εκατομμύρια  από αυτούς τους «Χριστιανούς», που συχνά αναφέρονται ως Χριστιανοί Σιωνιστές, στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποτελούν βασικό εκλογικό μπλοκ και πηγή πολιτικών δωρεών για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Οι Χριστιανοί Σιωνιστές, όπως και οι θρησκευόμενοι σιωνιστές εξτρεμιστές στο Ισραήλ, πιστεύουν ότι το τέμενος Al Aqsa και ο Θόλος του Βράχου πρέπει να αντικατασταθούν με έναν Τρίτο Εβραϊκό Ναό προκειμένου να σημάνει την για τους έσχατους καιρούς.

Αυτή η συμμαχία, που βασίζεται σε μια αμοιβαία εμμονή για την επίσπευση της Αποκάλυψης, συνεχίζεται μέχρι σήμερα και τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή στην ιστορία, αυτές οι ομάδες έχουν φτάσει στα ύψη ισχύος τόσο στο Ισραήλ όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτή η τάση θα αναδείξει πώς το σχέδιο αυτού του κινήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Χριστιανικός Σιωνισμός, έχει γίνει κυρίαρχη δύναμη στην αμερικανική πολιτική, ιδιαίτερα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, όπου αυτό το αποκαλυπτικό όραμα είναι σημαντικός οδηγός πίσω από την πολιτική της κυβέρνησής του για τη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, αυτό το όραμα από φωτιά και θειάφι των εσχάτων καιρών ήταν από καιρό οδηγός για εξέχουσες προσωπικότητες της αμερικανικής ιστορίας και της αμερικανικής ελίτ, ακόμη και πριν από την ίδρυση του Σιωνισμού ως πολιτικού κινήματος. Έτσι, η επιρροή του Χριστιανικού Σιωνισμού στην πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ είναι απλώς το τελευταίο από μια μακρά λίστα παραδειγμάτων όπου η προφητεία και η πολιτική έχουν αναμειχθεί στην αμερικανική ιστορία, συχνά με αποτελέσματα που αλλάζουν τον κόσμο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστυνομική βία, συλλήψεις, αποβολές, απαγορεύσεις, συκοφαντίες και ψέμματα - η άμεση απάντηση της … “δημοκρατικής” Αμερικής!

-O ίδιος ο Μπάιντεν έδωσε το σύνθημα: “Είμαστε αντίθετοι με τον … αντισημιτισμό - Έχουμε ένα πρόγραμμα για να τον πατάξουμε - Δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται στην Παλαιστίνη”

-Η αστυνομία επιτίθεται άγρια στις διαδηλώσεις και τις κατασκηνώσεις, μπουκάρωντας βίαια στα Πανεπιστήμια (βίντεο κάτω)

-Πάνω από 500 συλλήψεις μέχρι τώρα σε όλη τη χώρα…

-Πανεπιστημιακές αρχές κηρύσσουν lock-out, κλείνουν τις σχολές, κλειδώνουν τις πόρτες απαγορεύοντας την είσοδο, εισαγγελείς και τοπικές αρχές κηρύσσουν παράνομες τις οργανώσεις των φοιτητών και τις επιτροπές αλληλεγγύης!

-Όλα αυτά σε ένα 24ωρο! 

-Δεν νομίζω να ξεμπερδεύουν εύκολα με την καταστολή!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να ζουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη απέναντι στους Τούρκους, οπότε συζητάμε ακόμα και για ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας.  Για το Ισραήλ όμως, «σκιζόμαστε»  και πολεμάμε. Αυτό το έκτρωμα κάποτε λεγόταν προδοσία, όταν υπήρχε συνείδηση για τη χώρα και το έθνος…

Σχολιο.- Η χώρα σου θα διαμελιστεί κι εσύ θα γίνεις στρατιώτης του ΝΑΤΟ. Απλά, λιτά, κατανοητά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορούμε!

Στο δήμο Ζωγράφου που καταφέραμε να μαζέψουμε τα πριόνια τους, έχουν πρασινίσει μέχρι κι οι μουριές που τις θεωρούσαμε σάπιες.

Φαντάσου τι αλητεία γινόταν τόσα χρόνια με τα κλαδέματα.

Υπάρχουν πράγματα για να κάνουμε, όρεξη χρειάζεται και χρόνος.

Σχολιο.- Θέλω πολύ να συμμετέχω, -με τις μικρές δυνατότητες μου- στην προσπάθεια σας για την προστασία των δέντρων στην πόλη μας. Αλλά, ταυτόχρονα σκέφτομαι πως, με τι τρόπους μπορεί να αυξηθούν τα δέντρα, αντί να μειώνονται διαρκώς στο ...άγριο αστικό περιβάλλον μας. Δεν είμαι ειδικός, αλλά, νοιάζομαι τα δέντρα, όσο και τους συνανθρώπους μου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοκοτσάκης πραγματογνώμονας συγγενών Τεμπών: 

Δεν συγκρούστηκαν οι μηχανές των 2 αμαξοστοιχιών! 

Ο οδηγός της εμπορικής είδε το τρένο και πάτησε όλα τα φρένα, έτσι, οι δυο μηχανές της εμπορικής εκτροχιάστηκαν πριν τη σύγκρουση. Βρέθηκαν σχεδόν άθικτες 46 μέτρα πριν το σημείο της σύγκρουσης. Με τη μηχανή της επιβατικής συγκρούστηκε το πρώτο βαγόνι της εμπορικής! 

Από το πρώτο βαγόνι της εμπορικής που έφερε και τις πτητικές ουσίες, δεν έμεινε σχεδόν τίποτα. 

Τουλάχιστον ένας νεκρός βρέθηκε με συρρικνωμένα τα εσωτερικά του όργανα, που σημαίνει οτι πριν τη σύγκρουση εισέπνευσε πτητικές ουσίες και κάηκε πριν διαμελιστεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέμπη: Αίτημα στον ανακριτή για τους αγοραστές των 25 τόνων κατασχεμένου χημικού διαλύτη

19/4/2024

Επίσης, με το ίδιο αίτημα ζητείται από τον ανακριτή να ερευνήσει με ποιο μέσο μεταφέρθηκαν τα υλικά αυτά από τους υπερθεματιστές.

Εκπροσωπώντας οικογένειες θυμάτων και τραυματιών, ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας ζητά με αίτημά του προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή, τα ονόματα των ατόμων που απέκτησαν τους 25 τόνους χημικού διαλύτη από το τελωνείο Προμαχώνα Σερρών, λίγες μόλις μέρες πριν από το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη.Ε

Σχολιο.- Που θα πάει... θα το παραδεχτείτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πως η άμεση συγκάλυψη, είχε να κάνει με το φορτίο που έκαψε τα παιδιά.

Πουθενά δεν συγκρούστηκαν τρένα με τόσους νεκρούς..!!

"...πρόκειται για 25.747 λίτρα χημικού διαλύτη, τα οποία είχαν κατασχέσει οι τελωνειακές αρχές και στη συνέχεια έβγαλαν σε δημοπρασία στις 15 Φεβρουαρίου του 2023, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια ΑΛΛΑ δεν υπάρχει πουθενά το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και ειδικότερα ποιος αγόρασε το φορτίο των 25 τόνων χημικού διαλύτη."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαριάνα Οάντα, μεταφράστρια – ιατρός μιλά για το βιβλίο του Robert Kennedy Jr.:

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ANTHONY FAUCI

Επισημαίνει ότι το βιβλίο δεν εστιάζει μόνο στον Anthony Fauci και στις πρακτικές του αλλά αναλύει τις σκευωρίες των Ιμπεριαλιστών Φιλάνθρωπων με τις Φαρμακοβιομηχανίες, τις κυβερνήσεις και τους Διεθνής Οργανισμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=Y7CPjwbAq4c



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χιλή είναι δίπλα μας. Το ασφαλιστικό σύστημα του Πινοσέτ λιμπίστηκαν για να μας τινάξουν στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και την περίθαλψη γενικά. Τη ΝΔ αποτελούν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του συστήματος Πινοσέτ. Να δείτε ότι όσα κάνει ο Γεωργιάδης είναι για να μας πουλήσει σωτηρία μέσω Χιλής. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δύση απειλεί να επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν επειδή αμύνεται, ενώ επιτρέπει στο «Ισραήλ» να χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς και λευκό φώσφορο σε καθημερινή βάση κατά των παλαιστίνιων παιδιών.

Αυτό το κορίτσι στη Γάζα δεν μπορεί να φάει ή να πιει λόγω των τρομερών πληγών και εγκαυμάτων του.

Η δυτική υποκρισία δεν έχει όρια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ένα ευχάριστο όσον αφορά τα Τέμπη.

Η ευρωπαϊκή εισαγγελία αποφάσισε ότι το ευρωπαϊκό δίκαιο είναι πάνω από τον μπαναναλανδικο νόμο περί ευθύνης υπουργών οπότε αν αληθεύει καταλαβαίνετε ότι πρέπει να εφοδιαστειτε πολλά ποπ κορν γιατί θα πέσει το γλέντι του αιώνα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος, ζητώντας να ακυρωθεί το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για το γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας.

Αν θυμάστε πέρυσι ήταν που έβαζαν αντικλεπτικα στο βρεφικό γάλα για να μην το κλέβουν οι μανάδες και μέσα στην γενική κατακραυγή η κυβέρνηση έβαλε πλαφόν στο βρεφικό γάλα.Το μοναδικό σωστό που έχει κάνει.

Και πανε λοιπόν σήμερα οι κατσαρίδες με πόδια και σου λένε τι; Όλοι θα τρώνε και εμείς δεν θα σας γαμήσουμε το δέρμα; 

Οοοοοχι καριολακια  εμεις θα βγάλουμε και στα παπάρια μας και τα μωρά σας και οποια δεν έχει να το αγοράζει στα παπάρια μας, να πηγαίνει να το βυζαινει! κατανοητόν;

Α...ξέχασα και άμα δεν σας αρέσει να πάτε στον Μαδουρο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τηλεμεταφερθήκαμε στον Κόκκινο Πλανήτη ή στην κόλαση;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές για το νέο Ευρωκοινοβούλιο, μέσα σε κλίμα τρόμου των απερχόμενων ευρωβουλευτών και των κομμάτων, που τους υποστηρίζουν, στην Ευρώπη επικρατεί μεθοδευμένο χάος.

Πότε οι φιλοπολεμικές κραυγές και αποφάσεις, για νέο Ουκρανικό αίμα, πότε "τρομοκρατικές" προβοκάτσιες, για την διασπορά φόβου, πότε συλλήψεις "πρακτόρων" του Πούτιν και σενάρια δολιοφθοράς, σε επιβατικά αεροπλάνα, από Ρώσους, που καταστρέφουν την λειτουργία του GPS.

Ολα αυτά επιχειρούν να καλύψουν τις ανθρωποφάγες πολιτικές των Ευρωπαίων "σωτήρων", της "πράσινης" καταστροφικής ατζέντας, που προβλέπει μόνο φόρους, για τους πολίτες και κέρδη, για την Μπλακρόκ. Της διχαστικής ατζέντας των γάμων των ομοφυλοφίλων, που αποδεκατίζει την συνέχεια της ανθρωπότητας και σε συνδυασμό με τα φορολογικά μέτρα, την μείωση των μισθών και τον υπερπληθωρισμό, εξαφανίζει, λόγω υπογεννητικότητας ολόκληρα έθνη, όπως και το δικό μας.

Της υποχρεωτικής εμβολιαστικής ατζέντας, που καταστρατήγησε τα ατομικά δικαιώματα και γέμισε τα ταμεία και τις τσέπες των "σωτήρων".

Οι "σωτήρες" χρεώνουν τα κράτη-μέλη με νέες στρατιωτικές δαπάνες, εξοντώνοντας οικονομικά τους λαούς, για ν΄αποκτήσει πολεμικό εξοπλισμό η καταδικασμένη με αφαίρεση αυτού του δικαιώματος, Γερμανία.

Οι "σωτήρες" παρακολουθούν με απάθεια την γενοκτονία που συντελούν οι σιωνιστές στην Γάζα και τους στέλνουν όπλα και ενέργεια, για να συνεχίσουν το θεάρεστο "έργο" τους. Ούτε μια ματιά δεν ρίχνουν στα 14.000 νεκρά παιδιά, στους μαζικούς τάφους, που ανοίγουν οι Ισραηλινοί στρατιώτες, για να κρύψουν τα εγκλήματα τους.

Οι "σωτήρες" έχουν προνοήσει και για την δική τους ασφάλεια, ψηφίζοντας νόμους, για λογοκρισίες με οποιοδήποτε πρόσχημα, ώστε οι κοινωνίες να μένουν στο σκοτάδι της πραγματικότητας. "Πρόκληση σε βία", αν πεις ότι θέλουν κρέμασμα. "Γυμνό", αν ένας μισοντυμένος Παλαιστίνιος σέρνεται πίσω από ένα Ισραηλινό άρμα. "Παρακώλυση συγκοινωνιών", αν διαδηλώσεις. "Φοροδιαφυγή", για φυλακίσεις και κλοπές περιουσιών, αν σε φτώχυναν και δεν έχεις να τους πληρώσεις. Και μόνο "δώσε", "δώσε", "δώσε"!

Πρέπει να τα θυμόμαστε όλα αυτά, πριν πάμε στην κάλπη. Μην σας ξεγελούν τα επιδοματάκια, τα ψεύτικά παρηγορητικά λόγια, για πολιτικές, που θ΄αλλάξουν. Ολα θα γίνουν χειρότερα με άτομα- υποψηφίους κομμάτων, που λατρεύουν την κατεστραμμένη Ευρώπη και θέλουν καλούς μισθούς , για μία 5ετία, χωρίς δουλειά. Αυτό επιδιώκουν όλοι. Η χώρα, ο λαός, το μέλλον είναι γι΄αυτούς, όπως έχουν αποδείξει, "λεπτομέρειες".

Να πάτε όλοι να ψηφίσετε και να καταδικάσετε το τρικέφαλο τρικομματικό προδοτικό τέρας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ!

Σχολιο.- Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας η ορολογία εφευρέθηκε μετά την Δική τής Νυρεμβέργη απλά για μην καταδικαστουν οι Αμερικανοί και οι υπόλοιποι Αποικιοκρατες για όλες τις δολοφονίες που είχαν κάνει πριν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέρες του κινήματος της δεκαετίας του '60 κατά του πολέμου του Βιετνάμ ζουν τα αμερικάνικα πανεπιστήμια, με καταλήψεις και αστυνομική τρομοκρατία.

Κολούμπια, με 180 συλλήψεις, Γέιλ, με 47 συλλήψεις, Μπέρκλεϊ, ΜΙΤ, Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Μίτσιγκαν κ.ά.

Ενάντια στον βρόμικο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Ενάντια στη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στους σιωνιστές ρατσιστές δολοφόνους.

Οι αγωνιζόμενοι φοιτητές έχουν απέναντί τους τόσο τους "δημοκρατικούς" του Μπάιντεν όσο και τα φασιστοειδή του Τραμπ, που, εκτός απ' το Woke, πολεμάνε και την Παλαιστίνη. Πολεμάνε, γενικώς, ό,τι έχει να κάνει με δικαιώματα.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που συγκροτείται μαζικό κίνημα ενάντια στα εγκλήματα του ρατσιστικού κράτους του απαρτχάιντ της Μέσης Ανατολής και στην αμερικάνικη υποστήριξή του. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία.

Σχολιο.- Τι σχέση έχουν αυτοί οι δύο πόλεμοι? Σωστά! Τι σχέση έχουν αυτά τα παιδιά του Βιετνάμ με τα παιδιά που δολοφονούν οι σιωνιστές ρατσιστές στη Γάζα; Τι σχέση μπορεί να έχει ένας βρόμικος πόλεμος με έναν άλλο βρόμικο πόλεμο;

Σιγά μην κάθομαι τώρα να σου εξηγώ αυτά που δεν μπόρεσες, τόσον καιρό, να καταλάβεις. Πάντως, δυσκολεύεσαι και στην ανάγνωση, όπως διαπιστώνω. Μιλάω για ομοιότητες των δύο πολέμων, αλλά και για τις ομοιότητες των αντιπολεμικών κινημάτων τότε και τώρα στις ΗΠΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23 Απριλίου 2010. Η μέρα που αναγνωρίστηκε πόσο επίπλαστη ήταν η ευημερία από την ένταξη στην ΕΟΚ το 1978, που έγινε Ε.Ε. το 1994, και στο ευρώ το 2001. Και αναγγέλθηκε το 2010 η υπαγωγή σε διεθνή οικονομικό έλεγχο και η ολομέτωπη επίθεση για την αναίρεση των μεταπολιτευτικών εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων. 

Δεκατέσσερα χρόνια από το μανιπουλαρισμένο κίνημα των Αγανακτισμένων, που  διαλύθηκε με το πρώτο  δακρυγόνο. Καμία σχέση φυσικά με τη Βενεζουέλα του 1989, που άνοιξε τον δρόμο στον Τσάβες, το ίδιο ακριβώς με τις δεκάδες χώρες που είχαν υπαχθεί υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ και δεν είχε υπάρξει μαζική λαϊκή αντίσταση. Μοιάζει με την περίπτωση της Αργεντινής, με τη μεγάλη εξέγερση του 2001, είχαν περάσει δέκα χρόνια χωρίς σημαντικές λαϊκές αντιδράσεις.

Εδώ είχαμε ένα τεράστιο μικροαστικό κίνημα Αγανακτισμένων, ένα μακιπουλαρισμένο  κίνημα των πλατειών σε ολόκληρη τη χώρα, που διαλύθηκε με το πρώτο δακρυγόνο, καθοδήγησαν τον κόσμο να εμπιστευτεί τις παπάτζες των συριζαίων, να μην έχει εμπιστοσύνη ο λαός στις δικές του δυνάμεις και διαδηλώσεις, να αναθέσει σε κομματόσκυλα του τσυριζα τα δύσκολα, με αποτέλεσμα την ανάδειξη, τον Γενάρη του 2015, κυβέρνησης υποτίθεται αντιμνημονιακής.

Η οποία, όταν χρειάστηκε να αναμετρηθεί με τις πιέσεις από το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο και με τη βούληση του 61% του λαού, ακολούθησε τον δρόμο του συμβιβασμού. Διακηρύσσοντας το παραλυτικό ΤΙΝΑ, (there is no alternative), που έδωσε το σύνθημα "υποταχθείτε και ο σώζων εαυτόν σωθήτω". 

Επισφραγίζοντας το πρωτοφανές τσαλαπάτημα της λαϊκής θέλησης που εκφράστηκε με το δημοψήφισμα, με την υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου από το σύνολο των καθεστωτικών κομμάτων. Από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την Αριστερά να παρακολουθεί, περιοριζόμενη σε καταγγελίες και αδύναμη να παρέμβει. Με την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί τον Σεπτέμβριο του 2015, οι μισοί να πηγαίνουν σπίτι τους, και οι άλλοι μισοί απομονωμένοι από τον λαό όπως ήθελε το καθεστώς, να συνεχίζουν έναν δονικιχοτικό αγώνα, μη συνειδητοποιώντας ότι οδήγησαν έναν χαπακωμένο προδότη αληταρά στην εξουσία.

Δεν έχει νόημα να καταριόμαστε την τύχη μας ούτε να ξεφεύγουμε λέγοντας πως αυτά είναι, πια, μακρινά. 

Αυτό που νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί η Αριστερά επέτρεψε στον Τσίπρα -με ό,τι αυτός εκπροσωπούσε- να ηγεμονεύσει στο υποτιθέμενο αντιμνημονιακό κίνημα και τελικά να το ξεπουλήσει. 

Γιατί δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα για τα άμεσα ζητήματα που έθετε η μνημονιακή λαίλαπα, με την προοπτική της ανατροπής.  Γιατί δεν σύνδεσε τον αγώνα κατά των μνημονίων με τον αγώνα κατά του ευρώ, που θα κλόνιζε συσχετισμούς και θα άνοιγε δρόμους για συνολικότερες αμφισβητήσεις. 

Μέχρι τη ρήξη με την Ε.Ε. και την προοπτική μιας αντικαπιταλιστικής διεξόδου. Που δεν έρχεται με γενικόλογες διακηρύξεις, αλλά με αγώνα στους δρόμους, που βασίζονται στις εκάστοτε λαϊκές διαθέσεις και στην ανάπτυξη της λαϊκής αντίστασης. 

Το να ρίχνουμε το φταίξιμο στον ιμπεριαλισμό, το κεφάλαιο και τον κάθε απίθανο Τσιπράκο, είναι μεγάλη ανοησία. Σαν να περιμέναμε απ' τον αντίπαλο να παραμερίσει για να περάσουμε!

Σχολιο.- Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι ποια είναι η αριστερά που αναφέρεις πως επέτρεψε για τότε και ποια είναι η αριστερά σήμερα που ακομα ενδεχομένως επιτρεπει με αλλον τροπο τη συνεχεια της καταστροφικης πορειας μας και το πιο βασικό αφού απαντήσουμε στα δύο πρώτα τι γίνεται από δω και περα.

Σχολιο.- Αναφέρομαι σαφώς στις μικρές και μεγαλύτερες δυνάμεις που είναι Αριστερά και όχι φυσικά τους παλιοπουσταράδες και γιδογάμηδες που το σύστημα  και το καθεστώς προσπαθεί να μας πλασάρει ως «Αριστερά», μικρές και μεγαλύτερες δυνάμεις που είναι Αριστερά και αναφέρονται στα συμφέροντα των εργαζομένων, απορρίπτοντας τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου (Ε.Ε., ΝΑΤΟ κ.λπ.) και αποβλέποντας στον σοσιαλιστικό κοινωνικό μετασχηματισμό. 

Σχολιο.- Μα πως όμως; Τι θα κινητοποιήσει αυτήν την αναγκη τουλαϊκού αγώνα στους δρόμους; Τι άλλο πρέπει να γινει; Πόσο θα αναλωνομαστε σε συζητήσεις επί συζητήσεων αναλύσεις επί αναλύσεων η κάθε ομάδα ξεχωριστά; Όσο η συντηρητική εξουσία συσπειρώνει καθε φορά όσο θυμάμαι από την μεταπολιτευση και δω τις δυνάμεις της με κάθε τρόπο για την εξυπηρέτηση των ιδιοτελων συμφερόντων της. Πόσο ακόμα θα είμαστε τυφλοί σε αυτό το γεγονός σαράντα χρόνια τώρα. Ας δούμε επιτέλους πρακτικά με όλους τους τρόπους που μπορούμε και το συμφερον αυτού του λαού ξεκινώντας από εμάς πρώτα με νέες μεθόδους με νέες λέξεις νέες πράξεις με δυναμική προοπτική, να βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους. Φτάνει πια με την γελοία «Ενότητα», φτάνει πια με τις μικροαστικές φανφάρες και  τα ψευτολογίδρια σε αμφιθέατρα και θέατρα, ας στραφούμε στην εργαζόμενη πλειοψηφία.

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΘΑ ΠΑΤΑΞΩΜΕΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΝ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ"

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ronald Dion DeSantis, υπέγραψε νόμο που επιβάλει την υποχρεωτική διδασκαλία "των κινδύνων και των δεινών του κομμουνισμού" για τους μαθητές απ’ το νηπιαγωγείο (!) 

Ο νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο, απαιτεί απ’ όλα τα δημόσια σχολεία να διδάσκουν την ιστορία του κομμουνισμού με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία των παιδιών, αρχής γενομένης απ’ το σχολικό έτος 2026-2027. 

Η διδασκαλία για τον κομμουνισμό […] πρέπει να δίνει έμφαση "στην αυξανόμενη απειλή του κομμουνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους συμμάχους μας" κατά τον 20ό αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων στην Κίνα και της εξάπλωσης της κόκκινης ιδεολογίας στη Λατινική Αμερική και την Κούβα, αναφέρει η νέα νομοθεσία. 

Όπως τόνισε ο κυβερνήτης, "δεν θα επιτρέψουμε στους μαθητές μας να ζουν σε άγνοια, ούτε να κατηχούνται από απολογητές του κομμουνισμού στα κολέγια και τα πανεπιστήμια. Αντιθέτως, θα διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές στη Φλόριντα θα διδάσκονται την αλήθεια για τα κακά και τους κινδύνους του κομμουνισμού" (!) 

Η διδασκαλία για τον κομμουνισμό θα "επεκταθεί σε όλο το πρόγραμμα σπουδών, από το Κ [νηπιαγωγείο] έως το 12 [δωδέκατη τάξη]"(!) 

Σημείωση :

O μαύρος μύθος του φασισμού για τον ‘‘μπολσεβίκο με το μαχαίρι στα δόντια’’, συνιστά την επίσημη ιδεολογία των Ην. Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

(Βλ. Διακήρυξη ΗΠΑ 7/11/2017 και ‘‘European Parliament Resolution’’ 19/09/2019). 

Η τερατο-λογία των νικητών του 1989 για τα ''εγκλήματα του κομμουνισμού'', επιδιώκει να εξορκίσει ‘‘προληπτικά’’ τον Κομμουνισμό ως ‘‘κατά πολύ χειρότερο’’ απ’ την εξέλιξη του ίδιου του Καπιταλισμού, το Φασισμό /Ναζισμό και το Σιωνισμό (!) 

(Βλ. «Η Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού» / «Le livre noir du communism» 1997).

Σχολιο.- Το αναποδο θα ηταν περιεργο ! αυτο ειναι «λογικο» σε αυτην την φασιστοχωρα των ΗΠΑ ..

Σχολιο.- Ο καπιταλισμός σε αφήνει να ονειρεύεσαι το Αμερικανικό όνειρο. Μπορείς να ονειρεύεσαι να αποκτήσεις τα πάντα, άσχετα εάν η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει ούτε τα βασικά. Το όνειρο "πουλάει" .

Σχολιο.- Το ερμηνεύω ως προσπάθεια καταστολής των συνδικάτων στις απεργίες τους που αυξάνονται καθημερινά. Και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη σττα πανεπιστήμια που θυμίζουν τις κινητοποιήσεις για το Βιετνάμ τη δεκαετία του 1960.

Προφανώς το παιδί της αντίδρασης ο Κουβανός Ντε Σαντις δεν κυνηγάει ανεμόμυλους και ξέρει ποιους στοχεύει.

Σχολιο.- Να παρουν και τη Κεραμεως να τους κανει σεμιναρια!

Σχολιο.- Μου θυμίζει την αντικομμουνιστική θεωρία του μετά κατοχικού Ελληνικού κράτους που παρουσίαζε τους κομμουνιστές αιμοσταγείς και αιμοδιψείς που σφάζουν με κονσερβοκουτια.

Αλλά έχει περάσει πάνω από μισός αιώνας από τότε, 70 χρόνια,  και μια χούντα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλο αριστεροi, άλλο aριστερόζ ψυxaνώμαλοι νaτοϊκοί λοaτκι-στές της φaσιστεράs. Η απονοηματοδότηση και επανανοηματοδότηση των όρων σήμερα, έχει φτάσει σε σημείο "1984" του Τζ. Όργουελ.

Σχολιο.- Ο κόσμος έχει μπερδέψει πια τις έννοιες. Αποδεικνύεται από τον όχλο που ακολουθεί τον Κασσελάκη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παίζει κάτι στον καιρό με παρέμβαση των χειριστών του HAARP;;;

Σχολιο.- Εδω μεχρι και ο ευαγγελατος ο  συστημικος το ανεφερε οτι κατι γινεται

Σχολιο.- Παλια δουλεια Χρονια τωρα το κανουν Εγω γνωρισα ανθρωπο που δουλεψε εκει Εχουν αλλιωσει την ιονοσφαιρα και εχει μειωθει πολυ η διαδοση των ερζιανων Οι ασυρματες επικοινωνιες εχουν καταντησει προβληματικες ακριβως γιατι χρονια τωρα βομβαδιζουν με ισχυρα σηματα την ιονοσφαιρα με αυτους τους διαολους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καίνε και την Κρήτη..προς την περιοχή της Σούδας..

Σχολιο.- Και ακόμα δεν μπήκε καλοκαίρι!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23/4/2024     -    15.00

- Η χούντα του Κιέβου αρνείται την παροχή προξενικών υπηρεσιών σε Ουκρανούς άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών που ζουν στο εξωτερικό. Μοναδική εξαίρεση – εάν θελήσουν αυτοβούλως να επιστρέψουν στο ερζάτς ναζιστοκράτος τους για να γίνουν «κρέας» για την κιμαδομηχανή των ουκρανοναζί χουνταίων και του ΝΑΤΟ… Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά (και προ παντός… δημοκρατικά) πλασμένος…

- Χτες συμπληρώθηκαν ακριβώς 5 χρόνια από την «εκλογή», στον Β’ γύρο με ποσοστό 73,22%, του Βλαντίμιρ Ζελένσκι στο πόστο του «Προέδρου» της χώρας των ουκρανοναζί. Με προεκλογική κοροϊδία για τον τερματισμό του πολέμου στο Ντονμπάς και την ειρήνη στη χώρα. Το πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα, είναι περιττό να το αναλύσουμε περαιτέρω… 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23/4/2024     -     6.00

- Από τις ειδήσεις της μέρας που έφυγε (22/04) δύο ήταν αυτές που ξεχώρισαν και αμφότερες μας έρχονται από το θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων: αφενός η σημαντική, από επιχειρησιακής πλευράς, απελευθέρωση του Οτσερέτινο από τα ρωσικά στρατεύματα, αφετέρου το εντυπωσιακό, αλλά και άκρως «παραγωγικό» πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων στον τηλεοπτικό πύργο του Χαρκόβου, που είχε αποτέλεσμα όχι μόνο το θεαματικό γκρέμισμά του, αλλά και αρκετές ακόμη (θετικές για τη ρωσική και αρνητικές για την ουκρανική πλευρά) συνέπειες, στις οποίες θα αναφερθώ παρακάτω.

- Συνέντευξη στην ουκρανική υπηρεσία του BBC έδωσε ο γνωστός απεχθής επικεφαλής της GUR (Κύριας Διεύθυνσης Κατασκοπείας) της χώρας των ουκρανοναζί, Κιρίλ Μπουντάνοφ. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τον τρόπο σκέψης ορισμένων στελεχών της ναζιστοχούντας του Κιέβου, αφού ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιοι που, εν μέσω του κυνισμού και της απανθρωπιάς τους, δεν στερούνται της ικανότητας να σκέφτονται πιο νηφάλια απ’ ό,τι ανεγκέφαλοι τύποι σαν τον ίδιο τον Ζελένσκι, τον Ποντολιάκ, τον Γερμάκ κ.ά. Προσέξτε, λοιπόν, τις παραδοχές που κάνει ο Μπουντάνοφ στις παρακάτω θέσεις:

 Δύσκολη κατάσταση περιμένει την Ουκρανία από τα μέσα Μαΐου

 Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει επαρκή αριθμό πυραύλων για να χτυπήσουν τι; ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

 Η Ρωσία ξεπερνά αποτελεσματικά τις κυρώσεις.

 Η κατάσταση έχει αλλάξει από τότε που ο ίδιος υποσχέθηκε μια προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ναζιστοουκρανίας στην Κριμαία, γι’ αυτό και αυτή δεν πραγματοποιήθηκε.

 Το ηθικό των ρωσικών στρατευμάτων ανέβηκε μετά την απελευθέρωση της Αβντέγεφκα.

 Σύμφωνα με τον Μπουντάνοφ, η Ουκρανία επιβραδύνει τη διαδικασία ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου λόγω φόβου για ένα νέο «Μαϊντάν».

 Ο Μπουντάνοφ, τέλος, αρνήθηκε να σχολιάσει την αποτυχημένη αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας το περασμένο καλοκαίρι (Στγ: χαζός είναι να τη σχολιάσει;;;).

- Στο αεροδρόμιο του Κισινιόφ στη Μολδαβία συνελήφθησαν ανώτατα στελέχη της αντιπολίτευσης της χώρας, τα οποία είχαν ταξιδέψει στη Μόσχα για να συμμετάσχουν στην ίδρυση μιας νέας πολιτικής και εκλογικής συμμαχίας με τίτλο Pobeda («Νίκη»).  Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και η ηγέτιδα του κόμματος της αντιπολίτευσης «Αναγέννηση», Νατάλια Παράσκα. Οι αστυνομικές αρχές του καθεστώτος της Μάγιας Σάντου, ωστόσο, δεν τόλμησαν να συλλάβουν εκ νέου την επικεφαλής της Αυτόνομης Περιοχής της Γκαγκαουζίας, Γεβγκένια Γκούτσουλ, υπό τον φόβο της πρόκλησης μεγάλης κοινωνικής αναταραχής, αφού θεωρείται μία από τις πιο επιδραστικές πολιτικές φιγούρες της χώρας.

- Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ, από την έναρξη των μαζικών ουκρανικών πληγμάτων στην περιοχή (Στγ: ως έναρξη θεωρείται το επαίσχυντο τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της πόλης του Μπέλγκοροντ στις 30/12/2023), έχουν χάσει τη ζωή τους 120 άμαχοι πολίτες (εκ των οποίων τα 11 – παιδιά), ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 651 (μεταξύ αυτών και 51 παιδιά). (Στγ: τι να σχολιάσει κανείς εδώ;;;).

- Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν και πάλι ισχυρά και στοχευμένα πλήγματα σε στρατηγικές υποδομές της χώρας των ουκρανοναζί. Επίκεντρο των χτεσινών επιθέσεων ήταν οι Περιφέρειες Χαρκόβου και Οδησσού. Στους προορισμούς των ρωσικών πυραύλων και drones προστέθηκε απόψε το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες και η Περιφέρεια του Κιέβου, ενώ στο Χάρκοβο τα στοχευμένα πλήγματα κατά στρατηγικών υποδομών συνεχίζονται όλη τη νύχτα.

- Τα πιο εντυπωσιακά, αλλά και ουσιαστικά πλήγματα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Χάρκοβο ήταν αυτά στον τηλεοπτικό πύργο της πόλης (ένα από τα πιο ψηλά κτίσματα στη Ναζιστική Ουκρανία, ύψους 240 μέτρων!) και στο KhTZ (εργοστάσιο τρακτέρ του Χαρκόβου). Ο πύργος ουσιαστικά χρησιμοποιούνταν ως ένα «πολυεργαλείο» τηλεπικοινωνιών: τηλεοπτικό σήμα, ίντερνετ, αναμεταδότες σήματος για drones που επιτίθεντο στο έδαφος της Ρωσίας, οπτική αναγνώριση και (αντι)κατασκοπεία. Με την καταστροφή της εν λόγω υποδομής, ουσιαστικά το Κίεβο έχασε σε μεγάλο βαθμό τα «μάτια» και τ’ «αυτιά» στην περιοχή, κάτι που αναμένεται να έχει αντιθέτως θετική επίδραση στις κινήσεις της ρωσικής πλευράς. Το KhTZ πάλι χρησιμοποιούταν ως χώρος επισκευής και στάθμευσης τεθωρακισμένων οχημάτων των VSU. Στο χώρο δημιουργήθηκαν, από τα ρωσικά πλήγματα, περί τις 50 (!!!) αλυσιδωτές εκρήξεις, αφού μεταξύ άλλων χτυπήθηκε και αποθήκη πυρομαχικών στο χώρο του εργοστασίου.

- Στον αντίποδα, οι VSU συνέχισαν τις προσπάθειες να χτυπήσουν κατοικημένες περιοχές και άμαχο πληθυσμό, αλλά και κάποιες σημαντικές ρωσικές στρατιωτικές υποδομές. Στη Σεβαστούπολη επιχειρήθηκε πλήγμα στον πολεμικό ναύσταθμο της πόλης, ωστόσο η πυρκαγιά που προκλήθηκε προκάλεσε ασήμαντες υλικές ζημίες και κατασβήστηκε γρήγορα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης της περιοχής. Στις Περιφέρειες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ συνεχίστηκαν μέχρι και απόψε τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες οι απόπειρες να πληγούν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα ήταν και είναι άριστα προετοιμασμένη και μέχρι αυτή την ώρα αντιμετωπίζει με απόλυτη επιτυχία τις ουκρανικές επιθέσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αθήνα αυτή την στιγμή στις 7.30 μμ. Ένα κίτρινο χρώμα έχει κρύψει όλο τον ουρανό και τον ήλιο. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στην ζωή μου

Σχολιο.- Επειδή κάποιοι ηλίθιοι λένε σαν "παλιοί" ότι αυτά γινόντουσαν και παλιά, εγώ σαν "παλιός" να πω ότι είναι αλήτες νουρδίτες παλιοψεύτες, και τέτοια πράγματα δεν υπήρχαν ποτέ στο παρελθόν. Αυτά εμφανίστηκαν μετά το 2001.

Σχολιο.- Ψεκασματα

Σχολιο.- Επειδή κάποιοι «ξύπνιοι» νουρδίτες αναπαράγουν ντις ηλιθιότητες που ακούνε στην τηλεόραση αποβλάκωσης περί αφρικανικής σκόνης, να πούμε ότι πριν κάποιους μήνες κάποιοι στείλανε στα εργαστήρια αυτή την περιβόητη «αφρικανική σκόνη», και τα εργαστήρια είπανε ότι αυτά είναι αυτά που ψεκάζουνε. Και αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί και η κοροϊδία από την TV αποβλάκωσης έχει και ορισμένα όρια, και αυτά έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Παλιά, το 2005, λέγανε ότι η «αφρικανική σκονη» έρχεται από την Λιβύη, όπου γίνονται πυρηνικές δοκιμές στην έρημο (λες και είχε ποτέ η Λιβύη πυρηνικά, και εμείς τότε ανυποψίαστοι το τρώγαμε αμάσητο) γιαυτό είναι επικίνδυνη γιατί έχει μέσα της πυρηνικά απόβλητα!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ομάδες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ από το Ισραήλ συνεχίζουν να συμμετέχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις(αλλά και την Γιουροβίζιον) , την στιγμή που το φυτευτό κράτος τους διεξάγει κανονική γενοκτονία στην Λωρίδα της Γάζας. 

Το γεγονός αυτό παράλληλα με τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων που συνοδεύεται από την ανάρτηση ουκρανικών σημαιών σε όλα τα ευρωπαϊκά γήπεδα, αποδεικνύει πως ο επαγγελματικός αθλητισμός μόνο "no politica" δεν είναι.

Είναι απόλυτα ελεγχόμενος και κατευθυνόμενος και πιο συγκεκριμένα εξυπηρετεί στο ακέραιο τα συμφέροντα του Ιμπεριαλισμού και του Σιωνισμού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ

Η διασφάλιση της νίκης της Ουκρανίας είναι το σημαντικότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυξάνουμε την υποστήριξή μας - υποστηρίζοντας την Ουκρανία με £500 εκατομμύρια για στρατιωτική βοήθεια και παραδίδοντας το μεγαλύτερο πακέτο εξοπλισμού μας.

Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak θα ανακοινώσει το μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία.

Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στην Πολωνία και τη Γερμανία για να εδραιώσει την ασφάλεια, το εμπόριο και τις διπλωματικές σχέσεις με βασικούς ευρωπαίους συμμάχους

Αναμένεται να ανακοινώσει μια ενίσχυση 500 εκατομμυρίων λιρών για την Ουκρανία και τη μεγαλύτερη προμήθεια ζωτικής σημασίας πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων περίπου 400 οχημάτων, 1.600 πυρομαχικών και 4 εκατομμυρίων φυσιγγίων 

Ο πρωθυπουργός θα συζητήσει την απειλή της Ρωσίας και τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής ασφάλειας με τον πρωθυπουργό Τουσκ και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης είπε ότι η Αθήνα δεν θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης τον Μάιο, άρα η Ελλάδα... θα απέχει από την ψηφοφορία

Στην περίπτωση αυτή, «αποχή» σημαίνει ψήφος «υπέρ». Να θυμίσω ότι κατά την ψηφοφορία στην PACE για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ολόκληρης της ελληνικής αντιπροσωπείας, μόνο ένας εκπρόσωπος την καταψήφισε.

Παρά την επίσημη θέση της Αθήνας και τις άριστες σχέσεις με τη Σερβία, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ερντογάν, να κάθεται σε πολλές καρέκλες και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης επισκέπτεται πρόσφατα το Κόσοβο και τα Μετόχια πιο συχνά από όλους τους άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić:

«Μίλησα με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya, για τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Σερβία λόγω της επιβολής του ψηφίσματος για τη Σρεμπρένιτσα στην ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και του ζήτησα να υποστηρίζει τη θέση της χώρας μας όταν αποφασίζει στον ΟΗΕ.

Ευχαρίστησα τον Πρέσβη Nebenzya για τη συνεπή θέση της Ρωσίας σχετικά με τον σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας, η οποία επιδείχθηκε και κατά τη σημερινή σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Για άλλη μια φορά, υπέδειξα την αποφασιστικότητα της χώρας μας να χρησιμοποιήσει όλα τα πολιτικά μέσα για να αντιταχθεί σε προηγούμενα που συνεπάγονται ασέβεια προς το διεθνές κοινό πρώτα και τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί, καθώς και αυθαίρετο και επιλεκτικό προσδιορισμό δικαιωμάτων και αλήθειας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πριν λίγους μήνες, ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός είναι ο "πιο ηθικός στον κόσμο", και τότε, δημοσιογράφοι και πολιτικοί συμφώνησαν αμέσως μαζί του και μετέφεραν αυτά τα λόγια στα ενοποιημένα δίκτυα.

Σήμερα, όμως, σιωπούν μπροστά σε όσα βγαίνουν από τα απομεινάρια του νοσοκομείου Nασέρ στο Χαν Γιουνίς μετά την κατάληψή του από τον ισραηλινό κρατικό τρομοκρατικό στρατό.

Ο "πιο ηθικός στον κόσμο". Η Πολιτική Άμυνα στη Γάζα αναφέρει και τεκμηριώνει ότι ανέσυρε 283 πτώματα που υποβλήθηκαν σε σκληρά βασανιστήρια πριν δολοφονηθούν ανελέητα. 

Άνθρωποι ακρωτηριασμένοι, αποκεφαλισμένοι και με δέρμα και όργανα κλεμμένα. 

Βρέθηκαν επίσης πτώματα με χειροπέδες που φορούσαν ιατρικές ποδιές.

Οι Ναζί έκαναν αυτά τα πράγματα και αυτό ακριβώς κάνει σήμερα το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ. 

Αν αυτά τα πτώματα ήταν ουκρανικά ή ισραηλινά, τώρα θα είχαμε την κάθε φωτογραφία σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και πρώτη είδηση στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και στις εκπομπές λόγου, θα ήταν το μόνο για το οποίο θα μιλούσαν όλοι. 

Θα είχαμε επίσης μαραθώνιους επί 24 βάσεως να τρέχουν για να καταγράψουν το κάθε εύρημα, να μας λένε κάθε ιστορία με αγανακτισμένους και ίσως δακρυσμένους "σούπερ ειδικούς" καλεσμένους. 

Αντ' αυτού μερικές μόνο νύξεις στο περιθώριο φυσικά, όπου δεν λείπει η κλασική προπαγανδιστική ρητορική για να υποβαθμίσουν μια απάνθρωπη κατάσταση και να παραπλανήσουν την αντίληψη του κοινού για το τι κάνει το Ισραήλ. 

Και κάπου 2.000 άνθρωποι αγνοούνται κάτω από τα χαλάσματα στο Χαν Γιουνίς και 1.000 στο κεντρικό κυβερνείο. 

Η λογοκρισία αυτών των σφαγών δεν είναι φασισμός ; 

Υπάρχει κανένας δημοσιογράφος ή τηλεπαρουσιαστής που να τινάξει στον αέρα αυτόν τον κονφορμισμό και να δείξουν αυτές τις φωτογραφίες καταγγέλλοντας την εγκληματική συμπεριφορά του Ισραήλ και των δικών μας μμε ; 

Ή μήπως εδώ φοβάστε τι μπορεί να πουν ο Νετανιάχου και ο Μπάιντεν; 

Ο πρώτος που έχει φτάσει στο "στατιστικό" ρεκόρ των 70 δολοφονημένων παιδιών την ημέρα και ο δεύτερος που συνεχίζει να στέλνει δισεκατομμύρια δολάρια για να προχωρήσει η γενοκτονία. 

Έχετε καθόλου ανθρωπιά;

Θέλετε να αντιταχθείτε στη λογοκρισία;

Ωραία, μιλήστε γι' αυτό και δείξτε αυτές τις εικόνες. 

Διαφορετικά δεν είστε παρά υποκριτές και κακόπιστοι!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Σκόνη από Σαχάρα

Καμμια ανάλυση και ανακοίνωση πως αναπνέουμε βαρέα μέταλλα.

Η χώρα μας εκτίθεται περιοδικά στη σκόνη της Σαχάρας, δημιουργώντας υψηλές συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες. Συγκεκριμένα σε έρευνες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, εντοπίστηκε μια λίστα από επικίνδυνα βαρέα μέταλλα στην αφρικανική σκόνη.

Η σκόνη που ταξιδεύει από την Αφρική μεταφέρει στη χώρα μας δηλητηριώδεις ουσίες, όπως είναι ο μόλυβδος, ο ψευδάργυρος, το χρώμιο, το βανάδιο, το αρσενικό και το νικέλιο, σε περιεκτικότητες μάλιστα που κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα ήταν τόσο μεγάλες. Το ζήτημα προκαλεί τεράστια ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα για τις επιπτώσεις που έχει η μεταφορά της «τοξικής» αφρικανικής σκόνης στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον, καθώς η αφρικανική σκόνη εμφανίζεται πλέον σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Καταλάβατε γιατί είμαστε όλοι χάλια αυτό το καιρό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητά έρευνα για τον ρόλο των Big Tech σε δολοφονίες αμάχων

Το Euro-Med Human Rights Monitor αναφέρεται κυρίως στο «Project Nimbus», το οποίο χρησιμοποιώντας το Cloud της Google και τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στο Ισραήλ να παρακολουθεί και να συλλέγει στοιχεία Παλαιστίνιων αμάχων

Το Παρατηρητήριο για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Euro-Med ζητά να διερευνηθεί ο ρόλος των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης για τον ρόλο τους στις δολοφονίες άμαχων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το Euro-Med Human Rights Monitor, στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, υπάρχουν συχνές αναφορές ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί μια σειρά από τεχνολογικά συστήματα, τα οποία υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη για την παράνομη παρακολούθηση και στοχοθέτηση Παλαιστινίων.

Όπως επισημαίνει η οργάνωση, «αυτές οι εταιρείες πρέπει να λογοδοτήσουν, εάν διαπιστωθεί ότι είναι συνένοχες σε εγκλήματα ή ότι δεν έχουν λάβει επαρκείς προφυλάξεις για να αποτρέψουν την πρόσβαση και την εκμετάλλευση των πληροφοριών των χρηστών».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας βετεράνος πιλότος φίλος με τον Άαρον Μπούσνελ,ο αμερικανοεβραιος Levi Pierpont,διαδηλώνει με τους φιλοΠαλαιστίνιους φοιτητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν 

(Άαρον Μπούσνελ: Ένας «Καιόμενος» για την Παλαιστίνη,ο 24χρονος πιλότος που υπηρετούσε στην αμερικανική αεροπορία και αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην Παλαιστίνη)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανεπιστήμιο Columbia τώρα--

*Αρκετές εκατοντάδες φοιτητές και φιλοπαλαιστίνιοι υποστηρικτές στη διασταύρωση μπροστά από το Woolsey Hall στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Γέιλ, 22 Απριλίου 2024. 

Δεκάδες συλλήψεις φοιτητών και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών και στο Γέιλ

Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ακύρωσε τα δια ζώσης μαθήματα τη Δευτέρα και νέες διαδηλώσεις ξέσπασαν σε άλλες πανεπιστημιουπόλεις των κολεγίων των ΗΠΑ.

Μετά τις ηχηρές διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ που έληξαν με την εισβολή της αστυνομίας και δεκάδες συλλήψεις, σειρά είχε σήμερα το Γέιλ, όπου δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν στο πλαίσιο συγκέντρωσης κατά του πολέμου στη Γάζα.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην πανεπιστημιούπολη της σχολής Ivy League της Νέας Υόρκης, όπου την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 100 φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που είχαν δημιουργήσει ένα πρόχειρο καταυλισμό.

Μετά από αυτές τις συλλήψεις, φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έχουν δημιουργήσει καταυλισμούς σε άλλες πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης και του Πανεπιστημίου Γέιλ, όπου αρκετές δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν τη Δευτέρα το πρωί αφού αξιωματούχοι είπαν ότι αψήφησαν τις προειδοποιήσεις να φύγουν.

Αν και ορισμένοι ακολούθησαν το αίτημα να φύγουν, άλλοι διαδηλωτές αγνόησαν «πολλαπλά αιτήματα», με αποτέλεσμα 47 συλλήψεις από την αστυνομία της πανεπιστημιούπολης, ανέφερε το πανεπιστήμιο.

Στο Γέιλ, πολλοί διαδηλωτές ζητούν από το πανεπιστήμιο να περικόψει τις επενδύσεις του σε κατασκευαστές όπλων.


ΗΠΑ εξαπλώνεται το φοιτητικό κίνημα υπέρ των Παλαιστινίων και κατά την βοήθεια της Αμερικής προς το Ισραήλ και την συννενοχη της στην γενοκτονία

*Φοιτητές συλλαμβάνονται για τις καταλήψεις και διαμαρτυρίες τους στη γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη και ακολουθούν παραιτήσεις πανεπιστημιακών καθηγητών που προστρέχουν σε υποστήριξη των φοιτητών τους.

Γεγονότα στα αμερικανικά πανεπιστήμια της ivy league που όλο και περισσότερο μοιάζουν με εποχές αντιπολεμικών κινητοποιήσεων για το Βιετνάμ.

Τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, φυσικά δεν ασχολούνται



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι φοβερό, άνθρωποι που ζουν 50, 60, 70 χρόνια στην Αθήνα και δεν έχουν δει ποτέ τους τέτοιο ουρανό, να πείθονται ότι αυτό που βλέπουν συμβαίνει επειδή φύσηξε. Λες και δεν είχε ξαναφυσήξει...

Να μου πεις εδώ πίστεψαν πως μια νυχτερίδα δάγκωσε έναν Κινέζο κι έπρεπε να κλειστοΰμε στα καταφύγια 3 χρόνια για έναν θανατηφόρο ιό που για να δεις αν τον έχεις πρέπει να κάνεις τεστ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Εκλογές'' στο ΕυρωΕνωσίτικο Ράιχ .

εκτός από τα χρήματα για μια εργασία ,είναι και η ποιότητα ζωής (που εσκεμμένα κάποιοι ξεχνούν ) ,

8 ώρες εργασίας !

8 ώρες ανάπαυσης !

8 ώρες αναψυχής !

ΔΩΡΕΆΝ παιδεία , υγεία ,οικία , διακοπές !

40(μέγιστο) ώρες εργασίας την εβδομάδα !

5 ημέρες εργασίας την εβδομάδα !

5 εβδομάδες διακοπών το χρόνο !

σύνταξη στα 60 !

Να μην ξεχάσουμε να μαυρίσουμε το τρικέφαλο τρικομματικό τέρας ΝΔ-ΣΥΡΖΑ-ΠΑΣΟΚ!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



IsraHell - Εβραίος Σιωναζί Μεσσίας=Αντίχριστος !!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



200 ημέρες Γενοκτονίας... 200 ημέρες γενναίας Αντίστασης!

23/4/2024    -   18.18

«200 ημέρες ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, εξόντωσης, δολοφονίας και καταστροφής μπροστά στα... μάτια όλου του "πολιτισμένου" κόσμου!

200 μέρες και οι πιο κοντινοί μας άραβες (Ιορδανία, Αίγυπτος κι άλλοι) χέρι-χέρι με τον εχθρό συμμετέχουν στην λιμοκτονία του πληθυσμού της Γάζας και στην πολιορκία του.

Περίπου 35 χιλιάδες μάρτυρες, κυρίως βρέφη, παιδιά και γυναίκες, και περίπου 80 χιλιάδες τραυματίες στη μεγαλύτερη σφαγή που διαπράχθηκε στη σύγχρονη ιστορία.

Στον αντίποδα:

200 ημέρες υπομονής και θυσίας για έναν λαό χωρίς ίσους αντιπάλους, γέρους και νέους, άνδρες και γυναίκες, τη ΖΩΝΤΑΝΗ πεμπτουσία της σταθερότητας και της πρόκλησης και του οποίου το σύνθημα είναι:

"Θα μας είναι αρκετός ο Θεός,

είναι ο καλύτερος προστάτης"

Ιερό Κοράνι, III: 174

200 μέρες επιμονής από την πλευρά της γενναίας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που κατέπληξε τον κόσμο και γκρέμισε τον μύθο του ανίκητου στρατού.

200 ημέρες γενναίας Αντίστασης από την πλευρά των μετώπων υποστήριξης του Λιβάνου, της Υεμένης, του Ιράκ και της Συρίας, στην πρώτη γραμμή των οποίων βρίσκεται η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, η οποία άλλαξε τις ισορροπίες από τις 14 Απρίλη.

Μετά από 200 ημέρες, ο εχθρός πλησιάζει ολοένα και περισσότερο την ημέρα της ολοκληρωτικής ήττας του, παρά την αλαζονεία του και τη συνεχιζόμενη εγκληματική του εθνοκάθαρση»

Zeinab al-Saffar

Ιρακινο-λιβανέζα δημοσιογράφος του αραβικού τηλεοπτικού σταθμού al-Mayadeen..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑΤΙ;;;;;;

Η Είδηση λέει ότι πραγματοποιήθηκε Άσκηση με Αλεξιπτωτιστές Έλληνες και Πολωνούς πάνω από τήν Αθήνα. Όπου αλεξιπτωτιστές θα πέσουν για να καταπνίξουν λαϊκές διαδηλώσεις…

ΕΓΙΝΕ;;;;ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ;;;ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝΟΙ;;; ΠΟΙΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ;;

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ;;

Η ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ;;; ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιχαματα όλοι τους...Δεν έχουν αφήσει τίποτα που να μη το βρωμίσουν. 

Μου εβαλαν τα νούμερα να αρπάξουν τη δάδα από τους αθλητές μας για να φωτογραφηθούν προεκλογικά.

Απο την Ολυμπιακη Επιτροπη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !!!!

ΤΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ ο Ερντογάν απειλεί και κλιμακώνει τις προκλήσεις η Ελλάδα στέλνει στην Ουκρανία και Patriot – Οι «εγγυήσεις» και το οικονομικό πακέτο των αντισταθμιστικών που μας έταξαν οι ΗΠΑ έναντι της τουρκικής απειλής

Η Αθήνα, όπως όλα δείχνουν, θα δώσει Patriot PAC-3 στην Ουκρανία με «εγγυήσεις» των ΗΠΑ έναντι της τουρκικής απειλής και οικονομικό πακέτο αντισταθμιστικών

Θα είναι μία συστοιχία και ίσως δοθεί και δεύτερη.

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία θα διχάσει στο εσωτερικό της χώρας.

Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι έχουν δοθεί «εγγυήσεις» από τις ΗΠΑ για όσο καιρό διαρκέσει η εκχώρηση των Patriot, για την ασφάλεια της χώρας απέναντι στην τουρκική απειλή, χωρίς να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις για το τι είδους «εγγυήσεις» προσφέρονται.

Υπάρχει διαβεβαίωση ότι θα αντικατασταθούν από τις ΗΠΑ εάν οι συστοιχίες καταστραφούν και θα αντικατασταθούν με καινούργιες «και σε οποιαδήποτε περίπτωση θα πάρετε χρήματα από το πακέτο των 61 δισεκατομμυρίων $ που θα δοθεί στην Ουκρανία».

Όπως δηλαδή είχε γίνει και στην περίπτωση των Patriot που παραδόθηκαν στην Σαουδική Αραβία, όπου οι ΗΠΑ ανέλαβαν ένα σημαντικό κόστος για την έγκαιρη ενεργοποίηση τους, δηλαδή για την επανείσοδό τους σε υπηρεσία, γιατί δεν λειτουργούσαν ή υπολειτουργούσαν, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Μάλιστα η Σαουδική Αραβία έδωσε ως αντάλλαγμα για την μεταφορά της συστοιχίας στο έδαφος της 10 εκατομμύρια $.

Η συστοιχία που αναμένεται να δοθεί στην Ουκρανία φαίνεται πως θα είναι μία εκ των δύο που βρίσκονται τοποθετημένες στην Αθήνα.

Συνολικά διαθέτουμε έξι συστοιχίες από τις οποίες η μία όπως προείπαμε βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία.


σχολιο.- Δίνουμε Patriot PAC-3 στην Ουκρανία με «εγγυήσεις» των ΗΠΑ έναντι της τουρκικής απειλής και οικονομικό πακέτο αντισταθμιστικών Η συστοιχία που αναμένεται να δοθεί στην Ουκρανία φαίνεται πως θα είναι μία εκ των δύο που βρίσκονται τοποθετημένες στην Αθήνα. Συνολικά διαθέτουμε έξι συστοιχίες από τις οποίες η μία βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία έναντι 10εκατ. ευρω .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη ο γραμματέας που «διέρρευσε» 20.000 e-mails Αποδήμων!

Έγγραφο βόμβα του Υπουργείου Εσωτερικών, δείχνει ως πολιτικά υπεύθυνο για τη διαρροή τον αναπληρωτή υπουργό Θόδωρο Λιβάνιο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάβασα κι εγώ διαγώνια εκείνο το γράμμα τού Λουί και την κουβέντα που πυροδότησε στο από δω (γενικά μιλώντας) στρατόπεδο.

Βεβαίως είμαι από χωριό, και έχω πολλές άγνωστες λέξεις. Αλλά φαντάζομαι τι κάνσελ είχε να φάει ο Ένγκελς αν ζούσε σήμερα. Τι να πει για την εργατική τάξη ο βιομήχανος;

Μαρξ παρομοίως. Λένιν; Κι αυτός μη εργάτης - μικροαστός δικηγόρος. Φιντέλ γαιοκτήμονας. Γκεβάρα γιατρός. Καλά, για τον άλλο που είχε και φεουδαρχικό τίτλο ευγενείας, τον Κροπότκιν, δεν το συζητώ καθόλου.

Εξάλλου έχουν τελειώσει οι μεγάλες αφηγήσεις. Πλέον έχουμε το βίωμα τού κάθε υποκειμένου. Ιερή αγελάδα. 

Κάνσελ σε όλους εκτός από τις διαθεματικές μας ΜΚΟ, λοιπόν.

Σχολιο.- Σε περίπτωση που οι σχολιαστ(ρι)ές δεν θυμούνται ποιος είναι ο Εντουάρ Λουί, επιτρέψτε μου να σας τον θυμίσω: ήταν ο τύπος που είπε το τιτανομέγιστο "Ενάντια στον Γάλλο Βελόπουλο, με μισή καρδιά θα ψηφίσω τον Γάλλο Μητσοτάκη"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μη νομιζετε οτι ξεχασαμε που μας βαλατε να κανουμε Ανασταση στις 9 γιατι ο ιος εβγαινε στις 12



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας Άγγλος πρέσβης είχε πει κάποτε το 19ο αιώνα: Η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ανεξάρτητο κράτος. Ειτε θα είναι αγγλική είτε ρωσική. Και επειδή δεν πρέπει να γίνει ρωσική, θα γίνει αγγλική. Αν γίνει αγγλική θα είναι ολοκληρωτικά προτεκτοράτο, ενώ αν γίνει ρωσική θα έχει περισσότερα περιθώρια ελιγμών και ελευθερίας. 

Η Ρωσία τότε ήταν Τσαρική.

Αυτές οι δηλώσεις είχαν γίνει πριν τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια κατ' εντολήν των Άγγλων. 

Σήμερα η Ελλάδα 57 χρόνια μετά το αμερικανοκίνητο νεοφασιστικό πραξικόπημα είναι χρεοδουλοπαροικία, προτεκτοράτο των Ηπα, της ΕΕ και του Ισραήλ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ…

Ενώ έχει ξεκινήσει για τα καλά η προεκλογική περίοδος, με τις ατραξιόν των ψηφοδελτίων και τα μικροπολιτικά καμώματα –δημιουργώντας ξανά ένα άκρως τοξικό πολιτικό περιβάλλον, που απωθεί τους απλούς ανθρώπους– οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή επαναφέρουν με οξύτητα το θέμα «πόλεμος».

Η τάση προς τον πόλεμο δυναμώνει. Πλέον έχουμε δύο μεγάλους διεθνοποιημένους πολέμους: έναν στην Ευρώπη (Ουκρανία) και έναν στη Μέση Ανατολή. Το γεγονός «πόλεμος» δεν έπαψε να υπάρχει στον 21ο αιώνα, αλλά πήρε διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ όταν ισχυρά αναδυόμενα κέντρα αποφάσισαν ή αναγκάστηκαν να συγκρουστούν με τη «συλλογική Δύση» και την παγκοσμιοποίηση-ισοπέδωση που αυτή ήθελε να επιβάλει. Ήδη από τα μέσα της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα είχαμε περάσει στην εποχή της γεωπολιτικής, και της προετοιμασίας μιας σύγκρουσης ανάμεσα σε δυνάμεις που ήθελαν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στον πλανήτη και σε αναδυόμενα κέντρα που επεδίωκαν έναν νέο παγκόσμιο συσχετισμό. Πράγματι, στη διάρκεια της εποχής που άνοιξε το 1989 με την πτώση του Τείχους και έκλεισε το 2022 με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, φάνηκε ότι ο παγκόσμιος συσχετισμός έχει τροποποιηθεί σημαντικά.

Σήμερα η Ευρώπη (ως τμήμα της «συλλογικής Δύσης») ντύνεται στο χακί, ανακηρύσσει εχθρούς πρώτα τη Ρωσία, έπειτα το Ιράν και συνολικά το Ισλάμ, ΝΑΤΟποιείται στο έπακρο, πυροβολεί τα πόδια της διακόπτοντας τις σχέσεις με τη Ρωσία, και προετοιμάζει τους πληθυσμούς της για μακρόχρονους πολέμους – προσανατολίζοντας τεράστιους πόρους σε μεγαλεπήβολα στρατιωτικά προγράμματα. Η «πολεμική οικονομία» σημαίνει μεγαλύτερα κύματα λιτότητας, ενώ από κοντά συντρέχουν κι όλα τα προγράμματα ψηφιακής μετάβασης και βιοπολιτικού ελέγχου μεγάλων πληθυσμών μέσω του φόβου και του τρόμου. Η περίοδος της πανδημίας φαντάζει σήμερα σαν μια μεγάλη πρόβα στρατιωτικής φύσης: η πείρα που αποκομίστηκε από αυτήν θα χρησιμοποιηθεί τώρα, στη φάση εξάπλωσης του παράγοντα «πόλεμος».

Μέσα σε αυτό το κλίμα γίνονται οι ευρωεκλογές, ως παράσταση νομιμοποίησης των αποφάσεων που παίρνουν μη εκλεγμένα όργανα της Ε.Ε., και με μετατροπή της Ευρώπης σε άρμα των ΗΠΑ – ίσως και σε πεδίο βολής. Όμως στη χώρα μας όλα αυτά είναι εκτός δημόσιας συζήτησης. Εδώ μιλάμε για το τι έγινε με την κα Μελέτη ή τον κ. Παπανώτα, για το θαύμα στη βάπτιση του κ. Κασσελάκη κ.ο.κ. Πάμε για εκλογές «εσωτερικού», με ετεροχρονισμένο πλαίσιο (ποιος θα φέρει πιο πολλά κονδύλια από Ευρώπη, ή με ποιον συνομιλούν καλύτερα οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες), την ίδια στιγμή που μεγάλο μέρος της επικράτειας είναι «επιστρατευμένο» στους δύο μεγάλους πολέμους.

Δύο πολεμικά πλοία βρίσκονται «κάτω», μια πυροβολαρχία Patriot στη Σ. Αραβία, και επισήμως στέλνονται όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, αδειάζοντας τις αποθήκες του ελληνικού στρατού και διώχνοντας οπλικά συστήματα από τα νησιά που η επεκτατική Τουρκία απαιτεί να αποστρατιωτικοποιηθούν. Ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει με καμάρι πως, αν μας ζητηθεί, θα σηκωθούμε από τους καναπέδες και θα πάμε να πολεμήσουμε για το ΝΑΤΟ! Ο κ. Κασσελάκης χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ… «ιερή αμυντική συμμαχία». Η κα Μπακογιάννη και η νεοδημοκρατική συντροφία της υπερψηφίζει την αναγνώριση του Κοσόβου, ενώ οι Κύπριοι καταψηφίζουν (Τσίπρας και ΓΑΠ έκαναν την πάπια, δηλαδή αποχή – καταψήφισαν η Νίκη Κασιμάτη  και η Λιάνα Κανέλλη).

Ο παράγων «πόλεμος» δεν είναι λεπτομέρεια της εποχής μας. Είναι θεμελιώδης όρος, και η παρουσία του θα δυναμώνει. Η χώρα μας είναι πολύ κοντά στα επίκεντρα του σύγχρονου πολέμου, και εντελώς απροετοίμαστη για όσα έρχονται. Οι ελίτ νομίζουν ότι θα πλουτίσουν λέγοντας «ναι σε όλα» στις ΗΠΑ και στην ευρωκρατία, ή κάνοντας δουλειές με τα καράβια και τις μίζες των εξοπλισμών. Άλλο τμήμα τρίβει τα χέρια του από το κύμα Τούρκων τουριστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου! Η κοινωνία θέλει να μην βλέπει τον κίνδυνο, αλλά κατανοεί ότι έρχονται βαριά σύννεφα. Μιλά για την ακρίβεια και τη συνδέει με τα Τέμπη, αλλά ακόμα δεν έχει ιεραρχήσει τη σοβαρότητα των εθνικών ζητημάτων, του πολέμου και της εμπλοκής μας σε αυτόν.

Είναι λοιπόν ανάγκη να φανεί ότι η ΝΑΤΟφροσύνη και η «συλλογική Δύση» δεν το έχουν σε τίποτα να σύρουν την Ελλάδα σε μεγάλους τυχοδιωκτισμούς, ρίχνοντάς τη σε εθνικές περιπέτειες και πιθανούς ακρωτηριασμούς. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να σταματήσουμε τους εμπρηστές του νέου γύρου πολέμων. Η χώρα μας δεν πρέπει να είναι ο «τζουτζές» τους. Ούτε να γίνει γεωπολιτικό πειραματόζωο και θυσία για αναδασμούς και αλλαγές συνόρων στην περιοχή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ έχουν σήμερα 24ωρη δορυφορική κάλυψη της Γάζας.

Η ανάλυση των εικόνων που παράγονται είναι αρκετά καλή ώστε να διακρίνονται μεμονωμένοι άνθρωποι.

Οι ΗΠΑ έχουν πλήρη κάλυψη όλων των επικοινωνιών των IDF στη Γάζα.

Τους είδαμε να δολοφονούν τους Παλαιστίνιους αιχμαλώτους.

Τους ακούσαμε να δίνουν τις εντολές.

Η σιωπή μας μας κάνει συνένοχους.

Μετά το Άουσβιτς είπαμε "ποτέ ξανά".

Χρησιμοποιήσαμε αυτή τη φρίκη για να δικαιολογήσουμε τη δημιουργία του Ισραήλ.

Και τώρα το Ισραήλ έχει μετατραπεί σε αυτό που ο κόσμος τότε καταδίκασε.

Σήμερα πρέπει όλοι να καταδικάσουμε το Ισραήλ.

Και πρέπει να στείλουμε τον Σιωνισμό εκεί που στείλαμε τους Ναζί.

Στην κόλαση.

-Ο Scott Ritter ρίχνει μερικές βόμβες αλήθειας για τη συνενοχή της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ ο δοτός κλόουν Sunak στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι … “στραγγίζει” ταμεία κι οπλοστάσια για να στείλει “νέα βοήθεια 620 εκ $” στον Ζελένσκι, 

-στη Βρετανία οι δικοί του άνθρωποι:

• στεγνώνουν φακελάκια τσαγιού για να τα ξαναχρησιμοποιήσου,

• μυρίζουν τα … βρακιά τους για να προσδιορίσουν αν χρειάζονται πλύσιμο και 

• αρπάζουν πακέτα κέτσαπ και μουστάρδας από τα εστιατόρια για να μην χρειάζεται να τα αγοράσουν!

Περισσότεροι από ένας στους επτά - περίπου 15% - αφήνουν τα φακελάκια τσαγιού να στεγνώσουν για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν περισσότερες από μία φορές, αποκάλυψε η έρευνα σε 2.012 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εάν το Ισραήλ επιτεθεί ξανά στο Ιράν, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μείνει μετά κάτι από το Ισραήλ» - Ιρανός Πρόεδρος Ραΐσι

«Αν το Ισραήλ κάνει ξανά λάθος και επιτεθεί στο ιρανικό έδαφος, θα αντιμετωπίσει εντελώς διαφορετικές συνέπειες και δεν είναι σαφές εάν θα μείνει μετά κάτι από το Ισραήλ»

είπε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Λαχόρης κατά την επίσκεψή του στο Πακιστάν.

-Ίσως είναι κι αυτό μια … λύση! (Αστειεύομαι, αλλά ας το πάρουν υπόψη στο Ισραήλ)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση του μουσικού Αλκίνοου Ιωαννίδη, από τη Νέα Υόρκη όπου επρόκειτο να δώσει συναυλία στο πανεπιστήμιο Columbia:

«Ακύρωση συναυλίας στο Columbia, 22/4/2024

Οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά ιδιαίτερες στη Νέα Υόρκη. Μένω δίπλα στο Columbia και παρακολούθησα από κοντά τα γεγονότα.

Είδα την «κατάληψη» του campus από τους φοιτητές, την είσοδο σε αυτό της αστυνομίας (η πρώτη μετά το 1968) και τη σύλληψη 108 φοιτητών μετά από εντολή της προέδρου του πανεπιστημίου.

Είχε προηγηθεί την προηγουμένη η «ανάκριση» της από την επιτροπή εκπαίδευσης της Βουλής, όπου ανάμεσα σε άλλα τής έγινε η παρατήρηση ότι δεν διδάσκεται αρκετά η Βίβλος στο πρόγραμμα σπουδών και ρωτήθηκε σοβαρά αν η ίδια επιθυμεί να καταραστεί ο Θεός το Columbia, με την πρόεδρο να απαντά εξίσου σοβαρά «Όχι, δεν θα το ήθελα.

Είδα επίσης τις ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, με τα συνθήματα, τις παλαιστινιακές σημαίες και μαντίλες που βλέπεις παντού στην πόλη, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων καθηγητών του Columbia προς υποστήριξη των φοιτητών τους.

Ταυτόχρονα, έγιναν 47 συλλήψεις φοιτητών στο Yale, ενώ διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και σε αρκετά άλλα πανεπιστήμια (πχ Berkeley, Boston University, MIT, University of California, NYU, University of North Carolina).

Από σήμερα το πρωί λοιπόν, το Columbia απαγόρευσε την είσοδο στο campus, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, το πανεπιστήμιο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι εκδηλώσεις του αναστέλλονται.

Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας. Ζητώ συγνώμη από όσους ακροατές και όσες ακροάτριες ταλαιπωρήθηκαν.

– Η ομιλία και η συναυλία στο UCLA (26 και 27/4) φαίνεται ότι θα γίνουν κανονικά».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη φιλοϊσραηλινή οργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποτελείται από Εβραίους, αλλά από χριστιανούς ευαγγελιστές, με συνολικά μέλη 7 εκατομμύρια, περισσότερα από 2 εκατομμύρια περισσότερα μέλη από το σύνολο της αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας. Αυτό είναι μια απόδειξη πως ο σιωνισμός δεν είναι συνώνυμο των εβραίων ή του κράτους του Ισραήλ που νομίζουν οι περισσότεροι.

Τα μέλη αυτής της οργάνωσης, Χριστιανοί Ενωμένοι για το Ισραήλ (CUFI), συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον, προσελκύοντας χιλιάδες παρευρισκόμενους, όπως του Υπουργού Εξωτερικών και πρώην διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο, του Αντιπροέδρου Μάικ Πενς και του Εθνικού Σύμβουλου Ασφαλείας Τζον Μπόλτον.

Σχολιο.- Δεν έχει καμία σημασία αν δεν πιστεύεις Εσύ στο μεταφυσικό. Σημασία έχει πως πιστεύουν Αυτοί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα παιδί στη Γάζα περπατάει μέσα στο κατεστραμμένο σπίτι του, βρίσκοντας τα πιστοποιητικά του σχολείου του όταν πέρναγε τις τάξεις ανάμεσα στα ερείπια.

Κρατώντας τα, το παιδί συλλογίζεται με θλίψη τα επιτεύγματα και τα όνειρα του παρελθόντος. Η απώλεια του σπιτιού τους και η διακοπείσα εκπαίδευση βαραίνουν, αναδεικνύοντας τον ευρύτερο αντίκτυπο στα παιδιά της Γάζας, τα οποία έχασαν ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος λόγω του συνεχιζόμενου ισραηλινού πολέμου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Politico: “Χωρίς επανεξοπλισμό της Ευρώπης, το ΝΑΤΟ είναι καταδικασμένο σε αποτυχία”

-Το “όργανο” της Ουάσιγκτον στην Ευρώπη, το Politico, δίνει το σύνθημα: “Αφού αδειάσατε τα οπλοστάσιά σας για να … σώσουμε την Ουκρανία, τώρα πρέπει να … αδειάσετε και τις τσέπες σας για να αγοράσετε νέα όπλα - αμερικάνικα φυσικά!”

-Και γρήγορα, λέει το Politico, γιατί αλλιώς … “θα σας καταπιεί η Ρωσία” !

“Δεδομένης της επιδείνωσης της κατάστασης στο πεδίο της μάχης, μια ρωσική νίκη στην Ουκρανία θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα από ό,τι προβλέπουν πολλοί, ίσως ακόμη και πριν από τη λήξη της προεδρίας του Μπάιντεν” 

ανέφερε η δημοσίευση.

“Αν η Ευρώπη θέλει να αποφύγει να παρασυρθεί σε άλλον ολοκληρωτικό πόλεμο, ή να επιβιώσει, πρέπει να επανεξοπλιστεί γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα”

καταλήγει το Politico!

Διαφορετικά,

“οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να διστάζουν, εγκλωβισμένοι σε συζητήσεις για θεσμικές αλλαγές εντός της ΕΕ, διαφωνώντας για το πόσα να ξοδέψουν για την άμυνα και από πού να προμηθευτούν όπλα και πυρομαχικά, κάτι που δημιουργεί το σκηνικό για την αποτυχία του ΝΑΤΟ”

-Είναι οι ίδιοι καραγκιόζηδες που επι δυο χρόνια μας έπρηζαν καθημερινά για την … “κατάρρευση της Ρωσίας”, την … “νίκη της Ουκρανίας”, τον Πούτιν που … “πέθαινε ή … ανατρέπονταν” και τέτοια



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, μετά τις δηλώσεις του Πολωνού προέδρου Αντρέι Ντούντα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο πλαίσιο του προγράμματος πυρηνικού διαμοιρασμού του ΝΑΤΟ, τόνισε πως «μόλις εμφανιστούν οι σχετικές εγκαταστάσεις θα μπουν αμέσως στον κατάλογο των νόμιμων στόχων».

Παράλληλα ανέφερε πως «οι αρχές της Πολωνίας δεν κρύβουν την προσπάθειά τους να στηριχθούν περισσότερο στα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη και χρησιμοποιούν ενεργά αυτές τις φιλοδοξίες στην εχθρική τους ρωσική πολιτική».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πείτε την τρομαχτική, απόκοσμη, καταθλιπτική, επικίνδυνη...! Την σκόνη από την Αφρική… Εμένα με μάγεψε!

Σχολιο.- και μένα θα με μάγευε, αλλά μόνο αν ήξερα ότι αυτό το χρώμα είναι απ το ηλιοβασίλεμα!!!

Σχολιο.- δεν είσαι τόσο μουρλή σα κι εμένα μάλλον...

Σχολιο.- Άσε, τρομακτικό.

Σχολιο.- Τρομαχτική εικονα

Σχολιο.- Είμαι η μόνη που δεν μαγεύτηκα φαίνεται και η μόνη που βγαίνοντας στο μπαλκόνι μου μυρίζω θειάφι;

Δεν θυμάμαι ρε παιδιά την σκόνη από την Αφρική στην Κρήτη που μεγάλωσα έτσι,η λόγω ηλικίας δεν θυμάμαι καλά;

Εγώ την ξέρω  τη μυρωδιά του θειαφιού γιατί ο πατέρας μου και όλοι δηλαδή στην Κρήτη, ράντιζαν τα αμπέλια με αυτό.Απειρι το λέμε στην Κρήτη.

Σχολιο.- 2 χρόνια έζησαν τα πεθερικά μου Σαουδική Αραβία,ο πεθερός μου έκανε μήνες σε Λιβύη και Τυνησία με το γραφείο Δοξιάδη μόνο για αμμοθύελλες μας έχουν μιλήσει όχι για σκόνη.Καλα την κλιματική αλλαγή αστη είναι η νέα καραμέλα μετά την πανδημία.

Σχολιο.- Και δείτε και μια άλλη απόχρωση ,στη Καλαμάτα ,

Λεμονι!!

Σχολιο.- έλα, ο φωτογράφος φταίει. Η Καλαμάτα σήμερα ήταν εντελώς πορτοκαλί. Άλλο εσπεριδοειδές!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολούμπια, ΜΙΤ, Γέηλ, Χάρβαρντ, Τάφτς, Πανεπιστήμιο Ν. Υόρκης, Έμερσον, Μπέρκλεϊ … και συνεχίζεται

-“Σοκαρισμένη” η συντηρητική ελίτ της Αμερικής και τα media, βλέπουν ένα-ένα τα Πανεπιστήμια και τα Κολλέγια απ´άκρη σε άκρη της χώρας -ακόμα και τα πιο … πρωτοκλασάτα- να καταλαμβάνονται για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και σε συμπαράσταση των φοιτητών που συνελήφθησαν στην πρώτη διαμαρτυρία στο Κολούμπια!

-“Έκπληκτοι” είναι αντιμέτωποι με μαζικές διαδηλώσεις με χιλιάδες νέα παιδιά να φωνάζουν και να τραγουδούν “Aπό το ποτάμι ως της θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη - From the river to the sea, Palestine will be free”, “Σταματήστε τη γενοκτονία/όχι όπλα στους φονιάδες”. 

Απαιτούν επίσης τη διακοπή των δεσμών των Πανεπιστημίων με το Ισραήλ, εκπαιδευτικών κι ερευνητικών προγραμμάτων για Ισραηλινές κι αμερικανικές εταιρείες όπλων!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Επεισόδια στο Τορίνο με φοιτητές που διαδήλωναν υπέρ της Παλαιστίνης 

23|04|2024 23:22

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στο Τορίνο, όπου φοιτητές που διαδήλωναν υπέρ των Παλαιστινίων εισήλθαν στο Κάστρο Ντελ Βαλεντίνο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνέδριο με θέμα τη συνεργασία στη διαστημική έρευνα.

Νωρίτερα, στο συνέδριο είχαν πάρει μέρος οι Ιταλοί υπουργοί Εξωτερικών, Ανώτατης Παιδείας, Γεωργίας και Περιβάλλοντος.

«Πάρτε θέση κατά της γενοκτονίας του κουρδικού και του παλαιστινιακού λαού», φώναξε μια νεαρή κοπέλα η οποία κατάφερε να μπει στην αίθουσα με τους συνέδρους.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε μέσω διαδικτύου «την αλληλεγγύη της προς τις αστυνομικές δυνάμεις».

Νωρίτερα, περίπου 50 φοιτητές που είχαν προσπαθήσει να φτάσουν μέχρι το Κάστρο Ντελ Βαλεντίνο, συγκρούσθηκαν με αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν αποκλείσει τους γύρω δρόμους. Δύο φοιτητές και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων. Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε εξακρίβωση στοιχείων περίπου 30 νέων.

https://twitter.com/i/status/1782820855132668252



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



BBC: Ανεξήγητοι θάνατοι Παλαιστίνιων κρατουμένων στις φυλακές του Ισραηλινοναζιστικού καθεστώτος – Με μώλωπες και σπασμένα πλευρά

23|04|2024 23:15

Δραματικές ή ακόμα και θανατηφόρες έχουν γίνει οι συνθήκες κράτησεις σε ισραηλινές φυλακές για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους, οι οποίες επιδεινώθηκαν μετά την 7η Οκτωβρίου,  σύμφωνα με την Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων της Παλαιστινιακής Αρχής που εδρεύει στη Δυτική Όχθη.

Δεκατρείς Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν πεθάνει έκτοτε στις ισραηλινές φυλακές, «η πλειοψηφία τους ως αποτέλεσμα ξυλοδαρμού ή άρνησης λήψης φαρμάκων», δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής της επιτροπής.

Ο Αμπντουλράχμαν Μάρι ήταν ένας από τους πρώτους που πέθανε μέσα στις φυλακές. Ξυλουργός στο επάγγελμα επέστρεφε στο σπίτι του από τη δουλειά του στη Ραμάλα τον περασμένο Φεβρουάριο όταν συνελήφθη χωρίς λόγο σε κινητό σημείο ελέγχου. Τέθηκε σε διοικητική κράτηση – σύμφωνα με την οποία το Ισραήλ μπορεί να κρατήσει ανθρώπους επ’ αόριστον χωρίς κατηγορία- στη φυλακή Μεγίντο.

Ο αδελφός του, Ιμπραήμ, είπε ότι οι κατηγορίες εναντίον του ήταν ήσσονος σημασίας, όπως η συμμετοχή σε διαδηλώσεις και η ψεύτικη δήθεν κατοχή πυροβόλου όπλου, αλλά είπε ότι κατηγορήθηκε ψεύτικα επίσης ότι δήθεν ανήκει στη Χαμάς, αν και δεν υπήρχαν συγκεκριμένες κατηγορίες για δραστηριότητες εντός της ομάδας.

Ο Ιμπραήμ εξακολουθεί να προσπαθεί να καταλάβει πώς ακριβώς πέθανε ο αδερφός του. Ένας πρώην συγκρατούμενος του Μάρι, ο οποίος μίλησε στο BBC υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε: «Μετά τις 7 Οκτωβρίου, ήταν ολοκληρωτικά βασανιστήρια. Μας χτύπησαν χωρίς λόγο, μας έψαξαν χωρίς λόγο. Ακόμα κι αν δεις κάποιον με λάθος τρόπο.»

Περιέγραψε ότι είδε τον Abdulrahman να ξυλοκοπείται βαριά μπροστά σε κρατούμενους. «Στις 9 το πρωί, μπήκαν στο κελί μας και άρχισαν να μας χτυπούν. Ένας από τους φρουρούς άρχισε να προσβάλλει τους γονείς του Αμπντουλράχμαν, κάτι που δεν άντεξε και άρχισε να αντεπιτίθεται.

«Τον χτύπησαν άσχημα και τον πήγαν σε άλλο κελί στον επάνω όροφο για μια εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορούσες να τον ακούσεις να φωνάζει από τον πόνο.»

Είπε ότι έμαθε για τον θάνατο του μόλις έφυγε από τη φυλακή μια εβδομάδα αργότερα.

Η ισραηλινή σωφρονιστική υπηρεσία, σε σχετικό ερώτημα του ΒΒC περιορίστηκε να απαντήσει πως: «Δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τους ισχυρισμούς που περιγράφονται και από όσο γνωρίζουμε δεν είναι αλήθεια».

Σχολιο.- ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ…ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ…ΑΦΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟ BBC ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ - ΕΓΚΛΗΜΑ! Βομβάρδισαν σχολείο στο Γάζα την ώρα συσσιτίου!

23/4/2024    -     19.44

Το ισραήλ (με πλήρη γνώση το -ι-), βομβάρδισε στοχεύοντας και δολοφονώντας βάναυσα αθώα παιδιά και ενήλικες καθώς έτρωγαν πρωινό συσσίτιο έξω από το Σχολείο Θηλέων του ΟΗΕ, στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια (Βόρεια Λωρίδα της Γάζας).

ΚΤΗΝΗ! Τέτοια εγκλήματα δεν είχε τολμήσει να διαπράξει ούτε ο Χίτλερ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ με τις συναλλαγές και τις μισθοδοσίες! ΚΛΕΙΝΟΥΝ οι Τράπεζες για έξι μέρες...

23/4/2024    -    13.30

Η περίοδος της Μεγάλης εβδομάδας και του Πάσχα φέρνει αλλαγές στη λειτουργία των τραπεζών. 

Πάγωμα συναλλαγών στις τράπεζες για έξι ημέρες φέρνουν το Ορθόδοξο Πάσχα αλλά και η μεταφορά της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Ζήτημα πλέον είναι πώς θα καταβληθούν οι μισθοδοσίες αλλά και κατά περίπτωση ακόμη και το «δώρο Πάσχα» για κάποιες επιχειρήσεις.

Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου. Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ! 300 πτώματα ανασύρθηκαν στο νοσοκομείο Νάσερ στην Γάζα....

23/4/2024      -    12.30

Την ώρα που οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού συνεχίζονται νέα πτώματα ανασύρονται από τον ομαδικό τάφο που βρέθηκε στο νοσοκομείο Νάσερ.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου Χερτσί Χαλεβί «ενέκρινε περαιτέρω μέτρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων αρχιπλοίαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί την Κυριακή.

Κατά το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan, ανάμεσα στα σχέδια που εγκρίθηκαν είναι και η «επιχείρηση» στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, παρά τις πιέσεις που ασκούνται από πολλές χώρες να μην προχωρήσει ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στην πόλη όπου έχουν καταφύγει σχεδόν 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές της Γάζας.

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίζονται σε όλη τη Γάζα, με επτά νεκρούς στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat μετά από μια ημέρα βομβιστικών επιθέσεων που σκότωσαν 24 άτομα στη νότια πόλη Ράφα – μεταξύ των οποίων 16 παιδιά και έξι γυναίκες. Επίσης, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 210 πτώματα από ομαδικό τάφο που βρέθηκε μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το νοσοκομείο Nasser στο Khan Younis.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Β.Πούτιν προειδοποιεί τη Γερμανία: «Να μην ξεχνάτε ποιος κατέλαβε το Βερολίνο»

«Ποιος πήρε το Βερολίνο; Ήταν οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί ή ίσως οι Γάλλοι; Ο Κόκκινος Στρατός το έκανε»

23.04.2024 | 23:58

Σε μία σκληρή υπενθύμιση προς τη Γερμανία προέβη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κανάλι Russia 24. 

«Ποιος πήρε το Βερολίνο; Ήταν οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί ή ίσως οι Γάλλοι; Ο Κόκκινος Στρατός το έκανε. Το ξέχασες;» δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με τις οξυμένες σχέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το γερμανικό κράτος.

Ο Β. Πούτιν άφησε ξεκάθαρο μήνυμα προς το Βερολίνο με αυτή του την απάντηση, αναφερόμενος στην εκτεταμένη αύξηση της γερμανικής βοήθειας προς την Ουκρανία το τελευταίο διάστημα.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ως απόηχος της σύλληψης 2 Ρώσων πολιτών που κατηγορούνται για κατασκοπεία σε γερμανικό έδαφος.

Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο χαρακτηρίζει «κατάφωρη πρόκληση» το διάβημα διαμαρτυρίας που επιδόθηκε στον ρώσο πρέσβη Σεργκέι Νετσάγεφ, μετά τη σύλληψη δύο Ρωσογερμανών για υποψία κατασκοπείας.

«Μη φιλικές προς τη Ρωσία ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες», προειδοποίησε η πρεσβεία.

Στις 18 Απριλίου 2024, ο Νετσάγεφ ενημερώθηκε για τη διαμαρτυρία σχετικά με τη σύλληψη δύο Γερμανών πολιτών στη Βαυαρία, κατηγορούμενων για κατασκοπεία, συμμετοχή στην «τρομοκρατική οργάνωση Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» και «προετοιμασία επιθέσεων σε γερμανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Η πρεσβεία αναφέρει ότι δεν παρουσιάστηκαν αποδεικτικά στοιχεία και θεωρεί το διάβημα πρόκληση για την ενίσχυση της «κατασκοπομανίας», της ρωσοφοβίας και την καταστροφή των γερμανορωσικών σχέσεων, καθώς και δικαιολόγηση για τη στρατιωτικοποίηση και την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Επιπλέον, απορρίπτει τις κατηγορίες για εμπλοκή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών σε σχέδια επιθέσεων σε γερμανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ακόμη ότι η ρωσική πλευρά δηλώνει πως οι ενέργειες και οι δηλώσεις των Γερμανών θεωρούνται «κακώς συγκαλυμμένες προσπάθειες να αποσπάσουν την προσοχή της γερμανικής κοινωνίας από το σκάνδαλο γύρω από τη διαρροή της συνομιλίας μεταξύ υψηλόβαθμων εκπροσώπων της Bundeswehr για πιθανές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στη Ρωσία».