Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Δευτερα 2 Σεπτεμβριου 2024


Η πρόεδρος Σιομάρα Κάστρο θεώρησε «απαράδεκτες» τις απόπειρες παρεμβατισμού των Ηνωμένων Πολιτειών και διέταξε να  διακοπεί η συνθήκη  έκδοσης με τις ΗΠΑ.

Η πρόεδρος της Ονδούρας, Σιομάρα Κάστρο, διέταξε την Τετάρτη τη διακοπή της συνθήκης έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αντίποινα για τις δηλώσεις της πρέσβειρας των ΗΠΑ, Λάουρα Ντόγκου, στις οποίες επέκρινε τις σχέσεις της κυβέρνησης της Ονδούρας με το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο.

«Η ανάμειξη και ο παρεμβατισμός των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και η πρόθεσή τους να κατευθύνουν την πολιτική της Ονδούρας μέσω της πρεσβείας και άλλων εκπροσώπων τους, είναι απαράδεκτη», σχολίασε η πρόεδρος της Ονδούρας Σιομάρα Κάστρο στο κοινωνικό δίκτυο X.

Είπε επίσης ότι «επιτίθενται, αγνοούν και παραβιάζουν ατιμώρητα τις αρχές και τις πρακτικές του διεθνούς δικαίου, οι οποίες προωθούν τον σεβασμό της κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσης των λαών, τη μη επέμβαση και την παγκόσμια ειρήνη».

Η ALBA-TCP απορρίπτει την παρέμβαση των ΗΠΑ κατά της Ονδούρας

Η Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της Αμερικής μας (ALBA-TCP) εξέφρασε το Σάββατο την αλληλεγγύη της στην κυβέρνηση της Ονδούρας απέναντι στην παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) στις εσωτερικές της υποθέσεις. Επίσης, κατήγγειλε την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα αυτή που ανακοίνωσε η πρόεδρός της, Σιομάρα Κάστρο, την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος Μαδούρο εκφράζει την αλληλεγγύη του στον πρόεδρο Σιομάρα Κάστρο μπροστά στην απόπειρας πραξικοπήματος

Οι ΗΠΑ πρωταγωνιστής του πραξικοπήματος

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, η πρόεδρος της Ονδούρας, Σιομάρα Κάστρο, κατήγγειλε ότι σχεδιάζεται πραξικόπημα κατά της κυβέρνησής της. Την κατηγορία αυτή την έκανε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ενός εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στο διαμέρισμα  Κοπάν.

Αφού έσπασε τη συνθήκη έκδοσης με τις ΗΠΑ, η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή της Ονδούρας διαβεβαίωσε ότι «καταστρώνεται σχέδιο εναντίον της κυβέρνησής μας, χθες επιτέθηκαν στον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Οι ΜΚΟ και το ιστορικό με τις ψεύτικες «διασώσεις» τους

-Στις φώτο βλέπουμε την περίπτωση του "Sea Watch 5" ένα σκάφος της γερμανικής ΜΚΟ "Sea Watch"

-Όπως βλέπετε υπάρχει απόλυτη έλλειψη σχεδίου κίνησης αναζήτησης, από το σκάφος της ΜΚΟ, πηγαίνει κατευθείαν σε συγκεκριμένο σημείο και σε αυτή την περίπτωση «διέσωσε» 4 σκάφη με 289 μετανάστες συνολικά

-Το Sea Watch 5 είναι τώρα καθ' οδόν προς τη Civitavecchia της Ρώμης

-Όλο αυτό όμως δεν είναι κάτι καινούργιο ή τίποτα περίεργο, οι ΜΚΟ έχουν πιαστεί επανειλημμένως να κάνουν τα πάντα, από το να βοηθούν τους λαθρέμπορους μέχρι να στέλνουν εργάτες σε περιοχές από όπου οι λαθρέμποροι τείνουν να φύγουν για να έρθουν σε επαφή με κυκλώματα λαθρεμπορίου

-Αυτό όμως δείχνει ότι η Ευρώπη, είτε μεμονωμένες χώρες είτε η Ένωση στο σύνολο της, χρηματοδοτώντας τέτοιες ΜΚΟ χρηματοδοτεί ουσιαστικά άμεσα τη μεταφορά παράνομων μεταναστών καθώς και ενισχύει τους λαθρεμπόρους μεταναστών και τα δίκτυα τους

-Η λύση είναι η μεταρρύθμιση των νόμων κάθε χώρας σχετικά με το άσυλο, την πρόνοια καθώς και ο περιορισμός του πεδίου ή της δραστηριότητας ΜΚΟ ξένων ή υπηκόων. Τουλάχιστον



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον αντίποδα, η Γερμανία αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών, ΠΟΤΕ δεν αναγνώρισαν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τις ευθύνες τους για τις θηριωδίες που διέπραξαν στον Β' Π.Π. Αντίθετα αποκατέστησαν όλα σχεδόν τα στελέχη των nazi αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου το 1945. Αυτό ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την περήφανη "γερμανικότητα" των γερμανών και φτάσαμε πάλι σε μια Γερμανία δυνάστη των ευρωπαϊκών λαών και συνεργού - πρωταγωνιστή στον εξελισσόμενο 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και όλων των λαών της Ανατολής που δεν κατόρθωσαν να υποτάξουν στο Β'Π.Π. οι nazi και στη συνέχεια οι σύμμαχοί τους, Αμερικανοί και Βρετανοί


"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ" 

Πως θα μας φαινόταν άραγε, αν αμέσως μετά το τέλος του 2ου Π.Π. η εβραϊκή κοινωνία υιοθετούσε μιαν αντίληψη που έλεγε περίπου "τέτοιος λαός που είμαστε καλά να πάθουμε", "είμαστε άξιοι της μοίρας μας", "κάναμε κι εμείς πολλά", "όλοι μαζί τους κάψαμε στο Νταχάου", "όλοι μαζί τους σκοτώσαμε", "έγινε συνωστισμός στο Άουσβιτς", "το Ολοκαύτωμα είναι ευλογία", "φταίμε κι εμείς που καιγόμασταν εύκολα", "τι γίδια είμαστε", "έφταιγε ο σταθμάρχης των τρένων που πήγαιναν στο Άουσβιτς" και λοιπά. 

Ακούγεται πραγματικά τρελό! 

Θα ήταν μια πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Δηλαδή η μεταμόρφωση του Θύματος σε Δράστη. 

Αν συνέβαινε αυτό το τρελό σενάριο τότε με βάση τις θεωρίες για το Συλλογικό Τραύμα: 

Η συλλογική μνήμη του Ολοκαυτώματος δηλαδή η δυναμική κοινωνική ψυχολογική διαδικασία που είναι αφιερωμένη στην κατασκευή ενός κοινού νοήματος για τον Εβραϊκό λαό δεν θα ήταν πλέον εφικτή. Η εβραϊκή κοινωνία θα έμπαινε σε ένα καθοδικό σπιράλ απονοηματοδόσης. 

Πιο συγκεκριμένα αν τα Θύματα του Ολοκαυτώματος αναγνώριζαν τους εαυτούς τους ως Δράστες: 

(α) θα διακόπτονταν η μετάδοση πολιτιστικών διδασκαλιών και παραδόσεων, σε ότι αφορά την απειλή που προκάλεσε το συλλογικό τραύμα, και έτσι θα κατέρεε η συνεκτικότητα της εβραϊκής κοινωνίας 

(β) οι παραδόσεις για την απειλή δεν θα ενίσχυαν τις υπαρξιακές ανησυχίες, θα διαμόρφωναν έναν ψευδή καθησυχασμό και θα μείωναν δραστικά τα κίνητρα για την ενσωμάτωση του τραύματος σε ένα συμβολικό σύστημα νοήματος, οδηγώντας τον εβραϊκό λαό στην παθητικοποίησης και στην αδράνεια. 

(γ) το τραύμα δεν θα μπορούσε πλέον να καλλιεργεί την αίσθηση ενός συλλογικού εαυτού που να είναι διαγενεακός, υπονομεύοντας έτσι την αίσθηση του νοήματος και αυξάνοντας την υπαρξιακή απειλή 

(δ) αυτή η μειωμένη αίσθηση του ιστορικού συλλογικού εαυτού θα μείωνε επίσης την κοινωνική συνοχή και θα αποδυνάμωνε την ομαδική ταυτότητα. Δηλαδή η εβραϊκή ταυτότητα θα είχε καταρρεύσει και τα μέλη της εβραϊκης κοινωνίας θα αναζητούσαν αγωνιωδώς την υπαγωγή τους σε κάποια άλλη υπέρτερη συλλογική ταυτότητα, όπως πχ η ευρωπαϊκή ή η αμερικάνικη. 

Σαν να έλεγαν "να πεθάνει το Ισραήλ, να ζήσουμε εμείς!"

Στο τέλος της τρελής μας ιστορίας, οι πραγματικοί Δράστες του Ολοκαυτώματος, οι ναζί δηλαδή, θα αθωώονταν πανηγυρικά, αφού οι υπαίτιοι του Τραύματος θα ήταν ο ίδιος ο Εβραϊκός λαός.

Βάλτε τώρα στη θέση του "Ολοκαυτώματος" τα "Μνημόνια" -με τις όποιες διαφορές προφανώς- και γενικότερα το ελληνικό συλλογικό τραύμα και θα καταλάβετε τι μας έχει συμβεί. 

Πως οι Δράστες και οι παρατρεχάμενοι τους κατάφεραν να μετατρέψουν το Λαό μας από θύμα σε θύτη, αποτρέποντας την επεξεργασία/θεραπεία του Συλλογικού μας Τραύματος και οδηγώντας μας στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27  Ιουνίου

Το πρώην μέλος του FDA Δρ.Krause κάνει σειρά παραδοχών σε θέματα που κάποτε αναφέρονταν ως «θεωρίες συνωμοσίας» όπως οι μυοκαρδίτιδες που διαφαίνονταν απ’τα πρώτα στάδια των μελετών για τα εμβόλια,τις οποίες απέκρυψαν εταιρείες,πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Ο ίδιος δεν έκανε το εμβόλιο!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πολέμου! Μονο 16 χρονια εχουν περάσει ειρηνικά...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαστε σε πόλεμο! Η εφημερίδα The Guardian προτρέπει να συλλάβουν τον Έλον Μασκ, επειδή αρνείται να λογοκρίνει απλούς ανθρώπους που κάνουν κριτική στις κυβερνήσεις!

2/9/2024

Αυτό που συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο απο τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Κιρ Στάρμερ μόνο ως δικτατορία μπορείς να το αποκαλέσεις. Το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι πως τα κυρίαρχα ΜΜΕ, στηρίζουν τις προσπάθειες του για περισσότερη λογοκρισία, περισσότερο αυταρχισμό.

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian προέτρεψε τις παγκόσμιες κυβερνήσεις να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη του X, Έλον Μασκ, επειδή αρνείται να λογοκρίνει απλούς ανθρώπους που λένε τις πολιτικές τους απόψεις στην γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με  τον Guardian, «Ο Έλον Μασκ είναι εκτός ελέγχου. και προτείνει 6 μέτρα που πρέπει να πάρουν οι κυβερνήσεις εναντίον του” :

Ακολουθούν έξι τρόποι για να χτυπήσετε τον Musk σύμφωνα με την εφημερίδα:

1. Μποϊκοτάρετε την Tesla.

Οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να τον κάνουν ακόμα πιο πλούσιο και ικανό να κάνει ακόμη περισσότερο κακό. Ένα μποϊκοτάζ της Tesla μπορεί να έχει ήδη ξεκινήσει. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση είπε ότι το ένα τρίτο των Βρετανών είναι λιγότερο πιθανό να αγοράσουν ένα Tesla λόγω της πρόσφατης συμπεριφοράς του Μασκ. (μπούρδες κανείς δεν θέλει να λογοκρίνει τον εαυτό του).

2. Οι διαφημιστές πρέπει να μποϊκοτάρουν το X.

Ένας συνασπισμός μεγάλων διαφημιστών έχει οργανώσει ένα τέτοιο μποϊκοτάζ. Ο Μασκ τους μηνύει βάσει της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. «Δοκιμάσαμε την ειρήνη για 2 χρόνια, τώρα είναι πόλεμος», έγραψε στο X, αναφερόμενος σε διαφημιστές που επικρίνουν αυτόν και τον Χ.

3. Οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να απειλήσουν τον Μασκ με σύλληψη εάν δεν σταματήσει να διαδίδει ψέματα και ρητορική μίσους στο X.

Οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές μπορεί να είναι καθ’ οδόν για να το κάνουν αυτό, όπως αποδεικνύεται από τη σύλληψη του Pavel Durov στη Γαλλία στις 24 Αυγούστου, ο οποίος ίδρυσε το διαδικτυακό εργαλείο επικοινωνίας Telegram, το οποίο οι γαλλικές αρχές βρήκαν συνένοχο σε εγκλήματα μίσους και παραπληροφόρηση. Όπως ο Μασκ, ο Ντουρόφ έχει αυτοχαρακτηριστεί ως απολυτάρχης της ελευθερίας του λόγου.

4. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου θα πρέπει να απαιτήσει από τον Μασκ να λογοκρίνει την παραπληροφόρηση που είναι πιθανό να θέτουν σε κίνδυνο άτομα – και αν δεν το κάνει, να του κάνει μήνυση σύμφωνα με την Ενότητα Πέντε του νόμου FTC.

Τα δικαιώματα του Μασκ στην ελευθερία του λόγου βάσει της πρώτης τροπολογίας δεν υπερισχύουν του δημόσιου συμφέροντος. Πριν από δύο μήνες, το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ είπε ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ενδέχεται να πιέσουν τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εξαλείψουν την παραπληροφόρηση – μια τεχνική νίκη για το δημόσιο καλό (τεχνική επειδή το δικαστήριο στήριξε την απόφασή του στην έλλειψη δικαιώματος του ενάγοντα να μηνύσει).

5. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ – και εμείς οι φορολογούμενοι – έχουμε πρόσθετη εξουσία έναντι του Μασκ, εάν είμαστε πρόθυμοι να τη χρησιμοποιήσουμε. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να τερματίσουν τα συμβόλαιά τους μαζί του, ξεκινώντας από το SpaceX του Μασκ.

Το 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνήψαν απόρρητο συμβόλαιο 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη SpaceX που περιλαμβάνει την εκτόξευση διαβαθμισμένων και στρατιωτικών δορυφόρων, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Τα κεφάλαια αποτελούν πλέον σημαντικό μέρος των εσόδων της SpaceX.

[…]  6. Φροντίστε να μην εκλεγεί ο αγαπημένος υποψήφιος πρόεδρος του Μασκ.

Ναι φτάσανε και σε αυτό το σημείο….. να παροτρύνουν τον κόσμο να μη ψηφίσουν τον Τραμπ γιατί είναι φίλος του Μασκ! Ο τρόπος που το κάνουν είναι σοκαριστικός, η κυβέρνηση των ΗΠΑ με την Καμάλα πρόεδρο είναι βέβαιο πως θα χτυπήσει την ελευθερία του λόγου και θα επιβάλει λογοκρισία όχι μόνο στις κοινωνικές πλατφόρμες αλλα και σε όλο το διαδίκτυο – που σημαίνει ξεχάστε και τα εναλλακτικά ΜΜΕ!

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που τo Facebook και ο Ζούκερμπεργκ ζήτησαν επισήμως συγγνώμη με επιστολή τους στον πρόεδρο της επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των ΗΠΑ για τη λογοκρισία περιεχομένου στο Facebook, ιδιαίτερα κατά την εποχή του κορονοϊού. Ανέφερε ότι τον «πίεζε» ο Λευκός Οίκος και αυτόν και τις «ομάδες» του να επιβλέπει και να λογοκρίνει περιεχόμενο ακόμη και σατιρικό και ότι «είναι έτοιμος να μην ξαναϋποκύψει στο μέλλον».

Είμαστε σε πόλεμο! κι όπως καταλαβαίνεται η παγκόσμια τάξη θέλει να τελειώσει το παιχνίδι εδώ, και πάρει τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια της, στηρίξτε τις κοινωνικές πλατφόρμες που επιτρέπουν την ελευθερία του λόγου, στηρίξτε τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, μποϋκοτάρετε τα κυρίαρχα ΜΜΕ, μη χαρίζεται ούτε ένα κλικ. Η εμείς ή αυτοί!

Θυμηθείτε επίσης: 22 εκατομμύρια χρήστες απο τη Βραζιλία δε θα χουν πια πρόσβαση στο “Χ” (γιατί η ελευθερία του λόγου είναι εξτρεμισμός) – Οργή του Ελον Μασκ για την απόφαση!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Οργή λαού κατα Νετανιάχου – Οι πολίτες του Ισραήλ καλούνται να πάρουν μέρος μαζικά σε «γενική απεργία»!

2/9/2024

Οι πολίτες του Ισραήλ καλούνται να πάρουν μέρος μαζικά σε «γενική απεργία» για να αναγκάσουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την επομένη της ανάκτησης από τον ισραηλινό στρατό των πτωμάτων έξι ομήρων σε υπόγεια σήραγγα.

Από τις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), «όλη η ισραηλινή οικονομία θα βρίσκεται σε γενική απεργία», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ισχυρής κεντρικής συνομοσπονδίας εργατικών συνδικάτων Αρνόν Μπαρ Νταβίντ, καθώς «πρέπει να καταφέρουμε να τερματιστεί αυτή η εγκατάλειψη των ομήρων» και να σταματήσει ο πόλεμος.

«Στις 08:00 το αεροδρόμιο θα κλείσει, οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις θα σταματήσουν», τόνισε η συνομοσπονδία HISTADRUT.

Χθες εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί — σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω απο μισό εκατομμύριο—διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις, για να απαιτήσουν, για ακόμη μια φορά, να κλειστεί συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων. Στο Τελ Αβίβ, διαδηλωτές απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο. Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με αστυνομικούς να κάνουν χρήση εκτοξευτήρων πεπιεσμένου νερού και χρήση βίας εναντίον διαδηλωτών. Έκαναν επίσης λόγο για 29 συλλήψεις.

https://twitter.com/i/status/1830283520687874429

Οι κινητοποιήσεις κατά του καθεστώτος Νετανιάχου είναι πολλές απο την στιγμή που ανέλαβε την προεδρία και έχουν μεγαλώσει απο τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, που κλείνει ένδεκα μήνες.

Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ —ο οποίος συγκρούεται συχνά με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου— κάλεσε επίσης χθες να συναφθεί συμφωνία, ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο πρώην πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ, κάλεσε τους πολίτες να κατέβουν μαζικά στη διαδήλωση.

Σε προσπάθεια της ύστατης στιγμής για να αποτρέψει την 24ωρη απεργία, ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, μέλος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης, ζήτησε από τη δικαιοσύνη να κηρύξει παράνομη την κινητοποίηση (τακτικές που συναντούμε μόνο στην Ελλάδα).

Τα πτώματα έξι ομήρων, συμπεριλαμβανομένων δυο γυναικών, βρέθηκαν προχθές Σάββατο, σε «σήραγγα στη ζώνη της Ράφας», στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, διευκρίνισαν οι ένοπλες δυνάμεις, αποσβολώνοντας και εξοργίζοντας πολλούς στο Ισραήλ.

«Σ’ εγκατέλειψαν, κάθε μέρα, κάθε ώρα, για 331 ημέρες (…) σε θυσίασαν για να ‘καταστραφεί η Χαμάς’», είπε η Νιρά Σερούσι αποχαιρετώντας το παιδί της στην κηδεία του γιου της Αλμόγκ.

Αναφερόταν στις δηλώσεις που κάνει στην πράξη καθημερινά ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, ο οποίος ορκίζεται ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο ως τον αφανισμό δήθεν της Χαμάς, αφανίζοντας ουσιαστικά τους Παλαιστίνιους απο την λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στα πτώματα των έξι ομήρων έδειξε πως σκοτώθηκαν από σφαίρες σχεδόν «εξ επαφής» μεταξύ «της Πέμπτης και της Παρασκευής το πρωί».Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως τους σκότωσαν οι  ίδιοι οι ισραηλινοναζί. Για τους αληταράδες σιωναζί που συνεργάζονται με ου αμερικάνους σιωναζί, ο ισραηλινός λαός δεν παίζει κανένα ρόλο,  δεν έχει σημασία πόσοι θα σκοτωθούν. Το απέδειξαν οι σιωναζί του ισραήλ με τα εμφόλια, που τα εφάρμοσαν  από τους πρώτους στον ισραηλινο λαό, αδιαφορώντας πόσοι θα πεθάνουν.  Για μια μυστηριώδη ασθένεια όπως ο covid. Και όλοι θυμούνται τις αγωνιώδης εκκλήσεις των ισραηλινών «βοηθήστε μας, μας σκοτώνουν»!  Αλλά ποιος να τους βοηθήσει, που σε λίγο το εφάρμοσαν σ όλο τον κόσμο!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ένταση σε συγκέντρωση φασιστοειδών στο σύνταγμα»..... έγραψε ο 902 του ΚΚΕ.

Είδαμε εικόνες να χτυπούν γέρους και γριές τα ΜΑΤ, ματωμένους ανθρώπους και το 902 του ΚΚΕ, έγραψε αυτόν τον τίτλο.

Αυτά ακριβώς έγραψε το πουλημένο ΚΚΕ του συστήματος και του καθεστώτος και των αμερικάνων και των ευρωενωσιτών τοκογλύφων.

Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας και φασιστοειδή, μέλη της ομάδας που αποκαλείται «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία» που είχαν συγκεντρωθεί εκεί. 

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία είχε απαγορεύσει τις συναθροίσεις στην περιοχή, επέτρεψε σε λίγα άτομα να συγκεντρωθούν απέναντι από τη Βουλή. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή να μεταφερθούν προς την οδό Φιλελλήνων, στην κάτω πλευρά της πλατείας. Τότε ακολούθησαν συμπλοκές, η αστυνομία χρησιμοποίησε κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ έγιναν τουλάχιστον 33 προσαγωγές.


Μητσοτάκης: Ένας είναι ο εχθρός, ο κυρίαρχος λαός...

Στο τέλος, όταν θα κουραστούν τα ΜΑΤ, είναι πολύ πιθανό, να ζητήσει από τον φίλο του Ζελένσκι να βομβαρδίζει τις συγκεντρώσεις !!!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αν δεν μας βολεύει η αλήθεια, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια».

Η Δύση ανακήρυξε την ελευθερία λόγου ως τον κυριότερο εχθρό της. Οδεύουμε προς στυγνό φασισμό.

Σε μια εποχή που η γκλομπαλιστική ατζέντα δεν πείθει όπως παλιά και ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πόλεμος του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας έχει εισέλθει σε μια καταστροφική φάση ήττας, η δυτική ελίτ πρέπει να κλείσει όλα και όλα τα κριτικά σε αυτήν μέσα ενημέρωσης.

Οι παράλογες κατηγορίες για συνενοχή σε εγκλήματα είναι μια κάλυψη για το κλείσιμο της ελευθερίας του λόγου και των πληροφοριών που επικρίνουν τα δυτικά καθεστώτα. Είναι τόσο απλό και τόσο τυραννικό.

H σύλληψη του Pavel Durov, 39χρονου ιδιοκτήτη του Telegram έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Συνελήφθη στο Παρίσι στο ιδιωτικό του αεροπλάνο.

Το ένταλμα σύλληψης του βγήκε ενώ ήταν εν πτήσει. Του έστησε παγίδα δηλαδή για να τον συλλάβει, αυτός που το 2021 του έδωσε Γαλλική υπηκοότητα. Ο Μακρόν φυσικά αρνείται τις κατηγορίες ότι έγινε σκόπιμα. Ύποπτα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησε δημόσια δύο φορές την περασμένη εβδομάδα, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε εκ των προτέρων γνώση της σύλληψης του Πάβελ και ότι δεν είχε καμία σχέση με τη σύλληψή του. Ο Μακρόν διακήρυξε τη Γαλλία ως μια χώρα που υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου και ένα ανεξάρτητο δικαστικό σώμα.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντούροφ είπε στους αστυνομικούς που συνέλαβαν ότι ταξίδευε για να συναντηθεί με τον Μακρόν για δείπνο. Φαίνεται απίθανο το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του Telegram ανέλαβε τον κίνδυνο να πετάξει στο Παρίσι, αν ήξερε ότι οι Γάλλοι ερευνητές διερευνούσαν την πλατφόρμα κοινωνικού δικτύου για ένα πρόσχημα για να τον πιέσουν.

Η βιασύνη του Μακρόν να αποστασιοποιηθεί ακούγεται σαν Άλλοθι. Ο Μακρόν σε δήλωση του μίλησε σχετικά με την ανεξαρτησία του γαλλικού δικαστηρίου και τον “απολιτικό χαρακτήρα της υπόθεσης Durov”.

Δεδομένου ότι ο Pavel Durov έχει γαλλικό διαβατήριο, θα δικαστεί σύμφωνα με την πλήρη σοβαρότητα του νόμου - ως πολίτης. Θεωρητικά, δεν μπορεί να εκδοθεί ή να ανταλλαχθεί.

Για τις σκοπιμότητες πίσω από μια τέτοια ενέργεια, υπάρχουν τρεις: οικονομικοί γιατί η ΕΕ δεν έχει δική της πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και αντί να φτιάξει μία, την επιδιώκει να την ¨κλέψει” από τον δημιουργό της, γεωπολιτικοί, αφού το Telegram είναι η φωνή του παγκόσμιου Νότου που θέλουν να σιγήσουν και να ελέγξουν και τρίτον οι Γάλλοι γραφειοκράτες θέλουν να ελέγξουν κάθε τι που μπορούνε. Αποδίδουν στο Telegram την απώλεια των αποικιών τους στην Αφρική.

Άλλοι πιθανοί λόγοι πίσω από την κράτηση του CEO της Telegram Durov

Λογοκρισία και καταστολή της ελευθερίας του λόγου

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήθελε να πάρει στα χέρια της τον κώδικα του Telegram για να κατασκοπεύσει τη διαδικτυακή δραστηριότητα και να λογοκρίνει την ελευθερία του λόγου, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson στο Sputnik. Αυτό θα επιτρέψει στη Δύση να σταματήσει τις επικρίσεις για την εξωτερική της πολιτική, τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και τον πόλεμο του Ισραηλινοναζιστικού αποικιακού καθεστώτος κατά της εθνικοαπελευθερωτικής αντιστασιακής Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε ο Τζόνσον.

"Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα, μετά τις μακρές διώξεις εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ και εναντίον του Σνόουντεν, σε μια μακρά λίστα επιθέσεων κατά της ελευθερίας της έκφρασης στις δυτικές χώρες", δήλωσε στο Sputnik ο Ζακ Σαπίρ, Διευθυντής Σπουδών στη Σχολή Προχωρημένων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (EHESS) στο Παρίσι.

Λίγες μέρες μετά την υποστήριξη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρόμπερτ Φ.Κένεντι Τζούνιορ κατηγόρησε τη σύλληψη του Ντούροφ ως επίθεση στην ελευθερία του λόγου πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο Kim Dotcom, Γερμανός ακτιβιστής και επιχειρηματίας, προειδοποίησε ότι "η καταστολή κατά της ελευθερίας του λόγου κλιμακώνεται."

Εκβιασμός

"Δεν θα εκπλαγώ που θα προσπαθούσαν να πάρουν στα χέρια τους το Telegram, να συνάψουν συμφωνία με το Telegram λέγοντας: Λοιπόν, σας απελευθερώνουμε, μας δίνετε μια τιμή και ίσως μπορούμε να σας αγοράσουμε", δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Angelo Giuliano με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

-Ο πραγματικός σκοπός της σύλληψης του Ντούροφ είναι να τον εκβιάσει "για να ανοίξει μια πίσω πόρτα στο Telegram σε αντάλλαγμα για την ελευθερία του", δήλωσε η ερευνητική δημοσιογράφος Lucy Komisar στο Sputnik. Είναι μέρος μιας προσπάθειας" να ενισχυθεί ο έλεγχος των πλατφορμών του Διαδικτύου που επιτρέπουν απόψεις που αμφισβητούν τη συλλογική Δύση", πρόσθεσε.

-Ο επηρεαστής των κοινωνικών μέσων Mario Nawfal ισχυρίστηκε ότι "οι ΗΠΑ ήθελαν να ελέγξουν καλύτερα το Telegram."

Ανταγωνισμός με το WhatsApp

"Υπάρχει το WhatsApp που είναι επίσης κρυπτογραφημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. . Τον τελευταίο καιρό, το Telegram έχει νικήσει το WhatsApp. Έτσι, αυτή είναι μια φυσιολογική αντίδραση από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες [του WhatsApp] να εξαλείψουν έναν ανταγωνιστή χρησιμοποιώντας πολιτικά κίνητρα, μόνο μέσω της Γαλλίας", δήλωσε ο Valentin Makarov, πρόεδρος της Ένωσης Russoft, στο Sputnik.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεμογεννήτριες σε καμένα δάση. Τι ισχύει;

Η Σοφία Ε. Παυλάκη, Δικηγόρος, M. Sc., υπ. Δρ. Παν/μίου Αιγαίου, αναλύει το ισχύον νομικό πλαίσιο γύρω από αυτό το ζήτημα.  

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι στο Άρθρο 117 Παρ. 3 του Συντάγματος προβλέπεται η απόλυτη απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας στις αναδασωτέες εκτάσεις, εκτός από όσες σχετίζονται άμεσα με την αναδάσωση. Συγκεκριμένα, στο Σύνταγμα αναφέρεται: "Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό."

Συνεπώς, κάθε δραστηριότητα και οι συνδεόμενες με αυτήν άδειες που παραβιάζουν αυτήν την πρόβλεψη του Συντάγματος είναι ακυρωτέες. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους αιολικούς σταθμούς, αλλά επίσης για άλλες μορφές ΑΠΕ, εξορύξεις, δόμηση κ.ο.κ. Οι νόμοι και δικαστικές αποφάσεις που δεν συμμορφώνονται με το άρθρο 117 του Συντάγματος είναι αντισυνταγματικοί/ες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο «λύκος» Ερντογάν εκμεταλλεύεται τις «ερασιτεχνικές» κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την δήθεν απώλεια διεθνών εγγράφων, τα οποία αποδεικνύουν τα όρια του FIR Αθηνών/Κωνσταντινούπολης

Από τον περασμένο Ιούλιο έως σήμερα και σίγουρα μέχρι τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη σοβεί μια έρπουσα ελληνοτουρκική κρίση στην περιοχή νότια, νοτιοανατολικά Ρόδου – Καστελόριζου, ως τις ανατολικές ακτές της Κρήτης.

Αυτή η έρπουσα κρίση έχει επίκεντρο μέχρι στιγμής το εύρος του FIR Αθηνών στην περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου αλλά και την περιοχή της Κάσου, όπου η ελληνική κυβέρνηση, δύο φορές και αυστηρά μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και όχι μέσα στη νόμιμη στον ΟΗΕ ελληνική ΑΟΖ στο πλαίσιο της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας ΑΟΖ, ποντίζει πάνω κάτω αδέσποτα καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για τη μελλοντική (όποτε και αν) ηλεκτρική σύνδεση Αιγύπτου – Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Αγρυπνος φρουρός» των καθ’ όλα νόμιμων ελληνικών ενεργειών στέκεται η ισλαμοφασιστική καθυστερημένη Τουρκία με την ισχύ της, η οποία παρακολουθεί με ναυτικά και αεροπορικά στρατιωτικά μέσα τις ελληνικές ενέργειες, παραμένοντας παράνομα στα ελληνικά ύδατα, δηλώνοντας ότι θα προασπίσει και αυτή την ομοίως νόμιμη στον ΟΗΕ τουρκική ΑΟΖ μέσα στη γενικότερη τουρκολιβυκή συμφωνία για την ΑΟΖ.

Στην πραγματικότητα, Ελλάδα και Τουρκία αυτό το καλοκαίρι επιδίδονται συνεχώς σε ένα σιωπηλό αλλά εξόχως επικίνδυνο μπρα ντε φερ στην περιοχή της παράνομης τουρκολιβυκής ΑΟΖ (αλλά νομιμοποιημένης στον αποικιοκρατικό ξεφτιλοΟΗΕ χωρίς καμιά αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης) και της νόμιμης ελληνοαιγυπτιακής ΑΟΖ, τμήματα των οποίων αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ του 26ου και 28ου Μεσημβρινού και σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας απαιτούν διμερή διαπραγμάτευση για τη λύση του αδιεξόδου. Σημειώνεται ότι το πρώτο καθ’ όλα νόμιμο και διεθνώς αναγνωρισμένο τμήμα ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο θα μπει σε διαπραγμάτευση ή διμερή συμφωνία με την Τουρκία.


Το μεγαλεπήβολο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας με την Ευρω Ενωση (το υποστηρίζει σθεναρά μόνο η Αθήνα) προκειμένου να υλοποιηθεί κατ’ ανάγκη θα περάσει μέσα από την παράνομη αλλά νομιμοποιημένη στον αποικιοκρατικό ξεφτιλοΟΗΕ, τουρκολιβυκή ΑΟΖ και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη και την άδεια της Τουρκίας. Διαφορετικά το έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί και τούτο διότι, η Τουρκία με βάση την ισχύ της (όπως και η Ελλάδα με το διεθνές δίκαιο), με βάση τη Σύμβαση της Θάλασσας έχει αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα για έρευνες, γεωτρήσεις, αλιεία, πόντιση καλωδίων και αγωγών κ.λπ. μέσα στην ΑΟΖ της.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουδέποτε εξήγησε γιατί μέσα στο κατακαλόκαιρο αποφάσισε να ποντίζει διά του ιταλικού πλοίου πάνω κάτω στα χωρικά ύδατα της Κάσου ηλεκτρικά καλώδια, που δεν έρχονται και δεν πάνε πουθενά για την ώρα, τεστάροντας το μέγεθος των αντιδράσεων της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή. Το επόμενο κεφάλαιο θα ανοίξει μέσα στον Σεπτέμβριο με την πολυεθνική άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ».

Ωστόσο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εξόχως επικίνδυνη στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων σε Αιγαίο και Μεσόγειο, δεδομένου ότι στα επίσημα ενυπόγραφα ελληνοτουρκικά και διεθνή στοιχεία που θα παρατεθούν αποδεικνύεται ότι στα υπουργεία Αμυνας, Εξωτερικών και Μεταφορών επικρατεί χαοτική σύγχυση και τούτο διότι τα έγγραφα που υπογράφουν τα τρία υπουργεία για τα Ελληνοτουρκικά είτε δεν τα διαβάζουν είτε υπάρχει παντελής άγνοια ή σκοπιμότητα, που οδηγεί σε διαπραγματεύσεις παραχωρήσεων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αίμα των ομήρων στα χέρια του Νετανιάχου λένε συγγενείς των θυμάτων

02/09/2024 

Χιλιάδες οργισμένοι Ισραηλινοί ξεχύθηκαν στους δρόμους το βράδυ της Κυριακής. Φώναζαν «Τώρα! Τώρα!» απαιτώντας από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να επιτύχει εκεχειρία με τη Χαμάς και την απελευθέρωση των ομήρων. Η μαζική διαδήλωση ξέσπασε μετά από ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι βρήκε και ανέσυρε τα πτώματα έξι Ισραηλινών ομήρων σε υπόγεια σήραγγα στη Ράφα της Γάζας.

Η οικογένεια της Καρμέλ Γκατ, Ισραηλινής που βρέθηκε ανάμεσα στους έξι νεκρούς, δήλωσε: «Διαβάσαμε στα ΜΜΕ για την επιθυμία του πρωθυπουργού να μιλήσει με την οικογένεια. Μετά από αυτό λάβαμε ένα επίσημο αίτημα. Δεν μας ενδιαφέρει να μιλήσουμε με όποιον δολοφόνησε την Καρμέλ ή να γίνουμε στήριγμα στο τσίρκο των μέσων ενημέρωσης του.

Δεν θα του επιτρέψουμε να μας χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία και νομιμοποίηση για τον φόνο του επόμενου απαχθέντος. Το αίμα του απαχθέντος στα χέρια του.

Δεν κάναμε αρκετά για να σώσουμε την Καρμέλ.

Ζητάμε για χάρη της μνήμης της Καρμέλ και για τη διάσωση των απαχθέντων σε αιχμαλωσία – βγείτε στους δρόμους και κλείστε τη χώρα μέχρι να επιστρέψουν όλοι.

Καλούμε τον λαό του Ισραήλ να μην βάλει πλάτη στη δολοφονία των απαχθέντων αιχμαλώτων. Όποιος ανέχεται τη δολοφονία αμάχων για χάρη του πρωθυπουργού, να μείνει σπίτι. Όσοι δεν το κάνουν: στη μνήμη της Καρμέλ, βγείτε στους δρόμους – σταματήστε την αδιαφορία, σταματήστε το κράτος, φέρτε μια συμφωνία.

Μην συμβιβάζεστε με μια μέρα απεργίας – κλείστε τα πάντα μέχρι να υπάρξει συμφωνία. Έχουμε άλλους 101 ομήρους να σώσουμε».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ναζί Νετανιάχου και ο Ισραηλινός Στράτος σκοτώνουν τους Ισραηλινούς ομήρους (και τα φορτώνουν στην Χαμάς) για να συνεχίσουν την γενοκτονία και την υφαρπαγή ολόκληρης της Παλαιστίνης! Οι δε εγκληματικές κλίκες, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, υποκρίνονται πως ενδιαφέρονται για "εκεχειρία" ενώ καθημερινά ενισχύουν το οπλοστάσιο των Σιωναζί, για να εκτελούν μέχρι και νεογέννητα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΣΥΚΑ, ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΑΦΗ, ΣΚΑΦΗ.

Η ολομέτωπη επίθεση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των υποτελών τους κυβερνήσεων ενάντια στον λαό της Βενεζουέλας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η φασιστική δεξιά αντιπολίτευση, σε ρόλο πέμπτης φάλαγγας του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού, βρήκε ένα νέο ‘’ αναπάντεχο ‘’ σύμμαχο, την ηγεσία του ΚΚΒ υπό τον Οσκαρ Φιγκέρα.

Την φράξια που ενώ καταγγέλλει τον Μαδούρο σαν νεοφιλελεύθερο σοσιαλδημοκράτη, επέλεξε την κοινή εκλογική κάθοδο με τον Ενρίκε Μάρκες, θιασώτη των ιδιωτικοποιήσεων, του ΔΝΤ και υποστηρικτή του πάλε πότε περιοδέυοντα ‘’ προέδρου ‘’ Χουάν Γκουαϊδο. 

Όπως τόνισε ο Φιγκέρα, «θεωρήθηκε απαραίτητο να συνεχιστεί η προώθηση της συνάντησης των διαφορετικών δημοκρατικών και λαϊκών ρευμάτων, όχι μόνο εκείνων που ταυτίζονται με την αριστερά, αλλά και με το δημοκρατικό στρατόπεδο, που είναι σήμερα πεπεισμένοι ότι είναι απαραίτητο να βγούμε από αυτήν την ιστορική τραγωδία».

Θα σταθούμε σε δύο διαμετρικά αντίθετες θέσεις για τις εκλογές στην Βενεζουέλα και την νίκη του Μετώπου υπό τον πρόεδρο Μαδούρο.

Την θέση της ηγεσίας Φιγκέρα:

«Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PCV) καλεί τις γνήσια δημοκρατικές, λαϊκές και πατριωτικές δυνάμεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν τη βούληση του λαού της Βενεζουέλας που εκφράστηκε αυτή την Κυριακή 28 Ιουλίου με σαφή πρόθεση πολιτική αλλαγή στη χώρα’’.

Την θέση του ΚΚ της Κούβας:

«Σήμερα η αξιοπρέπεια και το θάρρος του λαού της Βενεζουέλας θριάμβευσαν έναντι της πίεσης και της χειραγώγησης. Μεταφέρω στον αδελφό πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο τα θερμά μας συγχαρητήρια για αυτή την ιστορική νίκη και τη δέσμευση της Κούβας να σταθεί στο πλευρό της Μπολιβαριανής και Τσαβικής Επανάστασης. Αδελφέ Νικολάς Μαδούρο, η νίκη σου, η οποία είναι νίκη του Μπολιβαριανού και Τσαβικού λαού, επικράτησε καθαρά της φιλοϊμπεριαλιστικής αντιπολίτευσης. Με αυτόν τον τρόπο νίκησαν επίσης την ντόπια, διαπλεκόμενη και μονροϊκή δεξιά. Ο Λαός μίλησε και η Επανάσταση νίκησε».

Και την θέση της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Κούβας:

«Θαυμάζουμε τη διαρκή κινητοποίηση του τσαβικού λαού, συμπεριλαμβανομένης της νεολαίας του, που υπερασπίζεται το κυρίαρχο δικαίωμά του να αποφασίζει για το μέλλον του. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η νεολαία της Βενεζουέλας, με επικεφαλής την αδελφή μας Νεολαία του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (JPSUV), μαζί με όλο το λαό, θα συνεχίσει να αποτελεί το προπύργιο και τη δύναμη της Μπολιβαριανής Επανάστασης».

Το γεγονός ότι ο συνδυασμός Φιγκέρα – Μάρκες πήρε στις εκλογές 30000 ψήφους και ποσοστό 0,24%, ‘’ η σαφής πρόθεση πολιτικής αλλαγής ‘’ , σημαίνει άνευ όρων παράδοσης της χώρας στην φασιστική δεξιά και τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Από το σημείο αυτό και μετά αρχίζει ο παραλογισμός και τα αδιέξοδα της πολιτικής του ΚΚΕ στην χώρα μας.

Το ΚΚΚ και το ΚΚΒ είναι αδελφά κόμματα του ΚΚΕ. Ειδικά για το δεύτερο υπήρξαν διεθνείς πρωτοβουλίες του ΚΚΕ καταγγελιών της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μαδούρο και των αντιδημοκρατικών διώξεων εις βάρος του αδελφού ΚΚΒ.

Όπως όμως λέει ο σοφός λαός ‘’ δύο καρπούζια δεν χωράνε σε μια μασχάλη ‘’. Και επειδή ο χρόνος είναι αμείλιχτος έφτασε ο καιρός, όπως λέει και ο Ποιητής, ‘’ να λέμε πια τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη ‘’. 

Αν λοιπόν τα γεγονότα είναι όπως τα λέει η αδελφή ηγεσία της Βενεζουέλας, τότε το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο να καταγγείλει το ΚΚΚ σαν προδότες της κομμουνιστικής υπόθεσης, προσχώρησης στην νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία και στήριξης αυταρχικών και δικτατορικών καθεστώτων τύπου Μαδούρο.

Η θεωρία της Ιμπεριαλιστικής Πυραμίδας αποδείχτηκε θεωρία του Ιμπεριαλιστικού κουβά που δεν έχει πάτο. Στη μη αναστρέψιμη κατρακύλα στον άπατο κουβά η ηγεσία του ΚΚΕ ανακαλύπτει και αποκαλύπτει:

* Τον δίκαιο αγώνα του λαού της Βενεζουέλας για δημοκρατία και ελευθερία κάτω από την πολιτική ηγεμονία της φασιστικής δεξιάς.

* Τον δίκαιο αγώνα του λαού της Ουκρανίας ενάντια στην ιμπεριαλιστική Ρωσία, υπό την καθοδήγηση των Ναζιστών του Κιέβου.

* Ως θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, τις αντιιμπεριαλιστικές εξεγέρσεις των λαών του Μάλι, Νίγηρα και Μπουρκίνα Φάσο.

* Τον βαθύτερο σκοπό και επιδίωξη του λαού της Παλαιστίνης, με την ίδρυση του κράτους τους να γίνουν ιμπεριαλιστές, γιατί όπως πολύ σωστά μας διδάσκει η Πυραμίδα, κάθε κρατική οντότητα με καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής είναι ιμπεριαλιστική. 

Οι ιδεολογικές, πολιτικές θέσεις και πρακτικές των κατ’ όνομα κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων, μα πάνω από όλα τα γεγονότα, δείχνουν ξεκάθαρα το καθήκον των πραγματικά επαναστατικών, κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην χώρας μας.

Η επαναστατική ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος και η ανασυγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, σήμερα και όχι αύριο είναι ‘’ τέκνα της ανάγκης και ώριμα τέκνα της οργής ‘’. 

Η υπέρβαση της σημερινής κατάστασης και το πιάσιμο ξανά του ιστορικού επαναστατικού νήματος των Μπολσεβίκων, της 3ης Διεθνούς και των απελευθερωτικών κινημάτων για την αυτοδιάθεση των λαών μπορεί και πρέπει να καθοδηγήσει τον βηματισμό μας.

Στην συγκρότηση μιας αξιόλογης και αξιόμαχης επαναστατικής κομμουνιστικής πανελλαδικής οργάνωσης ικανής να παράγει ιδεολογία και πολιτική μαζών, αποχτώντας έτσι γερούς και σταθερούς δεσμούς με την εργατική τάξη, την νεολαία και τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας.

Στην ίδια διαλεκτικά κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να οδηγήσει τον βηματισμό μας, στην δημιουργία, αναγκαίου όσο ποτέ σήμερα, ενός πολιτικού και κοινωνικού Μετώπου, ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, ικανού για την ανατροπή του καθεστώτος της εξάρτησης και την ανάληψη της εξουσίας για να γίνει επιτέλους ο λαός αφέντης στον τόπο του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολο "επιτυχίες" αυτός ο Μακρόν!

Μετά την οικονομική καταστροφή της χώρας, την αηδιαστική έναρξη της Ολυμπιάδας, έπιασε και τον λάθος Ντούροφ!

Τι "φιλικές" προσκλήσεις, τι πολλά υποσχόμενα δείπνα, τι ιθαγένειες, δεν παραχώρησε, όλα πήγαν στράφι!

Αντί, για τον αδελφό Νικολάι, τον πραγματικό "κλειδοκράτορα" και ιδρυτή του Τέλεγκραμ, που ζει ήρεμα, στην Μόσχα, συνέλαβε τον αδελφό-πωλητή υπηρεσιών, Πάβελ.

Τώρα, η Γαλλική Δικαιοσύνη αναγκαστικά, θα τον αθωώσει, από όλες τις κατηγορίες, που σκαρφίστηκαν οι "αρχές", αν δεν πάρει άλλες εντολές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οπως και η χώρα ξεπουλήθηκε πριν 14 χρόνια στις Αμερικάνικες πολυεθνικές με αντάλλαγμα να μην χάσουν τις καρέκλες οι σωτήρες και τα πιθίκια ακόμα να το πάρουν χαμπάρι με το σανό που τα έχουν ποτίσει, έτσι και ο δεξιός νουρδίτης νομίζει ότι άμα φύγει ο στημένος Κούλης που τον ξεκώλιασε, θα καταστραφεί

Σχολιο.- ΔΕΝΓΙΝΟΝΤΑΙΑΥΤΑΡΕΠΑΙΔΙΑ

Σχολιο.- Και αν φύγει, ποιος;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το εσείς φταίτε για την ακρίβεια του Στουρνάρα, είναι το ίδιο με το εσείς φταίτε που δεν στηρίζετε τον Κούλη.

Καμιά διαφορά δεν έχει



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 οι Γερμανοί κατακτητές και οι ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους πραγματοποίησαν ένα από τα πιο φρικιαστικά τους εγκλήματα, σκοτώνοντας ή καίγοντας ζωντανούς μέσα στον φούρνο Γκουραμάνη του χωριού, 149 κατοίκους του Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη. Οι 109 ήταν γυναίκες και ανήλικα κορίτσια.

Η σφαγή του Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη έγινε με αφορμή επίθεση ανταρτών του ΕΛΑΣ ενάντια σε διερχόμενους Γερμανούς και συνεργάτες τους. Προβλέποντας την εκδίκηση των ναζί, στη βάση της "συλλογικής ευθύνης", οι ελασίτες έπεισαν τη μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων του χωριού να κρυφτεί στο βουνό. Όσοι έμειναν στο χωριό σκοτώθηκαν, σχεδόν στο σύνολό τους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιζησάντων, η δολοφονική μανία των ταγματασφαλιτών ξεπερνούσε κατά πολύ την αγριότητα των Γερμανών.

Το βέβαιο είναι ότι, με εξαίρεση τον επικεφαλής τους, τον διαβόητο Φριτς Σούμπερτ που εκτελέστηκε το 1948, και κάποιους που σκοτώθηκαν κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του ΕΛΑΣ του επόμενου δίμηνου, οι περισσότεροι στελέχωσαν αργότερα το κράτος των "εθνικοφρόνων" και ανταμείφθηκαν με τιμητικές συντάξεις.

Δεν έλειψαν κι αυτοί που, έχοντας λεηλατήσει περιουσίες θυμάτων τους, εμφανίστηκαν αργότερα σαν προκομμένοι νοικοκυραίοι, αφήνοντας γερή κληρονομιά στους απογόνους τους. Που ενδεχομένως να καμαρώνουν για τους δολοφόνους παππούδες τους, που είχαν μυαλό, ήταν εργατικοί και πήγαν μπροστά!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστράφτει ο Διόνυσος, βροντάει η Εκάλη, και η αδελφή του Τσίπρα που ακούει στο λαϊκότατο όνομα Ζανέτ -γιατί, όπως και ο αδελφός της, είναι παιδί του λαού- δήλωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ τέλος! Έκλεισε τον κύκλο του και πάμε γι' άλλα.

Όπως σχολιάζουν εκείνοι που ξέρουν, πρόκειται για μια από τις κινήσεις που ανοίγουν τον δρόμο στον Τσίπρα να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ως επικεφαλής ενός νέου ευρύτερου μορφώματος.

Δεν διδάχτηκε τίποτα από την πανωλεθρία στην οποία οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και μετά, όταν το 35%, που του έδωσε η λαχτάρα του κόσμου για απαλλαγή απ' τα μνημόνια, το συρρίκνωσε στο μισό; Για να το βάλει στα πόδια κατόπιν και ν' αφήσει στο πόστο του τον χλιμίτζουρα που κουβάλησε απ' το Μαϊάμι. 

Δεν έχει καταλάβει ότι είναι μάλλον απίθανο να μπορέσει να ξεγελάσει τον κόσμο για δεύτερη φορά; 

Δεν ξέρει ότι όταν ο κόσμος λέει "όλοι ίδιοι είναι", πρώτον απ' όλους αυτόν έχει στο μυαλό του;

Σχολιο.- Τη μεγαλύτερη ζημιά την έκανε αυτός ο αλήτης. Σκόρπισε απογοήτευση και ηττοπάθεια

Σχολιο.- Ο ψηφοφόρος στην Ελλάδα δεν διαφέρει και πολύ από τους ψηφοφόρους εκτός Ελλάδας. Σχεδόν παντού χαμός γίνεται. Μέχρι και ακροδεξιά κόμματα κυβερνάνε, όπως στην Ιταλία, π.χ. Πάντως, όσο απελπισμένος και να 'ναι ένας κόσμος δεν έχει λόγο να εμπιστευτεί έναν χρεοκοπημένο όπως ο Τσίπρας. Εκτός του ότου δεν θα τον εμπιστευτούν και τα όποια στελέχη θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα νέο μόρφωμα. Νομίζω πως είναι ξοφλημένος. Όπως ήταν και είναι ο ΓΑΠ μετά το πρώτο μνημόνιο.

Σχολιο.- E αφου το είπε η Ζανετ.....

Σχολιο.- Το ΣΚ ξαμολήθηκαν τα αδέλφια να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Ζανέτ vs Στυλιανός



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κλεπτοκρατία, γνωστή ως Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κατέλαβε το αεροπλάνο του Προέδρου Μαδούρο στη Δομινικανή Δημοκρατία και το πέταξε στη Φλόριντα.

Όχι μόνο η παγκόσμια αστυνομία, αλλά και ο παγκόσμιος repo-man επίσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέτοιο success story πια αυτή η κυβέρνηση. Πραγματικά. Κούλης μέχρι να πεινάσουμε όλοι...

μερίδιο των ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό ανά χώρα το 2023

Ρουμανία : 32%, Ελλάδα : 30%, Βουλγαρία : 30%,  Ισπανία : 26%, Εσθονία  : 25%, Λιθουανία : 24%, Λετονία : 23%, Ιταλία : 23%, Γερμανία : 21%, Γαλλία : 20%, Σουηδία : 19%, Δανία : 18%, Ιρλανδία : 18%, Πορτογαλία : 18%,  Ουγγαρία : 18%, Κροατία : 18%



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο φασιστάκος υπουργος Θανάτου άδωνις που δεν ήθελε το 2013-2014 να του πάρει τη δόξα η τρόικα και διαλαλούσε καμαρώνοντας ότι ο ιδιος θα κλείσει τα Νοσοκομεία και θα απέλυε γιατρούς και νοσηλευτές κανοντας πράξη το κλείσιμο και τις απολύσεις….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλησα ν' αγοράσω έναν κουβά..κλασσικό.. από γαλβανισμένη λαμαρίνα. Δεν υπάρχει Ελληνικός(με τόσες χιλιάδες φανοποιεία-λευκοσιδηρουργεία που είχαμε) ...μόνον Κινέζικοι κουβάδες αίσχιστης ποιότητας...οπότε..ΝΑΙ...ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΓΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ...ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.Υ.Γ..Οι φαρδυκώληδες καραφλοί λιπαρόσβερκοι κομπιούτερμαν όξω απ' την χώρα. Άει σιχτίρ πιά...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πικρό το αποτέλεσμα" των εκλογών στην Θουριγγία λέει ο Σόλτς. Φυσικά...όταν προωθείς νεοφιλελέ πολιτικές...φτωχοποίηση του λαού και ολιγαρχικά κέρδη,γεννιέται φασισμός. Κι ο Σόλτς δεν κόβεται για τον λαό...φοβάται μην τον "κόψουν" οι ακροδεξιοί όπως έκαναν στους αντιπάλους τα SD και τα SS του Χίτλερ.Που έσφαξαν και τα SD τα SS με εντολή του Χίτλερ όταν έγιναν ενοχλητικά στις απαιτήσεις.Φίδι βάζεις στον κόρφο σου φαρμάκι θα σε δαγκώσει...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κ Πρετεντέρης ο υπέρμαχος των μνημονίων. Αυτός που έλεγε ότι δε πειράζει που πανε τα παιδιά στο εξωτερικό για να δουλέψουν. Αυτός ο κύριος που είχε παραδεχτεί μαζί με την κ, Σπυράκη ότι τους επέβαλαν να λένε ότι το χρέος είναι βιώσιμο μέχρι την στιγμή που μπήκαμε στα μνημόνια Ο κ. Πρετεντέρης στην περίοδο των μνημονίων μας συμβούλευε τα νέα τα παιδιά να αφήσουν τα πτυχία και να πλένουν πιάτα . Άξιος λοιπόν ο κύριος Πρετεντέρης που

Υπερτερεί την ελεύθερη ελληνική δημοσιογραφία που είναι πιο κάτω η ελευθερία του τύπου από το Μπουρουντί, το Γκαμπόν, την Μποτσουάνα και την Μογγολία .

τι μπορεί να μας πει λοιπόν ο αισχρός δημοσιογραφισκος ; καλύτερα να το βουλώνει...θα μου πεις όμως αν το βουλώσει πώς θα τα τσεπωσει;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1920 και πρίν(μετά μπήκαν οι Γερμανοί με την Ντόϊτς και εξαγόρασαν 120 βιοτεχνίες κατασκευής μηχανών εσ. καύσης και τις έκλεισαν. Ο Βόλος κατείχε στα Βαλκάνια την πρώτη θέση σε κατασκευή και λειτουργία υφαντουργικών μηχανών,χυτηρίων και μηχανουργείων,εμπορικό λιμάνι κλπ...Μετά τον πόλεμο και την κατοχή οι προδοτικές κυβερνήσεις ρήμαξαν κάθε επενδυτική δυνατότητα...του Καραμάν Αλή του "εθνάρχη"(για το Γερμανικό έθνος)προεξάρχοντος και αρχιτέκτονα του ρημάγματος έως σήμερα. Σήμερα οι Βολιώτες ψηφίζουν τον γνωστό δήμαρχο και κυβέρνηση...και οι καταστηματάρχες υποβάλουν μηνύσεις για "διαφυγόντα κέρδη" ζητώντας αποζημίωση(τα νεκρά ψάρια κλπ) ..δηλαδή να πληρώσω ο φορολογούμενος την χασούρα τους όταν μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους. Το καλύτερο είναι το απόλυτο τουριστικό βούλιαγμα και η πλήρης καταστροφή των επιχειρήσεων τουρισμού...με ξαναγύρισμα σε παραγωγική δραστηριότητα, πρωτογενή και δευτερογενή μεταποίηση. Και να μάθουν και τα παιδιά των Ελλήνων πολιτών-όχι μόνον των μεταναστών- να δουλεύουν παραγωγικά με ικανότητες αυτεπιβίωσης κι όχι πετσέτα,υπόκλιση και.."τι θα πάρει ο κύριος;".. καταλαβαίνουμε που πάμε;Συννενοηθήκαμε;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ..."Εισαγγελική παρέμβαση για σύμβαση του Πολεμικού Ναυτικού

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού σχετικά με την αναβάθμιση 5 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3Β Orion του Πολεμικού Ναυτικού, ύψους 500 εκατ. δολαρίων περίπου.

Η μήνυση αφορά συμφωνία του 2015 με την αμερικανική εταιρεία «Lockheed Martin», η οποία ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Θα διερευνηθεί πιθανή διάπραξη τριών κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα» μαύρου χρήματος) για τον τότε υπουργό Αμυνας (2015 - 2019), Πάνο Καμμένο, τον πρώην αντιναύαρχο, βουλευτή και πρώην υπουργό Αμυνας στη δεύτερη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, όπως και τον τότε πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.

Οπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, τα αεροσκάφη αυτά ήταν τότε 49 χρόνων. Σήμερα είναι παροπλισμένα και η σύμβαση δεν έχει εκτελεστεί."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημογραφική βόμβα στην Ελλάδα - Οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα

Το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα διαρκώς μεγαλώνει. Ολόκληρες περιοχές κινδυνεύουν με κοινωνική και οικονομική κατάρρευση.

Η αρνητική πορεία του πληθυσμού στην Ελλάδα αποτυπώνεται στο νέο δελτίο του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) με θέμα «Η επιδείνωση του φυσικού ισοζυγίου σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο (2020-22) και οι δυσοίωνες προοπτικές του».

Σύμφωνα με τα στοιχεία το φυσικό ισοζύγιο (γεννήσεις-θάνατοι) στη χώρα μας έχει αλλάξει πρόσημο, μετατρεπόμενο για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας από θετικό σε αρνητικό, ουσιαστικά μετά το 2010.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα τρία φιλελέ καθαρματοκόμματα(Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ)και λοιπά αποκόμματα που ψήφισαν μνημόνια μάς κοροϊδεύουν με προεξάρχοντα τον Κούλη(μέσω του ποδοσφαιριστή Καραγκούνη) πως θα στηρίξουν την οικογένεια (μάλλον του Μητσοτάκη εννοούν)την ώρα που έχουν προσδιορίσει τα παιδιά ως ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ. Εσείς εξακολουθείτε ως υποστηρικτές;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οποιος "Ακουσε τήν δήλωση Στουρνάρα πού λέει ό,τι γιά τήν ακρίβεια φταίνε οί Οικονομικά Αναλφάβητοι Πολίτες καί καταφέρει νά κάνει σχόλιο πού δέν διώκεται από τόν #Αντιτρομοκρατικό_Νόμο κερδίζει ένα μπλουζάκι μέ τυπωμένο τόν στίχο ""Η Φτώχεια είναι πιό Φρόνιμη άν νιώσει ό,τι Φταίει".!!! -Τό καλάθι τής Νοικοκυράς,Τό καλάθι τών Χριστουγέννων,.Τό καλάθι τού Πάσχα,.Τό καλάθι τού Νονού,.Τό καλάθι τών Μαθητών καί τώρα,.Τό #Καλάθι_τής_ΔΕΘ.!! -Ένας Λαός πού σταμάτησε νά Ζεί μέ Αξιοπρέπεια καί Αποφάσισε νά ζεί μέ #Καλάθια,.!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύσσωμη η Δυτική Μάνη αποφάσισε να αποτρέψει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Τι ψήφισε στις εκλογές είπαμε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα εξαφανίζεται και η Αριστερά που υποτίθεται θα ήταν η μόνη που θα αντιστεκότανε εκτονώνεται σε συναυλίες και σε φεστιβάλ μουσικής



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεν μας βολεύει η αλήθεια, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια !

Ουρσουλα !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε βλέπαμε στην TV Έφη Θώδη, Σωτ. Τσιόρδα, Ελένη Λουκά, Ματ. Παγώνη, Μαγιορκίνη και γελούσαμε. Μας τα έκοψαν όλα οι μ@λάκες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1/9/2024

ΜΝΗΜΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΖΑΧΑΡΕΝΚΟ

Πριν από ακριβώς έξη χρόνια δολοφονήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες του Κιέβου ο πρώτος πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Alexander Zakharchenko. Είχε αποφοιτήσει από τεχνική σχολή και δούλευε ηλεκτρολόγος στα ορυχεία. Το 2014 ανέλαβε τη λαϊκή πολιτοφυλακή του Ντονιέτσκ και στη συνέχεια την πρωθυπουργία. Εκπροσώπησε τη ΛΔ Ντονέτσκ στο Μινσκ το 2015. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 Σεπτεμβρίου - Ημέρα Ανεξαρτησίας της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ

Πριν από 79 χρόνια, στις 2 Σεπτεμβρίου 1945, ο Χο Τσι Μινχ, σε μια συγκέντρωση χιλιάδων στο κέντρο του Ανόι, κήρυξε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, ανακοινώνοντας στον κόσμο τη δημιουργία μιας νέας χώρας - της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ (DRV). .

Η απελευθέρωση από τους Γάλλους και τους Ιάπωνες αποικιοκράτες δεν ήταν η τελευταία δύσκολη σελίδα στην ιστορία του Βιετνάμ. Ο εμφύλιος πόλεμος, η διαίρεση της χώρας σε Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ, η εισβολή του αμερικανικού στρατού - οι Βιετναμέζοι έπρεπε να επιδείξουν θαύματα ηρωισμού για να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία τους σε μια μάχη με έναν ισχυρό εχθρό. Οι Αμερικανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Βιετνάμ και από τότε η ενωμένη χώρα έγινε πραγματικά ανεξάρτητη. Στις 2 Ιουλίου 1976, ανακηρύχθηκε η δημιουργία ενός ενιαίου ανεξάρτητου βιετναμέζικου κράτους, της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΡΙΧΤΕΡ

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία υπέβαλε επίσημα αίτημα ένταξης στους BRICS, η χώρα "μας" συνεχίζει αγόγγυστα "να καίγεται για το καλό της Ευρώπης" όπως είπε με ειλικρίνεια η Νίκη Τζαβέλλα (πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ) πριν 13 ολόκληρα χρόνια....

Τα λόγια απλά περιττεύουν πια, για την κατάντια αυτής της δύσμοιρης χώρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και το Οσκαρ πηγαίνει στον ΣΚΑΪ, για τις πιο εκνευριστικές φωνές των παρουσιαστών του Πορτοσάλτε-Αναστασοπούλου.

Δεν αντέχονται!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουκρανία είναι τρομοκρατικό κράτος. 

Για περισσότερα από 10 χρόνια έχουν κλείσει τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία του Ντονμπάς.

Βομβαρδίζονται,  οι εκκλησίες, τα Πανεπιστήμια, τα πάρκα, οι πλατείες, τα μαγαζιά και τα σπίτια των αμάχων πολιτών.

Ο εβραϊκός σιωνισμός ακολουθεί τους ίδιους "κανόνες" τόσο στην κατεχόμενη Ουκρανία, όσο και στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Σήμερα είναι η ημέρα έναρξης του σχολικού έτους και Ουκρανοί στρατιώτες του ιδιωτικού στρατού του ΝΑΤΟ πανηγυρίζουν, για σχολεία, χωρίς παιδιά και δασκάλους και για βομβαρδισμένους παιδικούς σταθμούς, που δεν θα λειτουργήσουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ευρωεκλογές - Βρετανία - Γαλλία - άλλες Ευρωπαϊκές χώρες - και τώρα Γερμανία: 

⁃ Συντριβή για το “κόμμα του Πολέμου”, συντριβή των αμερικανόδουλων πολιτικών! 

⁃ Συντριβή ΠΑΡΑ την σαρωτική καθημερινή προπαγάνδα, τα ψέμματα, τους αποκλεισμούς, τις διώξεις, τις παρακολουθήσεις, το αστυνομικό κράτος!

-Η “πολεμοχαρής” και “δοσίλογη” νατοϊκή Ακροδεξιά 

προσπαθεί να μας “τρομάξει” με την άνοδο της Ακροδεξιάς που όμως, στα λόγια έστω, δεν είναι ΟΥΤΕ πολεμοχαρής ΟΥΤΕ δοσίλογη ΟΥΤΕ νατοϊκή!

-Να κρύψουν με κάθε τρόπο ότι η ΜΟΝΗ ελπίδα κι ανάχωμα, ο ΜΟΝΟΣ αντίπαλος ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ Ακροδεξιάς και του πολέμου είναι μια νέα Αριστερά, απαλλαγμένη από στερεότυπα και κολλήματα!

-Αυτό ακριβώς είναι το νόημα των εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη από το 2022 και μετά! 

-Έστω και με την κάλπικη έκφραση του δυτικού κοινοβουλευτισμού, οι δυνάμεις που υποστηρίζουν και συμμετέχουν στον πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία και στη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα κι αλλού, καταβαραθρώνονται και καταδικάζονται:

• Όπου έχουν δημιουργηθεί Αριστερά εναλλακτικά σχήματα δυναμώνουν εκρηκτικά (BSW στη Γερμανία, Μέτωπο στη Γαλλία, Σλοβακία κλπ)

• Όπου ΔΕΝ υπάρχουν - ακόμα , ο λαός γυρνάει την πλάτη στους πολεμοκάπηλους με την πρωτοφανή ΑΠΟΧΗ (Ελλάδα, Βρετανία κι Ευρωεκλογές)

• Όπου η Αριστερά διαχειρίζεται αγωνιστικά κι αταλάντευτα την εκλογική δύναμη που αποκτά γίνεται προοπτική ανατροπών 

- όπου μπαίνει στο δίλημμα να επιλέξει το είδος της Ακροδεξιάς που θα κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό, μένοντας “δεκανίκι” αυτής που κρύβεται πίσω από φιλελεύθερο ή κεντρώο ή σοσιαλδημοκρατικό ή πράσινο “φερετζέ”, (βλ. Γαλλία) καταλήγει κι αυτή «χορηγός» ακροδεξιών σχημάτων που το παίζουν “αντισυστημικά”

Από δω και πέρα, αργά ή γρήγορα, χωρίς καμμία υποτίμηση του (ακροδεξιού) “κόμματος του πολέμου” που ακόμα είναι γαντζωμένο στην πολιτική αστική διακυβέρνηση και με λύσσα θα παλαίψει να μείνει, αυτοί θα είναι οι πόλοι της αντιπαράθεσης στις αστικές δημοκρατίες της Ευρώπης: 

• Από τη μια η Ακροδεξιά, κι από την άλλη,

• Μια Αριστερά, με καθαρές θέσεις, αντιιμπεριαλιστική, ριζοσπαστική, ανατρεπτική - ΑΚΟΜΑ κι αν δεν έχει εμφανιστεί ή ΔΕΝ εκφράζεται από σχήματα!

-Όσο για τις σημερινές κατεστημένες αμερικανόδουλες πολεμοκάπηλες δυνάμεις, με όποιο φερετζέ ή καπέλο, 

θα γίνουν ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ στην κυριολεξία, ΑΝ ΗΤΤΗΘΕΙ η Δύση! 

-Γι’ αυτό και η ΝΙΚΗ της Ρωσίας, η ΝΙΚΗ του Ντονμπάς μαζί με τις αναπόφευκτες αλλαγές στη ρωσική κοινωνία, είναι η μεγαλύτερη, η πιο αισιόδοξη, η πιο φωτεινή ελπίδα και προοπτική για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για την ανθρωπότητα και τους εργαζόμενους!

Όσο για τα περί “φόβου της Δεξιάς, της Ακροδεξιάς κλπ κλπ” το έχουμε ζήσει πια το παραμύθι, και η Εργατική πολιτική το έχει πληρώσει ακριβά!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το καλοκαίρι οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πληροφορίες είτε για την προσωπική τους περιπέτεια υγείας μετά τα εμβόλια COVID-19, είτε για τον αιφνίδιο θάνατο οικείου τους προσώπου είτε για κάποιο καρκίνο τελικού σταδίου που εμφανίστηκε μετά απο τα εμβόλια COVID-19 ως εργαλείο ελέγχου και μείωσης του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού λόγω του παγκοσμίου χρέους και της μάλλον αυτονόητης ευγονικής διάθεσης που χαρακτηρίζει την elite που της ανήκει ή η ίδια πιστεύει ότι της ανήκει ο κόσμος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντωμεταξύ κάθε μέρα πεθαίνουν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι από τα βασανιστήρια στις ισραηλινές φυλακές. Τρείς δολοφονημένοι σε μόνο τρείς μέρες.

Ο 58χρονος Ayman Rajeh Abed από το Kafr Dan στη #Jenin υποβλήθηκε σε βασανιστήρια που οδήγησαν στο θάνατό του.

Ο Ayman συνελήφθη όμηρος από τον στρατό κατοχής για να πιεστεί ο καταζητούμενος και τραυματισμένος γιος του να παραδοθεί. Ο Ayman ξυλοκοπήθηκε, βασανίστηκε και εκτελέστηκε. 

Το Ίδρυμα Κρατουμένων δήλωσε ότι «βρέθηκαν ορατά σημάδια χειροπέδων στα χέρια του και σημάδια ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων ήταν εμφανή στο σώμα του, επιβεβαιώνοντας ότι μαρτύρησε ως αποτέλεσμα της σωματικής κακοποίησης που υπέστη».

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε ότι δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας στο παρελθόν. Η σορός του παραδόθηκε στο στρατιωτικό σημείο ελέγχου του Σάλεμ. Προηγουμένως, οι κατοχικές δυνάμεις έκαναν επανειλημμένα εφόδους στο σπίτι του για να πιέσει τον γιο του να παραδοθεί.

Ο Αϊμάν είναι πατέρας των κρατουμένων Ισλάμ και Ιχσάν Αμπέντ, ενώ ο τρίτος γιος του είναι τραυματισμένος και καταζητείται.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούσαν ΑΜΑΧΟΙ στην Γάζα.

Τώρα, δείτε πώς την κατάντησαν : νεκροταφείο.

Η ντροπή της ανθρωπότητας.

Οι εικόνες δείχνουν τις συνέπειες της εισβολής της ισραηλινής κατοχής στη γειτονιά του Καναδά, στην πόλη Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Η περιοχή έχει μείνει εντελώς ακατοίκητη, καθώς το Ισραήλ έχει σκόπιμα καταστρέψει όλες τις υποδομές και το κύριο πηγάδι νερού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΛΑΒΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ

(Όπως έγινε με τις φτωχές χώρες της Αφρικής, που πριν ζούσαν ως άνθρωποι)

-Τα ηλιακά πάνελς (φωτοβολταϊκά), δεν μετατρέπουν την υπεριώδη ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια, παρά μόνο ένα μικρό μέρος του φάσματος IR, (Infrared Spectroscopy, IR) της υπέρυθρης ακτινοβολίας. 

Την ίδια στιγμή όμως που απορροφούν το φως, απορροφούν και την θερμότητα από τον ήλιο. Αυτή η απορροφούμενη θερμότητα, εκπέμπεται στη γειτονική ατμόσφαιρα και διαλύει το υφιστάμενο μικροκλίμα της περιοχής και κατά συνέπεια την χλωρίδα και την πανίδα, αφού είναι πασίγνωστο πως όταν ο αέρας θερμαίνεται, ανεβαίνει και δημιουργούνται ανοδικά ρεύματα.

Ακόμη και μικρές διαφορές στις συνηθισμένες θερμοκρασίες της επιφάνειας της γης, είναι ικανές να δημιουργήσουν ισχυρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους και ισχυρούς καύσωνες, φαινόμενα που είτε ξεκινούν είτε ενισχύονται από τα χαρακτηριστικά της ξηράς και την θερμοκρασία της. 

Φανταστείτε τι συμβαίνει με τη θερμότητα που παράγεται από ένα ολόκληρο ηλιακό πάρκο. 

Επιπλέον, τα ηλιακά πάνελ είναι σκοτεινά και εκπέμπουν ενέργεια στον χώρο από πάνω τους όταν δεν ακτινοβολούνται. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως ακτινοβολία μαύρου σώματος. Οι δορυφόροι που πετούν στο διάστημα χρησιμοποιούν αυτό το φαινόμενο για να ψύχουν εσωτερικά εξαρτήματα. Αν δεν το έκαναν αυτό θα φλέγονταν!

Έτσι, τα ηλιακά πάρκα όχι μόνο παράγουν περισσότερη θερμότητα το καλοκαίρι από την αρχική της γης στην οποία έχουν εγκατασταθεί, αλλά παράγουν επίσης περισσότερη ψύξη το χειμώνα, επιδεινώνοντας έτσι τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν υπάρχει τίποτα πράσινο στην πράσινη ενέργεια, εκτός από το πράσινο χρήμα που ρέει σε διεφθαρμένες πράσινες τσέπες, που για χάρη τους έπαψαν να υπάρχουν η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική, που αντί να αντισταθούν, μας πιέζουν να σώσουμε τον πλανήτη, με λύσεις που είναι χειρότερες από τα προβλήματα.

ΥΓ: Για τις συνέπειες στην γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία και πολλά άλλα, καλύτερα να μην μιλήσουμε, γιατί θα απελπισθούμε ....

Σχολιο.- Οι παγκόσμιες κλίκες επεξεργάζονται τον τρόπο που θα σερβίρανε την κλιματική αλλαγή για πλουτισμό, έφτιαξα με τις εφευρέσεις των ΜΚΟ και τα πράσινα οικολογικά κόμματα. Και αυτά δεν τα πίστεψα ποτέ. 

Ο Μπούφος Μητσοτάκης δεν είπε τυχαία θα κάνω την Ελλάδα μια μπαταρία και όμως αυτόν τον σκατανθρωπα μπούφος τον ψηφίζουν.

Σχολιο.- Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επιστήμονας για να καταλάβει το καλό που γίνεται, αρκεί να πάει στα χωράφια με αυτά τα άχαρα και άσχημα σιδερένια τέρατα και θα δει όλα γύρω του ξερά χόρτα. Σκατανθρωπε Μητσοτάκη και όλα τα σκατανθρωπα ανθρωπάκια ηγετισκοι κομμάτων, είστε για πολλές κλωτσιές.

Σχολιο.- Τα παγκόσμια ερπετά ..φυτεύουν παντού τέρατα .. εύχομαι ολόψυχα οι κλίκα των δολοφόνων του πλανήτη ..να έχουν αργό κ βασανιστικό τέλος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ράπισμα της Eurostat στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη!

Έκθεση-Κόλαφος αποδομεί τα fake news του Μαξίμου περί ευημερίας των πολιτών

Η Ελλάδα στον πάτο της ευρωπαϊκής λίστας για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πήραμε κάτω από τη βάση στην εξάλειψη της φτώχειας και την αξιοπρεπή εργασία

Ακόμα μία αρνητική πρωτιά καταγράφει η χώρα μας και μάλιστα με στοιχεία της ίδιας της Κομισιόν, τα οποία δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση. Η Ελλάδα στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) παρουσιάζεται ουραγός στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ε.Ε. και, όπως φαίνεται, η μοναδική πρωτιά που έχει η χώρα μας είναι στην κυβερνητική προπαγάνδα και την κοροϊδία προς τους πολίτες της.

Η έρευνα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα για τις επιδόσεις των κρατών-μελών στον στόχο για την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή. Πρόκειται για τον 12ο από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs) που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της ατζέντας 2030 του ΟΗΕ. Με βάση τα στοιχεία, η χώρα μας παίρνει κάτω από τη βάση στην εξάλειψη της φτώχειας, στην αξιοπρεπή εργασία και στο εισόδημα, τομείς στους οποίους η κυβέρνηση θεωρεί πως έχει κάνει πολλά θετικά βήματα, με τους πολίτες να παρακολουθούν απορημένοι τις δηλώσεις υπουργών, καθώς συνεχίζουν να βιώνουν μια εργασιακή και οικονομική «ζούγκλα».

Καταπέλτης

Αναλυτικά, η Ελλάδα βαθμολογείται με κάτω από τη βάση σε όλους τους δείκτες φτώχειας. Το 26,3% του πληθυσμού βιώνει κίνδυνο φτώχειας ή/και κοινωνικού αποκλεισμού, έναντι 21,6% της Ε.Ε., ενώ έχει σημαντικά υψηλότερο ποσοστό εργαζόμενων – φτωχών, με 10,6% του εργατικού δυναμικού να βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, έναντι 8,2% στην Ε.Ε. Κάθε ρεκόρ, όμως, σπάει στο κόστος στέγασης, με το 26,7% να πληρώνει πάνω από 40% του εισοδήματός του για να στεγαστεί, έναντι 8,7% στην Ε.Ε., αποτελώντας τον μεγαλύτερο εφιάλτη των ελληνικών νοικοκυριών. Υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχει ούτε… ισόγειο διαθέσιμο κάτω από 500 ευρώ, πόσο μάλλον όταν αφορά μεγαλύτερα ακίνητα που μπορούν να στεγάσουν αξιοπρεπώς μια οικογένεια, με το μέσο μηνιαίο μίσθωμα να ξεπερνά ακόμα και έναν βασικό μισθό. Με το μέσο εισόδημα να μην ξεπερνά τα 1.200 ευρώ μεικτά και με τις σημερινές τιμές των ακινήτων, η εξίσωση οδηγεί στον… τοίχο, όπως γνωρίζουν καλά όσοι ασχολούνται με τα οικονομικά.

Χάσμα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη καταγράφεται στον τομέα της αξιοπρεπούς εργασίας και της οικονομικής ανάπτυξης, με το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα να ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 18.690 ευρώ ετησίως, έναντι 29.030 του μέσου όρου της Ε.Ε. Επίσης, η Ελλάδα έχει υπερτριπλάσια ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας από τον μέσο όρο της Ε.Ε. – με 7,7% έναντι 2,4%.

Το μέλλον προβλέπεται ακόμα πιο δυσοίωνο, καθώς η χώρα μας έχει αισθητά υψηλότερο ποσοστό νέων (15-29 ετών) που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης και εκτός εργασίας, με 15,3%, έναντι 11,7% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ηδη στην Ελλάδα έχει γίνει αισθητή η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Αν και στον τομέα της προσωπικής υγείας πάμε καλά, καθώς ο μέσος όρος ζωής είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η έρευνα της Eurostat αποκαλύπτει πως είναι υπερδιπλάσια τα ποσοστά πληθυσμού που δεν μπορούν να καλύψουν τα κόστη ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης (6,4% έναντι 2%), την ώρα που οι δημόσιες υγειονομικές δομές της χώρας μας είναι διαλυμένες.

Ουραγός και στο διαθέσιμο εισόδημα

Η Eurostat έρχεται ακόμα μία φορά να γκρεμίσει τα κυβερνητικά fake news περί αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία, το διαθέσιμο εισόδημα στη χώρα μας, με βάση την κατά κεφαλήν αγοραστική δύναμη, υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρου κατά 33 ποσοστιαίες μονάδες (67%). Πρόκειται για τη δεύτερη χαμηλότερη επίδοση στην Ε.Ε. μετά τη Βουλγαρία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΟ ΕΣΥ ΒΑΖΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ: ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ… ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ – ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΧΗΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ – ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ακόμα μία αρνητική πρωτιά καταγράφει η χώρα μας και μάλιστα με στοιχεία της ίδιας της Κομισιόν, τα οποία δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση. Η Ελλάδα στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) παρουσιάζεται ουραγός στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ε.Ε. και, όπως φαίνεται, η μοναδική πρωτιά που έχει η χώρα μας είναι στην κυβερνητική προπαγάνδα και την κοροϊδία προς τους πολίτες της.

Η έρευνα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα για τις επιδόσεις των κρατών-μελών στον στόχο για την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή. Πρόκειται για τον 12ο από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs) που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της ατζέντας 2030 του ΟΗΕ.

Με βάση τα στοιχεία, η χώρα μας παίρνει κάτω από τη βάση στην εξάλειψη της φτώχειας, την αξιοπρεπή εργασία και στο εισόδημα, τομείς στους οποίους η κυβέρνηση θεωρεί πως έχει κάνει πολλά θετικά βήματα, με τους πολίτες να παρακολουθούν απορημένοι της δηλώσεις υπουργών, καθώς συνεχίζουν να βιώνουν μια εργασιακή και οικονομική «ζούγκλα».

Αναλυτικά, η Ελλάδα βαθμολογείται με κάτω από τη βάση σε όλους τους δείκτες φτώχειας. Το 26,3% του πληθυσμού βιώνει κίνδυνο φτώχειας ή/και κοινωνικού αποκλεισμού, έναντι 21,6% της Ε.Ε., ενώ έχει σημαντικά υψηλότερο ποσοστό εργαζόμενων – φτωχών, με 10,6% του εργατικού δυναμικού να βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, έναντι 8,2% στην Ε.Ε.

Κάθε ρεκόρ, όμως, σπάει στο κόστος στέγασης, με το 26,7% να πληρώνει πάνω από 40% του εισοδήματός του για να στεγαστεί, έναντι 8,7% στην Ε.Ε., αποτελώντας τον μεγαλύτερο εφιάλτη των ελληνικών νοικοκυριών. Υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχει ούτε… ισόγειο διαθέσιμο κάτω από 500 ευρώ, πόσο μάλλον όταν αφορά μεγαλύτερα ακίνητα που μπορούν να στεγάσουν αξιοπρεπώς μια οικογένεια, με το μέσο μηνιαίο μίσθωμα να ξεπερνά ακόμα και έναν βασικό μισθό. Με το μέσο εισόδημα να ξεπερνά τα 1.200 ευρώ μεικτά και με τις σημερινές τιμές των ακινήτων, η εξίσωση οδηγεί στον… τοίχο, όπως γνωρίζουν καλά όσοι ασχολούνται με τα οικονομικά.

Χάσμα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη καταγράφεται στον τομέα της αξιοπρεπούς εργασίας και της οικονομικής ανάπτυξης, με το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα να ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 18.690 ευρώ ετησίως, έναντι 29.030 του μέσου όρου της Ε.Ε. Επίσης, η Ελλάδα έχει υπερτριπλάσια ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας από τον μέσο όρο της Ε.Ε. – με 7,7% έναντι 2,4%.

Το μέλλον προβλέπεται ακόμα πιο δυσοίωνο, καθώς η χώρα μας έχει αισθητά υψηλότερο ποσοστό νέων (15-29 ετών) που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης και εκτός εργασίας, με 15,3%, έναντι 11,7% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ηδη στην Ελλάδα έχει γίνει αισθητή η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Αν και στον τομέα της προσωπικής υγείας πάμε καλά, καθώς ο μέσος όρος ζωής είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η έρευνα της Eurostat αποκαλύπτει πως είναι υπερδιπλάσια τα ποσοστά πληθυσμού που δεν μπορούν να καλύψουν τα κόστη ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης (6,4% έναντι 2%), την ώρα που οι δημόσιες υγειονομικές δομές της χώρας μας είναι διαλυμένες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΝΟΜΙΖΕ Ο ΑΛΕΠΟΥΔΙΑΡΗΣ ΟΤΙ ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ – ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ «ΣΤΡΑΤΟΣ» ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟΣΟΒΗΣΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Σε κλίμα έντασης και αποδοκιμασιών αφίχθη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πολύπαθο Παλαμά. Εκατοντάδες αγρότες ξεχύθηκαν στους δρόμους «περικυκλώνοντας» το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας που επισκέπτεται ο πρωθυπουργός.

Περίπου 500 άτομα γέμισαν από νωρίς τον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας, ωστόσο οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε λίγα λεπτά έστησαν φραγμό και περιόρισαν τους διαδηλωτές στο προαύλιο της Εκκλησίας.

Λίγα μέτρα πιο μακριά αγρότες από την Καρδίτσα, με αρχηγό τον πρόεδρο, Κώστα Τζέλλα έβγαλαν έξω τα τρακτέρ πάνω στα οποία τοποθέτησαν δεσμίδες από άχυρα.

Και σε αυτό το «μέτωπο» η ΕΛΑΣ απάντησε με φραγμό με κλούβα και διμοιρίες των ΜΑΤ, με τους πλημμυροπαθείς να κάνουν λόγο για ημίμετρα, πρόχειρες παρεμβάσεις και εκφράζουν φόβους ότι σε νέα πλημμύρα θα καταστραφούν και πάλι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαμάς: Οι όμηροι θα επιστρέψουν σε σάβανα αν συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ

Η Χαμάς απείλησε αργά το βράδυ της Δευτέρας (02.09.2024) ότι οι όμηροι θα επιστρέψουν στους συγγενείς τους «τυλιγμένοι σε σάβανα» εάν το Ισραήλ συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του.

Ο Άμπου Ουμπάινταν, ο εκπρόσωπος των «Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ», της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ανέφερε συγκεκριμένα, ότι η οργάνωση έδωσε νέες οδηγίες στους φύλακες για το πώς να χειριστούν τους ομήρους εάν οι δυνάμεις του Ισραήλ πλησιάσουν στα σημεία όπου βρίσκονται, στη Λωρίδα της Γάζας.

Την Κυριακή (01.09.2024) ο ισραηλινός στρατός ανέσυρε νεκρούς έξι ομήρους από μία σήραγγα στη Ράφα και κατηγόρησε τη Χαμάς για τον θάνατό τους.

Ο Ουμπάιντα από την πλευρά του απάντησε ότι η οργάνωση επιρρίπτει την ευθύνη στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι νέες οδηγίες, τις οποίες δεν διευκρίνισε, δόθηκαν στους φρουρούς των ομήρων μετά την επιχείρηση διάσωσης τεσσάρων ατόμων από τις ισραηλινές δυνάμεις, τον Ιούνιο.

Σε εκείνη την επιχείρηση ο στρατός απελευθέρωσε τους ομήρους, εξαπολύοντας μία επιδρομή κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

«Η επιμονή του Νετανιάχου να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους μέσω στρατιωτικών πιέσεων, αντί να επισφραγίσει μια συμφωνία, σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους σαβανωμένοι. Οι οικογένειες πρέπει να επιλέξουν αν τους θέλουν νεκρούς ή ζωντανούς», είπε ο Ουμπάιντα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ! ΝΕΑ πτώση για τη ΝΔ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ...

2/9/2024     -     22.56

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για το Open, με τη Νέα Δημοκρατία να είναι σταθερά πρώτη αλλά με πτώση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της MRB για το OPEN, η Νέα Δημοκρατία παραμένει στα ποσοστά των ευρωεκλογών έχοντας την «πρωτιά», ενώ δεύτερο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 13,4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση με ποσοστό 10,9% και αμέσως μετά είναι η Ελληνική Λύση, που συγκεντρώνει στην αναγωγή επί των εγκύρων 10,2%. Το ΚΚΕ στη συνέχεια είναι στο 9,3%, η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 6,8% ενώ η Νίκη εντοπίζεται στο 4,1%.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

Νέα Δημοκρατία – 21,6%

ΠΑΣΟΚ – 10,5%

ΣΥΡΙΖΑ – 8,5%

Ελληνική Λύση – 8%

ΚΚΕ - 7,3%

Πλεύση Ελευθερίας – 5,3%

Φωνή Λογικής – 3,4%

Νίκη – 3,2%

ΜέΡΑ 25 – 2,3%

Νέα Αριστερά 2,2%

Άλλο κόμμα - 7,5%

Τέλος η αδιευκρίνιστη ψήφος μετράται στο 21,9%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία 27,7%

ΠΑΣΟΚ 13,4%

ΣΥΡΙΖΑ 10,9%

Ελληνική Λύση 10,2%

ΚΚΕ 9,3%

Πλεύση Ελευθερίας 6,8%

Φωνή Λογικής 4,4%

Νίκη 4,1%

ΜέΡΑ25 2,9%

Νέα Αριστερά 2,8%

Άλλο κόμμα 7,5%

Δείκτης αισιοδοξίας

Σύμφωνα με την έρευνα οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την κατάσταση στη χώρα. Στη σχετική ερώτηση οι πολίτες απάντησαν:

ΠΟΛΥ ΚΑΚΑ 63,3%, ΟΥΤΕ ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΑΣΧΗΜΑ 25,6%, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ 10,8%



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με Έλληνα Υποστράτηγο η γιορτή της Τουρκίας για την ημέρα νίκης κατά των Ελλήνων!

2/9/2024   -      11.37

Γιορτάζοντας την «Ημέρα της Νίκης των Τούρκων» με παρουσία Έλληνα υποστράτηγου! Η «προσέγγιση» σε... άλλα επίπεδα

Στις 30 Αυγούστου η τουρκική πρεσβεία έκανε δεξίωση για την «Ημέρα Νίκης» που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επέτειος της σφαγής στη Σμύρνη. Οι Τούρκοι την ονομάζουν ημέρα νίκης κατά των Ελλήνων. Κάθε χρόνο γίνεται η δεξίωση στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε σε φωτογραφία Έλληνα Υποστράτηγο -που είναι και επικεφαλής σε κρίσιμο πόστο- να παρίσταται σε αυτή την δεξίωση. Τη φωτογραφία δεν χρειάστηκε έρευνα για να την βρούμε. Την έχει δημοσιοποιήσει η τουρκική πρεσβεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλλον η επιλογή της δεν είναι τυχαία. Η «ελληνοτουρκική προσέγγιση» τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και όπως φαίνεται μας οδηγεί ίσως και μέχρι το τέλος του χρόνου σε «ελληνοτουρκική συμφωνία», με όρους που ουδείς λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.