Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Πεμπτη 27 Ιανουαριου 2011 _______19.50

Εχουν λυσσαξει οι αλητες ρουφιανοι δημοσιοκαφροι, τα πληρωμενα παπαγαλακια της τροικας και της κατοχικης κυβερνησης της, με τους μεταναστες που κανουν Απεργια Πεινας στην Νομικη. Εχουν το θρασσος τα φασιστικα μουνοπανα να ζητανε και καταργηση του Πανεπιστημιακου Ασυλου!!! Βεβαια, επειδη εδώ περα καποιοι εχουν μνημη, θυμουνται πολύ καλα, τα ιδια ρουφιανοπαπαγαλακια δημοσιοκαφρους, που όταν καποιοι αλαουακμπαριδες ειχαν καταλαβει ολες τις πλατειες της Αθηνας, ακομα και την Ακαδημια στην Πανεπιστημιου καταπατωντας το ασυλο, τα ιδια πουστρονια δημοσιοκαφροι και η κατοχικη κυβερνηση και κατοχικη αντιπολιτευση, εβγαζαν δεκαρικους λογους και πουλαγαν μαλακια και πνευμα, ότι εχουν δικαιωμα οι καθυστερυμενοι μουσουλμανοι να καταλαμβανουν οποιο χωρο θελουν. Αλλα αυτοι βλεπεις ηταν δικοι τους!! Τα τζαμια στην Αθηνα τα θελει η Τροικα!!! Και η πουλημενη κατοχικη κυβερνηση πειθαρχει!!! Τωρα που καποιοι μεταναστες ζητανε το αυτονοητο, να τους φερονται σαν ανθρωπους και όχι σα ζωα, εχουν λυσσαξει!!! Αλλα αλητες κατοχικοι, ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΑΙ!!! Οσοι προλαβεται και δε τους σφαξει ο κοσμος!!! Αυτό να το θυμασται!!!



Υπαρχει μια σημαντικη διαφορα αναμεσα στην λαικη εξεγερση της Τυνησιας, και αυτην της Αιγυπτου. Στην Τυνησια, ο στρατος και η αστυνομια αρνουνταν να πυροβολησουν τους διαδηλωτες, μετα τους πρωτους νεκρους. Υπηρχαν μοναδες του στρατου που κινηθηκαν εναντιον των πραιτωριανων του Μπεν Αλη. Στην Αιγυπτο είναι διαφορετικα. Ο στρατος και η αστυνομια στηριζουν το καθεστως του Μουμπαρακ.






ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Συγκρούσεις για δεύτερη μέρα
KAΪΡΟ - ΣΟΥΕΖ.-- Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, η Αίγυπτος συγκλονίστηκε, χτες από αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις που σημαδεύτηκαν από σκληρή καταστολή καθώς οι αρχές τις είχαν απαγορεύσει. Τα πνεύματα ήταν ήδη εξαιρετικά τεταμένα από την Τρίτη, πρώτη ημέρα των διαδηλώσεων «κατά της φτώχειας, της ανεργίας και του Μουμπάρακ», στις οποίες, για πρώτη φορά στα χρονικά της εξουσίας του 82χρονου Προέδρου, συμμετείχαν τόσοι πολλοί πολίτες που εξέφρασαν τόσο ανοιχτά τη θέλησή τους για την απομάκρυνσή του.
Την Τρίτη, τρεις πολίτες και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν σε Κάιρο και Σουέζ και δεκάδες τραυματίστηκαν. Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν περισσότερους από 200 τραυματίες 6 νεκρους και 800 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια του διημέρου. Χτες το μεσημέρι, ομάδες διαδηλωτών άρχισαν να προσπαθούν να συγκεντρωθούν σε διάφορα κεντρικά σημεία τόσο του Καΐρου όσο και του Σουέζ ή του Ασιούτ, οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβαιναν για να τους διαλύσουν μετατρέποντας σχεδόν ολόκληρες τις πόλεις σε πεδίο μάχης και κυνηγητού. Παρ' όλα αυτά, οι διαδηλωτές κατάφεραν να συγκεντρωθούν μπροστά στα γραφεία της Ενωσης Δημοσιογράφων και στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις, παρά την ισχύ του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Εντούτοις, τελικά, και εκεί επενέβη η αστυνομία, ενώ επίθεση δέχτηκε και το τηλεοπτικό συνεργείο του «Associated Press» το οποίο συνελήφθη προσωρινά με την κατηγορία «ότι προκαλεί τον κόσμο σε διαδηλώσεις».
Παρεμβαίνοντας εκ νέου οι ΗΠΑ διά της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, αποπειράθηκε να δώσει «συνταγές αποκλιμάκωσης» στον Μουμπάρακ, επαναλαμβάνοντας, πάντως, τα περί σταθερότητας της αιγυπτιακής ηγεσίας.
Εκκληση για «περισσότερες ελευθερίες» απηύθυνε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος υποστήριξε, θυμίζοντας τις εξελίξεις στην Τυνησία, ότι «η στέρηση ελευθεριών οδηγεί σε αστάθεια και όχι ο σεβασμός τους». Για αναγκαιότητα «περισσότερης δημοκρατίας» έκανε λόγο το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι «δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Αιγύπτου», ενώ ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, που εδρεύει στο Κάιρο, Αμρ Μούσα, τόνισε ότι «ο αραβικός κόσμος είναι οργισμένος: η μόνη λύση είναι μεταρρυθμίσεις». Πράγμα που δείχνει και τις προσπάθειες να καναλιζαριστεί ο κόσμος που διαμαρτύρεται και κυρίως να μη βλέπει την ανάγκη σύγκρουσης με την εξουσία του κεφαλαίου και όχι μόνο με μία κυβέρνηση.


ΑΛΓΕΡΙΑ
Κινήσεις αποκλιμάκωσης τιμών και οργής
AΛΓΕΡΙ.-- Στην αγορά ενός εκατομμυρίου τόνων επιπλέον σιταριού προχώρησε, χτες, ο αρμόδιος κρατικός φορέας της Αλγερίας, OAIC, σε μια προσπάθεια, όπως σχολίαζαν αναλυτές, να διασφαλίσει επαρκείς ποσότητες και να διατηρήσει, όσο μπορεί περισσότερο, χαμηλά τις τιμές προκειμένου ν' αποφύγει νέο ξέσπασμα ταραχών από οργισμένους πολίτες, εξαιτίας της αύξησης των τιμών στα βασικά τρόφιμα και την ταυτόχρονη αύξηση της ανεργίας που καλλιεργεί εκρηκτικό κλίμα. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, από την έναρξη του έτους μέχρι τώρα, το Αλγέρι έχει προμηθευτεί περί τα 1,75 εκατομμύρια τόνους σιταριού, υποστηρίζοντας ότι «απλώς» προσπαθεί να διατηρήσει σε σταθερά επίπεδα τα αποθέματά του.
Η είδηση της μεγάλης αυτής αγοράς εκτόξευσε εκ νέου στα ύψη τις τιμές των σιτηρών τόσο στην αγορά των ΗΠΑ όσο και της ΕΕ, με το αρμόδιο πρόγραμμα του ΟΗΕ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι αν συνεχιστεί αυτή η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα (την οποία χαρακτήρισε αδικαιολόγητη), πολλές χώρες, όπως η Αλγερία της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού έχει χαμηλό βιοτικό και κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα προμήθειας βασικών ειδών διατροφής.


ΗΠΑ - ΟΜΙΛΙΑ ΟΜΠΑΜΑ
Ντελάλης του κεφαλαίου
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εάν άκουγε κανείς την ομιλία για την «Κατάσταση του έθνους» του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τα μελιστάλαχτα λόγια του προς τους Ρεπουμπλικανούς αλλά και προς την Κίνα και άλλες αναδυόμενες δυνάμεις ότι ο «κόσμος άλλαξε», θα νόμιζε ότι η οικονομία έχει ανακάμψει και ανθεί και η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ κερδίζει τους πολέμους και προωθεί την ειρηνική συνεργασία μεταξύ των λαών!
Η αλήθεια είναι ότι τίποτα από όλα αυτά δε συμβαίνει. Η καπιταλιστική κρίση είναι βαθιά, με θύματα τους εργαζόμενους. Τα επίσημα επίπεδα ανεργίας είναι κολλημένα κοντά στο 10%, ενώ το 47% του ενεργού εργασιακά πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει πλήρη απασχόληση. Οι κατασχέσεις και η φτώχεια σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο στρατός συνεχίζει να δίνει πολέμους απομυζώντας ολοένα και περισσότερα αστρονομικά ποσά από τα ομοσπονδιακά κονδύλια, συμβάλλοντας τα μάλα στην κρίση συσσώρευσης του χρέους.
Ο νέος «μετριοπαθής κεντρώος», το καινούργιο προφίλ που λανσάρει ο Ομπάμα για τις ανάγκες των προεδρικών εκλογών του 2012, έδειξε να μην ασχολείται με αυτές τις «λεπτομέρειες», προτείνοντας το απόλυτο πάγωμα οποιασδήποτε δαπάνης εκτός των αμυντικών - μόλις 78 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ο Ομπάμα βεβαίως έκανε λόγο για «επώδυνες περικοπές» σε κοινωνικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων και των κύριων προγραμμάτων περίθαλψης και ασφάλισης, όπως το Medicare, το Medicaid και την Κοινωνική Ασφάλιση (Social Security). Οι προϋπολογισμοί των πολιτειών ειδικά για την Παιδεία περιορίζονται, τα δημόσια σχολεία κλείνουν, οι απολύσεις εκπαιδευτικών είναι κατά χιλιάδες, τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια αυξάνονται.
Ταυτόχρονα παρουσίασε την ατζέντα του ως «πλασιέ του κεφαλαίου» και σε απόλυτη αρμονία με τους Ρεπουμπλικανούς: τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την απλούστευση του φορολογικού κώδικα και, φυσικά, την ανάγκη της υιοθέτησης του πενταετούς προγράμματος παγώματος των εγχώριων δαπανών. Εξάλλου, όπως τόνισε, «νέοι νόμοι δεν θα υιοθετηθούν παρά μόνο με την υποστήριξη Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών. Θα προχωρήσουμε μαζί ή δεν θα προχωρήσουμε καθόλου».
Οσο για τους πολέμους... τα αμερικανικά στρατεύματα ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στο Ιράκ «με το κεφάλι ψηλά», ενώ η ηγεσία της «Αλ Κάιντα» στο Πακιστάν βρίσκεται «υπό τη μεγαλύτερη πίεση που έχει βρεθεί ποτέ από το 2001». Για το Αφγανιστάν ο Ομπάμα ανέφερε ότι «έχουμε σκληρές μάχες μπροστά μας» (βλέπε αιματοχυσίες).



ΙΣΡΑΗΛ
Συμβολική κίνηση
Στη συμβολική αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 προχώρησαν, χτες, 60 ισραηλινές φιλειρηνικές οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συμμετέχουν σε Φόρουμ με παλαιστινιακές αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Υποστήριξαν ότι το κάνουν για να «ενθαρρύνουν» την επίτευξη ειρηνικής δίκαιης και βιώσιμης λύσης την ώρα που κατήγγειλαν την ισραηλινή πλευρά για συνεχόμενες προκλήσεις, επιβεβαιώνοντας και τον τριπλασιασμό των κατεδαφίσεων παλαιστινιακών σπιτιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.