Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Πεμπτη 24 Φεβρουαριου 2011 _______10.00

Τεράστια πορεία σήμερα, με συμμετοχή - ρεκόρ (200.000; 300.000; τα νούμερα είναι και δύσκολο να υπολογιστούν με ακρίβεια).
Η πορεία συνεχίζεται ακόμα και τώρα, απογευμα Τεταρτης, στην Αθήνα, με τα ΜΑΤ να χτυπούν όπως αναμενόταν με χημικά, γκλομπ, ξύλο, κτλ, κτλ, κτλ (τα κυρίαρχα ΜΜΕ δεν πρόκειται να πουν τίποτα, είτε απεργούν είτε όχι). Ο κόσμος βέβαια δε δείχνει να "μασάει", απ' ότι βλέπω τουλάχιστον στις ανταποκρίσεις. Χρειάζονται εξάλλου πολύ περισσότερα από μερικά δακρυγόνα και γκλομπ για να σταματήσει κανείς ένα πλήθος που είναι πραγματικά αποφασισμένο.
Όπως και να έχει, το -πρώιμο έστω- συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως περνάμε σε μια νέα φάση, όπου πλέον ο κόσμος αρχίζει να κατανοεί την αναγκαιότητα της πάλης εναντίον των κυβερνώντων σε μαζική κλίμακα: Το "ρεύμα" δηλαδή της ανατροπής των κυρίαρχων πολιτικών αρχίζει να αποκτά πλειοψηφικά χαρακτηριστικά, και ο κόσμος ξεφεύγει από το "μούδιασμα", και ξεκινά να "δίνει τη μάχη" με πιο σοβαρούς όρους.
Γι' αυτό και πλέον, περισσότερο από ποτέ, γίνεται αντιληπτό το ότι, παρά τη μεγάλη σημερινή κινητοποίηση, αυτό δεν αρκεί - ο κόσμος ζητά περισσότερα, και επειδή η κυβέρνηση είναι φανερό ότι δε θα του τα δώσει, η οργή απλά θα συσσωρεύεται και θα μεγαλώνει, μέχρι ότου απελευθερωθεί αργά ή γρήγορα, πιθανότατα βίαια, μιας και πολύ απλά είναι αδύνατον να την κοντρολάρουν για πολύ ακόμα.
Η πτώση της κυβέρνησης, και η στάση πληρωμών - διακοπή της πολιτικής της λιτότητας, κτλ είναι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν το συντομότερο δυνατόν, και ο κόσμος δε θα ησυχάσει όσο συνεχίζουν να τον ρημάζουν ανελέητα και σε καθημερινή βάση για χατήρι μιας χούφτας ντόπιων και ξένων ολιγαρχών, που κυβερνούν με ψέματα και ξύλο.









Έχω κάποιες ώρες που γύρισα από την πορεία στο Σύνταγμα και ακόμα δεν έχουν συνέλθει τα μάτια μου από τα δάκρυα και το τσούξιμο.
Η Δημοκρατία του ΓΑΠ και του συστήματος λειτούργησε για μία ακόμη φορά άψογα!
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πάρκαρα σε ένα στενό κάτω από την Πατησίων και το 'έκοψα' με τα πόδια ως το Σύνταγμα. Ήμουν στο Πεδίο του Άρεως 11.15 και ο κόσμος ήταν ήδη αρκετός. Προχώρησα κατά μήκος όλη την Πατησίων μέχρι την Ομόνοια. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς. Άλλοι ανηφορίζαν προς το Σύνταγμα και άλλοι πηγαίναν αντίθετα για να ενταχθούν σε κάποια πορεία. Η κινητικότητα ήταν μεγάλη.
Ήμουν στο Σύνταγμα γύρω στις 12.00. Είχε μαζευτεί και εκεί αρκετός κόσμος και ήμασταν όλοι στην αναμονή για να φτάσουν οι διάφορες πορείες. Τότε γύρω στις 12.30 αρχίζει να φτάνει η πορεία του ΠΑΜΕ. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό!
Κοιτάζοντας το πλήθος του ΠΑΜΕ από το Σύνταγμα έτσι όπως ξεπρόβαλε από την Σταδίου το θέαμα ήταν εκπληκτικό. Χιλιάδες κόσμου, ο ένας δίπλα στον άλλο, δίνοντας σου την εντύπωση ότι δεν θα σταματήσουν ποτέ να καταφθάνουν και άλλοι και άλλοι! Και τότε έγινε το ανεξήγητο. Η πορεία του ΠΑΜΕ δεν σταμάτησε στο Σύνταγμα, ώστε να ενωθεί με τον υπόλοιπο κόσμο που είχε κατέβει αυθόρμητα αλλά συνέχισε! Οι χιλιάδες του ΠΑΜΕ απλά έφυγαν! Έκαναν την παρέλαση τους και εξαφανίστηκαν! Ήταν σαν να έβλεπες ένα τεράστιο τρένο με αμέτρητα βαγόνια που αντί να σταματήσει στον σταθμό αυτό συνέχιζε την πορεία του μέχρι να εξαφανιστεί από τον χάρτη!.........
Ο κόσμος ο υπόλοιπος εν τω μεταξύ είχε μεγαλώσει κατά πολύ. Υπήρχε παλμός, υπήρχε ενθουσιασμός και όλοι έδειχναν αποφασισμένοι να μην το κουνήσουν έως ότου λάβει το μήνυμα και έρθει και άλλος κόσμος, έως ότου οι χιλιάδες γίνουν εκατομμύρια και επιτέλους ξεκινήσει η πτώση του σάπιου κομματικού συστήματος. Ιδιαίτερα συγκινητική και φορτισμένη ήταν η στιγμή που ο κόσμος άρχισε να τραγουδάει το 'Πότε θα κάνει ξαστεριά' του αειμνήστου Νίκου Ξυλούρη.
Το σύστημα όμως είχε άλλη γνώμη. Σε κάποια στιγμή ακούγονται κάτω από το Σύνταγμα, προς το μέρος του Υπουργείου Οικονομικών, έντονοι κρότοι, στο βάθος υπήρχαν καπνοί και ήταν προφανές ότι οι γνωστοί άγνωστοι με τους 'συνάδελφους' τους, τους μπάτσους ξεκίνησαν να παίζουν τα γνωστά τους παιχνίδια.
Ο κόσμος παρόλα αυτά, απτόητος, να ακούγονται φωνές που να λένε, 'αφήστε τους προβοκάτορες, εμείς καθόμαστε εδώ και δεν το κουνάμε'. Εν τω μεταξύ οι κροτίδες και οι καπνοί όλο και πλησιάζαν. Τότε ξαφνικά δύο κουκουλοφόροι οι οποίοι ήταν στα 2 μέτρα από εμένα και οι οποίοι εισχώρησαν στο πλήθος κάποια ανύποπτη στιγμή, πετάξαν μολότοφ στα ΜΑΤ που ήταν μπροστά από το Σύνταγμα. Αυτό ήταν.
Το σύστημα 'έπιασε το υπονοούμενο' και τότε άρχισαν να πέφτουν βροχή οι κροτίδες και τα καπνογόνα προς το πλήθος που ήταν μαζεμένο στο Σύνταγμα. Ακόμα και τότε ο κόσμος δεν ήθελε να φύγει, αναγκαστικά υποχώρησε λίγο αλλά στο τέλος ήταν αδύνατον να σταθεί κάποιος εκεί.
Το σύστημα είχε για μία ακόμη φορά νικήσει. Το σύστημα με το μακρύ του χέρι, τους γνωστούς-αγνώστους είχε για μία ακόμη φορά κάνει την δουλειά του. Διέλυσε μία ειρηνική συγκέντρωση εν τη γεννέσει της. Η 'δημοκρατία' τους είχε πάλι νικήσει.
Αύριο ένα άλλο πλοκάμι του συστήματος θα συνεχίσει την 'δουλειά'. Οι διορισμένοι δημοσιογράφοι θα εστιάσουν στα επεισόδια (τα οποία τα έχει προκαλέσει το ίδιο το σύστημα!), θα προσπαθήσει να τρομοκρατήσει τον κόσμο ώστε να μην κατέβει στην επόμενη διαδήλωση αφού γίνονται έκτροπα, ενώ παράλληλα για την ταμπακιέρα τσιμουδιά. Αντιθέτως θα περάσεθ το μήνυμα ότι η 'νομιμοποιημένη' κυβέρνηση παρά τις αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να τελέσει το έργο της για να σώσει την χώρα μας. Τόσο όμορφα.
Ερωτήματα που δημιουργούνται αυθόρμητα σε όποιον παρευρέθη στην συγκέντρωση:
1. Γιατί ρε 'σύντροφοι' του ΠΑΜΕ δεν σταμάτησατε στο Σύνταγμα ώστε να ενωθείτε με τον απλό κόσμο; Γιατί δεν ενώσατε τις φωνές σας με τις δικιές μας;
2. Τι είναι η πορεία; Πασαρέλα; Έτσι θα πέσει το απολυταρχικό καθεστώς; Θα δίνουμε κάθε 2 μήνες 'ραντεβού', θα έρχεστε εσείς στρατιωτάκια το ένα πίσω από το άλλο με τις σημαιούλες σας, θα κάνετε την βόλτα σας και μετά σπίτι; Νομίζετε ότι έτσι τρομάζετε το σύστημα; Μήπως τελικά είστε μέρος του συστήματος;
3. Τι θα γίνει επιτέλους με τους γνωστούς-αγνώστους; Είναι πια τόσο προφανές που έχει καταντήσει γελοίο. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί η αστυνομία να τους πιάσει. ο κόσμος προσπαθούσε να τους διώξει και τα ΜΑΤ απλά τους κοιτούσαν. Πόσο φανερό είναι πια ότι εξυπηρετούν τέλεια τους σκοπούς σας, λαμόγια του συστήματος και δημοκράτες της πεντάρας. Τρέμετε μην εξεγερθεί ο κόσμος και έχετε τους γνωστούς-αγνώστους για την καταστολή και διάλυση των διαδηλώσεων. Ξεφτυλισμένοι. Θα έρθει όμως σύντομα η στιγμή που την οργή του κόσμου ότι και να κάνετε δεν θα μπορέσετε να την σταματήσετε. Και τότε ... απλά να έχετε τις μηχανές των ελικοπτέρων αναμένες...
Συνθήματα που ακούστηκαν από τον απλό, τον αυθόρμητο κόσμο μπροστά στην Βουλή:
1. Κλέφτες! Κλέφτες! συνοδευόμενο βεβαίως με το γνωστό παράσημο της ανοιχτής παλάμης!
2. Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε την τρόικα και μπρος!
3. Γιωργάκη προπονήσου και βάλε τα κολάν, έρχονται οι Έλληνες και σε κυνηγάν!
4. Κουφάλες κουφάλες έρχονται οι κρεμάλες!
5. Ο λαός στην Βουλή οι προδότες στο Γουδί!
6. Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73!
7. Αέρα αέρα να φύγει η χολέρα!
8. Το πασόκ είναι εδώ να ληστεύει το λαό!
9. Τζέφρυ σαν πρώτα θα πας στην Μινεσότα!










Μολις γυρισα κι εγω κλαμμενος και κατακοπος απο τους τονους χημικα που πεσανε σημερα! Η διαδηλωση ηταν παρα πολυ μεγαλη, δεν μπορω να κανω εκτιμησεις αλλα ισως και >200 χιλιαδες, σιγουρα παντως δεκαδες χιλιαδες.
Μαζικα τα πανο των συνδικατων, ηρεμη η διαδηλωση ,μεχρι το Συνταγμα.
Το ΠΑΜΕ εκανε τη βολτα του με πολυ μαζικα μπλοκ απο οτι ακουσα κι αποχωρησε γρηγορα ενω το μπλοκ της ΓΣΕΕ ετρωγε κραξιμο "πουλημενοι" κλπ. οπου περγανε. Κι εκει που εφτανε ο κυριος ογκος της πορειας Συνταγμα αρχισαν καποιες συγκρουσεις (ειδα να πεφτουν μολοτωφ στο κεντρο της πλατειας Συνταγματος, αλλα δεν καταλαβα γιατι) και τα χημικα, οταν εφτανε το πανο της ΟΛΜΕ στο Συνταγμα. Και ρε παιδια, πραγματικα, αν μας διαβαζει καποιος απο αυτους που συγκρουστηκανε σε εκεινη τη φαση ασ μας εξηγησει: Σε τι ωφελησε? Ειχαμε μια διαδηλωση 10δων χιλιαδων με διαθεση να αποκλεισει τη Βουλη και μετα απο μιση ωρα εσπασε σε 4 κομματια και οι πιο πολλοι φυγανε στους γυρω δρομους ή στο μετρο, τρομαγμενοι και με κοκκινα ματια! Κι εγω που τα γραφω αυτα πιστευω οτι χρειαζονται οι συγκρουσεις και οι επιθεσεις σε καπιταλιστικους στοχους, αλλα στον καταλληλο χρονο και μερος.
Ο περισσοτερος κοσμος που εφευγε εβριζε τους μπατσους αλλα και τις ομαδες που επιτεθηκανε, λεγοντας οτι ειναι βαλτοι, ενω πολλοι ηταν στα προθυρα λιποθυμιας.Οπως και να εχει, τα ΜΑΤ που μαλλον ειχαν εντολες για "μηδενικη ανοχη", μετατρεψαν την πλατεια σε θαλαμο αεριων κι οταν ανασυνταχτηκαμε ημασταν 5-10 χιλιαδες κοσμος μπροστα στη Βουλη, ενω στην Πανεπιστημιου μεχρι τα Προπυλαια γινονταν συγκρουσεις και σπαστηκαν τα Αττικα κλπ. Το θεμα ειναι οτι ο πολυς κοσμος εφυγε και μειναμε λιγες χιλιαδες τελικα.











Μεγαλειώδης η διαδηλωση σήμερα.
Το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ για πρώτη φορά είχε πολύ κόσμο που κατέβαινε προς το Σύνταγμα, ακολουθώντας γεμάτες και τις δυό οδούς, Πανεπιστημίου και Σταδίου.
Λέμε για πολλύ κόσμο.
Ένα μαζικό κόσμο όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων.
Αλλά το κατά μυριάδες σημερινό συλλαλητήριο και το μάντρωμα όλων αυτών στην πολιτική της ηγεσίας του ΚΚΕ, με τόσες κοινοβουλευτικές πρακτικές και αυταπάτες και στα λόγια για τον όποιον σοσιαλισμό οραματίζονται, είναι ένα σοβαρό εμπόδιο οπισθοχώρησης και μάντρωμα τόσων δυνάμεων.
ΠΟΤΕ δεν θα προχωρήσουμε αν δεν απεγλωβίσουμε αυτές τις δυνάμεις.
ΠΟΤΕ δεν θα απεγλωβίσουμε αυτόν τον ταξικό κόσμο, οι φωνασκούντες κάτω από πανό των 2, ή ακόμα και των 102 ατόμων.
Ίσα ίσα δίνουν πόντους να λενε στον κόσμο τους, να πόσοι είναι...και ακόμα να ποιοί είναι.
Χαφιέδες...
Τι θα περίμενε κάποιος;
Να έμεναν στο σύνταγμα;
Μονο με κλωτσιές!
Να αφήσουν την κοινοβουλευτική τους ζωή;
Τα ραντεβού με τον ΓΑΠ σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων;
Αυτά τα περί ηγεσίας του ΚΚΕ και περί μελών.
Αλλά να που και οι ντούροι επαναστάτες της ΑΝΤΑΡΣΙΑ και ακόμα και οι ποιό ντούροι έξω από αυτήν, την έκαναν ταχέως στη στροφή αριστερά προς Πανεπιστημίου.
Μάλιστα φώναζαν για γρήγορα.
Έτσι μείναμε πολοί λίγοι εν σχέσει με τους 200.000 (;) στο σύνολο.
Όσος και ηρωισμός να περίσεψε, το αποτέλεσμα ήταν προδιαγραμμένο.
Από καιρό έχουμε δώσει στην πράξη εύκολα σημεία για να μας διαλύουν με απλά επιτελικά σχέδια....παρά τις μερικές φορές που τους δυσκολεύουμε.
Το κράτος του ΜΠΑΤΣΟΚ δεν επιτρέπει πολιτικό κόστος για τον εαυτόν του.
Αν η "μηδενική ανοχή" φάνταζε γελεία στο κοντινό παρελθον, τώρα είναι μονόδρομος.
Το μνημόνιο είναι το επιστέγαμα κατάργησης παντός δικαιώματος των εργαζομένων και υπέρ του κεφαλαίου.
Θέλουν με την τρομοκρατία να μειώσουν το κόστος εργασίας σε επίπεδα των 5 ευρώ.
Πως ζούν στην Κίνα και αλλού;
Ακριβώς έτσι και χειρότερα.
Με τον ταξικά ανοιχτά πόλεμο σε ανοδική πορεία, με τους μηχανισμούς άγριας καταστολής που έχουν ανοίξει, η διάσπαση του κινήματος με πανό και ομάδες των 3 ατόμων και άνω...χεστηκαν όλοι οι σύμβουλοι που απαρτίζουν τον μηχανισμό μηδενικής ανοχής.
Το είδαμε και σήμερα να ορμάνε στην πλατεία επάνω στους διαδηλωτές.
Ακόμα δεν είμαστε ικανοί ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ, να γίνουμε ίσοι στο νυχάκι των εξεγερμένων Αράβων και των πλατειών τους.
Εμείς με τα Πολυτεχνεία, τους εμφύλιους και τα τόσα...επαναστατικά κόμματα και κομματίδια.
θα πρέπει να βρούμε τρόπους για την ενοποίηση των αγώνων.





Αστυνομική βία στην πορεία της Αθήναςhttp://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1266043 
 
 
 
 
τραυματιας απο κροτου λαμψηςhttp://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1265978 
 
 



 Βίντεο του ΝΑΡ Απεργία 23 Φλεβάρηhttp://www.youtube.com/watch?v=Z2OrOGlXiNk 
 
 
 



 από Ναρκοπέδιο 12:04μμ, Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011
Στο 4:38 επίθεση ΔΙΑΣ σε διαδηλωτή στην πλατεία Συντάγματος.


 
Είμαστε πίσω από τη βουλή όπου ο κόσμος μουτζώνει τους πολιτικούς που φεύγουν με ακριβά αυτοκίνητα. Κάποια στιγμή βγαίνει η φρουρά των ευζώνων και δίπλα τους αστυνομικοί των ΜΑΤ δήθεν για προστασία. Σε δευτερόλεπτα μας έχουν περικυκλώσει και ρίχνουν δακρυγόνα, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Ούτε εκατό άτομα δεν είμασταν. Ντροπή


 






από Nirvan@ 1:45πμ, Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011Ενα περιστατικο μεταξυ μπατσων στην πορεια της 23 Φλεβαρη 2011

Καθως γυριζαμε απο Ακαδημιας, με ενα φιλο μου οπου μας ειχαν τρεξει οι μπατσοι,οπως και πολλη κοσμο, γιναμε μαρτυρες ενος κωμικοτραγικου γεγονοτος . Διμοιρια ΜΑΤ στην Ακαδημιας και Σινα σταματημενη. Περναει τοτε ενας ανθρωπος με πολιτικα και τους λεει : "Ειμαι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ σας, επρεπε να ντρπεστε, μας εχετε πνιξει στα χημικα, παλευω για εναν αξιοπρεπη μισθο". Οι ΜΑΤαδες τον κοιταζαν σαστησμενοι κι ενας μονο κοντοχοντρος κουραδας, θα'ταν δε θα'ταν 22 χρονων του λεει : "Εσυ να ντρεπεσαι που ερχεσαι και μας τα λες." Μου εκανε τρομερη εντυπωση που μεσα στον κοσμο που διαμαρτυρεται υπηρχαν και αστυνομικοι που κατεβηκαν ως απλοι πολιτες, ισως για τη συνταξη της μανας τους, του πατερα τους ή το μισθο του παιδιου τους. Απο την αλλη, επιβεβαιωθηκε ποσο πωρωμενα φασισταρια ειναι ο στρατος κατοχης των ΜΑΤ, που θεωρουν ντροπη να κατεβαινουν αστυνομικοι να αντιτιθενται στο καθεστως. Ποια η διαφορα τους απο τους Ναζι?














 Κατω απο τα κρανη σας εχετε σκατα... 
 
 
Τρέμω ακόμα. Σήμερα, όταν έφτασε η πορεία στο Σύνταγμα, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι μείναμε μπροστά από τη Βουλή. Σύντομα ήμασταν πάνω από 5.000 άτομα. Αρκετές αριστερές οργανώσεις δεν στήριξαν καθόλου την προσπάθειά μας. Κατά τις 17:00, και ενώ είχε μείνει πολύς κόσμος (όχι πέντε χιλιάδες αλλά σίγουρα πάνω από τους μισούς), ενώ λέγαμε να μη φύγει κανείς και από τα σωματεία μάς έλεγαν ότι περιμένουν μικροφωνική για να γίνει συναυλία και να μαζευτεί κι άλλος κόσμος, σχεδόν όλες οι οργανώσεις πήραν τα πανό τους και έφυγαν. Μείναμε 500 άτομα. Πεντακόσιοι, πλην όμως αποφασισμένοι να κρατήσουμε την κατάληψη. Ανάψαμε δυο φωτιές, κάτσαμε γύρω τους και φωνάζαμε, ειρηνικά, συνθήματα. Όλες τις ώρες που ήμασταν εκεί, κάθε λίγο η ατμόσφαιρα γέμιζε δακρυγόνα – είτε με αφορμή μικροαψιμαχίες, είτε από επεισόδια σε διπλανούς δρόμους, τα οποία καταλαβαίναμε μόνο από το τσούξιμο στα μάτια και στο λαιμό… Γύρω στις 18:30, ενώ είχαμε μείνει κάπου 400 άτομα και τραγουδούσαμε το

πότε θα κάνει ξαστεριά” γύρω από τη φωτιά, τα ΜΑΤ μάς πλευρίζουν από τρεις μεριές. Μείναμε ψύχραιμοι. Άλλωστε δεν κάναμε τίποτα παράνομο ή επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα κανενός: καθόμασταν ειρηνικά οκλαδόν γύρω από τη φωτιά και τραγουδούσαμε, εξασκώντας το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας (και πάνω μας), για την κλεμένη μας αξιοπρέπεια, για το αμφίβολο μέλλον μας. Ξαφνικά τα ΜΑΤ, που είχαν έρθει στο μισό μέτρο μπροστά από τους καθιστούς διαδηλωτές, αρχίζουν να μας ψεκάζουν εντελώς απρόκλητα στο πρόσωπο. Μία, δύο, τρεις φορές, μέχρι να αναγκαστούμε να σηκωθούμε. Τότε αρχίζουν να μας χτυπάνε με τα γκλομπ! Άοπλους διαδηλωτές, που το μόνο που κάναμε ήταν να κάθομαστε οκλαδόν και να τραγουδάμε… Παιδια αλλά και ανθρώπους ίδιας ηλικίας με τους γονείς τους. Όχι, δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Αλλά αρνούμαι να το συνηθίσω, αρνούμαι να δεχτώ το φασισμό και την ωμή βία, την ωμή τρομοκρατία ως κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο… Έχουμε φασισμό, εδώ, τώρα, δίπλα μας, έχουμε χούντα, το έχουμε καταλάβει; Η δημοκρατία σας βρωμάει δακρυγόνο…






"Είμαστε εδώ, δεν πάμε πουθενά"! Χιλιάδες απλός λαός  Κάποιοι αναρχικοί παίζουν τελικά το παιχνίδι της αστυνομίας. Μόλις ξαναμαζεύεται κόσμος στη Βουλή και στο Σύνταγμα
κατα τις 15.30 πετάνε μολότωφ, οι μπάτσοι απαντούν με καταιγισμό χημικών με αποτέλεσμα να φεύγει ο κόσμος γιατί δεν μπορεί να ανασάνει. Αυτοί οι άνθρωποι είτε είναι ηλίθιοι είτε συνειδητοί προβοκάτορες



τωρα κατα τις 15.00 βρίσκεται έξω από τη Βουλή κάτω από το πανό του Πολιτικού Καφενείου και της Σπίθας του Θεοδωρακη.
Κόσμος συρρέει και στο Σύνταγμα όπου υπάρχουν ομάδες τ
ου Μετωπου Αλαβάνου-ΚΟΕ οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα "ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ". Οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την εκαναν με ελαφρα πηδηματακια.
Σύντροφοι κατεβείτε κάτω γιατί οι προβοκάτορες ασφαλίτες οργιάζουν με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να διαλύουν τον κόσμο μέσα από τόνους χημικά. Υπήρξαν λυποθυμίες κάποιων γερόντων ενώ οι φωνές "ΚΛΕΦΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ", ακούγονται σε όλη την Αθήνα.
 
 
 
 





 Ο ΣΥΝ ξεπούλησε τον αγώναΓεγονός από Διαδηλωτής 5:31μμ, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011Δακρυγόνααπό κομμουνιστής 8:43μμ, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011Σήμερα ο ΣΥΝ και η Νεολαία ΣΥΝ ξεπούλησαν τον αγώνα. Αν είχαν δώσει και αυτοί κατεύθυνση να μείνει ο κόσμος στο Σύνταγμα τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά. Όμως πρωτεύον γι' αυτούς είναι η διαφοροποίση από Αλαβάνο και ΚΟΕ (βέβαια είναι τόσο ανίκανοι για παραγωγή πολιτικής που απλά επαναλαμβάνουν, αφυδατωμένα, όσα λέει ο Αλαβάνος με διαφορά φάσης μερικών μηνών, όταν η συγκυρία έχει αλλάξει και τα καθήκοντα του κινήματος τροποποιηθεί). Αρχίζει να γίνει πεποίθησή μου ότι αν δεν πάψει η κυριαρχία του ΣΥΝ στην εκτός ΚΚΕ αριστερά μια ζωή θα έχουμε τα ίδια ξεπουλήματα. Θα τα συζητήσουμε αυτά πιο αναλυτικά τις επόμενες μέρες. Τώρα αυτό που προέχει είναι ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ.
Ποιοί τροχονόμοι...από @ 11:22μμ, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011
Έφυγε ή δεν έφυγε επιδεικτικά ο ΣΥΡΙΖΖΖΖΖΖΑ από την πλατεία Συντάγματος, επειδή βρήκε ήδη εκεί τον Αλαβάνο και την παρέα του; Εκεί ήμασταν, μη μας βγάλεις και στραβούς.