Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δευτερα 28 Φεβρουαριου 2011 _____19.20

ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Η νέα «Σχολή της Αμερικής» ως ... δίκτυο εκπαίδευσης
Σήμερα, το λεγόμενο δίκτυο «Διεθνής Ακαδημία για την Τήρηση του Νόμου» (Institute for Law Enfocement Administration, ILEA) αναλαμβάνει πιο συγκαλυμμένα αυτόν το ρόλο της «Σχολής της Αμερικής». Στις 9 του Φλεβάρη του τρέχοντος έτους, ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Εκτορ Τίμερμαν, κατήγγειλε την ύπαρξη σειράς μαθημάτων για βασανισμούς και πραξικοπηματικές τεχνικές, που προσφέρονται σε αστυνομικούς της χώρας του από την ILEA σε ένα από τα κέντρα του, με έδρα στο Σαλβαδόρ, ενώ παρομοίωσε την ILEA με τη διαβόητη «Σχολή της Αμερικής», όπου εκπαιδεύτηκαν για δεκαετίες υποκείμενα όπως ο Λουίς Ποσάδα Καρίλες και πολλοί άλλοι δολοφόνοι των ειδικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Από την ILEA στο Σαν Σαλβαδόρ επιλέγονται οι πιο ικανοί αστυνομικοί για να σταλούν στο Φορντ Μπένιγκ, Τζόρτζια, όπου εκπαιδεύονται Λατινοαμερικάνοι στρατιώτες σε πρακτικές καταστολής και βασανισμών, εξηγεί ο Φλόρες. Ακόμα, στέλνονται στο Φορντ Ουακάτσα, Αριζόνα, όπου εκπαιδεύτηκαν και οι βασανιστές του Αμπού Γκράιμπ. «Ειρωνεία, αναφέρει στο άρθρο του ο Φλόρες, είναι το γεγονός ότι το παράρτημα της ILEA στο Σαλβαδόρ βρίσκεται στη Σάντα Τέκλα, όπου ο δήμαρχος ανήκει στο Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης Φαραμπούντο Μαρτί (FMLN) και όλοι αποσιωπούν αυτήν την επέμβαση και αυτήν την επίθεση στην αξιοπρέπεια. Ο υπουργός Εξωτερικών του Σαλβαδόρ, Ούγκο Μαρτίνες, ποτέ δεν εκδήλωσε την αντίθεσή του σε αυτήν τη σκοτεινή ακαδημία». Η ILΕΑ εγκαταστάθηκε στο Σαλβαδόρ, όταν υπογράφηκε το Σύμφωνο Ελεύθερου Εμπορίου με την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική (CAFTA) με το πρόσχημα της στρατιωτικής ασφάλειας. Πάντως, και το γεγονός αυτό της δράσης της CIA και η γενικότερη στάση της κυβέρνησης Φούνες, στο Ελ Σαλβαδόρ, έχουν δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις μέσα στο FMLN που τον υποστήριξε στην προεδρία.





Ωχριουν οι Ψαριανοι Καναρης και Παπανικολης μπροστα στο φασιστικο μαλακομπουκομα Γρηγορη....
Πυρπολησε την Αριστερα, ο φασιστας με το μυαλο πουρε απο την πρεζα, απ ακρου εις ακρο!
Ενορχηστρωμενη και καλα μελετημενη ηταν η προς παντες επιθεση -μεσω... συναινεσης- που εξαπελυσε απο την Ξανθη ο μετα απο μακρα πορεια καταληξας στο ΔΗΑΡΙ (Δημοκρατικη Αριστερα του Κουβελη) Γρηγορης Ψαριανος.
Και τι δεν ειπε ο στομας του!!!!
Αναζητα θεση στο πολιτικο σκηνικο μεσω ενος ακραιφνους κι αδιαπραγματευτου φιλοευρωπαισμου, που δεν αποκλειει "συνεργασια με ΠΑΣΟΚ και μια κυβερνηση κεντροαριστερας". Γιατι... των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν, και η πολιτικη κριση αφηνει μισανοιχτες πορτες προς την κουζινα.
Σταχυοόγουμαι χωρις κανενα σχολιο.
"Η αριστερα, περα απο το να υπερασπιζεται εντος και εκτος εισαγωγικων κεκτημενα, εχει μια αρνηση και προσκολληση σε ενα ειδος συνεχους κοινωνικης αντιστασης. Καποιοι μιλουν για μικρες η μεγαλυτερες εξεγερσεις και φαινονται χαρουμενοι μ αυτο. Ολα αυτα αναγονται στη σφαιρα της ιδεοληψιας της αριστερας. Το περιβαλλον δεν δειχνει οτι μπορει να ελπιζουν σε εξεγερση καποια τμηματα της αριστερας, ξερετε σε ποια αναφερομαι και ας μην λεμε ονοματα γιατι ολοι λιγο πολυ γνωριζομαστε".
"Η αριστερα οφειλει να ειναι παραγοντας μεταρρυθμισεων ωστε να λειτουργησουμε ως ευνομουμενο καθεστως ακομα και στα πλαισια του καπιταλισμου" και αμεσως μετα "ο καπιταλισμος στη Μαδαγασκαρη και στη Σιερρα Λεονε δεν ειναι ιδιος με τον ελληνικο. Ο δικος μας ειναι σοβιετικου τυπου και ειμαστε ολοι δημοσιοι υπαλληλοι".
"Το εγχειρημα της Δημοκρατικης Αριστερας επρεπε να γινει αρκετα νωριτερα. Επρεπε να επαναπροσδιοριστει η φυσιογνωμια της ανανεωτικης αριστερας αφου απο παλια υπηρχαν φωνες που μιλουσαν για εκσυχρονισμο για ευρωπαικη κατευθυνση για Ενωμενη Ευρωπη για διαλογο με τους βιομηχανους. Το Δηαρι ειναι ενα νεο κομμα αλλα και πολυ παλιο".
"Δεν μπορουμε να μιλαμε για χουντες, ειναι διαφοροι αριστεροι που λενε για κυβερνησεις κατοχης, αυτα ειναι πολυ χοντρες αηδιες, κι απορω που υπαρχουν ανθρωποι που λενε τετοια πραγματα. Οτι εχει προβληματα η δημοκρατια ειναι αληθεια, αλλα δεν ζουμε υπο κυβερνηση Τσολακογλου η Κουισλιγκ η Νενεκων".
"Δεν μπορει να διαμαρτυρεσαι για τα σκουπιδια, να μην τα θελεις στη γειτονια σου, και να κλεινεις την Εγνατια. Κανε ενα διαλογο, πιεσε και πες δεν θελουμε".
"Δεν ειναι τελειως ψεμα το "μαζι τα φαγαμε" κι αν θελετε το συζηταμε καποια στιγμη".
"Καποια τμηματα της αριστερας υπερασπιζονται κεκτημενα που ειναι αδικα (εννοει για τους βιομηχανους και τα τσιρακια τους οπως ειναι αυτος το πρεζονι ο Ψαριανος)".
"Διαφοροι λενε οτι ηδη συνεργαζομαστε με το ΠΑΣΟΚ. Ωστοσο δεν λεμε οχι να συνεργαστουμε με ενα ειδος ΠΑΣΟΚ, με μια κυβερνηση κεντροαριστερας γιατι οχι?".
"Η "αλλη αριστερα" (αλλη αριστερα αποκαλει το φασιστομουτρο τα τσουτσεκια σα και του λογου του) ειχε χασει τη φυσιογνωμια της μεσα στον Συνασπισμο, διολισθησε σ ενα ειδος ΚΚΕ βητα".
"Μονιμη στοχευση μας η ευρωπαικη πορεια, η Ελλαδα ειναι Ευρωπη. Μπορει να ειναι των μονοπωλιων, αλλα και η Ελλαδα ειναι. Ειμαστε συμπατριωτες με τους Ευρωπαιους, και εχουμε πιο πολλα κοινα με αυτους, απο οτι με τους πατριωτες ελληναραδες. Πρεπει να εχουμε αδιαπραγματευτο ευρωπαικο προσανατολισμο".
Ζητουμε συγνωμη για την κατασπαταληση του χωρου, αλλα δεν αξιζε τον κοπο?






Τους έχουν πάρει στο κυνήγι - η οργή του λαού ξεχυλίζει
από (ο μαλακας παπαρολογος που μας εχει πρηξει με τις βλακειες του)ciaoant1 12:34μμ, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011
Από την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου, που μάλλον η ίδια η άρχουσα τάξη έχει αποφασίσει ότι θα είναι ο πρώτος που θα 'κάψει' (δείτε το πως βγαίνει το ένα σκάνδαλο μετά τον άλλο για τον συγκεκριμένο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ)
Διαδηλώσεις door to door στους έλληνες πολιτικούς – Ποιοί έχουν σειρά
η επόμενη συγκέντρωση είναι στις 3 Μαρτίου, την επόμενη Πέμπτη έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη στο Κολωνάκι.
Μία νέα μορφή διαμαρτυρίας φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αγανακτισμένους πολίτες χωρίς μολότοφ και πέτρες στα χέρια αλλά με μόνο όπλο την φωνή τους, να διαμαρτύρονται πόρτα πόρτα στα σπίτια των πολιτικών.
Η αρχή έγινε την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από την Ακρόπολη όπου 250 περίπου πολίτες βρέθηκαν έξω από το σπίτι του φωνάζοντας συνθήματα.
Εμπνευστής των νέων ειρηνικών κινητοποιήσεων είναι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος και όπως ο ίδιος δηλώνει τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν παρόμοιες διαδηλώσεις στα σπίτια των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή, ενώ θα διαμαρτυρηθούν και έξω από τα σπίτια των Θεόδωρου Παγκαλου και Θεόδωρου Ρουσόπουλου.
Σειρά θα έχουν και όλοι οι έλληνες πολιτικοί τα ονόματα των οποίων ακούστηκαν στο σκάνδαλο της Siemens και του Βατοπεδίου
o kollatos
από itan 2:47μμ, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011
υποψηφιος με το λαος. αγανακτισμενοι πολιτες...
λιγα λογια για τον εμπνευστή αυτης της περιεργης συναντησης
από freak 6:33μμ, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011
Λιγα λογια για τον εμπνευστή αυτης της περιεργης και ειρηνικης συναντησης έξω απο το σπιτι του Τζοχαντζοπουλο.Αυτός ο αγωνιστης σκηνοθετης με τις τοσο πρωτοτυπες ιδέες, ήταν υποψήφιος του ΛΑΟΣ στην υπερνομαρχία Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης. Αυτη η νεα μορφη διαμαρτυριας που βρισκεται σε εξελιξει, ειναι ενας ακομη φτηνος λαϊκισμος απο τα στελεχη του λαος, που εκμεταλλευονται τις συνθηκες, χειραγωγουν τον κοσμο, με φτηνα συνθηματα δειχνουν ενα πιο προσιτο προσωπο στον λαο. Ομως ολα αυτα ειναι μερος της φασιστικης τους ρητοριας και προπαγανδας, ωστε να κοροιδεψουν και να αποπροσανατολισουν τον κοσμο.
Γι' αυτο στην συγκεντρωση που θα κανουν εξω απο το σπιτι του σημιτη, θα πρεπει να γνωριζουμε οτι αυτη ειναι μια φασιστικη συγκεντρωση οντως αγανακτησμενων πολιτων,με φασιστικες καταβολες και αντιληψεις.
Οσο για τον Κολλατο ειναι μια βιτρινα ωστε αυτο το κομμα να εχει μια πιοωραιοποιημενη εικονα προς τα εξω .Αυτα τα λιγα.....






ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΥΒΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ
από ΜΑΥΡΟΣ ΚΙ ΑΝΑΡΧΟΣ 1:06μμ, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2003
(ο μαυρος κι αναρχος ειναι ενας μοναδικος πραγματικα αναρχικος, που δεν εχει σχεση με τα αναρχοφασιστακια της ασφαλειας και τα αναρχοπουστρονια της αμερικανικης πρεσβειας. επισης δεν εχει φυσικα καμια σχεση με τη μαλακισμενη αριστερα συριζικη ανταρσιακη και κουκουετζιδικη. ξερει να γραφει μονο την αληθεια)
Επειδή έχει τύχει να μιλήσω με άτομα που έζησαν στη Λιβύη, γνωρίζω μερικούς λόγους για τους οποίους ο Καντάφι παρέμεινε δημοφιλής τόσα χρόνια.
Τόσο οι έλληνες που έζησαν εκεί, όσο και οι Λίβυοι φοιτητές που σπουδάζουν στην ελλάδα, αναγνωρίζουν αρκετά θετικά στοιχεία στην πολιτική του.
Ο Καντάφι είναι στρατιωτικός.
Σπούδασε στη σχολή ευελπίδων, στην Αθήνα, με σκοπό να γυρίσει στη Λιβύη και να αναλάβει κάποιο αξίωμα στο στρατό του τότε βασιλιά.
Στην ελλάδα όμως, ήρθε σε επαφή με κάποιες σοσιαλιστικές ιδέες, που τις συνδίασε με το μουσουλμανικό νόμο (σαρία) και προέκυψε το ιδιόμορφο σχήμα της σοσιαλ-ισλαμικής πολιτικής του.
Αμέσως σχεδόν αφού γύρισε στη Λιβύη, οργάνωσε μια μικρή ομάδα στρατιωτικών (κάπου 20 άτομα) και ανέτρεψε το καθεστώς του βασιλιά.
Χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, κατέλαβε το παλάτι και τον ραδιοφωνικό-τηλεοπτικό σταθμό της Λιβύης και ανέλαβε την εξουσία.
Αμέσως εφάρμοσε ένα πρόγραμμα δίκαιης κατανομής του πλούτου που δεν έχει εγκαταλείψει μέχρι στιγμής.
Δεν έστηνε μόνο έξω από τον ΟΗΕ τη σκηνή του, αλλά σύμφωνα με το δόγμα του, δεν κοιμήθηκε σε σπίτι μέχρι και ο τελευταίος Λίβυος να αποκτήσει σπίτι.
Είναι χαρακτηριστικό ένα περιστατικό, όπου υποχρέωσε έναν πλούσιο Λίβυο να δώσει τη λιμουζίνα του σε έναν ανάπηρο ζητιάνο (που δεν είχε πόδια) και να πληρώνει τον οδηγό και τα καύσιμα γι αυτόν.
Εκανε συμφωνίες ανταλλαγής τεχνογνωσίας αντί πετρελαίου με τον Ανδρέα Παπανδρέου, και κατάφερε να υδροδοτεί καλλιέργειες λαχανικών στην έρημο με μονάδες αφαλάτωσης ελληνικής τεχνολογίας, εργοστάσιο φυσικού αερίου και αποστολή φοιτητών στην ελλάδα για εκπαίδευση.
Οταν οι τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν επειδή σαν μουσουλμάνος δεν έπρεπε να τροφοδοτεί με πετρέλαιο τους "άπιστους" έλληνες αλλά τους ομόθρησκούς του τούρκους, ο Καντάφι έκοψε τη συμφωνία με την ελλάδα κι άρχισε να δίνει πετρέλαιο στην τουρκία.
Βλέποντας όμως την πολιτική της τουρκίας στο κουρδικό, τους επέστρεψε την διαμαρτυρία ενώπιον του τούρκου πρέσβη, όταν τον κατηγόρησε ότι δεν μπορεί να επικαλείται το ισλάμ και ταυτόχρονα να καταπιέζει με αυτόν τον τρόπο του αδερφούς μουσουλμάνους κούρδους.
Υπήρξε εξίσου σκληρός στην οικολογική του πολιτική.
Κατάφερε να σταματήσει εντελώς τη λαθροθηρεία στη χώρα του, ενώ όταν κάποτε κάποιες ιταλικές εταιρίες μετέφεραν μεγάλα φορτία άγριων Λιβικών γαιδάρων στην ιταλία για σφαγή, απάντησε δυναμικά διώχνοντας όλους τους ιταλούς απ' τη Λιβύη.
Σταμάτησε το παλαιότερο κλίμα ρατσισμού των Λίβυων εναντίον των Τουαρέγκ και των νομάδων της ερήμου που μέχρι τότε ήταν υπό διωγμό, τους αποδέχτηκε κι έκανε ειρήνη μαζί τους.
Αναβάθμισε ως ένα βαθμό το ρόλο της γυναίκας στη Λιβυκή κοινωνία, ίδρυσε σχολές θυλέων και δέχτηκε πολλές γυναίκες σαν υπαλλήλους αλλά και στελέχη στις υπηρεσίες του κράτους του.
Ο ίδιος, παρόλο που διατήρησε την πολυγαμία (έχει πολυάριθμο χαρέμι), καταδίκαζε την βιαιοπραγία σε βάρος γυναικών και τιμωρούσε όσους Λίβυους το έκαναν.
Μέχρι τώρα διατηρούσε μια περήφανη εξωτερική πολιτική, δεν ανεχόταν εξωτερικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά του και είναι γνωστοί οι χαρακτηρισμοί "τρομοκράτης" που δέχτηκε από τους αμερικάνους.
Βέβαια η πολιτική του στηρίχτηκε κυρίως στη σαρία, εξέδιδε ένα "πράσινο βιβλίο" όπου γράφονταν όλοι οι νόμοι που κατα καιρούς θέσπιζε και περιελάμβανε τιμωρίες όπως μαστίγωμα, ακρωτηριασμούς ακόμα και αποκεφαλισμούς για τους παραβάτες.
Απαγόρευσε δια ροπάλου την δυτική κουλτούρα, τη δυτική μουσική και τρόπο ζωής.
Επέβαλε αυστηρότατες ποινές στους χρήστες και διακινητές αλκοόλ, χοιρινού κρέατος και σε όσους παραβίαζαν τη νηστεία του ραμαζανίου.
Με όλα τα θετικά και αρνητικά της πολιτικής του, κατάφερε να ανεβάσει κατα πολύ το βιοτικό επίπεδο του Λιβικού λαού, και σήμερα όλοι οι Λίβυοι έχουν δουλειά, σπίτι, αυτοκίνητο (πολλές φορές πάνω από ένα), αλλά και το πολιτιστικό επίπεδο αφού κατάφερε να επιβάλλει κάποιο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή που σπάνια συναντάται στους μουσουλμανικούς λαούς της βόρειας αφρικής.
Το ότι δεν αναλώθηκε σε προσωπικές πολυτέλειες, δεν έφτιαξε παλάτια ούτε κατοίκησε στα παλάτια του βασιλιά, ήταν ένα γεγονός που ενέπνευσε σεβασμό στους Λίβυους, που δεν κατηγορούν ευθέως τον Καντάφι ακόμα κι όταν βρίσκονται μακριά από τη Λιβύη και δεν μπορεί να τους τιμωρήσει, όπως οι Λίβυοι φοιτητές.
Οπως και νάχει βέβαια, μιλάμε για έναν σκληρό εξουσιαστή ηγέτη, με πρωτοφανή για τα μουσουλμανικά δεδομένα "σοσιαλιστικά" στοιχεία.
Ισως βέβαια οι τελευταίες του επιλογές να θέτουν ένα τέλος στη όποια υπερηφάνεια της εξωτερικής του πολιτικής, χωρίς όμως -ακόμα- να δημιουργούν την αναγκαιότητα ενός εσωτερικού κινήματος ανατροπής του.
Η Λιβύη
από RED PHANTOM 2:00μμ, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2003
έχει το δεύτερο καλυτερο βιοτικό επίπεδο στην αφρικανική ήπειρο με πρώτο το νησί Μαυρίκιος. Αυτό βέβαια είναι κάτι που η αμερικανική προπαγάνδα δεν προβάλλει και πολύ γιατί δεν την συμφέρει. Λογικό δεν είναι ε?
Ο άξονας του κακού, μία ιδέα του Μπους ή τεσπα του κατεστημένου στις ΗΠΑ, μπορεί να περιλάβει κι εμάς κάποτε!
Μου έκαναν εντύπωση αυτά που λέει ο Μ&Α για την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου στη Λιβύη. Δεν ήξερα ότι είναι ένα τόσο αυστηρό κράτος σε αυτόν τομέα. Εμένα μου ψιλοθύμισε ταλιμπάν πάντως. Πιστεύω ότι στο μέλλον αυτή η χώρα θα μπορεσει να θεραπεύσει τις όποιες πληγές της και αξιοποιώντας τα θετικά που έχει συσωρεύσει η πολιτική του Καντάφι να πορευτεί με αξιοπρέπεια και κυριως ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΑ.
Λιβύη-Λαϊκές συνελεύσεις
από Ασπρη πέτρα 3:26μμ, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2003
Eμπειρίες θέλω νά προσφέρω στό Ιndy, βιβλιογραφία έχω, αλλά βαριέμαι.
Στήν τηλεόραση τής Λιβύης, έβλεπα,δυστηχώς δέν καταλάβαινα, γιατί τό συγκεκριμμένο κανάλι ήταν μόνο αραβικά, λαϊκές συνελεύσεις. Γνήσιες, πέραν πάσης αμφιβολίας. Μιλούσαν άτομα διαφόρων ηλικιών, μεταξύ τών οποίων καί πολλλές γυναίκες, επίσης διαφόρων ηλικιών.Χωνέψτε αυτό, καί μετά άν ενδιαφέρεστε πάμε παρακάτω.
ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑ
από ΜΑΥΡΟΣ ΚΙ ΑΝΑΡΧΟΣ 4:22μμ, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2003
Δεν ξέχασα να αναφέρω κάτι από τα όσα λέει ο φίλος (και δεν έχω λόγους να τα αμφισβητήσω).
Απλά μεταφέρω όπως είπα και παραπάνω τη γνώμη Λίβυων φίλων μου και ελλήνων που έχουν ζήσει στη Λιβύη.
Παρόλο που οι τελευταίοι δεν έχουν κάποιο λόγο να δικαιολογήσουν τον Καντάφι και την πολιτική του, του αναγνωρίζουν τα όσα έγραψα και μάλιστα μιλανε για αρκετά περιστατικά που τον παρουσιάζουν σαν ένα "δίκαιο" ηγέτη.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω περισσότερα, άλλωστε ο πολιτικός μου προσανατολισμός δεν αποδέχεται ότι μπορεί να υπάρξει πλήρης δικαιοσύνη στα πλαίσια του κράτους.
Οσα θετικά του αναγνωρίζω είναι σε σχέση με την πολιτική των άλλων ισλαμικών και βορειοαφρικανικών κρατών και σίγουρα δεν είναι αντικειμενική αναγνώριση της "δικαιοσύνης" του.
Συμπληρώνοντας τον Μάυρο και Άναρχο
από Γιόζεφ Κ. 4:25μμ, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2003
Ο Καντάφι έκλεισε όλες τις δυτικές επιχειρήσεις πετρελαίου στη Λιβυή εκτός από μία, την οποία εθνικοποίησε και έκανε τον κάθε Λίβυο πολίτη μέτοχο σ' αυτήν. Λέγεται ότι πολλοί Λίβυοι δε δουλεύουν αλλά απλά εισπράττουν μέρισμα από τα κέρδη που προκύπτουν από την εξαγωγή του λιβυκού πετρελαίου.
Το 1990 ο Καντάφι έκανε τη δική του περεστρόικα (εμπνεόμενος από τον Γκόρμπι) οδηγώντας ο ίδιος ένα τανκ, γκρεμίζοντας τις φυλακές με τους πολιτικούς κρατούμενους και απελευθερώνοντάς τους.
Συνεχώς ο Καντάφι αποκεντρώνει την εξουσία, παραχωρόντας όλο και περισσότερη εξουσία σε τοπικά συμβούλια, αλλά καταφέρνει πάντα να είναι αυτός ο απόλυτος άρχων όσον αφορά τις σημαντικές αποφάσεις. Έχει εφαρμόσει δηλαδή ένα μείγμα απόλυτου συγκεντρωτισμού και αποκεντρωτισμού, που πρακτικά ο πρώτος εξουδετερώνει το δεύτερο.
(Τα παραπάνω στοιχεία είναι από το βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ")
ΠΡΟΣ .n0!
από ΜΑΥΡΟΣ ΚΙ ΑΝΑΡΧΟΣ 6:56μμ, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2003
Δεν έχω καμιά πρόθεση να γίνω απολογητής του Καντάφι ή του οποιουδήποτε εξουσιαστή ηγέτη, αφού τάσσομαι ρητά εναντίον της εξουσίας.
Μακάρι να υπήρχε κίνημα ανατροπής του με κάποια σωστή, αντιθεοκρατική και αντιεξουσιαστική προοπτική.
Εξηγώ απλά το τι λένε κάποιοι λίβυοι και γιατί τον στηρίζουν.
Δεν είπα ότι ανέδειξε τον ανθρωπισμό κι έπαψε να είναι δολοφόνος, είπα ότι ανέβασε κάπως το πολιτιστικό επίπεδο σε σχέση με το που βρίσκεται αυτό σε άλλες ισλαμικές χώρες.
Χαρακτηριστικά μου έλεγε ένας Λίβυος ότι πριν το καθεστώς Καντάφι είχαν καθημερινές εκτελέσεις και μάλιστα δια λιθοβολισμού (που οι εκτελεστές ήταν οι ίδιοι οι Λίβυοι) ενώ μετά το πραξικόπημά του, έχει παρακολουθήσει μόνο μια δημόσια εκτέλεση ενός βιαστή που είχε δολοφονήσει μερικές δεκάδες ανηλίκους, κι αυτός με απαγχονισμό.
Για μια τέτοια διαφορά μιλάω.
Αν πιστεύεις ότι είναι το ίδιο, καλώς το πιστεύεις, οι Λίβυοι πάντως έχουν άλλη γνώμη.
Τώρα για το τί πίνω: ότι και να πίνω φροντίζω να μην είναι made in USA.
einai omws morfh
από anametadoths 11:11πμ, Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2003 o kadafi einai amfilegomenh proswpikothta, alla anamfisvhthta diarkhs phgh geliou:
1. dhmiourghse texnhto potami sth mesh ths erhmou,
2. to syntagma ths xwras toy periexei orismo twn ennoiwn antras kai gunaika,
3. stis synedriaseis toy aravikou syndesmou synh8izei na ta xwnei stous alloys araves hgetes. xarakthristikh htan h teleytaia synedriash opou vristhke me tous saoudaraves.
4. se zwntanh thleoptikh ekpomph proevale video apo syndiaskepsh toy syndesmou sthn opoia fainotan poioi araves hgetes pshfisan yper kai poioi kata twn amerikanwn sxetika me thn kataigida ths erhmou (1991).
ta anwterw mou ta meteferan araves apo alla aravika krath. mou aneferan epishs pws libyoi toys exoun pei oti sthn xwra toys den kleidwnoun ta aytokinhta, giati 8ewreitai dikaiwma tou ka8enos na xrhsimopoihsei opoiodhpote aytokinhto vrei (ayto to kove gia psilo-arvyla).
kai parempiptontws, oi skhnes stis opoies menei, ligo apexoun apo palatia.
1)Ποινές όπως οι ακρωτηριασμοί
από Al Hakim 3:14μμ, Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2003
δεν εκτελούνται γιατί ενώ θεωρητικά προβλέπονται οι γιατροί της χώρας έχουν αρνηθεί να συμμετέχουν.
2)Η Λιβύη δέχτηκε στους κόλπους της περισσότερους μετανάστες από τον μόνιμο πληθυσμό-κυρίως από τις αφρικανικές χώρες-χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.
3)Ο Καντάφι είναι βεδδουίνος,οπότε αυτά αυτά περί σκηνής δεν έχουν νόημα.Εκεί μεγάλωσε και μάλιστα όταν έφτιαξε πολυκατοικίες για να μένουν οι Λίβυοι,πολλοι δεν πήγαν και εξακολουθούσαν να μένουν σε σκηνές!
4)Το Λόκερμπι συνέβει αφού η Αμερική παρανόμως βομβάρδισε την Λιβύη-για την υπόθεση της βόμβας στη ντισκοτέκ του Μονάχου-σκοτώνοντας την θετή του κόρη.Η υποστήριξη προς την τρομοκρατία ήταν καθαρά πράξη αντεκδίκησης.
5)Το ότι είναι τουλάχιστον γραφικός το ανέφερε κανείς;
Δεν ξέρω αν θυμάστε τότε που είπε ότι θα έβαζε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ιταλίας,αφού υπάρχει νόμος από τότε που η Λιβύη ήταν αποικία της Ιταλίας που έδινε την υπηκοότητα στους Λίβυους.
Ο σοσια-ληστής Κανάφι πιο πλούσιος κι απ' τον Μουμπάρακ - 120 δις ευρώ!!!
από @ 3:19μμ, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011
Σορρυ για τα κεφαλαια αλλα ετσι βρηκα το κειμενο...
ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΗΓΕΤΕΣ" ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ, ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!
ΤΥΧΑΙΟ! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!
ΑΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ, ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΟΙ!
Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΕΪΤΣ! ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ OFF SHORE ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ!
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ, Ο ΜΠΕΝ ΑΛΙ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ, ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩΤΟΥ ΕΝΑ ΑΜΥΘΗΤΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΕΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΕΞΩ ΚΑ ΤΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ ΔΙΣ ΕΥΡΩ!
ΑΜΥΘΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ, ΠΟΥ ΜΕ ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 120 ΔΙΣ ΕΥΡΩ! ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ! ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΛΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΥΚΟΝΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΛΙΒΥΟΙ ΠΕΙΝΟΥΣΑΝ!
ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ. Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙ ΑΜΠΝΤΑΛΑ ΣΑΛΕΧ. ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΧΡΩΣΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑΤΟΥ! ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΠΟΤΑ 23 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΖΕΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ! ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ!
ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΪΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΠΟΥ ΑΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΧΑΜΑΝΤ ΜΠΙΝ ΙΣΑ ΧΑΛΙΦΑ, Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΆΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΞΑΠΑΤΑ, ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ, " ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ " ΤΟΝ ΛΑΟ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ.
ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΤΟ "ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ" ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΘΟΝΟ, ΕΩΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ! ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ " ΚΟΤΕΣ " ΣΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΔΩ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΑΜΝΤΑΛΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ, ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ , ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ 32 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΥΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ! Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΔΕ ΕΣΠΕΥΣΕ, ΤΩΡΑ, ΝΑ ΔΩΣΕΙ 300 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ! ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΛΙΒΥΟΙ, ΝΑ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΙΒΥΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΟΥΝ! ΤΟΤΕ ΟΣΑ ΖΗΣΟΥΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ! Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΕΙΛΗ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ!
ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ!
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΠΕΦΤΕΙ ΞΥΛΟ, ΚΑΙ ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΓΑΘΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!
ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ, ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΠΟΝΤΑΡΑΝ, ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ "ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΥ", ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ!
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ, ΜΕ ΜΙΖΕΣ, ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ!
ΒΛΕΠΕ ΣΕΡΒΙΑ, ΙΡΑΚ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
ΟΜΩΣ, ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ.
ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΞΕΓΕΛΑΝΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΝΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ «ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ» ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ, ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ, ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ, ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΡΕΙΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΣΟΓΛΑΝΟΕΜΙΡΗΣ. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ ΠΛΕΟΝ!








ΚΚΕ : "Κάτω τα χέρια απ' τη Λιβυη"
από @ 1:28μμ, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011
"Η Λιβύη είναι πλούσια ενεργειακά για Ρωσία - Κίνα , οι ταραχές τους στοιχίζουν πολύ" , "Όχι σε παρέμβαση ΝΑΤΟ - ΕΕ"
Τα ερωτήματα που τίθενται βέβαια είναι πολλά. Ολες οι δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις συγκλίνουν στο ότι οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις «δίνουν την εντύπωση κεντρικού συντονισμού». Υπάρχει κάποια τέτοια συνεννόηση μεταξύ των φυλών ή και του στρατού; Κανείς δε γνωρίζει με βεβαιότητα. Το βέβαιο είναι ότι η Λιβύη είναι πολύ πλούσια ενεργειακά και όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για τη Ρωσία και την Κίνα που έχει μεγάλες επενδύσεις στη χώρα και οι ταραχές τής στοιχίζουν πολύ. Η Λιβύη είναι πολύ κοντά, γεωγραφικά, στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες κρίσιμης σημασίας για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα χώρες, όπως η Αίγυπτος, και είναι πολύ μεγάλη η εμπλοκή του καθεστώτος Καντάφι, οικονομικά, σε μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες (π.χ. στην Ιταλία), πράγμα που κάνει ακόμη πιο πιθανή την έξωθεν παρέμβαση. Είτε άμεση είτε έμμεση. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι εκτός από τα δικαιώματα και το αίμα του λιβυκού λαού, στους δρόμους των λιβυκών πόλεων διακυβεύονται και πολλά άλλα συμφέροντα.
Το ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία, με αφορμή την κρίση στην Λιβύη, έρχονται σαν έτοιμοι από καιρό να ξεδιπλώσουν τα σχέδιά τους για έλεγχο της περιοχής και των φυσικών της πόρων. Η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει από κοντά, διεκδικώντας ρόλο στο ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι, θέτοντας στην υπηρεσία αυτών των σχεδίων τόσο το έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα της χώρας, όσο και τις Ενοπλες Δυνάμεις με τα μέσα που διαθέτουν.
Προπομπός των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, είναι η στρατιωτική επιχείρηση που ξεδιπλώνεται ήδη με πρόσχημα την απομάκρυνση των ξένων υπηκόων από τη Λιβύη. Κοντά στις ακτές της Λιβύης έχουν σπεύσει πολεμικά πλοία πολλών χωρών και η συγκέντρωση συνεχίζεται. Σε αυτή την επιχείρηση η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη για παραπέρα εμπλοκή διεκδικώντας, σε πρώτη φάση ρόλο ΝΑΤΟικής δύναμης επιτήρησης, της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής, μεταξύ νότιων ελληνικών παραλίων και Λιβύης.
Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση εμφανίζονται να κινούνται παράλληλα και από κοινού. Σε άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ που έλαβε χώρα την Παρασκευή στη Βουδαπέστη, ο γγ του ΝΑΤΟ άφησε «όλες τις πιθανότητες ανοιχτές». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται ανεπίσημα, η συμμαχία «περιμένει να κατασταλάξει η κατάσταση», δηλαδή να μορφοποιηθεί το σκηνικό στο εσωτερικό της Λιβύης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν έτοιμα σχέδια.
Σύμφωνα με όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα, κυρίως μέσω δηλώσεων, το σχέδιο για επιβολή «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων» πάνω από τη Λιβύη είναι έτοιμο. Πρόκειται για ένα σχέδιο που εφαρμόστηκε επί σειρά ετών στο Ιράκ το οποίο συνοδευόταν κατά καιρούς από επιλεκτικούς βομβαρδισμούς στόχων. Η «νομιμοποιητική βάση» που ετοιμάζεται, είναι η προστασία (!) του λαού της Λιβύης (όπως άλλωστε «προστάτευσαν» και τους λαούς του Ιράκ και του Αφγανιστάν), καθώς και η προστασία των ενεργειακών πηγών της Λιβύης.
(χθεσινός "Ριζοσπάστης") ..........