Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τριτη 1 Μαρτιου 2011 ______18.30

Το "συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας σε δράση

Νέα Ιωνία, 25/02/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας καταγγέλλει την πρωτοφανή παρέμβαση της Αστυνομίας σε εκδήλωση για τα μέλη του με αφορμή την Τσικνοπέμπτη που γινόταν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.
Συγκεκριμένα, δύο ένστολοι με περιπολικό έφθασαν στο χώρο και ζήτησαν εξηγήσεις για το είδος της εκδήλωσης και το περιεχόμενο σατυρικών πλακάτ.
Σε ερώτηση του προέδρου του Σωματείου για το από πού αντλούν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν σε εκδήλωση Σωματείου που διοργανώνεται σε κλειστό δημοτικό χώρο, επέμεναν να ζητούν εξηγήσεις επικαλούμενοι μάλιστα και καταγγελία πολίτη.
Τα μέλη της διοίκησης αρνήθηκαν το δικαίωμα παρέμβασης της Αστυνομίας και ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών από το χώρο της εκδήλωσης. Αντί να αποχωρήσουν, όπως όφειλαν, προκάλεσαν την τηλεφωνική παρέμβαση του διοικητή του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας, ο οποίος ζήτησε να γίνει εξακρίβωση στοιχείων των υπεύθυνων της εκδήλωσης!
Τα μέλη της διοίκησης δήλωσαν τα ονόματά τους υπερασπιζόμενοι ταυτόχρονα τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζόμενων να διοργανώνουν τις εκδηλώσεις τους σε χώρους όπου και εργάζονται και όπως αυτοί νομίζουν.
Επειδή όμως κάποιοι ονειρεύονται να νεκραναστήσουν τις πιο μαύρες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας υπαγορεύοντας ακόμη και με τι επιτρέπεται να γελάμε, έδωσαν συνέχεια στο περιστατικό στοχεύοντας κατ΄ ευθείαν στην τρομοκράτηση των συνδικαλιστών και των εργαζόμενων του Δήμου Ν. Ιωνίας καθώς και στην εμπέδωση από όλη την κοινωνία του «ποιος πραγματικά κυβερνάει αυτόν τον τόπο» .
Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κάλεσε, την επόμενη μέρα, τον πρόεδρο του Σωματείου στο κινητό του τηλέφωνο ζητώντας επιτακτικά την παρουσίασή του στο τμήμα, θυμίζοντας άλλες εποχές όπου καλούσαν τους συνδικαλιστές για «καφέ στην ασφάλεια». Ο πρόεδρος του Σωματείου του απάντησε πως και να μην ήταν εκτός Αθήνας, δεν αντιλαμβάνεται τη νομιμότητα του λόγου που του ζητιέται κάτι παρόμοιο και ας προχωρήσει στις κατά νόμο ενέργειες που ο ίδιος νομίζει. Στη συνέχεια, στάλθηκαν αστυνομικοί στο δημαρχείο οι οποίοι ζήτησαν από υπάλληλο στην υπηρεσία πρωτοκόλλου, τα στοιχεία του προέδρου για να υποβληθεί μήνυση!! Στην απάντηση του υπαλλήλου να υποβάλλουν έγγραφη αίτηση, απείλησαν με την προσαγωγή του υπαλλήλου(!!!) που αποφεύχθηκε μετά από παρέμβαση της δημοτικής αρχής. Τα στοιχεία ζητήθηκαν εγγράφως και το «μαγείρεμα» του σκηνικού δικαιολόγησης της μήνυσης στήνεται με καθόλου πρωτότυπη μέθοδο: απείθεια και εξύβριση αρχής με βάση μαρτυρίες αστυνομικών οργάνων !!!!, όπως ο ίδιος ο διοικητής ανέφερε στον δικηγόρο του Σωματείου που διαμαρτυρήθηκε για την απαράδεκτη παρέμβαση της αστυνομίας στην εκδήλωση των εργαζόμενων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και πολίτες της Νέας Ιωνίας, την δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις, σωματεία, φορείς, πολιτικά κόμματα και κινήσεις να καταδικάσουν και να καταγγείλουν τις απαράδεκτες παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις του αστυνομικού τμήματος απέναντι στους εργαζομένους του δήμου, τον πρόεδρο και την διοίκηση του σωματείου.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ
1) Το δίκτυο Περιεκτικής Δημοκρατίας χαιρετίζει τις λαϊκές εξεγέρσεις που συγκλονίζουν όλο τον Αραβικό κόσμο ενάντια στα πελατειακά καθεστώτα της υπερεθνικής και σιωνιστικής ελίτ που για δεκαετίες έσφαζαν, βασάνιζαν, και λήστευαν τους λαούς τους για χάρη των ξένων και ντόπιων ελίτ. Οι λαοθάλασσες στην Τυνησία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, την Υεμένη και αλλού, στην αρχή καταπνίγηκαν στο αίμα με εκατοντάδες (διαπιστωμένους) νεκρούς σε Τυνησία και Αίγυπτο και πολλούς «εξαφανισμένους».
2) Η υπερεθνική ελίτ δεν κούνησε το δαχτυλάκι της όλον αυτό τον καιρό μέχρι να σχεδιάσει την μεταβατική διαδικασία στα διάδοχα καθεστώτα, και μόνο όταν με τη στήριξη του Τυνησιακού και Αιγυπτιακού στρατού που ελέγχει, είχε σιγουρέψει ότι θα μπορούσε να εξαπατήσει τους Τυνήσιους και τους Αιγύπτιους επιβάλλοντας κάποια παραλλαγή των πελατειακών καθεστώτων με «δημοκρατικό» μανδύα τύπου κοινοβουλευτικής Χούντας (βλ. χούντα τύπου Γιωργάκη) έδωσε το πράσινο φως στους στρατιωτικούς να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των στυγνών δικτατόρων. Στις άλλες περιπτώσεις (Μπαχρέιν, Υεμένη, Ιορδανία κ.λπ.) όπου αυτό είναι πιο δύσκολο, η άγρια καταστολή συνεχίζεται κανονικά.
3) Απόκειται στους Αραβικούς λαούς να ξεπεράσουν τα διάδοχα πελατειακά καθεστώτα και να ολοκληρώσουν τις σημερινές εξεγέρσεις σε πραγματικές απελευθερωτικές επαναστάσεις, έξω από την διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς και την κοινοβουλευτική «δημοκρατία», και προπαντός έξω από την εξάρτηση από την υπερεθνική και σιωνιστική ελίτ που λυμαίνονται την περιοχή εξαιτίας του ενεργειακού πλούτου της —αναγκαίου για την επιβίωση της καπιταλιστικής οικονομίας ανάπτυξης.
4) Παρα την εσκεμμένη συστηματική σύγχυση που δημιουργούν τα ελεγχόμενα από την υπερεθνική ελίτ διεθνή ΜΜΕ, τα γεγονότα στη Λιβύη δεν έχουν σχέση με τις παραπάνω λαϊκές εξεγέρσεις για τους παρακάτω λόγους:
Α) Πρώτον, γιατί όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή, η υπερεθνική και σιωνιστική ελίτ, μέσα από τα ελεγχόμενα από αυτές διεθνή ΜΜΕ κίνησαν γη και ουρανό μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ που ελέγχουν για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι πρόκειται επίσης για σύγκρουση του «λαού» κατά κάποιου δικτάτορα τύπου Μουμπάρακ κ.λπ., δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις και για άμεση στρατιωτική επέμβαση τους, την οποία ήδη αρχίζουν τώρα, καταστρώνοντας σχέδια να απαγορεύσουν στα Λιβυκά αεροπλάνα να πετούν πάνω από τη χώρα τους. Με αυτό τον τρόπο δίνουν έτσι στον εαυτό τους το δικαίωμα να τα καταρρίπτουν χωρίς καμία προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ γιʼ αυτό!
Β) Δεύτερον, είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για σύγκρουση «λαού»
ενάντια σε ένα μισητό δικτάτορα, αλλά για ένα εμφύλιο πόλεμο, όπου από τη μια μεριά είναι μια συμμαχία Ισλαμιστών (τύπου Σαουδαραβίας και όχι Ιρανικού εθνικοαπελευθερωτικού τύπου), φυλών αντιτιθέμενων στη φυλή του Καντάφι και των συμμάχων του φυλών, και τμήματος του στρατού που στασίασε και συμπαρατάχθηκε μαζί τους ενώ από την άλλη μεριά, είναι οι λαϊκές πολιτοφυλακές και το τμήμα του λαού που υποστηρίζουν το καθεστώς και οι υπόλοιπες μονάδες του στρατού. Δεν είναι άλλωστε περίεργο ότι ένα βασικό αίτημα των φυλών στη δυτική Λιβύη είναι «το πετρέλαιο στη δύση» (δηλ. τη δυτική Λιβύη), ενώ το καθεστώς Καντάφι είχε καθιερώσει την ισότιμη διανομή των εσόδων από το πετρέλαιο μεταξύ όλων των Λιβύων ανεξάρτητα από φυλή, τόπο διαμονής κλπ. Έτσι αυξήθηκε το ποσοστό εγγράμματων από 17% όταν πήρε ο Καντάφι την εξουσία (με στόχο τη δημιουργία ενός εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος ανάλογου του Νασερικού στην Αίγυπτο) σε 80% σήμερα. Και έτσι η Λιβύη έχει το μικρότερο ποσοστό φτώχειας στην Αφρική ενώ τα πελατειακά καθεστώτα (Αίγυπτος, Τυνησία κλπ) διακρίνονται για την πελώρια φτώχεια τους.
Γ) Αν πρόκειται για εμφύλιο πόλεμο και όχι, όπως διαστρεβλώνουν τα ΜΜΕ της υπερεθνικής ελίτ, για «λαϊκή εξέγερση κατά του τυράννου», τότε βέβαια δεν είναι περίεργο ότι σε ένα εμφύλιο πόλεμο γίνονται εγκλήματα και από τις δυο μεριές όπως σε κάθε άλλο εμφύλιο πόλεμο στην Ιστορία. Είναι όμως χαρακτηριστικό της εξαπάτησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης το τεράστιο ψέμα που επαναλαμβάνουν όλα τα ΜΜΕ όταν, με επικεφαλής το ανεκδιήγητο ανδρείκελο της υπερεθνικής ελίτ, Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ, μιλούσαν και μιλούν για βομβαρδισμούς από αεροπλάνα των διαδηλωτών, τη στιγμή που ο ίδιος ο άμεσα υφιστάμενος του (under secretary of UN) το διέψευσε ρητά σε συνέντευξη τύπου, και όταν οι μόνοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που επιβεβαιώθηκαν ήταν κατά των στρατιωτικών μονάδων που εστίασαν κατά του καθεστώτος! Και φυσικά, η υπερεθνική ελίτ και οι πολυποίκιλες ΜΚΟ για τα ατομικά δικαιώματα επιβάλλουν σήμερα τις πιο αυστηρές κυρώσεις, έχοντας ήδη αρχίσει έμμεσα στρατιωτικές ενέργειες κατά του καθεστώτος στη Λιβύη για τα ακόμα μη διαπιστωμένα απο διεθνή έρευνα εγκλήματα του κατά της ανθρωπότητας, ενώ όλα αυτά τα χρόνια δεν διανοήθηκαν να επιβάλλουν ανάλογες κυρώσεις για τα πολλαπλάσια και διαπιστωμένα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του σιωνιστικού Ισραήλ...
Δ) Αυτά όλα δεν σημαίνουν βέβαια ότι το καθεστώς Καντάφι είναι κάποιο ιδανικό καθεστώς, όπως δεν είναι και το Ιρανικό. Όμως, το να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι καθεστώτα που παίζουν εθνικοαπελευθερωτικό ρόλο για να προστατεύσουν τον εθνικό τους πλούτο με τα πελατειακά καθεστώτα που ξεπουλούν τον εθνικό πλούτο τους στην υπερεθνική ελίτ, είναι το ίδιο πράγμα με το να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τους Σιωνιστές σφαγείς στην Παλαιστίνη με το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Παλαιστινίων —χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι της ίδιας φύσης ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας ενός κινήματος με αυτόν ενός κράτους. Και αυτό ακριβώς κάνει σήμερα η γιαλαντζί «Αριστερά» (δηλαδή η ρεφορμιστική κρατικοσοσιαλιστική ή ελευθεριακή αριστερά), μαζί με τα διεθνή και ντόπια ΜΜΕ, και την υπερεθνική, τη σιωνιστική και την ντόπια ελίτ.
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1/3/2011
Διεθνές δίκτυο Περιεκτικής Δημοκρατίας






ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΦΕ ΓΙΑ ΤΑ 68 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κομμουνιστικής αισιοδοξίας για τους αγώνες που έρχονται, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) τίμησε την περασμένη Κυριακή, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», τα 68 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο Κομμουνιστή, δάσκαλο, καθοδηγητή και αιμοδότη της ΟΚΝΕ και της ΕΠΟΝ Νίκο Πλουμπίδη, ο οποίος υπήρξε και από τους πρωταγωνιστές στην οργάνωση της μεγαλειώδους Γενικής Πολιτικής Απεργίας στις 5 Μάρτη του 1943, που έκανε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους από τις εργατικές γειτονιές να ξεχυθούν σε παλλαϊκή διαδήλωση στους δρόμους της Αθήνας, αναγκάζοντας τους κατακτητές να ανακαλέσουν την πολιτική επιστράτευση στην Ελλάδα.
Στην εκδήλωση μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιώργος Μαργαρίτης, ιστορικός - καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος της ΠΕΑΦΕ Ελένη Μωραΐτη - Δασκαλάκη, η οποία τόνισε ότι ο δάσκαλος Νίκος Πλουμπίδης έλαβε μία ηρωική απόφαση για παλλαϊκό ξεσηκωμό στις 5 του Μάρτη, που, όπως αποδείχθηκε, όχι μόνο έσωσε τον ελληνικό λαό από τα γερμανικά κάτεργα, αλλά έδειξε και το δρόμο που πρέπει να ακολουθούν οι λαοί για να επιβάλουν τις θελήσεις τους. Πρόσθεσε ότι για τον Νίκο Πλουμπίδη «η τιμή του Κόμματος ήταν πάνω από όλα, κάτι που απέδειξε μέχρι το τέλος, μέχρι τον ηρωικό θάνατό του».
Μέσα από τις απαγγελίες σχετικών κειμένων, από τα τραγούδια της Αντίστασης και της ΕΠΟΝ, που ερμήνευσε η χορωδία της ΠΕΑΦΕ, μέσα από τα θεατρικά σκετς που αναπαράστησαν τους νέους ΕΠΟΝίτες να καλούν το λαό σε μαζικό ξεσηκωμό, την ιστορική μέρα της 5ης Μάρτη, μέσα από τις αναφορές στην πλούσια αγωνιστική και μοναδική δράση της από το ρεπορτάζ της εποχής, πλάι και μαζί με τη μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση, προβλήθηκαν ο ηρωισμός, η αυτοθυσία και τα μεγάλα ιδανικά για τα οποία πάλεψε μαζικά η ελληνική νεολαία μέσα από την ΕΠΟΝ, η μοναδική προσφορά της.
Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όταν η πρόεδρος της ΠΕΑΦΕ απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δημήτρη Πλουμπίδη, μοναχογιό του αγωνιστή Νίκου Πλουμπίδη. Ο ίδιος, φανερά συγκινημένος, τόνισε ότι η ζωή του πατέρα του είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία του Κομμουνιστικού Κινήματος, αλλά και την πολιτική ιστορία της Ελλάδας, ενώ αποκάλυψε και μία μικρή ιστορία: Ο Νίκος Πλουμπίδης, 68 χρόνια πριν, στις 5 Μάρτη, ημέρα της Γενικής Πολιτικής Απεργίας, μη έχοντας τη δυνατότητα ως «αρχιπαράνομος» να συμμετάσχει στην πορεία, παρακολούθησε ολόκληρη τη διαδήλωση από το παράθυρο προβολής του σινεμά «Τιτάνια», στο σημείο όπου έγινε η προχτεσινή εκδήλωση.


Στις 14 Αυγούστου 1953, σε μια ερημική γωνιά στο Δαφνί, εκτελέστηκε ο κομμουνιστής ήρωας και μάρτυρας Νίκος Πλουμπίδης, που ήταν καταδικασμένος δύο φορές σε θάνατο, με τη συνηθισμένη κατηγορία κατά των κομμουνιστών, αγωνιστών πατριωτών, την κατηγορία της προδοσίας και κατασκοπείας.
Ηρωας, γιατί σε όλη τη ζωή του, ως το τέλος της, δε λογάριασε το θάνατο μπροστά στην αφοσίωσή του στην υπόθεση της εργατικής τάξης και την αξιοπρέπειά του απέναντι στον ταξικό αντίπαλο. Μπροστά και στην προσωπική του ευθύνη απέναντι στο λαό.
Μάρτυρας, γιατί βρέθηκε αντιμέτωπος με τη θανατική καταδίκη και το εκτελεστικό απόσπασμα με το βάρος μιας άδικης κατηγορίας από την καθοδήγηση του ίδιου του Κόμματος, για το οποίο έδινε τη ζωή του. Η λεβεντιά και η αξιοπρέπειά του θα μας μείνουν αξέχαστες, εξαιτίας και του βάρους που έχει η ειδική αυτή περίπτωση.
Ο Πλουμπίδης δικαιώθηκε
Ας αφήσουμε όμως να μας μιλήσει ο ίδιος πώς βίωσε την τραγικότητα των στιγμών:
«Τιμή μου εγώ πάνω απ' όλα έχω την τιμή του Κόμματος (...) Εγώ εκείνα που δίδασκα τα εφάρμοζα, πρώτος εγώ. Ημουν πιστός στο Κόμμα τότε που με ανέβαζε στα ανώτατα αξιώματά του, είμαι πιστός και τώρα που καλά ή κακά, δίκαια ή άδικα, με κατηγορεί και με στιγματίζει. Θα παραμείνω για πάντα πιστός και θα πεθάνω κομμουνιστής.
Ο εχθρός δουλεύει και δουλεύει με πολλά μέσα για να διαλύσει το Κόμμα, να σπείρει τη σύγχυση στις μάζες και να στρέψει τα στελέχη και τα μέλη του Κόμματος ενάντια στην ηγεσία.
Αυτό που επείγει δεν είναι η ανασκευή της κατηγορίας. Αυτό θα το κάνει το Κόμμα αργότερα, αλλά η διαφύλαξη της ενότητας του Κόμματος και της εμπιστοσύνης στην ηγεσία του Κόμματος (...) Κρατιέμαι με τα δόντια στη ζωή και θα δώσω ακόμα δύο μάχες. Τη μάχη της δίκης και την μάχη του εκτελεστικού αποσπάσματος».
Η αποκατάστασή του δεν τον πρόλαβε στη ζωή, καθυστέρησε. Τελικά, όμως, δικαιώθηκε ο Πλουμπίδης ως προς τούτο: Οτι πίστευε όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά και στη δυνατότητα του Κόμματος να βλέπει τα λάθη, να μη τα κουκουλώνει, είτε αφορούν άδικες κρίσεις προσώπων, είτε τις ίδιες τις γενικότερες επιλογές του.
Η 9η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ επανεξέτασε την υπόθεση Νίκου Πλουμπίδη και διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να στηρίζει την κατηγορία σε βάρος του, αντίθετα τη χαρακτηρίζει αστήριχτη και άδικη. Η απόφαση της Ολομέλειας ήταν σωστή, αφού απέσυρε τις άδικες κατηγορίες. Ωστόσο θα ήταν πιο ουσιαστική και διδακτική, αν έσκυβε και στη γενεσιουργό βάση του προβλήματος, πιο πέρα και πιο βαθιά από την εκτίμηση που διατύπωσε περί "ανώμαλου εσωκομματικού καθεστώτος".
Το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται και αργότερα με την αντίστοιχη κατηγορία εναντίον του Ζαχαριάδη, αφορά το πλαίσιο που πρέπει να διεξάγεται η ιδεολογικοπολιτική διαπάλη όταν αυτή υπάρχει. Δεν είναι, δηλαδή, παραδεκτό να ταυτίζονται οι διαφορετικές απόψεις με την ταύτιση του συμφωνούντος ή διαφωνούντος, ανάλογα με την περίπτωση, με τον ταξικό εχθρό. Αυτού του τύπου η διαπάλη όχι μόνο δε βγάζει πουθενά, όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε φοβερή αδικία, αλλά συγκαλύπτει το πολιτικό περιεχόμενο των διαφορετικών απόψεων, την υποκαθιστά με προσωπικές διαμάχες και άδικες κατηγορίες που δύσκολα διορθώνονται έγκαιρα, ιδιαίτερα σε δύσκολες συνθήκες σαν την περίοδο που αναφερόμαστε.
Μια τέτοια τάση, δυστυχώς, υπήρξε και στις γραμμές του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, ζήτημα που το θίγουμε όχι για να βρούμε μια εύκολη δικαιολογία, αλλά για να αντλήσουμε πιο ουσιαστικά διδάγματα.







ΛΙΒΥΗ
Σύγκρουση για την αναδιανομή της εξουσίας
Οι ιμπεριαλιστές πιέζουν ακόμα και με επέμβαση, με το πρόσχημα της «ανθρωπιστικής βοήθειας»
OYAΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΡΙΠΟΛΗ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Σε στρατηγική αναδιάταξη των ναυτικών και εναέριων δυνάμεών τους γύρω από τη Λιβύη προχωρούν από χτες οι ΗΠΑ, με το Πεντάγωνο να μελετά «διάφορα σενάρια έκτακτης ανάγκης» και την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον να αφήνει στο τραπέζι των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών «όλα τα σενάρια ανοιχτά... ». Από τα σενάρια δεν αποκλείεται βεβαίως ούτε αυτό μιας στρατιωτικής επέμβασης μεταμφιεσμένης σε επιχείρηση χορήγησης «ανθρωπιστικής βοήθειας», με τη Γαλλία ήδη να παίζει το ρόλο του πρώτου βιολιού και να προχωρά από χτες στην αποστολή δύο αεροσκαφών στη Βεγγάζη με «βοήθεια σε φάρμακα, γιατρούς, τρόφιμα»...
Οι μοναρχικες ισλαμικες αντικαθεστωτικές δυνάμεις, που ελεγχονται απο την CIA, με έδρα τη Βεγγάζη που ελέγχουν πλήρως, την Κυριακή προχώρησαν στη συγκρότηση «Εθνικού Συμβουλίου», από όλες τις αυτοονομαζόμενες ελεύθερες περιοχές, που προετοιμάζεται για την ανατροπή του Καντάφι. Η κίνηση αυτή δείχνει ότι οι δυνάμεις ενάντια στον Καντάφι (με τους φύλαρχους να παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αναδιανομής της εξουσίας και του πλούτου) προχωράνε σε συντονισμό. Οι ηγέτες αυτού του Συμβουλίου φαίνεται να συνομιλούν με διάφορες πλευρές, ωστόσο προς το παρόν τουλάχιστον δε φαίνεται να καλοβλέπουν το ενδεχόμενο ξένης επέμβασης. Οπως τους συμβουλεψε η CIA, για να μην φαινονται οτι ειναι ξενοκινητοι. Εξάλλου, πρεπει να φαινονται οτι παίρνουν υπόψιν τους τις διαθέσεις λαϊκών μαζών που συμμετέχουν στον ξεσηκωμό, διεκδικώντας κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Σε μια παράλληλη εξέλιξη την Κυριακή ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μουστάφα Μοχάμεντ Αμπούντ Ατζλέιλ ανακοίνωσε στη Βεγγάζη το σχηματισμό «μεταβατικής κυβέρνησης».
Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Βέβαια, το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης, με ή χωρίς τη «μάσκα» της ανθρωπιστικής αρωγής είχε τροχιοδρομηθεί και από την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προχτές ξημερώματα, στην οποία μεταξύ άλλων γινόταν αναφορά στο άρθρο 7 της Χάρτας του ΟΗΕ που επιτρέπει τη χρήση βίας για την εφαρμογή κυρώσεων. Το άρθρο αυτό, ως γνωστόν, χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για στρατιωτικές επεμβάσεις σε Ιράκ και Σομαλία.
Σε αυτό το ψήφισμα του ΟΗΕ που υιοθετήθηκε ομόφωνα (παρά τις διαφοροποιήσεις Κίνας και Ρωσίας όσον αφορά την στρατιωτική επέμβαση) αναφέρεται επιπλέον: α) η επιβολή εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης, β) το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Μουαμάρ Καντάφι, μελών της οικογένειάς του και άλλων τουλάχιστον 16 στενών συνεργατών του, γ) η παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της διερεύνησης ενδεχόμενης διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας έπειτα από τις πρόσφατες και συνεχιζόμενες σφαγές πολλών εκατοντάδων, ενδεχομένως και χιλιάδων, αντικυβερνητικών διαδηλωτών.
Επιπλέον, χτες οι χώρες της ΕΕ ενέκριναν κι αυτές πακέτο κυρώσεων κατά της κυβέρνησης στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένου εμπάργκο όπλων, ταξιδιωτικών απαγορεύσεων και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων του Καντάφι και της οικογένειάς του καθώς και αναστολή της πώλησης δακρυγόνων και εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από τις απανταχού δυνάμεις καταστολής για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων...
Σκληρές συγκρούσεις
Στο μεταξύ, σκληρές συγκρούσεις ανάμεσα σε μοναρχικες ισλαμιστικες αντικαθεστωτικές και καθεστωτικές δυνάμεις συνεχίζονται στις πόλεις Ζαουίγια και Μισράτα και για τον τελικό έλεγχο πόλεων που βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη. Χτες, πάντως, το δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως ο Μουαμάρ Καντάφι ανέθεσε στον επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας να έχει διαβουλεύσεις με την ηγεσία αντικαθεστωτικών δυνάμεων που ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της χώρας. Ωστόσο, εκπρόσωπος του αντικαθεστωτικού «Εθνικού Συμβουλίου Λιβύης» που εδρεύει στη Βεγγάζη, απέρριψε οποιαδήποτε περιθώρια διαπραγματεύσεων με τον Καντάφι, ενώ επανέλαβε την έκκληση προς το στρατό να βοηθήσει στην κατάληψη της Τρίπολης...
Μέσα σε όλα αυτά, οι εξελίξεις στη Λιβύη ρίχνουν νερό στο μύλο των διεθνών κερδοσκόπων, ωθώντας στα ύψη τις διεθνείς τιμές πώλησης πετρελαίου που ξεπέρασε χτες τα 113 δολάρια το βαρέλι.






ΗΠΑ
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις
ΜΑΝΤΙΣΟΝ.-- Μαζικές ήταν οι κινητοποιήσεις που διεξήχθησαν το περασμένο Σάββατο στις ΗΠΑ ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προβλέπει περικοπές στο δημόσιο τομέα και κυρίως την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Πάνω από 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Μάντισον του Γουισκόνσιν, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο νομοσχέδιο του κυβερνήτη Σκοτ Γουόκερ, που στο όνομα του ελλείμματος 3,6 δισ. δολαρίων προωθεί περικοπές στις δαπάνες της πολιτείας, συνθλίβει κάθε εργασιακό δικαίωμα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, νομιμοποιεί τις διώξεις και τις απολύσεις, ενώ απαγορεύει κάθε συλλογική διαπραγμάτευση όταν περιλαμβάνει αίτημα για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, αποψιλώνει το δικαίωμα των συνδικάτων να διαπραγματεύονται όσον αφορά τα προγράμματα περίθαλψης και σύνταξης. Προβλέπει επίσης την κατάργηση των δικαιωμάτων περίθαλψης και σύνταξης για τους εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου και διπλασιάζει τις συνεισφορές των εργαζομένων για τα αντίστοιχα προγράμματα, γεγονός που κατά αναλυτές σημαίνει ουσιαστικά περικοπές στις αποδοχές τους μέχρι και 20%.
Στο μεταξύ, παρά το τελεσίγραφο που είχαν δώσει οι αρχές στους διαδηλωτές να εκκενώσουν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής το τοπικό Καπιτώλιο - το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη - οι συγκεντρωμένοι αψήφησαν τις προειδοποιήσεις και εξέφρασαν την πρόθεση να παραμείνουν ακόμα και αν αντιμετώπιζαν μια ενδεχόμενη σύλληψη.
Πάντως, χτες ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Γουόκερ προειδοποίησε τους 14 Δημοκρατικούς Γερουσιαστές να επιστρέψουν - καθώς εδώ και ημέρες κρύβονται - και να εγκρίνουν το νομοσχέδιο, αλλιώς θα ακολουθήσουν σύντομα ακόμα πιο οδυνηρές περικοπές. Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη εγκριθεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή της πολιτείας καθώς οι Δημοκρατικοί επέστρεψαν και επέτρεψαν τη διεξαγωγή της συζήτησης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία. Σε ξεχωριστή συνέντευξή του την Κυριακή, ο ίδιος δήλωσε πρόθυμος να καθυστερήσει τις εξαγγελλόμενες απολύσεις των κρατικών υπαλλήλων - που υπολογίζονται στις 12.000 - αν εγκριθεί και τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο μέχρι την 1η Απρίλη. Πρόσθεσε επίσης πως σήμερα αναμένεται να προτείνει νέες περικοπές 1 δισ. δολαρίων για τα σχολεία και τις τοπικές κυβερνήσεις.
Διαδηλώσεις έγιναν και στο Οχάιο αλλά και σε άλλες 50 πολιτείες που εξέφρασαν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους του Γουισκόνσιν, ενώ παράλληλα δήλωσαν την πρόθεσή τους να υπερασπιστούν και τα δικά τους δικαιώματα καθώς παρόμοια νομοσχέδια προωθούνται επίσης στο Οχάιο, το Τενεσί, το Αϊντάχο, την Ιντιάνα, την Αϊόβα και το Κάνσας. Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες, αλλά και στο Σικάγο, το Ντένβερ και το Μαϊάμι.






ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ
Ο αντικομμουνισμός επιμένει
ΠΡΑΓΑ.-- Εντείνονται οι προσπάθειες των κυρίαρχων δυνάμεων να απαγορεύσουν τη λειτουργία του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας στο πλαίσιο της νέας αντικομμουνιστικής επίθεσης στην Τσεχία, με την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας, της εξίσωσης του φασισμού με το σοσιαλισμό, την ανακήρυξη εγκληματιών σε ήρωες.
Σύμφωνα με την «Prague Daily Monitor» της Κυριακής, η ηγεσία του νεοφιλελευθερου φασιστικου κόμματος «TOP 09» - που συμμετέχει στον τρικομματικό νεοφασιστικο κυβερνητικό συνασπισμό - αποφάσισε να προωθήσει την άμεση συζήτηση για την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας και παράλληλα ανακοίνωσε πως θα επιδιώξει την οικονομική αποζημίωση των «θυμάτων του κομμουνιστικού καθεστώτος». Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του συγκεκριμένου κόμματος, Πετρ Γκάζντικ, υποστήριξε πως υπάρχουν οι νόμοι για το παράνομο χαρακτήρα του κομμουνιστικού καθεστώτος. Εξισώνοντας ουσιαστικά τους κομμουνιστές με τους φασίστες υποστήριξε πως «αν κάποιος ήθελε να κατοχυρώσει ένα φασιστικό κόμμα δε θα μπορούσε. Τώρα, έχουμε ένα κόμμα με μια άλλη εγκληματική ιδεολογία (...) και ένα τέτοιο κόμμα δεν πρέπει να υπάρχει».
Αμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Στανισλάβ Γκρόσπιτς υπογράμμισε πως «οι προσπάθειες απαγόρευσης της λειτουργίας του κομμουνιστικού κόμματος και η εξίσωσή του με τα φασιστικά κόμματα αποτελεί άμεση επίθεση κατά των θεμελιωδών πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών».
Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του Φλεβάρη, σε συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε τεθεί σε συζήτηση το νομοσχέδιο για την επίσημη αναγνώριση της λεγόμενης «τρίτης αντίστασης», δηλαδή του λεγόμενου «αντικομμουνιστικού αντιστασιακού κινήματος». Με βάση αυτό, ανάμεσα στα άλλα, οι υποτιθέμενοι «αγωνιστές», τις περισσότερες φορές κοινοί εγκληματίες, που δρούσαν κατά της σοσιαλιστικής εξουσίας με σαμποτάζ και δολιοφθορές την περίοδο 1948 - 1989, θα λάβουν το καθεστώς του «βετεράνου του πολέμου»... Επιπλέον, οι δήθεν αυτοί «αγωνιστές» θα λαμβάνουν συγκεκριμένες κοινωνικές παροχές που σήμερα απολαμβάνουν οι αντιφασίστες μαχητές.





ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Αλλαγή διαχειριστή στην εξουσία
Τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν στην Ιρλανδία, στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που έγιναν στις 25 Φλεβάρη και παρόλο που ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η καταμέτρηση για τις 166 εδρες της βουλης δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα, το σίγουρο είναι ότι γίνονται διαβουλεύσεις ανάμεσα στο πρώτο κόμμα «Φίνε Γκάελ» με 36,1% (76 έδρες) και το δεύτερο «Εργατικό Κόμμα» 19,4% (37 έδρες) για το σχηματισμό κυβέρνησης. Τρίτο κόμμα ήταν το μέχρι τώρα κυβερνών «Φιάνα Φέιλ» (17,4% και 20 εδρες) που έπεσε κατακόρυφα και ακολουθούν το «Σιν Φέιν» με 9,9% (14 έδρες), οι λεγόμενοι «ανεξάρτητοι» 12,3% και 14 εδρες η τροτσκικιστικη Ενωμενη Αριστερη Συμμαχια με 2,2% και 5 εδρες και οι Πράσινοι 1,8%. Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν αρκετά αυξημένη και έφτασε το 70,1% των 3 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων.
Οι εκλογές αυτές έγιναν σε μια περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης με τους Ιρλανδούς εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν τη σκληρή επίθεση του κεφαλαίου, με περικοπές μισθών και χτύπημα κατακτήσεων και με το πρόσχημα της μείωσης του ελλείμματος, όπως άλλωστε και στη χώρα μας, υπογράφτηκε με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ μνημόνιο για δανεισμό 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως δήθεν βοήθεια, στην πραγματικότητα όμως για ενίσχυση της κερδοφορίας των καπιταλιστών, που πληρώνει και θα πληρώσει με παρατεταμένη λιτότητα ο λαός. Το κεντρικό ζήτημα που πρόβαλε ο νικητής αργηγός του «Φινέ Γκάελ» Εντα Κένι ήταν ακριβώς η λεγόμενη αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου όσον αφορά «το επιτόκιο και το χρόνο αποπληρωμής του δανείου», ωστόσο και το συγκεκριμένο κόμμα και το πρώην κυβερνητικό και το «Εργατικό» έχουν ταυτόσημες θέσεις σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του κεφαλαίου. Παρόλο που τιμωρήθηκε η πρώην κυβέρνηση Συντηρητικών - Πρασίνων με δεδομένο τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, οι προοπτικές για τις λαϊκές δυνάμεις αν δεν συγκρουστούν με την πολιτική του κεφαλαίου και τους ποικιλώνυμους πολιτικούς εκφραστές του δεν μπορεί να είναι παρά μόνο αρνητικές. Το κομμα που νικησε παρολα αυτα, το Φινε Γκαελ, δηλωσε πως θα ζητησει επαναδιαπραγματευση του αντιλαικου Μνημονιου που επεβαλε η ΕΕ σε συνεργασια με το ΔΝΤ.





ΗΠΑ
Απάνθρωπα πειράματα
ΑΤΛΑΝΤΑ._ Το απάνθρωπο πρόσωπο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με τις αποκαλύψεις ότι ερευνητές που εργάζονταν για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεν δίσταζαν να πειραματίζονται σε κρατούμενους και τρόφιμους ιδρυμάτων, συνήθως εν αγνοία τους, όπως μετέδωσε χτες το «Ασοσιέιτεντ Πρες». Σύμφωνα με αυτό, περισσότερες από 40 έρευνες πραγματοποιήθηκαν πριν από 40 έως 80 χρόνια δήθεν για την ...εξέλιξη της επιστήμης.
Τέτοια πειράματα συμπεριλαμβάνουν την χορήγηση πειραματικού εμβολίου κατά της γρίπης σε τρόφιμους ψυχιατρικού ασύλου, τη μόλυνση με ηπατίτιδα τροφίμων ψυχιατρικών κλινικών στο Κονέκτικατ (τη δεκαετία του 1940), τη μετάδοση μιας θανατηφόρου γαστρεντερίτιδας σε κρατούμενους σωφρονιστικού ιδρύματος στο Δυτικό Κόκσακι, τη μόλυνση 11 δημοσίων υπαλλήλων στη Μινεσότα με ελονοσία, τη μόλυνση 24 κρατουμένων στην Ατλάντα με γονόρροια (δεκαετία του 1950), τη μεταμόσχευση σε ηλικιωμένους άνδρες όρχεις από ζώα και από νεκρούς θανατοποινίτες στη φυλακή του Σαν Κουέντιν (1919) κ.ά. Τέτοια πειράματα της δεκαετίας του 1960 έχουν ήδη βγει στη δημοσιότητα, όπου «ερευνητές» έχουν κάνει ενέσεις με καρκινικά κύτταρα σε 19 ηλικιωμένους και ανήμπορους ασθενείς στο Εβραϊκό Νοσοκομείο Χρόνιων Νοσημάτων στη Νέα Υόρκη, πειράματα σε παιδιά με νοητικά προβλήματα σε σχολείο της Νέας Υόρκης που μολύνθηκαν εσκεμμένα με ηπατίτιδα για να μελετηθεί η δράση ενός υποψήφιου φαρμάκου, ενώ γιατροί στην Αλαμπάμα παρακολούθησαν 600 Αφροαμερικανούς, οι οποίοι έπασχαν από σύφιλη, αλλά δεν τους προσφέρθηκε θεραπεία με αντιβιοτικά.
Παρόμοιες ενέργειες έγιναν και στο εξωτερικό, με τη μη χορήγηση συγκεκριμένου φαρμάκου για το «Εϊτζ» σε εγκύους στην Ουγκάντα που θα προστάτευε τα νεογέννητά τους, με την χορήγηση του αντιβιοτικού «Trovan» σε παιδιά με μηνιγγίτιδα στη Νιγηρία παρόλο που υπήρχαν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά του, ενώ εκφράζονται φόβοι πως εξαιτίας των συγκεκριμένων πειραμάτων πέθαναν 11 παιδιά και πολλά άλλα υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές κ.ά.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε συνεδρίαση αυτής της βδομάδας μιας επιτροπής Βιοηθικής που διόρισε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μετά την πρόσφατη αποκάλυψη για μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από 65 χρόνια, όπου «γιατροί» των ΗΠΑ μόλυναν εσκεμμένα με σύφιλη κρατούμενους στη Γουατεμάλα, πριν από 65 χρόνια.






ΤΥΝΗΣΙΑ
Παραίτηση Γκανούσι
Συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις
ΤΥΝΙΔΑ - ΠΑΡΙΣΙ.-- Στην παραίτηση του πρωθυπουργού της «μεταβατικής» κυβέρνησης, Μουχαμάντ Γκανούσι, οδήγησε τελικά την Κυριακή η συνέχεια μεγάλων διαδηλώσεων στην Τυνησία, που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν την Κυριακή εναντίον των διαδηλωτών, με δακρυγόνα και «προειδοποιητικά πυρά», σε μία προσπάθεια να διαλύσουν τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις. Εκατοντάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο και αρκετοί ήταν οι τραυματίες. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν τη διάλυση της κυβέρνησης Γκανούσι, υπογραμμίζοντας ότι αποτελείται κυρίως από ανθρώπους του καθεστώτος του Μπεν Αλι συνεχίζοντας την ίδια πολιτική.
Τον Μ. Γκανούσι, πρωθυπουργό της Τυνησίας από το 1999 και στενό συνεργάτη του Μπεν Αλι, διαδέχθηκε ο Μπετζί Καΐντ Εσμπεσί, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μπουργκίμπα, αμέσως μετά την ανεξαρτησία της χώρας από τη Γαλλία, με το προφίλ του «φιλελεύθερου πατριώτη». Σε δηλώσεις αναφορικά με την παραίτησή του, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν εγκαταλείπει τις ευθύνες του, αντίθετα προχώρησε σε μία απόφαση η οποία υπηρετεί την Τυνησία και το μέλλον της, ισχυριζόμενος ότι δεν προτίθεται να γίνει αυτός ο πρωθυπουργός της καταστολής. Την απόφαση της παραίτησης Γκανούσι, στήριξε με δηλώσεις της η Υπατη Εκπρόσωπος της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Αστον, χαρακτηρίζοντάς την απόφαση ευθύνης για την αποφυγή περαιτέρω αιματοχυσίας, ζητώντας εκ νέου εκλογές πριν τον Ιούλη.
Στον απόηχο των εξελίξεων στην Τυνησία εντάσσεται και η παραίτηση της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μισέλ Αλιό - Μαρί, η οποία είχε επισκεφθεί την Τυνησία ενώ είχαν ξεσπάσει οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, με ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία, με σχέσεις με το καθεστώς του Μπεν Αλι. Στη θέση της τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός Αμυνας, Αλέν Ζιπέ, ενώ στη γαλλική κυβέρνηση έγινε «μίνι ανασχηματισμός».






ΜΠΑΧΡΕΪΝ
Διαμαρτυριών συνέχεια
ΜΑΝΑΜΑ.-- Την παραίτηση της σουνιτικής μοναρχίας του βασιλιά Χαμάντ απαίτησαν και την περασμένη Κυριακή χιλιάδες διαδηλωτές στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν Μάναμα.
Παράλληλα 18 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος Wefaq παραιτήθηκαν, απαιτώντας ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και όχι δήθεν αλλαγές μέσω κυβερνητικών ανασχηματισμών. Σε σχετική επιστολή τους διαμαρτύρονται και για τον πρόσφατο θάνατο διαδηλωτών στη διάρκεια αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων. Εάν οι παραιτήσεις γίνουν δεκτές, τότε θα πρέπει να αναμένονται μερικές εκλογές σε περίπου δύο μήνες, διαφορετικά το κοινοβούλιο θα συνεχίσει να «λειτουργεί» με τα υπόλοιπα 22 μέλη.
Το ίδιο 24ωρο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα επιδοκίμασε υποκριτικά σαν «θετική εξέλιξη» τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Μπαχρέιν (περασμένο Σάββατο), προτρέποντας παράλληλα τον μονάρχη Χαμάντ μπιν Ισα αλ Καλίφα να υλοποιήσει τις πρόσφατες δεσμεύσεις του για «μεταρρυθμίσεις και ουσιώδεις αλλαγές». Ο δήθεν «ευαίσθητος» Ομπάμα κάλεσε τον ηγέτη του Μπαχρέιν να προχωρήσει σε «εθνικό διάλογο δίχως αποκλεισμούς ανταποκρινόμενος στη βούληση του λαού»...





ΑΙΓΥΠΤΟΣ
«Πάγωμα» λογαριασμών
KAΪΡΟ.-- Την απαγόρευση εξόδου του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και της οικογένειάς του από την Αίγυπτο, καθώς και το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιακών τους στοιχείων στη χώρα αποφάσισε χτες ο γενικός εισαγγελέας στο Κάιρο, προσθέτοντας ότι ερευνώνται σε βάρος τους διάφορες κατηγορίες τις οποίες δεν προσδιόρισε.
Το ίδιο 24ωρο ομάδα ειδικών νομικών, που συγκρότησε το συμβούλιο στρατιωτικών που έχει αναλάβει τη διοίκηση της χώρας, δημοσιοποίησαν ορισμένες από τις πρώτες προτάσεις για συνταγματικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Μεταξύ αυτών ανέφεραν την άρση του νόμου που έδινε στην πρώην κυβέρνηση τη δυνατότητα να αποφασίζει ποιος νομιμοποιείται και ποιος όχι να προχωρεί στη συγκρότηση πολιτικού κόμματος. Γνωστοποιήθηκε ακόμη η βούληση των στρατιωτικών να επιτρέψουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μέσα στις επόμενες βδομάδες σχετικά με τις προτάσεις για «ιστορική» αναθεώρηση του συντάγματος, από την οποία θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως δε θα προβλέπεται άρση της απαγόρευσης για συμμετοχή σε θρησκευτικές οργανώσεις, πιθανώς για να περιοριστεί η δράση ισλαμιστών στην Αίγυπτο.








ΟΜΑΝ
Λαϊκές διαδηλώσεις
ΣΟΧΑΡ - ΜΟΥΣΚΑΤ.-- Κινητοποιήσεις με αίτημα πολιτικές μεταρρυθμίσεις και καταπολέμηση της ανεργίας, πραγματοποίησαν χθες για τρίτη συνεχόμενη μέρα διαδηλωτές και στο σουλτανάτο του Ομάν, μία από τις μικρότερες αλλά με στρατηγική σημασία χώρες του Κόλπου. Αποτελεί στενό σύμμαχο των ΗΠΑ, έχοντας επίσης πολύ καλές σχέσεις και με το Ιράν, με το οποίο συνεργάζονται στον έλεγχο των στενών του Ορμούζ, από όπου διακινείται, καθημερινά, το 40% του πετρελαίου που μετακινείται διά θαλάσσης.
Την Κυριακή, οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας επενέβησαν εναντίον των διαδηλωτών στη βιομηχανική πόλη Σοχάρ με δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Χθες εκπρόσωποι των διαδηλωτών έκαναν λόγο για συνολικά έξι νεκρούς - σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές - στις συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις την Κυριακή.
Οι κινητοποιήσεις στο Ομάν συνεχίστηκαν και χθες, παρά την «προσπάθεια» του σουλτάνου Καμπούς να ελέγξει την κατάσταση, ανακοινώνοντας «κοινωνικά μέτρα» και προχωρώντας σε ανασχηματισμό το Σάββατο, οπότε και αντικατέστησε έξι υπουργούς δευτερευόντων υπουργείων, επικαλούμενος «λόγους δημοσίου συμφέροντος».
Οι διαδηλωτές απαιτούν να δικαστούν όλοι οι υπουργοί για διαφθορά, να υπάρξει δημιουργία θέσεων εργασίας, αυξήσεις μισθών και να καταργηθούν όλοι οι φόροι στις υπηρεσίες υγείας, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ενώ έχουν ήδη σχηματίσει επιτροπές τόσο για τον ανεφοδιασμό τους όσο και για την προστασία τους.






ΣΟΥΔΑΝ
Επιθέσεις ένοπλων ισλαμικων νομάδων στο Αμπγέι
ΧΑΡΤΟΥΜ - ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Νέα αιματοχυσία στην πετρελαιοφόρα κεντρική περιοχή του Σουδάν Αμπγέι προκάλεσε η προχτεσινή επίθεση ένοπλων μελών της βορειας ισλαμικης νομαδικής φυλής Μισερίγια σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Τόνταχ και σε ομάδα αμάχων της νοτιας φυλής των Ντίνκα. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 10 ατόμων και τον τραυματισμό αδιευκρίνιστου αριθμού άλλων.
Ο Ντενγκ Αροπ Κούολ, κυβερνητικός αξιωματούχος στο Αμπγέι, κατηγόρησε τους ένοπλους της νομαδικής φυλής πως πραγματοποίησαν την επίθεση έχοντας την πλήρη υποστήριξη της ισλαμικής κυβέρνησης του Σουδανού Προέδρου Ομάρ Αλ Μπασίρ και του βορειοσουδανικού στρατού. Ο Ακούιλ Ακόλ Μίγεν, επικεφαλής Οικονομικών της τοπικής κυβέρνησης, επέρριψε και αυτός την ευθύνη σε ένοπλους της φυλής Μισερίγια, εξηγώντας ότι η αφορμή για την επίθεση ήταν η υπαναχώρηση των νομάδων από αρχική συμφωνία με την ντόπια κοινότητα των Ντίνκα που υποχρέωνε τους πρώτους να παραχωρήσουν μέρος των κοπαδιών τους με αντάλλαγμα την πρόσβαση των ζώων τους στο νερό και στη χλωρίδα της περιοχής. Ο Μίγεν εξέφρασε φόβο για επανάληψη των επιθέσεων, υποστηρίζοντας ότι εντοπίστηκαν ομάδες ενόπλων σε τουλάχιστον τρεις περιοχές του Αμπγέι.
Η (πλούσια σε πετρέλαιο) περιοχή Αμπγέι βρίσκεται μεταξύ βορρά - νότου και ως τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα καταλογίζεται ως τμήμα του βόρειου ή του νότιου Σουδάν όταν το τελευταίο ανεξαρτητοποιηθεί και επίσημα στις αρχές Ιούλη.Οι διαφωνίες ανάμεσα σε βόρειους και νότιους Σουδανούς αξιωματούχους οδήγησαν στις αρχές Γενάρη στην αναβολή σχετικού δημοψηφίσματος στην περιοχή, ενώ το ίδιο διάστημα σημειώθηκαν αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε ενόπλους της νομαδικής φυλής των Μισερίγια και αυτόχθονων φυλών που ασχολούνται ως επί το πλείστον με τη γεωργία και κτηνοτροφια.




ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Κένυας και Αιθιοπίας, υποχειρια των αμερικανων, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτεθούν κατά των πατριωτών ανταρτών της αλ Σαμπάαμπ στη Σομαλία μετά από την πρόσφατη απειλή τους να επιτεθούν στην Κένυα, που στηριζει το καθεστως που εχουν επιβαλλει στη Σομαλια οι αμερικανοι.
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Κόμμα της αντιπολίτευσης στο Κουβέιτ απαίτησε χτες την απομάκρυνση του πρωθυπουργού ενόψει της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης που σχεδιάζεται για τις 8 του μήνα.
ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Μεγάλης έκτασης επεισόδια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν το Σάββατο σε μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση που πραγματοποίησαν χιλιάδες Κροάτες εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μέτρα λιτότητας και τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης. Χειρότερα επεισόδια, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός διαδηλωτή, σημειώθηκαν προχτές στο Σπλιτ σε διαδήλωση βετεράνων του πολέμου σε ένδειξη στήριξης του Τίχομιρ Πούρντα, βετεράνου πολέμου που συνελήφθη στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη κι αναμένεται να εκδοθεί στη Σερβία κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου.






Νέα απόφαση του ειρηνοδικείου για Κερατέα
από Αntixyta 3:44μμ, Τρίτη 1 Μαρτίου 2011
ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ.
ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!! ( Από antixyta)






τα πράγματα "στραβώνουν " στην Λιβύη ..
από garizo 11:26μμ, Τρίτη 1 Μαρτίου 2011
ηδη υπάρχουν καταγγελίες για ρατσιστικές επιθέσεις κατα των μαυρων εργατών που δουλέυουν στην Λιβύη και είναι 100δες χιλίαδες , από το ΜΑΛΙ και Νιγηρία . Επιθέσεις από τις επαναστατημενες δυνάμεις σαν εκδίκηση για την "Αφρικανικη λεγεωνα". Δυνάμεις των ΗΠΑ ήδη αποβιβαστηκαν στην Βεγγάζη..
ηδη υπάρχουν καταγγελίες για ρατσιστικές επιθέσεις κατα των μαυρων εργατών που δουλέυουν στην Λιβύη και είναι 100δες χιλίαδες , από το ΜΑΛΙ και Νιγηρία . Επιθέσεις από τις επαναστατημενες δυνάμεις σαν εκδίκηση για την "Αφρικανικη λεγεωνα" που μάχεται στο πλευρό του Καντάφι.
Τρομοκρατία επικρατει μεταξύ του Μαυρου πληθυσμού εφόσον οι επαναστάτες έχουν εξαπωλήσει προγκρόμ εναντια τους σαν αντίποινα η εχοντας υποψία ότι αποτελουν μαυρους μισθοφόρους.
Η λεγόμενη "Αφρικανική λεγεωνα" είναι μια Ταξιαρχία που αποτελέιται βασικά από Μαύρους της Νότια Λιβύης. Σε αυτούς ο καντάφι έδωσε πλήρη δικαιώματα και τους έκανε ισότιμους πολίτες με τους Αραβικούς πληθυσμούς του Βορ.α, είναι δε φανατικοι οπαδοί του.
Παράλληλα στην Βεγγάζη έχουν αποβιβαστεί 100δες Αμερικανοι και Αγγλοι πεζοναύτες και ήδη δρουν "συμβουλευτικά" σστο πλαί των επαναστατικων δυναμεων.
30 τανκς στέλνει η Σ Αραβία για την καταστολή στο Μπαχρειν
από gar 8:35πμ, Τρίτη 1 Μαρτίου 2011






Ούτε στα Πατήσια, ούτε στα Παρίσια!
από pitsirikos 11:16πμ, Τρίτη 1 Μαρτίου 2011
http://pitsirikos.net/2011/02/
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη παρουσιάζεται η κυβέρνηση μετά από τις φραστικές επιθέσεις που δέχτηκαν από Έλληνες φοιτητές ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο Βερολίνο και στο Παρίσι αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, οι φοιτητές στράφηκαν μεν λεκτικά κατά του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά δεν τους χτύπησαν και αυτό αποδεικνύει πως τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν την αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως, αν οι φοιτητές διαφωνούσαν πραγματικά με την κυβερνητική πολιτική θα είχαν πλακώσει στο ξύλο τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Πάγκαλο και θα τους είχαν κάνει ασήκωτους, όπως είχαν κάνει οι διαδηλωτές τον Κωστή Χατζηδάκη. Η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας είναι πασιφανής.
Η φραστική επίθεση στον κ. Πάγκαλο έγινε κατά την είσοδό του στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης, όπου θα προβαλλόταν η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ζ», παρουσία του σκηνοθέτη.
Ο κ. Πάγκαλος δεν έφυγε αμέσως από την αίθουσα, γιατί είχε ήδη προμηθευτεί δέκα κιλά ποπ κορν, ένα αρνί και τριάντα δίλιτρα μπουκάλια Coca-Cola, για να απολαύσει την ταινία.
Οι φοιτητές –που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να ενημερώσουν τους Έλληνες και τους Γάλλους για την κατάσταση των 300 απεργών πείνας- φρίκαραν μόλις είδαν τον κ. Πάγκαλο να μασουλάει ανέμελος τα ποπ κορν, αλλά ο κ. Πάγκαλος τους είπε χαριτολογώντας «τρώω για τριακόσιους».
Στις διαμαρτυρίες των φοιτητών για την ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης στο θέμα των απεργών πείνας, ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα των μεταναστών και πως σύντομα θα σταματήσει η απεργία πείνας, αφού όλοι οι απεργοί θα πεθάνουν από την πείνα.
Στη συνέχεια, ο Θεόδωρος Πάγκαλος πρότεινε στους φοιτητές να τους συναντήσει την επόμενη μέρα κάπου πιο ήσυχα για να φάνε κάνα γουρουνόπουλο για μεζέ, αλλά οι φοιτητές αρνήθηκαν γιατί φοβήθηκαν πως θα τους φάει κι αυτούς.
Ο Κώστας Γαβράς πήρε ανάποδες επειδή –αν και η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε αυτόν- κανείς δεν του έδινε σημασία, οπότε πήρε το λόγο με τον τσαμπουκά και ζήτησε να γίνει ένας δημοκρατικός διάλογος.
Οπωσδήποτε, ο κ. Γαβράς πρέπει να είναι στην καρακοσμάρα του, γιατί –διαφορετικά- θα ήξερε πως ο μόνος τρόπος να κάνεις δημοκρατικό διάλογο με τον Πάγκαλο είναι τον φιμώσεις ή να τον μπουκώσεις με κανένα βόδι.
Μπροστά στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί, ο κ. Πάγκαλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει και να συνεχίσει να τρώει κάπου αλλού.
Αργότερα, ο κ. Πάγκαλος εξέδωσε ανακοίνωση, όπου υποστηρίζει πως πίσω από την φραστική επίθεση εναντίον του κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται ακόμα πίσω από τις εξεγέρσεις στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη.
Επίσης, ο κ. Πάγκαλος δεν κρύβει το παράπονό του επειδή αναγκάστηκε να φτάσει στο Παρίσι για να καταφέρει να απολαύσει μια ταινία με παρέα και πάλι δεν μπόρεσε να την δει – στην Αθήνα φοβάται να πάει στον κινηματογράφο και έχει τρελαθεί να βλέπει ταινίες στο σπίτι.
«Ούτε στα Πατήσια, ούτε στα Παρίσια μπορώ να κυκλοφορήσω πια» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πάγκαλος.
Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να τον αποκλείσει στο σπίτι του, ώστε να μην καίει θερμίδες, να γίνει τετραπλάσιος, να μην χωράει από την πόρτα και να χρειαστεί να έρθει μπουλντόζα για να ρίξει τους τοίχους και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Πρόσφατα, ο κ. Πάγκαλος είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την πολιτική και να ασχοληθεί με το καλλιτεχνικό πατινάζ. Ίσως, οι αποδοκιμασίες των φοιτητών στο Παρίσι να τον πεισμώσουν και να τον κάνουν να αλλάξει απόφαση και να συνεχίσει να προσφέρει τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του στον τόπο.
Μιας και είναι γνωστό πως στο εσωτερικό της χώρας τα κυβερνητικά στελέχη κινδυνεύουν να φάνε το ξύλο της αρκούδας, οι φραστικές επιθέσεις σε βάρος του κ. Παπανδρέου και του κ. Πάγκαλου στο εξωτερικό έχουν προβληματίσει την κυβέρνηση, η οποία αναζητεί εναγωνίως χώρες στις οποίες να μην υπάρχουν Έλληνες, ώστε να μπορέσει από εκεί να στείλει μήνυμα νίκης, ελπίδας και αισιοδοξίας.
Με δεδομένο πως οι Έλληνες έχουν φτάσει πια σε όλες τις χώρες του κόσμου και αναζητούν δουλειά, η κυβέρνηση αποφάσισε πως τα επόμενα σημαντικά ταξίδια του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι στο Βόρειο Πόλο και στη Γη του Πυρός.






Η Δημοκρατική Αριστερά εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν βάζει μπάρες για τους τζαμπατζήδες!
από ροχάλα με κατεύθυνση τον χατζησωκράτη 3:32μμ, Τρίτη 1 Μαρτίου 2011
δηαρι τα μυαλά μας πονέσαν
''Γι αυτό και ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ επιμένουμε ότι ΤΩΡΑ η κυβέρνηση οφείλει να προβεί σε κινήσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει. Για τις αστικές συγκοινωνίες δεν έχει τώρα νόημα να συζητήσουμε για μια τελείως διαφορετική αντίληψη αναδιάρθρωσης, μείωσης δαπανών. Έχουν γίνει σε πολλές χώρες. Ένα μόνο παράδειγμα: όταν έχεις 40εκατ. ετήσιες απώλειες από «τζαμπατζήδες» πρώτο μέτρο που λαμβάνεις είναι η εγκατάσταση μπαρών όπως σε πολλά ευρωπαϊκά μετρό.''
Τάδε έφη Δημήτρης Χατζησωκράτης!!!
Το δαμε και αυτό.Το ΔΗΑΡΙ εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν βάζει μπάρες για να αντιμετωπίσει τους τζαμπατζήδες!!!Τα σκυλιά του πασόκ προκαλούν συνεχώς και ακατάπαυστα.Αλλά φυσικά γνωρίζοντας ότι ο κόσμος θα τους λυντσάρει έτσι και εμφανιστούν πουθενά δημόσια με κάνα πανώ, τηρούν την σωστή στάση...Από την άλλη όμως τα όσα προκλητικά γράφουν και οι διάφορες ρατσιστικές τους θέσεις δεν μπορούν να μένουν συνεχώς αναπάντητα.Αναμένω πως και πως την στιγμή που αιματάκι θα τρέξει από τα δοντάκια της Μ.Κουβέλη και του Χατζησωκράτη...





καραμεσινη
από ηκ 10:33μμ, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011
ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ (ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΒΗΜΑ ONLINE) ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΗΘΟΥΣ!!ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΓΙΕΣ ΛΕΕΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΥΜΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΑΣΤΕΡ: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=14248
OXI RE ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΔΕ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΕΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ (ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ).ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΣΙΝΗ.ΑΓΟΡΑΖΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ Ο ΚΥΡΙΟςΣ ΠΟΥ ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΝ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ.ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ?ΜΑ ΒΕΒΑΙΑ Η ΛΑΜΠΡΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΚΕΛΥ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ.ΠΟΥ ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (ΕΚΤΟΣ-ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΗ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ).ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΙ ΣΩΜΠΤΩΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...ΓΙΑ MASTER ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ!!ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΓΙΕΣ.ΣΙΓΑ ΜΩΡΗ ΚΑΡΙΟΛΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ