Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τριτη 12 Απριλιου 2011 _______12.50

H ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΝΟΣ ΑΔΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΙΝΗΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ» ΜΕ ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
ΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ο λαός της ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ αποφάσισε με δημοψήφισμα να μην ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ οφειλές ύψους 4 δισ (το 40% ΑΕΠ Ισλανδίας), τις οποίες η κυβέρνηση της Ισλανδίας είχε συνομολογήσει με τη Βρετανία και την Ολλανδία, οι οποίες αποζημίωσαν πολίτες τους που υπέστησαν ζημιές από την κατάρρευση Ισλανδικών Τραπεζών!
Στην ουσία ο Ισλανδικός λαός αποφάσισε να κάνει οριστική ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!
Η κυβέρνηση της Ισλανδίας έγινε έξω φρενών με την ετυμηγορία του Ισλανδικού λαού.
Τι θα πάθει η Ισλανδία μετά το δημοψήφισμα;
Πιθανότατα, αν όχι σίγουρα, ΤΙΠΟΤΑ!
Στη χειρότερη περίπτωση θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της οφειλής, όπου η κατάληξή της θα είναι περίπου βέβαιη: ο Ισλανδικός λαός θα ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ από το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής! Όπως έγινε και με σειρά από άλλες χώρες!
Ασφαλώς η περίπτωση της ΕΛΛΑΔΑΣ δεν είναι απολύτως ταυτόσημη με την περίπτωση της ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ.
ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ!
Γιατί, λοιπόν, η χώρα μας δεν ακολουθεί τον ΙΣΛΑΝΔΙΚΟ ΔΡΟΜΟ;
Αν η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο βάζει πάνω από την επιβίωση της χώρας τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των πιστωτών και του χρηματιστικού κεφαλαίου, υπάρχει και ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!
Ο ελληνικός λαός αυτή την ώρα, αντί να μένει παθητικός ή να αντιδρά μεμονωμένα και σπασμωδικά, μπορεί να πάρει την υπόθεση της διάσωσης της χώρας και της νέας γενιάς στα χέρια του.






Οι αποχωρήσεις του Δ.ΚΑΖΑΚΗ και του Σ.ΛΗΝΑΙΟΥ από την "ΣΠΙΘΑ" επιβεβαιώνουν τα αντιδραστικά χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής πρωτοβουλίας

Η αποχώρηση του Δ. Καζάκη και του Σ. Ληναίου από την ΣΠΙΘΑ, επαληθεύει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τις εκτιμήσεις μας για τα πολιτικά χαρακτηριστικά του νέου μορφώματος που επιχειρείται να συγκροτηθεί από αντιδραστικούς κύκλους.
Δημοσιεύουμε τις επιστολές που απέστειλαν προς τον Μ. Θεοδωράκη, χωρίς κανένα πρόσθετο σχόλιο:
Αγαπητέ Μίκη,
Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.
Όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ πλέον ότι το παρακράτος υπερίσχυσε. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προστατέψω το όνομα, την ιστορία και κυρίως την υστεροφημία σας. Δυστυχώς απέτυχα.
Όπως σας είχα εξηγήσει εξαρχής, προσωπικά έχω αφιερωθεί στην ιδέα του νέου ΕΑΜ. Την παλεύω, με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω, πολύ καιρό πριν υπάρξει η Σπίθα. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την ακλόνητη πεποίθηση ότι το νέο ΕΑΜ θα γεννηθεί. Όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το λαό και την Ελλάδα. Όταν δημιουργηθεί - μιας και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει - προσωπικά θα βρίσκομαι στις γραμμές του, απλός στρατιώτης όπως ήμουν πάντα. Το δυστύχημα είναι ότι θα έχει απέναντί του και τους μελανοχιτώνες του παρακράτους που έχει διαλέξει τη Σπίθα για να τους εκκολάψει.
Αποχωρώ από την Σπίθα και την συμβουλευτικής σας, μιας και ο δρόμος που έχετε επιλέξει δεν έχει καμμιά σχέση με τον δικό μου.

Ευχαριστώ,
Δημήτρης Καζάκης

Αγαπητέ Μίκη
Διάβασα σήμερα, στην επίσημη ιστοσελίδα, την αναπάντεχη, ολοκληρωτική μεταστροφή της ΣΠΙΘΑΣ και λυπήθηκα πάρα πολύ.
Όπως είναι φυσικό, μου είναι αδύνατο πλέον να συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα σου. Δεν μου το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου, τον οποίο ξέρεις πολύ καλά.
Όπως ακριβώς έκανα κάθε φορά, στα 50 χρόνια της γνωριμίας μας που αποφάσιζες παρόμοιες, ακατανόητες, μεταστροφές. Θέλοντας πάντα να υπερασπιστώ το μεγάλο έργο σου και τους μεγάλους αγώνες σου που κάποιοι προσπαθούσαν και προσπαθούν,συστηματικά,να αμαυρώσουν.
Παραμένω μαχόμενος στις Ιδέες της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών της 1ης Δεκέμβρη και της 3ης Απρίλη.
Δεν θέλω όμως να έχω καμιά σχέση με την Κίνηση Εξαρτημένων Πολιτών της 11ης του Απρίλη 2011.-

Στέφανος Ληναίος











Δημοσιεύθηκε: απο ΝΤΑΝΤΟΝ Δευ Απρ 11, 2011 1:35 pm Θέμα δημοσίευσης: ΤΟ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΜΕΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΜΕΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
[b]Σημείωση : Ο τίτλος δεν αφορά το πρόσωπο που αναδημοσίευσε , όμως ασχολιάστα ( ! ) , την συγκεκριμένη ¨μαύρη είδηση¨ σε αυτό το θρεντ. Θα έλεγα μάλιστα ότι πρέπει να αναδημοσιεύονται οι ειδήσεις από την ιμπεριαλσιτκή προπαγάνδα για να γνωρίζουμε όλοι μας που στοχεύουν οι ¨σύμμαχοι μας¨ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
Χωρίς όμως σχολιασμό είναι λίγο προβληματικό το γεγονός , εκτός εάν συμφωνεί κανείς απόλυτα μαζί τους. Και αυτό είναι ¨δικαίωμα¨ κατά την άποψη μου. Απλά όμως έχει ο καθένας επίσης το δικαίωμα στην συνέχεια να το σχολιάσει...[/b]
*************************
Προλαβαίνω να αναδημοσιεύσω από το ¨ΑΠΕ¨ την ετήσια έκθεση του ¨ Στέιτ Ντιπάρτμεντ¨ για την ¨κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα¨ πριν την αναδημοσίευση της από τα γνωστά ¨Παρατηρητήρια της Ουάσινγκτον – Βερολίνου¨ και τις άλλες ¨λατρευτικές δυνάμεις της Αμερικάνικης αντιρατσιστικής δημοκρατίας¨.
Την ώρα που διεξάγονται βομβαρδισμοί για τα ¨ανθρώπινα πετρελαϊκά δικαιώματα¨ ανά τον κόσμο είναι ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε σε τι συνίστανται οι ¨ Βόρειο- Αμερικάνικες ευαισθησίες¨ , το πώς αξιοποιούνται τα λεγόμενα ανθρώπινα δικαιώματα στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική πολιτική του καπιταλισμού ( ¨Ελεύθερη¨ - Αγορά , Άνισο Εμπόριο , ¨ελεύθερη¨ διακίνηση κεφαλαίων και εργαζομένων – μεταναστών , εξασφάλιση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των λαών του κόσμου σαν ¨ παγκόσμια κληρονομιά¨ για την καταναλωτική ευημερία των χωρών της ιμπεριαλιστικής μητρόπολης στην ¨Δύση¨ ).
Τέλος για να διαπιστώσουμε τον βαθμό της ¨αντικειμενικότητας τους ¨ , δηλαδή της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟΥΣ , αναδημοσιεύω μόνο -μερικές καταγγελίες-, της έτσι και αλλιώς όχι πάντα και τόσο ανεξάρτητης ¨ Διεθνούς Αμνηστίας¨, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ¨Η.Π.Α.¨ , που βέβαια ΔΕΝ είναι ¨αντικείμενο μελέτης¨ του περιώνυμου ¨Στέϊτ – Ντιπάρτμεντ¨ και δεν βρίσκουν την ίδια έκταση διάδοσης και αναδημοσίευσης από τα ανά των κόσμο Μ.Μ.Ε των νταβατζήδων ( HIS MASTER,S VOICE ) , όπως βρίσκουν οι εκθέσεις ¨1ου ΥΠΕΞ του Κόσμου¨ …
Επειδή βασικό αξίωμα του ιμπεριαλισμού από ¨αρχαιοτάτων χρόνων¨ είναι το ¨διαίρει και βασίλευε¨ έχω επισημάνει με μαύρα γράμματα εκείνες τις αναφορές των ΗΠΑ ( Στέίτ-Ντιπάρτμεντ ) που καταδεικνύουν εδώ και χρόνια τον ¨πολιορκητικό κριό ¨ στην επίθεση τους για την υποταγή της Ελλάδας στις στρατηγικές τους επιδιώξεις ( ¨Νέα- Μέση Ανατολή¨ ) , ¨μετανάστες¨ , όπως ¨μειονότητες¨ όλων των ειδών ( εθνικές , γλωσσικές , θρησκευτικές , σεξουαλικές –γεννητικές , μετανάστες – πρόσφυγες ). Πολιορκητικός Κριός που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη ιδιαίτερα και από το ¨4ο Γερμανικό Ράιχ¨ και τους ¨έλληνες πνευματικούς ταγούς του¨.
Τέλος μια απορία και ένα ερώτημα :
Επειδή συμβαίνει να ζούμε σε ένα όμορφο δημοκρατικό κόσμο της ¨ανοχής¨ και των ¨ισότιμων σχέσεων¨ μεταξύ κρατών και λαών με ¨Διεθνείς Οργανισμούς¨ και ¨Διεθνή Δικαστήρια¨ που εποπτεύουν και συμπυκνώνουν ¨όλο το απαύγασμα του ανθρώπινου πολιτισμού¨ , πως συμβαίνει η Ελλάδα ( με τόσους αγώνες και τόπους θυσίας για την Ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ) να μην διαθέτει ένα ¨Ινστιτούτο για την Ελευθερία¨ ( που θα μπορούσε να φέρει το όνομα του Μεσολογγίου , Αρκαδίου ή του Διστόμου ) που να υποβάλει ετήσιες εκθέσεις στην Ελληνική Βουλή για την ¨Κατάσταση των Δικαιωμάτων των Λαών¨ ( σε σύγκριση , γιατί όχι , μάλιστα με τις αντίστοιχες συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα , γεγονός που αποφεύγει το Στέϊτ-Ντιπάρμεντ σαν τον διάολο στις εκθέσεις του ) στα Βαλκάνια και τον Κόσμο¨ ;
**********************
Αριθμός Είδησης: 9804464
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ 11/04/2011 10:18 (ΑΠΕ-ΜΠΕ, του ανταποκριτή μας Α. Έλλις)
ΗΠΑ: Αναφορές για την Ελλάδα στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Η κακοποίηση παράνομων μεταναστών και αθίγγανων από τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως και ο συνωστισμός και οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης, που επικρατούν σε μερικές ελληνικές φυλακές, είναι μεταξύ των προβλημάτων, που επισημαίνει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο για το έτος 2010, έκθεσης την οποία το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υποβάλλει κάθε χρόνο στο Κογκρέσο, βάσει της σχετικής αμερικανικής νομοθεσίας, έχει στο κεφάλαιο για την Ελλάδα παρόμοιο με την περσινή περιεχόμενο και παρατηρήσεις.
Στην εισαγωγή μνημονεύεται ο νέος νόμος που επέκτεινε το δικαίωμα ψήφου και στους νόμιμους μετανάστες. Η σχετική αναφορά αντικαθιστά την επισήμανση της περσινής έκθεσης περί θετικών μέτρων, που είχε δρομολογήσει η νεοεκλεγείσα τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για ζητήματα προστασίας λαθρομεταναστών και ασύλου.
Γίνεται αναφορά σε νομικούς περιορισμούς στην ελευθερία έκφρασης, ενώ σημειώνεται ότι εξακολουθούν οι περιορισμοί και διοικητικά εμπόδια εις βάρος μη ορθοδόξων, η κράτηση και απέλαση ασυνόδευτων ή αποκομμένων από τις οικογένειές τους ανηλίκων (συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων ασύλου), η αδυναμία παροχής επαρκούς προστασίας σε θύματα οικιακής βίας, διακρίσεις και εκμετάλλευση εις βάρος ανηλίκων Ρομά, παράνομη διακίνηση προσώπων, περιορισμοί στη δυνατότητα αυτοπροσδιορισμού εθνοτικών μειονοτικών ομάδων, διακρίσεις και κοινωνικός αποκλεισμός εθνοτικών μειονοτήτων, καθώς και φαινόμενα αντισημιτισμού.
Στο κεφάλαιο περί σεβασμού της ακεραιότητας του ατόμου επαναλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, καταγγελίες οργανώσεων και επιτροπών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για συνεχιζόμενες καταχρήσεις αστυνομικών αρχών εναντίον κρατουμένων, άσχημες συνθήκες σε φυλακές και κρατητήρια της χώρας που δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα, ιδίως σε ό,τι αφορά την απαράδεκτη κατάσταση παρατεταμένου συνωστισμού και άθλιων συνθηκών σε υποστελεχωμένα κέντρα κράτησης μεταναστών.
Αρκετός χώρος αφιερώνεται και φέτος στις επικρίσεις οργανώσεων και επιτροπών για τις διαδικασίες ασύλου στην Ελλάδα, τη δυσμενή μεταχείριση των αιτούντων άσυλο και την ανεπαρκή προστασία των ακηδεμόνευτων ανηλίκων μεταναστών, μέχρι του σημείου εισηγήσεων από μέρους τους για την αναθεώρηση της Συνθήκης Δουβλίνο II. Σημειώνεται ότι η εγκαθίδρυση, από την κυβέρνηση, συστήματος παροχής προστασίας στους πρόσφυγες κρίνεται ευρέως ως ανεπαρκές, λόγω του μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών που εισέρχονται στη χώρα και πολλά προβλήματα παραμένουν παρά τη νέα νομοθεσία επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου.
Στο κεφάλαιο των διακρίσεων επανεισάγεται τμήμα περί αντισημιτισμού, με αναφορές σε μεμονωμένες περιπτώσεις εκφράσεων αντισημιτισμού και περιστατικά βανδαλισμών εβραϊκών μνημείων και τόπων λατρείας, όπως η καταστροφή της Συναγωγής Χανίων, που καταδικάζονται από την κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο. Μνημονεύονται, παράλληλα, τα εγκαίνια Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα και ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
Τέλος, στο κεφάλαιο για τις εθνικές και εθνοτικές μειονότητες επαναλαμβάνονται όπως και στην περσινή έκθεση, οι αναφορές σε Έλληνες πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, Πομάκοι, Βλάχοι, Ρομά, Αρβανίτες ή Μακεδόνες, ορισμένοι εκ των οποίων θεωρούν πως πρέπει να αναγνωριστούν ως «μειονότητες» ή «γλωσσικές μειονότητες», αλλά η κυβέρνηση αναγνωρίζει ως μειονότητα μόνο τη μουσουλμανική.
Επίσης, επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τη σλαβική διάλεκτο ως «μακεδονική», ότι αξιωματούχοι και δικαστήρια δεν επιτρέπουν σε σλαβικές ομάδες να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» και ότι έκθεση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, τον Μάρτιο 2009, έχει καλέσει την κυβέρνηση να απεμπλακεί από τη διαμάχη εάν υφίσταται η όχι «μακεδονική» ή «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα και να εστιάσει στα θέματα προστασίας δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού και ελευθερίας έκφρασης, επιτρέποντας τη χρήση των όρων «μακεδονικός» ή «τουρκικός» σε σωματεία και οργανώσεις.
http://www.ana-mpa.gr/anaweb/subscriber/showitem?service=17&listid=NewsList1965&listpage=3&docid=9804464
****************************
ΗΠΑ: Οι αρχεσ αφηνουν τισ αυτοχθονεσ γυναικεσ απροστατευτεσ απεναντι στουσ συχνοτατουσ βιασμουσ
24 Απριλίου 2007, 12:00 | Δελτία Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24 Απριλίου 2007
(Ουάσιγκτον) Οι αυτόχθονες γυναίκες των ΗΠΑ (τόσο οι Ινδιάνες των κυρίως ΗΠΑ, όσο και οι αυτόχθονες της Αλάσκα) υφίστανται εξαιρετικά συχνούς βιασμούς και σεξουαλική βία σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, όμως, παρʼ όλα αυτά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ορθώσει σημαντικά εμπόδια στην πρόσβασή τους στη δικαιοσύνη, όπως βεβαιώνει η Διεθνής Αμνηστία σε πολυσέλιδη έκθεσή της που δημοσιεύεται σήμερα. Τα στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δείχνουν ότι οι αυτόχθονες γυναίκες έχουν 2,5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να βιαστούν ή να υποστούν σεξουαλική επίθεση σε σύγκριση με τον μέσο όρο των γυναικών στις ΗΠΑ.
Περισσότερο από μία στις τρεις αυτόχθονες γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού κάποια στιγμή στη ζωή της.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει κατασκευάσει έναν πραγματικό λαβύρινθο από αρμοδιότητες και δικαιοδοσίες μεταξύ των ινδιάνικων φυλών, των πολιτειών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ο λαβύρινθος αυτός συχνά επιτρέπει στους δράστες να βιάζουν χωρίς να τιμωρούνται, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ουσιαστικά δημιουργεί κενά δικαιοδοσίας, που ενθαρρύνουν τις επιθέσεις. Κι αυτό γιατί πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί ο τόπος του εγκλήματος και η ταυτότητα του δράστη για να προσδιοριστεί ποιες αρχές έχουν δικαιοδοσία για μια επίθεση, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Έτσι καταλήγουμε σε ανεπαρκείς έρευνες ή σε απουσία αντίδρασης στο έγκλημα.
Περαιτέρω επιπλοκές δημιουργεί η έλλειψη εκπαιδευμένων νοσοκόμων, στις κλινικές του Ινδιάνικου Συστήματος Υγείας, για την ιατροδικαστική διαπίστωση σεξουαλικών επιθέσεων, καθώς και το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να καταστρέψουν στοιχεία από κακό χειρισμό των ειδικών συνέργων για τη συλλογή στοιχείων από θύματα βιασμού. Το αποτέλεσμα είναι συχνά:
οι αυτόχθονες γυναίκες να έχουν καθυστερημένη ή και ανύπαρκτη ανταπόκριση της αστυνομίας στις καταγγελίες τους.
να μην τις εξετάζει ιατροδικαστής.
οι υποθέσεις τους να μην φτάνουν ποτέ στα δικαστήρια.
«Τα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής βίας που βιώνουν οι αυτόχθονες γυναίκες στις ΗΠΑ επιδεινώνονται από την αποτυχία του συστήματος δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα. Η Διεθνής Αμνηστία είναι αλληλέγγυα με τις αυτόχθονες γυναίκες και τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, να τους παράσχει την προστασία και τη δικαιοσύνη που δικαιούνται», υπογράμμισε η Κέιτ Γκίλμορ, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.
«Οι αυτόχθονες γυναίκες κακοποιούνται με τρομακτική συχνότητα και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που ισχυρίζεται ότι προασπίζει τα δικαιώματα των γυναικών, δυστυχώς συμβάλλει στο πρόβλημα», τόνισε ο Λάρι Κοξ, Γενικός Διευθυντής του Αμερικανικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. «Είναι ντροπή έστω και να υπάρχει στις μέρες μας τέτοια κακοποίηση. Χωρίς άμεσες ενέργειες, αυτή η ήδη επαίσχυντη και εξοργιστική κατάσταση για τις γυναίκες μπορεί να βγει τελείως εκτός ελέγχου. Είναι πλέον καιρός να θέσουμε τέλος σε αυτές τις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που μαίνονται ανεξέλεγκτες στις ΗΠΑ από την εποχή που ιδρύθηκαν».
Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, με τίτλο «Λαβύρινθος αδικίας: Η παράλειψη προστασίας των αυτοχθόνων γυναικών από τη σεξουαλική βία στις ΗΠΑ», προειδοποιεί ότι τα στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης, όσο ανησυχητικά και αν είναι, δεν αποτυπώνουν παρά ένα ελάχιστο μέρος του πραγματικού προβλήματος, καθώς πολλές γυναίκες φοβούνται τόσο την αναποτελεσματικότητα του συστήματος, ώστε να μην κάνουν καταγγελίες. Σύμφωνα με μία κοινωνική λειτουργό στην Οκλαχόμα, στις 77 τρέχουσες υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων και ενδοοικογενειακής βίας εναντίον αυτοχθόνων γυναικών, μόνο τρία θύματα έκαναν καταγγελία στην αστυνομία.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει υπονομεύσει, με τη συστηματική υποχρηματοδότηση, την εξουσία του συστήματος δικαιοσύνης των φυλών να ανταποκρίνεται στα εγκλήματα σεξουαλικής βίας. Η ομοσπονδιακή νομοθεσία περιορίζει τις ποινές, που μπορούν να επιβάλουν τα δικαστήρια των φυλών, σε ποινές φυλάκισης μέχρι ενός έτους, ενώ απαγορεύει στα δικαστήρια αυτά να δικάζουν μη Ινδιάνους κατηγορούμενους, παρʼ όλο που σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης μέχρι και 86% των δραστών δεν είναι Ινδιάνοι.
Επιπλέον, οι έρευνες της Διεθνούς Αμνηστίας δείχνουν ότι τα ομοσπονδιακά δικαστήρια και τα δικαστήρια των πολιτειών δεν προχωρούν τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας εναντίον αυτοχθόνων γυναικών από μη Ινδιάνους δράστες. Ένας πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας ανέφερε στη Διεθνή Αμνηστία ότι «είναι δύσκολο να προχωρήσει η ποινική δίωξη σε υποθέσεις όπου το θύμα είναι Ινδιάνα και ο δράστης δεν είναι». Όταν μια υπόθεση απορριφθεί από ένα πολιτειακό ή ομοσπονδιακό δικαστήριο, δεν υπάρχει σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο κανένα άλλο ένδικο μέσο, στο οποίο θα μπορούσε να καταφύγει ένα θύμα βιασμού.
«Όταν οι γέροντες λένε ότι ʽπάρα πολλές γυναίκες και παιδιά μας έχουν βιαστείʼ, κατανοούμε ότι πρέπει να ενωθούμε ώστε να νικήσουμε το σκότος και να σπάσουμε τη σιωπή. Ό,τι δεν αναγνωρίζουμε, το κουβαλάμε μέσα μας», είπε η Ντενίζ Μόρις, Γενική Διευθύντρια και Πρόεδρος του Κέντρου Δικαιοσύνης Ιθαγενών της Αλάσκα και ομιλήτρια κατά την παρουσίαση της έκθεσης στην Ουάσιγκτον. «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει τόσο τη νομική όσο και την ηθική υποχρέωση να παράσχει στις οργανώσεις των αυτοχθόνων τους απαραίτητους πόρους, ώστε να αρχίσουν να διαμορφώνουν λύσεις και να προωθούν την επούλωση των πληγών και την καλή κατάσταση στις κοινότητες».
Η έκθεση εστιάζει κυρίως σε τρεις περιοχές, που εμφανίζουν διαφορετικά προβλήματα δικαιοδοσίας: την Οκλαχόμα, την Αλάσκα και τον Καταυλισμό του Όρθιου Βράχου της φυλής Σιου στη Βόρεια και Νότια Ντακότα. Το συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι, ανεξάρτητα από την τοποθεσία και το νομικό πλαίσιο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: πολλές αυτόχθονες γυναίκες, που έχουν υποστεί σεξουαλική βία, δεν βρίσκουν δικαίωση.
Εκτός από την αύξηση της εκπαίδευσης του προσωπικού που έχει καθήκον να ανταποκρίνεται σε κρούσματα σεξουαλικής βίας, η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις αρχές σε επίπεδο ομοσπονδιακό, πολιτειών και τοπικό να λάβουν και άλλα συγκεκριμένα μέτρα για να ελαττώσουν τη σεξουαλική βία και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες για τις αυτόχθονες γυναίκες που βιάζονται. Συγκεκριμένα:
Το Αμερικανικό Κογκρέσο πρέπει να χρηματοδοτήσει πλήρως και να θέσει σε ισχύ τον Νόμο για τη Βία Κατά των Γυναικών και ιδίως το ʼρθρο 19 για τους γηγενείς πληθυσμούς, που αποτελεί ιστορικά την πρώτη προσπάθεια στο πλαίσιο του συγκεκριμένου νόμου να καταπολεμηθεί η βία κατά των αυτοχθόνων γυναικών. Το συγκεκριμένο άρθρο περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης σε εθνικό επίπεδο για τη σεξουαλική βία κατά των αυτοχθόνων γυναικών, την εκπόνηση μελέτης για τη συχνότητα βλάβης από σεξουαλική βία σε αυτόν τον πληθυσμό και τη δημιουργία ενός Μητρώου Φυλών για να καταγράφονται οι δράστες σεξουαλικών επιθέσεων και τα εντάλματα προστασίας.
Το Αμερικανικό Κογκρέσο πρέπει να αυξήσει τη χρηματοδότηση του Ινδιάνικου Συστήματος Υγείας και για τις συμβεβλημένες κλινικές με το Σύστημα κλινικές. Τα κονδύλια αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να εκπαιδευτούν περισσότεροι νοσοκόμοι στη συλλογή στοιχείων από σεξουαλικές επιθέσεις, ώστε τα θύματα να εξετάζονται εγκαίρως και δωρεάν μετά από μία επίθεση. Επιπλέον, το Ινδιάνικο Σύστημα Υγείας πρέπει να διασφαλίσει ότι υπάρχουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ιατρική περίθαλψη των θυμάτων.
Το Αμερικανικό Κογκρέσο πρέπει να χορηγήσει στις Ινδιάνικες Αρχές τη δικαιοδοσία να διώκουν όλους όσους διαπράττουν εγκλήματα στις περιοχές τους. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να παράσχει την απαραίτητη χρηματοδότηση για αστυνομικές δυνάμεις στις ινδιάνικες περιοχές και στα χωριά αυτοχθόνων στην Αλάσκα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη βελτίωση της αστυνόμευσης των αγροτικών περιοχών, καθώς και να παράσχει χρήματα και άλλους πόρους που θα δίνουν τη δυνατότητα στις ινδιάνικες αρχές να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν τοπικά δικαστήρια των φυλών.
Τόσο οι ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρχές όσο και οι κυβερνήσεις των πολιτειών πρέπει να συμβουλευτούν τα ινδιάνικα έθνη, ιδίως τις γυναίκες, και να συνεργαστούν μαζί τους ώστε να θεσμοθετήσουν αποτελεσματικά σχέδια δράσης για να θέσουν τέρμα στη σεξουαλική βία εναντίον των αυτοχθόνων γυναικών.
Η Διεθνής Αμνηστία θα συνεχίσει να αγωνίζεται, σε συνεργασία με τις αυτόχθονες γυναίκες, για να αντιμετωπιστούν οι κρίσιμες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που τεκμηριώνονται σε αυτή την έκθεση. Η έκθεση είναι μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας «Να Σταματήσουμε τη Βία κατά των Γυναικών».
Πληροφορίες και υλικό
- Μπορείτε να βρείτε την έκθεση, με τίτλο «Λαβύρινθος αδικίας: Η παράλειψη προστασίας των αυτοχθόνων γυναικών από τη σεξουαλική βία στις ΗΠΑ», στα αγγλικά στη διεύθυνση http://web.amnesty.org/library/Index/ENGAMR510352007
- Ενημερωτικό υλικό για τις θέσεις και τις ανησυχίες της Διεθνούς Αμνηστίας για τη σεξουαλική βία κατά των αυτοχθόνων γυναικών στην Οκλαχόμα, την Αλάσκα και τον Καταυλισμό του Όρθιου Βράχου της φυλής Σιου στη Βόρεια και Νότια Ντακότα μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση
http://web.amnesty.org/library/Index/ENGAMR510702007
- Πληροφορίες για την εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας «Να Σταματήσουμε τη Βία κατά των Γυναικών» μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.amnesty.gr/actforwomen
- Για πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Τύπου και Προβολής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ʼννα Μπότσογλου, τηλ. 210 3600628 begin_of_the_skype_highlighting 210 3600628 end_of_the_skype_highlighting (εσωτ. 2).
- Ανακοίνωση: Στις 23 Μαΐου 2007 δίνεται στη δημοσιότητα η Ετήσια Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.
http://www.amnesty.org.gr/u-s-authorities-let-the-indigenous-women-unprotected-against-the-frequent-rapes
******************************
Κόσμος | Τετ, 28/05/2008 - 11:55
α+ α-
Έκθεση κόλαφος για ΗΠΑ και ΕΕ
http://www.athina984.gr/files/news-images/amnesty%20international.jpg
Η Διεθνής Αμνηστία εξαπέλυσε την Τετάρτη δριμεία επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επειδή, όπως καταγγέλλει, έχουν αθετήσει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και ζήτησε από τους ηγέτες του κόσμου να λογοδοτήσουν.
Η διεθνής οργάνωση, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, καταγγέλλει συγκεκριμένες χώρες επειδή απέτυχαν στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάμεσά τους και την Κίνα. "Οι ηγέτες του κόσμου οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη επειδή απέτυχαν να εφαρμόσουν τις αρχές της δικαιοσύνης και της ισότητας, όπως αυτές αναφέρονται στην Οικουμενική Διακήρυξη", αναφέρει η οργάνωση.
Στην ετήσια Εκθεση για το 2008 η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ορίστηκαν από τα Ηνωμένα Εθνη, στις 10 Δεκεμβρίου του 1948. Η οργάνωση καταγγέλλει ότι άνθρωποι εξακολουθούν να πέφτουν θύματα βασανιστηρίων και να κακοποιούνται σε 81 χώρες, άδικες δίκες εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα σε 54 χώρες και σε 77 χώρες δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης και Τύπου.
Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τα ισχυρότερα κράτη του κόσμου να αποτελέσουν παράδειγμα και να δείξουν ότι μοιράζονται ένα κοινό όραμα με τον υπόλοιπο κόσμο για τη βελτίωση του τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. "Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ενωση ή τα κράτη-μέλη της να απευθύνουν έκκληση για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα και τη Ρωσία όταν οι ίδιες συναινούν σε βασανιστήρια;", αναρωτιούνται οι συγγραφείς της έκθεσης, αναφερόμενοι στις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένες χώρες-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν με την πρακτική των ΗΠΑ να βασανίζονται κρατούμενοι στο έδαφός τους.
"Μπορεί να κηρύσσει την ανοχή όταν έχει αποτύχει να πατάξει τις διακρίσεις εις βάρος των Ρομά, των Μουσουλμάνων και άλλων μειονοτήτων που διαβιούν σε ευρωπαϊκό έδαφος; Οσο οι ΗΠΑ και η ΕΕ υπολείπονται οι ίδιες στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο η ικανότητά τους να επηρεάσουν άλλους θα μειώνεται", γράφει η Αμνηστία.
Η έκθεση επικρίνει δριμύτατα την κυβέρνηση Μπους επειδή, όπως λέει, μετέτρεψε το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μια "πολωτική και καταστροφική" μάχη ανάμεσα στο δυτικό και το μη δυτικό "στρατόπεδο", μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου του 2001.
Η έκθεση καταγγέλλει την παρούσα κυβέρνηση των ΗΠΑ για νόμους που αποδυναμώνουν την κατάργηση των βασανιστηρίων- ανάμεσά τους και πρακτικές όπως ο εικονικός πνιγμός. Αναφέρει ότι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους εξουσιοδότησε την CIA να παρατείνει την κράτηση και τις ανακρίσεις υπόπτων για τρομοκρατία στην αμερικανική Ναυτική Βάση του Γκουαντανάμο, στην Κούβα. Παράλληλα ζητεί από τον επόμενο πρόεδρο, που θα προκύψει από τις εκλογές του Νοεμβρίου, να κλείσει το Γκουαντανάμο.
Η έκθεση κατηγορεί την Κίνα ότι μεταφέρει όπλα στο Σουδάν, παρά το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ και ότι εξοπλίζει την χούντα της Μιανμάρ.
Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε από τον νέο πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ να βελτιώσει την κατάσταση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του λαμβάνοντας υπόψη ότι η μακροπρόθεσμη πολιτική και οικονομική σταθερότητα μπορούν να υπάρξουν σε μια ανοιχτή κοινωνία και σε ένα κράτος που είναι υπόλογο στους πολίτες του.
Η οργάνωση υποστηρίζει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι δυτικές αξίες, αλλά παγκόσμιες αξίες που πρέπει να υιοθετηθούν από τα Ηνωμένα Εθνη, με αφορμή, μάλιστα, τον εορτασμό φέτος της 60ης επετείου από την Οικουμενική Διακήρυξη.
http://www.athina984.gr/node/6934
*****************************
Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2001
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΠΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας: Η θανατική ποινή στις ΗΠΑ
ως φραγμός στην έκδοση κρατουμένων
Η Διεθνής Αμνηστία σε νέα έκθεση της, που δημοσιεύτηκε σήμερα, επισημαίνει ότι ένας ακόμα λόγος, προκειμένου οι ΗΠΑ να προβούν σε κατάργηση της θανατικής ποινής, είναι ότι καταφεύγοντας σε αυτό το είδος τιμωρίας πρακτική στην οποία είναι όλο και πιο μόνες υπονομεύουν τη διεθνή συνεργασία για την εφαρμογή του δικαίου.
Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο size=3>No return to execution - The US death penalty as a barrier to extradition («Να μην σταλεί κανείς για εκτέλεση Η θανατική ποινή στις ΗΠΑ ως φραγμός στην έκδοση κρατουμένων») δίνει μία εικόνα της παγκόσμιας ομοφωνίας που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ενάντια στην θανατική ποινή, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι εγγυήσεις που απαιτούνται για την έκδοση κρατούμενων σε χώρες που εφαρμόζουν την εσχάτη των ποινών.
Τα παραπάνω έγιναν εμφανή τις τελευταίες ημέρες με την απόφαση της Ισπανίας να μην εκδώσει στις ΗΠΑ οχτώ κρατούμενους που θεωρούνται πιθανά μέλη της Αλ-Κάιντα, καθώς εκεί αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της θανατικής ποινής ή της εκδίκασης της υπόθεσης από ειδικά στρατοδικεία τα οποία συστάθηκαν πρόσφατα με προεδρικό διάταγμα. Εξάλλου, δικαστικές αποφάσειςσταθμοί που λήφθηκαν μερικούς μήνες πριν σε ανώτατα δικαστήρια στον Καναδά και τη Νότιο Αφρική αποτελούν επιπλέον παραδείγματα αυτής της τάσης.
Καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες στρέφονται ενάντια στη θανατική ποινή, αρνούνται παράλληλα να εκδώσουν ύποπτους για εγκληματικές πράξεις στις ΗΠΑ ή σε άλλες χώρες όπου εφαρμόζεται η θανατική ποινή, αν προηγουμένως δεν εξασφαλίσουν εγγυήσεις ότι τα άτομα αυτά δε θα βρεθούν αντιμέτωπα με το ενδεχόμενο θανατικής καταδίκης.
«Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν αντιμετωπίσει την παγκόσμια τάση για κατάργηση της θανατικής ποινής υιοθετώντας νοοτροπία περιχαράκωσης, αντί να ασπαστούν τα οράματα της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.
Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει φόβους ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ --ένθερμος υποστηρικτής των δικαστικών φόνων-- στα πλαίσια του «πόλεμου της κατά της τρομοκρατίας» θα καταφύγει σε τακτικές παράκαμψης των προστατευτικών προϋποθέσεων έκδοσης κρατουμένων. Όπως απεικονίζει η έκθεση, υπάρχει ιστορικό τέτοιας συμπεριφοράς των ΗΠΑ --συμπεριλαμβανομένων και περιπτώσεων απαγωγών κρατουμένωνπου τροφοδοτεί τις ανησυχίες αυτές. Η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί ότι για να υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης και να είναι ορατή, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να τηρούν αδιάσειστα πρότυπα νομιμότητας και διαφάνειας. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, καταλήγει η έκθεση, το αποτέλεσμα θα είναι να υπονομευθεί η αναζήτηση δικαιοσύνης, να πληγεί η φήμη των Ηνωμένων Πολιτειών και να προκληθούν προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις.
«Η λύση για τους φραγμούς που τίθενται στην έκδοση κρατουμένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την πιθανότητα επιβολής θανατικής ποινής, δεν είναι η αποδυνάμωση των δικλείδων ασφαλείας σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης κρατουμένων, όπως έχουν προτείνει κάποιοι, αλλά η καθολική κατάργηση της θανατικής ποινής», δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.
http://groups.yahoo.com/group/greekhr/message/1895
*******************************
Η Διεθνησ Αμνηστια καλει την κυβερνηση των ΗΠΑ να εγκαταλειψει τα ειδικα στρατοδικεια
22 Μαρτίου 2007, 12:00 | Δελτία Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22 Μαρτίου 2007
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψει τις στρατιωτικές επιτροπές (ειδικά στρατοδικεία) που έχουν προταθεί και να οδηγήσει οποιουσδήποτε κρατουμένους του Γουαντάναμο, στους οποίους θα απαγγείλει τυχόν κατηγορίες, σε δίκη στα τακτικά ομοσπονδιακά δικαστήρια, χωρίς τη δυνατότητα επιβολής της θανατικής ποινής. Αυτή ήταν η προτροπή της Διεθνούς Αμνηστίας κατά τη σημερινή δημοσίευση νέας έκθεσης για τις δίκες με βάση τον Νόμο περί Στρατιωτικών Επιτροπών.
Η πρώτη διαδικασία ενώπιον των στρατιωτικών επιτροπών πρόκειται να πραγματοποι-ηθεί στις 26 Μαρτίου, με την κλήτευση του Αυστραλού κρατουμένου Ντέιβιντ Χικς. Ήταν ένας από τους 10 κρατουμένους, στους οποίους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες στο πλαίσιο του προηγούμενου συστήματος ειδικών στρατοδικείων, το οποίο απορρίφθηκε πέρυσι από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Στην έκθεσή της, με τίτλο «Καθυστέρηση και στέρηση δικαιοσύνης;», η Διεθνής Αμνηστία επαναλαμβάνει την πεποίθησή της ότι οι δίκες στο πλαίσιο της αναθεωρημένης διαδικασίας των στρατιωτικών επιτροπών δεν είναι δυνατόν να συμμορφωθούν προς τα διεθνή θεσμικά κείμενα. Η οργάνωση εκφράζει επίσης βαθιά ανησυχία για το γεγονός ότι οι κρατούμενοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν εκτέλεση μετά από τέτοιες δίκες.
«Η διάχυτη ανομία, που χαρακτήρισε τις κρατήσεις της τελευταίας πενταετίας, κραυγάζει για την αυστηρότερη δυνατή προσκόλληση στα πρότυπα δίκαιης δίκης. Αντί γιʼ αυτό, αυτές οι δίκες απειλούν να κάνουν εκπτώσεις στην απονομή δικαιοσύνης προς άγρα μερικών καταδικαστικών αποφάσεων, καθώς και να διογκώσουν την αδικία, την οποία πλέον συμβολίζει το κέντρο κράτησης στο Γουαντάναμο», δήλωσε η Σούζαν Λι, Διευθύντρια του Προγράμματος Έρευνας και Δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας για την Αμερικανική Ήπειρο.
Οι στρατιωτικές επιτροπές θα λειτουργήσουν σε ένα καθεστώς που προσεγγίζει το νομικό κενό. Οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να στραφούν για προστασία στο διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στις Συνθήκες της Γενεύης ή στο Σύνταγμα των ΗΠΑ. Οι στρατιωτικές επιτροπές ανήκουν σε ένα σύμπαν που δεν γνωρίζει ένδικα μέσα για τους κρατουμένους και τις οικογένειές τους. Ακόμα και αν αθωωθεί ένας κρατούμενος, μπορεί να επιστρέψει στην επʼ αόριστον κράτηση επειδή χαρακτηρίζεται «μαχητής του εχθρού».
Στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», οι κρατούμενοι των ΗΠΑ αντιμετωπίζονται πρώτα ως πιθανές πηγές πληροφοριών και μετά, με απόσταση, ως πιθανοί ποινικοί κατηγορούμενοι. Έχουν υποβληθεί σε επανειλημμένες ανακρίσεις χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρους ή στα δικαστήρια. Εναντίον τους έχουν εγκριθεί και χρησιμοποιηθεί ανακριτικές τεχνικές και συνθήκες κράτησης που, κατά το διεθνές δίκαιο, συνιστούν βασανιστήρια ή άλλες μορφές κακομεταχείρισης.
«Οι στρατιωτικές επιτροπές είναι κομμένες και ραμμένες έτσι ώστε να ταιριάζουν με τις έκνομες πρακτικές που προηγήθηκαν. Θα μπορούν να γίνουν δεκτές πληροφορίες που αποσπάστηκαν με σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση. Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει στοιχεία κρατώντας μυστικές τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για την απόκτησή τους», επισήμανε η Σούζαν Λι.
Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, 14 κρατούμενοι, μετά από πολυετή μυστική κράτηση στα χέρια της CIA, μεταφέρθηκαν στο Γουαντάναμο με δεδηλωμένο σκοπό να δικαστούν από στρατιωτικές επιτροπές. Δεν τους έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες και στερούνται την πρόσβαση σε δικηγόρους ακόμα και τη στιγμή που η κυβέρνηση σχηματίζει τη δικογραφία της εναντίον τους.
«Φοβόμαστε ότι οι στρατιωτικές επιτροπές δεν θα διαθέτουν την ανεξαρτησία που απαιτείται για να εγγυηθούν δίκαιες δίκες για όσους βρεθούν κατηγορούμενοι ή για να ελέγξουν δεόντως τα παραπτώματα της κυβέρνησης», δήλωσε η Τζουμάνα Μούσα, παρατηρήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας σε ακροαματικές διαδικασίες στρατιωτικών επιτροπών στο Γουαντάναμο υπό το προηγούμενο σύστημα. «Υπʼ αυτές τις συνθήκες, ούτε θα απονεμηθεί δικαιοσύνη, ούτε θα δοθεί τέτοια εντύπωση».
Εξ αιτίας της απουσίας εγγυήσεων για δίκαιη δίκη, καθώς και εξ αιτίας της σειράς παρανομιών που προηγείται των δικών, η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις υπόλοιπες χώρες να μην παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία για να υποβοηθήσουν την άσκηση ποινικής δίωξης σε στρατιωτικές επιτροπές.
Γενικές πληροφορίες
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου υπαινίχθηκαν ότι 60 έως 80 κρατούμενοι, από τους χιλιάδες κρατουμένους που έχουν θέσει υπό κράτηση οι ΗΠΑ ως «μαχητές του εχθρού», ενδέχεται τελικά να αντιμετωπίσουν δίκη από στρατιωτική επιτροπή, ενώ παραδέχονται ότι ακόμη και αυτός ο αριθμός μπορεί να αποτελεί υπερβολική εκτίμηση. Αυτή τη στιγμή κρατούνται παράνομα περισσότεροι από 350 άνθρωποι στο Γουαντάναμο και εκατοντάδες άλλοι από αμερικανικές αρχές στο Αφγανιστάν. Δεν είναι γνωστό αν κρατούνται αυτοί τη στιγμή άνθρωποι στο πλαίσιο του προγράμματος μυστικής κράτησης των ΗΠΑ.
Η Διεθνής Αμνηστία αγωνίζεται για την κατάργηση του Νόμου περί Στρατιωτικών Επιτροπών ή για την ουσιαστική του τροποποίηση σύμφωνα το διεθνές δίκαιο. Ο Νόμος, εκτός του ότι προβλέπει δίκες από στρατιωτικές επιτροπές, απογυμνώνει επίσης τα δικαστήρια των ΗΠΑ από τη δικαιοδοσία να εξετάζουν αιτήσεις αμφισβήτησης της νομιμότητας της κράτησης (habeas corpus) οποιουδήποτε μη Αμερικανού πολίτη κρατείται ως «μαχητής του εχθρού», ενώ παράλληλα παγιώνει ακόμη περισσότερο την ατιμωρησία των κρατικών οργάνων των ΗΠΑ στενεύοντας το πεδίο εφαρμογής του αμερικανικού Νόμου περί Εγκλημάτων Πολέμου.
- Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Τύπου και Προβολής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ʼννα Μπότσογλου, τηλ. 210-3600628 begin_of_the_skype_highlighting 210-3600628 end_of_the_skype_highlighting (εσωτ. 2).
- Επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες της Διεθνούς Αμνηστίας για το Γουαντάναμο:
http://web.amnesty.org/pages/guantanamobay-index-eng
http://blogs.amnesty.org/blogs/closeguantanamo
- Η Διεθνής Αμνηστία πραγματοποιεί εκστρατεία για τον τερματισμό των βασανιστηρίων και άλλων μορφών κακομεταχείρισης στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.amnesty.org.gr/campaigns/stoptorture/ (ελληνικά) και web.amnesty.org/pages/stoptorture-index-eng (αγγλικά)
http://www.amnesty.org.gr/amnesty-international-urges-the-u-s-to-abandon-the-special-military-tribunals
********************************
Τηλεγραφημα του Wikileaks επιβεβαιωνει αποδειξεισ αεροπορικων επιδρομων των ΗΠΑ στην Υεμενη
6 Δεκεμβρίου 2010, 1:26 | Δελτία Τύπου, Νέα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1 Δεκεμβρίου, 2010
Τηλεγράφημα του Wikileaks επιβεβαιώνει αποδείξεις αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ στην Υεμένη
Ένα διπλωματικό τηλεγράφημα που διέρρευσε έχει επιβεβαιώσει εικόνες που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα φέτος από τη Διεθνή Αμνηστία και οι οποίες υποδείκνυαν ότι ο στρατός των ΗΠΑ διεξήγαγε επιδρομή με πυραύλους στη νότια Υεμένη τον Δεκέμβριο του 2009, η οποία προκάλεσε το θάνατο δεκάδων κατοίκων.
Στο μυστικό τηλεγράφημα από τον Ιανουάριο του 2010 που δημοσιεύτηκε από την οργάνωση Wikileaks, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Υεμένης, Ali Abdullah Saleh, είχε διαβεβαιώσει το Στρατηγό των ΗΠΑ, David Petraeus, ότι η κυβέρνησή του θα «συνέχιζε να υποστηρίζει ότι οι βόμβες είναι δικές μας και όχι δικές σας».
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, αυτό οδήγησε τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Υεμένης Rashad al-ʽAlimi «να αστειευτεί ότι μόλις είχε ʽπει ψέματαʼ, λέγοντας στο Κοινοβούλιο ότι οι βόμβες στο Άρχαμπ, στο Άμπιαν και στη Σέμπουα ήταν αμερικανικής κατασκευής, αλλά αναπτύχθηκαν από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Υεμένης».
«Το τηλεγράφημα φαίνεται να επιβεβαιώνει το πόρισμα της Διεθνούς Αμνηστίας ότι η επιδρομή στο Άμπιαν διεξήχθη από το στρατό των ΗΠΑ και όχι από δυνάμεις της υεμενικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Philip Luther, Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Ένα φερόμενο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα στο al-Maʼjalah, του Άμπιαν επλήγη από πύραυλο Κρουζ στις 17 Δεκεμβρίου 2009. Μια έρευνα του υεμενικού κοινοβουλίου διαπίστωσε ότι 41 κάτοικοι, περιλαμβανομένων 14 γυναικών και 21 παιδιών, καθώς και 14 φερόμενα μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν στην επίθεση. Στο τηλεγράφημα της 4ης Ιανουαρίου, ο Στρατηγός Petraeus καταγράφεται ότι δήλωσε ότι η επίθεση είχε προκαλέσει τους θανάτους «μόνο» τριών «αμάχων».
Η Διεθνής Αμνηστία έδωσε στα μέσα ενημέρωσης φωτογραφίες των συνεπειών της επιδρομής στο Άμπιαν τον φετινό Ιούνιο, περιλαμβανομένων καταλοίπων πυρομαχικών διασποράς αμερικανικής προέλευσης και των πυραύλων Κρουζ Τόμαχοκ που χρησιμοποιήθηκαν για τη ρίψη τους. Η οργάνωση είχε ζητήσει πληροφορίες από το Πεντάγωνο σχετικά με την ανάμιξη των δυνάμεων των ΗΠΑ στην επίθεση στο al-Maʼjalah, καθώς και ποια μέτρα προφύλαξης μπορεί να είχαν ληφθεί για την ελαχιστοποίηση των θανάτων και των τραυματισμών.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν απάντησε στη Διεθνή Αμνηστία, αλλά μια έκθεση Τύπου την ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων ανέφερε ότι ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωνε ότι οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να σχολιάσουν την επιδρομή και ότι οι ερωτήσεις για τις επιχειρήσεις κατά της Αλ Κάιντα θα έπρεπε να απευθύνονται στην υεμενική κυβέρνηση.
«Πρέπει να διεξαχθεί άμεση έρευνα για τους δεκάδες θανάτους κατοίκων στην αεροπορική επιδρομή κατά του Άμπιαν, περιλαμβανομένου του βαθμού ανάμιξης των ΗΠΑ», δήλωσε ο Philip Luther. «Όσοι ευθύνονται για παράνομες θανατώσεις πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
Η επιδρομή «Άρχαμπ», που αναφέρεται στο μυστικό τηλεγράφημα, εκτελέστηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2009 και η επιδρομή «Σέμπουα» στις 24 Δεκεμβρίου 2009. Η υεμενική κυβέρνηση επέμενε τότε ότι οι δυνάμεις τους είχαν εκτελέσει και τις τρεις επιθέσεις, που είχαν στόχο την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.
Στο τηλεγράφημα που διέρρευσε, ο Πρόεδρος Saleh λέγεται ότι δήλωσε ότι οι στοχευμένες αεροπορικές επιθέσεις ήταν προτιμότερες από εκείνες με πυραύλους Κρουζ, οι οποίες «δεν ήταν πολύ ακριβείς», και ότι είχε εκφράσει ανησυχία για το επίπεδο των απωλειών αμάχων που είχε προκληθεί.
Ο Πρόεδρος Saleh συμφώνησε να έχει αμερικανικά βομβαρδιστικά σταθερού φτερού τα οποία κινούνταν κυκλικά έξω από την επικράτεια της Υεμένης, έτοιμα να εμπλακούν σε στόχους «σε περίπτωση που γίνουν διαθέσιμες πληροφορίες που χρήζουν δράσης», σύμφωνα με το τηλεγράφημα, και επίσης ζήτησε από τις ΗΠΑ να παράσχουν 12 οπλισμένα ελικόπτερα και να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν τρεις νέες ταξιαρχίες της Δημοκρατικής Φρουράς, συνολικά 9.000 στρατιώτες. Παραπονέθηκε ότι οι υεμενικές δυνάμεις δεν είχαν λάβει ακόμα την απαραίτητη εκπαίδευση για να χειριστούν 17 «ιρακινά» ελαφρά οπλισμένα οχήματα, που παρασχέθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ το 2008.
Το τηλεγράφημα που διέρρευσε αναφέρει ότι η αμερικανική βοήθεια για την ασφάλεια προς την Υεμένη θα αυξανόταν σημαντικά, από 67 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2009, σε 150 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2010, περιλαμβανομένων 45 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση ενός συντάγματος της αεροπορίας υπό τις Υεμενικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.
Οι ΗΠΑ δήλωσαν στον Πρόεδρο Saleh ότι δύο πλήρως εξοπλισμένα περιπολικά σκάφη 87 ποδιών που προορίζονταν για την υεμενική ακτοφυλακή ήταν υπό κατασκευή και θα έφταναν στην Υεμένη εντός ενός έτους.
Υπάρχουν επίσης ισχυρισμοί ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη στην Υεμένη, σε μια προσπάθεια να σκοτώσουν υποπτευόμενα ηγετικά μέλη της Αλ Κάιντα.
Μια επίθεση τον Μάιο του 2010, που προφανώς σκότωσε κατά λάθος έναν βασικό διαμεσολαβητή μεταξύ της υεμενικής κυβέρνησης και της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, φέρεται από κάποιες πηγές ότι εκτελέστηκε από μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος. Ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης δήλωσε αργότερα ότι η κυβέρνηση θα διερευνούσε αν χρησιμοποιήθηκαν τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη στην επίθεση και, σε περίπτωση που συνέβη αυτό, αν χρησιμοποιήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης ή άλλους, όπως οι ΗΠΑ. Η Διεθνής Αμνηστία δεν γνωρίζει για την κοινοποίηση οποιασδήποτε έκβασης της έρευνας.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει καλέσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προβεί στις εξής ενέργειες:
• να διερευνήσει τους σοβαρούς ισχυρισμούς για τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών από δυνάμεις των ΗΠΑ για στοχευμένες θανατώσεις μεμονωμένων ατόμων στην Υεμένη και να αποσαφηνίσει την ιεραρχία και τους κανόνες που διέπουν τη χρήση τέτοιων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών,
• να διασφαλίσει ότι όλη η στρατιωτική υποστήριξη και η υποστήριξη ασφαλείας που δίνεται στην Υεμένη από τις ΗΠΑ, καθώς και όλες οι αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις ασφαλείας που διεξάγονται στην Υεμένη, σχεδιάζονται και υλοποιούνται έτσι ώστε να συμμορφώνονται πλήρως με το σχετικό διεθνές δίκαιο και τα πρότυπα ανθρώπινων δικαιωμάτων και ότι αυτά τα πρότυπα ανθρώπινων δικαιωμάτων αποκτούν πλήρη ισχύ στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στα συστήματα εποπτείας και λογοδοσίας.
Σημείωση για τους συντάκτες:
Για να προβάλετε το τηλεγράφημα με λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την τοποθεσία:
http://cablegate.wikileaks.org/cable/2010/01/10SANAA4.html
http://www.amnesty.org.gr/telegram-wikileaks-confirms-the-evidence-of-u-s-air-strikes-in-yemen
*****************************
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ CIA -
Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010 15:14
Η Διεθνής Αμνηστία καλεί σήμερα τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αποδώσουν δικαιοσύνη για τα θύματα των προγραμμάτων έκνομης παράδοσης και μυστικής κράτησης της CIA, τα οποία οδήγησαν στις εξαναγκαστικές εξαφανίσεις, βασανιστήρια και κακομεταχείριση αρκετών ανθρώπων. Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που δημοσιεύθηκε με τίτλο Κοινό μυστικό: Πληθαίνουν οι ενδείξεις για τη συνενοχή της Ευρώπης σε παραδόσεις και μυστικές κρατήσεις συγκεντρώνει τα τελευταία αποδεικτικά στοιχεία για τη συνενοχή ευρωπαϊκών χωρών στα προγράμματα της CIA, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.
«Η ΕΕ έχει αποτύχει πλήρως να φέρει τα κράτη μέλη προ των ευθυνών τους για τις παραβιάσεις που έχουν διαπράξει», δήλωσε ο Νίκολας Μπέγκερ, Διευθυντής του Γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας για τα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα. «Αυτές οι παραβιάσεις διαπράχθηκαν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Ευρώπη να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ, μετατρεπόμενη σε ζώνη ʽχωρίς λογοδοσίαʼ. Η τάση αρχίζει να αλλάζει σιγά σιγά, καθώς κάποιες χώρες ξεκινούν έρευνες. Ωστόσο, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα.»
Αρκετοί άνθρωποι έχουν υποστεί εξαναγκαστικές εξαφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης της μυστικής κράτησης από τη CIA, και τα ίχνη ορισμένων παραμένουν άγνωστα. Όλα τα θύματα παράδοσης που έχουν δώσει συνέντευξη στη Διεθνή Αμνηστία έχουν δηλώσει ότι βασανίστηκαν ή υποβλήθηκαν σε άλλου είδους κακομεταχείριση κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.
«Κανείς δεν πρέπει να είναι άμοιρος ευθυνών για την έκνομη μεταφορά, τις εξαναγκαστικές εξαφανίσεις, τα βασανιστήρια και τις μυστικές κρατήσεις που διαπράχθηκαν στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων υπό την ηγεσία της CIA. Οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν νομική υποχρέωση να διασφαλίσουν πλήρη λογοδοσία για τέτοιες παραβιάσεις», δήλωσε ο Νίκολας Μπέγκερ.
Διακυβερνητικοί οργανισμοί, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή της διερεύνησης παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνδέονται με τα προγράμματα παράδοσης και μυστικής κράτησης της CIA. Έπειτα από αποκαλύψεις στις εκθέσεις τους, πραγματοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για κρατική συνενοχή ή νομικές διαδικασίες με στόχο την εξατομίκευση των ατομικών ευθυνών των παραβατών, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Υπάρχει πρόοδος σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ως προς τη λογοδοσία. Η πρόοδος αυτή δεν πρέπει να ανακοπεί. Το πολύ συχνά επαναλαμβανόμενο ευχολόγιο της ʽανάγκης για κρατική μυστικότητα, με σκοπό την προστασία της εθνικής ασφάλειαςʼ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα για την ατιμωρησία», δήλωσε ο Νίκολας Μπέγκερ.
Η Γερμανία ήταν συνένοχη στη μυστική κράτηση του Muhammad Zammar, που ανακρίθηκε από γερμανούς πράκτορες ενόσω τελούσε υπό μυστική κράτηση στη Συρία, τον Νοέμβριο του 2002. Γερμανοί αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι διαπράχθηκαν βασανιστήρια σε συριακές φυλακές. Ακόμα δεν του έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, παρά τη γερμανική κοινοβουλευτική έρευνα για τους ισχυρισμούς του ίδιου και άλλων ανθρώπων για κακομεταχείριση.
Η Ιταλία έχει καταδικάσει αμερικανούς και ιταλούς πράκτορες για την εμπλοκή τους στην απαγωγή του Abu Omar στο Μιλάνο, τον Φεβρουάριο του 2003. Ο Omar μεταφέρθηκε παράνομα στην Αίγυπτο, όπου τέθηκε υπό μυστική κράτηση και, σύμφωνα με ισχυρισμούς, βασανίστηκε. Ωστόσο, οι υποθέσεις εναντίον υψηλόβαθμων αμερικανών και ιταλών αξιωματούχων απορρίφθηκαν, βάσει του κρατικού απορρήτου και της διπλωματικής ασυλίας. Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση εναντίον εκείνων των απαλλαγών, ενώ οι ιταλικοί ισχυρισμοί για την ανάγκη να προστατευθούν τα «κρατικά μυστικά» συνεχίζουν να παρακωλύουν τη δικαιοσύνη.
Η Λιθουανία έχει παραδεχτεί ότι υπήρχαν δύο μυστικές φυλακές. Τις φυλακές επισκέφθηκε, τον Ιούνιο του 2010, αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ανεξάρτητου εποπτικού φορέα σε μυστική φυλακή της CIA στην Ευρώπη. Συνεχής ποινική έρευνα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.
Σύμφωνα με ισχυρισμούς, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει συνδράμει στην παράνομη κράτηση και την επακόλουθη παράδοση στο Αφγανιστάν, υπό την ηγεσία της CIA, του γερμανού υπηκόου Khaled el-Masri, ο οποίος έχει οδηγήσει την υπόθεση κατά της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρόκειται για την πρώτη φορά που αυτό το δικαστήριο ενδέχεται να εξετάσει μια υπόθεση που αφορά κράτος μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης για φερόμενη συνενοχή στα προγράμματα της CIA. H Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας συνεχίζει να αρνείται ότι οι πράκτορές της ενήργησαν παράνομα.
Τον Ιούλιο του 2010, η Υπηρεσία Συνοριοφυλακής της Πολωνίας αποκάλυψε ότι επτά αεροπλάνα, πολλά από τα οποία μετέφεραν επιβάτες, επιχειρώντας στο πλαίσιο του προγράμματος παράδοσης της CIA, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Szymany, κοντά στη φερόμενη τοποθεσία μιας μυστικής φυλακής στο Stare Kiejkuty. Τον Σεπτέμβριο, η εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι διερευνούσε ισχυρισμούς του Abd al-Rahim al-Nashiri ότι κρατούνταν μυστικά στην Πολωνία. Του χορηγήθηκε καθεστώς ʽθύματοςʼ τον Οκτώβριο του 2010. Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι ισχυρισμοί ενός θύματος παράδοσης αναγνωρίστηκαν σε αυτό το πλαίσιο.
Σύμφωνα με ισχυρισμούς, η Ρουμανία έχει φιλοξενήσει μια μυστική φυλακή της CIA. Αρνείται εξ ολοκλήρου την ευθύνη, παρά τις νέες ενδείξεις για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα παράδοσης.
Η Σουηδία κατηγορείται ότι απέτυχε να διερευνήσει πλήρως τις εκδόσεις στα χέρια της CIA, τον Δεκέμβριο του 2001, του Ahmed Agiza και του Mohammed al-Zari στην Αίγυπτο, όπου οι άνδρες φέρεται να βασανίστηκαν. Παρότι έχει επιδικάσει αποζημίωση στους άνδρες, η κυβέρνηση έχει επίσης αποτύχει να τους παράσχει πλήρη και αποτελεσματική αποκατάσταση.
Τον Ιούλιο του 2010, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα διεξήγαγε έρευνα για την ανάμειξη Βρετανών αξιωματούχων στη φερόμενη κακομεταχείριση ατόμων που κρατούνταν στο εξωτερικό από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών. Η κυβέρνηση έχει επίσης αναγνωρίσει ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τη βρετανική επικράτεια για πτήσεις παράδοσης.
Δείτε επίσης:
Η Ευρώπη σε άρνηση: Ο ρόλος της στις έκνομες μεταγωγές και στις μυστικές κρατήσεις, έκθεση, 2008
(Πηγή: Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Αμνηστίας)
18 Νοεμβρίου 2010
http://www.solon.org.gr/index.php/evepik/64--a-/2183-european-cooperation-cia.html
****************************
ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ :
Πέρα από τις διαπιστώσεις και τις ¨νουθεσίες¨ , από το ¨ετήσιο αμερικάνικό μενού , σχετικά με την ¨κακοποίηση μεταναστών - προσφύγων , ¨θυμάτων οικιακής βίας¨ ( sic ) , ελληνικό αντισημιτισμό και μειονοτήτων ¨ στην έκθεση του Στέϊτ- Ντιπάρτμεντ δεν επισυνάπτονται επίσης φωτογραφίες από βασανισμούς αμάχων πολιτών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν από μέλη του Αμερικανικού στρατού ( στους οποίους ανήκουν και ¨κολασμένοι - αδέλφια μετανάστες¨ που επιθυμούν να λάβουν την ¨πράσινη κάρτα¨ ) , ούτε γίνονται αναφορές για την καταπάτηση των ανθρώπινων- εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των Αμερικάνων πολιτών στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν - και αλλού ( στο Τέξας - σύνορα με το Μεξικό , και στις περιοχές που ζουν μετανάστες της ¨εθνικής μειονότητας των Πορτορικανών¨ για παράδειγμα... ).
Επίσης πέρα από την ¨κακοποίηση των μεταναστών και μειονοτήτων στην Ελλάδα¨ δεν γίνεται καμία αναφορά για την αστυνομική βία ενάντια στους ¨μακροχρόνια κατοίκους της¨ ( τους έλληνες πολίτες δηλαδή ) με χρήση πολεμικών ¨χημικών - δακρυγόνων - ασφυξιογόνων ¨ σε διαδηλώσεις - συγκεντρώσεις όπως στην Κερατέα και στο κέντρο της Αθήνας , ούτε βέβαια στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους μέσω της επιβολής Αντί- Συνταγματικών ¨Μνημονίων¨ από το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε....
Τυχαίο ( ; ) , δεν νομίζω !








Νέα σύλληψη στη Πάτρα του κινήματος "Δεν πληρώνω"
από ψάχνουν ενόχους 8:08μμ, Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Δεν θ΄αφήσουμε να τους κατασκευάσουν.
Συνελήφθη αγωνίστρια του κινήματος ΔΕΝ Π¨ΗΡΩΝΩ και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Πάτρας.
Δεν είναι γνωστό αν θα της απαγγείλουν κατηγορίες ή θα αφεθεί ελεύθερη όπως το μεσημέρι με τον αγωνιστή που συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος.
Όποιος/α μπορεί να πάει για συμπαράσταση
απαγγελθηκαν κατηγοριες
από ΜΕΤΑΓΩΓΗ 8:12μμ, Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης και υπεξαγωγή εγγράφων.
μεταφέρεται τώρα στον εισαγγελέα Κορίνθου.
Μάλλον είναι πλημελλήματα.
Στην αγωνίστρια είχαν δοθεί πίσω οι πινακίδες κανονικά από την τροχαία Κιάτου αλλά φαίνεται ότι άκουσαν μπινελίκια και τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν κατάσταση.
Ολόκληρος νόμος ψηφίστηκε και τον γράφετε στα...
ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ
από ΜΕΤΑΓΩΓΗ 8:27μμ, Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Από πληροφορίες του δικηγόρου έχει παρέλθει η αυτόφωρη διαδικασία, η μεταγωγή γίνεται για να απαγγελθούν οι κατηγορίες και μετά θα αφεθεί ελεύθερη.
Οι κατηγορίες είναι για διατάραξη και υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων. Πλημελλήματα.
Το ραντεβού είναι στα δικαστηρια Κορίνθου (υποθέτω ότι εκεί στεγάζεται η εισαγγελία) για συμπαράσταση.
Όποιος ξέρει που είναι να δώσει πληροφορίες.






ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 12.04.11 ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗ 1ΜΜ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
από Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω" 1:48πμ, Τρίτη 12 Απριλίου 2011
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗ 1μμ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ!
-ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ-ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ-ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 12.04.11 ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗ 1ΜΜ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η συναγωνίστρια Αγγελική Α. κρατείται παράνομα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου (έχει παρέλθει το 24ωρο) στην ασφάλεια της Κορίνθου.
Δεκάδες συναγωνιστές από Πάτρα, Κορινθία και Αθήνα έχουν σπεύσει στο σημείο.
Αύριο θα δικαστεί το αυτόφωρο στη 1μμ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗ 1μμ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ!
-ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ-ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ-ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
www.oxidiodia.gr
www.denplirono.info
www.oxidiodia.gr








Σύλληψη μέλους του κινήματος "Δεν πληρώνω"
από *** 2:13μμ, Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Μπάτσοι και μπαμπούλες, γνωστά πια....
Η Ασφάλεια συνέλαβε στο σπίτι του το Μέλος του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”, Λεωνίδα Παπαδόπουλο, σήμερα το πρωϊ. Κρατείται στο Αστ΄. Τμήμα Κηφισιάς. Οι κατηγορίες δεν μας είναι ακόμη γνωστές, αλλά συνδέονται με τις δράσεις του κινήματος μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το Νομικό τμήμα του κινήματος θα έχει σύντομα ενημέρωση. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ. ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://denplirono.wordpress.com/
μπηκαν μεσα στο σπιτι του; ειχαν ενταλμα;;
από ; 2:38μμ, Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
ειναι σοβαρο, μπορουμε να μαθουμε περισσοτερα;
ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ?
από άγνωστο ακόμα 3:30μμ, Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Συγκεντρώνεται κόσμος απ΄έξω, το γεγονός συνδέεται μάλλον με τον τραυματισμό μέλους του κινήματος (μιας γυναίκας!) την περασμένη βδομάδα στα διόδια της Λαμίας από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαγκούφη
Ίσως να επιχειρείται ένας συμψηφισμός γεγονότων.
Μπείτε στο www.oxidiodia.gr για να δειτε τον τσαμπουκά του Μαγκούφη.
Όπως και νάχει δεν αφήνουμε να πέσει κάτω τίποτα κι όποιος κόσμος μπορεί να ανέβει στο ΑΤ Κηφισιάς, στην Όθωνος.
σιγά το
από δυσκολο 3:31μμ, Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Λόγικά θα είχαν ένταλμα.Δεν είναι και δύσκολο ένας εισαγγελέας να βγάλει ένταλμα άν πάρει εντολή απο τα αφεντικά του.
Περισσότερο με ενδιαφέρει τι κατηγορίες του αποδώθηκαν .Θέλω να δώ πως πάει να μαγειρέψει το κράτος την επίθεση σε όλα τα κινήματα ανυπακοής!Και το δεν πληρώνω εχει γίνει πλέον "διάσημο" οπότε και θα υπάρξει ενδιαφέρον απο τον κόσμο!
Θα μου πείτε "τώρα θα μάθεις?Δεν ξέρεις ήδη?"
Δυστυχώς ναι το ξέρω ,αλλά πλέον αρχίζει η ανυπακοή και γίνεται λέξη που κυκλοφορεί στα χείλη του κόσμου!
Άργησαν αλλά άρχισαν να ενδιαφέρονται και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι!
Φυσικά θα πει κάποιος ότι άν ενδιαφερόντουσαν πιο πριν δεν θα φτάναμε ώς εδώ και θα έχει δίκιο,αλλά κοιτάω το τι μπορεί να γίνει εδώ που φτάσαμε πλέον.
περιμένω και εγώ λοιπόν να μάθω τις κατηγορίες που μάλλον θα είναι ακόμα στο στάδιο του μαγειρέματος!
ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
από γνωστό ότι 3:54μμ, Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Μόλις τώρα αφέθηκε ελεύθερος. Μάλλον αργότερα θα μάθουμε ακριβώς το σκηνικό και για ποιο λόγο και τον τρόπο.
Πάντως σήμερα η αγωνίστρια του κινήματος από το Μώλο πήρε από το νοσοκομείο την επίσημη γνωμάτευση (κάταγμα) μετά το επεισόδιο με Μαγκούφη που έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν άγγιξε τρίχα αλλά αντίθετα ότι...χτυπήθηκε!!
Ο μαγκούφης ήταν ο εισηγητής της τροπολογίας Ρέππα στον ΚΟΚ που έκανε τη μη πληρωμή παράβαση.
Από την παρασκευή και μετά η τροχαία έπηξε στην εθνική για να κόβει μπιλιετάκια σε όσους δεν πληρώνουν διόδια.
Η συναγωνίστρια μάλλον θα υποβάλλει μήνυση κι ίσως (λέω ίσως) προσπαθούν να αποτρέψουνε το σκηνικό μαγκούφη επιχειρώντας ένα συμψηφισμό.
Οι εφημερίδες της λαμίας λέγανε ότι οι πασόκοι κάνανε μώκο για το συμβάν και δεν τον στηρίξανε.
Πάντως ο ΛΠ που είναι και μέλος του ΕΕΚ αφέθηκε ελεύθερος.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ!
από ! 6:55μμ, Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Η συλληψη πατουσε πανω σε αυτο : e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=125946688
Καλα εκαναν οι συναγωνιστες και εκαψαν τις κλησεις.
Προσπαθουν να αποπροσανατολισουν με συλληψεις και να ξεχαστει το σκηνικο με τον Μαγκουφη.
Η προσπαθεια του αστικου κρατους να καταστειλει το κινημα μεσω συλληψεων και ξυλοδαρμων δεν μας τρομαζει!
Εισέβαλαν σε Τροχαία Κορινθιας και έκαψαν κλήσεις
από To αρθρο 10:54μμ, Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Τα άτομα που εισέβαλαν χθες το βράδυ στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, από το οποίο άρπαξαν και έκαψαν μεγάλο αριθμό κλήσεων οδηγών που δεν είχαν καταβάλει το αντίτιμο του διοδίου, αναζητά η Τροχαία. 17:24 11/4 Text Size Share--> -->
Τα άτομα που πολιόρκησαν και εν συνεχεία εισέβαλαν χθες το βράδυ στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, από το οποίο άρπαξαν και έκαψαν μεγάλο αριθμό κλήσεων οδηγών που δεν είχαν καταβάλει το αντίτιμο του διοδίου, αναζητά η Τροχαία.
Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες έφεραν σημαίες της κίνησης Δεν Πληρώνω και, αρχικά, ζήτησαν από τον τον σκοπό του Τμήματος την επιστροφή στοιχείων κυκλοφορίας (αδειών κυκλοφορίας, πινακίδων κυκλοφορίας, αδειών ικανότητας οδήγησης), τα οποία έχουν αφαιρεθεί από παραβάτες το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Πριν φθάσουν ενισχύσεις στο Τμήμα ,μία ομάδα από τους συγκεντρωμένους εισέβαλε στον χώρο που αρχειοθετούνται οι παραβάσεις και αφού άρπαξαν ένα μεγάλο μέρος κλήσεων, τις έκαψε στο προαύλιο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κλήσεις θα εκδοθούν ξανά από τα υπηρεσιακά βιβλία του Τμήματος. Σε βάρος των εισβολέων σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξης οικιακής ειρήνης και υπεξαγωγής εγγράφων.








Επιβάτης πυροβόλησε ελεγκτή
από paralironymous 5:52μμ, Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Επιβάτης αστικού λεωφορείου πυροβόλησε με αεροβόλο τον ελεγκτή που ζήτησε να δει το εισιτήριό του.
Επιβάτης πυροβόλησε ελεγκτή όταν του ζήτησε το εισιτήριο
Με ένα απίστευτο επεισόδιο εγκαινιάστηκαν οι αυστηροί έλεγχοι ακύρωσης εισιτηρίων στα αστικά λεωφορεία.
Επιβάτης του λεωφορείου που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς - Πέραμα (γραμμή 843) και το οποίο εκείνη την ώρα κινείτο στη διασταύρωση των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, πυροβόλησε με αεροβόλο τον ελεγκτή όταν ο τελευταίος του ζήτησε για έλεγχο το εισιτήριο.
Ο δράστης έριξε δύο φορές εναντίον του ελεγκτή, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στην κοιλιά και διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Αττικό Νοσοκομείο.
ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΛΗΤΑΡΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ!!! ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗ!!!








Θ. Πάγκαλος ο παππούς "Άξιοι τιμής οι δοσίλογοι"
από Γαλατσίδα 6:01μμ, Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
9/4/1945: Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δηλώνει στη δίκη των δοσίλογων «είναι άξιοι της τιμής της πατρίδος»
Είδα αυτή τη δήλωση σε επετειολόγιο την οποία δεν την ήξερα. Όποιος έχει περισσότερα στοιχεία
9/4/1945: Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δηλώνει στη δίκη των δοσίλογων «είναι άξιοι της τιμής της πατρίδος»
Mwre ti mas les
από .. 8:57μμ, Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
dld o pangalos, o papandreou, i mpakogianni klp poy 8a itan politika an den ypirxan oi mpampades toys...?sto poy8ena 8a itan
Οι σημερινοί πολιτικοί είναι σε ποσοστό οι λιγότεροι απόγονοι δοσίλογων.
από γενικά 1:12πμ, Τρίτη 12 Απριλίου 2011
Οι περισσότεροι είναι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, παράγοντες. Και οι λογαριασμοί των οικογενειών τους στην Ελβετία κρατάνε από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο...
απο ελευθεριων ηθων 1: 15μμ, Τριτη 12 Απριλιου 2011
Η Παγκαλικη δικτατορια το 1926 στην Ελλαδα, ηταν η πρωτη αποπειρα δημιουργιας φασιστικου καθεστωτος στην Ελλαδα, που προετοιμασε τη φασιστικη δικτατορια του Μεταξα. Παροτι και ο Παγκαλος και ο Πλαστηρας ηταν βενιζελικοι αξιωματικοι, ηταν οι ιδεολογικοι μπροσταριδες των προδοτικων ταγματων ασφαλειας, των γνωστων και ως γερμανοτσολιαδων, πριν αυτα ιδρυθουν, με το σκεπτικο οτι πρεπει τωρα πλεον να προσκυνησουμε τη Νεα Ταξη του Χιτλερ γιατι αυτη θα επικρατησει και πρεπει να πολεμησει το δοσιλογο καθεστως που οι παγκαλοπλαστηρες υποστηριζαν τους κομμουνιστες γιατι αυτοι κανουν ανταρσυα στη Νεα Ταξη.






Ο Juliano Mer Khamis δολοφονήθηκε από τα θρασύδειλα τσιράκια της Μοσάντ.
από Freedom to Palestine 1:51πμ, Τρίτη 12 Απριλίου 2011
Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις / κάτω απ'τη μάσκα / που φοράς / κάτω απ'τη μάσκα που φοράς.
Το φοβερό του έγκλημα;
Ανέβασε την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων σαν θεατρική παράσταση, σε θέατρο που έστησε μαζί με Παλαιστίνιους και άλλους.
The Freedom Theatre. To Θέατρο της Ελευθερίας, στην Jenin.
en.wikipedia.org/wiki/Juliano_Mer-Khamis




Στις 15 Απριλίου δικάζεται ο Γκλέτσος
από enet 1:44πμ, Τρίτη 12 Απριλίου 2011
ενημερωση
Για τις 15 Απριλίου αναβλήθηκε, χθες στο Πρωτοδικείο Λαμίας, η δίκη του δημάρχου Στυλίδας Απ. Γκλέτσου για την αφαίρεση πλευρικών στηθαίων του ΠΑΘΕ στο ύψος της Πελασγίας τον περασμένο Ιανουάριο. Ηταν σχεδόν βέβαιο ότι η δίκη θα αναβαλλόταν, καθώς ο συνήγορός του, δικηγόρος Λαμίας Γιώργος Δούμας ήταν σε υπόθεση που εκδικαζόταν στον Αρειο Πάγο στην Αθήνα. Εκτός αυτού, η σειρά που είχε η δίκη του ήταν η 56η και χωρίς να ζητήσει ο ίδιος αναβολή, λίγο πριν τελειώσει το ωράριο των δικαστών, η έδρα ανακοίνωσε ότι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί στις 15 Απριλίου χωρίς άλλη κλήτευση. Ο Απ. Γκλέτσος κατηγορήθηκε για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τη μήνυση εναντίον του υπέβαλε η εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια. Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, τώρα στα δικαστήρια ήταν λιγοστός κόσμος, καθώς αναμενόταν να δοθεί η αναβολή. ΑΠ.ΕΛ.






Η Ονδούρα είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη για τους δημοσιογράφους χωρα
www.clasesdeperiodismo.com (www.δημοσιογραφιαςμαθηματα.com)
Η πρακτική της δημοσιογραφίας στην Ονδούρα είναι να διακινδυνεύουν τη ζωή τους οι δημοσιογραφοι. Η Ομοσπονδία Δημοσιογράφων στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (FEPALC) μίλησε χθες για την κατάσταση στο Μεξικό, με την οποία έχουμε ασχοληθεί πολυ συχνά-και στην Ονδούρα.





Θέμα δημοσίευσης: Η ΚΟΜΜΟΥΝΑ - ΑΠΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Παρουσίαση του βιβλίου του Μαρξ «Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία».
Σας ενημερώνουμε πως από τις 28 Απριλίου κυκλοφορούμε σε εμπορική διανομή το βιβλιο "Ο εμφυλιος πολεμος στη Γαλλια" (LA COMMUNE, PARIS 1871) του Καρλ Μαρξ.
Πιστεύουμε πως αυτή η κυκλοφορία (που συμπίπτει με τα 140 χρόνια από την «Ματωμένη εβδομάδα») αφορά σε κάθε περίπτωση το blog σας.
Ζητάμε λοιπόν την υποστήριξή σας μέσα από το blog ή και με όποιον άλλο τρόπο εσείς θεωρείτε αποτελεσματικό.




Oπως ειπε και ενας δημοσιογραφος στην Ελλαδα, για την 4ημερη απεργια των δημοσιογραφων, δεν καταλαβαινει για ποιο λογο εγινε απεργια και σε εργοδοτες οι οποιοι ειχαν αποδεχθει ολα τα αιτηματα των δημοσιογραφων, αντι να γινει μονο απεργια σε αυτους τους εργοδοτες που δεν αποδεχονταν τα αιτηματα. Και γιατι αφεθηκε ελευθερος, λεω εγω, ενας πασιγνωστος ρουφιανοκαφρος, ο γνωστος με τις καγιεν και την βιλα με τις πισινες στην Εκαλη, "αποκαλυπτικος" δημοσιοκαφρος της ζουγκλας, που πρεπει να τον πληρωσεις αδρα για να σε βγαλει στην εκπομπη του στην τηλεοραση, ο οποιος εχει μια γαλερα με απληρωτα μαλακιστηρια στο internet, τα οποια δουλευουν σε καθε απεργια, και αντι να πανε οι απεργοι να του το κανουν καλοκαιρινο το μπουρδελο του, τον αφησαν και δουλευε.





ΠΕΡΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Προς δεύτερο γύρο
ΛΙΜΑ.-- Με καταμετρημένο το 72,37% ο Ογιάντα Ουμάλα με την εκλογική συμμαχία «Το Περού νικάει» (που στηρίζει και συμμετεχει και το Περουβιάνικο ΚΚ, και συμμετεχουν το Περουβιανο Εθνικιστικο Κομμα του Ουμαλα, το Σοσιαλιστικο Κομμα, το Επαναστατικο Σοσιαλιστικο Κομμα, και το Πολιτικο Κινημα Σοσιαλιστικη Φωνη) καταλαμβάνει το 29,26% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής στο Περού, και τον ακολουθεί η γιαπωνεζα Κέικο Φουτζιμόρι με 22,89%, που ο πατερας της ειναι στη φυλακη γιατι σαν Προεδρος ειχε κατακλεψει τη χωρα, πηρε τα λεφτα και πηγε στην πατριδα του την Ιαπωνια, ενώ στην τρίτη θέση (από τη δεύτερη στην οποία βρισκόταν μέχρι το 50%) υποχωρεί το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και της ΠΤ και γνωστός με το προσωνύμιο «ελ Γκρίνγκο» δεξιοτατος Πέδρο Πάμπλο Κουσίνσκι με 21,09%. Τέταρτος με περίπου 15%, ο πρώην κεντροδεξιος πρόεδρος Αλεχάντρο Τολέδο τον οποιο υποστηριζει και ο σημερινος νεοφιλελευθερος σοσιαλδημοκρατης Προεδρος Αλαν Γκαρσια. Ο δεύτερος γύρος αναμένεται για τις 5 Ιούνη.
Ο Ουμάλα, πρώην στρατιωτικός που εμφανίζεται με «πρόγραμμα αναδιανομής του πλούτου και μεγαλύτερου ρόλου για το κράτος σε ό,τι αφορά τον φυσικό πλούτο», επιλέγοντας τις συμμαχίες του, διαβεβαιώνει την αστική τάξη ότι «θα ακολουθήσει δική του πορεία όχι παρόμοια με άλλες κυβερνήσεις της περιοχής» (φωτογραφίζοντας τη Βενεζουέλα και τη Βολιβία). Ο Ουμαλα ειναι γνωστος για τις σχεσεις του με τον Τσαβες και τον Μοραλες. Και το 2006 ειχε ερθει πρωτος με 30% στον πρωτο γυρο, αλλα στο δευτερο γυρο συνασπιστικαν ολοι εναντιον του και πηρε 46%. Η δε Φουτζιμόρι, κόρη του πρώην προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι που εκτίει ποινές κάθειρξης για υποθέσεις διαφθοράς και κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τον βρώμικο πόλεμο ενάντια στο λαϊκό κίνημα (ειναι αυτο το γουρουνι που δολοφονησε ολους τους αγροτες και οδηγησε στη φυλακη και στο θανατο την ενδοξη ανταρτικη οργανωση "Φωτεινο Μονοπατι", μαοικων κατευθεινσεων), εμφανίζεται να δηλώνει ότι θέλει «να συνεχίσει την κληρονομιά του πατέρα της».






ΙΑΠΩΝΙΑ
Ισχυρός μετασεισμός, αντιπυρηνικη διαδηλωση προχθες, δημοτικες εκλογες
ΤΟΚΙΟ.-- Μετασεισμός 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος μόλις 10 χλμ. σε απόσταση 22 χλμ. από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, τάραξε χτες τη βορειοανατολική Ιαπωνία προκαλώντας - ακριβώς ένα μήνα μετά το φονικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μάρτη - το θάνατο ενός 16χρονου κοριτσιού και τον εγκλωβισμό επτά ατόμων. Ο μετασεισμός δεν ήταν η μόνη άσχημη είδηση που ανέμενε τους κατοίκους της βορειοανατολικής Ιαπωνίας. Ανακοινώθηκε και η διεύρυνση της ζώνης εκκένωσης στα 40 (από 20) χλμ. από το πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα, προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσμενείς μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων ακόμη πέντε κοινοτήτων, δίχως εντούτοις να έχουν εξασφαλιστεί ικανοποιητικές συνθήκες στέγασης...
Οσον αφορά στην κρίση του προβληματικού πυρηνικού συγκροτήματος στη Φουκουσίμα, ανακοινώθηκε πως επιτεύχθηκε «σημαντική μείωση της ραδιενέργειας», αν και δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη το σύστημα ψύξης.
Και ενώ τα προβλήματα συνεχίζονται για εκατοντάδες χιλιάδες πληγέντες, τα ιαπωνικά σχολεία ξανανοίγουν σήμερα, λόγω έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, δίχως να λείπουν τα προβλήματα για αρκετές χιλιάδες μαθητές, αρκετοί από τους οποίους συμμετείχαν στην προχτεσινή αντιπυρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Τόκιο με κεντρικά συνθήματα: «Οχι στη ραδιενέργεια», «Μην εμπιστεύεστε την κυβέρνηση και την εταιρεία TEPCO!».
Μέσα σε αυτό το κλίμα, το κυβερνών «Δημοκρατικό Κόμμα Ιαπωνίας» του πρωθυπουργού Ναότο Καν μετρά τις «πληγές» του από τις όχι και τόσο θετικές επιδόσεις του κατά τις προχτεσινές δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Στο Τόκιο επανεξελέγη για τέταρτη φορά ο 78χρονος συγγραφέας Σιντάρο Ισιχάρα με την υποστήριξη του αντιπολιτευόμενου «Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος» και του ακροδεξιού βουδιστικού κόμματος «Κομέιτο». Η συμμετοχή των ψηφοφόρων αυξήθηκε κατά 3,45% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές πλησιάζοντας το 58%.





ΗΠΑ
Στο «κρεβάτι του Προκρούστη» οι εργαζόμενοι απο τον Ομπαμια
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Για «επώδυνες θυσίες» προειδοποίησε τον ήδη εξουθενωμένο αμερικανικό λαό ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμια αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας για τον προϋπολογισμό αργά τη νύχτα της Παρασκευής, τοπική ώρα, με τη Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Μία συμφωνία που ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη αλλά προβλήθηκε ως «μεγάλη μάχη» για να αποφευχθεί η υποτιθέμενη παύση πληρωμών σε ομοσπονδιακό επίπεδο ώστε να μπορέσει να χρυσωθεί το χάπι της συνεχιζόμενης επίθεσης στις αποδοχές και στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.
«Ορισμένες από τις περικοπές είναι επίπονες, προγράμματα στα οποία πολλοί πολίτες βασίζονται θα ανασταλούν, αναγκαία έργα υποδομών θα καθυστερήσουν. Ομως δεν θα προχωρούσα σε αυτές τις περικοπές εάν οι συνθήκες ήταν καλύτερες» δήλωσε υποκριτικά ο Ομπάμια υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για το υψηλότερο ετήσιο πρόγραμμα περικοπών στην ιστορία των ΗΠΑ». Η κατ' αρχήν συμφωνία προβλέπει περικοπές δαπανών ύψους 38,5 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους (30 Σεπτεμβρίου) , όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπέινερ, ουσιαστικά δηλαδή το συνολικό ποσό των περικοπών που επιζητούσαν οι Ρεπουμπλικανοί. Αν και μέχρι στιγμής λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι οι περικοπές θα είναι στα εναπομείναντα «κοινωνικά προγράμματα».










ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Συνεχιζεται το καλαμπουρι με τους δηθεν "εξεγερμενους" στην Αιγυπτο
Πεδίο μάχης διαδηλωτών - στρατού η Ταχρίρ
ΚΑΪΡΟ.-- Αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλατεία Ταχρίρ και να κρατήσουν κλειστούς με συρματόπλεγμα τους γύρω δρόμους δηλώνουν οι διαδηλωτές που έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία. Μάλιστα, πληθαίνουν διαρκώς μετά τα αιματηρά αποτελέσματα της «εκκαθαριστικής» επιχείρησης που αποπειράθηκε ο στρατός κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, κατά την οποία σκοτώθηκαν 2 διαδηλωτές και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 71.
Οι διαδηλωτές παρέμεναν στην πλατεία ως συνέχεια της ογκωδέστατης συγκέντρωσης που είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το πρωί στο σημείο, με αίτημα την άμεση παραπομπή στη Δικαιοσύνη για διαφθορά, για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος αλλά και για δολοφονίες διαδηλωτών, του παραιτηθέντος Προέδρου Μουμπάρακ, της οικογένειάς του αλλά και σειράς σημαινόντων στελεχών του καθεστώτος. Επίσης, οι διαδηλωτές, δίνοντας σαφώς το στίγμα ότι η «περίοδος χάριτος» στις σχέσεις τους με το στρατό έχει λάβει τέλος, ζητούσαν επιμόνως την παραίτηση του στρατάρχη Ταντάουι, που ηγείται του Ανώτερου Στρατιωτικού Συμβουλίου, και τη διεξαγωγή έρευνας και για τη στάση και τη συμπεριφορά του στρατού απέναντι στους διαδηλωτές. Καμια κουβεντα φυσικα απο τους "εξεγερμενους", για αυξησεις στους μισθους, για εργατικα και λαικα δικαιωματα, και τετοια. Καμια κουβεντα να πανε στη φυλακη οι αληταραδες χουνταιοι αξιωματικοι του στρατου που εδω και 15 χρονια δολοφονουν οποινδηποτε εργατη παει να μιλησει. Μονο οι γνωστες μαλακιες απο τους "εξεγερμενους", για διαφθορα καταχρησεις, και του κωλου τα εννιαμερα.
Μετά το πέρας της διαδήλωσης, που φέρεται να ήταν μία από τις μεγαλύτερες από την εκδίωξη Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες άνθρωποι παρέμειναν στην πλατεία. Στρατιωτικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απομακρύνουν διά της βίας τη νύχτα με τα προαναφερόμενα αιματηρά αποτελέσματα. Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι χρησιμοποιήθηκαν αληθινές σφαίρες και ότι έγιναν δεκάδες συλλήψεις.





ΣΥΡΙΑ
Κλιμακώνονται αιματηρά οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις της CIA
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Εκρυθμη είναι η κατάσταση στη Συρία, όπου, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, εμποδιστηκαν οι διαδηλώσεις της Παρασκευής αλλά και οι κηδείες ορισμένων διαδηλωτών που έχασαν τη ζωή τους νωρίτερα. Αντικαθεστωτικές διαμαρτυρίες εκδηλώνονται στη μία μετά την άλλη στις διάφορες πόλεις, με τη συριακή ηγεσία ν' αναπτύσσει στρατό και άρματα μάχης, ν' αποκλείει πόλεις και να κόβει την ηλεκτροδότηση προκειμένου να ελέγξει τις εξελίξεις, που δε φαίνεται ν' αποκλιμακώνονται από τις γενικόλογες δεσμεύσεις του Προέδρου Ασαντ για μεταρρυθμίσεις, κατω απο τις πιεσεις της Γαλλιας κυριως αλλα και των ΗΠΑ, καθως και των αλλων σταυροφορων, οι οποίες καθυστερούν και να υλοποιηθούν.
Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη ακριβώς στην Ντεράα, στο νότο της χώρας, στην πόλη όπου σημειώθηκαν οι πρώτες αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις την Παρασκευή. Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία των σταυροφορων και οργανώσεις δικαιωμάτων που εχει στησει η CIA, στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 23 - 27 πολίτες και να τραυματιστούν δεκάδες. Τα επίσημα συριακά ΜΜΕ έδωσαν τη δική τους εκδοχή, παρουσιαζοντας ομως βιντεο, και οχι μιλωντας στον αερα οπως οι παπαρολογοι δυτικοι σταυροφοροι και τα τσιρακια τους : Μίλησαν για «ένοπλες ομάδες» που άνοιξαν πυρ κατά του στρατού και υποστηρίζουν ότι από τους περίπου 25 νεκρούς οι 19 είναι στρατιώτες και ότι τραυματίστηκαν άλλα 75 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων. Και οχι μονο αυτο. Εδειξε αυτοκινητο των "εξεγερμενων" που πυροβολουσε τους διαδηλωτες παριστανωντας οτι ειναι του κρατους και οταν οι στρατιωτες αρχισαν να το πυροβολουν οπου φυγει φυγει. Η κρατική τηλεόραση μετέδιδε ακατάπαυστα εικόνες από τους νεκρούς στρατιώτες.
Την ίδια μέρα, όπως και την επόμενη, ήρεμες διαδηλώσεις οι οποίες ζητούσαν επίσπευση των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί ο Πρόεδρος Ασαντ έγιναν στο λιμάνι Μπάνιας, στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου βρίσκεται και το ένα από τα δύο διυλιστήρια της χώρας που μεταφερει πετρελαιο απο το Ιρακ γιατι η Συρια δεν εχει δικο της. Αν και δε σημειώθηκε κανένα επεισόδιο, το Σάββατο το βράδυ, στρατός και τεθωρακισμένα αναπτύχθηκαν εντός της πόλης, και πέριξ του διυλιστηρίου. Την Κυριακή, ομάδες ενόπλων έκαναν την εμφάνισή τους στην πόλη και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις πολίτες (ή τρεις κατά τις αρχές, που τονίζουν ότι σκοτώθηκε και ένας αξιωματικός).
Οι ένοπλοι αυτοί είναι γνωστοί, στην ευρύτερη περιοχή, με την ονομασία «σαμπίχα», και όπως καταγγέλλεται από το πουλημενο στους αμερικανους ΚΚ της Ελλαδας και τη κωλοφυλλαδα του που γραφει τα ψεματα των σταυροφορων "Βριζοσπαστη", είναι παραστρατιωτικά σώματα που πρόσκεινται στην οικογένεια Ασαντ. Από χτες το πρωί η πόλη Μπάνιας είναι πλήρως αποκλεισμένη και έχουν διακοπεί και οι τηλεπικοινωνίες, με αποτέλεσμα να μην είναι σαφές τι ακριβώς συμβαίνει εντός. Οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις φέρεται να συνεχίστηκαν, και χτες, στην Ντεράα, στη Χομς και στην Ντούμα (προάστιο της Δαμασκού). Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία του πουλημενου στους σταυροφορους ΚΚΕ, εδώ και τρεις βδομάδες που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 90 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί εκατοντάδες.





ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Εντείνει τη διπλωματική εκστρατεία για μονομερή αναγνώριση η Π. Αρχή
Εκστρατεία ανεξαρτησίας
Στη Ραμάλα, ο πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ αναμενόταν να μεταβεί, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στις Βρυξέλλες όπου θα παρουσιάσει έκθεση, η οποία επιχειρηματολογεί υπέρ της αναγνώρισης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, άμεσα, στη βάση της εδραίωσης, βελτίωσης και ανάπτυξης όλων των κρατικών υποδομών και υπηρεσιών της Παλαιστινιακής Αρχής. Πρόκειται για κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της διπλωματικής εκστρατείας που έχει εγκαινιάσει εδώ και μήνες η παλαιστινιακή πλευρά με στόχο το Σεπτέμβρη, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, να έχει συγκεντρώσει τόσες αναγνωρίσεις όσες χρειάζονται για να γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό από τον ΟΗΕ μονομερώς. Η ισραηλινή πλευρά κατηγορεί την Π. Αρχή ότι «δεν επιθυμεί το διάλογο και την ειρήνη (!)» και έχει καταδικάσει την εκστρατεία ως «μονομερή πράξη» που υποσκάπτει κάθε ειρηνευτική προοπτική. Εντούτοις, γεγονός είναι ότι ήδη 110 χώρες έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος, ενώ είναι χαρακτηριστικό των ανταγωνισμών που εντείνονται ότι ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, είναι μεταξύ των «χρηματοδοτών» της Π. Αρχής, που εκτιμούν ότι «υπάρχουν οι υποδομές για ανεξάρτητη κρατική οντότητα».





ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ - ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
Σύλληψη του πρώην προέδρου απο Γαλλους μισθοφορους
AMΠΙΤΖΑΝ.-- Στο ξενοδοχείο «Γκολφ» του Αμπιτζάν κρατείται από χτες το απόγευμα υπό την «προστασία» του ΟΗΕ ο απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπάγκμπο, που συνελήφθη από Γάλλους κομάντος στο υπόγειο καταφύγιο της προεδρικής κατοικίας. Ωστόσο, ο επικεφαλής των «ειρηνευτικών» επιχειρήσεων του ΟΗΕ Αλέν Λε Ρόι, λεγοντας αισχρα ψεματα οπως συνιθηζουν οι σταυροφοροι, και ενημερώνοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος για τις εξελίξεις στη δυτικοαφρικανική χώρα, ειπε τις γνωστες μαλακιες των σταυροφορων ότι η σύλληψη του απερχόμενου ηγέτη έγινε από ένοπλους υποστηρικτές του αναγνωρισμένου ως νέου προέδρου (από ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ) Αλασάν Ουατάρα και όχι από κυανόκρανους ή Γάλλους στρατιώτες...
Ο Αλέν Λε Ρόι σημείωσε πάντως ότι η σύλληψη του Λοράν Γκμπάγκμπο δε σημαίνει άμεσα τερματισμό της πολιτικής κρίσης στην Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά «ένα σημαντικό βήμα» προς αυτή την κατεύθυνση.
Ωστόσο, η καραπουταναρα και γνωστη κερατου υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, σε άλλο ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, προτίμησε να στείλει «μηνύματα» σε διάφορες κατευθύνσεις, υποστηρίζοντας ότι η σύλληψη του Γκμπάγκμπο «διαμηνύει σε όλους τους δικτάτορες ότι δεν μπορούν να περιφρονούν, χωρίς ατιμωρησία, τη φωνή του λαού τους σε δίκαιες και ελεύθερες εκλογές». Σε απλα ελληνικα η καραπουταναρα ειπε "σκυψτε το κεφαλι στη ναζιστικη Νεα Ταξη, ειδαλλως θα σας διαλυσουμε".