H 20χρονη Ayat al-Ghermezi δολοφονείται αφου βιαστηκε απο τους Ασφαλίτες του Μπαχρειν
από gar 4:32μμ, Τετάρτη 20 Απριλίου 2011
H 20χρονη Ayat al-Ghermezi η οποία είχε πάρει ενεργό μέρος στις διαδηλώσεις κατα του Ala Halifa και της Σ Αραβικής εισβολής τελικα πέθανε απο τις κακώσεις που έπαθε στα χερια των ασφαλιτων του Μπαχρειν και τον βιασμό της.
Λιβυη. Βρετανοί Πολίτες για την ειρήνη
από Ας ακούσουμε και καμμιά άλλη πηγή 10:50πμ, Τετάρτη 20 Απριλίου 2011
Μια ομάδα βρετανών ακτιβιστών για την ειρήνη στη Λιβύη επιβεβαίωσε οτι υπάρχουν θύματα από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στην Τρίπολη, αλλά δε βρήκε ούτε δείγμα για τους υποτιθέμενους βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων από το στρατό της Λιβύης.
Η ομάδα που αποτελείται από 13 άτομα , μερικοί απ'αυτούς έχουν συμμετάσχει σε ανθρωπιστικές εκστρατείες στη Γάζα και τη Ραμάλλα, επισκέφθηκε τη Λιβύη την προηγούμενη εβδομάδα και δήλωσε οτι τα δυτικά ΜΜΕ παραλείπουν να αναφέρουν όλες τις πλευρές αυτού του πολέμου με ειλικρίνεια και η ανεξαρτησία και αξιοπιστία τους αμφισβητείται.
'Από τη Χελμάντ στη Λιβύη'
από Ομπλόμωφ 11:15πμ, Τετάρτη 20 Απριλίου 2011
"Ανθρωπιστικές" ενισχύσεις.
Ο Independent αναφέρει οτι μια ομάδα 20 βρετανών στρατιωτικών και "συμβούλων" μεταφέρεται από το Αφγανιστάν στη Βεγγάζη για να συνεχίσει εκεί προφανώς την αγαθοεργό της δράση. Επικεφαλής συνταγματάρχης, "παρασημοφορημένος για τη γενναιότητα και τις ηγετικές ικανότητες που επέδειξε στο Αφγανιστάν" (!!)
Και ο άγγλος υπουργός φυσικά πασχίζει να πείσει οτι κι αυτό είναι συμβατό με όσα προβλέπει το ψήφισμα 1973 του ΣΑ για την 'προστασια των αμάχων'.
France deploys advisors to Benghazi
από gar 4:42μμ, Τετάρτη 20 Απριλίου 2011
Η Γαλλία στέλνει στρατιωτικούς συμβούλους στην Βεγγάζη της Λιβύης για να οργανώσουν το "Ανταρτικο" κατα του Καντάφι. Κατα τα άλλα η ευρωπαικη αριστερά κοιτα αποχαυνωμένη της ΝΑΤΟικη "ανθρωπιστική " επέμβαση .. για την Δημοκρατία...
Λίβανος: H Χεζμπολάχ στηρίζει το συριακό καθεστώς
από * 12:40μμ, Τρίτη 19 Απριλίου 2011
η ηρωικη οργανωση της χεσμπολάχ που τσακισε τον στρατο των σιωναζι του ισραηλ υποστηρίζουν, όπως ήταν αναμενόμενο, το προοδευτικο καθεστώς του Άσαντ στην Συρία ενάντια στους νεοφιλελευθερους "εξεγερμενους"
Η σιιτική Χεζμπολάχ, ο κύριος λιβανέζικός σύμμαχος της Συρίας, εξέφρασε σήμερα την «αλληλεγγύη» και «αφοσίωση» της στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, που βρισκεται στο στοχαστρο των σιωναζι και των φασιστων αμερικανων που εχουν κινητοποιησει στη Συρια τους νεοφιλελευθερους "εξεγερμενους" τους..
«Στεκόμαστε σήμερα για άλλη μια φορά στο πλευρό (...) της Συρίας, της συριακής ηγεσίας που αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις και (...) να συνωμοτούν κατά της Αντίστασης (Χεζμπολάχ)», είπε ο Ναβαφ αλ Μουσάβι, ένας βουλευτής της Χεζμπολάχ.
Μίλαγε σε συνέδριο των φιλο-συριακών λιβανέζικων κόμματων που πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό για να εκφράσουν την «αλληλεγγύη με τη Συρία η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σιωνιστικοαμερικανική δυτική συνωμοσία για να υπονομεύσει τον εθνικό, παναραβικό και αντιστασιακό ρόλο της».
Η Συρία στηρίζει την Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή ισλαμιστική Χαμάς, οι οποίες υποστηρίζουν τον ένοπλο αγώνα έναντι των σιωναζι του ισραήλ, και έχουν κατηγορηθεί από τις φασιστοηνωμένες πολιτείες και το σιωναζιστικο ισραήλ ότι προμηθεύουν όπλα στο σιιτικό κόμμα της Χεζμπολαχ μέσω των συνόρων του γειτονικού Λίβανου.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Συρία είναι σε θέση να ξεπεράσει αυτή τη δοκιμασία», δήλωσε ο Μουσαουί, προσθέτοντας ότι η αστάθεια στη Συρία θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο μικρότερο γείτονά της.«Δεν υπάρχει σταθερότητα στο Λίβανο χωρίς σταθερότητα στη Συρία, δεν υπάρχει ασφάλεια στο Λίβανο χωρίς ασφάλεια στη Συρία», είπε.
Ο τόνος ανέβηκε πρόσφατα μεταξύ της Δαμασκού και του κινήματος του πρωην Λιβανέζου τσουτσεκιού των σταυροφορων "πρωθυπουργού" Σαάντ Χαρίρι, μετά τις δηλώσεις από τα μέλη ενός «τρομοκρατικού δικτύου» των φαλαγγιτων του Χαριρι που ειπαν ότι είχαν λάβει όπλα από το εξωτερικό, απο τους σταυροφορους συγκεκριμενα, από τους οποίους ένας βουλευτής αυτού του κινήματος, για την ενθάρρυνση του κινήματος διαμαρτυρίας στη χώρα.
23.00
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ
Μοιράζουν συμφωνίες στις πλάτες του λαού
Ενώ συνεχίζεται η ιμπεριαλιστική επίθεση
TΡΙΠΟΛΗ - ΡΩΜΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Υποσχέσεις προνομιακών συμφωνιών παντός είδους μοίρασε, ως δέλεαρ, προς όλους όσοι «στέκονται στο πλευρό» του αντικαθεστωτικού Εθνικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής του, Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ, πιέζοντας ουσιαστικά για ακόμη μεγαλύτερη ξένη στρατιωτική ανάμειξη, διά μέσου της διαπίστωσής του ότι «ο Καντάφι δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει την εξουσία ειρηνικά». Πιο συγκεκριμένα, ο Τζαλίλ δήλωσε με νόημα ότι εκείνοι που αναγνώρισαν το Συμβούλιο ως μοναδικό εκπρόσωπο του λιβυκού λαού, «δηλαδή οι Γαλλία, Κατάρ και Ιταλία», θα είναι αυτοί που θα επωφεληθούν πρώτοι οποιασδήποτε συμφωνίας, διευκρινίζοντας ότι «ακολουθούν» Βρετανία και ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος των Λίβυων αντικαθεστωτικών μοίρασε, επίσης, δεσμεύσεις για συνεργασία στον τομέα της πάταξης της τρομοκρατίας καθώς και της μετανάστευσης προς την Ευρώπη. Μετά τη συνάντηση μαζί του, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, ανακοίνωσε ότι, τον επόμενο μήνα, θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη μια διεθνής συνάντηση «προκειμένου να βρεθούν τρόποι εξόρυξης, εξαγωγής και προώθησης στην αγορά της ενέργειας που υπάρχει στο έδαφος που ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο». Η συγκεκριμένη σύνοδος, ιδιαίτερα σε περίπτωση που δεν έχουν αλλάξει σημαντικά πράγματα στο πεδίο των μαχών, συνιστά ουσιαστικά μια πρώτη διχοτόμηση της χώρας, αφού η Κυρηναϊκή, που ελέγχεται από αντικαθεστωτικούς, θα συναλλάσσεται μόνη της χωρίς την ανάμειξη του υπόλοιπου λιβυκού εδάφους, της Τριπολίτιδας.
Ενώ, όπως φαίνεται, ποικίλες ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη όσον αφορά στην ταχύτερη δυνατή εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της σπαρασσόμενης χώρας, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εμφανίζονταν, και χτες, διχασμένες ως προς το πώς θα προχωρήσει η επέμβασή τους στη Λιβύη, ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σ. Λαβρόφ, επαναλάμβανε ότι η απόφαση 1973 του ΟΗΕ «δεν προβλέπει αλλαγή καθεστώτος στη Λιβύη, άρα οποιαδήποτε τέτοια κίνηση την παραβιάζει», κάνοντας αισθητή τη θέση και των ρωσικών συμφερόντων καθώς και τα όρια ανοχής τους. Ως μια σχετικά «ανώδυνη» λύση για να επιτευχθούν «γρηγορότερα αποτελέσματα στο πεδίο των μαχών» ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, ανακοίνωσε ότι αποστέλλονται στη Βεγγάζη «έμπειροι Βρετανοί αξιωματικοί προκειμένου να βοηθήσουν τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις να οργανωθούν στρατιωτικά κυρίως σε επίπεδο επικοινωνιών, επιμελητείας και δομών».
Ο Χέιγκ επέμεινε ότι η αποστολή αυτή δεν παραβιάζει την απόφαση 1973 αφού «δεν δίνεται στρατιωτικός εξοπλισμός στους αντικαθεστωτικούς, ούτε οι Βρετανοί θα εμπλακούν σε μάχες». Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα που ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν, Βρετανοί και Αμερικανοί πράκτορες βρίσκονται, εδώ και καιρό, στη Βεγγάζη εκπαιδεύοντας τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις.
Νέες γαλλο-ΝΑΤΟικές τριβές και οι πρώτοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι
Την ίδια ώρα, στο Παρίσι έχει «ανοίξει» μεγάλη συζήτηση για την αποστολή ή όχι χερσαίων δυνάμεων στη Λιβύη. Ο πρωθυπουργός Φιγιόν και ο υπουργός Αμυνας Ζιπέ απέκλεισαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, μιλώντας για εντατικοποίηση των βομβαρδισμών, για «δύσκολη κατάσταση», για «αρχική υποτίμηση των στρατιωτικών ικανοτήτων του Καντάφι» και αφήνοντας νέες αιχμές για το ΝΑΤΟ (και κατ' επέκταση τις ΗΠΑ) «για το πώς γίνεται τα ΝΑΤΟικά αεροσκάφη να αντιμετωπίζουν διαρκώς εμπόδια στις επιδρομές που πραγματοποιούν». Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όμως, Αξελ Πονιατόφσκι (του κυβερνώντος κόμματος UMP), επέμεινε στο αυτονόητο: Δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος χωρίς χερσαίες δυνάμεις, και πρότεινε άμεση αποστολή 200 - 300 ανδρών των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.
Στις γαλλικές «επικρίσεις» έμοιαζε ν' απαντά ο στρατηγός Μαρκ φαν Ουχμ του ΝΑΤΟ σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι όταν τα λιβυκά στρατεύματα βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές, στρατιώτες και βαρέα όπλα και οχήματα αναπτύσσονται σε κτίρια, νοσοκομεία, τεμένη και σχολεία, όπως στη Μιζράτα, τα «αποτελέσματα των εναέριων επιδρομών είναι περιορισμένα γιατί αλλιώς θα υπάρξουν πολλές παράπλευρες απώλειες αμάχων». Στην πολύπαθη πόλη, πάντως, οι μάχες αναζωπυρώθηκαν χτες το μεσημέρι με σφοδρότητα ενώ ΝΑΤΟικές επιδρομές έγιναν σε Τρίπολη, Σύρτη και Αζιζία. Εντός των επόμενων ωρών, πιθανότατα, θα πραγματοποιηθεί μια τρίτη επιχείρηση απομάκρυνσης εγκλωβισμένων ξένων εργατών στη Μιζράτα διά θαλάσσης από τον Διεθνή Μεταναστευτικό Οργανισμό, με την έκτακτη βρετανική επιχορήγηση. Ηδη, έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 2.000 προς τη Βεγγάζη και έχουν παραδοθεί τρόφιμα και φάρμακα.
Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Επισιτιστικός Οργανισμός ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με την Ερυθρά Ημισέληνο, διασφάλισε τη λειτουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου, στα δυτικά, προς τις πόλεις Τρίπολη, Ζιντάν, Γεφρίν, Νααλοούτ, Μέζντα, αλ Ρέιμπα, αλ Ζάουια, για να μεταφερθούν 240 τόνοι με ειδικά τρόφιμα, που καλύπτουν τις θερμιδικές ανάγκες 50.000 ανθρώπων για ένα μήνα. Ανάλογο διάδρομο άρχισε, από χτες, να σχεδιάζει προς τη Μιζράτα ο ΟΗΕ, αλλά χωρίς παροχή προστασίας για το ανθρωπιστικό προσωπικό από το καθεστώς Καντάφι, που αρνήθηκε τη συνοδεία της βοήθειας από ενόπλους του ΟΗΕ.
ΣΥΡΙΑ
Διαδηλώσεις
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Aνακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που καλούσε τους Σύρους «να μη συμμετάσχουν πλέον σε κανενός είδους διαμαρτυρία για κανένα αίτημα», τονίζοντας ότι «η πορεία των γεγονότων και η κλιμάκωσή τους έχει δείξει ότι πρόκειται για μια ένοπλη εξέγερση από ομάδες Σαλαφιστών (ισλαμιστές εξτρεμιστές), γι' αυτό και θα εφαρμοστεί ο νόμος για διασφάλιση της σταθερότητας».
Η απροθυμία μέρους, έστω, των διαδηλωτών να «συμμορφωθούν» με το τελεσίγραφο του υπουργείου Εσωτερικών εκφράστηκε αμέσως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις με διαδηλώσεις στην Μπάνιγια και στην Ντεράα.
ΙΝΔΙΑ
Επεισόδια για τα πυρηνικα με δεκαδες τραυματιες και με νεκρο
Καταγγελία από το ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό)
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο ινδικό κρατίδιο Μαχαρασάτρα με πρωτευουσα την Βομβαη, με τους κατοίκους να αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης της Ινδίας να κατασκευάσει πυρηνικό εργοστάσιο στην περιοχή Τζαϊταπούρ. Η αστυνομία απάντησε στις αντιδράσεις των κατοίκων ανοίγοντας πυρ με αποτέλεσμα δεκάδες διαδηλωτές να τραυματιστούν και ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του.
Ανακοίνωση σχετικά με τα γεγονότα στην Τζαϊταπούρ εξέδωσε και το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), καταδικάζοντας την αστυνομική βία, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής «εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση πυρηνικού εργοστασίου στην περιοχή τους αρνούμενοι να δεχτούν την βίαιη επίταξη της γης τους». Η ανακοίνωση του ΚΚ Ινδίας (Μ), σημειώνει ότι το σχέδιο για τη Τζαϊταπούρ θα πραγματοποιηθεί με αντιδραστήρες από τη γαλλική εταιρεία Αρέβα, οι οποίοι δεν έχουν εγκριθεί για χρήση σε καμία άλλη χώρα του κόσμου ακόμα και εξακολουθούν να υφίστανται ζητήματα σχετικά με την αξιοπιστία και την ασφάλειά τους.
Το ΠΓ του Κόμματος υπογραμμίζει ότι υπό τη σκιά της πυρηνικής κρίσης στην Ιαπωνία, τα σχέδια της Τζαϊταπούρ πρέπει να σταματήσουν αμέσως.
ΡΩΣΙΑ
Συνεχίζει τον αγώνα το ΚΕΚΡ
Η ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ) αποφάσισε σε συνεδρίασή της να συνεχίσει την προσπάθεια για την αναγνώριση του «Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων Ρωσίας» («ΡΟΤ-ΦΡΟΝΤ»), παρά την 5η άρνηση του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ρωσίας να αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη οργάνωση με το καθεστώς του «πολιτικού κόμματος», κάτι που θα άνοιγε το δρόμο της συμμετοχής του ΚΕΚΡ στις βουλευτικές εκλογές του Δεκέμβρη.
Η Ολομέλεια του ΚΕΚΡ συμπέρανε πως «αυτή η επιθετική αντίδραση των αρχών, για άλλη μια φορά υπογραμμίζει την ορθότητα της τακτικής συγκρότησης ενός πλατιού ταξικού μετώπου και της προσπάθειας να τραβηχτούν στην πολιτική πάλη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».
Η ΚΕ του ΚΕΚΡ αποφάσισε να συνεχιστεί η δικαστική διαμάχη, να διεξαχθεί νέο «ιδρυτικό συνέδριο» του Μετώπου, καθώς και να συνεχιστεί η οργανωτική ενίσχυση και η προπαγανδιστική δραστηριότητα του «ΡΟΤ-ΦΡΟΝΤ».
ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Διαδηλώσεις σημειώθηκαν χτες από αρκετές εκατοντάδες άτομα στην Κενυα που διαμαρτύρονται για το νέο κύμα ακρίβειας που πλήττει βασικά είδη τροφίμων και καύσιμα που έχουν ακριβύνει τουλάχιστον 36% μέσα στον τελευταίο χρόνο.
ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Ο Αμερικανός πρώην πρέσβης στην Κροατία, Πέτερ Γκαλμπράιτ, ισχυρίστηκε ότι στη διάρκεια της επιχείρησης «Καταιγίδα» Κροατών στρατιωτών εναντίον Σέρβων της Κροατίας δε συντελέστηκε εθνική εκκαθάριση, αλλά ότι «απλώς» ο τότε πρόεδρος της Κροατίας, Φράνιο Τούτζμαν, επέτρεψε να διαπραχθούν εγκλήματα!