Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πεμπτη 3 Νοεμβριου 2011

149 βουλευτές.-Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης η Σούλα Μερεντίτη
Μετά την Εύα Καϊλή που ανεξαρτητοποιήθηκε, και την Έλενα Πανάρετου που δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την χούντα, τώρα και η Μερεντίτη!!!
Πέφτει η χούντα!!!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ . ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΜΩΣ ΡΙΖΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΑΣ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ ΜΕ ΦΡΑΠΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ!!!ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ!!!





1)εις αύριο τα σπουδαία! Ο ΓΑΠ μπορεί να μην είπε τίποτε, τα κανάλια της τηλεόρασης να προσπαθούν να μας κάνουν πουρέ το μυαλό, αλλά μέχρι τώρα παραμένει η πραγματικότητα! Αύριο η κατοχική κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Και μέχρι τώρα, με τις βουλευτίνες που δήλωσαν ότι θα την καταψηφίσουν, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ 148 ΨΗΦΟΥΣ, ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!
‎2)Για αυτό ας προσέξουμε στις επόμενες εκλογές, να μην ψηφίσουμε τα 2 μεγάλα κόμματα, ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ!!!! Το ΛΑΟΣ, την ΔΗΣΥΜ της Ντορα Μπακογιάννη, την ΔΗΜΑΡ του Φωτη Κουβέλη, και τους Οικολόγους Πράσινους!!!!
3)Ο Σαμαράς δήλωσε ότι δεν συμμετέχει πουθενά, καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί, και να πάει σε εκλογές!!! Οι άλλοι, λες και παίρνουν ναρκωτικά και δεν καταλαβαίνουν γύρω τους, λένε για 180 βουλευτές που πρέπει να τους στηρίξουν!!! και 250!!! και ότι νάναι!!!!




Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Αναρτήθηκε από το eamgr.wordpress.com 3 Νοεμβρίου, 2011, 21.00 μ.μ.
Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ θα ξαναβάλει την ΕΛΛΑΔΑ
στο παγκόσμιο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και γεωγραφικό χάρτη
Στις Κάννες οι συνασπισμένοι ιμπεριαλιστές με όχημα τον Παπανδρέου διέγραψαν την Ελλάδα από το παγκόσμιο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό αλλά και εν δυνάμει γεωγραφικό χάρτη του κόσμου.
….Κι όμως ο ανύπαρκτος Παπανδρέου με τον απόλυτο τυχοδιωκτισμό και την υποτέλεια εξακολουθεί να ασκεί αδιαφιλονίκητα έστω και αρνητικά τη πολιτική ηγεμονία σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα όχι τυχαία:
1. Ο διεκδικητής της ηγεσίας του «αντιμνημονιακού» μετώπου Σαμαράς αποδείχνεται χωρίς μάσκα πια, αυτός που ήταν πάντα, πολλαπλάσια υποτελής, τυχοδιώκτης και ελλειμματικός από το Παπανδρέου. Ζητά πρώτα τη ψήφιση του τελευταίου μνημονίου (δανειακή σύμβαση κατοχής) από τη συμμορία του δικομματισμού και μετά εκλογές!!!! για να διαχειριστεί αυτός ως πιο πιστό μαντρόσκυλο την εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα της χώρας με τη δύναμη του κνούτου των κηδεμόνων του. Σε αυτούς αποκλειστικά απευθύνεται με τη θέση του.
2. Τα πολιτικά προϊόντα του πολιτικού σωλήνα του παπανδρεισμού τα οποία πηδούν σήμερα από το παπανδρεικό σκάφος με ύφος Λουδοβίκου, αναζητούν μόνο τη σωτηρία τους σε σχήματα μεγαλύτερης υποτέλειας, δουλικότητας και υπέρτερων συμφερόντων, βρωμίζοντας έτσι και κάθε έννοια πατριωτισμού στον οποίο με φαρισαϊσμό αναφέρονται.
Ο λαός όμως θα κάνει πραγματικό δημοψήφισμα στο δρόμο, γιατί είναι ο μόνος θεσμός πια που μπορεί να διασφαλίσει τη δημοκρατική ομαλότητα, την ιστορική συνέχεια της χώρας και την ίδια την επιβίωση του.
Αυτός ο λαός θα ξαναγράψει τη χώρα από κάθε άποψη ,που απάλειψε με την υπογραφή του Παπανδρέου το εξουσιαστικό πολιτικό σύστημα.
Στις 17 Νοέμβρη ο ενωμένος δημοκρατικός λαός, η εργατική τάξη και η νεολαία θα υπογράψει το τέλος του αχρείου, υποτελούς και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο
Υ.Γ. Από τις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων η μόνη ουσιαστική δήλωση ήταν του προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξη Τσίπρα:
«….Ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μόνο για την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης υπάρχει και για την ίδια τη Βουλή, η σύνθεση της οποίας δεν ανταποκρίνεται πια στη λαϊκή επιθυμία. Η μόνη διέξοδος, η μόνη λύση είναι στις 4 του Δεκέμβρη να στηθούν κάλπες εκλογών. Να μιλήσει ο λαός και να δώσει ελπίδα και προοπτική σε τούτο τον τόπο.»




Λιάνα Κανέλλη: «Μόνο με εκλογές, χρυσέ μου»
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011, 15:43
Η Λιάνα Κανέλλη βγήκε ζωντανά στο δελτίο ειδήσεων του βρετανικού καναλιού «Channel 4» και με φόντο την Ακρόπολη έδωσε τη δική της απάντηση στο ερώτημα «Τι γίνεται από εδώ και εμπρός;».
«Only with elections, my dear», «Μόνο με εκλογές, χρυσέ μου» είπε η βουλευτής του Κ.Κ.Ε., «Στις Δημοκρατίες υπάρχει μόνο μια λύση, οι εκλογές» κατέληξε.
Νωρίτερα, ο παρουσιαστής Jon Snow ρώτησε την άποψή της για το δημοψήφισμα και η κα Κανέλλη απάντησε: «Είναι εκβιαστικό το δημοψήφισμα, είναι σαν να ρωτάνε “θες να πεθάνεις ή να σε σκοτώσουν;” Αυτές δεν είναι ερωτήσεις για ένα λογικό έθνος».







Άμεσο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης ζήτησε η Παπαρήγα
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011, 19:32
Την άμεση διάλυση της Βουλής ζήτησε η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, και εν συνεχεία τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ τόνισε την ανάγκη να παρέμβει ο ελληνικός λαός «διότι αυτό που ψήνεται ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση ένα πράγμα σημαίνει: ότι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή για να ψηφιστεί η σύμβαση πτώχευσης της Ελλάδας -δεν είναι η δανειακή σύμβαση- η οποία συνεπάγεται αλλεπάλληλα νέα άγρια μέτρα».
Σε δηλώσεις της, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι δεν έχει το δικαίωμα αυτή η Βουλή να πάει το λαό στις εκλογές, έχοντας ψηφίσει προκαταβολικά τη δανειακή σύμβαση και πρόσθεσε ότι το επιχείρημα ότι πρέπει να ψηφιστεί η σύμβαση για να πάρουμε την έκτη δόση δεν στέκει καθόλου: «Από δω και μπρος, αν δεν υπάρχει μία ουσιαστική αλλαγή της κατάστασης, αν ο λαός δεν παρέμβει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, κάθε 2 - 3 μήνες θα ζούμε με το ίδιο βιολί. Με το φαύλο κύκλο: Ψηφίστε μέτρα τα οποία φέρνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού σε φτώχεια, ψηφίστε την πτώχευση του λαού για να σωθεί η πλουτοκρατία και πάλι με κερασάκι την 7η, την 8η, την 9η και τη 10η δόση. Μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση σήμερα χρειάζεται. Το πώς θα δημιουργηθεί η υπηρεσιακή αυτά τα προβλέπουν οι νόμοι και οι κανονισμοί», τόνισε.
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις της η κ. Παπαρήγα είπε ότι σήμερα ο λαός πρέπει να ξεπεράσει φοβίες, είπε η κ. Παπαρήγα υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί που τον φοβίζουν και του στέλνουν τελεσίγραφα είναι οι γνήσιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Είτε είναι χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, είτε είναι εμπορικό κεφάλαιο καθαρά, είτε είναι βιομηχανικό, είναι οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων της Ευρώπης και της Ελλάδας. Αυτοί που στέλνουν τα τελεσίγραφα είτε είναι εγχώρια κόμματα, είτε είναι ευρωπαϊκά κράτη και ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, είναι αυτοί οι οποίοι ένα στόχο έχουν: Να ξεριζώσουν όλες τις κατακτήσεις των λαών, που ήδη ελάχιστες έχουν μείνει».





Τσίπρας: «Μόνη λύση οι κάλπες»
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011, 14:19
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η μόνη λύση είναι να στηθούν κάλπες εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου, τονίζοντας πως οποιαδήποτε άλλη απόφαση συνιστά δημοκρατική εκτροπή.
«H κυβέρνηση έχει καταρρεύσει υπό το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και πλέον εξελίσσεται ένα απίστευτο παρασκήνιο στις πλάτες του ελληνικού λαού, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την πρωτοφανή παρέμβαση σε ζητήματα κυριαρχίας που επιχείρησαν οι Μέρκελ και Σαρκοζί, θέτοντας το ερώτημα στο προτεινόμενο δημοψήφισμα» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Μόνη λύση, επεσήμανε, είναι να στηθούν κάλπες εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου και να μιλήσει ο λαός.




Δημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 03, 2011 9:01 pm Θέμα δημοσίευσης
CNN: "Να έχει ένα ελικόπτερο έτοιμο στην ταράτσα του πρωθυπουργικού γραφείου ο Γ.Παπανδρέου"
«Ο Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να διαφύγει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως ο Αργεντινός Πρόεδρος Fernando De La Rue το Δεκέμβριο του 2001» αναφέρει στην κατακλείδα του δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN, σχετικά με τις ομοιότητες της «ελληνικής τραγωδίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με την Αργεντινή του 2001.
Με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» το CNN αναφέρεται στην αλληλουχία των γεγονότων από την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και παραλληλίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας με αυτή της Αργεντινής, που οδήγησε στην ανεξέλικτη χρεοκοπία της χώρας.
«Είναι η Ελλάδα του 2011, αυτό που βλέπουμε. Όχι. Είναι η Αργεντινή του 2001» αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου συνεχίζοντας «ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς ίδια τα κομμάτια του παζλ της Αργεντινής με αυτό της Ελλάδας, η εικόνα που σχηματίζεται είναι σχεδόν η ίδια»
«Όπως και στην Αργεντινή, η σύνδεση του νομίσματος με το δολάριο παρουσιάστηκε σαν ένα όνειρο, έτσι και στην Ελλάδα με το ευρώ. Μετά φυσικά το όνειρο τελείωσε και είδαμε όλοι την σκληρή πραγματικότητα. Την πτώχευση».
Οι μαζικές διαδηλώσεις, η αύξηση της ανεργίας και τα συνεχή μέτρα λιτότητας, είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στην οικονομία της Ελλάδας του 2011 και της Αργεντινής της περασμένης δεκαετίας που δείχνουν την κατάληξη των γεγονότων.










Συνεχίζει η Charlie Hebdo με τα σκίτσα του Μωάμεθ
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011, 18:54
Η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, τα γραφεία της οποίας στο Παρίσι καταστράφηκαν από εμπρηστική επίθεση απο ισλαμοφασιστες, δημοσίευσε νέα σκίτσα του Μωάμεθ σε ένα ειδικό ένθετο που εκδόθηκε μαζί με την εφημερίδα Libération.
Αφορμή της επίθεσης με δύο βόμβες μολότοφ –από την οποία προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές αλλά όχι τραυματισμοί– ήταν το ειδικό φύλλο που ήταν αφιερωμένο στις εκλογές στην Τυνησία οπου επικρατησαν οι ισλαμοφασιστες και στην επιβολή του ισλαμικού νόμου στη Λιβύη και στο οποίο υπήρχε καρικατούρα του προφήτη Μωάμεθ.
Η Charlie Hebdo υπεραμύνθηκε «της ελευθερίας της να κάνει πλάκα» στο τετρασέλιδο ένθετό της που εκδόθηκε στην Libération η οποία προσφέρθηκε να φιλοξενήσει στα γραφεία της τους άστεγους λόγω των καταστροφών συντάκτες της Hebdo.





Διχασμός στο Ισραήλ για ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011, 10:18
Οι Ισραηλινοί εμφανίζονται διχασμένοι απέναντι σε μια στρατιωτική επίθεση κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ζήτημα που αποτελεί θέμα δημόσιας διαφωνίας στους κόλπους της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το 41% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας επίθεσης εναντίον του Ιράν, το 39% τάσσεται κατά και το 20% δεν έχει άποψη.
Ωστόσο, το 52% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον αρχηγό της κυβέρνησης Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, που υποστηρίζουν θερμά μια επίθεση, για τη διαχείριση του ιρανικού θέματος.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το Ινστιτούτο Dialog για λογαριασμό της εφημερίδας «Χααρέτζ» σε δείγμα 495 ερωτηθέντων, αντιπροσωπευτικό του ισραηλινού λαού, και με περιθώριο σφάλματος 4,6%.
Εδώ και αρκετές ημέρες, τα ισραηλινά Μέσα κάνουν λόγο για μια αντιπαράθεση ανάμεσα στους Νετανιάχου, Μπαράκ και τον υπουργό Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, που είναι θερμοί υποστηρικτές της στρατιωτικής επιλογής κατά του Ιράν, και στα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου καθώς και τους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας που τάσσονται υπέρ των οικονομικών κυρώσεων ως μέσο άσκησης πίεσης στην Τεχεράνη.
Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι πραγματοποίησε με επιτυχία τη δοκιμή ενός συστήματος προώθησης βαλλιστικού πυραύλου.







Ιράν: Να ξανασκεφτούν οι Η.Π.Α. πριν από την επίθεση
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011, 14:42
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές, πριν εισέλθουν σε «πορεία σύγκρουσης» με την Ισλαμική Δημοκρατία για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
«Οι Η.Π.Α. έχουν δυστυχώς απολέσει τη σοφία και τη σωφροσύνη τους στους χειρισμούς τους, όσον αφορά σε διεθνή ζητήματα. Βασίζονται μόνο στην ισχύ» είπε ο Σαλεχί, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βεγγάζη.
«Φυσικά είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο, αλλά ελπίζουμε ότι θα το σκεφτούν δύο φορές, προτού μπουν σε πορεία σύγκρουσης με το Ιράν» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά με τη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου που διεξήγαγε το Ισραήλ χθες, ο Σαλεχί είπε ότι «αυτό δεν είναι σημαντικό, δεν είναι καν κάτι με το οποίο ασχολούμαστε».






Ανησυχία Γαλλίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λιβύη
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011, 07:10
Έντονη είναι η ανησυχία της Γαλλίας για τις εξελίξεις στη Λιβύη όσον αφορά στο ζήτημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.
Το Παρίσι έστειλε στη Λιβύη (23-27 Οκτωβρίου) τον πρεσβευτή της, Φρανσουά Ζιμερέ, ο οποίος στην έκθεσή του επισημαίνει σειρά παραβιάσεων ύστερα από επίσκεψη του σε δύο κέντρα κράτησης και δύο καταυλισμούς προσφύγων στην Τρίπολη.
Ειδικότερα, στην έκθεσή του αναφέρει ότι υπήρχαν περιπτώσεις αυθαίρετων κρατήσεων σε φυλακές και βασανισμών, κυρίως ηλεκτροσόκ στο σώμα πολλών κρατούμενων. Στον κατάλογο με τις παραβιάσεις περιλαμβάνονται και συνοπτικές εκτελέσεις καθώς και η διάδοση μικρών όπλων και ναρκών.
Σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε., περίπου 162.000 πρόσφυγες είναι ο αριθμός των προσφύγων στη Λιβύη.
«Η Γαλλία δεν επιθυμεί να δώσει μαθήματα, αλλά να εκφράσει την επαγρύπνησή της», υπογράμμισε μία γαλλική διπλωματική πηγή.






Στο νοσοκομείο ο Σάββας Ξηρός
από ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠ΄ΤΑ ΚΕΛΙΑ 98FM 11:36, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011
ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ - ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ
Στις 2 Νοέμβρη 2011 έγινε μεταμόσχευση κερατοειδούς στο ένα μάτι του Σάββα Ξηρού στο νοσοκομείο Γ. ΓΕΝΗΜΑΤΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΑΘΗΝΩΝ. Ο Σάββας εισήχθη στο νοσοκομείο την Τρίτη 1η Νοέμβρη και με τα δεδομένα του ιατρού που τον εγχείρησε πρέπει να μείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον μία εβδομάδα. Η εγχείρηση πήγε πολύ καλά όπως είπε ο γιατρός του. Ο ίδιος επίσης ιατρός εξέδωσε γραπτό αίτημα στην σύζυγο και σύντροφο του να μπορεί να βρίσκεται δίπλα του καθόλη την διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο και όλες τις ώρες μιας και ο Σάββας δεν μπορεί στη κατάσταση που είναι να εξυπηρετεί στοιχειωδώς τον εαυτό του. Προς το παρόν βρίσκεται απομονωμένος σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου και περιφρουρούμενος από διαφόρων λογής μπάτσους. Αναμένεται η φυλακή να εγκρίνει το αίτημα του γιατρού να επιτραπεί στην σύντροφό του να μένει συνεχώς δίπλα του.
Τηλέφωνα σταθμού:
697.5656265
Email εκπομπής και blog:
krauges@radio98fm.org
http://krauges.radio98fm.org/




Δημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 03, 2011 4:23 pm Θέμα δημοσίευσης: Τώρα κάποια ''αναρχικά καθικάκια'' είναι απόλυτα αμήχανα
Τώρα κάποια ''αναρχικά καθικάκια'' είναι απόλυτα αμήχανα ή μου φαίνεται?
Είχαν φτιάξει a la Θερβάντες ένα υποτιθεμενο αντίπαλο, μακριά της πραγματικότητας, και το παιχνίδι, τους έφυγε απ τα χέρια : Αγωνίζονταν να ''ρίξουν'' την κυβέρνηση του δικτατορα ΓΑΠ-ΠΑΣΟΚ, και συνδιαλέγονταν ακόμη και με ναζίδες ''αντικυβερνητικούς'' ΚΑΤΑ δήλωσή τους ( άνω Πλατεία για να μη ξεχνιόμαστε)
Και τώρα ο χουντα επεσε, η πείνα είναι ΕΔΩ και μεγαλώνει, τα γουρουνια τους ναζιδες και τους φασιστες τους εχουν κανει με τις ενεργειες τους υπαρκτους και συνεχιζουν να ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΙ, η στρατηγικά ενιαία ντόπια αστική τάξη ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα με τις ίδιες πολιτικές, ο λαός τους εχει γραμμενους ως συνηθως, και θα παει να ψηφισει για να δωσει τελος στη χουντα και τα αναρχοφασιστακια. Δυσκολα τα πραματα για τα μουνακια της CIA.








ΙΣΡΑΗΛ
«Αντίποινα» με εποικισμους και νέες προκλήσεις οικονομικου στραγγαλισμου ενάντια στους Παλαιστίνιους
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Υπεραμύνθηκε των «αντιποίνων» που άρχισε να λαμβάνει η ισραηλινή κυβέρνηση με αφορμή την ένταξη της Παλαιστίνης ως κανονικό κράτος - μέλος στην «Unesco», ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Αναφερόμενος στην απόφαση επιτάχυνσης της ανέγερσης 2.000 επιπλέον κατοικιών σε εποικισμούς στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε προκλητικά ότι «πρόκειται για δικαίωμα και καθήκον» του Ισραήλ απέναντι στην πόλη που «ιστορικά δεν υπήρξε πρωτεύουσα κανενός άλλου λαού πλην του εβραϊκού και ουδέποτε θα υπάρξει του οποιουδήποτε άλλου», αποδεικνύοντας ότι τα περί «αντιποίνων» ως προς τον εποικισμό είναι πρόσχημα, καθώς η εποικιστική πολιτική είναι η καρδιά της ισραηλινής κατοχής.
Η ισραηλινή ηγεσία αποφάσισε, επίσης ως «αντίποινα», να «παγώσει» την παράδοση δασμών και φόρων στην Π. Αρχή, ποσά, δηλαδή, που της ανήκουν αλλά λόγω κατοχής δε διαχειρίζεται. Είναι η πολλοστή φορά που το Τελ Αβίβ εκβιάζει τους Παλαιστίνιους, στραγγαλίζοντάς τους οικονομικά (και με τον τρόπο αυτό), γνωρίζοντας μάλιστα ότι τα χρήματα αυτά καλύπτουν περισσότερα από τα μισά μηνιαία έξοδα της λειτουργίας της ίδιας της Π. Αρχής.
«Δεν πτοούμαστε. Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης θα επιμείνει στην επιδίωξη μονομερούς αναγνώρισης παλαιστινιακής ανεξαρτησίας όσα αντίποινα και αν λάβει το Ισραήλ», διακήρυξε ο συνεργάτης του Παλαιστίνιου Προέδρου Αμπάς, Γιάσερ Αμπέντ Ράμπο. «Το Ισραήλ διάλεξε το παρελθόν και τον εποικισμό αντί για το μέλλον και την ειρήνη», σχολίασε ο διαπραγματευτής Σάεμπ Ερακάτ. Την έντονη «απογοήτευση και δυσφορία» τους για την ισραηλινή απόφαση σχετικά με την Ανατ. Ιερουσαλήμ εξέφρασαν ΗΠΑ, ΕΕ, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, ΟΗΕ, Ρωσία και άλλοι, ζητώντας την ανάκλησή της.
Πλέουν προς Γάζα
Δύο πλοία, το καναδικό «Τahrir» με σημαία Κομορών και το ιρλανδικό «ΜV Saoirse» με αμερικανική σημαία, πλέουν από χθες το απόγευμα προς τη Λωρίδα της Γάζας μεταφέροντας συνολικά 27 επιβαίνοντες από εννιά χώρες και τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. Στόχος να «σπάσει» ο αποκλεισμός που ισχύει από το 2007. Τα πλοία απέπλευσαν από το τουρκικό λιμάνι Φετχίγια, με προορισμό, θεωρητικώς, τη Ρόδο. Τουρκικά πλοια του λιμενικου τα συνόδευσαν μέχρι τη στιγμή που βγηκαν στα διεθνη υδατα και άλλαξαν ρότα και στράφηκαν προς τη Γάζα. Σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των ακτιβιστών, οι τουρκικές αρχές ήταν ενήμερες για το εγχείρημα και απλώς τήρησαν χαμηλούς τόνους. Το Ισραήλ έχει καταστήσει σαφές ότι δε θα επιτρέψει σε κανένα πλοίο να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας και μέχρι στιγμής το έχει πράξει, με το αιματηρότερο συμβάν να καταγράφει εννιά Τούρκους ακτιβιστές νεκρούς, το Μάη του 2010.
Νέος βαλλιστικός που μπορει να γινει πυρηνικος πύραυλος
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η δοκιμή ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου. Ο πυραυλος μπορει να μεταφερει και πυρηνικη γομοση. Αν και δε δόθηκαν περισσότερα στοιχεία, η εφημερίδα «Χααρέτζ» υποστήριζε ότι πρόκειται για πύραυλο με τεράστια εμβέλεια που πιθανότατα «βλέπει» προς το Ιράν και ότι η δοκιμή γίνεται σε συνδυασμό με την ένταση των πιέσεων του Νετανιάχου προς το υπουργικό συμβούλιο και προς την ηγεσία του στρατού να προετοιμαστεί και να πραγματοποιηθεί μια επίθεση κατά του Ιράν. Η Τεχεράνη απάντησε άμεσα, προειδοποιώντας ότι «είναι σε εγρήγορση» και ότι «θα τιμωρήσει σκληρά όποιον επιτεθεί».





AΪΤΗ
Εκατοντάδες χιλιάδες καταδικασμένοι σε αργό θάνατο
ΠΟΡΤ Ω ΠΡΕΝΣ.-- Μετά από ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ, που έλυσαν με βία το πολύμηνο αδιέξοδο της εκλογής αρχικά προέδρου και κατόπιν πρωθυπουργού, η Αϊτή έχει κυβέρνηση. Ωστόσο, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι απειλούνται άμεσα. Πρόκειται για τις στρατιές των «καταραμένων» που εξακολουθούν να διαβιούν στους πρόχειρους καταυλισμούς που στήθηκαν μετά τον καταστρεπτικό σεισμό της 12ης Γενάρη και απειλούνται λόγω της παντελούς απουσίας υποδομών και υπηρεσιών - νερό, ηλεκτρικό κλπ. - σε συνδυασμό με τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν, τη βία που τους μαστίζει και τον κίνδυνο των αναγκαστικών και βίαιων εξώσεων, όπως ανέφερε έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ).
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΙΟΜ, Ζεμινί Παντιγιά, αυτή τη στιγμή στους καταυλισμούς της πρωτεύουσας Πορτ ω Πρενς εξακολουθούν να διαβιούν 550.000-560.000 άνθρωποι, αριθμός μειωμένος κατά περίπου 9% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο, η μείωση είναι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης πάνω από 200.000 εξαιτίας της επιδημίας χολέρας, όπως και των βίαιων αναγκαστικών εκδιώξεων και διάλυσης κάποιων καταυλισμών και όχι λόγω της μετεγκατάστασης ή αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων.
H τραγική κατάσταση των σεισμοπλήκτων αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο καθώς η δοτή από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις κυβέρνηση του προέδρου Μισέλ Μαρτελί έχει ως κύριο και μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εγχώριου και του ξένου κεφαλαίου. Εξ ου και η ραγδαία αύξηση των βίαιων εκδιώξεων των σεισμοπαθών σε περιοχές όπου ήδη έχουν εκπονηθεί «σχέδια ανοικοδόμησης» που ουδόλως αφορούν τον αϊτινό λαό. Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι τα κρούσματα χολέρας μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τις 500.000, τη στιγμή που πάνω από 6.600 έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, 250.000 έχουν ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται και οι οργανώσεις υγείας και αρωγής σημαίνουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι φάρμακα, ιατρικό υλικό και χρήματα τελειώνουν.





ΜΕΞΙΚΟ
Εκατομμύρια ηλικιωμένοι σε απόλυτη εξαθλίωση
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Το 70% των ηλικιωμένων του Μεξικού ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, διακρίσεων και εγκατάλειψης, ενώ περισσότεροι από 7 εκατομμύρια ηλικιωμένοι επιβιώνουν κάτω από συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής και Γεωγραφίας του Μεξικού (INEGI). Πρόκειται για τα «αγαθά του καπιταλισμού» και της κρίσης του που βαθαίνει.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι ηλικιωμένοι όχι μόνο υποφέρουν από τις διακρίσεις και την περιθωριοποίηση, αλλά στερούνται και της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης μίας δημόσιας πολιτικής πρόνοιας για την τρίτη ηλικία.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Αλεχάντρο Ορόσκο, διευθυντή του γενικού διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου για την Τρίτη Ηλικία (ΙΝΑΡΑΜ), η εικόνα για τους ηλικιωμένους επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο καθώς πάνω από δύο εκατομμύρια ηλικιωμένοι αποτελούν ακόμη μέρος του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, απασχολούμενοι στην παραοικονομία, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχουν σταθερό εισόδημα, ασφάλιση και κοινωνικές παροχές.





ΙΤΑΛΙΑ
Νέα αντιλαϊκά μέτρα ενόψει
ΡΩΜΗ.-- Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο κάλεσε για χτες το βράδυ ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ώστε να καθοριστούν και να εγκριθούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για τη «σταθεροποίηση και την ανάπτυξη» της χώρας, που στόχο έχουν να διασώσουν την πλουτοκρατία από την καπιταλιστική κρίση φορτώνοντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα. Το υπουργικό συμβούλιο ξεκίνησε στις 8 το βράδυ (τοπική ώρα) και μέχρι που γράφονταν αυτές οι λέξεις δεν είχε ολοκληρωθεί. Πάντως, αναμενόταν να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα παρουσιάσει ο Ιταλός πρωθυπουργός στις Κάννες στη Σύνοδο της G8 στο πλαίσιο της G20. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης διέρρεαν και μέτρα «στάχτη στα μάτια» περί νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, ευνοϊκές ρυθμίσεις φορολογικών χρεών, επιβολή έκτακτου φόρου στον οποίο να υπολογίζονται τόσο η ακίνητη περιουσία, όσο και οι καταθέσεις και οι ετήσιες απολαβές των πολιτικών. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι ετοιμάζονται νέες περικοπές και επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο Ιταλός Πρόεδρος Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο έσπευσε ουσιαστικά να στηρίξει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, καθώς υποστήριξε πως «η λήψη αποτελεσματικών μέτρων και αποφάσεων δεν μπορεί πλέον σε καμία περίπτωση να αναβληθεί». Σε δηλώσεις του, προσπαθώντας να θολώσει τα νερά και να κρύψει ότι έχει την ίδια στρατηγική, ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου «Δημοκρατικού Κόμματος» Πιερλουίτζι Μπερσάνι σημείωσε πως «η σιωπή της κυβέρνησης και η έλλειψη σαφούς προσανατολισμού της, προκαλεί μεγάλη ανησυχία». Πάντως, στο πνεύμα της προβολής του και οχι ενός άλλου διαχειριστικού προγράμματος, το Δημοκρατικό Κόμμα διοργανώνει συγκέντρωση το Σάββατο στη Ρώμη για τη «δημοκρατική, κοινωνική και οικονομική ανασύσταση».




ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Κατά 39% αυξήθηκε ο αριθμός των Ιρακινών που σκοτώθηκαν τον Οκτώβρη σε επιθέσεις: 258 συνολικά, εκ των οποίων 161 άμαχοι, 55 αστυνομικοί, 42 στρατιώτες, 85 ένοπλοι. Τον Οκτώβρη σημειώθηκαν οι αιματηρότερες βομβιστικές επιθέσεις, κυρίως στην πρωτεύουσα, μετά από καιρό.
ΠΑΡΙΣΙ.-- Πυρπολήθηκαν από βόμβα μολότοφ απο ισλαμοφασιστες και καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς τα γραφεία του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού «Σαρλί Εμπντό», το οποίο επρόκειτο σήμερα να κυκλοφορήσει με αποκλειστικό θέμα την ανάδειξη των ισλαμοφασιστών στην Τυνησία και σειρά σχετικών χιουμοριστικών θεμάτων. Είχαν προηγηθεί και απειλές.
ΤΥΝΙΔΑ.-- Εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωσαν χθες στο κέντρο της τυνησιακής πρωτεύουσας ζητώντας να δοθούν εγγυήσεις για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους και των ελευθεριών τους, μετά την ανάδειξη σε πρώτο κόμμα του ισλαμοφασιστικού «Ενάχντα», που και χθες έσπευσε να επαναλάβει ότι δεν πρόκειται να θίξει αυτά τα ζητήματα, χωρίς, όμως, να γίνεται πιστευτό από μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης.
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Η μεικτή επιτροπή κυβερνητικών επιτροπών και ιδιωτικών επιχειρήσεων της Βενεζουέλας και της Πορτογαλίας υπέγραψαν ένα πακέτο 13 συμφωνιών στους τομείς της Ενέργειας - πετρέλαιο και φυσικό αέριο - των υποδομών, της Υγείας, της τεχνολογίας και των τροφίμων, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Υπέρ της έκδοσης του Τζούλιαν Ασαντζ στη Σουηδία αποφάσισαν Βρετανοί δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, απορρίπτοντας έφεση του ιδρυτή του WikiLeaks. Ο Ασαντζ, ο οποίος καταζητείται από τις σουηδικές αρχές για στημενη απο την CIA και τις μυστικες υπηρεσιες ψευδη και πλαστη διπλή κιολας οπως λενε υπόθεση σεξουαλικής βίας και βιασμού, αρνείται τις κατηγορίες και αναμένεται να εξαντλήσει τα ένδικα μέσα που διαθέτει, γεγονός που σημαίνει ότι η νομική διαδικασία θα διαρκέσει πολύ ακόμη.
ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Μήνυση κατά των αστυνομικών αρχών για την καταστολή των κινητοποιήσεων στις όχθες του ποταμού Μαπότσο στην πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγο, καταστολή που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό δύο μαθητών και τη σύλληψη δεκάδων, κατέθεσε χθες το Συντονιστικό Αγώνα των Μαθητών - ACES.
ΧΑΡΑΡΕ.-- Με απόφαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Διαμαντιών (WDC) αίρεται το εμπάργκο στις εξαγωγές και πωλήσεις διαμαντιών από τη Ζιμπάμπουε που είχε επιβληθεί το 2009 στο πλαίσιο της λεγόμενης «Διαδικασίας Κίμπερλι» για εμπάργκο στις πωλήσεις διαμαντιών από χώρες με αιματηρές συγκρούσεις και πολέμους.
ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Για τέταρτη μέρα συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι νοσηλευτές και οι γιατροί σε νοσοκομεία του Μαυροβουνίου με μισθολογικά αιτήματα και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.