Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Παρασκευη 4 Νοεμβριου 2011

Η κατοχική κυβέρνηση με τις βουλευτίνες που θα την καταψηφίσουν σήμερα Παρασκευή 4 Νοέμβρη, παραιτήται και πάμε σε εκλογές! Στο Σύνταγμα έχει προεκλογική συγκέντρωση το ΚΚΕ, το οποίο πήγαινε εκεί για να ξαναυπερασπίσει την κυβέρνηση του ΓΑΠ!! Αλλά τελικά πέφτει η κυβέρνηση!! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαθμώνος!!! Μετά λέει θα κάνει πορεία στην πλατεία Συντάγματος που έχει προεκλογική συγκέντρωση το ΚΚΕ!!! Ε ρε ξύλο που έχουν να φάνε από τα ΚΝΑΤ!!! Εάν θελήσουν δηλαδή να πάνε Σύνταγμα!!! Αλλά τέτοιες κότες που είναι οι ανταρσυακοί θα κωλόσουν σίγουρα, και απλώς θα φωνάξουν κάνα σύνθημα και μετά κατά το συνήθειο τους θα βγάζουν καταγγελίες!!!







Ισραήλ: Στη Γάζα πλησιάζει στολίσκος με ανθρωπιστική βοήθεια
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011 11:04
Στον προορισμό τους φτάνουν τα δύο πλοία που αναχώρησαν από την Τουρκία μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια προσπάθεια να σπάσουν τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ, σύμφωνα με το συντονιστή της επιχείρησης. Απέχουν 70 μίλια από τις ακτές της Γάζας πλέον.
«Τα δύο πλοία προσεγγίζουν τα ύδατα που ελέγχει το Ισραήλ και τα πληρώματά τους έλαβαν ως οδηγία να μην προβάλουν αντίσταση στο ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, όταν αυτό θα προσπαθήσει να τα αναχαιτίσει», δήλωσε ο Ντενίς Κοσεΐμ, ο εκπρόσωπος των συντονιστών της ομάδας.
«Οι απεσταλμένοι μας υπέγραψαν ένα κείμενο στο οποίο δεσμεύονται να μην προβάλουν αντίσταση σε περίπτωση νηοψίας από το Ισραήλ. Ελπίζουμε ότι θα μπορούν κατόπιν να επιστρέψουν στα σπίτια τους χωρίς θα υποστούν ταλαιπωρία», τόνισε.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι «τα δύο πλοία προσεγγίζουν και η πορεία τους παρακολουθείται από το πολεμικό ναυτικό που θα έχει επαφή με αυτά την κατάλληλη στιγμή».
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τα δύο πλοία είχαν εισέλθει στα διεθνή ύδατα και βρίσκονταν περίπου 180 ναυτικά μίλια (τουλάχιστον 300 χλμ.) βόρεια της Γάζας, σύμφωνα με τους Ιρλανδούς συντονιστές της επιχείρησης.
Πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού είχαν πλησιάσει χθες Πέμπτη στα έξι μίλια το στολίσκο, ενώ ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από αυτόν, ανακοίνωσε ο Ιρλανδός ακτιβιστής Φίνταν Λέιν.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αργά χθες ότι έλαβαν τη διαβεβαίωση της Αγκυρας πως δεν θα συνοδέψει με πολεμικά της πλοία το στολίσκο που μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθύνεται στη Λωρίδα της Γάζας.
Πρώτον ο στολίσκος δεν είναι τουρκικός. Είναι δύο σκάφη, ένα Ιρλανδικό και ένα Καναδικό, και τα δύο με Ελληνες καπετάνιους. Επιπλέον η Τουρκία δεν έδωσε κανέναν απόπλου για Γάζα αλλά απόπλου για Ρόδο. Τέλος οι ακτιβιστές είχαν κρατήσει χαμηλό προφίλ ακριβώς για να μην απαγορευτεί ο απόπλους τους. Ανακοίνωσαν ότι θα πήγαιναν Γάζα μόνο όταν μπήκαν στα διεθνή ύδατα.
Το Σεπτέμβριο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει ότι εξετάζει την περίπτωση οι στολίσκοι που μελλοντικά θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα να συνοδεύονται από σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, κρίνοντας ότι δεν μπορεί να εμπιστεύεται το Ισραήλ.
Ο μικρός στολίσκος που αποτελείται από το ιρλανδικό πλοίο Saoirse («ελευθερία» στα κελτικά) και το καναδικό Tahrir («ελευθερία» στα αραβικά) αναχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης από τη νοτιοδυτική Τουρκία και προγραμματίζει να φθάσει σήμερα στη Γάζα.
Τα πλοία μεταφέρουν 27 επιβαίνοντες και φάρμακα αξίας 30.000 δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης Freedom Waves To Gaza(Κύματα ελευθερίας προς τη Γάζα).
Οι Έλληνες καπετάνιοι εκφράζουν το λαό μας, όχι η κυβέρνηση
3/11/2011
Ο Σύλλογος Ιντιφάντα χαιρετίζει την προσπάθεια των διεθνών ακτιβιστών που απέπλευσαν χθες με 2 πλοία για να σπάσουν τον παράνομο και απάνθρωπο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας αψηφώντας τους κινδύνους από μια νέα –ήδη προαναγγελθείσα – επίθεση των ισραηλινών πειρατών της Μεσογείου.
Υπενθυμίζουμε ότι και τα δύο πλοία αποτελούσαν μέρος του «Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ – Ας Παραμείνουμε Άνθρωποι» που το περασμένο καλοκαίρι εμποδίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά και με διάφορους τρόπους (σαμποτάζ, απαγορεύσεις απόπλου, ρεσάλτα, συλλήψεις, αφαιρέσεις σημαιών κ.λπ.) και από διάφορες κυβερνήσεις με προεξάρχουσα την ελληνική, και με την υποστήριξη διακρατικών φορέων, να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και ακτιβιστές στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Το καναδικό πλοίο Ταχρίρ είχε εμποδιστεί από τις ελληνικές αρχές κατʼ εντολήν της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και ακτιβιστές είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί. Το δε ιρλανδικό Saoirse είχε σαμποταριστεί στην Τουρκία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχε σαμποταριστεί και το ελληνο-σκανδιναβικό στη μαρίνα του Αλίμου.
Είναι ιδιαίτερης σημασίας για το ελληνικό κίνημα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη η τωρινή προσπάθεια, καθώς και στα δύο πλοία κυβερνήτες είναι πολύπειροι Έλληνες αλληλέγγυοι καπετάνιοι. Με τους οποίους, μέλη του Συλλόγου Ιντιφάντα έχουν ταξιδέψει στο παρελθόν μαζί, είτε κατά το πρώτο σπάσιμο του αποκλεισμού τον Αύγουστο του 2008, είτε και με τον πρώτο «Στόλο της Ελευθερίας» το 2010 (όταν δολοφονήθηκαν οι 9 Τούρκοι συναγωνιστές). Η στάση των δύο καπετάνιων αποτελεί την πραγματική έκφραση της υποστήριξης του ελληνικού προς τον παλαιστινιακό λαό, εν αντιθέσει με την ελληνική κυβέρνηση που υποστηρίζει και έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με τους ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου.
Καθιστούμε την ελληνική κυβέρνηση Παπανδρέου συνυπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί στους δύο Έλληνες καπετάνιους και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στα δύο καράβια της αλληλεγγύης.
Κάτω τα χέρια από τους καπετάνιους μας και τους διεθνείς ακτιβιστές για τη Γάζα!
Να σταματήσει άμεσα ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας
Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό – ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2
Αθήνα, 3 Νοέμβρη 2011, ώρα 11:55 μμ
Τα δύο πλοία της αποστολής "Κύματα Ελευθερίας" - Freedom Waves, που απέπλευσαν το απόγευμα από τις ακτές της νότιας Τουρκίας βρίσκονται ήδη στα διεθνή ύδατα και πλέουν προς τον προορισμό τους, το λιμάνι της Γάζας, χωρίς κάποιο συμβάν μέχρι αυτή την στιγμή.
Στα δύο σκάφη κυβερνήτες είναι Έλληνες πολίτες και αλληλέγγυοι στον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού και στις προσπάθειες σπασίματος του ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας.
Στο καναδικό σκάφος "Tahrir" - Απελευθέρωση στα αραβικά, με 12 επιβάτες, μεταξύ των οποίων ευρωβουλευτής και εκπρόσωποι διεθνών ΜΜΕ, κυβερνήτης είναι ο κρητικός καπετάνιος Γιώργος Κλώντζας, γνωστός από τις πρώτες αποστολές στην Γάζα το 2008.
Στο δεύτερο σκάφος με 15 επιβάτες, το ιρλανδικό "Saoirse" - Ελευθερία στα κέλτικα, κυβερνήτης είναι ο δεύτερος κρητικός καπετάνιος Ζαχάρης Στυλιανάκης και αυτός γνωστός από την προηγούμενη αποστολή του Στόλου της Ελευθερίας τον Μάη του 2010, που δέχθηκε την δολοφονική επίθεση των ισραηλινών κομάντος. Ο καπετάν Ζαχάρης ήταν ο καπετάνιος του ελληνικού εμπορικού πλοίου "Ελεύθερη Μεσόγειος", ελληνόκτητου πλοίου που ακόμα κρατείται παράνομα στην Χάϊφα του Ισραήλ.
Ο νους και η καρδιά μας είναι μαζί με τα 27 αδέρφια μας στο δύσκολο ταξίδι τους. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην αποστολή τους !
Ας είμαστε όλοι σε επιφυλακή!
Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα"
www.shiptogaza.gr
www.freedomflotilla.eu
www.witnessgaza.com






ΗΠΑ
Δυναμικές διαδηλώσεις στο Οκλαντ
ΣAN ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ.-- Δεκάδες χιλιάδες πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και γενική απεργία την Τρίτη στο Οκλαντ αλλά και το Σαν Φρανσίσκο. Κινητοποιήσεις που περιελάμβαναν διαδηλώσεις, αλλά και τον αποκλεισμό του λιμανιού στα βόρεια της πόλης του Σαν Φρανσίσκο. Διαδηλώσεις οκτώ ημέρες μετά την άγρια καταστολή της αστυνομίας στο Οκλαντ κατά διαδηλωτών του λεγόμενου κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ», που αντιδρά στις βαριές συνέπειες της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης που έχουν οδηγήσει στην ανεργία και στην εξαθλίωση, ωστόσο το περιεχόμενό του είναι θολό χωρίς στόχευση ενάντια στο ίδιο το σύστημα, αλλά μόνο σε πλευρές του (τράπεζες, πολυεθνικές).
Η καταστολή είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες από 100 συλλήψεις και τραυματίες, μεταξύ αυτών και του βετεράνου του πολέμου του Ιράκ και του Αφγανιστάν, Σκοτ Ολσεν, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.
Μέχρι χτες το μεσημέρι - ώρα Ελλάδας - το λιμάνι παρέμενε αποκλεισμένο από χιλιάδες διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών για την παράλυση όλων των δραστηριοτήτων του πλέον σημαντικού εμπορικού και οικονομικού κόμβου της βόρειας Καλιφόρνιας και του τέταρτου μεγαλύτερου λιμανιού των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου διακινούνται σε ετήσια βάση εμπορεύματα άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Παράλληλα, χιλιάδες άνθρωποι, εργαζόμενοι, νέοι, δάσκαλοι, γονείς ακόμη και μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων πήραν μέρος στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, με επίκεντρο την Ογκάβα Πλάσα, και κρατώντας πανό που έγραφαν «γενική απεργία», και κάποια «ταξικός πόλεμος ενάντια στο 1%» ή «χρηματοδοτήστε τα σχολεία μας και τις υπηρεσίες μας, όχι τις τράπεζες».
Ωστόσο, σε άλλες πόλεις της Καλιφόρνια, όπως, στο Λος Αντζελες, στο Σαν Ντιέγκο και στο Φρέσνο, προετοιμάζονται επιχειρήσεις καταστολής για την εκδίωξη των διαδηλωτών. Στην Οκλαχόμα, οι αρχές ανακοίνωσαν το θάνατο ενός διαδηλωτή που έπαιρνε μέρος στις διαμαρτυρίες στην Πόλη της Οκλαχόμας. Τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει γνωστά, ούτε και τα αίτια του θανάτου, ενώ παράλληλα χτες τα ξημερώματα - τοπική ώρα - πραγματοποιήθηκε ακόμη ένας γύρος καταστολής με αρκετές συλλήψεις. Τέλος, στη Νέα Υόρκη, περισσότεροι από εκατό βετεράνοι του πολέμου του Ιράκ και του Αφγανιστάν, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από το μνημείο των πεσόντων του Βιετνάμ στο νότιο άκρο του Μανχάταν διέσχισαν με την πορεία τους όλη την περιοχή της Γουόλ Στριτ και ένωσαν τις δυνάμεις με τους διαδηλωτές στο Ζουκότι Παρκ, διαδηλωτές που βρίσκονται εκεί από 17 Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις.




ΚΙΕΒΟ.-- Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χτες στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας ενάντια στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η φιλορωσικη "αριστερη" κυβέρνηση στην οποια συμμετεχει και το ΚΚ Ουκρανιας, στο πλαίσιο της συμφωνίας της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για αποδέσμευση δανείου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εξω από το Κοινοβούλιο σημειώθηκαν συγκρούσεις, όταν οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
BEΛΙΓΡΑΔΙ.-- «Η πόρτα της ΕΕ είναι ανοιχτή για τη Σερβία, αλλά η Ενωση έχει μόνο μία επιθυμία: Τη βελτίωση των σχέσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας και την εφαρμογή των λύσεων που έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής στο διάλογο των δύο πλευρών», απειλεισε ανοιχτα χτες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γέρζι Μπούζεκ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την ηλιθια δουλα πρόεδρο της Σερβικής Βουλής, Σλάβιτσα Τζούκιτς Ντεγιάνοβιτς.
ΒΙΕΝΝΗ.-- Εξαιρετικά κρίσιμη θεωρούν οι ΗΠΑ την στημενη έκθεση που θα παρουσιάσει, την επόμενη βδομάδα, η Διεύθυνση της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας για την κατάσταση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, και τον πολεμο που σχεδιαζουν εναντιον του Ιραν, χωρίς, όμως, να επιχειρηματολογούν για την άποψή τους αυτή. Ο Αμερικανός Πρόεδρος συζήτησε για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τον πολεμο εναντιον του Ιραν με τον Γάλλο Πρόεδρο, ενώ στο Ισραήλ συνεχίζεται η συζήτηση για το κατά πόσο θα πρέπει ο ισραηλινός στρατός να εξαπολύσει πρώτος μια επίθεση κατά του Ιράν.