Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Παρασκευη 17 Φεβρουαριου 2012

Είχαν λυσσάξει και συνεχίζουν ακόμα: Απολύστε τους δημόσιους υπαλλήλους! Φώναζε η κυράτσα απ' την Εκάλη, ψώναζε κι ο κακομοίρης απ' το Αιγάλεω. Τώρα κάνει ουρά επί μέρες για να γραφτεί στην Πρόνοια και φυσικά, λόγω έλλειψης προσωπικού, πηγαίνει και ξαναπηγαίνει επί μέρες. Είχαν λυσσάξει και συνεχίζουν ακόμα: Απολύστε τους δημόσιους υπαλλήλους! Ένας φύλακας είχε απομείνει στην Ολυμπία. Κάνουν πως θρηνούν τώρα για την κλοπή των αρχαιοτήτων...
ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ!!! Οποιος επαναλαμβάνει τις μαλακίες που λένε οι δημοσιοκάφροι στην tv, πρέπει να τουρχεται ξανάστροφη στη μούρη, που να φέρνει δέκα βόλτες και να τον παίρνουν τα ζουμιά!!!!






Κατω απο το όριο της φτώχειας το 25% των Ιταλών
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012, 12:46
«Ένας στους τέσσερις Ιταλούς βρίσκεται κατω απο το όριο της φτώχειας και δεν υπάρχουν αποτελεσματικά μέτρα και νομικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση» της κατάστασης, δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ιταλίας, Ενρίκο Τζοβανίνι.
«Το σοβαρότερο είναι ότι η ανεργία των νέων μέχρι 29 ετών τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2011 συνέχισε να αυξάνεται: χάθηκαν άλλες ογδόντα χιλιάδες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.
Ειδικότερα το 24,5% του πληθυσμού είναι κοντά στο όριο της φτώχειας, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωζώνης βρίσκεται στο 21,5%.
Το μεγαλύτερο κίνδυνο να βρεθούν χωρίς τα απαραίτητα προς το ζην αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, οι διαζευγμένες μητέρες, οι πολύτεκνες οικογένειες και όσοι ζουν στην Κάτω Ιταλία. Ο Τζοβανίνι πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά την εργασία των νέων μέχρι 24 ετών, η ανεργία στην Ιταλία αγγίζει το 31%.
Η μόνη χώρα που παρουσιάζει αρνητικότερη επίδοση είναι η Ισπανία».





Καταγγέλλει παρέμβαση ξένων δυνάμεων
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012, 11:45
Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ δήλωσε σήμερα ότι η παρέμβαση των ξένων δυνάμεων είναι η πηγή όλων των προβλημάτων στην περιοχή.
«Όλα τα προβλήματα προέρχονται από το εξωτερικό. Όλες αυτές οι δυνάμεις επεμβαίνουν στις εσωτερικές μας υποθέσεις στην περιοχή. Δεν υπάρχει κάποιο θεμελιώδες πρόβλημα ανάμεσα στις χώρες της περιοχής. Όλα τα προβλήματα προέρχονται από το εξωτερικό», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ.
Ο Αχμαντινεζάντ βρίσκεται στο Ισλαμαμπάντ όπου συμμετέχει σε συνάντηση ηγετών των γειτονικών Πακιστάν και Αφγανιστάν με στόχο την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας.






ΚΥΠΡΟΣ
Η ενέργεια στο επίκεντρο της επίσκεψης Νετανιάχου
Νέες απειλές από την Αγκυρα με αφορμή το β' γύρο αδειοδότησης
Παλι κανει τον καμποσο η Τουρκια και θα φαει χοντρη βοηδοπουτσα απο το Ισραηλ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--
Η ενέργεια και η εξασφάλιση των συμφερόντων του Ισραήλ ήταν το πρώτο θέμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Κύπρο, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Και η επίσκεψη αυτή και η συμμαχια του Ισράηλ με την Κύπρο επιβεβαιώνει ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι στο επίκεντρο του ενδιαφεροντος μετα την ανακαλυψη πετρελαιου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μεγάλες «ευκαιρίες» στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών η οποία θα «προχωρήσει βήμα - βήμα» και είπε ότι το πρώτο βήμα μεταξύ των δύο πλευρών έγινε με την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Αποκάλυψε ακόμα ότι εξετάζονται διάφορα ενδεχόμενα, όπως η δημιουργία ενός κοινού αγωγού μήκους 40 χλμ μεταξύ των δύο κοιτασμάτων, καθώς και αυτό της δημιουργίας σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου και το κατά πόσο η εξαγωγή θα γίνεται με κατεύθυνση την Ευρώπη μέσω Κύπρου ή προς τις αγορές της Ασίας μέσω του Ισραήλ.
Ο Δ. Χριστόφιας ανέφερε ότι «η συνεργασία μεταξύ του κράτους του Ισραήλ και της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν απειλεί κανέναν απολύτως», αλλά εξυπηρετεί μόνο ειρηνικούς σκοπούς προς όφελος των δύο λαών και της ευρύτερης περιοχής και πρόσθεσε ότι η απειλή προέρχεται από την Τουρκία προς την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι από τη συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου.
Χτες η Τουρκία, με αφορμή την ανακοίνωση για το β' γύρο αδειοδότησης, που ξεκινά η Κυπριακή Δημοκρατία, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας υποστηρίζει ότι ένα τμήμα των οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ συμπίπτει με την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία ζητά να παγώσουν οι έρευνες μέχρι τη λύση του Κυπριακού ή να συναντηθούν οι πλευρές, υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ, με αποκλειστικό αντικείμενο το θέμα των υδρογονανθράκων, εκτοξεύοντας νέες απειλές σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά της.
Ο Δ. Χριστόφιας, αναφερόμενος στις τουρκικές απειλές, τόνισε ότι «εάν η τουρκική ηγεσία, όπως η ίδια δηλώνει, πραγματικά ενδιαφέρεται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει υποχρέωση να σέβεται την κυριαρχία των κρατών, καθώς και τη διεθνή νομιμότητα», καλώντας τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα την ΕΕ να αποστείλει εκ νέου ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία για σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
Πέρα από το ενεργειακό στη συνάντηση Χριστόφια - Νετανιάχου συζητήθηκαν επίσης το Κυπριακό, στο οποίο ο Κύπριος Πρόεδρος επανέλαβε τη δέσμευσή του στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η οικονομία.
Κατά την επίσκεψη του Μπ. Νετανιάχου υπεγράφη και συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ για το συντονισμό των Υπηρεσιών Αεροναυτικής και Ναυτικής Ερευνας και Διάσωσης.






ΟΝΔΟΥΡΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ
Μια προαναγγελθείσα ανθρώπινη τραγωδία
Στους 358 έχουν φτάσει οι καταμετρημένοι κρατούμενοι που κάηκαν ζωντανοί κλειδωμένοι στα κελιά τους
ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--
Η φονικότερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί σε φυλακή εδώ και έναν αιώνα είναι πλέον αυτή που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο σωφρονιστικό ίδρυμα στην πόλη Κομαγιάγουα στην Ονδούρα. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ονδούρας, 358 είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι. Θάνατοι από ασφυξία ή εγκαύματα. Πρόκειται για μια καταστροφή που απλώς κάποια στιγμή αναμενόταν να γίνει ή κάλλιστα μπορεί να πρόκειται και για «μαζική εκτέλεση» καθώς εκτός της πυρκαγιάς οι φρουροί όχι μόνο δεν άνοιξαν τα κελιά, αλλά έστρεψαν και τα όπλα τους εναντίον καιόμενων ανθρώπων.
Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Λεονέλ Σίλβα, επικεφαλής της πυροσβεστικής στην Κομαγιάγουα - πόλη που απέχει μόλις 75 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και πολύ κοντά στη φυλακή είναι η τεράστια στρατιωτική βάση Σότο Κάνο, έδρα των αμερικανικών δυνάμεων - ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στη φυλακή εμποδίστηκαν ακόμη και με χρήση πυρών από τους φρουρούς, υπό το σκεπτικό ότι «μία εξέγερση ήταν σε εξέλιξη», σύμφωνα με την εφημερίδα «Proceso». Παράλληλα, οι δυνάμεις της αστυνομίας με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων έζωσαν τη φυλακή μη επιτρέποντας και στους συγγενείς να πλησιάσουν, οι οποίοι είχαν σπεύσει και άκουγαν τα ουρλιαχτά και τις κραυγές βοήθειας των οικείων τους. Οι συγκρούσεις, όπως ήταν φυσικό, ξέσπασαν και έξω από τη φυλακή.
Οι εικόνες που εκτυλίσσονται έξω από τη φυλακή είναι απερίγραπτες. Σοροί ανθρώπων, πολλές σε πολλά κομμάτια, καθώς τα πτώματα έχουν απανθρακωθεί τελείως, μεταφέρονται σε σακούλες έξω από τη φυλακή. Στην πλειονότητά τους η αναγνώριση μπορεί να γίνει μόνο από τις οδοντοστοιχίες. Ωστόσο, καθώς οι έγκλειστοι προέρχονται από πολύ χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, ανάλογα αρχεία δεν υπάρχουν. Ηδη έχουν καταφτάσει 14 ειδικοί από τη Χιλή για να βοηθήσουν το έργο της αναγνώρισης.
Ουσιαστικά ελάχιστα μπορούν να γίνουν, ενώ και οι έρευνες που διέταξε ο πρόεδρος Πορφίριο Λόμπο Σόσα, αλλά και οι αποστολές τόσο της Διαμερικανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσο και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) δε θα προσφέρουν πολλά. Η «καταστροφή» ήταν αναμενόμενη.
Η φυλακή είχε πληρότητα κατά 213% καθώς είχε τη δυνατότητα να στεγάζει 400 κρατούμενους και «στοίβαζε» 852. To κυριότερο: Στο 57% των κρατουμένων δεν είχαν αποδοθεί ποτέ κατηγορίες ή ανέμεναν τη δίκη τους. Μεταξύ αυτών και πολλά μέλη του Μετώπου Λαϊκής Αντίστασης. Προφυλακιστέοι για τη δράση τους ή για παραπτώματα ή ως «ύποπτα μέλη συμμοριών» σε μία χώρα που μετά το πραξικόπημα το 2009 ανήλθε ταχύτατα στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα: 82 δολοφονίες κάθε 100.000 κατοίκους.




ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ
«Οχι» στην κυβέρνηση Πρίστινας
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--
«ΟΧΙ» στις αρχές των Κοσσοβάρων Αλβανών είπε η συντριπτική πλειοψηφία των Σέρβων στους σερβικους δημους του βορείου Κοσσυφοπεδίου, καθώς τα ανεπίσημα αποτελέσματα από το διήμερο δημοψήφισμα δείχνουν το 99,7% να αντιτίθεται στις αρχές των Κοσσοβάρων Αλβανών στην Πρίστινα και μόλις το 0,26% (ήτοι 69 άνθρωποι) να συμφωνεί. Οσο για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες; Ξεπέρασε το 75%.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ιβάνοφ κάλεσε από τη Βιέννη τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε ΗΠΑ και ΕΕ «και όσους αναζητούν μία λύση για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου» να υπολογίσουν το αποτέλεσμα και να μην το αγνοήσουν γιατί αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί «μέγα σφάλμα»...
Ωστοσο, εναντια στο δημοψηφισμα και τα αποτελεσματα του ηταν, εκτος απο τους Κοσσπβαρους και την Ε.Ε. με τις ΗΠΑ, και η κυβερνηση της Σερβιας, η οποια θελει να μπει στην Ε.Ε., και ειναι διατεθιμενη να ξεπουλησει γιαυτο τους εναπομιναντες Σερβους του Κοσοβου.




ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Ενας μεταλλωρύχος απεργοσπαστης σκοτώθηκε χτες στη διάρκεια κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν απολυθέντες συνάδελφοί του σε ορυχείο πλατίνας στο Ράστενμπεργκ (100 χλμ νοτιοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ) της Ν. Αφρικής. Οι τοπικές αρχές ισχυρίστηκαν πως το θύμα σκοτώθηκε αφού δάρθηκε, μαχαιρώθηκε και ξεγυμνώθηκε από τους συναδέλφους του, οι οποίοι είχαν εξαγριωθεί από την απόφαση δικαστηρίου με την οποία κηρύχθηκε παράνομη η απεργία τους. Στη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν πάνω από 100 συλλήψεις.
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ.-- Ασυλο παρείχε ο Παναμάς σε έναν εκ των τριών διευθυντών της εφημερίδας «El Universo» του Εκουαδόρ, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν για τα ψεύδη και την εκστρατεία λάσπης ενάντια στον πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα. Ο Παναμάς εξελίσσεται γοργά σε «παράδεισο διωκόμενων», όπως αξιωματικούς από τη Βενεζουέλα που συμμετείχαν σε ανατρεπτικές δράσεις ή το αποτυχημένο πραξικόπημα ή την πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Κολομβίας, Μαρία Ουρτάδο, που διώκεται για σειρά εγκλημάτων.
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Η Βραζιλία παρέχει δύο στρατιωτικά ελικόπτερα που μπορούν να μεταφέρουν τουλάχιστον 15 ανθρώπους ώστε να είναι χρησιμοποιηθούν στην επιχείρηση απελευθέρωσης αιχμαλώτων στην οποία μονομερώς θα προχωρήσουν οι FARC.