Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πεμπτη 16 Φεβρουαριου 2012

Κρινοντας πλεον τα γεγονοτα της 12 Φλεβαρη απο καποια αποσταση, θα βγαλουμε τα εξης συμπερασματα. Το ΚΚΕ, πιστο στην γραμμη του της συντεταγμενης υποχωρησης οποτε δεχεται επιθεση, της αρνησης οποιδηποτε συγκρουσης με τις κρατικες δυναμεις καταστολης, γιατι το κρατος επιτεθηκε πρωτο, προσπαθωντας να διαλυσει την διαδηλωση των 200.000 ανθρωπων, φυσουνιαζοντας πετωντας δακρυγονα και κροτου λαμψης ακομα και στον Θεοδωρακη και στον Γλεζο, και μετα αντεπιτεθηκαν οι αναρχικοι, μετουσιωνοντας στην πραξη το συνθημα της λαικης αντιβιας. Το ΚΚΕ λοιπον υποχωρησε και πηγε σπιτι του αμεσως, σαν κοτουλες του συστηματος που ειναι. Καμια σχεση δεν εχει το σημερινο ξευτιλισμενο ΚΚΕ, με το ΚΚΕ του 1945, ακομα ακομα και του 1964, αλλα και της δεκαετιας του 1970. Οι δυναμεις της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας, αποδειχτηκε για μια ακομη φορα, οτι δεν εχουν καμια σχεση με τις λαικες συγκρουσεις και την κοινωνικη αντιβια. Το μονο που τις διακρινει ειναι η δηθεν επιμονη τους να προσπαθουν να επιτυχουν το στοχο τους, στη συγκεκριμενη περιπτωση, να επιστρεψουν πισω στη πλατεια Συνταγματος. Αλλα οταν επιτιθονται οι κρατικες δυναμεις καταστολης με δακρυγονα κλομπ και ξυλο, και εσυ πας με γυμνα και κατεβασμενα χερια, ειναι λογικο οτι θα χασεις. Οι αναρχικοι, επιβεβαιωσαν την ανοδο και τη συγκεντρωση κοσμου και το ρευμα που εχουν την τελευταια δεκαετια, χρησιμοποιωντας την λαικη αντιβια, απεναντι στην βια του κρατους. Αλλα παραμενει και συνεχιζει το προβλημα που εχουν, που εγκειται στο αυθορμητο του χαρακτηρα του κινηματος τους. Δεν εχουν την ιδεολογικη απευθυνση της αριστερας, δεν εχουν λογο, και την αλλη μερα δεν μπορουν να δικαολογησουν καμια απο τις ενεργειες τους, και πανε παρακαλετα στην αριστερα για να τους αιτιολογησει αυτη ιδεολογικα τις κινισεις τους. Η αριστερα βεβαια αρνειται, γιατι δεν την συμφερει, και οι αναρχικοι αντιδρουν με το μονο που ξερουν. Βριζωντας και απειλωντας, οποιον βρεθει μπροστα τους.
Οπως ειχε γραψει και ο Λενιν, η ανοδος των αναρχικων, ειναι η πληρωμενη απαντηση της ιστοριας, στα οπουρτονιστικα λαθη του κομμουνιστικου κινηματος! Τελος!
Σημερα Πεμπτη 16 του μηνος, βγηκε η κατοχικη κυβερνηση του παπατρεχα του παπαδημιου, και ειπε οτι αποφασισε να απαγορευτουν οι διαδηλωσεις στο κεντρο της Αθηνας, αυτος που θα διαδηλωνει θα παιρνει αδεια απο την αστυνομια, και θα διαδηλωνει απο το πεζοδρομιο! Για να μην γινονται βανδαλισμοι λεει! Μα τους βανδαλισμους οι ιδιοι οι ασφαλιτες τις κανανε, και υπαρχουν και βιντεο που τα αποδεικνυουν αυτα! Και την επιθεση την εκανε πρωτη η κατοχικη αστυνομια με εντολη της κατοχικης κυβερνησης εναντια στον κοσμο που ειχε μαζευτει στο Συνταγμα, προσπαθωντας να τους διαλυσει. Οι αναρχικοι απλως αντιδρασανε στα δακρυγονα και στο ξυλο! Και δεν τρεξανε σαν κοτες! Για τα μονα που εχουν αναλαβει την ευθυνη, ειναι το καψιμο τραπεζων starbuns τοκογλυφικων ενεχυροδανειστιριων και κυριλατων μαγαζιων της Ερμου. Για τα αλλα, οπως ειπαμε, υπαρχουν βιντεο, που αποδεικνυουν οτι τα κανανε μπατσοι και ασφαλιτες! Οπως και ναχει! Να δουμε πως θα περιουρισουν οι κατοχικοι, 200.000 κοσμο που θελει να διαδηλωσει, και πως θα τον αναγκασουν να παει σπιτι του! Ουτε στρατος δεν μπορει να το καταφερει αυτο! Χωρις θυματα εννοειται! Αν και η κατοχικη κυβερνηση, μεσω του εκπροσωπου της μπατσαριας, εχει πει οτι θελει νεκρους! Για να το βουλωσει ο κοσμος. Αλλα η πεινα αλλα συμβουλευει και καθοδηγει. Κανενας δεν προκειται να κατσει στα αυγα του! Και τα 3000 ευρω που παιρνουν οι πραιτωριανοι των ΜΑΤ για να σακατευουν τον κοσμο, θα αποδειχτουν πολυ λιγα οταν ξεσπασει η λαικη οργη!
Παντως μεχρι τωρα το μασονικο σχεδιο καταστροφης της Ελλαδας προχωραει κανονικα! Το 2009, με το ξεσπασμα της κρισης, οι ελληνικες και διεθνης εφημεριδες εγραψαν οτι θα προσπαθησουν να κρατησουν την Ελλαδα με νυχια και με δοντια στο ευρω, για να εξασφαλιστουν οι ξενοι τοκογλυφοι, και μετα θα ξοπεταξουν την Ελλαδα και θα την κηρυξουν χρεοκοπημενη χωρα! Το 2012! Ηδη πλεον με διαφορες απιστευτες δικαιολογιες του κωλου, οπως να ζηταει ο στραταρχης του 4ου Ραιχ Σοιμπλε να υπογραψουν δηλωση πιστης στους τοκογλυφους η Παπαρηγα και ο Τσιπρας, ειδαλως θα μας ξοπεταξουν απο την Ε.Ε., αυτο γινεται! Μενει να δουμε πως θα αντιδρασει ο λαος!!





Aν χρεοκοπησουμε με κυβέρνηση του κουϊσλιγκ παπαδημιου, φυσικα δεν θα υπαρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, ούτε τρόφιμα, ούτε πετρέλαιο, και η κατοχικοί θα ξεπουλάνε κομμάτι κομμάτι τη χώρα. Εαν, όπως μας συμβουλεύουν όλοι οι οικονομολόγοι, κηρύξουμε άρνηση πληρωμών στους τοκογλύφους, όπως έκαναν η Ισλανδία η Αργεντινή, το Εκουαδόρ, οι τοκογλύφοι θα πάρουν το τρίτο το μακρύτερο, εμείς θα βγούμε από την κωλοευρώπη του 4ου Ράιχ, γερμανικά αυτοκίνητα ηλεκτρικές συσκευές ναυπηγία, θα εκατανταπλασιαστή η αξία τους λόγω των δασμών, και όποιος τολμάει να πάει να αγοράσει θα βρίσκεται φυλακή, οπότε θα αναγκαστούν να ανοίξουν στην Ελλάδα, όπως ήταν παλιά ο Σαρακάκης και όλα τα ψηγεία κουζίνες και πληντήρια, που έκλεισαν γιατί έτσι απαιτούσε η κωλοευρωπη, καιθα ανοίξουν θέσεις εργασίας. Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται ούτε στο ελάχιστο να θιγούν. Οσο για τους ξένους τοκογλύφους, το χρέος μας όπως έχουν πει όλοι οι οικονομιλόγοι, τοχουμε ξεπληρώσει μέχρι τώρα 10 φορές!!! Αυτά που πληρώνουμε είναι αισχρή τοκογλυφία που δεν στηρίζεται σε κανένα νόμο, γιαυτό και οι τοκογλύφοι κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο στις περιπτώσεις Ισλανδίας Αργεντινής και Εκουαδόρ!!!!







Εμπρηστική επίθεση σε γραφεία τουρκικής εφημερίδας στην Γερμανία
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012, 12:27
Τα γραφεία της σύνταξης της τουρκικής εφημερίδας «Ζαμάν» στην Γερμανία έγιναν χθες το βράδυ στόχος εμπρησμού στην Κολονία όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία, ο εμπρησμός δεν αποκλείεται να συνδέεται με τους Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.
Δύο πρόσωπα ηλικίας 17 και 22 ετών συνελήφθησαν, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολονίας.





Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Λιβύη
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012, 08:58
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Διεθνής Αμνηστία σε νέα της έκθεση αναφορικά με την κατάσταση στην Λιβύη.
Σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι πρώην "εξεγερμένοι" μισθοφοροι των αμερικανων είναι «εκτός ελέγχου». Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι τουλάχιστον 12 άτομα που κρατούνταν από ενόπλους πέθαναν μετά από βασανιστήρια από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με την έκθεση, ομάδες πρώην "εξεγερμένων" μισθοφορων των αμερικανων πραγματοποιούν παραβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τις οποίες δεν τιμωρούνται και δεν ελέγχονται από την προσωρινή κυβέρνηση.
Σε κέντρο κράτησης στην Τρίπολη, ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας ανακάλυψαν κρατουμένους που είχαν υποστεί σκληρά βασανιστήρια, τους οποίους οι ανακριτές είχαν προσπαθήσει να κρύψουν.






Μπαχρέιν: Πάνω από 120 τραυματίες από συγκρούσεις με αστυνομικούς
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012, 02:33
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση ακτιβιστών πάνω από 120 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί από την αρχή της εβδομάδας στο Μπαχρέιν, σε συγκρούσεις με την αστυνομία, ενώ ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του σιιτικού κόμματος αλ Ουέφακ, είπε ότι η κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο διαλόγου για την επίλυση της κρίσης στη χώρα, η οποία μετρά ήδη ένα χρόνο.
Ακτιβιστές με την επονομασία «Συνασπισμός νεολαίας της 14ης Φεβρουαρίου» κάλεσαν σήμερα σε νέες διαδηλώσεις, μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις που έγιναν με την ευκαιρία την πρώτης επετείου από την σιιτική εξέγερση κατά της σουνιτικής δυναστείας, που κυβερνά τη χώρα εδώ και τρεις δεκαετίες.
Η κυβέρνηση του βασιλιά Χάμαντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα κατέπνιξε την εξέγερση με τη συνδρομή στρατευμάτων της ισλαμοφασιστικης Σαουδικης Αραβιας και του ισλαμοφασιστικου Καταρ από τις χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κόλπου, εναν ισλαμοφασιστικο οργανισμο που εχουν φτιαξει οι ΗΠΑ.
Στο μεταξύ ο Αμπντουλτζαλίλ Χαλίλ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος αλ Ουέφακ της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι συναντήθηκε πριν δύο εβδομάδες με αξιωματούχους της κυβέρνησης οι οποίοι τον ρώτησαν αν η αντιπολίτευση είναι έτοιμη για διάλογο και απάντησε «ναι αλλά για ένα σοβαρό εποικοδομητικό».






Ξεπέρασαν τους 350 οι νεκροί στη φυλακή της Ονδούρας
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012, 01:25
Η ισχυρότατη πυρκαγιά που ξέσπασε σε φυλακές της Ονδούρας, στις οποίες οι τρόφιμοι ξεπερνούσαν κατά πολύ τον αριθμό που μπορούσε να δεχθεί το σωφρονιστικό κατάστημα, είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 350 από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους, πολλοί εκ των οποίων παγιδεύτηκαν και κάηκαν ζωντανοί στα κελιά τους.
Το εξαγριωμένο πλήθος των συγγενών και φίλων των κρατουμένων που μαζεύτηκε έξω από τις φυλακές, αντέδρασε πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς και προσπάθησε με κάθε τρόπο να εισβάλει στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς στον αέρα και με ρίψη χημικών προς τον συγκεντρωμένο κόσμο, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν γυναίκες.
Οι πυροσβεστες κατηγγειλαν οτι οταν πηγαν να σβησουν τη φωτια, δεχτηκαν βροχη πυρων απο τους φυλακες, με αποτελεσμα να φυγουν πανικοβλητοι και απρακτοι, ενω η φυλακη να γινει παραναλομα.
Ο αληταρας πραξικοπηματιας "πρόεδρος" της χώρας Πορφίριο Λόμπο, παριστανε τον ανηξερο, και είπε ότι απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον διοικητή των φυλακών της Κομαγιάγκουα, καθώς και τον επικεφαλής του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος, ώστε να διασφαλίσει μια «εις βάθος έρευνα της υπόθεσης», ενώ υποσχέθηκε: «θα πάρουμε έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την τραγωδία, που βύθισε όλη την Ονδούρα στο πένθος».







ΣΥΡΙΑ
Διπλωματικές επαφές και ελιγμοί
Δημοψήφισμα και εκλογές ανακοίνωσε η συριακή ηγεσία
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΧΑ.--
Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την έγκριση ενός νέου συντάγματος στη βάση του οποίου θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές 90 ημέρες μετά ανακοίνωσε, χτες, η συριακή ηγεσία, ενώ εντείνονται οι διπλωματικές διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα με απώτερο στόχο να αποτυπωθεί μια «μέση λύση» σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τα συριακά κρατικά ΜΜΕ, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου (δηλαδή δύο ημέρες μετά την προγραμματισμένη για τις 24 σύνοδο - Τυνησία - των «Φίλων της Συρίας», της ομάδας που προσπαθούν να συστήσουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους για να εξασφαλίσουν υποστήριξη στην αντιπολίτευση).
Κατά τα συριακά ΜΜΕ, το νέο σύνταγμα προωθεί «ένα πολιτικό σύστημα στη βάση του πλουραλισμού, όπου δε θα είναι σε κυρίαρχη θέση το κόμμα Μπάαθ». Επίσης, προβλέπει «μόνο δύο 7ετείς προεδρικές θητείες», ότι η «Συρία είναι κυρίαρχο, αδιαίρετο και δημοκρατικό κράτος» και ότι «το θρήσκευμα του Προέδρου είναι το Ισλάμ».
«Αστειότητα», χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος την ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι η Δαμασκός «έχει υποσχεθεί πολλά και έχει εφαρμόσει λίγα». «Βήμα στη σωστή κατεύθυνση», χαρακτήρισε την άρση της κυριαρχίας του Μπάαθ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας «λάθος την προσπάθεια ορισμένων να απομονώσουν τον Ασαντ». Ο Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του για να συζητήσουν τρόπους συγκερασμού των διαφωνιών τους σε ένα νέο σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας που θα προβλέπει και «ανθρωπιστικούς διαδρόμους». Χαμηλότερους τόνους τηρεί και η Κίνα, επαναλαμβάνοντας ότι «ζητά άμεσο τερματισμό της βίας και ανοιχτό διάλογο όλων με όλους».
Υπέρ της άσκησης περισσότερης διπλωματικής πίεσης στη συριακή ηγεσία αλλά κατά μιας ξένης στρατιωτικής επέμβασης τάχθηκε ο 57μελής Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης, όπως και η Αίγυπτος.
Εντός Συρίας, πάντως, οι ένοπλες συγκρούσεις φαίνεται ότι επεκτείνονται πέρα από τη Χομς, όπου χτες εξερράγη ένας αγωγός πετρελαίου, χωρίς να μπορεί να διαπιστωθεί ποιος είναι ο υπεύθυνος.





OΝΔΟΥΡΑ
Πάνω από 350 κρατούμενοι καμμένοι στα κελιά τους
ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--
Πρόκειται για «μαζική δολοφονία» καθώς τουλάχιστον 350 κρατούμενοι, ίσως και 370 κατά πληροφορίες, έχασαν τη ζωή τους, από πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο συγκρότημα φυλακών της Κομαγιάγουα, μόλις 75 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους απανθρακώθηκαν κλεισμένοι στα κελιά τους καθώς, όπως αναφέρει εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, «δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε τα κελιά καθώς δεν είχαμε τα κλειδιά και οι φύλακες ήταν άφαντοι».
Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται με τις αρχές να εμφανίζουν ως πιθανότερα «είτε φωτιά σε στρώμα είτε από βραχυκύκλωμα». Μεταξύ των νεκρών και δεκάδες μέλη του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης (FNRP), αγωνιστές που έχουν οδηγηθεί στη φυλακή εξαιτίας της δράσης εναντίον του πραξικοπήματος που ανέτρεψε τον Πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια το 2009 αλλά και ενάντια στη συνέχειά του, την χουντα του Πορφίριο Λόμπο Σόσα μετα τις "εκλογες των γιανκιδων". Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και πυροσβέστες και μία γυναίκα που σκοτώθηκε έξω από τη φυλακή σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό HRN. Πρόκειται για συγγενή κρατούμενου, από τους εκατοντάδες που έσπευσαν έξω από τη φυλακή και απωθήθηκαν με πυρά στο αέρα, λαστιχένιες σφαίρες και χημικά, από την αστυνομία και το στρατό που έχει αποκλείσει το σωφρονιστικό ίδρυμα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το συγκρότημα φυλακών βρίσκεται δίπλα στη στρατιωτική βάση της Παλμερόλα, όπου βρίσκονται και οι αμερικανικές δυνάμεις και οι οποίες διαθέτουν ειδικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Εκτός αυτών, η τοπική πυροσβεστική τόνισε πως οι δυνάμεις της συνάντησαν εμπόδια κατά την προσπέλαση στη φυλακή εξαιτίας πυρών που δέχθηκαν απο τους φυλακες των φυλακων. Είναι προφανές ότι οι 852 κρατούμενοι αφέθηκαν να «καούν», καθώς έτσι κι αλλιώς ήταν «υπεράριθμοι» καθώς η φυλακή μάξιμουμ μπορεί να φιλοξενήσει 600 κρατούμενους.





ΙΡΑΝ
Πυρηνικές ανακοινώσεις και πετρελαϊκές προειδοποιήσεις
ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Προειδοποιήσεις για το πετρέλαιο,
ενώ συνεχίζεται το «βομβιστικό» σίριαλ
Οι κινήσεις αυτές στην κατεύθυνση της «αναθέρμανσης» του διαλόγου για τα πυρηνικα της Τεχερανης, πάντως, δεν εμπόδισαν την ιρανική ηγεσία, χτες, να καταστήσει σαφές ότι «μπορεί ανά πάσα στιγμή να διακόψει την παροχή πετρελαίου προς χώρες της ΕΕ, πολύ πριν τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση για εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου στα τέλη Ιουνίου, αλλά δεν το κάνει για ανθρωπιστικούς λόγους». Αρχικώς ιρανικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η Τεχεράνη «διέκοψε» την παροχή πετρελαίου σε Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια αναστάτωση στη διεθνή αγορά. Τελικα το διεψευσε ο υπουργος Πετρελαιου του Ιραν.
«Οι τρομοκρατικές δραστηριότητες της Τεχεράνης απειλούν τη διεθνή ισορροπία» επαναλάμβανε, χτες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιμένοντας ότι πίσω από τη βομβιστική επίθεση στο Νέο Δελχί, την απόπειρα στο Τμπίλιζι της Γεωργίας (και οι δύο με στόχο ισραηλινές διπλωματικές αποστολές) και τη σύλληψη Ιρανών με εκρηκτικά (3 στην Ταϊλάνδη και 1 στη Μαλαισία) κρύβεται η Τεχεράνη. Σαν απαντηση στην δολοφονια ιρανων πυρινικων επιστημονων στην Τεχερανη απο τη Μοσαντ του Ισραηλ. Οι ιρανικές αρχές πάντως επέμειναν ότι δεν έχουν καμία σχέση.




ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Η δολοφονία του λαού συνεχίζεται
ΚΑΜΠΟΥΛ.--
Η «εμφάνιση» ήταν ο λόγος για τη σφαγή οκτώ εφήβων στην επαρχία Καπίσα του Αφγανιστάν, από τις κατοχικές δυνάμεις, την περασμένη Πέμπτη, που υποτίθεται ότι θα ερευνούσε το ΝΑΤΟ. Οι οκτώ έφηβοι, οι οποίοι σύμφωνα με τις αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν «έφεραν όπλα» και θεωρήθηκαν «επικίνδυνοι» τόσο για τις δυνάμεις κατοχής όσο και για τους Αφγανούς στρατιώτες. Σύμφωνα με τις «εξηγήσεις» που επιχείρησε να δώσει ο Μάικ Γουίγκστον διοικητής των κατοχικών αεροπορικών δυνάμεων «επρόκειτο για νεαρούς Αφγανούς, με εμφάνιση ενηλίκων, αθλητικούς, σωματώδεις, που περπατούσαν στην κοιλάδα. Θεωρούμε ότι επρόκειτο για εφήβους 15-16 ετών, ο ένας μεταξύ τους ήταν πιο μεγάλος». Η εξαχρείωση των ιμπεριαλιστών σε όλο της το μεγαλείο. Δολοφονείται όποιος έχει «λάθος» εμφάνιση ή κινείται σε «λάθος» χώρο, το «λάθος» χρόνο...





ΜΠΑΧΡΕΪΝ
Συγκρούσεις στην πρώτη επέτειο των διαδηλώσεων
ΜΑΝΑΜΑ.--
Με βροχή δακρυγόνα και κλομπ οι ισχυρότατες αστυνομικές αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις, που είχαν αναπτυχθεί σχεδόν παντού, αντιμετώπισαν τους χιλιάδες διαδηλωτές που προσπάθησαν την Τρίτη να προσεγγίσουν την πλατεία Μαργαριταριού, στο κέντρο της πρωτεύουσας του Μπαχρέιν, όπου πέρυσι τέτοια μέρα άρχισαν οι μεγάλες διαδηλώσεις κατά του βασιλιά. Οι οργανωτές των διαδηλώσεων, που είναι οργανώσεις της αντιπολίτευσης κυρίως της σιιτικής πληθυσμιακής πλειοψηφίας, υποστήριζαν ότι τραυματίστηκαν τουλάχιστον 120 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 37 σοβαρά, και ότι συνελήφθησαν περισσότεροι από 150. Οι αρχές του βασιλείου δεν έκαναν καμία ανακοίνωση. Την νύχτα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην περίμετρο της πρωτεύουσας, στους δρόμους που τη συνδέουν με τα σιιτικά χωριά, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί μέρες νωρίτερα.
Οι αρχές επαναλάμβαναν ότι η αντιπολίτευση είναι αυτή που δεν έχει ανταποκριθεί στην πρόσκληση για διάλογο με το βασιλιά. Βέβαια, ο βασιλιάς έχει, εκ των προτέρων, αρνηθεί να συζητήσει το αίτημα για άρση του προνομίου του περί διορισμού της κυβέρνησης, διορισμού μεγάλου μέρους του Κοινοβουλίου και απόφασης επί όλων των σημαντικών πολιτικών της χώρας και περί λήψης μέτρων ενίσχυσης της ίσης μεταχείρισης όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας. Εκπρόσωπος του μεγαλύτερου σιιτικού κόμματος «αλ Ουέφακ» δήλωνε, πάντως, ότι γίνονται ορισμένες επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Πέρυσι από τη σκληρή καταστολή είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 40 άνθρωποι ενώ δικάστηκαν και φυλακίστηκαν ακόμη και οι γιατροί που τους περιέθαλψαν. Το Μάρτη κηρύχτηκε στρατιωτικός νόμος και στο πλαίσιό του κλήθηκαν ν' αναπτυχθούν στη χώρα στρατιωτικές δυνάμεις από τις γειτονικές Σ. Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κατάρ, οι οποίες δεν αποχώρησαν όταν άρθηκε ο στρατιωτικός νόμος τον Ιούνη. Εκτοτε οι συγκρούσεις συνεχίζονται, έστω και σποραδικά, και έχουν μεταφερθεί κυρίως εκτός πρωτεύουσας. Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι ιμπεριαλιστές εκφράζουν μόνο φραστικά την ανησυχία τους. Στο Μπαχρέιν δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι η έδρα του 5ου αμερικανικού Στόλου και βρίσκεται πολύ κοντά στα στενά του Ορμούζ.




NΤΑΚΑΡ.-- Με βροχή δακρυγόνων διέλυσε χτες η αστυνομία απαγορευμένη πορεία αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, Ντακάρ, προτού προλάβουν να πλησιάσουν το προεδρικό μέγαρο διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση της συμμετοχής αντιπολιτευόμενων υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές της 26ης Φλεβάρη.