Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Παρασκευη 23 Μαρτιου 2012

Σοκαριστικό...!
Οι φασισταραδες της CIA Anonymous χάκαραν την ιστοσελίδα της Ελληνοφρένειας...




Για πρώτη φορά δεν θα παρελάσουν οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου
Σε αντίδραση των σκληρών η των σκληρών μέτρων λιτότητας, οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου αποφάσισαν να μην παρελάσουν για πρώτη φορά την 25η Μαρτίου.
Για πρώτη φορά δεν θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου. Αντιδρούν με τον τρόπο αυτό στα πιο σκληρά μέτρα που έχει λάβει ποτέ ελληνική κυβέρνηση, οδηγώντας σε εξαθλίωση το λαό και τους συμπολεμιστές τους.
Οι άνθρωποι στους οποίους αποδίδονται τιμές ηρώων αισθάνονται προδομένοι και απαξιωμένοι από την κυβέρνηση και την πολιτική της και αναγκάζονται να μη λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, προκειμένου να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην "οικονομική επιδρομή" των ξένων δανειστών και των εκφραστών τους.
"Εμείς οι ανάπηροι μαχητές αυτών των τελευταίων πολέμων, συνεχιστές των προγόνων μας του 1821, αποφασίσαμε μέσω της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας για πρώτη φορά να μην παρελάσουμε, αντιδρώντας και εμείς στα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση εναντίον του λαού μας και ειδικότερα των συμπολεμιστών μας", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνομοσπονδία και κοινοποίησε στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού, που έχει το γενικό πρόσταγμα της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το Μνημόνιο του Αγνώστου Στρατιώτη.






Κεντρικη Τραπεζα και ΔΝΤ τελος στην Αργεντινη
... η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μοιάζει με τον πυροσβέστη που αφήνει το σπίτι να καεί για να μάθει τα παιδιά να μην παίζουν με τα σπίρτα; αναρωτιόνταν πρόσφατα οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Επειδή η ΕΚΤ είναι φτιαγμένη για να υπηρετεί τις τράπεζες και όχι τις κυβερνήσεις. Αυτό άλλωστε προβλέπεται από το άρθρο 123 της Συνθήκης της Λισαβώνας. Ετσι οι τράπεζες μπορούν να δανείζονται από την ΕΚΤ με το ελάχιστο επιτόκιο (1,25%), ενώ τα κράτη αφήνονται στο έλεος των αγορών.
Στην Αργεντινή,...
... η κυβέρνηση της προέδρου Κίρσνερ έβαλε αυτή την εβδομάδα τέλος σε αυτή την κατάσταση, όπως είχε υποσχεθεί, γκρεμίζοντας έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της εξάρτησης της χώρας: κατήργησε την αυτονομία της κεντρικής τράπεζας επαναφέροντάς την υπό τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας. Η αυτονομία των κεντρικών τραπεζών ήταν ένας βασικός άξονας των πολιτικών που επέβαλαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλοι διεθνείς οργανισμοί από τη δεκαετία του 1990 στη Χιλή, την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα και το Μεξικό, με το επιχείρημα πως η νομισματική πολιτική είναι μια διαδικασία κυρίως τεχνική, η οποία πρέπει να αποσπαστεί από την πολιτική οικονομία των χωρών και να ανατεθεί σε τεχνοκράτες. Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής είναι σήμερα γνωστές στη Λατινική Αμερική, με κορύφωση τη χρεοκοπία της Αργεντινής το 2001. Η Αργεντινή δεν φοβάται πια. Στο εξής, η αποστολή της κεντρικής τράπεζας της χώρας δεν θα είναι μόνο η νομισματική σταθερότητα αλλά και «η οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, η απασχόληση και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα».
Παρόμοιες πολιτικές...
... ακολουθούν μέσω των κεντρικών τραπεζών τους και άλλες ανεξάρτητες και κυρίαρχες χώρες τα τελευταία χρόνια. Η Βραζιλία από το 2008 για να ενισχύσει τις προβληματικές επιχειρήσεις της και να χρηματοδοτήσει τις εξαγωγές της. Η Κίνα από το 2007 για να δημιουργήσει ένα γιγάντιο επενδυτικό ταμείο. Η Ιαπωνία για να βοηθήσει την Τογιότα και άλλες εγχώριες επιχειρήσεις το 2009. Ο Ισημερινός από το 2009 για να ξαναδώσει ζωή στην οικονομία της χώρας με δημόσια έργα και με προγράμματα απασχόλησης. Ετσι και η Αργεντινή, αφού ο λαός της πλήρωσε πανάκριβα το νεοφιλελεύθερο πείραμα που πριν από μία δεκαετία τον οδήγησε στη χρεοκοπία, επιστρέφει σήμερα στην πολιτική και στην πραγματική οικονομία. Με την υπαγωγή της κεντρικής τράπεζας της χώρας στην πολιτική εξουσία, η κυριαρχία της πολιτικής οικονομίας επιστρέφει στο κράτος, που ξαναπαίρνει στα χέρια του εκείνα ακριβώς τα εργαλεία τα οποία είναι απαραίτητα για τον σχεδιασμό μιας αναπτυξιακής στρατηγικής.
Από το πάθημά της,...
... η Αργεντινή πήρε αυτό το μάθημα, όπως το διατυπώνει η δημοσιογράφος Αντριάνα Μπερναντότι στην εφημερίδα «Πάχινα 12»: «Πως εκτός από αντιδημοκρατικό, είναι ολέθριο να αποσπάς τον πλούτο που ένας λαός συσσωρεύει με την εργασία του από τους υπόλοιπους εθνικούς πόρους και να τον παραδίδεις στις ορέξεις μια χούφτας τεχνοκρατών που δεν τους εξέλεξε κανένας».






> Προσοχή!
> Κυκλοφορούν δύο «κουστουμάτοι» κύριοι οι οποίοι χτυπούν τα κουδούνια στα
> διαμερίσματα προφασιζόμενοι ότι είναι ελεγκτές της ΔΕΗ. Πρόκειται
> εξακριβωμένα για κλέφτες. Συνέβη κρούσμα και σήμερα 22/02 σε πολυκατοικία
> στην περιοχή Π.Φαλήρου, ευτυχώς ανεπιτυχές για τους κυρίους, καθώς η ένοικος
> ήταν ενήμερη από άλλο κρούσμα στην περιοχή και δεν τους άνοιξε.
> Ενημερώστε συγγενείς και φίλους καθώς προφανώς δεν θα περιοριστούν στον
> συγκεκριμένο δήμο..
Iδια ιστορια με καποια που ζηταει συνδρομη για την UNESKO, και αν της ανηξεις ριχνει ματιες τι υπαρχει για κλεψιμο στο σπιτι.




Η ΔΕΗ εισπράττει χαράτσια που έχουν καταργηθεί
Kατάφερε η ΔΕΗ εδώ και 6 μήνες να εισπράττει με παράνομο τρόπο ειδικό φόρο. Εξτρά χρεώσεις σε λογαριασμούς φυσικών προσώπων
Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 22 2012 16:53
Τη στιγμή που δεκάδες νοικοκυριά γονατίζουν από τους απανωτούς φόρους και τις μειώσεις μισθών, η ΔΕΗ εξακολουθεί να εισπράττει από ανυποψίαστους πολίτες φόρους και μάλιστα, αυτούς που έχουν καταργηθεί.
Όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και του Γιώργου Παπαδάκη το πρωί της Πέμπτης, η ΔΕΗ εισπράττει εδώ και πολλούς μήνες καταργημένο τέλος, το οποίο μάλιστα δεν είναι προκαθορισμένο αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος.
Επικαλούμενη το άρθρο 29 του νόμου 2773 του 1999, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χρεώνει κάθε λογαριασμό με ένα ποσό για "υπηρεσίες κοινής ωφέλειας".
Ωστόσο, όπως προκύπτει, από το άρθρο 195 με τις καταργούμενες διατάξεις του νόμου 4001, ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, το άρθρο στο οποίο βασίζεται η χρέωση της ΔΕΗ έχει καταργηθεί.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εισπράττεται κατά παράβαση της νομοθεσίας, πάνω από έξι μήνες.
Kostas Kostas-
Ευχαριστώ τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ελληνικού κράτους. Αν δεν μπορεί να ελέγξει τί χρεώνει η δημόσια ΔΕΗ, φαντάζομαι όταν θα ιδιωτικοποιηθεί τί θα γίνει
Kostantinos Stamatakis
Πειτε μας πως θα τα παρουμε πισω.....
George Dimopoulos
Πάντως εγώ στον λογαριασμό μου που πλήρωσα σήμερα, το τέλος ΥΠ.Κ.Ω. ήταν...3,50 ευρώ!! Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά πολλαπλασιάστε το με τα νοικοκυριά ανά την Ελλάδα, για να δείτε τί εκατομμύρια δίνουμε τσάμπα!!




Καναδάς: Αντιδρούν στην αύξηση των διδάκτρων
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012, 03:35
Xιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν την Πέμπτη στους δρόμους του Μόντρεαλ στον Καναδά, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση κατά 75% των διδάκτρων που αποφάσισε η τοπική κυβέρνηση της γαλλόφωνης επαρχίας.
«Φωνάζουμε πιο δυνατά για να μη μας αγνοεί κανένας», φώναζαν οι νεαροί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσής τους, η οποία χαρακτηρίσθηκε ως μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του φοιτητικού κινήματος στη χώρα.
Περίπου 300.000 φοιτητές απέχουν από μαθήματα τους και το τελευταίο χρονικό διάστημα οι διαδηλώσεις στους δρόμους αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στο Κεμπέκ.
Οι σπουδαστές αντιδρούν στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού της επαρχίας, Ζαν Σαρέστ, να προχωρήσει σε αύξηση από το επόμενο φθινόπωρο των διδάκτρων κατά 325 δολάρια τον χρόνο έως την επόμενη πενταετία (συνολική αύξηση κατά 1.625 δολάρια).



Aπίστευτο και όμως αληθινό! Η Τράπεζα της Ελλάδος έπαιρνε τα υποχρεωτικά βάση νόμου κατατεθειμένα σε αυτή διαθέσιμα των ΝΠΔΔ, όπως είναι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας τα Νοσοκομεία, τα έκανε ομόλογα, με δική της αυθαίρετη απόφαση, και τώρα τα "κουρεύει". Κίνδυνος αναστολής λειτουργίας!


Οι διευθυντές των σχολείων απειλούν με σύλληψη τα παιδιά προκειμένου να αποτρέψουν αντιδράσεις των μαθητών προς τους επισήμους την ώρα της παρέλασης.


Ελεύθερους σκοπευτές θα αναπτύξει στις ταράτσες γύρω από την πλατεία Συντάγματος η Αστυνομία κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Όσο κι αν αυτό ακούγεται απίστευτο, προβλέπεται στον σχεδιασμό που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τα μέτρα Ασφάλειας και Τάξης την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να αποφύγει τις αναμενόμενες διαμαρτυρίες των πολιτών κατά των «επισήμων» της εξέδρας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.....


H οργανωτική επιτροπή της Παγκόσμιας Πορείας στην Ιερουσαλήμ αναμένει τη συμμετοχή περισσοτέρων των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στην πορεία η οποία θα ξεκινήσει από τις γειτονικές στην Παλαιστίνη χώρες, τα παλαιστινιακά εδάφη, καθώς και από ορισμένες άλλες πρωτεύουσες στις 30 Μαρτίου 2012.









«ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ» - ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ
Εντείνεται η λεηλασία των αποθεματικών
• Ο ένας μετά τον άλλον φορείς δημόσιου χαρακτήρα ανακαλύπτουν ότι το 70% των καταθέσεων και των αποθεματικών τους έγιναν ...αέρας
• Εδώ και δυο δεκαετίες είχαν στήσει το νομικό πλαίσιο για τις υποχρεωτικές καταθέσεις των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδας
Τώρα αρχίζουν να αποκαλύπτονται οι αλυσιδωτές συνέπειες για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και το μέγεθος του εγκληματικής πολιτικής που έχει η διαδικασία του «κουρέματος» των κρατικών ομολόγων που ολοκλήρωσε πριν από λίγες μέρες η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ενα «κούρεμα», το οποίο πλήρωσαν και θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν πανάκριβα οι εργαζόμενοι της χώρας, καθώς αποδεικνύεται ότι η επιλογή τρόικας και κυβέρνησης να διαχειριστούν την κρίση υπέρ του κεφαλαίου, συνοδεύεται, προϋποθέτει και προκαλεί την πλήρη λεηλασία των αποθεματικών, αλλά και των διαθέσιμων οικονομικών πόρων όλων των Νομικών Προσώπων, που υποχρεούνται να έχουν καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Ο ένας μετά τον άλλον δημόσιοι φορείς και άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ανακαλύπτουν τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα ακόμα και η όποια λειτουργία τους, επειδή πέρα από τις άλλες περικοπές που κάνει η κυβέρνηση, δεν υπάρχουν πια τα οικονομικά τους διαθέσιμα, που ήταν σε υποχρεωτικές καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Οι καταθέσεις που οι διάφοροι φορείς είχαν υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδας μετατράπηκαν αυτόματα σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία «κουρεύτηκαν» στις 12 του Μάρτη. Μετά το «κούρεμα», αποδεικνύεται ότι το 70% της κάθε μορφής κατάθεσης έχει εξανεμιστεί κατά 70%!!!
Την αφαίμαξη που υπέστησαν οι καταθέσεις που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδας οι υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι» τις έμαθαν, όταν χρειάστηκε να γίνει ανάληψη 700.000 ευρώ, «για εξόφληση ανειλημμένων υποχρεώσεων προς προμηθευτές», όπως σημειώνεται σε σχετικό έγγραφο. Τότε ανακάλυψαν ότι αν και οι καταθέσεις του νοσοκομείου ήταν της τάξης του 1,8 εκατ. ευρώ, το ποσό που δικαιούνταν να διαχειριστεί ήταν μόλις 575 χιλιάδες ευρώ.
Στημένη παγίδα
Οπως αποκαλιφθηκε, με αφορμή την περίπτωση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας, αξιοποιώντας το νομικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει εδώ και δυο δεκαετίες οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, φρόντισε με κάθε τρόπο όχι μόνο να αρπάξει και να βάλει σε υποχρεωτικές καταθέσεις τα χρήματα που είχαν στη διάθεσή τους τα διάφορα νομικά πρόσωπα και κύρια τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, αλλά στην πραγματικότητα συνειδητά έστησε την παγίδα του «κουρέματος», στην οποία έσπρωχνε μέχρι και την τελευταία στιγμή καταθέσεις και αποταμιεύσεις που δεν της ανήκαν.
Στην κατηγορία των φορέων που διαπιστώνουν ότι λεηλατήθηκαν οι καταθέσεις, τα διαθέσιμα και τα αποθεματικά τους ανήκει το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων με εργατικές αποταμιεύσεις δεκαετιών, τα διάφορα Ταμεία και Οργανισμοί που λειτουργούν με εισφορές των εργαζομένων και έχουν στόχο να καλύπτουν διάφορες ανάγκες τους, τα δημόσια νοσοκομεία, το σύνολο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τα επιμελητήρια κ.ο.κ.
Παράσταση στο «Αγία Ολγα»
Στο κούρεμα του λογαριασμού κίνησης κατά 70% του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα» προχώρησε η Αγροτική Τράπεζα, όπου το νοσοκομείο διατηρούσε λογαριασμό. Το γεγονός έμαθαν οι γιατροί με παράπλευρο τρόπο και όχι μέσω επίσημης ενημέρωσης απ' τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες από γιατρούς του νοσοκομείου, η Αγροτική Τράπεζα μείωσε τις καταθέσεις του «Αγία Ολγα» από 2,1 εκατ. ευρώ σε 0,7 εκατ. ευρώ. Στο λογαριασμό έμπαιναν τα χρήματα από τα νοσήλια των ταμείων, την κρατική επιχορήγηση και τα ίδια έσοδα με τα οποία καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων.



ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ανεργοι και ανασφάλιστοι δεν μπορούν να πληρώσουν
Φτάνουν στο σημείο ακόμα και να μην κάνουν εξετάσεις γιατί δεν αντέχουν οικονομικά
Τις δραματικές καταστάσεις απ' την αδυναμία των λαϊκών στρωμάτων να πληρώσουν τα άγρια χαράτσια στα δημόσια νοσοκομεία μετέφεραν χτες οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι και οι βαριά πάσχοντες, όπως καρκινοπαθείς, όταν ακούνε τα ποσά που τους χρεώνονται σηκώνονται και φεύγουν απ' το νοσοκομείο. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι γιατροί αναγκάζονται να παρατυπήσουν για να μπορέσουν να κρατήσουν τους αρρώστους στο νοσοκομείο για να μη διακόψουν τις θεραπείες τους, γιατί έτσι θα έχουν οδυνηρή εξέλιξη στην υγεία τους.
Οι περιπτώσεις που περιγράφτηκαν δείχνουν την απελπισία των αρρώστων και την απόγνωση των ίδιων των γιατρών:
• Μια 25χρονη άνεργη με ρευματοειδή αρθρίτιδα πήγε στα επείγοντα του «Σωτηρία» και χρειάστηκε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις. Της ζήτησαν 80 ευρώ και σηκώθηκε να φύγει. Για να την κρατήσουν οι γιατροί υποχρεώθηκαν να της κάνουν εισαγωγή.
• Αρρωστος με υγρό στον πνεύμονα χρειάστηκε μια μέρα νοσηλεία στο «Σωτηρία». Του χρέωσαν 680 ευρώ γιατί ήταν ανασφάλιστος.
• Στο «Μεταξά» η εξομοίωση - δηλαδή η «πρόβα» για την έναρξη ακτινοθεραπείας - χρεώνεται στον ασθενή από 180-280 ευρώ. Μέχρι πριν 5 μήνες το ΙΚΑ και το ΝΑΤ κάλυπταν πλήρως το ποσό, ενώ οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ πλήρωναν συμμετοχή 25%. Τώρα με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν καλύπτεται για κανέναν ασφαλισμένο, ο οποίος πρέπει να πληρώσει και στη συνέχεια να διεκδικήσει το ποσό.



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΟΤΑ
Καταγγέλλει εμπόριο φτώχειας με την «κοινωφελή εργασία»
Την κυβέρνηση, τις δημοτικές αρχές του «Καλλικράτη» που εμπορεύονται τη φτώχεια και την ανεργία μέσα από την υλοποίηση των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ.
Πρόκειται για προγράμματα, σημειώνει, που στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας προσλαμβάνονται άνεργοι στους ΟΤΑ, για 135 μέρες με 625 ευρώ μεικτά, ανεξάρτητα από προϋπηρεσία και ειδικότητα. Τσαλαπατούν κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης και υλοποιούν το χτύπημα του κατώτατου μισθού. Ανακυκλώνουν την ανεργία, αφού όσοι άνεργοι προσληφθούν θα δουλεύουν μόνο για 5 μήνες και μετά δεν θα έχουν δικαίωμα ένταξης σε ανάλογο πρόγραμμα, πριν περάσουν επτά μήνες. Η πρόσληψή τους γίνεται από μεσάζοντες - μεταξύ αυτών Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), η ΓΣΕΕ (μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας), Εργατικά Κέντρα, η ΓΣΕΒΕΕ (μέσω του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων) και άλλοι «και μάλιστα με καλή αμοιβή, που αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού "μισθολογικού κόστους". Θα εισπράξουν δηλαδή για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.400.000 ευρώ!».
Κυβέρνηση και δήμαρχοι «υλοποιούν το στόχο τους για μείωση του προσωπικού, αντικαθιστώντας τη σταθερή εργασία με ελαστικές σχέσεις εργασίας, για ολοένα και πιο φτηνή εργατική δύναμη. Προσπαθούν να διαχειριστούν την ανεργία (...) με ένα κομμάτι ψωμί να αμβλύνουν τις συνέπειες της εξαθλίωσης, που σέρνει η πολιτική τους, που κουβαλάει το καπιταλιστικό σύστημα». Αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο το στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ






ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Εκατοντάδες παιδάκια δίχως φαγητό
Αδυνατεί πλέον το Δημοτικό Βρεφοκομείο να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα σίτισης λόγω της πολιτικής κυβέρνησης και δημοτικής αρχής
Καλπάζει η πείνα στις γειτονιές της Αθήνας. Εκατοντάδες παιδάκια λαϊκών οικογενειών πηγαίνουν στα σχολεία τους νηστικά. Δεκάδες τα αιτήματα που στέλνουν διευθυντές στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών (ΔΒΑ) για να τους στείλει φαγητό καθώς γενικά τα κρούσματα υποσιτισμού αυξάνονται δραματικά. Κι όμως, πλέον και το ΔΒΑ έφτασε και ξεπέρασε τα όριά του, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα, απόρροια κι αυτό της πολιτικής κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.
Το ΔΒΑ έχει την ευθύνη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας, έχει μαγειρεία απ' όπου στέλνει φαγητό στα νήπια. Τους τελευταίους μήνες του ζητούν φαγητό και για παιδιά Δημοτικών και Νηπιαγωγείων. Το ΔΒΑ ήδη διανέμει καθημερινά 253 μερίδες φαγητού σε 25 σχολεία σε Γκύζη, Κυψέλη, πλ. Αττικής, Ανω και Κάτω Πατήσια, Πολύγωνο, Ερυθρό Σταυρό, Αμπελόκηπους, Λόφο Στρέφη, Θησείο, Ακαδημία Πλάτωνα, Κολωνό, Τρεις Γέφυρες, πλατεία Κολιάτσου, Εξάρχεια.
Σχολεία που απέστειλαν ανατριχιαστικά υπομνήματα, αναζητώντας έστω μια πρόσκαιρη ανακούφιση όπως «(...) να δοθεί βοήθεια σε ένα παιδί του σχολείου μας που φοιτά στην πρώτη τάξη και υποσιτίζεται. Ο μπαμπάς είναι άνεργος και παίρνει φαρμακευτική αγωγή για το λόγο ότι έχει επιληπτικές κρίσεις. Η οικογένεια έχει άλλα δύο παιδιά προσχολικής ηλικίας και μένει σε διαμέρισμα το οποίο δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε νερό». 'Η «Παρακαλούμε, εφόσον μπορείτε, να αυξήσετε τις χορηγούμενες μερίδες φαγητού κατά πέντε (σύνολο 15) (...) καθόσον, λόγω των γνωστών δυσμενών εργασιακών και οικονομικών συνθηκών, εμφανίστηκαν πέντε ακόμη οικογένειες που δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν επαρκώς στη σίτιση των παιδιών τους».
Ωστόσο ενώ η κρίση θεριεύει όλο και αυξάνονται τέτοια αιτήματα. Ετσι αυτή την βδομάδα έφτασαν αιτήματα για παροχή άλλων 117 μερίδων σίτισης από 16 δημοτικά σχολεία! Επιπλέον ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών κατέθεσε αίτημα για παροχή 30 μερίδων.
Το ζήτημα πια δεν είναι ότι ζητούν φαγητό, αλλά ότι το ΔΒΑ δεν μπορεί πλέον να ικανοποιήσει τις ανάγκες κι απορρίπτει τα αιτήματα σχεδόν ασυζητητί. Ηδη, με αυτές τις 253 μερίδες που χορηγούσε από τα πριν, ήταν στα όριά του με το λίγο προσωπικό και τις λειψές υποδομές του, τους συμβασιούχους του που απολύονται. Ομως κι αυτή η αδυναμία αναμενόμενη ήταν λόγω της πολιτικής κυβέρνησης και της εκλεγμένης με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων δημοτικής αρχής. Π.χ. το υπουργείο Παιδείας είχε εξαγγείλει έστω ένα πρόγραμμα σίτισης για 18 σχολεία της Αττικής, το οποίο στην πορεία εγκαταλείφθηκε. Στο δε δήμο, εδώ και μήνες οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ζήτησαν να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Στον αντίποδα η δημοτική αρχή πετσόκοψε τον προϋπολογισμό του ΔΒΑ. Με τις κοινωνικές ανάγκες να αυξάνονται, το 2011 προϋπολόγισε 43 εκατ. ευρώ, για το 2012 προϋπολογίζει 32, δηλαδή μείον 11 εκατομμύρια από τα προϋπολογισμένα του 2011.
Σε αυτό το πλαίσιο και καθώς δεν μπορεί να γίνεται διαλογή ποια παιδιά είναι πιο φτωχά και θα φάνε, ποια όχι τόσο και θα μείνουν δίχως σίτιση, προβάλλει επίκαιρο όσο ποτέ πρόσφατο αίτημα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας που, τονίζοντας ότι ο υποσιτισμός των παιδιών είναι βαρβαρότητα, ζητά να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους δήμους έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός κλπ.) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των δήμων (χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και χορηγών), ιεραρχώντας τις λαϊκές γειτονιές και όπου διαπιστώνονται κρούσματα υποσιτισμού παιδιών, δίνοντας έμφαση στα Δημοτικά Σχολεία ολοήμερης λειτουργίας και στα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ.





ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Καθυστερούν τα προνοιακά επιδόματα
Απλήρωτοι είναι χιλιάδες δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων στο δήμο Αθηναίων. Αποτέλεσμα της σπέκουλας που γίνεται το τελευταίο διάστημα με φαινόμενα σήψης που υπερπροβάλλονται από συγκυβέρνηση και αστικά ΜΜΕ κομμάτι της σήψης του συστήματος, αποτέλεσμα της ρουσφετολογικής πολιτικής των κυβερνήσεων.
Συγκεκριμένα, από τις 17 κατηγορίες τέτοιων επιδομάτων που προηγούμενα καταβάλλονταν από τις νομαρχίες, πλέον 4 καταβάλλονται από τις περιφέρειες, 13 από τους δήμους. Ο δήμος Αθήνας λαμβάνει από την κυβέρνηση ανά δίμηνο περίπου 12,4 εκατ. ευρώ για να τα μοιράσει κατόπιν σε 16.776 δικαιούχους: χανσενικούς, άτομα που πάσχουν από αιμολυτική αδυναμία ή άλλα αιματολογικά νοσήματα, παραπληγικούς του Δημοσίου, απροστάτευτους ανηλίκους, τυφλούς, κωφάλαλους, ανασφάλιστους παραπληγικούς, νοητικά καθυστερημένους, βαριά ανάπηρους, παραπληγικούς/τετραπληγικούς/ακρωτηριασμένους που δικαιούνται επίδομα κίνησης, άτομα με εγκεφαλική παράλυση, άλλοι που δικαιούνται στεγαστική συνδρομή, ομογενείς και πρόσφυγες.
Τα ποσά που λαμβάνουν ποικίλλουν. Π.χ. άνθρωπος που πάσχει από αιματολογικά νοσήματα μπορεί να επιδοτείται με περίπου 1.200 ευρώ/δίμηνο, βαριά ανάπηρος 620 ευρώ/δίμηνο, ομογενής σκάρτα 70 ευρώ/δίμηνο. Ποσά πιθανότατα ελάχιστα μπρος στο πρόβλημα που καθένας τους αντιμετωπίζει, ωστόσο και ακριβώς λόγω του προβλήματός του σημαντικά, ειδικά σε τέτοιους καιρούς γενικευμένης φτώχειας κι ανέχειας.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου κανονικά ξεκινούν πληρωμές κάθε 22 του «μονού» μήνα (Γενάρης, Μάρτης, Μάης κ.λπ.) . Το κονδύλι καταβαλλόταν άλλες φορές στο δήμο από τις αρχές Μάρτη. Ωστόσο, μέχρι χθες φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν είχε δώσει εντολή στο Ταμείο Παρακαθηκών και Δανείων να εκταμιεύσει το ποσό, να δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους για να το μοιράσουν στους δικαιούχους. Και σήμερα να ξεκινήσει η διαδικασία υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί μια βδομάδα μέχρι να πληρωθούν οι δικαιούχοι..




ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Νέα χαράτσια στις πλάτες των ασφαλισμένων
Τους επιβάλλουν εισφορές για Οργανισμούς που πλέον δεν έχουν παροχές!
Νέα χαράτσια σε μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων, περικοπές σε παροχές, μείωση συντάξεων σε αγρότες και επιβάρυνση των ασφαλισμένων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», φέρνει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που συζητήθηκε χτες στο υπουργικό συμβούλιο.
Συγκεκριμένα, με το άρθρο 8, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου υποχρεώνονται να ασφαλιστούν εκτός από τον ΟΑΕΔ και στους κλάδους του ΟΕΚ και ΟΕΕ, τη στιγμή που γι' αυτούς τους Οργανισμούς δεν προβλέπεται να υπάρξουν νέα προγράμματα. Με τον ίδιο τρόπο, υπάγονται στους ίδιους κλάδους και επιβάλλεται εισφορά, σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ που έως τώρα εξαιρούνταν, όπως σε εργαζόμενους που είχαν εργοδότη συγγενικό πρόσωπο, σε εργαζόμενους στο εξωτερικό, αλλά σε Ελληνα εργοδότη που η επιχείρηση είχε έδρα στη χώρα μας, στους υπαλλήλους του Δημοσίου που ασφαλίζονταν όμως στο ΙΚΑ, σε μέλη συνεταιριστικών οργανώσεων, στους οπλίτες 5ετούς υπηρεσίας, στους εργαζόμενους του ΟΛΠ κλπ.
Με το άρθρο 40 επιβάλλεται, από 1η Μάη, εισφορά 0,2% σε όλους τους ασφαλισμένους για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Με τον τρόπο αυτό μετακυλίεται το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρει το πρόγραμμα, στις πλάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Νέο χτύπημα δίνεται στους αγρότες, αφού ο ΟΓΑ σταματά να δίνει την προνοιακή σύνταξη σε όλους τους ανασφάλιστους - άπορους που την έπαιρναν, αλλά και στους αγρότες αυτούς που το 1998 είχαν τουλάχιστον 25 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ, αλλά δεν κατέβαλαν εισφορές στο νέο σύστημα με την ανταποδοτική σύνταξη. Το προνοιακό αυτό κομμάτι βαίνει μειούμενο και σύμφωνα με παλιότερη διάταξη θα εξέλιπε τελείως το 2024. Με τη νέα διάταξη, το υπόλοιπο τμήμα της προνοιακής σύνταξης σταματά να αποδίδεται 12 χρόνια νωρίτερα από την προγραμματισμένη εξάλειψή του.
Με άλλο άρθρο, επιβάλλεται η συρρίκνωση ακόμα και κατάργηση παροχών των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Συγκεκριμένα, συγχωνεύεται ο «Ειδικός Λογαριασμός Ξενοδοχοϋπαλλήλων» στον κλάδο ασθενείας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και πλέον η χορήγηση των παροχών θα γίνεται με τις διατάξεις που ισχύουν για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, εξέλιξη που οδηγεί σε νέα περικοπή παροχών.
Επίσης, για τους οικοδόμους που απασχολούνται σε σταθερό εργοδότη ως συντηρητές κτιριακών εγκαταστάσεων, το ποσό του επιδόματος ασθενείας των πρώτων 15 ημερών, θα καταβάλλεται στο εξής μειωμένο κατά 50%. Τέλος, με το νομοσχέδιο, μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές των εκδοτικών και τυπογραφικών επιχειρήσεων, αν τα δυο επόμενα χρόνια δεν κάνουν απολύσεις.







ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Μαζική η συμμετοχή στη γενική απεργία
ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και η ανταπόκριση των εργαζομένων στη χτεσινή γενική απεργία που προκήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Πορτογαλίας (CGTP-IN) ενάντια στα σκληρά μέτρα λιτότητας και στη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και η τρόικα. Από νωρίς χτες τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν την απεργία τους έξω από τόπους δουλειάς, παρά τις προσπάθειες ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων να τους διασπάσουν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία σε ορισμένους τομείς φτάνει έως και το 80-90%. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στον τομέα της Υγείας, στα Ταχυδρομεία, στην Κλωστοϋφαντουργία, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα αντιδρούν μαζικά ενάντια στις αρνητικές επιπτώσεις στο βιωτικό επίπεδο, με κατακρεούργηση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Τάσσονται ενάντια στο σύμφωνο επιθετικότητας που ενισχύει την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση συνολικά του λαού.
Ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εγιναν χτες μεσημέρι σε διάφορες πόλεις της χώρας αλλά και στη Λισαβόνα, οι οποιες χτυπηθηκαν αγρια από την αστυνομια, ενώ το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει καλέσει το λαό να συμμετάσχει μαζικά στην απεργία ενάντια στην επιθετική πολιτική που προωθεί την αυξανόμενη εκμετάλλευση και τις κοινωνικές ανισότητες. Η χτεσινή απεργία ήταν συνέχεια της μαζικότατης διαδήλωσης στις 11 Φλεβάρη.
Υπενθυμίζεται ότι η «CGTP-IN» είχε καταγγείλει το λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο» που οδηγεί σε νέες απώλειες για τους εργαζόμενους ενώ αντιτίθεται στην προώθηση της εργασιακής μεταρρύθμισης που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει περικοπές στις ημέρες αδείας, καταργούνται τρεις επίσημες αργίες, μειώνεται η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, περικόπτονται οι αποδοχές στις υπερωρίες, ενώ δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα να έχουν 150 ώρες ανά εργαζόμενο χωρίς υπερωριακές αποδοχές, όποτε αυτοί το επιθυμούν.




ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Πρόσθετα μέτρα λιτότητας και χαράτσια
Αρνηση πληρωμων από το λαο
ΔΟΥΒΛΙΝΟ.--
Για άλλη μια φορά, η Ιρλανδία προβάλλεται ως «πρότυπο» για την εκπλήρωση των στόχων μέσω των σαρωτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, στο όνομα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας». Ως συνήθως, είτε πρόκειται για «επιτυχία» είτε για «αποτυχία» των μνημονίων και των περιοριστικών μέτρων, επιβάλλεται νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων.
Η 31η Μάρτη συνιστά την «τελευταία προθεσμία» που έχουν περίπου 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά για να καταβάλουν το «έκτακτο χαράτσι» των 100 ευρώ, οριζοντίως, ως έκτακτο φόρο ακίνητης περιουσίας. 100 ευρώ εάν έχεις μία παράγκα, 100 ευρώ και εάν έχεις έπαυλη. Το μέτρο συνιστά μέρος των πακέτων των πρόσθετων μέτρων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό για το 2012, καθώς η κυβέρνηση συνασπισμού του Fine Gael και του Εργατικού Κόμματος έχει ήδη αυξήσει το ύψος του «πακέτου» λιτότητας από 3,6 σε 3,8 δισ. ευρώ.
Πάντως, η επιβολή των μέτρων έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Μόλις το 14% έχει μέχρι στιγμής πληρώσει και για ορισμένες περιοχές το ποσοστό αυτό πέφτει στο 1%. Παράλληλα, το κίνημα διαμαρτυρίας και άρνησης της πληρωμής του έκτακτου φόρου συνεχώς διευρύνεται, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 30 ευρώ και τον τοκισμό της οφειλής κατά 1% το μήνα σε περίπτωση άρνησης πληρωμής.




ΜΑΛΙ
Φασιστικο πραξικόπημα οργανωμενο από τους αμερικανοευρωπαιους
MΠΑΜΑΚΟ.--
«Το Μάλι είναι πλέον υπό τον έλεγχο της στρατιωτικής Εθνικής Επιτροπής Αποκατάστασης της Δημοκρατίας και του Κράτους» (CNRDR) ανήγγειλαν χτες σε τηλεοπτικό διάγγελμα τα μέλη μιας ομάδας 20 στρατιωτικών αξιωματούχων με επικεφαλής το λοχαγό Αμαντού Σανόγκο που κατέλαβε την εξουσία στη δυτικοαφρικανική χώρα, με πραξικόπημα που ξεκίνησε από το απόγευμα της Τετάρτης με επιχειρήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και στο κτίριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
Οι στασιαστές εξήγησαν ότι ανέτρεψαν την κυβέρνηση του προέδρου Αμάντου Τουμάνι Τουρέ «γιατί απέτυχε να πατάξει την ένοπλη εξέγερση των ανταρτών της νομαδικής φυλής των Τουαρέγκ» που ξεκίνησε από τα μέσα Γενάρη στις βόρειες επαρχίες της χώρας με κεντρικό αίτημα την αυτονόμηση των περιοχών τους από το Μάλι. Ως γνωστόν, οι αντάρτες της φυλής των Τουαρέγκ, που είχαν υποστηρίξει πέρσι τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι στις συγκρούσεις του με δυνάμεις κατοχης από τους αμερικανοευρωπαιους, επέστρεψαν το Γενάρη στο Μάλι πάνοπλοι ξεκινώντας εξεγερση κατά του φασιστικου στρατού μέσω της οργάνωσής τους («Εθνικό Κίνημα για την Απελευθέρωση του Αζαουάντ», MNLA).
Οι φασιστες πραξικοπηματίες στρατιωτικοι δουλοι των αμερικανοευρωπαιων ανακοίνωσαν ότι ανέστειλαν άμεσα την ισχύ του συντάγματος και όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς και ισχυρίστηκαν ότι η Επιτροπή «CNRDR» που συνέστησαν δεν έχει ως σκοπό την κατάληψη της εξουσίας, αλλά την παράδοσή της σε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση «μόλις αποκατασταθεί η ενότητα και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας...»


ΜΑΝΑΜΑ.-- Κάμερες σε όλα τα αστυνομικά τμήματα τοποθετούν οι αρχές του Μπαχρέιν προκειμένου, όπως διατείνονται, να προληφθούν φαινόμενα κακοποίησης κρατουμένων και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βέβαια, δεν τοποθετούνται κάμερες στις πέντε βάσεις των ειδικών μονάδων καταστολής, όπου μεταφέρονται συνήθως οι συλληφθέντες από τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις και όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότερες παραβιάσεις δικαιωμάτων και κακοποιήσεις...
ΑΓΚΥΡΑ.-- Συνεχίστηκαν και χθες οι συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στη νοτιοανατολική Τουρκία, σε συνέχεια των διαδηλώσεων για την απαγόρευση του εορτασμού της Κουρδικής Πρωτοχρονιάς. Από τις συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους έξι αστυνομικοί και επτά φερόμενοι ως αντάρτες.









ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΧΝΟ Α.Ε
Συλληψη απολυμενου εργατη και της γυναικας του,στα γραφεια της εργολαβικης εταιρειας ΕΝΤΕΧΝΟΣ,στο Χαλανδρι,μετα απο προσπαθεια αυτοπυρπολισμου τους.
Την πεμπτη 22 Μαρτη, το μεσημερι,στο Χαλανδρι απολυμενος εργατης μαζι με την γυναικα του, ζητουσε απο τα αφεντικα της ΕΝΤΕΧΝΟΥ Α.Ε ΚΑΠΟΙΑ απο τα δεδουλευμενα του, πιθανως και της αποζημιωσης του.Οταν του αρνηθηκαν για πολλοστη φορα, οπως και σε δεκαδες αλλους απολυμενους της ιδιας εταιρειας, οπως επισης και στους νυν εργαζομενους- μιλαμε για 7 με 8 μηνες απληρωτη εργασια- ΤΟΤΕ η γυναικα του εβγαλε ενα μπουκαλι πετρελαιο , το εχυσε παντου μες το γραφειο ενος εκ των αφεντικων, καθως και επανω της. Ακολουθησε συμπλοκη, ηρθε η αστυνομια και τους συνελαβε.
ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ , ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ, ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ