Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Σαββατο 24 Μαρτιου 2012

Ο αιματηρός δρόμος απο τη Δαμασκό ως τη Τεχεράνη
Αναρτήθηκε από το eamgr.wordpress.com 22 Μαρτίου, 2012
Η κατάσταση στη Συρία και η προσπάθεια να ενδυναμωθεί
ο ιμπεριαλιστικός έλεγχος της Δύσης στη Μέση Ανατολή.
Του James Petras*
Υπάρχουν σαφείς και συντριπτικές αποδείξεις ότι η εξέγερση για την ανατροπή του προέδρου Άσαντ της Συρίας είναι μια βίαιη περίπτωση αρπαγής της εξουσίας από τους μαχητές που καθοδηγούνται από τις ξένες δυνάμεις και που έχουν σκοτώσει και τραυματίσει χιλιάδες Σύρους στρατιώτες, αστυνομικούς και πολίτες, μέλη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
Η οργή που εξέφρασαν οι πολιτικοί στη Δύση και τα κράτη του Κόλπου αλλά και τα μαζικά ΜΜΕ σχετικά με τον «θάνατο ειρηνικών Σύρων πολιτών που διαμαρτύρονται για την αδικία», είναι κυνικά σχεδιασμένη για να καλύψει τις καταγεγραμμένες αναφορές για τις βίαιες αρπαγές σε γειτονιές, χωριά και πόλεις από ένοπλες συμμορίες, που επιδεικνύουν τα πυροβόλα όπλα τους και φυτεύουν βόμβες δίπλα στον δρόμο.
Η επίθεση στη Συρία υποστηρίζεται από ξένες χρηματοδοτήσεις, όπλα και εκπαίδευση. Λόγω έλλειψης, όμως, της στήριξης στο εσωτερικό της προκειμένου να είναι επιτυχής, η ξένη στρατιωτική επέμβαση θα είναι αναγκαία. Γι’ αυτό το λόγο έχει αρχίσει μια τεράστια προπαγάνδα και διπλωματική εκστρατεία που δαιμονοποιεί τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση. Ο σκοπός είναι να επιβληθεί ένα καθεστώς από μαριονέτες και να ενδυναμωθεί ο ιμπεριαλιστικός έλεγχος της Δύσης στη Μέση Ανατολή. Στο κοντινό μέλλον, θα απομονωθεί περαιτέρω το Ιράν για να προετοιμαστεί η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ και των ΗΠΑ και μακροπρόθεσμα εξολοθρεύεται ένα ακόμα ανεξάρτητο κοσμικό καθεστώς φίλα προσκείμενο στην Κίνα και τη Ρωσία.
Το μεγάλο σχέδιο: κατά συρροή επίθεση
Η παρούσα δυτική εκστρατεία ενάντια στο ανεξάρτητο καθεστώς του Άσαντ στη Συρία είναι μέρος μιας σειράς επιθέσεων ενάντια στα φιλοδημοκρατικά κινήματα και ανεξάρτητα καθεστώτα από τη Βόρεια Αφρική μέχρι τον Κόλπο του Περσικού. Η κατευθυνομενη κινηση της CIA που καλεσε το λαο να «εξεγερθει» και ανέτρεψε τη δικτατορία του Μουμπάρακ, παρολο που ηταν δικος τους ανθρωπος αλλα παρολα αυτά τον ανετρεψαν γιατι επρεπε να πιστεψουν ολος ο κοσμος ότι προκειται για «αραβικη εξεγερση», ήταν να στηρίξει τη στρατιωτική χούντα στο να αρπάξει την εξουσία, καθώς και η δολοφονική εκστρατεία φυλάκισης, βασανιστηρίων και δολοφονιών περισσότερων από 10.000 φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών.
Έχοντας έρθει αντιμέτωποι με παρόμοια μαζικά δημοκρατικά κινήματα στον αραβικό κόσμο, οι αυτοκρατορικοί δικτάτορες του Κόλπου με την υποστήριξη της Δύσης, διέλυσαν τις αντίστοιχες εξεγέρσεις στο Μπαχρέιν, την Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία. Οι επιθέσεις επεκτάθηκαν και στην κοσμική κυβέρνηση της Λιβύης, όπου οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα μαζικό βομβαρδισμό από αέρα και θάλασσα, στηρίζοντας τις ένοπλες συμμορίες μισθοφόρων και κατέστρεψαν με αυτόν τον τρόπο την οικονομία και την κοινωνία της Λιβύης.
Η εξαπόλυση των ένοπλων γκάνγκστερ-μισθοφόρων οδήγησε στην κατασπάραξη της αστικής ζωής στη Λιβύη και την καταστροφή της επαρχίας. Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις διέλυσαν το κοσμικό καθεστώς του συνταγματάρχη Καντάφι και εκτός του ότι τον δολοφόνησαν, άφησαν τους μισθοφόρους να τον ακρωτηριάσουν. Το ΝΑΤΟ επιτηρούσε τους τραυματισμούς, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια και τις εξοντώσεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών που υποστήριζαν τον Καντάφι και την κυβερνητική δουλειά.
Το ΝΑΤΟ υποστήριξε την κυβέρνηση μαριονετών αρχίζοντας ένα αιματηρό πογκρόμ κατά των Λίβυων πολιτών που κατάγονταν από την Υποσαχάρια Αφρική και των μεταναστών εργατών που είχαν επωφεληθεί από τα γενναιόδωρα κοινωνικά προγράμματα του Καντάφι. Η ιμπεριαλιστική πολιτική καταστροφής και εξουσίας στη Λιβύη λειτουργεί ως «μοντέλο» για τη Συρία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη, μαζική εξέγερση υπό την καθοδήγηση των μουσουλμάνων φονταμενταλιστών που χρηματοδοτούνται και εκπαιδεύονται από τους μισθοφόρους της Δύσης και του Κόλπου.
Από τη Δαμασκό προς την Τεχεράνη
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «ο δρόμος για την Τεχεράνη περνάει από τη Δαμασκό»: ο στρατηγικός στόχος του ΝΑΤΟ είναι να καταστρέψει τον βασικό σύμμαχο του Ιράν στην Μέση Ανατολή, γιατί οι απολυταρχικές μοναρχίες του Κόλπου έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τις κοσμικές δημοκρατίες με υποτελείς θεοκρατικές δικτατορίες. Για την τουρκική κυβέρνηση ο στόχος είναι να προωθήσει ένα καθεστώς που θα ακολουθεί πιστά τις προσταγές της Άγκυρας για το τι είναι ισλαμικός καπιταλισμός. Για την Αλ Κάιντα και τους συμμάχους Σαλαφιστές και Ουαχαμπίτες φονταμενταλιστές, ο σκοπός τους είναι ένα θεοκρατικό σουνιτικό καθεστώς, καθαρό από κοσμικούς Σύρους, Αλεβίτες και Χριστιανούς που θα λειτουργεί ως ένα τραμπολίνο το οποίο θα προβάλλει τη δύναμή τους στον ισλαμικό κόσμο. Για το Ισραήλ, μάλιστα, μια αιματοβαμμένη και διασπασμένη Συρία θα εξασφαλίσει περαιτέρω την περιφερειακή ηγεμονία του.
Πριν αναλογιστούμε τους πραγματικούς εκτελεστές, δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι τα λόγια του σιωνιστή γερουσιαστή των ΗΠΑ, Τζόσεφ Λίμπερμαν, αποτελούσαν προφητική πρόβλεψη που λίγες μέρες μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 είπε: «Πρώτα πρέπει να κυνηγήσουμε το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία».
Δρόμος στρωμένος με ψέματα
Μια αντικειμενική ανάλυση της πολιτικής και κοινωνικής σύνθεσης των αρχικών ένοπλων πολεμιστών στη Συρία, αντικρούει οποιονδήποτε ισχυρισμό ότι η εξέγερση έχει ως σκοπό τη δημοκρατία για το λαό αυτής της χώρας. Απολυταρχικοί φονταμενταλιστές αγωνιστές σχηματίζουν την ραχοκοκαλιά της εξέγερσης. Τα κράτη του Κόλπου που χρηματοδοτούν αυτούς τους άγριους κακοποιούς, είναι από μόνα τους απολυταρχικές μοναρχίες. Η Δύση, έχοντας επιβάλει το βίαιο γκανγκστερικό καθεστώς στο λαό της Λιβύης, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα της «επέμβασης για ανθρωπιστικούς λόγους».
Οι ένοπλες δυνάμεις διεισδύουν σε πόλεις και χρησιμοποιούν τα πληθυσμιακά κέντρα ως ασπίδες από όπου εξαπολύουν τις επιθέσεις τους κατά των κυβερνητικών δυνάμεων. Αναγκάζουν χιλιάδες πολίτες να φύγουν από τα σπίτια, τα μαγαζιά και τα γραφεία τους και τα χρησιμοποιούν ως στρατιωτικά φυλάκια. Η καταστροφή της γειτονιάς Μπάμπα Αμρ στη Χομς είναι μια κλασική περίπτωση που οι ένοπλες συμμορίες χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό ως ασπίδα και ως προπαγάνδα για τη δαιμονοποίηση της κυβέρνησης.
Αυτοί οι ένοπλοι μισθοφόροι δεν έχουν καμία εθνική αξιοπιστία στις μάζες του συριακού λαού. Ένα από το βασικό προπαγανδιστικό κέντρο τους βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου, το λεγόμενο «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», όπου σε συνεργασία με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκευάζει εντυπωσιακές ιστορίες αγριότητας για να δημιουργήσει κλίμα υπέρ μιας επέμβασης του ΝΑΤΟ. Οι βασιλιάδες και οι εμίρηδες των κρατών του Κόλπου χρηματοδοτούν τους μαχητές. Η Τουρκία παραχωρεί τις στρατιωτικές βάσεις και ελέγχει το διασυνοριακό πέρασμα των όπλων και τις κινήσεις των αρχηγών του λεγόμενου «Απελευθερωτικού στρατού της Συρίας». Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Αγγλία παρέχουν όπλα, εκπαίδευση και διπλωματική κάλυψη. Ξένοι τζιχαντιστές-φονταμενταλιστές, συμπεριλαμβανομένων των μαχητών της Αλ Κάιντα από Λιβύη, Ιράκ και Αφγανιστάν, έχουν μπει στη σύγκρουση.
Δεν είναι «εμφύλιος πόλεμος»
Πρόκειται για μια διεθνή σύγκρουση που διαβρώνει την ανίερη τριμερή συμμαχία των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ, των κρατών του Κόλπου και των μουσουλμάνων φονταμενταλιστών σε βάρος των ανεξάρτητων κοσμικών εθνικιστικών καθεστώτων. Η ξένη προέλευση των όπλων, του μηχανισμού προπαγάνδας και οι μισθοφόροι μαχητές αποκαλύπτουν τον απαίσιο ιμπεριαλιστικό, «πολύ-εθνικό» χαρακτήρα της σύγκρουσης. Τελικά, η βίαιη εξέγερση κατά της συριακής κυβέρνησης αντιπροσωπεύει μια συστηματική ιμπεριαλιστική εκστρατεία που έχει σκοπό την ανατροπή ενός συμμάχου του Ιράν, της Ρωσίας και της Κίνας, ακόμα και με το κόστος να καταστραφεί η οικονομία και η κοινωνία της Συρίας, τεμαχίζοντας την χώρα και εξαπολύοντας αιρετικούς πολέμους σε βάρος των Αλεβιτών και των Χριστιανών, όπως και των κοσμικών κυβερνητικών υποστηρικτών. Οι σκοτωμοί και η μαζική φυγή των προσφύγων δεν είναι αποτέλεσμα της βίας που διαπράττει η διψασμένη για αίμα κυβέρνηση της Συρίας. Οι πολιτοφύλακες με τη στήριξη της Δύσης έχουν καταλάβει γειτονιές με τη βία των όπλων, έχουν καταστρέψει αγωγούς πετρελαίου, σαμποτάρουν τις μεταφορές και βομβαρδίζουν τα κυβερνητικά κτίρια. Οι επιθέσεις τους έχουν προκαλέσει ταραχές σε βασικές υπηρεσίες, απαραίτητες στο συριακό λαό, όπως η εκπαίδευση, η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, η ασφάλεια, το νερό, το ηλεκτρικό και οι μεταφορές. Γι’ αυτό έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την «ανθρωπιστική καταστροφή» (για την οποία οι ιμπεριαλιστές φίλοι τους και οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών κατηγορούν τη συριακή ασφάλεια και τις στρατιωτικές δυνάμεις). Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας μάχονται για να διατηρήσουν την εθνική ανεξαρτησία ενός κοσμικού κράτους, ενώ η ένοπλη αντιπολίτευση διαπράττει βίαιες πράξεις για λογαριασμό των ξένων αφεντικών τους – στην Ουάσιγκτον, στη Ριάντ, το Τελ Αβίβ, την Άγκυρα και το Λονδίνο.
Συμπεράσματα
Το δημοψήφισμα του καθεστώτος Άσαντ τον προηγούμενο μήνα προσέλκυσε εκατομμύρια Σύρους ψηφοφόρους, παρά τις απειλές και τις τρομακτικές εκκλήσεις για μποϊκοτάζ από τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές. Αυτό δείχνει ότι η πλειοψηφία του συριακού πληθυσμού προτιμάει έναν ειρηνικό, διαπραγματευτικό διακανονισμό και απορρίπτει τις βίαιες πράξεις των μισθοφόρων. Το υποστηριζόμενο από τη Δύση Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας και ο εξοπλισμένος από την Τουρκία και τα κράτη του Κόλπου «Απελευθερωτικός στρατός της Συρίας», απέρριψαν κατηγορηματικά τις εκκλήσεις της Ρωσίας και της Κίνας για ανοιχτό διάλογο, πρόταση που το καθεστώς Άσαντ είχε αποδεχτεί. Το ΝΑΤΟ και οι δικτατορίες του Κόλπου πιέζουν τους διαμεσολαβητές τους να επιδιώξουν τη βίαιη «αλλαγή καθεστώτος», μια πολιτική που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες Σύρους. Οι οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης έχουν σχεδιαστεί για να τσακίσουν την οικονομία της Συρίας, προσδοκώντας ότι η μεγάλη στέρηση θα οδηγήσει έναν φτωχοποιημένο πληθυσμό στα χέρια τους. Σε μια επανάληψη του σεναρίου της Λιβύης, το ΝΑΤΟ προτείνει να «απελευθερώσει» τον συριακό λαό καταστρέφοντας την οικονομία, την κοινωνία και το κοσμικό κράτος.
Μια στρατιωτική νίκη της Δύσης στη Συρία θα θρέψει τη φρενίτιδα του μιλιταρισμού. Θα ενθαρρύνει τη Δύση, τη Ριάντ και το Ισραήλ να προκαλέσουν έναν νέο εμφύλιο πόλεμο στον Λίβανο. Αφού κατεδαφίσουν την Συρία, ο άξονας Ουάσιγκτον – Ε.Ε. – Ριάντ – Ισραήλ θα προχωρήσει σε μια ακόμα πιο αιματηρή σύγκρουση με το Ιράν.
Η τρομακτική καταστροφή του Ιράκ και η μεταπολεμική κατάρρευση της Λιβύης που ακολούθησε, φανερώνουν το φοβερό μοντέλο που σχεδιάζεται για το λαό της Συρίας: μια βεβιασμένη κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου του, τον κατακερματισμό της χώρας του, εθνοκάθαρση, εξουσία στις σεχταριστικές και γκανγκστερικές συμμορίες και πλήρης αβεβαιότητα για τη ζωή και τις περιουσίες του.
Όπως οι «αριστεροί» και οι «προοδευτικοί» αφού πρώτα δήλωσαν ότι ο βίαιος κατασπαραγμός της Λιβύης ήταν «ο επαναστατικός αγώνας των εξεγερμένων δημοκρατικών» και μετά αποτραβήχτηκαν, νίπτοντας τας χείρας από τις αιματηρές συνέπειες της εθνικής βίας σε βάρος των μαύρων Λίβυων, έτσι και τώρα επαναλαμβάνουν τις ίδιες εκκλήσεις για μια στρατιωτική επέμβαση στην Συρία. Οι ίδιοι νεοφιλελεύθεροι, «προοδευτικοί», «σοσιαλιστές» και «μαρξιστές» που καλούν τη Δύση να επέμβει στην «ανθρωπιστική κρίση» της Συρίας -από τα καφέ και τα γραφεία τους στο Μανχάταν και το Παρίσι- θα χάσουν κάθε ενδιαφέρον για το όργιο αίματος των μισθοφόρων τους, όταν η Δαμασκός, το Αλέπο και άλλες συριακές πόλεις θα έχουν βομβαρδιστεί από το ΝΑΤΟ.
• Ο James Petras είναι ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο State University της Νέας Υόρκης.
http://eamgr.wordpress.com/2012/03/22/%ce%bf-%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b7%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%83%ce%ba%cf%8c-%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%b7/




Ινδία: Απήχθη βουλευτής από μαοϊκουςς αντάρτες
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012, 09:50
Μαοϊκοι αντάρτες απήγαγαν σήμερα έναν Ινδό πολιτικό στην Ορίσα, μια ενέργεια που θα μπορούσε να περιπλέξει τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των δύο Ιταλών που κρατουνται όμηροι στο ίδιο κρατίδιο.
Ένοπλοι άνδρες σταμάτησαν τον 37χρονο βουλευτή της Ορίσα, Τζίνα Χικάκα, ενώ διέσχιζε μια λοφώδη περιοχή σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από το Μπουμπανεσβάρ, την πρωτεύουσα του κρατιδίου.
«Τον έπιασαν όμηρο αλλά άφησαν τον οδηγό και τον σωματοφύλακά του. Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες», είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Σουριαμάνι Πράνταν.
Οι δράστες άφησαν στο αυτοκίνητο του Χικάκα ένα φυλλάδιο στο οποίο καταγράφονται τα ίδια αιτήματα με αυτά που είχαν διατυπωθεί για την απελευθέρωση των Ιταλών Πάολο Μποζούσκο και Κλαούντιο Κολάντζελο, την περασμένη εβδομάδα.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν η απαγωγή του βουλευτή έγινε από την ίδια ομάδα των μαοϊκών ανταρτών, καθώς σημειώθηκε σε διαφορετική περιοχή.



«Πλιάτσικο» του στρατου μετά το φασιστικο πραξικόπημα με εντολη αμερικανων στο Μαλι
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012, 04:59
Τέλος δεν έχουν οι καταγγελίες από κατοίκους στο Μάλι για λεηλασίες και «πλιάτσικο» από μέλη του φασιστικου στρατού, δύο μόλις ημέρες μετά το πραξικόπημα που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου της αφρικανικής χώρας, Amadou Toumani Toure, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera. Στην πρωτεύουσα Μπαμάκο υπάρχουν αναφορές για επιδρομές σε πρατήρια υγρών καυσίμων και για διαδοχικές κλοπές αυτοκινήτων οι οποίες οφείλονται σε έναν βαθμό στον διπλασιασμό της βενζίνης (2,6 δολ./λίτρο) μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.
«Δεν υπάρχουν πουθενά καύσιμα», αναφέρει ένας οδηγός μηχανής ο οποίος μαζί με άλλους μοτοσικλετιστές προσπαθούσαν μάταια να βρουν βενζίνη για τα ντεπόζιτά των δικύκλων τους.
Εικόνες από το euronews δείχνουν τα περισσότερα καταστήματα να είναι κλειστά, ενώ σε αρκετά από αυτά έχει σημειωθεί διάρρηξη. «Ο κόσμος είναι φοβισμένος εξαιτίας των στρατιωτών. Σε σταματούν για έλεγχο και σου παίρνουν ό, τι υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο. Σε αρκετές περιπτώσεις σπάνε μαγαζιά και αρπάζουν ό, τι δρουν μπροστά τους», τόνισε ένας από τους κατοίκους της πρωτεύουσας.
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του καθεστώτος ανέφερε πως ο στρατός έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 20 συλλήψεις.
Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής των στασιαστών, Amadou Sanogo, εξήγησε σε δηλώσεις του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters πως ο πρόεδρος της χώρας είναι ασφαλής, επαναλαμβάνοντας πως πρωταρχικό μέλημα του στρατού παραμένει η δημόσια ασφάλεια και η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Το πραξικόπημα σημειώθηκε λίγες μόνο ημέρες πριν την προγραμματισμένη παραίτηση του απερχόμενου προέδρου στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών που θα διεξάγονταν στις 29 Απριλίου.
Στο Μάλι έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, η κυκλοφορία στους δρόμους τη νύχτα απαγορεύεται ενώ τα σύνορα έχουν κλείσει.
Αποπομπή της χώρας από την Αφρικανική Ένωση
Παράλληλα, η Αφρικανική Ένωση ανακοίνωσε την Παρασκευή πως προχωράει στην αποβολή του Μπαμάκο από τους κόλπους της, διαμαρτυρόμενη για την κίνηση του στρατού να καταλάβει την εξουσία, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας είναι καλά στην υγεία του.
«Έχουμε πληροφορίες πως ο πρόεδρος Touare είναι ασφαλής έχοντας στο πλευρό του ορισμένους στρατιώτες που τον προστατεύουν», ανέφερε ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης, Jean Ping, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο αρχηγείο της AU στην Αιθιοπία.



Ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση - Ένταση στη Βουκουρεστίου
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012, 10:38

Ξεκινησε η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Σήμερα θα παρελάσουν συνολικά 11 Δημοτικά σχολεία, επτά Γυμνάσια (εκ των οποίων τα δύο ιδιωτικά) και οκτώ Λύκεια (εκ των οποίων τα τρία ιδιωτικά).
Εν τω μεταξύ μία ομάδα περίπου 30 καθηγητών, μέλη της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, βρέθηκε στον πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου, μπροστά στο θέατρο Παλλάς και φώναζε συνθήματα, μεταξύ άλλων και το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».
Οι διαδηλωτές περπάτησαν από την Αμαλίας, πέρασαν από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και βρέθηκαν στην Βουκουρεστίου, όπου διμοιρία των ΜΑΤ τους απώθησε προς την οδό Σταδίου.
Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση.
Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση.
Κάτοικοι του Βύρωνα έχουν αναρτήσει πανό, διαμαρτυρόμενοι για το χαράτσι της Δ.Ε.Η..



Φασιστικες συγκέντρωσεις διαμαρτυρίας κατά της ACTA από το κομμα πειρατων των αμερικανων και των κωλοευρωπαιων
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012, 07:18
Φασιστικες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιησουν σημερα το απογευμα οι 10 μαλακες και αρχιδια του κομματος πειρατων της CIA σε 3 πόλεις Αθηνα Θεσσαλονικη και Πατρα κατά της ACTA αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο 24 Μαρτίου στις 17.00 το απόγευμα.
Όπως λενε σε ανακοινωση τους τα φασιστομουτρα
Η ACTA φέρνει μεγάλης κλίμακας και σκληρές ποινικές κυρώσεις, χωρίς να αποσαφηνίζονται το εύρος και ο τρόπος εφαρμογής τους.
♦ Η ACTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει τη χρήση οικονομικών γενόσημων φαρμάκων, ώστε να προστατευθούν μεγάλες εταιρείες, σε βάρος όλων μας.



Ο Δήμος Αθηναίων απαξιώνει και εκφοβίζει τους μουσικούς της Φιλαρμονικής
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012, 02:47
Χθες Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) κα Παναγιώτα Ψαράκη με το υπ’ αριθμ. 3265 (23/3/2012) έγγραφό της κάλεσε όλους τους εργαζομένους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων να τηρήσουν πιστά την απόφασή της.
Και ποια είναι αυτή η απόφαση; Για να το πληροφορηθείτε δεν έχετε από το να διαβάσετε την παρακάτω ανακοίνωση.
«Να μη συμμετέχει η Φιλαρμονική στη μαθητική παρέλαση της 24ης Μαρτίου
καθώς και στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου ενόψει των εορτασμών της Εθνικής μας Επετείου, με το σκεπτικό να προστατευθεί δήθεν η «Εύρυθμη Λειτουργία» του προγράμματος των εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής.
Η απόφαση αποκλεισμού της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων από τις
εορταστικές εκδηλώσεις, δεν προκαλεί έκπληξη στους μουσικούς, δεδομένου ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, η δημοτική αρχή έδωσε καθαρό το στίγμα της, για το ποια θα είναι η συμπεριφορά της απέναντι στους εργαζομένους της Φιλαρμονικής.
Στη συμβολική διαμαρτυρία των μουσικών με τις μαύρες κορδέλες ενάντια στα
κυβερνητικά μέτρα λιτότητας, ο κύριος Καμίνης απάντησε με ΕΔΕ, με το ερώτημα της απόλυσης.
Την τελευταία εβδομάδα, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ προσπάθησε απροκάλυπτα να παρέμβει στις συνδικαλιστικές διαδικασίες των μουσικών, απειλώντας ευθέως ότι σε περίπτωση που οι μουσικοί κινητοποιηθούν, θα τους απαγορευθεί το δικαίωμα στην εργασία.
Η δημοτική αρχή, από την ανάληψη των καθηκόντων της έως και σήμερα, έχει στηρίξει απαρέγκλιτα την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.
Αιρετοί εκπρόσωποι - κομματικά στελέχη, που δε διστάζουν να εφαρμόσουν κατά γράμμα βάρβαρες πολιτικές, που εξαθλιώνουν το λαό, διστάζουν και απαγορεύουν την εργασία στους μουσικούς, μπροστά στο ενδεχόμενο μιας πιθανής συμβολικής διαμαρτυρίας.
Η δημοτική αρχή εγκαινιάζει το νέο οργανισμό (ΟΠΑΝΔΑ) στερώντας το δικαίωμα συμμετοχής της Φιλαρμονικής στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο, απαξιώνοντας έτσι την ιστορία των 123 ετών λειτουργίας της και προσφοράς της στον πολιτισμό».







Μαθητική παρέλαση σε κλίμα έντασης
Με το κέντρο της Αθήνας υπό πλήρη αστυνομικό έλεγχο όπως η χουντα που είναι ιδια με αυτην του 1973, και την αδεια από κοσμο πλατεία Συντάγματος με ελάχιστους και επίλεκτους «πολίτες» αλλά με τη μαζική παρουσία 7.000 αστυνομικών όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων, καθως και ελευθερων σκοπευτων, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητες, ακομα και από τα ιδιωτικα σχολεια που επετρεψε η χουντα να παρελασουν, αρνηθηκαν να στρεψουν το κεφαλι, σους επισημους της χουντας. Στην Βουκουρεστιου, οπου ειχαν μαζευτει για να διαδηλωσουν φοιτητες και καθηγητες, συνελυφθησαν 22 ατομα, χωρις να γινουν επεισοδια, τα οποια αφεθησαν ελευθερα μετα το τελος της παρελασης. Σε οποιαδηποτε άλλο σημειο της Αθηνας ειχε μαζευτει κοσμος για να διαδηλωσει, όπως στην Ομονοια από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, περικυκλωθηκε από τα ΜΑΤ, τα οποια σταματησαν τον κοσμο μεχρι το τελος της παρελασης.







‎2η Ανακοίνωση του Γρ. Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη σημερινή παρέλαση.
ΛΑΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΣ.
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΥΡΑΝΝΙΑ
Η πρώτη μέρα, με την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου, ολοκληρώθηκε με το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο να προβαίνει σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού. Μια τεράστια έκταση στο κέντρο της Αθήνας, καταλήφθηκε από το νέο στρατό κατοχής των πραιτοριανών του κ. Χρυσοχοϊδη, με στόχο τον αποκλεισμό του λαού από το χώρο της παρέλασης. Αυτά τα μέτρα, απαγόρευσης κυκλοφορίας και διαδήλωσης, ακραίας αυταρχικής επιβολής, υιοθετούνται από τη σύγχρονη χούντα γιατί τρέμει την οργή του λαού, φοβάται ότι κάθε μαζική εμφάνιση της κοινωνίας συνοδεύεται από συνολική καταδίκη της μνημονιακής πολιτικής.
Εν τέλει, η θλιβερή πολιτική ηγεσία παρακολούθησε μόνη της, με μόνους φίλους τις δυνάμεις καταστολής, μια παρέλαση στην οποία συμμετείχαν μόλις 5 δημοτικά και 4 γυμνάσια, καθώς κανείς πια δεν θέλει να παρελαύνει μπροστά σε μια αντιδραστική, πραξικοπηματική κυβερνητική εξουσία. Ακόμα και γονείς των μαθητών αποκρούστηκαν από τον αστυνομικό κλοιό.
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσαν χωρίς δισταγμό τους εργαζομένους και τη νεολαία, με τα όργανα του κινήματος μπροστά, να μην φοβηθούν μπροστά την κρατική τρομοκρατία, μπροστά στο κλίμα φόβου που προσπαθούν να επιβάλλουν οι κυβερνητικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι αξιοποιώντας και τους πιο σκοτεινούς μηχανισμούς συκοφαντίας και προβοκάτσιας.
Εκατοντάδες αγωνιστές του νεολαιίστικου, εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος βρέθηκαν και σήμερα στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στη νέα τυραννία. Εντελώς βάρβαρα και αναίτια οι δυνάμεις των ΜΑΤ όχι μόνο τους απέκλεισαν την πρόσβαση αλλά και τους επιτέθηκαν βίαια. Οι απρόκλητες επιθέσεις φαίνονται ξεκάθαρα σε δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου αλλά αποκρύβονται από τα κυρίαρχα συγκροτήματα των media. Κατά τη διάρκεια τους, 23 αγωνιστές συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, φοιτητές και εργαζόμενοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Μετά την άμεση κινητοποίηση του μαζικού κινήματος έξω από το κτίριο και την πολιτική πίεση από σωματεία και πολιτικούς φορείς αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Δεν είναι άτρωτοι, οι λαοί με τους αγώνες, τις εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις τους, όπως έδειξε και το 1821, γράφουν τη δική τους ιστορία ανατρέποντας ακόμα και τους πιο ισχυρούς στρατούς, και τα πιο βίαια καθεστώτα, και τις πιο σκληρές δικτατορίες. Αυτό το μήνυμα πρέπει και μπορεί να ακουστεί αύριο βροντερά στον παλλαϊκό ξεσηκωμό στις παρελάσεις. Όλοι στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα, στις πόλεις και τις γειτονίες, και στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις 10 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Το μαζικό και οργανωμένο κίνημα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, παρά μόνο να τους φοβίσει έχει να κερδίσει. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλο το λαό στον αγώνα και την υπόλοιπη Αριστερά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Γρ. Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ
24 Μάρτη 2012
Ώρα: 16.00