Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Κυριακη 25 Μαρτιου 2012

Η Λιβύη ένα χρόνο αργότερα: κοντή μνήμη
του Manlio DiNucci
Ένα χρόνο μετά τον πόλεμο της Λιβύης, κανείς δεν θέλει να προβεί σε απολογισμό. Οι αποικιακές δυνάμεις μιλούσαν για την υποστήριξη μιας δημοκρατικής επανάστασης εναντίον ενός τυράννου. Στην πραγματικότητα, διαίρεσαν πάλι τη χώρα και αποκατάστησαν στην εξουσία την Κυρηναϊκή δυναστεία των Senussi. Η Τζαμαχιρία, υβριδικό μείγμα προυντονικής αναρχίας και ισλαμισμου, έδωσε τη θέση της σε ένα νεοφιλελεύθερο χάος όπου τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες έγιναν ο κανόνας, ενώ οι πολυεθνικές εταιρείες χλαπακιάζουν.
Μία από τις συνέπειες των όπλων μαζικής αποπλάνησης της κοινής γνώμης είναι να σβήσει από τη μνήμη μας ακόμα και τα πρόσφατα γεγονότα, χάνοντας τα ίχνη. Αποσιωπείται το γεγονός ότι πριν από ένα χρόνο, στις 19 Μαρτίου, ξεκίνησε ο βομβαρδισμός της Λιβύης, με την επίσημη δικαιολογία «για την προστασία των αμάχων».
Σε επτά μήνες, η αεροπορία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εκτέλεσε 30.000 αποστολές από τις οποίες 10.000 ήταν επιθέσεις, χρησιμοποιώντας περισσότερο από 40.000 βόμβες και πυραύλους. Εκτός διείσδυσαν στην Λιβύη ειδικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων χιλιάδες καταδρομείς από το Κατάρ.
Χρηματοδοτήθηκαν και εξοπλίστηκαν οι φυλές εχθρικές προς τη κυβέρνηση της Τρίπολης καθώς και ισλαμικές ομάδες που θεωρούνταν τρομοκρατικές μόλις λίγους μήνες νωρίτερα. Η επιχείρηση στο σύνολό της, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, διοικήθηκε από την Ουάσιγκτον πρώτα μέσω του Africom, στη συνέχεια, μέσω του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Κατεδάφισαν έτσι το Λιβυκό κράτος και δολοφόνησαν τον ίδιον τον αλ-Καντάφι, αποδίδοντας την επιχείρηση σε μια «εμπνευσμένη επανάσταση» -όπως την όρισε ο υπουργός Άμυνας Λέον Πανέτα- την οποία η Αμερική είναι περήφανη που την υποστήριξε, με τη δημιουργία «μιας ασυναγώνιστης συμμαχίας κατά της τυραννίας και για την ελευθερία». Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα.
Το ενιαίο κράτος διαλύεται. Η Κυρηναϊκή, όπου βρίσκονται τα δύο τρίτα του πετρελαίου της Λιβύης -αυτοανακηρύχθηκε ανεξάρτητη στην πραγματικότητα και στο κεφάλι της, τοποθετήθηκε ο Al-Zubair Αχμέντ αλ-Σενούσι. Εμβληματική επιλογή: είναι ο δισέγγονος του βασιλιά Ίντρις, ο οποίος τοποθετήθηκε στο θρόνο από τη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που τους παραχώρησε, τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, στρατιωτικές βάσεις και πετρελαιοπηγές.
Προνόμια που διαγράφηκαν όταν εκθρονίστηκε ο Βασιλιάς Ίντρις το 1969. Ο δισέγγονος δεν θα παραλείψει να τους τα επιστρέψει. Το Φεζάν, όπου βρίσκονται άλλα μεγάλα αποθέματα, θέλει επίσης να γίνει ανεξάρτητο. Θα παρέμειναν στη Τριπολίτιδα μόνο οι πετρελαιοπηγές που βρίσκονται μπροστά από τις ακτές της πρωτεύουσας. Με αυτόν τον τρόπο, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, στις οποίες ο Καντάφι άφηνε μόνο στενά περιθώρια κέρδους, θα μπορούν να καταφέρουν βέλτιστες συνθήκες από τους τοπικούς ηγέτες, παίζοντας με την αντίθεση του ενός εναντίον του άλλου.
Ο ηγέτης του CNT Αμπντέλ Τζαλίλ μιλά για «συνομωσία» και απείλησε με «χρήση βίας», αλλά ο ίδιος δεν είναι και πολύ υπέρμαχος της ανεξαρτησίας της Λιβύης: ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι η περίοδος της ιταλικής αποικιοκρατίας στη Λιβύη ήταν «μια εποχή ανάπτυξης». Εν τω μεταξύ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ παράτεινε για άλλη μια χρονιά «την αποστολή υποστήριξης του στη Λιβύη», χαιρετίζοντας τις «θετικές εξελίξεις» που «ενισχύουν τις προοπτικές για ένα δημοκρατικό, ειρηνικό και ευημερούντα μέλλον».
Ωστόσο, δεν μπορεί να αποφύγει να εκφράσει «την ανησυχία του» για «τις συνεχείς παράνομες κρατήσεις, βασανιστήρια και εκτελέσεις χωρίς δίκη». Έργο των ενόπλων πολιτοφυλακών, που τροφοδοτούνται από την πολιτική του «διαίρε και βασίλευε» της νέας αυτοκρατορίας. Αυτές οι ένοπλες πολιτοφυλακές χρησιμοποιήθηκαν για να ανάψουν άλλες εστίες πολέμου σε άλλες χώρες, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στη Τρίπολη βρίσκεται ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης «Σύρων ανταρτών».
Στη Λιβύη τα πρώτα θύματα είναι οι μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική, που διωγμένοι, αναγκάζονται να τραπούν σε φυγή. Μόνο στον Νίγηρα, επέστρεψαν 200 έως 250.000 άτομα, χάνοντας την πηγή εσόδων που συντηρούσε εκατομμύρια ανθρώπους. Πολλοί από αυτούς, απελπισμένοι, προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη. Εκείνοι που χάνουν τη ζωή τους, όπως οι τελευταίοι πέντε ναυαγοί θαμμένοι στη Λαμπεντούσα, είναι επίσης θύματα του πολέμου που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Για τον οποίον, τώρα, χάσαμε τη μνήμη μας.
Manlio DiNucci
Μετάφραση από τα ιταλικά στα γαλλικά, Marie-Ange Patrizio.







Επεισόδια και προσαγωγές στη Πάτρα. Δεν έγινε ποτέ η παρέλαση στο Ηράκλειο Κρήτης
Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρασταση στην Αθήνα με φόντο συνθήματα και διαμαρτυρίες πολιτών. Ένταση σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βέροια. Διεκόπη πριν καν αρχίσει η παρέλαση στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 25 2012 08:34 Ενημερώθηκε: Μάρτιος 25 2012 14:05
13:39 Συνολικά έγιναν 27 προσαγωγές και 3 συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες ο ένας στο κέντρο της Αθήνας καθώς βρέθηκε στη κατοχή του φωτοβολίδα και οι άλλοι δύο στη Γλυφάδα για ρίψη αυγών.
13:14 Άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό ενώ σταδιακά δίνονται στη κυκλοφορία και οι δρόμοι του κέντρου.
13:11 Αποχωρούν οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ από το Σύνταγμα.
13:00 Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στη Πάτρα. "Αγανακτισμένοι" παρελαύνουν, κρατώντας εικόνες αγωνιστών του 21'.
12:42 Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Χίο. Διαδηλωτές ''μπλόκαραν'' την παρέλαση. Περίπου 200 άτομα από διάφορα σωματεία έχουν κλείσει το δρόμο και δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή της. Οι διαδηλωτές ζητούν να κάνουν παρέλαση διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, με την αστυνομία να μην τους επιτρέπει. Οι επίσημοι "εξαφανίστηκαν".
12:41 Κατά τη διάρκεια της παρέλασης στο Πειραιά, απέναντι από την εξέδρα και πίσω από τα κάγκελα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καθηγητές ανήρτησαν πανό και φωνάζουν συνθήματα όπως προδότες προς τους επισήμους.
"Κανείς δεν ζει με 400 ευρώ πάρτε την εξέδρα σας και φύγετε από εδώ".
12:29 Αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας.
12:23 Μικροένταση στη Βουκουρεστίου αυτή την ώρα.
12:21 Στο Σύνταγμα έχουν αρχίσει σιγά σιγά να ξεστήνουν τις εγκαταστάσεις, εξέδρες κτλ.
12:16 Επεισόδια και ένταση και στο Ηράκλειο Κρήτης. Η παρέλαση διεκόπη πριν καν αρχίσει. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών. Σύμφωνα με το Cretalive, κανένας βουλευτής δε παρέστη στην δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και στην κατάθεση στεφάνων.
Ένταση επικράτησε και στο άγαλμα του Δασκαλογιάννη όπου έγινε η τελετή κατάθεσης στεφάνων. Πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα χωρίς όμως να είναι σε θέση να πλησιάσουν κοντά στους εκπροσώπους των φορέων.
12:15 Περίπου σε μια ώρα θα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία και θα ανοίξουν και οι σταθμοί του Μετρό.
12:10 Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν γίνει 25 προσαγωγές στην Αθήνα πριν και μετά τη παρέλαση.
12:00 Διαμαρτυρίες και στη μαθητική παρέλαση στη Ν. Σμύρνη
12:00 Ένταση και στη Πάτρα, στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου. Πέταξαν δακρυγόνα τα ΜΑΤ, απομακρύνουν πολίτες που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων. Αγανακτισμένοι οι πολίτες τους πέταξαν μπουκάλια. Προσαγωγές ατόμων
Σημειώνεται ότι από την εξέδρα των επισήμων απουσιάζουν οι βουλευτές.
11:40 Με το σώμα της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση.
11:38 Νωρίτερα, όταν παρέλασαν οι αστυνομικοί, πολίτες τους αποδοκίμασαν.
11:37 Διαμαντοπούλου: Είναι θλιβερό να οργανώνουμε την παρέλαση με τη βοήθεια της αστυνομίας. Aυτα δηλωση η κατοχικη προδοτρια!
11:31 Δέκα προληπτικές προσαγωγές στη Πάτρα. Πολίτες καταγγέλλουν ότι δεν τους άφησαν αν παρακολουθήσουν τη παρέλαση.
11:23 Συνθήματα και ένταση και στη Θεσσαλονίκη. Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, έχουν συγκεντρωθεί στον χώρο της παρέλασης, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται στο ύψος του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου, σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει παραταχθεί μπροστά τους και τους εμποδίζει να φτάσουν στο οδόστρωμα της εξέδρας των επισήμων. Η συμμετοχή του κόσμου είναι μηδενικη, υπαρχουν μονο διαδηλωτες..
11:20 Στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος η παρέλαση, και στο κάτω οι διαμαρτυρίες αγανακτισμένων πολιτών που δε σταματούν να φωνάζουν συνθήματα.
11:13 Μικροεπεισόδιο στην πλατεία Συντάγματος. Διμοιρίες σπρώχνουν πολίτες που θέλουν να πλησιάσουν για να παρακολουθήσουν τη παρέλαση.
11:08 Ξεκίνησε η στρατιωτική παρέλαση.
11:07 Δείτε εικόνα από τους ελευθερους σκοπευτές που βρίσκονται στο κτήριο της Βουλής.
11:05 Αποδοκιμασίες του κόσμου και προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ.
11:02 Παρατάσσονται οι εύζωνοι στο χώρο όπου θα σταθεί ο προδοτης κωλογερας της τροικα Κ. Παπούλιας
11:00 "Κλέφτες, κλέφτες, προδότες, προδότες" φωνάζει ο κόσμος από τη κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στη Φιλελλήνων.
10:56 Έφτασε στο Σύνταγμα ο προδοτης της Ελλαδας Κ. Παπούλιας ο οποίος ο οποιος εχει και το θρασσος και αποτίει φόρο στους ήρωες του 21', καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
10:50 Δεν θα παρελάσουν οι μαθητές στο Δήμο Καλλιθέας υπό το φόβο επεισοδίων, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
"Δε θα γίνεται η παρέλαση να διασφαλιστεί με αστυνομικές δυνάμεις", δήλωσε ο αντιδήμαρχος Θ. Ψαλιδόπουλος.
10:47 Πολίτες έχουν αγανακτήσει με τα μέτρα της αστυνομίας. Περίπου 30 άτομα στο κέντρο διαμαρτύρονται στην αστυνομία.
"Η εικόνα αυτή μας εξευτελίζει στο εξωτερικό", τονίζουν.
10:45 Κινητικότητα στη Βέροια. 32 άτομα προσήχθησαν καθώς προσπάθησαν να πλησιάσουν στην εξέδρα.
10:40 Σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί η "ΑΝΤΑΡΣΥΑ", σε μια διαμαρτυρία για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί για τη στρατιωτική παρέλαση.
10:33 Κοντά στις 11:00 αναμένεται να ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση.
10:25 Αποχωρούν σιγά σιγά και τα αγήματα.
9:05 Ελικόπτερο της αστυνομίας πετά πάνω από το Αττικό ουρανό εποπτεύοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης.
9:03 Και το άγημα του Πολεμικού Ναυτικού πήρε θέση μπροστά από την είσοδο του ιερού ναού.
9:01 Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το πέρας της δοξολογίας οι επίσημοι θα μεταφερθούν με τα αυτοκίνητά τους υπό τον φόβο επεισοδίων.
8:54 Χωρίς εξέδρα επισήμων θα γίνει η παρέλαση στο Ηράκλειο της Κρήτης. Δεν θα υπάρχει ούτε διαχωριστικό διάζωμα.
8:45 Όπως είχε γίνει και στην 28η Οκτωβρίου δε θα παρελάσουν σήμερα οι αντιστασιακοί, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίδρασή τους στα σκληρά μέτρα.
8:43 Από τις οκτώ το πρωί έχουν κλείσει οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Ακρόπολη, ενώ σε περίπου ένα τέταρτο, στις 9:00 θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός.
8:36 Τα ΜΑΤ έχουν αρχίσει να παρατάσσονται στο Σύνταγμα ενώ και στη Θεσσαλονίκη επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 2.000 αστυνομικοί.
8:30 "Αστακός" και τη Κυριακή το κέντρο της Αθήνας, μετά τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας στην μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.










Η 25 Μάρτη και ο σύγχρονος δοσιλογισμός
Αναρτήθηκε από το eamgr.wordpress.com 25 Μαρτίου, 2012
Ακόμη και στις πιο μαύρες περιόδους της ιστορίας της χώρας , ο φασισμός της εξουσίας δεν εκδηλώθηκε σε τόση έκταση, όσο επί των ημερών του σύγχρονου Μανιαδάκη στο υπουργείο ασφαλείας (προστασίας του πολίτη!!!), της “Κυβέρνησης” Παπαδήμου και Προεδρίας Παπούλια.
Η μισή Αθήνα και όλες οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας κηρύχθηκαν και έγιναν απαγορευμένες περιοχές για να μην ενοχληθούν τα ανδρείκελα του δοσιλογισμού της τρόικας.
Η επανάσταση του 1821, στις 25 Μάρτη του 2012 βεβηλώθηκε από τις συμμορίες της διαφθοράς, του παρασιτισμού, της προδοσίας και του φασισμού για να δείξουν στα αφεντικά τους το ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ που θα επιβάλλουν ώστε να μην ανησυχούν ότι θα συνεχιστεί η ληστεία του λαού και της χώρας.
EAM





Ημέρα παρελάσεων με 299 προσαγωγές και 40 συλλήψεις
θα μπορούσε να ήταν πολεμικό ανακοινωθέν. Ή ανακοινωθέν μετά μια πορεία. ... προσαγωγές και συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα
Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 25 2012 20:22
Άλλαξαν πλέον τα πράγματα στις παρελάσεις.
Δεν ήταν, τουλάχιστον φέτος, τιμή για την 25η Μαρτίου αλλά απολογισμός από πεδίο μάχης.
Συνολικά είχαμε 299 προσαγωγές και 40 συλλήψεις, σε όλη τη χώρα.
Ιδού ο απολογισμός της 25ης μαρτίου σε ολόκληρη την χώρα:
- Αθήνα: 1 σύλληψη και 29 προσαγωγές
- Θεσσαλονίκη: 47 προσαγωγές
- Κομοτηνή: 9 προσαγωγές 1 σύλληψη
- Αλεξανδρούπολη: 5 προσαγωγές
- Ξάνθη: 1 προσαγωγή
- Λέσβος: 18 προσαγωγές
- Χίος: 5 προσαγωγές
- Σάμος! 14 προσαγωγές
- Φλώρινα: 20 προσαγωγές
- Ιωάννινα: 2 προσαγωγές
- Θεσπρωτία: 1 προσαγωγή
- Βόλος: 8 προσαγωγές
- Λάρισα: 3 συλλήψεις για εξύβριση και αντίσταση
-Σέρρες: 15 προσαγωγές
- Βέροια: 29 συλλήψεις και 3 προσαγωγές
- Ρέθυμνο: 1 προσαγωγή
- Χανιά: 3 συλλήψεις (απελευθερωθηκαν και μετα από 3 ωρες με συνεργασια ΜΑΤ ναζιστων 30 συλληψεις)
-Ηράκλειο: 5 προσαγωγές
- Πάτρα: 54 προσαγωγές
- Πύργος: 7 προσαγωγές
- Φθιώτιδα: 13 προσαγωγές
- Θήβα: 3 προσαγωγές
- Τρίπολη: 10 προσαγωγές
- Σπάρτη: 5 προσαγωγές
- Καλαμάτα: 3 προσαγωγές
- Χαλκίδα: 6 προσαγωγές
- Λειβαδιά: 7 προσαγωγές





Οι Κουρδοι του ΡΚΚ απειλουν την ισλαμοφασιστικη Τουρκια με πολεμο
Να πυροδοτήσει πόλεμο σε όλες τις περιοχές της Τουρκίας όπου κατοικούν Κούρδοι, απειλεί την Άγκυρα το ΡΚΚ, απαντώντας στο ενδεχόμενο τουρκικής εισβολής στην Συρία, όπως δήλωσε ο Μουράτ Καραϊλάν, ηγετικό στέλεχος του στρατιωτικού τμήματος των Κούρδων ανταρτών.
Ο Μουράτ Καραγιλάν επεσήμανε ότι, «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: αν επέμβει το τουρκικό κράτος κατά του λαού μας στο Δυτικό Κουρδιστάν, όλο το Κουρδιστάν θα μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη». Επισημαίνεται ότι το 10% του πληθυσμού της Συρίας είναι Κούρδοι οι οποίοι ονομάζουν τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας όπου και κατοικούν ως Δυτικό Κουρδιστάν.







Αιματηρές συγκρούσεις για τους μισθούς πείνας στο Μπαγκλαντες
Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012, 19:00
Τουλάχιστον 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη βόρεια επαρχία Πάμπνα του Μπανγκλαντές, καθώς εργάτες σε εργοστάσια ένδυσης συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους εργάτες από δύο εργοστάσια ένδυσης, που ανήκουν σε κινέζους επενδυτές, στις Ζώνες Εξαγωγικής Επεξεργασιας Ισουάρντι, 125 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Ντάκα.
Η αστυνομία έριξε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα, καθώς οι εργάτες άρχισαν να επιδίδονται σε καταστροφές και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για τουλάχιστον τρεις ώρες με αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγή στα εργοστάσια.
Εβδομήντα πέντε εργάτες συνελήφθησαν για βανδαλισμούς και παρεμπόδιση του έργου της αστυνομίας.
Οι εργάτες ζητούν την αύξηση του μισθού τους στα 150 τάκα (1,83 δολάρια) από 100 τάκα για την παραγωγή μιας μπλούζας.



Απελευθέρωση Ιταλού τουρίστα που είχε απαχθεί στην Ινδία από μαοικους
Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012, 14:07
Ελεύθερος αφέθηκε ο ένας από τους δύο Ιταλούς που απήχθησαν την περασμένη εβδομάδα από μαοϊκους αντάρτες στο κρατίδιο Ορίσα της Ανατολικής Ινδίας, ανακοίνωσε το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών και μετέδωσε το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.
Ο Ιταλός τουρίστας Κλάουντιο Κολάντζελο, ηλικίας 61 ετών, παραδόθηκε σε δημοσιογράφο του NDTV.
Είχε απαχθεί την περασμένη εβδομάδα μαζί με τον Πάολο Μπορούσκο, ο οποίος ζει στην Ινδία εδώ και αρκετά χρόνια.
Ο ίδιος ο Κολάντζελο δήλωσε στο NDTV: «Τελικά με άφησαν ελεύθερο (σήμερα).
Ας ελπίσουμε ότι θα αφήσουν σύντομα και τον Πάολο (Μπορούσκο)».
Οι συνομιλίες για την απελευθέρωση των δύο Ιταλών, ανάμεσα σε αξιωματούχους της κυβέρνησης και τους διαπραγματευτές που είχαν ορίσει οι ίδιοι οι αντάρτες, διεκόπησαν χθες μετά την απαγωγή ενός τοπικού πολιτικού από τους αντάρτες.




Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για τον θάνατο του 17χρονου Τρέιβον Μάρτιν
Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012, 09:02
Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους πολλών μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ διαμαρτυρόμενοι για την αδυναμία της αστυνομίας να συλλάβει έναν εθελοντή φύλακα, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο μαυρο νεαρό έφηβο στη Φλόριντα.
Ομαδες πολιτων σε συνοικιες στη Φλωριντα, ενωνονται και περιπολουν στις γειτονιες τους και ονομαζονται εθελοντες φυλακες.
Διαδηλώσεις έγιναν το Σάββατο στην Κολούμπια, τη Νότια Καρολίνα, την Ουάσινγκτον και το Σικάγο.
Πολλοί από τους συγκεντρωμένους ήταν ντυμένοι με μπλούζες με κουκούλες, όπως αυτή που φορούσε ο 17χρονος Τρέιβον Μάρτιν όταν σκοτώθηκε.
Πολλές συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν και σήμερα σε άλλες πόλεις ενώ μια διαδήλωση οργανώνεται για αύριο Δευτέρα στο Σάνφορντ της Φλόριντα, στο προάστιο του Ορλάντο όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.
Ο μαυρος Μάρτιν πυροβολήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου από τον 28χρονο Τζορτζ Ζίμερμαν ένα λευκό, ισπανόφωνο φύλακα της γειτονιάς, που τον θεώρησε ύποπτο. Ο 17χρονος κρατουσε ένα κουτι με καραμελες, το οποιο ο δολοφονος το θεωρησε υποπτο. Τον κυνηγησε, και οι πληροφοριες λενε ότι τον πυροβολισε με ένα οπλο ηλεκτρικης εκενωσης τειζερ, και τον σκοτωσε. Οι φιλοι του λενε πως αμεσως μετα τη δολοφονια τους ειπε πως εγινε λαθος, δεν ηθελε να σκοτωσει, και δεν είναι ρατσιστης. Και ολος ο κοσμος καταλαβε πως είναι ρατσιστης.



Ιερέας στη Ροδο μοίρασε ψάρια στους πιστούς...
Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012, 19:25
Στη δύσκολη περίοδο που βιώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, λόγω της κρίσης, κάποιοι άλλοι σκέφτονται και φροντίζουν ανήμπορους και φτωχούς πολίτες.
Ο Παπά Χρήστος, ο ιερέας του Αγίου Παντελεήμονος στην παλιά πόλη της Ρόδου μοίρασε στους πιστούς 1800 κιλά ψάρια! Υπόσχεση του ιερέα είναι η δωρεάν διανομή λαδιού, ψωμιού κ.α..



Επεισόδια στον δρόμο προς τις Σκουριές στη Χαλκιδικη
Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012, 17:09
Με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν περίπου 1.400 κάτοικοι της Χαλκιδικής και αλληλέγγυοι στις Επιτροπές Αγώνα εναντίον των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και μεταλλουργιών χρυσού.
Οι μπατσοι των ΜΑΤ περιφρουρουσαν 400 ρουφιανους της εταιρειας που το επαιζαν «εργατες» και επιτεθηκαν σε 30 κατοικους όταν προσπαθησαν να αντιδρασουν.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα μπατσογουρουνα έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο στη περιοχή Χοντρό Δέντρο της Μεγάλης Παναγίας.
Οι μπασκινες έχουν κλείσει τις εισόδους προς Σκουριές, όπου πρόκειται να ξεκινήσουν μεταλλευτικές δραστηριότητες από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.. Σύμφωνα με τους κατοίκους, υπάρχουν τραυματίες.