Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Τεταρτη 7 Μαρτιου 2012

Νταλάρας: "Θα συνεχίσω το ταξίδι στις γειτονιές"
Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 06 2012 18:42
Στα όσα έγιναν τη Δευτέρα στη συναυλία του στο Ίλιον, αναφέρθηκε ο Γιώργος Νταλάρας, με κείμενό του στην προσωπική του ιστοσελίδα.
gubbio71
Αν νομίζεις ότι έτσι κάνεις προεκλογική εκστρατεία για τη γυναίκα σου, τότε σίγουρα δε θα τις συνεχίσεις για καιρό τις βόλτες στις γειτονιές. Η γυναίκα σου και οι συν συμμορίτες της δε θα βρίσκουν που να κρυφτούν σε λίγο καιρό.
gubbio71
Οκ Γιώργο και μεις μαζί σου. Θα γίνει η ΦΑΓΕ πλούσια (ή μάλλον πιο πλούσια). Αλλά που είσαι Γιώργο, να φέρνεις και την γυναίκα σου να τρώει και αυτή η κακομοίρα που έχει ρέψει.
nvitos
oxi αλλο Νταλαρααα!!
´Οδυσσεύς ῍Ιων
Με τέτοιον καιρό που βρέχει συνέχεια εσύ θα συνεχίσεις το ταξείδι σου; Στείλε μας το πρόγραμμά σου, μπάς και βρεξει και καρεκλοπόδαρα!
p
Ο Γιώργος θέλει!
Οι γειτονιές;
olia
Τους καφέδες πετάξτε τους μέτριους........ Σαν τον Νταλάρα.







Νταλάρας: "Τα' χω ξαναπεράσει αυτά, στη χούντα" (που τραγουδουσε υπερ της βεβαια)
Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 07 2012 08:48
Ήρεμος και απτόητος εμφανίζεται ο Γιώργος Νταλάρας μετά τις πρόσφατες αποδοκιμασίες σε συναυλίες του στη Νίκαια και στο Ίλιον.
Μιλώντας στα "ΝΕΑ", ο Έλληνας καλλιτέχνης δηλώνει πως έκανε το καθήκον του καθώς συνέχισε να τραγουδά όντας γιαουρτωμένος, ενώ τονίζει πως το πρόγραμμα των συναυλιών του θα συνεχισθεί κανονικά.
Danny
… και "αντιστασιακός" !… "μου ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα.." επί χούντας δεν έγινε φίρμα ο τυπάκος με το τραγούδι αυτό, που είχαν πονέσει τα αυτιά μας να ακούμε από τα ραδιόφωνα; τι τραγουδούσε που δεν άρεσε στην αστυνομία; ποιος ξέρει… είδες εξέλιξη πάντως; τώρα μόνο με την παρουσία της αστυνομίας μπορεί να τραγουδήσει… μια άλλη διαφορα είναι ότι τότε δεν είχε πει κουβέντα για φασισμό και άλλα ηχηρά παρόμοια....
ef
ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ?
ΜΑ
Και τα ξαναπερνάς σε αυτή τη χούντα. Την οποία στηρίζεις. Και μετά έχεις παράπονο για το γιαουρτάκι. Ουστ...
Σταύρος Βελεμής
ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ; ΓΙΩΡΓΑΚH
Onomarhos Onomarhides
Να του πειτε, ότι και ο λαός, ιστορικά, τα έχει ξαναζήσει... στην Κατοχή, με τους δωσίλογους.....
gubbio71
Μπερδεύτηκες μάλλον Γιωργάκη. Κανείς δε σε λέει κουμούνι ή ότι άλλο. Το όνομα σου είναι ήδη βρισιά. Και μην τρέφεις αυταπάτες, όλος ο κόσμος αν έβρισκε το θάρρος θα σε λίντσαρε κιόλας όχι μόνο που σου πέταξαν γιαουρτάκια. Εσείς οι ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΔΕΣ μπερδεύεται το φόβο και το επακόλουθό του την αδράνεια σαν αποδοχή. Ε λοιπόν κάνετε λάθος. Κανονικά νταλαράκια σαν και σένα πρέπει να πετιούνται στις ρεματιές και στη θάλασσα....
Ζαχαριας χαιρετης
Νταλαρα,δεν μας τα λες καθολου καλα! Τι τον επιασε ξαφνικα και για πρωτη τον κοσμο και σε γιουχαρε; Κατι τον πειραξε. Προφανως η ΒΛΑΚΕΙΑ που πεταξες, περι παραχωρησης ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, αλλα......ΟΧΙ σε υπερβολικο βαθμο..!! Υστερα στην συναυλια σε φωναζαν προδοτη. Ουτε φασιστα ουτε κουμουνι. Αλλα και ο παραλληλισμος που κανεις με τον καιρο της χουντας ειναι τελειως ΑΣΤΟΧΟΣ. Ο κ. Παγκαλος μπορει να λεει οτι θελει, εχει τωρα πια σχεδον το ακαταλογιστο, αλλα εσυ που παρουσιαζοσουν τουλαχιστο μεχρι τωρα με υγιεις πατριωτικες ιδεες;;.
Nikos Vikingtog
ε χουντα εχουμε ρε Νταλαρα-Νταλαρα-Νταλαρα ,που λεει και ο Τζιμακος,με τη γυναικα σου και τα φιλαρακια της.
Εισαι ενας φραγκατος "καλλιτεχνης" και καλα κανεις,μαγκια σου αλλα μην μας το παιζεις και Ρομπεν των Δασων....
George Damianakis
Ρε νταλαρα τη προηγουμενη εβδομαδα δηλωσες σε εκπομπη μνημονιο ή χρεοκωπια,και τωρα λες πως εισαι κατα του μνημονιου?Δηλαδη τωρα με αυτα που λες θε θελεις γιαουρτι?




"Καλύτερα να είμαι δικτάτορας παρά γκέι"
Έξαλλος ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, λόγω της απειλής κυρώσεων από την ΕΕ. Tι δήλωσε
Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 07 2012 07:57
Με τη φράση "καλύτερα να είμαι δικτάτορας παρά γκέι" ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο επιτέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος τον χαρακτήρισε "τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης", μετά την απειλή των Βρυξελλών για περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος του καθεστώτος του Μινσκ.
Ο Βεστερβέλε είναι ο πρώτος υπουργός στη Γερμανία που δηλώνει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Την περασμένη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν τη λήψη μέτρων ώστε να ασκηθούν και άλλες πιέσεις στον επί 18 χρόνια πρόεδρο της Λευκορωσίας που έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belta ο Λουκασένκο απάντησε ότι η χώρα του θα αντιδράσει έντονα στην επιβολή κυρώσεων.
"Πρόκειται για υστερία. Και όπως βλέπετε, στην εμπροσθοφυλακή βρίσκονται δύο είδη πολιτικών ο ένας μένει στη Βαρσοβία και ο άλλος στο Βερολίνο. Όποιος φώναζε για δικτατορία όταν το άκουσα, σκέφτηκα: καλύτερα να είμαι δικτάτορας παρά γκέι".
Η Πολωνία, χώρα που συνορεύει με τη Λευκορωσία, έχει παίξει καθοριστικό αντιδραστικο ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής απέναντι στο Μινσκ και συχνά δέχεται πυρά από την κυβέρνηση του Λουκασένκο για τη στάση της αυτή.
panayiotis.bastas0
Η δήλωση της Μέρκελ και των σύγχρονων πολιτικών με κάνει να γελάω και να σκέφτομαι την παροιμία ''μίλησε ο γάιδαρος και είπε τον πετινό κεφάλα'',κάνε μας την χάρη μωρή αρχιδικτάτορισα που έχεις το θράσος να κρίνεις κιόλας....
gubbio71
Μάλλον τελικά δε ξέρετε να διαβάζετε ή να κατανοείτε το τι λέει κάποιος. Το ότι κάποιος προτιμά να είναι δικτάτορας παρά γκέι δεν είναι αντι γκέι δήλωση είναι μια προσωπική προτίμηση. Έλεος. Όσο για τα δικαιώματα που επικαλούνται οι Ναζί, να τα πουν στους κατοίκους του Διστόμου, της Καισαριανής, της Πολωνίας της ΕΣΣΔ, όταν εκτελούσαν γυναικόπαιδα και γέρους.
thanos
Έχασες φίλε μου, ο γερμανός είναι και τα δύο!









Επειδη πολλα γραφονται απο διαφορα αναρχοτροτσικιστικα μουλαρια μαζι με τους βλαμενους του κκε για το κινημα της πατατας. Το κινημα της πατατας δεν ηρθε για να φερει καμια επανασταση, ουτε να πλησιασει τις συνθηκες προς αυτην. Αλλωστε απεχουμε ετι φωτος πλεον απο αυτην. Ηρθε για να δωσει μια διεξοδο στον λιμοκτονουντα ελληνικο λαο, που πλεον μια μεγαλη μεριδα του σιτιζεται απο τα σκουπιδια, αφου δεν εχει αλλο τροπο για να τραφει. Γιατι εχουμε ΚΑΤΟΧΗ! Απο τους κωλοευρωπαιους του 4ου Ραιχ και του ΔΝΤ! Οσο και αν δεν θελουνε να το αναγνωρισουνε καποιοι! Εδω το ξερει πλεον ολος ο ελληνικος λαος, η αριστερα στην καρακοσμαρα της! Το κινημα της πατατας ηρθε να δωσει διεξοδο σε ενα λαο βυθισμενο στην φτωχεια στην εξαθλιωση στην ανεργια στην ανεχεια, που πεινα και λιμοκτονει! Και οχι μονο αυτο, αλλα βαζει εμποδια στους μεσαζοντες τοκογλυφους ελληναραδες, που εισαγουνε πατατες απο την αιγυπτο και το καμερουν και τις πουλανε για ελληνικες, με τιμες μαυραγοριτικες οπως το συνηθιζουν, με την αδεια και την εντολη της κατοχικης κυβερνησης, του 4ου Ραιχ, του ΔΝΤ, και των κωλοαμερικανων!
Καμια σχεση ομως δεν εχουν οι πατατες, με τους διαφορους αγροτικους τσιφλικαδες, και του αστικου συστηματος, που προσπαθουν να επωφεληθουν της ευκαιριας, και να βγαλουν απο τη μυιγα ξυγκι, η αλλιως, τωρα που βρηκαμε παπα ας θαψουμε πεντε εξι. Προσπαθουν να μας πασαρουν αρνια, στην ιδια τιμη με τους μεσαζοντες, μονο που τωρα τα λεφτα θα πανε στη τσεπη τους. Προσπαθουν να μας πασαρουν λαδι, στην ιδια τιμη με τους μεσαζοντες και τις πολυεθνικες, μονο που ξεχνανε οτι σχεδον ολος ο ελληνικος λαος προμηθευεται λαδι απο παλια απο το χωριο του, ειτε απο συγγενεις του. Λιγοι περνουν απο τις εταιρειες που ειναι νοθευμενο. Το ζητημα δεν ειναι μονο να μην ειναι εισαγωμενα τα προιοντα, αλλα να ειναι και φτηνοτερα, προσιτα στον κοσμο.
Και να μην ξεχναμε ποτε το τραγουδι του ΕΑΜ στην κατοχη του 1940-44. "Το ΕΑΜ μας εσωσε απ τη πεινα και μας διδαξε τη λευτερια"!! Αλλα το πρωτο ειναι οτι "μας εσωσε απ τη πεινα"! Γιατι "νυστικο αρκουδι, δε χορευει"!!!








Ο Πούτιν καλεί τον Πρόχοροφ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση
Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012, 17:37
Τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Μιχαήλ Πρόχοροφ, κάλεσε σήμερα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να συμμετάσχει ως μέλος στη νέα κυβέρνησή του.
O κ. Πρόχοροφ κατετάγη τρίτος στις προεδρικές εκλογές.
«Ο Μιχαήλ Ντιμίτριεβιτς Πρόχοροφ είναι ένα σοβαρό πρόσωπο, ένας καλός επιχειρηματίας. Θα μπορούσε κατ’ αρχήν να είναι χρήσιμος μέσα στην κυβέρνηση, εάν κι εκείνος θα το επιθυμούσε», τόνισε ο Πούτιν, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Πούτιν δήλωσε πως πρόκειται να εξετάσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης με τον απερχόμενο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος μέλλει να γίνει ο νέος πρωθυπουργός.
«Απόψε, αύριο, μεθαύριο, πρόκειται να συζητήσουμε τα θέματα αυτά με τον Ντμίτρι Ανατόλιεβιτς» Μεντβέντεφ, τόνισε.
Ο 46χρονος δισεκατομμυριούχος, νεοφερμένος στον πολιτικό στίβο, προκάλεσε πολιτική έκπληξη την περασμένη Κυριακή κατακτώντας την τρίτη θέση, μετά τον Πούτιν και τον Κομμουνιστή Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, με ποσοσοτό 7,98%, σύμφωνα με τα ελλιπή ακόμη τελικά αποτελέσματα.
Την Κυριακή, αμέσως μετά το πέρας των εκλογών, ο Πρόχοροφ είχε δηλώσει πως δεν επρόκειτο να δεχθεί οποιαδήποτε θέση του προσφερόταν στην κυβέρνηση υπό τον Πούτιν και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου κόμματος.
Τη Δευτέρα, δε, συμμετείχε σε διαδήλωση της αμερικανοκινητης αντιπολίτευσης στη Μόσχα.
Από την επαύριο κιόλας των εκλογών, ο Πούτιν προσπαθώντας να προσεταιρισθεί έναν δυνητικό αντίπαλό του, είχε δηλώσει ότι ευελπιστεί να έχει έναν «εποικοδομητικό διάλογο» με τον επιχειρηματία.
Σύμφωνα με τους αμερικανους αναλυτές της CIA, ο Πρόχοροφ αποτελεί δημιούργημα τους, αλλα ο Πουτιν φιλοδοξει να καλύψει τον δεξιο χώρο της αμερικανοκινητης αντιπολιτευσης και με αυτόν τον τρόπο να αποδυναμώσει την αμερικανοκινητη αντιπολίτευση.
Τα πρώτα του βήματα στην πολιτική, ο Πρόχοροφ τα τόλμησε τον Ιούνιο του 2011, αναλαμβάνοντας την ηγεσία του μικρού δεξιού κόμματος Πράβαγιε Ντίλο (Δίκαιος Σκοπός).
Ωστόσο, λίγο αργότερα απομακρύνθηκε διότι, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, είχε αρχίσει να διεκδικεί μεγαλύτερη αυτονομία στις αποφάσεις.
Λίγο αργότερα, ο Πρόχοροφ έθεσε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές, ανακοινώνοντάς την στη διάρκεια μίας μεγάλης διαδήλωσης κατά του Πούτιν, κατά του οποίου απέφυγε να επιτεθεί άμεσα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.




Ρόδος: Πέταξαν γιαούρτια σε πολιτικούς κατά τη διάρκεια παρέλασης
Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012, 11:39
Στο πλαίσιο της καθιερωμένης παρέλασης στη Ρόδο για την 65η επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, στην οποία έδωσαν το «παρών» και αρκετοί πολιτικοί, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, όταν ομάδα πολιτών εκσφενδόνισε μπουκάλια με νερό, καφέδες και γιαούρτια στην εξέδρα των επισήμων.
Η παρέλαση διεκόπη για περίπου 20 λεπτά, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση. Λίγο μετά τις 11.30 ξεκίνησε και πάλι κανονικά. Οι πολιτικοί, ωστόσο, έχουν αποχωρήσει, οι αγανακτισμένοι πολίτες όμως παραμένουν στο σημείο, πολιορκώντας την εξέδρα, όπου βρίσκονται οι εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας.
Ένας μαθητής και ένας άνδρας της Στρατιωτικής Αστυνομίας έχουν τραυματιστεί ελαφρά, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις και εννέα προσαγωγές.




Η Ε.ΛΑ.Δ.Α. για το «κίνημα της πατάτας»
Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, 23:59
«Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (Ε.ΛΑ.Δ.Α.) χαιρετίζει και στηρίζει τις πολλαπλασιαζόμενες πρωτοβουλίες υπέρβασης των μεσαζόντων και εξασφάλισης καλύτερων τιμών για τους αγρότες παραγωγούς και φθηνότερων προϊόντων για τους καταναλωτές.
Στις συνθήκες της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει ο λαός μας, τέτοιες λαϊκές πρωτοβουλίες εκφράζουν με έμπρακτο τρόπο το πνεύμα της αλληλεγγύης που αναπτύσσεται μέσα στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται σκληρά».
Tα παραπάνω αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του Ε.ΛΑ.Δ.Α. αναφορικά με το δυναμικό «κίνημα της πατάτας».
«Είναι φανερό ότι από μόνες τους αυτές οι πρωτοβουλίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης, πολύ δε περισσότερο να οδηγήσουν σε ριζικές αλλαγές. Αν όμως αποκτήσουν μονιμότερα χαρακτηριστικά και συνδεθούν με τις οργανώσεις και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος (σωματεία, συνεταιρισμοί, τοπικοί φορείς, επιτροπές, κ.λπ.), η συμβολή τους θα είναι σημαντική τόσο στην ανακούφιση του λαού που υποφέρει, όσο και κυρίως στην ανάπτυξη της συνδυασμένης δημιουργικής λαϊκής δράσης με το γενικότερο αγώνα της αντίστασης και πάλης κατά της κυβέρνησης, της τρόικας, του ΔΝΤ και της Ε.Ε.», καταλήγει η ανακοίνωση.









ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Οπως η Ουγγαρία!...
«Από τη μια πλευρά είναι η κομμουνιστικογενής Αριστερά με όλες τις εκφράσεις της, και από την άλλη πλευρά είναι το Νεοφιλελεύθερο μπλοκ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο ΛΑ.Ο.Σ. προτείνει τον Πατριωτικό Παρεμβατισμό στις δύο αυτές θεωρήσεις. Το αντίστοιχο ομόλογο στην Ευρώπη είναι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας. Αυτό είμαστε εμείς και αυτό θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε», δήλωσε χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης στη ΝΕΤ.
Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται το περιεχόμενο του όρου «πατριωτικός παρεμβατισμός» - που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο πατριωτισμός του κεφαλαίου, δηλαδή των κερδών, άρα η διαρκής αντιλαϊκή πολιτική, καλλιεργώντας εθνικισμό στο λαό - δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στο «αντίστοιχο ομόλογο» της Ουγγαρίας, για να διαπιστώσει ότι αυτό που θέλει να επιβάλει ο Καρατζαφέρης είναι ο απόλυτος εφιάλτης για το λαό.
Φτώχεια και ανεργία στο ζενίθ, διαρκείς εξώσεις λαϊκών ανθρώπων από τα σπίτια τους, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια, οι αυτοκτονίες πληθαίνουν, οι άστεγοι αυξάνονται δραματικά και διώκονται π.χ. Στην περίπτωση του δήμου της Βουδαπέστης που βάζει και πρόστιμο 50.000 φιορινιών (γύρω στα 200 ευρώ) σε όποιον μένει στο δρόμο.
***
Ολοένα και περισσότεροι αναζητούν άλλες μορφές κοινής στέγασης για να αποφύγουν να μείνουν άστεγοι. Ετσι, πρόχειρα καταλύματα έχουν στηθεί στα δάση στις περιφέρειες της Βουδαπέστης, όπου ολόκληρες οικογένειες ζουν σε καλύβες φτιαγμένες από χαρτόνι και ξύλο, ενώ σε κάθε μεγάλη πόλη της Ουγγαρίας αρκετές οικογένειες ζουν σε εγκαταλειμμένα σπίτια χωρίς ηλεκτρισμό και θέρμανση.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 1.200.000 νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα καταβολής των δόσεων των στεγαστικών δανείων. Τον περασμένο Αύγουστο, 95.364 σπίτια κατασχέθηκαν από τις τράπεζες, 3% περισσότερο απ' ό,τι τον Ιούλη και 25% περισσότερο απ' την ίδια περίοδο το 2010!
Η ανεργία φτάνει το 11% και το 15% του πληθυσμού (η Ουγγαρία έχει πληθυσμό περί τα 10 εκατομμύρια) ζει κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, δηλαδή με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 200 ευρώ. Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια ζουν με εισόδημα 250 ευρώ το μήνα.
Πρόσφατα, δημοσιεύματα ανέφεραν πως πάνω από 100.000 παιδιά στην Ουγγαρία είναι υποσιτισμένα. Περίπου 20.000 από αυτά δε λαμβάνουν αρκετό φαγητό για την επιβίωσή τους, ενώ για αρκετά από αυτά, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία είναι οι μόνοι χώροι όπου μπορούν να λάβουν ζεστό φαγητό.
Τα δημόσια σχολεία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περιφέρεια του Πεστ, όπου η τοπική διοίκηση δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς. Ως αποτέλεσμα 40 σχολεία δεν έχουν ζεστό νερό και θέρμανση, ενώ η ιδιωτική εταιρεία «TIGAZ» αρνείται να τροφοδοτήσει τα σχολεία με φυσικό αέριο.
Ολα αυτά πάνε πακέτο με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Το Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα δεν έχει πρόσβαση στα δημόσια μέσα ενημέρωσης. Το κόκκινο αστέρι, το σφυρί και το δρεπάνι απαγορεύτηκαν το 1993 ως «σύμβολα της τυραννίας».
***
Κι ένα διδακτικό παράδειγμα: Το 2010 τις εκλογές κέρδισε το Φίντες (το ομόλογο του ΛΑ.Ο.Σ.) με συνθήματα όπως πλήρη απασχόληση, κοινωνική ασφάλιση κ.λπ. Η πλειοψηφία του λαού ήταν έντονα δυσαρεστημένη με τη «σοσιαλιστική» - φιλελεύθερη κυβέρνηση. Ετσι, το Φίντες αναρριχήθηκε στην κυβερνητική εξουσία. Για το λαό δεν άλλαξε τίποτα παρά μόνο προς το χειρότερο. Ανάμεσα σε άλλα, το Φίντες εισήγαγε νέο Εργατικό Κώδικα που παρέχει διευρυμένα δικαιώματα στους καπιταλιστές ιδιοκτήτες και στην πράξη μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σκλάβους. Η νέα κυβέρνηση εξαπέλυσε μια γενική αντικομμουνιστική εκστρατεία. Το 2010 άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας έτσι που να εξισώνονται κομμουνισμός και φασισμός και να κατηγορούνται αυτοί που απορρίπτουν τα «εγκλήματα του κομμουνισμού και του φασισμού», οι οποίοι μπορεί να καταδικαστούν μέχρι και σε 3 χρόνια φυλάκιση. Τις τελευταίες μέρες του 2011 εγκρίθηκε νέος νόμος που ρυθμίζει τη διαδικασία μετάβασης στο νέο Σύνταγμα. Μεταξύ άλλων, διακηρύσσει ότι η σοσιαλιστική περίοδος (1948 - 1990) ήταν παράνομη, ότι γίνονταν εγκλήματα συνεχώς. Οι ηγετικές προσωπικότητες της σοσιαλιστικής περιόδου μπορεί να κατηγορηθούν και να καταδικαστούν, να υποστούν μείωση συντάξεων. Ο νόμος περιλαμβάνει επίσης τη γενική δήλωση ότι το Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα ως νόμιμος διάδοχος του κυβερνώντος κόμματος την περίοδο του σοσιαλισμού έχει ευθύνη για ό,τι συνέβη εκείνη την εποχή.





ΗΠΑ
Νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ._
Νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τις διαδηλώσεις υπερψηφίστηκε τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων (27/2) όσο και στη Γερουσία (1/3) όπου, σύμφωνα με αυτό, απαγορεύονται οι διαδηλώσεις κοντά σε κυβερνητικά κτίρια ή κυβερνητικές υπηρεσίες, ή σε άλλες τοποθεσίες όπου βρίσκεται ή πρόκειται να βρεθεί ο Πρόεδρος της χώρας, άλλοι Αμερικανοί ή ξένοι αξιωματούχοι. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε ομόφωνα στη Γερουσία, ενώ στη Βουλή των Αντιπροσώπων μόλις 3 Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές το καταψήφισαν, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να επικυρωθεί από τον Πρόεδρο Ομπάμα. Χαρακτηρίζει ως ποινικό αδίκημα που επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και ένα χρόνο αν κάποιος «εισέλθει ή παραμείνει» σε τοποθεσία που έχει χαρακτηριστεί ως «απαγορευμένη». Σε περίπτωση που υπάρξει κατοχή όπλου ή βαρύς τραυματισμός, τότε μπορεί να επιβληθεί και ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνων. Ο ορισμός της «απαγορευμένης» τοποθεσίας είναι ασαφής και γενικός και μπορεί να αφορά μέρος όπου επισκέπτεται ο Πρόεδρος έως και τόπο εκδήλωσης που έχει χαρακτηριστεί ως «εθνικής σημασίας».
Η εφαρμογή της ποινικοποίησης των διαδηλώσεων και ο περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων αντανακλά το φόβο των κυρίαρχων δυνάμεων για την πιθανότητα νέων μαζικότερων αντιδράσεων ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας που ολοένα και δυσχεραίνει την καθημερινή ζωή του λαού.
«Δικαιωμα μας» οι δολοφονίες στο εξωτερικό
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ, μιλώντας σε φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νόρθγουεστερν υποστήριξε τη Δευτέρα πως ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει τη νόμιμη εξουσία και ειναι δικαιωμα του να διατάσσει τη δολοφονία Αμερικανών στο εξωτερικό αν αυτοί σχετίζονται με «τρομοκρατικές οργανώσεις». Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, απλά πρόκειται για επίσημες δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης. Χωρίς να τον κατονομάσει αναφερόταν προφανώς στον Ανουάρ αλ Αουλάκι, γεννημένο στις ΗΠΑ μουσουλμάνο κληρικό που δολοφονήθηκε στην Υεμένη με μυστική αεροπορική επιδρομή. Ο Αουλάκι φέρεται να είχε σχεδιάσει την αποτυχημένη βομβιστική απόπειρα εναντίον αεροσκάφους με προορισμό τις ΗΠΑ τα Χριστούγεννα του 2009.
Στο μεταξύ, χιλιάδες φοιτητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ έξω από το δημαρχείο του Σακραμέντο της Καλιφόρνιας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις περικοπές των δαπανών στην ανώτατη εκπαίδευση που έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των διδάκτρων και τη μείωση του αριθμού των μαθημάτων στα δημόσια Πανεπιστήμια. Σημειώνεται πως τα δίδακτρα στα δημόσια Πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας έχουν τριπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία. Οι διαδηλωτές είχαν κάνει συμβολική κατάληψη του δημαρχείου, αλλά, ύστερα από την άρνησή τους να εκκενώσουν το κτίριο, όπως ζητούσε η αστυνομία, η τελευταία προχώρησε σε 68 συλλήψεις.





ΣΥΡΙΑ
Βδομάδα ειδικών απεσταλμένων και επαφών
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--
Βδομάδα αφίξεων είναι η τρέχουσα για τη συριακή πρωτεύουσα όπου ο ένας ειδικός απεσταλμένος διαδέχεται τον άλλο. Σήμερα, φθάνει στη Δαμασκό η επικεφαλής του Γραφείου Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Βάλερι Εϊμος, προκειμένου να σχεδιαστεί ο τρόπος και η αναγκαία ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα χορηγηθεί. Την Εϊμος θ' ακολουθήσει ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν με τον Παλαιστίνιο αναπληρωτή του, Νάσερ αλ Κίντουα, το Σάββατο. Ο Ανάν μεταβαίνει, σήμερα, στο Κάιρο για επαφές με τον Αραβικό Σύνδεσμο και ξεχωριστές αραβικές αντιπροσωπείες. Το Συμβούλιο των μοναρχιών του Κόλπου, εμφανίζεται ως ο «λαγός» των ιμπεριαλιστών για επέμβαση στη Συρία με το πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Χτες, έφτασε στη Δαμασκό ο νέος απεσταλμένος του Πεκίνου, ενώ το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών επαναλάμβανε ότι τάσσεται ενάντια σε μια εξωτερική επέμβαση στη Συρία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωνε ότι το νέο σχέδιο απόφασης που κυκλοφορεί μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για άλλη μια φορά, «δεν είναι ισορροπημένο και δεν καλεί και την αντιπολίτευση να τερματίσει τη βία», κάτι που σημαίνει ότι η Μόσχα δεν μπορεί να το στηρίξει γιατί θεωρεί ότι δε βοηθά στην αποκλιμάκωση, στάση που πιθανότατα θα τηρήσει και η Κίνα.
Υπέρ μιας διπλωματικής λύσης τάχθηκε ο Λευκός Οίκος, ενώ ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης στη Μέση Ανατολή - Centcom - στρατηγός Τζέιμς Μάττις, απαντούσε στις προτροπές του Γερουσιαστή Μακ Κέιν για εξαπόλυση αεροπορικών επιδρομών με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα. Ο Μάττις υπογράμμισε ότι τα εξελιγμένα ρωσικά συστήματα αεράμυνας και το σύνολο του συριακού στρατιωτικού οπλισμού καθιστά «εξαιρετικά ευαίσθητη ακόμη και την υλοποίηση ζωνών απαγόρευσης πτήσεων». Ο Μάττις, εμμέσως, διαφώνησε και με το Βρετανό πρέσβη στη Δαμασκό που δήλωνε ότι «το καθεστώς Ασαντ μπορεί να καταρρεύσει τους επόμενους μήνες», εκτιμώντας ότι επίφοβη επιλογή είναι και ο εξοπλισμός της αντιπολίτευσης, γιατί «πιθανότατα απλώς θα επισπευστεί η γενίκευση ενός μακρόχρονου εμφυλίου».
Ο Πρόεδρος Ασαντ, από την άλλη, δήλωσε αποφασισμένος «να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και να συντρίψει τις ξένες συνωμοσίες και τους τρομοκράτες που στηρίζονται από το εξωτερικό».
Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στις 6 Μάρτη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, η Ρωσία ανησυχεί για την έλλειψη πολιτικής βούλησης στη Δύση σχετικά με το συριακό ζήτημα. «Πιστεύουμε πως τα οποιαδήποτε προβλήματα μπορούν να λυθούν εάν υπάρχει η πολιτική βούληση εκείνων που ασκούν επιρροή στη χώρα, μεταξύ άλλων εκείνων, που ασκούν επιρροή στην αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο Ριαμπκόφ. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος: «Δεν είναι μόνον η Ρωσία που ασκεί επιρροή στη Δαμασκό, αλλά και οι βασικοί διεθνείς παίκτες: ο Σύνδεσμος Αραβικών Κρατών, οι δυτικές χώρες, που δεν ασκούν αρκετή επιρροή στην αντιπολίτευση, πιθανόν, μάλιστα να κινούνται σε λάθος κατεύθυνση», υπογράμμισε ο Ριαμπκόφ και πρόσθεσε πως η Ρωσία θα επιδιώξει συμφωνία «για κοινές ενέργειες», τόσο στο ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, όσο και της «τήρησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων» στη Συρία.
Ο Ριαμπκόφ αφού προχώρησε σε εκκλήσεις για την τήρηση «των θεμελίων του Διεθνούς Δικαίου, και του συστήματος διεθνών σχέσεων», που οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί έχουν κουρελιάσει τα τελευταία 20 χρόνια, κάλεσε τους δυτικούς «εταίρους», όπως είπε, «να μην ορμούν, άλλα να διαπραγματεύονται».






ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Μπλόκα Σέρβων και αντιμπλόκα ΝΑΤΟικών στρατιωτών...
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--
Τεταμένη «ηρεμία» επικρατούσε χτες το απόγευμα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του Ζβέτσαν, του Ζούπιν Πότοκ και της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όταν Σέρβοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν, μπλοκάροντας τη διέλευση οχημάτων της αποστολής της ΕΕ στην περιοχή (EULEX) προς το διοικητικό φυλάκιο του Μπρίνιακ, γιατί θεώρησαν πως δρούσαν με σκοπό να διευρύνουν την εξουσία της αρχής των Κοσσοβάρων Αλβανών στις περιοχές τους.
Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της ΝΑΤΟικής δύναμης, KFOR, με τεθωρακισμένα οχήματα και φορτηγά, καταλαμβάνοντας θέσεις στη διασταύρωση κεντρικής οδικής αρτηρίας στο Ζούπτσε, δίχως σε πρώτη φάση να έρθουν σε σύγκρουση με Σέρβους της περιοχής.
Νωρίτερα ανακοινώθηκε χτες πως άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν στο κτίριο της «Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης» (USAID) στη βόρεια Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα δίχως τραυματισμούς, προκαλώντας μόνον υλικές ζημιές. Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου χαρακτήρισε το περιστατικό «πρόκληση γενικού κινδύνου»...
Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε χτες στο Βελιγράδι η αποκάλυψη εκπροσώπου του αντιπολιτευόμενου «Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας» (DSS) πως σε ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήταν προσαρτημένος χάρτης της Σερβίας δίχως το Κοσσυφοπέδιο. Ο εκπρόσωπος του «DSS» σχολίασε πως το «ατόπημα» δεν ήταν «τεχνικό λάθος» όπως επικαλέστηκαν αργότερα αξιωματούχοι της ΕΕ που απέσυραν το χάρτη της Σερβίας από την επίμαχη ιστοσελίδα, αλλά ένα «πολιτικό μήνυμα πως το Βελιγράδι θα πρέπει να απεμπολήσει το Κοσσυφοπέδιο για να μπει στην ΕΕ».




ΛΙΒΥΗ
Ανακήρυξη ημι-αυτονομίας στα ανατολικά
ΤΡΙΠΟΛΗ.-
Σε ανακήρυξη της ανατολικής Λιβύης σε ημιαυτόνομη περιοχή προχώρησαν, χτες, σε μια πανηγυρική τελετή φύλαρχοι και οι αρχηγοί των τοπικών ένοπλων ομάδων με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, αποδεικνύοντας ότι πίσω από τις δήθεν διακηρύξεις περί «ευημερίας και δικαιωμάτων του λιβυκού λαού» που κυριάρχησαν κατά την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη χώρα, κρύβεται ένας αδυσώπητος διχαστικός πόλεμος για την εξουσία στην πλούσια, σε ενεργειακά κοιτάσματα, χώρα. Δεν θα πρέπει να ξεχαστεί ότι η Κυρηναϊκή είναι η πλέον πλούσια, σε κοιτάσματα, περιοχή της Λιβύης και από εκεί και την πρωτεύουσά της Βεγγάζη ξεκίνησε και η εκστρατεία ανατροπής του Καντάφι, πέρυσι το Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των φυλάρχων, αποφασίστηκε η σύσταση ενός Προσωρινού Συμβουλίου του Λαού της Κυρηναϊκής (όπως ονομαζόταν και παλιότερα η επαρχία), με επικεφαλής τον σεϊκ Αχμάντ Ζουμπάιρ αλ Σενούσι, ο οποίος είναι μέλος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου που έχει αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά την ανατροπή και δολοφονία Καντάφι. Ο Ζουμπάιρ είναι ανιψιός του πρώην βασιλιά της χώρας, Ιντρίς, ο οποίος ανατράπηκε το 1969 από τον Καντάφι. Επί Ιντρίς, η Λιβύη ήταν ομοσπονδιακό κράτος με τρία αυτόνομα κρατίδια, την Κυρηναϊκή, την Τριπολίτιδα, στα δυτικά, και το Φεζάν, στα νοτιοδυτικά.
Σύμφωνα, πάντα, με τις επίσημες ανακοινώσεις, απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ανεξάρτητου κοινοβουλίου, αστυνομικής δύναμης, δικαστικών αρχών και ξεχωριστή διαχείριση των «υποθέσεων της Κυρηναϊκής» αφήνοντας να εννοηθεί ότι αναφέρεται και σε οικονομικές συμφωνίες. Επίσης, εκφράζεται ανοιχτή διαφωνία με τον νέο εκλογικό νόμο που προβλέπει 60 έδρες μόνο στην νέα 200μελή βουλή για τα ανατολικά της χώρας, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει «αναλογικότερη εκπροσώπηση». Η ανακοίνωση, πάντως, αποφεύγει να φτάσει στα άκρα και αναγνωρίζει την κεντρική ηγεσία της Τρίπολης και του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ως «σύμβολο ενότητας της χώρας και νόμιμο εκπρόσωπο της Λιβύης στο εξωτερικό», αφήνοντάς του, δηλαδή, την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής.





ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Τα πρώτα φορτηγά με εμπορεύματα από τη Λωρίδα της Γάζα μετά από πέντε χρόνια έφτασαν χτες στη Δυτική Οχθη λίγες ώρες μετά την άρση της απαγόρευσης εξαγωγών από τη Λωρίδα που έχει επιβάλλει ο ισραηλινός στρατός. Η «πιλοτική», όπως χαρακτήρισε ο ισραηλινός στρατός, άρση της απαγόρευσης επιτεύχθηκε λόγω των ασφυκτικών πιέσεων του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, που θέλει με χρήματα από εμπορεύματα να ταΐσει χιλιάδες Παλαιστινιάκια που συμμετέχουν στα προγράμματά του.
ΚΑΪΡΟ.-- Διπλή βομβιστική επίθεση έπληξε, χτες, τον αγωγό που μεταφέρει φτηνό φυσικό αέριο από την Αίγυπτο προς την Ιορδανία και το Ισραήλ. Από την εκδίωξη Μουμπάρακ από την εξουσία είναι αλλεπάλληλες οι βομβιστικές επιθέσεις κατά του συγκεκριμένου αγωγού και ιδιαίτερα κοντά στην πόλη αλ Αρις, στα βόρεια της χερσονήσου του Σινά καθώς διογκώνεται η δυσαρέσκεια για τις πολύ χαμηλές τιμές που έχουν εξασφαλίσει οι δύο χώρες, ιδιαίτερα το Ισραήλ. Ο αγωγός είχε επαναλειτουργήσει μόλις πριν λίγες ημέρες αφού επισκευάστηκε από προηγούμενη επίθεση.
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Χάνει έδαφος το κυβερνητικό κόμμα του Κογκρέσου στην Ινδία, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών - που έγιναν για την ανάδειξη των τοπικών κυβερνήσεων - στο πολυπληθέστερο κρατίδιο του Ουττάρ Πραντές.
ΝΤΑΚΑ.-- Δολοφονήθηκε χθες στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, ο Χαλάκ αλ Αλι, διπλωμάτης από την Σαουδική Αραβία.
ΧΑΓΗ.-- Η κατηγορούσα αρχή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία όπου δικάζεται ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου «Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος» Βόισλαβ Σέσελι, ισχυρίστηκε χτες ότι παρουσίασε «αποδείξεις» που επιβεβαιώνουν ότι ο κατηγορούμενος ήταν συνεργός σε «οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο», με στόχο τη δημιουργία μεγάλου σερβικού κράτους, που θα περιελάμβανε τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την ΠΓΔΜ, το Κοσσυφοπέδιο και ένα μεγάλο τμήμα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και της Κροατίας, με σύνορα το Κάρλοβατς, το Κάρλομπαγκ, το Ογκουλιν και τη Βιροβίτιτσα.
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΓΚΑΜΠΟΥΡΗΣ.-- Το Γενάρη του 2013 οι εσωτερικές οικιακοί βοηθοί στη Σιγκαπούρη θα έχουν μια μέρα ξεκούρασης τη βδομάδα μετά αποδοχών. Εν έτη 2012!






Τα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ διαδηλώνουν εναντίον του Σόιμπλε στη Φλωρεντία
από . 23:05, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012
Απόψε στις 18.00,ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schäuble βρέθηκε αντιμέτωπος με μια δυναμική διαμαρτυρία, κατά την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (EUI) της Φλωρεντίας, στην Ιταλία.
Η επίσκεψη του Schäuble στο EUI – με σκοπό να δώσει διάλεξη με θέμα "Η Ευρώπη και οι οικονομικές και θεσμικές προοπτικές της" – έγινε δεκτή με πανό και συνθήματα όπως “Η Ευρώπη δεν είναι προς πώληση” και “Είμαστε όλοι PIIGS”. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το “Collettivo Prezzemolo”, μια κολεκτίβα ερευνητών και εργαζομένων στο EUI, δίνοντας έμφαση στον αντίκτυπο της Ευρωπαϊκής κρίσης στις υπερχρεωμένες χώρες ‘PIIGS’ – την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία.
Το ιστορικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται το EUI, τοιχοκολλήθηκε με αφίσες οι οποίες αποκαλούν τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών “χασάπη” για την υποστήριξή του στις πολιτικές αυστηρής λιτότητας στην Ευρώπη – κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δραματικές μειώσεις στις κοινωνικές δαπάνες και στην επίθεση που δέχονται τα κεκτημένα εργατικά δικαιώματα – καθώς επίσης και στην υποβάθμιση των δημοκρατικών διαδικασιών, όπως αυτή εκφράστηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του.
Κατά τη διάλεξη του Υπουργού, τουλάχιστον 60 διαδηλωτές φόρεσαν μάσκες γουρουνιών καθώς επίσης και μπλουζάκια με τυπωμένα σλόγκαν αλληλεγγύης προς τις χώρες PIIGS. Οι διαδηλωτές αμφισβήτησαν τον Schäuble με ερωτήσεις γύρω από τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης της Ευρωζώνης, ρωτώντας σχετικά με το “δημοκρατικό έλλειμμα” εντός της Ε.Ε, το ανθρώπινο κόστος που επιφέρει η λιτότητα, και την οικονομική λογική πίσω από τα πρόσφατα ‘πακέτα λιτότητας’.






Χιλή: 5000 μαθητές αποκλείονται από τις σχολές λόγο συμμετοχής σε διαδηλώσεις
από rebelian 21:35, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012
Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συντονιστικού των Μαθητών Δευτεροβάθμιας, Ροντρίγκο Ριβέρα, ανέφερε σήμερα ότι τουλάχιστον πέντε χιλιάδες νέοι Χιλιανοί αποκλειστήκαν από τις σχολικές εγγραφές για τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις πέρυσι.
Ο Rivera, ο οποίος ανακοίνωσε μια διαδήλωση για τις 15 Μαρτίου , κάλεσε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την εγγραφή όλων των μαθητών.
Κανείς δεν πρέπει να υποστεί αντίποινα για τη συμμετοχή του στο φοιτητικό κίνημα, είπε ο Ριβέρα, ο οποίος κάλεσε επίσης τον Υπουργό Βιομηχανίας, Harald Beyer, να μην αγνοήσει τις πολυάριθμες ακυρώσεις εγγραφής.
"Δεν μπορείς να ακυρώσεις το δικαίωμα να υποστηρίζεις μόνο ένα δίκαιο αγώνα," είπε ο Μωϋσής Paredes, ένα από τα αγόρια που έχουν αποβληθεί, .
Το αγόρι ανήκει σε ένα από τα σχολεία της πρωτεύουσας της περιοχής του Πρόβιντενς, όπου το εν λόγω μέτρο εφαρμόστηκε σε περίπου εκατό μαθητές.





Η Παλαιστινια Hana Shalabi θα συνεχίσει την απεργία πείνας καθώς άλλη μια απόφαση δικαστηρίου ανεβλήθη
από www.intifada.gr 20:28, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012
Συνεχίζει την απεργία πείνας η διοικητικά κρατούμενη Παλαιστίνια Hana Shalabi
Ραμάλα, 7 Μαρτίου 2012 – Ένας ισραηλινός στρατοδίκης ανέβαλε την απόφαση για την έφεση της Hana Shalabi για την τετράμηνη διοικητική της κράτηση, κατά την ακροαματική διαδικασία σήμερα, 7 Μαρτίου. Η Hana εξέφρασε την απτόητη πρόθεσή της να συνεχίσει την απεργία πείνας, τώρα στην 21η της ημέρα, μέχρι να αφεθεί ελεύθερη.
Ο δικηγόρος του Addameer Μαχμούντ Χασάν παρατήρησε ότι η Hana έμοιαζε πολύ αδύναμη στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, και στρατιώτες την μεταχειρίζονταν σκληρά. Ο στρατοδίκης άφησε μόνο τέσσερις από τους δικηγόρους της Hana να είναι παρόντες και ζήτησε από όλους τους άλλους να αποχωρήσουν. Μετά που άκουσε τα νομικά επιχειρήματα της ομάδας υπεράσπισής της και της στρατιωτικής εισαγγελίας, ο δικαστής ζήτησε από την εισαγγελία να σκεφθεί την επανεξέταση της θέσης της, πριν εκείνος πάρει απόφαση. Δήλωσε ότι θα πάρει την απόφασή του την Κυριακή 11 Μαρτίου, ή τη Δευτέρα 12 Μαρτίου.
Ο πατέρας της Hana έφτασε στην στρατιωτική βάση Οφέρ στις 8.00 π.μ. για να δει τη Hana, αλλά ο στρατοδίκης και ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι δε θα μπορούσε να τη δει ούτε από απόσταση. Επιπλέον η πόρτα της αίθουσας του δικαστηρίου στην οποία έλαβε χώρα η ακροαματική διαδικασία ήταν κλειδωμένη ώστε κανείς να μην μπορεί να ανοίξει την πόρτα γι’ αυτόν [τον πατέρα της] για να κοιτάξει απέξω. Ο στρατοδίκης επανειλημμένα απέρριψε όλα τα ερωτήματα των δικηγόρων της Hana σχετικά με το ζήτημα.